Page 1

IJZENDIJKE

32 GEZINSWONINGEN

GROOTE JONKVROUW

BARON


ZEEUWS-VLAANDEREN, EEN LANDJE APART Zeeuws-Vlaanderen...een landje apart

Natuurlijk buitengewoon!

Plan ‘Groote Jonkvrouw’ ligt in IJzendijke, in het hart van ZeeuwsVlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen, een land vol contrasten, een land vol sfeer en gezelligheid. Een land met eeuwenoude stadjes en dorpen. Cultuur en traditie gaan hier hand in hand met zee- en strandplezier aan de kust. Beleef de verborgen kreken, sfeervolle polderdijkjes, stoere boerderijen, verrassende dorpjes, smokkelpaden en eeuwenoude verdedigingslinies. De gezonde zeelucht is hier nooit ver weg.

West Zeeuws Vlaanderen heeft het predikaat Nationaal Landschap verworven en dat is niet voor niks. Juist hier zijn de natuur- en landschapskwaliteiten nadrukkelijk aanwezig. De mooiste stranden van Nederland vind je hier: Cadzand Bad, Nieuwvliet Bad en Groede. Bovendien heeft Zeeland ook nog eens de meeste zonuren!

Ervaar Zeeuws Vlaanderen, waar elke kilometer anders is.

Het land van levensgenieters

Rust, ruimte en veiligheid

In Zeeuws Vlaanderen staat het pure genieten voorop.

Kinderen kunnen hier nog ongestoord spelen, er is ruimte genoeg.

Door de bourgondische inslag kan je hier dan ook zeven dagen per week uitgebreid heerlijk tafelen en urenlang genieten op de terrassen. Niet voor niets vind je hier enkele van de beste sterrenrestaurants van Nederland!

Volop groen, geen files, wonen en werken met zee en strand, cultuur en natuur altijd in de buurt, is dat niet ideaal? Daarnaast is Zeeland de veiligste provincie van Nederland.

3


IJZENDIJKE, RIJK AAN HISTORIE Petit Paris

Heerlijk wonen in IJzendijke

Het pittoreske IJzendijke ademt de sfeer van weleer.

IJzendijke is een veelzijdig stadje en een heerlijke plek om te wonen.

Wie over het prachtige marktplein met zijn monumentale gevels wandelt, proeft de sfeer van de Middeleeuwen. Met z’n gezellige cafés, restaurants en vele evenementen biedt IJzendijke een ambiance die doet denken aan het Franse uitgaansleven. Al sinds eeuwen verdient IJzendijke dan ook haar bijnaam ‘Petit Paris’.

Naast rust, ruimte en veiligheid is alles aanwezig voor een optimaal woongenot: een rijk verenigingsleven, uitstekende sportieve voorzieningen, goede scholen met kinderopvang, vele kwaliteitswinkels en een groot aantal bedrijven met voldoende werkgelegenheid. IJzendijke is het middelpunt van diverse toeristische fiets- en wandelroutes. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse folkloristische dag, de kermis en de internationale trekpaardenkeuring, befaamd tot ver over de landsgrenzen. Culturele en sportieve voorzieningen liggen binnen handbereik. Voor de sportliefhebber zijn diverse mogelijkheden in de omgeving aanwezig, waaronder een indoorskibaan, een schitterende 18 + 9 holes golfbaan en diverse in- en outdoor zwembaden. Maar ook cultuurminners kunnen hun hart ophalen, theaters en bioscopen bevinden zich om de hoek!

. in m

oom

ur 1 u

IJzendijke kent een turbulente geschiedenis. In de 80-jarige oorlog was fort ‘Ysendijck’ het middelpunt van de strijd tussen de Noordelijke Nederlanden en de Spaanse Kroon. In 1604 verdreef Prins Maurits de Spanjaarden en liet meteen de verdedigingswerken versterken. Dit was het startsein voor de realisatie van de zogenaamde Staats-Spaanse Linies.

.

40

min 0 p Z 3 o ur 1 u gen r a e d B Bre Antwe

rpen

De prins is er nog steeds, gemoedelijk op een bankje op de Markt, schuin voor het Bolwerk, het unieke museum waar de geschiedenis van de Staats-Spaanse Linies voortleeft. Het museum is een prachtige start voor een bezoek aan de Linies, nog steeds duidelijk zichtbaar in heel Zeeuws-Vlaanderen en een toeristische trekker van formaat.

50 m in.

l 1 15 .

in m

.

min

r

uu

t 45

se us Br

40

Gen

B

ge rug

. min

De Staats-Spaanse Linies en prins Maurits

Go es

Knokke 25 min.

M’burg 40 min.

Op een steenworp afstand bevinden zich de historische stadjes Hulst en Sluis, waar de winkels zeven dagen per week geopend zijn. Door haar unieke ligging vlakbij de Westerscheldetunnel liggen steden als Middelburg, Goes, Breda en Rotterdam binnen handbereik. De mondaine badplaats Knokke, de culturele steden Brugge en Gent maar ook het bruisende Antwerpen zijn binnen een uur bereikbaar. Door haar uitstekende ligging is IJzendijke speciaal voor werknemers in de kanaalzone dé ideale woonplaats.

4


PLAN GROOTE JONKVROUW Een plan met historische allure ‘Groote Jonkvrouw’ geeft een knipoog naar het roemruchte verleden van IJzendijke. Rondom het plan wordt een deel van de Staats-Spaanse linies in volle glorie herbouwd, waarbinnen een unieke woonwijk ontstaat. Straatnamen als Molenveste, Mortierstraat, Kruidhuisstraat en Papenmuts spreken hierbij tot de verbeelding. Kenmerkend voor de wijk is het historische karakter. De kavels zijn ruim van opzet, maar ook het openbaar gebied krijgt de aandacht. De stadswal, stadsgracht en het achterliggende wandelpad worden opgenomen in het netwerk van toeristische routes. Door een unieke doorgang door de wal wordt de doorsnede van de originele verdedigingswal volledig zichtbaar. Het natuurlijk en klassieke karakter wordt ook versterkt door het gebruik van authentieke bestratingmaterialen en het centrale plein met enkele karakteristieke bomen.

Een veilig en kindvriendelijk woonmilieu In Groote Jonkvrouw is het aangenaam wonen voor alle leeftijden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het openbaar gebied met groen- en speelvoorzieningen. Iedereen kan zich hier veilig voelen.

Statige architectuur Het ontwerp van de woningen ademt een statige en historische sfeer uit. De woningen hebben zowel een klassiek uiterlijk als hedendaags comfort. In het plan worden een viertal woningtypes gerealiseerd die met grote zorg zijn ontworpen: ‘Jonker’, ‘Baron’, ‘Graaf’ en ‘Hertog’. De verscheidenheid en variatie in de architectuur is groot. Naast dit alles kunnen ook persoonlijke wensen worden gerealiseerd. Er is een uitgekiend pakket van individuele keuzemogelijkheden samengesteld. De woningen mogen dan een klassiek uiterlijk hebben, technisch en kwalitatief zijn de woningen modern en voldoen aan alle eisen van deze tijd. Modern en klassiek smelten hier samen tot een bijzondere woonbeleving.

planlocatie

Fasering Het plan Groote Jonkvrouw wordt in 3 fasen uitgevoerd. De starterswoningen type Jonker worden in de 1e en de 3e fase gerealiseerd. De types Baron en Graaf worden in alle 3 de fasen gebouwd. Type Hertog wordt in de 2e fase tot stand gebracht.

5


SITUATIE, schaal 1:1500

N.B. afhankelijk van de ontwikkeling van het plan kunnen de verschillende woningtypes en hun locaties nog worden aangepast.

6


BARON - GEZINSWONINGEN Een stijvolle woning op een droomplek In het plan Groote Jonkvrouw worden in totaal 32 woningen type Baron gerealiseerd, 8 stuks in de 1e fase, 12 stuks in de 2e fase en 12 stuks in de 3e fase. De Baron is een woning voorzien van stijlvolle accenten en heeft hierdoor een klassieke uitstraling.

