Page 1

Impuls Reklamebyrå

Tema : hold deg frisk!

Gå ned 2 størrelser på

30days hjelper deg med det vanskelige magefettet slik at du kommer inn i klærne igjen. 30days er en helt ny kombinasjon av urter og betaglukaner som hjelper deg i kampen mot magefettet. Tusenvis av norske kvinner har gått ned fra 2 til 3 størrelser med 30days. Kanskje du blir den neste? www.30-days.no

Bli kvitt det farlige magefettet du også! slan Årets kes uks ess

HOLD DEG

FRISK –

HELE HØSTEN!

Takk og pris for 30days.

De vakre og fargesprakende høstmånedene trenger ikke å bli ødelagt av dryppende nese, hoste og hodepine. Med et par enkle grep vil du få høstens plager under kontroll. Vi viser deg hvordan! TEKST: STEFAN OLSSON, FOTO: LEVERANDØRER, BULLS KILDE: PHARMA NORD, LOMMELEGEN.NO, VITA

Du får kjøpt 30days™ i helsekost, hos vita, på almea.no, eller ved å sende sms med SLANK til 2333.

64 beauty // 05-2010

05-2010 // beauty

65


Tema : hold deg frisk!

Tema : hold deg frisk!

SLIK HOLD ER

Mye av høstens plager kommer naturlig nok som et resultat av sommerens påkjenninger. Lange deilige dager på stranden har sikkert gitt en fin brunfarge, men de har også etterlatt huden tørr og litt småirritert. Grillfester og sene cocktails har gjort sitt på vektskalaen. Og når jobben så begynner etter sommerens eskapader, sniker hverdagsstressen seg tilbake. Tidspress og trøtthet svekker immunforsvaret, og vips er forkjølelsen der! Men trenger det alltid å være slik? Ikke i det hele tatt! Vi hjelper deg å ta knekken på høstplagene før de går over styr.

HUDEN – KROPPENS YTRE FORSVARSMUR Huden er kroppens største organ og virker som den ytre forsvarsmuren mot bakterier og virusangrep. Så lenge huden din er fin, myk og frisk er det lite som kan trenge gjennom den. Genene spiller en viktig rolle for hudens struktur, og de kan ikke endres under livets gang. Det finns ikke noen effektiv måte å endre ditt genetiske utgangspunkt på, men allikevel er det mye du kan gjøre for å påvirke hudens resistens mot ytre påvirkninger. Etter en sommer med soling og bading kan huden lett bli tørr og oppsprukket. Det gjør den mer mottaglig for ytre angrep. Åpne sår kan i sin tur føre til infeksjoner, som igjen kan føre til alvorlige sykdommer. Det er ikke kun flotte kremer eller en god skrubb som får huden din til å ståle av friskhet, men likeså hva du tilfører den fra innsiden. Et balansert kosthold for å tilføre rikelig med næringsstoffer, mosjon for å sørge for god transport av oksygen ut til hudcellene og deilig hvile er minst like viktig.

D

FRISK I HØU HUDEN ST P LEIE

Riktig plei e basert på din hudtyp len. Finn ut e vil gjøre om du har hele forskj normal hu hud, tørr hu eld, blandnin d eller mod gshud, fet en/sensitiv produkter etter dine hud, og br be uk anbefa hov. Dette etterpleie. lte gjelder bå de skrubb og

KOSTHOL

D Sink hjelpe r til kamskjell og å reparere huden, så spis sjømat krabbe. Sp innholder is mye fruk som reker, rikelig med t i sterke fa an rger. De mot skade. tioksidante Omega-3r som besk rike produk ytter celle fisk smører ne ter som ra huden og psolje, frø gjør den vi og tal.

TRENING

Når du tren er gjør du det lettere transporte for re oksygen rundt i blod hjertet å hjelper celle et, hvilket ne i huden til å fornye og dermed seg – også repa rere seg fortere.

HVILE

Stress og sø vnproblem er er en år til hvorfor sak huden din kan se daff livløs ut. H og usk å få hv ilt nok og fin metoder fo n r å stresse ned.

Da solen som er vår naturlige D-vitaminkilde er borte i vinterhalvåret er det gunstig å ta et tilskudd de månedene vi ikke får direkte sol på huden. Det optimale er å starte med tilskudd før mørket, kulden og influensaepidemier kommer, allerede i september.

