Page 1

191 NIEUWE JOBS OP JOUW MAAT 10.05.2014 FOCUS

HEALTHCARE

SALARIS Hoeveel verdient een specialist in een Belgisch ziekenhuis?

ONDERZOCHT De 15 beroepen die het gevaarlijkst zijn voor de gezondheid

JOBPROFIEL MARLENE REYNS VERDEDIGT DE BELANGEN VAN HET ‘MOOISTE BEROEP TER WERELD’:

“Als vroedvrouw ben je een bevoorrechte gast bij een zeer groots gebeuren” DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL “Ik ben waarschijnlijk een van de laatste Vlamingen zonder gsm”

POLL Houd jij je arbeidsritme vol tot aan je pensioen?


De Federatie van Webbedrijven (FeWeb) focust op het verbeteren van het digitaal ondernemersklimaat, de kwaliteit van de online diensten en het inspireren van de sector via onderzoek, activiteiten en opleidingen.

De 550 Belgische webbedrijven, lid van FeWeb, zijn op zoek naar een gedreven

Minister van Digitale Zaken (m/v) om op federaal en regionaal niveau een performant kader te ontwikkelen dat bedrijven helpt hun digitale en innovatieve projecten te ontplooien en nieuwe jobs in België te creëren en te houden.

Functieomschrijving: • Innovatief en digitaal ondernemen stimuleren door een free-zone voor startende ondernemers en door diepgaandere cursussen in de onderwijsprogramma’s • Bedrijven sensibiliseren en stimuleren om op een doordachte wijze om te gaan met digitale strategieën, toepassingen en communicatie • Samen met FeWeb elk voorstel van Europese, Belgische of regionale regelgeving met een impact op het digitaal ondernemen en ICT bespreken • Van België en de regio’s de meest geconnecteerde zone in Europa maken die kwalitatieve en laagdrempelige (mobiele) internettoegang biedt voor zowel bedrijven als consumenten

Profiel: • Je beseft dat de toekomst van de economie digitaal is en dat er hoogdringend actie nodig is om België naar de koppositie te loodsen • Je beseft dat er geen tijd te verliezen valt met politieke spelletjes tussen partijen of beleidsniveaus • Je wil resultaten boeken die de Belgische en regionale economie ten goede komen, die hier meer arbeidsplaatsen genereert en ons land in al zijn diversiteit op de digitale kaart zet. • Je kan niet wachten om samen te werken met FeWeb, de grootste organisatie voor de digitale sector in België, om het innovatief en digitaal ondernemen in ons land een boost te geven.

Aanbod: • Je verwerft tegen het einde van deze legislatuur een ongeziene erkenning • Je komt in contact met de meest toekomstgerichte en inspirerende bedrijven en hun personeel • Je wordt de eerste Minister voor Digitale Zaken van België, Vlaanderen, Brussel of Wallonië en komt zo zeker in het Guiness Book of Records.

Steun de oproep van FeWeb voor een Minister van Digitale Zaken! >> Deel deze oproep met je netwerk met de hashtag #DigitaleMinisterNu

Surf naar feweb.be/DigitaleMinisterNu voor meer informatie over deze actie.


JOBPROFIEL

FOCUS

HEALTHCARE

TEKST STEVEN HEYSE

MARLENE REYNS VERDEDIGT DE BELANGEN VAN HET ‘MOOISTE BEROEP TER WERELD’

“Als vroedvrouw ben je een bevoorrechte gast bij een zeer groots gebeuren” Een geboorte is zonder uitzondering een indrukwekkend moment. Een vroedvrouw zorgt daarbij dat alles vlot verloopt. Toch weet lang nog niet iedereen wat haar takenpakket precies omvat. Een initiatief als de Internationale Dag van de Vroedvrouw, die vorige maandag plaatsvond, is dan ook welgekomen. Marlene Reyns, voorzitster van de Belgische Vroedvrouwenorganisatie en zelf ook actief in het beroep, geeft uitleg.


JOBPROFIEL

Marlene Reyns: “Voor mij stond het al heel lang vast dat ik vroedvrouw wilde worden. Maar in mijn studententijd bestond er nog geen aparte opleiding vroedkunde en dus moest ik eerst verpleegkunde volgen alvorens ik mij kon specialiseren. Op het moment dat ik afgestudeerd ben, was de vraag naar vroedvrouwen niet zo groot en dus heb ik eerst een tijdje als verpleegkundige gewerkt. Na een paar interims ben ik in ’86 dan in mijn vakgebied kunnen beginnen in het ziekenhuis van Sint-Niklaas. Zeven jaar later ben ik daarnaast ook gestart als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep.”

Wat omvat de job zoal? “Een vroedvrouw moet multifunctioneel zijn. Er is uiteraard het medische aspect, want we moeten inzicht hebben in de fysiologie van de zwangerschap en de bevalling om het kind alle kansen te geven. Maar ook technologische kennis is erg belangrijk. Zo wordt er van ons verwacht dat wij vlot kunnen omgaan met allerlei apparatuur om het foetale welzijn in de gaten te houden. Daarnaast spelen psychosociale vaardigheden een belangrijke rol. In de huidige maatschappij is culturele competentie een ware noodzaak.” “Wij begeleiden niet alleen tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar kunnen ook al een rol spelen vóór de zwangerschap. Zo kunnen we adviezen geven, vrouwen

“Na de bevalling kunnen we nog ondersteuning aan huis bieden totdat de baby één jaar oud is” inzicht bijbrengen over hun menstruele cyclus of hen wijzen op gezondheidsrisico’s. Ook na de bevalling, tijdens de kraamperiode, volgen wij de jonge moeders op de voet. Zelfstandige vroedvrouwen kunnen zelfs nog ondersteuning bieden aan huis totdat de baby één jaar oud is.”

Hoe verhoudt jullie taak zich tot die van de gynaecoloog? “Er is tussen ons altijd een zeer nauwe samenwerking. Sommige ziekenhuizen laten de vrouw de keuze tussen een bevalling met gynaecoloog of een autonoom door de vroedvrouw uitgevoerde bevalling. Maar in elk geval wordt de gynaecoloog er onmiddellijk bijgeroepen als er


JOBPROFIEL

zich problemen voordoen. Bij een normale bevalling is het mogelijk bij de vroedvrouw te bevallen, bij pathologie heeft de gynaecoloog de touwtjes in handen en delegeert hij de taken naar de vroedvrouw.”

Ook handenarbeid is belangrijk in ons vak: wij gebruiken onze handen om de moeder te ondersteunen en om de baby te voelen .”

Hoe verschilt de taak van een zelfstandige vroedvrouw met die van een vroedvrouw in het ziekenhuis?

Wat zijn de positieve kanten van het werk?

“Laat ik eerst zeggen dat wij zowel in een ziekenhuis als bij thuisbevallingen altijd moeder en kind voorop stellen. Maar als zelfstandige vroedvrouw heb je meer verantwoordelijkheid en moet je op je eentje beslissingen kunnen nemen. In een ziekenhuis werk je in een team en wordt er meer overleg gepleegd.” ”Een ander verschil is de flexibiliteit: in een ziekenhuis werk je in shiften en als jouw dienst erop zit, geef je de zorg gewoon door aan een collega. Als zelfstandige vroedvrouw moet je daarentegen altijd beschikbaar zijn. En dan maakt het niet uit of je op een feestje bent of dat je net in je bed ligt na een zware dag: je moet paraat zijn.”

