Page 1

www.europlay.eu

Kinderspeeltoestellen


inhoud inhoud P. 4

Europlay

world of play - veiligheid en waarborg milieu - houtsoorten - paalbevestigingen kleuren - speelwaarde - materialen en afwerking

P. 12

Beweging

schommels wippen en draaien veerfiguren vrijstaande glijbanen

P. 50

Voor de allerkleinsten

kleuterdorp educatieve spelpanelen sprookjesland

P. 90

Transport

te land ter zee

P. 106 Zand, sport en spel zandspeeltoestellen sport en spel

P. 130 Avontuur houten avonturenpad metalen avonturenpad

Door het voortdurend streven naar verbetering behouden we ons het recht om wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaand te verwittigen. De tekeningen, kleuren en/of foto’s en/of opgegeven maten in de folder dienen enkel ter illustratie en kunnen soms verschillen van de bijgeleverde montagehandleiding. Enkel deze laatste is geldig op basis van de Europese norm EN 1176. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Onder voorbehoud van druk- en zetfouten. V.U. Europlay NV - Eegene 9 - 9200 Dendermonde (BelgiÍ) www.europlay.eu

2


P. 146 Klimtoestellen klimtoestellen universe

P. 180 Houten structuren lage structuren hoge structuren aanbouwelementen combinaties

P. 220 Glijbanen (heuvel)glijbanen en terreintrappen

P. 226 Metalen structuren lage structuren hoge structuren spelonderdelen

P. 238 Meubilair kleuter- en tienermeubilair

P. 246 Veiligheid en afboordingen valdempend bodemmateriaal afboordingen en omheiningen

3


Europlay “Exploring the world of play� Europlay staat voor innovatie, design en eigen productie van zowel houten als metalen speeltoestellen voor de openbare sector.

4


Veiligheid en waarborg Veiligheid Europlay vervaardigt vernieuwende, uitdagende en uiterst veilige speeltoestellen. Bij elk nieuw ontwerp worden veiligheid en kindvriendelijkheid met elkaar gecombineerd en verzoend. Het certificaat, afgeleverd door TÜV, toont aan dat elk toestel voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN-1176. Garantie •

10 jaar: Op houtrot (excl. houten plaatmateriaal) en op polyethyleen. Kleine kleurverschillen vallen niet onder de garantie.

5 jaar: Op metaalcorrosie. Deze garantie vervalt bij componenten geplaatst op minder dan 5 km van de kust.

2 jaar: Standaard garantie op defecten aan onderdelen als gevolg van constructiefouten. De garantie vervalt indien blijkt dat de speeltoestellen niet zijn geplaatst en onderhouden volgens de door Europlay meegeleverde montagehandleiding en onderhoudsvoorschriften. De garantie geldt niet voor normale slijtage en defecten ten gevolge van vandalisme en misbruik. Hout is een natuurlijk materiaal. Droogtescheuren of lichte vervorming worden dan ook als normaal beschouwd. De garantie op houtrot vervalt bij gebruik van een valdempende ondergrond in boomschors.

Europlay » Veiligheid en waarborg

5


Milieu

Europlay

Milieu Het gebruik van milieuvriendelijk hout: • •

geen restafval door het niet-gebruiken van zware metalen (geen impregnatie met metaalzouten). het gebruik van gecertificeerd hout; een certificaat van oorsprong wordt bijgeleverd.

De kringloop van hout en bos: •

6

Europlay levert zijn steentje bij tot het verminderen van het broeikaseffect door het gebruik van houtsoorten zonder behandeling met zware metalen.

Europlay » Milieu


Europlay

Gebruikte houtsoorten en hun duurzaamheid

De meest verwerkte houtsoort bij Europlay is lariks (klasse III). Het betreft een houtsoort met zeer weinig spint en een duurzame kern, ideaal voor gebruik bij buitentoepassingen.

Douglas (klasse III) wordt als alternatief gebruikt voor rechte en sterke houtconstructies. Deze houtsoort bevat iets meer spint dan lariks waardoor het wordt toegepast bij rondhout waarvan het spint grotendeels weggefreesd wordt.

Eik (klasse II) is een duurzame, stabiele houtsoort die enkel gebruikt wordt voor ronde stokken en vierkantpalen die met de grond in contact komen.

Er wordt steeds gebruik gemaakt van houtsoorten met een natuurlijke duurzaamheid.

De rondhouten palen worden buiten het hart gezaagd.

Geïmpregneerde grenen paal na 6 maanden, behandeld met zware metalen

Het gezaagde hout bestaat uit twee delen: het spinthout (het buitenste gedeelte) en het kernhout (de binnenkant van de stam, meestal donkerder gekleurd). Dit kernhout is, in tegenstelling tot het spint, van nature uit vrij duurzaam. In vergelijking met het goedkopere grenenhout bevatten houtsoorten als lariks, douglas en eik relatief weinig spint waardoor deze over een grote natuurlijke duurzaamheid beschikken, wat ze bijzonder geschikt maakt voor buitengebruik. Het gebruik van zware metalen ter bescherming van dit hout is dus overbodig.

Alle ronde palen komen uit kwartiers gezaagd hout. D.w.z. hout gezaagd buiten het hart waaruit naderhand een ronde paal gefreesd wordt. Voordelen: • geen of weinig barsten in het rondhout • weinig splinters Bij sommige rondhouten palen wordt geen hartvrij hout gebruikt. Het hart van de stam bevindt zich nog in het midden. Deze palen vertonen dan ook dwarsscheuren, een normaal verschijnsel. Dit gebruik blijft echter beperkt tot palen met een grote diameter, stappalen of palen waarvan het barsten vrijwel onzichtbaar is.

Behandelde paal in lariks na 6 maanden zonder het gebruik van zware metalen

Wordt het hout behandeld? Duurzame houtsoorten zoals lariks hoeven niet behandeld te worden. Onbehandeld hout wordt echter grijs na verloop van tijd. Daarom krijgt het hout een extra kleur door het toevoegen van een licht gekleurde tint, die veel kleurvaster is dan geïmpregneerd hout. Het weinige spinthout wordt tegelijkertijd behandeld met propyconazole, een biologisch afbreekbaar product. Geen enkel zwaar metaal (koper, chroom, …) wordt dus gebruikt!

Is lariks en douglas beter dan grenen? Lariks en douglas zijn houtsoorten die merkelijk zwaarder, sterker en duurzamer zijn dan grenen.

Europlay gebruikt elke houtsoort volgens zijn natuurlijke eigenschappen. Dat betekent dan ook dat elke andere houtsoort kan gebruikt worden op voorwaarde dat de duurzaamheid niet in het gedrang komt.

Europlay » Gebruikte houtsoorten en hun duurzaamheid

7


Paalbevestigingen Bij het merendeel van de toestellen komt het hout niet meer in contact met de grond. In plaats van rechtstreeks grondcontact worden de palen op metalen voetsteunen geplaatst (TYPE A voor in de grond of TYPE B voor op de grond). Voordelen: • grotere duurzaamheid • meestal geen beton nodig • keuze tussen paalvoeten voor in de grond of op de grond • op een verharde ondergrond kan de paalvoet bijgeregeld worden waardoor het toestel perfect waterpas kan geplaatst worden. • geen nood aan extra impregnatie van het hout waardoor zware metalen onmogelijk in de grond kunnen dringen • eenvoudig om palen te vervangen Bij toestellen met een grote trekkracht (bijvoorbeeld bij het avonturenpad) worden de palen wel rechtstreeks in de grond geplaatst. Daarvoor worden enkel duurzame houtsoorten gebruikt (b.v. eik). Deze loofhoutsoort heeft bij grondcontact een minimale levensduur van 15 à 20 jaar.

type A

type A: voor in de grond (beton nodig)

type A

type A: voor in de grond (geen beton nodig)

type B: voor op de grond (regelbaar)

Bij gebruik van Type B paalvoeten wordt een absolute stevigheid niet gegarandeerd.

8

Europlay » Paalbevestigingen

type B (regelbaar)


Kleuren

Europlay

Kinderen zijn dol op kleuren en ervaren deze als een teken van blijheid. Kleuren helpen kinderen om hun emoties uit te drukken en onderscheid te maken. Vrolijke kleuren vormen een grote aantrekkingskracht op kinderen en zijn daarom ook het kenmerk van de “Europlay Speeltoestellen”.

Speelwaarde

n

ren

Glijde

m

te en

e

b n,

e le n

Expe ri

mm ho

alanceren,

sc

De speelwaarde van een toestel is de samenvatting van alle speelelementen. Deze spelfunctie is dan ook het belangrijkste criterium bij het kiezen van een speeltoestel. Wij zijn dan ook trots dat geen enkel ander merk zoveel speelwaarde biedt als Europlay!

m

en

Klim

On tm o

Ha n

ge n

Dra ai en et

Europlay » Kleur en Speelwaarde

9


Materialen en afwerking van houten speeltoestellen Rondhouten palen (Ø 10, 12 en 14 cm) buiten het hart gezaagd. Aan het uiteinde is elke paal netjes afgekort en gekruind.

Polyethyleen plaatmateriaal.

Duurzame houtsoorten (lariks of douglas).

Vandalismebestendige afdekdoppen uit polyamide.

Polyethyleen plaatmateriaal met dubbele gekleurde laag.

Metalen onderdelen zijn roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat.

Touwen en netten in (Ø 16 mm) polypropyleen touw met staalkabelversterking.

Antislip rotswand met kunststof klimgrepen en handvatten in polyethyleen.

Inox glijbaan met polyethyleen boorden.

10

Europlay » Materialen en afwerking


Materialen en afwerking van metalen speeltoestellen

Vandalismebestendige kunststof paalkappen.

Aluminium klemsysteem.

Vandalismebestendige verbindingsklemmen in kunststof.

Metalen onderdelen zijn roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat.

Klimgrepen in kunststof.

Polyethyleen plaatmateriaal.

Inox glijbuis

Vandalismebestendige afdekdoppen in kunststof.

Europlay Âť Materialen en afwerking

11


schommels

Europlay

Schommelen heeft een geweldige aantrekkingskracht op kinderen. Een kind leert hierbij immers zijn evenwicht te beheersen en zijn mogelijkheden te ontdekken zonder echt gevaar te lopen. Per leeftijdscategorie bestaat er een aangepaste reeks schommels. Zo wordt schommelen voor elk kind een uitdaging. Om veiligheidsredenen wordt eveneens aanbevolen om rondom elk schommeltoestel een omheining te plaatsen om voorbijgangers te weren.

Materialen: • • • • • • •

houtsoort: lariks rondhouten palen Ø 12 en 14 cm buiten het hart gezaagd metalen buizen Ø 6 en 9 cm roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat metalen hoeksteunen; roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat rubberzittingen, veiligheidszittingen en banden aan vuurverzinkte kettingen onderhoudsvrije, roestvrijstalen schommelhaken polyethyleen plaatmateriaal 19 mm dikte

Bevestiging: • • •

12

houten schommels worden met metalen voetsteunen in de grond bevestigd metalen schommels worden rechtstreeks in de grond bevestigd beton nodig


Beweging Âť schommels

13


productoverzicht: schommels

14

REF.S170 P15

REF.S171 P15

REF.S100 P16

REF.S101 P16

REF.S190 P17

REF.S960 P18

REF.S961 P19

REF.S160 P20

REF.S180 P21

REF.S181 P21

REF.S150 P22

REF.S141 P23

Beweging Âť schommels


Beweging »

vliegende schotel REF. S170 (hout) REF. S171 (metaal) S170

S171 3,2 x 1,3 x 2,6 m

2  - 4,5 

schommels

3,8 x 2,6 x 2,7 m

2-4 1,50 m 3 - 12 S170

• • •

Schommelkorf (Ø 125 cm) opgehangen aan staalkabeltouw Speciale schommelhaken met dubbele ophanging Dit toestel is eveneens geschikt voor kinderen en volwassenen met een handicap.

S170

S171

807

707

707

807

248

248

(20 m² los bodemmateriaal) (18 m² vast bodemmateriaal)

S171

15


grote schommel REF. S100 (twee schommelbanden) REF. S101 (twee rubberzittingen) 3,8 x 2,5 x 2,7 m

1,50 m 6 - 12 2  - 4,5 

803

703

zitting

rubber

310

(25 m² los bodemmateriaal) (22 m² vast bodemmateriaal)

schomm

elband

16

Beweging » schommels


Beweging »

metalen schommel REF. S190 (twee rubberzittingen) 3,2 x 1,3 x 2,6 m

schommels

1,50 m 6 - 12 2-4

815

715 290

(24 m² los bodemmateriaal) (21 m² vast bodemmateriaal)

Beweging » schommels

17


peuterschommel REF. S960 (één veiligheidszitting) 1,4 x 0,3 x 1,6 m

0, 96 m 0-3 2-2

629 529 175

(11 m² los bodemmateriaal) (10 m² vast bodemmateriaal)

18

Beweging » schommels


Beweging »

dubbele peuterschommel REF. S961 (twee veiligheidszittingen) 2,4 x 0,3 x 1,6 m

schommels

0, 96 m 0-3 2-3

629 529 272

(17 m² los bodemmateriaal) (15 m² vast bodemmateriaal)

Beweging » schommels

19


kleine schommel REF. S160 (twee rubberzittingen) REF. S161 (twee veiligheidszittingen) 3,3 x 2,0 x 2,2 m

707

607

1,20 m 3-8 285 2  - 4,5 

rubberzitting

20

veiligheidszitting

Beweging » schommels

(21 m² los bodemmateriaal) (18 m² vast bodemmateriaal)


Beweging »

kruisschommel REF. S180 (zonder vlag, twee rubberzittingen) REF. S181 (met vlag, twee rubberzittingen) REF. S000 (supplement veiligheidszitting - per stuk) S180

S181

schommels

2,5 x 0,4 x 2,8 m

2,5 x 0,4 x 3,2 m

1,20 m 3-8 2-4

710

610

(25 m² los bodemmateriaal) (22 m² vast bodemmateriaal)

347

De kruisschommel biedt als enige schommel de mogelijkheid om een standaard rubberzitting te combineren met een veiligheidszitje.

Beweging » schommels

21


zeshoekschommel REF. S150 (speciale bandenzitting) REF. S151 (rubberzitting met beugel) Ø 6,6 x H 2,7 m 1,50 m 6 - 15 3  - 4,5 

beugelzitting

1355

1261

(64 m² los bodemmateriaal) (58 m² vast bodemmateriaal)

22

Beweging » schommels

bandenzitting


Beweging »

slingerschommel REF. S141 5,5 x 2,1 x 3,1 m

schommels

1,05 m 6 - 15 2  - 5,5 

Ø 940

(70 m²)

Materialen: • Metalen buizen Ø 9 en 14 cm • Onderhoudsvrije inox rotatie-as • Kunststof autoband

Beweging » schommels

23


wippen & draaien

Europlay

Wippen en draaien is spelen en bewegen tegelijk. Kinderen zijn er dol op. Zittend of staand, draaiend of verend, schommelend of hangend, ... Beweging staat centraal op elk speelterrein.

Materialen: • • • • • • •

houtsoort: lariks rondhouten palen Ø 12 en 14 cm buiten het hart gezaagd metalen buizen Ø 6, 9 en 10 cm roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat onderhoudsarme assen en draaimechanismen polyethyleen plaatmateriaal 19 mm banden of rubberen schokdempers stalen veren 20 mm

Bevestiging: • •

24

bodemanker of metalen voetsteunen voor in de grond beton nodig


Beweging Âť wippen & draaien

25


productoverzicht: wippen & draaien

26

REF.S302 P27

REF.S305 P27

REF.S303 P28

REF.S304 P28

REF.8060 P29

REF.8070 P30

REF.S900 P31

REF.S901 P31

REF.S905 P32

REF.S940 P32

REF.S950 P33

REF.S175 P33

REF.M800 P34

REF.M830 P34

REF.M810 P35

REF.E069 P35

Beweging » wippen en draaien


Beweging »

wip Newton REF. S302

4 - 12

559

wippen & draaien

< 1,00 m

312

3,6 x 1,1x 1,2 m

(18 m²)

2-3

wip Pythagoras REF. S305 244

3,6 x 0,5 x 1,5 m

< 1,00 m

559

(14 m²)

4 - 12 2-3

Beweging » wippen en draaien

27


wip Einstein

wip Archimedes

REF. S303

REF. S304 253

3,7 x 0,5 x 1,7 m

1,00 m

573

(15 m²)

3,3 x 0,4 x 1,4 m

1,00 m Ø530

4 - 12

4 - 12

2-3

2  - 3,5 

(23 m²)

Deze wip draait volledig rond zijn as.

