Page 1

Verantw. uitg.: Pat Vanroey, Steenweg Op Antwerpen 101, 2300 Turnhout.

Qbis1002

1

ICT voor de KMO's

PROFESSIONAL ICT SERVICES STEENWEG OP ANTWERPEN 101 • B-2300 TURNHOUT • B2B@VANROEY.BE WWW.VANROEY.BE • +32 (0) 14 47 06 05

Werkt uw bedrijf nog met Windows XP?

Voor uw productiviteit en veiligheid is het hoog tijd om over te stappen!

6 Microsoft ®

Online Services

HP EliteBook 2740p

Windows Phone 7

Microsoft BPOS

ISABEL 6

Verdraaid handig toestel!

Glance and Go!

Werken in “the Cloud”

Stap vandaag nog zorgeloos over naar ISABEL 6 met onze hulp

Meer info op pagina

3

Ontdek de troeven van virtualisatie Met XenApp fundamentals verbinden met het bedrijf Symantec beschermt uw gegevens met Backup Exec

Meer info op pagina

2 2 3

6

Ontdek de gloednieuwe HP Multifunctionals 4 Veilige connecties voor brandweerkorps dankzij Vasco 4 Optimaliseer communicatie en bedrijfsprocessen 5

Meer info op pagina

7

Eaton UPS beschermt tegen stroomuitval! Werkt uw bedrijf nog met Windows XP? Compleet zorgeloos met Trend Micro “Worry-Free”

Meer info op pagina

5 6 7

8

FUN geniet verzekerde uptime dankzij VRA-Assurline 8 Ontdek onze ongelooflijk interessante firewall-promotie 8

Expert

Partner

Member of the Qcom group

Technische specificaties en omschrijvingen in deze publicatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de respectievelijke producenten. Specificaties kunnen gewijzigd worden zonder voorafgaand bericht. Alle in deze publikatie genoemde merknamen of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven. Alle prijzen vermeld in deze publicatie zijn streetprices in EUR, tenzij anders vermeld. Alle aanbiedingen opgenomen in deze catalogus zijn geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele zetfouten. Afbeeldingen en specificaties zijn niet bindend en louter illustrerend. Prijzen kunnen veranderen zonder voorafgaand bericht. Alle prijzen zijn exclusief BTW en taksen.

001_Qcom_Qbis1002_VRA.indd 1

29-10-2010 10:50:35


2

Nieuw in virtualisatie | virtuele wereld | • Citrix | XenApp Fundamentals |

Nieuw in Virtualisatie? Ontdek een nieuwe virtuele wereld boordevol mogelijkheden.

Desktopvirtualisatie Een volledige PC is vaak te krachtig voor administratieve taken. Als deze PC zou crashen gaat dit vaak gepaard met hoge herstelof upgrade kosten, onherroepelijk documentverlies en een personeelslid zonder PC. Met desktopvirtualisatie worden “virtuele computers” vanuit één krachtige centrale server op het scherm van de gebruiker getoond. Zo kan elke gebruiker zich op eender welke computer aanmelden en meteen aan de slag alsof hij achter zijn eigen computer zit. Gebruikers kunnen ook aan de slag op een “Thin Client”. Dit is een PC, gereduceerd tot het absolute minimum om zulke virtuele desktop te kunnen tonen. (Niet meer dan een muis, toetsenbord, scherm en netwerkaansluiting dus). Zo kan uw personeel zich aanmelden op de server en aan de slag. Dit is niet alleen handig en veilig bij wijze van diefstal of uitval, maar ook voor uw IT-departement is het eenvoudiger om updates of andere wijzigingen door te voeren voor het ganse personeel.

Troeven: Handig voor winkelpersoneel, mobiele werknemers, personeel dat vaak wisselt van functie (callcenters, overheidsdiensten), zeer grote ondernemingen. Energie-, geld- en plaatsbesparing, … Servervirtualisatie Vroeger had men een aparte server voor Mails (Exchange), bestanden (fileserver), de website (webserver), enzovoorts. In vele bedrijven werden deze servers nooit gemiddeld meer dan 10% benut met hier en daar een piek in gebruik. Dankzij virtualisatie is het mogelijk al deze fysieke servers te bundelen op 1 apparaat

en beschikt u over 1 server die constant 80% van zijn kracht gebruikt, maar wel het werk van 7 of 8 aparte servers voor zich neemt. Het bedrijf ervaart deze servers net alsof ze allemaal individueel werken. Deze oplossing is ook handig voor testomgevingen. Binnen enkele minuten kunt u eenvoudig een virtuele machine aanmaken en hiermee beginnen experimenteren.

Troeven: Energie-, geld- en plaatsbesparing (aanschaf, verbruik en onderhoud van slechts 1 server). Testomgevingen opzetten. Migratie en upgrades doorvoeren zonder zorgen, …

Opslagvirtualisatie Ook voor opslag geldt hetzelfde verhaal. Vaak beschikken bedrijven over honderden of zelfs duizenden Gigabytes aan ongebruikte opslag. Omdat deze vasthangen aan bepaalde servers, services of diensten kan deze opslag niet ten volle benut worden. Het is dan ook te gek om te blijven aankopen als u reeds over de nodige opslag beschikt. Bovendien is kwalitatieve serverstorage een kostelijke investering. Opslagvirtualisatie lost dit probleem op door alle opslag binnen het bedrijf te indexeren en analyseren en vervolgens servers ‘virtuele opslag’ voor te schotelen. In werkelijkheid kan je zelf

kiezen waar data opgeslagen en geraadpleegd wordt en ben je dus niet langer afhankelijk van wat servers of software verlangen.

