Page 1

í óóäáâŽë=

Produktinformation og vedligehold HBH Trading | Dybvighovedvej 34 | Løjt Kirkeby | 6200 Aabenraa | www.HBH-trading.dk | Tel: +45 7461 8511


HD236

Materiale

HBH planker er fremstillet efter de nyeste teknologier af træfibre blandet med genbrugsplast og bindemiddel.

Struktur

HBH terrasse er hule kompositprofiler fremstillet ved ekstrudering.

Profildata Planke

Mål

Længder

Vægt

21 x 145 mm

5000 mm

2,4 kg/m

Plankernes fysiske og mekaniske egenskaber.

Plankerne er gennemtestet og afprøvet hos SGS og ASTM, begge internationalt anerkendte certificerings virksomheder. Bøjnings egenskaber: ASTM D6109-05 Vandpåvirkning: ASTM D1037-06a sec. 23 Materiale tæthed: ASTM D792-08 Slidstyrke: ASTM D4060-07 Brandtest: ISO9239 Brudstyrke: ASTM D4495-00 * Hårdhed: ASTM D1037-06a * HBH terrasse planke er mekanisk testet til en flade belastning på 250 kg/m2 . Testet med en strø afstand på 400mm, med en sikkerhedsfaktor på 1,5 - hvilket giver en reel max. belastning på 375 kg/m2 før evt. brud. Ønskes der større belastning, skal afstanden mellem strøer formindskes i henhold til montage skema.


Montering Strøer / understøtning Profil

Privat bolig

Virksomhed

Samlinger 45o

HD 236

400 mm

350 mm

200 mm

De anførte mål er maksimal afstande mellem strøer

Ekspansion og endesamlinger

Der skal under montering, holdes en afstand på 5mm ved endesamlinger. Plankerne kan udvide sig under forskellige vejrforhold. Sørg for, at ingen planker har en længde på under 500 mm, og er understøttet af min. 2 strøer. Hvis plankerne skal lægges mod væg eller stakit, er det vigtigt, at der holdes en afstand på 30 mm hele vejen runde, da det sikrer mulighed for fornuftig afvanding. Husk ligeleds fald på terrassen.

Montage clips

HBH terrasseplanker monteres bedst med de originale montage clips fra HBH. Ved montering af første planke klipes den ene side af fanerne på clipsen og skruen skrues ca. 30 gr. vinkel ind i noten. (se skitse)

Efterfølgende lægning

Clips monteres med en afstand på max. 400 mm. Clipsen monteres med en skrue i en 30 grader vinkel ned i strøen. Sørg for at clipsen er presset helt ind og ligger vandret på strøen. Næste HBH planke trykkes skråt ind den fastgjorte clips. Brug gummihammer eller let slag med hånden, og sørg for, at HBH planken er helt inde i clipsen. Herefter monteres næste clips.

Afslutning

HBH terrasseplanker afsluttes med de originale montage clips fra HBH. Ved montering af sidste planke klipes den ene side af fanerne på clipsen og skruen skrues ca. 30 gr. vinkel ind i noten. (se skitse)


Vedligeholdelse af HBH terrasse planker Generelt om rengøring og vedligehold af HBH planker Rengøring med vandslange, kost og evt. højtryksrenser vil fastholde den oprindelige farve mest muligt. Plankerne bør rengøres på denne måde med jævne mellemrum for at sikre, at overfladen holdes fri for skidt, og for at hulrummet under terrassen forbliver frit og i stand til at lede vand væk. HBH plankernes unikke overflade med høj gnidningsmodstand er derfor modstandsdygtig over for fugtoptagelse og pletter. Hvis der rengøres umiddelbart efter, der er blevet spildt, er vand normalt nok til at fjerne alle spor. I modsat flad kan der anvendes varmt vand, et rengøringsmiddel fra husholdningen og en blød børste/svamp. Ved brug af Grill, tilrådes en beskyttelses plade, for at undgå fedtpletter.

*) SGS er verdens førende inspektion, kontrol, prøvning og certificering selskab. SGS er anerkendt som global benchmark for kvalitet og integritet. Med mere end 70.000 ansatte, driver et netværk af mere end 1.350 kontorer og laboratorier rundt om i verden. **) ASTM International, tidligere kendt som American Society for Testing and Materials (ASTM), er en globalt anerkendt inden for udvikling og levering af internationale standarder. I dag er omkring 12.000 ASTM standarder, der bruges over hele verden til at forbedre produkternes kvalitet, øge sikkerheden, og opbygge forbrugernes tillid.

Kindwood fra HBH Trading  

Produkt og vedligholdelse af HBH terrasse planker

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you