Page 1

NIE

Lifes UW tyle in j eers te ja e ar

Let’s get social! Meer info voer de opleiding:

Sint-Katelijneplein: 10 min.

MIMA

ehb.be/journalistiek

Tram: 29, 32, 33, 38, 46, 63, 65, 66, 71, 86, 88 - halte Beurs - halte Anneessens - halte Ninoofsepoort

De Lijn: 126, 127, 128 - halte Ninoofsepoort

Campus Bloemenhof

Centraal station Zuidstation

Beurs

Jouw campus St. - Gorikshallen

Manneken Pis

Centraal station: 14 min.

Je studeert op campus Bloemenhof, die vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dankzij het voordelige MIVBabonnement rij je een heel jaar voor een prikje door de stad (in 2018 voor €50)! Gebruik je liever de fiets, dan parkeer je met gemak je fiets van Villo in het station tegenover onze campus. Een jaarabonnement voor deze deelfiets kost slechts 35 euro, en er zijn vaak nog kortingen te scoren.

Openlesdagen In het voorjaar organiseren we enkele openlesdagen zodat je de aanpak van de opleiding en de sfeer op de campus leert kennen:

/EhBnieuwsbrief

Woensdag 6 maart om 14 uur Woensdag 24 april om 14 uur

/departementMMM /ehbjournalist /erasmix /menseninbrussel /mensenineuropa

Deelnemen is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven: ehb.be/openlesdagen

@erasmix.ehb @journalistiek.ehb v.u. Ann Brusseel | Erasmushogeschool Brussel | Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel

ba Journalistiek

Kom eens langs

Metro: 3 en 4 - halte De Brouckere - halte Sint-Katelijne

@ehb_journalist

Infodagen Tijdens onze infodagen kan je praten met verschillende docenten, cursussen en handboeken inkijken en eventueel ook polsen bij de studenten hoe het er echt aan toegaat in de opleiding. We verwelkomen je: zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag

Campus Bloemenhof Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel tel. 02 213 61 10 mmm@ehb.be

16 maart 27 april 22 juni 7 september

Telkens van 10 - 15 u.

ehb.be/infodagen

Jouw opleidingstroeven!

Brussel, Brussel

Brussel

Waar anders ben/word je journalist?

. Vernieuwd opleidingsprogramma met 10 internationale credits . Module Sportjournalistiek en/of Lifestyle in je eerste jaar . Multimediale & -disciplinaire projecten met dubbele stage . Eigen publicatieplatformen op het web en de sociale media . Docenten en gastdocenten met karrenvrachten praktijkervaring . Laagdrempelige aanpak met persoonlijke coaching en begeleiding . Studentenperskaart met VVJ-accreditatie

Mijn job bij Terzake heb ik te danken aan mijn stage. In de praktijk leer je de kneepjes van het vak. Je leert om hard te werken en door te zetten en je kan tonen wat je waard bent.” - Karine Claassen, oud-student, journalist @terzaketv

...

ehb.be

Mensen maken bij ons wel degelijk het verschil Dit docententeam staat voor je klaar (boven naar onder, links naar rechts): Steve Thielemans (VRT-Canvas), Aldo Verschuere (Actua), Zitta Breemersch (English), Karin Coremans (Français), Peter Mast (TV-Bruzz), André Lapeere (Digital), Xavier Taveirne (VRT-Nieuws, Radio1), Eva De Smedt (Mediasociologie), Patrick Pelgrims (Opleidingshoofd), Stefan Moens (Politiek), Günther Brants (Newsmonkey), Matthias Adriaensen (hoofdredacteur Metro), Guy Delforge (De Standaard-Het Nieuwsblad, oud-hoofdredacteur ROB-tv), Willem Van Mullem (VRT-Terzake), Kim Ponsaerts (BRUZZ-taalbewaakster), Linda Van Ginckel (Blended learning), Luc De Boever (directeur MMM), Veerle De Witte (Trends, Kanaal Z), Ria Goris (Knack, HUMO), Sofie Demeyer (VRT-Nieuwsdienst), Ihsane Chioua Lekhli (VRT-Nieuwsdienst), Dirk Mampaey (VRT, Afstudeerproject). Niet op de foto: Frank Depoorter (hoofdredacteur Het Laatste Nieuws, ex-Chef Sport), Elien Geboers (Flair), Hans Vandendriessche (hoofdredacteur Belga)


ehb.be/journalistiek

V

Studeren aan EhB

Journalist ben en word je in Brussel. Waar anders?

