__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 14

Inspireren & ontmoeten Ook in dit digitale tijdperk organiseren we met onze klanten diverse ontmoetingen. Congressen internationaal en nationaal, kleinere kennissessies, masterclasses en opleidingsdagen. Geen ‘moetje’ maar een bron van nieuwe inzichten, nieuwe contacten en veelal ook nieuwe inspiratie. Een greep uit deze inspirerende ontmoetingen.

Ruimte voor vakmanschap Op zaterdag 13 mei en maandag 15 mei 2017 organiseerde Audidakt voor bijna 1.000 audiciens haar jaarlijkse congres met als thema ‘Ruimte voor vakmanschap’. Als audicien ben je continu bezig je in de leef- en vooral ook gehoorwereld van je klant te verplaatsen om deze zo goed mogelijk te helpen. Om een professioneel oordeel te ontwikkelen, te beargumenteren én te gebruiken kregen de bezoekers diverse tools en tips aangereikt. Daarnaast was er ruimte voor ervaringen uit de praktijk en werd in workshops geoefend met de toepassing in het eigen dagelijkse werk. Ook in 2018 staat er weer een nieuw congres gepland.

En we werken nog lang en gelukkig Het klinkt bijna als het einde van een sprookje. Een sprookje dat gelukkig voor steeds meer mensen werkelijkheid wordt. Maar wat maakt dat we gelukkig(er) zijn en worden in ons werk? Zo’n 200 deelnemers doorliepen samen diverse workshops waarin nieuwe inzichten uit onderzoek, gamification, slimme tools, trainingsprogramma’s, maar ook levensverhalen werden gedeeld. ”Indrukwekkend en een goede vibe”, volgens vele bezoekers van dit OVAL Event. Het meest indrukwekkend was toch wel het persoonlijke verhaal van zwemmer Maarten van der Weijden, die de pech die hem overkwam wist om te buigen in een sportieve strijd met bekend resultaat: een gouden medaille bij de Olympische spelen in 2012.

A packaging revolution to 2030 Met 130 bedrijven uit 24 landen samenkomen in Maastricht voor een uitdagend congres om met elkaar te discussiëren over de uitdagingen die nieuwe technologie in transport, logistiek en pallets en verpakkingen ons het komend decennium bieden. De technologische grenzen zijn nog lang niet bereikt, de economische groei vergt creativiteit in logistiek en transport. Tegelijkertijd hebben we ook een verantwoordelijkheid naar onze omgeving en is een energiezuinig productie- en verpakkingsproces in het kader van een circulaire economie essentieel. Toepassing van hout, de enig vernieuwbare grondstof, levert een positieve bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. FEFPEB, de European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers neemt deze opdracht samen met haar toeleveranciers en afnemers serieus en sustainability staat hoog op de agenda. In drie dagen is hard gewerkt, zijn veel inzichten gedeeld en werden vooraanstaande Nederlandse productielocaties van EPV leden bezocht.

De innovatieve vereniging Met een leerstoel aan Tilburg University / TIAS School for Business and Society ben je het aan je stand verplicht actuele kennis te delen. Dat was de uitdaging voor de Masterclasses die in 2017 zijn georganiseerd. Welke bijdrage kan je vereniging leveren aan het innoveren van de leden en de sector? Innovatie en marktvergroting via (branche)verenigingen, kan dat wel? Dat een vereniging daarin voorop kan lopen werd tijdens deze masterclass met 25 vooraanstaande verenigingsdirecteuren wel duidelijk. En dat dit niet vanzelf gaat, werd toegelicht door praktijkcases van NVM en de Nederlandse Brouwers. Wetenschap en praktijk kwamen op Tilburg University op effectieve wijze samen. Het smaakt naar meer. In 2018 staan er weer nieuwe masterclasses gepland.

14

Profile for Van Spaendonck

Magazine Poweredby Van Spaendonck  

Samen ondernemen. We hopen u te inspireren met deze Poweredby tot weer mooie nieuwe vormen van ondernemerschap.

Magazine Poweredby Van Spaendonck  

Samen ondernemen. We hopen u te inspireren met deze Poweredby tot weer mooie nieuwe vormen van ondernemerschap.

Advertisement