Page 1

MAGAZINE

NR. 9 | BATIBOUW 2019

HOMEMADE

De lekkerste feelgoodrecepten

DOSSIER DROOMKEUKEN Je perfecte keuken in 3 stappen

WIFI VS. LIFI

Alles voor je connected home

special batibou w

GROOTSE PLANNEN Bouw de thuis van je

dromen met Vanden Borre


Maak elke dag minder alledaags. Siemens huishoudtoestellen bieden fascinerende mogelijkheden – door de nieuwste technologieÍn te combineren met unieke oplossingen, volgens uw individuele smaak. Breng de toekomst binnen.

De BSH groep is een handelsmerklicentiehouder van Siemens AG.

Siemens Home Appliances

2


EDITO

EDITO

Inhoud

Van 21 februari tot 3 maart 2019 kan iedereen met grootse plannen weer terecht in Brussels Expo voor een nieuwe editie van Batibouw. De grootste bouw- en renovatiebeurs van ons land staat dit jaar helemaal in het teken van thuiskomen en beleven. En laat dat nu net zijn waar we ook bij Vanden Borre erg veel belang aan hechten. Bij Vanden Borre kan je producten en toestellen komen uittesten, bekijken en vergelijken. Onze verkopers beantwoorden al je vragen en op onze website vind je handige productkiezers en vergelijkingsfuncties zodat je altijd de toestellen kiest die 100% bij je thuis passen. Bovendien gaan we bij Vanden Borre nog iets verder, want onze service stopt niet bij je aankoop. Ook voor de installatie van je toestellen kan je op ons rekenen. We sluiten televisietoestellen en groot elektro gratis aan volgens jouw voorkeuren. Of het nu gaat om het inbouwen van een stoomoven, het aansluiten van een vaatwasser of het configureren van de apps op je smart tv. En heb je een duwtje in de rug nodig bij het installeren van je multimediatoestellen? Onze installateurs verbinden je pc of laptop met je netwerk, geven initiatielessen en nog veel meer. Zo doen we er alles aan om een perfecte beleving te garanderen, zodat jij optimaal van je thuis kan genieten.

Veel leesplezier!

Luc Boquet Logistiek directeur bij Vanden Borre

DE GROTE KEUKENCHECKLIST Alles waar je op moet letten bij het bouwen van je nieuwe keuken.

P. 32-33

Colofon Verantwoordelijke uitgever: Vanden Borre nv, Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters-Leeuw Hoofdredacteur: Elke De Vuyst Category managers: Nicolas Schlumpf en Corinne Nollet Productie en concept: Gicom Producer: Elise Danckers Copywriting: Jasmine Robbé Vertaling: Noémie Demets Vormgeving: Line Broeckx Drukwerk: Realise Printing Regie: Vanden Borre, Elke.DeVuyst@Vandenborre.be

3


Inhoud

Vanden Borre news Een professionele service van advies tot installatie.

#V

DB

FA VO R

I ET

P. 8

Good vibes Maak van je thuis een oase van rust.

P. 12-15

#VDBFAVORIET Ontdek de favoriete producten van onze trouwe Vanden Borre-fans.

P. 16, 36 & 38

OPGERUIMD STAAT NETJES Vier slimme schoonmaakhulpjes die het verschil maken.

P. 17 4

Happiness is homemade De lekkerste feelgoodrecepten voor een heerlijke thuiskomst.

P. 27-29


INHOUD

dossier droomkeuken Stel je perfecte keuken samen in drie eenvoudige stappen.

P. 18-26

dossier frisse lucht Gezond ademen met ĂŠĂŠn druk op de knop.

P. 14-15

VANDEN BORRE RADAR De laatste nieuwtjes, gespot door trendwatcher Tom. Deze editie: alles over lifi.

P. 39

hot&steamy De populairste ovens van het moment.

P. 34-35

get connected Meer dan ooit verbonden met de laatste hightech-trends.

P. 37 5


6


m o k l e w thuis!

Je blote voeten op een vertrouwde vloer, plakkerige handjes op de keukentafel of de geur van je favoriete koffie die in de lucht hangt: ĂŠcht thuiskomen is een combinatie van alle zintuigen. Bij Vanden Borre weten we wat er nodig is om van je huis een thuis te maken. Of je nu aan een heel nieuw project begint, je woning wat nieuw leven wil inblazen, of gewoon alles uit je huis wil halen: onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo plof jij in geen tijd helemaal zen in die nieuwe zetel.

Let's go!

7


Vanden Borre news

Een professionele service van advies tot installatie Bij Vanden Borre is de levering en aansluiting van je inbouwtoestellen inbegrepen in de prijs. Bovendien kan je altijd rekenen op het advies van onze specialisten. Wil je ook dat we je producten installeren in je bestaande keuken? Kies dan voor de betalende installatie op maat voor je nieuwe inbouwtoestellen. Zo ben je zeker dat ze correct en veilig zijn aangesloten, en dat je zorgeloos kan genieten van je aankoop. De installatiediensten zijn ook beschikbaar voor toestellen aangekocht in onze Outlet-winkel.

8


VANDEN BORRE NEWS

STAP 1: VERKENNEND BEZOEK

stap 2: ADVIES VAN SPECIALISTEN

STAP 3: LEVERING EN INSTALLATIE

De installatie van

Onze verkopers geven je

Je toestellen worden gratis

inbouwtoestellen vereist

gespecialiseerd advies bij

geleverd en aangesloten.

vakkennis en nauwkeurigheid.

de keuze van je toestellen.

Is er toch wat installatiewerk

Daarom vraag je in de winkel best

Ze bekijken welke producten

nodig? Ook dan kunnen

een voorbezoek bij je thuis aan.

aan je behoeften voldoen en hoe

onze specialisten je helpen.

Onze inbouwspecialist komt bij

ze in je keukenindeling passen.

Afhankelijk van het type

je langs en verzamelt alle

Bovendien maken ze gratis een

toestel en de indeling van je

informatie

offerte op maat van jouw project.

woning biedt Vanden Borre

die nodig is om de juiste toestellen te kiezen.

Aftrekbaar bij aankoop vanaf € 1.000,00 aan inbouwtoestellen

installatiediensten op maat aan. Ontdek ze in ons handig overzicht op P.10.

Fnac Vanden Borre Mastercard Je oog laten vallen op een toestel, maar past het even niet binnen je budget? Bij Vanden Borre kan je aankopen tot € 5.000(1)(2) afbetalen in maandelijkse aflossingen(3) met onze eigen Fnac Vanden Borre MasterCard®(1). Zo betaal je elke maand een vast minimumbedrag voor je aankopen, of je ze nu in de winkel koopt of online(2) bestelt. En je toestellen, die krijg je natuurlijk meteen mee naar huis – of ze worden meteen geleverd. Vraag je Fnac Vanden Borre MasterCard®(1) aan in de winkel of op vandenborre.be.