KUTT UT RØYKEN Stoffene i røyken fjerner på sikt flimmerhårene i slimhinnen i halsen og i nesen, hvilket medfører at kroppen lettere tar inn bakterier og virus. I tillegg vil flere av stoffene i røyken svekke immunforvartet ditt, blant annet gjennom å gjøre det vanskeligere for kroppen å ta opp de næringsstoffene forsvaret trenger for å være på topp.

Bio-D3-Vitamin Kr 105,-

Alle blir vi syke innimellom. Det er bare sunt. En liten forkjølelse eller en influensa innimellom hjelper kroppen med å oppdatere forsvaret mot bakterier og virus, slik at vi kommer sterkere ut av situasjonen neste gang. Immunforsvaret, eller immunsystemet, er vårt innebygde forsvar mot bakterier og virus. Det ytre forsvaret består altså av huden, slimhinnene og andre organer som for eksempel magesekken. Flimmerhårene i slimhinnene i nesen og i halsen vil også hjelpe til å fange opp bakterier og virus, og om de skulle klare å komme seg forbi vil syren i magesekken ta livet av det aller meste.

66 beauty // 05-2010

RUST I SYSTEMET Hvis du ofte blir syk og mistenker at kroppens forsvar ikke er helt på topp, er det som oftest to hovedårsaker til dette. Den ene er din fysiske form, og hvorvidt kroppen din er utrustet med det den trenger for å holde seg frisk. Den andre er din psykiske helse, der søvn og stress er to vesentlige faktorer som har sitt å si for immunforsvaret. Det er ofte kombinasjonen av flere fysiske og psykiske ting som avgjør hvorvidt du vil klare å holde deg unna høstens plager.

IMMUNFORSVARET – KROPPENS INNEBYGDE FORSVAR

Hvis nå en ubuden gjest allikevel skulle klare å ta seg forbi det ytre immunforsvaret, vil de hvite blodcellene aktiveres og gå til angrep. Et sterkt forsvar vil ta knekken på det meste, men et svekket vil ikke klare attakket. Da blir vi syke, og i verste fall trenger kroppen hjelp i form av antibiotika. Men det er en forskjell på å få influensaen innimellom og å bli syk hver sesong og få en forkjølelse flere ganger hvert år. Da vet du at immunforsvaret ikke er på topp, og at du burde omprioritere livsstilen din. Men hvor begynner man?

TIPS Med alderen vil kroppen få vanskeligere for å ta opp de næringsstoffene, mineralene og vitaminene den trenger for å virke og beskytte seg optimalt, så det er lurt å tilføre litt ekstra etter hvert som man blir eldre. Man kan telle over 100 sykdommer som skyldes ”rust i systemet”, noe som er en direkte følge av at kroppen går sur grunnet næringsbrist.

Det positive er at det aldri er for sent å legge om kostholdet. Du kan begynne allerede i dag! Men først må vi avlive den gamle myten som forteller oss at all sunn mat ikke smaker noe godt. Se oppskriften på en grunnsalat her ved siden, og tre fantastiske måter å variere den på. Og de som sier at du må kutte ut alt godteriet lyver. For å få et balansert, næringsrikt kosthold gjelder det som oftest å bytte ut de verste ingrediensene mot noen av de beste, bytte ut halvfabrikat mot hjemmelaget og kutte ned litt på det som får deg ut av form.

MØKK IN, MØKK UT ”Du blir hva du spiser” er noe vi ofte leser, men aldri hører på. Du merker det kanskje ikke med en gang, men alt du spiser vil få en effekt før eller senere. Et ensformig kalorifattig kosthold vil tømme kroppen for ressurser, og dermed gjøre den mer utsatt for sykdommer.

Pharbio - Fort Frisk innholder tørket rot fra Pelargonium Sidoides og kan brukes ved symptomer på forkjølelse. Fort Frisk benyttes som en symptomlindrende kur i inntil 7 dager. Pharbio - Fort Frisk Kr 149,-

Håravfall, irritert hud og dårlige negler er noen av de første tegnene på at næringsbalansen ikke er helt stabil. Fedme eller alvorlig vekttap og tretthet kommer ofte tett etter. Kroppen blir mer mottaklig mot ytre sykdommer, men går også sur på innsiden hvilket resulterer i mangelsykdommer og nedsatt immunforsvar. Medisiner blir skrevet ut for å hjelpe mot spesifikke lidelser, men behandler som oftest ikke hele mennesket, og medfører at andre sykdommer tar plassen fra den forrige. Og sånn ruller det på.

