Page 1

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος» 23-25/3 & 30/3-1/4 2012


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

ΑΣΠΡΑ & ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΛΥΚΑΚΙΑ Άσπρα και µαύρα τα Λυκάκια, πιτσιλωτά, σταχτιδερά όλα µαζί σε µιαν Αγέλη. Και θα γλεντήσουµ΄ ω χαρά µας σε πανηγύρι χαρωπό, όλοι οι Λύκοι ενωµένοι. Λα - λα - λα - λα - λα - λα... Ένα τραγούδι όλοι θα πούµε χαρούµενο και γελαστό τραγούδι µέσα απ΄ την καρδιά µας.

ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙ∆Ι

Και θα δεθούµε µια για πάντα

Αν ένα παιδί τύχει να σου πει

και θα γενούµε αδελφοί

πως Λυκόπουλο είναι, να µην γελαστείς.

όλοι οι Λύκοι µεσ΄ τον κόσµο.

Γιατί ψέµατα πάντα θα σου πει, αν δεν είναι γελαστό.

Λα - λα - λα - λα - λα - λα...

Γιατί πάντα ένα Λυκάκι, δεν θυµώνει, δεν δακρύζει. Κι αν ένα κακό πάθει µια φορά, εύθυµο ευθύς σφυρά!!

ΕΜΠΡΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑΚΙΑ (Α΄ ΑΣΤΕΡΙ) Εµπρός Λυκοπουλάκια της ζούγκλας τα παιδιά, να πούµε τ΄ αδελφού µας τραγούδια απ΄ την καρδιά. Εβγήκε στο κυνήγι µε πόδια τρυφερά, µα το ‘να µάτι ανοίγει και λάµπει από χαρά.

Σελίδα 2

Σελίδα 35


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

ΛΥΚΟΠΟΥΛΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ Jingle Bells Λυκόπουλα, Λυκόπουλα Εµπρός όλοι µαζί Γιορτάζουµε Χριστούγεννα µ' αγάπη στη ψυχή. Λυκόπουλα, Λυκόπουλα Υπόσχεση πιστή Εδώσαµε στους φίλους µας Με Νόµο και ισχύ Στο τζάκι µας µπροστά Σε κύκλο καθιστά Πάντα γελαστά Τραγούδια χαρωπά, (δις)

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Αρχιµηνιά κι Αρχιχρονιά ψηλή µου δεντρολιβανιά κι αρχή καλός µας χρόνος εκκλησιά µε τ' άγιο θρόνος. Αρχή που βγήκε ο Χριστός άγιος και Πνευµατικός, στη γη να περπατήσει και να µας καλοκαρδίσει. Αγιος Βασίλης έρχεται, και δεν µας καταδέχεται, από την Καισαρεία, συ' σαι αρχόντισσα κυρία.

Είµαστε Λυκόπουλα χωρίς ουρά κι αυτιά, Ολά ενωµένα µέσα σα µια φωλιά. Το `ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ` για το καλό είν΄ τ΄ ονειρό µας το παντοτεινό. Λυκόπουλα εµείς, Λυκόπουλα θαρρείς. (∆ις) Τον Ακέλα ακούµε σαν καλά παιδιά κι η Μπαλού ιστορίες του δάσους µας µιλά. Με τον Μπαγκήρα παίζουµε και τον Σερ - Χαν κοροϊδεύουµε Λυκόπουλα εµείς, Λυκόπουλα θαρρείς. (∆ις

Λυκόπουλα, Λυκόπουλα Παντοτινά µαζί Με χέρι θα πιανόµαστε Σ' όλη µας τη ζωή. Λυκόπουλα, Λυκόπουλα Χριστούγεννα λαµπρά Εµείς γιορτάζουµ' όλοι µας Σαν σήµερα παιδιά.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

Κάλαντα των Φώτων Σήµερα τα φώτα κι ο φωτισµός η χαρα µεγάλη κι ο αγιασµός. Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταµό κάθετ' η κυρά µας η Παναγιά. 'Οργανo βαστάει, κερί κρατεί και τον Αϊ-Γιάννη παρακαλεί. 'Αϊ-Γιάννη αφέντη και βαπτιστή βάπτισε κι εµένα Θεού παιδί. Ν' ανεβώ επάνω στον ουρανό να µαζέψω ρόδα και λίβανο. Καληµέρα, καληµέρα, Καλή σου µέρα αφέντη µε την κυρά

Σελίδα 34

Άγια Νύχτα σε προσµένουν µε χαρά οι Χριστιανοί και µε πίστη ανυµνούµε το Θεό δοξολογούµε µ΄ένα στόµα, µια φωνή. (Ναι, µε µια φωνή). Η ψυχή µας φτερουγίζει πέρα στ΄άγια τα βουνά, όπου ψάλλουν οι αγγέλοι απ΄τα ουράνια θεία µε΄ρη στο Σωτήρα “ωσαννά”. (Ναι, “ωσαννά”). Στης Βηθλεέµ ελάτε όλοι τα βουνά τα ιερά και µ΄ευλάβεια µεγάλη κει που άγιο φως προβάλλει προσκυνήστε µε χαρά. (Ναι, µε χαρά).

Να ΄σαι Λυκόπουλο είναι καλά µεσ΄ την Αγέλη περνάς µια χαρά µε γέλιο, τραγούδι, παιχνίδι, εκδροµές κυνήγια αλησµόνητα, γνώσεις πολλές. Μα πρέπει και να ‘χεις στο νου συνεχώς να λέγεσαι Λύκος, µα Λύκος σωστός. Την µπλε και χακί σου στολή σαν φοράς µε πόσο καµάρι στο δρόµο περνάς, Νόµο και υπόσχεση ξέρεις καλά και στήνεις τ΄ αυτιά σαν ο ΑΚΕΛΑ µιλά. Μα πρέπει και να `χεις στο νου συνεχώς να λέγεσαι Λύκος, µα Λύκος σωστός. Η κάθε σου πράξη να είναι καλή κι ο Νόµος σου να ‘ν’ οδηγός στη ζωή να δίνεις το χέρι σε όποιον πονεί και να έχεις αδέλφια σε όλη την γη. Γιατί πρέπει να `χεις στο νου συνεχώς να λέγεσαι Λύκος, µα Λύκος σωστός.

Σελίδα 3


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Η ΓΙ∆Α Μια γίδα µια φορά κουνώντας την ουρά εχώθηκε κρυφά να φάει κουκιά χλωρά Κουνούσε την ουρά (τρις) και µάσαγε γερά. Ο µπάρµπας ο κουκάς την άρπαξε µε µιας και τρέχει ο φουκαράς ευθύς στους δικαστάς. Κουνούσε την ουρά (τρις) και µάσαγε γερά. Η γίδα τότε εκεί, πολύ προσεκτική, τους νόµους ερευνά και της πηγαίνει να! Κουνούσε την ουρά (τρις) και µάσαγε γερά.

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ Σε γνωρίζω από την κόψη Του σπαθιού την τροµερή, Σε γνωρίζω από την όψη Που µε βία µετρά τη γη. Απ’ τα κόκαλα βγαλµένη Των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα ανδρειωµένη, Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Η µέρα πάει Η µέρα πάει, ο ήλιος πάει στα βουνά, πέφτει η νύχτα βαθιά σκοτεινιάζει κι ο Θεός µας φυλάει, µας φυλάει.

Χριστέ στις σκηνές µαζεµένοι Χριστέ στις σκηνές µαζεµένοι µέσα στης νύχτας τη σιγή οι Πρόσκοποι ψάλλουν στον Πλάστη µια προσευχή ευλαβική.

‘Εχει πια αντιληφθεί πως θα τιµωρηθεί, βουτάει το κλειδί και φεύγει στη στιγµή. Κουνούσε την ουρά ( τρις) και µάσαγε γερά.