Baron, de ideale gezinswoning De Baron is een ruime, praktische en vooral ook bijzonder mooie geschakelde gezinswoning. Door de ruimte en de mogelijkheden om die naar eigen wens aan te passen is de Baron uitermate geschikt voor zowel kleine als grote gezinnen. Standaard heeft de Baron 3 royale slaapkamers op de verdieping met daarboven nog een ruime zolder die te bereiken is met een vaste trap. De Baron wordt gebouwd met duurzame bouwmaterialen en voldoet vanzelfsprekend aan de laatste bouweisen. De Baron is tevens een onderhoudsvriendelijke woning. De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, de gevelbetimmeringen en dakkapellen in onderhoudsarm plaatmateriaal. Parkeren is geen probleem. Naast de woning, voor de garage, ligt een eigen en volledig verharde oprit geheel in stijl met de rest van het plan.

Meer keuze? In aanvulling op de standaard woning kunt u kiezen uit een uitgebreid pakket aan opties. Door de mogelijkheid om op de begane grond een 4e slaapkamer met badkamer te creĂŤren kunt u de woning geheel levensloopbestendig maken. U heeft liever een grotere woonkamer? Ook dat kan! Bij de uitbreiding van de woonkamer kunt u ook kiezen voor het bijzondere dakterras waar u van de weidse vergezichten over de polders kunt genieten. Aan u de keus. Een geĂŻsoleerde garage, tuindeuren, een apart toilet op de verdieping, dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook nog een aantal extra keuzemogelijkheden voor de keuken en het sanitair. Het kan allemaal.

Partners die staan als een huis De woningen worden gerealiseerd door een professionele en betrouwbare partner. Aannemersbedrijf Van der Poel staat garant voor mooi en degelijk vakwerk en levert een eigentijds en zorgeloos product af. Voor alle verkoopinformatie en een speciaal financieringsarrangement kunt u contact opnemen met De Dobbelaere Makelaars. Zij helpen u graag en vakkundig verder. Zo kunt u zorgeloos aan een mooie toekomst beginnen!

7


GEVELS, schaal 1:150

Voorgevel

Linker zijgevel

Achtergevel

Doorsnede

8

Rechter zijgevel


PLATTEGRONDEN LINKS, schaal 1:100

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

9

Zolder


PLATTEGRONDEN RECHTS, schaal 1:100

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

10

Zolder


INRICHTINGSIMPRESSIES PLATTEGRONDEN RECHTS, schaal 1:100

Begane grond

Verdieping

11

Zolder


GEVELS OPTIEPAKKET 1, schaal 1:150

Voorgevel

Linker zijgevel

Achtergevel

Doorsnede

12

Rechter zijgevel


PLATTEGRONDEN LINKS OPTIEPAKKET 1, schaal 1:100

opties: uitbreiding keuken (per 2 woningen) tuindeuren geisoleerde garage geisoleerde garagedeur extra deur garage extra loopdeur t.p.v. keuken badkamer met apart toilet dakterras met privacyscherm + balustrade indeling zolder wm/dr in garage of op zolder

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

13

Zolder


PLATTEGRONDEN RECHTS OPTIEPAKKET 1, schaal 1:100

opties: uitbreiding keuken (per 2 woningen) tuindeuren geisoleerde garage geisoleerde garagedeur extra deur garage extra loopdeur t.p.v. keuken badkamer met apart toilet dakterras met privacyscherm + balustrade indeling zolder wm/dr in garage of op zolder

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

14

Zolder


GEVELS OPTIEPAKKET 2, schaal 1:150

Voorgevel

Linker zijgevel

Achtergevel

Doorsnede

15

Rechter zijgevel


PLATTEGRONDEN LINKS OPTIEPAKKET 2, schaal 1:100

opties: uitbreiding keuken (per 2 woningen) extra loopdeur t.p.v. keuken dakterras met privacyscherm + balustrade wm/dr op zolder indeling slaapkamer + badkamer BG

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

16

Zolder


PLATTEGRONDEN RECHTS OPTIEPAKKET 2, schaal 1:100

opties: uitbreiding keuken (per 2 woningen) extra loopdeur t.p.v. keuken dakterras met privacyscherm + balustrade wm/dr op zolder indeling slaapkamer + badkamer BG

N.B. oppervlaktematen van de ruimtes zijn gemeten tussen de muren, de oppervlaktematen volgens Bouwbesluit staan tussen haakjes

Begane grond

Verdieping

17

Zolder


STIJLVOLLE KEUKENS EN SANITAIR

Stijlvolle en hoogwaardige keukens

Stijlvol en hoogwaardig sanitair

Exclusieve woningen met allure verdienen een hoogwaardige keuken. De woningen in Groote Jonkvrouw worden opgeleverd met standaard een Hentonic keuken. Volledig gemonteerd, voorzien van moderne apparatuur zoals een gaskookplaat, een ge誰ntegreerde koelkast en een afzuigkap. Uiteraard zijn opties en aanpassingen naar eigen wens mogelijk.

Naast een kwaliteitskeuken worden de woningen in Groote Jonkvrouw standaard allemaal voorzien van stijlvol sanitair met hoogwaardige kwaliteitskranen. In de woningen wordt standaard het sanitair geplaatst van fabrikaat Villeroy & Boch type Architectura, uitgevoerd in de kleur wit. De verschillende standaard geplaatste kranen zijn alle van Hans Grohe.

Zo kunt u de droomkeuken realiseren die past bij uw wensen.

5 18

Uiteraard geldt ook hier dat opties en aanpassingen naar eigen wens mogelijk zijn.


TECHNISCHE OMSCHRIJVING 1.

Administratieve bepalingen / voorrang GIW-bepalingen

Van toepassing zijn: • • •

Bouwbesluit 2003 De verkoop valt onder de GIW garantie- en waarborgregeling voor woningen 2007 Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van werken (UAV ’89). Hierin is de rechtsverhouding tussen opdrachtgever en aannemer geregeld.

‘Ongeacht hetgeen in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden, gehanteerd en voorgeschreven door het GIW. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn ofwel nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van het GIW’.

2.

Indeling in verblijfsgebieden

Het verblijfsgebied op de begane grond bestaat uit: • Woonkamer • Keuken Het verblijfsgebied op de verdieping bestaat uit: • Slaapkamer 1 • Slaapkamer 2 • Slaapkamer 3

3.

Peil van de woning

Het peil –P- waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten, komt overeen met de bovenkant van de begane grondvloer. Het peil wordt bepaald in overleg met de dienst Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Sluis.

4.

Grondwerk

4.1 Grondwerk algemeen De nodige grondwerken te verrichten voor funderingsbalken, (riolerings) leidingen, paden en terrassen. Als bodemafsluiting onder de begane grondvloer wordt schoon zand toegepast. 4.2 Grondwerk terras/tuin Onder paden en terrassen wordt een aanvulling van zand aangebracht. De tuinen worden afgewerkt met uitgekomen grond.

5.

Rioleringswerken

De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot de binnen- en buitenriolering zijn in de koop–aanneemsom inbegrepen. De riolering en de hemelwaterafvoeren worden samengesteld uit p.v.c. van voldoende diameter. Het systeem is voorzien van de benodigde ontstoppingsmogelijkheden en stankafsluiters. De riolering wordt belucht d.m.v. een ontspanningsleiding. Alle genoemde leidingen zijn voorzien van KOMO-keur. Het afvoersysteem zal worden uitgevoerd in een gescheiden systeem en wordt aangesloten op het gemeentelijke rioolstelstel e.e.a. in overleg met de gemeente.

6.

Invoeringen Delta Nuts

De in te storten mantelbuizen t.b.v. de invoeringen Delta Nuts en de rioleringen worden door de aannemer geleverd en aangebracht.

7.

Bestratingen, terreininventaris en groenvoorziening

7.1 Bestratingen Het terras (buitenruimte) achter de woning wordt bestraat met betontegels 600x400 mm in de standaard kleur grijs. Oppervlakte conform tekening. 7.2 Oprit Vanaf de voorgevel garage tot aan het trottoir wordt een oprit aangebracht bestaande uit betontegels 300x300 mm in de kleur donkergrijs. Onder de bestrating wordt een laag schoon zand aangebracht. 7.3 Trottoir (afhankelijk van de situatie) Bij een deel van de woningen wordt vanaf de voorgevel van de woning een trottoir van ca. 3m breed aangebracht. Ca. 1,5 meter uit de voorgevel is eigendom van de woning, overige 1,5m trottoir is openbaar. Het trottoir wordt uitgevoerd met betontegels 300x300 mm in de kleur donkergrijs. Onder de bestrating wordt een laag schoon zand aangebracht. 7.4 Privacyscherm Tussen de woningen wordt aan de achtergevel een privacyscherm (ca. 1,5x1,8m) van gaaswerk met klimopbeplanting voorzien. 7.5 Terreininventaris De hoekpunten van de percelen worden d.m.v. perkoenpaaltjes aangegeven. 7.6 Groenvoorziening Ter plaatse van de oprit wordt, afhankelijk van de situatie, een plantenvak in de bestrating opgenomen. Deze wordt aangeplant met een bodembedekker volgens keuze architect.