Q10 er et koenzym som foreligger naturlig i kroppen, og er en forutsetning for at celler, vev og organer fungerer best mulig. Siden det er funnet ut at mengden Q10 i cellene synker ettersom vi blir eldre og ved enkelte sykdomstilstander kan det styrke cellenes motstandskraft med tilskudd. Bio-Qinon Q10 Kr 254,-

05-2010 // beauty

67


Tema : hold deg frisk!

EN GOD FLERE SALAT – KE VARFANTASTISIANTER En bra

regel til et sunt å ha sun kosthold n mat ti er selvfø lgjenglig Her er e lgelig , hjemm n rawfo e i kjøle o dsalat s eller vari skapet. om kan eres i de spises a t uende smakfu lene lige. He lle varia r gir vi d nter. eg tre

RAWFO ODSAL AT Rødkål, hodekå l eller k Gulrot inakål Fersk r ødbete (ved se Fennike song) l Feldsala t Sesamf rø

Finstrim le alle g rønnsake over sesa r og leg mfrø. Se g opp p rver som ent på e med no den er m en av tilb n tallerk en. Strø ed litt b ehørene opp my alsamic under. H e og leg o over, e vis du v ge på b ller il må du oks i kjø gjerne st leskape rimle t til flere middag er.

Tema : hold deg frisk!

TILBEHØR Her er tre gode dressinger som i tillegg kan brukes som marinade til kjøtt og fisk. Stek kyllingstrimler, laksebiter eller svinekjøtt i litt rapsolje og legg de deretter ned i en av marinadene og inn i kjøleskapet over natten for en fantastisk smaksopplevelse.

ASIATISK 2 ss Soyasaus 2 ss Rapsolje 1 ss Sweet Chili Saus ½ ss Hvitvinseddik ½ ss Sesamolje (kan droppes) 1 hvitløksfedd Fersk ingefær

Vi trenger kalorier. Og vi trenger både fett og karbohydrater i tillegg til proteiner, mineraler, vitaminer og flere andre næringsstoffer. Men vi trenger de i riktig proporsjoner. Dette er noe som er forskjellige for alle, men en regel er at overdrevet inntak av en av delene ikke er bra for kroppen. Hvis du i tillegg ikke får i deg noe av det andre blir næringsbalansen i kroppen uregelmessig og det vil oppstå mangelsymptomer i form av sykdom innen kort. I tillegg overspiser vi stadig oftere, hvilket bidrar til at kroppen ikke bruker opp all energien, men lagrer den i form av fett. Hvis vi overspiser av usunn, næringsfattig mat vil vi påskynde prosessen med indre degenerering vesentlig, siden kroppen ikke får i seg de riktige stoffene. En overvektig person kan derfor ha næringsbrist. Men næringsbrist som leder til svekket immunforsvar, merkes ikke alltid bare på vekten. En tilsynelatende velbygd person som trener ofte kan og ha mangler grunnet dårlig kosthold. Det er ikke før vi kikker på innsiden at vi virkelig ser hva maten vi stapper i oss gjør med systemet. Et balansert kosthold der vi ikke overspiser og lager maten selv vil sørge for det beste resultatet.

Bland alle flytende ingredienser i en kasserolle. Riv i hvitløksfeddet og litt ingefær. Smak av med eventuell mer av sweet chilien og revet ingefær. Kok opp, sil av og la dressingen svalne. Hell litt over salaten, server med marinerte stekte laksterninger og finhakket frisk rød chili.

FRISK 3 ss ferskpresset sitronsaft 2 ss Rapsolje 1 ss flytende Honning Finhakket fersk Timian Bland de flytende ingrediensene og tilsett hakket Timian etter smak. Hell over salaten. Lag en større sats med denne dressingen for å marinere stekt strimlet svinekjøtt og server til salaten med litt ekstra timian på toppen.