28

Beweging » wippen en draaien


Beweging »

surfplank REF. 8060 2,1 x 0,8 x 2,5 m

wippen & draaien

< 1,00 m 6 - 15 2  - 4.5 

380

520

(20 m²)

Beweging » wippen en draaien

29


veerbank REF. 8070 Houtsoort: padouk (tropisch hardhout) 2,7 x 2,7 x 0,5 m

0,47 m 4 -15 2-5

570

570

(33 m²)

30

Beweging » wippen en draaien


Beweging »

draaimolen REF. S900 Ø 1,4 x H 0,8 m

3 - 10

wippen & draaien

< 1,00 m Ø545

(24 m²)

2-3

carrousel REF. S901 Ø 1,4 x H 0,8 m

< 1,00 m 3 - 10

Ø545

(24 m²) 2-3

Beweging » wippen en draaien

31


saturnus REF. S905 Ø 1,9 x H 1,9 m

1,17 m 4 - 12

480

(18 m²)

2-4

dansende bloem REF. S940 Ø 0,5 x H 1,2 m

0,17 m 4-8

353

(10 m²)

1  - 1.5 

32

Beweging » wippen en draaien


REF. S950 1,3 x 1,0 x 1,6 m

6 - 12 2  - 3.5 

wippen & draaien

0,68 m

Beweging »

loopton

461

391

(18 m²)

het oog REF. S175 230

1,5 x 1,4 x 1,4 m

1,00 m 6 - 12

450 550

(13 m² los bodemmateriaal) (11 m² vast bodemmateriaal)

2  - 3.5  Het toestel kan veiligheidshalve nooit volledig ronddraaien.

Beweging » wippen en draaien

33


accelerator REF. M800 3,3 x 1,3 x 2,3 m

623

1,84 m 8 - 15 2-5

427

(27 m²)

traverse REF. M830 3,3 x 1,3 x 2,3 m

623

1,67 m 8 - 15 2  - 5

34

427

(27 m²)

Beweging » wippen en draaien


Beweging » wippen & draaien

flying spinner REF. M810 Ø 2,1 x H 2,6 m

2,18 m 8 - 15 2-5

583

(27 m²)

shuttle REF. E069 2,6 x 1,0 x 2,4 m

0,25 m 6 - 12 450 2-5

(16 m²)

Beweging » wippen en draaien

35


veerfiguren

Europlay

De wereld van het kind in beweging! Kleine kinderen zijn dol op speelse en kleurrijke figuren! Een veer wiebelt en zwaait zachtjes in alle richtingen en laat een kind toe zich in te beelden te rijden op zijn/haar lievelingspaardje, op een kangoeroe of zelfs op een echte racefiets. Het verenprogramma kent ook tal van andere toepassingen. Helemaal alleen wippen is mogelijk; maar ook met pa, ma en grote zus samen! De steeds terugkerende controle over de lichaamsbeweging is een uitdaging voor elk kind en helpt bij de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

Materialen: • • • • •

polyethyleen plaatmateriaal 19 mm houtsoort: lariks en padouk (tropisch hardhout) speciaal veerstaal Ø 20 mm alle metalen onderdelen zijn roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat alle moeren en bouten zijn volledig afgeschermd met bloemvormige afdekdoppen

Bevestiging: • •

36

bodemanker voor in de grond geen beton nodig


Beweging Âť veerfiguren

37


productoverzicht: veerfiguren

REF.8000 P39

REF.8300 P39

REF.8100 P40

REF.8200 P40

REF.8400 P41

REF.8040 P41

REF.8030 P42

REF.8600 P42

REF.8010 P43

REF.8020 P43

REF.8800 P44

REF.8900 P44

REF.8700 P45

38

Beweging Âť veerfiguren


Beweging »

hobbeleend REF. 8000

230

0,9 x 0,3 x 0,9 m

veerfiguren

< 1,00 m 2-6

285

(7 m²)

1-3

dolfijn REF. 8300

230

1,1 x 0,3 x 0,8 m

< 1,00 m 2-6

310

(8 m²)

1-3

Beweging » veerfiguren

39


pony REF. 8100 230

0,9 x 0,3 x 0,9 m

< 1,00 m 2-6

295

(7 m²)

1-3

haas

REF. 8200

230

0,9 x 0,3 x 0,9 m

< 1,00 m 2-6 1-3

40

Beweging » veerfiguren

295

(7 m²)


Beweging »

motorfiets REF. 8400 230

1,0 x 0,3 x 0,9 m

2-6

veerfiguren

< 1,00 m 305

(7m²)

1-3

racefiets REF. 8040 Achterwiel draait. 232

1,1 x 0,4 x 0,8 m

< 1,00 m 2-6

308

(8 m²)

1-3

Beweging » veerfiguren

41


schildpad REF. 8030

240

0,9 x 0,4 x 0,8 m

< 1,00 m 2-6

290

(7 m²)

1-3

kangoeroe REF. 8600

240

0,9 x 0,4 x 1,0 m

< 1,00 m 2-6 1-3

42

Beweging » veerfiguren

290

(7 m²)


REF. 8010

230

0,6 x 0,3 x 0,7 m

260

2-6

(6 m²)

1-3

veerfiguren

< 1,00 m

Beweging »

halve maan

volle maan REF. 8020

< 1,00 m 2-6

230

1,6 x 0,3 x 0,7 m

380

(9 m²)

1-3

Beweging » veerfiguren

43


tweespan REF. 8800

317

2,0 x 1,2 x 1,0 m

< 1,00 m 2-6 2-3

tweelingeend REF. 8900

< 1,00 m

4 - 10 2  - 3,5 

230

3,5 x 0,3 x 0,9 m

550

(13 m²)

44

Beweging » veerfiguren

395

(13 m²)


Beweging »

zonnebloem REF. 8700 Ø 1,0 x H 0,65 m

veerfiguren

< 1,00 m 2-6 1-3

280

280

(8 m²)

De veer is zodanig ontworpen dat men nooit geklemd kan raken; ook niet bij de zwaarste belasting. De elasticiteit van de veer is zo berekend dat de beweging ook voor de kleintjes volledig tot zijn recht komt.

Beweging » veerfiguren

45


vrijstaande glijbanen

Europlay

Kinderen zijn dol op glijbanen! Glijden trekt kinderen aan. De opwinding van het klimmen en de sensatie van het afdalen maken glijtoestellen tot de meeste aantrekkelijke items op een speelterrein. Vooral de kleintjes houden ervan. Daarom is een veilige start en een zachte landing zo belangrijk. Een startplatform met hoge veiligheidsboorden en een lang afremgedeelte zijn daarom nodig. Een kleuter moet immers aangemoedigd worden om het telkens opnieuw te proberen. De kleurrijke glijbanen stimuleren de kleintjes om in één vaart recht naar beneden te schuiven. De oudere kinderen wentelen langs de spiraalglijbaan de zandbak in. Voor elk wat wils, zolang het maar veilig is!

Materialen: • • • •

inox glijbaan (1.5 mm dikte) metalen veiligheidsstang roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat laddersporten in es polyethyleen plaatmateriaal

Bevestiging: •

46

beton nodig


Beweging »

productoverzicht: vrijstaande glijbanen

vrijstaande glijbanen

REF.G1001 P48

REF.G100 P48

REF.G600 P49

REF.E300 P167

Beweging » glijbanen

47


kinderglijbaan REF. G100 REF. G1001 3,3 x 0,6 x 2,1 m

1,37 m 4 - 12 2-3

G100

351

669

(22 m²)

G1001

48

Beweging » glijbanen


Beweging »

dinoglijbaan REF. G600 2,3 x 0,5 x 1,7 m

vrijstaande glijbanen

0,90 m 2-4 2-3

340

569

(18 m²)

Beweging » glijbanen

49


kleuterdorp

Europlay

Kleuters houden van geborgenheid! Kleine kinderen houden ervan om verstoppertje te spelen, samen spelletjes te doen en zich af te zonderen van de buitenwereld. Elk huisje wordt een afscherming van de werkelijkheid... Thema’s zoals paddenstoelen en dierenfiguren scheppen hierbij een speelse en natuurlijke omgeving.

Materialen: • • • • • • • • •

houtsoorten: lariks en eik rondhouten palen (Ø10 en 12 cm) buiten het hart gezaagd vierkantpalen (9 x 9 cm) inox glijbaan met polyethyleen zijwanden of kunststof glijbaan dakplanken met tand en groef plaatmateriaal en kruiptunnel uit polyethyleen metalen onderdelen zijn roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat touwen en netten in polypropyleen touw (Ø16 mm) met staalkabelversterking kunststof klimgrepen

Bevestiging: • •

metalen voetsteunen voor in de grond (A) of op de grond (B)* beton nodig * Toestellen met een referentienummer zonder de vermelding “(A/B)” dienen steeds in de grond te worden geplaatst.

50


Voor de allerkleinsten Âť kleuterdorp

51


productoverzicht: kleuterdorp

52

REF.S400 P54

REF.S410 P54

REF.G550 P55

REF.G551 P55

REF.G500 P56

REF.G560 P57

REF.G561 P57

REF.G562 P57

REF.G563 P57

Voor de allerkleinsten Âť kleuterdorp


Voor de allerkleinsten »

REF.G570 P58

REF.S922 P60

REF.S923 P60

REF.S920 P61

REF.S921 P61

REF.S924 P59

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

kleuterdorp

REF.A691 P58 REF.A692 REF.A693

53


kabouterhuisje REF. S400 (A/B) (incl. twee zitbankjes en één tafeltje)

424

1,7 x 1,6 x 2,0 m

< 1,00 m 2-8

430

(18 m²)

2-4

winkeltje REF. S410 (A/B) (incl. één zitbankje en één tafeltje)

424

1,7 x 1,5 x 2,0 m

< 1,00 m 2-8

430

(18 m²)

2  - 4.5 

54

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp


Voor de allerkleinsten »

kreeftje REF. G550 (inox glijbaan en rechte glijstang) (A/B) REF. G551 (inox glijbaan en spiraalglijstang) (A/B) REF. G552 (kunststof glijbaan en rechte glijstang) (A/B) REF. G553 (kunststof glijbaan en spiraalglijstang) (A/B) G550 - G552

G551 - G553

2,2 x 1,7 x 1,9 m

2,2 x 1,8 x 1,9 m

< 1,00 m

kleuterdorp

2-6 2  - 2.5 

G551 - G553

G550 - G552

484

469

573

(22 m²)

570

(23 m²)

Dit toestel wordt grotendeels voorgemonteerd geleverd met bevestigingsijzers en mag op gras geplaatst worden.

G551

G550

G552

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

55


leeuwenhol REF. g500 (inox glijbaan) (A/B) REF. g501 (kunststof glijbaan) (A/B) 3,0 x 1,9 x 1,6 m

2-6 2-3

492

< 1,00 m

658

(26 m²)

Dit toestel wordt grotendeels voorgemonteerd geleverd met bevestigingsijzers en mag op gras geplaatst worden.

G501

56

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp


Voor de allerkleinsten »

mammoet REF. G560 (inox glijbaan, gebogen loopbrug, rechte glijstang) (A/B) REF. G561 (inox glijbaan, kruiptunnel, rechte glijstang) (A/B) REF. G562 (inox glijbaan, gebogen loopbrug, spiraalglijstang) (A/B) REF. G563 (inox glijbaan, kruiptunnel, spiraalglijstang) (A/B) REF. G564 (kunststof glijbaan, gebogen loopbrug, rechte glijstang) (A/B) REF. G565 (kunststof glijbaan, kruiptunnel, rechte glijstang) (A/B) REF. G566 (kunststof glijbaan, gebogen loopbrug, spiraalglijstang) (A/B) REF. G567 (kunststof glijbaan, kruiptunnel, spiraalglijstang) (A/B) 4,7 x 1,9 x 1,9 m

G564

G560

824

(34 m²)

kleuterdorp

2  - 5,5 

492

2-6

492

< 1,00 m

822

(35 m²)

Dit toestel wordt grotendeels voorgemonteerd geleverd met bevestigingsijzers en mag op gras geplaatst worden.

G560 & G561 G564 & G565

G562 & G563 G566 & G567

G564 G561

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

57


stapblok REF. A691 (hoogte 20 cm) REF. A692 (hoogte 40 cm) REF. A693 (hoogte 60 cm) Ø 0,25 m

max. 60 cm 2-6 1  - 1,5  Deze ronde blokken bestaan uit ingekleurd gerecycleerd rubber en mogen op een verharde ondergrond en op gras geplaatst worden.

kruiphol REF. G570 (A/B) 1,5 x 0,6 x 1,2 m

2-6 360

< 60 cm

2  - 1,5  439

(16 m²)

ingekleurd gerecycleerd rubber mag op gras geplaatst worden

58

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp


Voor de allerkleinsten »

bloem REF. S924 Ø 0,55 x H 0,4 m

max 60 cm 3 - 10 1  - 1,5 

kleuterdorp

Dit toestel bestaat uit ingekleurd gerecycleerd rubber en mag op een verharde ondergrond en op gras geplaatst worden.

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

59


verende paddenstoel REF. S922 Ø 0,45 x H 0,52 m

< 60 cm 3 - 10

345

(10 m²)

1  - 1,5  De hoed van de paddenstoel bestaat uit ingekleurd gerecycleerd rubber. Dit toestel, met ingewerkte veer, mag op gras geplaatst worden.

draaiende paddenstoel REF. S923 Ø 0,45 x H 0,52 m

< 60 cm 3 - 10

345

(10 m²)

1  - 1,5  Dit toestel bestaat uit ingekleurd gerecycleerd rubber en mag op gras geplaatst worden.

60

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp


REF. S920 (laag model) REF. S921 (hoog model) S920 Ø 0,45 x H 0,40 m

S921 Ø 0,45 x H 0,60 m

max. 60 cm 3 - 10 1  - 1,5 

S921

S920

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

reuzenpaddenstoel

Dit toestel bestaat uit ingekleurd gerecycleerd rubber en mag op een verharde ondergrond en op gras geplaatst worden.

Voor de allerkleinsten » kleuterdorp

61


educatieve spelpanelen

Europlay

De educatieve spelpanelen helpen kinderen vaardigheden te ontwikkelen op een ongedwongen en speelse manier. Kinderen worden er door aangemoedigd om te tellen; ze ontwikkelen sociale vaardigheden door het stimuleren van rollenspel, kunnen experimenteren met geluid en ontwikkelen hun motorische vaardigheden door de vele bewegingselementen in de spelpanelen.

Materialen: • • • • • • •

rondhouten larikspalen Ø 10 cm buiten het hart gezaagd metalen palen Ø 127 mm; roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat metalen buizen uit roestvrij of polyester gecoat staal vandalismebestendige aluminium bevestigingsklemmen vandalismebestendige paalkappen in kunststof UV-bestendige kunststof speelelementen plaatmateriaal uit polyethyleen

Bevestiging: •

62

beton nodig


Voor de allerkleinsten Âť educatieve spelpanelen

63


productoverzicht: educatieve spelpanelen

64

REF.S930 P65

REF.S931 P65

REF.M001 P67

REF.M002 P67

REF.M005 P67

REF.M065 P66

Voor de allerkleinsten Âť educatieve spelpanelen

REF.M003 P67


REF. S930 (A/B) 0,8 x 0,1 x 0,8 m

< 60 cm 2-6 1  - 1,5 

educatieve spelpanelen

Wordt voorgemonteerd geleverd. Mag op een verharde ondergrond geplaatst worden.

Voor de allerkleinsten »

telraam

boogtelraam REF. S931 (A/B) 0,8 x 0,3 x 0,7 m

< 60 cm 2-6 1  - 1,5  Wordt voorgemonteerd geleverd. Mag op een verharde ondergrond geplaatst worden.

Voor de allerkleinsten » educatieve spelpanelen

65


megafoon REF. M065 (set van 2 stuks voor metalen palen) REF. M048 (metalen paal Ø 13 x 190 cm voor megafoon - per stuk) REF. M047 (set van 2 stuks voor houten palen) REF. R920X (eiken paal Ø 10 x 200 cm voor megafoon - per stuk) REF. M004 Verbindingsbuis tussen megafoons, per Lm

0,7 x 0,3 x 1,3 m

< 60 cm 2 - 12 1  - 1,5  max. 25 m

66

Voor de allerkleinsten » educatieve spelpanelen


REF. M005

REF. M003 1,3 x 0,2 x 1,3 m

zandloper

tandwiel REF. M001

1,3 x 0,2 x 1,3 m

educatieve spelpanelen

winkel

Voor de allerkleinsten Âť

tic tac toe

1,3 x 0,2 x 1,3 m

REF. M002

1,3 x 0,2 x 1,3 m

Voor de allerkleinsten Âť educatieve spelpanelen

67


sprookjesland

Europlay

Sprookjesachtig mooi ... Een reeks speelhuisjes, torentjes en verbindingsbruggetjes voor de allerkleinsten. De combinatie van rondhout met kleurrijk afgerond plaatmateriaal geven het geheel een betoverende aanblik. Een verblijf in dit sprookjesland is voor elke kleuter een verrassende ontdekking!

