Page 1

& Lifestyle

Bouwen

WONEN HUIS TUIN LIFESTYLE

Inbrekers

zijn op het moment actief in de regio Tilburg en omstreken ZO 6 FEBRUARI OPEN NU KOPEN = GELD VERDIENEN

6 De grrootsste teegelsshowrroom m op intterneet ! TE EGE ELS.C COM

TEGELS.COM Nijverheidsweg 17a | Oisterwijk

[T] 013 - 503 03 25

11

TOTAAL VERNIEUWD

J A A RG A N G 8  N R . 80  2011/1

Better Belly Waarom het nu wel lukt om af te slanken rond uw taille!

19

WWW.BOUWENENWONEN.COM

15

DE GROTE

SCHOONMAAK

NIEUWE KOP, NIEUWE NAAM EN VEEL MEER TE LEZEN

Bouwen, Wonen & Lifestyle

speelt in op behoefte van bedrijven en ‘lezers’ van het blad Een aantal maanden geleden ging het volledige team van Bouwcollectief Nederland en Van Boxtel Reclame er eens goed voor zitten. Na een paar jaar van crisis vond iedereen het de hoogste tijd dat er weer eens een frisse wind ging waaien. Een doelgericht onderzoek onder lezers en bedrijven leverden veel positieve reacties op. Al snel kwam aan de oppervlakte dat men graag meer variatie in de krant wilde terugzien. Het ‘wonen’ mocht

meer aandacht krijgen, de tuin mocht meer worden belicht en een stukje lifestyle werd node gemist. De wensen van de lezers en de bedrijven kwamen mooi bij elkaar en dit heeft er toe geleid dat de eerste ‘nieuwe’ krant nu voor u ligt. Natuurlijk gaat u de komende maanden ‘groei’ zien in omvang en inhoud. Maar met gepaste trots leggen wij deze eerste editie ‘nieuwe stijl’ aan u

[T] 06 - 55 89 41 46 Ruimelsingel 75, Tilburg

voor. Hebt u ideeën voor leuke onderwerpen dan zien wij dat graag op mail tegemoet.

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Wilt u met uw bedrijf in dit blad staan neem dan contact op met de redactie. Voor meer informatie hierover lees verder op pagina drie.

3

LINDOM BADKAMERSPECIALIST

Tilburg , Tel. 013 543 45 19

www.alkuplus.nl

badkamerspecialist

Genomineerd voor

De Geitenhoef 21 - 23 5051 JZ Goirle T. 013 - 5300574 WWW.ROBOTDEUREN.NL

Tijdens het Woon Trend Event werd afgelopen november de award voor Badkamerdetaillist van het Jaar uitgereikt.

Lindom Badkamerspecialist uit Tilburg kwam ronde na ronde door en belandde uiteindelijk in de finale. Het was een close finish en Lindom behaalde uiteindelijk de tweede plaats. En daarmee mogen Peter van Dommelen en Leon Timmermans, samen met hun team van vakkundige medewerkers, terecht trots zijn. Het commentaar van de jury was lovend en Lindom werd in één woord getypeerd als ‘VERBAZINGWEKKEND’.

‘De collectie van Lindom weerspiegelt kwaliteit en dat is ook het kenmerk van de aanpak van deze speciaalzaak aan de Ringbaan Zuid in Tilburg’.

Ome Neeff, de perfecte gelegenheid voor uw...

FEESTEN & PARTIJEN

7

Tilburg

|

[ T ] 013 - 536 13 55

WWW.LINDOM.NL

PELLIKAAN PELLIKAAN HEALTH & RACQUET CLUB

WWW.PHRC.NL

Tilburg - Goirle - Breda

WWW.OMENEEFF.NL

vanboxtelreclame.nl

badkamerdetaillist 2010!

Dorpsstraat 52 - Goirle [E] info@omeneeff.nl

013 518 66 33


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

2

J A A RG A N G 8  N R . 80

HET CARNAVALSPALEIS OPENINGSTIJDEN:

VAN 1 FEBR. TOT CARNAVAL 7 DAGEN PER WEEK OPEN! maandag & dinsdag 10.00 u tot 18.00 u woensdag t/m vrijdag 10.00 u tot 21.00 u

ZATERDAG EN ZONDAG VAN 10.00 U TOT 17.00 U Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen.

OOK ALLE DENKBARE ATTRIBUTEN: BRILLEN, PRUIKEN, WIMPERS, NAGELLAK, BOA’S, ZAKDOEKEN, ZWAARDEN, PANTY’S, OORBELLEN, VINGERLOZE HANDSCHOENEN, HOEDEN, BAARDEN, BRETELS, MASKERS, HAWAI-ROKJES,BORSTEN, KOUSEN, RINGEN, BEENWARMERS, ETC.

CONFETTI, HAARLAK, SERPETINESPRAY, KLEUR EN GLITTERSPRAY, DECORATIEARTIKELEN ETC. ETC.

1500 m2 CARNAVAL Koningsstraat 29

|

B-2381 Weelde (Ravels)

|

Tel. 0032 (0)14 65 86 30

|

E-mail info@legerstockweeelde.be

BEZOEK ONZE WEBSITE: WWW.CARNAVALSPALEIS.BE

Haal een warme sfeer in huis Openingstijden ma. en vrij. van 10.00 – 17.00 uur za. van 10.00 – 16.00 uur overige dagen op afspraak

• Openhaarden en kachels • Sierschouwen zandsteen en marmer • Accessoires

Bezoek onze showroom n! de en ontdek de mogelijkhe

• Houten vloeren schuren en renovatie

EKT!

WELKE STIJL U OOK ZO

• Natuursteenvloeren • Elektr. & Propaan sfeervuren

Aphroditestraat 59

5047 TW Tilburg

T. 013-5711636

E. info@openhaardenspecialist.nl

www.openhaardenspecialist.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

3

J A A RG A N G 8  N R . 80

ONDERNEMERS WAREN BIJZONDER TEVREDEN TIJDENS PRESENTATIE NIEUWE OPZET

De ‘andere’ manier van presenteren van de bedrijven, mensen, producten en diensten aan het grote publiek werd algemeen zeer gewaardeerd

Nieuwe uitstraling en aanpak van deze krant slaat aan bij heel veel ondernemers en bereikt zo nog meer ‘vaste’ lezers NIEUW

D

Als ‘nieuw’ item is Lifestyle toegevoegd en we zullen hier structureel steeds artikelen over publiceren met de hoogste actualiteit. Lifestyle is

COLOFON: Structureel bereik vastgesteld op bijna 100.000 brievenbussen

Bouwen, Wonen & Lifestyle wordt elke maand, behalve juli en augustus, huis-aanhuis verspreid in de regio: Goirle, Riel, Alphen, Baarle-Nassau/Hertog, Ulicoten, Chaam, Bavel AC, Ulvenhout AC, Galder, Strijbeek, Gilze, Hulten, Hilvarenbeek, Esbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Haghorst, Baarschot, Moergestel, Oisterwijk, BerkelEnschot, Udenhout, Loon op Zand, De Moer en Poppel (België). In Tilburg worden de volgende wijken bezorgd: De Blaak, Katsbogten, De Reit, Zorgvlied, Het Zand, Het Wandelbos, Armhoef, Jeruzalem, Groenewoud en De Reeshof.

2011 begint wat onze redactie betreft helemaal goed. We star-

ten dit nieuwe jaar met verschillende veranderingen voor wat betreft inhoud, aanpak en uitstraling van onze uitgave. Waar het vaak erg leuk is om allerlei dingen in je huis op te knappen en te veranderen, vonden wij het tijd worden om onze uitgave Bouwen, Wonen en Lifestyle, eens goed te laten metamorfosen. Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier.

Met vaste regelmaat zullen wij u informatie geven over producten en materialen. Vaak kunnen wij al direct een brug slaan met een van onze deelnemende bedrijven. Op pagina 5 vindt u info over tegels van het merk Mosa en het onverwoestbare Keralit als toepassing bij u thuis.

5

Bedrijven presenteren zich paginagroot waardoor het voor u een stuk gemakkelijker wordt om te weten wat u van desbetreffend bedrijf mag verwachten. Niet alleen zakelijke bedrijfsinfo maar ook worden mensen, producten en diensten aan u gepresenteerd.

OUD

e ‘k ‘kop’’ van d de kkrant h heeft f een totaall nieuwe uitstraling ondergaan en bovendien is de inhoud van de krant interessanter dan ooit. Het ‘wonen’ is een onderwerp wat ontzettend breed is. In deze krant kunt u altijd rekenen op leuke artikelen die handelen over producten en diensten die van toepassing zijn op uw wooncomfort. Het bouwen, verbouwen en renoveren van huizen wordt door de krant BW&L op de voet gevolgd en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk brengen wij alles heel dichtbij.

COLUMN

waarschijnlijk het thema met de meeste varih l kh h atie in onderwerpen. Onze redactie zal erop toezien dat actualiteit en kwaliteit van bedrijven en onderwerpen van een constant hoog niveau zullen zijn. De ‘oude’ krant in een totaal nieuw jasje vindt zo zijn weg naar heel veel lezers. Jong, oud, man en vrouw komt afwisselend aan bod in de meest leuke leeskrant in de grote regio. Want deze krant wordt huis-aan-huis verspreid in bijna 100.000 brievenbussen in het grootste gedeelte van Tilburg en heel veel wijken en gemeenten daar omheen.

Grafische verzorging: Van Boxtel Reclame De Leybode Tilburgseweg 69, 5051 AB Goirle [T] 013 - 518 66 33 [W] www.vanboxtelreclame.nl [E] info@vanboxtelreclame.nl

Uitgever: Bouwcollectief Nederland BV Contactpersonen: Berry Vangangelt André van Boxtel

Redactie / Advertenties: Van Boxtel Reclame 013 - 518 66 33 info@bwenl.nl

7

Op pagina 11 van deze uitgave treft u twee onderwerpen die ook een vast patroon in zich hebben. Enerzijds leest u over een specifieke dienst van een bedrijf met aanvullende uitleg. En aan de andere kant ziet u een actueel onderwerp over ‘actieve inbrekers’.

11

Het is allang bekend dat het niet alleen vrouwen zijn die zich bezighouden met de schoonmaak. Steeds zult u dit soort onderwerpen tegenkomen in ons blad. Dingen die in en om uw huis aan de orde van de dag zijn en die op iedereen van toepassing kunnen zijn.

15

Lifestyle krijgt in onze uitgave een vaste aanwezigheid en ook daarin zullen wij u zo gevarieerd mogelijk informeren. Deze keer is gekozen voor het onderwerp Better Belly. Deze speciale manier van bewegen en infrarood dieptewarmte boekt bijzondere resultaten voor mannen en vrouwen.