8.

Fundering

Aan de hand van de resultaten van de uitgevoerde sonderingen wordt het navolgende funderingssysteem toegepast: Fundering woningen en geschakelde garages op palen met betonnen funderingsbalken, e.e.a. conform advies van de constructeur. Funderingsvorm, afmetingen en wapening volgens opgave constructeur, e.e.a. na goedkeuring door Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Sluis.

9.

Gevels en wanden

9.1 Baksteen Het buitenspouwblad van de woningen wordt als schoonmetselwerk uitgevoerd in een baksteen handvorm waalformaat in de kleur bruin-rood. De plint van de woning wordt, zoals aangegeven op tekening, uitgevoerd in handvorm waalformaat in de kleur donkerbruin-rood. Het metselwerk wordt gevoegd met een grijze voeg. De buitengevels worden geisoleerd conform de EPC berekening. De gevels van de garages worden als halfsteensmetselwerk uitgevoerd in een baksteen handvorm waalformaat in de kleur bruin-rood. In de gevel van de garage worden ventilatieopeningen aangebracht.

19

9.2 Prefab beton gevels De binnenspouwbladen, stabiliteitswanden en woningscheidende wanden worden uitgevoerd als prefab betonwanden. 9.3 Gipsblokken De op tekening aangegeven separatiewanden in de woningen worden uitgevoerd in gipsblokken met een dikte van 70mm. In de natte ruimten worden waterwerende gipsblokken toegepast. De wanden tussen de verblijfsgebieden worden t.b.v. de benodigde geluidsisolatie uitgevoerd in gipsblokken type zwaar. Als alternatief voor de gipsblokken kan de aannemer kiezen om de separatiewanden uit te voeren als cellenbeton verdiepingshoge elementen.

10.

Staalconstructies

10.1 Lateien Ter plaatse van de bovenkant van de kozijnen wordt, daar waar nodig, het bovenliggende metselwerk opgevangen met stalen hoeklateien. Afmetingen volgens opgave leverancier.

11.

Vloeren

11.1 Begane grondvloer woningen en garages De begane grondvloer van de woningen en garages worden uitgevoerd als een geïsoleerde ribcassettevloer, dikte en wapening conform opgave leverancier. Voor de toegang van de kruipruimte (alleen woning) wordt een sparing gemaakt in de begane grondvloer. Deze sparing wordt afgedekt met een geïsoleerd kruipluik voorzien van een luikoog. De kruipruimte wordt geventileerd d.m.v. roosters in de buitengevel. 11.2 Verdiepingsvloeren De eerste en tweede verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als een prefab betonvloer, dikte en wapening conform opgave constructeur. Alle betonnen verdiepingsvloeren zijn aan de plafondzijde voorzien van V-naden, die in het zicht blijven. 11.3 Dakvloer De dakvloer van de berging wordt uitgevoerd als een prefab betonvloer, dikte en wapening conform opgave constructeur.

12.

Hellende daken / platte daken / dakkapel

12.1 Kapconstructie De kapconstructie van de woning wordt uitgevoerd in prefab geïsoleerde dakelementen. De dakplaten zijn aan de binnenzijde voorzien van een basisplaat, deze plaat is fabrieksmatig wit gegrond en wordt op de 1e verdieping wit afgewerkt, op de 2e verdieping worden de platen niet nader afgewerkt. 12.2 Dakbedekking hellend dak De geïsoleerde dakelementen worden voorzien van gebakken dakpannen in de kleur oranje. Verankering volgens opgave fabrikant.


TECHNISCHE OMSCHRIJVING 12.3 Dakkapel voorgevel Op de voorgevel wordt een dakkapel voorzien zoals aangegeven op tekening. De voorzijde en zijwangen van de dakkapel worden opgebouwd als houten regelwerk voorzien van isolatie en aan de binnenzijde voorzien van basisplaat wit afgewerkt. De voorgevel van de dakkapel wordt uitgevoerd in schoon metselwerk. Het dak van de dakkapel wordt uitgevoerd in prefab geïsoleerde dakelementen aan binnenzijde voorzien van basisplaat wit afgewerkt (voor zover in het zicht blijvend). In de dakkapel wordt een plafond van gipsplaat aangebracht. De dakkapel wordt afgewerkt met gebakken dakpannen in de kleur oranje. 12.4 Dakkapel achtergevel Op de achtergevel wordt een dakkapel voorzien zoals aangegeven op tekening. De voorzijde en de zijwangen van de dakkapel worden opgebouwd als houten regelwerk, voorzien van isolatie en aan de buitenzijde voorzien van Rockpanel o.g., aan de binnenzijde voorzien van basisplaat wit afgewerkt. Het dak van de dakkapel wordt uitgevoerd als houten balklaag met dakbeschot bestaande uit plaatmateriaal en isolatie, aan de binnenzijde voorzien van basisplaat wit afgewerkt. De dakkapel wordt afgewerkt met bitumineuze dakbedekking. De dakranden worden afgewerkt met een aluminium daktrim. Naar keuze aannemer kan de dakkapel als kunststof prefab dakkapel worden uitgevoerd. 12.5 Platdak garage Het platdak van de garage wordt voorzien van een bitumineuze dakbedekking, hieronder een dampremmende folie. De dakranden van de platdakconstructies worden afgewerkt met een aluminium daktrim. 12.6 Platdak berging Het platdak van de berging wordt voorzien van een bitumineuze dakbedekking geplakt op isolatie met hieronder een dampremmende folie. De dakranden van de platdakconstructies worden afgewerkt met een aluminium daktrim.

13.

Gootconstructie

De hellende daken worden voorzien van kunststof bakgoot in de kleur wit. De hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in PVC in standaardkleur grijs en worden aangesloten op de riolering.

14.

Kozijnen, ramen en deuren

14.1 Kunststof buitenkozijnen, -ramen en –deuren Alle buitenkozijnen worden uitgevoerd als geïsoleerde kunststof kozijnen in standaardkleur wit. Ramen en deuren buitenzijde in de kleur groen. Deze kozijnen worden geplaatst in een stelkozijn en afgewerkt met kunststof kantstukken. De draairichtingen van de beweegbare delen staan aangegeven op de geveltekeningen. In een aantal kozijnen worden zelfregulerende ventilatieroosters voorzien. De voordeur wordt uitgevoerd met glasopening en brievenbussleuf, de buitendeur van de berging worden uitgevoerd als een glasdeur voorzien van isolerende beglazing. 14.2 Stalen montagekozijnen en binnendeuren woningen Alle binnenkozijnen in de woning worden uitgevoerd als stalen montagekozijnen voor opdekdeuren met bovenlicht, zonder stofdorpel. Met uitzondering van het kozijn tussen garage en berging. Kozijnen in standaardkleur wit. De binnendeuren van de woningen worden uitgevoerd als fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren in standaardkleur wit zonder glasopening.

14.3 Houten binnenkozijn Het kozijn tussen garage en berging wordt uitgevoerd als een houten binnenkozijn zonder bovenlicht. De binnendeur wordt uitgevoerd in hout en voorzien van een cilinder. Kozijn en deur in standaardkleur wit.

17.3 Binnentimmerwerk woningen In de woningen worden geen stofdorpels en geen vloerplinten aangebracht.

14.4 Garagedeur De toegang tot de individuele garages wordt voorzien van een handbediende stalen kanteldeur. Garagedeur vervaardigd uit verzinkte staalplaat, verticale profilering. Deurblad afgewerkt in standaard kleur wit.

De meterkast wordt voorzien van noodzakelijke bouwkundige voorzieningen, het geheel overeenkomstig de voorschriften van het Nutsbedrijf.

15.

Beglazing

15.1 Dubbele beglazing In de buitenkozijnen van de woning wordt isolerende beglazing toegepast. De beglazing in de woning uitgevoerd als HR++ glas. 15.2 Enkele beglazing Blank enkelglas wordt toegepast in alle bovenlichten van de binnenkozijnen m.u.v. het bovenlicht van de meterkast en de deur woonkamer-hal deze worden voorzien van een dicht paneel.