Εσύ που έπλασες τον κόσµο και στα πουλιά δίνεις τροφή φάνου σπλαχνικός στα παιδιά Σου κι οδήγα µας στην αρετή. Όλοι ερχόµαστε προς Εσένα την Πηγή της αιώνιας ζωής πρόσδεξε τη δέησή µας που βγαίνει απ' την ψυχή µας Συ του κόσµου ο Λυτρωτής.

ΜΕΣ΄ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Μες την ζούγκλα, µες΄ την ζούγκλα του παλιού µας του χωριού ||: ζούνε δυο Λυκοπουλάκια, που θυµίζουνε Ζουλού. :|| ∆εν φοβούνται, δεν φοβούνται τιποτ΄ άλλο παρ΄ εκτός ||: τα µυρµήγκια, τα κουνούπια και το σκότος της νυκτός. :|| Είναι δυο τρανοί λεβέντες παλικαριά διαλεχτά, ||: µόνο µην τους πεις τα βράδια ιστορίες για θεριά. :|| Μες΄ στη ζούγκλα, µες΄ την ζούγκλα µες΄ στου Λύκου τη φωλιά ||: αξιέπαινος θα είναι όποιος ζήσει µια βραδιά. :||

Σελίδα 4

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Καλήν ηµέραν άρχοντες, αν είναι ορισµός σας, Χριστού την θείαν Γέννησιν να πω στ' αρχοντικό σας. Χριστός γεννάται σήµερον εν Βηθλεέµ τη πόλει. Οι ουρανοί αγάλλονται χαίρει η κτήσις όλη. Εν τω σπηλαίω τίκτεται εν φάτνη των αλόγων ο Βασιλεύς των ουρανών και Ποιητής των όλων.

Σελίδα 33


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Ο Αίολος Ο Αίολος θυµώνει οι άνεµοι φυσούν καταστροφή σ' ό,τι κι αν βρουν

Κράτα Ψηλά

Ο ψύλλος Στο πάτωµα της Λέσχη µας κάθεται ένας ψύλλος. Μας αρέσει ο ψύλλος µας κι ας µην είναι φίλος µας. Στο πάτωµα της λέσχη µας κάθεται ένας ψύλλος.

Κράτα ψηλά, κράτα ψηλά τα ιδανικά, τα Ελληνικά

Όλα κι αν σβήσουνε Όλα κι αν σβήσουνε στον κόσµο αυτό θα ζει παντοτινά (2) θα ζει το Πνεύµα το Προσκοπικό

Τρεις ποντικοί Τρεις ποντικοί - τρεις ποντικοί τρέχουν πολύ - τρέχουν πολύ κυνηγούν τη γρια µε τ’ άσπρα µαλλιά µε γυαλιά εις τ’ αυτιά, µε µαύρη ποδιά θα την πιάσουν γέρα, αφού τρέχουν καλά σαν τρεις λαγοί, σαν τρεις λαγοί.

ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ Τα µικρά - µικρά Λυκοπουλάκια των Προσκό - Προσκόπων πιο µικρά παίζουν, τρέχουν, τραγουδούν, γελάνε κι η ζωή τους όµορφα κυλά. Κι αν καµιά φορά κανένα εµπόδιο µεσ΄ στο δρόµο τους τυχόν βρεθεί εύθυµα - πολύ εύθυµα σφυρίζουν είµαστε εµείς οι Λύκοι οι τροµεροί Τον Γερόλυκο πάντα ακούνε και στο Νόµο µένουνε πιστά µ΄ εκδροµές, παιχνίδια και τραγούδια η ζωή τους εύθυµη κυλά.

Άη Γιώργη Άη Γιώργη, καβαλάρη δώσε στην καρδιά, θάρρος, λεβεντιά χέρια, στήθη, ατσαλένια, για δουλειά.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΟΥ

Μακριά στην Ισπανία, όλε έχει ψηλά βουνά και θάλασσα πλατιά και ήλιο λαµπερό και τι κρασί καλό κιθάρες τραγουδούν και οι ταυροµάχοι ορµούν.

Ορθια τ΄ αυτιά σου Λυκόπουλο, πάντοτε ν΄ ακούς τον Γερόλυκο. Κλείσε τ΄ αυτιά σου Λυκόπουλο, στον ευατό σου τον νεώτερο.

Αράµ ψαµ ψαµ Αράµ - ψαµ - ψαµ, αραµ - ψαµ - ψαµ, γούλι - γούλι - γούλι - γούλι - γούλι ραµ - ψαµ - ψαµ. Αράβι - αράβι γούλι - γούλι - γούλι - γούλι - γούλι ραµ - ψαµ - ψαµ.

Νέοι φίλοι Νέοι φίλοι είναι σαν τ’ ασήµι µα χρυσάφι είναι οι παλιοί

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ Το καπέλο µου έχει έξη ρίγες, έξη ρίγες έχει αυτό κι όταν δεν θα έχει έξη ρίγες το καπέλο µου δεν θάν’ αυτό.

Σελίδα 32

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΗΡΑ ∆όντια π΄ αστράφτουν πόδια που είναι αθόρυβα και µατιές που σκίζουν τη νυχτιά. Πόδια αθόρυβα και µατιές που λάµπουν στη σκιά.

Ο ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Τσαγκάρη έχε γεια, να µας φτιάξεις σανδάλια, να `χουν από κάτω τ΄ αητού τα φτερά. Να δω ξένες χώρες, παλάτια, καλύβες και όπου κι αν περάσω να λένε γι’ αυτά.

Ο ΜΟΓΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΤΕΡΛΟΓΚ Ο Μόγλης στα ληµέρια µας εφάνηκε µα τα µπάντερλογκ τον επιάσανε για δες και την ωραία µας ουρά που είναι όµορφη και µακριά.

Σελίδα 5


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Ντούµ- ντίρα- ντίρα

Ο ΑΣΠΡΟΣ ΡΑΝ Τον Μόγλη οι µαϊµούδες τον πήραν και παν κι ενώ τον τραβούσαν ψηλά στα κλαδιά, αυτός τότε βλέπει τον άσπρο τον Ραν κι αµέσως του κράζει πολύ δυνατά.

Πρώτη φωνή: Ντούµ ντίρα, ντίρα, ντίρα, ντούµ, ντίρα, ντίρα ∆εύτερη φωνή: Τούµπα- τούµπα

Ένα ποντίκι Ένα ποντίκι πώπω τι φρίκη κάθεται και κλαίει µπούχου µπούχου και η φωλιά του καίει. Μύτη, γόνατα και πόδια στη σειρά

Άσπρε Ραν, Άσπρε Ραν, Άσπρε Ραν, Άσπρε Ραν οι µαϊµούδες επήραν τον Μόγλη και πάν (δις) Για πέτα στη ζούγκλα να βρείς τον Μπαλού, να βρείς τον Μαπγκήρα τους άλλους αλλού και γρήγορα τρέξτε στην Κρύα Μονιά κει που `χουν στήσει οι µαϊµούδες φωλιά. Χτυπώντας γερά τις φτερούγες ο Ραν, τον γέρο Μπαλού, τον Μπαγκήρα, τον Κάα, τους βρίσκει και λέει, µ΄ αυτοί τον κοιτάν πως τον Μόγλη οι µαϊµούδες τον πήραν και παν. Εµπρός για τρεχάτε στην Κρύα Μονιά, κει που τα Μπάντερλογκ στήσαν φωλιά. Και τρεξαν και σώσαν το Μόγλη παιδιά και πρώτος ο Ραν έχει απ΄ όλους χαρά.

Όνι- όνι Όνι- όνι- όνι ουά- ουα Όνι- όνι- όνι ουά- ουα Αγιά- για- για, γίουπι για- για- για Αγιά- για- για, γίουπι για- για- για Αγιά, αγιά

Φλί

ΣΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΛΥΚΑΚΙΑ Σαν πήγα στα Λυκάκια, Λυκάκι να γένω (δις) Λυκάκι να γενώ χαρούµενο και γελαστό και γελαστο Λυκάκι να γενώ πάντοτε χαρωπό. Τζόκεϋ καπελλάκι µου `δώσαν να φορώ (∆ις) Μου `δώσαν να φορώ µε τι καµάρι περπατώ, περπατώ Μου `δώσαν να φορώ µε τι χαρά εγώ. Μια καλή πράξη µου `παν να κάνω πάντα εγώ (δις) Να κάνω πάντα εγώ χωρίς να παίρνω ευχαριστώ, ευχαριστώ Να κάνω πάντα εγώ, χωρίς ευχαριστώ.

