__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

18%

Specialisten veiligheid, gereedschappen & ijzerwaren

36%

54%

72%

90%

HOE VEILIG IS MIJN WONING? Amsterdamsestraatweg 353 3551 CJ Utrecht // Tel : 030 - 24 42 485 Email : info@vanrumpt.com // Site : www.vanrumpt.com


Inhoud

Voorwoord

2 Inhoud / Voorwoord 3 Inbraakmethodes 4 Voordeur - Type deur - Extra maatregelen

5 Voordeur 6 Voordeur 7 Voordeur 8 Soorten cilinders

- Groot aanbod - Klasse-aanduiding

9 Camera toezicht

- Beveiligingscamera’s - Waarom beveiligingscamera’s

10 Electronische toegang

- Eenvoudige tot zeer geavanceerde systemen - Soorten toegangscontrolesystemen

11 Electronische toegang 12 Achterdeur - Feiten - Oplossingen

13 Achterdeur 14 Overige deuren

- Inbraakpreventie garagedeur - Inbraakpreventie openslaande deuren - Inbraakpreventie schuifpui

15 Overige deuren 16 Ramen - Controleer uw ramen - Draai-kiepraam - Raam in ventilatiestand - Valraam of klepraam

17 Ramen 18 Ramen

- Klapraam-beveiliging - Doorvalbeveiliging

Het afgelopen jaar werd in Nederland bijna 65.000 keer ingebroken. Dat zijn 175 inbraken per dag. Hoewel het percentage inbraken wel langzamerhand daalt, blijven inbraken aan de orde van de dag. Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Basismaatregelen die u kunt treffen zijn: 1. Draai uw deur écht op slot als u uw woning verlaat. Veel mensen trekken de deur achter zich dicht en denken dat hiermee de deur ook op het slot zit… Dit is een misvatting. Sluit uw deur met de sleutel. 2. Leg geen dure spullen in het zicht en zorg ervoor dat uw huis bewoond lijkt te zijn.

19 Veiligheidskluizen

3. Sluit alle ramen voor vertrek, ieder open raam is een gelegenheid voor de ervaren inbreker.

20 Rookbeveiliging

4. Laat geen sleutels in het slot zitten bij vertrek. Er hoeft alleen maar een raam ingeslagen te worden om volledige toegang tot alle vertrekken te krijgen met de sleutels die nog in het slot zitten.

21 Verlichting 22 Overige beveiliging

5. Haal zoveel mogelijk ‘opstapjes’ zoals vuil containers of ladders weg bij uw huis die de inbreker makkelijk kan gebruiken om op de eerste verdieping te komen.

23 Overige beveiliging

Nog té vaak worden deze primaire maatregelen niet genomen met grote consequenties tot gevolg. Het meest praktische om te doen is zorgen voor een goede inbraakpreventie. Huizen met het PKVW-keurmerk worden in 90% van de gevallen vermeden. Vraag bij uw beveiligingsspecialist of PKVW-bedrijf welke maatregelen u moet treffen voor de meest optimale veiligheid.

- Hoe bepaal ik de juiste kluis? - Welke normen? - Brandslachtoffers - Slechts 3 minuten - Prijsverschillen

- Veiligheid van uw eigendommen

Bedenk goed dat de kosten van uw woningbeveiliging niet opwegen tegen de emotionele of materiele schade die inbrekers kunnen aanrichten. Bekijk hieronder de inbraakpreventiefilm en vraag uw expert wat hij voor u kan betekenen.

PKVW INBRAAKPREVENTIE

2

Beveiligingsbrochure


Inbraakmethodes Er zijn veel inbraakmethodes mogelijk voor een inbreker. Afhankelijk van het ‘soort’ inbreker wordt een bepaalde inbraakmethode gehanteerd. Sommigen wordt geen strobreed in de weg gelegd en kunnen zonder schade uw woning betreden, anderen gaan agressief te werk.

Inbraakmethodes zonder zichtbare schade Hengelen Met een ijzerdraad wordt via brievenbus of kattenluikje de deurklink naar beneden getrokken. Draai dus altijd de deur op slot.

Babbeltruc Binnenkomen onder valse voorwendselen. De dader komt vaak naar binnen met een smoes. Voor de verzekering telt een babbeltruc vaak niet als woninginbraak, waardoor er minder of zelfs niets wordt uitgekeerd.

Via een bovenlicht Bovenlichtjes zijn de kleine uitzetraampjes boven een deur of groter raam. Wanneer het bovenlichtje op een kiertje staat, kan een inbreker deze makkelijk verder openbreken om zo een deur of raam van het slot te halen.

Flipperen Als de deur niet op slot wordt gedraaid, wordt de deur niet goed afgesloten. Met een bankpas of hard plastic kaartje kan de schoot worden terug gedrukt. De verzekering dekt minder of zelfs niets als u van nalatigheid verweten kan worden.

Inbraakmethodes mét zichtbare schade Open wrikken Even een deur of raam open wrikken met schroevendraaier of koevoet. Doe deuren en ramen ook werkelijk op slot. Niet met slechts één sluiting, maar met twee of drie. Of plaats een anti- inbraakstrip.

Bulgaarse methode Hierbij wordt de cilinder die aan de buitenzijde iets uitsteekt met een tang afgebroken. Het afdekplaatje is vaak vanaluminium en kan makkelijk worden losgewrikt.

Cilindertrekken Een schroef, een tang, één minuut. De inbreker draait een geharde stalen schroef in de cilinder (sleutelgat) van het slot. Met een tang of een speciaal kerntrekapparaat wordt zoveel kracht op de cilinder gezet dat deze breekt.

Lock-picking Lock picking of sloten hacken is eenvoudiger dan het lijkt. Een lockpicksetje is zo gekocht bij een slotenmaker of online. Maak het de inbreker dus zo moeilijk mogelijk en investeer in goed hang- en sluitwerk.