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden voor een vroedvrouw? “Dat is zeer ruim. Ik denk onder meer aan een scherp observatievermogen, geduld om de natuur zijn gang te laten gaan, goede communicatieve vaardigheden en flexibiliteit.

“Je krijgt het voorrecht om een gast te zijn bij een zeer groots gebeuren. Zelfs na al die jaren ben ik telkens nog verwonderd hoe verheugd een gezin kan reageren op een pasgeboren kind. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik een actieve rol kan spelen bij zo’n belangrijk moment. Ik heb mij mijn beroepskeuze nog geen moment beklaagd.”

Wat zijn de minder positieve kanten? “Vroeger zou ik de flexibiliteit misschien als een nadeel gezien hebben, maar ondertussen ben ik dat al gewend. Ook mijn gezin heeft daarmee leren omgaan. Mijn partner en mijn kinderen weten dat ik onverwacht weggeroepen kan worden en


JOBPROFIEL

“ Als vroedvrouw kan je ook doctoreren en aan research doen”

dat ik er daardoor niet altijd kan zijn voor hen.” “Uiteraard is het werk zelf ook niet alleen rozengeur en maneschijn. Uitzonderlijk kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er een kindje sterft en dat valt natuurlijk heel zwaar. Als vroedvrouw is het dan ook onze rol om het gezin steun te bieden bij de verwerking.”

Zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor een vroedvrouw? “Die zijn eerder beperkt, al is het bijvoorbeeld wel mogelijk om aan research te gaan doen of om een beleidsfunctie in een ziekenhuis op te nemen. Met het oog daarop bestaat er naast de bacheloropleiding vroedkunde nu ook een masteropleiding verpleegkunde-vroedkunde. Er zijn trouwens ook steeds meer vroedvrouwen die doctoreren. Ik denk dus wel dat er voor vroedvrouwen in de toekomst nog meer functies op een hoger niveau zullen komen.”

Wie is Marlene Reyns? Leeftijd: 50 jaar Woonplaats: De Klinge Functie: deeltijds vroedvrouw in AZ Nikolaas in Sint-Niklaas, zelfstandig vroedvrouw in bijberoep, voorzitster van de Belgische organisatie van Vroedvrouwen en actief betrokken bij verschillende raden en commissies, zowel in Vlaanderen als in België (vrijwilligerswerk) Opleiding: verpleegkunde, gevolgd door een specialisatie vroedvrouw In dienst als vroedvrouw sinds: 1986 Vind een nieuwe uitdaging op vacature.com/jobs


Manage your Future, put your Talent at Work CapitalatWork Foyer Group is een toonaangevende, onafhankelijke vermogensbeheerder voor vermogende cliënten. Sinds 1990 bouwen wij, met onze gedisciplineerde beleggingsfilosofie én onze kennis van vermogensplanning, aan de toegevoegde waarde van de beleggingsportefeuilles van onze cliënten. Wij beheren een vermogen van circa 5,3 miljard euro en stellen 110 medewerkers tewerk, verspreid over 5 kantoren: Antwerpen, Breda, Brussel, Gent en Luxemburg. Door onze constante groei en expansie zijn wij, voor ons kantoor te Gent, op zoek naar een enthousiaste en resultaatgedreven:

Portfolio Manager

(M/V)

Uw functie:

Ons aanbod:

• U beheert de portefeuilles van onze cliënten. • U informeert de cliënten op geregelde tijdstippen over de marktontwikkelingen en de gevolgen daarvan op de beleggingsportefeuilles alsook over het gevoerde beleggingsbeleid. • U werkt de beleggingsvoorstellen uit en ondersteunt, indien nodig, de Client Relationship Manager in zijn prospects- en cliëntencontacten. • U woont regelmatig onze investment meetings bij en indien nodig, geeft u presentaties over ons beleggingsbeleid aan onze relaties.

• Wij zijn op zoek naar een dynamische, autonome medewerker die bouwt aan zijn/haar toekomst en zo helpt om CapitalatWork Foyer Group verder uit te breiden. • Wij bieden u talrijke uitdagingen, een uitstekende bedrijfscultuur en de mogelijkheid uw persoonlijke vaardigheden te ontplooien in een solide, dynamische, financiële omgeving. • Uw remuneratie is aangepast aan uw functieniveau, aangevuld met extralegale voordelen.

Uw profiel:

Wilt u ook bouwen aan de toekomst van uw carrière?

• U heeft minstens 5 jaar relevante werkervaring in onze sector. • U volgde een universitaire economische opleiding. • U heeft een sterke, kritische geest en analytisch vermogen. U beschikt over commerciële feeling en uitstekende relationele - en presentatievaardigheden. • U bent een idea generator en houdt van initiatieven nemen. • U werkt accuraat, nauwgezet en zelfstandig. • U bent een resultaatgedreven, enthousiaste teamplayer. • U heeft een uitstekende kennis van het Nederlands, Frans en Engels.

Stuur uw motivatie en CV naar CapitalatWork Foyer Group, ter attentie van Susanne Poirters, Kroonlaan 153, 1050 Brussel, tel. +32 2 673 77 11 of e-mail naar HR@capitalatwork.com. Wij nemen enkel kandidaturen in overweging waarvan het profiel overeenstemt met het vereiste profiel. Voor meer informatie over CapitalatWork Foyer Group, bezoek onze website via www.capitalatwork.com

Antwerp - Breda - Brussels - Ghent - Luxembourg


Budé Containerbouw is sinds de oprichting in 1993 gevestigd in de oude zinkfabriek van Rotem in Dilsen Stokkem. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van containers voor zeer diverse toepassingen zoals wonen, werken, opslag van materiaal, omkasting van technische installaties en evenementen.

Budé biedt zowel standaardoplossingen als projecten op maat die in de eigen werkplaats gerealiseerd worden. Vandaag staat de tweede generatie, samen met 20 enthousiaste medewerkers, klaar om te investeren in een verdere duurzame groei van de onderneming. Om die ambitie te realiseren is het bedrijf dringend op zoek naar een m/v

VERKOPER

VOOR PROJECTEN IN HEEL BELGIË Functie

Via een technisch gerichte opleiding raakt u snel vertrouwd met de werking van het bedrijf, de verschillende bouwconcepten en het marktpotentieel.

Door een goede selectie van het potentieel en actieve prospectie kan u interessante projecten op het spoor komen.

60% van uw tijd bent u actief op de baan.

Tijdens een eerste bezoek doet u een behoefteanalyse en een haalbaarheidsstudie.

Van A tot Z leidt u elk project in goede banen, van het maken van de offerte, het binnenhalen van het order tot en met de levering en plaatsing van de containers. U wordt hierbij ondersteund door een ervaren calculator en projectleider.

U rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur.

Profiel •

U mag jong zijn en hebt een hogere opleiding genoten in een economische of technische richting.