Representatief voorbeeld: KREDIETOPENING VANONBEPAALDE DUUR van 1.500 EUR met een JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE van 12,50% waarvan 0,02% maandelijkse kaartkosten van het geleende kapitaal (VARIABELE debetrentevoet van 12,24%). (1)

Onder voorbehoud van aanvaarding door BUY WAY PERSONAL FINANCE nv, kredietgever, (KBO 0400 282 277 – RPR Brussel – Bisschopsstraat 26, 1000 Brussel) en FNAC VANDEN BORRE nv, kredietbemiddelaar handelend in hoedanigheid van verbonden agent met handtekeningbevoegdheid (KBO 0412 723 419 – RPR Brussel, Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters-Leeuw). Adverteerder / Verantwoordelijke uitgever: FNAC VANDEN BORRE nv - IBAN be77 3100 3736 0042. (2) Onder voorbehoud van het goede verloop van uw dossier en van een toereikend beschikbaar bedrag. (3) Onder voorbehoud van naleving van de contractuele minimale maandelijkse terugbetaling en de wettelijke verplichting tot nulstelling.

Let op, geld lenen kost ook geld.


ONZE GRATIS DIENSTEN • Levering van het toestel tot op de derde verdieping* via een geschikte trap. • Het demonteren van bestaande gelijkaardige inbouwtoestellen en de aansluiting van het nieuwe toestel op een bestaande en conforme installatie op minder dan één meter van een stopcontact en/of waterafvoer en zonder aanpassingen aan de huidige installatie.

Meer weten over onze

• Korte uitleg over de werking van het toestel.

leverings- en installatiediensten?

• Terugname van het oude toestel. * Voor leveringen boven de derde verdieping wordt een ladderlift voorzien aan € 99,00. ** Behalve dampkappen, afzuiggroepen en inbouwvaatwassers.

Vraag ernaar in de winkel of kijk op www.vandenborre.be

ONZE AANVULLENDE DIENSTEN Vrijstaand toestel ter vervanging van een inbouwtoestel € 39,00

Microgolfoven, stoomoven en espressomachine € 39,00

• Demonteren van het oude inbouwtoestel. • Verwijderen van de decoratieve deur indien nodig.

• Uitbouwen van het oude inbouwtoestel. • Monteren van de inbouwkit. • Vastzetten van het toestel in het keukenmeubel.

Amerikaanse koelkast € 39,00 • Uitbouwen van het oude inbouwtoestel en van de decoratieve deur. • Inbouwen van het toestel. Toeslag bij leveringen tussen drie en tien treden en/ of demonteren van de deuren: € 49,00. Vanaf tien treden wordt een ladderlift voorzien aan € 99,00.

Inbouwkoelkast of –diepvriezer* € 39,00 • Uitbouwen van het oude inbouwtoestel en de decoratieve deur. • Monteren van de decoratieve deur indien die is aangepast aan het nieuwe toestel. • Vastzetten van het toestel in het keukenmeubel. * Eéndeurs- en tweedeurskoelkast.

Dampkap en afzuiggroep* € 39,00 • Uitbouwen van het oude inbouwtoestel. • Plaatsen van de dampkap met nieuwe bevestigingen. • Plaatsen van de dampkap met kleine aanpassing van het meubel. • Aansluiten op de bestaande afvoer zonder in de muren te boren. * Behalve eilanddampkappen of dampkappen met motor op afstand.

Kookplaat € 39,00 • Uitsnijden of aanpassen van het werkblad in hout, MDF of multiplex. Vaatwasser € 39,00 • Uitbouwen van het oude inbouwtoestel en de decoratieve deur. • Monteren van de decoratieve deur indien die is aangepast aan het nieuwe toestel. • Aansluiten van het nieuwe toestel. • Vastzetten van het toestel in het keukenmeubel. Accessoire € 39,00 • Plaatsen van een warmhoudlade of bordenverwarmer voor een oven, microgolfoven, espressotoestel of stoomoven. • Plaatsen van telescopische rails voor een oven. Bijkomende diensten • Vervangen van een gaskraan op een conforme installatie op minder dan één meter. • Vervangen van een elektrische contactdoos. • Vervangen van een waterkraan op een conforme installatie op minder dan één meter.d o o g s e vib 12


GOOD VIBES

Jouw thuis, jouw energie Het grote voordeel aan je thuis? Je organiseert er alles zoals je dat zelf wil. De temperatuur, het entertainment en zelfs de luchtvochtigheid: alles is er perfect afgestemd op jouw welzijn. Met deze toppers wordt je thuis in geen tijd een oase van rust!

Wellness aan huis Last van pijnlijke gewrichten of spieren, of wil je gewoon eens extra ontspannen? De Philips InfraCare PR3140/00 is een klinisch bewezen infraroodlamp die spieren en gewrichten helpt herstellen. De infraroodtechnologie verhoogt de bloedcirculatie en de toevoer van zuurstof in de spieren, en de warmte helpt je ontspannen na een lange werkdag. De in de hoogte en breedte verstelbare lamp is perfect voor grotere gebieden zoals de rug of de benen. Alsof je een infraroodsauna in huis hebt!

Entertainment op maat Maak het jezelf makkelijk, zelfs als je tv kijkt. De Philips 32PFS5803 smart tv met Pixel Plus HD-motor geeft je content scherper dan ooit weer, met extra heldere kleuren en diepe contrasten. Bovendien is het toestel uitgerust met een gebruiksvriendelijk menusysteem én een afstandsbediening waar je in één moeite ook je dvd- of blu-rayspeler, je decoder of je homecinema mee bedient. Meer zin in muziek? De Bose Home Speaker 500 levert stereogeluid van muur tot muur met één enkele box. Jij kiest: speel muziek af met behulp van de bediening op de speaker zelf, of regel alles vanop afstand met de Bose Music-app.

EFFICIËNTER WASSEN DAN OOIT

VANDEN BORRE @ YOURSERVICE

De AEG L8FEC96S intelligente wasmachine kreeg een energielabel A+++ mee en verbruikt dus een stuk minder water en energie dan traditionele wasmachines. De ÖKOMix-doseertechnologie verdeelt het wasmiddel en de wasverzachter over je wasgoed zodat elke vezel wordt schoongemaakt en verzorgd. En dat is niet alles, want de ProSteam®-functie stoomt kreuken uit je kledij en de ProSense®-technologie weegt elke lading af om zo automatisch het juiste programma in te stellen. Snel propere was nodig? Met het ÖKOPower-wasprogramma was je je kledij in 59 minuten helemaal schoon – en dat aan het laagst mogelijke energieverbruik.