Troeven: Beter beheer van bestanden. Opzetten van back-ups buitenshuis. Optimaal benutten van reeds beschikbare opslag. Geld- en plaatsbesparing,… Hiermee is uiteraard het laatste woord over Virtualisatie nog niet gezegd! Wenst u meer informatie en te ontdekken wat alle mogelijkheden zijn? Bel of mail ons gerust voor raad of een indrukwekkende kosten-batenanalyse.

Virtualisatie? Tegenwoordig zijn computers, servers en opslag zo krachtig en complex dat het erg moeilijk is ze volledig te belasten met één taak, hoe veeleisend ook. Zonde van de investering lijkt het haast. Virtualisatie staat u toe één toestel het werk te laten doen van meerdere toestellen. Dit door deze onbenutte rekenkracht toe te wijzen aan een nieuw “virtueel” apparaat. Het klinkt wellicht moeilijker dan het in werkelijkheid is.

Citrix XenApp Fundamentals

Een kosteneffectieve oplossing voor remote toegang voor het midden- en kleinbedrijf.

Met XenApp Fundamentals hebben gebruikers probleemloos en altijd toegang tot applicaties, op het werk, thuis of onderweg. Het enige wat ze nodig hebben is een internetverbinding. Eenvoudig, snel en veilig extern toegang XenApp Fundamentals is kosteneffectief en kan veilig en eenvoudig tot 75 externe gebruikers toegang bieden. U bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke bestanden en gebruikers ervaren dezelfde snelheid als op kantoor. Eenvoudig configureren en beheren U en uw werknemers kunnen met eenvoudige wizards de omgeving voor externe toegang probleemloos configureren, personaliseren en beheren. Zo kunt u in slechts een paar minuten updates implementeren.

002_Qcom_Qbis1002.indd 1

Beveiligde externe omgeving Naast het uitgebreide rechtenbeheer kunt u zelfs bepalen waar gebruikers bestanden kunnen opslaan en afdrukken zodat de gegevens veilig blijven. Alle online handelingen worden streng en op hoog niveau gecodeerd. Snel en eenvoudig beheren met Windows Essential Business Server Dankzij de integratie met de Essential Business Server managementconsole kunt u de publicatie van toepassingen en andere belangrijke componenten centraal beheren. Met een aanschafoptie, CAL-management-, -beheer- en -beveiligingsfuncties kunt u de externe toegang tot uw toepassingen zeer eenvoudig beheren.

Loadbalancing voor een probleemloze gebruikservaring Gebruikers worden volledig automatisch over meerdere servers verspreid om optimale prestaties te verzekeren. Zo wordt het aantal kostbare helpdeskgesprekken geminimaliseerd en wordt de productiviteit van de werknemer niet verstoord bij serverproblemen.

Kortom: Dankzij de veilige toegang op afstand stijgt de productiviteit van de IT-beheerder en alle werknemers enorm. Qcom kan u helpen van uw grootste toegangsproblemen uw grootste zakelijke voordeel te maken!

28-10-2010 10:49:18


HP | EliteBook 2740p | • Backup Exec 2010 | Symantec |

3

HP EliteBook 2740p Verdraaid handig toestel!

12.1”

Thin and light

Ervaar de mobiliteit van een zeer krachtige laptop in combinatie met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van een touch-screen tablet-pc met hoge resolutie. Roteer het 12,1" breedbeeldscherm van de HP EliteBook 2740p in een handomdraai en u beschikt over een digitaal kladblok. Ideaal om op schoot te nemen en lange documenten door te lezen of aantekeningen te maken tijdens vergaderingen. Met de hand schrijven was nog nooit zo leuk!

De EliteBook 2740p in vogelvlucht • Met de pen of met pen én vingers (ondersteuning voor Multi Touch bewegingen) kunt u gemakkelijk navigeren in applicaties, pagina's omslaan en taken uitvoeren zonder toetsenbord • Volwaardige krachtige Intel® Core™ i5 processor in een lichtgewicht tabletmodel • Licht maar robuust ontwerp met aluminium oppervlak voldoet aan de militaire standaarden (MIL-STD 810G) voor trillingen, stof, luchtvochtigheid, hoogte en hoge temperaturen • Laat weten aan uw collega’s waar u zich bevindt of vind uw weg terug dankzij de ingebouwde GPS-module • U bent steeds verbonden met het net, zelfs op een werf of op de baan, dankzij de ingebouwde mobiele breedband module • De Solid State Drive optie maakt uw toestel niet alleen razendsnel, maar ook uitermate stil, zuinig, robuust en schokbestendig Draadloze connectiviteit Een draadloze verbinding tussen uw laptop en randapparatuur is zo gelegd. Met Bluetooth communiceren apparaten draadloos met elkaar. Maak verbinding met uw telefoon en wissel bestanden uit met het grootste gemak of sluit een draadloze koptelefoon of headset aan en telefoneer digitaal zonder beperkt te worden in bewegingsvrijheid. Daarnaast beschikt u over een mobiele breedbandmodule zodat u ook op de baan kunt surfen. Uiteraard ontbreken ook de wireless-N radio en gigabit netwerkadapter niet! Beveiliging op de eerste plaats met vingerafdruklezer, smartcard en TPM Hoe creatief u ook bent met wachtwoorden, ze zijn in principe altijd wel te kraken. Maar met een vingerafdruklezer is het bedenken van (complexe) wachtwoorden verleden tijd. Met een vingervlugge beweging bent u ingelogd. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden met behulp van uw SmartCard.