Een eerste commerciële ervaring heeft u duidelijk doen kiezen voor het vak van verkoper.

U bent sterk in actief luisteren en overtuigen van mensen. Bovendien kunt u zelfstandig en goed georganiseerd werken.

U woont op een haalbare afstand van het bedrijf in Dilsen Stokkem.

Gezien uw werkgebied spreekt u naast Nederlands ook vlot Frans. Een degelijke kennis van het Engels is een plus.

Wat mag u verwachten van Budé •

Een groeiende familiale onderneming met mensen die hun vak kennen en met perspectief op de toekomst.

Een competitief salarisplan met bonus, een neutrale firmawagen en extra voordelen.

Bent u geboeid door deze functie?

Bel voor een verkennend gesprek naar Frank De Pauw op het nummer +32 478 555 616 of naar Birger Ceulemans, Recruiter van Inventi, op het nummer +32 3 223 68 67.

E-mail uw cv met motivatiebrief naar frank.de.pauw@inventi.be.

Deze vacature wordt geleid door

Interesse? Reageer nu Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

Consultants in verkoop en verkoopmanagement Inventi - Consultants

in verkoop en verkoopmanagement - www.inventi.be

w w w.inve nt i.b e


SNAPSHOT

FOCUS

HEALTHCARE

TEKST HELEEN DE BISSCHOP FOTO BELGA/JEROME FOUQUET

Unieke blik op een operatie In een ziekenhuis in de Franse stad Rennes heeft een chirurg voor het eerst in Europa gebruikgemaakt van Google Glass in de operatiezaal. Die operatie, de plaatsing van een protheseheup, vond op 14 februari plaats in het privĂŠziekenhuis Saint Gregoire en werd uitgevoerd door dokter Philippe Collin. In de bril is onder andere een camera gebouwd, waardoor de operatie opgenomen kan worden in 3D vanuit het perspectief van de chirurg. Op die manier kan die tijdens de operatie andere artsen raadplegen en krijgen ook studenten toegang tot uniek studiemateriaal.


SNAPSHOT


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL TEKST STEVEN HEYSE FOTO’S VAN HALEWYCK, BELGA/ NICOLAS MAETERLINCK

Hoewel hij in zijn hoofd altijd elf is gebleven, is het deze week toch exact zestig jaar geleden dat jeugdauteur Marc de Bel ter wereld is gekomen. Dat gebeurde, zoals hij zelf schrijft, “achter een heerlijk geurende seringenstruik in Kruishoutem.” Na een carrière van twintig jaar als leraar in het lager onderwijs werd de Bel in 1994 fulltime schrijver. ’s Mans ongebreidelde fantasie vond zijn weg al naar 142 boeken, waarvan er ruim 1.250.000 exemplaren over de toonbank gingen. Hoewel hij een van Vlaanderens populairste jeugdschrijvers is en er zelfs vier van zijn boeken werden verfilmd, houdt de Bel er een vrij sobere levensstijl op na.


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL

“Ik ben behoorlijk spaarzaam”, zo legt hij uit. “Er zijn eigenlijk niet zo veel dingen waarvan ik vind dat ik die per se moet hebben. Zo heb ik geen auto, gebruik ik geen bankkaarten en ben ik waarschijnlijk een van de laatste zeven Vlamingen die nog altijd geen gsm heeft. Als ik alles heb wat nodig is om te kunnen schrijven, dan ben ik al gelukkig. Al de rest is aan mij niet besteed. Ik ben ook vrij immuun voor reclame. Als ik naar een voetbalmatch ga kijken, dan merk ik wel dat het daar vol reclamepanelen staat, maar achteraf zou ik niet kunnen zeggen wat die precies allemaal wilden aanprijzen. Soms heeft het zelfs een averechts effect op mij: als ik zie dat er voor iets heel veel reclame wordt gemaakt, dan gaat er bij mij een alarmbelletje rinkelen en denk ik dat ze dat moeten doen om te verdoezelen dat het toch niet zo’n goed product is.” Eén grote uitzondering op al dat spaarzaam gedrag: als hij zich in een boeken- of platenwinkel bevindt, heeft

de geestelijke vader van Blinker en de Boeboeks vaak moeite om zich te bedwingen. “Ik ben wel een verzamelaarstype”, zo geeft hij toe. “Ik hecht grote waarde aan tastbare objecten. Muziek downloaden is mijn ding niet, ik heb liever een cd of een vinylplaat in handen. Hetzelfde geldt voor boeken en dvd’s: ik houd ervan om mij daarmee te omringen. De helft van de boeken die ik lees, ontleen ik eerst in de bibliotheek, maar als ik die echt goed vind, dan koop ik ze achteraf. Ik hou er niet van om een mooi boek na een tijdje terug uit handen te moeten geven. Op den duur krijg je dan natuurlijk een grote verzameling: ik heb thuis

“Ik zou al mijn kleren in de kringloopwinkel kopen, maar mijn vrouw wil dat niet”


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL

toch enkele duizenden cd’s en lp’s en honderden boeken en dvd’s staan.”

250 frank zakgeld Voor zijn verzameling ontzegt de schrijver zich dan ook het een en het ander: “Als het aan mij lag, zou ik al mijn kleren in de kringloopwinkel kopen, maar mijn vrouw wil dat niet. Aan eten geef ik ook haast geen geld uit, want ik heb een grote moestuin en verbouw al mijn groenten en fruit zelf. Vlees eet ik nauwelijks, enkel van de kippen die mijn vrouw kweekt. Op die manier kan je heel zuinig leven.” “Maar pas op: ook voor mijn verzameling geef ik niet blindelings geld uit. Als je goed uitkijkt, kan je op eBay om het even welke cd of dvd voor vier euro vinden. Vinylplaten kosten wel wat meer, maar voor dat geld krijg je er ook een mooie hoes bij. Mijn platen koop ik vaak in de Vynilla, een speciaalzaak in Gent die alle oude uitgaven nog kan bestellen. Voor mij is verzamelen pure nostalgie: het doet me denken aan mijn jeugd. Toen kreeg ik 250 Belgische frank zakgeld, maar door te voetballen verdiende ik daarbovenop maandelijks nog een paar duizend frank en daarmee ben ik dan boeken en platen beginnen kopen.” Naast verzamelen is voetballen de belangrijkste hobby van de gevierde auteur.

“Ik doe nog elke week aan zaalvoetbal, maar dat is niet zo duur. Enkel de schoenen kosten wel wat, maar als je een degelijk paar koopt, kan je daar toch enkele jaren mee verder. En anders krijg je toch maar last van je rug.” Marc de Bel is ook een fervent reiziger, al kost hem dat in de meeste gevallen geen cent. “Als schrijver word ik vaak uitge-


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL

geleden heb ik wel uit eigen zak een reis betaald: toen hebben we twee weken met een tentje door de Sahara getrokken, maar ook dat was eigenlijk een spotgoedkope vakantie.” Wat Marc de Bel wel wat geld zal kosten, is zijn verjaardag. Van wie jarig is, wordt immers vaak verwacht dat hij trakteert en dus trekt ook de man achter de zusjes Kriegel zijn portefeuille open. “Ik ben van plan om al mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen uit te nodigen voor een verwenweekendje, al weet ik nog niet precies waar we naartoe zullen trekken. Dat zal uiteraard wel wat geld kosten, maar dat mag wel een keer. Uiteindelijk zullen we daar ook met achttien mensen van kunnen genieten.”