Nergens in België vind je zo veel mediabedrijven bij elkaar. Op het vernieuwde Flageyplein zitten de al even vernieuwde BRUZZ-media in een crossmediale redactiesetting. Al van ver zie je de VRT-toren en ook heel wat kranten, magazines en productiehuizen hebben hun uitvalsbasis in Brussel en omgeving. Ook jij hebt er straks je eigen multimediaredactie, met een radio- en tv-studio, montagecellen en redactie-eilanden op een steenworp van de cultuurtempels en de mediahuizen, het politieke hart van België en Europa… Aan journalistieke grondstof geen gebrek in deze metropool.

Een (inter)nationale ervaring

Liefde voor het vak, voor de audiovisuele media en de journalistiek. Dat wil ik graag doorgeven aan mijn studenten tijdens mijn workshops.”

Stage in het tweede en derde jaar De bachelor Journalistiek van de Erasmushogeschool is de enige journalistieke opleiding in Vlaanderen waar je al vanaf het tweede jaar stage loopt. Zo heb je de kans om bijvoorbeeld het ene jaar 6 weken voor een televisiezender te werken en het jaar daarop 12 weken voor een lifestylemagazine. Of om het tweede jaar naar je inmiddels vertrouwde redactie terug te keren. Ook een buitenlandse stage is perfect mogelijk.

Slimste mens ter wereld 2018: Xavier Taveirne, oud-student en docent bij EhB (VRT Nieuwsdienst, De Zevende Dag @één, De Ochtend & De Wereld Vandaag @radio1)

8

Studeren in het buitenland Onze buitenlandse partners zijn solide, gescreende opleidingen waarmee we structureel samenwerken en uitwisselen: Birmingham, Volda, Utrecht, Aberdeen, Oslo, Dublin, Eindhoven... Er ligt een semesterprogramma van 30 credits voor je klaar. Chance of a lifetime…

KRIJG LES VAN DE SLIMSTE JOURNALIST TER WERELD!

We staan voor je klaar Wat voor ons écht telt, is dat je je als student goed voelt bij je studie en die met succes afrondt. En daarbij willen we je graag begeleiden.

Masters of Media Ervaren journalisten en (hoofd)redacteurs helpen je op pad. Een gedreven team lectoren en gastlectoren met karrenvrachten journalistieke ervaring en expertise staat klaar om je op te leiden tot een professionele journalist met multimediale skills. En drie jaar lang komen echte Masters of Media met hun verhalen en expertise naar je toe: Rudi Vranckx, Liesbeth Van Impe, Inge Vrancken; Phara De Aguirre, Wouter Verschelden; Kris Hoflack, Frank Depoorter, Indra Dewitte, ….

Benieuwd naar het journalistieke leven? Mooi zo! Dan beschik je alvast over een belangrijke kwaliteit die alle journalisten gemeen hebben: nieuwsgierigheid. ‘De journalistieke reflex’, zoals dat heet. Op elk moment openstaan voor interessante verhalen, ervaringen en meningen om die op een boeiende manier met anderen te delen.

Dus is journalistiek jouw ding? Ongetwijfeld wel als je verlangt naar een avontuurlijke job waar je elke dag met veel goesting aan begint. Waar je gevat kan zijn wanneer nodig, maar ook kritisch als het moet. Je herkent je hierin? Hier droom je al langer van? Dan is journalistiek jou op het lijf geschreven! Kom het studeren in de stad where it happens, waar de journalistieke grondstof voor het rapen ligt: in Brussel!

