Page 51

WORKSHOPS ZwembadBranche Dag Crowdfunding – Patrick Hurd Het rondkrijgen van een financiering is steeds lastiger. Maar wat te doen als je wel mooie plannen hebt, maar geen geld? Patrick Hurd vertelt de ins & outs over crowdfunding en deelt zijn ervaringen. Wat zijn de (on)mogelijkheden en welke projecten zijn hiervoor geschikt? Tevens wordt op interactieve wijze gekeken naar wat er eigenlijk nodig is voor een crowdfunding campagne.

Social Media – Anne Marie Hazenberg Nieuwe media en online marketing zijn hot. De zwembranche kan dus niet achterblijven. Maar met de oude aanpak nieuwe media aansturen, werkt niet. Wat dan wel? Anne Marie Hazenberg maakt je ‘mediawijs’ in de wereld van de nieuwe media. In een praktische workshop zal zij enthousiasmeren, informeren en bovenal laten zien aan de hand van herkenbare voorbeelden dat het werkt. En ook niet zo ingewikkeld is. Social Media Q&A En voor diegene die nog meer willen weten over social media houdt Anne Marie Hazenberg tijdens de ZwembadBranche Dag kleine praktische sessies en 1 op 1 Q&A sessies. Meer hierover weten? Houd de website in de gaten!

Van mede-werker naar mede-ondernemer – Claartje Driessen Een baas, salarisonderhandelingen, middenmanagement: organisatietermen die zo 2014 zijn. Volgens Frederique Laloux staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk van vrijheid en vertrouwen. Mede-werkers worden medeondernemers met meer verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid. Maar werkt dat ook? Claartje Driessen neemt je in vogelvlucht mee door de ontwikkeling van de organisatiestructuren den geeft inzicht in deze nieuwe managementstijl.

Creatief in beweging – Titeke Postma Vernieuwing en modernisering van het zwemonderwijs is een belangrijk thema. Nieuwe methodes worden gepresenteerd, nieuwe producten ontwikkeld. Leren zwemmen is ‘in beweging’. Hoe kun je zelf, of met je team, vernieuwing en verandering inzetten? Tijdens de workshop ‘Creatief in beweging’ gaat Titeke Postma aan de slag om samen, door ‘out of the box’ te denken, ideeën te bedenken voor verschillende uitdagende vragen.

ZWEMBADBRANCHE.NL/DAG

Douchen: na en voor het zwemmen – Maarten Keuten & Ilse Stronks Douchen vóór het zwemmen is essentieel bij het terugdringen van vervelende zwembadluchtjes en gebonden chloor. Maar in de praktijk gebeurt dit te weinig. Een gedragsverandering is nodig. Vanuit de wetenschap zijn er verschillende theorieën. Met behulp van pictogrammen en teksten in doucheruimten is op basis hiervan praktijkonderzoek gedaan. Maarten Keuten (TU Delft en Hellebrekers) en Ilse Stronks (Universiteit Twente) lichten de theorieën toe die zijn toegepast en vertellen de onderzoeksresultaten.

Omgevingspsychologie – Joren van Dijk De omgeving bepaalt voor een groot gedeelte het gedrag van mensen. Bij supermarkten wordt het gedrag al beïnvloed, maar dit kan natuurlijk ook in een zwembad. Omgevingspsycholoog Joren van Dijk zet de theorie uiteen, licht verschillende methoden toe en geeft aan hoe je door te kijken door de ogen van de zwembadbezoeker meer kunt bereiken, bijvoorbeeld door de customer journey te gebruiken.

Medewerkers: de kracht van een organisatie – Roland Rijshouwer Ouders en kinderen verwachten steeds meer van zwembaden. Daardoor wordt ook steeds meer een beroep gedaan op verschillende competenties van medewerkers. Over welke competenties beschikken uw medewerkers? Een interessant onderwerp waar nog veel winst te behalen valt. Roland Rijshouwer (SportWorks) bespreekt de rollen en competenties van medewerkers. Hoe maakt u maximaal gebruik van de aanwezige talenten?

ZBB Masterclasses Tijdens de ZwembadBranche dag is er een diversiteit aan workshops. Maar misschien duurt de workshop veel te kort en blijven er vragen onbeantwoord. Geen nood. Van alle workshops tijdens de ZwembadBranche Dag worden het komende jaar Masterclasses georganiseerd. Een dag waarin u dieper op de materie ingaat en tot nieuwe inzichten komt. En vooral ook praktische tips krijgt aangereikt. Dus bent u na het volgen van een workshop geïnteresseerd in een Masterclass? Meldt u dan aan bij de workshop op de ZwembadBranche Dag of via www.zwembadbranche.nl/dag.

ZWEMBADBRANCHE DAG - WORKSHOPS

51

Profile for LMCG

ZwembadBranche #50  

50e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (september 2015)

ZwembadBranche #50  

50e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (september 2015)

Profile for vakbladen