Bescherm meer, bewaar minder, bespaar meer. Met Symantec Backup Exec 2010 kunnen bedrijven tijd en geld besparen door hun gegevens te beschermen en minder opslagruimte te gebruiken. Enorme groei aan data De opslag van gegevens neemt elk jaar met 48 à 50 procent toe waardoor meer gegevens moeten worden beschermd en disaster recovery een stuk langzamer verloopt. In werkelijkheid is ongeveer 70 procent van alle gegevens een duplicaat en data van meer dan 90 dagen oud wordt vaak niet gebruikt. Organisaties van alle groottes moeten dus alle zeilen bijzetten om hun informatiegroei onder controle te houden, met name wanneer zij gebruik maken van virtualisatietechnologieën, waardoor backup en herstel een stuk complexer worden. Deduplicatie en archivering zijn tot op heden vooral door grote organisaties gebruikt, maar met Backup Exec 2010 beschikken alle bedrijven over een bijzonder eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee zij hun IT-uitdagingen aankunnen.

003_Qcom_Qbis1002.indd 1

Organisaties die een geïntegreerde oplossing voor deduplicatie en archivering implementeren kunnen tot 40 procent besparen op de opslagkosten en kritieke informatie indien nodig snel opzoeken en herstellen. Deduplicatie op alle locaties Backup Exec 2010 biedt een flexibele benadering voor het verwijderen van dubbele gegevens die geen complexiteit toevoegt. Met deduplicatie kunnen organisaties de opslagkosten van backups aanzienlijk verlagen door hun bestaande opslagmiddelen te consolideren en opnieuw te gebruiken, terwijl deduplicatie aan de kant van de client de back-uptijd verkort en het netwerkgebruik met maximaal 90 procent vermindert! Dankzij geïntegreerde deduplicatie kunnen nu ook kleinere filialen lokale back-up op tape vervangen door off-site back-up, met minimale gevolgen voor het netwerk.

Om het plaatje compleet te maken beschikt de HP 2740p ook over een “Trusted Platform Module”. Dit is een beveiligings-chip die op het moederbord van de laptop is geïnstalleerd. De TPM-chip beveiligt de data op uw notebook beter tegen zowel fysieke als softwarematige aanvallen. Zo kunt u dus met een gerust hart belangrijke documenten en bestanden opslaan op de laptop! Specificaties • • • • • • • • • • • • • •

12,1 inch WXGA LED-Multi Touch beeldscherm Intel Core i5 540M (2,53 GHz, 3 MB L3 cache) Tot 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM werkgeheugen Harde schijf of razendsnelle Solid State Drive (SSD) Windows 7 Professional Intel HD Graphics HP mobiel (3G) breedband (met technologie van Gobi) met GPS 802.11 a/b/g/N WIFI Bluetooth 2.1 + EDR technologie Gigabit netwerkaansluiting (10/100/1000) 2-MP webcam met Business Card lezer software HP morsbestendig toetsenbord Hoge capaciteits en lange levensduur 6-Cells batterij Vanaf amper 1,75kg!*

*afhankelijk van de gekozen opties. Toestel is te configureren naar wens, genoemde specificaties kunnen dus wijzigen naargelang uw noden.

Of u nu een mobiele zakenman, designer, werfof projectleider bent; de HP EliteBook 2740p vindt appreciatie bij elke professional die veel belang hecht aan een betrouwbare, snelle, flexibele en vooral mobiele PC.

* Het gewicht varieert naarmate u het toestel samenstelt. Zo weegt bijvoorbeeld een 6-cell batterij meer dan een 9-cell batterij.

ceerde back-up en archivering van Windows-bestandssystemen en Exchange-omgevingen, waarbij de gegevens vanaf de backup worden gearchiveerd in plaats van dat er gegevens uit afzonderlijke bronnen worden gehaald. Zo kunt u door automatische retentieperiodes in te stellen, oudere, minder kritieke gegevens in de loop van de tijd laten migreren naar een goedkopere opslagomgeving. Deze archiveringsopties helpen de prestaties van Exchange- en bestandsservers verder te optimaliseren doordat redundante gegevens op de server worden geëlimineerd om opslagruimte vrij te maken. Betrouwbare virtualisatie Backup Exec 2010 is de eerste software voor back-up en herstel die gedeeltelijk herstel voor virtuele Microsoft-applicaties mogelijk maakt vanaf één enkele back-up. Herstel van Microsoft Exchange, SQL en Active Directory binnen een virtuele omgeving op basis van VMware vSphere 4.0, VMware ESX of Microsoft Hyper-V R2 neemt slechts enkele seconden in beslag! Uiteraard is dit nog maar de top van de ijsberg wat betreft de kracht van Symantec Backup Exec 2010. Wenst u meer te ontdekken over deze oplossing? Contacteer dan gerust onze medewerkers voor meer informatie.

Geünificeerde archivering U beschikt met Symantec Backup Exec 2010 over een geünifi-

27-10-2010 20:14:12


4

HP Multifunctionele printers | HP | • digipass go 3 technologie en Identikey | Vasco |

HP Multifunctionele printers combineren alle taken in één efficiënte oplossing Met HP’s multifunctionele printers wisselt u complexiteit in voor eenvoud en betrouwbaarheid. Ze zijn gebouwd voor moderne bedrijven en zijn bijzonder duurzaam, zodat uw bedrijf bij elke taak profiteert van hun beproefde prestaties.

