Page 1

Song & Dance heeft een musicalschool waaraan kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen in een plezierige, ontspannen, maar professionele sfeer musical & muziektheaterlessen volgen. De musicalschool is tevens een volledig erkend leerbedrijf, waar studenten van de academie hun Song & Dance Academie Prakticum volgen.

Talentvolle kinderen vanaf 7 jaar en jongeren in de vooropleiding volgen een vakgericht opleidingsprogramma en leggen daarmee een stevige basis voor hun eventuele musicaltoekomst. Naast vakspecifieke trainingen zang, dans en drama krijgen leerlingen o.a. les in tapdans, muziektheorie, gehoortraining.

Power of Performance

Song & Dance is ruim 10 jaar ‘musical’ actief in Zwolle en de regio. Jaarlijks vinden zo’n 250 kinderen, jongeren en volwassenen hun weg naar ons musical en muziektheateronderwijs voor amateurs en professionals. Song & Dance bouwt aan de basis van talent, ontwikkelt en ondersteunt de muzikale, theatrale en persoonlijke groei van alle deelnemers, leerlingen en studenten. Song & Dance biedt professionele musical- en muziektheateropleidingen en werkt aan serieuze theaterproducties.

www.songanddance.nl

De academie is een rijkserkende beroepsopleiding die in samenwerking met Landstede Beroepsopleidingen wordt aangeboden. Studenten krijgen beroepsspecifieke vakken van het Song & Dance Academie docententeam en de algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen van docenten van Landstede. Studenten ontvangen het diploma Musicalartiest met het Song & Dance Certificaat. Naast een baan in de musical & muziektheaterbranche behoort doorstromen naar andere opleidingen of naar de William Spaaij Masterclasses tot de mogelijkheden.

William Spaaij musicalartiest


Verdiepingsprogramma 3e en 4e leerjaar Auditietraining

Naast verdieping van de vaktechnische vaardigheden van de kernvakken, volg je vanaf het 3e jaar een auditietrainingsprogramma. Goede training in auditievaardigheden geeft je vertrouwen in jouw eigen mogelijkheden. Je weet immers precies wat er van jou verwacht wordt.

Vakken pilates, klassiek ballet, jazz, showballet, musicalgeschiedenis, street, hiphop, zangtechniek, fysische methodiek, muziektheorie, solfège, tapdance, repertoire zang, anatomie, modern ballet, improvisatie, zanginterpretatie, musical- showdance, drama, stage, auditietraining, dansgeschiedenis. De basistechnieken van deze vakken zijn heel belangrijk om een professionele uitvoeringskwaliteit te bereiken en deel te kunnen nemen aan het verdiepingsprogramma op het Song & Dance Academie niveau.

Basisprogramma 1e en 2e leerjaar Techniek

In het basisprogramma staat de vaktechnische ontwikkeling centraal. Je volgt grotendeels een gezamenlijk studieprogramma in de hoofdvakken zang, dans en acteren.

Projecten

In drie projectweken per studiejaar krijg je trainingen van vakmensen, artiesten die in de landelijke producties spelen of regionaal en lokaal professioneel met musical- en muziektheater bezig zijn. Centraal in de projectweken staat de ontmoeting tussen muziek, dans en theater in verschillende vormen. Je maakt kennis met kleinkunst, afro-dans, showdans, pop & rock, arrangeren.

Presentaties en voorstellingen

Zowel in het basis- als in het verdiepingsprogramma organiseert de Song & Dance Academie regelmatig presentaties voor publiek in het Landstedetheater. Afhankelijk van het werk dat je presenteert, zijn dit open of besloten voorstellingen.

Trainingen en workshops

Ook werk je aan het opzetten van goede workshops, die je op een basisschool of naschoolse opvang organiseert en uitvoert. Om goed voorbereid een workshop te kunnen geven, volg je de vakken methodiek, didactiek en onderwijskunde.

Specialisatie

In het 4e jaar speel je in een productie of werk je aan je specialisatie en de eindperformance. Dit kan individueel of in groepsverband. Persoonlijke- en vaktechnische ondersteuning krijg je van ervaren vakspecialisten uit de theaterwereld. Keuzevakken als pianoles, individuele zanglessen, danstrainingen staan in het rooster.

