Page 1

& Lifestyle

Bouwen

WONEN

TOTAAL VERNIEUWD

HUIS TUIN LIFESTYLE

Woonmodetrend STAD & LAND Groen voor binnen en buiten!

9

J A A RG A N G 8  N R . 82  2011/3

Ondernemer IN BEELD

Ton de Visser: bijna 25 jaar ‘meubelman’

17

APRIL/MEI

TUINTIPS

GROTE COLLECTIE RIVERDALE WOONACCESSOIRES De grrootsste teegelsshowrroom m op intterneet ! TE EGE ELS.C COM

Riverdale is een Nederlands woonmerk met accessoires voor in en rond het huis. Uniek aan Riverdale is bovendien dat het elk half jaar komt met een nieuwe collectie van 350 producten welke wordt toegevoegd aan de bestaande uitgebreide basiscollectie. Zo gaan de collecties altijd met de laatste trends mee. Kleurenthema’s die je in de mode ziet, komen ook terug in de producten van Riverdale. Zorg ook voor een inspirerend interieur

Nijverheidsweg 17a | Oisterwijk

[T] 013 - 503 03 25

DE WERU-DEALER IN UW REGIO

Riel | T: (013) 518 19 55 WWW.VROMANS.NU

en maak kennis met Riverdale. Tuincentrum Coppelmans nodigt u uit om een kijkje te komen nemen naar de zeer uitgebreide collectie Riverdale producten altijd in de nieuwste kleuren en materialen.

10/11

IMGRO CHINA BV: PRIJS EN KWALITEIT KAN NIET BETER!

De Geitenhoef 21 - 23 5051 JZ Goirle T. 013 - 5300574 WWW.ROBOTDEUREN.NL

[T] 06 - 55 89 41 46 Ruimelsingel 75, Tilburg WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

6/7

DEUREN - VLOEREN - KASTEN

Tuincentrum Coppelmans opent Inspiration Floor uniek voor Oisterwijk en de hele regio

TEGELS.COM

WWW.BWENL.NL

MAATWERK

8

Nieuwe vloer nodig...? 2e PAASDAG GEOPEND van 11.00-17.00 uur

Hoofdstraat 62a - Rijen - www.dhzparket.nl

badkamerspecialist

IMGRO in Helvoirt opent vanaf woensdag 13 april haar deuren voor het grote publiek Jo Witloks is een geroutineerd ondernemer met heel veel opgedane kennis en ervaring. En juist die ervaring gaat hij inzetten om heel veel klanten te laten profiteren van zijn unieke inkooplijnen over heel de wereld. En Jo laat niets aan het toeval over want hij maakt heel wat ‘airmiles’ om zijn producten terplekke te zien en te laten verschepen naar Nederland. Een meer directe lijn naar u als klant bestaat niet en dan ook nog eens tegen de beste prijzen.

China B.V.

voirt om u als consument direct de gelegheid te geven om al mijn producten te kopen tegen de best mogelijke prijzen, zonder allerlei onnodige tussenhandel. Ik nodig u uit, vanaf woensdag 13 april 9.00 uur om een kijkje te komen nemen. Mocht u naar iets op zoek zijn om uw tuin te verfraaien dan kan ik u daarbij zeker helpen’. Jo Witloks aan het woord: ‘enige tijd geleden heb ik besloten om mijn zaak uit te breiden in Hel-

12

OPEN VANAF WOENSDAG 13 APRIL

Tilburg | [ T ] 013 - 536 13 55

WWW.LINDOM.NL

013 518 66 33

vanboxtelreclame.nl

ZIE PAGINA 12

Tuinhuisjes, Garages, Speeltoestellen, Boedha’s, Beelden, Tuinhout en Accessoires. Kunstgras 4 soorten, Tuinmeubelen en Composiet (kunsthout). Handgemaakte marmeren zuilen, waterpartij, fonteinen en beelden.

Postbus 52 5268 ZH Helvoirt [T] 0411 - 64 35 71 [M] 06 - 558 55 479


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

2

J A A RG A N G 8  N R . 82

Stala Innovatie B.V. kan voor u de inrichting verzorgen voor het gehele huis, bijvoorbeeld de inrichting van de badkamer, de keuken, kledingkasten voor de slaapkamers, inloopkasten, kasten in de huiskamer, inrichting kantoorruimte in huis e.d. Als uw nieuwsgierigheid is gewekt of als u meer wilt weten bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons bedrijf. Bielzenspoor 2, 5131 PJ Alphen (N-Br), Tel.: 013- 508 23 81

www.stala-innovatie.nl

Ome Neeff, de perfecte gelegenheid voor uw... FEESTEN & PARTIJEN

Slaapkamers - Keukens Kasten - Balie’s En nog veel meer...

Dorpsstraat 52 Goirle - [E] info@omeneeff.nl

WWW.OMENEEFF.NL

Belsebaan 1

Ontwerp, uitvoering, reparatie en restauratie, inbouw in dubbel glas, glasfusing, brandschilderen

5131 PH in Alphen

Tel. 013 - 508 28 39

Bekijk de krant ook online op:

WWWW.BWENL.NL

Berkdijksestraat 89 - 5025 VD Tilburg - Tel. (013) 463 20 54 - Fax. (013) 591 08 56

Haal een warme sfeer in huis Openingstijden ma. en vrij. van 10.00 – 17.00 uur za. van 10.00 – 16.00 uur overige dagen op afspraak

• Openhaarden en kachels • Sierschouwen zandsteen en marmer • Accessoires

Bezoek onze showroom n! de en ontdek de mogelijkhe

• Houten vloeren schuren en renovatie

EKT!

WELKE STIJL U OOK ZO

• Natuursteenvloeren • Elektr. & Propaan sfeervuren

Aphroditestraat 59

5047 TW Tilburg

T. 013-5711636

E. info@openhaardenspecialist.nl

www.openhaardenspecialist.nl


J A A RG A N G 8 ďšş N R . 82

AL ONZE KLANTEN KUNNEN GEBRUIK MAKEN VAN EEN TOTAALPAKKET AAN DIENSTEN

Ik ben niet alleen Grafisch Vormgever maar ook een gedreven fotograaf deze uitgave vindt u over de pagina’s 10 en d 111 een panorama presentatie waarop de door mij gemaakte foto’s zijn te bewonderen. Het mi ontwerp van de pagina’s is gemaakt door mijn ont creatieve collega Judith van der Kaa. Uiteincreat delijk ga ik graag elke keer weer de uitdaging aan om mijn vorige prestatie te verbeteren. De klant alleen bepaalt of dat ook zo is. Voor wat betreft de opdracht bij Tuincentrum Coppelmans is dat zo want zij waren uiterst tevreden over het eindresultaat.

N

Na mijn opleiding aan het St. Lucas in Boxtel ben ik direct gaan werken bij Van Boxtel Reclame in Goirle. In de afgelopen 12 jaar heb ik met alle disciplines binnen het bedrijf kennisgemaakt. Mede door dit proces kwam in de loop der jaren ook mijn passie voor fotograďŹ e nadrukkelijk aan de oppervlakte. Ik probeer altijd goed te kijken en gebruik daarvoor mijn allround graďŹ sch technische kennis. Vaak is het belangrijk dat de foto gebruikt kan worden om een commerciĂŤle boodschap te ondersteunen, ook dat vraagt weer een speciale aanpak.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deelname in deze krant(en) neem dan gerust contact op met de redactie. De kans dat u mij dan een keer tegenkomt met mijn camera is dan wel heel groot.

VAN BOXTEL RECLAME FOTOGRAAF

Structureel bereik vastgesteld op bijna 100.000 brievenbussen Bouwen, Wonen & Lifestyle wordt elke maand, behalve juli en augustus, huis-aanhuis verspreid in de regio: Goirle, Riel, Alphen, Baarle-Nassau/Hertog, Ulicoten, Chaam, Bavel AC, Ulvenhout AC, Galder, Strijbeek, Gilze, Hulten, Hilvarenbeek, Esbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Haghorst, Baarschot, Moergestel, Oisterwijk, BerkelEnschot, Udenhout, Loon op Zand, De Moer en Poppel (BelgiĂŤ). In Tilburg worden de volgende wijken bezorgd: De Blaak, Katsbogten, De Reit, Zorgvlied, Het Zand, Het Wandelbos, Armhoef, Jeruzalem, Groe-

INHOUD TIPS

Vele leuke reacties zijn tot ons gekomen voor de nieuwe lay-out en inhoud. De veranderingen voor wat betreft inhoud, aanpak en uitstraling van onze uitgave zullen steeds verder worden verbetert en uitgebreid. Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier bij de 2e editie van Bouwen, Wonen & Lifestyle in het jaar 2011.

TUINTIPS APRIL EN MEI Voor de tuinliefhebber brengen wij met vaste regelmaat actuele publicaties. In deze uitgave vindt u pagina 6 en 7 een interessante presentatie, boordevol ideeĂŤn, nuttige informatie en handige tips.

6/7

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

6

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 82

Nu het weer N

u barst het leven weer los, komen de tuinkriebels boven, wil je naar buiten in je eigen stukje natuur dat ‘tuin’ heet. Waat je wilt is: genieten van frisse geuren, jong groen, vroli lijk ijke bloemen, de wind in je gezicht, zon, en heerlijk rulle, rijke grond gr nd.. Het is je j allemaal en van harte gegund. Geniet ervan, met voolle l teu eugen. Lente! L

Tuintrends 2011 De na nat atuur komt ssteeds centraler te staan in de tuin. En tu uinen worden meer en meer eer geĂŻntegreerd d in het landschap door bijv jvo voorbeeld groeene daken en wanden. Het wordt aanggetoond door de drie nieeuwe uw modeltuin nen die in De Tuinen van n Appeltern zijjn gerealiseerd. In die modeltuinen zie je de vertaling van de nieu ieuwste tuintren nds voor verschillende typen ty ype tuinbezitteers. Het ene tuintype ggaat a voor creativiiteit en exibiliteit, die gaat heel optimisttisch voor een gezellige leeftuin met veel ggroen die de titel ‘Stralend’ meekreeg. De D tuin met de titel ‘Gebiologeerd’ is op het lijf geschreven van mensen die gevoell voor design graag met heel praktische toepassingen t combineren: groene daken n, een regenton die tegelijk gieter is. Dee tuin ‘Oorspronkelijk’

is ideaal voor tuinbezitters die houden van authentieke materialen, locale producten, landleven, een leuk tuinhuisje, lekker met p planten bezigg zijn. j Ga zelf jouw stijl ontdekken in De Tuinen van Appeltern (alle dagen open). Je vindt er alles over op www.appeltern.nl. Volg je g gevoel!

