Vanden Borre Magazine - Summer 2022

Page 1

N°27 | ZOMER 2022

HOERA, HET IS ZOMER!

MAGAZINE

G R E N Z E LO O S G E N I E T E N

HULP VOOR HETE DAGEN Koel-vriescombinaties

ECOLOGISCHE KEUZES Je duurzame vakantie

DOSSIER GEZONDHEID Lief voor je lijf


Vanden Borre herstelt je elektrotoestellen met één abonnement

VANAF Wil je op je beide oren slapen, ook als één van je grote elektrotoestellen of televisie in panne zou vallen? Dankzij onze abonnementsservice Vanden Borre Life ben je zeker van een snelle reparatie van je grote elektrotoestellen – zoals je wasmachine, televisie of koelkast. En dat zónder extra kosten.

WAAROM KIEZEN VOOR VANDEN BORRE LIFE ?

VERMIJD DURE REPARATIES

ALTIJD SNEL GEHOLPEN

Je weet nooit op voorhand wanneer je frigo, televisie, vaatwasser of wasmachine in panne valt. En dus zijn de kosten die erbij komen kijken even onvoorzien.

Bij een gemiddeld gezin draaien wasmachine en vaatwasser vaak dubbele shiften. En daarom wil je er ook altijd op kunnen vertrouwen.

Tenzij je een Vanden Borre Life-abonnement hebt. Want dan vermijd je hoge reparatiekosten én onaangename verrassingen voor je televisies en grote elektrotoestellen. Zelfs voor degene die je niet bij ons kocht.

Mocht je televisie of één van je grote elektrotoestellen het laten afweten, dan komen onze techniekers zo snel mogelijk je toestel herstellen. Ongeacht of je je toestel bij Vanden Borre hebt gekocht.

DUURZAME KEUZE Een toestel herstellen is meestal duurzamer dan een nieuw toestel kopen. En toch: als je geen extra garantie hebt en je ziet het kostenplaatje van een herstelling, dan is de keuze rap gemaakt. Ga dus bewuster om met je elektro en laat je televisie of grote elektrotoestellen herstellen, zo vaak als nodig is, met Vanden Borre Life.

100% GERUST Maar soms gebeurt het toch: je toestel blijkt niet meer te herstellen. Gelukkig kan je ook dan vertrouwen op Vanden Borre. Is je televisie of groot elektrotoestel defect en kunnen onze techniekers het niet meer repareren in de herstelbaarheidsperiode? Dan krijg je je aankoopbedrag terugbetaald onder de vorm van een waardebon.

Meer info? Afspraak in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel. *Met een forfait van € 79 voor de eerste interventie op een toestel dat je niet bij ons kocht. **Toestel gekocht bij Vanden Borre en tijdens de periode van ons engagement i.v.m. de beschikbaarheid van wisselstukken.


ZOMER ZONDER ZORGEN

73 WINKELS

VANDENBORRE.BE B ereikbaar van ma t.e.m. vrij 02 334 00 00 ( van 8 tot 18 uur en op za van 9 tot 18 uur.)

N

a twee jaren waarin alles toch net iets anders was, beleven we straks eindelijk nog eens een zomer als vanouds. We kunnen weer reizen zoals we willen en ook de festivals en feestjes zijn terug van weggeweest. Vele vertrouwde merken spelen daarop in met nieuwe topproducten die de zomer zo mogelijk nog zonniger en onvergetelijker maken (p. 23). Van e-readers die specifiek aangepast zijn aan je vakantiebestemming en smartphones met verrassende functionaliteiten tot innovatieve audiosystemen. Daarnaast richten we met plezier de spots op merken die meer dan ooit oog hebben voor het ecologische aspect (p. 17). De consument wil weliswaar nog altijd in de eerste plaats waar voor zijn geld, maar kan dat niet langer loskoppelen van een groeiende behoefte aan duurzaamheid. Zeker nu de energieprijzen serieus de pan uitswingen, kiezen mensen bewust en resoluut voor producten die daar echt wel rekening mee houden. Tot slot is de zomer ook een uitgelezen moment om voor jezelf voldoende kwalitatieve me-time in te bouwen. Niet alleen aan het zwembad of op het betere terras, maar ook door regelmatig tijd te voorzien voor een actieve en gezonde levensstijl (p. 35), met aandacht voor sport en een evenwichtig voedingspatroon. Geniet met volle teugen van deze lange en mooie zomer! Vriendelijke groet,

VÉRONIQUE MARICHAL Marketing director

De consument kiest steeds nadrukkelijker voor duurzame producten.”

GROENE ZOMER

17

LIEVER DUURZAAM L AGER ENERGIEVERBRUIK EN MINDER AFVAL

ZALIGE ZOMER

23

HEERLIJK GENIETEN AVONTUURLIJK OP REIS OF LEKKER THUIS

GEZONDE ZOMER

35 EN OOK NOG … Je eigen Samsung koelkast De ASUS Chromebook Music, Maestro, Please! Multifunctionele printers van HP

GOED IN JE VEL

SPORTACCESSOIRES WA AR JE BLIJ VAN WORDT

P. 12 P. 24 P. 32 P. 40

COLOFON Verantwoordelijke uitgever: Fnac Vanden Borre nv, Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters- Leeuw Coördinatie: Elke De Vuyst en Anaita Abaszadeh-Sarhangi Category managers: Nicolas Schlumpf en Corinne Nollet Productie en concept: Gicom Producer: Clara Lamblin Copywriting: Piet Verbeest Vertaling: Sophie De Four Vormgeving: Stephanie Jacobs Regie: Vanden Borre, Elke.DeVuyst@Vandenborre.be

3


INHOUD

AFTELLEN NAAR DE ZOMER

Topproducten voor een topvakantie P. 6

KEEP IT COOL

De nieuwste koelkasten en diepvriezers van Liebherr P. 10

VANDEN BORRE KITCHEN Creëer je online projectruimte via ‘Mijn project’ op vandenborrekitchen.be P. 14

EEN HAARFIJN RESULTAAT

De Wahl Elite Pro Cordless-tondeuse, de vriend van elke thuisbarbier P. 29

4


CHEAT SHEET

Zo kies je jouw ideale e-reader P. 26

MET DE A VAN AWESOME

De nieuwe Samsung Galaxy A-reeks presteert verbluffend sterk P. 30

JE GEDROOMDE THUISBIOSCOOP

Je Philips 4K UHD oled Android-televisie, altijd een feest! P. 34

DE BESTE SERVICE... EN MEER! Bij Vanden Borre garanderen we altijd de laagste prijs en begeleiden we je van A tot Z, tijdens en na je aankoop. We doen er alles aan om je de best mogelijke ervaring te bieden.

We zijn er voor jou, in alle vertrouwen. 5


TOPPERS VAN NU

Zomer in zicht! Een heerlijk vakantiegevoel bij je thuis …

Beleef je je vakantie dit jaar thuis of trek je de wijde wereld in? Met deze topproducten is je zomer sowieso geslaagd. Je vindt blindelings overal je weg, connecteert makkelijker dan ooit met anderen en tilt zowel je entertainment als productiviteit naar het allerhoogste niveau.

RECHT OP JE DOEL AF

TIJD OM JE VLEUGELS UIT TE SLAAN

Tip: Je kan kiezen voor een responsief touch­ screen van 5 of 6 inch.