Φλί- φλί, φλάι, φλό Ουέστα Έεεελα ουέστα Ίνι- µίνι σάλαµίνι ούα Ίνι- µίνι τέξαµίνι ούα Ίτς µπέτεν άτεν ότεν άτεν ότεν Μπρρρρρρρρρρ Κίκιρικι- Κίκιρικι- Κίκιρικι- Κού

Όιλίλι Όιλίλι, απέριτικιτόµπα Αµό, αµό, αµόζα Όλιλίλι λουά µπαλουί

Άβε κατενόβα Άβε κατενόβα, άβε κατενόβα Έµισα, έµισα, έµισα, ωωωωωω

Σελίδα 6

Μύτη, γόνατα και πόδια στη σειρά (2) µάτια, µύτη, στόµα και κοιλιά µύτη, γόνατα και πόδια στη σειρά.

Οι νότες το σκασαν (των Π. Κεφαλά και Γ. Στεφανίδη για την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Βαθµοφόρων Κλάδου Λυκοπούλων) Οι νότες το σκασαν, οι νότες το σκασαν, Πρέπει να τις πιάσουµε!! ∆ώσε µου ένα ντο- ΝΤΟ (∆εξί χέρι από κάτω) Βάλε κι ένα ρε- ΡΕ (Αριστερό χέρι πάνω από το δεξί του διπλανού) Κάτω ένα µι- ΜΙ (Σκύβουν όλοι) Μέσα ένα φα- ΦΑ (Ένα βήµα µέσα στον κύκλο) Πάνω ένα σολ- ΣΟΛ (Σηκώνουµε ψηλά τα χέρια) Γύρω- γύρω λα- ΛΑ… (κύκλο γύρω από τον εαυτό µας) Και δυνατά το σι- ΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ…

Σελίδα 31


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

Όταν πας να κάνεις σκί, πάνω στα ψηλά βουνά Τότε νά σου ένας σκιέρ, σου χαλάει τη δουλειά Ώλαλα τιρία, ώλαλα κουκού- φσσσστ Ώλαλα τιρία, ωωωω

Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι µπουµ µπουµ µπουµ Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι µπουµ Μια καλή πράξη Κάθε µέρα µπουµ µπουµ µπουµ Μια καλή πράξη Κάθε µέρα µπουµ

Το Λυκόπουλο εγώ είµαι των Προσκόπων πιο µικρό, ό,τι εµπόδιο µπρος κι αν εύρω µε το γέλιο πάω εµπρός. (δις) Εκδροµές παιγνίδια κι άλλα πολύ διασκεδαστικά ο Ακέλας πάντα βρίσκει και την ώρα µας περνά. (δις)

Και αλλάζουµε κάθε φορά την υπογραµµισµένη λέξη και τον αντίστοιχο ήχο της περιπέτειας του σκιέρ... Λέξεις:

Να πηδάς να κάνεις τούµπες και τη µπάλα να πετάς, και να ξέρεις των αρρώστων τις πληγές πως να περνάς. (δις)

Χιονοστιβάδα (βάπεντι- βάπεντι) Αρκούδα (ήχος σαν να γρατζουνάει) Σκύλος (Γαύγισµα) Ασθενοφόρο (Τατού- τατού) Τρένο (Ου, ού) Κηνυγός (Μπάµ)

Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι (x3 παλαµάκια) Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι (παλαµάκι) Μια καλή πράξη Κάθε µέρα (x3 παλαµάκια) Μια καλή πράξη Κάθε µέρα (παλαµάκι) Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι (x3 παλαµάκια) Κίλε κίλε κίλε της Αγέλης Η ζωή είναι (παλαµάκι) (1 - δείχνουµε µε το δάχτυλο) καλή πράξη Κάθε µέρα (x3 παλαµάκια) (1 - δείχνουµε µε το δάχτυλο) καλή πράξη Κάθε µέρα (παλαµάκι)

Τον καιρό πώς να µη χάνεις µε το µπούσουλα θα βρεις τούτα κι άλλα θα να µάθεις στα Λυκόπουλα σα ‘ρθεις. (δις)

ΤΑ ΘΗΡΙΑ Πως κανείς µπορεί ρι ρι να δει µια φορά ρα ρα γάτας το αυτί τι τι ποντικός να γαργαλά.

Χίπ- Χόπ, Όπλα- Χόπ!

Γιούπι για- για γιούπι- γιούπι για (χ2) Γιούπι για- για γιούπι- γιούπι για- για, για γιούπι- γιούπι για- για, γιούπι- γιούπι για Χίπ-χόπ (άνοιγµα πόρτας) Όπλα χοπ (καβάληµα αλόγου) Αααααα (πτώση λόγω βράχου) Μπρρρρ (χλιµίντρισµα αλόγου) Έι- όπ (µετακίνηση βράχου) Ουυυυυ (πανηγυρισµοί επιστροφής στην πόλη) Το τραγούδι αυτό συνοδεύεται από την ιστορία ενός καουµπόι που κυνήγησε και έπιασε έναν επικίνδυνο Ινδιάνο

Σελίδα 30

ΤΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

Ο Σκιέρ

Μια καλή πράξη

Και µια αλεπού δεν θυµάµαι που συζητά κι αυτή µ΄ ένα κύκνο γκρι. Πάνθηρ µελαψός κι ένας πετεινός ω! τι τροµερό πίνουνε νερό. Τώρα εξηγώ τούτο τι θα πει τα θηρία αυτά ειν΄ Λυκόπουλα. Κι όµως έχω εδώ λύκο και λαγό που παίζουν µαζί πλάι σ΄ ένα αρνί.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΦΙ ΜΟΥ Το πράσινο σκουφί µου σαν φορώ µε κέφι µεσ΄ στους δρόµους προχωρώ και κοιτώ δεξιά και κοιτώ αριστερά και απλόχερα σκορπάω τη χαρά. (∆ις) Το µπλέ µου το µαντήλι σαν φορώ χαρούµενος στη φύση τριγυρνώ στα ψηλά τα βουνά, στ΄ ακρογιάλια τα χρυσά µακριά από της πόλης την καπνιά. (∆ις)

Σελίδα 7


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Το Γαϊτανάκι ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια – αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ - πολύ µεγάλος κι ολόκληρη τη Γη µας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

"Πάρε άπο µένα το ποτήρι αυτό, δώσ' το δίίίπλα σου και κάνε οπώς εγώ".

Αν όλα τα παιδιά της γης φωνάζαν τους µεγάλους, κι αφήναν τα γραφεία τους και µπαίναν στο χορό, ο κύκλος θα γινότανε ακόµα πιο µεγάλος και δυο φορές τη γη µας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

(Σηµείωση: Σε κάθε τονισµένη συλλαβή του τραγουδιού δίνουµε το ποτήρι στον δεξιά µας, εκτός από το ¨και κάνε όπως εγώ" που κάνουµε προσποίηση και δεν

Θα ‘ρχόταν τότε τα πουλιά, θα ‘ρχόταν τα λουλούδια, θα ‘ρχότανε κι η Άνοιξη να µπει µες το χορό, κι ο κύκλος θα γινότανε ακόµα πιο µεγάλος και τρεις φορές τη γη µας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ

δίνουµε το ποτήρι. Το τραγούδι επαναλαµβάνεται κάθε φορά και πιο γρήγορα)

Πατίνιους Η ΑΓΕΛΗ ΠΑΕΙ ΕΚ∆ΡΟΜΗ Ακιβάϊο πάτο Ακιβάια πάτα Ακιβάιους- πατίνιους Πατίνιους, πατίνιους, πατίνιους Κουά- κουά (χ3)

Πρωί πρωί και φίνα µε τον Ακέλα πρίµα Λυκόπουλα εξάδες η Αγέλη ξεκινά. (3) Καπέλα µ΄ έξι ρίγες καλτσάκια µε φουντάκι σακίδια στην πλάτη για εκδροµή παιδιά. (3)

Σελίδα 8

CHE CHE KORE CHE CHE KORE

Και φθάνουµε στο δάσος στους βράχους και τα σκίνα ο Νόµος λέει αµέσως γοργά για τη δουλεία.(3)

∆ύο χτυπήµατα στα πόδια + ένα παλαµάκι + δείχνουµε προς τα πίσω µε τους αντίχειρες µας.