19

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

5

J A A RG A N G 8  N R . 8 0

Mosa Mix & Mosaics inspiratiebron voor de finishing touch van uw vloer of wand

Mozaïek

Vaak geassocieerd met uitbundig en speels. Omwille van kleurenpalet en belijning. Met Mosa Mix & Mosaics wordt mozaïek eigentijds, artistiek en vormspeciaal. Vloeren en wanden die naar een hoger niveau worden getild en voor een ongekende levendigheid zorgen. De ultieme mix van luxe en creativiteit.

Wonen met persoonlijkheid en in stijl. Mosa is leverancier van heel veel verschillende producten. Echter met hetzelfde doel. Mosa stelt u in staat om uw vloer of wand juist dat persoonlijke tintje mee te geven dat helemaal past bij uw stijl en wensen. Wonen, zoals wonen bedoeld is en Mosa weet dat als geen ander. Kleuren, afmetingen en stijlen zijn stuk voor stuk ingrediënten die elke ruimte en elke kamer uniek maken. Wij nemen u even mee in de wereld van Mosa Mix & Mosaics.

TEGELS & MEER….

Bijzondere kwaliteit van Mosa Mix & Mosaics is dat het u de mogelijkheid geeft om eigentijdse tegelwanden en -vloeren te creëeren. Denk verder dan doorsnee legpatronen en kleuren. Zie het grootschalig.

‘Mix’ staat voor de

Neutrale basis zijn matte en glanzende witte wandtegels. Het formaat van 20 x 60 cm legt extra nadruk op de horizontale belijning. Terwijl het formaat 30 x 45 cm een luxueuze uitstraling aan kleine ruimtes geeft. Mix and match voor een persoonlijke toets. Dankzij de strak afgewerkte ongeglazuurde mozaïek, krijgt elke wand of vloer een ongekende levendigheid. Zonder in te boeten aan allure of chic. De toepassing van de strokenpatronen met wisselende formaten en kleuren, zorgt voor een verrassend, uniek beeld. Juist die kwaliteiten geven u de mogelijkheid om elke ruimte een individuele invulling te geven.

keuze uit een veelheid van strokenformaten, vloertegels en kleuren. ‘Mosaics’ staat voor levendig inlegwerk van verschillende kleine tegeltjes.

Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn breed toepasbaar voor uw eigen woning. Uw woning krijgt een blijvend mooie

afwerking.

afbladderende

Geen

verflagen,

kleur of glansverlies maar

verkrijgbaar in lengtes tot maar liefst 6 meter

stijlvolle gevelelementen en dakranden. En het blijft er bij u thuis altijd verzorgd uitzien. Jaar in, jaar uit.

Mooi, onverwoestbaar en nooit meer schilderen! Keralit heeft een enorme keuze in dessins en kleur met een altijd even mooi en duurzaam resultaat. Zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden, geven de Keralit panelen geen krimp. Het materiaal is bovendien ongevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken. De kwaliteit is gegarandeerd door het KOMO-attest en maar liefst 10 jaar leveranciersgarantie.

Een duurzame keuze

Het basismateriaal van de Keralit panelen bestaat uit gerecyclede kunststoffen. Er hoeft geen boom voor gekapt te worden en het gebruik van grondstoffen blijft tot het minimum beperkt. Een prettig idee, voor wie hecht aan duurzaam materiaal gebruik. Ook wat onderhoud betreft is Keralit een verantwoorde keuze: schilderen is overbodig dus u verbruikt geen verf. En mocht u de pa-

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

nelen ooit willen vervangen, dan zijn de materialen eenvoudig weer opnieuw te recyclen. Duurzamer kan haast niet.

Compleet tot in detail

Keralit is een compleet concept bestaande uit panelen en alle bijpassende afwerking- en bevestigingsmaterialen. De panelen worden met een onzichtbare bevestiging gemonteerd in lengtes van maar liefst 6 meter. Zónder zogenoemde ‘stuiknaden’. Dit geeft een mooi strak resultaat en voorkomt vuilaanhechting. Ideaal

voor moeilijk bereikbare plaatsen. Voor een perfect resultaat schakelt u het beste een professioneel bedrijf in. Zij hebben de juiste ervaring met Keralit en zij kennen de bijzondere kwaliteiten. De montage gaat behoorlijk vlot en het product is bijzonder degelijk. In deze regio kunt u eens gaan kijken in de showroom van Vromans Bouw in Riel, zij kunnen u perfect over de mogelijkheden van Keralit voor uw woning adviseren. Kijk op hun website www. vromans.nu voor extra gegevens en openingstijden.

7

J A A RG A N G 8  N R . 8 5

Lindom uitgelicht: Als u al wel ideeën heeft voor uw w ba badkamer maar maa aar ar nog n wel weel behoefte behoefte effte hebt aan extra inspiratie en vakke keen nnis van het hele nni lee p proces, es, d dan da bent nt u bij Lin ndom absoluut aan het juiste tee adres. aadr Niet voo oorr n niets werd ni erd d Lindo Lin om genom mineerd voor Badkamerdetailli illis llis li t vvan het jaarr 20 010. 0. Inmidde middels dde dels els is de uitsslag bekend en Lindom heeftt zic zzich ch ‘landelijk’ op p de kkaart gezet ezet zeett. Met heet behalen van de tweede plaaats over ove alle badkamerspe ov erspec eci ecialisten van va n heel Nederland mag men gerust trots zijn zijn. n. Een zilveren medaill aille lee m met een gouden n randje. Bij Lin ndom kunt u badkamers beleven. Als u de schit chit hi teren hit terende eren showroom bezoekkt ervaart u direct stijl, sfeer en opvallende kwaliteit. it. Belev eleving ing ng iis iets heeel persoonlijks en juist daarom wordt uw badkamer geheel op uw persooonlijke behoeften en wensen gecreeërd. Lindom heeft letterlijk alless in eigeen huis om uw badkamer te realiseren, van ontwerp tot complete opleveering. Een team aan eigen vakmensen en altijd één contactpersoon zorgen n voor een prima verloop.

Lindom Badkamerspeccialist uit Tilburg exclusief dealer van MA AGNUM Verwarmingssys ysste temen Lindom adviseert Verwarmingssystemen Magnum is marktleider als het gaat om elektrische vloerwarming en Lindom is exclusief dealer van dit topmerk. Lindom levert met dit merk uitsluitend hoogwaardige, duurzame en energiezuinige elektrische verwarminssystemen. Om u te informeren over de talrijke mogelijkheden is een bezoekje aan onze showroom raadzaam. Echter stippen wij alvast drie toepassingen aan om u nieuwsgierig te maken.

Look Anti-condens spiegelverwarmingg

Cable Elektrische vloerverwarmingskabel

MAGNUM Look geeft altijd een heldere kijk bij heet scheren, kappen en opmakken. Er is geen veeg met de haanddoek voor nodig om jezelf weer te zien in de spiegel na het douchen of bij gebruik van n warm water. Kan direct worden d aangesloten op het lichtnet, via de verlichtingschakelaar in de badkamer, dit voorkomt onnodige verspilling van energie.

Door gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreeërd. De zelfdenkende thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, ijd zodat d uw vloer l altijd l ijd op het gewenst tijdstip de juiste temperatuur heeft. Zo ontbreken radiatoren aan de wand en hebt u optimale vrijheid bij de inrichting van uw badkamer interieur.

badkamerspecialist

Ma Mat at Elektrische vloerverw vloerverwa loerverwarmingsmat

Dit systeem m is ontwikkeld ontwik twi om over een bestaande tegelvloer gelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag van normale dikte worden meegemeegenomen.

Ringbaan Zuid 374, Tilburg [T] 013 - 536 13 55 [E] info@lindom.nl

WWW.LINDOM.NL

11

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Reinigen en impregneren verzekert je de eerst komende komende 10 jaar tegen vorstschade. Door neerslag worden baksteen ba en pannen aangetast. Ze absorberen en die neers neerslag, maar bij te veel vvocht kan de steen of dakpan dit op den duur duur niet mee meer aan en laat vocht door, met alle gevolgen van dien dien.. Door de steen of dakpan te reinigen en te voorzien van een waterafstotende otende impre impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand.

CSN

Gevelreiniging geeft uw woning weer uitstraling

Inbrekers

zijn op het moment actief in de regio Tilburg en omstreken Meldingen van inbraak in de regio lopen op tot alertheid Onze redactie heeft kennisgenomen van de vele inbraakmeldingen in de regio en daarom willen wij u wat informeren over mogelijkheden om inbraak te voorkomen. Allereerst zorg bij afwezigheid ervoor dat uw huis er zo ‘bewoond’ mogelijk uit blijft zien. Dus geen stapels post zichtbaar achter de voordeur en een intelligente schakeling om licht, op de juiste tijden, aan en uit te laten gaan. Natuurlijk is degelijk en kwalitatief hang- en sluitwerk een vereiste. Denk ook aan uw achterdeur, klepramen en balkondeur. Hebt u een dakraam dan moet u oppassen wan dit is een behoorlijk inbraakgevoelig onderdeel van uw huis. Dat waren op hoofdlijnen een aantal belangrijke zaken die noodzakelijk zijn om uw huis in de basis als ‘veilig’ te kunnen beschouwen. In detail gaan we nu nog wat verder op zaken in. De moderne technieken maken het mogelijk om aan mensen te laten weten dat je met vakantie bent. Voicemail, antwoordapparaten en natuurlijk de automatische reply voor je e-mail maken dit algemeen bekend. Eigenlijk is dat bijna net zo naief als een briefje op de voordeur. Een goede leermeester is om te proberen met de ogen van een inbreker naar je eigen woning te kijken. Soms ligt er bijvoorbeeld materiaal onder handbereik waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om binnen te komen. Denk hierbij aan ladders, vuilcontainers of stapelbare spullen. Goede buren, vrienden of familieleden zijn onmisbaar om een oogje in het zeil te houden bij uw afwezigheid. Ze kun-

nen de post wegleggen en de planten water geven. Dit lijkt allemaal voor de hand liggend maar er zijn nog steeds mensen die tijdens hun vakantie alle planten van de vensterbank halen. Verstop in huis niet op voor de hand liggende plaatsen waardevolle spullen. Dus niet in de linnenkast tussen de lakens en zeker ook niet in de koelkast of vriezer. Ergens verstopt in huis een kluisje inbouwen maakt het voor elke inbreker een stuk moeilijker om zijn slag te slaan. Probeer bij afwezigheid ook na te denken over zaken waar u het meest gehecht aan bent. Breng deze dan in veiligheid. Niet het eerste waar je aan denkt maar wel belangrijk zijn bijvoorbeeld digitale foto’s. Maak een backup voor uw vertrek en berg deze op.

voor

na

Laat je huis er boven uit springen Los van het impregneren voor de toekomst, is in een tijd dat veel huizen te koop staan een mooie gevel beter verkoopbaar dan een smerige is de ervaring van Dennis Rosema, eigenaar van CSN. ,,Klopt ja, vooral wanneer meerdere gelijksoortige huizen in dezelfde straat te koop worden aangeboden, ben je automatisch geneigd om eerst naar het schoonste te gaan kijken. Gevelreiniging is niet zoals vroeger dat met zandstralen de gehele buurt met zand bedekt is. Tegenwoordig gebruiken we een mengsel van water en olivinezand. Het zand maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig de steen schoon. Na afloop zien de stenen en voegen er weer als nieuw uit.

