Page 1

Tijdelijke camping dierenpark

Bestorm het Ramada Apollo

Slapen tussen de grommende dieren in een dierentuin.... Dit jaar organiseert Dierenpark Amersfoort voor de tweede keer 'Vadernacht' op 14 en 15 juni. Tijdens Vadernacht kunnen vaders met hun kinderen slapen in het Dinobos. Zij mogen hun eigen tentje opzetten en de volgende ochtend zijn de moeders welkom voor het ontbijt en een bezoek aan het dierenpark.

Trouwen in een parkeergarage

Op zaterdag 20 april organiseert Ramada Apollo Amsterdam Centre samen met Urbanics Amsterdam voor de eerste keer de 'Race to the top'. De deelnemers moeten drie keer op en neer rennen en eindigen op Floor17. Ze zullen in totaal 51 verdiepingen en 2020 treden moeten overwinnen. Het parcours start buiten op de parkeerplaats en eindigt bij Floor17.

Meals by Pinch Food Design

Het gebouw 11 11 in Miami Beach, Florida is een prachtig voorbeeld van een elastische ruimte. Het gebouw is ontworpen om als parkeergarage te fungeren maar ook als een locatie voor bruiloften, yogalessen, wijnproeverijen en nog veel meer. In het gebouw kunnen 300 auto's parkeren maar de vloerconstructie van de zeven verdiepingen kunnen gemakkelijk gebruikt worden voor diverse doeleinden.

Uitgestelde friet bij friturist

Pinch Food Design is een boutique catering team onder leiding van chef-kok Bob Spiegel en designer TJ Girard. Deze NYC culinaire veteranen willen 'imponeren, vermaken en inspireren met voedsel dat net zo lekker als het gedurfd is, en waarvan het design net zo uitnodigend als het vernieuwend is'. Hun nieuwe idee, Pinch Plated, biedt "inter (actieve) gerechten" die de gasten aanmoedigen om te spelen met hun eten.

Damn Food Waste

In navolging van de 'uitgestelde koffie’ oftewel de ‘Sospeso’ is er nu het 'uitgestelde frietje'. Frituuruitbater Eric Duhamel, van Fritkot Bompa in Brussel is de initiatiefnemer. Zijn klanten kopen één frietje voor de prijs van twee frietjes en kunnen daarna aan Brusselse daklozen een bon geven voor een gratis frietje. Ze kunnen de bonnen ook achterlaten voor sociale werkers uit de buurt. De eerste week verkocht de friturist zestig ‘uitgestelde frietjes’ en werden er dertig opgehaald. Er zijn meerdere frituristen in België die er over nadenken het initiatief te volgen.

In Amsterdam wordt er per dag gemiddeld 100.000 kilo aan eten weggegooid. Ongeveer 40% van het 'goede' voedsel in Nederland verdwijnt in de prullenbak van de consument, supermarkt en producent. Dit gaat om voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen of in de supermarkt wordt weggegooid. Damn Food Waste wil voedselverspilling onder de aandacht brengen en organiseert op 8 juni, in hartje Amsterdam een gratis warme lunch. Eerder werden in Londen en Zweden ook soortgelijke acties ondernomen tegen voedselverspilling.

Babyshower voor mannen

1 meter Koninginnedag KING

Ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april komt KING met een KINGsize uitdeelrol. Daarmee helpt het pepermuntmerk uit Sneek de Oranjefans die in Amsterdam wachten op de balkonscène en de inhuldiging van de nieuwe koning om fris te blijven.

Beer and Bubs in een one-night sessie voor aanstaande vaders om te leren hoe zij hun vrouw kunnen ondersteunen tijdens de geboorte van hun kind. Tijdens de sessie krijgen de mannen praktische informatie die zij nodig hebben om betrokken te zijn bij de geboorte van hun baby en kunnen ze praten met mannen die net vader zijn geworden en lotgenoten.

April 2013

Horecatrends April  

We willen ondernemers inspireren met leuke, grappige, opvallende, rare, over-the-top, net op het randje, speelse en inspirerende ideeën. De...

Horecatrends April  

We willen ondernemers inspireren met leuke, grappige, opvallende, rare, over-the-top, net op het randje, speelse en inspirerende ideeën. De...

Advertisement