Page 1

e-Shower T M

Aqualisa Q T M

Java Design

Mistica

Mobilo®

FGB

Evohome + HR 92 WE

Lyric T6

Netatmo

Supernova

Vertiga

Smappee

Innovens MCA PRO 160

SMART TC°

Van Marcke

PERSDOSSIER 2017

VAN MARCKE


PERSDOSSIER 2017

VAN MARCKE BATIBOUW hall 7 stand 309


6 2

e-Shower T M

10 Aqualisa Q T M

14

16

Mistica

MobiloÂŽ

12 Java Design

Indicatieve prijzen februari 2017, onder voorbehoud van druk- en tikfouten.


Aqualisa Q

TM

w a t e r


4

e-Shower Hamwells, exclusief verdeeld door Van Marcke

Van Marcke gaat exclusief partnerschap aan met Hamwells® om ultrazuinige e-Shower™ te introduceren. Wereldprimeur: lancering ’s werelds eerste serie douchecomputers Hamwells introduceert samen met Van Marcke ‘s werelds eerste e-Shower. Deze douchecomputer biedt een oplossing voor onze dagelijkse paradox: we willen genieten van een lange, warme douche maar ook zuinig zijn met water en energie. De e-Shower biedt daarom een keuze tussen FreshCycles™ en een klassieke douche. De klassieke douche gebruikt een spaarkop en werkt net als een gewone douche: al het water spoelt direct weg.


FreshCycles filteren, zuiveren en gebruiken de waterdruppels ongeveer 9 keer vanuit een speciaal mini-reservoir. Zo kan je genieten van een spectaculaire douche terwijl je tot 80% op energie en tot 90% op water bespaart. Een 20 liter douchekop verbruikt met de e-Shower slechts 2 liter/minuut. Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en loopt hij volledig leeg. Ook spoelt hij het filtermembraam na, waardoor vuilresten naar de afvoer verdwijnen. Elke volgende gebruiker heeft weer een kristalheldere ervaring. Met drie cleaningprogramma’s houdt de e-Shower zich automatisch schoon van kalk, biofilm en/of legionella. De e-Shower kan verbonden worden met mobiele apparaten voor persoonlijke instellingen, bediening op afstand en muziek streaming. Hij biedt timerprogramma’s voor een instelbare doucheduur en kan slim communiceren met energie- en watersystemen. (Bijvoorbeeld door het water in een boiler eerlijk verdelen over alle gebruikers.) Via het internet is ook monitoring van alle systemen mogelijk, met upgrades in software, optimale klantenservice en sharing van alle besparingen in heel België. Een gedeelde visie op duurzaam bouwen Omdat een traditionele douche al het warme water verspilt, veroorzaakt het drie problemen waar de duurzame bouw mee worstelt. De eerste is duidelijk: hoge gebruikskosten i.v.m. energie, water en afvalwater.

5


De tweede is de toenemende waterschaarste als gevolg van klimaatverandering. De derde is minder evident maar het meest kritiek: de noodzaak voor grote en dure warm water infrastructuur die in de piekvraag van traditionele douches kan voorzien.

6

Klassieke oplossingen werken niet. Spaardouches dwingen gebruikers om het comfortverlies te compenseren met langere douches. WTW systemen hebben een laag rendement en verspillen nog steeds al het water.

hoeft te leveren. Zo ontsluit de e-Shower een veel breder toepassingsgebied van duurzame installaties zoals zonneboilers, warmtepompen en/of hybride CV/ doorstromersystemen die tot op heden vast liepen op het piekvermogen dat een klassieke douche eist. Zo wordt duurzaam bouwen met e-Shower een stuk eenvoudiger en goedkoper. Dit is de reden voor het partnerschap van Hamwells en Van Marcke. Deze laatste heeft met haar Big Blue concepten al jarenlange expertise met duurzame totaaloplossingen en is een koploper in de Belgische markt voor de verduurzaming van badkamers en installaties.

De e-Shower vermindert de warmwater vraag drastisch zonder op comfort in te boeten. Dit lost alle problemen op: gebruikskosten krimpen naar bijna nul, schaars water wordt geconserveerd en de infrastructuur kan veel kleiner en goedkoper omdat het geen piekvermogen meer

Bewust watergebruik De e-Shower vraagt soms afscheid van oude douchegewoontes. Dat is even wennen. Maar je krijgt er veel voor terug. Meer comfort, douchen zonder schuldgevoel, een betaalbaar duurzaam huis en een serieuze bijdrage aan een betere planeet.


