Page 12

Dr. Varga Petra a FIVOSZ Csongrád megyei elnöke – Hogy miért éri meg FIVOSZ-tagnak lenni? Szerintem a legfontosabb a tanulás. Elképesztő erővel bírunk, összetartunk, és egymás cégeit támogatjuk. Kapcsolatokat építünk, és új partnereket, vásárlókat szerzünk. Mégis úgy gondolom, az, hogy látjuk társaink személyes fejlődését, ahogy a cégük egyre növekszik, hogy évről évre határozottabbak: ezek az igazi értékek. Az ő példamutatásukon keresztül megtanulunk mi is kiállni és beszélni a sikereinkről, vagy olykor éppen a buktatókról. Tudást kapunk és tudást adunk. A FIVOSZ ereje számomra a kapcsolatokban és az egymástól tanulásban rejlik.

– A FIVOSZ számunkra olyan közösséget jelent, ahol kitárul a világ, és a fiatal vállalkozók megismerhetik egymást, kapcsolatokat szerezhetnek. Számunkra nagyon fontos, hogy megismerjük azt a fiatal generációt, amely önerejéből szeretne létrehozni valamit ma Magyarországon. Számítunk egymásra, és igénybe vesszük egymás szolgáltatásait. Együtt pedig olyan telekommunikációs és egyéb szolgáltatásokat vehetünk igénybe, mintha egy közös nagyvállalat lennénk. A FIVOSZ-ban látjuk annak lehetőségét, hogy a hozzánk hasonló kisebb vállalkozások ki tudjanak lépni a multik árnyékából. A közösség hozzásegít minket a jobb feltételekhez és az egyre szélesedő belső piachoz. Fórumként működik, ahol együttműködés alakulhat ki a különböző profilú cégek között, hogy közösen magasabb színvonalú szolgáltatást kínálhassunk – állítja Kazai Péter és Zákány Máté, a Core Systems Kft. tulajdonosai, akik az év elején csatlakoztak a FIVOSZ csapatához.

12

– A vállalkozásunknak furcsa a terméke: az Unitas Tender potenciált magában rejtő, határozott és sikeres vállalkozásokat gyárt, kizárólag megrendelésre, kézi munkával, különös gondossággal előállítva. Kerestük azt a közösséget, amely nyitott a komplexitásra, a sokszínűségre, kellően bátor ahhoz, hogy belevágjon a megvalósításba vagy az átalakításba, és mindezt a szakmai, üzleti és a személyes siker érdekében teszi. Olyan közösséget kerestünk, amelynek tagjai egyenesek, nyíltak, és világosan beszélnek. Sokáig kerestünk ilyen szervezetet, míg végül 2013-ban kapcsolatba kerültünk a FIVOSZ-szal, és már néhány hónap eltelte után is magabiztosan állítom, hogy megtaláltuk azt a közösséget, amelyet kerestünk – mondja Guóth Patrik, az Unitas Tender Kft. ügyvezető igazgatója.

– Vállalkozóként csakis mi magunk vagyunk felelősek vállalkozásunk eredményéért, ezért üzleti döntéseink, sikereink és nehézségeink nagyobb súlyt kapnak. A FIVOSZ-tagsággal támogató közegre lelhetsz, ahova gyakran érdemes visszatérni, hogy újult erővel és lendülettel vághass bele a holnapba. Egy-egy találkozás alkalmával mindig rájössz, hogy nem vagy egyedül kérdéseddel, tapasztalatoddal vagy éppen kihívásoddal. Szimpatikus emberek, inspiráló légkör, számunkra ezt jelenti a FIVOSZ – teszi hozzá Surányi Edina, a La Vida Rendezvényház rendezvénymenedzsere.

Vállalkozz itthon! magazin 2 szám nyd  
Vállalkozz itthon! magazin 2 szám nyd  
Advertisement