T. 06 - 55 89 41 46

Informeer bij Dennis naar de mogelijkheden of nodig hem uit voor een bezoek aan huis. Dat kan telefonisch of via de website. CSN Gevelreiniging | Gevelreiniging | Impregneren | Uithakken en vernieuwen van voegwerk | Graffiti verwijderen | Anti- graffiti coating aanbrengen | Reiniging van pannendaken

E. info@csngevelreiniging.nl

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL

Sleuteldiscipline is een belangrijk aandachtspunt. Als een inbreker via het (dak)raam binnenkomt moet niet de sleutel van de voordeur voor het grijpen zijn, laat staan in het slot zitten. En de sleutels van de (tweede) auto die voor de deur staat moeten ook opgeborgen zijn.

WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Een goede en juiste verzekering, dus met een reeële waarde van uw inboedel is belangrijk. Vaak is een standaarddekking vastgesteld op 100.000,--. Maar als u een bijzondere verzameling heeft, zoals kunst, klokken, munten, goud en zilver, en dit bedrag de lading niet dekt sluit dan een aangepastte verzekering af. Een gekwalificeerd beveiligingsbedrijf kan u natuurlijk met allerlei zaken, producten en advies van dienst zijn. Ook op de site van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u allerlei informatie. Bovenstaand is een duw in de goede richting, wees alert en voorkom inbraak bij u thuis.

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Deze woning in Tilburg Noord onderging 9 jaar geleden een behandeling.. Dennis Rosema toont het verschil

15

J A A RG A N G 8  N R . 8 0

WE GAAN WEER LANGZAAM RICHTING LENTE

De hoogste tijd voor

‘DE GROTE

SCHOONMAAK’

Bij veel mensen begint het alweer een beetje te kriebelen. Stapje voor stapje gaan we richting lente. Alhoewel de winter nog aardig zijn best doet. Toch willen we u alvast wat tips meegeven voor de aanstaande grote schoonmaak zodat uw huis straks weer heerlijk fris en opgeruimd is.

De voorjaarsschoonmaak werd van oudsher altijd aan het einde van de winterperiode gedaan. Vroeger begonnen de mensen aan de grote schoonmaak te denken als de eerste zonnestralen in het huis kwamen en je daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien. Een bekend beeld en evenzo bekend ritueel voor heel veel mensen. Dit was dan ook in veel huizen het moment om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch, ruimte voor ruimte.

In onderstaand schema krijgt u wat ‘anders dan andere’ tips bij de aanstaande grote klus. T Werk altijd van boven naar beneden T Ruim de kasten uit, gooi alles weg wat je niet meer gebruikt en sorteer spullen in bijv. mappen, dozen enz. T Sop de kasten uit en ruim ze weer netjes in T Maak de matrassen van de bedden weer fris door er soda op te strooien en dit uit te wrijven, een half uurtje laten liggen en dan met de stofzuiger opzuigen. De soda haalt geurtjes en vochtplekken weg T Haal vervolgens de matrassen weg, zo kun je makkelijk onder het bed stofzuigen, zorg dat er niet te veel onder ligt T Draai de matrassen om voor je ze weer op de bedden legt T Haal de gordijnen eraf en was ze in een kussensloop, welke je dicht speld met sluitspelden T Zeem de ramen met een ui in het water, dit maakt de ramen glanzend schoon en streepvrij T Vliegenpoep op de lampenkappen kun je verwijderen door ze weg te wrijven met een schone doek en wat oude thee T Ook oude cola kun je nog gebruiken, maak het toilet hiermee schoon T Maak de koelkast en vriezer leeg en laat deze ontdooien. Maak uitgebreid schoon met soda en haal het ijs weg uit de vriezer T Zit er kalk in moeilijk te bereiken hoekjes, achter de kraan bijvoorbeeld? Leg er een watje of stukje keukenrol gedrenkt in wat (schoonmaak)azijn op. Een tijdje laten weken en later veeg je het gemakkelijk weg T Vieze hoekjes en richeltjes in badkamer en keuken poets je weg met schuurmiddel op een oude tandenborstel, je komt zo overal gemakkelijk bij. Ook bij een toetsenbord werkt dit goed T Verder stoffen, stofzuigen, dweilen en je huis is weer fris

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Nadat je huis fris en opgeruimd is wordt het de hoogste tijd om het ook weer wat gezelliger te maken. Dit kan je doen door wat veranderingen door te voeren en te ‘metamorfosen’ naar het nieuwe aanstaande seizoen.

T Zet de meubels eens anders neer, bijvoorbeeld meer op buiten gericht T Zet bloembollen in potjes, mandjes of teiltjes, bijvoorbeeld narcissen, blauwe druifjes of hyacinthen T Plaats nieuwe vrolijk gekleurde kaarsen en mooie nieuwe kussentjes in je bank T Zo is je huis weer helemaal ‘Lenteproof Lenteproof ’ en kan het voorjaar gerusst komen.

19

J A A RG A N G 8  N R . 8 0

Better Belly geeft je een strakke buik door infrarood dieptewarmte

Wanneer u op de gewone manier gaat bewegen zoals u gewend bent, zal u ervaren dat u een koude buik houdt, dat is het probleem tevens waarom het zo moeilijk is om juist op die plek af te vallen. Door met de Better Belly te gaan sporten merkt u dat uw buik opeens wel warm wordt. Door de infrarood dieptewarmte krijgt het lichaam een veel betere doorbloeding. De warmte van de Better Belly wordt verhoogd naar 55 graden en omdat u er bij gaat bewegen zal uw lichaam zijn uiterste best moeten doen om deze warmte kwijt te raken. De vetverbranding in deze zone wordt met 100% verhoogd!

Waar a om ar

het nu wel lukt om af te slanken rond uw taille!

Door heel veel testen zijn verblu uff fende resultaten geconstateerd. En het was een heuse openbaring om m daadwerkelijk op een specifiekke plaats centimeters minder in om mvang te meten. De test is bij eeen grote groep mensen uitgevoerd d. Zeker 1 tot 2 kledingmaten min nder in meestal een maand tijd d. Ook zijn de testen uitgevoerd bij mensen die al regelmatig spoorten zo heeft men het meest reeële beeld gekregen over de werkin ng van de Better Belly. De testpersoonen waren sportieve mensen die al zeker drie keer per week trainden n. De Better Belly is er dus voor ieedereen, voor sporters en niet spooror ters. Het doel van Better Belly is om je gelukkiger te laten voeleen met je eigen lijf. Je kunt nog zo zo hard trainen maar het buikvet w wil il i vaak maar niet verdwijnen. Daaar is nu dus een oplossing voor: Beetter Belly. Wilt u direct meer info over de mogelijkheden van Better Belllly voor u kunt u eens langsgaan bij een vestiging van Pellikaan Healtth en Raquetclub in Goirle, Tilburrg of Breda. Kijk maar op hun web bsite voor info en openingstijden:

www.phrc.nl

ONDERSTAAND HET PERSOONLIJKE VERHAAL VAN TWEE VROUWEN DIE SPORTEN BIJ PELLIKAAN GOIRLE Sylvie Braan twee kledingmaten omlaag in 12 lessen Better Belly Geboren in Frankrijk in de omgeving van Lens en via Hoorn in Noord-Holland inmiddels al weer 12 jaar woonachtig in Goirle. Dat is in het kort de geografische geschiedenis van Sylvie Braan. Ze is, hoe kan het ook anders, hogeschooldocente Frans en Interculturele communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Sylvie is 49 jaar jong, is getrouwd met Arno en heeft

een zoon Julien (22) en een dochter Alexandra (18). Het sporten bij Pellikaan doet ze al heel wat jaartjes, met een lange tussenpauze en sinds 1 jaar weer vrij fanatiek. En recent heeft zij het programma van Better Belly gevolgd. Waar Sylvie in het begin nog twijfels had, is zij inmiddels 100% overtuigd van de succesformule Better Belly. In amper een maand tijd ging zij maar liefst twee

kledingmaten omlaag, en in omvang werd ruim 12 cm minder gemeten. In het fanatieke sportjaar verloor ze daarnaast ruim 10 kg aan gewicht!!! Nu is ze weer volop bezig met allerlei andere mogelijkheden bij Pellikaan. En zo zegt Sylvie: ‘ik houd mezelf goed in de gaten en als het weer nodig is ga ik direct een maandje Better Belly doen’.

Jenny van Gils prijst

gezin vindt Jenny het belangrijk om te sporten. Ze koos voor Pellikaan om het veelzijdige karakter en unieke faciliteiten. En Jenny heeft goed reclame gemaakt thuis want inmiddels sport het hele gezin bij Pellikaan.

heilzame werking en effect voor haar pijnlijke rug Jenny is geboren in Tilburg maar woont al 35 jaar (vanaf haar 4e) in Goirle. Ze is getrouwd met Chris en samen hebben ze twee zonen Youri (15) en Timo (11). Jenny werkt als accountmanager bij WKK in Tilburg. Naast werk en

Jenny werd bij Pellikaan attent gemaakt op Better Belly en ze bedacht zich geen moment. De mogelijke resultaten op het gebied van

gewicht en omvang spraken haar aan. Bovendien zou de heilzame werking voor haar gevoelige rug wel eens goed kunnen uitpakken. ‘En dat is zeker gelukt’ volgens Jenny. Ze is net gestart aan haar tweede blok. Na de eerste 12 lessen van 45 minuten was ze 19 cm kwijt in omvang en vele kilo’s lichter. De crosstrainer is haar favoriete bezigheid en ze daagt iedereen uit om kennis te maken met Pellikaan en Better Belly.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

4

J A A RG A N G 8  N R . 80

Stala Innovatie B.V. kan voor u de inrichting verzorgen voor het gehele huis, bijvoorbeeld de inrichting van de badkamer, de keuken, kledingkasten voor de slaapkamers, inloopkasten, kasten in de huiskamer, inrichting kantoorruimte in huis e.d. Als uw nieuwsgierigheid is gewekt of als u meer wilt weten bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons bedrijf.

www.stala-innovatie.nl

Bielzenspoor 2, 5131 PJ Alphen (N-Br), Tel.: 013- 508 23 81

Smits Tegels & Natuursteen

DE MOOISTE VLOEREN VOOR DE BESTE PRIJZEN! onze Kom naar of showroom ze bezoek on

EIDE UITGEBR P! WEBSHO

COM TEGELS.C

VENIS

BLUE-KER NEGRO

vloertegel 59,6 x 59,6 cm

Adviesprijs 60,95

ONZE PRIJS + GRATIS LIJM BIJ AANBRENGEN TEGELS

2

BEREKEN UW VOORDEEL OP WWW.TEGELS.COM

Openingstijden: ma. gesloten • di. t/m za.10.00 - 17.00 uur • vr. KOOPAVOND tot 20.00 uur Nijverheidsweg 17a • 5061 KK Oisterwijk • Tel.: 013 - 5030325 • WWW.VLOERENSPECIALIST.COM • WWW.TEGELS.COM

Ontwerp, uitvoering, reparatie en restauratie, inbouw in dubbel glas, glasfusing, brandschilderen

CONSTRUCTIE- EN INSTALLATIEBEDRIJF

AG A.Geerts

Loodgieterswerken • CV installatie • Constructiewerken

Berkdijksestraat 89 - 5025 VD Tilburg - Tel. (013) 463 20 54 - Fax. (013) 591 08 56

De Suite 53

BURO VOOR GROENE TECHNIEKEN

Contact ons NU. Als u volgend voorjaar wilt genieten in uw eigen ‘BUITENKEUKEN’.

