Page 33

‘‘ lengte van dagen daar blijven. We willen onze kennis overdragen en hen zo op weg helpen naar een veiliger leven.” Om dit te realiseren worden lokale projecten opgestart in samenwerking met de lokale overheid, het lokale onderwijs, lokaal actieve NGO’s en de Nederlandse ambassade. De zwemlessen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide Nederlandse zwemonderwijzers volgens de ‘Dutch Approach’. Hierna start een train the trainer traject waarna men lokaal zelf in staat is om zwemonderwijs te kunnen geven en de foundation zich terug kan trekken.

Hulpvraag In de afgelopen 4 jaar heeft de Dutch Don´t Drown grote stappen gezet. Het is een stichting geworden met een bestuur dat bestaat uit de voorzitter van de KVLO en oud tweede kamerlid Jan Rijpstra als voorzitter, member board of directors PPF Group Holding NV Rudolf Bosveld als penningmeester en auteur van het Handbook on drowning Joost Bierens als algemeen bestuurslid. Uiteraard naast de eerder genoemde partners. Tevens heeft men de ANBI status verkregen. Dit betekent dat een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting mag aftrekken. Daarbij laat men hiermee zien dat de foundation rechtstreeks het algemeen belang dient en absoluut geen winstoogmerk heeft. Maar Cieremans benadrukt dat er ook nog genoeg uitdagingen liggen. “We zijn momenteel hard op zoek naar geschikte pilot projecten waar we onze zweminstructeurs naar toe kunnen zenden. Hiervoor is het van groot belang dat vanuit de locatie zelf ook heel expliciet gevraagd wordt om hulp.” De foundation wordt hierbij onder meer geholpen door organisaties als Cordaid, een maatschappelijke organisatie die werkt in fragiele staten en conflictgebieden. “Wanneer wij een concrete hulpvraag hebben, kunnen we aan de slag. Dit is een kwestie van tijd. Ik verwacht na de zomer ons eerste project te hebben.” Tot die tijd is men ook nog op zoek naar gedreven en avontuurlijk ingestelde zweminstructeurs. “Het project valt of staat natuurlijk met de zweminstructeurs. Zij moeten de passie hebben om deze jonge kinderen te helpen en volwassenen te helpen om het verder voort te zetten. Zodat we samen echt iets op gang kunnen zetten.” Het is nog niet mogelijk voor Cieremans om aan te geven wat een lesgever kan verwachten. Het zal in ieder geval geen geëffend pad

Het project valt of staat natuurlijk met de zweminstructeurs. Zij moeten de passie hebben om deze jonge kinderen te helpen en volwassenen te helpen om het verder voort te zetten.

worden. Het is en blijft een avontuur: The proof of the pudding is in the eating. “We zullen het letterlijk en figuurlijk met onze benen in de modder gaan ervaren. Ikzelf kan niet wachten tot het zover is. Totdat we eindelijk de kinderen daar echt kunnen helpen. Hen kunnen leren om zich te redden, maar ook ouders en begeleiders het bewustzijn kunnen bijbrengen van het gevaar en kunnen leren wat ze moeten doen.” Het wordt een proces van trial and error, daar is Cieremans zich van bewust. “We doen nu alles wat we kunnen om goed voorbereid te zijn, zeker ook voor onze zweminstructeurs. Maar alles voorzien is onmogelijk. Ik reken er wel op dat we steeds een stapje verder komen. Ik houd mij daarbij vast aan Thor Heyerdahl. Hij had een missie en ging ervoor. Het was een waar avontuur, maar zeker niet zonder succes.” Over het succes van Dutch Dont Drown blijft Cieremans wel bescheiden. “Natuurlijk willen we het aantal verdrinkingen drastisch verkleinen en doen we hier alles aan. Maar elk kind dat wij kunnen redden is voor mij al grote winst.”

Gezocht: avonturiers. Durf jij de uitdaging aan? Dutch Don’t Drown Foundation zoekt stoere zweminstructeurs die samen met hen het avontuur aan willen gaan. Je wordt voor een half tot een jaar uitgezonden naar een ontwikkelingsland om daar zwemles te geven aan kinderen en train de trainerscursussen aan volwassenen te geven. Tijdens deze periode woon je onder de lokale bevolking en krijg je een lokaal salaris. Je hebt gedurende die tijd wel recht op de Nederlandse sociale voorzieningen, tevens gaan de sociale lasten ook door zodat er geen sprake is van een breuk in de opbouw hiervan. Daarnaast kan Dutch Don´t Drown afspraken maken met de werkgever om te zorgen voor behoud van je baan zodat je hierna weer terug kan keren. Dus ben jij op zoek naar een rijke ervaring en wil jij met Dutch Don´t Drown het avontuur aan gaan om jonge kinderen te redden van de verdrinkingsdood? Meld je dan aan bij Dutch Don´t Drown via info@dutchdontdrown.nl

ZWEMBADBRANCHE

33

Profile for LMCG

ZwembadBranche #43  

43e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (april 2014)

ZwembadBranche #43  

43e editie van het magazine voor professionals in de zwembranche (april 2014)

Profile for vakbladen