16.

Metaalwerken

16.1 Matrand In de hal wordt een matrand in gegalvaniseerde uitvoering aangebracht. 16.2 Hang- en sluitwerk buitenkozijnen Alle bewegende delen in de buitenkozijnen zijn voorzien van tochtweringsprofielen. Het hang -en sluitwerk wordt, daar waar nodig, inbraakwerend uitgevoerd conform NEN 5096 SKG klasse **. De deuren worden voorzien van gelijksluitende profielcilinders. 16.3 Hang- en sluitwerk binnendeuren Binnendeuren worden voorzien van aluminium deurkrukken en afgehangen aan stalen paumelles. In de binnendeuren worden de volgende sloten voorzien: • Vrij en bezet slot t.b.v. toilet en badkamer • Loopslot t.b.v. overige deuren • Cilinderslot in deur garage - berging 16.4 Zinken muurafdekking Het front van de dakkapel en de zijgevel van de woning wordt voorzien van een zinken muurafdekking.

17.

Buiten en binnentimmerwerk

17.1 Buitentimmerwerk Alle betimmeringen aan dakkapel etc. worden uitgevoerd met Rockpanel o.g. geschroefd aangebracht op de benodigde achterhoutconstructies. Plaatmateriaal in de kleur gebroken wit. 17.2 Houten balklaag garage Het platdak van de garages wordt uitgevoerd als houten balklaag met dakbeschot van houten plaatmateriaal. In de garage blijft de balklaag in het zicht. Afmetingen balkhout volgens opgave constructeur.

20

In de dakkapel (voorgevel) wordt een gipsplaat plafond aangebracht.

Overige benodigde aftimmerwerkzaamheden t.p.v. kozijnen, leidingkokers etc. worden aangebracht. 17.4 Houten trappen De eerste en tweede verdiepingstrap wordt uitgevoerd als vurenhouten open trap. De muurleuningen langs de buitenzijde van de verdiepingstrappen van hardhout. De traphekken van vurenhout met bovenregel.

18.

Tegelwerken, dorpels, muurafdekking, raamdorpels en vensterbanken

18.1 Tegelwerken De vloer- en wandtegels worden door de aannemer bemonsterd. 18.2 Vloertegels In de woningen worden de vloeren van badkamer en de toiletruimte betegeld. Kleur en afmetingen conform een door de aannemer voor te leggen keuzepakket. De afmeting van de vloertegels is 200x200 mm. Voor de aankoop van deze vloertegels is een stelpost opgenomen van € 20,-/m2 incl. 19% BTW. De badkamervloer wordt ter plaatse van de douche op afschot (tegeldikte verdiept) betegeld naar de afvoer. 18.3 Wandtegels Het wandtegelwerk in de woningen wordt uitgevoerd in geglazuurde wandtegels. Kleur en afmetingen conform een door de aannemer voor te leggen keuzepakket. De afmeting van de wandtegels is 200x250 mm. Voor de aankoop van deze wandtegels is een stelpost opgenomen van € 20,-/m2 incl. 19% BTW. • De wanden van het toilet tot ca. 1500mm en badkamer tot ca. 2100mm • De wanden van de keuken boven het aanrechtblad ca. 600mm. De wand- en vloertegels worden niet strokend aangebracht. 18.4 Kunststeen dorpels In de woningen worden kunststeen dorpels toegepast bij de volgende binnendeurkozijnen: • Toilet • Badkamer 18.5 Hardsteen muurafdekking De metselwerk voorgevel van de dakkapel wordt voorzien van een hardsteen tegel/muurafdekking. 18.6 Raamdorpels Aan de buitenzijde van de kozijnen worden baksteen metselwerk raamdorpels toegepast. 18.7 Vensterbank Onder de kozijnen worden aan de binnenzijde ter plaatse van borstwering, Werzalith o.g. vensterbanken toegepast.


TECHNISCHE OMSCHRIJVING 19.

Afwerking vloeren, plafonds en wanden

19.1 Vloerafwerking De betonvloeren van de woning en garage worden afgewerkt met een cementdekvloer. 19.2 Plafonds De betonplafonds van de woningen worden voorzien van structuur spuitwerk in de kleur wit. Alle betonnen verdiepingsvloeren zijn aan de plafondzijde voorzien van V-naden, die in het zicht blijven. 19.3 Wanden Boven het tegelwerk in de toiletruimte en badkamer wordt structuur spuitwerk in de kleur wit aangebracht. De overige betonwanden en de gibowanden van de woning, welke niet voorzien zijn van spuitwerk en tegelwerk, worden behangklaar afgewerkt.

20.

Schilderwerk

20.1 Buitenschilderwerk Schilderwerken aan diverse buitenbetimmeringen en bijbehorende aftimmeringen worden, daar waar geen fabrieksmatige afgewerkte materialen worden toegepast, geschilderd volgens een dekkend systeem. 20.2 Binnenschilderwerk De bovenzijde en de onderzijde van de trap op de begane grond en eerste verdieping worden afgeschilderd met een niet slijtvaste verflaag. De trapleuningen worden gelakt, het traphek wordt geschilderd. Het houten kozijn tussen garage en berging wordt geschilderd volgens een dekkend systeem. Alle overige houten betimmeringen worden geschilderd volgens een dekkend systeem. De verwarmingsleiding, water- en gasleidingen voor zover in het zicht blijvend, m.u.v. de leidingen in berging, meterkast en zolder, worden geschilderd met hiervoor geschikt verfsysteem. De binnenkozijnen, -deuren en radiatoren, voor zover niet nader benoemd, zijn fabrieksmatig afgelakt.

21.

Keukeninrichting

In de koop –aanneemsom is een post begrepen voor het leveren, plaatsen en aansluiten van de keukeninrichting. Geleverd wordt een standaard keukeninrichting zoals deze indicatief staat weergegeven op de plattegrondtekening. Dit keukenblok is inclusief keukenmengkraan, gaskookplaat, afzuigkap met motor en koelkast. De stelpost voor de keuken is €4500,- incl. 19% BTW.

Het buiten Aannemersbedrijf Van der Poel om te (doen) plaatsen van een keukeninrichting, inclusief het tegelwerk, spuitwerk en eventuele aanpassingen van aansluitpunten van de installaties kan niet eerder geschieden dan nadat de woning aan u is opgeleverd.

24.

22.

Closetcombinatie toilet en badkamer • Kristalporselein wandcloset diepspoel incl. toiletzitting in de kleur wit Fonteincombinatie toilet • Kristalporseleinen fontein in de kleur wit • Verchroomde bekersifon • Fonteinkraan Wastafelcombinatie badkamer (geen badmeubel voorzien) • Kristalporseleinen wastafel in de kleur wit • Verchroomde bekersifon • Wastafelmengkraan • Spiegel 400 x 570mm • Planchet 500 x 120 mm boven wastafel Douche combinatie badkamer • Thermostatische douchemengkraan wandopbouw • Glijstangset bestaande uit glijstang 900mm en glijstuk • Spaarhanddouche • Verchroomde doucheslang lang 1500mm • Doucheput 200x200mm Badcombinatie • Badkuip plaatstaal 1700x750mm • Badmengkraan • Douche garnituur Keuken • Keukenmengkraan Berging • Een kraan met slangwartel, beluchter en terugslagklep voor de wasmachine • Een afvoerbuis met sifon t.b.v. de afvoer wasmachine Zolder • Een kraan met slangwartel, beluchter en terugslagklep voor de cv ketel • Een afvoerbuis met sifon t.b.v. de afvoer c.v. ketel, m.v.

Water- en gasinstallatie

22.1 Waterleidingen De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot water zijn in de koop-aanneemsom begrepen. De kosten van gebruik van water zijn tot de dag van oplevering voor rekening van de ondernemer. De koudwaterleiding van de woning wordt aangelegd vanaf de watermeter, deze is geplaatst in de meterruimte in de woning. De waterleiding is afsluiten aftapbaar en in voldoende mate beschermd tegen bevriezing. De volgende tappunten in de woning worden aangesloten: • Keuken Mengkraan boven het aanrecht • Toiletruimte Het reservoir van toiletcombinatie Fonteinkraan • Badkamer Wastafelmengkraan Thermostatische douchekraan Het reservoir van toiletcombinatie Badmengkraan • Zolder Vulpunt t.b.v. CV combiketel • Berging Wasmachine aansluiting In de woningen wordt een warmwaterleiding gelegd vanaf de combiketel naar de volgende tappunten, uitgaan van afzonderlijk gebruik: • Keuken Mengkraan boven het aanrecht • Badkamer Wastafelmengkraan Thermostatische douchekraan Badmengkraan Indien de keuken en sanitair na oplevering worden aangebracht, worden de standaard tappunten afgedopt.