7

Geschiedenis van de water circulerende douche In 1767 patenteerde William Feet de eerste recycledouche: een tobbe met een handpomp. In 1979 verbeterde Billy Bloys deze patenten met een dompelpomp, een overloop, en toevoer van vers warm water. In lijn met deze patenten innoveert Hamwells door deze single-pipe systemen. Deze zijn kenmerkend onderscheidend van andere recyclesystemen omdat ze geen open leidingen of afvoerleidingen hebben en daardoor integraal gereinigd kunnen worden. Hamwells heeft 27 systeeminnovaties in samenspraak met Europese fabrikanten en 5 eigen patenten. Prijs: vanaf 4235 â‚Ź (Incl. 21% btw)


Aqualisa Q™ 8

Smart Douchekraan Aqualisa, exclusief verdeeld door Van Marcke

De Aqualisa Q™ wordt in februari 2017 op Batibouw in Avant-première getoond en zal vanaf september verkrijgbaar zijn bij Van Marcke. De Aqualisa Q™ pakt uit met unieke voordelen voor de gebruikers en met een constructie en design van topniveau. De baanbrekende technologie omvat een primeur voor de branche - een nabijheidssensor die het debiet vermindert om water te sparen, de inschakelmodus activeert en de gebruiker zelfs met een vriendelijk 'Hallo' begroet. De Q™ biedt een echt gepersonaliseerde douchebelevenis, want de gebruikers kunnen de douche kiezen die bij hun stemming en lifestyle past, met voorgeprogrammeerde instellingen en persoonlijke 'douche-ervaringen'. Aqualisa Q™ is door het R&D-team van Aqualisa tot in het kleinste detail ontworpen voor topprestaties. De beweging van de hendel van de Q™, die wordt gebruikt om


door de menu's en profielen te navigeren, wordt door magneten gecontroleerd en geeft het unieke gevoel van een naadloze bediening. Alle aanraakpunten zijn van metaal en glas, voor een superieure look & feel. Het Q™-platform is op de intelligente Quartz™-technologie van Aqualisa gebaseerd: de temperatuur wordt 100 keer per seconde gecontroleerd, nu met nog verder geavanceerde elektronica en extra functies van de Q™-regelaar. 'Aqualisa ziet een globale trend om elk element van de woonomgeving te personaliseren. Wij hebben de technologie en zetten een nieuwe stap zetten naar echte innovatie op de badkamermarkt', zegt David Hollander, CEO van Aqualisa. De Aqualisa Q™ is een elegant, modern design met buitengewone prestaties en functies, gebaseerd op de intelligente precisietechnologie van Aqualisa. Hij biedt een gepersonaliseerde douchebeleving, met een reeks voorgeprogrammeerde en diverse gepersonaliseerde ervaringen, gebaseerd op combinaties van temperatuur, debiet, uitloop en duur. De unieke bewegingssensor vermindert het waterdebiet wanneer de gebruiker zich van de douche verwijdert. De Q™ is in vijf uitvoeringen verkrijgbaar. De Aqualisa Q™ EDITION is de premium Q™. Hij is verkrijgbaar in vijf gemetalliseerde uitvoeringen, waaronder Rose Gold & Black Chrome, met zes voorgeprogrammeerde douche-ervaringen. Enkele functies van de Aqualisa Q™ • Vier voorgeprogrammeerde ervaringen, zes voor de Q™ EDITION: Eco, Family, Sport, Comfort, Drench, Refresh • Mogelijkheid om persoonlijke ervaringen op te slaan door de temperatuur, het debiet, de gewenste uitloop en de duur te selecteren • Nabijheidsensor vermindert het debiet met 10% wanneer de gebruiker zich van de douche verwijdert • 2,6” kleurenscherm • Intuïtieve touchbediening met grote, goed leesbare pictogrammen en menu's met kleurcode voor de programmering en het gebruik • Enkele of dubbele uitgang ( hoofd- en/of handdouche) • Opwarmindicatie, timer. De functies van de Q™ EDITION pauzeren tijdens de opwarmfunctie • Draadloze afstandsbediening Prijs: Op aanvraag

9


10


Java Design Hangwc en wastafel Van Marcke Collection

Van Marcke Collection • Pack rimless hangwc mat met softclose zitting • Rechthoekig opbouwwastafel van 60x40 Materiaal Kwaliteitsporselein Kleur • Wit (rimless hangwc mat met softclose zitting) • Carbon grijs (rechthoekig opbouwwastafel van 60x40) Prijzen • Rimless wit hangwc mat met softclose zitting: 864 € (Incl. 21% btw) • Rechthoekig opbouwwastafel van 60x40 in ‘Carbon grijs’: 841 € (Incl. 21% btw)

11


Mistica

Hoofddouchekop met Aurajet™ 12

Van Marcke Collection

Hoofddouchekop met Aurajet™-technologie. Uniek product (gepatenteerde technologie) op de Belgische markt. Door de speciale straal wordt het volledig lichaam besproeid en heb je ondanks het geringe waterverbruik van 9l/min toch 20% meer sproeikracht. Materiaal ABS verchroomd Kleur Chroom of chroom/wit Compositie Hoofddouchekop (waterbesparend: 9 l/min bij 2,5 bar) te monteren als inbouw-douche op uw wateraansluiting in de douche. Prijs: 272,25 € (Incl. 21% btw)


13


Mobilo® Meubel Van Marcke Collection

één meubel, telkens anders Concept gebaseerd op eindeloze flexibiliteit. Mobilo® 100% Belgisch & made in Kortrijk: door Belgische designers ontwikkeld en door Van Marcke in België geproduceerd.