Leven in Stijl…

Landlevenstijl ! Tafels en kasten op maat mogelijk in eiken, noten, kersen en grenenhout. - Luxe woon accessoires en cadeau’s - OOK VOOR HERSTOFFERING! Tilburgseweg 16, Goirle

T. 013 5301575

Dorpsstraat 60 • 5113 TE ULICOTEN Tel. 013 - 5199326 b.g.g. 5199210 Fax 013 - 5199629

WIJ VERZORGEN ALLES: ontwerp, tekening, vergunning en uitvoering.

OPENINGSTIJDEN: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag www.desuite53.nl

Gesloten 12.30 - 17.30 10.00 - 17.30 10.00 - 17.30 10.00 - 20.00 10.00 - 17.00

uur uur uur uur uur

hnm.vanderijt@home.nl

VERDISTRAAT 50

5144 XS WAALWIJK

T 06  53880488

WWW.ACERGP.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

5

J A A RG A N G 8  N R . 80

Mosa Mix & Mosaics inspiratiebron voor de finishing touch van uw vloer of wand

Mozaïek Wonen met persoonlijkheid en in stijl. Mosa is leverancier van heel veel verschillende producten. Echter met hetzelfde doel. Mosa stelt u in staat om uw vloer of wand juist dat persoonlijke tintje mee te geven dat helemaal past bij uw stijl en wensen. Wonen, zoals wonen bedoeld is en Mosa weet dat als geen ander. Kleuren, afmetingen en stijlen zijn stuk voor stuk ingrediënten die elke ruimte en elke kamer uniek maken. Wij nemen u even mee in de wereld van Mosa Mix & Mosaics.

TEGELS & MEER….

Vaak geassocieerd met uitbundig en speels. Omwille van kleurenpalet en belijning. Met Mosa Mix & Mosaics wordt mozaïek eigentijds, artistiek en vormspeciaal. Vloeren en wanden die naar een hoger niveau worden getild en voor een ongekende levendigheid zorgen. De ultieme mix van luxe en creativiteit. Bijzondere kwaliteit van Mosa Mix & Mosaics is dat het u de mogelijkheid geeft om eigentijdse tegelwanden en -vloeren te creëeren. Denk verder dan doorsnee legpatronen en kleuren. Zie het grootschalig.

‘Mix’ staat voor de

Neutrale basis zijn matte en glanzende witte wandtegels. Het formaat van 20 x 60 cm legt extra nadruk op de horizontale belijning. Terwijl het formaat 30 x 45 cm een luxueuze uitstraling aan kleine ruimtes geeft. Mix and match voor een persoonlijke toets. Dankzij de strak afgewerkte ongeglazuurde mozaïek, krijgt elke wand of vloer een ongekende levendigheid. Zonder in te boeten aan allure of chic. De toepassing van de strokenpatronen met wisselende formaten en kleuren, zorgt voor een verrassend, uniek beeld. Juist die kwaliteiten geven u de mogelijkheid om elke ruimte een individuele invulling te geven.

keuze uit een veelheid van strokenformaten, vloertegels en kleuren. ‘Mosaics’ staat voor levendig inlegwerk van verschillende kleine tegeltjes.

Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn breed toepasbaar voor uw eigen woning. Uw woning krijgt een blijvend mooie

afwerking.

afbladderende

Geen

verflagen,

kleur of glansverlies maar stijlvolle gevelelementen en dakranden. En het blijft er bij u thuis altijd verzorgd uitzien. Jaar in, jaar uit.

verkrijgbaar in lengtes tot maar liefst 6 meter

Mooi, onverwoestbaar en nooit meer schilderen! Keralit heeft een enorme keuze in dessins en kleur met een altijd even mooi en duurzaam resultaat. Zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden, geven de Keralit panelen geen krimp. Het materiaal is bovendien ongevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken. De kwaliteit is gegarandeerd door het KOMO-attest en maar liefst 10 jaar leveranciersgarantie.

Een duurzame keuze

Het basismateriaal van de Keralit panelen bestaat uit gerecyclede kunststoffen. Er hoeft geen boom voor gekapt te worden en het gebruik van grondstoffen blijft tot het minimum beperkt. Een prettig idee, voor wie hecht aan duurzaam materiaal gebruik. Ook wat onderhoud betreft is Keralit een verantwoorde keuze: schilderen is overbodig dus u verbruikt geen verf. En mocht u de pa-

nelen ooit willen vervangen, dan zijn de materialen eenvoudig weer opnieuw te recyclen. Duurzamer kan haast niet.

Compleet tot in detail

Keralit is een compleet concept bestaande uit panelen en alle bijpassende afwerking- en bevestigingsmaterialen. De panelen worden met een onzichtbare bevestiging gemonteerd in lengtes van maar liefst 6 meter. Zónder zogenoemde ‘stuiknaden’. Dit geeft een mooi strak resultaat en voorkomt vuilaanhechting. Ideaal

voor moeilijk bereikbare plaatsen. Voor een perfect resultaat schakelt u het beste een professioneel bedrijf in. Zij hebben de juiste ervaring met Keralit en zij kennen de bijzondere kwaliteiten. De montage gaat behoorlijk vlot en het product is bijzonder degelijk. In deze regio kunt u eens gaan kijken in de showroom van Vromans Bouw in Riel, zij kunnen u perfect over de mogelijkheden van Keralit voor uw woning adviseren. Kijk op hun website www. vromans.nu voor extra gegevens en openingstijden.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

6

J A A RG A N G 8  N R . 80

NU KOPEN = GELD VERDIENEN!! KASTEN

NU

GRATIS - Massief houten stijl met MDF toplaag - Massieve MDF panelen, wit voorbehandeld stomp of opdek in alle standaard maten - Diverse glasopties en andere modellen tegen speciale prijzen. Elders 209,- CVT prijs

Inmeten en plaatsen van uw Garobe en Noteborn maatwerkkast

5 X VOORDEEL OP BALTERIO GRANDEUR Nu diverse kleuren uit voorraad leverbaar 1. Normaal €34,95 m²

nu €26,95 m² 2. ondervloer 3. plinten 4. afwerkprofielen* 25 % korting

GRATIS

Extra lange en brede planken...

5. 1 jaar onderhoudsprodukten

Normaal € 59,95 nu € 29,95, op=op Er is al een roestvrijstaal deurbeslag voor 39,95 19,95

zo 6 februari open

Nu op alle brievenbussen en beslag 15% korting t/m 12 februari Van landelijk, tijdloos tot modern design.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

7

J A A RG A N G 8  N R . 80

Lindom uitgelicht: Als u al wel ideeën heeft voor uw badkamer maar nog wel behoefte hebt aan extra inspiratie en vakkennis van het hele proces, dan bent u bij Lindom absoluut aan het juiste adres. Niet voor niets werd Lindom genomineerd voor Badkamerdetaillist van het jaar 2010. Inmiddels is de uitslag bekend en Lindom heeft zich ‘landelijk’ op de kaart gezet. Met het behalen van de tweede plaats over alle badkamerspecialisten van heel Nederland mag men gerust trots zijn. Een zilveren medaille met een gouden randje. Bij Lindom kunt u badkamers beleven. Als u de schitterende showroom bezoekt ervaart u direct stijl, sfeer en opvallende kwaliteit. Beleving is iets heel persoonlijks en juist daarom wordt uw badkamer geheel op uw persoonlijke behoeften en wensen gecreeërd. Lindom heeft letterlijk alles in eigen huis om uw badkamer te realiseren, van ontwerp tot complete oplevering. Een team aan eigen vakmensen en altijd één contactpersoon zorgen voor een prima verloop.

Lindom Badkamerspecialist uit Tilburg exclusief dealer van MAGNUM Verwarmingssystemen Lindom adviseert Verwarmingssystemen Magnum is marktleider als het gaat om elektrische vloerwarming en Lindom is exclusief dealer van dit topmerk. Lindom levert met dit merk uitsluitend hoogwaardige, duurzame en energiezuinige elektrische verwarminssystemen. Om u te informeren over de talrijke mogelijkheden is een bezoekje aan onze showroom raadzaam. Echter stippen wij alvast drie toepassingen aan om u nieuwsgierig te maken.

Look Anti-condens spiegelverwarming MAGNUM Look geeft altijd een heldere kijk bij het scheren, kappen en opmaken. Er is geen veeg met de handdoek voor nodig om jezelf weer te zien in de spiegel na het douchen of bij gebruik van warm water. Kan direct worden aangesloten op het lichtnet, via de verlichtingschakelaar in de badkamer, dit voorkomt onnodige verspilling van energie.

Cable

Mat

Elektrische vloerverwarmingskabel

Elektrische vloerverwarmingsmat

Door gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreeërd. De zelfdenkende thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat uw vloer altijd op het gewenst tijdstip de juiste temperatuur heeft. Zo ontbreken radiatoren aan de wand en hebt u optimale vrijheid bij de inrichting van uw badkamer interieur.