Materialen: • • • • • • • •

houtsoort: lariks rondhouten palen (Ø 10 cm) buiten het hart gezaagd alle metalen onderdelen zijn polyester gecoat polyethyleen plaatmateriaal touwen en netten in polypropyleen touw (Ø 16 mm) met staalkabelversterking inox glijbaan met polyethyleen zijwanden of kunststofglijbaan handvatten, stuurtje en klimgrepen in kunststof polyethyleen kruiptunnel

Bevestiging: • •

68

metalen voetsteunen voor in de grond (A) of op de grond(B) geen beton nodig


Voor de allerkleinsten Âť sprookjesland

69


productoverzicht: sprookjesland

70

REF.F200 P73

REF.F100 P74

REF.F900 P75

REF.F400 P76 & 77

REF.F500 P78

REF.F700 P78

REF.F800 P79

REF.F300 P79

REF.F005 P79

REF.F004 P80

REF.F006 P80

REF.F007 P81

Voor de allerkleinsten Âť sprookjesland


Voor de allerkleinsten »

REF.F003 P82

REF.F017 P82

REF.F002 P83

REF.F001 P84

REF.F019 P84

REF.F009 P85

REF.F011 P85

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

sprookjesland

REF.F018 P81

71


productoverzicht: sprookjesland

REF.F008 P86

REF.F012 P87

REF.F013 P87

REF.F014 P88

REF.F016 P88

REF.F015 P89

72

Voor de allerkleinsten Âť sprookjesland


Voor de allerkleinsten »

hans en grietje REF. F200 (A/B)

515

2,2 x 1,8 x 2,3 m

< 60 cm 2-6

449

(23 m²)

2-6

sprookjesland Voor de allerkleinsten » sprookjesland

73


sneeuwwitje REF. F100 (inox glijbaan) (A/B) REF. F101 (kunststof glijbaan) (A/B) 2,7 x 2,2 x 2,9 m

499

< 1,00 m 2-6 2-6

624

(26 m²)

Met rotswand.

F101

F10

0

74

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


REF. F900 (inox glijbaan) (A/B) REF. F901 (kunststof glijbaan) (A/B) 3,0 x 2,2 x 2,3 m

512

<1,00 cm 2-6 2-5

648

F900

(28 m²)

Voor de allerkleinsten »

de kleine zeemeermin

sprookjesland

F901

F900

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

75


doornroosje REF. F400 (inox glijbaan) (A/B) REF. F401 (kunststof glijbaan) (A/B)

614

3,4 x 2,8 x 4,4 m

1,91 m 3-6

737

(38 m²)

2  - 20  via een wenteltrapje kunnen de kinderen de bovenste verdieping bereiken

76

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


Voor de allerkleinsten Âť

De sprookjestoren met de grootste speelwaarde !

sprookjesland

F401

F400 F401

Voor de allerkleinsten Âť sprookjesland

77


assepoester REF. F500 (inox glijbaan) (A/B) REF. F501 (kunststof glijbaan) (A/B)

467

2,5 x 1,7 x 2,3 m

< 1,00 m 2-6

604

F500

(23 m²)

2-4

F501

peter pan REF. F700 (inox glijbaan) (A/B) REF. F701 (kunststof glijbaan) (A/B)

455

3,0 x 1,7 x 2,3 m

< 1,00 m 2-6

648

(26 m²)

2-5

F700

78

F701

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


roodkapje

REF. F800 (A/B)

REF. F300 (A/B)

< 1,00 m 2-6

449

1,5 x 1,3 x 2,2 m

438

1,4 x 1,3 x 2,0 m

< 1,00 m 428

421

2-6

(18 m²)

2-3

(19 m²)

2-4

Voor de allerkleinsten »

klein duimpje

sprookjesland

de Bremer stadsmuzikanten (F300 + F040 + F800) REF. F005 (A/B) 485

3,9 x 1,9 x 2,2 m

< 1,00 m 2 -6

688

(30 m²)

2-8

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

79


ali baba en de veertig rovers (F500 + F020 + F300) REF. F004 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0041 (kunststof glijbaan) (A/B) 522

3,9 x 2,2 x 2,3 m

< 1,00 m 740 2-6

(31 m²)

2-8

de rattenvanger van Hamelen (F600 + F040 + F300 + F020 + F500) REF. F006 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0061 (kunststof glijbaan) (A/B)

< 1,00 m 2-6

522

6,5 x 2,2 x 2,3 m

1000

(41 m²)

2  -11

80

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


Voor de allerkleinsten »

alice in wonderland (F600 + F040 + F300+ F030 + F900) REF. F007 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0071 (kunststof glijbaan) (A/B)

649

6,2 x 3,5 x 2,3 m

< 1,00 m 961

2-6

(46 m²)

sprookjesland

2  - 12 

merlijn de tovenaar (F100 + F050 + F700 + F030 + F300) REF. F018 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0181 (kunststof glijbaan) (A/B) 5,3 x 3,2 x 2,9 m

< 1,00 m 2 -6 2  - 15 

602

880

(42 m²)

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

81


de wolf en de zeven geitjes (F100 + F010 of F050 + F500) REF. F003 (inox glijbaan en gebogen brug) (A/B) REF. F0031 (kunststof glijbaan en gebogen brug) (A/B) REF. F017 (inox glijbaan en kruiptunnel) (A/B) REF. F0171 (kunststof glijbaan en kruiptunnel) (A/B) 3,9 x 2,2 x 2,9 m

< 1,00 m 2-6 2  - 10 

499

784

(33 m²)

F017

F003

82

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


(F100 + F020 + F800) REF. F002 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0021 (kunststof glijbaan) (A/B)

522

4,0 x 2,3 x 2,9 m

< 1,00 m 2-6

(32 m²)

sprookjesland

2-9

752

Voor de allerkleinsten »

aladin en de wonderlamp

F0021

83


belle en het beest (F100 + F010 of F050 + F700) REF. F001 (inox glijbaan en gebogen brug) (A/B) REF. F0011 (kunststof glijbaan en gebogen brug) (A/B) REF. F019 (inox glijbaan en kruiptunnel) (A/B) REF. F0191 (kunststof glijbaan en kruiptunnel) (A/B)

499

4,8 x 2,2 x 2,9 m

<1,00 m 2-6

828

( 35 m²)

2  - 11 

F019

84

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

F001


Voor de allerkleinsten »

repelsteeltje (F300 + F020 + F400) REF. F009 (A/B) 3,7 x 2,8 x 4,4 m

1,91 m 3-6 2  - 20 

sprookjesland

614

717

(39 m²)

de gelaarsde kat (F700 + F050 + F400) REF. F011 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0111 (kunststof glijbaan) (A/B) 4,5 x 4,1 x 4,4 m

746

1,91m

3-6 2  - 21 

803

(45 m²)

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

85


de kikkerkoning (F100 + F050 + F400) REF. F008 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0081 (kunststof glijbaan) (A/B) 614

5,2 x 2,8 x 4,4 m

1,91 m 915

3-6

(45 m²)

2  - 22 

F008

86

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

F0081


(F100 + F010 + F700 + F050 + F400 + F030 + F300 + F040 + F600) REF. F012 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0121 (kunststof glijbaan) (A/B) 7,9 x 5,5 x 4,4 m

1,91 m 3-6

883

sprookjesland

2  - 33 

Voor de allerkleinsten »

het lelijke eendje

1138

(70 m²)

blauwbaard (F100 + F010 + F700 + F050 + F400 + F030 + F300) REF. F013 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0131 (kunststof glijbaan) (A/B) 6,3 x 5,4 x 4,4 m

1,91 m 3-6 2  - 30 

883

981

(61 m²)

Voor de allerkleinsten » sprookjesland

87


de klokkenluider van de Notre-Dame (F100 + F010 + F700 + F050 + F400) REF. F014 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0141 (kunststof glijbaan) (A/B) 6,3 x 4,4 x 4,4 m

1,91 m 3-6 2  - 27 

780

981

(54 m²)

de sneeuwkoningin (F600 + F040 + F300 + F020 + F500 + F050 + F100 + F010 + F700 + F050 + F400) REF. F016 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0161 (kunststof glijbaan) (A/B)

1127

8,9 x 5,1 x 4,4 m

1,91 m 3-6 2  - 36 

88

981

(79 m²)

Voor de allerkleinsten » sprookjesland


(F600 + F040 + F300 + F020 + F500 + F050 + F100 + F010 + F700 + F050 + F400 + F030 + F800) REF. F015 (inox glijbaan) (A/B) REF. F0151 (kunststof glijbaan) (A/B)

1126

7,8 x 6,5 x 4,4 m

1,91 m 3-6

(85 m²)

sprookjesland

2  - 39 

1035

Voor de allerkleinsten »

de drie biggetjes

89


transport

Europlay

Geen enkele droombestemming is onbereikbaar voor onze kinderen! Dankzij het uitgebreide gamma aan transportmogelijkheden kunnen ze zelf reizen naar hun favoriete stekje! Een absolute aanrader op elke speelplaats!

Materialen: (truck - terreinwagen - trein) • • • • • • • • •

90

planken 22, 35, 55 en 57 mm stuur in kunststof zijwanden, doorkruipringen en wielen in polyethyleen klimgrepen in kunststof verlijmde bogen net in staalkabel glijstang polyester gecoat bovenconstructie volledig uitgevoerd in lariks onderste liggers in eik


Transport Âť te land en ter zee

91


productoverzicht: te land en ter zee

REF.T001 P95

REF.T701 + T801 + T900 P96

REF.T101 + T201 + T300 + T400 P99

REF.T050 P100

REF.U100 + U200 P104

92

Transport Âť te land en ter zee


De aanhangwagen T801 kan eveneens aangebouwd worden door middel van het verbindingsbruggetje T900.

Transport Âť te land en ter zee

te land en ter zee

Een vrachtwagen, volledig voorgemonteerd, geleverd in twee delen, met een veelvoud aan speelmogelijkheden. Kan zonder bevestiging op een verharde ondergrond staan. Valdempend bodemmateriaal is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Transport Âť

truck

93


T001 + T801 + T900

94

Transport Âť te land en ter zee


REF. T001 (truck)

T001

T001

REF. T900 (verbindingsbruggetje) T001 & T801

(35 m²)

2-2

T001 + T801 + T900 400

8,2 x 1,0 x 1,8 m

Valhoogte < 60 cm: geen bodemmateriaal vereist!

2-6

870

te land en ter zee

REF. T600 (bevestigingsijzer truck; 10 stuks nodig) REF. T801 (aanhangwagen) (zie p. 96) REF. T600 (bevestigingsijzer aanhangwagen; 4 stuks nodig)

< 60 cm

400

5,7 x 1,0 x 1,8 m

Transport »

truck

1120

(45 m²)

Transport » te land en ter zee

95


terreinwagen

aanhangwagen

REF. T701

REF. T801

Een auto met vooraan een laddertje en een kruiptunnel, middenin een stuurwiel met dashboard en achteraan twee zitbankjes en een kruipgat.

De aanhangwagen bestaat vooraan uit een kruiphol, middenin uit twee banken en achteraan uit een klimmuur.

Wordt voorgemonteerd geleverd.

Wordt voorgemonteerd geleverd.

< 60 cm 2-6

< 60 cm 520

(21 m²)

2-1

verbindingsbruggetje

REF. T900 L 1,0 m x B 0,67 m x H 0,25 m Een verbindingsbruggetje dat de auto met de aanhangwagen verbindt.

96

1,7 x 1,0 x 1,3 m

400

400

2,2 x 1,0 x 1,2 m

Transport » te land en ter zee

2-6 2-1

470

(19 m²)


Transport »

terreinwagen met aanhangwagen REF. T701 + T801 + T900

400

< 60 cm 2-6

te te land en ter zee

Een auto met aanhangwagen bestemd voor de allerkleinsten. Kan zonder bevestiging op de grond staan. Ideaal dus voor scholen of terreinen met een verharde speelplaats. De terreinwagen wordt met de aanhanger verbonden door een verbindingsbruggetje. T701 + T801 + T900 4,9 x 1,0 x 1,2 m

800

(32 m²)

2-2 Valhoogte < 60 cm: geen bodemmateriaal vereist! Bevestigingsijzers REF. T600 (4 stuks nodig per wagen) in te betonneren

T701

Transport » te land en ter zee

97


trein Een treinstel met of zonder wagonnetjes. Onderling kunnen deze door een loopbruggetje met elkaar verbonden worden. Het geheel kan zonder bevestiging op de grond staan, wat ideaal is voor scholen met een verharde speelplaats.

400

1100

(44 m²) T101 + T201 + T300 + T400 + 3 X T500

98

Transport Âť te land en ter zee

< 1,00 m 3-6


(20 m²)

(20 m²)

locomotief

passagierswagon

Een treinstel met stuur, kruiptunnel en twee ingebouwde zitbankjes. (Voorgemonteerd)

Een wagonnetje met ingebouwde zitbankjes en achteraan een terrasje. (Voorgemonteerd)

REF. T101

te land en ter zee

500

Transport »

400

400

500

REF. T201

2,0 x 0,9 x 1,7 m

1,8 x 0,9 x 1,7 m

2-1

2-1

tankwagon

eetwagon

Een wagonnetje als kruiptunnel met middenin een kijkgat en klimladder. (Voorgemonteerd)

Een wagonnetje met twee bankjes en één tafeltje (Voorgemonteerd)

REF. T300

REF. T400

1,8 x 0,9 x 0,9 m

1,2 x 0,9 x 0,8 m

2-1

2-1

loopbruggetje

bevestigingsijzers

Gebogen loopbruggetje die wagonnetjes en locomotief met elkaar verbindt. Per wagonnetje één te bestellen.

In te betonneren.

REF. T500

REF. T600 (vier stuks nodig per wagon)

0,47 x 0,3 m

400

400

480

420

(19 m²)

(17 m²)

Transport » te land en ter zee

99


europlay express REF. T050 415

9,0 x 1,1 x 2,2 m

1252 1,45 m

(52 m²)

3-8 3-8

Materiaal: • • • • •

inox glijbaan 0,5 m breed vloerplanken 22 x 95 en 22 x 120 mm loopbalken waggelbrug 57 x 95 mm polyethyleen plaatmateriaal in 9, 12 en 19 mm net en touwen in staalkabel

brug

Houtsoorten: • •

bankje

el wagg

lariks bielzen in azobé

Bevestiging: • •

kan vrijstaand geplaatst worden op een verharde ondergrond. REF B050: 6 draagbalken als fundering bij losse ondergrond.

A-zijde

* foto’s zijn niet representatief, enkel ter illustatie. De tekening is juist.

100

Transport » te land en ter zee

am

telra


Transport Âť

De trein heeft 2 verschillende zijden: A: met bar en telraam B: met doolhof

te land en ter zee

B-zijde

doolhof

klimnet

inox glijbaa n

Transport Âť te land en ter zee

101


102

Transport Âť te land en ter zee


Transport Âť

vikingboot Een speeltoestel in de vorm van een vikingschip opgebouwd in twee delen.

te land en ter zee

Vooraan de boeg (ref. U100) met een drakenkop, een net, vier banden in de vorm van schilden en overal doorkruip-openingen. De achtersteven (ref. U200) bestaat uit een stuurwiel, een klimmast met kraaiennest en zeeroversvlag, een glijstang, een klimnet, een klimladder en heeft diverse aanbouwmogelijkheden, zoals klimboog, rotswand, aanbouw net, apenladder, zandwerkplaats of glijbaan. In plaats van een compleet achtersteven (ref. U200) kan, bij gebrek aan plaats, gekozen worden voor een kraaiennest met zeeroversvlag en klimnet(ref. U300).

U100 + U200 + S005 + S006

Transport Âť te land en ter zee

103


vikingboot REF. U100 (A/B) (voorsteven)

U100

5,0 x 2,6 x 3,4 m

1,20 m

REF. U200 (A/B) (achtersteven - incl. kraaiennest met zeeroversvlag) 3 - 12

5,0 x 2,4 x 4,1 m

REF. U300 (kraaiennest met zeeroversvlag en klimnet apart - zie foto p.154)

2-9

2,1 x 1,4 x 3,4 m

U200

Extra opties: S005 (A/B) (aanbouw apenladder) (zie p.210) S006 (aanbouw klimboog) (zie p.209) S007 (aanbouw rotswand) (zie p.209) S009 (aanbouw zandwerkplaats) (zie p.210) S011 (aanbouw inox glijbaan 1 m breedte) (zie p.224) S012 (aanbouw kunststof glijbaan 0,60 m breedte) (zie p.224) S013 (aanbouw net) (zie p. 209)

2,15 m 3 - 12 2  - 12 

Materiaal: • lariks • rondhouten palen Ø 12 en 14 cm • rondhouten verticale paal klimmast 16 cm • polyethyleen plaatmateriaal • bodemplanken 22 mm • klimladder met ingewerkte sporten van 40 mm • de korf wordt gemaakt met metalen buizen; de kruisverbinding is gemaakt uit U-profielen • metalen delen polyester gecoat • net, touwen en touwladder in staalkabel • doorkruipringen in polyethyleen • klimgrepen in kunststof • kunststof autobanden

U300 2,15 m 3 - 12 2-5

Bevestiging: • metalen paalsteunen voor in de grond (A) of voor op de grond (B) • geen beton nodig voor de meeste palen

560

562

509

542

560

744

793

562

1120

1384

(U100 36 m²)

(U200 43 m²)

(U300 28 m²)

(U100 + U300 60 m²)

(U100 + U200 70 m²)

104

Transport » te land en ter zee


Transport Âť Transport Âť te land en ter zee

te land en ter zee

Aanbouw net, klimboog, rotswand, apenladder, zandwerkplaats of glijbaan kunnen als optie genomen worden.