Het te leveren sanitair (fabrikaat Villeroy & Boch type Architectura) in witte uitvoering, wordt met de nodige stankafsluiters aangesloten op de riolering.

25.

Verwarmingsinstallatie

23.

Gasleidingen De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot gas zijn in de koop-aanneemsom begrepen. De kosten van gebruik van gas zijn tot de dag van oplevering voor rekening van de ondernemer.

De woningen worden verwarmd door een gasgestookte combi hoog rendementsketel, geplaatst op zolder. De leidingen van de installatie worden, voor zover mogelijk, in de cementdekvloer weggewerkt. De ruimten worden verwarmd door middel van fabrieksmatig afgelakte plaatradiatoren, voorzien van standaard radiatorkranen en standaard radiator voetbocht.

Er wordt een gasleiding gelegd naar de volgende aansluitpunten: • Keuken Fornuis • Zolder Combiketel

Bij gelijktijdige verwarming worden de volgende temperaturen gehaald en gehandhaafd in alle te verwarmen ruimten: • Woonkamer/keuken 20°C • Slaapkamers 20°C • Hal/overloop 15°C • Badruimte 22°C • Toiletruimte 15°C

De keukens worden geleverd door Hentonic Keukens, kier kunt u nadere informatie verkrijgen over de standaard aangeboden keuken, alsmede over de mogelijkheden om deze naar eigen wens aan te passen. Indien u besluit de keuken niet door de aangewezen keukenleverancier te betrekken, wordt de stelpost zijnde €4000,-incl. 19% BTW aan u gecrediteerd. U dient dan wel een melding van minderwerk volgens de voorwaarden te ondertekenen.

Sanitair

Ten behoeve van de temperatuurregeling wordt een kamerthermostaat aangebracht. De thermostaatbediening wordt in de woonkamer op ca. 1,50 m boven de vloer aangebracht.

21


TECHNISCHE OMSCHRIJVING Ventilatievoorzieningen en rookgasafvoer/ventilatiekanalen

Bij de voor- en achterdeur wordt een aansluiting voor een buitenlichtpunt voorzien (zonder armatuur).

26.1 Rookgasafvoer/ventilatiekanalen De ventilatiekanalen van de mechanische ventilatie en de rookgasafvoerkanalen zijn van metaal. De rookgas afvoer en de mechanische ventilatie afvoer eindigt bovendaks met een dakdoorvoer.

De woningen zijn voorzien van belinstallatie bestaande uit een drukknop t.p.v. de voordeur, een bel in de hal en een ingebouwde beltrafo in de meterkast.

26.

26.2 Ventilatievoorzieningen In de woning wordt ten behoeve van de ventilatie een systeem met een natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer voorzien. De volgende ruimtes worden mechanisch afgezogen: • Badkamer • Toilet • Keuken • Berging Ter plaatse van de opstelplaats van het kooktoestel wordt de lucht mechanisch afgezogen door middel van een afzuigkap met motor. De bediening van de mechanische ventilatie wordt voorzien in de woonkamer en in de badkamer. De natuurlijke luchttoevoer in de verblijfsruimten geschiedt door middel van afsluitbare zelfregulerende ventilatieroosters in de buitenkozijnen van woon- en slaapkamers. De ventilatieroosters zijn in kleur gemoffeld. De garage wordt natuurlijk geventileerd d.m.v. ventilatie openingen in het gevelmetselwerk.

27.

Elektrische installatie

De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot elektrische energie zijn in de koop-aanneemsom begrepen. De kosten van gebruik van elektriciteit zijn tot de dag van oplevering voor rekening van de ondernemer. De elektrische installatie voldoet aan de aansluitvoorwaarden van het energieleverend bedrijf en aan de NEN 1010. De toegepaste materialen zijn voorzien van KEMA keur. De elektrische installatie wordt aangelegd vanuit de meterruimte, verdeeld over een aantal groepen, naar de diverse aansluitpunten. In de meterkast bevindt zich een elektrameter, evenals de groepenverdeling. De installatie wordt uitgevoerd in standaardmateriaal inbouw (kleur wit). In de woonkamer en de slaapkamers worden de wandcontactdozen geplaatst op ca. 300mm boven de vloer, in de overige ruimtes op ca. 1050mm boven de vloer. In de woningen wordt in de hal en de overloop een rookmelder tegen het plafond aangebracht. Deze rookmelder wordt aangesloten op het lichtnet en beschikt over een noodaccu. Daar waar meerdere rookmelders nodig zijn worden deze gekoppeld. In de keuken wordt een loze leiding aangebracht t.b.v. elektrisch koken. In de berging wordt een aansluiting voor wasmachine en wasdroger voorzien. Op de zolder wordt een aansluiting voor cv en mv installatie voorzien. In de garage wordt de elektrische installatie uitgevoerd met standaardmateriaal opbouw.

28.

Telecommunicatie voorzieningen

De aansluitkosten van de telefooninstallatie zijn niet in de aanneemsom begrepen. De aansluitkosten van de CAI zijn niet in de aanneemsom begrepen. De woningen zijn voorzien van een inbouwdoos voor telefoon en CAI in de navolgende ruimten: • Woonkamer bedraad • Slaapkamer 1 onbedraad De aansluitpunten t.b.v. telefoon en CAI worden geplaatst op ca. 300mm boven de vloer.

29.

Schoonmaken en oplevering

Minimaal vier weken voor de oplevering, worden de kopers schriftelijk op de hoogte gesteld van de definitieve datum en het tijdstip van oplevering. De hele woning wordt “bezemschoon” opgeleverd. Behalve het sanitair, tegelwerk en de beglazing deze worden schoon opgeleverd.

30.

Enkele aandachtspunten

30.1 Krimp Krimpscheuren van bouwmaterialen, zoals hout, gipsblokken, gipsplaten, plaatmateriaal en pleisterwerk op beton etc. die het gevolg of mede het gevolg zijn van droog- of verhardingskrimp of van invloeden van buitenaf, zijn binnen de huidige bouwsystematiek niet te voorkomen. Indien gewenst kunnen deze na een bepaalde periode door de koper zelf af- c.q. aangewerkt worden. Door de toepassing van diverse materialen met verschillende eigenschappen en mede door droging, zullen er met name bij de aansluitnaden krimpscheuren ontstaan. Deze kunnen tijdens het onderhoud van de woning worden dichtgezet, met bijvoorbeeld een acrylaatkit. Let ook op bij het (laten) leggen van plavuizen, dat er goede lijmsoorten worden toegepast en dat de vloerafwerking op de juiste wijze moet worden gedilateerd, met name bij de vloerinsnoeringen en boven eventuele tussengelegen funderingsbalken. Ook dienen er bij steenachtige wandafwerkingen de nodige extra voorzieningen te worden getroffen (onder andere krimpgaas toepassen, insnijden) om schade als gevolg van krimp te beperken. Eventuele aftimmeringen/plinten dienen zo aangebracht te worden dat zij de bewegingen in de constructie kunnen volgen (bijvoorbeeld plafondplinten aan het plafond bevestigen en niet aan de wand). 30.2 Werkzaamheden direct na oplevering Veelal is er sprake van een vochtig klimaat in de woning (bouwvocht), hiervoor is het noodzakelijk veelvuldig te ventileren en de verwarming niet te “hoog”, in te stellen. Hiermee wordt ook het verschijnsel van de meer dan normale verkleuring van het spuitwerk, door ondermeer uittredend bouwvocht, beperkt.