Beveiligingsbrochure

Gaatjes boren Er wordt een gaatje geboord in het kozijn of onder het slot een gat in de deur of raam worden geboord. Wanneer de sleutel nog in het slot zit kan m.b.v. ijzerdraad de sleutel worden omgedraaid.

3


Voordeur Type deur Bij deuren, en dus ook voordeuren, zijn er diverse inbraakmethodes mogelijk zoals u al op pagina 3 heeft kunnen lezen. Naast een optimale beveiliging volgens het PKVW-voorschrift, zijn er ook basiselementen die aandacht vragen. Zorg voor o.a. juiste verlichting bij uw voordeur, welke reageert bij naderede personen óf die continue brandt. Daarnaast is het soort deur van uw woning van groot belang. Een massieven deur (bij voorkeur zonder glaswerk in een kozijn ernaast) is vanzelfsprekend veiliger dan één met glaswerk. Ervaren inbrekers weten met onbeveiligd glaswerk rondom uw voordeur wel raadt. Het alternatief voor een betere preventie bij deuren met glaswerk is een alarm te plaatsen. Hierbij worden de ramen voorzien van een magneetcontact die doorgeschakeld is naar een beveiligingssysteem.

Voordeur met glas

Voordeur massief

Extra maatregelen Heeft u alle maatregelen getroffen met betrekking tot uw veiligheidsbeslag? Dan heeft u nog weinig reden tot zorg. Tegen de agressieve inbreker kunt u extra voorzorgsmaatregelen nemen. Mocht de inbreker geneigd zijn uw deur met een koevoet of schroevendraaier te forceren, dan bieden Secustrips een goede oplossing. Deze strips werken sterk vertragend, zijn in alle formaten verkrijgbaar en bemoeilijkt het forceren van de deur.

4

Beveiligingsbrochure


Voordeur KIERSTANDHOUDER KSH-100 109.306.3200 eenvoudig te monteren, toepasbaar op zowel links- als rechtsdraaiende deuren. www.ami.nl

KIERSTANDHOUDER RVS 567.306.3200 massief RVS model is geschikt voor naar binnen draaiende deuren รณf ramen. www.axasecurity.com

VOOR RAAM EN DEUR

S

RV O LO

DEURSPION DIGITAAL 1.0/2.0 376.312.9414-15 om traditionele deurspion te vervangen en voor meer veiligheid. Met 3,5 inch LCD scherm. Het grote scherm is goed afleesbaar. Met infrarood. Geschikt voor deurdiktes tot 115 mm. Eenvoudig te installeren en ideaal voor o.a. woningen, zorgcentra, hotelkamers etc. www.intersteel.nl 3,5 inch

EK G TR IN RN ILIG KE VE BE

VEILIGHEIDSROZET 1754VR-AK 381.312.0112 handige 59 mm brede rozet om de cilindertrekmethode tegen te gaan. Geschikt voor oplegsloten. www.assaabloy.nl

K

OPLEGSLOT 1753 381.321.0703-06 zwaar veiligheidsslot voor naar binnen draaiende buitendeuren. Met trekknop voor dagschootbediening. Bruin gelakt. www.lips.nl

FUNCTIE

FOTO- EN FILM VEILIGHEIDSCILINDER DT1 237.322.0073-75 absolute topkwaliteit, deze SKG*** cilinder is bestand tegen inbraakmethodes als kerntrekken en anti-klop. Deze cilinder is o.a. toepasbaar in grotere sluitsystemen waar extra veiligheid gevraagd wordt. Standaard geleverd met 3 sleutels. www.mauerlocks.com

Beveiligingsbrochure

BEELDINGEN UGEN 11.000 AF

GEHE

Met foto- en filmfunctie.

ES TOT 72 MM

VOOR DEURDIKT

5


Voordeur MEERPUNTSLUITING SET drie sloten in één. Misschien is dat op deze manier op z’n makkelijkst uitgelegd. Een meerpuntssluiting is een ideale combinatie van veiligheid en bedieningsgemak. Met de sleutel wordt de deur in één draai op drie punten vergrendeld. In plaats van met bijzetsloten te werken kunt u dus ook kiezen voor een hoofdslot met twee bijzetsloten in één. Gebruik uiteraard wel sluitkommen; deze kunt u als accessoire verkrijgen. Meerpuntssluitingen zijn voor ervaren DHZelvers nog een pittige klus om te installeren. Uiteraard kunt u dit ook door ons laten verzorgen: snel, professioneel en voordelig. We hebben veel verschillende modellen 3-puntssluitingen.

+ + We hebben veel verschillende modellen. Losse combinaties vanaf:

149.

00*

EXCL. BTW: 123.14

* Vraag ons om een offerte voor volledige montage. LET OP: afgebeelde set is fictief. 6

Beveiligingsbrochure


Voordeur

CILINDER INRUILAKTIE

BIJ AANKOOP VAN EEN WINKHAUS XR01 CILINDER ONTVANGT U

€15.- INRUILKORTING VOOR UW OUDE CILINDER*

PROFIELCILINDERS XR01 790.322.4001-04 hierbij staat de vlotte beschikbaarheid van vervangende sleutels centraal. Ideaal in gevallen waar de veiligheidsbehoefte niet de hoogste prioriteit heeft, maar de deur ook niet voor iedereen toegankelijk dient te zijn. Deze serie cilinders met messingvernikkelde behuizing en kernstiften vervaardigd van gehard staal. In sets van 2 tot 5 verkrijgbaar en gelijksluitend. www.winkhaus.com

* € 15,00 inruil pér cilinder.

GELIJKSLUITENDE CILINDERS.

VERHUISD?

De sets bieden optimaal bedieningsgemak, omdat met één sleutel nu alle deuren en ramen gesloten kan worden. Hierdoor hoeft u niet te veel sleutels aan uw sleutelbos te hebben.

Bent u de enige met een sleutel van uw nieuwe woning? Of misschien ook nog uw nieuwe buurman, een oppas of de oud-eigenaar? Sleutels zijn makkelijk na te maken, waardoor er altijd onverwacht iemand uw woning kan betreden. Neem geen risico en vervang alle cilinders van uw buitendeuren voor gelijksluitende veiligheidscilinders!