Hij komt eraan: De Nationale Tuinbon! Ti groene cadeaubon werkt als een soort pinpas waarop je een tegoed van 10 euro oplopend tot 250 euro kunt hebben. hebben. Je kunt het tegoed in gedeel gedeelten ten b t d dus besteden, d kom k je j leuke l k dingen di van een paar euro tegen: t geen probl bleem!! Je kunt er overal in Nederland in ca. 200 tuincentra mee terecht. Natuurlijk kun je de Nationale Tuinbon daar ook aanschaen. Erg leuk als cadeau, maar misschien ook handig voor jezelf!

Gazon hulp Je gazon heeft je aandacht nu hard nodig. Maar wat en hoe? Ieder gazon is anders en vraagt om de beste voorberei voorbereiding op het komende gebruiksseizoen. Natuurlijk weer maaien. Soms moet er mos worden verwijderd verwijderd, kalk gestrooid gestrooid (maar wel een soort soort die niet met stikstof stikstoffrijke mest reageert), in ieder geval moet de grasmat voeding krijgen (maar welke soort kies je dan?). Het kan zijn dat er moet worden d bbeluch l ht off misschien i hi zelfs lf geverticuteerd. Met een verticuteerhark of -machine wordt de laag vuil en grasaff val al uit de grasmat grasmat gehaald, gehaald de grond grond bij de wortels losser gemaakt en de grasgroei grasgroei gestimuleerd. Mogelijk moet er ook onkruid worden bestreden en verwijderd. Of is een totale opknapbeurt nodig? Zijn er kale plekken?

Een vakkundige hovenier uit je omgeving helpt je graag met raad ĂŠn daad om je ga gazon o wee weer in topvo topvorm te krijge jgen..

RIVERDALE WOONACCESSOIRES Een uniek nieuw item bij Tuincentrum Coppelmans in Oisterwijk is de Riverdale ‘Joy of Living’ Inspiration Floor. Een grote collectie accessoires gepresenteerd llectie R I V E R D A L E op passende meubelen in een aparte afdeling. Uniek in zijn soort. BOUWEN WONEN LIFESTYLE

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 82

11

bij Tuincentrum Coppelmans in Oisterwijk

10/11

De opdrachten zijn heel divers binnen Van Boxtel Reclame, zo maak ik foto’s t.b.v. websites, bedrijfsbrochures, drukwerk en de twee maandelijkse kranten De Leybode en Bouwen, Wonen & Lifestyle. Deze maand ben ik voor Bouwen, Wonen & Lifestyle onder andere op bezoek geweest bij Tuincentrum Coppelmans in Oisterwijk. Daar is recent een nieuwe Riverdale Woonaccessoires afdeling geopend welke moest worden gepresenteerd aan het grote publiek. Bij Coppelmans kennen ze mij al een aantal jaren, zo heb ik al menigmaal de schitterende sfeervolle kerstshow vastgelegd en in het voorjaar de tuinmeubelshow. In

COLOFON:

3

VOCHTIGE MUREN? De redactie van BW&L probeert steeds weer nuttige artikelen te brengen over veel voorkomende problemen in uw huis. Dit keer is er aandacht voor het bestrijden van vochtige muren. Een aantal tips ter voorkoming en aanpak om ze te bestrijden leest u op pagina 15.

15

newoud en De Reeshof.

Grafische verzorging: Van Boxtel Reclame De Leybode Tilburgseweg 69, 5051 AB Goirle [T] 013 - 518 66 33 [W] www.vanboxtelreclame.nl [E] info@vanboxtelreclame.nl

Uitgever: Bouwcollectief Nederland BV

Redactie / Advertenties: Van Boxtel Reclame 013 - 518 66 33 info@bwenl.nl

Contactpersonen: Berry Vangangelt, AndrĂŠ van Boxtel

ONDERNEMER IN BEELD Ton de Visser is een pure meubelman en zit bijna 25 jaar in het vak. Zijn keuze voor kwaliteit en persoonlijke aandacht voor elke klant heeft veel succes gebracht. Door deze aanpak groeit het aantal nieuwe klanten gestaag. Lees meer over Ton en ga eens kennismaken.

17

GEVELREINIGING ANNO 2011 CSN is een bedrijf wat zich onder andere heeft gespecialiseerd in het reinigen van gevels. Een fanatiek team van eigen medewerkers staat garant voor topkwaliteit werk en voert dit uit met de modernste technieken. Wilt u meer weten over mogelijkheden voor uw huis neem gerust contact op.

18

Waarom is Riverdale bij Tuincentrum Coppelmans uniek? “Riverdale - Joy of Livingâ€?, de gedachte erachter is: plezier in wonen, maar ook plezier in het leven (of, Everybody wants to have joy in life ‌ we help people to bring that joy into their homes). Bij Tuincentrum Coppelmans werken we er elke dag hard aan onze klanten plezierig en in een prettige en groene omgeving te kunnen begroeten en zo een stukje woon- of tuinplezier mee naar huis te nemen. Een team van specialisten op het gebied van tuinplanten, vijvers, seizoensgoed, tuinmeubels, kamerplanten en een prettige aankleding is continue bezig het tuincentrum sfeervol en plezierig in te richten om zo de

klanten inspiratie te geven. Elke week weer (en in het voorjaar zelfs elke dag!) komen er nieuwe producten bij. Het tuincentrum wordt telkens aan de wisselende seizoenen aangepast. Daarom is Riverdale een welkome aanvulling op ons toch al ruime assortiment van sfeer, beleving en prettig leven met kwalitatief goede spullen, die met de trends meegaan. Door het toevoegen van een Riverdale Inspiration Floor aan ons tuincentrum en deze te integreren in de kofďŹ ecorner, voegen we deze twee ingrediĂŤnten samen tot een mooi geheel: plezier in wonen en genieten van het leven.

ite: Bezoek onze webss.nl www.coppelman

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Kom genieten bij Coppelmans van de Riverdale Inspiration Floor Onze Riverdale Inspiration Floor is nog maar net off ďŹ cieel geopend en de reacties van onze klanten zijn bijzonder positief. De ruime presentatie van de vele Riverdale artikelen in een volledig gestylede showroom valt erg in de smaak. Het voorjaar is goed ingezet bij Coppelmans en de toevoeging van Riverdale aan ons toch al ruime assortiment is een extra reden om met eigen ogen de sfeer te komen ervaren. Vele mooie aanbiedingen en heel veel lentekriebels zult u tijdens een rondje door ons tuincentrum kunnen beleven. Wij zien u graag eens binnenlopen. Tot ziens!

Openingstijden

Extra openingstijden

Maandag

10:00 tot 17:00 uur

Dinsdag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur

zondag

10 april

Donderdag 09.00 - 18.00 uur

Koopzondag:

zondag

17 april

Vrijdag

09.00 - 21.00 uur

2e paasdag:

maandag 25 april

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Koninginnedag: zaterdag

Woensdag 09.00 - 18.00 uur

Koopzondag:

30 april

15

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 8 2

Hoe voorkom ik

vochtige muren? Een huis (laten) bouwen gaat baksteen voor baksteen. Tovermiddel van dienst is cement. Spijtig genoeg kan cement vocht opnemen en dat het langs de binnenkant van je huis kan doorsijpelen en zelfs na langere tijd voor barsten kan zorgen. Dat zijn vrij ernstige beschadigingen aan

HOED HOEDOE

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

je huis, die zeker niet genegeerd mogen worden. Wie slim is, kan zijn ge muren muren op voorhand al behandelen zodat het risico op vochtige afneemt en je dus geen nodeloos geld hoeft uit te geven.

1

2

3

Maak de muur schoon Poets de muren. Gebruik daarvoor een staalborstel om stof en loshangende deeltjes te verwijderen. Daardoor zal de waterdichte verf beter functioneren en zal je dus op een optimale manier vocht weren. Gebruik een scherp mesje om uitstekende hardnekkige deeltjes van de muur te verwijderen. Als je denkt dat de muur voldoende gepoetst is, spoel dan goed na met water. Laat de muur voldoende drogen.

Behandel de muur met zoutzuur Poets de muur vervolgens met zoutzuur. Daardoor zullen andere deeltjes, zoals zout, die niet te verwijderen zijn met de gebruikelijke poetsmiddelen, ook verdwijnen. Meng het zoutzuur met water. Check even de verhoudingen zoutzuur/water die op de verpakking staan. Veelal volstaat 1 deeltje zoutzuur op 10 delen water. Draag een veiligheidsbril, handschoenen en een oud T-shirt als je met een borstel de muren schrobt met dit zoutzuurmengsel.

Pak aanwezige scheurtjes aan Als je oneenheden vindt op de muren, stop die dan even dicht met een beetje stuc. Dat gaat heel makkelijk en snel met een puntig mesje. Maak rond het p putje, j scheurtje j en dergelijk de muur eerst nat met een spons en wat water. Meng in een andere emmer de pleister en het water tot stuc ontstaat. Dat moet een consistentie hebben als een soort tandpasta. Strijk deze stuc over de hele te behandelen oppervlakte. Laat dit vervolgens een aantal dagen drogen voordat je er waterdichte verf overheen strijkt.

4

Koop waterdichte verf

5

Verf de muur

Er zijn 2 types of de markt: de luchtdoorlatende en afdichtende. Laat je informeren door de verkoper in de doe-het-zelf-zaak bij uw aankoop. Een groot verschil is overigens dat bij de luchtdoorlatende verf de muur droog moet zijn bij het verven, bij de afdichtende daarentegen vochtig.

Strijk de gekozen verf op de muur. Zorg ervoor dat alle oneenheden, scheurtjes, enzovoort goed bedekt zijn. Je kunt nog een tweede laag aanbrengen als de eerste droog is.