Fossiel

nodigd voor evenementen. Zo ga ik eind deze maand voor anderhalve week naar een jeugdboekenfestival in Suriname. De organisatoren zorgen voor alles: zij regelen het vliegtuigticket, bieden mij een verblijf aan en leiden alles in goede banen. Zelf hoef ik mij nergens iets van aan te trekken. Op die manier ben ik ook al in China geweest, in Noorwegen, in Curaçao, Italië … Twee jaar

Schrijven is een job die geen al te hoge beroepskosten me zich meebrengt. “Desondanks heb ik onlangs toch een nieuwe computer moeten kopen”, vertelt de Bel. “Dat was mijn laatste dure aankoop. Het was echt van moeten, want mijn oude was een fossiel geworden, enorm traag. Typen ging nog net, maar veel andere dingen niet meer. Mijn vrouw heeft mij dan toch nog moeten overtuigen om een nieuwe te kopen, want ik zou desnoods honderd jaar op dezelfde computer werken. Helaas gaan die dingen na verloop van tijd kapot en is het niet altijd mogelijk om vervangstukken te bestellen.”


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL

Behalve in een nieuwe computer investeert de schrijver ook in studiemateriaal. “Als ik historische jeugdromans schrijf, dan informeer ik mij altijd heel grondig. Afhankelijk van het onderwerp waar ik mee bezig ben, koop ik dan alle boeken die ik kan vinden over bijvoorbeeld de Romeinen of over hekserij. Ik probeer ook alle voorwerpen die in mijn verhalen een rol spelen effectief in huis te halen. Zo heb ik hier bijvoorbeeld een potje uit de 17de eeuw staan en een opwindbaar stuk speelgoed uit blik dat voorkomt in mijn eerste boek. Die dingen kosten niet alleen geld, ik investeer ook veel tijd in de zoektocht ernaar. Zo heb ik nu op eBay een exemplaar van het tijdschrift Time uit mei 1947 op de kop kunnen tikken. Daarin staat een foto die een rol zal spelen in een van mijn volgende boeken. Ik ga altijd op zoek naar


DE PORTEMONNEE VAN MARC DE BEL

“ Ik ben wel een verzamelaarstype. Ik hecht waarde aan tastbare, authentieke dingen”

authentieke voorwerpen en dus ben ik er heel blij mee dat dat tijdschrift hier nu effectief naast mij ligt.” Ook aan zijn meest dierbare voorwerp kleven heel wat nostalgische herinneringen voor de zestigjarige schrijver. “Mijn ouders waren arme mensen, maar toch had mijn moeder in haar schooltijd een heel mooie pennenbak. Toen ik naar het eerste leerjaar ging, heb ik die van haar gekregen. Ondertussen ben ik schrijver geworden en is mijn moeder overleden, maar die pennenbak heb ik nog altijd. Ik vind dat die een heel mooi symbool. Als het brandt, zou ik uiteraard aan mijn vrouw vragen om eerst mezelf te redden, maar die pennenbak zou ik toch ook niet graag in vlammen zien opgaan.”


Armacell, gevestigd in Münster - Westfalen (D) is fabrikant van technische schuimen met toe­passing in de thermische isolatie, ommanteling, brand­beveiliging, geluidsisolatie en andere industriële toepassingen. Het bedrijf heeft 18 fabrieken in 12 verschillende landen. Het bekendste merk voor flexibel technisch isolatiemateriaal is Armaflex, de wereld­ marktleider met meer dan 80 % marktaandeel. Ook in de Benelux is Armaflex de absolute nummer 1 in zijn domein. Om die marktpositie te behouden en nog te verstevigen is het bedrijf dringend op zoek naar een m/v

SALES REPRESENTATIVE Technisch Commercieel Account Manager - België

Functie • Via een basisopleiding in het hoofdkwartier in Münster raakt u vertrouwd met het bedrijf en het productgamma. • Uw eerste taak is ervoor te zorgen dat de producten van Armaflex optimaal aanwezig zijn bij de sanitaire, verwarmings en technische isolatiegroothandel. Hiervoor bezoekt u zowel de inkoopcentrales als de landelijke filialen en de onafhankelijke groothandel. • Daarnaast informeert u ook de gespecialiseerde installatiebedrijven over de technische mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen binnen het Armaflex gamma. Daarvoor geeft u regelmatig zelf technische productopleidingen. • U bouwt ook een uitstekende relatie op met de belangrijkste studiebureaus in België. • U rapporteert rechtstreeks aan de ervaren Sales Manager Benelux die u met raad en daad bijstaat.

Profiel • Naast een hoger diploma in een technische of economische richting hebt u een sterke affiniteit met de wereld van bouw en techniek. • U kan terugkijken op een succesvolle commerciële ervaring met aantoonbare resultaten. Ervaring in een gelijkaardige sector is een troef. • U bent een zelfstarter, een echte ondernemer en relatiebouwer. • Gezien uw werkgebied kan u zich naast het Nederlands ook vlot uitdrukken in het Frans. De communicatie met het hoofd­- kwartier kan in het Engels of Duits. • U woont bij voorkeur centraal in België of op een van de centrale verkeersassen in het land.

Wat mag u van Armacell verwachten? • Een uitdagende en afwisselende commerciële functie over gans België. • De kans om uw job op een zelfstandige manier uit te voeren binnen een internationale organisatie. • Een vast salaris met bonusplan, een neutrale bedrijfswagen en alle tools om van thuis uit te kunnen werken.

Bent u geboeid door deze functie? • Bel voor een verkennend gesprek naar Frank De Pauw op het nummer +32 478 555 616 of tijdens de kantooruren naar Birger Ceulemans op het nummer +32 3 223 68 67. • Mail zo snel mogelijk uw cv met motivatiebrief naar frank.de.pauw@inventi.be. Deze vacature wordt geleid door

Interesse? Reageer nu Consultants in verkoop en verkoopmanagement Inventi - Consultants

in verkoop en verkoopmanagement - www.inventi.be

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

w w w.inve nt i.b e


C.C.Jensen Benelux B.V. is een 100% doch­ termaatschappij van het Deense C.C.Jensen A/S. Het bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen van olie en brandstoffen. De meeste oplossingen zijn van toepassing in uiteen­lopende industriële sec­ toren zoals zware industrie, energie, wind, scheep­vaart en offshore.