6

Met de TomTom GO Classic kies je voor gemakkelijke en betaalbare navigatie. Dit systeem heeft alles wat je nodig hebt om je reis vlot te plannen en van soepele ritten te genieten. Inclusief de nieuwste Europese kaarten (49 landen), snelle wifi-updates, slimme routes en actuele verkeersinformatie. TomTom Traffic biedt je snelle omleidingen om verkeersopstoppingen te vermijden en aankomsttijden waarop je kan rekenen.


3 Levensechte schittering

MOTOROLA

1

MOTO G71 5G

Veelzijdig camerasysteem

Met de Motorola moto G71 5G geniet je van je favoriete films, series en games op een levendiger 6,4-inch Max Vision oled-beeldscherm met waarheidsgetrouwe kleuren.

Met het veelzijdige 50 MP multicamerasysteem pak je het moment vanuit elke hoek en bij alle soorten belichting, van ultrabreed tot extreem dichtbij.

Het stijlvolle en waterafstotende design beschermt je telefoon tegen morsen en spatten.”

2 Razendsnel opladen

Opladen gaat razendsnel met de TurboPower 30. Vervolgens gaat je accu van 5000 mAh weer 30 uur mee.

MOTOROLA

1

MOTO G200 5G

Baanbrekend intens

De Motorola moto G200 5G draait op de ultrakrachtige Qualcomm Snapdragon 888+-processor. Zo bereik je moeiteloos het summum in entertainment, creativiteit en connectiviteit.

2

Scherpte gegarandeerd Het geavanceerde 108 MP-camerasysteem met Ultra Pixel-technologie is een garantie op scherpere foto’s, ook bij weinig licht. Het ultrabrede en vloeiende HDRIO-beeldscherm van 6,8 inch heeft met 144 Hz de hoogste vernieuwingsfrequentie van smartphones.

Tip: Met Ready For koppel je je smartphone draadloos aan een groter scherm en geniet je nog meer van je games, videogesprekken en productiviteit.

7


TOPPERS VAN NU

ALTIJD PERFECT VERBONDEN

JE GEDROOMDE WIFI VOOR BINNEN EN BUITEN

… of on the go

VOOR 95 EURO

EXTRA KOMT ONZE

SPECIALIST DIT NETWERK BIJ JOU THUIS INSTALLEREN.

GEMAAKT OM TE REIZEN

Het TP-Link Deco P9 3-Pack is dé oplossing voor snelle en stabiele wifi in elke hoek van je huis. Deco P9 combineert dual-band wifi en powerline, om zo een draadloos en krachtig mesh-netwerk te creëren met tot 560 m2 wifidekking. Je laptop, smartphone of tablet wordt altijd automatisch met de dichtstbijzijnde Deco-unit verbonden. Telewerken ging nooit eerder zo smooth, zelfs op je terras!   Tip: Deco werkt in combinatie met elke provider en installeer je met een app.

DE LAPTOP WAAROP JE ALTIJD KAN REKENEN De HP laptop 15s-eq2044nb (15,6 inch) koppelt een lange batterijduur aan een laag gewicht en superdunne randen (slechts 6,5 mm!). Zo blijf je volop productief en geniet je maximaal van je favoriete entertainment, waar je je ook bevindt. Het grote full hd-display en de krachtige AMD Ryzen 5-processor zijn een garantie op naadloos en onbeperkt streamen, surfen, videobellen, gamen en werken.

Je oog laten vallen op onze producten? Bij FNAC Vanden Borre kan je een aanvraag indienen voor een kredietopening met een Mastercard® die tot een maximumlimiet van € 5.000(1)(2) kan gaan. Je kan je aankopen terugbetalen per maandelijkse aflossingen(3) of je ze nu in onze winkels koopt of online(2). En je aankopen die neem je mee naar huis of worden geleverd. Je kan de FNAC Vanden Borrre Mastercard(1) aanvragen in de winkel of op vandenborre.be.

KREDIETOPENING VAN ONBEPAALDE DUUR van 1.500,00 EUR aan een JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE van 11,50% waarvan 0,02% maandelijkse kaartkosten van het geleende kapitaal (VARIABELE debetrentevoet van 11,23%).

(1)

Representatief voorbeeld:

Onder voorbehoud van aanvaarding door BUY WAY PERSONAL FINANCE nv, kredietgever (KBO 0400 282 277 – RPR Brussel – FSMA 019542a - IBAN BE03 3101 2966 9484 – Boudewijnlaan 29 bus 2, 1000 Brussel) en FNAC VANDEN BORRE nv, kredietbemiddelaar handelend in hoedanigheid van verbonden agent met handtekeningbevoegdheid (KBO 0412 723 419 – RPR Brussel – IBAN BE77 3100 3736 0042 - Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters-Leeuw). Adverteerder / Verantwoordelijke uitgever: FNAC VANDEN BORRE nv. (2)

Onder voorbehoud van het goede verloop van uw dossier en van een toereikend beschikbaar bedrag.

(3)

Onder voorbehoud van naleving van de contractuele minimale maandelijkse terugbetaling en de wettelijke verplichting tot nulstelling.

Let op, geld lenen kost ook geld. 8


KEUKEN DOSSIER

T EH

T EM R O Z EUKN

NJEI

TIJD OM HET HOOFD KOEL TE HOUDEN Te heet om lang aan het fornuis te staan? In deze zomermaanden zijn je koelkast en je diepvriezer ongetwijfeld je favoriete keuken­toestellen. De nieuwste modellen beschikken over talloze snufjes die je toelaten om spijs en drank optimaal te koelen zonder al te veel energie te verspillen.

VANDEN BORRE @YOURSERVICE Koop je bij Vanden Borre een nieuwe koelkast of diepvriezer, dan kan je rekenen op een pak gratis diensten: levering aan huis en aansluiting, terugname van je oude toestel en – indien gewenst – ­ aanpassing van de draairichting van de deur. Je krijgt twee jaar garantie, inclusief werkuren en verplaatsing. En je kan gebruikmaken van onze dienst na verkoop aan huis. 9


KEUKEN DOSSIER

ICE ICE BABY INDRUKWEKKENDE KOEL-VRIESCOMBINATIES EN DIEPVRIEZERS VAN LIEBHERR

De nieuwe lijn vrijstaande koel-vriescombinaties en diepvriezers van Liebherr brengt met meer dan 120 referenties voor elk wat wils. Aan de buitenkant scoren ze met hun tijdloze design. Binnenin verbluffen ze met innovatieve bewaartechnologieën, waarmee de tijd als het ware wordt stilgezet.

BioFresh

Dankzij de aangepaste lades met lage (DrySafe) of hoge (HydroSafe) vochtigheidsgraad bewaar je al je voeding in de beste omstandigheden.

10


IceMaker

Geen vaste wateraansluiting mogelijk? Kies dan voor een type met een watertank die je zelf moet bijvullen.

VARIABEL KOELEN MET VARIOTEMP

Tijdelijk of permanent nood aan een extra koelzone? Met de nieuwe VarioTemp – verkrijgbaar bij alle nieuwe vrijstaande koelvriescombinaties van de Primeen Peak-series – schakel je het vriesvak probleemloos om naar een temperatuur die continu tussen -2°C en +14°C ligt.