Hvitløk er god for immunforsvar, mage og kretsløp, samt at den virker desinfiserende og utrensende. Den regulerer uønsket blodfett og virker positivt på blodtrykket.

DE VERSTE

KOSTHOLDSKURKENE FETT Kroppen trenger fett for å holde deg sunn og i form. Men kutt ut det dårlige fettet. Smør på brødskiven kan erstattes med en lettost, stekefett erstattes med rapsolje og i stedet for helmelk er det lett å velge skummet melk. Kjøp yoghurt med lavere fettprosent og erstatt fløten i sausen med Maizena..

SUKKER Mennesket har et nedarvet behov for sukker. Det er en funksjon som reddet livet vårt for tusenvis av år siden, da vi samlet og jaktet på mat, siden søt mat også er svært kaloririkt. I verdenen vi lever i dag blir denne funksjonen overfladisk, og vi overspiser søtsaker og legger på oss for mye kalorier i form av fett. Søtsuget går imidlertid over hvis du tar en pause fra godsakene, og spiser riktig og til faste tider. Det er lov å spise noe søtt innimellom, bare ikke hver gang du får lyst

TIPS! Sulten på noe søtt? Når kroppen trenger en liten energiboost, får vi lyst på noe godt. Noe godt innebærer ofte godteri, og vi løper til kiosken og kjøper en sjokolade. På den måten lærer vi hukommelsen vår at når vi får lyst på energi, må vi ha en Kvikklunsj. Hvis du i stedet spiser noe sunnere hver gang suget kaller, så omprogrammerer du hjernen til å huske at det er en frukt du er sulten på. Etter noen uker vil du derfor oftere få lyst på en banan istedenfor en sjokolade.

PASTA OG RIS Pasta, ris og melprodukter kan ofte erstattes med fullkornsalternativer. En morsom, god og sunn ”pasta” får du gjennom å strimle squash eller gulrøtter. Og prøv grønne linser eller couscous som et alternativ innimellom

KJØTT Det er oftest ikke proteinene i kjøttet som er skurken, men fettet. Hvitt kjøtt og fisk er de sunneste alternativene.

Prosan Hvitløk Kr 159,-

KRYDRETE ½ ts Tandoorikrydder 1 ss ferskpresset Sitronsaft ½ dl lett naturell Yoghurt Finhakket fersk Koriander Bland alle ingrediensene og smaksett med hakket koriander etter smak. Hell over salaten. Lag en større sats med denne dressingen for å marinere stekt strimlet kylling for et indiskinspirert herremåltid. Ikke glem litt ekstra koriander på toppen!

Vitamin C er en såkalt antioksidant og bidrar til å nøytralisere frie radikaler som kan skade kroppens celler og arvestoff. Siden vi har langt mindre mat rik på Vitamin C i vinterhalvåret er det gunstig å ta et tilskudd av dette. Ester-C Kr 98,-

68 beauty // 05-2010

05-2010 // beauty

69


Tema : hold deg frisk! MOSJON – EN INVESTERING I GOD HELSE

Tidligere Miss: Ingeborg Sørensen

For at immunforsvaret, huden og resten av kroppen skal kunne ta vare på de næringsstoffene du får i deg gjennom et balansert kosthold, må du å røre på deg. Den alt mer stillesittende hverdagen til det moderne mennesket setter kroppen i en form for dvalemodus. Organene tar ikke opp næringsstoffer effektivt, men lagrer energi i fettvevet istedenfor. Som følge får mange mage- og tarmproblemer i tillegg til at de lettere plages av fedme og depresjon. Depresjon kommer ofte som en naturlig konsekvens av at kroppen surner innenfra hos de som sitter mye, og er en signal på at man burde bli mer aktiv. Ta deg tid til en gåtur midt på dagen, det gjør kroppen din glad! Forbrenningen kommer i gang, blodsirkulasjonen øker og humøret stiger. Sollys trenger du i tillegg hele året, og særlig nå på vinteren.

HURRA

JEG KLARTE DET!