22

Ook het aanbrengen van diverse “harde” vloer- en wandafwerkingen direct na oplevering kunnen tot vervelende schades van de aangebrachte afwerkingen leiden, ondermeer doordat er bouwvocht “opgesloten” wordt en door het optreden van kruip en krimp in constructieonderdelen als gevolg van droging en verharding in een geruime periode na oplevering. Veelal kunt u de ondernemer niet verantwoordelijk stellen voor deze schade. 30.3 Beglazing Een voorkomend verschijnsel is glasetsing. Dit wordt veroorzaakt door uitloging van bijvoorbeeld metselwerk of betonnen onderdelen. Deze uitloging vindt plaats door een chemische reactie tussen deze bouwmaterialen en het verontreinigde hemelwater. Om schade te voorkomen is het frequent reinigen van de beglazing noodzakelijk. Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven, welke u opdracht kunnen geven om de beglazing te voorzien van een coating. 30.4 Ongeisoleerde garage De garage is standaard ongeisoleerd uitgevoerd. De gevels worden uitgevoerd met halfsteens metselwerk, het dak is uitgevoerd met houten ongeisoleerd dakbeschot. Een dergelijke constructie brengt met zich mee, dat er in het grootste deel van het jaar een vochtig binnenklimaat zal heersen. Deze ruimte is dus niet geschikt voor opslag van vochtgevoelige spullen. Een behandeling met een waterafstotend middel aan de buitenzijde kan het binnenklimaat enigszins verbeteren. Het blijft echter een onverwarmde ruimte waar de luchtvochtigheid binnen net zo hoog is als buiten.

31.

Wijzigingen tijdens de bouw

Alle wijzigingen in opdracht van de ondernemer en/of in opdracht van de koper verstrekt, moeten voldoen aan het gestelde in de betreffende artikelen van de Algemene Voorwaarden, behorend bij de overeenkomst. Deze technische omschrijving is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens van tekeningen, verstrekt door de architect van dit plan. Ondanks bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit eisen van de constructeur, overheid en/of nutsbedrijven. De ondernemer is echter gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan waarde, kwaliteit uiterlijk aanzien en bruikbaarheid van de woning; deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. De op tekening ingeschreven maten zijn “circa” maten. De indeling op de situatietekening van het openbaar terrein (paden, groen, parkeerplaatsen en dergelijke) is aangegeven aan de hand van de laatst bekende gegevens. Wijzigingen hierop vallen buiten de invloedsfeer van de ondernemer. De eventuele perspectieftekening is indicatief evenals de indelingsvoorstellen. Aan deze tekening kunnen geen rechten ontleend worden.


TECHNISCHE OMSCHRIJVING 32.

Staat van afwerking

Hal (verkeersruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op plafond 1 aansluitpunt t.b.v. buitenlichtpunt op serieschakelaar 1 wisselschakelaar t.b.v. lichtpunt overloop 1 enkele wandcontactdoos 1 belinstallatie 1 rookmelder Toilet (toiletruimte) Vloer : vloertegels Wanden : wandtegels ca. 1500mm, waarboven spuitwerk Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt plafond op enkelpolige schakelaar Woonkamer (verblijfsruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar Plafond : spuitwerk Elektra : 2 lichtpunten op plafond op 2 enkelpolige schakelaars 5 dubbele wandcontactdozen 1 thermostaatleiding t.b.v. C.V. 1 schakelaar t.b.v. mechanische ventilatie 1 bedrade CAI leiding 1 bedrade PTT leiding Keuken (verblijfsruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : tegelwerk boven aanrecht, overige wanden behangklaar Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op plafond op enkelpolige schakelaar 3 dubbele wandcontactdozen 4 enkele wandcontactdozen t.b.v. keukenapparatuur 1 onbedrade leiding t.b.v. elektrisch koken 1 onbedrade leiding t.b.v. boiler Berging (onbenoemd) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op wisselschakelaar 1 enkele wandcontactdoos t.b.v. wasmachine 1 enkele wandcontactdoos t.b.v. wasdroger 1 schakelaar t.b.v. buitenlichtpunt (zonder armatuur) 1 enkele wandcontactdoos 1 rookmelder Garage (onbenoemd) Vloer : cementdekvloer Wanden : schoonmetselwerk Plafond : houten plaatmateriaal / balklaag niet afgewerkt Elektra : 1 lichtpunt op wisselschakelaar opbouw 1 dubbele wandcontactdoos opbouw

Overloop (verkeersruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op plafond op wisselschakelaar 1 wisselschakelaar t.b.v. lichtpunt zolder 1 enkele wandcontactdoos 1 rookmelder Slaapkamer 1 (verblijfsruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar, dakplaten en dakkapel wit afgewerkt Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op enkelpolige schakelaar 3 dubbele wandcontactdozen 1 onbedrade CAI leiding 1 onbedrade PTT leiding Slaapkamer 2 (verblijfsruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar, dakplaten en dakkapel wit afgewerkt Plafond : spuitwerk 1 lichtpunt op enkelpolige schakelaar Elektra : 2 dubbele wandcontactdozen 2 loze leidingen Slaapkamer 3 (verblijfsruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : behangklaar, dakplaten wit afgewerkt Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op enkelpolige schakelaar 2 dubbele wandcontactdozen 2 loze leidingen Badruimte (sanitaire ruimte) Vloer : vloertegels Wanden : wandtegels ca. 2100mm waarboven spuitwerk Plafond : spuitwerk Elektra : 1 lichtpunt op plafond 1 wandlichtpunt op serie schakelaar 1 enkele wandcontactdoos boven wastafel 1 schakelaar t.b.v. mechanische ventilatie aarding sanitaire ruimte Zolder (onbenoemde ruimte) Vloer : cementdekvloer Wanden : dakplaten niet nader afgewerkt Plafond : n.v.t. Elektra : 1 lichtpunt op wisselschakelaar 1 dubbele wandcontactdoos 1 perilex wandcontactdoos t.b.v. mechanische ventilatie 1 dubbele wandcontactdoos t.b.v aansluiting combi ketel incl. bedrade leiding thermostaat 2 loze leidingen

23


WEGWIJZER BIJ AANKOOP 1.

Garantie: een huis met zekerheid

U staat voor een belangrijke beslissing, namelijk de aankoop van een woning. Een grote stap, die vermoedelijk na veel wikken en wegen genomen wordt. Over de kwaliteit van uw woning hoeft u zich geen zorgen te maken. De bouw en controle hierop is in goede handen, want tegelijk met uw woning koopt u de ingebouwde garantie die alleen gerenommeerde ondernemingen kunnen bieden. Als u een woning met G.I.W. garantie koopt, betekent dat o.a. het volgende: • met de aanmelding van het bouwplan en afgifte van het garantiecertificaat, verplicht de aannemer zich tot garantie op de kwaliteit van de woning; • de tekst van de koop-aannemingsovereenkomst is overeenkomstig het ministerieel voorgeschreven model. U heeft dus altijd een veilig contract; • het certificaat waarborgt dat u nooit met een half afgebouwde woning zit, wanneer er tijdens de bouw iets mis mocht gaan met de aannemer; • door bemiddeling van het G.I.W. wordt uw woning dan door een ander afgebouwd, terwijl de schade (tot een bepaald maximum) door deze stichting wordt vergoed.

2.

Koopprijzen vrij op naam

De koopsom van de woning is vrij op naam, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder vermelde kosten, die met het verwerven van een eigen woning gemoeid zijn, in de koopsom zijn inbegrepen: • aankoopprijs grond • bouwkosten • honorarium architect, constructeur en overige adviseurs • directievoering en toezicht tijdens de bouw • loon- en materiaalkostenstijgingen die gedurende de bouw optreden • notariskosten van de akte van levering van de grond • makelaarscourtage • verzekering tijdens de bouw • aansluitkosten van gas, water, elektra en riolering • GIW-garantiecertificaat • gemeentelijke leges • omzetbelasting (19% BTW). Een eventuele verhoging of verlaging wordt conform de wettelijke voorschrifen doorberekend. Niet in de koopsom begrepen zijn hoofdzakelijk de kosten met betrekking tot de financiering van de woning, dit zijn onder andere: • de kosten verbonden aan het afsluiten van de hypotheek (afsluitkosten, taxatiekosten etc) • notariskosten voor het beschrijven van de hypotheekakte. • rentekosten over de grond vanaf een nader te bepalen datum • rentekosten over eventueel reeds vervallen termijnen tijdens de bouw • de abonnee- aansluitkosten van Centrale Antenne Installatie en telefoon • eventueel meer- en minderwerk

3.

Koop-aannemingsovereenkomst

Middels het sluiten van deze overeenkomst worden de verplichtingen tussen u en de aannemer vastgelegd. Bij definitieve koop krijgt u vooraf alle ingevulde contractstukken ter inzage toegestuurd. Nadat u deze akte heeft getekend ontvangt u op korte termijn bericht dat de akte ook door de aannemer is mede ondertekend. De originele akte wordt naar de notaris gezonden, die dan de levering kan voorbereiden. Een kopie van de koop-aannemingsovereenkomst wordt verstuurd naar de makelaar en Woningborg. Als u de koop-aannemingsovereenkomst ondertekent, verplicht u zich tot het betalen van de koopprijs.