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Benodigdheden sStaalborstel s7ATER EMMER SPONS s3TOPVERFENMES sZoutzuur s7ATERDICHTEVERF sBorstel sStuc s6EILIGHEIDSBRIL HANDSCHOENEN

17

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 82

Ome Nee in Goirle komt weer met unieke Thema-avond

Zaterdag 16 april bij Ome Neeff 30+ Party met Liveband. Re-Mixed en Timeless Inmiddels heeft Ome Nee de oude tijden doen herleven met een groot aantal succesvolle thema-avonden. De stroom aan positieve reacties en druk bezochte avonden heeft Berry en Alexia alleen maar extra gemotiveerd om op deze ingeslagen weg door te gaan. Een gevarieerd aanbod aan thema-avonden zal de revue passeren en de ‘golden oldies’ zoals Hollandse Avond, 80’s & 90’s Party en dergelijke zullen regelmatig terugkeren. Recent was er nog een prachtige avond, vol nostalgie, met een optreden van Bobby Prins en Orkest.

Populaire 30+ Party terug bij Ome Neeff

Aanstaande zaterdag 16 april kunnen alle 30-plussers gaan genieten van een wervelend optreden van Liveband Re-Mixed en het bekende Nederlandse zangduo Timeless met o.a. de broer van Ruth Jacott. Re-Mixed is een 8-koppige top coverband met een bijzonder breed repertoire van soul, disco, danceclassics en Top 40. Met twee zangeressen en een zanger ligt de nadruk op meerstemmige zang. De zangers worden begeleid door een swingende band bestaande uit een gitarist, twee toetsenisten, een bassist en een drummer. ReMixed zorgt de hele avond voor de juiste muziek en zang om er voor u een onvergetelijk uitje van te maken. Timeless zorgt voor 100% Glitter, Glamour & Groove en dat is op het lijf geschreven van Eric Jacott en Marcel Bogarde. Zij staan garant voor een dynamische performance waarbij u wordt meegenomen naar de ‘80’s en ‘The Best Of Motown. De combinatie van Re-Mixed en Timeless staan garant voor een avond pure gezelligheid bij Ome Nee.

Ondernemer

IN BEELD

Ton de Visser: b bijna 255 jaar ‘meubelman’ ‘ b l ’

H

et werken in de meubelbranche startte voor Ton toen hij amper 22 jaar oud was en ging werken bij De Graauw Interieurs in Kerkdriel. Deze ďŹ rma was destijds vooral actief op nationale woonbeurzen en had naast de vestiging in Kerkdriel, ďŹ lialen in of rond Eindhoven, Breda en Tilburg. Ton was als verkoper in dienst genomen en hij deed dit zoo goed dat, op enig m moment, moment, t,

gestart aan de Oranjestraat amper tweee jaar later werd verhuisd naar de prach-tige huidige lokatie aan de Nieuwstraatt 116a in Gilze. Ton de Visser aan het woord: ‘natuurlijkk is er in de achterliggende ruim 15 jaar veell veranderd. Waar op enig moment de massaa en import uit verre landen zijn intredee deed, heb ik alt dee altijjd de ffo focus gehouden opp

Info en voorverkoop

Wilt u zeker zijn van een avondje genieten bij Ome Nee, koop dan nu alvast uw persoonlijke kaarten in de voorverkoop. Dit kan zoals u van ons gewend bent bij: Tankstation Texaco Goirle, De 3 Elementen en natuurlijk bij Ome Nee. Voor info en reserveren kunt u ook bellen naar Ome Nee 013 530 38 29. Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Wij zeggen graag tot ziens namens heel het team van Ome Nee.

De Jong Tweewielers in Alphen, Bavel en Chaam

10-JARIG BESTAAN MODELLEN 2011 MONTEGO:

MERIDA:

pure kwaliteit, eerlijke prijzen en persoon-lijke aandacht. En dat wordt nog steedss gewaardeerd door onze vele klanten. En all deze klanten willen wij op hun wenken be-dienen. Sinds enige tijd hebben wij vast opp zaterdag een interieuradviseuse die voor u uw eigen interieur in 3D kan tonen. Wiltt u bijvoorbeeld een grote tafel en twijfelt off deze wel past in uw totaal interieur dan n kan dit u helpen om de juiste beslissing tee nemen. Vrijblijvend advies staat bij mijj hoog in het vaandel. Ik nodig u dan ookk graag uit om te komen ervaren waar Ton n de Visser Wooncomfort voor staat’.

ONZE PRIJS:

â‚Ź 500,-

ONZE PRIJS:

â‚Ź 595,-

â‚Ź 770,-

ONZE PRIJS:

â‚Ź 720,-

ONZE PRIJS:

â‚Ź 810,-

GRATIS

HAAL EN BRENG

SERVICE

GAZELLE / BATAVUS / SPARTA / MONTEGO / CORTINA / SCOTT / CUBE / MERIDA / FELT / THOMPSON / LOEKI / VOLARE

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

in overleg met De Graauw een ďŹ liaal in Gilze werd geopend. In het voormalige pand van Van Gooll Meubelen aan de Oranjestraat 25 in Gilze werd de start g gemaakt. Hier werd d op pd dinsdag, d g, woensdag en donderdag door Ton in meubels gehandeld. Op vrijdag en zaterdag vloog hij dan weer naar Kerkdriel om te assisteren in de verkoop aldaar. De kwaliteiten van Ton waren zodanig dat De Graauw besloot de vestiging in Gilze te sluiten, zodat hij meer inzetbaar was in Kerkdriel. Ton vond dit echter geen goed idee en het was voor hem het juiste moment om de stap te zetten naar zelfstandig ondernemer. Zijn droom kwam uit en het begin van Ton de Visser Wooncomfort was een feit. Op 5 februari 1995 is Ton

Ton de Visser Wooncomfort Nieuwstraat 116a 5126 CH Gilze Tel. 0161 - 45 13 10 www.tondevisser.nl info@tondevisser.nl

18

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 8 2

Gevelreiniging Uitblinker in het reinigen van gevels, vernieuwen van voegwerk en impregneren. CSN laat uw huis er boven uit springen Los van het impregneren voor de toekomst, is in een tijd dat veel huizen te koop staan een mooie gevel beter verkoopbaar dan een smerige is de ervaring van Dennis Rosema, eigenaar van CSN. ,,Klopt ja, vooral wanneer meerdere gelijksoortige huizen in dezelfde straat te koop worden aangeboden, ben je automatisch

geneigd om eerst naar het schoonste te gaan kijken. Gevelreiniging is niet zoals vroeger dat met zandstralen de gehele buurt met zand bedekt is. Tegenwoordig gebruiken we een mengsel van water en olivinezand. Het zand maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig de steen schoon. Na aoop zien de stenen en voegen er weer als nieuw uit.

voor

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Informeer bij Dennis naar de mogelijkheden of nodig hem uit voor een bezoek aan huis. Dat kan telefonisch of via de website.

door vocht en bevuiling. CSN gevelreiniging hanteert de modernste reinigingsmethodes, stoomcleanen en vochtstralen.

Gevelreiniging

Heeft u een vraag over een van onze diensten, of wenst u dat wij contact met u opnemen, bel dan naar 06 - 55 89 41 46. Dennis Rosema is altijd uw eerste aanspreekpunt voor, tijdens en na elke opdracht.

Wanneer u de gevels van uw woning of bedrijfspand laat reinigen geeft dit allereerst een zeer fraaie en frisse uitstraling, maar nog beter is het eect van onderhoud aan uw gevels, dit voorkomt problemen aan uw gevels die ontstaan

Cleaning Service Nederland, Ruimelsingel 75, 5035 BN Tilburg [T] 06 - 55 89 41 46, [E] info@csngevelreiniging.nl

na

voor

| GEVELREINIGING | IMPREGNEREN | UITHAKKEN EN VERNIEUWEN VAN VOEGWERK

tssttee De groots m howrroom egelssho teg net ! intern op int COM S.C ELS ELS EL EGE TE

na

| GRAFFITI VERWIJDEREN | ANTI- GRAFFITI COATING AANBRENGEN | REINIGING VAN PANNENDAKEN

Dennis Rosema nodi nodigt gt u uit om kennis te maken ak met de diensten, producten en n medewerkers medewerke van zijn bedrijf. Stuk vo voor stukk vakmannen die uw gevel gevel de komende omende 10 jaar kunnen beschermen tegen egen vervu vervuiling. Reinigen en impregneren Reinige verzekert je de d eerst komende 10 jaar tegen vo vorstschade. Door neerslag worden baksteen bakstee en pannen n aangetast aangetast. Ze absorberen en die nee neerslag, maar bij te veel voc vocht kan de e steen of dakpan dit o op den duur niet meer er aan en laat vocht door, met alle gevolgen van an dien. Door Do de steen of dakpan n te reinigen en te voorzien van een waterafstotende impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand.

24UUUR

PER DAG D

TEGELS SHOPPEN

3MITS4EGEL.ATUURSTEEN0ROJECTENBVs/PENINGSTIJDENMAGESLOTENsDITMZA UURsVR+//0!6/.$TOTUUR

.IJVERHEIDSWEGAs++/ISTERWIJKs4EL s 7776,/%2%.30%#)!,)34#/-s7774%'%,3#/-


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

ma-za: 10-17.00u zondag 12-17.00u di. & wo. gesloten

4

J A A RG A N G 8  N R . 82

Beste kwaliteit voor de MBBHTUFQSJKT

eigentijds, smaakvol en betaalbaar design

Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten - 03/320.99.00 +323/320.99.00 (naast lidl) Deze romantische keuken brengt de nodige sfeer in uw woning. Hij kan in massief hout en in folie worden uigevoerd. Wij maken hem voor u op maat de prijs: € 11.924 Feestprijs: € 6.998*

VOORSTELLING Lentefeest! NIEUWE COLLECTIE 1-2-3 APRIL 8-9-10 APRIL

Tijdens deze dagen doen wij U 3 super aanbiedingen

1. Granieten of composiet werkblad voor de prijs van een kunststof

Sfeervolle en in vele kleurcombinaties te leveren keuken. Greeploos en met greep. Een topkeuken voor een bijzonder scherpe prijs: van € 9.411 ie nieuwe collect Feestprijs € 5.480*

(€ 90.= per meter!!!)

en 2. Gratis vaatwasser

(Pelgrim GVW 537 t.w.v. €735)

en 3. Gratis montage en aansluiting

2011 te bezichtigen

Luxe greeploze keuken in vele kleuren. Super hoogglans in zowel lak als kunststof uitvoering. Model 2010 voorzien van alle moderne technieken de prijs: van € 16.225 Feestprijs: € 8.221*

www.keukensenkeukens.be

Nog enkele showroomkeukens aan spotprijzen %FNPPJTUFTIPXSPPNWBO#FMHJÑtN2 ,FV[FVJUNFFSEBOLFVLFOTt(SBUJTPGGFSUF (SBUJTNPOUBHFt(SBUJTMFWFSJOHtKBBSHBSBOUJF NBBOEFOSFTFSWBUJFt1FSTPPOMJKLBEWJFT "MUJKEEFWPPSEFMJHTUF

* in basisopstelling met: Oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim.

DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIË !!!!!

AANBIEDING AANBIEDING

rtAG aD a m 7 S 2 A A P 2 agD pzondN E

ooOPE GkE uur 0 0 . 7 1 0 0 . van 11

Houten vloeren voor iedereen....................! DHZ-Parket presenteert haar nieuwe lijn Houtopia®, een nagenoeg werkingsvrije DUO-vloer. Deze vloerdelen hebben een gelijke toplaag als een massieve vloer. Een groot voordeel van Houtopia Duo-vloeren is dat er geen grote kieren in zullen ontstaan door de verschillende weersomstandigheden waar wij in Nederland bekend mee zijn. Houtopia Duo-vloeren zijn verkrijgbaar in 32 kleuroliën, geborsteld, verouderd, gebakken of in een gerookte versie. Gedurende de gehele maand worden er demonstraties gegeven over de diverse behandelmogelijkheden. Met de behandeling olie & hardwax heeft u het voordeel dat de vloer vochtbestendig is én dat u hem plaatselijk kunt verstevigen. Ideaal bijvoorbeeld voor in de keuken of in de hal, waar de vloer extra belast wordt. Deze behandelmethode is ook voor bestaande vloeren een optie. Tijdens één van onze demonstraties kunt u zelf zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met vloeren.

R I J E N

R I J E N

Houtopia Duo-plank Eiken Nuance, 19 cm breed ! incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

70,95 per m2

5295

R I J E N

nu !

R I J E N

Duo-Lamel Old finish Eiken Nuance, 4 kleuren incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

72,95 per m2

5495

R I J E N

nu !

Houtopia Duo-plank

Eiken Gerookt gebroken wit, 6 kleuren incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

79,95 per m2

6995 nu !

R I J E N

DHZ-Parket - Hoofdstraat 62a - Rijen - (naast Rabobank) - Tel. 0161-222182

LEGGEN VAN LEGGEN UW VLOER €VAN 250,-

UW VLOER € plaatsen 250,tot 50 m , excl. plinten 2

( Geldig t/m plinten 2e paasdag, (tot 50 m2, excl. plaatsen) reserveren voor later mogelijk! )

Uw vloer laten leggen of schuren........ Er zijn verschillende manieren om de vloer te monteren: zwevend verlijmd, vast of met een clicksysteem. Er is zelfs een mogelijkheid om op vloerverwarming te leggen. Professionele leggers kunnen uw vloer plaatsen en als u de vloer zelf wilt leggen krijgt u daar ondersteunig bij. DHZ-Parket renoveert ook uw bestaande vloerdelen. Uw vloer is weer als nieuw na het schuren en kan ook behandeld worden met de unieke olie en hardwax formule. Kortom, goede vak-service op maat !!!


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

5

J A A RG A N G 8  N R . 82

Lindom uitgelicht: Sealskin douches voor als het écht anders moet! Heeft u een doucheruimte waarvoor de vele standaarddouches uit het ruime Sealskin assortiment geen passende oplossing bieden?

Sealskin is geen badkamer te klein of the schuin. Maak uw wensen bekend, Lindom adviseert u graag over de mogelijkheden.

Sealskin levert voor u een douche op maat. Perfect ingemeten en geplaatst door het serviceteam van Lindom. Voor

Vrijwel alles is mogelijk! | 6 mm glas of 8 mm glas | breedte aanpassingen | hoogte aanpassingen

| schuine zijden | zijwanden in verstek | deuren onder 30-60 graden plaatsen | zijdelings bevestigen | aan u de keuze: stabilisatiesteun óf handdoekhouder

LINDOM: HELPT U VERDER!

Ringbaan Zuid 374, Tilburg [T] 013 - 536 1 13 55, [E] info@lindom.nl

badkamerspecialist

RUNNER-UP

WWW.LIND DOM.NL

Gebroeders Wouters stucadoors- en afwerkingsbedrijf B.V.

Stucadoorswerk

Verbouw/Renovatie

Schilderwerk

Airless Spuiten

Nieuwbouw

MOOI WONEN BEGINT MET INSPIRATIE....

Gebroeders Wouters & Wandstyling.nl Een huis waar het heerlijk thuiskomen is. Dat is ook voor u weggelegd. Begin bij de basis met de juiste muurafwerking en plafondafwerking. Ervaar het verschil dat Gebroeders Wouters samen met de stylisten van WandStyling. nl maakt. Wanden en plafonds verdienen aandacht. Ze vormen de basis van de sfeer in huis. Of u nu van landelijk, klassiek, hypermodern of trendy houdt, de toon wordt gezet met de

keuze van uw stukwerk, plinten, deuromlijsting en verlichting. En dan hebben we de kleur nog niet eens meegenomen. Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken. Maar hoe scherper u het eindresultaat voor ogen heeft, hoe makkelijker de volgende stappen zijn in het keuzeproces. WandStyling heeft deskundige stylisten in huis die u helpen uw woonwens te realiseren, samen met Gebroeders Wouters laten wij met plezier aan u de diverse mogelijkheden zien.

Gebroeders Wouters beschikt over een prachtige showroom en door de unieke samenwerking met de stylisten van Wandstyling is er altijd een passende oplossing te vinden uiteraard afgestemd op uw wensen. Met uw foto’s, zelf gemaakte collages of woonbladen als mogelijke inspiratiebron, laten wij u graag zien welke producten in uw woonwereld passen. Een persoonlijk advies waarvoor we desgewenst ook op locatie bij u langskomen.

WWW.GEBROEDERSWOUTERS.NL Gebroeders Wouters

Kraaivenstraat 21-10, 5048 AB Tilburg, T: 06-52065758 / 06-21563045, E: info@gebroederswouters.nl

NIEUWE SHOWROOM Onze showroom ondergaat op dit moment een complete metamorfose en alles wordt uitgekiend ingericht, opgesteld en afgestemd op u als klant. In samenwerking met de stylisten van Wandstyling.nl is een unieke sfeer gecreërd. Binnenkort leest u meer over de aanstaande opening van onze totaal nieuwe showroom. Meer informatie op www.wandstyling.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

6

J A A RG A N G 8  N R . 82

Nu het weer N

u barst het leven weer los, komen de tuinkriebels boven, wil je naar buiten in je eigen stukje natuur dat ‘tuin’ heet. Wat je wilt is: genieten van frisse geuren, jong groen, vrolijke bloemen, de wind in je gezicht, zon, en heerlijk rulle, rijke grond. Het is je allemaal en van harte gegund. Geniet ervan, met volle teugen. Lente!

Tuintrends 2011 De natuur komt steeds centraler te staan in de tuin. En tuinen worden meer en meer geïntegreerd in het landschap door bijvoorbeeld groene daken en wanden. Het wordt aangetoond door de drie nieuwe modeltuinen die in De Tuinen van Appeltern zijn gerealiseerd. In die modeltuinen zie je de vertaling van de nieuwste tuintrends voor verschillende typen tuinbezitters. Het ene tuintype gaat voor creativiteit en flexibiliteit, die gaat heel optimistisch voor een gezellige leeftuin met veel groen die de titel ‘Stralend’ meekreeg. De tuin met de titel ‘Gebiologeerd’ is op het lijf geschreven van mensen die gevoel voor design graag met heel praktische toepassingen combineren: groene daken, een regenton die tegelijk gieter is. De tuin ‘Oorspronkelijk’

is ideaal voor tuinbezitters die houden van authentieke materialen, locale producten, landleven, een leuk tuinhuisje, lekker met planten bezig zijn. Ga zelf jouw stijl ontdekken in De Tuinen van Appeltern (alle dagen open). Je vindt er alles over op www.appeltern.nl. Volg je gevoel!

Hij komt eraan: De Nationale Tuinbon! Vanaf eind april kun je iedereen verrassen met de Nationale Tuinbon. Deze groene cadeaubon werkt als een soort pinpas waarop je een tegoed van 10 euro oplopend tot 250 euro kunt hebben. Je kunt het tegoed in gedeelten besteden, dus kom je leuke dingen van een paar euro tegen: geen probleem! Je kunt er overal in Nederland in ca. 200 tuincentra mee terecht. Natuurlijk kun je de Nationale Tuinbon daar ook aanschaffen. Erg leuk als cadeau, maar misschien ook handig voor jezelf!

Gazon hulp Je gazon heeft je aandacht nu hard nodig. Maar wat en hoe? Ieder gazon is anders en vraagt om de beste voorbereiding op het komende gebruiksseizoen. Natuurlijk weer maaien. Soms moet er mos worden verwijderd, kalk gestrooid (maar wel een soort die niet met stikstofrijke mest reageert), in ieder geval moet de grasmat voeding krijgen (maar welke soort kies je dan?). Het kan zijn dat er moet worden belucht of misschien zelfs geverticuteerd. Met een verticuteerhark of -machine wordt de laag vuil en grasafval uit de grasmat gehaald, de grond bij de wortels losser gemaakt en de grasgroei gestimuleerd. Mogelijk moet er ook onkruid worden bestreden en verwijderd. Of is een totale opknapbeurt nodig? Zijn er kale plekken?