Heb je één van deze producten aan een promoprijs gezien in een andere winkel? Geen nood. Wij volgen hun prijzen systematisch op. Als we bij een concurrent in een straal van 20 km rond je Vanden Borre-winkel hetzelfde toestel tegen een lagere prijs vinden, passen we onze prijs onmiddellijk aan. Zo betaal je bij Vanden Borre altijd de laagste prijs.

13


FRISSE LUCHT Gezond ademen met één druk op de knop

België is één van de slechtst scorende landen van Europa op vlak van luchtkwaliteit. Bovendien kan de luchtkwaliteit in huis tot wel tien keer slechter zijn dan die van buiten, bijvoorbeeld door schoonmaakmiddelen en ronddwarrelend stof. En dat terwijl gezonde lucht van levensbelang is. Wil je je thuisomgeving optimaal beschermen? De huidige generatie luchtzuiveringstoestellen filtert tot wel 99% van de schadelijke deeltjes uit de lucht, voor een fris en gezond binnenklimaat. Onze productexperten gingen alvast op zoek naar de toppers van het moment.

Luchtzuivering op maat

Het Rowenta Intense Pure Air-gamma is het enige gamma luchtzuiveraars dat 99 tot 100% van de schadelijke stoffen uit de lucht filtert en formaldehyde, één van de gevaarlijkste vervuilende stoffen binnenshuis, permanent elimineert. Vier filterniveaus beschermen het hele gezin tegen vervuilende stoffen. De voorfilter stopt grotere deeltjes zoals PU4020F0-PU6020F0_903452-01-V10.qxp_903452/01 12/12/14 10:06 Page1 stof en haar, de actieve koolfilter houdt geurtjes, gassen en organische stoffen vast en de HEPA-filter de fijnste PU4020F0-PU6020F0_903452-01-V10.qxp_903452/01 12/12/14 filtert 10:06 Page1 deeltjes uit, zoals schimmel, stofmijt, pollen, bacteriën en fijne stofdeeltjes. De vierde filter, de gepatenteerde NanoCaptur, is uniek voor het Rowenta Intense Pure Air-gamma ROWENTA en filtert meer dan 99% van Intense Pure Air de formaldehyde uit de lucht. XL PU6020

FR EN DE

ROWENTA Intense Pure Air PU4020

De Intense Pure Air-luchtzuiveraars zijn uitgerust met twee vervuilingssensoren, één voor fijne deeltjes en één voor gassen. Naargelang het vervuilingsniveau verandert de indicator van kleur en wordt de filtersnelheid automatisch aangepast. Ondanks de heavy-duty prestaties werkt het hele gamma extreem stil. Bovendien beschikken de toestellen over een extra stille nachtstand, zodat je ook terwijl je 's nachts slaapt zeker bent van een gezonde luchtkwaliteit zonder ROWENTA Intense Pure Air Connect dat je nachtrust verstoord wordt. PU6080

NL ES

FR EN DE NL

ROWENTA Intense Pure Air Connect PU4080

ES

903452/01 - 39/14

903452/01 - 39/14

14

ROWENTA INTENSE PURE AIR PU4020F0/PU6020F0 ROWENTA INTENSE PURE AIR www.rowenta.com PU4020F0/PU6020F0

Voor ruimtes tot 80 m2


GOOD VIBES

Schonere lucht voor het hele gezin De Philips AC3259/10 is één van de krachtigste luchtreinigers van Philips. Hij is geschikt voor grote ruimtes tot 95 m2 en heeft een CADR van 393 m3/uur. Dat betekent dat hij per uur maar liefst 393 m3 lucht voor 99,97% reinigt van stof en allergenen. Bovendien kan je de werking van de AC3259/10 constant duidelijk opvolgen: de lichtring geeft de luchtkwaliteit in de ruimte weer, en ook in de online app kan je vanop afstand de luchtkwaliteit voor zowel binnen als buiten monitoren.

• Geschikt voor snelle luchtzuivering in grote ruimtes tot 95m2 . • Meet en zuivert de lucht van fijnstof en vermindert allergenen, gassen en geurtjes. • Beschikt over drie automatische modi en vijf handmatige instellingen. • De speciale automatische allergeenmodus verwijdert effectief alle soorten allergenen.

Vanden Borre CHEAT SHEET CADR: Clean air delivery rate, de snelheid waarmee een luchtzuiveraar de lucht zuivert, uitgedrukt in een aantal m3 gereinigde lucht per uur.

• Geeft slimme feedback over de luchtkwaliteit via de lichtring en de mobiele app.

Allergeen: een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kan veroorzaken.

15


I ET FA VO R DB #V

#VDBFAVORIET De hulpkok van marketeer Jan Als marketeer klopt Jan vaak lange uren. De momenten van ontspanning die hij heeft, wil hij zo intens en kwalitatief mogelijk beleven. In de keuken koos Jan dan ook heel bewust voor de AEG BSE892230M SteamPro-inbouwstoomoven. Dé perfecte hulpkok voor levensgenieters.

Resultaten van restaurantkwaliteit “De SteamPro heeft drie kookmodi – warmte, stoom of een combinatie van beide. In de combinatiemodus kiest hij zelf de juiste balans van stoom en warmte. Zo wordt alles aan de buitenkant mooi knapperig en blijft het vanbinnen mals. Net als op restaurant!”

High-tech hulpmiddelen “Ik zeg altijd ‘meten is weten’, en dat is met koken ook zo. De voedingssensor voelt wanneer vlees saignant, à point of bien cuit is. Maar hij werkt ook perfect voor vis en groenten. De vochtigheidsgraadsensor zorgt dan weer voor exact de juiste hoeveelheid stoom. Handig!”

MET SOUS-VIDE

In de AEG SteamPro-inbouwovens met sous vide-functie maak je gerechten die je in een andere oven nooit zou kunnen klaarmaken. Bereid vlees, vis en groenten in vacuümzakken zodat de oxidatie vertraagd wordt en de smaak behouden blijft. De temperatuur van de oven blijft constant - voor een overheerlijke smaak en gegarandeerd perfect gegaarde ingrediënten.

16

Complete controle “De SteamPro is superhandig in gebruik. Met een simpel tikje verschijnen alle instellingen op het lcd-scherm. Ik kan gerechten selecteren en de oven kiest automatisch de juiste bereidingswijze. Ik hoef zelf bijna niks meer te doen! Maar niet tegen mijn gasten zeggen hé.”


HAPPY@HOME

happy

@ home

Opgeruimd staat netjes Een gezellig huis is een huis waarin geleefd wordt, maar toch is het leuk als alles achteraf ook weer snel is schoongemaakt en opgeruimd. Een beetje hulp nodig op dat gebied? Dan hebben we goed nieuws, want soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken …

1

2

LESS IS MORE

De compacte Proline PLI 135-F-2led-inbouwkoelkast biedt verrassend veel ruimte en heeft alles in huis om je wekelijkse boodschappen netjes op te bergen. Ze beschikt over een grote groentelade en drie handige deurvakken, waaronder één speciaal vormgegeven flesvak. De glazen legplanken zijn makkelijk schoon te maken, en dankzij de ledverlichting is de PLI 135-F-2-led bovendien extra zuinig in verbruik.