HP LaserJet Pro M1536dnf MFP

HP LaserJet Pro CM1415 color MFP series

Specificaties

Specificaties

• • • • • • • • • • • •

Printer, copier, scanner en fax 25 Pagina’s per minuut 10/100 Ethernet aansluiting Tot 600dpi printresolutie (1200 effectieve dpi met HPFastRes 1200) Automatisch dubbelzijdig printen Tot 250 Pagina’s In de lade 35 Pagina’s automatische documentfeeder Print vanaf mobiele apparaten met HP ePrint Veilig versturen en ontvangen van Faxen Instant-On technologie bespaart u massa’s tijd en tot 50% energie Energy Star® gekwalificeerd Scan, bewaar en deel documenten digitaal

Zoekt u een uiterst kosteneffectief multifunctioneel printer/scanner/copier/fax apparaat voor uw bedrijf?

Dan zit u goed met de HP LaserJet Pro M1536. Deze snelle netwerkmultifunctional ondersteunt naast dubbelzijdig printen ook HP ePrint, de nieuwste technologie van HP waarmee u met uw mobiele apparaat een printopdracht kunt versturen, ongeacht waar u bent. Uiteraard print u steeds in prachtige kwaliteit!

Wenst u meer te leren over deze apparaten of over technologieën als HP ePrint en HP ImageREt? Aarzel dan zeker niet om onze medewerkers te contacteren.

• • • • • • • • • • • • •

Printer, copier, scanner en fax 8.9 Cm kleuren touchscreen/controlepaneel Tot 12 pagina’s per minuut Extra USB 2.0 aansluiting vooraan om te printen vanaf USB-apparaten Ingebouwde draad- en draadloze netwerkaansluiting Tot 600dpi printresolutie met HP ImageREt 3600 Auto-copy optimalisatie Tot 150 Pagina’s In de lade Verbonden met het internet met Business Apps voor extra functionaliteit Print vanaf mobiele apparaten met HP ePrint Instant-On technologie bespaart u massa’s tijd en tot 50% energie Energy Star® gekwalificeerd Scan, bewaar en deel documenten digitaal

Zoekt u indruk te maken met zelfgedrukt marketingmateriaal van zeer hoge-kwaliteit?

HP ImageREt 3600 verbetert uw printresolutie en levert haarscherp detail en prachtige kleuren op afbeeldingen, text en illustraties. Zo print u steeds op professioneel niveau met juiste kleurweergave. Kopieer en scan zorgeloos documenten met meerdere pagina’s met de 35-pagina automatische documentfeeder. Geniet daarnaast van meer productiviteit en gebruiksvriendelijkheid dankzij het luxueuze kleuren touchscreen waarmee u in luttele seconde complexe print-, scan-, copy- en faxopdrachten ingeeft. Naast de draadloze netwerkverbinding kunt u zelfs rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat printen dankzij de gloednieuwe technologie HP ePrint!

Brandweer Dendermonde beveiligt Citrix netwerk met DIGIPASS GO 3 technologie en IDENTIKEY Doel

Uitdaging

Oplossing

Brandweer Dendermonde bestaat voornamelijk uit vrijwilligers. Zij hadden een hoge nood aan remote access zodat ze van thuis uit kunnen inloggen op het netwerk. Sterke authenticatie was vereist omdat ze vaak met vertrouwelijke gegevens omgaan en o.a. gebonden zijn aan medisch beroepsgeheim.

Een stabiele, gebruiksvriendelijke remote access oplossing met sterke authenticatie integreren die snel te installeren is.

DIGIPASS GO 3 in combinatie met IDENTIKEY beveiligt de remote access tot het Citrix netwerk en de applicaties met dynamische wachtwoorden. Officieren en administratieve verantwoordelijken kunnen voortaan vanaf eender welke locatie op een veilige manier inloggen op het netwerk en gebruik maken van de interne applicaties.

Netwerk en applicaties overal en altijd veilig bereikbaar De administratieve taken van de vrijwilligers kunnen onmogelijk allemaal vanuit de kazerne geregeld worden aangezien de meeste brandweermannen ook een fulltime baan hebben. Om remote access mogelijk te maken, werkte Brandweer Dendermonde al enige tijd met een VPN-oplossing, maar die voldeed niet aan de eisen. De verbinding was traag en de beschikbaarheid was beperkt aangezien niet elke computer toegang had tot het netwerk. Bovendien was deze oplossing onbetrouwbaar omdat ze werkte met statische wachtwoorden. Er was dus nood aan een gebruiksvriende-

004_Qcom_Qbis1002.indd 1

lijke, betrouwbare en beveiligde oplossing die beschikbaar is op elk moment en vanaf elke computer. “Aangezien de brandweer vaak mensen vervoert met de ambulancedienst, zijn zij verplicht rekening te houden met het medische beroepsgeheim” zegt Rudy Bijl van Brandweer Dendermonde. Daarnaast wilde het korps een gecentraliseerde publieke schijf met daarop opleidingscursussen en foto’s van op afstand toegankelijk maken voor de officieren. Veilig, gebruiksvriendelijk en flexibel “QCom is al vele jaren een betrouwbare partner in IT-oplossingen. Bij besprekingen raadden

ze de secure remote access oplossing van VASCO aan, mij bekend van het internetbankieren. Een veiligere oplossing zal je dus niet vinden” zegt Rudy. Brandweer Dendermonde heeft er voor gekozen om DIGIPASS GO 3 te implementeren in combinatie met IDENTIKEY om hun Citrix XenApp netwerk te beveiligen. DIGIPASS GO 3 genereert met een druk op de knop een uniek dynamisch wachtwoord waarmee je slechts eenmaal kan inloggen. Een gestolen wachtwoord is dus nutteloos en een hoog beveiligingsniveau is verzekerd. “VASCO DIGIPASS GO 3 zorgt ervoor dat de vrijwilligers van op elke locatie toegang hebben tot