Ιδρώτας χωµατένιος ψωµάκι και νεράκι περάσαµε ωραία στην εκδροµή παιδιά.(3)

CHE KOR ESA! ∆ύο χτυπήµατα στα πόδια + ένα παλαµάκι + δείχνουµε προς τα πίσω µε τους αντίχειρες µας.

Σελίδα 29


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

Η Παρέα των Γερολύκων Μεσ’ την Αγέλη ο Ακέλας προσπαθεί να ησυχάσουν τα λυκάκια για ν’ αρχίσει να ταξιδέψουνε παρέα όλοι µαζί σε διάστηµα, πελάγη κι άγρια δύση. Απ’ το ταβάνι τώρα κρέµονται σκοινιά, και η Αγέλη ζούγκλα µόλις έχει γίνει µεσ’ απ’ το δάσος ξεπροβάλλει ξαφνικά ο Μόγλης και το σύνθηµα µας δίνει.

∆ΥΟ ΦΙΛΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ

Μπες την παρέα των Γερολύκων δες το χαµόγελο των πιτσιρίκων ζήσε στον Κλάδο που σου προσφέρει παιδί να νοιώσεις, δώσε το χέρι. Εµείς δε σταµατάµε ούτε στιγµή να οδηγούµε τα Λυκάκια απ’ το χέρι µε παραµύθια µε παιχνίδια, µουσική, στις φαντασίας τους το µακρινό αστέρι.

"ΡΕΦΡΕΝ: Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΕΜΕΙΣ! Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΜΑΖΙ! ∆ύνατη, αλήθινή, ή φιλία µας παντότινή! Μια ζωή,

εγώ κι εσύ και στα δύσκολα µαζί!

(κίνηση γροθιάς) (κίνηση "οκ" µε τον αντίχειρα) (κάνουµε χειραψία) (στο ¨µια¨κάνουµε το 1 µε τον δείχτη και στο ¨ζωή" σχηµατίζουµε µια καρδιά µε τους 2 δείχτες και τους 2 αντίχειρες) (δείχνουµε ο ένας τον άλλον) (κάνουµε χειραψία)

ΡΕΦΡΕΝ: Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΕΜΕΙΣ! Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΜΑΖΙ! Ο φίλος θα νοιαστεί, για σένα ανησυχεί, τα πάντα µε σένα θα τα µοίραστεί. Για πάντα αυτός, δικός σου αδελφός, θα είναι ο φίλος ο παντότινός!!!

(σε κύκλο αγκαλιάζουµε τον δεξιά µας) (και τον αριστερά µας) (σφίγγουµε τον κύκλο προς τα µέσα) (κλίση προς τα δεξιά) (κλίση προς τα αριστερά) (κλίση δεξιά και αριστερά)

ΡΕΦΡΕΝ: Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΕΜΕΙΣ! Σούµπι ντούµπι ντούµπι, δύο φίλοι κολλητοί, ΜΑΖΙ!"

Σελίδα 28

Τα καλοκαίρια µας στην ακροθαλασσιά, δίπλα στο κύµα που αφρίζει τα περνάµε, µε ιστορίες για κουρσάρους και θεριά µε ήρωες που το κακό νικάνε.

Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Εκεί κοντά στη λίµνη, ψηλά εις το βουνό ζει ένας πελεκάνος µεγάλος και τρανός. ΕΠΩ∆ΟΣ Κίου, κίου, κίου, ||: αυτός φωνάζει κι όλους µας προσκαλεί :||

Να ο Ροµπέν κι ο Λεοντόκαρδος µαζί ο Οβελίξ που κουβαλάει το µενίρ του, ο Λούκι Λουκ που γρήγορα πυροβολεί κι ο κάπτεν Χουκ τραβάει το σπαθί του. Τι να σου πω, τι να σου πω, τι να σου πω, δε περιγράφεται µε λόγια η ζωή µας, εγώ µονάχα ένα έχω να σου πω, παράτα τα όλα κι έλα πια µαζί µας.

Είναι ντυµένος στ΄ άσπρα και δεν φοράει γυαλιά, ζει µέσα εις την λίµνη κοντά εις τα κλαριά. Έχει λαιµό µεγάλο και δεν φοράει κασκόλ βουτάει µες στη λίµνη και δεν φοράει µαγιό.

Σελίδα 9


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ Ζωγράφιζε.... Ψάξε να βρείς τις πιο µικρές χαρές που οµορφαίνουν αυτή την πεζή σκλήρή ζωή. Ζωγράφιζε.... και βάφε όσο πιο πολύ µπορείς, το χρώµα είναι της ζωής το φώς µην το ξεχνάς.

ΤΟ CINEMA

ΜΠΕΡΕΚΕΝΤΕ

Ζωγράφιζε.... παρ΄ την παλέτα και τον µουσαµά διώξε τη λύπη, δώσε την χαρά µε χρώµατα.

"Μπερεκεντέ Μπερεκεντέ

Ζωγράφιζε.... και δώσε ύφος µέσα απ΄ την ψυχή σκόρπα παντού το φώς και τη ζωή της τέχνης της καλής.

ΡΕΦΡΕΝ: Μπερεκεντέ κεντε κεντεκε, µπερεκεντέ κεντε κεντεκε, µπερεκεντέ κεντε κεντεκε,

(βάζουµε το χέρι µας στον ώµο του δεξιά µας) (βάζουµε το χέρι µας στον ώµο του αριστερά µας)

(στη διάρκεια αυτών των στίχων γυρίζουµε χοροπηδώντας σε κύκλο δεξιά, αριστερά ή και τα δύο)

Μπερεκεντέ.

Χτυπά η κλακέτα ανάβουν τα φώτα κι αρχίζει να τρέχει το φιλµ. Γίνοντ’ αλήθεια τα παραµύθια τα όνειρα παίρνουν ζωή.

ΡΕΦΡΕΝ

Απλά τα σπουδαία τα άσχηµα ωραία φαντάζουν στο άσπρο πανί. Πολλοί ξεγελιούνται γιατί δεν θυµούνται πως έχει κι εµπόδια η ζωή.

Μπερεκεντέ Μπερεκεντέ

(βάζουµε το χέρι µας στο αυτί του δεξιά µας) (βάζουµε το χέρι µας στο αυτί του αριστερά µας)

Μπερεκεντέ Μπερεκεντέ

(βάζουµε το χέρι µας στο κεφάλι του δεξιά µας) (βάζουµε το χέρι µας στον κεφάλι του αριστερά µας)

ΡΕΦΡΕΝ

ΧΡΩΜΑΤΑ Τη ζωή σαν την κοιτώ µέσα απ’ το χρώµα, χρώµα βλέπω τους δικούς µας ουρανούς γεµισµένους µε τα πέταλα της νιότης, νιότης στέφανο σ’ ολόχρυσους καιρούς… Προχώρα, στον ήλιο! Κόκκινο, γαλάζιο, πράσινο, µοβί και άσπρο… σκορπισµένα σ’ όµορφους γιαλούς… και δεµένα µ’ αρµονία σχηµατίζουν όλα πίνακες ζωής ιδανικούς… Λα, λα, λα,

Μπερεκεντέ Μπερεκεντέ

(βάζουµε το χέρι µας στο γόνατο του δεξιά µας) (βάζουµε το χέρι µας στο γόνατο του αριστερά µας)

ΡΕΦΡΕΝ Μπερεκεντέ Μπερεκεντέ

(βάζουµε το χέρι µας στον αστράγαλο του δεξιά µας) (βάζουµε το χέρι µας στον αστράγαλο του αριστερά µας)

ΡΕΦΡΕΝ: Μπερεκεντέ κεντε κεντεκε, µπερεκεντέ κεντε κεντεκε, µπερεκεντέ κεντε κεντεκε,

(στη διάρκεια αυτών των στίχων γυρίζουµε χοροπηδώντας σε κύκλο δεξιά, αριστερά ή και τα δύο)

Μπερεκεντέ".