Vanden Borre @YOURSERVICE Vaatwasser kapot? Ons team van gespecialiseerde techniekers staat klaar om hem te herstellen. Bij een herstelling onder garantie zijn onderdelen en werkuren volledig gratis. Bovendien krijg je in het geval van een vaatwasmachine of ander essentieel toestel mits een kleine waarborg een vervangtoestel voor de duur van de herstelling. Zo blijft het thuis altijd netjes, ook bij pech.

HOOGTEWERKEN

Een opgeruimd gevoel creëeren en ruimte besparen in je berging? De slimme stapelkit van WPRO helpt je je droger op je wasmachine te stabiliseren met een Safe-in-Lock® bevestigingssysteem. De uitschuifbare legplank biedt bovendien een handig extra werkblad voor het in- en uitladen van de droogkast en het vouwen van je wasgoed. De universele stapelkit is geschikt voor alle toestellen van 60 op 60 cm en is eenvoudig zelf te installeren.

3

ECO-LOGISCH

De Proline PSI 47 W-B-X inbouwvaatwasser verzekert een schitterend resultaat – en een laag energieverbruik. Je wast er probleemloos tot twaalf couverts in één keer mee af. Het eco-programma werd speciaal ontwikkeld om minder water en energie te verbruiken, maar zelfs op de andere standen behaalt de Proline PSI 47 W-B-X een A++-energielabel. Op het ingebouwde lcd-scherm met ledindicatoren volg je de resterende programmatijd. En wil je naast de energiebesparing ook genieten van het voordelige nachttarief? Programmeer je vaatwasser dan tot negen uur vooraf met de slimme startuitstelfunctie.

Extra zorg dragen voor je vaatwasser? De WPRO magnetische ontkalker voorkomt kalkvorming zonder de structuur van het water te wijzigen – in tegenstelling tot waterontharders. De magneet zorgt ervoor dat kalksteenmoleculen zich niet aan elkaar of aan de wanden van het toestel kunnen hechten en voert ze met het afvalwater af. Het resultaat? Een lager energieverbruik én een langere levensduur voor je toestel. De universele ontkalker wordt gemonteerd tussen de kraan en de aansluitingsslang van het toestel en is geschikt voor alle was- en vaatwasmachines.

17


18


DROOMKEUKEN

dossier

droomkeuken Je perfecte keuken in drie stappen

Huiswerk maken, nog een mailtje sturen of gezellig bijpraten: de tijd waarin keukens alleen gebruikt werden om te koken en te eten is al lang voorbij. De keuken is hĂŠt middelpunt van het huis geworden, en net daarom kan het een hele uitdaging zijn om ze juist in te richten. Gelukkig vind je bij Vanden Borre alles wat je nodig hebt om je favoriete ruimte helemaal af te stemmen op jouw levensstijl. Onze inspiratiegids helpt je alvast op weg!

19


STAP 1: DROOM De perfecte keuken samenstellen begint bij het bepalen van de juiste stijl. Wil je een strakke, minimalistische look, of net klassiek en landelijk? Bepaal wat je mooi vindt en verzamel zo veel mogelijk inspiratie. Foto’s, knipsels uit magazines of zelfs stoffen en verfstalen: breng alles samen op een moodboard en gebruik het als referentie bij elk onderdeel dat je kiest.

Scandinavisch moodboard

20


DROOMKEUKEN

NOTA Weet je niet waar te beginnen of heb je schrik om over budget te gaan? De experts van Vanden Borre Kitchen staan je met raad en daad bij in elke stap van het proces. Zo kies je in alle vertrouwen de keuken van je dromen.

Centerpiece:

de LG GMX844MCKV

Fan van less is more? De LG GMX844MCKV Door-in-Door koelkast kreeg een stijlvol design in matzwart staal aangemeten, inclusief vier strak vormgegeven deuren en warme ledverlichting. De Door-in-Door-functie verbergt een kleinere deur voor snelle toegang tot je meest gebruikte producten. De perfecte basis voor een praktische Scandinavische keuken!

• Dankzij de Instaview-technologie zie je met één tik op het glas meteen wat er in de koelkast staat, zonder verlies van koude lucht. • De FRESHBalancer en Moist Balance Crisper houden een perfecte vochtbalans in stand om etenswaren nog langer vers te houden. • De Linear Cooling-technologie zorgt voor een constante temperatuur met een maximale schommeling van 0,5 graden. • De Door Cooling-functie stuwt een luchtgordijn uit de deur voor een nog constantere temperatuur en koelt tot 35% sneller dan traditionele koelsystemen. • Dankzij de opvouwbare plank berg je ook grote en hoge items moeiteloos op.

21


Pastel power moodboard

22


DROOMKEUKEN

NOTA Wil je een 3D-plan van je keuken, een offerte, professioneel advies of gewoon een tas koffie? Maak online een afspraak en kom langs in één van onze Vanden Borre Kitchen-winkels – gratis en volledig vrijblijvend!

Centerpiece:

de Philips Latte Go Op zoek naar een toestel dat past bij je dynamische levensstijl? De Philips LatteGo volautomatische espressomachine maakt zes koffiedranken met één druk op de knop, van espresso en lungo tot cappuccino en latte macchiato. Ideaal voor wie ’s ochtends snel de deur uit wil – of voor wie graag extra veel tijd neemt voor een kopje heerlijke koffie.

• Dankzij Thermoblock wordt je koffie altijd geserveerd op de perfecte temperatuur. • De LatteGo-opschuimer geeft je koffie een zijdezacht melkschuimlaagje en is dankzij de afneembare zetgroep in geen tijd weer proper. • Via het intuïtieve display stel je je favoriete koffievariëteiten in en sla je je persoonlijke instellingen eenvoudig op. • Met de LattteGo pas je het volume aan, kies je uit vijf aromasterktes en maak je gebruik van vijf aangepaste maalstanden voor een koffie-ervaring op maat.

23


STAP 2: Denk Een handige tip voor het inrichten van je keuken? Denk aan hoe jij je keuken graag gebruikt. Komen er vrienden over de vloer? Welke gerechten maak je klaar? Of wat wil je zien als je staat te koken? Lijst alle informatie op en hou rekening met de ruimte en de aansluitingen voor water en elektriciteit.