14 Door zijn modulaire karakter past het concept bij elke stijl en binnen elk budget. De serie begint met een basiselement dat op diverse wijzen kan worden gewijzigd en uitgebreid. Het kan worden gecombineerd met andere elementen in verschillende formaten, kleuren, materialen, afwerkingen, handgrepen en accessoires. Door al die opties ontstaat een unieke, persoonlijke creatie die de traditionele badkamer ver achter zich laat en deze ruimte tot een volledig geïntegreerd ‘woonvertrek’ maakt.

FRAME design: De laden of kastdeuren liggen in het meubel, waardoor het kader zichtbaar is. Met dit design zijn honderden variaties mogelijk door te spelen met kleuren en lijnen. FRONT design: In dit design liggen de laden of kastdeuren bovenop het kader. Met andere woorden, u ziet enkel de laden of kastdeuren en het meubel zit erachter verborgen. Daardoor krijgt u een aanzicht met volvlakken, wat heel esthetisch en compleet oogt. Afmetingen Modules onderbouwkasten: LINE, FRAME & FRONT DESIGN • H 36 cm, H 60 cm, H 80 cm • B 35 tot 200 cm • D 50 cm Kolomkasten - universeel • H 120 cm, 180 cm, 200 cm • B 35 of 40 cm • D 34 cm Verschillende modules spiegels en spiegelkasten afhankelijk van het design Materiaal • Melamine in verschillende kleuren • Melamine synchroon • Fineer

Oneindig modulaire elementen in diverse afmetingen Extreme compositievrijheid Een reeks aantrekkelijke materialen, afwerkingen en kleuren Minimalistisch design met zuivere lijnen

Mobilo® wordt in de showrooms van Van Marcke online samengesteld met de Mobilo Designer. Eigenlijk is deze tool een intelligente configurator die het gekozen meubel direct, zonder tussenstappen, doorstuurt naar de machine. En zo wordt de machine een soort 3D-printer. Met de Mobilo Designer kan de klant zijn meubel zelf samenstellen from scratch en zowel de materialen als de opstelling kiezen, onder begeleiding van een verkoper. In de toekomst zal de klant ook online via de webshop zijn meubel kunnen ontwerpen.

Drie verschillende designs LINE design: De 2 horizontale accenten op de boven- en onderkant van dit meubel vallen op. Deze witte of zwarte tabletten zorgen voor eigentijdse, strakke lijnen en een apart design. De bijbehorende ronde spiegel in de rechthoekige spiegelkast zorgt voor een speels contrast.

Na de bestelling begint automatisch de productie van de onderdelen. De meubelconfiguratie wordt rechtstreeks via de Mobilo Designer naar de productieeenheid gestuurd, die het volgens de gekozen specificaties produceert en levert. Van Marcke speelt op die manier in op de ‘nieuwe consument’ die precies weet wat hij/zij wil: een uniek en eigen ontwerp.

DESIGNERS Jeroen Thys van den Audenaerde en Wim Van Heeke • • • •


15

Te zien op Batibouw 2017: Mobilo® Limited Edition LINE Design Materiaal: Laminaat Onderbouwkast: br 160 / h 36 / d 50 cm Onderbouwkast naast het meubel: br 50 / h 60 / d 50 cm Tablet: 12 mm Rechthoekig opbouwwastafel: • Java Design, Van Marcke Collection • br 60 x d 40 x h 14 cm • kleur: Carbone grijs

Prijzen zoals op de afbeelding • Prijs onderbouwkast 160 cm: 2362,11 € (Incl. 21% btw) • Prijs onderbouwkast 50 cm: 1397,38 € (Incl. 21% btw) • Prijs spiegelkast: 1352,24 € (Incl. 21% btw) • Prijs rechthoekig opbouwwastafel in kleur Carbone grijs: 841 € (Incl. 21% btw)


16

18

20

21

FGB

Evohome + HR 92 WE

Lyric T6

22

24

26

Netatmo

Supernova

Vertiga

27

28

29

Smappee*

Innovens MCA PRO 160

SMART TC°

* Niet te zien op Batibouw. Indicatieve prijzen februari 2017, onder voorbehoud van druk- en tikfouten.