het netwerk en de applicaties”zegt Rudy Bijl. “Dankzij DIGIPASS hoeven ze niet meer telkens naar de kazerne te komen om te kunnen inloggen. Ikzelf, als eindverantwoordelijke, kan van op afstand de server beheren en uptime verzekeren. Ook de implementatie verliep zeer vlot; op een werkdag was alles operationeel.” Om de hardware DIGIPASS te kunnen gebruiken, hoefden de officiers geen extra software te installeren op hun PC. Belangrijk is ook het aspect dat de gebruikers zich slechts één maal hoeven te authentificeren, niettegenstaand er een extra laag van beveiliging werd toegevoegd.

28-10-2010 15:09:20


ESTOS ProCall Enterprise | Innovaphone | • UPS | Eaton |

5

ESTOS ProCall Enterprise

ESTOS ProCall Enterprise, het Unified Communications en Computer Telefonie programma voor bedrijven die hun communicatie- en bedrijfsprocessen willen optimaliseren. • Werkt naadloos samen met de Innovaphone Voice Over IP (VOIP) Centrales • Werkt binnen en samen met de Microsoft omgeving • Volledige integratie en op de toekomst voorbereid dankzij de SDK. (Software Developement Kit) Microsoft Office Integratie Telefoonnummers en contacten zijn vanuit haast elke toepassing te kiezen. D.m.v. plug-Ins is naadloze integratie met de gebruikersinterface en de gegevensbestanden van Microsoft Office en in het bijzonder Microsoft Outlook en Lotus Notes mogelijk. Daarnaast beschikt de ProCall client over contact-, journaal- en takenbeheer. Integratie met de Microsoft Outlook Agenda en Instant-Messaging service ronden deze oplossing af.

baar. De informatie van een oproep bij afwezigheid kan naar een willekeurig e-mail adres worden doorgezonden, gemiste oproepen kunnen met een muisklik worden teruggebeld of als taak worden ingepland. Gespreksnotities en projecttoewijzing Aan telefoongesprekken kunnen klant- of projectcodes worden toegewezen, waarbij een rapportage door middel van externe applicaties mogelijk is. De kracht van digitaal bellen! Werkt u met een Innovaphone VOIP centrale en belt u dus volledig digitaal? Dan kunt u voortaan zonder DECT-netwerk aan de slag binnen het ganse bedrijf. U belt gewoon via het internet of gratis* met de collega’s onderling met uw eigen GSM. Gedaan met al die verschillende toestellen in uw broekzak!

Hoe werkt ESTOS ProCall Enterprise? Vanuit de ESTOS ProCall Enterprise Server worden de services, gebruikers en de hieraan gekoppelde rechten geadministreerd. De server controleert, stuurt en signaleert de status (presence) van gebruikers en de aangesloten randapparatuur. Centraal worden logbestanden en gespreksjournalen bijgehouden en databases geïntegreerd. Via de beschikbare SDK kunnen de services met andere applicaties worden geïntegreerd.

Wenst u meer te ontdekken over deze mogelijkheden? Contacteer dan op traditionele wijze onze medewerkers en wij helpen u voort met advies, installatie én ondersteuning.

Oproep: 0302585617 Dhr. A. Pietersen Sr. MSN: 331 Firma

Pietersen BV Directeur

Adres

ESTOS straat 1 Postcode 1234 ES Houten Nederland

Mail

test@uw bedrijf.be

Site

http://www.bedrijf.be

* Met de Mobistar Office One Voice pack belt u gratis naar al uw collega’s!

Met wie spreek ik? Een pop-up venster toont automatisch de klantenkaart bij een inkomende oproep, dit maakt een korte voorbereiding en klantspecifieke beantwoording mogelijk. Het pop-up venster is vrij configureer-

… stroomproblemen! Elektriciteit kan uw toestellen vernietigen en gegevens voorgoed verloren laten gaan!

Eaton Evolution Reeks

De noodstroombatterijen van Eaton Office Protection Systems • … vangen stroomschommelingen op • … leveren stroom tijdens elektriciteitspannes • … voorkomen automatisch het onveilig abrupt uitvallen van toestellen

Eaton Ellipse reeks Bescherming van uw PC's en randapparatuur

Eaton Evolution reeks Bescherming van één of meerdere servers

Eaton Ellipse Reeks

005_Qcom_Qbis1002.indd 1

27-10-2010 20:15:37


6

Stilstand is achteruitgang | Microsoft | • Windows Phone 7: "Glance and Go" | Microsoft |

Stilstand is achteruitgang! Nieuwe software zoals Windows 7 of Office 2010

In de wereld van ICT gaat alles vliegensvlug vooruit. Niet alleen toestellen worden krachtiger, nauwkeuriger, compacter en mooier, maar ook software ontwikkelt zich ongelooflijk snel.

En hoewel het verschil in snellere hardware meteen merkbaar is, onderschatten vele bedrijven het belang van het updaten van software. Zo blijkt nog steeds dat vele bedrijven bij Windows XP zweren. Het besturingssysteem van Microsoft is intussen 10 jaar oud, een eeuwigheid in het ICT-landschap. Herinnert u zich de software op een gsm van 10 jaar geleden?

