Page 1

& Lifestyle

Bouwen

WONEN

TOTAAL VERNIEUWD

HUIS TUIN LIFESTYLE

Ondernemer IN BEELD

Harrie Cattenstart en zijn passie voor ‘glas-in-lood’.

9

J A A RG A N G 8  N R . 81  2011/2

Slaapkamergeheimen Jouw bed vertelt wie jij bent.

19

MAART

TUINTIPS

WWW.BWENL.NL

13

NODIG DENNIS ROSEMA UIT VOOR EEN GESPREK badkamerspecialist

Tilburg | [ T ] 013 - 536 13 55

WWW.LINDOM.NL

De grrootsste teegelsshowrroom m op intterneet ! TE EGE ELS.C COM

TEGELS.COM Nijverheidsweg 17a | Oisterwijk

[T] 013 - 503 03 25

CSN: Uitblinkers in het reinigen van gevels, vernieuwen van voegwerk en impregneren Een mooie gevel maakt het aanzicht van uw huis niet alleen mooier maar ook waardevoller. Bij een eventuele verkoop zal uw vraagprijs hoger kunnen zijn en uw huis sneller verkocht. Het esthetische aspect voor uzelf is natuurlijk belangrijk en verhoogt uw woongenot. De tijd dat met zandstralen de hele buurt is bedekt met zand is voorbij. Bij CSN wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technieken en na afloop ziet uw gevel er weer als nieuw uit.

Dennis Rosema aan het woord: ‘wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bel mij dan voor een vrijblijvende afspraak. Ik kom desgewenst bij u thuis langs om alles te bespreken. Schroom niet en laat mij u informeren, bel 06 55 89 41 46. Als ik niet kan aannemen spreek dan uw bericht in, ik zal zeker snel terugbellen’.

10/11

[T] 06 - 55 89 41 46 Ruimelsingel 75, Tilburg WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

Nieuwe vloer nodig...? 27 MAART KOOPZONDAG Hoofdstraat 62a - Rijen - www.dhzparket.nl

ROBOT DEURTECHNIEK HEEFT SUPERACTIE IN MAART

GRATIS elektrische aandrijving

013 518 66 33

vanboxtelreclame.nl

Bezoek onze showroom en ontdek de mogelijkheden! WELKE STIJL U OOK ZOEKT!

www.openhaardenspecialist.nl

bij uw nieuwe garagedeur Robot Deurtechniek in Goirle komt in de hele maand maart met een werkelijk schitterende aanbieiding. Als u nu een sectionale garagadeur aanschaft ontvangt u helemaal gratis een elektrische aandrijving. Barry Aarts, eigenaar van Robot Deurtechniek hierover: ‘dit is echt een topactie voor de mensen en wij staan klaar om de mensen te adviseren over hun specifieke moglijkheden en wensen. Iedereen kan naar onze showroom komen van maandag

t/m vrijdag van 14-17 uur en zaterdag van 10-15 uur. Komt u liever ‘s avonds dan kan dat ook op afspraak. Ik verwelkom u graag en informeer u vrijblijvend over deze speciale actie’. Robot Deurtechniek is een onafhankelijke speciaalzaak in bedrijfs- en garagedeuren die niet alleen deuren levert maar ook plaatst. Het complete plaatje van A tot Z en altijd heeft u Barry Aarts zelf als contactpersoon. U

kunt rekenen op eerlijk advies en profiteren van de jarenlange ervaring en opgedane kennis en vakmanschap. Ga naar Robot Deurtechniek en u wordt perfect geholpen van eerste contact en aanvraag tot en met een prima verzorgde after-sales.

2

De Geitenhoef 21 - 23 5051 JZ Goirle T. 013 - 5300574 WWW.ROBOTDEUREN.NL

DEUREN - VLOEREN - KASTEN

MAATWERK

16

VROMANS BOUW IN RIEL

KWALITEIT, ZEKERHEID EN... SERVICE! GA NAAR PAGINA 5 Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie, Dakkapellen, Houten, Aluminium en Kunststof Ramen en Deuren eu uren


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

2

J A A RG A N G 8  N R . 81

1 1 0 2 E I T C A T R A MA GRATIS AANDRIJVING

BIJ AANSCHAF VAN EEN NOVOFERM SECTIONAALDEUR ROBOT Deurtechniek is een toonaangevende speciaalzaak als het gaat om bedrijfs- en garagedeuren. Vanuit de regio Tilburg worden deuren geplaatst door heel Noord Brabant bij particulieren en bedrijven en in opdracht van aannemers, instellingen en overheid. Door ons wordt het gehele traject van offerte tot en met oplevering volledig door onze eigen mensen uitgevoerd. En op het gebied van advies en begeleiding hebt u steeds te maken met dezelfde contactpersoon.

Wij zijn exclusief dealer van Novoferm garagedeuren, die ook wel ‘sectionaal’ deuren worden genoemd. Elke deur is opgebouwd uit diverse secties en zijn bovenal zeer fraai uitgevoerd. Het esthetische aspect is zeer belangrijk omdat hoe dan ook een garagedeur meer dicht is dan open. Het oog wil ook wat en daarom is Novoferm er alles aan gelegen om een designachtig ontwerp naadloos aan te laten sluiten op kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Bij Novoferm deuren is rekening gehouden met elektrische of handmatige bediening, de isolatie

van geluid en warmte, inbraakbeveiliging en sterkte. VRIJWEL ELKE BESTAANDE DEUR KAN WORDEN VERVANGEN DOOR EEN NOVOFERM GARAGEDEUR!!! Wilt u meer weten kom dan gerust eens kijken in onze showroom, kijk voor onze openingstijden op onze website. Aan ons enthousiasme zal het niet ontbreken en onze vakkundige medewerkers staan ook voor u klaar.

STUNT

Dé Garagedeur! Vraag naar de actievoorwaarden Actie geldig van 1 maart t/m 31 maart 2011

Robot Deurtechniek - De Geitenhoef 21-23, Goirle - T. 013 - 530 0574 - WWW.ROBOTDEUREN.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

J A A RG A N G 8  N R . 81

ELKE MAAND TWEE KRANTEN MET EEN BEREIK VAN ZELFS MEER DAN 100.000 BRIEVENBUSSEN

Bouwen, Wonen & Lifestyle en De Leybode elke maand vers van de pers het he grootste deel van de opmaak van de krant en doe dat al vele jaren met heel veel plezier. Recent heb ik deze nieuwe lay-out vormgeR geven en samen met het hele team werken ge we w er elke maand aan om de vorige editie te overtreff en. Dit gaat natuurlijk, waar het kan, ov in i samenwerking met bedrijven die zich in BW&L presenteren. Deze maand introduBW ceren ceer we de nieuwe rubriek ‘Ondernemer in Beeld’, Bee een leuk nieuw vast item. Een rubriek die diie kkort een stukje historie omschrijft en de persoon persoo in kwestie extra naar voren haalt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deelname deelnam in deze krant(en) neem dan gerust contact op o met onze redactie. Ik zal in ieder geval graag voor u aan de slag gaan om uzelf r en uw bedrijf perfect te presenteren.

B

ij ons, Van Boxtel Reclame, worden elke maand twee nieuwe kranten vervaardigd. Bouwen, Wonen & Lifestyle is toe aan jaargang 8 en De Leybode is 2011 begonnen aan jaargang 11. Het gehele team houdt zich bezig met de productie waarbij iedereen zo zijn eigen specialiteiten extra naar voren kan brengen. Ik zal mijn collega’s eens even kort aan u voorstellen en iets meer zeggen van de taken binnen de productie van Bouwen, Wonen & Lifestyle. Berry Vangangelt (Bouwcollectief Nederland) en André van Boxtel (Van Boxtel Reclame/De Leybode) doen verkoop en zijn de bladmanagers van BW&L. Het team van ons reclamebureau doet de rest van de werkzaamheden, voor een persoonlijke kennismaking kijk op www.vanboxtelreclame.nl. Wilbert doet de fotografie, Chris verzorgt een stuk eigen verspreiding, Lisanne stuurt en coördineert advertenties en André zorgt voor de redactie. Ikzelf verzorg

COLOFON: Structureel bereik vastgesteld op bijna 100.000 brievenbussen Bouwen, Wonen & Lifestyle wordt elke maand, behalve juli en augustus, huis-aanhuis verspreid in de regio: Goirle, Riel, Alphen, Baarle-Nassau/Hertog, Ulicoten, Chaam, Bavel AC, Ulvenhout AC, Galder, Strijbeek, Gilze, Hulten, Hilvarenbeek, Esbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Haghorst, Baarschot, Moergestel, Oisterwijk, BerkelEnschot, Udenhout, Loon op Zand, De Moer en Poppel (België). In Tilburg worden de volgende wijken bezorgd: De Blaak, Katsbogten, De Reit, Zorgvlied, Het Zand, Het Wandelbos, Armhoef, Jeruzalem, Groe-

VAN BOXTEL RECLAME CREATIEF VORMGEVER BW&L

3

INHOUD TIPS

Vele leuke reacties zijn tot ons gekomen voor de nieuwe lay-out en inhoud. De veranderingen voor wat betreft inhoud, aanpak en uitstraling van onze uitgave zullen steeds verder worden verbetert en uitgebreid. Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier bij de 2e editie van Bouwen, Wonen & Lifestyle in het jaar 2011.

OPEN DAGEN Vromans Bouw uit Riel heeft binnenkort weer zijn bekende Open Dagen en wel op 19 en 20 maart. Op pagina 5 vindt u heel veel aanknopingspunten waarom een bezoek aan hun showroom de moeite waard is.

5

ONDERNEMER IN BEELD Een nieuwe rubriek die u elke editie tegen gaat komen is het voorstellen van een van de ondernemers die zich regelmatig presenteren in deze krant. Dit keer Harrie Cattenstart die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Zijn passie is Glas-in-Lood…..

9

UW TUIN TIP TOP IN ORDE Iedere maand probeert onze redactie een bijdrage aan u voor te leggen die alles te maken heeft met de actuele situatie van uw tuin. Tips en allerlei leuke wetenswaardigheden over bloemen, planten en/ of fruitbomen zullen langskomen.

13

newoud en De Reeshof.

Grafische verzorging: Van Boxtel Reclame De Leybode Tilburgseweg 69, 5051 AB Goirle [T] 013 - 518 66 33 [W] www.vanboxtelreclame.nl [E] info@vanboxtelreclame.nl

Uitgever: Bouwcollectief Nederland BV

Redactie / Advertenties: Van Boxtel Reclame 013 - 518 66 33 info@bwenl.nl

Contactpersonen: Berry Vangangelt, André van Boxtel

LIFESTYLE & TRENDS Lifestyle en trends worden op een leuke manier gebracht d.m.v. leuke leesartikelen waarbij producten en/of leveranciers worden genoemd. Dit helpt u verder als uw nieuwsgierigheid is opgewekt. Via internet of een van onze deelnemers komt u altijd verder.

17

BETER SLAPEN Bouwen, Wonen & Lifestyle heeft een bijzondere samenwerking met Perscentrum Wonen. Leuke basis content wordt door de medewerkers van Van Boxtel Reclame omgetoverd tot interessante pagina’s vol met creatieve ideeën en tips.

19

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

5

J A A RG A N G 8  N R . 81

WERU WERU, NUMM MMER ER 1

DE WERU-DEALER IN UW REGIO:

VROMANS BOUW IN RIEL KWALITEIT, ZEKERHEID EN... SERVICE!

in kunststof kozijnen kozijnen

N tijdelijk Nu ijd lijk 10% 0% KOR O TIN ING G

Niet i.c.m. andere acties.

In steeds meer Nederlandse woningen vinden we ramen en deuren van kunststof. Zowel bij nieuwbouw als vervanging wordt op grote schaal gekozen voor dit eigentijdse materiaal. Geen wonder, want ten opzichte van hout en aluminium biedt kunststof nogal wat voordelen.