Netatmo by Starck

warmte


18


FGB Gaswandketel 19 Wolf, exclusief verdeeld door Van Marcke

De FGB gaswandketel werkt met de meest geavanceerde condensatietechnologie (Made in Germany) en zorgt voor een zeer schone verbranding en een efficiënt modulatiegebruik (tot 16%). Dat is goed voor het milieu, bespaart kostbare energie en verzekert voor een optimaal verwarmingscomfort. Het stijlvolle ontwerp en de compacte afmetingen bieden een hele reeks montagemogelijkheden. Het apparaat is compatibel met het WOLF-controlesysteem en met behulp van de ISM7e-interfacemodule kunt u uw verwarmingsinstallatie op elk gewenst moment met uw smartphone of PC beheren. Dit zeer compacte en ruimtebesparende apparaat wordt aan de wand bevestigd en kan gemakkelijk in niches en kleine ruimtes geïnstalleerd worden. Laat u niet verrassen door een koude douche. De FGB-K combi-versie wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk hoog warmwatercomfort, dankzij zeer korte opwarmtijden en consistente warmwatertemperaturen.

ErP - Energieklasse: A Andere belangrijke eigenschappen • Made in Germany- Hoogwaardige componenten met Beierse knowhow • De onlineregeling en -monitoring zorgt ervoor dat u om het even waar toegang hebt tot de ketel voor een betere service, meer besparing en het hoogste comfort. • Bijkomende componenten zoals een veiligheidsventiel, condensaat­ afvoer, expansievat, ontluchtingsventiel en een rookgasterugslag­klep (voor systemen op meerdere verdiepingen) zijn reeds ­geïntegreerd. • Het grote display toont alle belangrijke gegevens op een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. • Standaard ingebouwde weersafhankelijke regeling, geactiveerd door een optionele sensor Prijs: 1608 € (Incl. 21% btw)


De klasse van de thermostaat bepaalt de correctiefactor voor de cv-ketel Een verwarmingssysteem – een combinatie van verschillende producten, die kan bestaan uit zonnecollectoren, HR-ketels, thermostaten en zoneregelaars – krijgt in zijn geheel een combinatielabel. Dit loopt in efficiëntieklasse op een schaal van A+++ (donkergroen) tot en met G (rood). De meeste HR-ketels krijgen het A-label. Dit label is te verhogen naar minimaal A+ wanneer de HRketel wordt gecombineerd met duurzame producten. Een energiebesparende modulerende thermostaat of slimme zoneregeling maakt deze verhoging van het combinatielabel mogelijk. Classificatie en energielabel Installateurs zijn verplicht om het combinatielabel te vermelden in hun offertes en deze bij oplevering samen met de technische specificaties te overhandigen. Zo weet de consument precies hoe energie-efficiënt het verwarmingssysteem is en kan hij eenvoudiger een energiebewuste keuze maken.

20

Evohome + HR 92 WE Zoneregeling Honeywell, verdeeld door Van Marcke

Zoneregeling hoogste ErP-classificatie Met de invoering van deze nieuwe ErP-richtlijn hebben consumenten eenvoudig inzicht in de energie-efficiëntie van hun verwarmingsinstallatie. Honeywell levert met Evohome een slimme zoneregeling die in de hoogste ErP-classificatie valt.

Evohome’s energiebesparing Het Evohome-systeem geeft elk vertrek een eigen comfortprogramma, dat de gebruiker instelt volgens zijn eigen leefritme. Deze slimme zoneregeling verandert de manier waarop huizen worden verwarmd door draadloos elke kamer apart te bedienen. Evohome is een eenvoudig te installeren comfortoplossing, die overal te bedienen is met behulp van de gratis Total Connect Comfort-app voor smartphone en tablet. Het systeem communiceert draadloos binnenshuis en is geschikt voor alle cv-ketels inclusief radiatoren en vloerverwarming. Consumenten die optimaal gebruik maken van Evohome kunnen gemiddeld 37 procent besparen op hun jaarlijkse energierekening.* HR 92 WE Honeywell draadloze thermostaat te gebruiken in combinatie met het Evohome systeem voor het creëren van zones. Prijzen • Evohome wifi set: 361,79 € (Incl. 21% btw) • HR 92 WE: 90,75 € (Incl. 21% btw)