4.

Notarieel transport

Wanneer de notaris in het bezit is van de door beide partijen getekende koop-aannemingsovereenkomst, de door u aan te leveren hypotheekstukken van de financier en aan de gestelde opschortende voorwaarden is voldaan, zal hij u uitnodigen voor het notarieel transport. Notarieel transport betekent eigendomsoverdracht door het passeren van de akte van levering. Voor de datum van het notarieel transport ontvangt u van de notaris een afrekening, waarop het totale op die datum verschuldigde bedrag is vermeld (inclusief de bijkomende kosten). Dit bedrag dient u tijdig aan de notaris over te (laten) maken. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee aktes getekend, te weten: 1. De akte van eigendomsoverdracht (leveringsakte) van de woning van verkoper aan koper; 2. De hypotheekakte van de lening die u van uw financier ontvangt. Als het notarieel transport heeft plaatsgevonden en dus de grond, eventuele vervallen termijnen en rente zijn betaald, bent u juridisch eigenaar van de grond en de eventueel reeds gerealiseerde opstallen. Vanaf dat moment dient u zelf, eventueel in overleg met uw geldverstrekker, te zorgen voor betaling van de facturen die u van ons ontvangt.

5.

Opschortingsdatum

De opschortingsdatum is de feitelijke datum waarop de ondertekende koop-aannemingsovereenkomst van kracht wordt. Hierbij gelden een aantal opschortende voorwaarden. Dit zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan, voordat wordt begonnen met de realisatie van de woningen. In de koop-aannemingsovereenkomst kunt u de exacte opschortingsdatum lezen. Op het moment dat u en de aannemer de koop-aannemingsovereenkomst tekenen, zijn twee situaties mogelijk: 1. De opschortingsdatum is nog niet verstreken. In dat geval hoort u tot enkele dagen voor de opschortingsdatum niets van ons. Rond de datum van opschorting krijgt u van ons schriftelijk bericht met twee mogelijkheden: • het project gaat door of • de opschortende voorwaarden zijn niet allemaal vervuld. In dat geval stellen wij u een nieuwe opschortingsdatum voor. Er zal verzocht worden hier schriftelijk mee akkoord te gaan. Als u om moverende redenen niet akkoord kunt gaan met de voor gestelde gewijzigde opschortingsdatum, heeft u het recht de koop-aannemingsovereenkomst te laten ontbinden. U doet dan afstand van de woning, waardoor deze weer vrijkomt voor de verkoop. 2. De opschortingsdatum is wel verstreken en aan de gestelde opschortende voorwaarden is voldaan. De overeenkomst is dan bindend en het project wordt gerealiseerd.

24

6.

Wanneer moet u betalen

De koop-aannemingssom wordt gedeclareerd in termijnen naar rato van de voortgang van de bouw en is als volgt vastgesteld: 10% 1e termijn 2e termijn 20% 7,5% 3e termijn 4e termijn 7,5% 7,5% 5e termijn 6e termijn 7,5% 7e termijn 10% 20% 8e termijn 9e termijn 10%

Zodra met de bouw van de woning een aanvang is gemaakt Zodra de ruwe begane grondvloer gereed is gekomen Zodra de ruwe verdiepingsvloer van de 1e verdieping gereed is gekomen Zodra de ruwe verdiepingsvloer van de 2e verdieping gereed is gekomen Zodra de ruwbouwgevels begane grond gereed zijn gekomen Zodra de ruwbouwgevels eerste verdieping(en) gereed zijn gekomen Zodra het dak van de woning waterdicht is Zodra het stuc-, spuit- en tegelwerk is aangebracht Bij oplevering van de woning (te betalen vóór oplevering)

Vanwege de bouwsnelheid zullen enkele termijnen worden samengevoegd. Op de datum van de notariële akte dient u de grondkosten, de vervallen termijnen en de verschuldigde rente te voldoen. Na de notariële akte ontvangt u telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd een volgende termijnnota. U dient de nota (een kopie) voorzien van uw akkoord, naar uw geldgever te zenden die dan voor tijdige betaling zal zorgdragen.

7.

Verzoeken voor meer- of minderwerk

U kunt ervoor kiezen om meerwerk en/of minderwerk uit te laten voeren. Meerwerk betekent dat u de aannemer de opdracht geeft extra voorzieningen in uw woning aan te brengen. Minderwerk houdt in dat u bepaalde werkzaamheden zelf of door derden uit laat voeren. Het is mogelijk individuele verzoeken in te dienen, als deze tenminste geen belemmering vormen voor de voortgang van de werkzaamheden. Het is helaas niet mogelijk alle individuele verzoeken te honoreren. Dit komt omdat de woning deel uitmaakt van een seriematig bouwproces. Daarnaast dient de woning bij oplevering te voldoen aan onder andere het bouwbesluit, de eisen van de nutsbedrijven en de garantiebepalingen. Voor het indienen van meer- en/of minderwerk hebben wij sluitingsdata bepaald. Deze data zijn vastgesteld in verband met de tijd die nodig is voor ontwerp, berekenen, bestellen, produceren, leveren etc. Vóór deze sluitingsdata dient u meer- en/of minderwerk dat u wil opdragen schriftelijk en voorzien van uw handtekening aan de aannemer te overhandigen. Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om meer- en/of minderwerk aan ons op te dragen. De betaling van het meer- en/of minderwerk vindt als volgt plaats: • 25% bij opdracht • 75% voor oplevering van de woning. Indien op verzoek van de koper(s) een wijziging wordt aangebracht en deze wijziging niet voldoet aan het bouwbesluit, kan dit door de aannemer worden geweigerd. Indien de wijziging dan toch wordt uitgevoerd is de aannemer hiervan gevrijwaard en kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.


WEGWIJZER BIJ AANKOOP 8.

Aandachtspunten minderwerk

Als u kiest voor minderwerk, vallen werkzaamheden die door u zelf of door derden zijn uitgevoerd buiten de werking van de GIW-garantie. Dat betekent dat eventuele daaruit voortvloeiende gevolgen en gebreken van dit minderwerk voor uw eigen rekening zijn. Houdt u bij deze keuze voor minderwerk dan ook rekening met de volgende aandachtspunten: • • • •

9.

Het bouwbesluit: de uitvoering van de woning moet blijven voldoen aan dit besluit. De garantieregeling: het kan voorkomen dat garantieclaims worden afgewezen, omdat ze in relatie staan tot het uitgevoerde minderwerk. Voor het minderwerk ontvangt u de gelimiteerde garantieregeling. Indien na oplevering derden aan onderdelen van installaties zoals de centrale verwarming werken, vervalt de garantie op de hele installatie. Facturen

Na de ondertekening van de koop-aannemingsovereenkomst ontvangt u verschillende facturen. Er zijn vier soorten facturen: 1. Grondfactuur: dit is een factuur voor de aankoopprijs van de grond zoals die opgenomen is in de koop-aannemingsovereenkomst. 2. Termijnfactuur: in de koop-aannemingsovereenkomst is een termijnschema opgenomen. (zie 6) Afhankelijk van de voortgang van de bouw ontvangt u termijnfacturen. Als bepaalde werkzaamheden zijn afgerond, ontvangt u de bijbehorende termijnfactuur. 3. Rentefactuur: in de koop-aannemingsovereenkomst kan een bedrag zijn opgenomen voor bouwrente. Dit kan voorkomen als u de koopaannemingsovereenkomst tekent nadat de bouwwerkzaamheden zijn begonnen. Bouwrente is de rente over de vervallen grondtermijn en eventueel vervallen bouwtermijnen vanaf de vervaldatum tot het moment dat u de koop-aannemingsovereenkomst ondertekent. Anderzijds kan ook sprake zijn van zogenaamde uitstelrente. Dit is de rente over de vervallen grondtermijn en eventueel vervallen bouwtermijnen vanaf de datum waarop u de koop-aannemingsovereenkomst ondertekend hebt tot het moment van passeren bij de notaris. Om het betalen van uitstelrente te voorkomen, dient u zo snel mogelijk na het tekenen van de koop-aannemingsovereenkomst een afspraak met de notaris te maken om de grond te transporteren. Tenslotte kan er sprake zijn van boeterente, na te late betaling. Deze rente wordt u bij de laatste termijnfactuur in rekening gebracht. Boeterente kunt u voorkomen door de facturen te betalen binnen de gestelde betaaltermijn. Deze termijn staat vermeld op de betreffende factuur. 4. Meerwerk en/of minderwerkfactuur: op deze factuur wordt het saldo van het meer- en/of minderwerk waarvoor u opdracht heeft gegeven in rekening gebracht. Voor 25% van het totale bedrag aan meer- en/ of minderwerk ontvangt u een factuur bij uw opdrachtverstrekking, voor de andere 75% krijgt u een rekening vóór de oplevering van de woning. De eventuele facturen voor meer- en/of minderwerk kunt u op dezelfde manier behandelen als een termijnfactuur. Bij een minderwerkfactuur (credit) mag u het creditbedrag verrekenen met de opleveringstermijn. Voor alle facturen (dus ook voor het meer- en/of minderwerk en eventuele rentefacturen) geldt dat de betaling bij de aannemer binnen moet zijn vóórdat wij u de sleutel overhandigen.

