Page 1

KATALOG KOMPANIJE


I S TO È N O S A R A J E V O


KATALOG KOMPANIJE

Sadržaj O NAMA Poèeci preduzeæa, misija, vizija

KNEZ Predstavljanje objekata i usluga Kneza

SLATKI SAN Kremasti kolaèi Pakovani kolaèi Voæna osvježenja

BON APETIT Bijeli program Peciva i proizvodi od lisnatog tijesta Tamni program


O nama P

reduzeæe je osnovano 1991. godine kao preduzeæe za trgovinu i usluge .U poèetku kao osnovna djelatnost preduzeæa bilo je ugostiteljstvo . Otvoren je ugostiteljski objekat kafe –slasticarna – picerija ,,KNEZ,, koji je svojom ponudom , ugodnim ambijentom ostao i do danas veoma popularno mjesto izlaska svih generacija . Uspješno poslovanje u toj oblasti dovelo je do odluke da se pokrene sopstvena proizvodnja kolaèa i to u radionici od 24m2 .Godine 2004. iz nje ce se plasirati prva komercijalna pakovanja kolaèa pod nazivom ,,Slatki San,, koji ce kvalitetom, izgledom i dizajnom pakovanja osvojiti sladokusce na najvecem trzištu u Bosni i Hecegovini .Potražnja za nasim proizvodima i otvaranje velikog broja trgovinskih lanaca nadmašuje moguænosti male radionice.

Izgradnjom novog objekta 2006.godine , omoguæena je veæa proizvodnja kolaèa i razvoj veleprodajne mreže , a u cilju proširenja ponude proizvoda , pokreæe se i proizvodnja pekarskih proizvoda pod nazivom Pekara ,,KNEZ,,. Cjelokupni asortiman proizvoda plasira se pored veleprodaje i u tri sopstvena fast food objekta.


Vrhunska usluga , kvalitet i izgled proizvoda , visoko kvalitetna dizajnerska ureðenja ugostiteljsko- prodajnih objekata postale su sinonimom za nase najuspješnije brendove , ,,Slatki San ,, i ,,Knez,, Slatki San. Moderna tehnologija rada i savremen proizvodni prostor je garancija kvaliteta našeg slatkog programa. Raznovrsni kremasti kolaèi, sitni kolaèi, èajna peciva, svadbene i roðendanske torte možete uvijek naruèiti u našim objektima. Bon Apetit. Kada razmišljamo o hljebu i pecivu znamo da je to osnovna potreba svakog od nas, ali isto tako znamo da to može biti nešto veoma posebno. Pekarski proizvodi Bon Apetit predstavljaju upravo to, posebno pripremljene proizvode, od potpuno prirodnih sastojaka, bez konzervansa i umjetnih dodataka. Raznovrsna ponuda slatkih i slanih proizvoda, uticala je na razvoj keteringa kao ponude . Cilj nam je da svakom dogaðaju koji je vazan za onoga ko nam je ukazao povjerenje uèinimo sto sveèanijim , raskošnijim i u tim trenucima uštedimo za njega dragocjeno vrijeme i pružimo potpuni užitak . Planovi preduzeæa odnose se na uvodjenje standarda u oblasti proizvodnje , novih tehnologija koje ce omoguæiti plasiranje naših proizvoda na cjelokupno tržiste Bosne i Hercegovine , a ujedno omoguæiti izvoz u zemlje regiona.


Ime koje traje


okusa

Prefinjenost


K

nez - kafe slastièarna - picerija koja je svojim ozbiljnim radom i kvalitetnom ponudom stekla renome u našem gradu.

Razne pice, raznovrsni slani i slatki palaèinci, lazanje i veliki izbor kolaèa je ponuda u kojoj moþete svakodnevno uþivati. Poseban dio koji predstavlja izuzetno ekserijesko rjesenje je ljetna basta objekta. Þubor vode iz fontane, prijatna hladovina drveca i raznovrsnog rastinja , radosna igra djece na posebno za njih osmisljenom igralistu sa bogatim sadrzajem , ucinit ce za svakog posjetioca n eza b o rava n u g o d j a j p o t p u n o g relaksirajuceg odmora tokom cijelog dana do kasnih vecernih sati. U sklopu ovog objekta nalazi se i pekara Knez koja Vam nudi veliki izbor slatkih i slanih peciva. Mi smo tu da bi ste Vi uþivali.