* De energiebesparing is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de gehele woningvoorraad in Nederland bij toepassing van vier selectief-stoken-tips van Milieu Centraal (1. nachtverlaging 8 uren per nacht 20 naar 15 graden, 2. laag bij afwezigheid 8 uren per dag, 3. 1 uur eerder lager zetten ‘s avonds en voor vertrek, 4. 1 graad lager). Dit geldt voor het meest voorkomende type cv-installatie met radiatoren of convectoren en een hoogrenderende cv-ketel (circa zeventig procent van de woningen). Daarbij is ervan uitgegaan dat men nog geen bespaartips toepaste, en is een prijs van 1 m3 gas van 0,65 euro (prijspeil 2013/2014) gehanteerd. Deze vuistregels zijn ook van toepassing op de Belgische woningvoorraad, aangezien de woningvoorraad in België sterke overeenkomsten heeft met de Nederlandse: dezelfde woningtypen komen voor, de isolatiegraad is vergelijkbaar en in beide landen de laat ste dertig jaren sterk toegenomen door strengere bouwregelgeving voor nieuwbouwwoningen en na-isolatie van bestaande woningen (KDW, 2007, VEA, 2014 en Tigchelaar en Leidelmeier, 2013). De isolatiegraden van de woningvoorraden in België (Vlaanderen) en Nederland komen in grote lijnen overeen. Informatie verkregen via VEA (Vlaams Energieagentschap).


plaatsen, zowel op de wand als op een inbouwdoos. De Lyric T6 is geschikt voor alle 24-230V aan-/uit- en OpenTherm-toestellen. Na voltooiing van de installatie is de werking direct te testen. Daarna volgt een eenvoudige configuratie via het touchscreen van de thermostaat. Klokprogramma’s en geofencing De Lyric T6 wordt standaard geleverd met zowel een zevendaags als een vijf+tweedaags klokprogramma met zes perioden per dag – ideaal voor gebruikers met een regelmatige levensstijl. De klokprogramma’s zijn eenvoudig aan te passen, zowel via het touchscreen op de thermostaat als via de Lyric-app.

Lyric T6 Slimme thermostaat Honeywell, verdeeld door Van Marcke

Programmeerbare slimme thermostaat Deze universele thermostaat en de bijbehorende Lyric-app helpen gebruikers dankzij diverse programma’s en functies automatisch energie te besparen. Bovendien is de Lyric T6 eenvoudig te installeren. De programmeerbare thermostaat heeft verder een geïntegreerde WiFi-verbinding, een intuïtief touchscreen en slimme, energiebesparende eigenschappen zoals optimale start en stop. De Lyric T6 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: bedraad (Lyric T6) en draadloos (Lyric T6R). Installatie Installatie van zowel de bedrade als de draadloze versie van de Lyric T6 is snel en eenvoudig. De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingklep moeiteloos te

Voor moderne consumenten met een drukke en onregelmatige levensstijl biedt de Lyric-app geofencing. Deze functie past de temperatuur automatisch aan op basis van de locatie van de smartphone van de gebruiker. De gebruiker stelt zelf een voorkeurstemperatuur in voor wanneer hij aanwezig is en voor wanneer hij weggaat. Zo tilt de thermostaat automatische temperatuurregeling naar een hoger niveau, om de gebruiker te ontzorgen en energie-efficiënter om te gaan met verwarming. Verder is de thermostaat voorzien van een slaapprogramma voor ‘s nachts en een afwezig-programma voor wanneer de gebruiker bijvoorbeeld op vakantie is.

21

Apple HomeKit* Honeywell werkt samen met andere marktleiders op het gebied van connected home-producten. Zo is de Lyric T6 compatibel met Apple HomeKit* en daardoor te bedienen met compatibele Appleapparaten**. Prijzen • T6: 199 € (Incl. 21% btw) • T6R: 249 € (Incl. 21% btw)

* Apple HomeKit vereist een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1 of recenter. ** HomeKit-producten krijgen alleen toegang op afstand in combinatie met een Apple TV (derde generatie of recenter) voorzien van Apple TV-software 7.0 of recenter, en een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1 of recenter.


Netatmo Intelligente radiatorkraan en thermostaat By Starck, verdeeld door Van Marcke

22 Intelligente radiatorkraan Bespaar 37% op uw energieverbruik De Intelligente radiatorkranen stellen een schema in op basis van uw leefstijl zodat de verwarming alleen is waar en wanneer dat nodig is. Gebruik de grafiek in de app om uw verbruik te volgen en stel uw verwarming nog effectiever in. Open Raam Detectie: doeltreffende energiebesparing Elke ruimte haar eigen comfort Stel uw ideale temperatuur per kamer af. Intelligente afstelling: De Intelligente radiator­kranen analyseren de kamer in realtime en passen de verwarming aan, aan de zonkracht en het gebruik van de kamer. Handmatige boost: indien nodig kan de temperatuur tijdelijk worden verhoogd in een bepaalde kamer. Bedien uw verwarming waar u ook bent Bedien al uw radiatoren met slechts ÊÊn smartphone app. Verander de temperatuur per kamer van uit uw bed of overal ter wereld. Stel uw verwarming in zodat u zeker weet dat u terugkomt van vakantie in een warm huis.