Vanuit de vestiging in Gouda wordt de commerciële activiteit voor de hele Benelux gecoördineerd. Om de ambitieuze groeiplannen in de afdeling wind en industrie te helpen realiseren wil C.C.Jensen overgaan tot de aanwerving van een m/v

SALES ENGINEER Technisch Commercieel Ingenieur voor de afdeling wind en industrie

Functie • • • • •

Via een intensieve basisopleiding in Gouda en Denemarken verwerft u snel inzicht in het bedrijf, de markt en de technische oplossingen. In het begin gaat u vooral door actieve prospectie op zoek naar nieuwe klanten en projecten. Ruim 75% van uw tijd bent u ook daadwerkelijk onderweg om de markt verder uit te bouwen. Uw prospecten en klanten zijn gebruikers van tandwielkasten, turbines, compressoren & hydraulische toepassingen. U rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager Benelux en u communiceert dagelijks met het team. Minstens één maal per maand bent u op het verkoopkantoor in Gouda voor intern overleg. Uw administratie kan u doen vanuit uw home office.

Profiel • • • • • •

U hebt een eerste relevante ervaring in de verkoop en u hebt een master, bachelor of ingenieursdiploma in mechanica of elektromechanica. Door uw grote affiniteit met techniek en de wereld van de industrie kunt u op elk niveau meepraten. Sterk onderhandelen, zelfstandig en goed georganiseerd werken zijn aangeboren talenten. U voelt zich aangetrokken tot intensief fieldwerk in een grote regio zoals de Benelux. De voertaal in het bedrijf is Engels. Gezien uw werkgebied spreekt u ook goed Frans. U woont bij voorkeur centraal in Vlaanderen of op één van de grote verkeersassen in het land.

Wat mag u verwachten van C.C.Jensen Benelux B.V. • • •

Een unieke carrièrekans in de dynamische sfeer van een ambitieus en groeiend bedrijf dat internationaal actief is. De grote flexibiliteit van een compact Benelux-team met een open en vlakke structuur, dat ondersteund wordt door een wereldwijde organisatie met hoofdkantoor in Denemarken. C.C.Jensen biedt aan de juiste kandidaat een aantrekkelijk salaris, een representatieve bedrijfswagen en extralegale voordelen.

Bent u geboeid door deze functie • Bel voor een verkennend gesprek naar Frank De Pauw op het nummer +32 478 555 616 of tijdens de kantooruren op het nummer +32 3 223 68 68. • Mail in ieder geval zo snel mogelijk uw cv en motivatiebrief naar frank.de.pauw@inventi.be Deze vacature wordt geleid door

Interesse? Reageer nu Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

Consultants in verkoop en verkoopmanagement Inventi - Consultants

in verkoop en verkoopmanagement - www.inventi.be

w w w.inve nt i.b e


ONDERZOCHT

FOCUS

HEALTHCARE

TEKST MAGALI HENRARD

Bepaalde beroepen stellen je gezondheid aan grotere gevaren bloot dan andere. En dat zijn niet altijd degene die je zou verwachten. De Amerikaanse zakensite Business Insider heeft een lijst gepubliceerd met de vijftien beroepen die het gevaarlijkst zijn voor de gezondheid. Daarvoor hebben de opstellers zich gebaseerd op de statistieken van het Occupational Information Network, het gegevensbestand van het US Department of Labor. De rangschikking houdt rekening met zes factoren: de blootstelling aan schadelijke stoffen, blootstelling aan ziektes en infecties, gevaarlijke werkomstandigheden, blootstelling aan stralingen, risico op kleine brandwonden, snijwonden, beten en steken en ten slotte de tijd die de werknemer al zittend doorbrengt (aangezien het ook bewezen is dat zittend werk je levensverwachting verkort). De scores worden uitgezet op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 staat voor een maximaal risico.


ONDERZOCHT

Bron: Business Insider

Op nummer 1 vinden we een minder bekend beroep: histologisch technicus. Histologie is een tak van de biologie die weefsels bestudeert. Ze houdt zich bezig met het onderzoek van de structuur van levende wezens, het herstel van weefsel en de effecten van verschillende pathologieën op het lichaam. Histologische technici maken weefselpreparaten klaar voor microscopisch onderzoek door pathologen.

Histologisch technicus — 63,8 Tandarts en mondhygiënist — 62,9 Steward(ess) — 62,3 Anesthesist — 61,8 Dierenarts en dierenarts-assistent — 60,3 Podoloog — 60,2 Immigratie- en douane-inspecteur — 59,3 Bedienaar in een waterzuiveringscentrale — 58,2 Bedienaar stationaire motoren — 57,7 Chirurgisch technicus — 57,3 Boorputarbeider (gas en olie) — 56 Lijnpiloot en co-piloot — 55,7 Labotechnicus — 55,3 Technicus nucleair materiaal — 55,2 Vuilnisman — 55 Totaalscore onveiligheid op een schaal van 0 tot 100


Het is de missie van Cheops om IT strategisch in te zetten om zo aan waarde creatie te doen voor onze klanten. Meetbaar bijdragen tot het behalen van hun doelstellingen, daar gaat het om! Met een uniek aanbod van Managed en Cloud Services, een ervaren team van IT-experten en unieke tools zorgen we voor bedrijfscontinuïteit, kostenefficiëntie en een verhoging van de productiviteit. Cheops werd opgericht in 1989, is gevestigd in Edegem en telt vandaag ruim meer dan 100 gemotiveerde en competente medewerkers. De afgelopen jaren groeide Cheops jaarlijks gemiddeld met 15 procent. Al vier jaar op rij behoren we tot de Trends Gazellen in de categorie Middelgrote Ondernemingen. Om onze visie en unieke aanpak om te zetten in concrete groeicijfers zoekt Cheops een m/v

ACCOUNT MANAGER Sterk gemotiveerde en klantgerichte verkoper

Functie • Door een training on-the-job krijgt u een inzicht in de mogelijkheden van het bedrijf en de verkoopafdeling. • Uw eerste taak bestaat uit het bouwen van nieuwe klantenrelaties. • Gaandeweg bouwt u een klantenportefeuille op, die u als Account Manager beheert en doet groeien. • U krijgt de nodige ondersteuning om onze IT-oplossingen te verkopen. • Met de kennis van deze oplossingen, helpt u als vertrouwenspersoon onze klanten om bij te dragen tot het bereiken van hun doelstellingen. • U wordt verwacht de opgelegde verkoopdoelstellingen te behalen en rapporteert rechtstreeks aan de Sales Director. • U bent een teamspeler en komt in een gedreven team van sales professionals terecht.

Profiel • U genoot een degelijke hogere opleiding, bij voorkeur in een economische richting. • Door uw succesvolle ervaring als verkoper heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een commerciële carrière. • U denkt klantgericht en bent geboeid door IT; ervaring in deze markt is essentieel. • U hebt een sterke affiniteit met het bedrijfsleven en begrijpt dat IT een belangrijke driver is om onze klanten te ondersteunen en te doen groeien. • U wordt aangetrokken tot intensief fieldwerk dat 70% van uw tijd zal uitmaken en woont op een haalbare afstand van Edegem.

Wat mag u van Cheops verwachten? • Een unieke carrièrekans in de dynamische sfeer van een groeiend, innovatief en resultaatgericht IT-bedrijf. • Een moderne werkomgeving waar respect en vertrouwen centraal staan. • Uiteraard voorziet Cheops voor de juiste kandidaat een competitief salarisplan, een representatieve firmawagen en andere extralegale voordelen.