MET KUNSTSTOF KUN JE NIET STUK! DE 10 STERKE PUNTEN VAN WERU

NOOIT MEER SCHILDEREN

Kunststof kozijnen en deuren blijven vele tientallen jaren in superconditie. Waar hout in hitte en koude nog weleens wil ‘meebewegen’ en bladderen, geeft kwaliteitskunststof geen krimp. Ook uv-straling krijgt geen en nkele kans de kunststof te verkleuren. Kortom, kunststof hoeft u nooit meer te scchilderen. En... kunststof kozijnen hebben een hoge warmteisolerende werkingg en kunnen daarom forse energiebesparingen opleveren!

1

OMDAT HET OOG OOK WAT WIL

In de loop der jaren hebben de makers van kunststof profi elen steeeds meer oog gekregen voor het esthetische aspect. Mede dankzij input vanuitt de architectenwereld zijn er slanke, strakke vormen ontwikkeld die absolu uut gezien mogen worden. Bovendien is kunststof een zeer veelzijdig materiaal.. Voor elk type woning zijn er perfect passende oplossingen, waarbij u ook nogg eens uit een breed scala aan kleuren kunt kiezen.

TOPKWALITEIT ‘MADE IN GERMANY’

2

EXTREEM DUURZAAM

3

UITSTEKENDE ISOLATIEWAARDE

4

MAATWERK ZONDER MEERPRIJS

5

OPTIMAAL BEDIENINGSCOMFORT

6

GEKWALIFICEERDE VERKOOPADVISEURS

7

VAKKUNDIGE MONTAGE DOOR EIGEN MEDEWERKERS

Kom naar onze showroom en overtuig u zelf. Wij informeren u graag tot in detail over de kwaliteit van onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

8

EENVOUDIG TE REINIGEN

9

BREED ASSORTIMENT KLEUREN

10 UITGEBREID GARANTIEPAKKET

Alphenseweg 1A, Riel T: (013) 518 19 55 E: info@vromans.nu WWW.VROMANS.NU

Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie, Dakkapellen, Houten, Aluminium en Kunststof Ramen en Deuren

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

9

J A A RG A N G 8  N R . 81

V

Verhoof Floor Systems is specialist op het gebied van kunststof vloeren. En eigenaar Dennis Verhoof hanteert een no-

nonsense aanpak met een stevige persoonlijke touch. De kracht van Verhoof zit hem in ervaring, kwaliteit en de passie om ook uw vloer om te toveren tot een bijzonder en sfeervol eindresultaat. Uw wen-

Ondernemer

sen, stijl, materiaalkeuze, kleur en verwerking worden altijd nauwkeurig op uw lokatie afgestemd.

IN BEELD

Harrie Cattenstart en zijn passie voor ‘glas-in-lood’

P

ure vakmensen, waar hedentendaagse technieken worden gecombineerd met het ambachtelijke vak, worden steeds schaarser. Harrie Cattenstart is wel zo’n echte vakman. Eind jaren ‘70 begon hij met het maken van lampenkappen welke bij veel mensen in de smaak vielen. Amper een paar jaar la-

kend en vertrouwd familiebedrijf in Tilburg en omstreken. Inmiddels werkt ook de dochter van Harrie en Marianne in het bedrijf, zo kon de groei van het bedrijf en de vraag naar de topproducten van Cattenstart in eigen huis worden opgevangen.

KUNSTSTOF VLOEREN: GESCHIKT VOOR ELKE RUIMTE IN UW HUIS

Dennis Verhoof tovert elke vloer in uw huis om naar een prachtige kunststof vloer De tevredenheid van de inmiddels grote groep klanten is de beste reclame. U kunt eens op de website www.verhoof.com kijken voor een eerste indruk over de specifieke kwaliteiten van Dennis. Aan de hand van eerlijke informatie kunt u gemakkelijk bepalen of een van de vele vloertoepassingen van Verhoof voor u interessant zijn. De echte voorbeelden uit de praktijk geven u hierover de beste referentie. Dennis Verhoof en zijn bedrijf Verhoof Floor Systems verstaat zijn vak

ter werd de eerste stap gezet naar zelfstandigheid en volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Producten en diensten werden gestaag verder uitgebreid en thuis metamorfoosde de zolder van Harrie meer en meer naar een echt werkplaatsje. In die periode werd ook begonnen met het maken van glas-in-lood ramen en de vraag naar deze ramen nam een vlucht. Voor Harrie was dit het moment om een aantal veranderingen door te voeren. Het professionaliseren en uitbreiden van zijn werkplek en apparatuur ondergingen een rigoureuze opwaardering. En niet te vergeten de ‘nieuwe’ hulp die hij kreeg van zijn vrouw Marianne. Zij was tot dan toe enkel bezig geweest als adviseuse maar ging succesievelijk Harrie ondersteunen bij alle onderdelen van de productieprocessen. We gaan terug naar het jaar 1997, waarin Harrie en Marianne het huidige pand aan de Berkdijksestraat in Tilburg kochten. Deze stap bood veel nieuwe mogelijkheden en Cattenstart Glas-in-Lood groeide uit naar wat het nu is. Een be-

Cattenstart anno 2011 is een modern bedrijf waar men ‘verstand’ heeft van Glas-in-Lood. U kunt bij Harrie Cattenstart terecht voor Glas-in-Lood ramen, glasfusing, brandschilderen en bijzondere glazen producten zoals, schalen en raamhangers. Wilt u kennismaken met Harrie en Marianne Cattenstart breng dan een bezoek aan hun bedrijf. U zult versteld staan van al het ‘moois’ dat door hun wordt gemaakt.

in toepassingen als grindvloeren, troff felvloeren, gietvloeren, marmerstone en egaliseren.

Verhoof Floor Systems Kralingenstraat 23 5045 NW Tilburg T: +31 (0)6 47 322 065 E: info@verhoof.com

www.verhoof.com

‘Bel nu naar mij voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis. Mijn bedrijf heeft geen grote dure showroom, grote reclamecampagnes of een uitgebreid wagenpark. Waar we wel voor staan is een persoonlijke aanpak en topkwaliteit werk voor een eerlijke prijs. Ik kom naar u toe met grote stalen en het juiste advies op maat. Onze kunststof vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis, gemakkelijk te reinigen, hygiënisch en slijtvast. Bel mij gerust mobiel 06 47 32 20 65, als ik niet direct kan aannemen spreek dan in en ik bel u supersnel terug’. Dennis Verhoof

Berkdijksestraat 89 5025 VD Tilburg Tel. (013) 463 20 54 www.cattenstart.nl

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

13

J A A RG A N G 8  N R . 8 1

Heerlijke belofte F ruit oogsten uit eigen tuin is fantastisch en lekker. Dat geldt niet alleen vooor alleerle rrlle leeii verrukkelijke soorten bessen. Vooral ‘grootfruit’ dat aan bomen groeit, geeft ft erg veeel voldoening. Denk aan appels en peren, maar ook aan kersen en pruimen, kweeperen ren en en e moerbeien, nectarines en abrikozen, en aan allerlei soorten noten. Ze geven n heerlijke ke en ke n overvloedige opbrengst die u vers kunt eten of verwerken. Verser en duurzamer fruit dan directt uit itt de tuin, is er niet. Dat is ook aan de smaak duidelijk te merken. Er is zelfs niet veel ruim mte voor nod dig, ig want veel fruitboomsoorten en -rassen worden tegenwoordig ook op onderstammen gekweekt diee de d de tuingrond. bomen klein houden. Ze groeien overal waar wat zon is, in gewone, goed gedraineerd Nog even en veel soorten bloeien weer uitbundig, meestal met roze of witte bloemen. Om geweldig van te genieten!

tuin

Verwijder beschermingsmateriaal dat u eerder op en rond planten hebt aangebracht.

i

Als het gras gaat groeien, begint ook het maaien.

i

Kweepeer of-appel, bloeit met prachtige lichtroze bloesems.

Stoofpeer (Pyrus ‘Gieser Wildeman’) heeft mooie witte bloesems

Kies wat u wilt; (kwee)peren en appels

Er is handfruit dat u direct van de boom kunt eten, bewaarfruit en vruchten die verwerkt willen worden. De prachtige kweeperen (Cydonia oblonga) bijvoorbeeld zijn zo van de boom keihard, maar ze hebben een unieke smaak en geur Beroemd in tal van delicatessen uit het MiddellandseZeegebied als jam en compote, in appelmoes en gebak. Kweepeer behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Er zijn kweepeerrassen met een grote appel- of peervorm. Bij appels (Malus domestica) kent u het verschil tussen de honderden soorten handappels voor verse consumptie, bewaarappels die u lang kunt bewaren en moesappels. Maar er zijn ook zoete appels, met een hoog natuurlijk suikergehalte. Die laten zich heel goed drogen (voor tutti-frutti). Vooral oude rassen hebben vaak een unieke smaak. Voor peren (Pyrus communis) geldt ongeveer hetzelfde. Daarvan bestaan handen stoofpeerrassen. Heel bijzonder, ook qua smaak en vanwege het wat ‘korrelige’ vruchtvlees, is

Een peer als leifruit tegen een warme zonnige muur.

de Nashi-peer van Japanse origine. Vroeg geplukt zijn de meeste perensoorten goed bewaarbaar. Dit zijn allemaal pitvruchten.

Steenvruchten

Er zijn ook steenvruchten. De ‘steen’ is de harde kern in de vrucht, bijvoorbeeld in kersen (Prunus avium), zure kersen of morellen (P. cerasus), pruimen en kwetsen (P. domestica), perziken (P. persica), nectarines (P. persica var. nucipersica) en abrikozen (P. armeniaca). U kent ze. Kersenen pruimenbomen zijn bij ons volkomen winterhard. Perziken, nectarines en abrikozen staan liever wat meer beschut in de zon. Die zijn iets gevoeliger. Door de verandering van het klimaat de laatste jaren doen ze het hier echter steeds beter en zijn ze zeer de moeite waard.

Moerbei en notenbomen

Moerbeien bloeien in mei en rijpen in juli. In platte ‘dakvorm’ gesnoeide moerbeien zijn inmiddels heel geliefd Er bestaan twee hoofdsoorten: de witte moerbei (Morus alba) geeft wittig-roze vruchten (dit is de soort waar de

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

zijderups op wordt gekweekt) of de zwarte moerbei (M. nigra), die geeft donkerpaarsrode vruchten. Moerbeivruchten smaken heerlijk friszoetig. Ze hebben een soort langgerekte braamvorm. Notenbomen zijn er in tal van soorten: hazelaars (Corylus avell lana), de lage meerstammige bomen of hoge struiken met de bekende in september oogstbare nootjes en de gele katjes in januari (ze zijn zelfsteriel, dus plant enkele rassen). Er zijn ook hazelaars met mooi roodbruin blad en rassen met korte, brede of grotere, langwerpige vruchten. De tamme kastanje (Castenea sativa) wordt een grote hoge boom. Een goed alternatief voor tuinen is de veel lager blijvende Chinese tamme kastanje (C. molissima) die ook een goede opbrengt geeft. De walnoot (Jugg lans regia) wordt in veel gevallen ook een grote boom, maar er zijn zelfs ook struikvormen. Veel rassen hebben geen naam, maar een nummer. Alle in kuip of container gekweekte bomen zijn het hele jaar door plantbaar.

PS TI MAART

i

Maak terrassen en paden algvrij.

i

U kunt nu haagplanten planten.

i

Schoon de vasteplantenborder op.

i

Geef al uw planten een goede basisbemesting (ook het gazon).

i

Het gazon eventueel verticuteren en herstellen.

i

Ventileer de kas als het buiten warm genoeg is.

i

Verjongingssnoei bij hortensia’s toepassen.

i

Potplanten zo nodig verpotten.

i

Winterharde vaste planten nu (ver) planten en eventueel delen.