Een vakkundige hovenier uit je omgeving helpt je graag met raad én daad om je gazon weer in topvorm te krijgen.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

7

J A A RG A N G 8  N R . 82

lente is… Water in de tuin Vanaf april zie je langzaam meer leven in de vijver ontstaan. Zorg dat de pomp (weer) goed werkt. Maak de filterinstallatie schoon en zorg dat ook die goed werkt (nieuwe bacterieflora erin), zodat de korte periode met algenbloei die in het voor jaar kan optreden, geen kwaad kan. Haal al het afgestorven plantenmateriaal weg (zeker ook uit het water), plant en verplant in stevige waterplantenmanden die je bij oever- en moerasplanten goed

moet verzwaren (stenen erin of tegel eronder vastmaken) om omwaaien straks te voorkomen. Vanaf half mei mogen ook de niet-winterharde plantensoorten weer in de vijver. Controleer de waterkwaliteit met behulp van een testsetje en neem zo nodig maatregelen. Ga de vissen weer voorzichtig voeren. Als je nu je vijver goede verzorgt, kun je er straks zorgeloos van genieten.

april i

i i i i

Vaste plant(en) van het jaar 2011 i

Dit jaar gaat het niet maar om één vaste plant: er wordt een hele serie vaste planten uitgebreid in het zonnetje gezet. Vaste planten waarvan je geweldige boeketten kunt knippen. Rijke bloeiers in de tuin die ook op de vaas een heel lang leven hebben. Zelf plukken en je eigen tuinboeket maken van de vaste planten die je hebt. Pluk nooit veel van één plant, maar van verschillende bloeiende planten steeds een beetje. Dan valt het helemaal niet op dat er bloemen zijn verdwenen. Knip liefst bloemen die nog wel in knop zitten, maar al iets kleur tonen. Ze zullen vanzelf openbloeien op de vaas. Knip de stelen boven jonge scheuten af. Die geven vaak weer nieuwe bloemen. Een boeket hoeft niet altijd groot te zijn. Een paar bloemen op een vaas is dikwijls net zo mooi. Zet de bloemen altijd in schoon, vers water en doe daar wat snijbloemenvoeding in. Snij de stelen schuin af. Kies wat je mooi vindt en maak de sfeer die je leuk vindt. Er is zoveel moois om van te knippen! Om heel blij van te worden! Een uitgebreide tuinkalender, informatie over tuinplanten en tuinverzorging op www.colour-your-life.nl

i i

i i i i

i i i

TUIN TIPS

Onkruid bestrijden (een laag mulch op open grond of bodembedekkende (vaste)planten onderdrukken onkruidgroei en nemen je enorm veel wiedwerk uit handen). Algaanslag op paden en terrassen verwijderen Gazon maaien. Klimplanten fatsoeneren, aanbinden en opschonen. Groenblijvende struiken, vaste planten en coniferen (ook nieuwe hagen) planten en verplanten (tweede helft april). Na de aanplant de eerste weken extra water geven. Plant even diep als de planten eerder (in de grond of in hun pot) hebben gestaan. Laat wortelkluiten zoveel mogelijk in tact. Gaaslappen om wortelkluiten losknopen. Je hovenier plant alles graag en vakkundig voor je in. Laat de haag met rust: nu niet knippen, er kunnen al vogels in nestelen. De vijver in orde maken. Voorjaarsbloeiende heesters na de bloei snoeien.

Blijven wieden. Gazon regelmatig maaien. Goed sproeien: het kan in mei soms lang droog zijn. Na de IJsheiligen (11-15 mei) de kuipplanten buiten zetten en zomerbloemen planten. In verse potgrond zit voor zes weken plantenvoeding. Planten controleren op schimmels (vooral op grauwe schimmel, botrytis, en meeldauw). Eventueel mollen bestrijden (ze hebben in mei jongen en zijn extra actief ). Niet-winterharde planten (waterhyacint, mosselplantje enz.) in de vijver zetten.

mei


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

8

J A A RG A N G 8  N R . 82

DeGroene lijn

Hoveniersbedrijf

Roel oel ell van de de Bra B Br Braak raa

Voor al uw tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud, -advies en boomverzorging.

Roel van de Braak: 06 - 46375654

Keuken Createurs geeft vorm aan uw wensen!

De Groene Lijn • Costerman Boodtstraat 38 • 5051 WC Goirle Tel. 013-8504898 • E-mail: info@hoveniersbedrijfdegroenelijn.nl

OPENINGSTIJDEN: Ma t/m vr van 10.00 - 17.00 uur. Za van 10.00 - 16.00 uur. Do. KOOPAVOND tot 20.00 uur

Spoorweide 1, 5133 NM Riel, T. 013 518 22 28

Binnen en buitendeuren deurbeslag

- Massief houten stijl met MDF toplaag - Massieve MDF panelen, wit voorbehandeld stomp of opdek in alle standaard maten - Diverse glasopties en andere modellen tegen speciale prijzen. Elders 209,- CVT prijs

Parket, laminaat en houten vloeren

TOPKWALITEIT LAMINAAT

Kasten en opbergsystemen inloopkasten

NU

GRATIS

Inmeten en plaatsen van uw Garobe en Noteborn maatwerkkast

vanaf

Maatwerk Vo o r e e n g e z o n d e w e r k s f e e r HYDROCULTUUR - INTERIEURBEPLANTING

Nijverheidsweg 26-4 • 5071 NK Udenhout T. 013 - 468 36 38 • F. 013 - 468 61 66 info@aspasia-hydrocultuur.nl

Voor afwerking en onderhoud van het interieur in uw hele huis. Renovatie van uw badkamer, toilet, keuken, kamer op zolder etc. Bel voor gratis offerte 013-5774481 of e-mail: info@klussenbedrijfdevolder.nl

www.aspasia-hydrocultuur.nl

www.klussenbedrijfdevolder.nl

Beriso

Zonwering voor binnen en buiten Terrasschermen Terrasoverkappingen Glazen schuifwanden

THERMISCHE & AKOESTISCHE ISOLATIEMATERIALEN

KAATHOVEN 7, 5383 KV VINKEL T +31(0)413-228886 F +31(0)413-228972 E info@beriso.nl

WWW.BERISO.NL

Rolluiken en Rolpoorten

Uw droomterras in ieder jaargetijde Pallasstraat 52

5048 CJ Tilburg

Sectionaaldeuren Horren

T. 013-5705250

www.hersmis.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

W

9

J A A RG A N G 8  N R . 82

e willen meer groen! Meer buiten! Meer eco! Dat vinden we in de nieuwe woonmodetrend Stad & Land. Niet met een nostalgische maar een moderne blik wordt naar het landleven gekeken. Natuurlijke materialen als hout, wol, vilt en touw en ‘boerse’ must haves als de ladder en spijlen stoeltjes worden gecombineerd met mo-

dern design. Groen is letterlijk en figuurlijk het sleutelwoord, waarbij grenzen tussen binnen en buiten vervagen en milieuen mensvriendelijke producten en kleuren als mos- en grasgroen de boventoon voeren. Nieuwe naturellen als champagne, zand en kiezel combineren prachtig. Felle kleuraccenten in mosterd geel en oranje laten de zon schijnen in dit stoere maar sophisticated interieur.

WOONMODETREND

STAD & LAND met Nederlands Design

GROEN VOOR BINNEN EN BUITEN! Blankhouten bijzettafeltje ‘Kids’ van www.anothercountry.com. Donker houten bijzettafeltje ‘Bondt’ van Zeitraum via www.eye4design.eu. Gehaakte kussens van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Groene kussens via www.0900-design.nl. Lederen vazen van Simon Hasan. Wit gehaakt kussen met knopen via www.rivieramaison. com. Koperen schaaltje en groen glaasje zijn privé bezit.

Mobiel meubilair

Het zomerse interieur anno 2011 wordt gekenmerkt door mobiliteit en flexibiliteit. Door slim in te richten en op te bergen wordt de ruimte optimaal benut. Zo wordt een plekje als de erker goed gebruikt door een op maat gemaakte opberg-bank. Kleine bijzettafels en krukjes zorgen voor dynamiek: ze zijn simpel en snel verplaatsbaar en zorgen daarmee voor afwisseling. Nieuw is de multifunctionele salontafel die in hoogte verstelbaar is en qua vorm geïnspireerd is op het inklapbare veldbed. Het signalement voor eetkamerstoelen is de retro spijlenstoel, de klapstoel en de gestoffeerde kuipstoel. Ook buitenmeubilair is populair en flexibel. De verweerde tuinstoel stamt uit een ver verleden. Tegenwoordig zijn er stijlvolle buitenstoelen waar we liever ook binnenshuis mee pronken en andersom: het daybed is weliswaar een comfortabele loungeplek voor binnen maar doet het ook goed op het terras. Het kan! Mix, match, verplaats en verwissel. Door de natuurlijke materialen, uni’s in frisse kleuren en de afwezigheid van drukke prints,

wordt het niet snel teveel in dit modern landelijke interieur.

Uitgelicht: de fauteuil

Was de bank tot voorheen het pronkstuk in de zitkamer? Die tijd is voorbij! Het is de nieuwe generatie fauteuils die de show steelt. Prachtige exemplaren – zoals de verfijnde dames fauteuil zonder armleuningen – geven de kamer een nieuwe stijlimpuls. De uitgesproken vorm, aparte bekleding en comfortabele zit maken van deze meubelen functionele kunstwerkjes. Ze overstijgen de zitkamer want deze fauteuils doen het ook goed als object in de slaapkamer of als centrale middelpunt van (nieuw!) de ‘stilhoek’: een leeshoek zonder computer, tv of audio. Zodat je in alle rust kunt ‘zijn’.

Tafel van www.roelverhulst.nl. Groene fauteuil ‘Lotus’ van www.montis.nl. Groene spijlenstoel ‘Hee Dining’ van Hay via www.0900-design.nl. Zwart spijlenstoeltje ‘Surpil’ van DCW via www.degeusagenturen.nl. Gehaakte vaasmand en jas voor glas, theepot en vaas van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Lamp Jieldé via www.depotrotterdam.nl. Glazen bord van www.zomersbloemen. nl. Lampen van Merci in Parijs, www.merci-merci.com. Groen Recoloured tapijt van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl.