LANGER LEKKER MET BIOFRESH

BioFresh garandeert het ideale klimaat voor een integraal behoud van vitamines en smaak. De DrySafe – met lage vochtigheidsgraad – is perfect voor vis, vlees en zuivel. Groenten en fruit voelen zich op hun best in de HydroSafe. Bij de modellen met BioFresh Professional-lades stuurt de unieke HydroBreeze een fijne waternevel van 0°C over de levensmiddelen, zoals een wolk van dauw over het land.

EEN REGEN VAN IJSBLOKJES

Onverwacht veel volk over de vloer? Met de IceMaker maak je tot 130 ijsblokjes per dag. Dus laat dat tuinfeest maar komen! Met de functie MaxIce kan je de productie zelfs nog versnellen. Zowel bij diepvriezers als bij koel-vriescombinaties heb je de keuze tussen een IceMaker met een vaste wateraansluiting of met een watertank.

EEN ONEINDIGE BRON

VarioTemp

Je kan het vriesvak van je koelvriescombinatie flexibel ombouwen tot een extra koelzone met de gewenste temperatuur.

Klassevolle uitstraling

Hoogwaardige materialen en een puristische designtaal met ergonomische grepen geven deze toestellen een exclusieve look.

Met de InfinitySpring haal je ook een kristalheldere, koude waterbron in huis. De geïntegreerde waterdispenser is geschikt voor houders van bijna elk formaat. Het filtersysteem staat borg voor een perfecte waterkwaliteit. Opgelet: de InfinitySpring werkt alleen met een vaste wateraansluiting.

11


KEUKEN DOSSIER JOUW HOOGSTPERSOONLIJKE KOELK ASTEN EN VRIEZERS

SAMSUNG BESPOKE Vind je het moeilijk om een koelkast en/of vriezer te vinden die bij jouw keukenstijl past? Met de nieuwe lijn Samsung Bespoke creëer je gewoon zelf de (combinatie van) toestellen die je altijd al hebt gewild, dankzij een ruime keuze aan stijlvolle materialen en kleuren.

1 Vier elegante materialen

SAMSUNG BESPOKE

Je kan kiezen tussen Satin Glass (zacht satijn), Glam Glass (glanzend), Clean Glass (modern en eenvoudig) en Cotta Metal (warm). Bij elke uitvoering horen bovendien originele kleuren, zoals Sky Blue en Clean Black.

3 Constante binnentemperatuur

De Metal Cooling-plaat houdt de kou in de lucht maximaal vast, ook als de deur vaak wordt geopend. Bovendien geeft hij de binnenkant van het toestel een strakke uitstraling mee en is hij eenvoudig schoon te maken.

2 Extra grote capaciteit

De unieke SpaceMaxtechnologie zorgt voor een hyperefficiënte isolatie en ultradunne wanden. Zo kan je extra veel voedingswaren in ideale omstandig­heden bewaren, zonder dat het e ­ nergieverbruik toeneemt.

4 Geen hinderlijke ijsvorming

De No Frost-technologie weet exact wanneer de ontdooicyclus moet worden opgestart. Zo wordt alle vocht op tijd afgevoerd. Bovendien wordt de beoogde temperatuur bijna twee keer zo snel bereikt, waardoor de koelkast langer meegaat.

Tip: Ga je voor een combinatie van meerdere toestellen? Met de juiste connectiekit verbind je ze naadloos met elkaar.


In de zomer kook je net iets anders dan in de rest van het jaar. Laat het zware werk maar over aan je gesofisticeerde combi-oven. Intussen kan jij zalig aperitieven met perfect gekoelde drank en hapjes. Was het maar altijd zomer!

COMBIMAGNETRON MET STEAMASSIST De NN-DS59NBEPG combimagnetron met stoomen grillfunctie van Panasonic gaat je manier van koken ingrijpend veranderen. Geniet naar hartelust van 28 kookprogramma’s en grensverleggende Panasonictechnologieën als Inverter, de Genius-sensor en de Crispy Pot. Dankzij zijn compacte formaat (27 liter) en strakke ontwerp past hij bovendien op elk werkblad.

Tip: Deze Amerikaanse koelvriescombinatie hee¸eengeïntegreerde ledverlichting.

GESTILEERDE KOELE KIKKER

XXL-CAPACITEIT IN EEN TOPDESIGN

De Thomson THM83IX is een koel-vriescombinatie met een volume van 421 liter. Dit fraaie inox vierdeursmodel houdt de koelte optimaal vast: het geventileerde koelsysteem zorgt voor een homogeen lage temperatuur. Zo is het voedsel langer houdbaar en treedt er geen ijsvorming op, wat dan weer het onderhoud vergemakkelijkt.

Dé troef van de elegante Haier HTF-710DP7, met een capaciteit van liefst 628 liter, is de ultraflexibele Switch Zone die je zowel in het koelals vriesgedeelte kan inzetten. Je stelt de temperatuur vrij in tussen -18°C en +5°C. Zo wordt de ruimte altijd optimaal benut. De groentelade heeft een constante luchtvochtigheid van ongeveer 90%.

13


VANDEN BORRE KITCHEN

Nieuw op vandenborrekitchen.be:

‘MIJN PROJECT’ CREËER NU JE EIGEN ONLINE PROJECTRUIMTE

Scan deze QR-code en ga rechtstreeks naar ‘Mijn project’.


Vanaf nu is het makkelijker dan ooit om je eigen keuken­project op te starten en op te volgen. Maak op vandenborrekitchen.be een account aan en ontdek onder Mijn project je persoonlijke projectruimte. Daarna doorloopt jouw project de volgende drie stappen:

1 Voorbereiding

Nood aan extra inspiratie voor je 100% gepersonaliseerde keuken? Je kan onze catalogus integraal online raadplegen. Maar je kan er ook eentje afhalen in een van onze winkels of laten opsturen.

Laat je uitvoerig inspireren, verzamel foto’s en plannen van wat je mooi vindt, zet je wensen op papier, meet nauwkeurig de beschikbare plaats op en bundel alles in je projectruimte. Maak met de online simulator een eerste ontwerp.

2 Realisatie

Je persoonlijke Vanden Borre Kitchen Expert begeleidt je doorheen het hele proces, van voorontwerp en 3D-tekening tot plaatsing. Hij of zij zoekt telkens de optimale oplossing voor jouw specifieke wensen, in lijn met jouw stijl, keukengewoontes en middelen.

3 Opvolging

Stap voor stap wordt jouw unieke keuken een feit. Je vindt al je documenten en garanties op elk moment terug in jouw projectruimte.

REALISEER JOUW IDEALE KEUKEN Met 22 winkels is er altijd wel een Vanden Borre Kitchen in je buurt. Maak een afspraak of surf naar vandenborrekitchen.be. • AARTSELAAR • BONCELLES • BRUGGE • DIEST • DROGENBOS • FROYENNES • GENK • GERPINNES • GOSSELIES • HERSTAL • JEMAPPES

• LEUVEN • MALDEGEM • OOSTAKKER • OOSTENDE • ROESELARE • SCHOTEN • SINT-NIKLAAS • WAREGEM • WATERLOO • WAVER • WIERDE

Je vindt de volledige adressen van onze showrooms op vandenborrekitchen.be.