RUNNER-UP

badkamerspecialist

Ringbaan Zuid 374, Tilburg [T] 013 - 536 13 55 [E] info@lindom.nl

WWW.LINDOM.NL

Dit systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag van normale dikte worden meegenomen.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

8

J A A RG A N G 8  N R . 80

MERCEDES C-KLASSE TOONT PERSOONLIJKHEID

Websites Webshops Drukwerk B Belettering Textiel Print en Kopie

Recent opgeleverd door Van Boxtel Reclame de website voor De Stickerkoning uit Veldhoven en de site voor New Brand Gietvloeren! Allebei prachtige opdrachten waar de kwaliteiten van ons team uniek is vertaald naar echt goede websites. Ron Vermeulen van de Stickerkoning kreeg inmiddels al een stroom aan positieve reacties en speelde dat door naar ons. New Brand Gietvloeren lieten al eerder door ons een mooie website maken. De uitdaging voor deze opdracht was om zo dicht mogelijk de consument te bereiken. En als we de reactie van Jeffrey Tijssen van New Brand mogen geloven is dat zeker gelukt! Wilt u ook weten wat Van Boxtel Reclame voor u kan betekenen? Neem dan de moeite om contact op te nemen en de kans te pakken om een persoonlijk en vrijblijvend gesprek te hebben. U zult positief verrast zijn over mogelijkheden, aanpak, kwaliteit en prijs.

Dynamiek, ruimte, comfort en functionaliteit zijn volledig in harmonie en maken uw keuze voor een Mercedes een stuk gemakkelijker

www.newbrandgietvloeren.nl

www.stickerkoning.nl

Informatie over het exterieur website de Stickerkoning Concept / Advies Reclame fotografie Professionele teksten Ontwerp

website new brand gietvloeren

   

Concept / Advies Reclame fotografie Professionele teksten Ontwerp Flash animaties

Flash animaties

  

Website bouwen CMS Contactformulier

Website bouwen

     

CMS ContactformulierBovenstaande onderdelen en technieken zijn toegepast in de twee bovenstaande websites.

Elke reclameboodschap verdient professionele aandacht, op ons enthousiasme en vakkennis kunt u altijd rekenen. tilburgseweg 69

goirle

T. 013-518 66 33

www.vanboxtelreclame.nl

Bij het exterieurdesign van de C-Klasse Estate is ernaar gestreefd dynamiek, ruimtecomfort en functionaliteit perfect met elkaar in overeenstemming te brengen. Nieuw vormgegeven carrosserieonderdelen zoals bumpers, koplampen en motorkap versterken de voorkant en maken een dominantere indruk. Als optie verkrijgbare dagrijlichten als led-balken met typische chroomstang geven de auto een scherper uiterlijk en verhogen de visuele veiligheid. Vier nieuwe lakkleuren breiden het kleurenpalet uit en de standaard led-lichten vormen achteraan een fascinerend orgelpunt. Een uitgebreid aanbod van lichtmetalen velgen in verschillende afmetingen en designs accentueert de gespannen dynamiek en breidt de waaier van combinatiemogelijkheden verder uit. Nog sportiever wordt de auto met het als optie verkrijgbare Sportpakket AMG. De AMG Styling met opvallende voorbumper, sideskirts en achterbumper versterken het dynamische karakter van de C-Klasse op een indrukwekkende manier.

Het interieur

In het interieur worden de inzittenden verwelkomd door een hertekend dashboard met overkapping boven het geïntegreerde combi-instrument, oppervlakken van hoge kwaliteit en edele sierelementen. In de uitvoeringen ELEGANCE en AVANTGARDE biedt een combi-instrument met geïntegreerd kleurendisplay met tfttechnologie een uitstekend overzicht. Bovenstaande info is slechts een tipje van de sluier, natuurlijk vindt u op het internet nog veel meer specifieke informatie. Wat u ook kunt doen is binnenlopen bij Rüttchen Tilburg, De Hoogt 13 in Loon op Zand, Telefoon 013 - 595 91 00. Zij helpen u graag verder.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

9

J A A RG A N G 8  N R . 80

Gebroeders Wouters stucadoors- en afwerkingsbedrijf B.V.

MOOI WONEN BEGINT MET INSPIRATIE....

Gebroeders Wouters & Wandstyling.nl Een huis waar het heerlijk thuiskomen is. Dat is ook voor u weggelegd. Begin bij de basis met de juiste muurafwerking en plafondafwerking. Ervaar het verschil dat Gebroeders Wouters samen met de stylisten van WandStyling.nl maakt. Wanden en plafonds verdienen aandacht. Ze vormen de basis van de sfeer in huis. Of u nu van landelijk, klassiek, hypermodern of trendy houdt, de toon wordt gezet met de keuze van uw stukwerk, plinten, deuromlijsting en verlichting. En dan hebben we de kleur nog niet eens meegenomen. Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken. Maar hoe scherper u het eindresultaat voor ogen heeft, hoe makkelijker de volgende stappen zijn in het keuzeproces. WandStyling heeft deskundige stylisten in huis die u helpen uw woonwens te realiseren, samen met Gebroeders Wouters laten wij met plezier aan u de diverse mogelijkheden zien.

VOOR WIE ONS NOG NIET KENT.....

een eerste kennismaking

Wandstyling is er altijd een passende oplossing te vinden uiteraard afgestemd op uw wensen. Met uw foto’s, zelf gemaakte collages of woonbladen als mogelijke inspiratiebron, laten wij u graag zien welke producten in uw woonwereld passen. Een persoonlijk advies waarvoor we desgewenst ook op locatie bij u langskomen. Meer informatie op www.wandstyling.nl

Gebroeders Wouters beschikt over een prachtige showroom en door de unieke samenwerking met de stylisten van

Stucadoorswerk

Verbouw/Renovatie

Schilderwerk

Airless Spuiten

Nieuwbouw Gebroeders Wouters

stucadoors- en afwerkingsbedrijf B.V. Kraaivenstraat 21-10, 5048 AB Tilburg, tel.: 06-52065758 / 06-21563045 Email: info@gebroederswouters.nl

WWW.GEBROEDERSWOUTERS.NL

Ervaring die telt

Corné en Edwin Wouters vormen samen al zo’n 10 jaar het inmiddels gerenommeerde Gebroeders Wouters stucadoorsen afwerkingsbedrijf B.V. Met meer dan 25 jaar ervaring in stucwerk en alle voorkomende schilderwerken, kan de klant rekenen op tot in de puntjes verzorgd vakwerk. Naast uiterst vakkundig personeel werken de broers uitsluitend met kwaliteitsproducten van topmerken uit de professionele branche. Dat bespaart tijd en geld en staat bovendien garant voor een perfect afgewerkte wand of plafond.

Voor bedrijven en particulier

Bij GebroedersWouters stucadoors- en afwerkingsbedrijf B.V. kunt u terecht voor volledige

afwerking van wanden en plafonds. ,,Daarvoor werken we samen met gerenommeerde installateurs en gespecialiseerde bedrijven. U als klant houdt slechts één aanspreekpunt. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een beroep op ons doen voor nieuwbouw en bestaande panden.”

Bezoek de site en de showroom

Op www.gebroederswouters.nl vindt u heel overzichtelijk wat het bedrijf te bieden heeft. ,,Ja, en in onze showroom aan de Kraaivenstraat in Tilburg vindt u voorbeelden van alle op deze site genoemde technieken voor wand en plafond. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie tonen we u de verschillen zodat u een goed idee krijgt van wat op dit moment allemaal mogelijk is. Wij volgen de markt op de voet en houden onze showroom up-to-date. Zo ziet u niet alleen wat allemaal mogelijk is, maar ook wat het beste bij uw doel past. De showroom kan uitsluitend op basis van afspraak bezocht worden. Dat is overigens ook mogelijk ’s avonds en in het weekend.”

Ga nu naar de website voor nog meer informatie


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

10

J A A RG A N G 8  N R . 80

Bouw.Punt Halschoor Bredaseweg 13a / 2322 Hoogstraten (België) Tel. 0032 33 14 70 60 / Fax. 0032 33 14 75 84

www.halschoor.be

---

info@halschoor.be


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

11

J A A RG A N G 8  N R . 80

Reinigen en impregneren verzekert je de eerst komende 10 jaar tegen vorstschade. Door neerslag worden baksteen en pannen aangetast. Ze absorberen die neerslag, maar bij te veel vocht kan de steen of dakpan dit op den duur niet meer aan en laat vocht door, met alle gevolgen van dien. Door de steen of dakpan te reinigen en te voorzien van een waterafstotende impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand.

CSN

Gevelreiniging geeft uw woning weer uitstraling

Inbrekers

zijn op het moment actief in de regio Tilburg en omstreken Meldingen van inbraak in de regio lopen op tot alertheid Onze redactie heeft kennisgenomen van de vele inbraakmeldingen in de regio en daarom willen wij u wat informeren over mogelijkheden om inbraak te voorkomen. Allereerst zorg bij afwezigheid ervoor dat uw huis er zo ‘bewoond’ mogelijk uit blijft zien. Dus geen stapels post zichtbaar achter de voordeur en een intelligente schakeling om licht, op de juiste tijden, aan en uit te laten gaan. Natuurlijk is degelijk en kwalitatief hang- en sluitwerk een vereiste. Denk ook aan uw achterdeur, klepramen en balkondeur. Hebt u een dakraam dan moet u oppassen wan dit is een behoorlijk inbraakgevoelig onderdeel van uw huis. Dat waren op hoofdlijnen een aantal belangrijke zaken die noodzakelijk zijn om uw huis in de basis als ‘veilig’ te kunnen beschouwen. In detail gaan we nu nog wat verder op zaken in. De moderne technieken maken het mogelijk om aan mensen te laten weten dat je met vakantie bent. Voicemail, antwoordapparaten en natuurlijk de automatische reply voor je e-mail maken dit algemeen bekend. Eigenlijk is dat bijna net zo naief als een briefje op de voordeur. Een goede leermeester is om te proberen met de ogen van een inbreker naar je eigen woning te kijken. Soms ligt er bijvoorbeeld materiaal onder handbereik waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om binnen te komen. Denk hierbij aan ladders, vuilcontainers of stapelbare spullen. Goede buren, vrienden of familieleden zijn onmisbaar om een oogje in het zeil te houden bij uw afwezigheid. Ze kun-

nen de post wegleggen en de planten water geven. Dit lijkt allemaal voor de hand liggend maar er zijn nog steeds mensen die tijdens hun vakantie alle planten van de vensterbank halen. Verstop in huis niet op voor de hand liggende plaatsen waardevolle spullen. Dus niet in de linnenkast tussen de lakens en zeker ook niet in de koelkast of vriezer. Ergens verstopt in huis een kluisje inbouwen maakt het voor elke inbreker een stuk moeilijker om zijn slag te slaan. Probeer bij afwezigheid ook na te denken over zaken waar u het meest gehecht aan bent. Breng deze dan in veiligheid. Niet het eerste waar je aan denkt maar wel belangrijk zijn bijvoorbeeld digitale foto’s. Maak een backup voor uw vertrek en berg deze op. Sleuteldiscipline is een belangrijk aandachtspunt. Als een inbreker via het (dak)raam binnenkomt moet niet de sleutel van de voordeur voor het grijpen zijn, laat staan in het slot zitten. En de sleutels van de (tweede) auto die voor de deur staat moeten ook opgeborgen zijn.

voor

na

Laat je huis er boven uit springen Los van het impregneren voor de toekomst, is in een tijd dat veel huizen te koop staan een mooie gevel beter verkoopbaar dan een smerige is de ervaring van Dennis Rosema, eigenaar van CSN. ,,Klopt ja, vooral wanneer meerdere gelijksoortige huizen in dezelfde straat te koop worden aangeboden, ben je automatisch geneigd om eerst naar het schoonste te gaan kijken. Gevelreiniging is niet zoals vroeger dat met zandstralen de gehele buurt met zand bedekt is. Tegenwoordig gebruiken we een mengsel van water en olivinezand. Het zand maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig de steen schoon. Na afloop zien de stenen en voegen er weer als nieuw uit.