Helaas beseffen vele bedrijven pas laat hoe hard ze achterop hinkelen met hun verouderde software. Een wereld van nieuwe functies en een enorme productiviteitsboost gaat open. Bovendien moet u uw personeel ook gewend maken aan regelmatige updates, zo bespaart u het IT-departement duizenden vragen bij elke minieme upgrade en maakt u hen ook iets zelfstandiger. Of blijft u liever uitstellen tot Microsoft de stekker volledig uit Windows XP trekt? Daarnaast is het ook niet aantrekkelijk voor jonge werknemers die gewend zijn met de laatste nieuwe snufjes te werken om in een voor hen haast archaïsche omgeving terecht te komen.

• Maakt optimaal gebruik van de snelle hedendaagse geavanceerde hardware zoals quadcores en 64 bit architectuur • Vereenvoudigt omvangrijke acties tot een enkele muisklik • Is een stuk gebruiksvriendelijker opgebouwd • Biedt betere integratie met het online gebeuren • Biedt betere integratie met andere software en is meer compatibel allerlei bestandsformaten • Wordt vaak modulair opgebouwd en kan dus meegroeien met het bedrijf dmv. updates, plug-ins en SDK’s (Software Developement-kits) • Bevat minder bugs en heeft betere, bredere ondersteuning • Is een stuk veiliger en veel beter beschermd tegen zowel de buitenwereld als de gebruiker • Houdt zichzelf en de hardware waarop het draait automatisch fit • Herkent nieuwe hardware zonder problemen • Maakt eenvoudiger verbinding met draadloze netwerken. • Zal niet gemakkelijk crashen, zelfs als de hardware moeilijk doet. • Springt zuiniger om met energie, door efficiënter om te gaan met systeembronnen. • Draait als bij wonder efficiënter en sneller op oudere hardware • …

De voordelen spreken voor zich. Wenst u zelf te ontdekken hoe krachtig oplossingen als Windows 7 of Office 2010 zijn? Of zoekt u eindelijk de overstap te maken, maar u twijfelt over de aanpak? Onze medewerkers begeleiden en informeren u met alle plezier.

Windows Phone 7: “Glance and Go”

Microsoft mikt met hun nieuwe Windows Phone 7 besturingssysteem op efficiëntie en duidelijkheid. Alle nodige informatie moet binnen 1 oogopslag gelezen kunnen worden. Visueel ziet alles er zeer vernieuwend en gelikt uit. Maar hoe zal deze frisse wind door het smartphonelandschap opboksen tegen zijn voorgangers en concurrenten? En hoe wordt het zakelijke aspect aangepakt?

“We lieten bijna duizend apparaten dagelijks automatisch testdraaien”. Daarnaast werd de software bekeken door duizenden ontwikkelaars en early adopters. Het applicatieplatform voor Phone 7 is de web-multimediatechnologie Silverlight en het van de Xbox 360 afgeleide ontwikkelraamwerk XNA. Dit biedt ontwikkelaars de kans erg creatief uit de hoek te komen!

Een veelbelovend platform Windows Phone 7 zou het meest grondig geteste mobiele platform zijn dat Microsoft ooit heeft uitgebracht, aldus Terry Myerson, vice president van het Windows Phone Engineering team.

In de Benelux kunnen we de toestellen met Windows Phone 7 vanaf april 2011 verwachten.

006_Qcom_Qbis1002.indd 1

10 Troeven van Windows Phone 7 1. De geïntegreerde “Office-Hub” vormt het centrum voor zakelijke applicaties en bevat standaard OneNote, Office-documenten en SharePoint workspaces. Documenten synchroniseren tussen uw pc en telefoon belooft dus zeer eenvoudig te worden. Uiteraard ontbreekt Outlook niet, ditmaal een stuk uitgebreider met meer features die we terugvinden in de desktopversie. 2. Creëer, verplaats en wijzig de kleurrijke snelkoppelingen op het thuisscherm naar believen. Deze zijn niet alleen handig, maar ook “live”. Dit wil zeggen dat als de inhoud van de koppeling wijzigt (applicaties die updates tonen, contactpersonen die hun profielafbeelding gewijzigd hebben, enz.) de koppeling deze wijzigingen realtime toont. 3. Synchronisatie met zowel Windows (7), Office 2010 alsook Mac OSX 4. De nieuwe Windows Marketplace staat u toe applicaties te zoeken en aan te schaffen voor uw telefoon. Indien de ontwikkelaar het toestaat, zou een zeer welgekomen ‘try before you buy’ mogelijkheid beschikbaar worden. Zo hoeft u niet in het duistere te tasten met uw portefeuille. 5. Minimalistische look & feel: Het aantal fysieke knoppen wordt dramatisch gereduceerd naar 3. Een thuisknop, een zoekknop en een terugkeerknop. 6. De integratie met Bing Maps, Microsofts virtuele atlas, biedt realtime verkeersupdates en het zoeken naar ondernemingen en winkels in de buurt 7. Een nieuwe browser zal Mobile Internet Explorer 6 vervangen, boordevol nieuwe vingervriendelijke features. 8. De gebruikte hoge-resolutie schermen zijn “capacitief”; u moet dus niet langer fysiek duwen op het scherm, zachtjes aanraken is voldoende. 9. Sommige toestellen zullen voorzien zijn van een (uitschuifbaar) fysiek toetsenbord 10. Het besturingssysteem belooft verder een rijke multimedia-ervaring te bieden voor het afspelen van muziek en films. Microsoft heeft hiervoor zeer veel technologie en know-how geleend bij hun Zune media-speler. Daarnaast staat communicatie met vrienden en collega’s centraal dankzij integratie van sociale websites zoals Facebook.