15GROEN DOSSIER

UR D Z A M T UR D T L S G EHN A

ECOLOGISCHE KEUZES VOOR EEN GROENE ZOMER

Steeds meer elektromerken profileren zich als duurzaam en groen. Ze denken na hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en investeren in de omschakeling naar een productieproces dat beduidend minder energie verbruikt en verpakkingsafval oplevert. Maak jij als consument diezelfde keuze?

VANDEN BORRE @YOURSERVICE Wil je graag een duurzame keuze maken en twijfel je welk merk of product daar het best op scoort? Vanden Borre ontwikkelde in samenwerking met Harris Interactive een heuse duurzaamheidsbarometer. Die geeft je een duidelijke indicatie over de betrouwbaarheid en herstelbaarheid van een pak elektrotoestellen. Meer info op barometer.vandenborre.be. 17


GROEN KEUKEN DOSSIER DOSSIER DOSSIER NEW YEAR

WEGWERP PLASTIC … WE MAKEN ER EEN SOEPJE VAN!

Kies je deze zomer voor een deugddoende strandvakantie? Weet je dat wegwerpplastic verantwoordelijk is voor 43% van al het zwerfafval in onze oceanen? Het valt uiteen in steeds kleinere stukjes, die bijzonder schadelijk zijn voor het leven in zee. Iets om over na te denken als je straks weer een pak plastic flessen in je karretje laadt?

18


Eén SodaStreamfles vervangt liefst 2.800 petflessen.”

SODASTREAM ART

SODASTREAM ART STARTER PACK Dit premium toestel voor handmatig gebruik charmeert door zijn stijlvolle retrolook met inox afwerking en zijn unieke bruishendel. Inclusief een vaatwasbestendige 1 literfles en Quick Connect-cilinder.

DUO STARTER KIT EN MEGA PACK Het unieke aan de compacte DUO is dat je hem zowel met elegante glazen karaffen als met herbruikbare plastic flessen kan gebruiken. Zo drink je thuis én onderweg altijd het heerlijkste bruiswater. De Starter Kit bevat van allebei één exemplaar (1 liter). In het Mega Pack krijg je ze in tweevoud.

Tip: De drie uitvoeringen zijn verkrijgbaar in Black en in White.

SODASTREAM DUO

SODASTREAM TERRA

TERRA STARTER KIT EN MEGA PACK TERRA valt op door zijn strakke design met matte kleurtinten en zijn extra grote en gebruiks­vriendelijke bruisknop. Je kan kiezen tussen de Starter Kit (1 vaatwasbestendige plastic 1 literfles) of het Mega Pack (2 flessen).

19


GROEN DOSSIER

Wegwerpplastic? Het kan ook anders! Jaarlijks belandt er via de riolen en rivieren minstens 150 miljoen ton wegwerpplastic in zee. Met vaak verschrikkelijke gevolgen voor vogels en andere dieren, die erin verstrikt geraken of ervan eten. Het plastic valt bovendien langzaam uit elkaar in almaar kleinere stukjes en transformeert zo onze oceanen in één grote plastic soep.

20


Gelukkig kunnen we zelf heel veel doen om het gebruik van wegwerpplastic drastisch te verminderen. Hier zijn alvast 10 makkelijk toepasbare tips. BOODSCHAPPEN DOEN?

Koop zoveel mogelijk onverpakte producten en neem een her­bruikbare tas mee. Wist je dat één plastic zakje zelfs een walvishaai, de grootste vis op aarde, kan doden?

DORST?

Ga voor een hervulbare drinkfles. Op de meeste plaatsen is het kraantjeswater echt wel oké. Cocktailtje drinken? Vervang je plastic rietje door een duurzaam alternatief van bamboe, pasta of metaal.

PICKNICK OF BARBECUE?

Vermijd wegwerpbekers, -borden en -bestek. Kies voor herbruikbaar en afwasbaar materiaal.

1

2

3

4

5

ZIN IN EEN TREKJE?

Sigarettenpeuken bevatten kunststoffen en allerlei giftige stoffen. Liefst 70% van de zeevogels en 30% van de zeeschildpadden blijken er sporen van te dragen. Gooi je peuken dus altijd netjes in de vuilnisbak.

Ruil je tubes tandpasta in voor tabletten en schaf je een bamboe tandenborstel aan (of bamboe opzetstukjes voor je elektrische exemplaar).

HAAR WASSEN?

Eén verpakkingsvrije shampoobar gaat 80 beurten mee en houdt drie shampooflessen weg van de afvalberg.

VUILE OREN? 6

VERFRISSEND IJSJE?

Heerlijk, alleen eindigen plastic stokjes en verpakkingen vaak in de natuur. Kies bij voorkeur voor schepijs en neem een hoorntje in plaats van een bakje met lepeltje.

TANDEN POETSEN?

7

8

9

10

Op zee drijven miljoenen plastic wattenstaafjes rond. En dat terwijl staafjes van bamboe of metaal even goed werk leveren.

DE NAAKTEN KLEDEN?

Kledij van polyester en acryl zit boorde­vol microplastics. Die komen via je wasmachine en het afvalwater in de natuur terecht. Draag dus liefst kleren van 100% katoen. Of beter nog: bio-katoen of bamboe.

KLEINE SCHOONMAAK?

In vochtige wegwerpdoekjes vind je hoge percentages plastic terug. Terwijl je doekjes van eucalyptusvezels gewoon bij het restafval mag gooien en die binnen de 8 weken vanzelf oplossen.

21


GROEN DOSSIER

GOOD TO KNOW: VOOR ELKE

VERKOCHTE ASPIRE VERO PLANT ACER EEN BOOM.

Groene elektrotoestellen die onze noodlijdende planeet amper nog belasten, zijn meer dan ooit de toekomst. Maar ook vandaag pakken steeds meer merken al uit met innovatieve modellen die je ecologische voetafdruk verkleinen.

DE ENERGIEKAMPIOEN De Thomson-wasmachine TW147AEU is haar plek in energieklasse A meer dan waard. Sensoren meten de lading en de vuiltegraad van je wasgoed en passen het waterverbruik en de wastijd automatisch aan. Met het eco-programma draait het toestel trager en aan een lagere temperatuur. En je stelt de wascyclus probleemloos uit tot het voor jou voordeligste moment.

22

DE DUURZAME LAPTOP Met de Aspire Vero AV15-51 presenteert Acer een heuse groene laptop. Bij de productie van de gerecycleerde en verfvrije behuizing ligt de CO2-uitstoot 21% lager dan normaal. Dankzij de gestandaardiseerde schroeven verlopen upgrades en herstellingen makkelijker dan ooit. VeroSense, Acers slimme app voor batterijbeheer, laat dan weer toe om extra zuinig te werken.

HIER SMELT JE VOOR De Ice Cream Maker IM 1252 van Fritel is een zegen voor de natuur. Zo koop je namelijk geen wegwerp­ verpakkingen! Bovendien is homemade ice cream echt heel lekker. En is deze ijsmachine met uitneembare 2-litervrieskom eenvoudig én snel in gebruik. Via de handige vulopening bovenaan voeg je vlot chocoladevlokken, rozijntjes of nootjes toe, terwijl het ijs al draait.