T. 06 - 55 89 41 46

Informeer bij Dennis naar de mogelijkheden of nodig hem uit voor een bezoek aan huis. Dat kan telefonisch of via de website. CSN Gevelreiniging | Gevelreiniging | Impregneren | Uithakken en vernieuwen van voegwerk | Graffiti verwijderen | Anti- graffiti coating aanbrengen | Reiniging van pannendaken

E. info@csngevelreiniging.nl

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Een goede en juiste verzekering, dus met een reeële waarde van uw inboedel is belangrijk. Vaak is een standaarddekking vastgesteld op 100.000,--. Maar als u een bijzondere verzameling heeft, zoals kunst, klokken, munten, goud en zilver, en dit bedrag de lading niet dekt sluit dan een aangepastte verzekering af. Een gekwalificeerd beveiligingsbedrijf kan u natuurlijk met allerlei zaken, producten en advies van dienst zijn. Ook op de site van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u allerlei informatie. Bovenstaand is een duw in de goede richting, wees alert en voorkom inbraak bij u thuis.

Deze woning in Tilburg Noord onderging 9 jaar geleden een behandeling.. Dennis Rosema toont het verschil


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

12

J A A RG A N G 8  N R . 80

Voor afwerking en onderhoud van het interieur in uw hele huis. Renovatie van uw badkamer, toilet, keuken, kamer op zolder etc. Bel voor gratis offerte 013-5774481 of e-mail: info@klussenbedrijfdevolder.nl

www.klussenbedrijfdevolder.nl

ROBOT Deurtechniek is een toonaangevende speciaalzaak als het gaat om bedrijfs- en garagedeuren. Vanuit de regio Tilburg worden deuren geplaatst door heel Noord Brabant bij particulieren en bedrijven en in opdracht van aannemers, instellingen en overheid.

showroom

Kera tegels & sanitair biedt een up-to-date assortiment. Uiteraard kunnen wij u, geheel vrijblijvend een offerte aanbieden. Wordt verrast door de scherpe prijzen die wij hanteren!

20% bij inlevering van deze coupon,

korting op uw bestelling!

KERA Tegels & Sanitair Floresstraat 1 5013 BZ Tilburg

Floresstraat 1 | 5013 BZ Tilburg | t. 013 5820683 | 013 5821541 | www.KERAtegelsensanitair.nl

Beriso THERMISCHE & AKOESTISCHE ISOLATIEMATERIALEN

T +31(0)13-5159970 F +31(0)13-5159971 E info@beriso.nl W www.beriso.nl

R&F Klusservice beiden

erk

lk w e n i k r e t S

Ruud: 06-11102841 Frank: 06-21244681 Email: info@renfklusservice.nl verhuurbemiddeling

Door ons wordt het gehele traject van offerte tot en met oplevering volledig door onze eigen mensen uitgevoerd. En op het gebied van advies en begeleiding hebt u steeds te maken met dezelfde contactpersoon. Wij zijn exclusief dealer van Novoferm garagedeuren, die ook wel ‘sectionaal’ deuren worden genoemd. Elke deur is opgebouwd uit diverse secties en zijn bovenal zeer fraai uitgevoerd. Het esthetische aspect is zeer belangrijk omdat hoe dan ook een garagedeur meer dicht is dan open. Het oog wil ook wat en daarom is Novoferm er alles aan gelegen om een designachtig ontwerp naadloos aan te laten sluiten op kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Bij Novoferm deuren is rekening gehouden met elektrische of handmatige bediening, de isolatie van geluid en warmte, inbraakbeveiliging en sterkte. VRIJWEL ELKE BESTAANDE DEUR KAN WORDEN VERVANGEN DOOR EEN NOVOFERM GARAGEDEUR!!! Wilt u meer weten kom dan gerust eens kijken in onze showroom, kijk voor onze openingstijden op onze website. Aan ons enthousiasme zal het niet ontbreken en onze vakkundige medewerkers staan ook voor u klaar.

GRIJP UW KANS! GEÏSOLEERDE GARAGEDEUR MET AANDRIJVING EN MONTAGE

Presenteer uw bedrijf in deze krant

vanaf € 1295,incl. BTW

NIEUW CARPORTS!

T: 013 - 5186633 CARPORTS MET UNIEK DESIGN

beheer

Diverse modellen Menko Dingemans Willem II straat 39 5038 BC Tilburg

STUNT

en afmetingen

info@desleutelheer.nl www.desleutelheer.nl 06-81013830

B e r k e l - E n s c h o t , T. 0 6 - 21 8 7 7 9 4 2

www.fiscaalprocesrecht.nl

NIEUW

Robot Deurtechniek - De Geitenhoef 21-23, Goirle T. 013 - 530 0574 - WWW.ROBOTDEUREN.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

13

J A A RG A N G 8  N R . 80

Vol bewondering S ommige planten hebben van zichzelf zo’n prachtige, heldere vorm dat niemand de neiging heeft daar nog iets aan te veranderen. Andere planten vinden we pas extra mooi als we ze zo’n vorm hebben gegeven. Planten die zich dat zonder problemen laten welgevallen zijn o.a. Buxus, Taxus, hulst en bijvoorbeeld sommige typen struikkamperfoelie. Die sputteren niet tegen als we er de snoeischaar inzetten om er bollen, kubussen, spiralen en zelfs hele groene kunstwerken mee te maken. Al voorgevormd gesnoeid worden ze zelfs massaal kant-en-klaar aangeboden en graag gekocht. Maar de echte groene kunstenaars onder de tuinliefhebbers prefereren natuurlijk eigen, unieke, creatieve vormen. Dat is altijd al zo geweest, vanaf de Romeinse tijd via de ingewikkeld gesnoeide motieven en knopentuinen uit de Renaissance tot de verbluffende, golvende, groene snoeituinen van hedendaagse tuinkunstenaars. Probeer het ook. Prachtige voorbeelden genoeg.

Deze buxusbollen geven het hele jaar vorm aan de tuin.

Buxus en Taxus

Buxuspiramide in een mooie stevige pot. Zet ‘m daar waar hij het beste uitkomt. Als een prachtige groene blikvanger.

Wie aan snoeivormen denkt automatisch eerst aan Buxus. Dat is al sinds de klassieke oudheid zo. Het komt door het fijne blad en de sterke, dichte vertakking van de meeste wintergroene Buxus-soorten. In de praktijk is de wetenschappelijke naam Buxus ook de Nederlandse naam geworden in plaats van het officiële ‘palmboompje’(Buxustakjes vervingen en vervangen in de rituëlen van de RK-kerk de oorspronkelijke palmtakken uit zuidelijker landen; vandaar). Er zijn tal van Buxus-soorten en varieteiten, hoge en laagblijvende, goudbonte en volgroene. Het meest bekend is het laagblijvende randpalmpje (Buxus sempervirens ‘Suffruticosa’, tot 60 cm hoog) waarmee bij voorkeur de lage haagjes en kleine snoeivormen worden gemaakt. Voor hogere vormen wordt meestal de echte soort (Buxus sempervirens) gekozen die bij ons ca. 2 m hoog wordt en veel sneller groeit. Net

Zo’n buxusspiraal is zomer- en wintermooi.

als Buxus zijn ook Taxus (venijnbooom)en bijvoorbeeld laurier, hulst, liguster en Lonicera nitida uitstekend geschikt voor vormsnoei. Hiervoor wordt meestal Taxus baccata gebruikt.

Hulst (Ilex)

Deze langzaam groeiende heesters met hun vaak vlijmscherp gestekelde, meestal wintergroene blad (er zijn ook bladverliezende soorten) zijn er in meer dan tien verschillende soorten en met bladkleuren die variëren van groen, via zilver- en goudbont tot zelfs bijna blauwachtig (Ilex × meservae uit de USA). Het meest bekend is de hulst vanwege haar bessen, die rood, oranje, geel en zelfs wit kunnen zijn. De meeste soorten en cultivars hebben voor hun bestuiving een mannelijke cultivar in de buurt nodig om bessen te kunnen vormen. Vooral de ‘gewone’ of scherpe hulst (Ilex aquifolium) uit Europa, Azië en Noord-Afrika leent zich bijzonder goed voor vormsnoei.

Struikkamperfoelie (Lonicera nitida)

Deze fraaie, wintergroene kamperfoeliesoort vormt een bolle struik (tot 1 m hoog) met overhangende takken, dicht bezet met heel kleine, donkergroene, ca. 1 cm lange blaadjes. Een van de sterkste is ‘Hohenheimer Findling’, ‘Baggesen’s Gold’ heeft goudgeel blad. Prima in vorm te snoeien.

Colour your Life

Kleur je leven, kleur je tuin. Met een tuin geef je zelf letterlijk en figuurlijk kleur aan je leven. Vanuit deze gedachte is www. colour-your-life.nl ontwikkeld. Colour your life vertelt over de sierwaarde van tuinplanten, maar ook over het nut van planten in de tuin. Praktische en sfeervolle informatie over tuinplanten, om te gebruiken in de eigen tuin. Colour your Life wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

S P I T tuin i

Wintergroene heesters hebben ookeen milieuvoordeel. Schadelijke stoffen zoals fijnstof kunnen door bladeren worden weggevangen. Daarbij zijn wintergroene planten dus ook in de winter effectief.

i

Bescherm wintergroene heesters tijdelijk – zeker ook uw in vorm gesnoeide exemplaren – tegen uitdroging door fel zonlicht tijdens strenge ‘kale vorst’.

i

Snoei bolle vormen door uw heggenschaar ondersteboven te hanteren: dat werkt veel makkelijker.

i

Voor fijn vormsnoeiwerk is een zogenaamde schapenschaar ideaal.

i

Met voorgevormde draadfiguren over de planten heen maakt u de mooiste snoeivormen.

