Brochure vaccinatiecentrum Sportoase 'De Toren'

Page 1

VACCINATIECENTRUM

SPORTOASE DE TOREN TORENSTRAAT 115, 3110 ROTSELAAR

Hier start onze vrije toekomst! LAAT JE VACCINEREN.


VACCINATIECENTRUM

SPORTOASE DE TOREN ROTSELAAR

INHOUD 3

Vaccinatiecentrum ‘De Toren’ in de startblokken

4

Jouw weg naar het vaccinatiecentrum

5

Parkeren en aangepast vervoer

6

In enkele stappen naar het verlossende prikje

8

Wanneer kan ik me laten vaccineren?

10

Waarom is het belangrijk me te laten vaccineren?

11

Dank aan onze vrijwilligers!

4 KLIMAATNEUTRAAL BEDRIJF 4 ISO 14001 4 100% GROENE ENERGIE

KLIMAATNEUTRAAL GEDRUKT

CERT. NUMMER: 53520-2102-1002

VU: WERNER VANNUFFELEN - ELZ LEUVEN NOORD - FOTO: MAB AANNEMINGEN


VACCINATIECENTRUM SPORTOASE ‘DE TOREN’ IN DE STARTBLOKKEN HIER START ONZE VRIJE TOEKOMST !

In januari werden de eerste corona­vaccins in de woonzorgcentra van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo toegediend. Ondertussen is het vaccinatie­centrum in Sportoase ‘De Toren’ in ­Rotselaar er helemaal klaar voor. Hier kunnen de inwoners van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo zich, na uitnodiging door de Vlaamse overheid, laten vaccineren. Dankzij de centrale ligging van ons vaccinatiecentrum zorgen we ervoor dat iedereen zo dicht mogelijk bij huis ingeënt kan worden.

Hoe meer mensen zich laten inenten, hoe sneller we het ­coronavirus kunnen verslaan. Het vaccinatiecentrum besteedt ook bijzondere aandacht aan de specifieke noden van minder mobiele mensen. MAAK KENNIS MET VACCINATIECENTRUM ‘SPORTOASE DE TOREN’ OP VACCINATIEROTSELAAR.BE Je komt alleen naar het vaccinatie­centrum. Om ­praktische redenen is het niet mogelijk om kinderen, andere familieleden of huisdieren mee te brengen.

3


JOUW WEG NAAR HET VACCINATIECENTRUM Met het openbaar vervoer VACCINATIECENTRUM SPORTOASE DE TOREN TORENSTRAAT 115, 3110 ROTSELAAR WWW.VACCINATIEROTSELAAR.BE Het vaccinatiecentrum bevindt zich in het gebouw van Sportoase De Toren, aan de voetbalterreinen van Sportief Rotselaar. Met de wagen • Vanuit Holsbeek: via de Rotselaarsebaan of Vlasselaar. • Vanuit Tremelo: via de Nieuwe­ baan en de Provinciebaan. Met de fiets De site is veilig bereikbaar met de fiets. Bijvoorbeeld via de Demerdijk, Meanderspad en domein Ter Heide. Er is een fietsenstalling aanwezig.

4

Buslijn 335 (komende vanuit Leuven/Aarschot) en 512 (komende vanuit Leuven/Tildonk) zetten je af aan halte ‘Rotselaar De Toren’. Via de parking volg je de signalisatie richting het vaccinatiecentrum. • Vanuit Rotselaar zijn er rechtstreekse busverbindingen. • Inwoners van Holsbeek nemen eerst buslijn 310 naar Leuven of Aarschot en stappen daar over op buslijn 335. • Inwoners van Tremelo nemen buslijn 333 tot aan halte ‘Dorp’ in Rotselaar (1km van het vaccinatiecentrum), alvorens over te stappen op buslijn 335 (richting Aarschot). Vanuit Baal neem je buslijn 530 tot aan het station in Aarschot alvorens over te stappen op buslijn 335. Meer informatie over de uurregelingen vind je op www.delijn.be/nl/routeplanner.


PARKEREN & AANGEPAST VERVOER Sportoase De Toren is voorzien van een ruime parking. Vanaf de parking volg je de signalisatie tot aan het vaccinatiecentrum. De wandelafstand van aan de parking tot aan het vaccinatiecentrum bedraagt zo’n 100 meter. Ben je niet goed te been? Een begeleider neemt je graag mee tot aan de ingang met behulp van een rolstoel.