CILINDERDEURSLOT RS 4119 434.320.0179-82 voor profielcilinder, met wissel. Dagschoot omlegbaar. Messing nachtschoot met 2 beveiligingspennen. Voorplaat afgerond, RVS. Met sluitplaat met verlengde lip, maar zonder sluitkom. 27-50/17-50 mm www.nemef.nl

BIJZET-CILINDERSLOT 4228 434.320.8066-69 1-toers veiligheidsslot voor buitendeuren waar extra veiligheid wenselijk is. Met staal verzinkt en gelakte slotkast en met RVS voorplaat. De nachtschoot is van messing en voorzien van beveiligingspennen. Sluitlengte nachtschoot 20 mm. Afmetingen voorplaat 140 x 25 mm.

SLUITKOM VS 4228 434.328.9528 zamac, zwart gelakte sluitkom, geschikt voor veiligheidsbijzetslot 4228

Beveiligingsbrochure

7


Soorten cilinders

ANTI-KERNTREKCILINDER DT1 Extreme veiligheid. Anti-stoorbescherming met gepatenteerd ontwerp.

Met 26 gepatenteerde profielen.

BEKIJK DE VIDEO Newsilver pins voor meer dan 1.288.000 mogelijkheden.

237 MAUER DT-1 CILINDERSLOT

Anti-lock-picking met pinnen met speciale vorm.

Groot aanbod

Klasse-aanduiding

Je moet wel een expert zijn of ervaringsdeskundige om direct te weten welke cilinders u nodig heeft voor uw woning. Daarom is het heel wijs u goed te laten informeren over de mogelijkheden in kwaliteit, gebruiksgemak, maar ook over de afmetingen van de cilinder. Er zijn vele soorten:

In cilinders is naast een breed aanbod van soorten ook nog een aanbod in klassen, variërend van SKG* tot SKG***. De cilinderslot verdient pas het keurmerk SKG* als het aan minimale voorwaarden voldoet. Hieronder de specifieke kenmerken per SKG-klasse.

• Profielcilinders de meest voorkomende cilinders. Makkelijk te vervangen en verkrijgbaar in diverse soorten. • Staartcilinders speciaal gemaakt voor oplegsloten. Het is in principe het sleutelbediende aandrijfmechanisme van een oplegslot. • Knopcilinders cilinder die aan de binnenzijde met een knop wordt bediend. Praktisch omdat je geen sleutel nodig hebt om het slot aan de binnenzijde te kunnen bedienen. • Certificaatcilinders bijzondere, unieke cilinder met een certificaat. Dit certificaat bepaald dat er alléén extra sleutels kunnen worden bijgemaakt bij het overleg van dit certificaat. • Cilinders met kerntrekbeveiliging meest ideale cilinder om inbraak te voorkomen bij deuren. Biedt optimale beveiliging bij inbraak met de kerntrekmethode

8

Beveiligingsbrochure

Deze klasse kenmerkt zich door standaard inbraakweerbaarheid van 3 minuten. 3 minuten lijkt niet veel, maar kan voor een inbreker een eeuwigheid duren.

Zware klasse, is 5 minuten inbraakwerend.

Zeer zware klasse, minimaal 5 minuten inbraakwerend. Tot deze klasse behoren o.a. de kerntrekbeveiligingscilinders.


Camera toezicht

Beveiligingscamera’s 7”

Tegenwoordig kom je overal wel camera’s tegen. In bedrijfspanden, langs snel- of provinciale wegen, op openbare plekken, enz. Deze kunnen diverse doelen dienen, maar zijn vooral bedoeld om te registreren en/of te controleren. Ook privé zie je dit steeds meer terug. Deze beveiligingscamera’s zijn er in allerlei soorten en maten. Hiernaast is bijvoorbeeld een camera van Abus te zien met een handig beeldscherm om alles via de camera te kunnen volgen! Deze heeft een app waarbij u via uw mobiele ook de omgeving van uw woning kunt monitoren.

Waarom beveiligingscamera’s? Inmiddels verhard de maatschappij behoorlijk en zijn er inbrekers die zonder pardon de meest brutale inbraken plegen. Dit gebeurt zelfs steeds vaker overdag als u en uw buren aan het werk zijn. Camerabeveiliging heeft de volgende voordelen: • Schrikt mogelijke daders af. • Extra bewaking/veiligheid naast goed veiligheidsbeslag. • Verbetering eigen veiligheidsgevoel. • Achteraf zijn de beelden bruikbaar als bewijsmateriaal.

ANG VIA APP

MOBIELE TOEG

7” SCHERM IR BEVEILIGINGSCAMERA BEELDSCHERM TOUCHSCREEN + 7” SCHERM 249.319.0416 complete set met 7” monitor met geïntegreerde luidsprekers en een touchscreen-scherm. Compacte IP66 buitencamera heeft infrarood nachtzichtfunctie voor optimaal beeldresultaat. Zelfs mogelijk via smartphone en gratis App toezicht te houden via je camera! Ideaal voor thuis, zzp-ers, magazijnen, kantoren, privé etc. www.abus.com

Beveiligingscamera’s vanaf

259.00

Uiteraard zijn er vele andere modellen beschikbaar op het gebied van camerabeveiliging.

249.319.0416 ABUS IR BEVEILIGINGSCAMERA 7 INCH

EXCL. BTW: 214.05

MAKKELIJK &

BETROUWBAAR

GÉÉN KABELS

NODIG! NG

24/7 IN WERKI

IR-BUITENCAMERA TVAC 16010A 249.319.0406 draadloze buitencamera 2,4 GHz die op bovenstaande videobewaking is aan te sluiten. Er zijn max. 4 stuks op de videobewaking TVAC 16000A aan te sluiten. Heeft een bereik van 150 meter, een resolutie van 640 x 480 pixels en verstuurt zonder problemen videosignalen naar de monitor van bovenstaande videobewaking.