Weten waar je op moet letten? Ontdek onze keuken-

In deze fase krijgt je échte keuken vorm.

checklist op pagina 32!

altijd op maat Waar je ook naar op zoek bent in een koelkast, de kans is groot dat de Haier HTF-610DM7 aan al je verwachtingen voldoet. Koelkast bovenaan, vriezer linksonder en een slimme switch zone die zowel als koelkast of als vriezer kan worden gebruikt rechtsonder? Het kan allemaal. Met haar Cube-design beschikt de multideurkoelkast over een totale capaciteit van 610 liter, onder meer verdeeld in een Humidity Zone voor fruit en groenten en een Dry Zone voor zuivel, vlees of vis. Dankzij de No Frost-technologie hoef je het diepvriesgedeelte bovendien nooit meer te ontdooien om overtollig ijs te verwijderen.

Vanden Borre @YOURSERVICE Een toestel gekozen en besteld? De service van Vanden Borre stopt niet na je aankoop. Groot elektro dat je bij ons in de winkel of online koopt, wordt door ons leveringsteam gratis aan huis geleverd en aangesloten op een conforme en bestaande installatie. We maken het toestel volledig gebruiksklaar en testen of het werkt. Bovendien geven we je nog wat extra tips en indien je het wenst, nemen we ook je oude toestel mee. Ontdek onze uitgebreide gratis én aanvullende leverings- en installatiediensten op pagina 8!

DE SLIMME KEUZE De Liebherr IKBP 3560 verbruikt amper 89 kWh/jaar en is daarmee één van de zuinigste koelkasten op de markt. Achter het SoftSystem-sluitingssysteem zit een ruime koelkast verborgen die wordt verlicht met twee strakke ledzuilen. Lange gezinsflessen kunnen liggend bewaard worden op de speciaal daarvoor voorziene legplank. De IKBP 3560 is voorzien van een slim BioFreshsysteem met 0°C-zones en luchtvochtigheidregeling om je groenten en fruit nog langer vers te houden.


DROOMKEUKEN

STAP 3: Doe Tijd voor het echte werk. Laat je bij het samenstellen en indelen van je ruimte ondersteunen door professionals met ervaring. De experts in onze winkels vertellen je alles over onze producten én geven praktisch advies zodat je in alle vertrouwen de toestellen kan kiezen die helemaal bij je passen.

VOOR ECHTE LEVENSGENIETERS

De wijnkasten van Liebherr BEWAREN

KOELEN De Liebherr UWTgb 1682 wijnkoeler met TipOpendeurtechniek is handig in gebruik en qua design perfect geschikt voor greeploze keukens. Het toestel heeft een capaciteit van 34 flessen en houdt zowel rode als witte wijn op de ideale drinktemperatuur.

De Liebherr WKr 4211 wijnbewaarkast houdt één vaste temperatuur aan. Het Vinothek-model beschikt over precieze temperatuursensoren, vibratiebescherming en een FreshAir-filter voor een optimale luchtkwaliteit. En dat voor 200 flessen van Bordeauxformaat.

Een volledige keuken op maat bij Vanden Borre? Ontdek alles over Vanden Borre Kitchen op pagina 32!

25


Een professionele service van advies tot installatie Bij Vanden Borre doen we er alles aan om de aankoop, installatie Ên ingebruikname van je toestellen zo vlot mogelijk te laten verlopen – van begin tot eind.

1

2

Jij bestelt

Wij leveren

4

3

We kijken na

Wij installeren

of alles werkt

bij jou thuis

5 We nemen de verpakking en je oude toestellen gratis mee


Happiness is homemade

RECEPTEN

De lekkerste feelgoodrecepten voor heerlijk thuiskomen

Niets leuker dan gezellig samen koken en tafelen. Van een

supersnelle comfort soup tot een echte showcooking-ervaring: wij verzamelden alvast de lekkerste recepten die je thuis nog nét dat beetje huiselijker maken.

Velouté van zoete aardappel INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

• 550 g zoete aardappelen • 2 kleine uien • 3 teentjes knoflook • 1 blokje groentebouillon • ½ tl cayennepeper • 1 tl komijn • 75 cl water • zout

BEREIDING • • •

• • •

Schil de zoete aardappelen, pel de uien en snijd alles in blokjes. Pel de teentjes look en plet ze even tussen je handen of onder je mes. Doe de zoete aardappelen, de uien, de look, het bouillonblokje, de cayennepeper en de komijn met het water in de Soup & Co. Kruid met een beetje zout. Druk op ‘P’ om het programma ‘P1’ te selecteren en druk op ‘OK’ om het programma te bevestigen. Laat 25 minuten garen. Als de soep klaar is, biept het toestel drie keer. Dien lekker warm op.

MOULINEX LM908 SOUP & CO Met de Soup & Co van Moulinex maak je in een handomdraai de lekkerste soepen. Je verzamelt de grof gesneden groenten in de kom, voegt de gepaste hoeveelheid water toe en kiest één van de twee automatische kookprogramma’s. De Soup & Co laat je met een signaal weten wanneer je soep klaar is en houdt ze meteen warm tot etenstijd. Met het XL-formaat maak je maar liefst twee liter soep in één keer, en dankzij het glazen deksel en de verwijderbare messen is ook de afwas in geen tijd gebeurd. Bovendien is het toestel ook perfect geschikt voor het bereiden van smoothies, milkshakes en zelfs crushed ice! Je ontdekt alle mogelijkheden in het bijgeleverde receptenboek.

27


Kabeljauw op de zoutsteen INGREDIËNTEN (4 PERSONEN) • 800 g kabeljauw in stukken

BEREIDING

• Zet de oven aan op 180°C en leg de zoutsteen er meteen in. De oven hoeft niet voor te verwarmen, want de steen moet geleidelijk aan opwarmen. Warm hem eerst 15 minuten op op lage temperatuur, vervolgens 20 minuten op middelhoge temperatuur, en 25 minuten op hoge temperatuur. • Haal de kabeljauw ongeveer 15 minuten voordat je begint te bakken uit de koelkast. • Zet de zoutsteen in het roestvrijstalen rek op tafel en bak de kabeljauw op de steen. Kruid eventueel bij met een beetje peper of grof zeezout. • Serveer met een fris slaatje, gewokte groenten of een ander bijgerecht naar smaak.

AEG A2SLT MASTERY COLLECTION SALT BLOCK Koken wordt een heel nieuwe ervaring met de veelzijdige A2SLTzoutsteen van AEG. Gebruik de steen op het gasvuur, in de oven of op de barbecue. Bak en braad je ingrediënten rechtstreeks via de warmtebron op de steen, of verwarm de steen voor en gebruik hem voor het bereiden van ingrediënten aan tafel. Gerechten bereid op de zoutplaat krijgen een subtiele, minerale zoutsmaak mee. De A2SLT is bovendien ook perfect geschikt voor het serveren van koude gerechten zoals sushi. Vries de zoutplaat in dat geval minstens één uur lang in in de vriezer en dien meteen op. De steen kan gereinigd worden na gebruik en steeds opnieuw gebruikt worden voor nieuwe, verrassende recepten.

