Page 1

het

jostooke April

jaargang 39 editie 3

vu Charlotte Desmet


Het geen dat van voor komt We zijn ondertussen April . Wat gaat het jaar toch snel. De klokken van Rome zullen weldra onzen hof vol leggen Met allerlei chocolade eieren. In josto zit men ook niet stil. Integendeel. Er wordt van alles georganiseerd en bediscussieerd bij pot en pint. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor een jeugdhuis , maar er zijn altijd toch nogenkelen die het blijven zien zitten en dat stemt ons gerust. Zeker als ge ziet in wat voor een prachtig gebouw we Nog steeds ogen vertoeven en wat voor ne prachtigen hofWe kunnen gebruiken. Dat biedt ons vele mogelijkheden. Daarom, indien ge zelf iets van plan bent, laat het weten aan De medewerkers en misschien kunne n we samen er iets prachtig Van maken.De gratis consumptie werd vorige maand toch op het nippertje gewonnen door Janka Duchateau en de maand daarna door Sarah en amber Vandermaesen. Wie deze maand het gevleugelde. Woord “pottenlikker” weet te vermelden tegen mij maakt kans op Nen “Lachouffe”. succes

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


Applicaties Verslag bbc en Sweet Beats Wist je dat Afiche EHBO cursus Affiche top 50 kalender Wij stonden erbij‌ ‌ en keken ernaar affiche chiro del mundo beach & soccer zever in pakskes archiefje adres en openingsuren


APPLICATIES

Voor zij die de lange lesuren wat aangenamer willen maken of het wc bezoek een iets vrolijkere tint willen geven bestaan er tegenwoordig duizenden applicaties. Alhier schrijven wij neder onze bevindingen over enkel apps die je must have of must delete.

PAPER RACING (DROIDHEN GAMES – GRATIS – BESCHIKBAAR VOOR ANDROID) Een must have voor zij die geen belang hechten aan scores maar vooral de spierkracht van hun duim willen optillen naar een nieuw niveau. Doel: Zo snel mogelijk een wc-rol met je duim afrollen. Te spelen als single player of multi player (Dan speel je wel tegen een fictief iemand) Nadeel: verschrikkelijk verslavend, mogelijk stijve duim tot gevolg.

Pottery (infinite dreams inc – lite versie is gratis anders €3,99 – voor Ipad) Voor zij die rustiger van aard zijn bestaat er Pottery. Een spel waarbij je potten moet draaien en deze zo creatief mogelijk moet bewerken om ze nadien te verkopen op de veiling . In de lite(gratis) versie ga je niet veel verder dan potten draaien en verkopen. In de betaalde versie ga je echt de creatieve toer op. Talking tom ( Out fit 7 ltd - Voor zoel Android als Ipad, Iphone, Ipod – gratis) Voor de eenzame zielen onder ons bestaat er zoiets als talking tom. Een kat die alles wat je zegt nazegt. Je kan ze aaien , porren en KO slaan alles heft zo zijn gevolg. Naast talking tom bestaan er nog gelijkaardige apps zoals daar zijn Talkinh Harry (egel) en talking Gina (giraffe) en nog enkele andere. Als je het ons vraagt voral vor mensen met te veel vrije tijd.

2


VERSLAG BERT BLOMMAERT CUP Op 31 maart konden onze sjotteraars zich weer volop uitleven op de 4e Bert Blommaert-cup, het sjottertornooi dat elk halfjaar wordt georganiseerd als nagedachtenis aan onzen Bert. En dat het weer goed was moet ik de meeste niet vertellen, de afwezigen hadden geen gelijk. Ook zeker genoeg gedronken, zit nu met een kleffe bek dit te typen en de volle fles fruitsap is reeds leeg, om u een ideetje te geven hoe dat het was. Meer uitleg hoeft hier eigenlijk niet bij, ik geef u hieronder gewoon nog de resultaten mee: Prof-reeks 1. Lange Zwabber Recreatieve reeks 2. Zat en onderwege 1. Forza Jozef 3. De Boeck – De Jonghe 2. Pamela 4. De Jupkes 3. Frits en Freddy 5. Jacobs - Huvenne 4. De kwakjes 6. The Squirrels 5. De Corteskes 7. The Globbesjotters 6. Zuipbeker 8. Double Trouble 7. Zat en onderwege 9. Sexy and we know it 8. Lucky Loser 9. De kwakjes