Beveiligingsbrochure

9


Electronische toegang Eenvoudige tot zeer geavanceerde systemen Toegangscontrolesystemen beschermen niet alleen mensen of medewerkers en hun bezittingen, maar verkleinen ook de kans op diefstal. De toegangscontrolesystemen geven ook gedetailleerde informatie over wie zich waar bevindt. Niet alleen heel praktisch in privĂŠ, maar vooral ook vaak toegepast in bedrijven. De voordelen van een toegangscontrolesysteem 1. Voorkomt het ongewenst binnenkomen of insluipen van onbevoegden. 2. Registreert de aan- en afwezigheid van medewerkers en hun waar zij zich op dat moment bevinden. 3. Individueel regelen van de toegangsrechten tot bepaalde ruimtes.

Soorten toegangscontrolesystemen Bedieningsgemak en controle zijn van groot belang bij de keus voor welk toegangscontrolesysteem wordt gekozen. Daarin zijn o.a. de volgende mogelijkheden qua toegang:

Tag/pasje

Afstandsbediening

Pincode

Vingerscan

Smartphone

10

Beveiligingsbrochure


Electronische toegang

M

ET BE SM DIE AR NIN TP G HO NE

DEURCILINDERSLOT ENTR 434.322.3001 dé revolutionaire, slimme vergrendelingsoplossing waarmee je je deur via je smartphone, tablet of andere apparaten met Bluetooth kunt bedienen. Bestaande deuren kunnen eenvoudig geupgrade worden zodat je gemakkelijk naar binnen kan zonder sleutel. www.nemefentr.nl GESCHIKT VOOR

VRIJWEL ALLE

DEUREN ING

E VERGRENDEL

AUTOMATISCH

STALLATIE

MAKKELIJKE IN

434 NEMEF ENTR

NI

EU

W

Presenteert... elektronisch sluitsysteem BlueCompact. Eenvoudig. Flexibel. Smart. Dit is het eerste sluitsysteem dat via een app aangestuurd wordt! Daardoor kan de configuratie individueler, flexibel en eenvoudiger (ook achteraf) door uzelf worden uitgevoerd. Na de installatie heeft u blijvend volledige controle en overzicht over het complete sluitsysteem. BlueCompact is ideaal voor slimme particuliere woningen en voor kleinere, toekomst gerichte bedrijven.

Activatiesleutel.

KELIJK

BIJZONDER MAK

TE BEDIENEN SLUITSYSTEEM OBIEL! MET APP OP M CILINDERS BLUE COMPACT cilinders voor BlueCompact zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Makkelijk te installeren en voldoen aan het SKG*** keurmerk. Deze cilinders vormen mede de basis om dit prachtige elektronische veiligheidssysteem in zijn geheel te activeren.

BEKIJK VÓÓRAL DE VIDEO

Het meest bijzondere aan BlueCompact is de ongecompli-ceerde bediening. Via de app is het beheer van het complete systeem kinderlijk eenvoudig en extreem comfortabel. Dit bijzondere systeem maakt het mogelijk de bediening van alle processen, autorisaties en wijzigingen via een smartphone of tablet uit te voeren.

ACTIVATIESET BLUE COMPACT 790.322.2601 ook wel startersset genoemd, omdat deze set met o.a. vijf sleutels mede de basis vormt van uw BlueCompact elektronische veligheidssysteem. De grootste sleutel is de activatiesleutel. De overige sleutels kunnen aan anderen worden toebedeeld die met behulp van de app ook worden geregistreerd. Verder heeft deze set andere toebehoren om te starten.

790 WINKHAUS BLUE COMPACT

Beveiligingsbrochure

11


Achterdeur Feiten Nederlandse achterdeuren zijn een stuk slechter beveiligd dan voordeuren. Dit terwijl het merendeel van de inbraken plaatsvindt via de achterdeur, meldt de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Ruim 40 procent van de achterdeursloten van huurwoningen zijn binnen een minuut open te krijgen door inbrekers. Daardoor zijn huurhuizen een geliefd doelwit. Een groot deel van de achterdeuren heeft zwak aluminium beslag dat bevestigd is met slechts enkele schroefjes. Met behulp van een schroevendraaier en een grote tang is zo'n slot door inbrekers makkelijk open te breken.

Oplossingen 1. Veiligheidssloten Een veiligheidsslot is stevig en moeilijk te manipuleren. Hierdoor uitstekend geschikt voor toepassingen met buitendeuren. Voor een optimale beveiliging van de woning moet het veiligheidsslot worden toegepast in combinatie met een veiligheidssluitkom, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder. Mist u één van deze producten, dan is de beveiliging niet meer effectief. 2. Veiligheidsbijzetsloten Voor een optimale beveiliging is het aan te bevelen, naast een goed veiligheidsslot, één of twee bijzetsloten te plaatsen. Een bijzetslot voorkomt dat er een wig gedreven kan worden tussen de deur en de deurpost. Daarom wordt het vaak op kniehoogte gemonteerd. 3. Veiligheidscilinders De beste cilinders voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en SKG® en zijn hiermee geschikt voor buitendeuren. Natuurlijk zijn er ook cilinders van mindere kwaliteit verkrijgbaar. Laat u daarom goed informeren. voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en SKG® en zijn hiermee geschikt voor buitendeuren. 4. Veiligheidsbeslag Veiligheidsbeslag kenmerkt zich door het feit dat er geen schroeven aan de buitenkant zitten. Het schild kan hierdoor niet van buitenaf worden losgeschroefd en beschermt hiermee de cilinder. Let wel, wees bewust van de veiligheidsartikelen die bij u van toepassing zijn. Mogelijk vraagt uw achterdeur om andere preventieve maatregelen dan die van uw buurman. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden en de noodzakelijke beveiliging die bij u van toepassing is.