Luchtige stoffen en landelijk behang

Voor meer gezelligheid in huis maken we deze zomer gebruik van luchtige stoffen en landelijk gedecoreerd behang. Bij voorkeur linnen gordijnstoffen zonder prints maar met bijvoorbeeld een subtiel kleurverloop. Op het behang mogen prints wel, maar met mate: romantische en landelijke dessins brengen de sfeer van het landleven in huis, ook al woon je in een hypermodern stadsappartement!

STAD & LAND IN 5 STAPPEN 1. Kleuren & materialen: Kies voor een mix van lichte houten meubelen en veel textiel. Stoer leer combineer je met zachte ‘matte’ stoffen in groentinten, zomers geel en naturellen. Wit is de basis maar geef één muur juist een andere kleur: bijvoorbeeld in champagne of leger- of grasgroen! 2. Accessoires: Met krukjes, poefjes en – nieuw – de ladder, ontstaat dynamiek. Grote kamerbomen, takken, tropische planten en veldboeketten brengen het landelijke interieur tot leven. 3. Verlichting: Experimenteer met sfeerlicht en zoek naar een verzameling van verschillende lampen: oud & nieuw, groot en klein, hightech en handgemaakt. 4. Vloer: Op de vloer zijn landelijke tegels, houten vloerdelen, natuurlijk kurk of look-a-likes in linoleum geschikt. Kleden met streepdessin in zomers kleuren en gevlochten matten zijn hip voor binnen én buiten. 5. Textiel: Verzamel kussens in allerlei vormen en maten: fel of naturel, gebreid, gevlochten of gehaakt. De bank mag er weer vol mee liggen. Is breien jouw nieuwe yoga? Brei dan een vrolijk ‘jasje’ voor een vaas, theepot, lamp of zelfs de poot van een tafel of de tak van een boom. Wild breien noemen ze dat! Als je daar zelf geen tijd voor hebt, kies dan voor breisels van Nederlandse ontwerpers als Ineke Visser van HeinsHome. Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking bij de realisatie van dit artikel.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

10

J A A RG A N G 8  N R . 82

Het wordt een complete Riverdale – Joy of Living Inspiration Floor in een ruime setting gepresenteerd op passende meubelen. Uniek voor Oisterwijk en de hele regio.

Grote coll Riverdale R iverdale - Joy of Living is een Nederlands woonm woonmerk mer erkk me mett ac acce accessoires cess sssoi o re ress vo voor or iin n en en rond huis: zijde rro nd het het h uis: i windlichten, fotolijsten, kroonluchters, olielampjes, kkaarsen, aarsen aa en, zi zijd jdee en eeen en knipoog En knip kn ipoog naar kleinmeubels. klein nme meubels. E n dat d t in da n materialen materialen als glas, aardewerk, aardew ewer e k, metaal en hout. Bijzonder Bijzonde derr aan aan de produkten produkten van van Riverdale Riv iver erda dale is is dat dat er ieder ied ieder halfjaar halfj f aar een nieuwe collectie wordt basiscollectie. van 350 producten word dt toegevoegd aan de uitgebreidee basiscolle ect c ie. Op deze manier Kleurenthema’s gaan de collecies altijd met de laatste trends mee. Kleurent nthema’s die je in de mode ziet, komen ook terug in de producten van Riverdale. Met de woonaccessoires wo oon o accessoires van Riverdale Riverd rdale is het eenvoudig en inspirerend om het interieur steeds weerr eeen andere uitstraling te winter. geven. Fris en luchtig in de zomer, warm en behaaglijk in de win inte ter. r. En dat altijd in de nieuwste kleuren en materialen.

Riverdale olielampen in diverse kleuren

.50 van € 6 R NU VOO

95

€4.

k per stu

Coppelmans - Oisterwijk Heukelomseweg 26, 5059 AK Heukelom (gem. Oisterwijk), Tel: 013 - 5332792 e-mail: oisterwijk@coppelmans.nl • www.coppelmans.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

11

J A A RG A N G 8  N R . 82

lectie R I V E R D A L E

bij Tuincentrum Coppelmans in Oisterwijk

Waarom is Riverdale bij Tuincentrum Coppelmans uniek? “Riverdale - Joy of Living”, de gedachte erachter is: plezier in wonen, maar ook plezier in het leven (of, Everybody wants to have joy in life … we help people to bring that joy into their homes). Bij Tuincentrum Coppelmans werken we er elke dag hard aan onze klanten plezierig en in een prettige en groene omgeving te kunnen begroeten en zo een stukje woon- of tuinplezier mee naar huis te nemen. Een team van specialisten op het gebied van tuinplanten, vijvers, seizoensgoed, tuinmeubels, kamerplanten en een prettige aankleding is continue bezig het tuincentrum sfeervol en plezierig in te richten om zo de

klanten inspiratie te geven. Elke week weer (en in het voorjaar zelfs elke dag!) komen er nieuwe producten bij. Het tuincentrum wordt telkens aan de wisselende seizoenen aangepast. Daarom is Riverdale een welkome aanvulling op ons toch al ruime assortiment van sfeer, beleving en prettig leven met kwalitatief goede spullen, die met de trends meegaan. Door het toevoegen van een Riverdale Inspiration Floor aan ons tuincentrum en deze te integreren in de koffiecorner, voegen we deze twee ingrediënten samen tot een mooi geheel: plezier in wonen en genieten van het leven.

: e t i s b e w e z n o Bezoek s.nl n a m l e p p o c . w ww

Kom genieten bij Coppelmans van de Riverdale Inspiration Floor Onze Riverdale Inspiration Floor is nog maar net officieel geopend en de reacties van onze klanten zijn bijzonder positief. De ruime presentatie van de vele Riverdale artikelen in een volledig gestylede showroom valt erg in de smaak. Het voorjaar is goed ingezet bij Coppelmans en de toevoeging van Riverdale aan ons toch al ruime assortiment is een extra reden om met eigen ogen de sfeer te komen ervaren. Vele mooie aanbiedingen en heel veel lentekriebels zult u tijdens een rondje door ons tuincentrum kunnen beleven. Wij zien u graag eens binnenlopen. Tot ziens!

Openingstijden

Extra openingstijden

Maandag

09.00 - 18.00 uur

10:00 tot 17:00 uur

Dinsdag

09.00 - 18.00 uur

Woensdag 09.00 - 18.00 uur

Koopzondag:

zondag

10 april

Donderdag 09.00 - 18.00 uur

Koopzondag:

zondag

17 april

Vrijdag

09.00 - 21.00 uur

2e paasdag:

maandag 25 april

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Koninginnedag: zaterdag

30 april


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

12

J A A RG A N G 8  N R . 82

OPEN

VANAF WOENSDAG

13 APRIL n:

e Openingstijd

Tuinhuisjes, Garages Speeltoestellen, Boedha’s, Tuinhout en Accessoires.

a. z . r v . o d . o w

n Kunstgras 4 soorten, Tuinmeubelen en Composiet (kunsthout) zeer uitgebreid programma.

[VANAF 13 AP

9 - 17 uuRrIL]

Handgemaakte marmeren Zuilen, Waterpartij en Fonteinen. Beelden: klassiek, modern en abstract In marmer, graniet, brons en hardsteen.

China B.V.

Imgro China b.v. Postbus 52 5268 ZH Helvoirt [T] 0411 - 64 35 71 [M] 06 - 558 55 479 [E] im.gro@home.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

13

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 82

DE WERU-DEALER IN UW REGIO:

NU TIJDELIJK

VROMANS BOUW IN RIEL

10%

WERU, NUMMER 1

KORTING

IN KUNSTSTOF KOZIJNEN MET KUNSTSTOF KUN JE NIET STUK In steeds meer Nederlandse woningen vinden we ramen en deuren van kunststof. Zowel bij nieuwbouw als vervanging wordt op grote schaal gekozen voor dit eigentijdse materiaal. Geen wonder, want ten opzichte van hout en aluminium biedt kunststof nogal wat voordelen.

KWALITEIT, ZEKERHEID EN...SERVICE Noem het liefde voor het vak, noem het service. Als Weruvakbedrijf zijn wij gericht op het leveren van kwaliteit.

NOOIT MEER SCHILDEREN Kunststof kozijnen en deuren blijven vele tientallen jaren in superconditie. Waar hout in hitte en koude nog weleens wil ‘meebewegen’ en bladderen, geeft kwaliteitskunststof geen krimp. Ook uvstraling krijgt geen enkele kans de kunststof te verkleuren. Kortom, kunststof hoeft u nooit meer te schilderen. En... kunststof kozijnen hebben een hoge warmteisolerende werking en kunnen daarom forse energiebesparingen opleveren! Kom naar onze showroom en overtuig u zelf. Wij informeren u graag tot in detail over de kwaliteit van onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

BEZOEK ONS OP

9 EN 10 APRIL

OP DE FAMILY FAIR GEZINSBEURS IN DE IREEN WUSTHAL TE TILBURG. Vromans Bouw

Alphenseweg 1A, Riel

T: (013) 518 19 55

E: info@vromans.nu

WWW.VROMANS.NU

Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie, Dakkapellen, Houten, Aluminium en Kunststof Ramen en Deuren

PAULISSEN WITGOED ON BEKO-TOUR! 9 & 10 April 9 & 10 april, Family Fair ir Ireen Wust baan Tilburg urg Spectaculaire showwagen met BEKO. witgoedapparaten van het merkk BEK

Met super aanbiedingen! gen! BEKO LHD 1500 Koeler tafelmodel

Yan Č?19,YRRr Č?19,-

BEKO DSA 25000

Yan Č?99,YRRr Č?199,-

meeneemprijs incl. verwijderingsbijdrage, 5 jr. garantie

Tweedeurs koelkast****

meeneemprijs incl. verwijderingsbijdrage, 5 jr. garantie

Bij aanschaf van een BEKO inbouwapparaat pparaat GRATIS inbouwen, t.w.v. Ń” 75,Aanbiedingen ook geldig op 8 en 9 April in onze winkel.

www.beko.com

SPOORLAAN 54 - TILBURG - (013) 53 53 107 WWW.PAULISSENWITGOED.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

14

J A A RG A N G 8  N R . 82

Websites Webshops Drukwerk B Belettering Textiel Print en Kopie

1 2 3

Balpen Giant

Dubbelzijdig full colour

A6 formaat: 105 x 148 mm, 2.500 stuks

Full colour bedrukt 300 stuks

Balpen Baron Full colour bedrukt 300 stuks

WEGENS SUCCES VERLENGD T/M 16 APRIL 2011

VBR top 3: VBR Promo Flyers

ACTIE

60.198.141.-

Kijk op onze website voor aanvullende informatie. Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Van boxtel reclame WEbsite metamorfose

GRATIS

De Belgische Makelaar Gunther Haagen heeft twee zaken in Poppel en Weelde en zocht na het lezen van een advertentie als deze contact met Van Boxtel Reclame. Op zijn verzoek is er een offerte en plan van aanpak gemaakt voor de metamorfose van zijn website. De prima offerte werd snel gehonoreerd door Dhr. Haagen en een planning werd uitgezet. Gunther Haagen: ‘het resultaat is verbluffend qua ontwerp en techniek. Het stukje techniek was voor mij belangrijk en is na oplevering zelfs verbeterd door de programmeur van Van Boxtel Reclame. Een dikke pluim voor het hele team en een aanrader voor iedereen die een betere en mooiere website wil’.