Uniek design De Netatmo Intelligente radiatorkranen zijn ontworpen door Starck. U kunt uw kraan personaliseren door een van de 4 kleurenstickers te kiezen die worden meegeleverd om aan te passen aan uw interieur. Eenvoudig te installeren Gemakkelijk uw huidige thermostaatkranen vervangen. Geen gereedschap of speciale kennis vereist. U hoeft de verwarming niet uit te schakelen, de Kranen kunnen zelfs in de winter worden geïnstalleerd. Uitgebreide compatibiliteit Compatibel met 90% van de warmwaterradiatoren. Controleer de geschiktheid van uw huidige radiator op check.netatmo.com Prijs: Intelligente radiatorkraan: 69,99 € (Incl. 21% btw)

Intelligente thermostaat Bespaar 37% op uw energieverbruik De Thermostaat stelt een programma in op basis van uw leefstijl zodat de verwarming alleen aan is als dat nodig is. Gebruik de grafiek in de app om uw verbruik te volgen en krijg persoonlijk advies in uw Energiebesparingrapport. Bedien uw verwarming waar u ook bent Wijzig de temperatuur op afstand vanaf uw smartphone, tablet of computer. Stel uw verwarming in zodat u zeker weet dat u terugkomt van vakantie in een warm huis. Intelligente verwarming voor meer comfort in huis Automatische aanpasfunctie: gebruikt de isolatie van uw huis en de buitentemperatuur om te programmeren wanneer uw verwarming moet inschakelen. Automatische onderhoudsfunctie: waarschuwt u als er een probleem is met de werking van uw verwarmingssysteem

Uniek design De Netatmo Thermostaat is ontworpen door Starck. U kunt uw thermostaat personaliseren door een van de 4 kleurenstickers te kiezen die worden meegeleverd om aan te passen aan uw interieur. Uitgebreide compatibiliteit De Netatmo Thermostaat kan in minder dan 1 uur worden geïnstalleerd. Hij kan op een tafel worden gezet (draadloos) of aan de muur worden gemonteerd. Hij is geschikt voor gas-, olie- of houtgestookte ketels en warmtepompen.Controleer de geschiktheid van uw systeem op check.netatmo.com Prijs: Intelligente Thermostaat: 179 € (Incl. 21% btw)


Supernova Radiator Jaga, exclusief verdeeld door Van Marcke voor Benelux en Frankrijk Made in Belgium

Minidesign, Miniverbruik, Maxicomfort!

24

De kleinste radiator met de hoogste warmte-afgifte Condensatieketels en warmtepompen zijn aan een ware opmars b ­ ezig, maar een verwarmingsinstallatie is maar zo zuinig als haar zwakste schakel. Als antwoord op dat probleem heeft Jaga de Supernova ontwikkeld. De Jaga Supernova is een slanke maar uiterst krachtige­ ­radiator voor zuinige warmte bij de laagste watertemperaturen. Hij is niet enkel vanbuiten mooi, maar ook vanbinnen: toptechnologie dankzij de supergeleidende Jaga Low-H2O warmtewisselaar van koper en aluminium en de nieuwste versie van de bekende Jaga DBE techno–logie (Dynamic Boost Effect). Deze combinatie is zo krachtig dat zelfs de laagste watertemperaturen mogelijk zijn met een discreet design. U kiest dus de compactste en efficiëntste radiator ter wereld! Meermaals verkozen tot zuinigste verwarming Onze lichtgewicht Low-H2O warmtewisselaar, die we ook in de Jaga Supernova gebruiken, is in de loop der jaren uitvoerig getest door verschillende onafhankelijke instanties in diverse landen. Het resultaat was altijd hetzelfde: de Low-H2O radiatoren van Jaga behalen het hoogste afgifterendements. Ze zijn zuiniger dan alle andere s­ ystemen bij lage én hoge watertemperaturen, zowel voor nieuwbouw als voor renovaties. Volgens de officiële Nederlandse normeringen is de Jaga Low-H2O radiator tot 16% zuiniger dan paneelradiatoren en minimaal 5% zuiniger dan vloerverwarming. (bron: Kiwa kwaliteitsverklaring GT-140002) Maximale e-peil reductie De Jaga Supernova heeft een kleinere warmteverliesoppervlakte en werkt op ­dezelfde lage watertemperatuur als vloerverwarming wat,