12

Beveiligingsbrochure


Achterdeur

VEILIGHEIDSSCHARNIER SMART 1617 567.310.1503 van staal vervaardigde, ongelagerde scharnier met dievenklauw. Topcoat finish, dikte 3 mm. Afmetingen 89 x 89 mm. Knoopdiameter 14 mm. www.axasecurity.com

ANTI-INBRAAKSTRIP BASIC 939.306.3601-02 speciaal geschikt voor box-, berging-, en schuurdeuren. Verzinkt staal, 2 jaar garantie. Strip voor naar binnen draaiende deur is 205 cm lang, voor naar buiten draaiend 211,5 cm. www.secu.nl

VEILIGHEIDSPAUMELLE 1200 567.310.2403 rechthoekig gevormde paumelles van staal met topcoat finish. Hoogte 89 mm, breedte 125 mm. Dikte 3 mm, knoopdiameter 16 mm.

NAAR BINNEN

VEILIGHEIDSROZET CURVE ROND 567.312.0012 aluminium rozet met zelfstellende kerntrekbeveilging met F1 finish, PC uitvoering. Diameter 62 mm. Geschikt voor achter-, voor-, schuur- en garagedeuren. VEILIGHEIDSSCHILD CURVE KORT 567.312.1015/16 kort model met kerntrekbeveiliging, aluminium, F1 finish. Geschikt voor achter-, tuin-, balkon-, schuur- en garagedeuren. Hoogte 189 mm, breedte 52 mm. Verkrijgbaar in uitvoer-ingen PC55 en PC72.

NAAR BUITEN

ANTI-INBRAAKSTRIP PLUS 939.306.3640/45/53 strips voor naar buitendraaiende achterdeuren in lengtes van 211,5 en 230 cm. Verkrijgbaar in zwart/grijs, wit en bruin. Vijf jaar garantie. VEILIGHEIDSSCHILD CURVE LANG 567.312.1020-23 optimale veiligheid voor achterdeuren, tuindeuren en schuurdeuren. Stijlvol en nauwelijks krasgevoelig. Perfect geschikt voor universele toepassingen op deuren van 38 tot 60 mm. Verkrijgbaar in maten 55, 72, 85 en 92. www.axa-stenman.com VEILIGHEIDSROZETTEN CURVE 567.312.0011 rechthoekige rozetten van aluminium met F1 finish én kerntrekbeveiliging. Lengte 117 mm, breedte 52 mm.

Beveiligingsbrochure

NAAR BUITEN

13


Overige deuren Inbraakpreventie garagedeur Garages worden doorgaans gebruikt voor het opslaan van spullen en gereedschap. Toch kan de waarde hiervan behoorlijk oplopen. Denkt u bijvoorbeeld alleen maar eens aan gereedschap, en de waarde die dit vertegenwoordigt. Zorg daarom ook voor inbraakpreventie garagedeur. En al helemaal wanneer in uw garage een binnendeur is die toegang geeft tot uw woning. Een inbreker heeft, eenmaal in uw garage, alle tijd en mogelijkheid om uw binnendeur te forceren, compleet uit het zicht van wie dan ook. Des te belangrijker dus om te zorgen voor inbraakpreventie van uw garagedeur met goedgekeurd hang en sluitwerk.

Inbraakpreventie openslaande deuren Openslaande deuren geven, zeker in de zomer, een geweldige sfeer. Wanneer het lekker warm is buiten, en uw deuren staan open, dan haalt u uw tuin als het ware naar binnen. Veel mensen zijn daarom gecharmeerd van openslaande deuren. Dieven helaas ook. Want zonder inbraakpreventie openslaande deuren vormen deze een gemakkelijk doelwit om binnen te komen. Met de juiste inbraakpreventie tuindeuren zoals gecertificeerd sluitwerk, scharnieren, sloten en cilinders voorkomt u dit. Op naar buiten draaiende houten deuren is het toegestaan om een SKG gecertificeerde anti-inbraakstrip in combinatie met een SKG gecertificeerd bijzetslot  of hoofdslot  toe te passen.

Inbraakpreventie schuifpui Als variant op openslaande deuren geeft een schuifpui ook onmiddellijke toegang tot de tuin en vanuit de tuin tot uw woning. Sommige mensen denken dat ze genoeg hebben gedaan aan inbraakpreventie schuifpui door een latje neer te leggen in de rails, waardoor het beweegbare deel niet kan schuiven. Een inbreker heeft echter zo een gaatje geboord en die lat eruit gewipt. Plaats daarom een SKG goedgekeurd schuifpuislot in de schuifpui of meerpuntssluiting.

14

Beveiligingsbrochure


Overige deuren

GARAGEDEURBEVEILGING 939.306.2097 ook zijn garagedeuren een doelwit voor inbrekers. Hebben ze alle opties al geprobeerd bij uw woning, zullen ze deze optie ook proberen. Dit bijzetslot is ideaal voor kanteldeuren van metaal. Heeft en blinde montage, waardoor het niet zichtbaar is aan de buitenzijde. www.secu.nl

R UITSCHUIFBAA M TOT 2780 M

EENVOUDIGE BEVESTIGING

SCHUIFPUI-SLOT 807 939.327.0065 robuuste cilinderslot , ideaal voor toepassingen op een schuifpui. Makkelijk te sluiten door schoot in te drukken. Compleet met afsluitplaatjes en 2 sleutels. Kleur: Wit.

SCHUIFPUI-BEVEILIGING BASIC 939.306.2063 • Max. breedte 1430 mm. • Slimline balkslot voor in de schuifpui. • Voorkomt openbreken van de schuifpui. • Diverse lengtes, eenvoudig in te korten. • Voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG®**. SCHUIFPUI-BEVEILIGING PLUS 939.306.2094 handig, noodzakelijk telescopisch balkslot voor alle soorten schuifpuien, zowel naar binnenals naar buiten schuivend. Is voorzien van een cilinderslot en heeft een afsluitbare ventilatiestand. Kleur: Wit epoxy.