ZOMER DOSSIER

G EI LZ A #

E RM O Z TECHNOTIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE VAK ANTIE Of je nu thuis blijft of de wijde wereld verkent, met de juiste technologische snufjes wordt het ongetwijfeld een pracht van een zomer. Duik dus met je nieuwe e-reader in een heerlijk ontspannend boek en creëer met je draagbare speakers je eigen festival at home. Toch ook wat werken? Met je handige Chromebook doe je dat waar en wanneer je maar wil!

VANDEN BORRE @YOURSERVICE Bestel nu en laat gratis leveren. Op vandenborre.be vind je alle info die je nodig hebt om verschillende producten grondig en weloverwogen met elkaar te kunnen vergelijken. Filter op basis van wat je belangrijk vindt (merk, budget, specifieke opties), maak je keuze en bestel. Je beslist zelf of je je aankoop gaat afhalen of aan huis laat leveren. Zo makkelijk kan het zijn! 23


ZOMER DOSSIER

MET JE ASUS CHROMEBOOK

WORDT JE ZOMER NOG LEUKER De ASUS C204MA-GJ0314-BE Chromebook valt op door zijn verbluffende gebruiksvriendelijkheid en prestaties. Deze kleine maar krachtige laptop draait op Chrome OS, een eenvoudig, snel en veilig besturingssysteem van Google.

1 Easy set-up

Tip: Met één druk op de handige Alles-knop vind je al je bestanden en apps altijd meteen terug.

Je stelt je nieuwe ASUS Chromebook heel makkelijk in. Log gewoon in op je Google-account: al je Google Drive-bestanden en Chromevoorkeuren staan daar al voor je klaar.

ASUS C204MA-GJ0314-BE

2 Lange autonomie

De batterij is goed voor liefst twaalf uur werk of entertainment. Trek je er een volledige dag op uit? Laat je oplader gerust thuis! Al je recente documenten, spread­ sheets, presentaties en e-mails zijn trouwens ook offline toegankelijk.

24

3 In veilige handen

Door de ingebouwde virusbeveiliging is je Chromebook volledig beschermd tegen malware. Zo kan jij je onmiddellijk volledig concentreren op wat je wil doen, zonder dat je eerst externe software moet installeren.

4 Vliegende start

Geen zorgen om kostbaar tijdverlies door een te trage opstart. Je klapt je Chromebook open en kan er ogenblikkelijk invliegen. Dankzij de automatische updates beschik je ook steeds over de nieuwste software zonder dat je telkens wordt onderbroken.


LEVEN OM TE FILMEN

VERGEET VOORAL JE PASPOORT NIET!

De EOS M50 Mark II van Canon is een gebruiksvriendelijke systeemcamera met een 15-45 mm lens, waarmee je foto’s van 24,1 MP en video’s in full hd en ultra hd kunt vastleggen. De camera kan 10 foto’s per seconde nemen en beschikt over een bluetooth- en een wifi connectie, zodat jij je beeldmateriaal meteen kunt delen met je volgers. Handig: de functie Creative Assist, leert je al doende betere beelden maken.

Met de My Passport 2 TB Black van Western Digital ga je met een gerust gemoed op reis. Dankzij de automatische back-ups en wachtwoordbeveiliging zijn je foto’s, video’s, muziek en documenten in alle omstandigheden perfect veilig. Deze slanke maar schokbestendige externe harde schijf is ook verkrijgbaar in 1 TB en 4 TB.

DE NEXT-GENERATION E-READER De Kobo Libra 2 pakt uit met meer opslagruimte (32 GB), Bluetooth-technologie en een ergonomisch en waterdicht design. Het schittervrije 7” E Ink Carta 1200-touchscreen staat garant voor een snellere weergave en meer contrast, zelfs op de zonnigste dagen. Ook de kleinere Kobo Clara HD (6”-scherm en 8 GB opslag) is absoluut top.

GEKNIPT VOOR NOG MEER LEESPLEZIER Aan het zwembad, op het strand of gewoon thuis op de bank: met een Gecko Cover is jouw e-reader altijd optimaal beschermd en kan je zorgeloos genieten van je nieuwe boek. Bij de Kobo Clara HD heb je de keuze tussen twee hippe kleuren. Ook voor andere e-readers en voor tablets vind je altijd wel een mooie en functionele beschermhoes.

25


ZOMER DOSSIER

E-READERS

Cheat Sheet START

Stevige lezer? Dan is een e-reader een prima idee om je reisbagage deze zomer wat te beperken. Maar hoe vind je het ideale model? Met dit overzichtsartikel zetten we je alvast een heel eind op weg.

1

SMALL, MEDIUM OR LARGE?

Lees je vaak onderweg, bijvoorbeeld op de trein? Dan kies je het best voor een licht en klein toestel (minder dan 7 inch). Ga je je e-reader vooral binnen gebruiken, dan kan een groot scherm (vanaf 9 inch) erg comfortabel zijn.

SCHERM AUDIO NAVIGATIE

2

ALLEEN LEZEN OF OOK LUISTEREN?

Houd je ook van podcasts of audio­ boeken, neem dan een e-reader met extra veel opslag­ruimte (vanaf 16 GB). Al is het geheugen soms wel uitbreidbaar met een micro-sd-kaart. Via Bluetooth verbind je hem draadloos met een speaker of koptelefoon.

3

KNOPPEN OF SWIPEN?

Bepaalde e-readers hebben fysieke knoppen, waarmee je vlot naar de volgende pagina kan gaan. Een touchscreen bedien je door met één vinger over het scherm te vegen.

26


7 4

NAT OF DROOG?

5

SCHERMEN MET LICHT

EXTRA FUNCTIONALITEITEN Kunnen ook interessant zijn: ingebouwde wifi, 4G (om overal toegang te hebben tot online bibliotheken), een woordenboek, muziek en een voorleesfunctie.

Strand- en zwembadvakanties vragen absoluut om een waterbestendig toestel (met IPX8-certificaat). Dat werkt zelfs onder water, al ga je best niet dieper dan 1 meter.

8

Wil je ook in het donker lezen, kies dan een scherm met achtergrondverlichting. Voor strips heb je een kleurenscherm nodig. Wil je je ogen extra beschermen, ga dan voor een e-reader met blauwlichtfilter.

TOT SLOT: WAAROM EEN APART TOESTEL?

Ja, waarom lees je je e-boeken niet gewoon op een tablet of smartphone? Wel, het e-inkscherm van e-readers is echt veel aangenamer, ook bij direct zonlicht. Bovendien gaat de batterij vaak weken mee en kan je duizenden boeken opslaan.

EXTRA

WATERBESTANDIG LICHT RESOLUTIE

6

SCHERMEN MET SCHERPTE Schermen met XGA-resolutie hebben de minste pixels en zijn vooral geschikt voor tekstbestanden. Voor e-books met afbeeldingen heb je beter een hd-readyscherm. Full hd-schermen geven nog scherpere beelden.

Tip: Geraak je er echt niet uit? Je kan altijd een van onze productspecialisten om raad vragen via tel. 02 334 00 00. Je kan ons van maandag t.e.m. vrijdag telkens van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 18 uur bereiken.

27


ZOMER DOSSIER

GA JIJ DEZE ZOMER VOOR EEN NIEUWE, ORIGINELE LOOK?