Even opletten Vooral appel- en perenbomen, maar ook diverse pruimen en kersen en ook notenbomen notenbomen geven veel meer vruchten als ze door stuifmeel van een ander ras dat in dezelfde periode bloeit, worden bestoven. Laat u bij uw rassenkeuze dus goed voorlichten over de beste combinatie. Maar er zijn ook zelfbestuivers die geen ‘vreemd’ stuifmeel nodig hebben.

Colour your Life Kleur je leven, kleur je tuin. Met een tuin geef je zelf letterlijk en figuurlijk kleur aan je leven. Vanuit deze gedachte is www.colour-your-life.nl ontwikkeld. Colour your life vertelt over de sierwaarde van tuinplanten, maar ook over het nut waa van planten in de tuin. Praktische en sfeervolle rvolle in informatie over tuinplanten, om te gebruiken in de eigen tuin. Colour your Life wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

17

J A A RG A N G 8  N R . 80

SAMEN wonen, SAMEN genieten Alles in huis met Nederlands Design Ieder z’n eigen plekje op de bank. Gezellig samen eten en natafelen. En zondagochtend op bed de krant doornemen met verse koffie. Niks geen Hollandse kneuterigheid maar een kwestie van samen wonen én samen genieten. Het Nederlandse meubel heeft in dit opzicht álles in huis: een stuk comfort en functionaliteit plus een bepaalde nuchtere vormgeving waardoor de meeste meubels eerder tijdloos dan heel trendy zijn. Ook duurzaamheid is belangrijk. Ook in dat opzicht heeft Nederlands design een streepje voor. Want sociaal maatschappelijk verantwoord ontwerpen en ondernemen zit van oudsher in onze cultuur. Maak kennis met de nieuwe meubeltrends van eigen bodem, waarin zowel de kleuren als dessins dit seizoen een zomerse frisheid tonen.

SMAKELIJK INGERICHTE WOONKEUKEN VOOR FIJNPROEVERS

De eet- of woonkeuken is vaak hét sociale kruispunt in huis. Hier wordt gekookt en samen gegeten. En als het even kan gezellig nagetafeld. Vaak is de eettafel ook de plek om de post uit te zoeken, koffie te drinken, huiswerk te maken of samen een spelletje te doen. Kortom: hier gebeurt het! Ronde en organische gevormde tafels zoals deze Circlips-tafel van Castelijn hebben als grote pluspunt dat ze veel ‘socialer’ zijn.

Zoveel smaken, zoveel stoelen. En tóch vormen al deze verschillende stoelen aan tafel een mooi geheel, omdat de kleuren kloppen: lichtgrijs, olifantengrijs, roomwit en wit. Kleuren die harmonieus samenkomen in het armfauteuiltje Tanja van Meubitrend met letterprint bekleding.

Je zit veel meer echt samen aan tafel en er ontstaan niet zo snel aparte (praat)groepjes. Eetkamerstoelen moeten vooral lekker zitten. Maar dát is heel persoonlijk; waar de een het liefst een comfortabele kuipstoel heeft in een dikke, gewatteerde stof (fauteuil Lotus M van Montis), zit de ander liever harder. Bijvoorbeeld op de vriendelijk gevormde Pebble van De Vorm of de opvallend opengewerkte kunststof Hare Chair van Hartman.

Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking bij de realisatie van dit artikel.

Lindom uitgelicht: Een regenboog van handdouchees: GROHE voegt kleur toe aan je badkamer Een regenboog van handdouches: GROHE voegt kleur toe aan je badkamer. De Rainshower® WaterColours Collection is tijdelijk verkrijgbaar en bestaat uit zes verschillende kleuren. Deze ongewone handdouches met vrolijke kleuren en span-

nende vorm zijn niet alleen zeer aantrekkelijk voor het oog, hun prestatie en kwaliteit zijn al even indrukwekkend. Zoals alle hoogkwalitatieve douches van GROHE is de Rainshower® WaterColours Collection uitgerust met de GROHE DreamSpray® tech-

nologie voor een perffecte waterverdeling over alle sproeigaten.

Wilt ilt u perso rso soon onli nlij lijk k aad dvi d vvi vies ies es? Kom dan naar ar Li Lin ndom om om! m!! Bij Lind ndom kun untt u un badkame merss belev me evven n in uw stijl tij ijl, sfeer en kw kwali kwal litei teit eit. eit t. Uw keuze uze ze, onze uitda i dagi agin gingg.

De Rainshower® WaterColours Collection voegtt niet alleen kleur toe aan ied dere badkamer, maar staat ook borg voor langdurig doucheeplezier.

Tot ziens. s

Ringbaan Zuid 374, Tilburg [T] 013 - 536 13 1 55, [E] info@lindom.nl

badkamerspecialist

BOUWEN WONEN LIFESTYLE

19

J A A RG A N G 8  N R . 81

Auping, goede ventilatie en vochtregulatie

Luchtveringsmatras van Matrair

W

RUNNER-UP

WWW.LIND DOM.NL

De AVS dekbedden van Auping zijn ontwikkeld om aan te sluiten bij de overige AVS producten van Auping: spiraalbodems, boxsprings, matrassen en kussens. Deze AVS dekbedden bieden een goede ventilatie en vochtregulatie en zijn er in vijf varianten. De AVS kussens zijn er in tien varianten, in dons, synthetisch, latex en viscomateriaal. Alle donzen en synthetische AVS kussens zijn voorzien van ventilerend materiaal en een vultuit, om zelf vulling toe te voegen of te verwijderen. www.auping.nl

Slaapkamergeheimen

e slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, aler-

theid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hóe we slapen is daarom belangrijk: een drukverlagend matras, een dekbed dat ventileert en de sfeer in de slaapkamer dragen allemaal bij aan een betere nachtrust. Eco en ergonomie zijn tegenwoordig óók bij de ontwikkeling van slaapkamerartikelen de kernwoorden, zonder daarbij afbreuk te doen aan comfort en sfeer. Deze punten zijn zeer persoonsgebonden: de slaapkamer vertelt dan ook veel over de persoon die er slaapt.

JOUW BED VERTELT WIE JIJ BENT!

WOONWINKELEN TIPS Ga goed voorbereid op pad: Tip 1. Goede voorbereiding

Hoofd, schouders, knie en teen

Net als vorig jaar zien we dat ergonomie nog steeds én steeds meer een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van bedden. Ingebouwde massagesystemen zijn misschien niet voor iedereen weggelegd maar ook voor het ‘gewone’ matras geldt dat deze niet achterblijft. Ergonomische ontwikkelingen dringen door tot alle slaapkamer-regionen en eigenlijk bestaat er niet meer zoiets als een ‘slecht’ matras. Belangrijk is vooral dat je de producten kiest die bij je passen: bij jouw slaapbehoeften, slaaphouding, lichaam, gewicht en wensen. Een koudschuim matras bijvoorbeeld, is door de open celstructuur goed vochtabsorberend en biedt goede

ondersteuning. Bij polyether matrassen ontstaat er sneller een kuil, door de gesloten celstructuur. Latex matrassen zijn schimmelwerend en erg veerkrachtig en ook pocketvering matrassen zijn extra veerkrachtig door de interne veren. Traagschuim matrassen vormen zich goed naar het lichaam, waardoor het overal optimale ondersteuning biedt en drukverlagend werkt. Dit geldt ook voor het gelmatras, dat zich geheel naar het lichaam vormt. Relatief nieuw is het luchtgeveerde matras. Dit matras beschikt over een luchtkern die met één druk op de knop harder of zachter ingesteld kan worden, waardoor de ondersteuning en lighouding veranderen. Hiermee is de slaaphouding én nachtrust volledig naar eigen

wens in te stellen. Topmatrassen zijn inmiddels een bekend verschijnsel en komen de hygiëne en het comfort ten goede. Een nieuw verschijnsel zijn de ‘gespleten’ topmatrassen. Deze zijn aan de bovenkant als het ware ingeknipt tot heuphoogte, waardoor de rugdelen van tweepersoonsbedden individueel verstelbaar zijn. Een fijne oplossing als de één wil slapen en de ander nog wil lezen. Met de aankoop van een matras is de keuze voor de juiste bedbodem – lattenbodem, spiraal of boxspring al of niet met verstelbaar hoofd- of voeteneinde – minstens zo belangrijk. Bovendien ‘werken’ sommige matrassen beter op bepaalde bedbodems. Goede voorlichting is op dit punt dus van belang.

TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Analyseer welk ’slaaptype’ jij bent. Slaap je veelal op je rug of op je zij? Heb je het vaker warm of koud ’s nachts? Transpireer je veel of weinig? Neem deze punten mee bij de aanschaf van een nieuw matras, bedbodem, dekbed of kussen.

Tip 2. Bepaal de sfeer

Met verf, behang, vloerbedekking, gordijnen en bedtextiel breng je sfeer in de slaapkamer. Knip plaatjes uit tijdschriften van kleuren, sferen, materialen die je aanspreken en maak daar jouw persoonlijke moodboard van. Dit voorkomt dat je, door het enorme aanbod, de weg kwijt raakt. Toets alles wat je ziet aan je moodboard. Stick to your plan!

Tip 3. Ga proefliggen

Ga uitgebreid proefliggen. In de meeste slaapkamerspeciaalzaken krijg je uitgebreid de gelegenheid om te proefliggen. Doe dit vooral ’s ochtends. In de loop van de dag raak je vermoeid en ligt alles lekker.

Tip 4. Laat je adviseren

In de betere slaapkamerspeciaalzaken kunnen ze je goed informeren over de verschillende slaapsystemen en hun eigenschappen. Ook geven ze advies over bijvoorbeeld de maatvoering van het matras. Ga altijd uit van je lichaamslengte en tel daar minimaal 20 cm bij op. Natuurlijk hebben ze in deze speciaalzaken altijd de nieuwste collecties bedtextiel en accessoires.

Tip 1. Slaap met een raam open of lucht overdag je slaapkamer goed (een half uur of langer).

Tip 2. Drink geen koffie, cola of teveel alcohol voor het slapengaan. Tip 3. Koop om de vijf jaar een nieuw matras en een nieuw dekbed en kussen.

Tip 4. Maak ’s avonds nog een stevige wandeling van minimaal een kwartier.

Tip 5. Percal katoen is het mooiste, zachtste materiaal voor bedtextiel: je merkt direct dat je lekkerder ligt.

Tip 6. Een fris en schoon bed slaapt (vanzelfsprekend) het lekkerst. Dat Patchwork hot is, zien we ook in de nieuwe collectie bedtextiel van PIP Studio. Oer-Hollandse motieven wisselen elkaar af. www.pipstudio.nl

Tip 7. De geur van lavendel werkt rustgevend: leg een zakje naast je bed.

Tip 8. Tot slot: een leuke bedpartner, waar je lekker tegenaan

kunt kruipen, is ook bevorderlijk voor een goede nacht(rust).

Met de bovenstaande artikelen van SecondaVita geef je je slaapkamer in een mum van tijd een oppepper. Met een mooie bedsprei, een rolkussen aan het voeteneinde en een paar grote leefkussens op de grond, ziet de slaapkamer er direct een stuk relaxter uit. Bovendien bevatten de producten veel kleur! Zo zijn er veel dekens en kussens in het folkloristische thema, met veel oranje, blauwe ruiten en kanten applicaties. Daarnaast zijn er ook kussens en dekens met een Afrikaans voorkomen, met exotische kleuren en prints. Alle producten bestaan bovendien uit gerecycled basismateriaal, dus cradle to cradle. www.secondavita.nl Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking en realisatie van dit artikel.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

4

J A A RG A N G 8  N R . 81

DeGroene lijn

Hoveniersbedrijf

Roel oell van de de Braak Braa Br Bra

Voor al uw tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud, -advies en boomverzorging. Voor afwerking en onderhoud van het interieur in uw hele huis. Renovatie van uw badkamer, toilet, keuken, kamer op zolder etc.