R GESCHIKT VOO 120 - 180 CM

Beveiligingsbrochure

15


Ramen Controleer uw ramen Een raam is een minder populaire toegangsweg dan een deur, maar toch nog 43 procent van het inbrekers kiest voor deze route. Reden om kritisch naar uw ramen te kijken. Een raam dat naar buiten draait moet - zeker als het makkelijk bereikbaar is - twee goedgekeurde scharnieren hebben, óf twee gewone scharnieren aangevuld met dievenklauwen. Het raam moet afgesloten kunnen worden met een meerpuntsslot of espagnoletslot met één ster. Bij een raam dat naar binnen draait kunt u kiezen voor een iets lichtere beveiliging, omdat de scharnieren daar aan de binnenkant zitten.

Draai-kiepraam Kunnen zowel opendraaien als kantelen en vragen om aangepaste beveiliging. Een goedgekeurde geïntegreerde sluiting vergrendelt het raam zowel aan de bovenkant als zijkant. Om het raam af te sluiten, kunt u kiezen voor verschillende goedgekeurde sloten met één ster.

Raam in de ventilatiestand Een kleine 7 procent van de inbrekers vindt zijn weg naar binnen door inklimmen, dus zonder een slot te forceren. Dit is simpel te voorkomen door een kierstandhouder te monteren, waardoor een raam niet verder open kan dan op een kier.

Valraam of klepraam Beveilig uw raampje aan de scharnierkant met ten minste twee dievenklauwen of twee goedgekeurde scharnieren. Neem aan de andere kant twee bijzetsloten van één ster of twee raamcombi’s om het luikje te vergrendelen. Alternatief voor scharnieren en sloten is een goedgekeurde doorklimbeveiliging met één ster.

16

Beveiligingsbrochure


Ramen ST T EE CH M KO R VE

OPLEGSLOT WIT 567.327.0060 met een robuust slothuis en solide cilinderslot. Wordt standaard geleverd met een degelijke inboor-sluitkom. Advies is twee stuks per raam. In bepaalde situaties ook te gebruiken voor openslaande deuren, ramen en schuifpuien.

COMBI-RAAMSLUITING OYSTER 567.306.3255/56 bijzonder product dat een raamsluiting én kierstandhouder in één verenigt. Ideaal voor naar buiten draaiende ramen. Deze raamsluiting maakt het mogelijk om met de kierstandhouder in 2 standen te ventileren. Gemaakt van massief RVS, zeer veilig en voldoet aan alle actuele veiligheidseisen. Verkrijgbaar voor naar links als rechts draaiende ramen.

cificaties caties

Artikel nummer

3355-15-81/R

mmer 3355-15-81/L 1/R

3355-15-81/RBL* 1/L

RAAMSLOT WIT 806 939.327.0060 voordelig en zéér slank slotje, bovendien goedgekeurd voor Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Ideaal toepasbaar op smalle kozijnen. www.secu.nl

RAAMSLUITING MET CILINDER F1 567.306.9060-61 praktische raamsluiting met geïntegreerd cilinderslot. Ideaal voor naar buiten draaiende draai-, klep- en uitzetramen én deuren! Voorzien van haakschoot en met een opbouwsluitkom, gemaakt van aluminium met geannodiseerde F1 afwerking. Zowel verkrijgbaar voor naar links als naar rechts draaiende deuren.

SLOT

MET CILINDER

567 AXA OYSTER

INNOVATIEF! ILIG

BIJZONDER VE

567.306.5089 RAAMOPENER REMOTE 2.0

Draadloze bediening

RAAMOPENER AUTOMATISCH REMOTE 2.0 567.306.5089/97 de op afstand bedienbare raamopener voor klep-, uitzet- en valramen. Perfecte ventilatie met één hand te bedienen, zelfs met meerdere ramen tegelijkertijd. De slanke, moderne raamopener heeft een hoge sluitkracht van maar liefst 400N, voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG** en is leverbaar in stijlvol wit of grijs. Eenvoudig te monteren. www.axa-hang-sluitwerk.nl

Beveiligingsbrochure

17


Ramen Klapraam-beveiliging Hoe vaak heeft u een klein raam wel niet open om te ventileren? Je kunt het je niet voorstellen maar een opening van 15 cm is voor veel inbrekers al genoeg ruimte om in te breken. Niet voor niets adviseert de politie klapramen goed te beveiligen. De praktijk wijst uit dat barrière-stangen heel preventief werken. Ze zijn van buitenaf goed zichtbaar. Een inbreker probeert niet eens meer binnen te dringen. Een ander praktisch gemak is dat het raam dag en nacht open kan blijven staan om te ventileren. Een veilig idee!

Voor elke specifieke behoefte een oplossing!

Doorvalbeveiliging in/op de dag jaarlijks vallen tientallen mensen uit het raam. Niet voor niets staat in het Bouwbesluit dat alle ramen, met een borstwering lager dan 85cm, verplicht voorzien moeten worden van een goedgekeurde doorvalbeveiliging. Secu ontwikkelde een serie stangen, die als één van de weinige in Nederland voldoen aan de officiële normering: NEN6702. De secubar-stangen zijn goedgekeurd voor alle kozijnsoorten: hout, kunststof en aluminium. Ze mogen zowel binnen als buiten worden toegepast. Stangen zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium, oxidatie- vrij leven gegarandeerd. De versie ‘IN DE DAG’ heeft als voordeel dat de steunen slim zijn weggewerkt in de stang: onzichtbare montage dus. De nieuwste serie steunen (montage ‘OP DE DAG’op de dag) zijn afgerond vormgegeven en kunnen zowel als eindsteun als middensteun worden toegepast.

18

Beveiligingsbrochure


Veiligheidskluizen INBRAAKWERENDE KLUIZEN PT/ET 503.295.6100-04/6111-14 dubbelwandige, inbraakwerende kluizen. Getest en gecertificeerd volgens EN 14450/securitylevel 2. Indicatie waardeberging € 5.000,-. Ze zijn voorzien van een 3-zijdig sluitsysteem en solide hardstalen schoten met een diameter van 25 mm. De DIN 4102 isolatie biedt daarnaast een eerste bescherming bij brand. De modellen PT zijn uitgerust met een dubbelbaard sleutelslot, de modellen ET met een vrij instelbaar elektronisch cijferslot. www.deraat.eu

Hoe bepaal ik de juiste kluis? Om de juiste inbraakwerende kluis aan te schaffen, moet u de volgende 2 aspecten laten meewegen, te weten: 1. Welke waarde u heeft op te bergen (dat bepaalt de Klasse van de kluis) 2. Welke hoeveelheid u heeft op te bergen (dat bepaalt de grootte van de kluis). Let er vooral op dat de kluis getest is en voorzien is van een normering (te zien aan een label op de binnenzijde van de deur).