Mosjon er bra for immunforsvaret, kroppen og huden din av flere grunner. Regelmessig trening styrker hjertet som igjen kan pumpe mer blod ut til kroppens organer. Og siden huden er kroppens største organ, vil den trenge konstant tilførsel av oksygen og næringsstoffer. Dårlig blodsirkulasjon kan lede til både hårtap og grå og trist hud. Hver gang blodsirkulasjonen din øker, vil også huden din se friskere ut. Økt sirkulasjon hjelper cellene til å fornye seg, slik at ny hud dannes raskere. Dette bidrar igjen til at sår leges og at betennelser stoppes.

÷20 KILO MED NOKA 2009 ble et veldig godt år for meg! 20 kilo ble borte bare etter noen måneder med NOKA! Tidligere har jeg prøvd ”alt” av slankeprodukter, uten å lykkes. Etter at jeg nådde mitt mål, har jeg heller ikke noen problemer med å bevare min nye vekt. Jeg erstatter ett eller to måltider med NOKA, mens den andre maten jeg spiser er mer kalorilett enn før.

STRESS NED

UNNGÅ

En stresset og trøtt kropp bruker opp alle energireservene sine på bare å holde ut. Og er du sliten og trøtt, er immunforsvaret et av de aller første stedene man oppdager tegn på dette. Men å hvile kroppen innebærer ikke kun å sove. Hvile og rekreasjon kan være alt som får deg til å slappe av og roe deg ned. Avhengig av hvor mye du stresser og hvordan du takler stresset, vil du trenge forskjellige typer avslapping. En kvinne som har en hektisk jobb vil kanskje slappe best av ved å krype ned i sofaen med en god bok, mens en mann som sitter dagen lang på et kontor synes det er mer avslappende å komme seg ut og omgås venner eller å spille tennis. Men gode søvnrutiner er selvfølgelig også viktig. Har du Echinaforce vondt for å sove, er dette som oftest brukes forebyggende i forkjølelsesperioden eller et resultat av stress, så hvis du jobber akutt ved de første forkjølelsessymptomer og er markedets best bevisst med å minimere stressfaktorer dokumenterte solhattprodukt.. Den har vært på markedet i over 50 år rundt deg, kan du nesten garantert og den lange erfarenheten viser at belønne deg selv med en god natts Echinaforce styrker immunforsvaret, hjelper mot forkjølelsessymptomer søvn. Det er vanskelig å gi en mal for og gjør deg raskere frisk. Enchinaforce hvor mye du burde sove, siden dette Kr 124,varierer fra person til person, men på vinteren pleier man å si mellom 7-9 timer.

NOKAs brede utvalg av måltidserstattere gir meg den variasjonen jeg trenger. Jeg bytter mellom milkshakes, varme måltider og bars og gleder meg til hvert måltid, siden det smaker så innmari godt. Mett blir jeg også, noe som gjør det hele enkelt. At NOKA-produktene inneholder alle næringsstoffene kroppen min trenger for å yte optimalt, er selvsagt viktig. Overskuddet er kommet tilbake og jeg er langt mer aktiv enn før.

HØSTFORKJØLELSEN! • Husk å mosjonere, sov og spis regelmessig.

• Spis ekstra vitamin- og

mineraltilskudd om høsten og vinteren.

• Bruk forskjellige drikkeglass,

håndklær og nesespray til alle i familien.

®

®

®

• Ikke klø deg med hendene i øyene,

Først når kroppen slapper av og får nok hvile, kan den bygge opp nødvendig energi til å virke optimalt. Hvis kroppen din får mulighet til å slappe av, vil den av seg selv bygge opp nye celler i huden og forbedre immunforsvaret og samtidig forberede seg på neste dags utfordringer som forurensing og stress.

munn eller nese, og bruk hånddesinfeksjon ofte.

• Ikke bruk lommetørklær, men bruk papirlommetørklær som du kaster rett etter bruk.

• Ikke host og nys i hendene, men snu deg heller bort fra folk.

• Drikk mye vann, uansett årstid. • Pass på å ha god ventilasjon på kontoret og hjemme for å få ut virus og rense luften.

Ved en forkjølelse eller en allergisk reaksjon kan det lett bli mye slim i den smale passasjen mellom nesen og svelget, og du kan oppleve at nesen blir nokså tett. Har du problemer med bihulene som følge av neseforkjølelse eller allergi, kan derfor naturmidlet Fenu-Max være et godt alternativ. Fenu Max Kr 199,-

70 beauty // 05-2010

Antibac, Kr 21,50

ENDELIG har jeg funnet min idealdiett, og jeg unner alle andre som sliter med vekten å få de samme gode erfaringene som meg med NOKA. Det føles som å ha fått ungdommens vitalitet tilbake!