Geboeid door deze functie? • Mail in ieder geval zo snel mogelijk uw cv en motivatiebrief naar frank.de.pauw@inventi.be. • Bel voor een verkennend gesprek naar Frank De Pauw op het nummer +32 478 555 616. • Tijdens de kantooruren kan u bellen naar Birger Ceulemans op +32 3 223 68 68. • Uw kandidatuur wordt discreet behandeld door de directie van Cheops en de consultants van Inventi.

Deze vacature wordt geleid door

Interesse? Reageer nu Consultants in verkoop en verkoopmanagement Inventi - Consultants

in verkoop en verkoopmanagement - www.inventi.be

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

w w w.inve nt i.b e


De Grote

Salarisenquête 2014

De aut 5 juli 1992. o wasse n voor Wat ee 15 n belon ing. To frank. en toch .

EN VANDAAG? HOEVEEL BEDRAAGT JOUW VERLONING? Neem deel aan de Grote Salarisenquête van Vacature en KU Leuven. Wij vertellen je nadien hoeveel je waard bent. En maak kans om je maandloon te verdubbelen.

NEEM DEEL


SALARIS

FOCUS

HEALTHCARE

TEKST STEVEN HEYSE FOTO SBS BELGIUM

Neurochirurg Guido Dua, die momenteel te zien is in de reeks 'Topdokters' op VIER, deed er enige tijd geleden in de pers zijn beklag over dat hij jaarlijks 'slechts' 250.000 euro bruto verdient. Dat is veel te weinig voor een specialist van zijn niveau, zo stelde hij. In 2012 bracht het federaal kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) een rapport uit dat zijn licht liet schijnen over de specialistenhonoraria in Belgische ziekenhuizen. En daaruit blijkt dat niet elke specialisatie evenveel waard is op het einde van de maand ... Ook de plaats van tewerkstelling is doorslaggevend: Vlaamse specialisten verdienen niet zelden dubbel zo veel als hun Waalse tegenhangers. Een overzicht.


SALARIS

Vlaamse nierspecialisten steken met hun jaarlijks brutoloon van 636.000 euro met kop en schouders boven de andere artsen uit. Waalse neurologen zijn het slechtst betaald, zij verdienen jaarlijks iets meer dan 143.000 euro bruto. Een neurochirurg als dr. Dua behoort tot de betere verdieners. Met 356.307 euro bruto, supplementen inbegrepen, bekleden zij de vierde plaats in de rangschikking.


Jaguar Land Rover (JLR) is de grootste werkgever op het vlak van autodesign, -techniek en -productie van het Verenigd Koninkrijk en telt twee iconische Britse automerken met een rijke geschiedenis en een sterke consumententrouw en aantrekkingskracht. Jaguar Land Rover stelt meer dan 25.000 mensen tewerk en verkoopt auto's in 177 landen over de hele wereld. Daarnaast nam Jaguar Land Rover de voorbije twee jaar ruim 9.000 werknemers in dienst. In België, Nederland en Luxemburg beschikt Jaguar Land Rover over 60 concessies en werden er in 2013 meer dan 9.000 auto’s verkocht. Jaguar Land Rover is in beweging. Twee merken met een grootse ‘heritage’ bereiden zich voor op een veelbelovende toekomst. Om de verdere groei te verwezenlijken is Jaguar Land Rover Belux – gevestigd in Antwerpen – op zoek naar nieuwe talenten (m/v). www.jaguar.be - www.landrover.be

USED CAR MANAGER BENELUX UW FUNCTIE Als Used Car Manager bent u verantwoordelijk voor de visie en de strategie van de tweedehandswagens van Jaguar en Land Rover in de Benelux. Rekening houdend met de corporate guidelines, implementeert u het label voor used cars en begeleidt u de positionering ervan in de markt. U coacht, adviseert en ondersteunt samen met twee medewerkers het dealernetwerk, waarbij u bewustzijn creëert voor het potentieel van deze markt. In nauwe samenwerking met marketing en op basis van uw expertise, ontwikkelt u acties en campagnes. Daarnaast bepaalt u KPI’s en meetpunten, en werkt u processen en procedures uit. Kortom, u staat aan de basis van de groei en de ontwikkeling van Jaguar en Land Rovers used cars. Hierbij rapporteert u aan de Sales Operations Director Benelux. UW PROFIEL ● U heeft minimaal een bachelor diploma • U beschikt over ervaring in een vergelijkbare functie bij een invoerder, of bv. in remarketing • U ben dynamisch, neemt initiatief en beschikt over een can do mentaliteit • U bent communicatief en gaat doortastend te werk • U bouwt graag aan relaties en gaat daarbij resultaat- en klantgericht te werk • People management, conceptueel denken en proactiviteit zijn voor u kernwoorden • Een passie voor automotive spreekt voor zich • U bent vlot drietalig (NL/FR/EN)

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Automotive, Transport en Logistiek Bikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen hrm@deputter.co

www.deputter.co T: +32-3-320.87.87

VG.171/B • B-AB11.013 • W.RS.146 • SPIDER CONCEPTS.EU

WIJ BIEDEN ● Een aantrekkelijk salaris in functie van kennis en ervaring • Een pakket extralegale voordelen, waaronder een premium bedrijfswagen • Een uitdagende functie met reële verantwoordelijkheden, waar u instaat voor de ontwikkeling van used cars


POLL VORIGE WEEK GAF JE HIEROVER JE MENING

HOUD JIJ JE ARBEIDSRITME VOL TOT AAN JE PENSIOEN? 74% van de werknemers zegt het huidige werkritme niet vol te kunnen houden tot aan de pensioenleeftijd. Dat blijkt uit een online bevraging van het ABVV bij 5.000 werknemers. Dat de arbeidsorganisatie invloed heeft op de fysieke of mentale gezondheid staat voor 87% van de ondervraagden vast. De meest aangehaalde gevolgen zijn stress (92%), burn-out (63%) en slaapproblemen (51%). Volgens 62% van de respondenten is vermoeidheid voor het bedrijf geen factor om het werk te herzien. 42% van de ondervraagden wil graag extra personeel en 41% wil een verregaande herziening van de arbeidsorganisatie die meer rekening houdt met het menselijke aspect. Denk jij je werktempo vol te kunnen houden tot aan je pensioen?

JA

NEEN

VOLGENDE WEEK

Vind je dat ministers niet meer mogen verdienen dan drie maal het gemiddeld maandloon? Stem nu!


VRAAG VAN DE WEEK

IN SAMENWERKING MET SD WORX

TEKST KATHY DILLIES

De Wet Eenheidsstatuut, die sinds 1 januari 2014 in werking is getreden, heeft de regels op het vlak van sollicitatieverlof bijgestuurd. Net zoals vroeger bestaat het recht erin dat tijdens de loop van de opzeggingstermijn de werknemer afwezig mag zijn met behoud van loon om ander werk te zoeken. Het maakt niet uit of de werknemer zelf ontslag heeft genomen of ontslag kreeg. AANTAL DAGEN SOLLICITATIEVERLOF Voor alle werknemers, ongeacht hun statuut (arbeider of bediende) en de hoogte van hun loon, gelden de volgende regels:

* betreft zowel de outplacementbegeleiding voor 45-plussers als de veralgemeende vanaf 30 weken opzegging. Voor deeltijdse werknemers wordt het recht op sollicitatieverlof toegekend in verhouding tot de duur van hun prestaties. Ook werknemers die niet beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt (zoals werknemer met recht op werkloosheid met bedrijfstoeslag, 58-plussers) – en die geen outplacement hebben gevraagd – hebben recht op sollicitatieverlof.