Uzivajte u Slatkom snu


Kremasti

kolaci


P

osebnu pažnju pridajemo izboru n a j k va l i tet n i j i h s i ro v i n a , o d èokoladnih i vanila kremova, lješnjaka, oraha i badema, svježih domaæih jaja i najkvalitetnijeg voæa do ukrasnih detalja koji su bazirani na prirodnim bojama i aromama. Ni jedan proizvod Slatkog Sna ne sadrži konzervanse i aditive.

Nudimo Vam izbor od preko 50 razlièitih proizvoda, tradicionalnih kolaèa, suhih kolaèa i torti. Svaki od proizvoda Slatkog Sna možete kupiti na komad ili kao cijeli kolaè, a nudimo Vam veliki asortiman torti po narudžbi, za sve prilike i sveèanosti, ukrašeni prema Vašim željama i potrebama


Kremasti NAZIV PROIZVODA BOEM ATINA TORTA PUSLICA TORTA KARAMEL TORTA ŠPANSKI VJETAR BIJELI ANÐEO KINDER EXOTIC TORTA KOLAÈ ŠUMSKO VOÆE HAVANA TORTA ESTERHAZI TORTA KARAKAS TORTA TIGRICA TORTA SAHER TORTA TORTA SLATKI SAN ŠAMPITA KREMPITA VOÆNA KORPICA BANANICA TORTA MINJON JAGODA MINJON LJEŠNIK MINJON VIŠNJA MINJON KAPUÆINO MINJON ŠUMSKO VOÆE MINJON RUM PUNÈ MINJON ÈOKOLADA

kolaci

JED. MJERE

ROK TRAJANJA

kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom.

3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3-5 dana 3-5 dana 3-5 dana 3-5 dana 3-5 dana 3-5 dana 3-5 dana

Sve vrste svadbenih i roðendanskih torti. Kvalitet kontroliše: Zavod za zaštitu zdravlja I. Sarajevo Temperatura èuvanja svih kolaèa je do + 8 stepeni.


Pakovani

kolaci


Sitni kolac

Sitni domaæi kolaèi u pakovanju od 500 gr , naš je najprodavaniji proizvod . Samo ime govori da je mali slatki kolaèiæ za jedan zalogaj idealan za sve prilike, a naroèito za svadbe, roðendane, koktele, kako raznovrsnošæu okusa, tako i kao izuzetan dekorativni dio. Deset razlièitih okusa u prigodnom pakovanju od svakodnevnih do sveèanih prilika, Sitni kolaè je uvijek pravi izbor.

Cajno pecivo Grancle, išleri, padobranaci, šah tortica, linzer i puter kiflice èine bogastvo okusa i oblika. U pakovanju od 400 gr, dugotrajnom svježinom, prhki kolaèiæi blagog okusa uèinit æe potpunim svakodnevnu potrebu za slatkim zalogajem na kraju svakog obroka ili ispijanja omiljenog napitka.

Boem

Boem je sinonim za nekoga ko živi nekonveconalno, hedonistièki, koji vodi borbu da živi život punim pluæima. To ime dobio je i kolaè sa božanstvenim okusom prženih lješnjaka od koga zastaje dah, a da li smo zaista znali uživati u životu mjerimo i po tome.


Pakovani NAZIV PROIZVODA SITNI KOLAÈ ÈAJNO PECIVO BOEM 4/1 ORASNICE MEDENA KOCKA 6/1 LJEŠNIK ŠNITA 6/1 KUGLICE MINI TORTE ø 20mm -Saher -Mocart -Karakas

kolaci GRAMA

JED. MJERE

BAR KOD

ROK TRAJANJA

500 400 300 350 400 450 350

pak. pak. pak. pak. pak. pak. pak.

3871418000015 3871418000022 3871418000060 3871418000206 3871418000336 3871418000367 3871418000374

25 dana 45 dana 7 dana 15 dana 20 dana 45 dana 25 dana

pak. pak. pak.

3871418000176 3871418000152 3871418000138

7 dana 7 dana 7 dana

Sitni rinfuzni NAZIV PROIZVODA MEDENA KOCKA ÈOKOLADNA KUGLICA RAFAELO KUGLICA BAJADERA KASATO FIGARO KOKOS KOCKA

GRAMA 50 50 50 50 50 50 50

kolaci

JED. MJERE ROK TRAJANJA kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom.

5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana


Vocna osvjezenja Zdravlje u velikoj èaši! Svježe voæe sa najukusnijim prelivom velikih majstora. Poslastice koje garantuju zaborav na Vašu svakodnevnicu. Voæna salata Vaš izbor je i ovaj put.