105


zandspeeltoestellen

Europlay

Als een steeds terugkerend succesverhaal blijft de zandbak de plaatselijke vervanger van het strand en de duinen. Iets wat in geen enkele kleuterspeeltuin mag ontbreken. Met zand is alles mogelijk, tot het bakken van taarten en het bouwen van kastelen toe. Een zandbak moet functioneel zijn, duurzaam, milieuvriendelijk en kan toch voordelig zijn in prijs door het gebruik van hout. Populair hierbij zijn bielzen, planken en rondhout. (zie ook p.248) Hierbij aansluitend een aantal praktische zandspeeltoestellen.

Materialen: (Z100, Z101, Z102, Z200 en Z400) • • • • • •

lariks en eik rondhouten palen Ø 10 en 12 cm buiten het hart gezaagd zandemmer, buis en rad in kunststof zandkraan polyester gecoat kunstof banden tafeltjes in polyethyleen

Bevestiging: •

106

beton nodig


Zandspeeltoestellen

107


productoverzicht: zandtoestellen

108

REF.Z100 P109

REF.Z101 P109

REF.Z200 P110

REF.Z400 P110

REF.Z300 P111

REF.Z1818 P112

Zand, sport en spel Âť zandspeeltoestellen

REF.Z102 P109

REF.Z18181 P112


REF. Z100 (volledig) REF. Z101 (voorste deel met buis en drakenkop) REF. Z102 (achterste deel met zandkraan en rad) REF. Z100 2,9 x 1,0 x 1,8 m

REF. Z101

2-6 2-6

431

(Z102 16 m²)

398

1,3 x 0,6 x 1,6 m

375

REF. Z102

363

1,1 x 0,8 x 1,8 m

< 60 cm

Zandspeeltoestellen

drakentafel

591

407

(Z101 15 m²)

(Z100 24 m²)

Z100

Z102

Z102

Z101

Zand, sport en spel » zandspeeltoestellen

109


zandmolen REF. Z200 340

1,4 x 0,7 x 1,8 m

< 60 cm 431 2-6

(15 m²)

2-3

zandtafel REF. Z400 409

1,4 x 1,1 x 1,7 m

< 60 cm 436 2-6

(18 m²)

2-3

110

Zand, sport en spel » zandspeeltoestellen


REF. Z300

REF.D300 (3 deksels voor zandboot)

488

2,8 x 1,9 x 1,1 m

< 60 cm 2-6

642

Materiaal: • • • • •

rondhouten paal in lariks, Ø10 cm vierkantbalken met pen (9 x 9 cm) boeg rood geverfd kunststof stuur filterdoek om onderaan te leggen

(26 m²)

Zandspeeltoestellen

zandboot

2-3

Zand, sport en spel » zandspeeltoestellen

111


zandbakken in balken + afdekplaat REF. Z 1818 REF. Z 18181 met 4 zittingen REF. D 1818 2 deksels REF. N 1818 afdeknet

REF. Z 3618 REF. Z 36181 REF. D 3618 REF. N 3618

REF. Z 1836 REF. Z 18361 met 8 zittingen REF. D 1836 4 deksels REF. N 1836 afdeknet

REF. Z 3636 REF. Z 36361 met 12 zittingen REF. D 3636 6 deksels + 1 tafeltje REF. N 3636 afdeknet

zandbak in L-vorm ; 36 cm hoogte zandbak in L-vorm ; 36 cm hoogte - met 10 zittingen 8 deksels + 3 tafeltjes afdeknet

Materiaal: • houtsoort: balkjes in lariks; pennen in es • voorgeboorde balkjes 1,8 m lengte (9 x 9 cm) • pennen Ø 25 mm • tafeltje uit polyethyleen op autoband als ondersteuning • filterdoek om onderaan te leggen • ronde zitjes in polyethyleen • deksel in watervaste plaat 18 mm met handvatten in kunststof • afdeknet in polyethyleen afdeknet

Z1818 + D1818

Z1836 + D1836

Z3618 + D3618

Z3636 + D3636

Door weersomstandigheden is vervorming van de afdekplaten mogelijk, dit valt echter op te lossen door het omdraaien van de plaat.

112

Zand, sport en spel » zandspeeltoestellen


REF. Z1818 - Z18181

2-3

Z1818

Z18181

Z1836

Z18361

Z3618

Z36181

Z3636

Z36361

REF. Z1836 - Z18361 1,8 x 3,6 x 0,4 m

Zandspeeltoestellen

1,8 x 1,8 x 0,4 m

2-4

REF. Z3618 - Z36181 3,6 x 3,6 x 0,4 m

2-5

REF. Z3636 - Z36361 3,6 x 3,6 x 0,4 m

2-5

Zand, sport en spel » zandspeeltoestellen

113


sport & spel

Europlay

Sport en spel leunen dicht tegen elkaar aan. Toestellen die beide proberen te combineren vallen bij elk kind zeker in de smaak. 114


Sport en spel Âť sport & spel

115


productoverzicht: sport & spel

REF.S340 P118

116

REF.S341 P119

REF.S321 P120

REF.S326 P121

REF.S325 P121

REF.S568 P122

REF.S571 P123

REF.S573 P123

REF.S574 P123

REF.S575 P123

Zand, sport en spel Âť sport en spel


Sport en spel » sport & spel

REF.S910B P124 REF.S911B P124

REF.S910A P124 REF.S911A P124

REF.S360 P126

REF.S361 P126

REF.S337 P127

REF.S336 P127

REF.S331 P129

REF.S330 P129

REF.S335 P128

Zand, sport en spel » sport en spel

117


houten kabelbaan REF. S340 (2 start platformen) 20,5 x 2,3 x 3,6 m

< 1,00 m 6 - 15 2  - 10 

400

2404

(97 m²) Materiaal: • houtsoort: lariks en eik • rondhouten palen Ø 10 en 12 cm • staalkabel met opspansysteem 10 mm • platformplanken 22 en 35 mm • ronde rubberzitting aan vuurverzinkte ketting met huls • loopwagen in inox • stootveer met rubber als rem

118

Zand, sport en spel » sport en spel

Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond • beton nodig


REF. S341 (1 start platform) REF. S342 (2 start platformen) 400

25 x 0,9 x 4 m

< 1,00 m

2600

400

6 - 15 2600

2  - 10 

(S342 104 m²)

Materiaal: • polyester gecoate metalen palen Ø 60 en 127 mm • kunststof paalkappen • polyester gecoate aluminium bevestigingsklemmen • platformplanken 35 en 45 mm in lariks • ronde rubberzitting aan vuurverzinkte ketting met huls • loopwagen in inox • stootveer met rubber als rem

sport & spel

(S341 104 m²)

Sport en spel »

metalen kabelbaan

Bevestiging: • beton nodig

Zand, sport en spel » sport en spel

119


houten duikelrek

REF. S322 (één rekstok) L 1,40 m x H rekstok 1,45 m 1,45 m REF. S320 (twee rekstokken) L 2,76 m x H rekstok 1,45 m /1,06 m 1,45 m REF. S321 (drie rekstokken) L 4,0 m x H rekstok 1,85 m / 1,45 m / 1,06 m 1,85 m >6 2  - 2(,5) 

(S322 14 m²)

120

358

312

312

444

576

731

(S320 18 m²)

(S321 26 m²)

Zand, sport en spel » sport en spel

Materiaal: • houtsoort: lariks • rondhouten palen 12 cm • metalen polyester gecoate buis 35 mm • extra voorziening tegen het verdraaien van de buis Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond • beton nodig


150

120

150

419

419

364

REF. S327 (twee rekstokken) L 2,27 m x B 0,65 m x H rekstok 1,5 m / 0,9 m 648

583

583

(S326 21 m²)

(S327 17 m²)

(S328 17 m²)

REF. S326 (drie rekstokken) L 3,5 m x B 0,67 m x H rekstok 1,5 m / 1,2 m / 0,9 m

sport & spel

1,50 m

90

120

90

1,50 m

150

REF. S328 (twee rekstokken) L 2,27 m x B 0,65 m x H rekstok 1,5 m / 1,2 m

Sport en spel »

metalen duikelrek

1,50 m >6 2  - 2(,5)  Materiaal: • polyester gecoate buizen Ø 35 mm • verbindingsklemmen in kunststof Bevestiging: • beton nodig

tuimelrek REF. S325

1,50 m 4-8

394

2,0 x 1,0 x 1,6 m

497

(20 m²)

Materiaal: • houtsoort: lariks • vierkante palen 9 x 9 cm • metalen polyester gecoate buizen Ø 35 mm Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond • beton nodig

2-3

Zand, sport en spel » sport en spel

121


multi-doel REF. S570 (met duikelrek) 4,0 x 0,9 x 2,1 m

2  - 4,5 

REF. S569 (zonder duikelrek) 2,7 x 0,9 x 2,1 m

2-4

REF. S568 (met duikelrek en beugelladder) 4,5 x 1,2 x 2,1 m

2  - 5,5 

S570

Materiaal: • houtsoort: palen in lariks; laddersporten in es • vierkante palen 9 x 9 cm • ingewerkte laddersporten 40 mm • net in staalkabel • metalen poedergecoate buizen 35 mm Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond • beton nodig

468

468

468

2,10 m 6 - 12 739

650

788

(S570 34 m²)

(S569 31 m²)

(S568 37 m²)

S568

122

Zand, sport en spel » sport en spel


Sport en spel »

houten voetbaldoel REF. S571 (palen in lariks met metalen voetsteunen voor in de grond) REF. S572 (drukgeïmpregneerde palen voor in de grond)

3,6 x H 2,1 m

2  - 1,5 

H 1,0 m x Ø 12 cm

sport & spel

Kan gecombineerd worden met een UP & DOWN-omheining om te beletten dat de ballen te ver doorrollen. A101X (7,8 m UP & DOWN-afboording) eik A101Y (7,8 m UP & DOWN-afboording) geïmpregneerd (zie ook blz. 249 voor deze omheining) 2-4

Materiaal: • lariks of drukgeïmpregneerd naaldhout • rondhouten palen 12 cm dikte met kern • UP & DOWN: 65 palissaden van 12 cm dikte afwisselend 0,8 m en 1,6 m totale lengte. Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond (A) • beton nodig

metalen voetbaldoel REF. S573 (A/B) 1,5 x 0,8 x 0,8m

2-1

S573

REF. S574 (A/B) 2,7 x 0,8 x 2,0m

2-2

REF. S575 met basketring (A/B) 2,7 x 0,8 x 3,1m

2-3

Materiaal: • • •

S574

Polyester gecoate buizen Ø 27, Ø 34, Ø 43 en Ø 49 mm Verbindingsklemmen in kunststof Inox basketring

Bevestiging: • •

Doorsteekankers voor op verharde ondergrond Beton nodig voor losse ondergrond

S575

Zand, sport en spel » sport en spel

123


ballenvanger REF. S910: beertje/leeuwtje (A/B) REF. S911: hondje/poesje (A/B) Ø 0,9 m x H 2,7 m

3 - 12 Materiaal: • gelakte korf Ø 0,9 m x H 1 m in polyethyleen • polyester gecoate buis Ø 12 cm • kunststof vrachtwagenband (B) Bevestiging: • in te betonneren (A) 2  - 2,5  •

vrijstaand op een vrachtwagenband (B) 2  - 0,5  De ballenvanger kan ook geplaatst worden op een verharde ondergrond door middel van een stevige sokkel in de vorm van een kunststof band.

110

270

100

S910B

S910A

S911

124

Zand, sport Zand, sporten enspel spel» » sport sporten enspel spel

S910B


Zand, sport en spel » sport & spel Zand, Zand,sport sporten enspel spel » sport en spel

125


waggelpad REF. S360

400

3,3 x 1,0 x 1,1 m

< 60 cm 630 6 - 12

(26 m²)

2-3 Materiaal: • houtsoort lariks; verticale palen in eik • rondhouten palen 10 en 12 cm • vuurverzinkte kettingen • planken 45 x 95 mm als leuningen Bevestiging: beton nodig

balkjesbrug REF. S361

< 60 cm

6 - 12 2-3

380

3 x 0,8 x 1,4 m

608

(24 m²)

126

Sport en spel » sport en spel

Materiaal: • houtsoort lariks; verticale palen in eik • rondhouten palen 10 en 12 cm • vuurverzinkte kettingen • polyester gecoate buizen 35 mm Bevestiging: beton nodig


Sport en spel »

zweefboog REF. S337 430

2,2 x 1,4 x 1,7 m

< 60 cm

sport & spel

6 - 12

515

(23 m²)

2-3 Materiaal: • houtsoort: lariks • rondhouten palen 10 en 12 cm • vuurverzinkte kettingen • hangtouwen in staalkabel Bevestiging: beton nodig

wiebelbrug REF. S336

< 60 cm

2-4

378

4,2 x 0,8 x 0,5 m

4 - 12 724

(28 m²)

Materiaal: • houtsoort: verticale palen in eik; horizontale balkjes in lariks • rondhouten palen Ø 10, 12 en 14 cm • loopbrug aan staalkabel Bevestiging: beton nodig, valdempend bodemmateriaal valt aan te raden

Sport en spel » sport en spel

127


pendelbalk REF. S335

< 60 cm

314

3,4 x 0,2 x 1,7 m

644

(21 m²) 4 - 12 2-4

Materiaal: • houtsoort: verticale palen in eik horizontale balk in lariks • rondhouten palen Ø 12 en 14 cm • draaias in roestvrij staal • touw in staalkabel Bevestiging: beton nodig, valdempend bodemmateriaal is aan te raden

128

Zand, sport Zand, sporten enspel spel »» sport sporten enspel spel


evenwichtsbalk

REF. S331

REF. S330

40 cm

630

4,0 x 0,1 x 0,2 m

22 cm

6 - 12

6 - 12

2-4

2  - 1,5 

Materiaal: • houtsoort: eik • rondhouten palen Ø 10 cm Bevestiging: beton nodig

700

(22 m²)

Materiaal: • houtsoort: lariks • rondhouten paal Ø 12 cm • twee vuurverzinkte buizen Ø 35 mm met zaagsnede om in de beton te plaatsen

sport & spel

(20 m²)

312

310

3,3 x 0,1 x 0,4 m

Sport en spel »

evenwichtspaaltjes

Bevestiging: beton nodig

Zand, Zand,sport sport en en spel spel » sport en spel

129


houten avonturenpad

Europlay

Een must voor alle avonturiers: wie bereikt het eindpunt zonder de grond te raken? Een gevarieerde combinatie van verschillende evenwichtstoestellen met een natuurlijke vormgeving. Naar keuze kunnen er toestellen weggelaten of aangevuld worden!

Materiaal: • • • • • • •

rondhouten palen Ø 10, 12 en 14 cm planken 45 x 95 mm en balken 90 x 90 mm ingewerkte sporten 40 mm kunststof autobanden touwen in staalkabel vuurverzinkte kettingen vuurverzinkte buizen 35 mm

Houtsoort: • • • •

rondhouten palen in eik voor in de grond rondhouten palen in lariks voor boven de grond planken en balken in lariks sporten in es

Bevestiging: •

130

beton nodig


Avontuur Âť houten avonturenpad

131


avonturenpad: type A < 1,00 m 2 - 12 2  - 25 

Buffalo Bill REF. A650

Asterix REF. A680

Hercules REF. A640

Robin Hood REF. A620

Lancelot REF. A660

132


Avontuur »

Koning Arthur REF. A610

houten avonturenpad

Tarzan REF. A600

Stappaaltje REF. A690

Zorro REF. A630

Robinson Crusoë REF. A670

133


avonturenpad: type B < 1,00 m

Robin Hood REF. A620

6 - 12 2  - 12 

Robinson Crusoë REF. A670

Hercules REF. A640

134

Avontuur » houten avonturenpad

Zorro REF. A630

Stappaaltjes REF. A690


Avontuur »

avonturenpad: type C < 1,00 m Zorro REF. A630

6 - 12 2  - 16 

Hercules REF. A640

Stappaaltjes REF. A690

houten avonturenpad

Waggelpad REF. S360

Robin Hood REF. A620 Buffalo Bill REF. A650

Avontuur » houten avonturenpad

135


productoverzicht: houten avonturenpad

136

REF.A600 P137

REF.A610 P137

REF.A620 P137

REF.A630 P137

REF.A640 P138

REF.A650 P138

REF.A660 P138

REF.A670 138

REF.A680 P139

REF.A690 P139

REF.S336 P126

REF.S360 P127

Avontuur Âť houten avonturenpad


Avontuur » houten avonturenpad

TARZAN REF. A600

KONING ARTHUR REF. A610

1m

(22 m²)

(24 m²)

6 - 12 2-4

2-4

ROBIN HOOD REF. A620

3,5 x 0,4 x 2,1 m

ZORRO REF. A630

46 cm 6 - 12

(22 m²)

3,5 x 0,4 x 1,9 m

336

336

650

700

78 cm

524

6 - 12

336

4,0 x 0,4 x 2,5 m

415

2,2 x 1,1 x 2,0 m

652

49 cm 6 - 12

(22 m²) 2-4

2-4

Avontuur » houten avonturenpad

137


HERCULES REF. A640

3,5 x 1,0 x 1,1 m

BUFFALO BILL REF. A650

450

400

1m

2,4 x 1,5 x 0,6 m

6 - 12

6 - 12 654

(27 m²)

2-4

LANCELOT REF. A660

2,0 x 1,0 x 1,0 m

138

2-4

Avontuur » houten avonturenpad

2-4

ROBINSON CRUSOË REF. A670

4,0 x 0,1 x 0,2 m

312

404

6 - 12

(21 m²)

540

(25 m²)

94 cm

500

35 cm

700

(22 m²)

22 cm 6 - 12 2-3


Avontuur » houten avonturenpad

ASTERIX REF. A680

3,3 x 0,1 x 0,4 m

STAPPAALTJE REF. A690

Ø 0,14 H 0,24 m

24 cm

6 - 12

6 - 12

310

40 cm

314

630

(20 m²)

2-3

(8 m²)

1-1

Avontuur » houten avonturenpad

139


metalen avonturenpad

Europlay

Naast het houten avonturenpad schept de metalen tegenhanger voor kinderen dezelfde uitdaging, namelijk het einde te bereiken zonder de grond te raken. Een mooi design, vandalismevrij en een grote speelwaarde ; het metalen avonturenpad valt zeker in ieders smaak en hoort thuis in elke buurt!

