Page 1

Keuken

Keukentrends en materialen voor de keuken.


Keukentrends

Zwevende keukenkasten geven een ruimtelijk gevoel. Hierdoor wordt de wand en de keuken een object op zich.

Pitt cooking, de pitten van een fornuis worden op het aanrechtblad geplaatst, hierdoor krijgt de keuken een minimalistisch karakter


Glazen achterwand, door tussen de onderkasten en bovenkasten te plaatsen. De glaswand laat licht mooi door het glasmateriaal vloeien.

De edelmetalen verspreiden zich als een virus over alle accessoires en meubels in huis en ook de keuken is aan de beurt.


Keukenwerkbladen

Beton 

Een betonnen werkblad wordt gemaakt van cementgebonden kiezel, dat in een speciale bekisting wordt gegoten. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald, gepolijst en geimpregneerd.

Eigenschappen  Sterk  natuurlijk kenmerken  één stuk gegoten  redelijk hitte- en krasbestendig Onderhoud • Schoonmaken met sopje zonder schuurmiddel of bijtende stoffen. Vlekken weken met natte doek. Eigen mening Ik vindt beton een mooie uitstraling hebben, het is warm en natuurlijk. Ook is beton een robuust materiaal dat maakt van een keuken een object.


Graniet 

Graniet is een zuur dat voornamelijk bestaat uit drie mineralen: Kwarts Veldspaten En mica’s

Eigenschappen  Sterk  Kras- en slijtvast  Duurzaam  Uitermate hitte- en vorstbestendig  Hygiënisch  Uniek qua kleur en structuur  Luxe uitstraling door natuurlijke glans van het natuursteen Onderhoud • Poreuze steen hierdoor reinigen met zachte zeep. Vlekken direct deppen met water, anders onstaan er vlekken in de steen. Eigen mening Graniet is erg mooi in een luxe en klassieke keuken. De steen geeft veel sfeer en karakter.


Massief edelhout     

Zorgvuldig geselecteerd hout gedroogd tot een vochtigheids-percentage van 11% In ruwe balken gezaagd en geschaafd Verschillende opbouw dezelfde lengte, korte balken in ‘wild verband’.

Houtsoorten  Beuken  Iroko  Esdoorn (Ahorn)  Eiken  Teak  Noten  Sipo Mahonie Onderhoud • Geregeld in de olie zetten. • Kwetsbare plekken (kookplaat en gootsteen) ander materiaal gebruikten bijvoorbeeld rvs. Eigen mening Ik vindt hout een erg mooi materiaal in de keuken. De patronen en de uitstraling is ook erg mooi.


Glas Glas is een amorfe (nietkristallijne) vaste stof. Het meeste glas wordt gefabriceerd door aan het zure silica of kwarts (wat wordt gewonnen uit zand), basische verbindingen, zoals natrium- of kaliumhoudende carbonaten, toe te voegen. Eigenschappen  Waterdicht  Vlekbestendig  Duurzaam  Hygiënisch  Onderhoudsarm  Slijt en stootvast  In alle Ral kleuren Onderhoud Een keukenblad van glas is gemakkelijk te onderhouden. Het beste kan een glazen keukenblad dagelijks afgenomen worden met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kunnen het beste verwijderd worden met zachte schoonmaakmiddelen. Gebruik nooit schuursponsjes of schuurmiddelen. Eigen mening Glas keukenbladen vind ik niet erg mooi. Ik vind het materiaal vreemd aanvoelen. Ook alle kleuren vind ik onrustig.


Keramiek Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd uit een mengsel van porselein, klei en kleurstoffen dat wordt gebakken en geperst. Eigenschappen Hittebestendig tot 250graden Krasbestendig Recycleerbaar Gevoelig voor puntbelasting Gevoelig voor chemische schoonmaakmiddelen Onderhoud Schoonmaken met sopje. Kan ook schuurmiddel gebruiken. Voor vlekken natuurazijn. Eigen mening Keramiek vind ik een mooi aanrechtblad. De kleur zijn zacht En aaibaar.


Laminaat Een kern van vaak multiplex wordt bekleed met een aantal lagen. (HPL) Melamine beschermlaag, laag met dessin, sterk papier op multiplex plaat. Eigenschappen: Goedkoop Veel varianten Redelijk krasvast Niet hittebestendig Uitstraling is niet erg luxe Gevoelig voor vocht als het niet precies is afgewerkt Onderhoud Schoonmaken met sopje. Bij erge vlekken groene zeep of werkblad reiniger. Eigen mening Laminaat is goedkoop, dat is het voordeel. Tegenwoordig is het wel leverbaar in mooiere dessins. Maar de uitstraling blijft plastic.

Materialen in de keuken  
Materialen in de keuken  

trends en keukenwerkbladen

Advertisement