NOKA, din helsebringende livsstilsdiett:

Se hvordan jeg nådde drømmemålet mitt på:

www.noka.info

– gir deg et raskt og varig resultat – er god, næringsrik og mettende – gir deg den variasjon du trenger – kan kombineres med annen mat

Her finner du også priser, produktinfo, dagbøker osv.

Blant NOKA-serien kan du velge mellom milkshakes, kremede supper, nudelretter, confect bars og crisp bars, alle i flere deilige smaksvarianter.

NYHETER!

Kremede supper får du i smakene grønnsak og skogsopp.

Milkshakes får du i smakene sjokolade, vanilje, jordbær og blåbær.

NOKA-dietten får du i din helsekostbutikk, VITA, Smart Club, buyhelse.no (33 29 32 10) og caredirect.no (33 00 30 00). Leverandør: NOKA AS, Borgeskogen 8, 3160 Stokke, tlf.: 33 35 82 90, faks: 33 35 82 99, e-mail: noka@c2i.net 05-2010 // beauty

71


ADVERTORIAL

e t r a m S

Tema : hold deg frisk!

tips for øynene;

Pressede situasjoner, såkalte stressfaktorer, får kroppen til å reagere med økt puls, høyere blodtrykk og kortere pust. Musklene blir spente, og immunforsvaret aktiveres som et resultat av at stresshormoner, bl.a. adrenalin, pumpes ut i kroppen. Dette er i og for seg ikke skadelig i korte perioder, men hvis stresset blir langvarig, så kan immunforsvaret ta skade. Derfor er det viktig at du tar deg tid til avkobling for å kunne hente deg inn igjen etter en stresset episode. Det er med andre or lov å ta seg tid til å nyte kosen i høst. En glad harmonisk og utvilt kropp vil være en frisk kropp – hele vinteren igjennom! Foto: Stockphotomedia

1. Ta pauser fra tv- og dataskjermen. 2. Bruk solbriller ute i solen. 3. Unngå raske karbohydrater. 4. Få i deg nok næring* som er bra for øynene.

10 MÅTER

1. Planlegg bedre. Da øk er negativt stre ss.

2. Senk ambisjonsnivåe krav hvilend e

du kontrolle n, og minimer er

t ditt, så du ik ke har så man på dine skul ge dre.

3. Hvis en person rund

t deg er en st snakke med ressfaktor, bø han eller henn r du e og prøve å konflikten. løse

4. Sett deg realistiske m

ål. Når du ve enklere å si ne t hva du vil er i til alt det an det dre, og derm unødvendig ed eliminere e stressfaktor er.

5. Pass på å ha god tid

V RISK ! SOG F

rt ikke rre an s y vin k så forst s s t gla t vil og E . g e e er d , men d . n legg re r du ne lette m natte kvitt ø f l v o , og o o n h s n o deg g g je lk o r a g e v k e g o drik pe a rytm å leg raskere går • Ikkeeg til å slauprlige søvn r du u sovne ø f t d na få time Da vil d pen og v en r. krop otin pp a følelse la s . Nik g du e å g ig n e s n o d is y ger sovne, • Begmed alle nhgre. å u leg ør d roppen f e deg sove ty f f k ka re for k met også drik e yste rms r kropeller anskelig atten. a t k y g n ø o rø tv gen ergien b n. • Ikkfeein gjør deekket under e . Ma deg enne en av natt en r e kof ttere v g t D le løpe ken”, sid u leg rdøye. i d r g blir fø fo se ”vå ppe rett gi på å nhente mer or å sla r spis din • Ikkkeer mye ebnreuke på åå inkroppeenn i stedet f els ogs bru det rdøy gjør i ste llers pen e sent med fo nn e is e et e p b s m b m Å jo må vero den v. r i so a ratu e lt p e h tem befalt. vere an en la 18°C er a H • set. 15i hu

6.