Σελίδα 10

Σελίδα 27


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΑΣ Αµόνα γκάνα σι

Αχ ακροβάτη (δυο φορές) ανεβαίνεις στο σχοινί σου κάθε µέρα και πηδάς κάνοντας τούµπες στον αέρα.

Αµόνα γκάνα σι αµόνα γκάνα νο, αµόνα γκάνα σι νο σι. Ρούµπα. Σάµπα. Ραµάτα λα κουτσίνα.

Σε ζηλεύω και πηδάω στο σχοίνι σου πάνω ορµάω και κουνιέµαι στη χρυσή σου κούνια. Κι ανεβαίνω κι ανεβαίνω και στους ουρανούς πηγαίνω και γνωρίζω κολοµπίνες (δυο φορές) κλόουν, λάµψη, λιονταρίνες και ωραίες µπαλαρίνες.

Ώ α ε σινιάνια ε Ώ α ε σινιάνια ε σινιάνια ε σινιάνια ε

Και το τσίρκο σαν τελείωσει, τη σκηνή του σαν σηκώσει και για άλλες χώρες φύγει µένει πίσω η µαγεία κι η ωραία ιστορία και οι αναµνήσεις τόσες...

Ώ α ε σινιάνια ε σινιάνια ε σινιάνια ε σινιάνια σινιάνια σινιάνια σινιάνια (Η πρώτη φορα γίνεται µπροστά,η δεύτερη δεξιά,η τρίτη αριστερά και η τέταρτη κυκλικά )

O YES PIRLEMAN O yes pirleman, zigo frigo και λέω για το σπέρελε, ω για το σπέρελε!!! Ω κίθαρε αλαουζέτε... ω κίθα κίθα κίθαρε, κίθαρε, κίθαρε! ω κίθα κίθα κίθαρε, κίθα, κίθα, κίθαρε! ω κλάρινε, ω τάµπουρλε, ω τρόµπετε, ω πίανε, ω, φλαόυτε, ω βίολε και όλα τα όργανα της ορχήστρας που να κάνουµε µε ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ!

Σελίδα 26

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟ ΜΩΡΟ

Του Γιαννάκη το µωρό έχει κρύο στο λαιµό και το τρίψανε µε καµφορέλαιο. ΕΠΩ∆ΟΣ Καµφο - καµφο - καµφορέλαιο (δις) και το τρίψανε µε καµφορέλαιο. Του Γιαννάκη το µωρό έχει κρύο στο ... και το τρίψανε µε καµφορέλαιο. Του Γιαννάκη το µωρό έχει αψξού στο ... και το τρίψανε µε καµφορέλαιο. Του Γιαννάκη το µωρό έχει ... και το τρίψανε µε καµφορέλαιο.

Σελίδα 11


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Το ιππικό

ΤΖΟΥΜΠΑΛΑΓΙΑ Τα ταµ - ταµ µες στη ζούγκλα ηχούνε κι οι Ινδοί µε χαρά τραγουδούνε. Κι ο Αρχηγός τους το Μαύρο Τσακάλι νικητής θα γυρίσει και πάλι.

Είµαστε το, το, το, ίππικό, κο, κο Κι αν δε καθίσουµε καλά, ∆ε θα µας δώσουνε νερό Κι αν δε καθίσουµε καλά, ∆έ θας µας δώσουν κουραµάνα Πρόσχοχή! Ιππικό! Το ‘να πόδι αρχινώ

Τζουµπαλά - Τζουµπαλά - Τζουµπαλάγια, Αρχηγέ των Ινδών Τζουµπαλάγια. Η φωτιά εις το µέσον αναµµένη κι οι Ινδοί γύρω - γύρω µαζεµένοι. Κι ο Αρχηγός τους το Μαύρο Τσακάλι το χορό αρχινάει και πάλι.

Οι κινήσεις βέβαια προστίθεται η µία στην άλλη:

Η φωτιά πια τη λάµψη έχει χάσει κι ο Αρχηγός τους πηγαίνει να πλαγιάσει. Οι Ινδοί φεύγουν τώρα κουρασµένοι και ο µάγος µονάχος αποµένει.

Το ∆εινοσαυράκι! Τ’ άλλο πόδι Το ‘να χέρι Τ’ άλλο χέρι Το κεφάλι Και στη συνέχεια αντί για αρχινώ λέµε σταµατώ στον τελευταίο στίχο κόβοντας διαδοχικά µία µία κίνηση.

Τραγουδά σιγά - σιγά και κάνει µάγια Αρχηγέ των Ινδών Τζουµπαλάγια.

Τώρα όµως το ∆εινοσαυράκι(x2) που το λέγαν Σάκη(x2) ∆εν µπορούσε τώρα πια να φάει(x2) γιατί θα τις φάει(x2)

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ∆ΑΣΗ Μέσα στα πυκνά τα δάση ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ ο γερόλυκος φωνάζει ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ και αµέσως τα µικρά τε - τερέ - τε - τέε κύκλο κάνουνε σφιχτά τε - τερέ - τε - τέε και αυτός τα συµβουλεύει βάου - βάου - βάου - βάου - βάου - βάου και ό,τι του ζητούν τους λέει τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τέε Της Ελλάδος τα παιδάκια ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ τα µικρά Λυκοπουλάκια ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ τον Ακέλα ερωτούν τε - τερέ - τε - τέε και όλο συµβουλές ζητούν τε - τερέ - τε - τέε και αυτός τα συµβουλεύει βάου - βάου - βάου - βάου - βάου - βάου και ό,τι του ζητούν τους λέει τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τέε.

Σελίδα 12

Ήταν ένα δεινοσαυράκι (x2) που το λέγαν Σάκη (x2) και τρεφόταν µόνο µ' αυγουλάκια (x2) που τα έπαιρνε απ' τα πουλάκια(x2) όµως µία µέρα ένας αετός(x2) του δάγκωσε το στόµα κι έγινε µπουχός (x2)

Κι από δω και πέρα το ∆εινοσαυράκι άλλαξε συνήθεια πηγαίνει για σουβλάκι (x2)

Στα γόνατα Στα γόνατα, στα γόνατα Και στο στήθος, στήθος, στήθος, γόνατα Στα γόνατα, στα γόνατα Και στο στήθος, στήθος, γόνατα Και πάνω και κάτω Και στο στήθος, στήθος, στήθος, γόνατα Και πάνω και κάτω Και στο στήθος, στήθος, στήθος, γόνατα

Σελίδα 25


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

Το αστεράκι

ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΝΤΟ Προσκοπικό έχω πνεύµα Έχασα το ντο του µικρού κλαρίνου σαν το µάθει ο Ακέλας τι θα πει θα µε διώξει απ΄ την Αγέλη στη στιγµή Τοπακαραρόπ τοπάο παο πα (δις)

Προσκοπικό έχω πνεύµα, µες στο µυαλό, µες στο µυαλό, µες στο µυαλό, προσκοπικό έχω πνεύµα, µες στο µυαλό όσο ζω.

Θε να σου δείχνει το δρόµο στο Νότο και στο Βορρά κι άµα το βρεις µη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά.