Roel van de Braak: 06 - 46375654

Bel voor gratis offerte 013-5774481 of e-mail: info@klussenbedrijfdevolder.nl

De Groene Lijn • Costerman Boodtstraat 38 • 5051 WC Goirle Tel. 013-8504898 • E-mail: info@hoveniersbedrijfdegroenelijn.nl

www.klussenbedrijfdevolder.nl

JOAN HERSMIS KNIKARMSCHERM ACTIE

& EEN GRATIS MOTOR BIJ EEN KNIKARMSCHERM Actie loopt van 01 t/m 31 maart 2011 tegen inlevering van de advertentie

VAKMENSEN BESTAAN NOG.. I PALLASSTRAAT 52 I 5048 CJ TILBURG I T. 013 - 5705250 I E. INFO@HERSMIS.NL I W. WWW.HERSMIS.NL I

De Suite 53 Leven in Stijl…

Landlevenstijl ! Tafels en kasten op maat mogelijk in eiken, noten, kersen en grenenhout. - Luxe woon accessoires en cadeau’s - OOK VOOR HERSTOFFERING! Tilburgseweg 16, Goirle

T. 013 5301575

OPENINGSTIJDEN: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag www.desuite53.nl

Vo o r e e n g e z o n d e w e r k s f e e r HYDROCULTUUR - INTERIEURBEPLANTING

Nijverheidsweg 26-4 • 5071 NK Udenhout T. 013 - 468 36 38 • F. 013 - 468 61 66 info@aspasia-hydrocultuur.nl www.aspasia-hydrocultuur.nl

Gesloten 12.30 - 17.30 10.00 - 17.30 10.00 - 17.30 10.00 - 20.00 10.00 - 17.00

uur uur uur uur uur

Beriso

Blader ook online door de krant op:

THERMISCHE & AKOESTISCHE ISOLATIEMATERIALEN

WWWW.BWENL.NL

hnm.vanderijt@home.nl

KAATHOVEN 7, 5383 KV VINKEL T +31(0)413-228886 F +31(0)413-228972 E info@beriso.nl

WWW.BERISO.NL

R&F Klusservice beiden

k

wer k l e n i k r Ste

Ruud: 06-11102841 Frank: 06-21244681 Email: info@renfklusservice.nl

B e r k e l - E n s c h o t , T. 0 6 - 21 8 7 7 9 4 2

www.fiscaalprocesrecht.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

5

J A A RG A N G 8  N R . 81

DE WERU-DEALER IN UW REGIO:

VROMANS BOUW IN RIEL KWALITEIT, ZEKERHEID EN... SERVICE!

WERU, NUMMER 1 in kunststof kozijnen

Nu tijdelijk 10% KORTING

Niet i.c.m. andere acties.

In steeds meer Nederlandse woningen vinden we ramen en deuren van kunststof. Zowel bij nieuwbouw als vervanging wordt op grote schaal gekozen voor dit eigentijdse materiaal. Geen wonder, want ten opzichte van hout en aluminium biedt kunststof nogal wat voordelen.

MET KUNSTSTOF KUN JE NIET STUK! NOOIT MEER SCHILDEREN

Kunststof kozijnen en deuren blijven vele tientallen jaren in superconditie. Waar hout in hitte en koude nog weleens wil ‘meebewegen’ en bladderen, geeft kwaliteitskunststof geen krimp. Ook uv-straling krijgt geen enkele kans de kunststof te verkleuren. Kortom, kunststof hoeft u nooit meer te schilderen. En... kunststof kozijnen hebben een hoge warmteisolerende werking en kunnen daarom forse energiebesparingen opleveren!

OMDAT HET OOG OOK WAT WIL

In de loop der jaren hebben de makers van kunststof profi elen steeds meer oog gekregen voor het esthetische aspect. Mede dankzij input vanuit de architectenwereld zijn er slanke, strakke vormen ontwikkeld die absoluut gezien mogen worden. Bovendien is kunststof een zeer veelzijdig materiaal. Voor elk type woning zijn er perfect passende oplossingen, waarbij u ook nog eens uit een breed scala aan kleuren kunt kiezen. Kom naar onze showroom en overtuig u zelf. Wij informeren u graag tot in detail over de kwaliteit van onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

DE 10 STERKE PUNTEN VAN WERU 1

TOPKWALITEIT ‘MADE IN GERMANY’

2

EXTREEM DUURZAAM

3

UITSTEKENDE ISOLATIEWAARDE

4

MAATWERK ZONDER MEERPRIJS

5

OPTIMAAL BEDIENINGSCOMFORT

6

GEKWALIFICEERDE VERKOOPADVISEURS

7

VAKKUNDIGE MONTAGE DOOR EIGEN MEDEWERKERS

8

EENVOUDIG TE REINIGEN

9

BREED ASSORTIMENT KLEUREN

10 UITGEBREID GARANTIEPAKKET

Alphenseweg 1A, Riel T: (013) 518 19 55 E: info@vromans.nu WWW.VROMANS.NU

Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie, Dakkapellen, Houten, Aluminium en Kunststof Ramen en Deuren


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

6

J A A RG A N G 8  N R . 81

Maak kennis met de totaalservice van Openhaardenspecialist. Vanaf het bezoek aan onze showroom tot en met complete oplevering wordt alles vakkundig door onze mensen uitgevoerd.

Het is altijd een goed moment voor de aanschaf van een schouw of openhaard

Niet alleen genieten van warmte maar ook de schoonheid en sfeer zijn bepalend in uw interieur De schouw als centraal punt in uw huis

Een schouw zorgt voor sfeer, warmte en extra wooncomfort. Het topmerk Cheminée Holland Stijlschouwen laat u genieten van warmte en schoonheid van een stenen kunstwerk. Dit merk wordt exclusief geleverd door Openhaarden Specialist in Tilburg. Deze schouwen worden geheel naar wens gemaakt en creeëren juist dat karakter in uw huis waarnaar u op zoek was. Een juist gekozen vuurpartij maakt de schouw direct tot een favoriet plekje in uw huis.

Gesloten of open vuur

Of u nu kiest voor een gesloten haard of een open vuur, Openhaardenspecialist Tilburg zorgt ervoor dat het gewenste vuur past en aansluit bij de schouw. Geen vaste hoogtes of breedtes maar

alle ruimte voor een stijlschouw. De details maken het verschil en Openhaardenspecialist helpt u daarbij.

Dealer van heel veel topmerken

Vanzelfsprekend zijn wij dealer van vele topmerken, uw keuzemogelijkheid is daarom enorm. Zo zijn wij exclusief en officieel dealer van o.a.: Cheminée Holland, Ruby, Multiglow, Faber, Helex, etc.

Bezoek onze showroom

Op maandag en vrijdag van 10.00- 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur kunt u onze showroom bezoeken. Wij zijn gevestigd op het Industrieterrein Vossenberg aan de Aphroditestraat 59, achter de McDonalds in Tilburg. U mag natuurlijk ook bellen: 013 5711636.

Haal een warme sfeer in huis Openingstijden

ma. en vrij. van 10.00 – 17.00 uur za. van 10.00 – 16.00 uur overige dagen op afspraak I.v.m. CARNAVAL zijn wij zaterdag 5 maart en maandag 7 maart gesloten. • Openhaarden en kachels • Sierschouwen zandsteen en marmer • Accessoires • Houten vloeren schuren en renovatie • Natuursteenvloeren • Elektr. & Propaan sfeervuren

Bezoek onze showroom n! de en ontdek de mogelijkhe EKT!

WELKE STIJL U OOK ZO

Aphroditestraat 59

5047 TW Tilburg

T. 013-5711636

E. info@openhaardenspecialist.nl

www.openhaardenspecialist.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

De ‘Venis Blue-Ker vloertegel’: beste look-a-like van Belgisch Hardsteen

I

7

J A A RG A N G 8  N R . 81

n de nabijheid van Valencia in Spanje staan de fabrieken van Porcelanosa. Porcelanosa is de meest toonaangevende tegelproducent in Spanje en is vertegenwoordigd in bijna 100

landen over heel de wereld. Ruim 35 jaar ervaring wordt vertaald naar unieke producten die zijn weg vinden naar vele tevreden klanten wereldwijd. De eisen gesteld aan absolute topkwaliteit en de constante drive om te innoveren zijn de ingrediënten voor een sterk bedrijf. Een heel eigen ‘business model’ ligt aan de basis van een professionele organisatie, die is begonnen met het vervaardigen van keramische tegels. Inmiddels zijn er acht divisies met een gevarieerd productengamma.

KERAMISCHE TEGEL

Venis Blue-Ker versus Belgisch Hardsteen Deze tegel is kortgezegd de beste kopie van Belgisch Hardsteen. De keramische Venis tegel heeft het uiterlijk en aanzicht van hardsteen maar wel totaal andere eigenschappen. Hardsteen is minder kras-bestendig en neemt in zekere mate vocht en vuil op. De Venis Blue-Ker is een gebakken tegel en dus veel krasbestendiger. Bovendien wordt vocht en vuil absoluut niet opgenomen door de Venis tegel. Niet onbelangrijk is dat de prijs van de Blue-Ker een stuk voordeliger uitvalt dan die van Hardsteen. De uitstekende eigenschappen en de interessante prijsstelling van de Venis Blue-Ker kunnen u wellicht overtuigen om te kiezen voor de keramische tegel. Wilt u met eigen ogen zien hoe deze tegel er in werkelijkheid uitziet ga dan naar de showroom van Smits Tegels & Natuursteen in Oisterwijk. Bovendien proifteert u van het juiste advies van de vakmensen aldaar.

Venis Blue-Ker vloertegel toegepast in een bijzonder interieur

Wij willen graag

‘BINNEN KIJKEN’ in uw woning en zijn op zoek naar mensen die ‘bijzonder wonen’

De redactie van Bouwen, Wonen en Lifestyle wil graag een rubriek terugkerend in deze uitgave gaan opnemen die de naam draagt: ‘binnen kijken bij….’. En daarvoor zoeken wij mensen die mee willen werken aan een mooie reportage over hun woning. Wij denken aan bijzondere locaties, in het oog springende bouwstijlen, opvallende interieurs en oude (gerestaureerde) herenhuizen. Als u denkt in aanmerking te komen en u wilt meewerken aan een mooie presentatie in deze uitgave dan horen wij graag van u. U kunt zich aanmelden via info@bwenl. nl, vertel in eigen woorden alvast wat over uw woning. Bijgevoegde foto’s zijn van harte welkom. Alvast dank voor uw medewerking. De redactie

Smits Tegels & Natuursteen

DE MOOISTE VLOEREN VOOR DE BESTE PRIJZEN! onze Kom naar of showroom ze bezoek on

EIDE UITGEBR P! WEBSHO CO TEGELS.C

VENIS

BLUE-KER NEGRO

vloertegel 59,6 x 59,6 cm

M

Adviesprijs 60,95

ONZE PRIJS + GRATIS LIJM BIJ AANBRENGEN TEGELS

2

BEREKEN UW VOORDEEL OP WWW.TEGELS.COM

Openingstijden: ma. gesloten • di. t/m za.10.00 - 17.00 uur • vr. KOOPAVOND tot 20.00 uur Nijverheidsweg 17a • 5061 KK Oisterwijk • Tel.: 013 - 5030325 • WWW.VLOERENSPECIALIST.COM • WWW.TEGELS.COM


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

8

J A A RG A N G 8  N R . 81

OPEN HALSCHOOR DEUR

BIJ UW BOUW.PUNT TE HOOGSTRATEN

Ki rs

te n

DAGEN

ZAT. 12 & ZON. 13 MAART VAN 10 TOT 17 UUR

NIEUWE GENERATIE

R NAAW G A VRA ATIBOU EN DE B WAARD R VOO

Voor wand en vloer. In verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar.