Welke normen? De meest gebruikte norm voor kluizen voor privégebruik is norm EN 14 450. Dit is de normering voor licht inbraakwerende kasten en die geschikt zijn voor eenvoudige risico’s. Bij deze norm kennen we 2 veiligheidsniveaus, te weten Securitylevel 1 (S1) € 2.500,Securitylevel 2 (S2) € 5.000,-

TYPE ET

Deze niveaus geven aan hoeveel contant geld de verzekering minimaal dekt, wanneer dit in de kluis is opgeborgen.

TYPE PT

Beveiligingsbrochure

19


Rookbeveiliging Brandslachtoffers

Jaarlijks vallen om en nabij een 50-tal doden te betreuren door brand in huis. Dit lijkt relatief niet veel, maar is het natuurlijk wel. Sterker, u en/of uw gezin loopt ook het risico één van de slachtoffers te worden. Voorkom daarom elk risico en schaf goede rookmelders aan.

BEKIJK VÓÓRAL DE VIDEO

663 ROOKMELDERS

ROOKMELDER OPTISCH LITHIUM 663.836.2932 rookmelder met een 9 Volt Ultra Life Lithium batterij. ‘Hush’ knop.

CO-MELDER BASIC 663.836.2925 maakt gebruik van elektronisch meetprincipe, alarmsignaal van 85 dB bij gevaarlijke concentraties. CE- en Keurmerk certificaat. 5 jaar garantie. ROOKMELDER OPTISCH 9-V 663.836.2930 kwaliteitsmelder met 85dB alarm. Reageert snel op langzaam smeulende branden. www.chubbfs.nl

Slechts 3 minuten Jaarlijks vinden zo’n 6.000 woningbranden plaats. Door optimaal geïsoleerde huizen is de vluchttijd bij een zeer grote brand slechts 3 minuten. Maar wordt u ook wakker bij een brand voor het te laat is?

Prijsverschillen Een goede rookmelder met alarm is de beste oplossing. Nu zijn er natuurlijk goedkopere rookmelders verkrijgbaar voorzien van een alkaline batterij, maar deze batterijen gaan slechts 12 tot 15 maanden mee. Aangezien velen vergeten de batterij te vervangen, raden wij daarom vooral een rookmelder aan met een lithium batterij! Deze gaan tot wel 5 tot 10 jaar mee!

20

Beveiligingsbrochure


Verlichting BEREIK 150 M

2

BEWEGINGSMELDER IS130-2 569.306.2010-11 infraroodsensor, ideaal voor de bewaking van oppervlakken voor huizen, opritten of binnenshuis. Reikwijdte van 12 meter. Heeft een registratiehoek van 130°. Heeft een stijlvol nieuw design met optimale registratiekwaliteit. Oppervlakken tot 150 m2 kunnen hiermee betrouwbaar worden bewaakt. Verkrijgbaar in zwart en wit. www.steinel.nl

54

E GI ER IG EN UIN Z

EM IS IG AL ND ND TE VA BES

SENSORLAMP L870S 569.787.7801 energiezuinige sensorlamp van slagvast materiaal, ideaal voor omgevingen met een verhoogd vandalisme-risico. Heeft een met rooster beschermde sensor en een slagvaste kap die aan de bovenzijde schuin afloopt. Hierdoor kan er niets bovenop worden gezet of de lamp worden afgedekt. Heeft een registratiehoek van 180 graden en is ideaal voor bij huis, aan de garage, bij een flat of bedrijfspand. www.steinel.nl

BEREIK 105 M

2

LED BUITENLAMP L1 569.306.2082 fraaie, veelzijdige sensor-LED lamp met een reikwijdte van 10 meter en een registratiehoek van 180 graden. Er kan tot wel 105 m2 worden gedetecteerd. Vandaalbestendig en schemerinstelling is van 8 seconden tot 35 minuten in te stellen.

SENSORLAMP FRS30 569.306.1930 handige plafondoplossing voor kelders, verwarmingsruimtes, garages, etc. Dit is de eerste lamp die over de STEINEL-sensortechnologie beschikt. De elektronica activeert de lamp onmiddellijk, zonder dat de levensduur wordt verkort. Ook zijn het aantal lux en de brandduur in te stellen, waardoor bijvoorbeeld overdag de lamp niet onnodig aan gaat. www.steinel.nl

MET SENSOR

65

ERIAAL

SLAGVAST MAT

OEK 180 REGISTRATIEH

0

44

ENERGIEZUINIG

Van UV-bestendig kunststof. BUITENLAMP XLED HOME 1 569.782.1188 de Hi-tech schijnwerper die maar liefst 90% energiebesparing oplevert! Heeft 192 LED’s die slechts een fractie stroom verbruiken in vergelijking met conventionele halogeen schijnwerpers. De schijnwerper is verticaal 120º draaibaar, horizontaal 180º. De sensor is 140º draaibaar en heeft een bereik van 239 m2. Licht en richtingsinstellingen zijn eenvoudig in te stellen. Tijdinstelling van 8 sec. tot 35 min. www.steinel.nl

720 LUMEN ATT SLECHTS 15 W BEREIK 239 M

2

Beveiligingsbrochure

21


Overige beveiliging Veiligheid van uw eigendommen Naast veiligheid in en om uw huis, wilt u ook dat uw bezittingen buitenshuis ook veilig zijn. Om deze veiligheid te vergroten, zijn er hiervoor natuurlijk ook beveiligingsprodukten verkrijgbaar. Denk aan die mooie motor die in uw zwaar onderbeveiligde schuur staat. Of die fraaie postkast in uw tuin die onbeveiligd is. Op de volgende pagina’s enkele handige produkten die de veiligheid tegen diefstal vergroten van o.a.:

CIJFERHANGSLOT 158/50C 249.325.2158 met verstelbare cijfercode, grotere beugel en extra gehard. www.abus.com DISCUSHANGSLOT 23/70 249.325.2013 veilige cilinder met sleutelpennen voor bescherming tegen allerlei vormen van vandalisme, waaronder lock-picking. Beugel van gehard staal.