MIJN STIJL, MIJN VRIJHEID Het is zomer! We trekken weer massaal naar buiten en laten ons daarbij maar wat graag van onze fraaiste kant zien. Dat vraagt uiteraard om een verzorgd uiterlijk. Weg met die hinderlijke wintervacht, lang leve de frissere, hippe kapsels en keurig getrimde baarden. We voelen ons goed in ons vel en iedereen mag het weten!


DE FAVORIET VAN DE

#PASSIONELE THUISBARBIER Behoud je graag de totale controle over je look of durf je tussen twee kappersbezoeken door wel eens zelf wat bij te knippen? Dan wordt de Wahl Elite Pro Cordless-tondeuse vast en zeker een trouwe vriend. Hij kan namelijk moeiteloos elke kapperstaak aan, ook bij een dikkere haardos en de strafste baarden.

1 Premium Precisie-snijblad

3

Wahls fijnste zelfslijpende snijblad van massief staal knipt 40% sneller dan de standaard precisiemessen. De minimale lengte is 1 mm.

10 Premium Secure-Fit-opzetkammen Snijgeleiders voor 10 kniplengtes, van 1,5 tot 28 mm. Robuust en toch heel vriendelijk voor je huid. Met de handige verstelhendel kan je k ­ iezen tussen meer dan 33 lengtes.

2 Complete set accessoires

De Premium-schaar en -kam zijn onmisbaar bij de ultieme finishing touch van jouw unieke kapsel of stijl. Je kan alle accessoires mooi wegstoppen in een handige opbergetui. En er zit zelfs een fraaie kapmantel bij!

4 Wahl Elite-motor

WAHL ELITE PRO CORDLESS

Wahls krachtigste motor met oplaadbare Lithium-Ion accu biedt 15% meer vermogen dan Wahl Premium Power­Drive-motoren. Je geniet van een maximale vrijheid en dat maar liefst 100 minuten lang.

Pla e ba erij?   Tip: Dan gebruik je deze tondeuse gewoon m t snoer. a 70 minuten is je toestel weer volledig opgeladen. 29


ZOMER DOSSIER

DE NIEUWE SAMSUNG GAL A X Y A-REEKS

MET DE A VAN AWESOME Het ultrakrachtige 5G maakt van je wereld pas echt een Galaxy. Het mobiele datanetwerk van de toekomst verandert resoluut de manier waarop jij in het leven staat. Met de Samsung Galaxy A53 5G en Samsung Galaxy A33 5G switch je vlotter dan ooit tussen supersoepel gamen, onbeperkt streamen, ongeremd delen en razendsnel downloaden.

1

4

SAMSUNG

Superieure beeldkwaliteit

GALAXY A53 5G

De Galaxy A53 5G (6.5”) heeft een FHD+ Super AMOLED-display met een ververssnelheid van 120 Hz, de iets kleinere Galaxy A33 5G (6.4”) houdt het bij 90 Hz. Maar de kijkervaring is bij beide toestellen ronduit overweldigend, met spectaculaire kleuren en een levendig contrast.

Legt alles haarscherp vast

Beide toestellen hebben vijf camera’s, met aangepaste lenzen voor specifieke toepassingen. Dankzij OIS (Optical Image Stabilization) draai je beduidend soepelere video’s, ook bij weinig licht. Bij de Galaxy A53 5G zorgt de 30X Space Zoom voor superscherpe details.

2 Blijft maar gaan

De batterij van 5.000 mAh is goed voor twee dagen volop streamen, delen en gamen. Even aan de 25W Super Fast Charging-oplader hangen en je nieuwe Galaxy is er weer helemaal klaar voor.

SAMSUNG GALAXY A33 5G

3 Kan tegen een stootje

Beide toestellen hebben de IP67-certificering: ze zijn dus water- en stofbestendig, al gebruik je ze toch beter niet in het zwembad of in de zee.

30

Tip: De camera en behuizing lopen naadloos in elkaar over. Ookhetpla˝ere,ma˝e frame draagt bij tot de luxueuzere uitstraling.


Stralend weer, een goed glas, heerlijk eten, fijn gezelschap ... Check! Alleen nog even je favoriete muziek opzetten! Bose en Sonos halen alvast alles uit de kast om je zomer van een kraakheldere soundtrack te voorzien. En met de nieuwste DJI-drone schiet je megacoole luchtbeelden van je garden of pool party.

DE KLANK VAN AVONTUUR Of je nu thuis muziek afspeelt of in de bergen, je wil een vol, helder en krachtig geluid. Een kolfje naar de hand van de compacte maar robuuste Bose SoundLink Flex Bluetooth-speaker! Aan je rugzak, in het zand of gewoon op tafel: door de exclusieve PositionIQ-technologie van Bose klinkt alles even levensecht en natuurlijk.

KLEINE SPEAKER, GROOT GELUID

LOVE IS IN THE AIR

Met de Sonos Roam SL kies je voor een lichtgewicht luidspreker die je werkelijk omverblaast met zijn rijke en gedetailleerde sound. Dankzij de duurzame heroplaadbare batterij geniet je telkens weer urenlang van je favoriete muziek, radio, podcasts en nog veel meer. Thuis stream je via wifi, onderweg luister je via Bluetooth.

De DJI Mini 3 Pro-drone is nog straffer dan de Mini 2. De camera heeft een 1/1.3-inch CMOS-sensor met 48 MP effectieve resolutie. Het grotere diafragma (tot f/1.7) laat toe om ook bij weinig licht kwalitatieve opnames te maken. En dankzij de obstakeldetectie in drie richtingen kan je drone gelukkig nergens meer tegenaan knallen.

31


ZOMER HITS VAN HET MOMENT DOSSIER

MUSIC, MAESTRO, PLEASE! Of we nu de ziel uit ons lijf sporten, thuis willen chillen of in goed gezelschap dansen tot we erbij neervallen, alle plezier begint bij een fijn streepje muziek. Voor elke denkbare situatie selecteerden we het ideale toestel.

Twee jaar ­garantie tegen zweet en stof

ZO KLINKT JE LEVEN ­GEWOON VEEL BETER Lange fietstocht? Uitdagende staptocht? Frisse ochtendloop? De Jabra Elite Active 75t Blue draadloze oortjes zijn je gedroomde compagnon bij elke sportieve inspanning van formaat. Ze zitten perfect, gaan moeiteloos een hele dag mee, zijn volledig waterdicht en werden speciaal ontwikkeld voor een superieure geluidservaring: van je favoriete playlist tot telefoongesprekken, zelfs op drukke plaatsen.

32


DE MUZIKALE ALLESKUNNER

Met de JVC microketen UX-F227B-DAB+ tikt de retrolover in jou voor een prikje een veelzijdig en compact audiosysteem mét straffe geluidskwaliteit op de kop. Dit is tegelijk een cd-speler, een FM-radio én een DAB+-radio. Langs de USB-poort beleeft ook de muziek op je oude MP3-speler haar tweede jeugd. Andere audiotoestellen koppel je moeiteloos aan met Bluetooth of via de analoge ingang. Jij zit intussen in je luie zetel en mixt met de afstandsbediening alles naadloos aaneen. De max, toch?