N R VA MEE LAAR SE ROT

TIE CINA VAC TRUM CEN

P

FIETSEN

P

TORENSTRAAT 115

Parkeerwachters begeleiden ­personen met een ­handicap naar specifiek voorziene ­parkeerplaatsen. Ben je minder mobiel? Geraak je hierdoor zelf niet tot in het vaccinatiecentrum of kan je hiervoor niet rekenen op hulp vanuit je eigen omgeving? Neem contact op met de volgende gespecialiseerde vervoersdiensten: • Inwoners van Holsbeek ma-vr: 9u-12u & 13u-16u 016 20 53 83 dav.dispatching@vzwmobiel.be • Inwoners van Rotselaar ma-do: 8.30u - 12u & 13u - 16.15u vr: 8.30u - 13.30u 016 61 63 80 lokaal.dienstencentrum@rotselaar.be • Inwoners van Tremelo ma-do: 14u - 16u vr: 9u - 12u 016 53 75 40 mmc@tremelo.be

5


IN ENKELE STAPPEN NAAR HET VERLOSSENDE PRIKJE In het vaccinatiecentrum zijn er meerdere vaccinatielijnen. In elke vacci­ natielijn wordt één type vaccin toegediend. Dit vaccintype kan je zelf niet kiezen. Alle vaccins zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen­ agentschap. Ze zijn allemaal uitgebreid getest, veilig en werkzaam.

1 Koortsmeting: bij aankomst neemt een onthaalmedewerker je temperatuur op.

2 Registratie: indien je koortsvrij bent, ga je door naar de aanmeldbalie. Hier worden je gegevens gecontroleerd en word je geregistreerd.

3 Anamnese: hier wordt jouw medi-

sche voorgeschiedenis bekeken en nagegaan of vaccinatie voor jou medisch in orde is. Aarzel niet om de huisarts vooraf te contacteren bij vragen.

4 Vaccinatie: een medewerker deelt

jou de kleur van jouw vaccinatielijn mee. Volg deze kleur tot aan jouw vaccinatiecabine. Daar vaccineert een verpleegkundige je door een injectie in de bovenarm.

6

5 Recovery: na de vaccinatie moet

je een kwartier rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts. Dit is belangrijk om snel in te kunnen grijpen bij uitzonderlijke reacties. De meerderheid van eventuele bijwerkingen zijn echter mild en gaan spontaan over (bv. rode zwelling op arm of vermoeidheid).

6 Vervolgafspraak: vooraleer je het

gebouw verlaat, stop je nog aan de uitgangsbalie. Daar leg je het moment vast voor je tweede dosis, indien je een vaccin kreeg waar twee dosissen voor nodig zijn.


UITGANG

6 5

4

3 2 INGANG

1

HET VACCINATIECENTRUM IS VOLLEDIG ROLSTOELTOEGANKELIJK. Voor personen met een handicap voorzien we een afzonderlijk vaccinatie­parcours. Zij worden onder begeleiding rechtstreeks van het onthaal naar de vaccinatieruimte gebracht.

7


opnieuw volop

WANNEER KAN IK van het leven ME LATEN kunnen genieten. VACCINEREN? JE PERSOONLIJK TICKET NAAR EEN CORONAVRIJE TOEKOMST KOMT VANZELF NAAR JE TOE!

1

Surf naar burgerprofiel.vlaanderen.be om je burger­profiel aan te vullen en je eBox te activeren. Zo weet jij sneller wanneer je aan de beurt bent en kunnen afspraken sneller ingepland worden.

JE LATEN VACCINEREN IS EENVOUDIG, GRATIS EN DUURT MAAR EVEN. Je wacht op een persoonlijke uit­ nodiging van de Vlaamse overheid

Medische vragen?een Het is een kleine moeite, maar Twijfel je, omwille medische erg belangrijke daad. Want hoe van meer redenen of het nemen van medimensen zich laten vaccineren, hoe catie, of je het vaccin wel toegediend mag krijgen? beter. Pas als meer dan 70% vanNeem de tijdig contact op met de huisarts, die bevolking gevaccineerd is, kunnen helpt je graag verder. we groepsimmuniteit bereiken.

Je kan je vaccinatiemoment niet zelf kiezen. Iedereen die ouder is dan 18 jaar of dit jaar 18 wordt, zal een uitnodiging krijgen. De uitnodiging voor de vaccinatie wordt twee weken op voorhand verstuurd. Omdat we in fases vaccineren, kan het moment waarop je jouw uitnodiging krijgt, verschillen met die van je gezins­ 2 leden, buren, vrienden, collega’s. Uitnodigingen worden ­standaard bezorgd per post. Beschik je over een eBox in de online overheidstoepassing ‘Mijn Burgerprofiel’? Dan kan je de uitnodiging ook per mail ontvangen.