Έχασα το ρε Έχασα το µι Έχασα το φα Έχασα το σολ Έχασα το λα Έχασα το σι

Προσκοπικό έχω πνεύµα, µες στην καρδιά, µες στην καρδιά, µες στο καρδιά, προσκοπικό έχω πνεύµα, µες στην καρδιά όσο ζω.

Γιο - λα - ρι - α (3) Γιο - λα - λα - ρι - α - λα - ο

Έχασα το ντο, το ρε, το µι, το φα, το σολ, το λα, το σι του µικρού κλαρίνου.

Προσκοπικό έχω πνεύµα, τριγύρω µου, τριγύρω µου, τριγύρω µου, προσκοπικό έχω πνεύµα, τριγύρω µου όσο ζω.

Πάντα ψηλά σαν κοιτάζεις µέσ' το σκοτάδι θα βρεις ένα µικρό αστεράκι για να οδηγηθείς.

Θάρρος Πρόσκοπέ µου σφίξε την καρδιά πάρε εµπρός το δρόµο δίχως ακεφιά. Κι όταν το σκοτάδι γύρω θα χαθεί η ζωή µπροστά σου θα φέγγει χαρωπή.

Προσκοπικό έχω πνεύµα, µες στο µυαλό, µες στην καρδιά, τριγύρο µου, προσκοπικό έχω πνεύµα, ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ όσο ζω.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΥΚΑΚΙ Ένα µικρό Λυκάκι Μεσ’ στην Καλύβα του ∆ιαβάζει όλοι µέρα την εφηµερίδα του Και… Τζουµπαλά Τζουµπαλά Τζουµπαλά εεε Τζουµπαλά Τζουµπαλά Τζουµπαλά εεε Τζουµπαλά Τζουµπαλά Τζουµπαλά εεε Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Στραβός βελόνα γύρευε ολά ολά (δις) σε ένα αχυρώνα βατσιτσέλο βατσιτσό (δις) και ο κουφός του έλεγε ολά ολά (δις) πως άκουσ΄ ένα κρότο βατσιτσέλο βατσιτσό(δις)

Αραράµ σαµ σαµ Αραράµ σαµ σαµ, αραράµ σαµ σαµ Γούλι, γούλι, γούλι, γούλι, γούλι Ράµ, σαµ, σαµ… Αράβοι- αράνοι Γούλι, γούλι, γούλι, γούλι, γούλι Ράµ, σαµ, σαµ…

Σελίδα 24

και κάθε φορά προσθέτουµε ένα νούµερο

Πολλά ψέµατα είπαµε ολά ολά (δις) ας πούµε και µι΄ αλήθεια βατσιτσέλο βατσιτσό(δις)

οποτε µετα γίνεται...

Ο κόκκορας εγέννησε ολά ολά (δις) σαράντα κολοκύθια βατσιτσέλο βατσιτσό(δις)

∆ύο µικρά Λυκάκια Μεσ’ στην Καλύβα τους ∆ιάβαζουν όλοι µ...

Τα κολοκύθια είχανε µέσα νερό(δις) και το νερό βατράχια βατσιτσέλο βατσιτσό(δις)

Σελίδα 13


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ∆ΑΣΗ ΛΥΚΟΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μέσα στα πυκνά τα δάση ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ ο γερόλυκος φωνάζει ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ και αµέσως τα µικρά τε - τερέ - τε - τέε κύκλο κάνουνε σφιχτά τε - τερέ - τε - τέε και αυτός τα συµβουλεύει βάου - βάου - βάου - βάου - βάου - βάου και ό,τι του ζητούν τους λέει τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τέε Της Ελλάδος τα παιδάκια ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ τα µικρά Λυκοπουλάκια ζιµ - ζιρίµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ - ζιµ τον Ακέλα ερωτούν τε - τερέ - τε - τέε και όλο συµβουλές ζητούν τε - τερέ - τε - τέε και αυτός τα συµβουλεύει βάου - βάου - βάου - βάου - βάου - βάου και ό,τι του ζητούν τους λέει τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τερέ - τε - τέε.

Λύκοι ελάτε όλοι µαζί έχουµε απόψε µεγάλη γιορτή ήρθε κοντά µας καινούργιο παιδί Λυκοπουλάκι να γενεί. Μάθε τον λύκοι, λύκοι παλιοί πως να αρχίσει µια νέα ζωή ζωή γεµάτη ιδανικά δύναµη, γέλιο, υγεία, χαρά. Έλα, έλα και συ µες στην αγέλη να ζήσεις έλα, έλα και συ δυο µάτια καινούργια ν' ανοίξεις (δις)

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ Ο∆ΗΓΟ Με το Νόµο σύντροφο και οδηγό µεσ' τα δάση πάντοτε προχωρώ κι έχω βάλλει µεσ’ το νου για σκοπό να βοηθώ καθένα για καλό. Επωδός Ώ! ώ! Το Λυκόπουλο είµ' εγώ ώ! ώ! και βοηθώ καθένα για καλό

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑ∆Υ Ο ΑΚΕΛΑΣ ΜΑΣ Χθες το βράδυ ο Ακέλας µας, γιου καϊντί, γιου καϊντά µας φωνάζει µε χαρά γιου καϊντί αϊντά. Αύριο που είναι Κυριακή πάει η Αγέλη εκδροµή.

Στον Ακέλα υπακούω πιστά µε τ' αυτιά µου πάντοτε τεντωτά µε δυο ανοικτά λαµπερά βλέπω γύρω µου χαρά!

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑΚΙ Καινούργιο Λυκοπουλάκι καλώς ήλθες µες τη φωλιά. Θα γενείς µε µας αδελφός µ ανοιχτά δυο µάτια στο φως. Στης ζούγκλας θα σe οδηγήσουν Το Νόµο Λύκοι παλιοί. Όπου πας µια πράξη καλή και τραγούδια µεσ στην δουλειά. Καινούργιο Λυκοπουλάκι καλώς ήλθες µεσ στη φωλιά.

Σελίδα 14

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ Αν θέλεις να περάσεις µια αξέχαστη βραδιά, να δεις και να θαυµάσεις όλο ζωή παιδιά. Τραγούδια αν θες ν΄ ακούσεις να νοιώσεις πολλή χαρά, εύθυµη συντροφιά, πάντα καλή καρδιά θα βρεις µεσ΄ στα Λυκόπουλα. ΕΠΩ∆ΟΣ Έλα να ζήσεις µαζί µας (γιου - χου!!) Για µια βραδιά τη ζωή µας (γιου χου!!) και τότε πόθο θα νοιώσεις να µείνεις για πάντα µε µας.

ΕΠΩ∆ΟΣ Είµαστε Λυκόπουλα πάντοτε χαρούµενα Είµαστε Λυκόπουλα πάντα γελαστά. Το πρωϊ ξυπνήσαµε γιου καϊντί, γιου καϊντά κι όλοι µαζευτήκαµε γιου καϊντί αϊντά. Ξεκινάµε µε χαρά Τραγουδώντας δυνατά. Στο κυνήγι πάει εµπρός γιου καϊντί, γιου καϊντά το τοτέµ κι ο Αρχηγός γιου καϊντί αϊντά. Και ο άσπρος µας ο Ραν µε τον Κάα τραγουδά.

Σελίδα 23


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥ∆ΑΣ Το παράπονο του λυκόπουλου

Είµαστε οι κυνηγοί της αρκούδας, ψάχνουµε στα δάση, στις σπηλιές και στα βουνά. Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ. ∆εν την βλέπω, ας µπώ στο δάσος (κινήσεις ξυλοκόπου). Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ. ∆εν την βλέπω, ας ανέβω στο βουνό (κινήσεις αναρρίχησης). Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ. ∆εν την βλέπω, ας µπώ στον ουρανό (κινήσεις πετάγµατος). Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ. ∆εν την βλέπω, ας ψάξω στη σπηλιά (κινήσεις στα τυφλά). Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ. ∆εν την βλέπω, α! την ακουµπώ (κινήσεις ψηλαφίσµατος). Αυτό είναι µικρό!. Θέλω την µαµά σου. Θα γυρίσω στο χωριό (κινήσεις αντίστροφα). Μπαµ µπαµ - µπαµ µπαµ µπαµ.