Materialen: • • • • • • • • •

metalen palen Ø 127 mm metalen buizen Ø 60 en Ø 34 mm metalen onderdelen polyester gecoat verbindingen in aluminium en kunststof kunststof paalkappen touwen en netten in 16 mm polypropyleen met staalkabelversterking polyethyleen plaatmateriaal kunststof autoband rondhouten palen Ø 100 mm

Bevestiging: •

140

beton nodig


Avontuur Âť metalen avondturenpad

141


productoverzicht: metalen avonturenpad

REF.A500 P143

REF.A510 P143

REF.A520 P143

REF.A530 P144

REF.A540 P144

REF.A550 P144

REF.A560 P145

REF.A570 P145

REF.A580 P145

REF.A590 P145

142

Avontuur Âť metalen avonturenpad


Avontuur »

california REF. A 500

metalen avondturenpad

412

4,3 x 1,1 x 2,2 m

98 cm 725

6 - 12

(30 m²)

2-4

texas REF. A510

79 cm 6 - 12

412

4,3 x 1,1 x 2,2 m

725

(30 m²)

2-4

virginia REF. A520

58 cm 6 - 12

412

4,3 x 1,1 x 2,2 m

725

(30 m²)

2-4

Avontuur » metalen avonturenpad

143


florida REF. A530

40 cm 6 - 12

412

4,3 x 1,1 x 2,2 m

725

(30 m²)

2-4

indiana REF. A540

43 cm 6 - 12

380

4,6 x 0,8 x 1,9 m

765

(30 m²)

2-4

utah REF. A550

41 cm 6 - 12

363

3,4 x 0,6 x 0,6 m

635

(23 m²)

2-4

144

Avontuur » metalen avonturenpad


Avontuur »

alabama REF. A560

6 - 12

metalen avondturenpad

98 cm

365

3,4 x 0,7 x 1,2 m

644

(24 m²)

2-3

alaska

arizona

REF. A570

REF. A580

40 cm 6 - 12 2-3

637

(23 m²)

3,8 x 0,5 x 0,8 m

40 cm 6 - 12

346

346

3,4 x 0,5 x 0,6 m

678

(24 m²)

2-4

ohio REF. A590 Ø 15 x H 27 cm

27 cm 6 - 12 1-1

315

(8 m²)

Avontuur » metalen avonturenpad

145


klimtoestellen

Europlay

Klimmen en klauteren zijn zeer belangrijk bij de ontwikkeling van elk kind. Het ontwikkelt hierbij kracht, behendigheid en beheersing. Op de volgende bladzijden zijn combinaties te vinden die hierop inspelen. Elk klimrek vormt een uitdaging en een overwinning wanneer het net beklommen, het kraaiennest bereikt of het hangrek overbrugd wordt. Zo zijn alle klimtoestellen veilig, functioneel en vol afwisseling.

Materialen: • • • • • • • • • •

houtsoort: lariks en eik rondhouten palen (Ø 10 en 12 cm) buiten het hart gezaagd ingewerkte laddersporten Ø 40 mm metalen sporten Ø 34 mm polyester gecoat handvatten en klimgrepen in kunststof touwen en netten in 16 mm polypropyleen touw met staalkabelversterking metalen onderdelen zijn roestvrij voorbehandeld en polyester gecoat polyethyleen plaatmateriaal 19 mm watervaste antislipplaat 18 mm kunststof autobanden

Bevestiging: • • •

146

metalen voetsteunen voor in de grond eiken palen rechtsreeks in de grond (S211, U300, S425) beton nodig


Klimtoestellen Âť klimtoestellen

147


productoverzicht: klimtoestellen

REF.O600 P150

REF.S285 P149

REF.U300 P154

148

REF.S205 P155

REF.S231 P156

REF.S206 P152

REF.S230 P156

REF.S240 P157

REF.S270 P157

REF.S216 P158

REF.S123 P158

REF.S425 P159

REF.S250 P159

Klimtoestellen Âť klimtoestellen


Klimtoestellen »

lignet REF. S285 3,0 x 2,1 x 2,2 m

2,08 m

klimtoestellen

6 - 12 2-5

588

678

(40 m²)

Klimtoestellen » klimtoestellen

149


voetbal REF. O600 Ø 2,6 x H 2,8 m

280

2,05 m 6 - 12 3-8 Ø 600

260

(29 m²)

Materiaal: • metalen palen Ø 127 mm • metalen buizen Ø 34 mm • metalen onderdelen polyester gecoat • verbindingen in aluminium en kunststof • kunststof paalkappen • plaatmateriaal en klimgrepen polyethyleen • touwen en netten in 16 mm polypropyleen met staalkabelversterking Bevestiging: • beton nodig

150

Beschikbare frame kleuren

Beschikbare paneel kleuren


Klimtoestellen Âť klimtoestellen Klimtoestellen Âť klimtoestellen

151


arendsnest REF. S206 (met glijbuis) 4,8 x 2,9 x 2,8 m

1,99 m 6 - 12 2-8

708

803

(39 m²)

152

Klimtoestellen » klimtoestellen


Klimtoestellen »

REF. S207 (met kokertrap) 3,0 x 2,9 x 2,8 m

708

klimtoestellen

628

(33 m²)

Klimtoestellen » klimtoestellen

153


kraaiennest REF. S211 REF. U300 (met zeeroversvlag)

509

2,1 x 1,5 x 3,4 m

2,17 m 562 6 - 12

(28 m²)

2-5 Materiaal: • verticale paal in eik Ø16 cm rechtstreeks in de grond • polyester gecoate metalen korf • kruisverbinding verstevigd met zware U-profielen

154

Klimtoestellen » klimtoestellen


Klimtoestellen »

zeshoekig klimtoestel REF. S205 2,7 x 3,1 x 2,4 m

2,37 m

klimtoestellen

6 - 15 2-6

685

791

(41 m²)

Klimtoestellen » klimtoestellen

155


klauterdriehoek

klimpyramide

REF. S231

REF. S230

1,65 m

2,0 x 2,0 x 2,2 m

1,65 m 500

4 - 10

(25 m²)

2  - 3,5 

156

500

500

2,0 x 2,0 x 2,2 m

Klimtoestellen » klimtoestellen

500

4 - 10 2-3

(25 m²)


hangrek

REF. S240

REF. S270

2-3

(20 m²)

2,20 m 6 - 12

644

(39 m²)

2-3

Klimtoestellen » klimtoestellen

klimtoestellen

3 - 10

444

2,5 x 2,1 x 2,2 m

606

1,40 m

448

1,5 x 1,4 x 1,6 m

Klimtoestellen »

klimkooi

157


klauternet REF. S216 2,1 x 0,3 x 2,2 m

2,08 m 3 - 10 2-2

403

587

(24 m²)

grote z REF. S123 REF. S000 (supplement veiligheidszitting) 727

5,4 x 2,8 x 2,3 m

2,20 m 887 3-8

(58 m²)

2-6 Rubberzitting aan vuurverzinkte kettingen en onderhoudsvrije schommelhaken

158

Klimtoestellen » klimtoestellen


Klimtoestellen »

kabouterklim REF. S425 494

1,9 x 1,6 x 0,6 m

<60 cm 464

(23 m²)

klimtoestellen

3-6 2  - 2,5 

Door de geringe hoogte is geen bodemmateriaal vereist. Het gebruik ervan is echter wel aan te raden. Verticale palen in eik rechtstreeks in de grond

apenrots REF. S250: 43 stuks palen, ong. 1 m² REF. S251: uitbreiding met 38 stuks palen, ong. 1 m² hoogste paal: ong. 1,2 m boven de grond laagste paal: ong. 0,2 m boven de grond

1,20 m 4 - 10 400 2  - 4/6 

(13 m²)

S250 Ø 12 cm: 24 stuks (ong. 20 lopende m) Ø 14 cm: 12 stuks (ong. 12 lopende m) Ø 16 cm: 6 stuks (ong. 9 lopende m) S251 (uitbreiding) Ø 12 cm: 30 stuks (ong. 29 lopende m) Ø 14 cm: 8 stuks (ong. 8 lopende m) • Gefreesde rondhouten palen, hoofdzakelijk buiten het hart gezaagd, van verschillende lengtes en aan het uiteinde gekruind. • Lariks is onbehandeld niet duurzaam in de grond, daarom werd hier uitzonderlijk gekozen voor drukimpregnatie van het hout.­­­­­ • Palen rechtsreeks in de grond

Klimtoestellen » klimtoestellen

159


universe

Europlay

Een reeks uitdagende speeltoestellen voor kinderen van 6 tot 15 jaar. De combinatie van klimmen, klauteren, kracht en glijden maken van deze speeltoestellen een must voor elk speelplein. De speeltoestellen zijn vandalismebestendig door de combinatie van metaal, inox, aluminium, kunststof en staalkabel.

Materiaal: • • • • • • • •

metalen palen Ø 89 en 127 mm metalen buizen Ø 27, 34, 43 en 48 mm metalen onderdelen polyester gecoat glijbuizen uit inox Ø 48 mm verbindingen in aluminium en kunststof kunststof paalkappen polyethyleen plaatmateriaal en klimgrepen touwen en netten in 16 mm polypropyleen met staalkabelversterking

Bevestiging: •

160

beton nodig


Klimtoestellen Âť universe

161


productoverzicht: universe

162

REF.E100 P164

REF.E200 P165

REF.E400 P166

REF.E300 P167

REF.E590 P168

REF.E591 P168

REF.E580 P169

REF.E581 P169

REF.E570 P170

REF.E571 P170

Klimtoestellen Âť universe

REF.E201 P165


Klimtoestellen »

REF.E511 P173

REF.E530 P174

REF.E531 P174

REF.E560 P175

REF.E561 P175

REF.E520 P176

REF.E521 P176

REF.E500 P177

REF.E501 P178

Klimtoestellen » universe

universe

REF.E510 P172

163


explorer REF. E100 3,9 x 1,6 x 3,3 m

691

2,62 m 6 - 15

505

(30 m²) 2-6

164

Klimtoestellen » universe


Klimtoestellen »

discovery REF. E200 6,2 x 3,9 x 3,3m

691

2,62 m 950

universe

6 - 15

(48 m²) 2  - 11 

pathfinder REF. E201

691

7,2 x 3,9 x 3,3 m

2,62 m 6 - 15x

1096

(61 m²)

2  - 13 

Klimtoestellen » universe

165


navigator REF. E400 3,9 x 2,7 x 2,9 m

2,00 m 6 - 15 2-8

570

727

(35 m²)

166

Klimtoestellen » universe


Klimtoestellen »

pioneer REF. E300 3,5 x 1,0 x 2,4 m

1,30 m

universe

4 - 12 2  - 3

391

648

(26 m²)

Klimtoestellen » universe

167


columbia REF. E590

467

7,0 x 1,7 x 2,4 m

1,30 m 6 - 15

997

(43 m²)

2-8

endeavour REF. E591 499

7,9 x 1,7 x 2,4 m

1,30 m

1143

(52 m²) 6 - 15 2  - 10 

168

Klimtoestellen » universe


Klimtoestellen »

voyager REF. E580 voyager spiral

5,5 x 2,8 x 2,9 m

2,00 m

universe

6 - 15 2  - 11 

577

906

(46 m²)

REF. E581 voyager slide

2,00 m 6 - 15

577

7,4 x 2,8 x 2,9 m

1037

(52 m²)

2  - 11 

Klimtoestellen » universe

169


apollo REF. E570 apollo spiral

2,00 m 6 - 15

568

9,8 x 2,7 x 2,4 m

1319

(64 m²)

2  - 14 

REF. E571 apollo slide

2,00 m 6 - 15 2  - 14 

170

Klimtoestellen » universe

568

11,7 x 2,7 x 2,4 m

1468

(67 m²)


Klimtoestellen Âť universe Klimtoestellen Âť universe

171


star trek REF. E510 star trek U 1029

7,8 x 7,3 x 3,3 m

2,62 m 6 - 15

1138

(99 m²)

2  - 20 

172

Klimtoestellen » universe


Klimtoestellen »

REF. E511 star trek S

995

14,2 x 6,6 x 3,3 m

2,62 m 1733

(105 m²)

universe

6 - 15 2  - 20 

Klimtoestellen » universe

173


challenger REF. E530 challenger U 7,7 x 5,7 x 2,7 m

2,39 m 6 - 15 2  - 11 

869

1184

(74 m²)

REF. E531 challenger S 10 x 5,5 x 2,7 m

2,39 m 6 - 15 2  - 11 

850

1300

(73 m²)

174

Klimtoestellen » universe


Klimtoestellen »

atlantis REF. E560 atlantis U

695

5,5 x 3,4 x 2,7 m

2,39 m 850

(52 m²)

universe

6 - 15 2-8

REF. E561 atlantis S 5,6 x 5,5 x 2,7 m

862

2,39 m 6 - 15

850

(53 m²) 2-8

Klimtoestellen » universe

175


orbiter REF. E520 orbiter U

869

11,5 x 5,7 x 2,9 m

2,39 m 6 - 15

1516

(93 m²)

2  - 18 

REF. E521 orbiter S 896

13,8 x 6 x 2,9 m

2,39 m 1683 6 - 15 2  - 18 

176

Klimtoestellen » universe

(94 m²)


Klimtoestellen »

enterprise REF. E500 enterprise U 1030

11,6 x 7,3 x 3,3 m

2,62 m 1521

(116 m²)

universe

6 - 15 2  - 24 

Klimtoestellen » universe

177


enterprise REF. E501 enterprise S

1055

18 x 7,6 x 3,3 m

2,62 m 6 - 15 2  - 24 

178

Klimtoestellen » universe

2136

(128 m²)


Klimtoestellen Âť universe Klimtoestellen Âť universe

179


lage structuren

Europlay

Van een toren glijden is een opwindende belevenis! Van de combinatie van snelheid en evenwicht kunnen kinderen maar niet genoeg krijgen.   De inspanning van het klimmen met daarna de ervaring van het naar beneden suizen, landen en terug rechtkrabbelen, is één van de prettigste ervaringen op een speelterrein. Materiaal: • • • • • • • • • •

houtsoort: lariks en laddersporten in es rondhouten palen Ø 12 cm buiten het hart gezaagd planken bodem 22 mm of watervaste anti-slipplaat 18 mm polyethyleen plaatmateriaal en daklijsten dakplanken met tand en groef 22 mm trap met ingewerkte treden 35 mm glijbaan naar keuze: inox glijbaan 1 m breed of  kunststof glijbaan 0,60 m breed loopbrug aan stalen kabel; planken 45 x 95 mm klimladder met ingewerkte sporten 40 mm touwen en netten in staalkabel

Bevestiging: • •

180

metalen voetsteunen voor in de grond (A) of voor op de grond (B) geen beton nodig


Houten structuren Âť lage structuren

181


productoverzicht: lage structuren

REF.S500 P183

REF.S560 P184

REF.S440 P185

REF.S520 P186

REF.S530 P187

REF.540 P188

REF.S550 P189

REF.S600 P190

REF.S420 P192

182

Houten structuren Âť lage structuren


REF. S500 (inox glijbaan 1 m) (A/B) REF. S501(kunststof glijbaan) (A/B) Een platform op vier palen gecombineerd met een glijbaan en een gemakkelijke trap. 541

541

3,8 x 2,4 x 2,1 m

S500

1,32 m 722

678

(30 m²)

2  - 4,5  Aanbouwelementen: S005 (apenladder) (A/B)  S006 (klimboog)  S007 (rotswand)  S008 (lage glijstang)  S009 (zandwerkplaats) S013 (aanbouwnet) S014 (lage spiraalglijstang)

S501

lage structuren

3 - 12

Houten structuren »

glijtoren

S007

Houten structuren » lage structuren

183


indianendorp REF. S560 met netbrug (A/B) REF. S561 met kruiptunnel (A/B)

620

6,4 x 3,0 x 2,1 m

2,02 m 4 - 12

941

S560

(49 m²)

2  - 7,5  Een combinatie van twee platforms, verbonden door middel van een netbrug of een kruiptunnel. De platforms zijn te bereiken via een glijstang, een klimboog, een apenladder en een rotswand. Aanbouwelementen: S009 (zandwerkplaats) S011 (inox glijbaan 1 m breed) S012 (kunststof glijbaan 0,60 m breed) S013 (aanbouwnet) S014 (lage spiraalglijstang)

184

Houten structuren » lage structuren

S561


Houten structuren »

zeester REF. S440 (inox glijbaan 1m) (A/B) 5,9 x 4 x 3,8 m

REF. S441 (kunststof glijbaan) (A/B) 5,4 x 4 x 3,8 m

Een speelplatform in zeshoekvorm met zes verschillende aanbouwelementen (trap, glijbaan, rotswand, aanbouwnet, glijstang en klimboog).

