Page 9

column

Binding Je hoort het steeds vaker, mensen fietsen, hardlopen, zwemmen of golfen wel, maar zijn geen lid van een vereniging. Zelf voetbal ik in een damesteam. We trainen regelmatig samen en doen mee aan een lokaal georganiseerde competitie. En inderdaad... ik ben geen lid van de voetbalbond. Mensen gaan vaker sporten op de momenten dat het hen uitkomt, maar vinden het wel fijn om dit samen met anderen te doen. Met alle moderne communicatiemiddelen is het ook steeds makkelijker af te spreken om te gaan sporten. Veel sportverenigingen hebben het daarom moeilijk, het ledental neemt af. Ze merken dat steeds minder mensen zich willen binden aan een vereniging. Ook in de zwembranche hebben clubs het moeilijk. Ze hebben te maken met hoge huren voor badwater, minder leden en ze moeten meer moeite doen om vrijwilligers te krijgen. We zullen dus klantgerichter moeten worden en goed inspelen op behoefte in de markt. Bijvoorbeeld door flexibele abonnementen aan te bieden of andere activiteiten om zo deze sporters toch aan de club te binden. Want wat wel blijft is de behoefte aan trainingen, sporters willen een doel hebben en zich verbeteren. Ze zoeken trainingsschema’s, technische tips en evenementen om naar toe te leven.

Zwemmen is de gezondste manier van bewegen. Voor jong en oud op elk niveau. Voor de zwembranche de kans om in te spelen op maatschappelijke thema’s als bewegen, veiligheid en gezondheid. De KNZB heeft daarin ook een rol. Er zijn minder leden, maar wel 3,5 miljoen mensen die zwemmen. Hoe kunnen we die aan ons en onze verenigingen binden en zorgen dat ze vaker het zwembad bezoeken?

Hierin moeten we nog meer samen optrekken, zwembaden, zwemverenigingen, gemeenten en de KNZB. We moeten het huidig en nieuwe zwempubliek actief benaderen met een aantrekkelijk aanbod, waardoor meer mensen vaker gaan zwemmen. En vergeet ook de kinderen niet, zij moeten ook na hun diploma blijven zwemmen om veilig te zijn in en om het water. Ook hier liggen kansen om deze jonge doelgroep te laten zien hoe leuk zwemmen is en te zorgen dat ze vaker gaan zwemmen. En dan zwemmen als sport kiezen.

In verschillende zwembaden hebben we dit jaar al borstcrawl cursussen voor beginners en gevorderden gegeven. En met succes! En we breiden het aanbod uit. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met Stichting De Krommerijn een nieuw product ‘Swimperfect’ ontwikkeld, waarbij banenzwemmers 1 x per week gebruik kunnen maken van technische begeleiding. Met zwembadexploitant Optisport zijn we een samenwerking aangegaan. Zo hebben we samen de ‘Zwem je Fit Challenge’ opgezet, een programma van 12 weken waarin voeding en bewegen centraal staan. Kortom, het is tijd voor flexibiliteit en creativiteit. Ik ben er van overtuigd dat we dit gezamenlijk kunnen. We hebben daarin allemaal een belang. Als meer mensen vaker zwemmen, komen ze vaker terug in het bad. Als de binding met vereniging groter wordt, stimuleert dat een gezond verenigingsleven. En een gezonde vereniging is weer goed voor de exploitatie van het zwembad. Laten we ons samen inzetten om zwemmers aan ons te binden, met vernieuwende producten en diensten, zodat ze een leven lang blijven zwemmen.

Nicole Hoogwerf Adjunct directeur KNZB Wil je reageren op deze column? Mail naar info@knzb.nl

ZWEMBADBRANCHE

9

Profile for LMCG

ZwembadBranche #50  

50e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (september 2015)

ZwembadBranche #50  

50e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (september 2015)

Profile for vakbladen