Ένας Λύκος έχει αφήσει την Αγέλη Για να ζήσει µια ζωή προσκοπική Μα δε βρήκε στην Οµάδα αυτό που θέλει Και πελάγωσε ο µικρούλης µέσα εκεί. Των Προσκόπων τον ζαλίζει η σοβαρότης Και το βλέµµα του Αρχηγού τ’ αγριωπό. Με παράπονο λοιπόν σα ∆ον Κιχώτης Τραγουδά όλο τον ίδιο το σκοπό Αρχηγέ µου, αρχηγέ µου χαµογέλα Κάθε Λύκος έτσι έµαθε να ζει Α χ! Και να έµ οιαζ ε λ ιγ άκι του Ακ έλα Τι καλά που θα περνούσαµε µαζί

Αποχωρισµός Λυκόπουλου Η ∆ΡΥΣ Απ' ένα βελανίδι ξεφύτρωσε µια δρυς, βαθιές είναι οι ρίζες και ο κορµός βαρύς. Τα φύλλα της µυριάδες χιλιάδες τα κλαριά κρατάνε στην κορφή τους τ' αστέρι του βορρά. Κι από το Βοριά πέρα στο Νοτιά σε Ανατολή και ∆ύση η αγάπη πάλι κι η χαρά το χορό έχουνε στήσει. Τραλα λα λα λα λα κ.λπ

Σελίδα 22

Αδέλφια ας µαζευτούµε εδώ µ’ αγάπη στην καρδιά, µας φεύγει ένα Λυκόπουλο κι αφήνει τη φωλιά. Ω Λύκε, φίλε κι αδελφέ, στο δρόµο που θα πας Να µην ξεχνάς ότι έµαθες µαζί µας ν’ αγαπάς. Με µάτια µπήκες σφαλιστά στη ζούγκλα ένα πρωί, µα τ’ άνοιξες σιγά – σιγά στην όµορφη ζωή. Τα χέρια δίνοντας µαζί πηγαίναµε µπροστά. Πάντα η φιλία θα κρατά τα χέρια µας σφιχτά. Εµπρός τα χέρια ας δώσουµε για µια στερνή φορά, κι ας µας ενώνει πάντοτε η αγάπη κι η χαρά.

Σελίδα 15


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

∆ΕΙΤΕ ΤΑ ΛΥΚΑΚΙΑ (Β΄ ΑΣΤΕΡΙ)

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ

∆είτε τα Λυκάκια, τι παιδιά γερά παίζουν τραγουδάνε, τρέχουν ζωηρά. Σ΄ αδελφό δίνουνε χέρι, πήρε πια δεύτερ΄ αστέρι, κι έχουνε χαρά. (∆ις)

Επωδός: Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόµουνα Πάλι Λυκόπουλο να βρισκόµουνα Στις Εξάδες , στην ίδια γωνία Με τα άλλα τα λυκόπουλα να κάνω αστεία Και τους Γερόλυκους να κοιτάζουν καχύποπτα Τα Προσκοπικά τα χρόνια δεν τ΄ αλλάζω µε τίποτα Τους Λυκοπουλιστές τους τρωει το στρες Κι όλοι θέλουν να περάσουν Αρχικές και Βασικές Τους Λυκοπουλιστές τους τρωει το στρες Μα σαν τελειώσει η Αγέλη τελειώνουν της ζωής του οι στιγµές ...οι ποιο καλές

Θαν τα δύο του µάτια πάντοτ΄ ανοιχτά το καλό να κάνει σ΄ όλους θα ζητά. Σε πλαγιές, στ΄ άγρια δάση, προχωρεί πρώτος να φθάσει στη σωστή χαρά. (∆ις)

Ο ∆ΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙ∆ΙΑ Μικρό - µικρό µε γράψανε σε µια αγέλη Λυκοπούλων και η ζωή µου άρχισε µε βάσανα και κόπους τρα - λα - λα - λα Όλοι, όλοι εµπρός παιδιά µπείτε στο Λυκαριό µε καρδιά (δις) ∆εν ξέρω τι θα πει γέλιο ούτε κοντάρι να υψώνω µόνο ξέρω εγώ στο σπίτι µου κουνούπια να σκοτώνω τρά - λα - λα - λα Όλοι, όλοι εµπρός παιδιά, µπείτε στο Λυκαριό µε µια καρδιά (δις)

Σελίδα 16

Το κέφι σου Το κέφι σου ποτέ δεν πρέπει να χαλάς, θα βρεις µεσ' τη ζωή εµπόδια πολλά δουλειά µαζί χαρά το σύνθηµά σου θα' ναι, πάντα κεφάτος και πρώτος στη δουλειά. Ρεφρέν: Μεσ' τη ζωή παιδία δεν πρέπει να' σαι τεµπέλης πάντα καλή καρδιά κ'έτσι κάνεις ότι θέλεις Τρα Λα Λα-ρα Λα-λα Τρα-λα-ρα-λα Λα-λα-λα-λα Τρα Λα Λα-ρα Λα-λα Τρα-λα-ρα-λα Λα-λα-λα-λα Αν τύχει και θυµώσεις πάντα να γελάς, κατσούφης να µην είσαι ούτε και φουκαράς να' κους τους πιο µεγάλους που ξέρουν τη ζωή µην είσαι µπούφος ούτε κι' εγωιστής. Ρεφρέν

Ο δρόµος είχε την δική του ιστορία έπρεπε λέει ν΄αγαπάς την ξενοιασιά Ητανε όµως µια µοναδική ευκαιριά Για να γνωρίσεις τη ζωή από κοντά. Τραλαλαλά λα λα λα λαλα........ Κι έτσι γεµάτος από δύναµη κι αγάπη ξεκίνησε βήµατ΄αργά µα σταθερά Σκόνταψε κάπου µες το πρώτο µονοπάτι Προχώρησε όµως µε φλόγα στην καρδιά. τραλαλαλά λα λα λά λαλα.... Κι ύστερα πέρασ΄ο καιρός, µακριά πορεία Κι ήλιος και µπόρες σου ασπρίσαν τα µαλλιά ο δρόµος σου έδωσε µοναδική εµπειριά, Χαµογελάς και όλο ακόµα προχωράς. Τραλαλαλά λα λα λά λαλα.... Μουσική. ∆. Σαββόπουλος (Ο ∆ρόµος) 22ο ∆.∆. Λυκοπούλων ΠΥ ΒΑ Νοέµβρης ‘ 82.

Σελίδα 21


76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Όλοι τώρα εδώ παιδιά

23-25/3 & 30/3-1/4 2012

ΤΟ ΑΗ∆ΟΝΙ

Όλοι τώρα εδώ παιδιά πάντα µε καλή καρδιά ας υψώσουµε τη φωνή µας για να ακούσει την Προσευχή µας ο πατέρας µας ψηλά.

Ας το πούµε ένα (2) Ένα είναι το αηδόνι που το Μάη λαλεί.

Χάριζε µας στη φωλιά πάντα κέφι και δουλειά στο τραγούδι και το παιχνίδι χάριζε µας καλό κυνήγι κι η ζωή µας γελά.

Ας το πούµε τρεις (2) Τρία η Αγια Τριάδα.

Μπρος σου οι Λύκοι χαρωποί κι ο καθένας θα σου πει γίνει πάντοτε βοηθός µου Θεέ εµένα και του κόσµου που το νόµο σου φυλά.

Ας το πούµε δύο (2) ∆υο πέρδικες στ’ αλώνι.

Ας το πούµε τέσσερα (2) Τέσσερα βυζιά η αγελάδα. Ας το πούµε πέντε (2) Πέντε δάκτυλα στο χέρι. Ας το πούµε έξι (2) Έξι αυγά ο τζουτζουλιάνος.