8

Je plant je afspraak in

Na ontvangst van de uitnodiging plan je, aan de hand van een persoonlijke code, je afspraak in bij het vaccinatiecentrum. Meer info hierover vind je in de uitnodiging.

WAT N

Ook na belangr te blijve genoeg bescher kunnen


3 Je vult de medische vragenlijst in voor je bezoek

Problemen met je afspraak? Contacteer zo snel mogelijk het callcentrum van ons vaccinatiecentrum op het nummer 016 15 12 12.

NA DE VACCINATIE? Op het nummer van het callcentrum

Om vaccins veilig toe te dienen, moet de vaccinator eerst een goed beeld krijgen van je gezondheids­ toestand. Dit gebeurt op basis van een vragenlijst, terug te vinden op www.vaccinatierotselaar.be. Vul de lijst voor je bezoek aan het vaccinatiecentrum in en neem deze mee naar je afspraak. Dit is noodzakelijk voor een vlotte vaccinatie.

in het gemeentehuis kan je niet adat jeofgevaccineerd bent, is het terecht om te vragen wanneer je een Bij twijfel: contacteer jouw huisarts rijk om de coronamaatregelen uitnodiging zal ontvangen voor de en overloop samen de vragenlijst. vaccinatie. Het wanneer is de Vlaamseer overen volgen. Pas heid die de volgorde bepaalt. Het MAAK IK KANS g mensen gevaccineerd en vaccinatiecentrum en de gemeente OP THUISVACCINATIE? hebben daar geen op. rmd zijn tegen hetvatvirus, Thuisvaccinatie is enkel mogelijk Bij ziekte of koorts (hoger dan 38°) op n we onze vrijheid herwinnen. voor bedlegerige patiënten de dag van je vaccinatie, neem je best contact op met jouw huisarts.

en gebeurt steeds in overleg met de huisarts. Contacteer hiervoor best jouw huisarts.

9


WAAROM IS HET BELANGRIJK ME TE LATEN VACCINEREN? Het coronavaccin stimuleert je immuunsysteem waardoor je lichaam antistoffen aanmaakt tegen COVID-19. Ook als je eerder al besmet was met COVID-19, kun je opnieuw besmet raken en ernstig ziek worden. Een vaccin voorkomt dit.

JE LATEN VACCINEREN IS HET BESTE PLAN, ZODAT HET LEVEN STRAKS WEER STARTEN KAN. Bovendien bescherm je zo niet alleen jezelf, maar ook je familie, collega’s, vrienden en de kwetsbaren in je omgeving. Want pas als meer dan 70% van de bevolking gevaccineerd is, bereiken we groepsimmuniteit en kunnen we

10

het virus stoppen. Door zoveel mogelijk mensen te vaccineren, kunnen we de strenge coronamaatregelen geleidelijk aan versoepelen, opnieuw samenzijn, onze geliefden omhelzen en ons leven weer opnemen.

JE LATEN VACCINEREN, DOE JE ZODAT WE OPNIEUW VOLOP VAN HET LEVEN KUNNEN GENIETEN.


DANK AAN ONZE VRIJWILLIGERS! Om ons vaccinatiecentrum vlot te laten functioneren, zijn er heel wat helpende handen nodig van zowel medische als niet-medische vrijwilligers. Het engagement hiervoor is groot. Een voltallige equipe staat nu klaar om succes­vol van start te gaan met de vaccinatie­ campagne. Dankjewel aan ­iedereen voor dit hartverwarmend enthousiasme! De inzet van vrijwilligers groeit de komende maanden ­gefaseerd verder, afhankelijk van de vaccinatie­snelheid. Eens het vaccinatiecentrum op volle toeren draait, is er snelle inschakeling van een hoog aantal vrijwilligers noodzakelijk.

Een grote reserve aan helpende handen blijft dus erg belangrijk.

WIL JIJ JE GRAAG AANMELDEN VOOR ONZE VRIJWILLIGERSPOOL? Stel je kandidaat via www.eerstelijnszone.be/ eerstelijnszone-leuven-noord Van zodra jouw inzet nodig is, nemen we contact met je op.

11


Blijf de coronamaatregelen volgen.

Je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks weer starten kan.

Bescherm jezelf en je omgeving. KIJK VOOR MEER INFO OVER COVID-19-VACCINATIE OP LAATJEVACCINEREN.BE