__MAIN_TEXT__

Page 38

‘Twee keer op rij winnen, dat verdient natuurlijk een feestje!’

Merwestein viert ZwembadBranche Awards tijdens feestelijk weekend Voor de tweede keer op rij werd Merwestein uitgeroepen tot zwembad van het jaar. Trots nam Ton Bothoff het Gouden Zeepaardje in ontvangst. “Ik zie dit als een groot compliment naar alle medewerkers. Maar zeker ook naar de bezoekers die ons zo waarderen. We mogen onszelf wederom het ‘Beste zwembad van Nederland’ noemen en dat is voor ons allemaal een enorm grote eer.”

38

Maar het kan natuurlijk altijd beter. “Uiteraard zijn wij blij met de Award, maar nog blijer zijn wij met de reviews van de bezoekers. Daar doen we het uiteindelijk voor. En uit die reviews halen wij zoveel nuttige informatie. Het kan soms ook heel simpel zijn, maar dan moet je het natuurlijk wel weten.” En omdat Merwestein zo blij is met de reviews van haar klanten, of het nu positieve of opbouwende feedback is, wilde men graag iets terugdoen.

tot bestedingen in de horeca. Tevens was er voor iedereen koffie met gebak en speciaal voor de kleintjes was er een ballonnenclown en waren er suikerspinnen. Maar ook werden er rondleidingen gehouden, waaronder in de machinekamer om de ‘achterkant’ van het zwembad eens te bekijken. Mensen hebben hier vaak geen weet van. En natuurlijk was de gehele accommodatie feestelijk aangekleed in zwart en goud, de kleuren van het Zeepaardje.”

ook uit de regio’s Eindhoven, Den Haag en Amsterdam. Hier zijn wij uiteraard heel blij mee, maar dat betekent ook dat we moeten schakelen.” Onder meer wordt gekeken naar het programma om de bezoekersstroom beter te spreiden. “Gelukkig houden we alles goed bij, maar het blijft natuurlijk lastig om dit volledig te sturen. Daarnaast zijn we bezig met een uitbreiding, de stijgende lijn van de afgelopen periode benadrukt voor ons dan maar weer de urgentie hiervan.”

In het weekend van 19 en 20 januari was het zover, met een feestelijk weekend werden de prijzen gevierd en klanten bedankt. “We hebben nu twee keer de ZwembadBranche Award gewonnen en we hadden een hele positieve recensie in de ANWB Kampioen van december: dat verdient een feestje!” En een feestje was het. Het hele weekend waren er zwemactiviteiten en daarnaast werd er ook van alles weggegeven. “Er was een rad van fortuin waarmee je prijzen kon winnen, van vrijkaartjes

Het feestweekend werd goed bezocht, hoewel men niets te klagen heeft over het aantal bezoekers de laatste tijd. “We merken dat het winnen van de awards, maar ook de aanbeveling in de ANWB Kampioen, voor een duidelijke stijging zorgt. Met de kerstvakantie hadden we met maar liefst gemiddeld 1900 bezoekers per dag een topdrukte.” Opvallend is ook dat de bezoekers van verder komen dan voorheen. “We hebben altijd al wel een regionale functie gehad, maar het gebied wordt steeds groter. De bezoekers komen nu

Het winnen van de ZwembadBranche Awards is voor Merwestein niet alleen een eervolle prestatie. Het heeft ook waardevolle informatie opgeleverd, een positief effect op de relatie met vaste klanten en ook nog nieuwe klanten. En of Merwestein dit jaar weer meedoet? “Natuurlijk ligt de druk hoog om nog eens te winnen. Ik weet dat mijn collega’s ook zeker een hele goede kans maken. En dat is alleen maar goed, het houdt je scherp. Belangrijk, want uiteindelijk kan het natuurlijk altijd beter.”

ZWEMBADBRANCHE

Profile for LMCG

ZwembadBranche #67