VINYL HERO ON STAGE Heb je op zolder nog bakken vol singletjes en elpees, maar al lang geen platenspeler meer? Dan is het nu het moment om de Swingson On Stage BT Plus Black in huis te halen. Feestje bij vrienden? Dit handige koffermodel in elegant vintage design neem je gewoon met je mee. De twee ingebouwde luidsprekers serveren je een kamerbreed stereogeluid. Via Bluetooth, USB of AUX speel je al even geruisloos muziek van andere toestellen af. En met de MP3-encoder converteer je in een wip je favoriete vinylplaten naar digitale audiobestanden.

33


ZOMER DOSSIER

DE ZOMER VAN ….

JE GEDROOMDE THUISBIOSCOOP Te heet om te bewegen? Sluit gerust je gordijnen en nestel je gezellig op de bank. Er is altijd wel een spannende wielerwedstrijd of andere topsport op tv. Of heb je het meer voor een nagelbijtende film of het nieuwe seizoen van je favoriete reeks? Met je nieuwe Philips 4K UHD oled Android-televisie wordt het sowieso een feest!   Tip: Beide Philips 4K UHD oled Android tv-types zijn verkrijgbaar indeformaten5hen65h(Philips oled06/12ook 8 in48hen7h).

1 Betoverend design

Met vierzijdig Ambilight van Philips lijkt alles opeens veel dichterbij. Intelligente leds rondom de rand stralen een meeslepende gloed uit. Door de bredere kijkhoek voel je de volle kracht van elke scène.

PHILIPS OLED 856/12

2

3

Vloeiend & levensecht

Gamen zonder grenzen

De P5-processor met AI levert hyperrealistische HDR-beelden. Je geniet van levensechte details, rijke kleuren en vloeiende bewegingen. Dolby Atmos zorgt voor ruimtelijk geluid met echte diepte.

Je Philips-tv beschikt over de nieuwste HDMI 2.1-connectiviteit en schakelt automatisch over naar een instelling met uiterst lage latentie, wanneer je een game op je console speelt.

4 Alle content binnen handbereik

Pas het startscherm aan, zodat m ­ eteen je favoriete apps en programma’s verschijnen. Met DTS Play-Fi maak je in elke kamer verbinding met compatibele luidsprekers. Zo luister je gewoon verder terwijl je bijvoorbeeld in de keuken een hapje bereidt.


DOSSIER GEZONDHEID

M O R T G SE

T EH E J DN I L

Lang leve de zomer: terrasjes, barbecues, festivalletjes vol bier en vettige junkfood … Ah, het hoort er allemaal bij. Om dan de volgende ochtend vol wroeging en schuldbesef als een gek aan het sporten te slaan. Want dat gestroomlijnde en afgetrainde lijf van jou moet echt nog wel de hele zomer mee!

DE ZOMER VAN …

JF I L VANDEN BORRE @YOURSERVICE Heb je jouw ultieme technologische sportaccessoires gevonden? Alles wat je voor 22.30 uur bestelt op vandenborre.be wordt de volgende dag gratis aan huis geleverd. Of je kan het zelf gaan oppikken in een van onze winkels of in een bpost-afhaalpunt of 24/7-pakketautomaat naar keuze. Hoe makkelijk kan het zijn? 35


DOSSIER GEZONDHEID

A HEALTHY LIFE

De zomer is het ideale seizoen om buiten de batterijen op te laden. Een stevige duurloop voor het ontbijt of een fijne work-out op het strand? Met je sporthorloge als personal trainer en perfect zittende oortjes wordt het een waar plezier!

Train slim met de Garmin Connect app.”

36


GEZOND ON THE ROAD

GARMIN INSTINCT 2

Garmin Instinct 2 is een robuuste GPS-smartwatch, oorspronkelijk ontworpen voor truckchauffeurs. Hij houdt 24/7 je gezondheidsdata bij, zoals het aantal stappen, verbrande calorieën en minuten intensieve training. Hij geeft een melding wanneer het tijd is voor een pauze en stelt je dan een korte work-out voor. In smartwatchmodus houdt de batterij het tot 28 dagen uit. Verkrijgbaar in flashy kleuren en met contrastrijke displays!

POLAR

STARTER …

RUN BABY RUN Polar introduceert met de Pacer en de Pacer Pro twee GPS-sporthorloges van de laatste generatie. Ze zijn uitgerust met alle gepersonaliseerde trainingsfuncties die je nodig zou kunnen hebben om je sportieve doelen te halen. Deze horloges zijn zo dun, licht en comfortabel dat je ze nauwelijks voelt. En met de aanpasbare polsbandjes in verschillende kleuren en materialen ogen ze ook nog eens buitengewoon mooi.

PACER

… OF ERVAREN LOPER?

De Polar Pacer is een no-nonsense horloge voor startende lopers. Met de aanduiding van tempo, tijd en afstand, en met de timer en stopwatch wordt elke run een goede run. Extra tools rond slaap en herstel houden jou blessurevrij en je motivatie op peil.

POLAR PACER PRO

De Polar Pacer Pro is nog een tikkeltje geavanceerder en dus bedoeld voor geoefende runners. Extra krachtige trainings­middelen helpen je je loopefficiëntie en -prestaties te analyseren en zo verder te optimaliseren. Een geïntegreerde barometer leert je je inspanningen beter te doseren, zodat je sterker kan finishen.

37


DOSSIER GEZONDHEID

JOUW MANIER VAN LEVEN

Met de adidas FWD-02 SPORToortjes blijf je het hele jaar door in alle vrijheid topprestaties leveren, terwijl je favoriete muziek je voortstuwt. Deze ergonomische en draadloze buds zijn perfect water- en zweetbestendig en blijven ook bij intensieve inspanningen en in extreme weersomstandigheden keurig op hun plaats. Opladen doe je onderweg, in een compacte en ademende case. Als je geen omgevingsgeluiden wil doorlaten, kan je de awarenessmodus uitzetten.

JE ACTIEVE PARTNER De Galaxy Watch4 40mm Gold is je ideale metgezel op je weg naar een gezondere levensstijl. De BioActive Sensor brengt onder meer je vetpercentage, skeletspieren en lichaamsvocht in kaart en helpt je zo je sportieve doelen te bereiken. Daarnaast houdt je Galaxy Watch4 ook je fitnessscores bij. Via Wear OS van Samsung heb je dan weer naadloos toegang tot je favoriete apps en je andere Samsung Galaxy-toestellen. Heel leuk bovendien is dat je in de Galaxy Watch Design Studio je eigen horloge kan ontwerpen, in lijn met je persoonlijke stijl.

38


Even recupereren? EEN GEZOND TUSSENDOORTJE NA EEN STEVIGE TRAINING

BANAAN-DADELSHAKE

B RO N : H EL LO CH A M P.CC

Dit heb je nodig voor deze heerlijke banaan-dadelshake met crunchy topping (1 portie): een halve gepelde en ingevroren banaan | 4 ontpitte dadels | 60 g yoghurt | een halve theelepel vanille-extract | 2 ijsblokjes | 100 ml rijstmelk. Voor de topping: 1 theelepel gehakte pistachenoten | 1 theelepel geschaafde amandelen | 1 theelepel gehakte pecannoten | 1 theelepel sesamzaad. Zo doe je het: 1 Doe de ingrediënten voor de shake in een blender en mix. 2 Rooster de noten en zaden in een pan zonder vetstof. 3 Giet de shake in een glas en versier met de topping. 4 Geniet!