DE

72 beauty // 05-2010

før du skal re at du ikke bl ise et sted, sl ir forsinket. H ik usk at det er tid du stjeler de andres når du er for sen til et møt e. Skriv en husk eliste over m orgendagen før du legger s ”må gjøres deg. Post-it-la ” pper på kjøl sminkespeile eskapet, t og ytterdør en er smarte hjelpemidler. Ikke hold de g selv ansvar lig for ting du noe for. Det ikke kan eneste du vi rkelig kan hå egen reaksjon ndtere er din , ikke alt som skjer rundt de g. Planlegg din fritid slik at du får mulighet og meditere til å tenke . Tenk gjenno m hvorfor du og hva du ka er stresset, n gjøre for å motvirke de t. Ikke isoler de g. Venner, fa milie eller pr hjelp er alltid ofesjonell en god ting. Du, som alle ikke alltid løse andre, kan alt selv.

7. 8. 9.

10. Mosjoner, gjerne da gl en fantastisk

ig. Og ikke gl em at sex er måte å slappe av på.

øynene Slik tar du vare på

Lutein er godt for øynene, og har fått sitt navn fra øyets “macula lutea” - den gule flekken, som man fokuserer med. Kroppen produserer ikke dette selv og er avhengig av dette gjennom kosten.

V

itenskapelige undersøkelser peker på at kosttilskudd av lutein kan redusere risikoen for å utvikle aldersrelaterte synsproblemer og hjelpe til med å bevare et godt syn opp i alderen. Forskerne tror også at lutein beskytter øyets netthinne gjennom å absorbere skadelig, blått lys. Blue Berry™ inneholder hele 10 mg lutein per dagsdose.Dette kommer fra ringblomsten. Ellers består det utelukkende av ekstrakter fra friske blåbær, vindruekjerne og øyentrøst. En særlig velegnet kombinasjon, som har gjort Blue Berry tablettene til den mest brukte “blåbærtabletten” i Norge og i utlandet. AMD står for aldersbetinget makuladegenerasjon. Det er en sykdom som svekker det skarpe synet, og er en vanlig årsak til synshemning i den vestlige verden.

HVOR MAN KJØPER BLUE BERRY

Det finnes i landets helsekost- og VITA butikker, samt på www.newnordic.no New Nordic AS Tlf: 69 25 73 00/info@newnordic.no Se etter “Sølvtreet” når du handler. Det er din garanti for ekte kvalitet!

s Les Morniea: histo

Foto: Privat

Å UNNGÅ STRESS

* God næring for øynene kan være omega-3 fettsyrer, Blue Berry tablettene, samt multivitaminer og -mineraler. Husk også nok søvn.

“Mormor, hvor er brillene dine?”

D

a Mona (65) ble pensjonert, begynte hun å bli bekymret. Hun følte seg hemmet av irriterte og rennende øyne. Men nå har Mona funnet roen, og føler at hun har fått et klarere syn og at hun føler seg bedre. Mona er en frisk og sprudlende kvinne. Hun har mange jern i ilden og har et sosialt og aktivt liv. For noen år siden begynte problemene med øynene. Kaldt vær, vind og sol – de fleste dagene i året var en plage. Mona oppsøkte en ekspert. De antok at problemet var aldersrelatert, og at det ikke var noe å gjøre med.

HJELP MED ØYENE

I en avis leste Mona om Blue Berry, og at andre hadde fått hjelp med deres øyeproblemer. – Jeg forstod at Blue Berry inneholdt flere naturlige og aktive ingredienser, som alle hadde en positiv innvirkning på øynene. Blåbær og lutein hadde jeg hørt om før, men jeg ble nysgjerrig på øyentrøst. Jeg bestemte meg for å prøve.

BARNEBARNET SÅ FORSKJELLEN

Mona merket raskt en forandring. Øynene ble klarere og de sluttet å renne. En dag, Mona var ute og kjørte med barnebarnet sitt, skjedde det noe hyggelig. – Mormor du har glemt brillene dine, sa hennes 10-årige barnebarn. Da forstod hun hvilken positiv effekt Blue Berry hadde hatt. – Min optiker er positivt overrasket over hvor godt øynene mine fungerer. Og selvfølgelig forteller jeg vennene mine om de fantastiske Blue Berry tablettene, sier Mona med et smil. 05-2010 // beauty

73

Hvordan holde seg frisk  

Tips som kan holde deg frisk i høst