19

,95 EUR

16

,49 EUR EXCL.BTW

16,75

EUR

13

,84 EUR EXCL.BTW

PER

M2

Laminaatvloer Balterio

ACTIE PRIJS

Keramische tegel Desvres Diva

REEDS VANAF

PER

M2

Of u nu de voorkeur geeft aan een antiek of een modern interieur, Bouw.Punt biedt u een groot assortiment van laminaatvloeren met een authentieke houtstructuur of een speciale licht gesatineerde afwerking die u het effect van een licht gepolijste houten vloer geeft. Het laminaat is nauwelijks te onderscheiden van echt parket. De laminaatvloeren zijn slijtvast, stootvast, krasbestendig, slipvast, vochtbestendig en lekbestendig.

Hardsteen Bluetech

ACTIE PRIJS

15,75

EUR

Tijdloze wandtegels

13

,02 EUR EXCL.BTW

PER

M2

BELGISCHE HARDSTEEN

31/45 in kleuren Marfil en Gris met bijpassende decortegel. Europees fabrikaat.

De waarde en de elegantie van de Belgische bluestone hardsteen komen weer tot leven in deze zeer innovatieve collectie binnen Ceramiche Refin. In dit product worden de meest geavanceerde productietechnologieën gecombineerd met de ervaring en cultuur binnen de keramische tegelindustrie.

SLECHTS

20,95 EUR

17,31 EUR EXCL.BTW

PER

M2

Keramische tegel Mado Voor wand en vloer.

Halschoor

HOOGSTRATEN

Halschoor b.v.b.a. 13A13A2322 HOOGSTRATEN-MINDERHOUT • Bredaseweg • 2322 Halschoor b.v.b.a.Bredaseweg HOOGSTRATEN (BELGIË) • info@halschoor.be • www.halschoor.be Tel. 0032 14 70 70 60 60 • Fax. 0032 Fax 03 3143375148475 84 info@halschoor.be www.halschoor.be Tel. 0333314

Aanbod geldig zolang de voorraad strekt - Prijzen, zelfplaatsing, afgehaald bij uw Bouw.Punt Halschoor te Hoogstraten-Minderhout.

Re na ta

Lic

ia

BELGISCHE LAMINAATVLOEREN


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

9

J A A RG A N G 8  N R . 81

V

Ondernemer

IN BEELD

erhoof Floor Systems is specialist op het gebied van kunststof vloeren. En eigenaar Dennis Verhoof hanteert een nononsense aanpak met een stevige persoonlijke touch. De kracht van Verhoof zit hem in ervaring, kwaliteit en de passie om ook uw vloer om te toveren tot een bijzonder en sfeervol eindresultaat. Uw wensen, stijl, materiaalkeuze, kleur en verwerking worden altijd nauwkeurig op uw lokatie afgestemd.

Harrie Cattenstart en zijn passie voor ‘glas-in-lood’

P

ure vakmensen, waar hedentendaagse technieken worden gecombineerd met het ambachtelijke vak, worden steeds schaarser. Harrie Cattenstart is wel zo’n echte vakman. Eind jaren ‘70 begon hij met het maken van lampenkappen welke bij veel mensen in de smaak vielen. Amper een paar jaar la-

kend en vertrouwd familiebedrijf in Tilburg en omstreken. Inmiddels werkt ook de dochter van Harrie en Marianne in het bedrijf, zo kon de groei van het bedrijf en de vraag naar de topproducten van Cattenstart in eigen huis worden opgevangen.

KUNSTSTOF VLOEREN: GESCHIKT VOOR ELKE RUIMTE IN UW HUIS

Dennis Verhoof tovert elke vloer in uw huis om naar een prachtige kunststof vloer De tevredenheid van de inmiddels grote groep klanten is de beste reclame. U kunt eens op de website www.verhoof.com kijken voor een eerste indruk over de specifieke kwaliteiten van Dennis. Aan de hand van eerlijke informatie kunt u gemakkelijk bepalen of een van de vele vloertoepassingen van Verhoof voor u interessant zijn. De echte voorbeelden uit de praktijk geven u hierover de beste referentie. Dennis Verhoof en zijn bedrijf Verhoof Floor Systems verstaat zijn vak

ter werd de eerste stap gezet naar zelfstandigheid en volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Producten en diensten werden gestaag verder uitgebreid en thuis metamorfoosde de zolder van Harrie meer en meer naar een echt werkplaatsje. In die periode werd ook begonnen met het maken van glas-in-lood ramen en de vraag naar deze ramen nam een vlucht. Voor Harrie was dit het moment om een aantal veranderingen door te voeren. Het professionaliseren en uitbreiden van zijn werkplek en apparatuur ondergingen een rigoureuze opwaardering. En niet te vergeten de ‘nieuwe’ hulp die hij kreeg van zijn vrouw Marianne. Zij was tot dan toe enkel bezig geweest als adviseuse maar ging succesievelijk Harrie ondersteunen bij alle onderdelen van de productieprocessen. We gaan terug naar het jaar 1997, waarin Harrie en Marianne het huidige pand aan de Berkdijksestraat in Tilburg kochten. Deze stap bood veel nieuwe mogelijkheden en Cattenstart Glas-in-Lood groeide uit naar wat het nu is. Een be-

Cattenstart anno 2011 is een modern bedrijf waar men ‘verstand’ heeft van Glas-in-Lood. U kunt bij Harrie Cattenstart terecht voor Glas-in-Lood ramen, glasfusing, brandschilderen en bijzondere glazen producten zoals, schalen en raamhangers. Wilt u kennismaken met Harrie en Marianne Cattenstart breng dan een bezoek aan hun bedrijf. U zult versteld staan van al het ‘moois’ dat door hun wordt gemaakt.

‘Bel nu naar mij voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis. Mijn bedrijf heeft geen grote dure showroom, grote reclamecampagnes of een uitgebreid wagenpark. Waar we wel voor staan is een persoonlijke aanpak en topkwaliteit werk voor een eerlijke prijs. Ik kom naar u toe met grote stalen en het juiste advies op maat. Onze kunststof vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis, gemakkelijk te reinigen, hygiënisch en slijtvast. Bel mij gerust mobiel 06 47 32 20 65, als ik niet direct kan aannemen spreek dan in en ik bel u supersnel terug’. Dennis Verhoof

Berkdijksestraat 89 5025 VD Tilburg Tel. (013) 463 20 54 www.cattenstart.nl

in toepassingen als grindvloeren, troffelvloeren, gietvloeren, marmerstone en egaliseren.

Verhoof Floor Systems Kralingenstraat 23 5045 NW Tilburg T: +31 (0)6 47 322 065 E: info@verhoof.com

www.verhoof.com


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

10

J A A RG A N G 8  N R . 81

voor

Geve

na

Dennis Rosema nodigt u uit om kennis te maken met de diensten, producten

voor

na

en medewerkers van zijn bedrijf. Stuk voor stuk vakmannen die uw gevel de komende 10 jaar kunnen beschermen tegen vervuiling. Reinigen en impregneren verzekert je de eerst komende 10 jaar tegen vorstschade. Door neerslag worden baksteen en pannen aangetast. Ze absorberen die neerslag, maar bij te veel vocht

voor

na

kan de steen of dakpan dit op den duur niet meer aan en laat vocht door, met alle gevolgen van dien. Door de steen of dakpan te reinigen en te voorzien van een waterafstotende impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand.

CSN laat uw huis er boven uit springen voor

voor

na

na

Los van het impregneren voor de toekomst, is in een tijd dat veel huizen te koop staan een mooie gevel beter verkoopbaar dan een smerige is de ervaring van Dennis Rosema, eigenaar van CSN. ,,Klopt ja, vooral wanneer meerdere gelijksoortige huizen in dezelfde straat te koop worden aangeboden, ben je automatisch geneigd om eerst naar het schoonste te gaan kijken. Gevelreiniging is niet zoals vroeger dat met zandstralen de gehele buurt met zand bedekt is. Tegenwoordig gebruiken we een mengsel van water en olivinezand. Het zand maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig de steen schoon. Na afloop zien de stenen en voegen er weer als nieuw uit. Informeer bij Dennis naar de mogelijkheden of nodig hem uit voor een bezoek aan huis. Dat kan telefonisch of via de website.

voor

na

Gevelreiniging Wanneer u de gevels van uw woning of bedrijfspand laat reinigen geeft dit allereerst een zeer fraaie en frisse uitstraling, maar nog beter is het effect van onderhoud aan uw gevels, dit voorkomt problemen aan uw gevels die ontstaan door vocht en bevuiling.

voor

WWW.CSNGEVELREINIGING.NL WWW.CSNSCHOONMAAK.NL WWW.CSNKOZIJNREINIGING.NL

na

CSN gevelreiniging hanteert de modernste reinigingsmethodes.

Cleaning Service Nederland Ruimelsingel 75, 5035 BN Tilburg [T] 06 - 55 89 41 46 [E] info@csngevelreiniging.nl

Stoomcleanen Stoomcleaning wordt toegepast om de oppervlakte van de gevel schoon te spuiten. Deze methode wordt vooral toegepast bij lichte vervuiling.

Vochtstralen Vochtstralen gaat iets verder dan stoomcleanen. Een mengsel van water en straalmiddel zorgt voor een optimaal resultaat. Straalmiddel maakt daarbij een draaiende beweging in het midden van de straal en poetst heel nauwkeurig alles schoon. Na afloop zien stenen en voegen er weer als nieuw uit. Belangrijk bij deze methode is het vooraf goed afstemmen van het juiste straalmiddel, CSN gevelreiniging besteed zeer veel aandacht aan de juiste reinigingsmethode en het streven naar een perfect gereinigde gevel.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

11

J A A RG A N G 8  N R . 81

elreiniging Uitblinker in het reinigen van gevels, vernieuwen van voegwerk en impregneren.

voor

na

voor

na

voor

na

voor

na

voor

na

voor

na

voor

na

Impregneren Impregneren na grondige reiniging voorkomt dat invloeden van buiten af de gevel aantasten. Onbehandelde stenen absorberen neerslag die ze vervolgens weer uitdampen. Telkens blijft een microscopische verontreiniging achter. Die tast op den duur voegen en stenen aan. Door vorst zetten niet volledig opgedroogde stenen uit. Daardoor wordt de hechte structuur aangetast. Door gevel en dakpannen te reinigen en te voorzien van een waterafstotende impregneerlaag wordt gevel of dak hier tegen bestand. Een geïmpregneerde gevel blijft ook veel langer schoon.

Graffiti reiniging en coating

CSN gevelreiniging biedt een totaalpakket waarin wij alle soorten voegwerk kunnen uitvoeren. Ook kan eventueel noodzakelijk metselwerk uitgevoerd worden.

Graffiti wordt soms gezien als een uiting van kunst, maar in de meeste gevallen wordt het als een vorm van vandalisme en verloedering beschouwd. Weghalen en herhaling voorkomen zijn dan de beste opties.

Cosmetische behandeling

Graffiti verwijderen

Stenen die vanwege nieuw of al eerder uitgevoerd metselwerk of vorstschade niet bij de overige gevel passen, kunnen op basis van cosmetische behandeling op kleur gebracht worden. Daardoor vormt de gevel weer een mooi en oorspronkelijk ogend geheel.

