Page 1

Zorgkrant Valkenhof

September 2016

THEMA EDITIE: Werken bij Valkenhof

Werken op een specialistische afdeling

Flexmedewerker aan het woord P3

Kort nieuws P5

P7

Werken bij Valkenhof:

Leuk, uitdagend en dankbaar staan. Vakmensen die zichzelf blijven ontwikkelen en die de ruimte krijgen om te ondernemen. Om zo onze zorg – met elkaar continu te verbeteren. Valkenhof is geregeld op zoek naar nieuwe collega’s. Naast werk in de zorg, kan dat ook zijn voor andere afdelingen, zoals administratie, ICT en de facilitaire dienst. Ook als je net van school komt of er misschien enkele jaren uit bent geweest: samen spijkeren we je kennis (weer) helemaal bij. Kom werken én leren bij Valkenhof.

De Zorgkrant Valkenhof staat deze keer helemaal in het teken van werken bij Valkenhof. En dat is niet voor niets. Werken in de zorg is namelijk leuk, uitdagend en dankbaar. En we hebben bovendien veel vacatures; op allerlei gebieden en op allerlei niveaus.

Wie zijn wij?

Valkenhof is een professionele zorgorganisatie met het hart op de juiste plek. Of het nu bij mensen thuis is of bij ons: onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor cliënten klaar. Om goede zorg te leveren, op een gastvrije, gemoedelijke, typisch Brabantse wijze. ‘Zorg met ’n zachte g’ noemen we dat. Men kan bij ons terecht voor verpleging, thuiszorg, huishoudelijke zorg, dagopvang en revalidatietherapie op diverse locaties in de regio Valkenswaard en Leende. Daarnaast bieden we onder de naam Gezondheidscentrum Valkenhof behandeling en begeleiding op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie, psychologie, maatschappelijk werk en ouderengeneeskunde.

Eigen rooster samenstellen

Werken met hart en hoofd

Werken bij Valkenhof betekent werken met en voor mensen. Met gevoel én met professionaliteit. Met hart en hoofd zou je kunnen zeggen.

Marian van Kuijk en Monique Schaap van zorgcentrum Vlasgaard:

“Het menselijk contact maakt dit werk zo mooi.” Het enthousiasme spat ervan af bij Marian van Kuijk en Monique Schaap. Beide dames werken in zorgcentrum De Vlasgaard, één van de locaties van Valkenhof in Valkenswaard. Wat maakt hun werk zo leuk?

Warme zorg naar moderne standaarden. Bij Valkenhof werken mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun vak. Die respect en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben

Marian van Kuijk, helpende op afdeling De Vlasgaard 2: “Ik heb altijd heel graag met mensen gewerkt. Tot ruim een jaar geleden werkte ik voor een organisatie in de thuiszorg en zag ik tot wel 18 verschillende cliënten op een dag. Toen er gereorganiseerd werd, kwam ik helaas op straat te staan. Ik solliciteerde bij Valkenhof om als helpende aan de slag te gaan op een verpleegafdeling en sindsdien werk ik hier.”

Helpende

Wat zijn precies de taken van een helpende? Marian: “Ik help mensen wassen en aankleden, ruim kamers op, mag medicatie verstrekken en doe lichte wondverzorging. Daarnaast ben ik gekwalificeerd om mensen met slikproblemen te helpen.” Ze vindt haar werk geweldig. “Ik heb altijd passie voor het vak en de mensen gehad. Dit werk geeft echt zoveel voldoening!”

Dagelijkse schoonmaak

Marian van Kuijk (links) en Monique Schaap in de beleeftuin van De Vlasgaard

Monique Schaap is medewerker huishoudelijke verzorging op de afdeling. Zij begon als schoonmaakster op kantoren en daar kwam drie jaar geleden het werk op De Vlasgaard bij.

Bij Valkenhof krijg je meteen een grote eigen verantwoordelijkheid. Zowel in de relatie tot de cliënt als in de relatie tot de organisatie. We zoeken de mix. Tussen autonomie en afhankelijkheid, tussen zelfsturing en aansturing. Je werkt in een zelfstandig team, elk met zijn eigen inbreng en zijn eigen sfeer. Door middel van een zelfroostersysteem kun je op een eenvoudige manier je eigen rooster samenstellen en zo optimaal werk en privé combineren.

“Een kantoor schoonmaken is natuurlijk heel iets anders dan een verpleeghuis. Ik ontdekte hoe leuk het was om contact te hebben met de cliënten en de teamleden van de afdeling. Daar geniet ik elke dag van.” Monique werkt nu alleen nog maar bij De Vlasgaard. Dat doet ze vijf dagen per week, waarin ze in totaal 18 uur werkt. “Ik start samen met een collega om 8.30 uur en wij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak van de appartementen van de bewoners. Onze collega’s van de vroege dienst - die om 6.30 uur start - hebben dan de algemene ruimtes van de afdeling al schoongemaakt, zodat die klaar zijn als de mensen wakker worden.” Marian vult aan: ”Iedereen voelt zich onderdeel van het team en er is veel collegialiteit. We hebben respect voor elkaars werk, we helpen elkaar zodat we alles zo optimaal mogelijk kunnen doen.”

Goed bezig

Marian: “Laatst heeft de familie van een cliënt iedereen op ijsjes getrakteerd, om te laten zien hoe dankbaar ze zijn met wat er allemaal op de afdeling gebeurt. Da’s toch een teken dat je goed bezig bent!”

www.valkenhof.com

Zorgkrant Valkenhof, sept 2016  

De Zorgkrant Valkenhof - themanummer 'Werken bij Valkenhof'

Zorgkrant Valkenhof, sept 2016  

De Zorgkrant Valkenhof - themanummer 'Werken bij Valkenhof'

Advertisement