• Fietsen • Motoren • Scooters • Aanhangwagen • Trailer

COBRA KABEL 249.558.0022-23 lange stalen beveiligingskabel met aan uiteinden een oog. De PVC coating beschermt het frame tegen beschadigingen.

• Terrasmeubilair • Poststukken • Pakketten

5 OF 10 M

TERRASKABEL 5MTR 793.558.0022 sterke kabel met 1 cm dikte voor het vastzetten van terrasmeubelen of andere waardevolle artikelen.

EXTRA GEHARDE SLOTEN 249.558.0002/04 extra geharde sloten van 85 en 110 cm lengte, bijvoorbeeld voor het veilig bevestigen van een fiets of motor aan een object. Beschermd tegen corrosie en beschadigingen.

5 METER

85 OF 110 CM

CABLE COMBO 090-068 135.558.0003 sterke staalkabel van 2,4 mtr lengte en Ø12 mm doorsnede. Met handig cijferslot met 4cijferige code. Kabel voorzien van duurzame vinylhoes.

22

KETTING + SLOT 090-040 135.558.0004 multifunctionele anti-diefstalketting met robuuste ketting van 80 cm (voorzien van een beschermhoes) en een sterk discusslot. Geleverd met 5 sleutels in stevige kunststof koffer.

KABELSLOT 090-060 135.558.0001 geplastificeerd kabelslot met 5 meter flexibele staalkabel en 10 mm doorsnede. Voorzien van een massief beugelslot en een ruime beugel, geleverd met vijf sleutels. www.doublelock.com

5 M KABEL

LENGTE 80 CM

Beveiligingsbrochure


Overige beveiliging BRIEVENBUS STOER! 320.315.9350-54 in Nederland vervaardigde trendy brievenbus in diverse kleuren, waaronder RVS, cortenstaal, antraciet, groen en zwart.

BRIEVENBUS ALLUX 200 320.315.9310-15 strak vormgegeven, afsluitbare gegalvaniseerd stalen brievenbus. Geschikt voor wandmontage of plaatsing op statief. Verkrijgbaar in de kleuren: verzinkt, wit, groen, zwart, blauw en rood. www.hardbrass.nl

RVS

NDE KLEUREN

IN VERSCHILLE

VERKRIJGBAAR

Excl. statief.

ALLUX 2500 320.315.9325 stijlvol afgewerkte RVS brievenbus met zwart gelakte zijkanten. Geschikt voor wandmontage of op statief. Excl. statief. Afmetingen (HxBxD): 36x36x15 cm.

Geschikt voor pakketten 320 x 155 mm.

105 cm

TEN POST EN PAKET GELIJK ‘VISSEN’ ONMO

ANTI-KLIMSTRIP POINTFLEX 861.306.1814 slimme klimbeveiliging van RVS die ongekend flexibel is, maar ook hoge stijfheid bezit. Heeft een dubbele rij met tanden op een 98 cm lange strip. Tandhoogte 6 cm. Makkelijk horizontaal, verticaal, bol of haaks te plaatsen. Makkelijk in te korten, zeer effectief en heeft geen onderhoud nodig.

98 cm

23

cm

38 cm

320.315.9340 PAKKETBRIEVENBUS ALLUX 600

SECUMAX ANTIKLIMSTRIPS 939.306.1890-91 sommige inbrekers klimmen gewoon over een muurtje of schutting! Maak dit moeilijker door antiklimstrips toe te passen. Strips van elk 50 cm lang en van gehard kunststof. Met een kleine inkeping, waardoor onder een hoek gemonteerd kan worden! Ideaal voor stenen muurtjes, hekken van hout of staal en regenpijpen. www.secu.nl ONDER HOEK TE

MONTEREN IJ

PAKKETBRIEVENBUS ALLUX 600G 320.315.9340 mooi vormgegeven hoge postkast van gegalvaniseerd staal die vooral geschikt is voor pakketten. De inwerpopening (maar liefst 320 mm breed en 155 mm hoog) is zo ontworpen dat pakketten die erin worden gestopt, naar de onderzijde van de kast verdwijnen en niet meer uit de postkast ‘te vissen’ zijn. www.hardbrass.nl

Beveiligingsbrochure

ONDERHOUDSVR

23


18%

Specialisten veiligheid, gereedschappen & ijzerwaren

NEEMT U VOOR EEN VRIJBLIJVEND EN KOSTELOOS INBRAAKPREVENTIEF ADVIES CONTACT OP VIA 36% ONDERSTAANDE BON OF WEBSITE. WWW.VANRUMPT.COM

54%

72%

JA, OOK WIJ MAKEN 90% GRAAG GEBRUIK VAN EEN KOSTELOZE INSPECTIE OP LOKATIE.

T ONS U KUN OOK HIER LLEN BE OVER AILEN. OF M

INVULFORMULIER NAAM : ...................................................................................... ADRES : ...................................................................................... POSTCODE: .............................................................................. TYPE WONING : ...................................................................... EIGENAAR : JA/NEE TELEFOONNUMMER : ........................................................... E-MAIL ADRES : .......................................................................

VAN RUMPT SPECIALISTEN AMSTERDAMSESTRAATWEG 353 3551 CJ UTRECHT

Profile for Van Rumpt Specialisten

Beveiligingsbrochure Van Rumpt Specialisten  

Beveiligingsbrochure Van Rumpt Specialisten  

Advertisement