Page 1

Manual de branding

Aleea Universității Nr.1, Campus, Sala P40 | Constanța | România


Cuprins 1. European Step – Intercultural youth development project 2. Descriptor 3. Logo Reguli de folosire Poziționare în pagină Poziționarea pe poster și flyer Culori

4. Materiale tip de comunicare 5. Fonturi și tipografie 6. Contact

www.aiesecconstanta.ro

2


European Step – Intercultural youth development project European Step este un proiect ce dorește să fie prima opțiune pentru școlile generale și liceele din Constanța pentru dezvoltarea într-un cadru non-formal prin interacțiunea cu mediul european. Acest proiect este destinat elevilor de școala generală (clasele VII și VIII) și liceenilor (clasele XI și XII).

Despre European Step

Scopul proiectului este de crește nivelul de interacțiune cu mediul european prin accesul la educație non-formală intr-un cadru intercultural și tineresc.

Scopul proiectului

Proiectul își propune să ofere participanților un ciclu de învățare complementar educației formale constănțene. Ciclul de învățare este dezvoltat de echipa organizatoare cu ajutorul Echipei de Conducere AIESEC Constanța. Ciclul de învățare va fi dezvoltat ca o continuitate prin construirea unor activități progresive începând cu perioada de toamnă și continuând cu cea de primăvară. Curicula de toamnă va consta în dezvoltare personală cu o continuare pe perioada primăverii ce va conține orientare în carieră și dezvoltarea unor abilități profesionale. Întregul proiect va fi construit în jurul dezvoltării unor abilități, construirea unor atitudini ce îi vor ajuta pe participanți să evolueze într-o societate europeană și aducerea de noi perspective prin orientarea în carieră.

Unicitatea proiectului

www.aiesecconstanta.ro

3


  

proiect european susținut în limba engleză pregatire continuă bazată pe o educație non-formala progresivă pregatirea elevilor în momente de trecere de la o etapă educatională la alta (școala generală către liceu și liceu către facultate) prin orientarea în carieră

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional cu o istorie de 62 de ani de implicare activă în formarea tinerilor din toată lumea, reunind 40000 de membrii din 110 țări și teritorii. Scopul AIESEC este acela de a crea viitorii lideri ai societății. În România, AIESEC există de 20 ani în 15 orașe, acestea fiind principalele centre universitare din țară: Arad, București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești, Oradea, Sibiu, Suceava, Timișoara și Tîrgu Mureș.

Elemente specifice

Despre AIESEC

În Constanța, AIESEC există de 17 ani aducând impact pe proiecte orientate pe antreprenoriat, educație, IT și CSR. De-a lungul timpului AIESEC Constanța a format 150 de tineri ce aduc un impact pozitiv în societate și a oferit experiențe internaționale pentru 100 de tineri (atât pentru tineri din Constanța ce au mers într-un stagiu de practică internațional, cât și pentru tineri din întreaga lume ce au venit în Constanța să învețe și să aducă noi perspective).

www.aiesecconstanta.ro

4


Descriptorul: Intercultural youth development project Descriptorul reprezintă descrierea proiectului European Step: domeniul de activitate, poziționarea și care sunt punctele forte ale acestuia: proiect intercultural de dezvoltare al tinerilor.

Descriptor și Logo

Descriptorul trebuie să nu apară separat de logo. Poziționarea acestuia este centrat sub logo-ul European Step la o dimensiune cât lungimea logo-ului. Fontul descriptorului – Intercultural youth development project – este Corbel, descriptor care apare întotdeauna sub logo European Step și niciodată separat de acesta. Descriptorul va fi întotdeauna în limba engleză pentru a sublinia internaționalismul proiectului și faptul că este un proiect cu perspective europene. Excepție la această regulă vor face materialele ce au scop juridic, materiale ce sunt destinate apariției în presa scrisă și digitală unde se va folosi limba română pentru o comunicare mai clară a proiectului. În aceste cazuri se va folosi: “Proiect intercultural de dezvoltare al tinerilor”. Descriptorul nu va fi folosit în alte scopuri decât în cele ce țin de comunicarea proiectului pe diferite canale de promovare. www.aiesecconstanta.ro

Fontul descriptorului Limba utilizată

Folosirea descriptorului 5


Logo Logo-ul este primul și cel mai important element de identitate vizuală a proiectului European Step. Reprezintă dezvoltare, interculturalism și noi perspective. Logo European Step inspiră tinerețe prin fontul și culorile vii utilizate ce exprimă dinamismul elevilor și al liceenilor.