VERSLAG SWEET BEATS

Maanden op voorhand werd er bijeen gekomen met een idee. We moeten de jongeren onder de 15 jaar ook een moment geven om te fuiven, en na wat denk- werk ontsproot daar Sweet Beats. Het jongere broertje van het vroegere jong josto. En we zagen dat het idee een goed idee was. Misschien jammer dat het jeugdhuis nog niet stampvol zat maar toch waren daar reeds de eerste jongeren die de weg naar josto vonden. Het harde werk werd pover maar zeker beloond. De organisatie keek vrolijk en voldaan toe en zag hoe zelfs enkele aanwezigen er een nieuw lief aan over hielden . Knipoog naar Dante de Borger. Kort het concept. Een feestje voor 12 tot 15 jarigen en zonder Alcohol en zeker niet te veel pottenkijkers. Een proficiat aan de organisatie en op naar de volgende editie met hopelijk nog meer volk.

3


WIST JE DAT?

… er in josto heel wat gebeurt… … We met twee nieuwe verantwoordelijken de maand april beginnen … We dus den Tom en Den Titjes bedanken voor bewezen diensten. … Ge met al uw vragen vanaf nu terecht kunt bij Dave en Charlotte. … Er in Josto een groot bord is verschenen met alles wat ge moet weten over ons jeugdhuiske. … Ge daar ook een enquêteke kunt invullen over uw idee omtrent josto. … Ge natuurlijk ook uw mailadres kunt achterlaten om zo op de hoogte te worden gebracht van allerlei activiteiten. … Ook virtueel josto op het punt staat een nieuw begin te starten. … Wij u hierover later meer info zullen bezorgen. … Wij bij deze ook een oproep doen voor zij die een plek zoeken om hun creatief idee ten berde te brengen. … Wij daar graag bij willen helpen… bij dat te berde brengen. … Er gratis WIfi in josto aanwezig is. … Al de Iphone en android verslaafden dus naar hartenlust tijdens de gesprekken gratis kunnen asociaal doen. … Wij dit danken aan onze vrienden uit den bunker “Void Warranties” … Ge daar altijd eens kunt binnenlopen want die mannen die doen zotte dingen. … Ge moet er gene schrik van hebben. Ze doen soms raar maar ze zijn niet gevaarlijk. … Ten slotte doen we boven ook wel eens raar en zijn wij ook niet gevaarlijk. … De aspirantenfuif een leuk feestje was. … Jammer van het weinig volk. … We ondanks het weinige volk soms op feestjes de boel toch vaak openblijft tot in de vroege uurtjes. … Dat er dan meestal een hele hoop vrolijke gezichten rondlopen. … Daar heeft den drank misschien iets mee te maken. … over drank gesproken er is in April ook een nieuw maandbier. … Het is er eentje dat al eens geweest is lang geleden. … De Lachouffe is terug van ’t vat. … Den Bert Blommaert cup dan toch uiteindelijk is doorgegaan. … Het er weer boenk op was. Waarvoor dank aan Ben en de organisatoren … Josto vol voetballiefhebbend volk zat. Op naar de volgende. … Het stillaan tijd wordt om af te sluiten … Er in april ook nog heel wat op het programma staat. … Nen EHBO cursus moet van ons allen hulpvaardige verlenertjes van hulp maken en dat op 14 april vanaf 14u … We ’s avonds alles kunnen testen op die blonde van de nurse party : zie affiche … Ook den top 50 terug is . Het nog niet te laat is om uw top 50 door te geven. … deze op 6 april zal zijn om 20u … P.S: Ook de croques zijn terug ... Jelle pinxten het jostooke zo goe als mogelijk heeft proberen maken terwijl ik (sarah) op verlof was? ... hij daarvoor echt wel een applausje verdiend! ;)

4


5


KALENDER APRIL Vrijdag 06/04 thema avond 2

top 50

Zaterdag 07/04

feestje Kenny Vrijdag 13/04

jinsfuif

Zaterdag 14/04

EHBO-cursus Zaterdag 14/04

nurse party

7


WE STONDER ERBIJ...

Michael Kiwanuka - Home again:

Zacht gezegd een streling voor het oor. Beter bekend van de gelijknamige hit. Aangename luistermuziek met een knipoog naar Jazz en soul. Bij vele nummers lijkt het of je de nummers reeds hebt gehoord. Een heerlijk retro gevoel komt op zowel door de muziek als door de hoes. Kiwanuka is het kind van Oegandese ouders maar groeide zelf op in London. Hij werd ontdekt in het voorprogramma van Adele als onbekend singer song writer.

de beste platen uit de mnm heetste 100-lijst van de vorige jaren aangevuld!