Niet zomaar een diploma... Opleiding in beweging Het diploma Journalistiek aan EhB is een ijzersterke troef als je straks het journalistieke werkveld betreedt. En dat moet zo blijven. Net zoals de journalistiek zelf, is de opleiding dan ook voortdurend in beweging. Met een vernieuwd programma en nieuwe multimediaplatformen, waaronder de nieuwssite Erasmix.be, en dus nog meer mogelijkheden om zelf journalistiek te publiceren vanaf de eerste lesweken. En met de nagelnieuwe leerlijn International Experience, goed voor maar liefst 10 internationale credits.

ehb.be

Jouw programma Je eerste jaar

in SP*

Je tweede jaar

in SP*

Je derde jaar

Inleiding tot de Journalistiek

4

Stage 1

7

Stage 2

14

Frans 1 Engels 1

4 4

Frans 2 Engels 2

4 4

of Stage internationaal

15

Nederlands 1 Journalistiek taalgebruik

5

Nederlands 2 Schrijven voor Audio en Video Stem en uitspraak

4 Masters of Media

3

Media 1 Media in beweging

3

Media 2 Mediasociologie

3

Media 3 Media-innovatie en ondernemerschap

4

Onderzoeksmethoden 1

4

Onderzoeksmethoden 2

3

Onderzoeksmethoden 3

3

Actua-Test 1

5

Actua-Test 2

4

Actua-Test 3

3

Kaders en Roots 1 Politieke topics Historische, Sociale topics Culturele topics

6

Kaders en Roots 2 Sociale, Politieke topics Economische topics

4

Kaders en Roots 3 Voertaal Engels

3

Journalistieke Praktijk 1 Media in beweging Journalistieke Praktijk 2 Research

4

Journalistieke Praktijk 3 Journalist in actie Journalistieke Praktijk 4 Multimediaal project

4

Journalistieke Praktijk 5 Crossmediaal project Journalistieke Praktijk 6 Integraal afstudeerproject

4

Journalistieke Technieken Print 1 Journalistieke Technieken Audio & Video 1 Journalistieke Technieken Online 1

4 4

Journalistieke Technieken Print 2

3 3

Journalistieke Technieken Video 2

3

Journalistieke Technieken Online 2

3

Journalistieke Technieken Audio 3 of Journalistieke Technieken Video 3 Journalistieke Technieken Online 3

5

Journalistieke Technieken Audio 2

Digitale verwerkingstechnieken 1

4

Digitale verwerkingstechnieken 2

4

Mediarecht en deontologie

4

3

3

International Experience 1 Journalistiek actief buiten de school

3

4

Lay-out en Dataverwerking 1 Foto, Video, Audio 1

International Experience 2 Journalistiek actief buiten de school

3

7

5 3

Lay-out en Dataverwerking 2 Foto, Video, Audio 2

International Experience 3

4

Journalistiek actief buiten de school

3

Studeo is onze dienst voor studieen trajectbegeleiding die je helpt om de juiste studiemethode en examenstrategie onder de knie te krijgen. Ze helpen je ook om je studietraject samen te stellen of als het gewoon even niet meezit.

Studentenvoorzieningen Stuvo zorgt ervoor dat je in de meest optimale omstandigheden kan studeren. Deze dienst houdt zich bezig met alle niet-studiegebonden studentenzaken: studietoelagen, studentenkamers, studentenrestaurants, sociaal-juridisch advies, sporten cultuuractiviteiten, ondersteuning van studenten­ organisaties en -projecten, jobdienst, gezondheid, enz.

in SP*

*studiepunten

8

Er nog niet uit of je liever radioreportages maakt of schrijft over sport? Bij ons leer je hands-on elk medium kennen en betreed je het werkveld als allround journalist. Scherp alvast je pen en stroop je mouwen op... Het wordt een buitengewoon boeiende tocht.

Studie- en trajectbegeleiding

Meer weten?

Stuvo EhB

Folder ba Journalistiek 1819  
Folder ba Journalistiek 1819  
Advertisement