AANDRIJVING bij aanschaf van een Novoferm sectionaaldeur

Dé Garagedeur! VRIJWEL ELKE BESTAANDE DEUR KAN WORDEN VERVANGEN DOOR EEN NOVOFERM GARAGEDEUR!!!

NA

VOOR

Wilt u meer weten kom dan gerust eens kijken in onze showroom, kijk voor onze openingstijden op onze website. Aan ons enthousiasme zal het niet ontbreken en onze vakkundige medewerkers staan ook voor u klaar.

haagen.be

www.gunther

Vraag naar de actievoorwaarden. Actie geldig t/m 16 april 2011

Elke reclameboodschap verdient professionele aandacht, op ons enthousiasme en vakkennis kunt u altijd rekenen. tilburgseweg 69

goirle

T. 013-518 66 33

www.vanboxtelreclame.nl

Robot Deurtechniek - De Geitenhoef 21-23, Goirle T. 013 - 530 0574 - WWW.ROBOTDEUREN.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

15

J A A RG A N G 8  N R . 82

Hoe voorkom ik

vochtige muren? Een huis (laten) bouwen gaat baksteen voor baksteen. Tovermiddel van dienst is cement. Spijtig genoeg kan cement vocht opnemen en dat het

tijd voor barsten kan zorgen. Dat zijn vrij ernstige beschadigingen aan je huis, die zeker niet genegeerd mogen worden. Wie slim is, kan zijn ge muren muren op voorhand al behandelen zodat het risico op vochtige afneemt en je dus geen nodeloos geld hoeft uit te geven.

1

Maak de muur schoon

2

Behandel de muur met zoutzuur

3

Pak aanwezige scheurtjes aan

HOED HOEDOE

langs de binnenkant van je huis kan doorsijpelen en zelfs na langere

Poets de muren. Gebruik daarvoor een staalborstel om stof en loshangende deeltjes te verwijderen. Daardoor zal de waterdichte verf beter functioneren en zal je dus op een optimale manier vocht weren. Gebruik een scherp mesje om uitstekende hardnekkige deeltjes van de muur te verwijderen. Als je denkt dat de muur voldoende gepoetst is, spoel dan goed na met water. Laat de muur voldoende drogen.

Poets de muur vervolgens met zoutzuur. Daardoor zullen andere deeltjes, zoals zout, die niet te verwijderen zijn met de gebruikelijke poetsmiddelen, ook verdwijnen. Meng het zoutzuur met water. Check even de verhoudingen zoutzuur/water die op de verpakking staan. Veelal volstaat 1 deeltje zoutzuur op 10 delen water. Draag een veiligheidsbril, handschoenen en een oud T-shirt als je met een borstel de muren schrobt met dit zoutzuurmengsel.

Als je oneffenheden vindt op de muren, stop die dan even dicht met een beetje stuc. Dat gaat heel makkelijk en snel met een puntig mesje. Maak rond het putje, scheurtje en dergelijk de muur eerst nat met een spons en wat water. Meng in een andere emmer de pleister en het water tot stuc ontstaat. Dat moet een consistentie hebben als een soort tandpasta. Strijk deze stuc over de hele te behandelen oppervlakte. Laat dit vervolgens een aantal dagen drogen voordat je er waterdichte verf overheen strijkt.

4

Koop waterdichte verf

5

Verf de muur

Er zijn 2 types of de markt: de luchtdoorlatende en afdichtende. Laat je informeren door de verkoper in de doe-het-zelf-zaak bij uw aankoop. Een groot verschil is overigens dat bij de luchtdoorlatende verf de muur droog moet zijn bij het verven, bij de afdichtende daarentegen vochtig.

Strijk de gekozen verf op de muur. Zorg ervoor dat alle oneffenheden, scheurtjes, enzovoort goed bedekt zijn. Je kunt nog een tweede laag aanbrengen als de eerste droog is.

Benodigdheden • • • • • • • •

Staalborstel Water, emmer, spons Stopverf en mes Zoutzuur Waterdichte verf Borstel Stuc Veiligheidsbril, handschoenen


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

16

J A A RG A N G 8  N R . 82

ZATERDAG 16 APRIL 2011

30+ PARTY BIJ OME NEEFF

Timeless

Re-mixed

LIVE BAND RE-MIXED TIMELESS Aanvang 20.30 uur • Entree 10 euro Vo o r v e r k o o p a d r e s s e n : Te x a c o G o i r l e , D e 3 E l e m e n t e n e n O m e N e e f f ! Dorpsstraat 52 - Goirle - [E] info@omeneeff.nl

WWW.OMENEEFF.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

17

J A A RG A N G 8  N R . 82

Ome Neeff in Goirle komt weer met unieke Thema-avond

Zaterdag 16 april bij Ome Neeff 30+ Party met Liveband. Re-Mixed en Timeless Inmiddels heeft Ome Neeff de oude tijden doen herleven met een groot aantal succesvolle thema-avonden. De stroom aan positieve reacties en druk bezochte avonden heeft Berry en Alexia alleen maar extra gemotiveerd om op deze ingeslagen weg door te gaan. Een gevarieerd aanbod aan thema-avonden zal de revue passeren en de ‘golden oldies’ zoals Hollandse Avond, 80’s & 90’s Party en dergelijke zullen regelmatig terugkeren. Recent was er nog een prachtige avond, vol nostalgie, met een optreden van Bobby Prins en Orkest.

Populaire 30+ Party terug bij Ome Neeff

Aanstaande zaterdag 16 april kunnen alle 30-plussers gaan genieten van een wervelend optreden van Liveband Re-Mixed en het bekende Nederlandse zangduo Timeless met o.a. de broer van Ruth Jacott. Re-Mixed is een 8-koppige top coverband met een bijzonder breed repertoire van soul, disco, danceclassics en Top 40. Met twee zangeressen en een zanger ligt de nadruk op meerstemmige zang. De zangers worden begeleid door een swingende band bestaande uit een gitarist, twee toetsenisten, een bassist en een drummer. ReMixed zorgt de hele avond voor de juiste muziek en zang om er voor u een onvergetelijk uitje van te maken. Timeless zorgt voor 100% Glitter, Glamour & Groove en dat is op het lijf geschreven van Eric Jacott en Marcel Bogarde. Zij staan garant voor een dynamische performance waarbij u wordt meegenomen naar de ‘80’s en ‘The Best Of Motown. De combinatie van Re-Mixed en Timeless staan garant voor een avond pure gezelligheid bij Ome Neeff.

Ondernemer

IN BEELD

Ton de Visser: bijna 25 jaar ‘meubelman’

H

et werken in de meubelbranche startte voor Ton toen hij amper 22 jaar oud was en ging werken bij De Graauw Interieurs in Kerkdriel. Deze firma was destijds vooral actief op nationale woonbeurzen en had naast de vestiging in Kerkdriel, filialen in of rond Eindhoven, Breda en Tilburg. Ton was als verkoper in dienst genomen en hij deed dit zo goed dat, op enig moment,

gestart aan de Oranjestraat amper twee jaar later werd verhuisd naar de prachtige huidige lokatie aan de Nieuwstraat 116a in Gilze. Ton de Visser aan het woord: ‘natuurlijk is er in de achterliggende ruim 15 jaar veel veranderd. Waar op enig moment de massa en import uit verre landen zijn intrede deed, heb ik altijd de focus gehouden op

Info en voorverkoop

Wilt u zeker zijn van een avondje genieten bij Ome Neeff, koop dan nu alvast uw persoonlijke kaarten in de voorverkoop. Dit kan zoals u van ons gewend bent bij: Tankstation Texaco Goirle, De 3 Elementen en natuurlijk bij Ome Neeff. Voor info en reserveren kunt u ook bellen naar Ome Neeff 013 530 38 29. Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Wij zeggen graag tot ziens namens heel het team van Ome Neeff.

Het hele jaar 2011 is het feest bij: De Jong Tweewielers in Alphen, Bavel en Chaam

10-JARIG BESTAAN wordt gevierd in alle drie de filialen met heel veel interessante aanbiedingen

MODELLEN 2011 MONTEGO: Liberty moederfiets

7 versnellingen. Incl. Bobike voorstoeltje, windscherm, achterstoeltje en Atb klem, alles in kleur van de fiets. ZE PRIJS: ON Normale prijs: 899.0,-

GAZELLE: Eclipse

incl. fietscomputer en zadeltas Normale prijs: 899.-

€ 77

VRA AG NIET HOE HET KAN….

OOK NIEUWE MODELLEN TEGEN ONGELOOFLIJKE PRIJZEN !!!

MERIDA: Freesport 7

ONZE PRIJS:

Normale prijs: 599

Freesport deluxe

ONZE PRIJS:

Normale prijs: 699.-

€ 595,-

Freesport superlite

ONZE PRIJS:

Normale prijs: 849.ONZE PRIJS:

€ 810,-

De Jong Tweewielers - Alphen Bielzenspoor 3 • 5131 PJ Alphen T. +31 (0)13 508 16 12

€ 500,-

€ 720,-

Actie prijzen gelden alleen in de maand APRIL 2011. Op de actieprijzen is geen inruil mogelijk.