Στην Ακροθαλασσιά Στην ακροθαλασσιά, κοντά στην αµµουδιά, µια Αγέλη πήγε εκδροµή να ζήσει µια βραδιά (δις) Ο ήλιος µακριά, την αποχαιρετά χάνεται στον ορίζοντα και της χαµογελά, (δίς) στην ακροθαλασσιά. Τ’ αστέρια από ψηλά, φωτίζουνε θαµπά και στο φεγγάρι το χλωµό κρατάνε συντροφιά. Στο κύµα σιγαλά, µια βάρκα αργοκυλά είναι το σπίτι κι η χαρά του γέρου του ψαρά, (δίς) στην ακροθαλασσιά. Και όλα τα παιδιά, ψάλλουν απ’ την καρδιά την προσευχή τους στο Θεό για όλα τα καλά. (δίς) Στην ακροθαλασσιά, κοντά στην αµµουδιά η Αγέλη πήγε κι έζησε µια αξέχαστη βραδιά, (δίς) στην ακροθαλασσιά.

Ας το πούµε επτά (2) Επτά µέρες η βδοµάδα. Ας το πούµε οκτώ (2) Οκτώ πόδια το χταπόδι κι όσο τα χτυπάς θα λειώνει. Ας το πούµε εννιά (2) Εννιά µήνες η γυναίκα Ας το πούµε δέκα (2) ∆έκα είν’ οι εντολές µας.

ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ

ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ∆ΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ Χαρωπά τα δυο µου χέρια τα χτυπώ, (2 παλαµάκια) ∆ις µια και είµαι ΄γω παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, χαρωπά τα δυο µου χέρια σαν χτυπώ. (2 παλαµάκια) Χαρωπά τα δυο µου δάχτυλα χτυπώ, (2 χτυπήµατα δαχτύλων) ∆ις µια και είµαι ΄γω παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, χαρωπά τα δυο µου δάχτυλα χτυπώ. (2 χτυπήµατα δαχτύλων)

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη µέση παίρνω φως από τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη και µου λες πως σ’ αρέσει.

Χαρωπά τα δυο µου γόνατα χτυπώ, (2 χτυπήµατα γονάτων) ∆ις µια και είµαι ΄γω παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, χαρωπά τα δυο µου γόνατα χτυπώ. (2 χτυπήµατα γονάτων)

Τα παιδιά τραγουδάνε στους δρόµους κι η φωνή τους τον κόσµο αλλάζει τα σκοτάδια σκορπάνε κι η µέρα λουλουδίζει σαν άνθος στο περβάζι.

Χαρωπά τα δυο µου πόδια τα χτυπώ, (2 χτυπήµατα ποδιών) ∆ις µια και είµαι ΄γω παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, χαρωπά τα δυο µου πόδια σαν χτυπώ. (2 χτυπήµατα ποδιών)

Ένα σύννεφο είναι η καρδιά µου κι η ζωή µου σε πλατεία σ’ αγαπώ κι ο απέραντος κόσµος πόσο µοιάζει µε µικρή πολιτεία

Σελίδα 20

Χαρωπά θε να γελάσω δυνατά, χα χα ∆ις µια και είµαι ΄γω παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, κι άµα θες απ΄την αρχή ξαναρχινώ. (2 παλαµάκια, 2 χτυπήµατα δαχτύλων, 2 γονάτων, 2 ποδιών, χα χα!).

Σελίδα 17


23-25/3 & 30/3-1/4 2012

76η Σ.Β.Ε.Β.Λ. Π.Κ. «Παράδεισος»

Ασ τεράκι

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΠΡΙΛΙΟΣ Ο Μπάρµπα - Μπρίλιος είχε ένα γάλο πολύ µεγάλο και τόνε τάιζε, µέλι και ταχίνι για να τον παχύνει και τόνε τάιζε, ψωµί κι αλάτι για να κάνει πλάτη και τόνε τάιζε, ψωµί - γαρδούµπα για να κάνει τούµπα και τόνε τάιζε, ψωµί - µπουγάτσα για να κάνει µπράτσα και τόνε τάιζε, ψωµί και χόρτα, ώσπου δε χώραγε κάτω από την πόρτα. Ώσπου µια µέρα µε δίχως ήλιο ο γάλος έφαγε τον µπάρµπα - Μπρίλιο.

Κείνο που µας τρώει µέσα στην αγέλη είναι που όλοι θέλουµε να πάρουµε το αστέρι µα για το αστέρι θέλεις και απαιτήσεις και άντε τους γερόλυκους να ταλαιπωρήσεις. Μικρό µου αστεράκι στο πράσινο σκουφί αχ! και να µπορούσα να σε βάλω όταν σε φορέσω πάνω στη στολή όλοι θα µε βλέπουν πιο µεγάλο πιο µεγάλο. Θα είµαι περήφανος όπου και να πάω γιάτι έχω απάνω µου τ΄αστέρι π’ αγαπάω Πόσο τ’ άγαπω πόσο το λατρεύω είναι το αστέρι µου αυτό που τόσο θέλω Μικρό µου αστεράκι στο πράσινο σκουφί αχ! και να µπορούσα να σε βάλω όταν σε φορέσω πάνω στη στολή όλοι θα µε βλέπουν πιο µεγάλο πιο µεγάλο.

Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ Ήτανε ένας κιθαρίστας µεγάλος και τρανός αρτίστας λέξη δεν ξέρουµε γι’ αυτόν ντο - σι - λα - σολ, φα - µι - ρε - ντο. Έκανε ένα ταξιδάκι κι έβαλε µέσ’ το βαλιτσάκι δυο ζεύγη κάλτσες, δυο κασκόλ ντο-σι-λα-σολ. φα-µι-ρε-σολ

Τσιγκα γκούλι γουλι γουλι γουλι ουατσα τσιγκα γκου τσιγκα γκου (δις) Ελα Ω έλα σιελα Ω ελα σιελα ελα Ω (δις) Σιαοαλι σιαοαλι σιαοαλι Κούµπα κουµπα ....... Τσιγκα γκούλι γουλι γουλι γουλι ουατσα τσιγκα γκου τσιγκα γκου (δις) Σιαοαλι σιαοαλι σιαοαλι .........

Έβαλε πλώρη στην Αγγλία µα ή µεγάλη τρικυµία τον έριξε εις το Κογκό ντο - σι - λα - σολ, φα - µι - ρε - ντο.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Κι η βασίλισσα η αγρία καθότανε στην παραλία, κρατώντας ένα παρασόλ ντο - σι - λα - σολ, φα - µι - ρε - σολ

Ηταν ένας µια φορά Τίρο - λίρο - λίρο ιατρός για τα µωρά Τίρο - λίρο - λα.

Έλα εδώ παιδί λευκό στη σούβλα να σε φάω ψητό µε σκόρδο και µε µαϊντανό ντο - σι - λα - σολ, φα - µι - ρε - ντο.

Το καπέλο του παιδιά Τίρο - λίρο - λίρο το φορούσε ως τ΄αυτιά Τίρο - λίρο - λα.

Στην δύσκολη αυτή στιγµή αρχίζει ο νιός τη µουσική, τόσο της άρεσε αυτό του λέει Θα σε παντρευτώ.

Στο ΄να χέρι του κρατά Τίρο - λίρο - λίρο τσάντα µε ακουστικά Τίρο - λίρο - λα.

Η ιστορία µας αυτή µας λέει πως η µουσική κάνει το σκλάβο βασιλιά, ντο - σι - λα - σολ, φα - µι - ρε - λα

Στ΄άλλο χέρι του κρατά Τίρο - λίρο - λίρο µπαστουνάκι από ελιά Τίρο - λίρο - λα.

Λα λα λα ρα λα

Σελίδα 18

Τσιγκα γκουλι

Σελίδα 19

tragoydia lykopoulon  

tragoydia lykopoylon

tragoydia lykopoulon  

tragoydia lykopoylon