27-10-2010 20:17:24


Microsoft | Online Services | • Worry-Free™ Business Security Services | Trendmicro |

7

Microsoft Online Services Alle soft-en hardware zweeft in de Cloud en u werkt vrij van zorgen. Als groeiend bedrijf heeft u tal van financiële kopzorgen en moet iedere investering goed overwogen en berekend zijn. Zo ook de investering voor een Microsoft Exchange, SharePoint of Communication Server binnen het bedrijf. Zowel de kosten voor nieuwe hardware als de nodige licenties zijn voor startende KMO’s niet altijd evident. Daarom introduceert Microsoft hun Online Cloudbased dienst; de Business Productivity Online Suite (BPOS). Hiermee beschikt u over de meest recente technologieën, niet alleen qua licenties, maar ook qua infrastructuur, tegen uiterst scherpe prijzen!

Microsoft ®

Online Services

Al vanaf € 8 per gebruiker, per maand, beschikt u met deze suite over: • Een volwaardige mail-oplossing met Exchange Online die functioneel quasi identiek is aan de traditionele oplossing • Een centraal en online aanspreekbaar platform om alle communicatie en documentatie te centraliseren met SharePoint Online • De mogelijkheid om te chatten, documenten te delen of het bureaublad over te nemen van collega’s met Office Communications Online Alle gegevens worden steeds verwerkt in de Cloud, dus hoeft u zich geen zorgen te maken over server-uptime en onderhoud. U krijgt uw applicaties volledig ter beschikking alsof ze geïnstalleerd zijn op uw computer of lokale netwerk. U werkt bovendien ook steeds met de laatste nieuwe versies! Doordat u alle software op afstand gebruikt hoeft u zelf niet langer te investeren in de nodige licenties en hardware. Uw ICT-personeel wordt minder belast om het systeem draaiende te houden aangezien het vernieuwen van licenties, doorvoeren van updates, uitval verhelpen en het vervangen van verouderde hardware niet langer nodig is. Laat Microsoft zich zorgen maken over de 99,99 % up-time garantie en u kunt uzelf terug meer dan ooit concentreren op de dingen waar het echt om draait.

Trend Micro™ Worry-Free™ Security-oplossingen voor kleine ondernemingen

Wat kan Qcom voor u doen? • De volledige migratie van uw huidige ICT systeem naar Microsoft Online Services. • Onze expertise en kennis kan u zeker helpen met het efficiënt beheer van uw documenten om zo dubbel werk en het verdwalen van documenten te vermijden. • Co-existance: Draai zowel een online als lokale softwareomgeving. Bij wijze van back-up of om mobiele of tijdelijke werknemers altijd van de laatste nieuwe software te voorzien.

Wenst u meer informatie te verkrijgen over deze oplossingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Microsoft®

Exchange Online Trend Micro™ Worry-Free™ Business Security 7 biedt snelle, effectieve en simpele bescherming tegen virussen, cybercriminelen en gegevensverlies, zodat u zich kunt richten op de bedrijfsvoering en zich geen zorgen hoeft te maken over internetbeveiliging. Worry-Free werkt met het Trend Micro™ Smart Protection Network™ en wordt in onafhankelijke tests* als beste beoordeeld voor het blokkeren van bedreigingen VOORDAT ze uw computers bereiken. Het verbetert de bescherming zonder ten koste te gaan van de systeemprestaties. Tot de functies van de Standard-versie behoren: • Voorkoming van gegevensverlies door geïnfecteerde USBstations. • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken, dus geen IT-deskundigheid nodig.

Wenst u meer informatie over de Worry-Free ™ Security-oplossingen van Trend-Micro? Contacteer ons dan gerust. * Op basis van resultaten van AV-test.org, mei/juni 2010

De Advanced-versie omvat de functies van de Standard-versie, plus: • Voorkoming van gegevensverlies via e-mail (al dan niet opzettelijk) • Blokkeert spam zowel voor als op de Exchange-server • Beschermt zowel Mac-computers als pc's

Als beste beoordeeld voor de beveiliging van kleine ondernemingen

007_Qcom_Qbis1002.indd 1

28-10-2010 15:17:14


8

Fortigate Firewall • Assurline • Erkend Isabel Installation Partner

Fortigate Firewall Een ijzersterke, uiterst betrouwbare veiligheidsoplossing voor uw bedrijf.

Lever uw oude firewall in, en ontvang tot 35% korting* op uw gloednieuwe Fortigate Firewall! Waarom kiezen voor een Fortigate (UTM) Firewall? • Blokkeer hackers en spam • Blokkeer op userniveau (gekoppeld aan de Active Directory) of globaal specifieke services of sites (bv. Facebook, Youtube) • Koppel verschillende internetlijnen • Leg beveiligde Ipsec/SSL tunnels tussen vestigingen of gebruikers die bv. van thuis uit moeten werken • Intrusion detectie/preventie Door te werken met een vaste prijs per toestel en dus niet met een prijs per gebruiker, zijn deze toestellen uitermate geschikt voor een schaalbare omgeving.