G R AT IS HA AL EN BR EN G

SERVICE

De Jong Tweewielers - Bavel Brigidastraat 15 • 4854 CR Bavel T. +31 (0)161 43 32 80 De Jong Tweewielers - Chaam Dorpstraat 44-46 • 4861 AC Chaam T. +31 (0)161 49 64 66

WWW.DEJONGTWEEWIELERS.COM

GAZELLE / BATAVUS / SPARTA / MONTEGO / CORTINA / SCOTT / CUBE / MERIDA / FELT / THOMPSON / LOEKI / VOLARE

in overleg met De Graauw een filiaal in Gilze werd geopend. In het voormalige pand van Van Gooll Meubelen aan de Oranjestraat 25 in Gilze werd de start gemaakt. Hier werd op dinsdag, woensdag en donderdag door Ton in meubels gehandeld. Op vrijdag en zaterdag vloog hij dan weer naar Kerkdriel om te assisteren in de verkoop aldaar. De kwaliteiten van Ton waren zodanig dat De Graauw besloot de vestiging in Gilze te sluiten, zodat hij meer inzetbaar was in Kerkdriel. Ton vond dit echter geen goed idee en het was voor hem het juiste moment om de stap te zetten naar zelfstandig ondernemer. Zijn droom kwam uit en het begin van Ton de Visser Wooncomfort was een feit. Op 5 februari 1995 is Ton

pure kwaliteit, eerlijke prijzen en persoonlijke aandacht. En dat wordt nog steeds gewaardeerd door onze vele klanten. En al deze klanten willen wij op hun wenken bedienen. Sinds enige tijd hebben wij vast op zaterdag een interieuradviseuse die voor u uw eigen interieur in 3D kan tonen. Wilt u bijvoorbeeld een grote tafel en twijfelt of deze wel past in uw totaal interieur dan kan dit u helpen om de juiste beslissing te nemen. Vrijblijvend advies staat bij mij hoog in het vaandel. Ik nodig u dan ook graag uit om te komen ervaren waar Ton de Visser Wooncomfort voor staat’. Ton de Visser Wooncomfort Nieuwstraat 116a 5126 CH Gilze Tel. 0161 - 45 13 10 www.tondevisser.nl info@tondevisser.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

18

J A A RG A N G 8  N R . 82

Gevelreiniging Uitblinker in het reinigen van gevels, vernieuwen van voegwerk en impregneren. CSN laat uw huis er boven uit springen Los van het impregneren voor de toekomst, is in een tijd dat veel huizen te koop staan een mooie gevel beter verkoopbaar dan een smerige is de ervaring van Dennis Rosema, eigenaar van CSN. ,,Klopt ja, vooral wanneer meerdere gelijksoortige huizen in dezelfde straat te koop worden aangeboden, ben je automatisch

geneigd om eerst naar het schoonste te gaan kijken. Gevelreiniging is niet zoals vroeger dat met zandstralen de gehele buurt met zand bedekt is. Tegenwoordig gebruiken we een mengsel van water en olivinezand. Het zand maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig de steen schoon. Na afloop zien de stenen en voegen er weer als nieuw uit.

voor

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Informeer bij Dennis naar de mogelijkheden of nodig hem uit voor een bezoek aan huis. Dat kan telefonisch of via de website.

door vocht en bevuiling. CSN gevelreiniging hanteert de modernste reinigingsmethodes, stoomcleanen en vochtstralen.

Gevelreiniging

Heeft u een vraag over een van onze diensten, of wenst u dat wij contact met u opnemen, bel dan naar 06 - 55 89 41 46. Dennis Rosema is altijd uw eerste aanspreekpunt voor, tijdens en na elke opdracht.

Wanneer u de gevels van uw woning of bedrijfspand laat reinigen geeft dit allereerst een zeer fraaie en frisse uitstraling, maar nog beter is het effect van onderhoud aan uw gevels, dit voorkomt problemen aan uw gevels die ontstaan

Dennis Rosema nodigt u uit om kennis te maken met de diensten, producten en medewerkers van zijn bedrijf. Stuk voor stuk vakmannen die uw gevel de komende 10 jaar kunnen beschermen tegen vervuiling.

Cleaning Service Nederland, Ruimelsingel 75, 5035 BN Tilburg [T] 06 - 55 89 41 46, [E] info@csngevelreiniging.nl

na

voor

| GEVELREINIGING | IMPREGNEREN | UITHAKKEN EN VERNIEUWEN VAN VOEGWERK

De grootste om tegelsshowro ! op internet COM TEGELS.C

Reinigen en impregneren verzekert je de eerst komende 10 jaar tegen vorstschade. Door neerslag worden baksteen en pannen aangetast. Ze absorberen die neerslag, maar bij te veel vocht kan de steen of dakpan dit op den duur niet meer aan en laat vocht door, met alle gevolgen van dien. Door de steen of dakpan te reinigen en te voorzien van een waterafstotende impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand.

na

| GRAFFITI VERWIJDEREN | ANTI- GRAFFITI COATING AANBRENGEN | REINIGING VAN PANNENDAKEN

24

UUR

PER DAG

TEGELS SHOPPEN

Smits Tegel Natuursteen Projecten bv • Openingstijden: ma. gesloten • di. t/m za.10.00 - 17.00 uur • vr. KOOPAVOND tot 20.00 uur

Nijverheidsweg 17a • 5061 KK Oisterwijk • Tel.: 013 - 5030325 • WWW.VLOERENSPECIALIST.COM • WWW.TEGELS.COM


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

19

J A A RG A N G 8  N R . 82

GENIET

D

VAN UW NIEUWE VIJVER MET HELDER WATER

e plannen zijn uitgevoerd en het zwaarste werk is gedaan, de vijver ligt er. Maar voor u kunt

gaan genieten van bloeiende waterplanten, spelende vissen en vooral van helder water, zijn er een paar belangrijke voorwaarden waar u zich aan moet houden om dit te kunnen bereiken. Al dit moois kan alleen maar bestaan als er een zekere mate van biologisch evenwicht ontstaat. Dit biologisch evenwicht kunnen we door middel van een aantal stappen (en natuurlijk wat geduld) bereiken.

1. GH op peil brengen

We vullen de vijver met leidingwater. Aangezien de GH (hardheid) van het leidingwater in deze omgeving aan de lage kant is (6 à 7) moeten we deze meteen omhoog brengen: in het voorjaar minimaal 8 GH, in het najaar minimaal 12 GH. De GH moet je goed in de gaten blijven houden, door het bijvoorbeeld een paar keer per jaar te laten testen, zodat de GH op peil gehouden kan worden. De GH kan evt. verhoogd worden met GH-plus van Velda.

2. Bodemsubstraat

Om ervoor te zorgen dat opwarrelend vuil kan wegzakken en bacteriën een bodem hebben om zich aan te hechten, brengt u in het diepste gedeelte van de vijver een laagje substraat aan van 3 tot 5cm dik. Dit materiaal is poreus zodat bacteriën zich er goed aan kunnen hechten.

dezelfde voedingsstoffen en beconcurreren elkaar. Kort gezegd, waar veel zuurstofplanten groeien hebben algen veel minder kans. De beste soorten voor een nieuwe vijver zijn: gedoornd hoornblad, puntkroos, waterpest en krabbescheer. Fonteinkruid en waterranonkel groeien vooral pas in het tweede jaar beter en zijn dus geen goede concurrenten voor alg in een nieuwe vijver. In een wat oudere vijver met een goed functionerend evenwicht zijn ze wel goed bruikbaar. Gebruik 5 planten per 1000 liter water en het liefst enkele verschillende soorten.

5. Goudal

Vooral bij vijveraanleg in warme periodes kan Goudal goede diensten bewijzen. Het middel houdt o.a. gedurende enige tijd algengroei tegen zodat de zojuist aangebrachte zuurstofplanten een ongehinderde en optimale start krijgen.

6. Turfgranulaat

Het aanbrengen van een zakje turfgranulaat helpt mee de PH (zuurtegraad) op peil te houden. En niet vergeten: zelfs als aan al de noodzakelijke voorwaarden is voldaan, heeft elke vijver er nog minstens 3 jaar voor nodig om een goed biologisch evenwicht te bereiken! Als u naar aanleiding van bovenstaande meer wilt weten over het wel en wee van uw huidige vijver of een nieuw aan te leggen vijver, loop dan eens binnen bij Tuincentrum Coppelmans aan de Heukelomseweg 26 in Heukelom (gemeente Oisterwijk).

3. Bacterial

Om het vijverevenwicht een snelle start te geven brengt u bacteriën aan. Deze bacteriën hechten zich aan het substraat en zetten afvalstoffen om in voedingsstoffen voor planten.

4. Zuurstofplanten

Nu is het tijd om zo snel mogelijk zuurstofplanten in het water te zetten. Zuurstofplanten en algen gebruiken namelijk


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

20

J A A RG A N G 8 - N R . 82

MEUBELS OP MAAT Ton de Visser maakt echt alles voor u op maat!

Loop eens binnen en laat aan de hand van uw persoonlijke wensen een vrijblijvende offerte maken !! Vanwege onze goede contacten met vaste meubelmakers uit Nederland, België en Duitsland zijn we bijzonder gespecialiseerd in meubels op maat. Een stoel iets lager, een tafel hoger, breder of langer, een kast dieper, het kan allemaal in onze collectie ‘meubels op maat’. Het grote voordeel van meubels op maat is dat u tegen een vast tarief, bijvoorbeeld per vierkante meter, zelf kunt aangeven hoe groot elk meubelstuk wordt. U betaalt geen meerprijs voor afwijkende maten, want elk meubelstuk wordt volgens uw maten speciaal voor u gemaakt. Graag tot ziens,

ils NiEUwE Relax fauteu

Namens het gehele team van Ton de Visser Wooncomfort

itten!

ef z zijn binnen, kom pro

WWW.TONDEVISSER.NL KOOPAVOND OP AFSPRAAK!

Nieuwstraat 116a, Gilze • T. 0161 - 45 13 10 • ma. gesloten, di t/m vr 09.30 - 17.30 uur., za 10.00 t/m 16.00 uur

Bouwen Wonen & Lifestyle april 2011  

regiokrant Bouwen Wonen & Lifestyle

Bouwen Wonen & Lifestyle april 2011  

regiokrant Bouwen Wonen & Lifestyle

Advertisement