10.

Bouwplaatsbezoek

Tijdens de bouwperiode mag de bouwplaats in verband met de veiligheidsvoorschriften en ARBO-regels niet betreden worden door onbevoegden. De koop van een woning maakt u niet bevoegd voor het betreden van de bouwplaats. Om de vorderingen op de bouwplaats van dichtbij te kunnen volgen zullen wij u in de gelegenheid stellen om onder begeleiding het werk te bezichtigen. U wordt hierover nader geïnformeerd.

11.

Verzekeringen

Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risico’s van branden stormschade. Zodra de woning aan u is opgeleverd dient u zelf voor de verzekering van de woning zorg te dragen.

12.

Onderhoudsperiode

De onderhoudsperiode duurt drie maanden na de oplevering. Gedurende deze periode kunt u melding maken van eventuele gebreken, waarna zo spoedig mogelijk tot herstel zal worden overgegaan. Onder gebreken worden niet verstaan zaken die zijn ontstaan door wisselende temperaturen en vochtigheidsgehalte, zoals krimpscheurtjes in het stucwerk en gebreken die bij oplevering geconstateerd hadden kunnen worden.

13.

Regeling keukens

Als de keuken niet via de bouwondernemer wordt gekocht dient deze na de oplevering door de koper te worden aangebracht.

14.

Wijzigingen

Alle werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd en afgewerkt volgens de verkooptekeningen en de bijbehorende Technische Omschrijving. Daarnaast gelden de eisen van: 1. Het bouwbesluit en de bouwordening van de gemeente, zoals deze van kracht waren op het moment dat de bouwvergunning werd aangevraagd. 2. De voorschriften van de nutsbedrijven. Wijzigingen en voorbehoud: 1. De verkoopdocumentatie, inclusief de technische omschrijving en staat van afwerking is nauwkeurig en met zorg samengesteld op basis van de gegevens en de tekeningen van de architect en de adviseurs. Onder voorbehoud staan wijzigingen die voortvloeien uit de eisen van de overheid en/of de nutsbedrijven. 2. U kunt geen rechten ontlenen aan de gegevens over de perceelgrootte, ondanks het feit, dat de situatietekening met de grootst mogelijke zorg is samengesteld op basis van door de gemeente en het Kadaster verstrekte gegevens. 3. Aannemersbedrijf Van der Poel behoudt zich het recht voor de detailwijzigingen in ontwerp, constructie en afwerking aan te brengen, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning. 4. De op de tekening vermelde maten zijn “circa”-maten. Geringe afwijkingen van de aangegeven maten zijn dan ook mogelijk. Het is verstandig de maten tijdens de bouw te controleren voor het kopen van bijvoorbeeld gordijnen of kasten.

25

5. Als u na de oplevering van de woning bouwkundige wijzigingen aanbrengt zoals bijvoorbeeld sparingen of een open haard, is dit geheel voor eigen risico. Daarnaast mogen deze wijzigingen alleen worden uitgevoerd met toestemming van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente. 6. Op het moment dat de technische omschrijving en de verkooptekeningen werden vastgesteld, was het leidingverloop, de exacte plaats van de installaties, het aantal radiatoren en de afmetingen van de radiatoren en leidingen nog niet bekend. Pas in een later stadium worden de exacte plaats, afmetingen en dergelijke bepaald en kunnen dus verschillen met de tekeningen. Veel leidingen in de woning zijn in de dekvloeren opgenomen. Als u in de dekvloeren spijkert, boort of iets dergelijks, kan dit schade met zich meebrengen. 7. In de gevels zijn geen bijzondere voorzieningen opgenomen voor het aanbrengen van eventuele zonneschermen. In het algemeen kunnen zogenaamde “knik-arm”-zonneschermen een bijzonder hoge gevelbelasting veroorzaken. De gevels zijn hierop niet berekend. Zonder aanvullende voorzieningen kunnen scheuren ontstaan. Op scheurvorming in de gevels en aanliggende constructie die zijn veroorzaakt door het aanbrengen van zonneschermen en dergelijke, wordt geen garantie gegeven. 8. Ongeacht hetgeen in de technische omschrijving en staat van afwerking is bepaald, gelden de door de GIW-garantie gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaard voorwaarden. Als een bepaling in de technische omschrijving en/of de staat van afwerking afwijkt van de garantiebepalingen, prevaleren steeds de bepalingen van de garantie.

15.

Opleveringsprognose

De uiterste datum van oplevering wordt bepaald door het aantal werkbare dagen dat in de koop-aannemingsovereenkomst is vermeld. Naarmate de bouw vordert kunnen opleveringsprognoses gedetailleerder worden aangegeven. Dit is de zogenaamde opleveringsprognose. Deze prognose is niet bindend, maar is bedoeld om u op de hoogte te houden van de voortgang van werk. Contractueel zijn wij gebonden aan de bouwtijd die in de koop-aannemings overeenkomst is vermeld. Minimaal vier weken vóór de datum van oplevering wordt u uitgenodigd voor de oplevering. In deze uitnodiging staat een definitieve datum vermeld. Aan deze datum kunt u wel rechten ontlenen. Bij de verkoop van uw huidige woning doet u er goed aan om in de koopakte een clausule te laten opnemen, waarin de datum van beschikbaar komen variabel wordt gesteld. De makelaar kan u in deze eveneens goed van advies dienen. Wacht dus altijd de opleveringsbrief af alvorens u definitieve maatregelen treft. Bij de oplevering zijn aanwezig: • De koper en eventueel een deskundige op uitnodiging van de koper • Een vertegenwoordiger van Aannemersbedrijf Van der Poel.

16.

Sleuteloverhandiging

Wanneer de woning gereed is krijgt u een uitnodiging om met de aannemer uw woning te inspecteren voor oplevering. Tijdens deze inspectie worden geconstateerde onvolkomenheden schriftelijk vastgelegd. Getracht zal worden om deze onvolkomenheden te verhelpen alvorens u de sleutel van uw woning ontvangt. Inmiddels heeft u de eindafrekening ontvangen. Als u aan uw financiële verplichtingen heeft voldaan ontvangt u bij oplevering de sleutels van uw woning.


INFORMATIE XCPYCTGITQQVVG ontwikkeling & realisatie

verkoop & informatie

Aannemersbedrijf Van der Poel Hughersluys 31, 4536 HM Terneuzen tel.: 0115 677 500 fax: 0115 621 161 info@poelbv.nl www.vanderpoelterneuzen.nl

De Dobbelaere Makelaars Ledelplein 8.01, 4501 BM Oostburg tel: 0117 45 45 26 fax: 0117 45 45 36 info@dedobbelaere.nl www.dedobbelaere.nl

architect

RDBM Architecten Waterfront 390, 4531 HZ tel: 0115 751 020 fax: 0115 751 029 terneuzen@rdbm.eu www.rdbm.eu

Terneuzen

vormgeving: drukwerk:

26

Studio ArteP, Koewacht Pieters Grafisch Bedrijf BV, Groede

De artist impressions en tekeningen geven een zo getrouw mogelijk beeld van het bouwplan, maar zijn geen exacte weergave van het product. Deze brochure is geen onderdeel van de koop-aannemingsovereenkomst, derhalve kunnen aan de inhoud van de brochure geen rechten worden ontleend.


Verkoopbrochure Baron reduced  
Verkoopbrochure Baron reduced  

Verkoopbrochure Baron reduced IJzendijke

Advertisement