CSN Gevelreiniging heeft alle technieken in huis om graffiti op verschillende ondergronden weg te halen. De ondergrond bepaalt de toe te passen techniek. Heeft u een vraag over een van onze diensten, of wenst u dat wij contact met u opnemen, bel dan naar 06 - 55 89 41 46. Dennis Rosema is altijd uw eerste aanspreekpunt voor, tijdens en na elke opdracht.

| GEVELREINIGING | IMPREGNEREN | UITHAKKEN EN VERNIEUWEN VAN VOEGWERK

| GRAFFITI VERWIJDEREN | ANTI- GRAFFITI COATING AANBRENGEN | REINIGING VAN PANNENDAKEN


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

Het hele jaar 2011 is het feest bij: De Jong Tweewielers in Alphen, Bavel en Chaam

10-JARIG BESTAAN wordt gevierd in alle drie de filialen met heel veel interessante aanbiedingen GROOT ASSORTIMEN T

GEBRUIKTE FIETSEN TEGEN

WEG = WEG PRIJZEN N…. T KAN VRAAG NIET HOE HET

OOK NIEUWE MODELLEN TEGEN ONGELOOFLIJKE PRIJZEN !!!

G R AT I S HA AL EN BR EN G

SERVICE

12

J A A RG A N G 8  N R . 81

De Jong Tweewielers viert in 2011 het 10-jarig bestaan met al zijn klanten. Met drie vestigingen in Alphen, Bavel en Chaam wordt een groot publiek bereikt tot ver in de regio. Nieuwe trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd door Judirch de Jong en al zijn medewerkers en permanent getoond in de drie zaken. U bent bij De Jong Tweewielers verzekert van een enthousiast en jong team welke stuk voor stuk pure vakmannen zijn. Het assortiment wat wordt aangeboden in alle winkels is erg compleet. Bovendien staat garantie en service hoog in het vaandel, de eigen servicemensen lossen al uw probleempjes op. De Jong Tweewielers biedt u altijd een zeer scherpe prijs en uitstekende kwaliteit op elk onderdeel. De Jong Tweewielers - Alphen Bielzenspoor 3 • 5131 PJ Alphen T. +31 (0)13 508 16 12

HET HELE JAAR DOOR VERSCHILLENDE ACTIES FIETSHELM DIV KLEUREN

VOOR

FIETSHANDSCHOEN FOX

VOOR

€ 34.

van 59,00

€ 12.

KORT MODEL van 17,50

DIV. FIETSSCHOENEN, EXUSTAR / SHIMANO / SCOTT / AGU (OVERJARIGE MODELLEN)

FIETSKLEDING

ROGELLI / CAMPAGNOLO / AGU / SCOTT (OVERJARIGE MODELLEN)

95

50

5R0T% ING

KO

5R0T% ING

KO

OP=OP

OVERJARIGE MODELLEN FIETSEN

NU 10 / 20 / 30 / 40 % KORTING

De Jong Tweewielers - Bavel Brigidastraat 15 • 4854 CR Bavel T. +31 (0)161 43 32 80 De Jong Tweewielers - Chaam Dorpstraat 44-46 • 4861 AC Chaam T. +31 (0)161 49 64 66

WWW.DEJONGTWEEWIELERS.COM

GAZELLE / BATAVUS / SPARTA / MONTEGO / CORTINA / SCOTT / CUBE / MERIDA / FELT / THOMPSON / LOEKI / VOLARE

Ome Neeff, de perfecte gelegenheid voor uw... NET EVEN ANDERS,

ook voor uw feest en partij

Heeft u plannen voor een groot feest of een partijtje met vrienden en kennissen? Wilt muziek van de disco of hoort u toch liever live muziek? Ome Neeff entertainment is mogelijk. Zelfs zonder muziek biedt de warme sfeer van de zaal voldoende kansen voor een zeer geslaagd feest. Er staat prachtig meubilair en de zaal kan ge-halveerd worden. Dat maakt het voor kleinere groepen nog leuker.

Van hapje tot uitgebreid diner De mogelijkheden om uw feest extra luister bij te zetten zijn praktisch onbegrensd. Vanuit onze eigen keuken kunnen we allerlei soorten hapjes serveren, maar ook complete warme en koude buffetten tot en met luxe diners om je vingers bij af te likken. Ome Neeff biedt voor elke portemonnee een gezellig feest.

WWW.OMENEEFF.NL

kan elk soort feest verzorgen. Ook ander soort

Dorpsstraat 52 - Goirle - [T] 013-5303829 - [E] info@omeneeff.nl

FEESTEN & PARTIJEN


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

13

J A A RG A N G 8  N R . 81

Heerlijke belofte F ruit oogsten uit eigen tuin is fantastisch en lekker. Dat geldt niet alleen voor allerlei verrukkelijke soorten bessen. Vooral ‘grootfruit’ dat aan bomen groeit, geeft erg veel voldoening. Denk aan appels en peren, maar ook aan kersen en pruimen, kweeperen en moerbeien, nectarines en abrikozen, en aan allerlei soorten noten. Ze geven heerlijke en overvloedige opbrengst die u vers kunt eten of verwerken. Verser en duurzamer fruit dan direct uit de tuin, is er niet. Dat is ook aan de smaak duidelijk te merken. Er is zelfs niet veel ruimte voor nodig, want veel fruitboomsoorten en -rassen worden tegenwoordig ook op onderstammen gekweekt die de bomen klein houden. Ze groeien overal waar wat zon is, in gewone, goed gedraineerde tuingrond. Nog even en veel soorten bloeien weer uitbundig, meestal met roze of witte bloemen. Om geweldig van te genieten!

Kweepeer of-appel, bloeit met prachtige lichtroze bloesems.

Kies wat u wilt; (kwee)peren en appels

Stoofpeer (Pyrus ‘Gieser Wildeman’) heeft mooie witte bloesems

Er is handfruit dat u direct van de boom kunt eten, bewaarfruit en vruchten die verwerkt willen worden. De prachtige kweeperen (Cydonia oblonga) bijvoorbeeld zijn zo van de boom keihard, maar ze hebben een unieke smaak en geur Beroemd in tal van delicatessen uit het MiddellandseZeegebied als jam en compote, in appelmoes en gebak. Kweepeer behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Er zijn kweepeerrassen met een grote appel- of peervorm. Bij appels (Malus domestica) kent u het verschil tussen de honderden soorten handappels voor verse consumptie, bewaarappels die u lang kunt bewaren en moesappels. Maar er zijn ook zoete appels, met een hoog natuurlijk suikergehalte. Die laten zich heel goed drogen (voor tutti-frutti). Vooral oude rassen hebben vaak een unieke smaak. Voor peren (Pyrus communis) geldt ongeveer hetzelfde. Daarvan bestaan handen stoofpeerrassen. Heel bijzonder, ook qua smaak en vanwege het wat ‘korrelige’ vruchtvlees, is

Een peer als leifruit tegen een warme zonnige muur.

de Nashi-peer van Japanse origine. Vroeg geplukt zijn de meeste perensoorten goed bewaarbaar. Dit zijn allemaal pitvruchten.

Steenvruchten

Er zijn ook steenvruchten. De ‘steen’ is de harde kern in de vrucht, bijvoorbeeld in kersen (Prunus avium), zure kersen of morellen (P. cerasus), pruimen en kwetsen (P. domestica), perziken (P. persica), nectarines (P. persica var. nucipersica) en abrikozen (P. armeniaca). U kent ze. Kersenen pruimenbomen zijn bij ons volkomen winterhard. Perziken, nectarines en abrikozen staan liever wat meer beschut in de zon. Die zijn iets gevoeliger. Door de verandering van het klimaat de laatste jaren doen ze het hier echter steeds beter en zijn ze zeer de moeite waard.

Moerbei en notenbomen

Moerbeien bloeien in mei en rijpen in juli. In platte ‘dakvorm’ gesnoeide moerbeien zijn inmiddels heel geliefd Er bestaan twee hoofdsoorten: de witte moerbei (Morus alba) geeft wittig-roze vruchten (dit is de soort waar de

zijderups op wordt gekweekt) of de zwarte moerbei (M. nigra), die geeft donkerpaarsrode vruchten. Moerbeivruchten smaken heerlijk friszoetig. Ze hebben een soort langgerekte braamvorm. Notenbomen zijn er in tal van soorten: hazelaars (Corylus avellana), de lage meerstammige bomen of hoge struiken met de bekende in september oogstbare nootjes en de gele katjes in januari (ze zijn zelfsteriel, dus plant enkele rassen). Er zijn ook hazelaars met mooi roodbruin blad en rassen met korte, brede of grotere, langwerpige vruchten. De tamme kastanje (Castenea sativa) wordt een grote hoge boom. Een goed alternatief voor tuinen is de veel lager blijvende Chinese tamme kastanje (C. molissima) die ook een goede opbrengt geeft. De walnoot (Juglans regia) wordt in veel gevallen ook een grote boom, maar er zijn zelfs ook struikvormen. Veel rassen hebben geen naam, maar een nummer. Alle in kuip of container gekweekte bomen zijn het hele jaar door plantbaar.

tuin

S TMIAP ART

i

Verwijder beschermingsmateriaal dat u eerder op en rond planten hebt aangebracht.

i

Als het gras gaat groeien, begint ook het maaien.

i

Maak terrassen en paden algvrij.

i

U kunt nu haagplanten planten.

i

Schoon de vasteplantenborder op.

i

Geef al uw planten een goede basisbemesting (ook het gazon).

i

Het gazon eventueel verticuteren en herstellen.

i

Ventileer de kas als het buiten warm genoeg is.

i

Verjongingssnoei bij hortensia’s toepassen.

i

Potplanten zo nodig verpotten.

i

Winterharde vaste planten nu (ver) planten en eventueel delen.

Even opletten Vooral appel- en perenbomen, maar ook diverse pruimen en kersen en ook notenbomen geven veel meer vruchten als ze door stuifmeel van een ander ras dat in dezelfde periode bloeit, worden bestoven. Laat u bij uw rassenkeuze dus goed voorlichten over de beste combinatie. Maar er zijn ook zelfbestuivers die geen ‘vreemd’ stuifmeel nodig hebben.

Colour your Life Kleur je leven, kleur je tuin. Met een tuin geef je zelf letterlijk en figuurlijk kleur aan je leven. Vanuit deze gedachte is www.colour-your-life.nl ontwikkeld. Colour your life vertelt over de sierwaarde van tuinplanten, maar ook over het nut van planten in de tuin. Praktische en sfeervolle informatie over tuinplanten, om te gebruiken in de eigen tuin. Colour your Life wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

14

J A A RG A N G 8  N R . 81

KEUKENS & KEUKENS 7 .0 0 u m a -z a : 1 0 -1 7 .0 0 u z o n d a g 1 2 -1 e s lo te n d i. & wo . g

eigentijds, smaakvol en betaalbaar design Gelmelstraat 84-A 2320 Hoogstraten +323/320.99.00 (naast Lidl)

• • • • • • • • • • •

Gedurende de gehele maand worden er demonstraties gegeven over de diverse behandelmogelijkheden. Met de behandeling olie & hardwax heeft u het voordeel dat de vloer vochtbestendig is én dat u hem plaatselijk kunt verstevigen. Ideaal bijvoorbeeld voor in de keuken of in de hal, waar de vloer extra belast wordt. Deze behandelmethode is ook voor bestaande vloeren een optie. Tijdens één van onze demonstraties kunt u zelf zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met vloeren.

nieuwe collectie De mooiste showroom van België 600m2 Keuze uit meer dan 25 keukens Gratis offerte Gratis montage Gratis levering 5 jaar garantie 12 maanden reservatie Persoonlijk advies Altijd de voordeligste

ruRaTri bA feA 27 M g koopzonda uur 0 0 . 7 1 0 0 . van 11

Houten vloeren voor iedereen....................! DHZ-Parket presenteert haar nieuwe lijn Houtopia®, een nagenoeg werkingsvrije DUO-vloer. Deze vloerdelen hebben een gelijke toplaag als een massieve vloer. Een groot voordeel van Houtopia Duo-vloeren is dat er geen grote kieren in zullen ontstaan door de verschillende weersomstandigheden waar wij in Nederland bekend mee zijn. Houtopia Duo-vloeren zijn verkrijgbaar in 32 kleuroliën, geborsteld, verouderd, gebakken of in een gerookte versie. R I J E N

R I J E N

Houtopia Duo-plank Eiken Nuance, 19 cm breed ! incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

70,95 per m2

5295

R I J E N

nu !