28


RECEPTEN

Cake met vijgen, amandel en witte chocolade INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

• 125 g roomboter • 4 eieren • 150 g fijne suiker • 150 g gemalen amandelen • amandelschilfers • 100 g bloem • ¼ zakje gist • 4 verse vijgen • 200 ml sinaasappelsap • 125 g suiker • mespunt kaneel

Een favoriet voor het hele gezin!

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 180°C. • Smelt de boter. Klop de eieren los met de suiker. Voeg het amandelmeel, de bloem, de gist en de gesmolten boter toe. Klop tot een glad beslag. • Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Halveer twee vijgen en druk ze met de bolle kant in het beslag. • Bak de cake in 20-30 minuten gaar. • Breng in een steelpan het sinaasappelsap aan de kook met de suiker en kaneel. Laat 15 minuten inkoken tot een siroop. • Serveer de cake met de siroop en werk af met de overgebleven verse vijgen en de amandelschilfers.

BEKO BIE21302XP Met de Beko BIE21302XP multifunctionele oven maak je heerlijke gerechten voor het hele gezin. Dankzij de acht verschillende bakfuncties vind je altijd een functie die aan je gerecht is aangepast, voor een perfect resultaat. Bak en braad zelfs meerdere grote gerechten in één keer dankzij de homogene warmteverspreiding en het uitgebreide volume van 66 liter. Bovendien warmt de Beko BIE21302XP extra snel voor en is hij ook in geen tijd weer schoongemaakt dankzij de slimme zelfreiniging met pyrolyse, waarbij eventuele etensresten op hoge temperatuur verbrand worden.

29


3 innovaties voor een slimmere keuken

SMART COOKING MET AEG

Goed nieuws voor wie thuis wil koken als een professional. SenseCook®, het nieuwe gamma inductiekookplaten van AEG, biedt unieke ondersteuning voor perfecte kook- en bakresultaten. De nieuwste inductieplaten van het merk zijn uitgerust met een reeks slimme voedselsensoren zonder draad en zonder batterij. De kookplaat monitort de temperatuur van de te bereiden ingrediënten en neemt in sommige gevallen zelfs het volledige kookproces van je over. Alsof je een persoonlijke souschef in huis hebt!

Selecteer een gerecht en het gewenste resultaat en volg je bereiding op.

De kookplaat communiceert met de voedselsensor met behulp van een antenne.

1 SENSEPRO® De draadloze voedselsensor van de SensePro® inductiekookplaat meet de kerntemperatuur van je gerecht zodat je het kookproces nauwlettend kan opvolgen. Kook aardappelen, laat saus sudderen of bak een steak en monitor het verloop van de bereiding via het intuïtieve display. Bovendien kan je op de SensePro® inductiekookplaten probleemloos sous-vide koken voor een professioneel resultaat.

30


PUBLIREPORTAGE

2 SENSEFRY® Met SenseFry® wordt het makkelijker dan ooit om voor elk gerecht de beste smaak en textuur te bereiken. Nooit meer gissen naar de temperatuur van de olie of boter in de pan: selecteer een gerecht en het gewenste resultaat op het display en de automatische kookassistent doet de rest. Een baksensor onder het glas regelt het vermogen van de zone voor een constante pantemperatuur. Voor perfecte bakresultaten, elke keer opnieuw.

De automatische kookassistent zorgt voor perfecte bakresulaten.

3 SENSEBOIL®

Je water zal nooit meer overkoken dankzij de handige overkooksensor.

De SenseBoil® inductiekookplaten beschikken over een overkooksensor onder het glas die detecteert wanneer het water in de pan of pot het kookpunt bereikt. Daarna wordt de temperatuur automatisch verlaagd en de inhoud tegen het kookpunt aangehouden. Het resultaat: geen enkele pot kookt nog over, én je bespaart heel wat energie.

Vanden Borre @YOURSERVICE Niet zeker welke kookplaat het best bij je past? Onze verkopers staan klaar met betrouwbare informatie en advies, zodat je zeker het juiste toestel kiest.

Het gamma slimme Kookplaten van AEG is nu verkrijgbaar bij Vanden Borre en op vandenborre.be

31


DE GROTE KEUKENCHECKLIST Alles waar je op moet letten bij het tekenen van je nieuwe keuken

Bij Vanden Borre Kitchen bouwen we je keuken op maat van jouw leven. Om ervoor te zorgen dat de belangrijkste ruimte in je huis aan het einde van de rit aan al je wensen voldoet, word je in onze showrooms steeds begeleid door professionele keukenspecialisten. Wil je helemaal voorbereid aan de start komen? Kijk er dan zeker onze keukenchecklist eens op na en sta alvast even stil bij de belangrijkste basisprincipes van jouw keuken.

Gezinssituatie

Indeling

¨¨ Met hoeveel personen gebruik je

¨¨ Ga je voor een open of gesloten keuken?

de keuken? Hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen?

¨¨ Zijn de belangrijkste gebruikers van de keuken links- of rechtshandig?

¨¨ Is de keuken ook de eetruimte?

¨¨ Welke keukenopstelling heeft je voorkeur? ¨¨ EILAND ¨¨ RECHTE LIJN ¨¨ LINEAIR PARALLEL ¨¨ U-VORM ¨¨ L-VORM

UITRUSTING ¨¨ Hoe ziet het technische plan van

je keuken eruit? Waar zitten de stopcontacten, de water- en gasleidingen en de afvoer voor de afzuigkap?

¨¨ Hoeveel opbergruimte heb je

nodig? Heb je liever lades of kasten? Hoeveel werkoppervlak?

¨¨ Hoe hoog moet je werkblad komen? Op

welke hoogte moeten je toestellen komen?

¨¨ Heb je de meest energiezuinige toestellen en lampen gekozen?

32

AFWERKING ¨¨ Naar welke stijl ben je op zoek?

Authentiek? Hedendaags? Natuur? Strak?

¨¨ Ga je voor een gelakte of matte look?

Een statementkleur of iets neutraals?

¨¨ Gaat je voorkeur uit naar greeploos of zijn handgrepen een must?

¨¨ Wil je de spoelbak volgens het

onder-, vlak- of bovenbouwprincipe in het werkblad laten inwerken?


VANDEN BORRE KITCHEN

zeker niet te vergeten: ERGONOMIE

Een praktische keuken

Bij Vanden Borre Kitchen vind je heel wat oplossingen die je het leven in de keuken een stuk eenvoudiger maken. Accessoires om je kasten automatisch te openen of te sluiten, een vaatwas of oven op hoogte zodat je niet meer moet bukken wanneer je er iets in plaatst of een keuken letterlijk op maat van jouw morfologie? Alles kan, zodat koken altijd een plezier blijft.