Tuintips voor

februari U kunt nog steeds heel goed reparaties aan schuttingen, pergola’s enz. uitvoeren. Onkruid kan alweer gaan groeien: wied wat u ziet. Snoei van kornoelje met kleurtakken bevordert jonge groei met de felste kleur. Vergeet de vogels niet. Stel (bijv. door foto’s te maken) vast waar u volgend jaar meer winterkleur in uw tuin wilt zien. Niet spitten zolang de grond nog bevroren is. U kunt nog steeds fruitbomen en -struiken snoeien. Controleer of planten die u in het najaar hebt geplant niet zijn ‘opgevroren’. Zo ja, duw ze terug en trap de grond rond de wortels goed aan.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

14

J A A RG A N G 8  N R . 80

AN V N E R HU C S K LEN Ó E Ó D R E LO V E D N BESTAA RENOVATIE! & TRAP

ma-za: 10-17.00u zondag 12-17.00u di. & wo. gesloten

eigentijds, smaakvol en betaalbaar design

Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten - 03/320.99.00 (naast lidl) Deze romantische keuken brengt de nodige sfeer in uw woning. Hij kan in massief hout en in folie worden uigevoerd. Wij maken hem voor u op maat de prijs: € 11.924 Feestprijs: € 6.998*

VOORSTELLING NIEUWE COLLECTIE 4 - 5 - 6 FEBRUARI 11 - 12 - 13 FEBRUARI Tijdens deze dagen doen wij U 3 super aanbiedingen

Sfeervolle en in vele kleurcombinaties te leveren keuken. Greeploos en met greep. Een topkeuken voor een bijzonder scherpe prijs: van € 9.411 ie nieuwe collect Feestprijs € 5.480* 2011 te bezichtigen

Luxe greeploze keuken in vele kleuren. Super hoogglans in zowel lak als kunststof uitvoering. Model 2010 voorzien van alle moderne technieken de prijs: van € 16.225 Feestprijs: € 8.221*

Beste kwaliteit voor de MBBHTUFQSJKT

1. Granieten of composiet werkblad voor de prijs van een kunststof (€ 90.= per meter!!!)

en 2. Gratis vaatwasser

(Pelgrim GVW 537 t.w.v. €735)

en 3. Gratis montage en aansluiting

www.keukensenkeukens.be

Nog enkele showroomkeukens aan spotprijzen %FNPPJTUFTIPXSPPNWBO#FMHJÑtN2 ,FV[FVJUNFFSEBOLFVLFOTt(SBUJTPGGFSUF (SBUJTNPOUBHFt(SBUJTMFWFSJOHtKBBSHBSBOUJF NBBOEFOSFTFSWBUJFt1FSTPPOMJKLBEWJFT "MUJKEEFWPPSEFMJHTUF

* in basisopstelling met: Oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim.

DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIË !!!!!


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

15

J A A RG A N G 8  N R . 80

WE GAAN WEER LANGZAAM RICHTING LENTE

De hoogste tijd voor

‘DE GROTE

SCHOONMAAK’

Bij veel mensen begint het alweer een beetje te kriebelen. Stapje voor stapje gaan we richting lente. Alhoewel de winter nog aardig zijn best doet. Toch willen we u alvast wat tips meegeven voor de aanstaande grote schoonmaak zodat uw huis straks weer heerlijk fris en opgeruimd is.

De voorjaarsschoonmaak werd van oudsher altijd aan het einde van de winterperiode gedaan. Vroeger begonnen de mensen aan de grote schoonmaak te denken als de eerste zonnestralen in het huis kwamen en je daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien. Een bekend beeld en evenzo bekend ritueel voor heel veel mensen. Dit was dan ook in veel huizen het moment om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch, ruimte voor ruimte.

In onderstaand schema krijgt u wat ‘anders dan andere’ tips bij de aanstaande grote klus. T Werk altijd van boven naar beneden T Ruim de kasten uit, gooi alles weg wat je niet meer gebruikt en sorteer spullen in bijv. mappen, dozen enz. T Sop de kasten uit en ruim ze weer netjes in T Maak de matrassen van de bedden weer fris door er soda op te strooien en dit uit te wrijven, een half uurtje laten liggen en dan met de stofzuiger opzuigen. De soda haalt geurtjes en vochtplekken weg T Haal vervolgens de matrassen weg, zo kun je makkelijk onder het bed stofzuigen, zorg dat er niet te veel onder ligt T Draai de matrassen om voor je ze weer op de bedden legt T Haal de gordijnen eraf en was ze in een kussensloop, welke je dicht speld met sluitspelden T Zeem de ramen met een ui in het water, dit maakt de ramen glanzend schoon en streepvrij T Vliegenpoep op de lampenkappen kun je verwijderen door ze weg te wrijven met een schone doek en wat oude thee T Ook oude cola kun je nog gebruiken, maak het toilet hiermee schoon T Maak de koelkast en vriezer leeg en laat deze ontdooien. Maak uitgebreid schoon met soda en haal het ijs weg uit de vriezer T Zit er kalk in moeilijk te bereiken hoekjes, achter de kraan bijvoorbeeld? Leg er een watje of stukje keukenrol gedrenkt in wat (schoonmaak)azijn op. Een tijdje laten weken en later veeg je het gemakkelijk weg T Vieze hoekjes en richeltjes in badkamer en keuken poets je weg met schuurmiddel op een oude tandenborstel, je komt zo overal gemakkelijk bij. Ook bij een toetsenbord werkt dit goed T Verder stoffen, stofzuigen, dweilen en je huis is weer fris

Nadat je huis fris en opgeruimd is wordt het de hoogste tijd om het ook weer wat gezelliger te maken. Dit kan je doen door wat veranderingen door te voeren en te ‘metamorfosen’ naar het nieuwe aanstaande seizoen.

T Zet de meubels eens anders neer, bijvoorbeeld meer op buiten gericht T Zet bloembollen in potjes, mandjes of teiltjes, bijvoorbeeld narcissen, blauwe druifjes of hyacinthen T Plaats nieuwe vrolijk gekleurde kaarsen en mooie nieuwe kussentjes in je bank uis weer helemaal ‘Lenteproof ’ en kan het voorjaar Zo is je huis men. gerust komen.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

16

J A A RG A N G 8  N R . 80

Wij willen graag ‘BINNEN KIJKEN’ in uw woning en zijn op zoek naar mensen die ‘bijzonder wonen’

De redactie van Bouwen, Wonen en Lifestyle wil graag een rubriek terugkerend in deze uitgave gaan opnemen die de naam draagt: ‘binnen kijken bij….’. En daarvoor zoeken wij mensen die mee willen werken aan een mooie reportage over hun woning. Wij denken aan bijzondere locaties, in het oog springende bouwstijlen,

opvallende interieurs en oude (gerestaureerde) herenhuizen. Ook gebouwen die oorspronkelijk geen woonbestemming hadden maar op een bijzondere manier zijn verbouwd. Als u denkt in aanmerking te komen en u wilt meewerken aan een mooie presentatie in deze uitgave dan horen wij graag van u. U kunt zich aanmelden via een e-mail naar info@ bwenl.nl, het zou mooi zijn als u in eigen woorden alvast wat vertelt over uw woning. Bijgevoegde foto’s zijn van harte welkom. Alvast dank voor uw medewerking. De redactie

14 FEBRUARI

VALENTIJNSMENU bij De 3 elementen voor €34,95 p.p. en uiteraard een kadootje voor de vrouw AMUSE VOORGERECHT

Schoonheidsproduct van Duitse origine verovert markt in Nederland

Babor Schoonheidsproducten behoort tot de toonaangevende aanbieders in de markt van professionele cosmetica Ontdek met BABOR, ‘the most beautiful me’. Dat kan met BABOR want dit topmerk staat voor hoogwaardige cosmetica, die innovatieve, wetenschappelijke inzichten en de effectieve werkwijze van de natuur op het hoogste niveau verenigt. Unieke weldaden van kostbare bestanddelen, zoveel mogelijk van natuurlijke oorsprong, garanderen de hoogste verdraagzaamheid. Schoonheid ervaren: BABOR!

BABOR is niet voor niets, exclusief verkrijgbaar bij gekende schoonheidsspecialisten, dat spreekt voor zichzelf. Echte schoonheidsverzorging ervaart en ondergaat u het beste onder de handen van een expert. Ervaar de totale werking van BABOR cosmetica en maak tegelijkertijd kennis met de professionele werkwijze van een schoonheidssalon bij u in de buurt. Kijk hiervoor op www.babor.nl

Scampi met knoflookdressing Een proeverij met een soepje bisque, zalmbonbon gevuld met roomkaas, paté en carpaccio TUSSENGERECHT Spoom van aardbei, mint en gegratineerde oester HOOFDGERECHT Een proeverij met hertenbiefstuk, sukade, kabeljauw en tongrolletjes DESSERT Een proeverij met crème brulee, warme kersen met yoghurtijs, soepje van rood fruit en een mousse van aardbei

Heerlijk smullen samen!

CARNAVAL

BIJ DE 3 ELEMENTEN

Tijdens carnaval geopend op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag vanaf 14.00 uur tot in de nachtelijke uurtjes. Lekker carnavallen (dineren is dan niet mogelijk) met elke dag leuke artiesten, waaronder de groep

KEI GEZELLIG !!! Altijd wat te beleven bij De 3 elementen!

Elke zondag live muziek!

Vanaf 16.00 uur. Met uitzondering van nationale feestdagen.

Kijk op www.de3elementen.nl en kom gezellig borrelen.

Dorpsstraat 52A 5051 CL Goirle T. 013 - 534 07 33

www.de3elementen.nl

ENTRE

GRAT E I EN DE S

BORR

ELHAP JES OOK!


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

17

J A A RG A N G 8  N R . 80

VROMANS BOUW VOOR NIEUWBOUW, VERBOUW, RENOVATIE, KUNSTSTOF, ALUMINIUM EN HOUTEN KOZIJNEN

WERU, NUMMER 1 in kunststof kozijnen

Exclusief WERU dealer voor de grote regio

Kom naar onze showroom en profiteer van de BTW verlaging (19 naar 6%)

VROMANS BOUW IN RIEL regelt alles voor u van A tot Z ‘Volg het VOORBEELD van de heer en mevrouw Van Beurden’

Ramen van Weru,

ONDERHOUDSVRIJ

Zij kwamen voor kunststof kozijnen naar Vromans Bouw omdat zij bewust hadden gekozen voor de kwaliteit van WERU. Eenmaal in onze showroom verbaasde dit echtpaar zich over de ruime mogelijkheden van Vromans Bouw. Inmiddels is een prachtig project opgeleverd waar het niet alleen bleef bij het leveren en plaatsen van kunststof ramen en deuren. De totale benedenverdieping is door Vromans Bouw gerenoveerd. Nieuwe vloeren, wanden, verwarming etc. Dus volg het voorbeeld van de heer en mevrouw van Beurden en breng een bezoekje aan onze showroom.