8

de Foute CD is een leuk dubbelalbum met allerlei bekende hits uit

Luister en geniet van onder andere 2 Unlimited,,! Roxette, Britney Spears en Rihanna


...EN KEKEN ERNAAR Hooverphonic with Orchestra

Alex Calliers bekendheid heeft de laatste weken een boost gekregen dankzij het programma The Voice van Vlaanderen. Maar uiteraard kennen we hem ook als de frontman van Hooverphonic. Alex, met zijn welbekende vetkuif, had blijkbaar al lang de droom om een album op te nemen met een symfonisch orkest. Deze droom werd werkelijkheid, meteen het startschot voor zijn nieuwe concertreeks én album “Hooveraphonic with Orchestra”! Ik kon door een gelukje aan een ticket geraken voor deze voorstelling en verwachtte er eigenlijk niet al teveel van. Desondanks heeft deze avond me aangenaam verrast. Al kwam dit meer door het 40 koppig symfonisch orkest dan door de groep zelf. De mooie tonen van de strijkers, de trompetten en piano maakte voor mij het concert. Hooverphonic speelde slechts 1 nieuw nummer, waardoor het een soort best-off concert werd met een klassieke toets. Noémie Wolfs heeft een prachtige stem die zeer goed samengaat met de mooie symfonische klanken. Enkel jammer dat haar verschijning me echt enorm stoorde! Het leek wel alsof ze een zatte Française wou immiteren, maar het begon eerder te irriteren :) Onze Alex praatte de songs aan elkaar en praatte af en toe wat te veel. Maar voor mij blijft hij een toffe peer, waar je dat dan ook wel beter van kan verdragen. Het muziekgenre moet je natuurlijk ook wel liggen, en het concert duurde net niet te lang voor mij. Één nummertje meer had er voor mij wel teveel aan geweest, dus net goed getimed! Even samenvatten. Een leuk concert waar vooral het prachtige orkest met de eer gaat lopen, een geweldige zangeres met een irritante uitstraling en meezingers in een wat ander kleedje. Ik zou zeggen Alex goed gedaan, orkest uitmuntende prestatie, Noémie doet iets aan uw performance!

9


11


ZEVER IN PAKSKES Een octopus is een bijzonder beest. Ze hebben hele goeie ogen, zijn erg gespierd en ze hebben drie harten. Met één hart pompen ze bloed rond in het lichaam, terwijl de overige twee bloed in de kieuwen rond pompen.

Hyperseksualiteit of overmatige seksuele drang komt zowel bij mannen als vrouwen voor en heet respectievelijk satyriasis en nymfomanie - naar de wellustige saters en nimfen uit de Griekse mythologie.

Er bestaan ook vierkante meloenen. In de Middeleeuwen dacht men dat Tijdens de groei wordt er een krankzinnigheid werd veroorzaakt transparante kist omheen gezet. Ja- door een insect dat ‘s nachts via de panse wetenschappers experiment- neus in de hersenen kroop en daar eren ook met andere vormen. in een kei veranderde. Via de zogeheten kei- of steensnijding werd de patient van zijn ‘geestesziekte’ verlost. De gemiddelde snelheid waarmee sperma bij de ejaculatie de penis verlaat, bedraagt 45 km per uur.

12

Wolfgang Amadeus Mozart heette eigenlijk Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart.


ARCHIEFJE Ieder maand duiken we in het archief van josto en brengen we u op geheel eigen wijze een stukje uit het jostooke van ĂŠĂŠn onzer voorgangers. Deze maand gunnen we jullie een blik in de kernvergadering van het jaar 1989. Toen waren er ook al probleempjes die opgelost moesten worden. Ook een uittreksel uit den bunker zijn activiteiten en het maandelijks vertier in het jotooke. Allen uit het jostooke van oktober 1989.

13


OPENINGS UREN

schrijf dit al in je agenda voor MEI 12 mei beach and soccer (info vraag Ben Graauwmans) 13 mei chirodelmundo

openingsuren woensdag 20u-23u vrijdag 20u-03u zaterdag 20u-03u

14

jostooke  

jostooke april

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you