1,32 m 4 - 12

S440

872

889

(S440 58 m²)

(S441 57 m²)

lage structuren

698

701

2-8

S441

Houten structuren » lage structuren

185


paalwoning REF. S520 (inox glijbaan 1 m) (A/B)

REF. S521 (kunststof glijbaan) (A/B)

650

1,32 m

3,9 x 3,6 x 3,2 m

3 - 12

3,6 x 3,5 x 3,2 m

2-6

Een platform gebouwd op zes palen waarvan de helft bestaat uit een huisje met zadeldak en daarnaast een glijbaan. Het geheel is te bereiken via een gemakkelijke trap.

722

(S520 37 m²)

650

678

(S521 35 m²)

S521 + S013

S520

S521

Aanbouwelementen: • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang)

186

Houten structuren » lage structuren


REF. S530 (inox glijbaan 1 m) (A/B) 3,9 x 2,5 x 3,2 m

538

538

REF. S531 (kunststof glijbaan) (A/B)

1,32 m 3 - 12

3,5 x 2,5 x 3,2 m

2  - 5,5 

722

678

(S530 33 m²)

(S531 30 m²)

Houten structuren »

glijbaanhuisje

lage structuren

Een toestel met één verdieping gemonteerd op vier palen. Onderaan is een speelhuisje met vloer voorzien en bovenaan een platform met daarop een zadeldak. Hieraan is een glijbaan aangebouwd en het geheel is te bereiken langs een gemakkelijke trap. Het speelhuisje onderaan kan supplementair voorzien worden van twee zitbankjes met één tafeltje of een toogje met telraam.

S530

S531 S531 + S013

Aanbouwelementen: • S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) • S003 (toogje met telraam) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang)

Houten structuren » lage structuren

187


rovershol REF. S540 (inox glijbaan 1 m) (A/B) 3,9 x 3,5 x 3,2 m

REF. S541 (kunststof glijbaan) (A/B)

S540

3,5 x 3,5 x 3,2 m

3 - 12 2  - 6,5 

722

(S540 37 m²)

650

650

1,32 m

678

(S541 35 m²)

S541

Een lage torenconstructie op zes verticale palen met een zadeldak over de helft van het platform. Bovenaan is een gemakkelijke trap voorzien en een glijbaan. Onderaan werd een speelhuisje ingewerkt dat eventueel supplementair kan voorzien worden van twee zitbankjes met één tafeltje of een toogje met telraam. Aanbouwelementen: • S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) • S003 (toogje met telraam) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang) S541 + S003

188

Houten structuren » lage structuren


Houten structuren »

piratenburcht REF. S550 (inox glijbaan 1 m) (A/B) 5,3 x 4,4 x 3,2 m

REF. S551 (kunststof glijbaan) (A/B) 4,8 x 4,4 x 3,2 m

726

726

1,32 m

2  - 10 

873

829

(S550 48 m²)

(S551 45 m²)

Een toestel met een langwerpig platform waarboven gedeeltelijk een zadeldak geplaatst is. Het platform kan bereikt worden langs een schuingeplaatst klimnet in staalkabel of langs een gemakkelijke trap. Bovenaan staat een glijbaan en onderaan zit een speelhuisje ingewerkt dat eventueel supplementair kan uitgerust worden met twee zitbankjes met één tafeltje of een toogje met telraam.

lage structuren

4 - 12

Aanbouwelementen: • S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) • S003 (toogje met telraam) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang)

Houten structuren » lage structuren

189


vesting REF. S600 (inox glijbaan 1 m, soepele loopbrug) (A/B) REF. S601 (kunststof glijbaan, soepele loopbrug) (A/B) 7,1 x 2,5 x 3,2 m

REF. S602 (inox glijbaan 1 m, gebogen loopbrug) (A/B) REF. S603 (kunststof glijbaan, gebogen loopbrug) (A/B) 6,6 x 2,5 x 3,2 m

1,32 m 4 - 12 2  - 11,5  S602 541

1058

(S600 51 m²)

541

1014

(S601 48 m²)

S600 Een platform op zes verticale palen verbonden met een kleiner torentje door middel van een loopbrug aan kettingen. Het grootste platform is gedeeltelijk met een zadeldak overdekt en is toegankelijk langs een verticale klimladder met ronde sporten. Verder vertrekt van hieruit een glijbaan en wordt onderaan een ruim speelhuisje voor de kleintjes ingebouwd. Het kleinste platform is te bereiken langs een gemakkelijke trap. Het speelhuisje kan supplementair voorzien worden met twee zitbankjes met één tafeltje of een toogje met telraam.

Aanbouwelementen: • S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) • S003 (toogje met telraam) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang)

190

Houten structuren » lage structuren


Houten structuren Âť lage structuren Houten structuren Âť lage structuren

191


420

berghut REF. S420 (inox glijbaan) 4,2 x 1,2 x 2,1 m

REF. S421 (kunststof glijbaan)

REF. T600 (bodemverankering: 6 stuks nodig) REF. S010 (glijbuis) REF. S020 (spiraalglijbuis) Een klimtoestel met een klimrots langs de ene zijde en een glijbaan en verticale ladder aan de andere zijde. Onderaan is een speelhuisje met zitbankje. Als supplement kan een glijbuis aangebouwd worden. Materiaal: • glijbaan in inox (50 cm breed) of in kunststof (60 cm breed) • verticale en horizontale vierkantpalen 9 x 9 cm • planken en balken 35, 45 en 70 mm • planken platformvloer 22 mm • klimladder met ingewerkte sporten 40 mm • plaatmateriaal uit polyethyleen • klimgrepen in kunststof op gewafelde plaat 18 mm • polyester gecoate glijbuis (supplement) Houtsoort: • lariks • onderste liggers in eik • laddersporten in es

192

Houten structuren » lage structuren

771

(S420 28 m²) 4 - 12 420

3,8 x 1,2 x 2,1 m

1,32 m

2-5 728

(S421 27 m²)

Bevestiging: Bevestiging van de onderbalken met grondankers (ref. T600) in de grond. Hiervoor is beton vereist. Het geheel is ideaal voor reeds verharde oppervlakten omdat alleen de glijbaan en de glijbuis (supplement) in de grond verankerd moeten worden.


S420+S020

S421+S010

lage structuren

S420+S010

Houten structuren Âť

S420

S421 + S020

Houten structuren Âť lage structuren

193


hoge structuren

Europlay

In een wereld waar zowat iedereen groter is ‘tronen’ kinderen graag eens boven alles uit ! De grote speelstructuren bieden afwisseling en tal van mogelijkheden. Van speelhuisjes voor de kleintjes tot uitkijktorens voor de groteren. Klimmen blijft het belangrijkste bij elk speeltoestel met eventuele aanvulling van het naar beneden suizen langs de glijbaan of de glijstang. Aan de vormgeving van de speelstructuren wordt veel aandacht besteed. Door de opstelling en aard van de toestellen kan het kind zich uitleven in een fantasiewereld met kleine, gezellige speelhoekjes, huisjes met echte daken en torentjes met loopbruggen, klimladders en glijbanen. Een echte kinderdroom!

Materiaal: • • • • • • • • • • •

houtsoort: lariks en laddersporten in es rondhouten palen Ø 12 cm buiten het hart gezaagd planken bodem 22 mm polyethyleen plaatmateriaal en daklijsten dakplanken met tand en groef 22 mm trap met ingewerkte treden 35 mm loopbrug aan stalen kabel; planken 45 x 95 mm klimladder met ingewerkte sporten 40 mm glijbaan voor lage torens naar keuze: inox 1 m breed of  kunststof 0,60 m breed glijbaan voor hoge torens naar keuze: inox 1 m breed of kunststof spiraalglijbaan touwen en netten in staalkabel

Bevestiging: • •

194

metalen voetsteunen voor in de grond (A) of voor op de grond (B) geen beton nodig (behalve voor spiraalglijbaan)


Houten structuren Âť hoge structuren

195


productoverzicht: hoge structuren

REF.S430 P197

REF.S431 P197

REF.S610 P198

REF.S620 P200

REF.S630 P202

196

Houten structuren Âť hoge structuren


Houten structuren »

uitkijktoren + jumbo-uitkijktoren REF. S430 uitkijktoren (A/B) 1,7 x 1,5 x 3,8 m

488

2-5

REF. S431 jumbo-uitkijktoren (A/B) 2-7

488

(S430 24 m²)

2,5 x 1,7 x 3,8 m

hoge structuren

488

1,97 m 6 - 15

606

(S431 30 m²) Een twee-verdiepingen-hoge klimtoren met bovenop een zadeldak te bereiken via een verticale klimladder. De jumbo-uitkijktoren heeft een extra twee verdieping-hoog platform.

S430 + S004

S430 + S016

S430 + S018

S430 + S018

S431

S431 + S015

In plaats van een rode zijwand kan een glijstang of spiraalglijstang geplaatst worden (S004 / S018) Aanbouwelementen: • S004 (hoge glijstang) • S015 (spiraalglijbaan) • S016 (hoge glijbaan 100 cm breed) • S018 (hoge spiraalglijstang)

Houten structuren » hoge structuren

197


zeeroverskasteel 1,97 m 6 - 15 REF. S610 (A/B)

REF. S612 (A/B)

6,8 x 3,5 x 3,8 m

9,3 x 3,5 x 3,8 m

2  - 21  REF. S611 (A/B)

REF. S614 (A/B) 8,9 x 3,5 x 3,8 m

2  - 23  REF. S613 (A/B)

5,7 x 3,5 x 3,8 m

2  - 25 

2  - 23  REF. S615 (A/B)

8,2 x 3,5 x 3,8 m

7,8 x 3,5 x 3,8 m

2  - 27 

2  - 27 

Een twee verdiepingen-hoge klimtoren met zadeldak bovenaan, met een hoge glijbaan of een spiraalglijbaan, die verbonden is met een lager gedeelte door middel van een schuinhellende vaste loopbrug. Er is een verticale klimladder voor de toren voorzien en een gemakkelijke trap voor het laagste platform. Onderaan dit platform werd een speelhuisje ingericht dat eventueel met twee bankjes, één tafeltje of een toogje met telraam, kan uitgerust worden. Mits supplement kan een tweede lage glijbaan (inox of kunststof) geplaatst worden.

Lage glijbanen (H. 1,32 m)

S610 56 m²

S612 66 m²

1032

923

Houten structuren » hoge structuren

682

S611 55 m²

S614 63 m²

1330

682

Met spiraalglijbaan

198

682

Met hoge inox glijbaan 1 m breed

Met lage kunststof glijbaan

682

Met lage inox glijbaan 1 m breed

Zonder lage glijbaan

Hoge glijbanen (H. 1,97 m)

S613 64 m²

1221

S615 62 m²


Houten structuren »

S611

S612

S613

S614

S615

hoge structuren

S610

Aanbouwelementen: • S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) • S003 (toogje met telraam) • S004 (hoge glijstang) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang) • S018 (hoge spiraalglijstang)

Houten structuren » hoge structuren

199


elfenburcht 1,97 m

6 - 15 REF. S621 (A/B)

REF. S620 (A/B) 7,1 x 4,8 x 3,8 m

REF. S622 (A/B)

2  - 27 

6,7 x 4,8 x 3,8 m

S620

REF. S623 (A/B)

8,0 x 7,1 x 3,8 m

REF. S624 (A/B)

8 + S01

2  - 29 

8,0 x 6,7 x 3,8 m

REF. S625 (A/B)

7,1 x 6,9 x 3,8 m

2  - 33 

6,9 x 6,7 x 3,8 m

S620 aanbouwelementen: S007, S008, S013, S018. S620 + S007 + S008 + S013 + S018 Hoge glijbanen (H. 1,97 m)

Zonder hoge glijbaan

Lage glijbanen (H. 1,32 m)

S620 66 m²

S622 78 m²

S624 76 m²

1146

794

Met lage kunststofglijbaan

200

S621 64 m²

1058

Houten structuren » hoge structuren

Met spiraalglijbaan

1037

Met lage inox glijbaan 1 m breed

Met hoge inox glijbaan 1 m breed

S623 75 m²

1058

S625 75 m²

1058


Houten structuren »

S622

S623

S624

hoge structuren

S621

Een speeltoestel met één hoge uitkijktoren met zadeldak, bestaande uit twee verdiepingen. Het geheel is verbonden met twee lagere platforms door middel van een hangbrug en een schuinliggend loopvlak. Aan de hoogste toren is een verticale klimladder bevestigd; onderaan is een speelhuisje ingericht. Eén van de kleinere platforms heeft een verticale klimladder, de andere een gemakkelijke trap en een glijbaan. Mits supplement kan een tweede hoge inox glijbaan of spiraalglijbaan geplaatst worden. S625

Aanbouwelementen: • S004 (hoge glijstang) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang) • S018 (hoge spiraalglijstang)

Houten structuren » hoge structuren

201


blijdorp REF. S630 (A/B)

REF. S632 (A/B)

REF. S634 (A/B)

13,2 x 4,5 x 3,8 m

13,2 x 5,2 x 3,8 m

13,2 x 4,8 x 3,8 m

2  - 37 

2  - 39 

2  - 39 

REF. S631 (A/B)

REF. S633 (A/B)

1,97 m

REF. S635 (A/B)

12,1 x 4,5 x 3,8 m

12,1 x 5,2 x 3,8 m

12,1 x 4,8 x 3,8 m

2  - 41 

2  - 43 

2  - 43 

6 - 15

S630

S631

Een toestel met twee hoge torens met zadeldak aan elkaar verbonden met een hangbrug; en eveneens verbonden met een langwerpig lager gelegen platform door middel van een schuinliggende vaste loopbrug. Dit laagste platform is te bereiken via een gemakkelijke trap. Onder de twee uitkijktorens zijn twee lager gelegen vloeren met zijwanden; aan één klimtoren werd een verticale klimladder aangebouwd. Bovenaan is een glijbaan voorzien naar keuze: een rechte roestvrijstalen glijbaan of een spiraalglijbaan in kunststof. Lager kan mits supplement een tweede glijbaan (inox of kunststof) geplaatst worden.

Aanbouwelementen: • S004 (hoge glijstang) • S005 (apenladder) (A/B) • S006 (klimboog) • S007 (rotswand) • S008 (lage glijstang) • S009 (zandwerkplaats) • S013 (aanbouwnet) • S014 (lage spiraalglijstang) • S018 (hoge spiraalglijstang)

202

Houten structuren » hoge structuren


Houten structuren » hoge structuren

S632

S635

Lage glijbanen (H. 1,32 m)

Zonder lage glijbaan

Hoge glijbanen (H. 1,97 m)

Met lage kunststof glijbaan

874

769

Met hoge inox glijbaan 1 m breed

Met lage inox glijbaan 1 m breed

S630 - 91m²

1670

S632 - 100m²

1670

S631 - 92 m²

1561

874

769

Met spiraal- glijbaan

S634 - 97 m²

S633 - 100m²

1561

S635 - 97 m²

Houten structuren » hoge structuren

203


aanbouwelementen

Europlay

Bij elke houten structuur kan men een rode zijwand weglaten en vervangen door een aanbouwelement naar keuze. Afhankelijk van de looprichting van de horizontale palen onder het platform kan gekozen worden voor een klimboog of rotswand. Deze staan steeds haaks tegenover de horizontale palen. Een apenladder, zandwerkplaats, aanbouwnet en/of (spiraal)glijstang kunnen overal aangebouwd worden. Alle speelstructuren kunnen met elkaar verbonden worden door middel van een kruiptunnel of een verbindingsnet. Let wel: tussen elk aanbouwelement en een andere speelconstructie moet een veiligheidsafstand van minimum 1,5 m gerespecteerd worden. 204


Houten structuren Âť aanbouwelementen

205


productoverzicht: aanbouwelementen

206

REF.S001 P207

REF.S003 P207

REF.L604/S008 P208

REF.L614/S014 P208

REF.L600/S004 P208

REF.L618/S018 P208

REF.L603/S007 P209

REF.N600/S013 P209

REF.L602/S006 P209

REF.L601/S005 P210

REF.L910/S009 P210

REF.S704 P211

REF.S702 P211

Houten structuren Âť aanbouwelementen


Houten structuren »

zitgroep REF. S001 (twee zitbankjes en één tafeltje) zitbankje 1,06 m - tafeltje 0,6 m Bij de meeste toestellen kan een zitgroep (2 bankjes en 1 tafeltje) in de speelhuisjes ingebouwd worden.

2-8 2  - 1,5 

aanbouwelementen

Materiaal: • houtsoort: lariks • planken 22 en 35 mm • polyester gecoate ronde buizen

toogje met telraam REF. S003 (met weglating zijwand) Bij de meeste toestellen kan een toogje met telraam in de speelhuisjes ingebouwd worden.