Kunststof ramen van Weru, 100% onderhoudsvrij. Neem contact met ons op!

VROMANS BOUW & WERU

Niet voor niets de nummer 1 in kunststof kozijnen. En niet voor niets zijn wij al heel veel jaren TOP-dealer voor de grote regio!

BEREKEN UW BESPARINGEN

Kom nu naar onze showroom zodat wij uw opdracht nog dit voorjaar of vroege zomer kunnen realiseren!!

Wilt u weten wat u kunt besparen met Weru kunststof ramen en deuren? Neem dan contact op met Vromans Bouw uit Riel

TEL. 013 - 5181955 Vromans Bouw Alphenseweg 1A, Riel T: (013) 518 19 55 E: info@vromans.nu WWW.VROMANS.NU

Betaalt u in 2011 niet te veel belasting? WOZ-waarde 2011 te hoog?

Fiscale bezwaar- en beroepsprocedures

Binnenkort stelt de gemeente de WOZ-waarde van uw woning opnieuw vast. Is deze waarde te hoog? Dan betaalt u te veel belasting.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

Heeft u of uw cliënt een fiscaal geschil met de belastingdienst of gemeente? Neem dan contact op met Meesterlijk. Meesterlijk is gespecialiseerd in het formele belastingrecht en het fiscale procesrecht en neemt uw procedure graag uit handen of staat u met advies terzijde. Meesterlijk is opgericht door Janneke Jansen. Als fiscaal jurist is zij goed op de hoogte van zowel het formele als het materiële belastingrecht. De ervaringen die zij als belastingadviseur en senior juridisch medewerker heeft opgedaan, maken haar tot uw ideale procespartner.

| onroerende-zaakbelastingen; | inkomstenbelasting; | erf- en schenkbelasting. Wat doet Meesterlijk in dit geval voor u? Meesterlijk maakt bezwaar tegen uw WOZ-beschikking en gaat namens u naar het hoorgesprek bij de gemeente.

Gratis bezwaar!

Meesterlijk maakt straks gratis bezwaar voor u. Registreer u nu vast op www.wozwekker.nl. Op deze site kunt u ook terecht voor meer informatie.

MEESTERLIJK FISCALE PROCESPRAKTIJK

Mr. Janneke Jansen Postbus 112, 5056 ZJ Berkel-Enschot M. 06-21877942, E. info@fiscaalprocesrecht.nl

www.fiscaalprocesrecht.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

18

J A A RG A N G 8  N R . 80

DeGroene lijn

Hoveniersbedrijf

Roel oel ell van de de Bra B Br Braak raa

Voor al uw tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud, -advies en boomverzorging.

Slaapkamers - Keukens Kasten - Balie’s En nog veel meer... Belsebaan 1

5131 PH in Alphen

Roel van de Braak: 06 - 46375654

Tel. 013 - 508 28 39

De Groene Lijn • Costerman Boodtstraat 38 • 5051 WC Goirle Tel. 013-8504898 • E-mail: info@hoveniersbedrijfdegroenelijn.nl

Ome Neeff, de perfecte gelegenheid voor uw... NET EVEN ANDERS,

ook voor uw feest en partij

Heeft u plannen voor een groot feest of een partijtje met vrienden en kennissen? Wilt muziek van de disco of hoort u toch liever live muziek? Ome Neeff kan elk soort feest verzorgen. Ook ander soort

WWW.OMENEEFF.NL

entertainment is mogelijk. Zelfs zonder muziek biedt de warme sfeer van de zaal voldoende kansen voor een zeer geslaagd feest. Er staat prachtig meubilair en de zaal kan ge-halveerd worden. Dat maakt het voor kleinere groepen nog leuker.

Van hapje tot uitgebreid diner De mogelijkheden om uw feest extra luister bij te zetten zijn praktisch onbegrensd. Vanuit onze eigen keuken kunnen we allerlei soorten hapjes serveren, maar ook complete warme en koude buffetten tot en met luxe diners om je vingers bij af te likken. Ome Neeff biedt voor elke portemonnee een gezellig feest.

Dorpsstraat 52 - Goirle - [T] 013-5303829 - [E] info@omeneeff.nl

FEESTEN & PARTIJEN

Zonwering voor binnen en buiten Terrasschermen Terrasoverkappingen Glazen schuifwanden Rolluiken en Rolpoorten

Keuken Createurs geeft vorm aan uw wensen! OPENINGSTIJDEN: Ma t/m vr van 10.00 - 17.00 uur. Za van 10.00 - 16.00 uur. Do. KOOPAVOND tot 20.00 uur

Spoorweide 1, 5133 NM Riel, T. 013 518 22 28

Verwarming Loodgieterswerkzaamheden Badkamer- of keukenrenovatie Mechanische ventilatie Luchtbehandeling Geert-Jan Kuiper Manderveenstraat 46, Tilburg Telefoon: 06-16967490 E-mail: info@installatiebedrijfreeshof.nl

www.installatiebedrijfreeshof.nl

Uw droomterras in ieder jaargetijde Pallasstraat 52

5048 CJ Tilburg

Horren

T. 013-5705250

Vo o r e e n g e z o n d e w e r k s f e e r HYDROCULTUUR - INTERIEURBEPLANTING

Nijverheidsweg 26-4 • 5071 NK Udenhout T. 013 - 468 36 38 • F. 013 - 468 61 66 info@aspasia-hydrocultuur.nl www.aspasia-hydrocultuur.nl

Sectionaaldeuren

www.hersmis.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

19

J A A RG A N G 8  N R . 80

Better Belly geeft je een strakke buik door infrarood dieptewarmte

Wanneer u op de gewone manier gaat bewegen zoals u gewend bent, zal u ervaren dat u een koude buik houdt, dat is het probleem tevens waarom het zo moeilijk is om juist op die plek af te vallen. Door met de Better Belly te gaan sporten merkt u dat uw buik opeens wel warm wordt. Door de infrarood dieptewarmte krijgt het lichaam een veel betere doorbloeding. De warmte van de Better Belly wordt verhoogd naar 55 graden en omdat u er bij gaat bewegen zal uw lichaam zijn uiterste best moeten doen om deze warmte kwijt te raken. De vetverbranding in deze zone wordt met 100% verhoogd!

Waarom

het nu wel lukt om af te slanken rond uw taille!

Door heel veel testen zijn verbluffende resultaten geconstateerd. En het was een heuse openbaring om daadwerkelijk op een specifieke plaats centimeters minder in omvang te meten. De test is bij een grote groep mensen uitgevoerd. Zeker 1 tot 2 kledingmaten minder in meestal een maand tijd. Ook zijn de testen uitgevoerd bij mensen die al regelmatig sporten zo heeft men het meest reeële beeld gekregen over de werking van de Better Belly. De testpersonen waren sportieve mensen die al zeker drie keer per week trainden. De Better Belly is er dus voor iedereen, voor sporters en niet sporters. Het doel van Better Belly is om je gelukkiger te laten voelen met je eigen lijf. Je kunt nog zo hard trainen maar het buikvet wil vaak maar niet verdwijnen. Daar is nu dus een oplossing voor: Better Belly. Wilt u direct meer info over de mogelijkheden van Better Belly voor u kunt u eens langsgaan bij een vestiging van Pellikaan Health en Raquetclub in Goirle, Tilburg of Breda. Kijk maar op hun website voor info en openingstijden:

www.phrc.nl

ONDERSTAAND HET PERSOONLIJKE VERHAAL VAN TWEE VROUWEN DIE SPORTEN BIJ PELLIKAAN GOIRLE Sylvie Braan twee kledingmaten omlaag in 12 lessen Better Belly Geboren in Frankrijk in de omgeving van Lens en via Hoorn in Noord-Holland inmiddels al weer 12 jaar woonachtig in Goirle. Dat is in het kort de geografische geschiedenis van Sylvie Braan. Ze is, hoe kan het ook anders, hogeschooldocente Frans en Interculturele communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Sylvie is 49 jaar jong, is getrouwd met Arno en heeft

een zoon Julien (22) en een dochter Alexandra (18). Het sporten bij Pellikaan doet ze al heel wat jaartjes, met een lange tussenpauze en sinds 1 jaar weer vrij fanatiek. En recent heeft zij het programma van Better Belly gevolgd. Waar Sylvie in het begin nog twijfels had, is zij inmiddels 100% overtuigd van de succesformule Better Belly. In amper een maand tijd ging zij maar liefst twee

kledingmaten omlaag, en in omvang werd ruim 12 cm minder gemeten. In het fanatieke sportjaar verloor ze daarnaast ruim 10 kg aan gewicht!!! Nu is ze weer volop bezig met allerlei andere mogelijkheden bij Pellikaan. En zo zegt Sylvie: ‘ik houd mezelf goed in de gaten en als het weer nodig is ga ik direct een maandje Better Belly doen’.

Jenny van Gils prijst heilzame werking en effect voor haar pijnlijke rug

gezin vindt Jenny het belangrijk om te sporten. Ze koos voor Pellikaan om het veelzijdige karakter en unieke faciliteiten. En Jenny heeft goed reclame gemaakt thuis want inmiddels sport het hele gezin bij Pellikaan.

Jenny is geboren in Tilburg maar woont al 35 jaar (vanaf haar 4e) in Goirle. Ze is getrouwd met Chris en samen hebben ze twee zonen Youri (15) en Timo (11). Jenny werkt als accountmanager bij WKK in Tilburg. Naast werk en

Jenny werd bij Pellikaan attent gemaakt op Better Belly en ze bedacht zich geen moment. De mogelijke resultaten op het gebied van

gewicht en omvang spraken haar aan. Bovendien zou de heilzame werking voor haar gevoelige rug wel eens goed kunnen uitpakken. ‘En dat is zeker gelukt’ volgens Jenny. Ze is net gestart aan haar tweede blok. Na de eerste 12 lessen van 45 minuten was ze 19 cm kwijt in omvang en vele kilo’s lichter. De crosstrainer is haar favoriete bezigheid en ze daagt iedereen uit om kennis te maken met Pellikaan en Better Belly.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

J A A RG A N G 8  N R . 80

20

DE BESTE KEUKENBLADEN VAN NEDERLAND in composiet en natuursteen worden gemaakt in Tilburg! Centaurusweg 148a

5015 TA Tilburg Tel.: 013 - 456 43 50

w w w. l i o n - s t o n e . n l

W E B S IT E V E R N IE U WD

Bouwen Wonen & Lifestyle  

Bouwen Wonen & Lifestyle is leuke informatieve leeskrant. Lees alles wat te maken heeft met huis, tuin en lifestyle.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you