GROENE OPLOSSINGEN

Elk beetje telt

Vanden Borre Kitchen denkt mee aan slimme oplossingen om energie te besparen en de impact van jouw keuken op het milieu te verkleinen. Dankzij toestellen met een laag energieverbruik, slimme ledverlichting en de recyclage van je oude toestellen houden we rekening met de omgeving – én je portemonnee.

Vertel ons meer over je project op vandenborrekitchen.be en ontvang gratis een gedetailleerd bestek en een 3D-plan van je nieuwe keuken

Je vindt ons op volgende locaties:

• Drogenbos: Avenue Paul Gilson 506, Drogenbos • Oostakker: Antwerpsesteenweg 1090, 9041 Gent • Aartselaar: Boomsesteenweg 71B, 2630 Aartselaar • Maldegem: Koning Leopoldlaan 87, 9990 Maldegem • Froyennes: Rue de la Borgnette 44-46, 7503 Froyennes • NIEUW Jemappes: Avenue Wilson 469, 7012 Jemappes

33


steamy & De populairste ovens van het moment hot

Wie graag bakt, braadt of stoomt, weet hoe belangrijk het is om een goede oven in huis te hebben. Hoe preciezer en performanter de oven, hoe groter de kans op een overheerlijk huisgemaakt gerecht. En hoe slimmer het toestel, hoe eenvoudiger het wordt voor jou!

SLIM STOMEN De Candy Smart Steam-stoomoven combineert traditionele ovenfuncties met slimme stoomfuncties voor groenten, vis, vlees, patisserie en brood. Zo zorgt de functie voor brood, pizza en patisserie voor een extra gelijkmatig rijzen van het deeg, voor een heerlijk luchtig, knapperig resultaat. In het bijgevoegde simply-Fi receptenboekje vind je heel wat kookinspiratie. En wat je ook klaarmaakt, de Smart Steam is in geen tijd weer schoongemaakt dankzij het dubbele schoonmaaksysteem. Het Aquactiva-stoomsysteem is perfect voor dagelijks gebruik. 300 milliliter water in de oven gieten, het systeem aanzetten – en klaar! Iets hardnekkiger vuil of is het tijd voor een grondige reiniging? Het pyrolysesysteem verhit de oven tot wel 500°C om eventuele etensresten te verbranden.

TRENDY TURBOKOKEN De AKZ9 6270 IX inbouwoven maakt deel uit van het Absolute Line-gamma van Whirlpool. Hij beschikt over een slimme 6th SENSE Absolute programmeerknop, een krasbestendig antivingerafdruk iXelium-oppervlak en een uniek uitgekiend design. Dankzij de 6th SENSEtechnologie kies je eenvoudig één van de zestien voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, afgestemd op de zes meest voorkomende voedselcategorieën. In de ovenruimte van 73 liter bereid je verschillende gerechten tegelijkertijd. Elk deel werd speciaal ontworpen voor verschillende gerechten, en dankzij het Cook3-systeem hoef je je geen zorgen te maken dat de geur of de smaak van gerechten wordt overgedragen. Zin in iets lekkers? De AKZ9 6270 IX Ready2Cook is meteen klaar om te koken, zonder voorverwarmen.

34


HOT & STEAMY

Je oven schoonmaken na gebruik? Dit zijn de drie reinigingsfuncties die het een stuk eenvoudiger maken.

PYROLYSE PRINCIPE: Het vuil wordt verbrand bij 500°C. VOORDELEN: Perfecte reiniging: zelfs het vuil waar je niet bij kan, wordt verbrand. Eenvoudig: na de pyrolyse verwijder je met een vochtige doek het dunne laagje as dat overblijft. NADELEN: Een pyrolyseoven is gemiddeld duurder dan een ander type oven.

KATALYSE PRINCIPE: Het vuil wordt geoxideerd bij 200°C. VOORDELEN: Slim en snel: zet de oven 10 à 15 minuten aan op de maximumtemperatuur en klaar! Goedkoop: een katalyseoven is goedkoper dan een pyrolyseoven. NADELEN: De reiniging is minder grondig dan in een pyrolyseoven. De oven moet nog met de hand worden gereinigd. De wanden van een katalyseoven moeten na ongeveer 5 jaar worden vervangen.

RELAXED ROOSTEREN

De SIEMENS HS636GDS1 inbouwoven is voorzien van een intelligente fullSteam-functie en slimme sensoren voor een optimaal bakresultaat. De pulseSteaminstelling garandeert krokante korstjes en sappig gebraad. Extra controle? Stop de roastingSensor Plus in je gebraad en de temperatuur wordt tijdens het bakken automatisch naar de oven doorgestuurd zodat je het gaarproces continu kan opvolgen. Via het intuïtieve touchdisplay stel je de oven makkelijk in op één van de dertien traditionele verwarmingsstanden of één van de vier bijkomende functies met stoom.

Klaar met koken?

De Whirlpool WIC3C24PE-vaatwasser is voorzien van heel wat handige programma’s. Het extra korte programma is perfect wanneer je kookt voor grote groepen en tussendoor een lading servies of kookgerei wil afwassen. De PowerClean Pro-technologie verwijdert zelfs de meest hardnekkige etensresten. Bovendien kan je hem dankzij het stille programma en de startuitstelfunctie zelfs ‘s nachts zonder problemen laten draaien.

HYDROLYSE PRINCIPE: Het vuil wordt losgestoomd. VOORDELEN: Eenvoudig: laat de stoom met het afwasmiddel 30 minuten inwerken en het vuil komt makkelijk los bij het schoonmaken. Zuinig en ecologisch: hydrolyse verbruikt weinig energie. NADELEN: Het is aangeraden om de oven na elk gebruik schoon te maken.

35


I ET FA VO R DB #V

#VDBFAVORIET De lifesaver van hobbykok Karen Karen kookt alsof het een lieve lust is. Maar afwassen, daar is ze net iets minder fan van. Met de G7360 vaatwasmachine van Miele hoeft ze zich niet alleen niets meer aan te trekken van de afwas zelf, ook de dosering van het afwasmiddel gebeurt helemaal automatisch.

Met gepatentee rd Auto-Opendroogsysteem

Flexibele laadmogelijkheden “Van mijn enorme kookpotten tot mijn fijnste servies: in de G7360 krijg ik al mijn kookspullen handig en veilig ingeladen. Ik kan de manden herschikken zoals het op dat moment uitkomt, en voor mijn glazen en kopjes zijn er handige FlexCare-houders met siliconenpads.”

Revolutionaire automatische dosering “De G7360 doseert zelf het afwasmiddel, en blijkbaar is dat vrij uniek! Het poeder zit in een PowerDisk die per afwasbeurt de juiste dosis vrijgeeft. Ik kan er zo’n 20 wasbeurten mee verder, en dat bespaart op drukke dagen toch weer heel wat tijd en moeite!”