Of heb je meer zin in een gezond ijsje? Ontdek op p. 22 de Ice Cream Maker IM 1252 van Fritel.


TECH CORNER

Dierbare vakantie­herinneringen?

TIJD OM ZE VOORGOED VAST TE LEGGEN! De meeste foto’s die we nemen, leiden een sluimerend bestaan op onze toestellen en in de cloud. Toch wel jammer, want door ze af te printen, worden mooie herinneringen plots veel tastbaarder. HP heeft dat perfect begrepen en presenteert een reeks nieuwe multifunctionele printers die haarfijn inspelen op de behoeftes van de hedendaagse gebruikers.

CREATIEVE DUIZENDPOOT

DE VRIEND VAN IEDEREEN Tip: Instant Ink laat je toe om serieus te besparen op de aankoop van nieuwe cartridges: jebetaalttot % minder 07 dan in de winkel. Bovendien wordt je bestelling al thuisgeleverd vóór je huidige patronen leeg zijn, zodat je nooit meer zonder kan vallen. Het ingenieuze aan het hele systeem is namelijk dat je printer zelf aan HP laat weten dat een cartridge stilaan aan vervanging toe is. 40

De HP Envy 6432e is een klassieke All-in-one printer. Je kan er dus mee printen, kopiëren én scannen. Met name de creatieve duizendpoot, die al eens graag een mooie foto afdrukt of af en toe een printer nodig heeft voor school of werk, kan hier alle richtingen mee uit. Neem je meteen ook een HP+-account, dan krijg je er nog een pak aanvullende voordelen bij: 1 extra jaar garantie, 6 maanden gratis Instant Ink en flink wat extra functionaliteiten via de HP Smart-app.


VOOR DE GROOTGEBRUIKER

HOGE VOLUMES, LAGE PRIJS

Tot 38% hogere printsnelheden dan bij de vorige HP Smart Tank.”

De HP Smart Tank Plus 559 en 570 zijn twee draadloze All-in-one printers zonder cartridges, maar met grote inktreservoirs: goed voor 12.000 pagina’s in zwart-wit en 8.000 in kleur. Het kan tot drie jaar duren vooraleer je ze nog eens moet bijvullen. Dit type printers is bij aanschaf een stuk duurder maar heeft anderzijds heel lage verbruikskosten. Hier ligt de nadruk dan ook vooral op hogere printvolumes en minder op kwalitatieve foto’s.

“ Productief ­ zonder grenzen. Waar en wanneer je maar wil.”

Tip: Met de HP Smart-app op je smartphone of tablet kan je ook op afstand printen, kopiëren enscannen.Dual-bandwi˙zorgt daarbij voor een snelle, stabiele en betrouwbare connectiviteit.

41


CLICK & COLLECT

Vanden Borre

JE VINDT VANDEN BORRE IN JE BUURT! vandenborre.be

Click&Collect: je bestelling staat klaar in 30 min, in alle veiligheid. Selecteer het product van je keuze via vandenborre.be. Vul vervolgens je postcode in en je krijgt meteen een lijst met winkels te zien waar je het product kunt afhalen. Onmiddellijk of na enkele dagen: wat jou het beste uitkomt! Vanden Borre staat altijd klaar voor jou.

AALST Gentsesteenweg 351A

DIEST Reustraat 1

LIBRAMONT-CHEVIGNY Avenue de Bouillon 139

ROESELARE Brugsesteenweg 356

ANDENNE Avenue de Belle Mine 23

DROGENBOS Nieuwe Stallestraat 219

LIER Donk 54

RONSE Cesar Snoecklaan 29

ANDERLECHT Westland Shopping

EEKLO Krugercenter

LOCHRISTI Antwerpsesteenweg 113

SCHAARBEEK Leuvensesteenweg 610

ANTWERPEN Grand Bazar Shopping Center

ELSENE Steenweg op Elsene 84/86

LOKEREN Hoek Oeverstraat-Zelebaan

SCHILDE Turnhoutsebaan 401

FROYENNES Rue de Roselieres 6

LOUVAIN-LA-NEUVE L’Esplanade Shopping Center

SINT-DENIJS-WESTREM Kortrijksesteenweg 1200

AWANS Rue de Bruxelles 10 BASTOGNE Rue de Marche 130 BEAURAING Rue de Rochefort 75 BERINGEN Be-MINE Boulevard 16 BOIS-DE-VILLERS Rue Léon François 6-8 BONCELLES Route du Condroz 44 BOORTMEERBEEK Leuvensesteenweg 367

GENK Hasseltweg 77 GENT Martelaarslaan 307 GOSSELIES Rue de la Renaissance 6 HASSELT Genkersteenweg 84 HERENTALS Augustijnenlaan-Ring HERSTAL Rue des Naiveux 20

MALDEGEM Koning Leopoldlaan 103 MARCHE-EN-FAMENNE Rue du Parc Industriel 8 MECHELEN Brusselsesteenweg 441 A MECHELEN Nora Tilleylaan 32 MEERBEKE Brusselsesteenweg 208 MERKSEM Bredabaan 974

BRUGGE Maalsesteenweg 328

JAMBES Avenue du Prince de Liège 115

BRUSSEL City 2 Shopping

JEMAPPES Avenue Wilson 510

MOL Molderdijk 39

BRUSSEL Basilix Shopping Center

KAPELLEN Hoevensebaan 17

MONTIGNIES-SUR-SAMBRE Rue de la Persévérance 11

BRUSSEL Woluwe Shopping

KESSEL-LO Tiensesteenweg 395

MORTSEL Statielei 20

CINEY Avenue Schlogel 117

KNOKKE-HEIST Lippenslaan 191

NIVELLES Chaussée de Namur 55

DENDERMONDE Mechelsesteenweg 3

KUURNE Ringlaan 11

OOSTENDE Torhoutsesteenweg 660

DEURNE Turnhoutsebaan 79

LA LOUVIERE Rue Conreur 210

OUDENAARDE Kraneveld 87

MERKSEM Bredabaan 891

SINT-ELOOIS-VIJVE Gentseweg 595 SINT-NIKLAAS Waasland Shopping SINT-TRUIDEN Industrielaan 3130 SOIGNIES Rue de Steenkerque 36 TERNAT Morettestraat 15 TONGEREN Luikersteenweg 151 TURNHOUT Steenweg Op Gierle 180 VERVIERS Rue Du Gazomètre 1 WATERLOO Chaussee De Bruxelles 281 WAVRE Rue J. Wauters 87 WETTEREN Oosterzelesteenweg 5 WIJNEGEM Turnhoutsebaan 5 WILRIJK Boomsesteenweg 925 WILRIJK Boomsesteenweg 696Onze nieuwe Akte van Vertrouwen, duidelijke engagementen binnen 4 pijlers:

Prijs

Advies

Service

Duurzaamheid

De laagsteprijsgarantie

Advies op maat van je leven

Service voor ’t leven

Een langer leven voor je toestel en voor de planeet

Ontdek onze nieuwe Akte van Vertrouwen in onze winkels of op vandenborre.be