Page 1

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli

ebook author


Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online Mai 25, 2018 Vandy Media Agentie de marketing online Crearea unei afaceri este dificilă. Când lucrezi pentru tine e nevoie să gestionezi aspecte precum planificarea, pitching-ul, promovarea și logistica din spatele conducerii unei afaceri reale. Și după toate acestea, mai ai de făcut și profit! Dacă citești acest articol, cel mai probabil ai decis că beneficiile de a lucra pentru tine depășesc toate riscurile, iar riscurile pot fi motivante! Dar, înainte de a te arunca cu capul înainte în lumea afacerilor online, ai nevoie de o idee bună. Și nu, nu e destul să fie o idee care are sens pe piață – ci e nevoie să fie o idee care te pasionează, care îți face ochii să strălucească de fiecare dată când vorbești despre ea și cel mai important să îți pună abilitățile unice în evidență. Până la urmă venitul tău se va învârti în jurul acelui shop online personalizat. Această idee este nișa ta. În funcție de ea îți vei alege publicul țintă, iar în funcție de acesta vei alege stilul care să se potrivească ca o mănușă nevoilor clienților tăi. Mai jos am pregătit pentru tine o listă cu 5 pași simpli pentru a găsi nișa profitabilă pentru viitorul tău magazin online.

1. Analizează-ți abilitățile și punctele forte În pasul acesta e nevoie de foarte multă sinceritate cu tine însuți. E nevoie să îți iei cât timp ai nevoie și să începi să gândești retrospectiv. Ia un pix și o foaie de hârtie și răspunde la următoarele întrebări. Nu te gândi foarte mult la răspuns, s-ar putea să te autosabotezi.

-Care sunt cele mai mari pasiuni și interese ale mele? -Care sunt hobby-urile mele? -Dac ă aș putea avea o afacere de vis, care ar fi aceea? -Care sunt abilitățile care pot fi puse în serviciul celor din jurul meu? Acum că ai notat cele mai importante aspecte, începe să se contureze o idee în mintea ta, nu-i așa?

2. Clarific ă-ți lista de ambi ții și obiective

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online


Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online Este foarte important să lucrezi cu ceva ce iubești, ceva ce îți face plăcere și te face să simți că într-adevăr contribui la societate. Întreabă-te:

Ni șa pe care vreau să m ă specializez este în concordanță cu valorile mele? Voi putea vorbi cu ușurință despre ea în fiecare zi oriunde voi merge? Ni șa pe care o aleg necesită lucrul în echipă sau pot să m ă descurc sigur(ă)? 3. Descoperă ce se afl ă la intersec ția dintre abilități și pasiuni Acum că ți-ai notat abilitățile și ambițiile, e timpul pentru piesa finală a puzzle-ului: gândește-te ce te pasionează cu adevărat, ce-ți face ochii să strălucească! Dacă nu ești sigur ce te pasionează, nu-ți fă griji. Gândește-te în schimb ce lucruri te fac curios să aflii mai multe. Poate fi o experiența anterioară de muncă, sau ceva complet nou. Mai ia o dată pixul și foaia și scrie o listă cu 10 lucruri care te entuziasmează sau îți incită curiozitatea.

4. Identific ă clientul ideal Cum am spus și mai sus, în funcție de publicul tău țintă îți alegi stilul în care vei comunica cu ei. Setarea acestor aspecte acum nu te limitează, nu e o decizie pe viață și pe moarte. Oricând poți să schimbi nișa, să schimbi publicul țintă sau să îl extinzi. Cu toate acestea, e bine să începi cu ceva specific pentru a-ți ușura procesul. Ți-am pregătit o serie de întrebări cu scopul de a te ajuta să îți dai seama de tipul de client ideal: 1. Cu cine îți place să lucrezi? Afaceri? Persoane fizice? Agenții? Startup-uri? 2. Ce-l face pe clientul tău unic? 3. Ce cumpără acesta în general? 4. Ce nevoie a acestuia acoperă produsul tău? 5. Ce beneficii va avea clientul în urma achiziționării produsului tău?

5. Alege un model de business

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online


Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online După cum bine știm, sunt infinite modalități de a face afaceri prin construirea unui website care să suporte magazinul tău online. Nu e nevoie să știi să îl faci de la zero (sunt numeroase agenții care se ocupă de acest lucru la nivel profesionist), poți apela la tot felul de platforme care te lasă să îți personalizezi singur webiste-ul (wix.com spre exemplu). Cu toate acestea, la un moment dat afacerea ta va crește și vei avea nevoie de cineva care să se ocupe de mentenanță și performanță. Cele mai populare modele de business sunt cele care implică comercializarea produse lor fizice sau digitale. Cele fizice sunt în genul celor pe care le găsești pe Ebay, Amazon, etc., iar cele digitale, care oferă opțiunea de download, pe platforme în genul Udemy, Coursera, etc. Tot procesul acesta va dura exact cât ai nevoie și e extrem de important să fii sincer cu tine când răspunzi la întrebări, pentru că de acest lucru va depinde viitorul produsului tău. Sperăm că am reușit să facem puțină lumină în ceea ce privește alegera nișei shop-ului tău online. C uri os c are sunt ur m ător i i pa și ? –creare magazin online -testare nișă -revizie rezultate -începutul unei afaceri promițătoare -culegerea roadelor muncii tale Sursa: http://vandytech.ro

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli – Vandy Media Agentie de Marketing Online

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli  

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli  

Cum să găsești nișa potrivită pentru un magazin online personalizat în 5 pași simpli

Advertisement