36

Een schitterend wasresultaat “Vroeger waste ik mijn mooiste glazen met de hand af, maar dankzij de G7360 durf ik ze nu in de vaatwasmachine te stoppen. Het Brilliant GlassCare-programma wast ze voorzichtig op 45°C en opent de vaatwasser aan het einde automatisch zodat ze zonder strepen opdrogen.”


Get Connected

SHOWTIME

Meer dan ooit verbonden met de laatste hightech-trends

Thuis is de plaats waar je wifinetwerk automatisch verbindt en waar je altijd kan vertrouwen op een stabiele, krachtige verbinding. Bovendien kan je je netwerk vandaag meer dan ooit afstemmen op de specifieke setup van je woning. Wifi uit de kabelaansluiting, uit het stopcontact – of zelfs uit het licht?

WIFI

Alles kan dankzij deze hightech-innovaties.

Het Orbi Whole Home AC2200 Tri-band WiFi System van Netgear combineert een Orbi-wifirouter en een satellietrouter voor één naadloos geïntegreerd mesh wifinetwerk met een ongeziene dekking. Het systeem dekt oppervlaktes tot wel 400 m2, voor een sterk signaal in elk hoekje van je huis. De FastLane3-technologie zorgt voor nog beter 4K HD-streaming en -gaming, zelfs op meerdere toestellen tegelijk. En het beste van al? Het systeem is eenvoudig in gebruik, want met de Orbi-app zet je in enkele minuten je eigen beveiligde netwerk op. Bovendien kan je met de Disney Smart Parental Controls monitoren welke content op welk toestel wordt bekeken, en hoelang elk toestel online is – voor een volledig overzicht van het internetgebruik in huis.

Wist je dat…Er nu ook een heel nieuw draadloos netwerk bestaat? Ontdek alles over lifi op de volgende pagina!

Vanden Borre CHEAT SHEET Mesh: een netwerk van routers waarbij de verschillende zendpunten in het stopcontact ingeplugd worden en allemaal gelijkwaardig zijn. Samen vormen de routers één stabiel wifisignaal door de hele ruimte.

POWERLINE Met de devolo Magic 2 WiFi is je thuisnetwerk nu al klaar voor de uitdagingen van morgen. Je stopt gewoon een slimme adapter in het stopcontact – en klaar! Mesh wifi verbindt alle devolo Magic-adapters en tovert ze om tot één naadloos netwerk, voor een stabiele verbinding in elke ruimte – zelfs in de tuin. De WiFi ac-standaard zorgt voor ongeziene snelheden tot 2 400 Mbps. Zonder haperingen, want de krachtige Powerline-technologie overbrugt afstanden tot wel 500 meter. Verbind je vaste apparaten zoals smart tv of gameconsole in enkele seconden via de twee Gigabit LAN-aansluitingen en beheer je devolo Magic-adapters eenvoudig zelf via de nieuwe, intuïtieve devolo-app. Bovendien hoef je geen IT-professional te zijn, want dankzij de slimme Plug & Play-functie is het een kwestie van uitpakken, aansluiten en je kan meteen aan de slag!

37


I ET FA VO R DB #V

#VDBFAVORIET Het entertainment van verpleegster Els Als Els na een lange werkdag thuiskomt, wil ze het liefst van al even verdwijnen in de wereld van haar lievelingsseries. En niets dat haar daar beter bij helpt dan de uitzonderlijke beeld- en geluidskwaliteit van de Philips 55OLED803/12 OLED-tv.

BEKROOND MET DE EISA-AWARD VOOR BESTE OLE D-TV VAN 2018

Hey, Google!

Het middelpunt van de actie “Met de Philips 55OLED803/12 OLED-tv spat het beeld echt van het scherm. De Ambilighttechnologie geeft langs drie kanten het licht weer in de kleuren die je op het 4K-scherm Gestroomlijnd design ziet. En dus lijkt het alsof de scène zich in heel mijn woonkamer afspeelt.” “De Philips 55OLED803/12 is superdun. Ongelofelijk hoeveel technologie er in zo’n verfijnd frame verstopt zit! De P5 engine voor meer diepte, de HDR perfect, de Google Assistant, de Philips App Gallery – en dat allemaal in een toestel dat zo breed is als een scherm!”

38

“Een cool snufje is dat ik de Philips 55OLED803/12 kan bedienen met mijn stem. Een game kiezen, een film opvragen op Netflix of content en apps zoeken in de Google Play Store: ik moet het gewoon maar luidop vragen en mijn televisie doet het voor mij! Handig!”


VANDEN BORRE RADAR

De laatste nieuwtjes, gespot door trendwatcher Tom DEZE EDITIE: INTERNET VIA HET LICHT

De laatste nieuwe app, een revolutionaire innovatie of gewoon een extra energiezuinig toestel? Onze trendwatcher Tom houdt de laatste nieuwe ontwikkelingen in de gaten en kiest elk seizoen het meest interessante nieuwtje uit. Deze editie: alles over lifi. Wat is lifi?

Tom: “Lifi is de nieuwe internationale standaard voor draadloos internet via licht. De technologie gebruikt de lichtgolven van ledlampen om een mobiel 5G highspeed communicatienetwerk te leveren. En dat is meteen het grootste verschil met het bekende wifinetwerk, dat radiogolven gebruikt om data te verzenden.”

Hoe werkt het?

Tom: “Een mooi voorbeeld van een vertrouwde technologie die nu al het lichtspectrum gebruikt om gegevens te verzenden, zijn afstandsbedieningen. Een afstandsbediening gebruikt een infrarode led om een eenvoudige datastroom te versturen naar je tv of

een ander toestel. Lifi werkt volgens hetzelfde principe, maar verzendt duizenden parallelle datastromen tegelijk. Aan elke led-lichtbron kan een kleine microchip worden aangebracht. Zo geeft de lamp niet enkel licht, maar ook lifi.”

Wat zijn de toepassingen?

Tom: “Het gebruik van lifi gaat veel verder dan we ons nu kunnen indenken. Binnen enkele jaren zal lifi in smartphones geïntegreerd worden. In ziekenhuizen kan het gebruikt worden voor het bedienen van nieuwe medische instrumenten. Verkeerslichten zullen informatie uitwisselen met zelfrijdende auto’s. Auto’s zullen met hun led-koplampen en –achterlichten

met elkaar kunnen communiceren en ongevallen kunnen voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Wat zijn de grote voordelen?

Tom: “Lifi is een stuk slimmer dan wifi. Het netwerk is 100 keer sneller, maakt geen gebruik van radiogolven en levert een onbeperkte bandbreedte. De technologie is groener én vrij van licenties. Bovendien zijn ledlampen energie-efficiënt en nu al overal beschikbaar, dus de implementatie van lifi kan sneller gaan dan we ooit durven dromen. De toekomst is een stuk dichterbij dan iedereen denkt!”

39