VRAAG VAN DE WEEK

IN SAMENWERKING MET SD WORX

WAT ALS DE WERKNEMER AL EEN ANDERE JOB HEEFT? Het doel van het sollicitatieverlof is de werknemer de mogelijkheid te geven om ander werk te zoeken. Dat verlof moet dan ook voor dat doel aangewend worden. Heeft de werknemer al een andere job, dan ligt het wat moeilijker om nog verlof te krijgen tijdens de opzeggingsperiode. De wetgever geeft in dat geval namelijk geen antwoord. • Als de werkgever van het verlof geen probleem maakt, is er natuurlijk niets aan de hand. • Ontstaat hierover een geschil, dan zal de rechter uiteindelijk de knoop moeten doorhakken. De kans is reëel dat hij zich bij zijn beoordeling laat leiden door de uitspraak van het Hof van Cassatie, waarin gesteld wordt dat sollicitatieverlof dient om een nieuwe betrekking te zoeken. Eens die er is en er effectief een arbeidsovereenkomst met de nieuwe werkgever werd gesloten, vervalt de aanspraak op het verlof. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat de rechter het ministerieel standpunt naast zich neerlegt, dat stelt dat het recht op afwezigheid blijft omdat je altijd een nóg betere betrekking kunt vinden. OPROEP Heb jij een vraag voor onze HR-specialisten over je job of over je carrière? Laat het ons weten

Elke week geven we in deze rubriek een antwoord op een lezersvraag over jobs en carrière.


Personnel Managers Club www.pmclub.be

Een event dat je niet mag negeren.

Het nieuwe ontslagrecht en de verplichting tot motivering 22 mei 2014

AD signature

LOGO - solo/briefhooding

Wees erbij: schrijf in via www.pmclub.be


LECTRR


Wat als jij een ongekend super-sales-talent bent?

KLIK HIER


Overzicht van alle jobs op Vacature.com Hiernaast vind je een overzicht van alle jobs gepubliceerd op Vacature.com. Selecteer jouw functieprofiel en krijg meteen een gepersonaliseerd joboverzicht. Ontvang je deze jobs liever rechtstreeks in je mailbox? Maak dan je Vacatureprofiel aan of vervolledig je profiel met een jobagent.

SALES MARKETING ICT ENGINEERING FINANCE EXECUTIVE HR MEDICAL ADMINISTRATION TECHNICAL


BEDRIJF

JOBID

SALES Young Graduate with passion for Finance and Audit  in Wielsbeke UNILIN

4146826

Internal SALES  in Brussel Vacature

4015505

Managing Director/General Manager Belgium  in Brussel Search & Selection

4143463

Sr. Channel Marketing Manager  in Kortrijk Barco

3898048

Solution Architect 'Point of Care'  in Kortrijk Barco

4025310

E-Marketing Specialist  in Kortrijk Barco

4025412

Business Development Manager  in Temse FDC Invest NV (via USG Marketing, Communication & Sales Professionals)

4141997

Business Developer (Belgium & Luxembourg)  in Zaventem USG Marketing, Communication & Sales Professionals

4141838

Internship Strategy Assistant (one year)  in Neder-Over-Heembeek Talentfinder

4144764

(Junior) Account Manager Foodservice, Industry & Retail  in Ardooie Anoniem

4014149

Sales Assistant  in Nossegem BD - Belgische Distributiedienst

4043035

Klantgerichte Planner - Spilfunctie in de planning en opvolging van werken  in Houthalen ASSA Abloy (via Mercuri Urval)

4139163

Technical Sales Engineer  in Tongeren HYDRO-GEAR EUROPE

3977534

Medewerker Commerciële binnendienst DATS 24  in Halle Colruyt Group

4136365

International Young Talent Program for Engineers  in Gits Deceuninck

4135654


BEDRIJF

JOBID

Luxury customer service advisor * Brussels  in Brussel Unique Customer Care

4136967

Conseiller Financier  in Sint-Genesius-Rode Talentfinder

4139933

Business process risk consultant - brussels/wallonia  in België Deloitte

4139805

Account Manager regio West-Vlaanderen  in Roeselare Kernsel

4134809

Technisch-Commercieel Vertegenwoordiger (m/v)  in Antwerpen Archetype Consulting (via Archetype Consulting)

4133218

Sales Account Manager – Belgium Territory Market  in Ierland Oracle Belgium

4042324

Account Manager Civils & Infrastructure  in Namen Dyka Plastics nv Via Hudson

4090511

Account Manager Civils & Infrastructure  in Overpelt DYKA Plastics nv via Hudson

4091563

Senior teamleader service center  in Gent Partena Ziekenfonds en Partners

4131383

Marketing manager speculoos  in Lembeke LOTUS (via Altior)

4129528

Online Sales & Marketing Coördinator Thomas Cook Airlines  in Zwijnaarde Thomas Cook Belgium

4110330

Account Manager  in Brussel Escaux

4123813

Inside Sales - French Market  in Leuven Unique Customer Care

4132948

Inside Sales - Benelux Market  in Leuven Unique Customer Care

4132942

Field Sales Manager  in Gosselies Viridaxis

4120757

Marketing Specialist (consumer relations)  in Ninove Tempo-Team Professionals

4123529

Technisch-commercieel adviseur vleeskuikens  in Turnhout Joosen-Luyckx nv (via ADMB HR Services)

4123540


BEDRIJF

JOBID

BELREF REFRACTORIES (via Centrapsy Namur)

4123501

2 ingénieurs technico-commerciaux (lignes de produits « sidérurgie » ou monolithiques)  in Saint-Ghislain Account Executive  in Sint-Denijs-Westrem Fil rouge

4122201

Junior consultant Bestmix  in Maldegem Adifo

4121564

Inside Sales Representative B2B Nederlandse Markt  in Antwerpen Smart&Co / BONGO

4120630

Inside sales b2b regio brussel/ walloniË  in Antwerpen Smart&#xCB;</jobtitle><logo>http://img.vacature.com/vacature/logo/744139/ small</logo><id>4120575</id><city_name>Antwerpen</city_name><company_ name>Smart&amp;Co / BONGO

4120575

Technical Sales Support Engineer  in Limburg Weir minerals Europe (via Hudson)

4120347

Account Manager - Uitbouw klantenportefeuille, met focus op langetermijnrelaties  in Wommelgem Autajon (via Mercuri Urval)

4116251


BEDRIJF

JOBID

MARKETING Officer rekrutering & selectie  in Gent Vlabus

4150315

Officer marketing & communicatie  in Gent Vlabus

4150179

Material logistics manager  in Heverlee Terumo (via Hudson)