Fun is een echte vrijetijdsketen. Het bedrijf telt anno 2010 31 winkels in heel België en stelt ongeveer 350 mensen tewerk. Het winkelconcept is vernieuwend in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, geschenkartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school- en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie. “32 Winkels impliceert 31 remote locaties, elks met eigen hardware en software” vertelt Steven Asselman; IT Operations Manager bij FUN. “Het probleem was dat we 1 centrale Active Directory hebben die constant gesynchroniseerd wordt met alle remote locaties. Indien in dit proces iets misloopt kan het zijn dat een of meerdere vestigingen niet aan de slag kunnen. Best riskant dus! Het gebeurde soms ook dat er een domain controller uitviel zonder dat we er weet van hadden”. FUN klopte met dit probleem aan bij VRA. Na enig onderzoek en gebaseerd op de noden van FUN stelde VRA ‘ASSURLINE’ voor; een softwarematige tool die de ganse infrastructuur nauwlettend in het oog houdt en zowel bij VRA als FUN meldingen geeft zodra

De jaarlijkse prijs zal dus niet wijzigen door enkele extra gebruikers of meer VPN verbindingen toe te voegen. Waarom kiezen voor VRA? Van Roey Automation beschikt over tal van certificaten en gespecialiseerde werknemers. Daarnaast werken we steeds onder het principe: “Eat your own cookies” Dit wil zeggen; alles wat we verkopen, hebben we zelf ook geïnstalleerd binnen het bedrijf. Voor meer info omtrent deze actie, info en voorwaarden: Roel Van Looy (B2B Team leader) roel.vanlooy@vanroey.be

Fortinet onderscheidt zich van de concurrentie door met een eigen ontwikkeld hardware platform te werken (FortiASIC) en ook zelf volledig de anti-virus, anti-spam, IDS/IPS en webcontentfiltering beveiligingssystemen te ontwikkelen. Hierdoor zijn hardware en software perfect op mekaar afgestemd wat bijgevolg een enorm performantievoordeel oplevert.

*

Trade-up actie goed te keuren door Van Roey Automation. Actie geldig vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2010.

ASSURLINE verzekert uptime bij FUN er iets dreigt mis te lopen. Beide partijen beschikken op deze manier over krachtige rapportagesoftware en eventuele storingen kunnen zeer efficiënt voorkomen worden door op een pro-actieve manier de problemen in de kiem te smoren. “We mochten alvorens de aanschaf van ASSURLINE een testfase doorlopen.” vertelt Steven; “We stelden 1 server ter beschikking waarop de software zou draaien en na een korte, vlekkeloze installatie door VRA konden we van start. Al snel bleek dat ASSURLINE exact was wat we nodig hadden.” Zodra de software een verdachte situatie opmerkt worden zowel VRA als FUN medewerkers meteen op de hoogte gebracht. Het supportteam van VRA stuurt meteen een mail naar de IT 2nd line support van FUN om te polsen of zij het probleem zelf kunnen verhelpen.

“De Active Directory is nu steeds 100% geüpdatet en storingen worden pro-actief gemeld en opgelost. De software wordt door VRA onderhouden en mits onze goedkeuring krijgt VRA de mogelijkheid om updates door te voeren. Dit spaart ons een enorme hoeveelheid werk en problemen uit. Nu kunnen we gerust verder werken. Wat uiteraard ook leuk is, is dat er met een fixed price model gewerkt wordt”, sluit Steven af. Herkent u deze situatie of wenst u meer informatie over ASSURLINE? Contacteer ons dan gerust voor demonstraties en prijzen.

Als financiële professional wilt u uw tijd en die van uw team zo goed mogelijk gebruiken. Isabel 6 is een complete professionele weboplossing die de efficiëntie van uw financiële waardeketen -van factuur tot betaling- verhoogt door het elimineren van repetitieve, manuele taken.

Met ISABEL 6 kunt u

• Controle behouden Met SEPA-betalingen maakt u minder kosten en heeft u een nog beter gestroomlijnde financiële ketting in het vooruitzicht. Via het auditspoor kan u opvolgen wie een verrichting heeft ingevoerd, getekend en verstuurd.

Van Roey Automation: Erkend Isabel Installation Partner Stap vandaag nog zorgeloos over naar ISABEL 6 met onze hulp!

• Efficiënt werken Isabel 6 is webgebaseerd en kan heel gemakkelijk geraadpleegd worden op verscheidene pc’s en op verschillende

locaties. Isabel beheert uw gegevens in uiterst beveiligde datacenters geografisch gespreid in Europa. Geen installatie meer met cd’s en geen tijdrovende reorganisaties. • Samenwerken Meerdere gebruikers kunnen begunstigden, verrichtingen en rekeninginfo delen voor zover u ze toegang geeft. Handig bij ziekte, file, vakantie of werkpiek. Iedere gebruiker werkt op zijn eigen portable of pc en niet langer op de pc van een collega of op de aftandse ‘Isabel pc’. Geen heen-en-weer geloop meer.

Om een installatie of upgrade aan te vragen contacteert u best onze planning op 014/470 633 of planning@vanroey.be

Kwaliteit B2E - Enterprise Sales B2B - Business Sales Business Software Solutions

014 /470 628 014 /470 607 014 /470 605 014 /470 620

iso@vanroey.be B2E@vanroey.be B2B@vanroey.be solutions@vanroey.be

Business Software helpdesk Netwerk Support Administratie Algemeen

014 /470 650 014 /470 633 014 /470 602 014 /470 600

navsupport@vanroey.be planning@vanroey.be administratie@vanroey.be info@vanroey.be

STEENWEG OP ANTWERPEN 101 | B-2300 TURNHOUT | B2B@VANROEY.BE | WWW.VANROEY.BE

MEMBER OF THE QCOM GROUP

008_Qcom_Qbis1002_VRA.indd 1

PROFESSIONAL ICT SERVICES

28-10-2010 15:40:28

QBIS 2010 v2  

De laatste nieuwe QBis, November 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you