Banana split Odraslima omiljeni kup i djeèija radost za svaki dan. Budite dio ove radosti i uživajte u slatko ledenom užitku.

Tufahija Voæna poslastica sa domaæeg podneblja. Zavešæe vas svojom jednostavnošæu i punoæom ukusa tradicionalno spremljene slatke jabuke.


Za dobra jutra i bolje sutra


Domaci bijeli hljeb Hljeb od bijelog brašna, pravi se na tradicionalan naèin po receptu naših baka bez dodatka hemijskih aditiva. Zahvaljujuæi dugoj fermentaciji u drvenim korpicama, sredina je blago šupljikava i meka, a korica tanka, ukusna, hrskava i sjajna. Zbog svog sastava i izuzetnog okusa domaæi hljeb je hljeb za svaki dan i sve ukuse.


S

vaki od naših proizvoda je ruèno pripremljen i oblikovan, koristeæi višegodišnje iskustvo naših majstora i dragocjeno znanje preneseno od naših francuskih kolega, koji su vjekovima razvijali nove recepture i n a è i n e d o b i v a n j a s a v rš e n i h pekarskih proizvoda. Znanje koje svakodnevno koristimo u odabiru sirovina i strast u pripremi proizvoda su od presudnog znaèaja za svakodnevnu isporuku svježih i vrhunski kvalitetnih proizvoda Bon Apetit.

Bijeli program NAZIV PROIZVODA

GRAMA

BIJELI HLJEB BIJELI HLJEB POLUBIJELI HLJEB POLUBIJELI HLJEB INTEGRALNI HLJEB BIJELI BAGET BIJELI BANET TAMNI BAGET TAMNI BANET POGAÈA SUNCE VEKNA

600 450 600 450 400 300 300 300 300 350 350 240


Peciva i proizvodi od lisnatog tijesta


Peciva NAZIV PROIZVODA KIFLA PRAVA PUŽ PEREC SLANI ŠTAPIÆ ÐEVREK KAPA PLETENICA DVOSTRUKA SENDVIÈ KIFLA BLOK KIFLA

GRAMA

70 80 60 60 50 50 50 100 50

Proizvodi od

lisnatog tijesta NAZIV PROIZVODA ROL VIŠNJA ROL KREM ROL MAK SPIRALNA VIRŠLA PANCEROTA ŠAPA ŠUNKA ŠAPA SIR UVRNUTI ŠTAPIÆ SA MAKOM I SUSAMOM KROASAN SA KREMOM PAŠTETA SA SIROM PITA SA MESOM PITA SA ZELJOM /SIROM/ KROMPIROM

GRAMA

80 80 80 50 150 80 80 60 80 80 250 250


Tamni hljeb i peciva Tamni hljeb i peciva (beorustik) od pšeniènog i smjese raževog, graham i sojinog brašna bez hemijskih aditiva izuzetnog okusa, produžene svježine, fine mekane mirisne sredine. Hljeb za zdravo tijelo i zdrav duh, za sve one koji žele da se zdravo hrane i ostanu dugo vitalni i vitki.


I

ntegralni domaæi hljeb – Hljeb od cijelog zrna pšenice, izuzetne hranjive vrijednosti, bogat vitaminima B i E, gvožðem, magnezijumom i kalcijumom. Tradiconalnim naèinom proizvodnje ovog hljeba bez dodatka hemijskih aditiva dobija se proizvod izuzetne biološke i hranjive vrijednosti koji pri konzumiranju daje organizmu snagu, energiju i osjeæaj sitosti. Idealan za sportiste i djecu u pubertetu.

Tamni program NAZIV PROIZVODA INTEGRALNA KIFLA 5 ZRNA TAMNI ŠTAPIÆ SA POSIPOM TAMNA KAJZERICA SA POSIPOM

GRAMA 80 80 50

NOVI PROGRAM DOMAÆI O TENTIK HLJEB DOMAÆI O TENTIK HLJEB TAMNI BEORUSTIK HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB MIJEŠANI KUKURUZNI HLJEB MIJEŠANI RAŽEVI HLJEB

400 500 350 350 400 500 350 350


Dizajn i grafièka priprema: Vladan Jeftoviæ Fotografija: Vladan Jeftoviæ


I S TO È N O S A R A J E V O

Ð.D.Mihajlovica 4 71123 I.Sarajevo Tel. 057 320 220 057 320 221 Fax:057 343 066 E-mail: info@dak-is.com www.dak-is.com www.dak.rs.ba

KATALOG KOMPANIJE DAK  

Katalog kompanije Dak

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you