Examen

Het ontdekken van je eigen kracht en kunstzinnigheid is een belangrijk onderdeel. De eindperformance is het eindexamen, of wel de Proeve van Bekwaamheid, waarin je alles wat je hebt geleerd en ervaren laat zien en horen.


Ondernemend Onderwijs Jij wilt goed leren zingen, dansen en acteren. Jouw talenten ontwikkelen, zodat je ook echt aan de slag kunt. Maar hoe ga je straks de wereld laten weten, dat jij de artiest bent die ze zoekt? Daar heb je andere kennis en vaardigheden voor nodig. Daarvoor moet je ondernemend zijn, opdrachten kunnen binnenhalen, netwerken en bijvoorbeeld kunnen onderhandelen over je salaris. Je moet onafhankelijk en zelfstandig zijn en een enorme drive hebben. Daarom heeft Song & Dance samen met Landstede ook voor jou een ondernemend programma ontwikkeld.

Evenement & Organisatie

Tijdens het basisprogramma volg je vakken die je opleiding en je toekomst verbreden, zodat je straks niet alleen artiest bent maar ook je eigen evenementen kunt organiseren, een eigen marketingcommunicatieplan kunt opstellen en ‌ je eigen boekhouding kunt bijhouden. Altijd handig! Vind je het beroep van Evenement & Organisatie erg leuk? Dan kun je je daar ook in het derde jaar verder in ontwikkelen en er zelfs in afstuderen.

Onderwijsassistent

Of misschien ontdek je tijdens je stages op de musicalschool, dat je lesgeven erg leuk vindt. Dan kun je na het basisprogramma in het derde jaar van de opleiding doorstromen naar de opleiding Onderwijs Assistent. Een juf of meester die goed kan zingen, dansen en acteren, scoort altijd! Landstede en Song & Dance Academie nemen jouw toekomst serieus en geven je graag een steuntje in de rug!


Wij zijn begonnen! Come & Join us! Samen leren, werken, trainen, oefenen, presteren, stress ervaren, plezier beleven, maar vooral ook genieten van optredens en theatershows. Dat is Song & Dance! Kies jij voor een muscial-muziektheater opleiding bij de Song & Dance Academie, dan moet je eerst auditie doen. Zien wij een kans op succes, dan ben je van harte welkom om samen met ons te leren en te presteren.

Zenuwen kennen we niet, faalangst ook niet. Jij hebt gekozen, dan gaan we het samen ook doen. Wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de lessen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het product, de show. Jij bent verantwoordelijk je talent optimaal te ontwikkelen. Dan beleef jij jouw eigen Power of Performance!

Wij verwachten van jou meer dan 100% discipline, inzet, aanwezigheid en doorzettingsvermogen. Samen met het Song & Dance Academie docententeam ga je aan de slag om je opleiding tot een succes te maken.

Song & Dance Academie 1 dag algemene vakken 4 dagen musicaltheater onderwijs 40 lesuren in de week dagen van 8.30 tot ??? repetitieweekenden stage vanaf het 1e jaar op de musicalschool danscoach, personalcoach, pianoles, zangles, marketing, communicatie, onderwijskunde, eventmanagement, visagie, kledingontwerp, Engels, Nederlands, theatersport, anatomie, boekhouden, talentontwikkeling, passievol onderwijs

Onze vakdocenten hebben allemaal veel ervaring in de theaterwereld, spelen zelf in producties of treden op in theaters in Nederland. Zij kennen de ‘klappen van de zweep’ als geen ander en weten wat je nodig hebt om succesvol te worden en te zijn. We dagen je uit de beste te willen zijn, zonder dat het ten koste gaat van anderen.

Alice Rientjes zangcoach

Ria Spaaij - Lelieveld directeur Song & Dance

Mirthe Bron musicalperfo rmance

ppel Ingrid ten Ko s dans,kostuum

es

Marjan Homm Jazz

Germa Scho lten danscoach

Henriët te P piano, th rins eorie

David Jan Groot piano, arrangeren

Bert Schuiling regiseur, theatermaker

Share our Power of Performance! www.songanddance.nl

Song&Dance folder 2011  

Infobulletin Song&Dance Academie Zwolle