Logo European Step

Contrastul de culori vii și forma neobișnuită asigură unicitatea acestuia. Descriptorul descrie ceea ce face proiectul, care este grupul căruia i se adresează și educația interculturală pe care se bazează proiectul. Pentru materialele alb-negru se folosește combinația de culori monocromatice de alături (vezi mai jos culorile utilizate).

www.aiesecconstanta.ro

6


Reguli de folosire Logo-ul comunică faptul că European Step este sursa mesajului, pe toate materialele de comunicare ale proiectului. Pe toate materialele logo-ul European Step va fi însoțit de descriptorul proiectului: Intercultural youth development project. Folosirea strictă după regulile de utilizare a logo-ului crește conștientizarea și identitatea proiectului European Step.

Reguli de folosire

Reguli fundamentale privind folosirea logo-ului: logo-ul trebuie să apară la standarde maxime de calitate în funcție de destinația acestuia (pentru print minim 300 dpi) logo-ul se folosește întotdeauna pe fond alb pentru o vizibilitate mai mare logo-ul trebuie să fie întotdeauna poziționat pe linie orizontală pe toate materialele ce reprezintă o activitate a proiectului European Step, logo-ul va fi poziționat în colțul stânga sus zona de vizibilitate din jurul acestuia trebuie respectată (vezi mai jos) dimensiunea și poziția trebuie respectate conform indicațiilor www.aiesecconstanta.ro

7


Poziționare în pagină 1 unit length – 1/4 din lungimea logo-ului 1 unit height – 1/4 din inaltimea logo-ului Logo-ul European Step se va poziționa la o distanță de minim 1 unitate (față de fiecare latură) de marginile materialului și a elementelor de creație din jurul acestuia. Logo-ul European Step se va poziționa la o distanță de minim 1,5 unități (față de fiecare latură) de logo-urile din jurul acestuia în cazul în care apare alături de acestea. 8


Poziționarea pe poster și flyer Logo-ul European Step se va poziționa în colțul din stânga sus pentru o mai bună vizibilitate. Acesta se va poziționa în funcție de distanțele precizate anterior. Pe poster întotdeauna se va folosi varianta lungă a logo-ului AIESEC cu descriptor. Pe flyer întotdeauna se va folosi varianta scurtă a logo-ului AIESEC. Excepție a așezării logo-ului poate fi atunci când logo-ul AIESEC este poziționat în altă parte decât partea superioară a posterului/flyerului. În acest caz logo-ul European Step poate fi poziționat în partea superioară la stânga, centrat sau la dreapta. www.aiesecconstanta.ro

9


Descriptor Galben Albastru

Logo-ul European Step conține 3 culori vii prin care exprimă tinerețea și interculturalismul proiectului. În orice apariție a logoului pe orice material se vor folosi întotdeauna următoarele culori:

Verde

Culori

www.aiesecconstanta.ro

CMYK: 38-2-96-0 RGB: 144-200-52

CMYK: 89-23-2-0 RGB: 0-124-195

CMYK: 2-25-96-0 RGB: 248-195-0

CMYK: 0-0-0-100 RGB: 31-26-23

10


Galben Albastru Descriptor devine devine

Varianta monocromatică a logo-ului conține 3 tipuri de culori pentru a ajuta la claritatea acestuia. Pe orice material alb-negru se vor folosi întotdeauna următoarele culori monocromatice (explicarea se va face raportându-se la pagina precedentă):

Verde devine

Culori monocromatice

www.aiesecconstanta.ro

CMYK: 0-0-0-60 RGB: 114-112-111

CMYK: 0-0-0-100 RGB: 31-26-23

CMYK: 0-0-0-20 RGB: 194-193-193

CMYK: 0-0-0-100 RGB: 31-26-23

11


Materiale tip de comunicare Pe materialele tip de comunicare (fax, scrisori, prezentări word) logo-ul European Step va avea următoarele dimensiuni: lungimea de 4,5 cm și înalțimea de 3 cm. Formatul tip pentru prezentări Word și PowerPoint se găsesc în pachetul Corporate Identity.

Fonturi și tipografie Fonturi utilizate pentru logo

 

Fontul European Step – Mia’s Scribblings Fontul descriptorului – CorbelPe materialele fizice și pe cele redactate în Microsoft Office sau Adobe, fontul principal de redactare este Times New Roman În mediul online (web) fontul folosit este VerdanaTipografie

Toate fonturile necesare se găsesc în pachetul Corporate Identity. www.aiesecconstanta.ro

12


Contact AIESEC Constanta: Adresa: Aleea Universității Nr.1, Campus, Sala P40 | Constanța | România | 900470 Număr de telefon: 0341 409 800 E-mail: constanta@aiesec.net Persoană de contact: Valentin Sava VicePreședinte Comunicare 2010-2011 Număr de telefon: 0734 215 888 E-mail: sava.valentin@aiesec.net Skype: valy.sava

www.aiesecconstanta.ro

13

Brand Manual - European Step  

This is the brand manual of European Step which is an intercultural youth development project for students.

Advertisement