B e s te k wa li te it vo o r d e la a g s te p r ij s !! !

R I J E N

Duo-Lamel Old finish Eiken Nuance, 4 kleuren incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

72,95 per m2

5495

R I J E N

nu !

Houtopia Duo-plank

Eiken Gerookt gebroken wit, 6 kleuren incl. vochtscherm, ondervloer olie, hardwax, lijm meubelvilt, onderhoudsmiddel

Normaal

79,95 per m2

6995 nu !

R I J E N

DHZ-Parket - Hoofdstraat 62a - Rijen - (naast Rabobank) - Tel. 0161-222182

AANBIEDING LEGGEN VAN UW VLOER € 250,(tot 50 m2, excl. plinten plaatsen)

Uw vloer laten leggen of schuren........ Er zijn verschillende manieren om de vloer te monteren: zwevend verlijmd, vast of met een clicksysteem. Er is zelfs een mogelijkheid om op vloerverwarming te leggen. Professionele leggers kunnen uw vloer plaatsen en als u de vloer zelf wilt leggen krijgt u daar ondersteunig bij. DHZ-Parket renoveert ook uw bestaande vloerdelen. Uw vloer is weer als nieuw na het schuren en kan ook behandeld worden met de unieke olie en hardwax formule. Kortom, goede vak-service op maat !!!

I.v.m. Carnaval zijn wij van 5 t/m 12 maart gesloten.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

15

J A A RG A N G 8  N R . 81

Compacte wellness ruimte voor de kleinere badkamer De badkamer heeft de laatste jaren de status gekregen van een kuuroord aan huis. Wellness dus, compleet met meerpersoons jacuzzi, sauna en stoomcabine. Maar laten we wel wezen, lang niet iedereen heeft daar de mogelijkheden voor. Inmiddels zijn de fabrikanten een stuk realistischer geworden. Naast pure vormgeving tekent zich nu ook aandacht af voor alledaagse

noden. Afgestemd op de beperkte afmetingen van de meeste Nederlandse badkamers. Die meer praktische instelling heeft geresulteerd in de introductie van ondiepere badkamermeubelen, taps toelopende baden en uitgekiende duo-oplossingen voor bad en douche. Ook het toilet wordt weer eens kritisch bekeken. Onder de nieuwe producten zien we

supersmalle fonteinmeubels, een slanke stortbak speciaal voor renovaties en de opkomst van het spa-toilet met reinigingsdouche als alternatief voor een apart bidet. Allemaal ruimtebesparende oplossingen die absoluut in een behoefte voorzien. Ook kleinere sanitaire ruimtes worden weer serieus genomen.

Compacte afmetingen, meer aandacht voor maatwerk en slimme alles-in-één oplossingen. Sanitairproducenten denken tegenwoordig volop aan de kleiner behuisde consument. Een overzicht van de noviteiten.

KLEINE BADKAMER R

Megagrote hoofddouches zijn het summum van doucheplezier. Deze Raindance E AIR van Hansgrohe is schouderbreed met elegant afgeronde hoeken. Voorzien van twee straalsoorten en waterbesparende technologie. www.hansgrohe.nl

groeiend aantal merken biedt daarom maatwerk aan. Glazen douchepanelen kunnen perfect op maat worden gemaakt, zelfs als het gaat om het uitzagen van moeilijke hoeken, bijvoorbeeld rondom balkconstructies.

Comfortabel ligbad en volwaardige doucheplek ineen; ideaal voor kleine badkamers. Bij een gevuld bad sluit de deur hermetisch. De Twinline2 van Artweger is uit te breiden met een whirlpoolsysteem. Leverbaar met kunststof of betegelbare mantel. www.artweger.com

Ruimtebesparende badmeubelen

Hangende montage blijft actueel voor badkamermeubelen. Mooi, want daarmee blijft de vloer vrij en oogt de ruimte royaler. De nieuwe, meer afgeronde vormgeving draagt ook bij aan een minder massieve, wat luchtiger uitstraling. Hoeken worden verzacht, wastafels kragen uit, onderkastjes neigen soms terug voor extra beenruimte. Opvallend bij de kubistische meubellijnen is het grotere aanbod aan smalle dieptematen. Denk daarbij aan 25 tot 35 cm, in plaats van de gebruikelijke 45 tot 55 cm. Handig daarbij zijn de spiegelkasten met vleugeldeuren die naar boven openklappen. Wat in alle programma’s gebleven is, zijn de kolomkasten – ideaal om overzicht te houden op al die kleine spulletjes. Soms vertaald in een staande versie op draaipoot, voor een vleugje ‘sixties’ gevoel. Overigens zijn hoogglans fronten – pianolak of gelakt glas – veruit favoriet. Niet gek, want dergelijke superspiegelende fronten werken extra ruimtelijk.

Waskom van Marlin

Baden plús douchen

Ook aan baden wordt volop gesleuteld. Zo zijn er als alternatief voor de grote tweepersoonsbaden nu taps toelopende vormen: breed bij de schouders, smaller bij de voeten. Daardoor neemt zo’n bad veel minder ruimte in en, bijkomend voordeel, verbruikt ook minder water. Een tweede ontwikkeling die doorzet is de combinatie van bad en douche – een wens van velen. De vormgeving van dergelijke duooplossingen is strakker geworden, de functionaliteit verbeterd. Naast de combimodellen met een hoge instap – óver de badrand – zijn er ook varianten met een hermetisch sluitend deurtje ín de badwand. Wat

het pluspunt geeft van een lage, veilige instap. Ruimtebesparende oplossingen zien we eveneens in het saunasegment. Denk aan stoomcabines met een geïntegreerde douche. Of aan de combinatie van sauna, stoombad en de zo populaire infrarood ‘zonnedouche’. Inmiddels zijn er al totaaloplossingen op de markt waarbij al deze wellness gemonteerd is in één, modulair op te bouwen cabine.

Bad van Duravit

Maatwerk

In kleinere badkamers moet je soms woekeren met de ruimte. Hetgeen meer dan eens creatieve oplossingen vereist. Dat geldt zeker voor badkamers op zolder, onder het schuine dak. Een standaard douchecabine of inloopdouche past daar simpelweg niet. Een

Maatwerksystemen treffen we ook aan bij de wastafels. Vaak gaat het dan om gegoten modellen van beton, glasvezelbeton of steencomposiet. Model, dikte, kleur en de plaats en/of vorm van de waskommen zijn daarbij variabel. Voor de zogenaamde ‘solid surface’ materialen (acryl met mineralen; merknaam onder andere Corian®) geldt in principe hetzelfde. Door middel van gieten, frezen en polijsten kunnen er eigen ontwerpen worden gerealiseerd in naadloos maatwerk – net zoals het aloude terrazzowerk. Bedenk wel dat dit alles arbeidsintensief is, waardoor ‘custom made’ design vaak aanzienlijk duurder uitvalt dan standaard modellen.

Verborgen techniek

Pré in de kleinere badkamer: de verborgen afvoertechniek in wastafels. Geen aandacht trekkende putjes meer, maar subtiele goten en oplegplaten waaronder de eigenlijke afvoer verstopt zit. Dat oogt lekker strak, waardoor het totaalbeeld mooi rustig blijft. Hetzelfde zien we bij de dorpelloze inloopdouches die vaak voorzien worden van een gootsifon – zo’n strip met gaatjes – in plaats van een klassiek putje. Maar zelfs die kan vervallen wanneer gekozen wordt voor de nieuwe wandafvoer, waardoor badkamer- en douchevloer dan écht naadloos in elkaar overlopen. Wat overigens wel een perfect op afschot gelegde vloer vergt. Als alternatief voor dat dorpelloze douchen zijn er daarom ook iets

Wasmeubel van Pelipal. Ondiep, asymmetrisch wasmeubel. Opvallend is de schuin aflopende bodemplaat en de geïntegreerde handdoekdrager. uitgeholde, maar toch superplatte douchebakken ontwikkeld, waarvan de randen perfect aansluiten bij de badkamervloer. En nu we toch stilstaan bij de douche, is het eigenlijk geen zonde van al dat warme water dat zomaar in het putje verdwijnt? Speciaal daarvoor is nu een nieuw type warmtewisselaar ontwikkeld. Zo’n douche-WTW (WarmteTerugWinningsysteem) heeft een dubbele buisconstructie waarbij het afvoerwater warmte overdraagt aan tegengesteld stromend leiding- of cv-water. Een gemiddeld huishouden kan hiermee circa 40% besparen op de energierekening voor warm water (bron: MilieuCentraal). Bepaald de moeite waard dus; met recht een ‘hot item’ in sanitairland.

Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking bij de realisatie van dit artikel.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

16

J A A RG A N G 8  N R . 81

Ontwerp, uitvoering, reparatie en restauratie, inbouw in dubbel glas, glasfusing, brandschilderen

Berkdijksestraat 89 - 5025 VD Tilburg - Tel. (013) 463 20 54 - Fax. (013) 591 08 56

Binnen en buitendeuren deurbeslag

- Massief houten stijl met MDF toplaag - Massieve MDF panelen, wit voorbehandeld stomp of opdek in alle standaard maten - Diverse glasopties en andere modellen tegen speciale prijzen. Elders 209,- CVT prijs

Parket, laminaat en houten vloeren

Kasten en opbergsystemen inloopkasten

NU

TOPKWALITEIT LAMINAAT

GRATIS

Inmeten en plaatsen van uw Garobe en Noteborn maatwerkkast

vanaf

Maatwerk Stala Innovatie B.V. kan voor u de inrichting verzorgen voor het gehele huis, bijvoorbeeld de inrichting van de badkamer, de keuken, kledingkasten voor de slaapkamers, inloopkasten, kasten in de huiskamer, inrichting kantoorruimte in huis e.d.

Keuken Createurs geeft vorm aan uw wensen! OPENINGSTIJDEN: Ma t/m vr van 10.00 - 17.00 uur. Za van 10.00 - 16.00 uur. Do. KOOPAVOND tot 20.00 uur

Spoorweide 1, 5133 NM Riel, T. 013 518 22 28

Als uw nieuwsgierigheid is gewekt of als u meer wilt weten bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons bedrijf.

www.stala-innovatie.nl

Bielzenspoor 2, 5131 PJ Alphen (N-Br), Tel.: 013- 508 23 81

BURO VOOR GROENE TECHNIEKEN

Contact ons NU. Als u volgend voorjaar wilt genieten in uw eigen ‘BUITENKEUKEN’.

WIJ VERZORGEN ALLES: ontwerp, tekening, vergunning en uitvoering.

Slaapkamers - Keukens Kasten - Balie’s En nog veel meer... Belsebaan 1

5131 PH in Alphen

Tel. 013 - 508 28 39

VERDISTRAAT 50

5144 XS WAALWIJK

T 06  53880488

WWW.ACERGP.NL


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

17

J A A RG A N G 8  N R . 80

SAMEN wonen, SAMEN genieten Alles in huis met Nederlands Design Ieder z’n eigen plekje op de bank. Gezellig samen eten en natafelen. En zondagochtend op bed de krant doornemen met verse koffie. Niks geen Hollandse kneuterigheid maar een kwestie van samen wonen én samen genieten. Het Nederlandse meubel heeft in dit opzicht álles in huis: een stuk comfort en functionaliteit plus een bepaalde nuchtere vormgeving waardoor de meeste meubels eerder tijdloos dan heel trendy zijn. Ook duurzaamheid is belangrijk. Ook in dat opzicht heeft Nederlands design een streepje voor. Want sociaal maatschappelijk verantwoord ontwerpen en ondernemen zit van oudsher in onze cultuur. Maak kennis met de nieuwe meubeltrends van eigen bodem, waarin zowel de kleuren als dessins dit seizoen een zomerse frisheid tonen.