afhankelijk van de omstandigheden, 2 extra punten kan opleveren. Dit kan vaak het verschil maken om de verplichte norm te halen. Meest installatievriendelijke radiator op de markt Ook voor de installateurs is er goed nieuws: de Jaga Supernova wordt volledig voorgemonteerd geleverd (inclusief ventiel). Ook met de positie van de aanvoer­leidingen en de ophangbeugels kan er niets misgaan dankzij de meegeleverde boormal op ware grootte van de radiator. Dankzij een onzichtbaar veersysteem moet de ­installateur de Supernova enkel tegen de muur “klikken”. Het installatiegemak en het lage gewicht van de Supernova maken hem tot de meest installatievriendelijke radiator op de markt! Voordelen voor de promotor of bouwheer • E-peil reductie tot 2 punten mogelijk • Low-H2O is een vooruitstrevende technologie die een meerwaarde geeft aan het gebouw • Het design van Supernova verschilt duidelijk van een gewone radiator en geeft een hoogwaardige indruk. • Mooiere en minder zichtbare muuraansluitingen • Plaatswinst dankzij de zeer compacte afmetingen en de geringere dikte van de radiator Voordelen voor de installateur • Gemakkelijke installatie en aansluiting • Beperkt assortiment, dus minder vergissingen bij de selectie • Meegeleverde boormal op ware grootte • Licht gewicht, kan door één persoon getransporteerd en geplaatst worden • Gunstige invloed op de volledige installatie dankzij een kleiner verschil tussen aanvoer- en retourtemperatuur en minder thermische spanningen • Na de installatie kan de verpakking als werfbescherming over de radiator geplaatst worden • 30 jaar garantie op de warmtewisselaar Voordelen voor de bewoners • Lager energieverbruik • Beter geregelde binnentemperatuur • Low-H2O radiatoren zijn duurzaam, zowel technisch, esthetisch als ecologisch • LST goedgekeurd: veilige, lage aanraaktemperatuur - vlakke en makkelijk te onderhouden voorplaat - hoogwaardig design, slank en onopvallend Prijs: Op aanvraag


25


Vertiga Designradiator Jaga, verdeeld door Van Marcke

De enige verticale designradiator voor lage watertemperaturen!

26

Hoogste warmte-afgifte De Jaga Vertiga is een volledig nieuw type radiator met lage watertemperatuur voor warmtepompen en condensatieketels. Twee dynamische warmtewisselaars met zijdelingse luchtstroom geven een ultrahoog vermogen met superlage watertemperaturen, tot maar liefst 4761 watt (EN442)! Perfecte warmtedistributie Vertiga zorgt voor een perfecte verwarming door de zijdelingse warmtedistributie over de volledige hoogte en werkt bovendien volautomatisch, via de detectie van de watertemperatuur. Dankzij de zeer goede warmtedistributie bij alle watertemperaturen is de Jaga Vertiga uitstekend geschikt voor voordelige renovaties. Design voor ieder interieur De standaard uitvoering van de Vertiga heeft een strakke en slanke stalen mantel in mat wit en geeft zijn warmte af over de volledige hoogte via verborgen achterliggende roosters. Daarnaast is de Jaga Vertiga op bestelling ook in 3 exclusieve uitvoeringen leverbaar: • Kirei: een karaktervolle milieuvriendelijke designbekleding, gemaakt van het niet-eetbare gedeelte van soja • Glow: een mantel van spiegelglans Hoogglans Pianolak in zwart of wit • Dunes: artistiek gefreesde panelen met de schaduwwerking van opstuivend zand Alle uitvoeringen worden eenvoudig aangesloten met een normale deco ventielset voor middenaansluiting. Prijs: Op aanvraag


Smappee Energiemonitor Verdeeld door Van Marcke

Met de Smappee energiemonitors krijg je alle inzichten en tools aangereikt om efficiënt met je energie in huis om te gaan. Je bespaart al snel tot 30% zonder aan comfort in te boeten. De Smappee energiemonitor volgt het totale energieverbruik én het verbruik van alle belangrijke toestellen in huis. Op de gebruiksvriendelijke Smappee-app voor smartphone of tablet kun je het energieverbruik live bekijken en analyseren. Je ziet meteen hoeveel een toestel verbruikt en wat het je kost. Je spoort snel energievreters op en kent ook het verbruik van apparaten die in stand-by modus blijven. Met behulp van de bijhorende Comfort Plugs™ kun je bovendien je toestellen op afstand in- en uitschakelen. De Smappee solar energiemonitor meet ook de productie van zonnepanelen. Daarnaast vormt de Smappee gas- en watermonitor de perfecte sidekick om realtime inzicht te krijgen in het gas-en waterverbruik en op tijd gewaarschuwd te worden voor lekkage. Met Smappee heb je je huis in het oog én in de hand, waar je ook bent. Met een aantal eenvoudige aanpassingen betaalt Smappee zichzelf trouwens in een of twee jaar terug. Andere belangrijke voordelen • Geen abonnementskosten • Onafhankelijk van je energieleverancier • Met gratis Comfort Plug™ om je toestellen op afstand te bedienen • Gratis app en updates voor iOS en Android • Met handige clip-on sensor voor een eenvoudige installatie • Verbinding met je smartphone via wifi • Ondersteunt 1-fasige en 3-fasige aansluitingen • Compatibel met alle fotovoltaïsche systemen Prijzen: • Smappee energiemonitor: 229 € (Incl. 21% btw) • Smappee solar energiemonitor: 349 € (Incl. 21% btw) • Smappee gas- en water monitor 119 € (Incl. 21% btw)


Innovens

MCA PRO 160 Gaswandketel De Dietrich, exclusief verdeeld door Van Marcke

Condenserende gaswandketel met groot vermogen.

