Page 1

PTF FOTO Vanja Koen 1MKB


Om meg.. jeg er en jente på 17 år som går under navnet vanja koen. Jeg er en Media-elev på Vennesla Videregående Skole. jeg valgte å søke på Media fordi jeg gjerne ville lære nye ting og ikke ha 3 nye år med kun vanlige og kjedelige skoledager. Fotografering er alltid noe som har fasinert meg, det å kunne forevige et øyeblikk. jeg synes også det virket spennende å lære om andre ting innen media. Ellers er jeg en livlig og glad jente som liker å gjøre mye ut av meg selv! Denne Issue-mappen lager jeg som et refleksjonsnotat til PTF-perioden vi har hatt i Foto. Vi fikk i oppgave å ta 3 forskjellige bilder, og en arbeidsplan som forberedning.

Mine bilder er: Gruppebilde av russ – heltotal - utendørs Bilde av gutt og jente som nesten kysser – nærbilde – i studio Bildeserie med 5 Vannballonger som sprekker – heltotal


Bilde av russ.. Dette skulle egentlig være et gruppebilde av 3 russ med forskjellig farge på buksa, men opplevde et par komplikasjoner som førte til at sluttresultatet ble slik. grunnen er at dagen jeg skulle ta disse bildene var det typisk nok terrordag. Dette førte til at jeg måtte endre opptaksdag. På den nye opptaksdagen var blårussen ikke på skolen og jeg hadde ikke tid til å finne ny. Skulle også bruke en annen location men VUS brukte den som slåball-bane akkurat den dagen.. dette heltotalbilde er tatt med 16.0 blender, lukkertid på 1/25 og en ISO på 100. har ikke gjort så veldig mange endringer på bildet, men har fjernet litt uren hud og redigerte litt på eksponering og lys. Det var litt trøblete å få riktig lys på modellene fordi sola skinte ganske sterkt. jeg ville opprinnelig ha et bilde hvor russen skulle se litt skremmende ut, men trengte skygge for å få det til og det var ikke så mye å hente. Derfor valgte jeg å stille de opp litt mer som reklamemodeller for russebuksene. Jeg synes det passet mye bedre når det kun var 2 modeller tilstede. prøvde flere oppstillinger, men bildene ble veldig uklare pga. mye bevegelse og ikke veldig skremmende pga. mye latter. Målgruppen her var først og fremst medruss. jeg er ikke spesielt fornøyd med dette bildet, med tanke på at jeg hadde noe helt annet planlagt og dette ble mer et “siste liten” bilde.


Kyssebilde.. Her har jeg tatt et nærbildebilde av et kjærestepar sekundet før de kysser. bildet er tatt i fotostudioet på skolen. Det ble tatt med en blender på 4.5 og lukkertiden var 1/125. ISO sto på 100. Slo av alt lyset i studio pg brukte en softbox. Når det gjelder redigenring har jeg Igjen redigert eksponeringen og lys, og gjort det svart/hvitt i CR. I photoshop har jeg brukt spot healing brush og rengjort huden litt forsiktig, men hatt i bakhodet at bildet skulle se veldig naturlig ut. Stilte litt forsiktig på Curves og men ikke noe drastisk. Bildene var veldig enkle å ta i og med at modellene er sammen og ikke hadde noe problemer med å være såpass nær hverandre. Dette var også det bildet som gikk mest som planlagt, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Målgruppen til dette bildet er jo logisk nok modellene selv, i og med at dette skulle være et litt typisk “heng-på-veggen-hjemme”-bilde, og eventuelt facebook.


Vannballongbildeserie..

Dette er en bildeserie på 5 forskjellige bilder av en vannballong som sprekker Disse bildene er tatt inne i garasjen min, og brukte en hvit plate som bakgrun kameraet. For å få farge på vannet tilsatte jeg konditorfarge (blå,grønn) og b taket med et fiskesnøre og lillesøstra mi var så vennlige å stakk hull på dem

beskjærte bildene 20x20 og redigerte eksponering, saturation og fjernet mye av vannet.

Det tok ganske lang tid å få tatt alle bildene pga. det var sinnsykt vanskelig stukket hull på. men etter ett par timer og ca 30 vannballonger så klarte jeg vannet.

Jeg ble fornøyd med resultatet, det gikk mer eller mindre som planlagt. Eneste mer rund form på vannet, altså om jeg hadde klart å ta bildene bare litt kjapp

BILDE KO


r. Hvert bilde er tatt i heltotalt utsnitt. nn og lys fra en skarp taklampe og blitz fra brukte også saft (gul,rosa). Hang ballongen i en etter en.

v fargene for å fremheve for eks. grønnfargen på

g å time det riktig i forhold til når de ble å velge ut 5 bilder med forskjellig farge på

e som kunne vært bedre var om jeg hadde fått en pere. Men ellers ble det veldig bra.

OMMER

Vennesla vgs  

Refleksjon for PTF Foto Vennesla vgs

Vennesla vgs  

Refleksjon for PTF Foto Vennesla vgs