2-8 2-2

Materiaal: • polyethyleen plaatmateriaal

Houten structuren » aanbouwelementen

207


glijstang REF. L604 lage glijstang (platformhoogte 1,32 m) REF. S008 lage glijstang (met weglating zijwand) REF. L614 lage spiraalglijstang (platformhoogte 1,32 m) REF. S014 lage spiraalglijstang (met weglating zijwand) 225

210

H 2,0 x L 0,5 m 1,32 m

303

333

(L604 6 m²)

(L614 8 m²)

4 - 12 2  - 1,5 

REF. L600 hoge glijstang (platformhoogte 1,97 m) REF. S004 hoge glijstang (met weglating zijwand) REF. L618 hoge spiraalglijstang (platformhoogte 1,97 m) REF. S018 hoge spiraalglijstang (met weglating zijwand)

1,97 m

258

242

H 2,7 x L 0,5 m 366

(L600 9 m²)

399

(L618 10 m²)

6 - 15 2  - 1,5  Materiaal: polyester gecoate buizen en veiligheidshekjes Bevestiging: beton nodig Deze aanbouwelementen kunnen in elke richting geplaatst worden.

208

Houten structuren » aanbouwelementen


0,8 x 1,0 x 1,3 m

REF. L603 REF. S007 (met weglating zijwand) Materiaal: • houtsoort: lariks en eik • speciale watervaste anti-slipplaat (18 mm dikte) • klimgrepen in kunststof • veiligheidshekje polyester gecoat

1,32 m 4 - 12 2-2

aanbouwnet

400

(9 m²)

1,1 x 1,0 x 1,3 m

REF. N600 REF. S013 (met weglating zijwand) Materiaal: • veiligheidshekje polyester gecoat • net in verstevigde staalkabel

aanbouwelementen

Opgelet! Dit aanbouwelement dient steeds haaks tegen een horizontale paal te worden gemonteerd.

235

Bevestiging: beton nodig

Houten structuren »

rotswand

1,32 m 4 - 12 2-2

Bevestiging: beton nodig

264

Dit aanbouwelement kan in elke richting geplaatst worden.

395

(10 m²)

klimboog

1,8 x 1,0 x 1,3 m

REF. L602 REF. S006 (met weglating zijwand) Materiaal: • houtsoort: lariks en eik • gelijmde boog • optrektouw in staalkabel • veiligheidshekje polyester gecoat • klem uit kunststof

1,32 m 4 - 12 2-2

327

Bevestiging: beton nodig Opgelet! Dit aanbouwelement dient steeds haaks tegen een horizontale paal te worden gemonteerd. 400

(13 m²)

Houten structuren » aanbouwelementen

209


apenladder REF. L601 (A/B) REF. S005 (met weglating zijwand) (A/B)

350

1,9 x 1,0 x 2,1 m

2,02 m 4 - 12

436

(15 m²)

2-2 Materiaal: • houtsoort: lariks • rondhouten palen (Ø 12 cm) buiten het hart gezaagd • ingewerkte laddersporten (Ø 40 mm) in es Bevestiging: • metalen voetsteunen voor in de grond (A) of op de grond (B) • geen beton nodig Dit aanbouwelement kan in elke richting geplaatst worden.

REF. L910 REF. S009 (met weglating zijwand) Een katrol met zandemmer en ketting die opgetrokken kan worden. Beneden is er een tafeltje met buis voorzien. Materiaal: • kunststof emmer aan een vuurverzinkte ketting • polyethyleen tafelblad • kunststof buis • inox katrol Dit aanbouwelement kan in elke richting geplaatst worden.

210

Houten structuren » aanbouwelementen

1,2 x 0,5 m

1,32 m 4 - 10 2-1

188

zandwerkplaats

424

(8 m²)


REF. S702 1,5 x 1,0 x 0,9 m

Materiaal: • plaatmateriaal en kruiptunnel in polyethyleen

Houten structuren »

kruiptunnel

aanbouwelementen

verbindingsnet REF. S704 1,8 x 1,0 x 0,9 m

Materiaal: • houtsoort: lariks • net in verstevigde staalkabel • loopbalk (9 x 9 cm) • houten leuningen (45 mm dikte)

Houten structuren » aanbouwelementen

211


combinaties

Europlay

Onze hoge en lage structuren kunnen met elkaar verbonden worden door middel van verbindingselementen.

212


Houten structuren Âť combinaties

213


model 1: Lissabon Zeeroverskasteel S611 (A/B) + Vesting S600 (A/B) (zonder trap) + Verbindingsnet S703 + Aanbouwelementen S004 Hoge glijstang S005 Apenladder L602 Klimboog

214

Houten structuren » combinaties

1,97 m 843

Extra opties: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S007 Rotswand S008 Lage glijstang S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang S018 Hoge spiraalglijstang

3 - 15 2  - 40 

1696

(108 m²)


Extra opties: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S004 Hoge glijstang S009 Zandwerkplaats S014 Lage spiraalglijstang

combinaties

Elfenburcht S624 (A/B) (zonder trap; zonder lage inox glijbaan) + Vesting S602 (A/B) + Kruiptunnel S701 + Verbindingsnet S704 + Aanbouwelementen S005 Apenladder (A/B) S006 Klimboog S007 Rotswand S008 Lage glijstang S018 Hoge spiraalglijstang N600 Aanbouwnet

Houten structuren »

model 2: Rome

1,97 m 3 - 15 3  - 30 

1124

1597

(125 m²)

Houten structuren » combinaties

215


model 3: Parijs Blijdorp S631 (A/B) + Vesting S602 (A/B) + Kruiptunnel S701

3 - 15 3  - 30 

998

Extra opties: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S004 Hoge glijstang S005 Apenladder S006 Klimboog S007 Rotswand S008 Lage glijstang S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang S018 Hoge spiraalglijstang

1,97 m

1893

(127 m²)

216

Houten structuren » combinaties


Houten structuren »

model 4: Brussel Paalwoning S520 (A/B) (zonder trap; zonder glijbaan) + Glijtoren S500 (A/B) + Verbindingsnet S703 + Aanbouwelementen L601 Apenladder L602 Klimboog S007 Rotswand S008 Lage glijstang

combinaties

Extra optie: S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang

2,02 m 941

3 - 15 2  - 13  915

(64 m²)

model 5: Dublin Vesting S600 (A/B) (zonder trap; zonder glijbaan) + Piratenburcht S550 (A/B) + Kruiptunnel S701 + Aanbouwelementen L601 Apenladder S006 Klimboog S007 Rotswand L604 Lage glijstang Extra optie: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang 2,02 m 3 - 15 3  - 18 

874

1497

(96 m²)

Houten structuren » combinaties

217


model 6: Bern Vesting S600 (A/B) (zonder trap) + Rovershol S540 (A/B) (zonder glijbaan) + Verbindingsnet S703 + Aanbouwelementen S005 Apenladder L602 Klimboog L603 Rotswand S008 Lage glijstang Extra optie: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang 2,02 m 3 - 15 2  - 20 

1027

1198

(85 m²)

model 7: Amsterdam Jumbo uitkijktoren S431 (A/B) + Indianendorp S560 (A/B), incl. apenladder, klimboog, rotswand en lage glijstang + Schuin platform S705 + Aanbouwelementen S011 Inox glijbaan S018 Hoge spiraal glijstang Extra optie: S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang S015 Aanbouw spiraalglijbaan S016 Hoge inox glijbaan

2,02 m 943

3 - 15 2  - 16  940

(70 m²)

218

Houten structuren » combinaties


2,02 m 916

Jumbo uitkijktoren S431 (A/B) + S600 Vesting + Schuin platform S705 + Aanbouwelementen S005 Apenladder S006 Klimboog S007 Rotswand S008 Lage glijstang S018 Hoge spiraalglijstang

3 - 15 2  - 24 

1251

(82 m²)

combinaties

Extra optie: S001 Twee zitbankjes en één tafeltje S003 Toog met telraam S009 Zandwerkplaats S013 Aanbouwnet S014 Lage spiraalglijstang S015 Aanbouw spiraalglijbaan S016 Hoge inox glijbaan

Houten structuren »

model 8: Londen

Houten structuren » combinaties

219


(heuvel)glijbanen & terreintrappen

Europlay 220

Kinderen zijn dol op glijbanen! Glijden trekt kinderen aan. De opwinding van het klimmen en de sensatie van het afdalen maken glijtoestellen tot de meeste aantrekkelijke items op een speelterrein. Vooral de kleintjes houden ervan. Daarom is een veilige start en een zachte landing zo belangrijk. Een startplatform met hoge veiligheidsboorden en een lang afremgedeelte zijn daarom nodig. Een kleuter moet immers aangemoedigd worden om het telkens opnieuw te proberen. De kleurrijke glijbanen stimuleren de kleintjes om in ĂŠĂŠn vaart recht naar beneden te schuiven. De oudere kinderen wentelen langs de spiraalglijbaan de zandbak in. Voor elk wat wils, zolang het maar veilig is!


Glijbanen Âť glijbanen & terreintrappen

221


productoverzicht: glijbanen & terreintrappen

222

REF.G005 P223

REF.G112 P224

REF.G375 P225

REF.G400 P225

Glijbanen Âť (heuvel) glijbanen en terreintrappen

REF.G305 P224


Glijbanen »

platformen voor heuvelglijbanen (inclusief bevestigingspalen)

glijbanen & terreintrappen

REF. G005 voor inox glijbaan 0.5 m L 1,24 m x B 0,80 m x H 1,0 m REF. G006 voor inox glijbaan 1.0 m voor kunststof glijbaan G301 0,60 m L 1,24 m x B 1,24 m x H 1,0 m Een platform om te plaatsen bovenaan een heuvel waaraan de glijbaan kan gemonteerd worden. Houtsoort: • verticale palen in eik • horizontale palen en planken in lariks

inox heuvelglijbaan 0,5 m

inox heuvelglijbaan 1,0 m

kunststof heuvelglijbaan 0,60 m

REF. G000 bevestigingspalen L 1,70 m Ø 12 cm Twee ronde eiken palen voor bevestiging van de losse heuvelglijbaan aan de bovenzijde (bij plaatsing zonder platform).

terreintrappen REF. T210 lengte 2,1 m (zonder leuning) REF. T211 lengte 2,1 m (met leuning) REF. T270 lengte 2,7 m (zonder leuning) REF. T271 lengte 2,7 m (met leuning) REF. T330 lengte 3,3 m (zonder leuning) REF. T331 lengte 3,3 m (met leuning) REF. T390 lengte 3,9 m (zonder leuning) REF. T391 lengte 3,9 m (met leuning) breedte 0,8 m Een trap met dubbele treden, ideaal om te plaatsen tegen een helling. Door de constructie met een dubbele zijkant kan ze aangepast worden aan een helling tot 45 graden. Materiaal: • dubbele zijkanten 45 x 95 mm • traptreden 35 mm dikte • planken leuning 45 x 95 mm

* Opmerking: Volgens EN1176 - 3: 2008 moet de afstand tussen glijbaan en trap minimaal 1,00 m zijn!

Houtsoort: lariks Montagetijd: de trap wordt volledig voorgemonteerd geleverd waardoor de plaatsing vrij eenvoudig verloopt.

T211

T271

T331

T391

Glijbanen » (heuvel)glijbanen en terreintrappen

223


losse(heuvel)glijbaan inox roestvrijstalen (heuvel) glijbaan

overzicht inox glijbanen Nr

A B C D E

G512 137 260 244 50 75 G112 137 260 244 100 75 G521 202 346 350 50 75 G121 202 346 350 100 75 G526 262 426 449 50 75 G126 262 426 449 100 75 G490

G112

(G112 19 m²)

(G121 22 m²)

REF. G300 (platform hoogte ± 1,3 m) REF. G305 (platform ± 0,85 m) REF. G001 (opvulwand voor G300 houten speeltoestellen) REF. G301 (glijbaan G300 + opvulwand houten speeltoestellen) REF. G302 (glijbaan G300 + opvulwand voor S421) REF. M070 (glijbaan G300 + opvulwand metalen speeltoestellen) REF. M072 (glijbaan G305 + opvulwand metalen speeltoestellen) Materiaal: polyethyleen

352

411 414

340 396

(G126 25 m²)

Materiaal: • plaatmateriaal in polyethyleen • inox glijplaat dikte 1,5 mm • veiligheidsbaar; polyester gecoat

kunststof (heuvel)glijbaan

414

(G305 12 m²) D

A

C

B

224 Glijbanen » (heuvel)glijbanen en terreintrappen

355

400

627

540

454 400

G490

(G300 14 m²)

90 159 152 40

(G490 10 m²)


Glijbanen »

bonte glijbaan REF. G375 (korte glijbaan) REF. G480 (lange glijbaan) REF. M071 (bonte lange glijbaan + opvulwand metalen speeltoestellen)

glijbanen & terreintrappen

Materiaal: polyethyleen Geleverd in losse onderdelen

M071

G480

E

D

A

535

537

C

458

378

(G375 21 m²)

B

spiraalglijbaan Schaal: 1:30

Ref.: Maateenheid: mm Pag.: 1/1

REF. G400 spiraalglijbaan (enkel glijgedeelte) REF. G002 (metalen verbindingsleuningen voor G400 voor houten structuren) REF. L791 (aangepaste vloer voor G400 bij houten structuren) REF. G003 (metalen verbindingsleuningen voor G400 metalen structuren) REF. L793 (aangepaste vloer voor G400 bij metalen structuren)

EUROPLAY nv Eegene 9 B-9200 DENDERMONDE Tel.: +32 (0)52 22 66 22 Fax.: +32 (0)52 22 67 22 info@europlay.eu www.europlay.eu

Materiaal: • polyethyleen • leuningen in polyester gecoate buis (REF. G003) D

431

E

Omschrijving: Kleur: Revisiecode: #+ #

504

(21 m²)

A

Code: Glijbaan Agi Materiaal: Datum: 10/01/2012

(G480/M071 22 m²)

B

overzicht kunstof glijbanen Code: 00020454 Materiaal: Datum: 10/01/2012

Omschrijving: Kleur: Revisiecode: #+ #

Nr

G300

Schaal: 1:30

Ref.: Maateenheid: mm Pag.: 1/1

EUROPLAY nv Eegene 9 B-9200 DENDERMONDE Tel.: +32 (0)52 22 66 22 Fax.: +32 (0)52 22 67 22 info@europlay.eu www.europlay.eu

A B C D E 132 210 244 56 -

G305

84 152 169 56 -

G375

183 335 375 78 58

G480

258 420 480 78 58

G400

183 220

-

83 107

Glijbanen » (heuvel)glijbanen en terreintrappen

225


metalen structuren

Europlay

Materiaal: • • • • • • • • • • •

metalen palen Ø 127 mm metalen buizen Ø 27, 34, 43 en 48 mm metalen onderdelen polyester gecoat kunststof glijbanen geperforeerde stalen vloeren met anti-slip rubberlaag aluminium en kunststof verbindingen kunststof paalkappen UV-bestendige kunststof speelelementen polyethyleen plaatmateriaal kunststof klimgrepen touwen en netten in 16 mm polypropyleen touw met staalkabelversterking

Bevestiging: •

226

beton nodig


Metalen structuren

227


productoverzicht: metalen structuren

228

REF.M700 P229

REF.M100 P230

REF.M730 P230

REF.M750 P231

REF.M760 P231

REF.M310 P232

REF.M600 P233

REF.M610 P234

REF.M611 P234

REF.M200 P235

REF.M210 P235

Metalen structuren Âť metalen structuren


Metalen structuren

vasco da gama REF. M700

5,5 x 5,3 x 3,8 m

1,80 m 4 - 12 2  - 12 

850

892

(53 m²)

M050 MO50

M052

M053

M060

M063

M067

M070

Metalen structuren » lage structuren

229


james cook REF. M100 5,5 x 5,1 x 2,5 m

2m 4 - 12 2  - 11 

851

853

(53 m²)

M053

M052

M057

M063

M060

da vinci REF. M730 4,1 x 3,1 x 2,5 m

1,30 m 755

4 - 12 2-8 612

(34 m²)

M052

230

M059

M060

M070

Metalen structuren » lage structuren

M064

M065

M066

M070


Metalen structuren

darwin REF. M750 5,7 x 4,1 x 3,6 m

2m 4 - 12 2  - 10 

756

864

(51 m²)

M053

M052

M057

M060

M062

M064

M068

M070

stanley REF. M760 4,5 x 3,9 x 2,5m

1,30 m 4 - 12 2-8

739

796

(40 m²)

M052

M056

M067

M070

M072

Metalen structuren » lage structuren

231


livingstone REF. M310 2,7 x 2,6 x 2,3 m

622

92 cm 3-8 2-5

540

(28 m²)

M050

232

Metalen structuren » lage structuren

M056

M062

M072


Metalen structuren

columbus REF. M600 7,2 x 4,7 x 4,4 m

1067

2,45 m 4 - 12 2  - 18 

M051

M054

838

(58 m²)

M057

M059

M067

M068

M071

Metalen structuren » hoge structuren

233


bell REF. M610 5,3 x 3,2 x 2,9 m

899

2,45 m 4 - 12 696

2  - 10 

(47 m²)

M054

M055

M058

M071

nobel REF. M611 4,1 x 3,2 x 2,9 m

765

2,45 m 4 - 12 696

(44 m²)

2  - 11 

234

M054

M055

M058

M073

Metalen structuren » hoge structuren


Metalen structuren

marco polo REF. M200

7,7 x 5,4 x 4,2 m

1123

1,83 m 4 - 12 913

2  - 30 

(67 m²)

M055

M056

M058

M061

M062

M064

M065

M066

M067

M068

M072

M073

M065

armstrong REF. M210

7,0 x 5,6 x 4,1 m

1052

1,83 m 4 - 12 931

(72 m²)

2  - 27 

M050

M053

M055

M058

M061

M066

M067

M068

M070

M073

Metalen structuren » hoge structuren

235


spelonderdelen

M063 zandloper

M065 megafoon (twee stuks)

M064 winkeltje

M068 koepel

M062 tandwiel

M061 Europlay-paneel

M066 metalen paneel met stuur

M055 hoge rotswand

236

Metalen structuren Âť spelonderdelen

M067 tic tac toe


Metalen structuren Âť structuren

M060 totempaal

M050 boogladder

M054 klimwand

M057 klimnet

M052 klimslang

M056 lage rotswand

M051 glijpaal

M053 horizontale ladder

M058 hoge spiraalglijstang M059 lage spiraalglijstang

Metalen structuren Âť spelonderdelen

237


meubilair

Europlay

Meubilair aangepast aan kinderen is een troef op elke speelplaats. Bankjes en tafeltjes horen erbij en vormen een kleurrijk, speels geheel in een dikwijls strakke omgeving.