28

Krachtig én compact De nieuwe De Dietrich Innovens MCA PRO 160 verlegt de vermogensgrens voor wandketels tot 160 kW. Indrukwekkende prestaties en toch uiterst compact. Dankzij de gietaluminium warmtewisselaar is het gewicht beperkt tot 123 kg, werkelijk een pluimgewicht voor een ketel van 160 kW. De Al/Si wisselaar is in één stuk gegoten en gemakkelijk frontaal te openen voor controle en onderhoud. De waterinhoud van 17 l verzekert een vlotte warmteoverdracht. De modulerende brander past zijn vermogen doorlopend aan de vraag aan en kan het vermogen verlagen tot 34 kW. Perfect geregeld Afhankelijk van de toepassing zijn verschillende regelingen verkrijgbaar, elk voorzien van een gebruiksvriendelijke bediening met LCD scherm. Voor installaties met 1 kring: de IniControl 2, voor installaties met meerdere kringen: de Diematic Evolution.

Innovens MCA PRO ketels van 45, 65, 90 en 115 kW. Zo kan voor elke stookplaats en toepassing een cascade op maat worden samengesteld tot een vermogen van meer dan 1000 kW. Kenmerken • Modulatie 1 op 5 • Rendement tot 107,9% • Voorbereid om met internetverbinding te werke • Alle onderdelen frontaal toegankelijk voor een snelle service • Binnenverlichting, ook bij stroomonderbreking • Geïntegreerde rookgasklep voor werking in cascade • Cascadeset in optie voor wandmontage of vrijstaande opstelling • Geleverd met complete installatiebox (sifon, ophangsysteem, regeling) Prijs: Op aanvraag

Samen nog sterker De Innovens MCA PRO 160 kan zowel individueel als in cascade worden gemonteerd. Dankzij een modulair cascadesysteem kan deze ketel gemakkelijk gecombineerd worden met de reeds bestaande

Meer info: www.dedietrich.be - dedietrich@vanmarcke.be Batibouw Paleis 12 stand 520


SMART TC° Slimme ruimtethermostaat De Dietrich, exclusief verdeeld door Van Marcke

Slimme ruimtethermostaat

29

Comfort binnen handbereik De verwarming instellen en wijzigen, op elke moment en waar u ook bent. Met de De Dietrich SMART TC° regelt u de verwarming op afstand met uw smartphone. Ook de SMART TC° thermostaat zelf is eenvoudig en intuïtief met een draai- en drukknop te bedienen. Alles is duidelijk afleesbaar op een groot kleurenscherm. De SMART TC° is bovendien voorzien van een bewegingssensor die de thermostaat doet oplichten als u in de buurt komt. Elke ketel zijn SMART TC° De SMART TC° kan worden gebruikt met alle verwarmingsketels met Open Therm of aan/uit sturing van De Dietrich ketels en van andere merken. Op ketels met Open Therm zijn alle functies beschikbaar, bij aan/uit sturing zijn de functies beperkt. Naast de regeling van de verwarmingsinstallatie kan ook het energieverbruik voor verwarming en sanitair warm water worden gevolgd. Eenvoudig geplaatst De SMART TC° wordt compleet geleverd met gateway en stroomadapter. De SMART TC° heeft een ingebouwde wifimodule, de gateway wordt bij de ketel geplaatst. Een installatiewizard helpt de gebruiker om de thermostaat snel en eenvoudig in te stellen. Het Fail Safe-systeem zorgt ervoor dat de SMART TC° zelfs zonder wifisignaal de ketel kan blijven aansturen.

Kenmerken • Gratis app voor iOS, Android en Windows Mobile 10 • Automatische updates • Beveiligd tegen hacking • Eén app kan verscheidene thermostaten bedienen (vakantiewoning, ...) • Meerdere gebruikers kunnen één thermostaat bedienen • Aansturing volgens de buitentemperatuur mogelijk Prijs: Op aanvraag Meer info: www.dedietrich.be - dedietrich@vanmarcke.be Batibouw Paleis 12 stand 520


e-Shower TM by HamwellsÂŽ


Persdossier batibouw 2017 issuu  

Van Marcke persdossier

Persdossier batibouw 2017 issuu  

Van Marcke persdossier