SMAKELIJK INGERICHTE WOONKEUKEN VOOR FIJNPROEVERS

De eet- of woonkeuken is vaak hét sociale kruispunt in huis. Hier wordt gekookt en samen gegeten. En als het even kan gezellig nagetafeld. Vaak is de eettafel ook de plek om de post uit te zoeken, koffie te drinken, huiswerk te maken of samen een spelletje te doen. Kortom: hier gebeurt het! Ronde en organische gevormde tafels zoals deze Circlips-tafel van Castelijn hebben als grote pluspunt dat ze veel ‘socialer’ zijn.

Je zit veel meer echt samen aan tafel en er ontstaan niet zo snel aparte (praat)groepjes. Eetkamerstoelen moeten vooral lekker zitten. Maar dát is heel persoonlijk; waar de een het liefst een comfortabele kuipstoel heeft in een dikke, gewatteerde stof (fauteuil Lotus M van Montis), zit de ander liever harder. Bijvoorbeeld op de vriendelijk gevormde Pebble van De Vorm of de opvallend opengewerkte kunststof Hare Chair van Hartman.

Zoveel smaken, zoveel stoelen. En tóch vormen al deze verschillende stoelen aan tafel een mooi geheel, omdat de kleuren kloppen: lichtgrijs, olifantengrijs, roomwit en wit. Kleuren die harmonieus samenkomen in het armfauteuiltje Tanja van Meubitrend met letterprint bekleding. Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking bij de realisatie van dit artikel.

Lindom uitgelicht: Een regenboog van handdouches: GROHE voegt kleur toe aan je badkamer Een regenboog van handdouches: GROHE voegt kleur toe aan je badkamer. De Rainshower® WaterColours Collection is tijdelijk verkrijgbaar en bestaat uit zes verschillende kleuren. Deze ongewone handdouches met vrolijke kleuren en span-

nende vorm zijn niet alleen zeer aantrekkelijk voor het oog, hun prestatie en kwaliteit zijn al even indrukwekkend. Zoals alle hoogkwalitatieve douches van GROHE is de Rainshower® WaterColours Collection uitgerust met de GROHE DreamSpray® tech-

nologie voor een perfecte waterverdeling over alle sproeigaten. De Rainshower® WaterColours Collection voegt niet alleen kleur toe aan iedere badkamer, maar staat ook borg voor langdurig doucheplezier.

Wilt u persoonlijk advies? Kom dan naar Lindom! Bij Lindom kunt u badkamers beleven in uw stijl, sfeer en kwaliteit. Uw keuze, onze uitdaging. Tot ziens.

Ringbaan Zuid 374, Tilburg [T] 013 - 536 1 13 55, [E] info@lindom.nl

badkamerspecialist

WWW.LIND DOM.NL

RUNNER-UP


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

18

J A A RG A N G 8 ďšş N R . 81

wat doen wij?: Websites

Belettering

Webshops

Textiel

Drukwerk

Print en Kopie

Neem ook eens een kijkje op onze website om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. WWW.VANBOXTELRECLAME.NL

Recent opgeleverd de webshop voor Rings Goirle Specialized Concept Store uit Goirle en de website voor Evenementenpark De Seterse uit Oosterhout! Voor beide opdrachtgevers zijn de kwaliteiten van ons team optimaal tot zijn recht gekomen. Erwin en Hans van Rings Goirle zijn super tevreden over hun webwinkel. Voor Evenementenpark De Seterse heeft Van Boxtel Reclame een opvallende en functionele website gemaakt. Beide websites zijn perfect geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Wilt u ook weten wat Van Boxtel Reclame voor u kan betekenen? Neem dan de moeite om contact op te nemen en de kans te pakken om een persoonlijk en vrijblijvend gesprek te hebben. U zult positief verrast zijn over mogelijkheden, aanpak, kwaliteit en prijs. www.rings-online.nl

www.deseterse.nl

Tip van de maand VBR Promo Flyers Dubbelzijdig full colour A6 formaat: 105 x 148 mm 2.500 stuks

60.-

Kijk op onze website voor aanvullende informatie. Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Elke reclameboodschap verdient professionele aandacht, op ons enthousiasme en vakkennis kunt u altijd rekenen. tilburgseweg 69

goirle

T. 013-518 66 33

www.vanboxtelreclame.nl


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

19

J A A RG A N G 8  N R . 81

Auping, goede ventilatie en vochtregulatie

Luchtveringsmatras van Matrair

W

De AVS dekbedden van Auping zijn ontwikkeld om aan te sluiten bij de overige AVS producten van Auping: spiraalbodems, boxsprings, matrassen en kussens. Deze AVS dekbedden bieden een goede ventilatie en vochtregulatie en zijn er in vijf varianten. De AVS kussens zijn er in tien varianten, in dons, synthetisch, latex en viscomateriaal. Alle donzen en synthetische AVS kussens zijn voorzien van ventilerend materiaal en een vultuit, om zelf vulling toe te voegen of te verwijderen. www.auping.nl

Slaapkamergeheimen

e slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, aler-

theid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hóe we slapen is daarom belangrijk: een drukverlagend matras, een dekbed dat ventileert en de sfeer in de slaapkamer dragen allemaal bij aan een betere nachtrust. Eco en ergonomie zijn tegenwoordig óók bij de ontwikkeling van slaapkamerartikelen de kernwoorden, zonder daarbij afbreuk te doen aan comfort en sfeer. Deze punten zijn zeer persoonsgebonden: de slaapkamer vertelt dan ook veel over de persoon die er slaapt.

JOUW BED VERTELT WIE JIJ BENT!

WOONWINKELEN TIPS Ga goed voorbereid op pad: Tip 1. Goede voorbereiding

Hoofd, schouders, knie en teen

Net als vorig jaar zien we dat ergonomie nog steeds én steeds meer een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van bedden. Ingebouwde massagesystemen zijn misschien niet voor iedereen weggelegd maar ook voor het ‘gewone’ matras geldt dat deze niet achterblijft. Ergonomische ontwikkelingen dringen door tot alle slaapkamer-regionen en eigenlijk bestaat er niet meer zoiets als een ‘slecht’ matras. Belangrijk is vooral dat je de producten kiest die bij je passen: bij jouw slaapbehoeften, slaaphouding, lichaam, gewicht en wensen. Een koudschuim matras bijvoorbeeld, is door de open celstructuur goed vochtabsorberend en biedt goede

ondersteuning. Bij polyether matrassen ontstaat er sneller een kuil, door de gesloten celstructuur. Latex matrassen zijn schimmelwerend en erg veerkrachtig en ook pocketvering matrassen zijn extra veerkrachtig door de interne veren. Traagschuim matrassen vormen zich goed naar het lichaam, waardoor het overal optimale ondersteuning biedt en drukverlagend werkt. Dit geldt ook voor het gelmatras, dat zich geheel naar het lichaam vormt. Relatief nieuw is het luchtgeveerde matras. Dit matras beschikt over een luchtkern die met één druk op de knop harder of zachter ingesteld kan worden, waardoor de ondersteuning en lighouding veranderen. Hiermee is de slaaphouding én nachtrust volledig naar eigen

wens in te stellen. Topmatrassen zijn inmiddels een bekend verschijnsel en komen de hygiëne en het comfort ten goede. Een nieuw verschijnsel zijn de ‘gespleten’ topmatrassen. Deze zijn aan de bovenkant als het ware ingeknipt tot heuphoogte, waardoor de rugdelen van tweepersoonsbedden individueel verstelbaar zijn. Een fijne oplossing als de één wil slapen en de ander nog wil lezen. Met de aankoop van een matras is de keuze voor de juiste bedbodem – lattenbodem, spiraal of boxspring al of niet met verstelbaar hoofd- of voeteneinde – minstens zo belangrijk. Bovendien ‘werken’ sommige matrassen beter op bepaalde bedbodems. Goede voorlichting is op dit punt dus van belang.

TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Analyseer welk ’slaaptype’ jij bent. Slaap je veelal op je rug of op je zij? Heb je het vaker warm of koud ’s nachts? Transpireer je veel of weinig? Neem deze punten mee bij de aanschaf van een nieuw matras, bedbodem, dekbed of kussen.

Tip 2. Bepaal de sfeer

Met verf, behang, vloerbedekking, gordijnen en bedtextiel breng je sfeer in de slaapkamer. Knip plaatjes uit tijdschriften van kleuren, sferen, materialen die je aanspreken en maak daar jouw persoonlijke moodboard van. Dit voorkomt dat je, door het enorme aanbod, de weg kwijt raakt. Toets alles wat je ziet aan je moodboard. Stick to your plan!

Tip 3. Ga proefliggen

Ga uitgebreid proefliggen. In de meeste slaapkamerspeciaalzaken krijg je uitgebreid de gelegenheid om te proefliggen. Doe dit vooral ’s ochtends. In de loop van de dag raak je vermoeid en ligt alles lekker.

Tip 4. Laat je adviseren

In de betere slaapkamerspeciaalzaken kunnen ze je goed informeren over de verschillende slaapsystemen en hun eigenschappen. Ook geven ze advies over bijvoorbeeld de maatvoering van het matras. Ga altijd uit van je lichaamslengte en tel daar minimaal 20 cm bij op. Natuurlijk hebben ze in deze speciaalzaken altijd de nieuwste collecties bedtextiel en accessoires.

Tip 1. Slaap met een raam open of lucht overdag je slaapkamer goed (een half uur of langer).

Tip 2. Drink geen koffie, cola of teveel alcohol voor het slapengaan. Tip 3. Koop om de vijf jaar een nieuw matras en een nieuw dekbed en kussen.

Tip 4. Maak ’s avonds nog een stevige wandeling van minimaal een kwartier.

Tip 5. Percal katoen is het mooiste, zachtste materiaal voor bedtextiel: je merkt direct dat je lekkerder ligt.

Tip 6. Een fris en schoon bed slaapt (vanzelfsprekend) het lekkerst. Dat Patchwork hot is, zien we ook in de nieuwe collectie bedtextiel van PIP Studio. Oer-Hollandse motieven wisselen elkaar af. www.pipstudio.nl

Tip 7. De geur van lavendel werkt rustgevend: leg een zakje naast je bed.

Tip 8. Tot slot: een leuke bedpartner, waar je lekker tegenaan

kunt kruipen, is ook bevorderlijk voor een goede nacht(rust).

d l k Met de bovenstaande artikelen van SecondaVita geeff je je slaapkamer in een mum van tijd een oppepper. Met een mooie bedsprei, een rolkussen aan het voeteneinde en een paar grote leefkussens op de grond, ziet de slaapkamer er direct een stuk relaxter uit. Bovendien bevatten de producten veel kleur! Zo zijn er veel dekens en kussens in het folkloristische thema, met veel oranje, blauwe ruiten en kanten applicaties. Daarnaast zijn er ook kussens en dekens met een Afrikaans voorkomen, met exotische kleuren en prints. Alle producten bestaan bovendien uit gerecycled basismateriaal, dus cradle to cradle. www.secondavita.nl Bouwen, Wonen & Lifestyle dankt Perscentrum Wonen voor de samenwerking bij de realisatie van dit artikel.


BOUWEN WONEN LIFESTYLE

J A A RG A N G 8  N R . 81

20

DE BESTE KEUKENBLADEN VAN NEDERLAND in composiet en natuursteen worden gemaakt in Tilburg! Centaurusweg 148a

5015 TA Tilburg Tel.: 013 - 456 43 50

w w w. l i o n - s t o n e . n l

W E B S IT E V E R N IE U WD

Bouwen Wonen & Lifestyle februari 2011  

Bouwen Wonen & Lifestyle brengt u maandelijks, in een oplage van 100.000, een gevarieerde, interessante leeskrant boordevol nieuws uit de re...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you