238


Meubilair Âť kleuter- & tienermeubilair

239


productoverzicht: kleuter- en tienermeubilair

240

REF.P570 P241

REF.P590 P241

REF.P591 P242

REF.P571 P242

REF.P840 P243

REF.P710 P243

REF.P531 P244

REF.P560 P244

REF.P350 P245

Meubilair Âť kleuter- en tienermeubilair


REF. P570 (16 zittingen) 3 - 10

REF. P580 (24 zittingen) 2,7 x 2,7 x 0,4 m

200

2-2

270

2,0 x 2,0 x 0,4 m

200 2-3

A003 (8 hoekijzers nodig voor P570; 12 voor P580)

3 - 10

270

P570

P580 Materiaal: • houtsoort: lariks en eik • vierkantpalen 9 x 9 cm en 12 x 12 cm • schijven uit polyethyleen gecombineerd in diverse kleuren volgens beschikbaarheid

Meubilair » kleuter- & tienermeubilair

sprookjeshoek

sprookjescirkel REF. P590 (16 zittingen) Ø 2,45 x A 0,35 m

2-2

A003 (8 hoekijzers nodig voor P590) Materiaal: • houtsoort: lariks en eik • vierkantpalen 9 x 9 cm en 12 x 12 cm • schijven uit polyethyleen, gecombineerd in diverse kleuren volgens beschikbaarheid • metalen steunen polyester gecoat

3 - 10 245 P590

Meubilair » kleuter- en tienermeubilair

241


sprookjesbank REF. P571 (5 zittingen) 1,9 x 0,4 x 0,4 m

REF. P572 (7 zittingen) 2,5 x 0,4 x 0,4 m

Materiaal: • houtsoort: lariks en padouk • vierkantpalen 9 x 9 cm en 12 x 12 cm • schijven uit polyethyleen gecombineerd in diverse kleuren volgens beschikbaarheid • metalen steunen polyester gecoat

P572

P571

P572 en P571 worden voorgemonteerd geleverd A003 (2 hoekijzers nodig) 35

35

186

246

P571

P572

REF. P591 (5 zittingen) 70

1,9 x 0,7 x 0,4 m

2-1 187

A003 (4 hoekijzers nodig)

P591

REF. P592 (9 zittingen) 3,3 x 0,9 x 0,4 m

2  - 1,5  94

A003 (6 hoekijzers nodig) 328 P592

REF. P593 (13 zittingen) 4,7 x 0,9 x 0,4 m

2-2

A003 (8 hoekijzers nodig) 94

470

REF. P594 (17 zittingen) 6,1 x 0,9 x 0,4 m

P593

2  - 2,5 

A003 (10 hoekijzers nodig)

94

611

P594

242

Meubilair » kleuter- en tienermeubilair


REF. P840 (tropisch hardhout) 2,0 x 0,6 x 0,5 m

REF. P841 (rood Noors grenen) 2,0 x 0,6 x 0,5 m

A003 (4 hoekijzers nodig) 10 - 18 Materiaal: • P840: tropisch hardhout, éénmaal ingestreken met een houtbeschermmiddel • P841: rood Noors grenen, drukgeïmpegneerd • staanders in drukgeïmpregneerde lariks • metaal polyester gecoat

* Wordt voorgemonteerd geleverd

kleuterzitbank

Meubilair » kleuter- & tienermeubilair

tienerzitbank

REF. P540 1,8 x 0,3 x 0,4 m

REF. P541 2,4 x 0,3 x 0,4 m

A003 (4 hoekijzers nodig) 3 - 10 Materiaal: grenen (drukgeïmpregneerd)

36

180 P540 36

240

* Wordt voorgemonteerd geleverd

P541

afvalbak flora REF. P710 (met paalhouder voor in de grond) Een afvalbak uit kunststof voor speelterreinen. Wordt vastgemaakt aan een houten paal met paalhouder. Materiaal: • houtsoort: lariks • volkern kunststof plaat • paal 9 x 9 cm • vuurverzinkte paalhouder

Meubilair » kleuter- en tienermeubilair

243


kunststof picknicktafel

kinderpicknicktafel

REF. P531 A003 (4 hoekijzers nodig)

REF. P560 A003 (4 hoekijzers nodig)

2-8

2-8

1-3

1  - 1,5 

Een ronde tafel met aangebouwde banken, vervaardigd uit duurzaam polyethyleen. Kan aan de grond bevestigd worden met hoekijzers; geleverd in zelfbouwpakket. Materiaal: • planken 45 x 95 mm • polyethyleen 12 mm; onderaan verstevigd met extra betonplexplaat Houtsoort: grenen (drukgeïmpregneerd) hoogte tafel 60 cm hoogte bankjes 35 cm doorsnede tafel 120 cm doorsnede bankjes 190 cm

Materiaal: planken 22 x 95 mm en 35 x 95 mm Houtsoort: grenen (drukgeïmpregneerd) hoogte tafel 60 cm hoogte bankjes 35 cm L x B tafel 120 x 50 cm L x B bankjes 120 x 90 cm

51

120

91

60

Meubilair » kleuter- en tienermeubilair

35

60

35

190

244

Een stevige tafel met aangebouwde zitbankjes; speciaal ontworpen voor kinderen. Kan aan de grond bevestigd worden met hoekijzers.


REF. P350 (A/B) (zonder scherm) 2,8 x 2,8 x 2,9 m

2-6 REF. P351 (A/B) (met scherm) 3,1 x 3,0 x 2,9 m

2  - 7,5  10 - 18

P350

Materiaal: • dakbedekking in polyethyleen • rondhouten palen in lariks buiten de kern gezaagd • metalen voetsteunen voor in de grond • tafeltje in polyethyleen • metalen hoeksteunen polyester gecoat • planken scherm in lariks

Meubilair » kleuter- & tienermeubilair

lummelhoek

Bevestiging: beton nodig

P350

305

280

280

300 P351

Meubilair » kleuter- en tienermeubilair

245


veiligheid & afboordingen

Europlay

Volgens de EN1177 dient bij elk toestel vanaf 60 cm valhoogte een valdempende ondergrond gebruikt te worden. Een veiligheidszone van 1.5 à 2 m rondom elk toestel is daarom verplicht. Een gewoon grasveld is geen veilig bodemmateriaal en wordt algemeen aanvaard tot slechts 100 cm valhoogte. Bij druk bespeelde terreinen verandert een zachte grasmat algauw in een modderpoel bij regenweer of in een laag harde aangedamde aarde bij droogte en dienen andere bodemmaterialen gebruikt te worden.

gekleurde houtsnippers

Deze houtsnippers zijn kleine stukjes houtstrooisel, gemaakt uit afvalhout, niet groter dan 3 cm, die gekleurd worden. Werkwijze: De bodem moet uitgegraven worden tot op een diepte van 20 à 30 cm. Aan te raden valt om onderaan eventueel een drainagelaag van fijne kiezel te plaatsen en een waterdoorlaatbaar filterdoek. Een afboording is niet noodzakelijk. De houtsnippers worden mooi egaal verdeeld. Onderhoud: Om de vier jaar moet een nieuwe laag houtsnippers aangebracht worden. Testen wezen uit dat houtsnippers zelfs zachter worden na langdurig intensief gebruik.

rubberen veiligheidstegels Gekleurde rubberen tegels met zacht absorberende onderlaag. Gemaakt uit gerecycleerde autobanden, vormt het een zeer duurzaam en onderhoudsvrij product.

246

Veiligheid en afboordingen » valdempend bodemmateriaal


zand Ideaal voor openbare terreinen, vooral in combinatie met een zandbak voor de allerkleinsten. Af te raden voor scholen en horeca omdat het zand binnenin de lokalen verspreid wordt.

rubbertegels Ideaal om toestellen op een reeds verharde ondergrond te bouwen. Uitstekend geschikt voor plaatsen waar intensief gespeeld wordt en waar het onderhoud een probleem vormt.

boomschors Hiermee bedoelen we boomschors van goede kwaliteit (fijn en zonder spinthout). Ideaal voor terreinen waar het budget beperkt is en waar nog geen verharding aanwezig is. Af te raden voor druk bespeelde terreinen of terreinen waar het onderhoud een probleem vormt.

houtsnippers Dit is geen gewoon haksel - dat is te ruw en niet voldoende duurzaam maar kleine fijne houtsnippers - tot 3 cm max - gemaakt van afvalhout. Ideaal voor druk bespeelde terreinen waar nog geen verharding aanwezig is. Af te raden voor terreinen waar het onderhoud een probleem vormt.

grind Zeer veilig en duurzaam materiaal maar niet aangenaam in gebruik, waardoor het niet zo vaak toegepast wordt.

VOORDELEN

NADELEN

• voordelig in prijs • gemakkelijk aan te

• zand wordt te gemakkelijk

VOORDELEN

NADELEN

• zeer duurzaam • hygiënisch • onderhoudsvrij • goede

• vrij duur in aankoop • er moet een betonnen

brengen • grote valabsorptie • biedt een extra creatieve speelmogelijkheid • kinderen houden ervan

in schoenen en kleren meegedragen • moet om hygiënische redenen regelmatig vervangen worden • zeer slechte loopkwaliteit • kan wegwaaien • ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers

• uitstekend toegankelijk

ondergrond voorzien worden om ze op te bevestigen • behalve voor heel dikke tegels is de valabsorptie minder dan los materiaal • stroef oppervlak (niet onbelangrijk bij valpartijen)

VOORDELEN

NADELEN

• voordelig in prijs • milieuvriendelijk • hoewel niet zo gemakkelijk

• niet hygiënisch • niet duurzaam • de grond moet diep

loopkwaliteit

voor rolstoelgebruikers

is het toch toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Veiligheid & afboordingen » valdempend bodemmateriaal

Een overzicht van de meest gebruikte valdempende materialen:

uitgegraven worden

• wordt harder bij intensief

gebruik (wordt samengedrukt)

• mindere loopkwaliteit • tast het hout aan (schimmels)

VOORDELEN

NADELEN

• voordelig in prijs, • milieuvriendelijk • blijft zacht ook bij

• minder duurzaam • de grond moet diep

veelvuldig gebruik • vrij goede loopkwaliteit • toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

• drainagedoek te voorzien

VOORDELEN

NADELEN

• voordelig in prijs • blijft zacht ook bij

• wordt meegedragen in

veelvuldig gebruik • vrij duurzaam • zeer grote schokabsorptie

uitgegraven worden (tot 25 cm)

schoenen en kleren

• wordt gemakkelijk verspreid in de omgeving

• kinderen kunnen ermee rondgooien

• goede drainage noodzakelijk • zeer slechte loopkwaliteit • ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers

rubberbevloering Dit gaat specifiek over een rubber-aggregaat dat ter plaatse gegoten wordt. Het product valt te vergelijken met het gebruik van valdempende tegels (zelfde vooren nadelen). Door de eenvormige kunststof bedekking is het heel netjes van uitzicht en sluit het perfect aan rond elke paal.

VOORDELEN

NADELEN

• zeer duurzaam • hygiënisch • onderhoudsvrij • goede loopkwaliteit • uitstekend toegankelijk

• vrij duur in aankoop • er moet een betonnen onder-

voor rolstoelgebruikers

grondvoorzien worden om ze op te bevestigen • behalve voor heel dikke bevloering is de valabsorptie minder dan los materiaal • stroef oppervlak (niet onbelangrijk bij valpartijen)

Veiligheid en afboordingen » valdempend bodemmateriaal

247


Veiligheid en afboordingen » afboordingen (specifiek voor het tegenhouden van zand, houtsnippers, boomschors of grind)

afboording in rondhout

rondhout

REF.

Doorsnede Lengte

R906 R908 R910

X of Y X of Y X of Y

10 cm 10 cm 10 cm

60 cm 80 cm 100 cm

R1206 R1208 R1210 R1212 R1214 R1216

X of Y X of Y X of Y X of Y X of Y X of Y

12 cm 12 cm 12 cm 12 cm 12 cm 12 cm

60 cm 80 cm 100 cm 120 cm 140 cm 160 cm

afboording in horizontaal geplaatste bielzen

Ronde palen gefreesd over de ganse lengte en aan het uiteinde gekruind.

REF. B260

Houtsoort: X = eik Y = drukgeïmpregneerd grenen

L 1,8 m x B 0,2 m x H 0,1 m - eik

L 2,6 m x B 0,2 m x H 0,1 m - eik

REF. B180 REF. B000

L 1,8 m x B 0,11 m x H 0,14 m - vuren

REF. B001

Voordeel: er kan in ronde vormen gewerkt L 2,5 m x B 0,11 m x H 0,14 m - vuren worden. Nieuwe eiken of vurenhouten bielzen die geschrankt op elkaar gelegd worden en aan elkaar vastgemaakt met lange nagels afboording in planken (voorboren!) of met houtdraadschroeven. Drukgeïmpregneerd.

REF. A950

planken 45 x 95 mm, per lopende meter, diverse lengtes

Houtsoort: eik of vuren

REF. A706

paal 0,6 m (7 x 7 cm), per stuk

afboording in planken

De planken worden vastgeschroefd aan de opstaande palen. Houtsoort: drukgeïmpregneerd grenen

horizontale biels

afboording in massiefborder REF. A180 massiefplank met tand

afboording in verticaal geplaatste bielzen

L 1,8 m (28 x 145 mm)

REF. A181 massiefplank zonder tand L 1,8 m (28 x 145 mm)

massiefborder

A090 gleufpaal L 0,9 m (9 x 9 cm) A002 afdekplank (35 x 145 mm) per meter A003 hoekijzer met bijpassende schroeven Een afboording bestaande uit 2 of 3 horizontale planken die met tand en groef in elkaar schuiven en passen in verticale gleufpalen. De bovenste plank is zonder tand en hierop wordt een brede zitplank met hoekijzers bevestigd. Benodigdheden: • 2 à 3 planken per 1,8 m waarvan telkens één zonder tand • 1 gleufpaal per 1,8 m met een extra paal in de hoeken (wordt daar dubbel geplaatst) • 6 hoekijzers per lengte van 1,8 m met 2 hout draadschroeven per hoekijzer • 1 afdekplank in een veelvoud van 1,8 m te verzagen in de hoeken Houtsoort: drukgeïmpregneerd grenen

248

Veiligheid en afboordingen » afboordingen

REF. B060

L 0,6 m x B 0,2 m x H 0,1 m

verticale biels

REF. B090

L 0,9 m x B 0,2 m x H 0,1 m

REF. B120

L 1,2 m x B 0,2 m x H 0,1 m

Nieuwe eiken bielzen met één rechtgezaagde haakse kant, die verticaal naast elkaar geplaatst worden om af te boorden. Drukgeïmpregneerd.


REF. A100 X (prijs per lopende meter omheining) eik REF. A100 Y (prijs per lopende meter omheining) grenen hoogste paal boven de grond 1,0 m (totale lengte paal 1,6 m) laagste paal boven de grond 0,2 m (totale lengte paal 0,8 m) Een omheining uit ronde palen waar kleine kinderen kunnen op klimmen, doorheen kijken maar niet overheen komen. Ideaal als afboording rondom speelterreinen, om schommels af te bakenen van de rest van de speeltuin. Eveneens om te verhinderen dat kinderen onverwachts de straat oversteken. Materiaal : gefreesde palen Ø 12 cm Houtsoort : A100 X eik onbehandeld A100 Y drukgeïmpregneerd grenen

Veiligheid & afboordingen » omheiningen

up & down

diverse omheiningen Verschillende uitvoeringen te bekomen op aanvraag.

Veiligheid en afboordingen » omheiningen

249


uw europlay dealer

Europlay brochure  

Brochure met alle speeltoestellen van Europlay.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you