4147254

Vertaler-tolk / Marketing assistent (M/V)  in België Omega Pharma

4147852

Online product copy (Nederlandstalig)  in Halle Colruyt Group

4144054

Categoriemarketeer  in Halle Colruyt Group

4143940

Communicatiemedewerker  in Halle Colruyt Group

4130104

Projectleider online verkoop  in Halle Colruyt Group

4135952

Online Sales & Marketing Coördinator Thomas Cook Airlines  in Zwijnaarde Thomas Cook Belgium

4110330

Web Content Manager (m/v)  in Brussel Socialistische Mutualiteiten - Mutualités Socialistes

4111218

Account Manager  in Brussel Escaux

4123813

Marketing Specialist (consumer relations)  in Ninove Tempo-Team Professionals

4123529

Account Executive  in Sint-Denijs-Westrem Fil rouge

4122201

Communicatiemedewerker  in Halle Colruyt Group

4121503

Young graduate Limburg, West-Vlannderen, Vlaams-Brabant  in Genk, Brugge, Vlaams-Brabant

BeoBank

4123134


BEDRIJF

JOBID

ICT Account Manager - Regio West-Vlaanderen  in Kruibeke Arseus

4148605

Sales Engineer  in Mechelen BIS - Business Information Systems

3949595

Account Manager - Web and Mobile solutions  in Heverlee Amplexor

4147410

Young Graduate with passion for IT  in Wielsbeke UNILIN

4146830

IT Support Engineer  in Zwijnaarde Sofico

4143606

WEB developer  in Zwijnaarde Sofico

4143731

System engineer application hosting solutions  in Halle Colruyt Group

4143926

Functional analyst e-commerce Logistiek  in Halle Colruyt Group

4142513

Functional Analyst Customer Relation  in Halle Colruyt Group

4143274

Solution security architect  in Halle Colruyt Group

4143182

junior Functional Analyst  in Halle Colruyt Group

4143070

Functioneel Analyst BI Solutions  in Halle Colruyt Group

4142867

Functional analyst transport  in Halle Colruyt Group

4142680

Functional analyst orderpicking  in Halle Colruyt Group

4142582

Enterprise IT Architect  in Halle Colruyt Group

4142352

Business Process Engineer (productie Symeta)  in Halle Colruyt Group

4142228

Business Process Engineer  in Halle Colruyt Group

4142142


BEDRIJF

JOBID

Solution Architect 'Point of Care'  in Kortrijk Barco

4025310

Business processanalyst Mens& Organisatie  in Halle Colruyt Group

4141861

Batch Management Junior Engineer  in België AXA Belgium

4144233

HR business partner (M/F)  in Brussel M18 Executive Search

4139178

Klantgerichte Planner - Spilfunctie in de planning en opvolging van werken  in Houthalen ASSA Abloy (via Mercuri Urval)

4139163

Analyst aankoop retail  in Halle Colruyt Group

4138879

Business Process Analyst Foodservice  in Halle Colruyt Group

4138861

Business Process Analyst Cost Controlling  in Halle Colruyt Group

4138836

System Engineer (Communication & Collaboration platforms)  in Halle Colruyt Group

4138774

SAP Development Team Lead  in Elsene Sopra Group Belux

4136782

Software engineer orderpicking  in Halle Colruyt Group

4136576

BI Rapporteringsspecialist (Software Engineer BI)  in Halle Colruyt Group

4136543

Application manager Finance - Controlling & Consolidation  in Halle Colruyt Group

4136519

System Engineer (Communication & Collaboration platforms)  in Halle Colruyt Group

4136480

Information Security Officer - Security Policy Officer  in Halle Colruyt Group

4130458

Cloud System Engineer  in Maldegem Adifo

4091286


BEDRIJF

JOBID

Sales Account Manager – Belgium Territory Market  in Ierland Oracle Belgium

4042324

Informatie Architect  in Heverlee AE - Architects for Business & ICT

4128714

Technisch Architect  in Heverlee AE - Architects for Business & ICT

4128700

Account Manager  in Brussel Escaux

4123813

IT helpdesk  in Brussel Unique Customer Care

4129487

Business Advisor Technisch Sint - Truiden  in Leuven Unique Customer Care

4132866

Stage Corporate Finance  in Brussel Bank Degroof

4131211

Interne Support Engineer (1ste+2de) voor multinational  in Gent Target Recruitment

4128725

Junior IT Consultants  in Sint-Pieters-Woluwe Sopra Banking Software Belgium

4122752

Junior Developer - Marche-en-Famenne  in Marche-En-Famenne Sopra Banking Software Belgium

4122740

Junior IT Consultants - Luxembourg  in Luxemburg Sopra Banking Software Belgium

4001526

IT Manager  in Ronse Schelstraete Delacourt Associates

4122332

System and security engineer  in Oostrozebeke Talentfinder

4121031

Information Security Officer - Security Incident Officer  in Halle Colruyt Group

4120875

Medewerker telesales (V / M)  in Brussel Kompass Belgium

4120352

Verkoper abonnementen (m/v)  in Jette Unique KAM

4122667

Junior Investment Banking Analyst  in Brussel Bank Degroof

4122673


BEDRIJF

JOBID

ENGINEERING Onderhoudsingenieur werkvoorbereiding  in Gent INSEL - Ingenieursselecties

4150746

Business Development Manager  in Kruibeke Verhaert

4150508

SALES engineer  in Nederland C.C.Jensen Benelux B.V. via INVENTI

4110510

Conseiller Technologique en electrotechnique et energie  in Neder-Over-

Heembeek

INSEL - Ingenieursselecties

4148806

Sector manager (Tihange)  in Tihange Cofely Services

4046843

Projectingenieur technieken  in Halle Colruyt Group

4147645

Young Graduate with passion for Technics  in Wielsbeke UNILIN

4146834

Polyvalent projectingenieur werktuigkunde en/of machinebouw in Kruibeke

Verhaert

4145620

Studie-ingenieur geotechniek  in Brussel TUC RAIL

4144896

Technical Program Manager  in Sint-Gillis TUC RAIL

4144244

Specialist AutoCAD & BIM  in Sint-Gillis TUC RAIL

4018710

Solution Architect 'Point of Care'  in Kortrijk Barco

4025310

Afdelingshoofd Bouw T&I  in Halle Colruyt Group

4138509

Top job voor startende bouwkundige ingenieurs  in Temse MULTI N.V.

4138366

Service engineer benelux  in Brussel Savoye

4136539


BEDRIJF

JOBID

Technical Sales Engineer  in Tongeren HYDRO-GEAR EUROPE

3977534

International Young Talent Program for Engineers  in Gits Deceuninck

4135654

Commissioning engineer hoogspanning voor grote projecten in antwerpen  in Antwerpen AT Recruitment (via AT Recruitment)

4130336

IS infrastructure engineer  in Lessen Baxter

4025913

Automation engineer I –BULK  in Lessen Baxter

4025996

2 ingénieurs technico-commerciaux (lignes de produits « sidérurgie » ou monolithiques)  in Saint-Ghislain BELREF REFRACTORIES (via Centrapsy Namur)

4123501

Sector Manager (COF2895)  in Brussel Cofely Services

4122271

Administratief bediende artikelbeheer  in Halle Colruyt Group

4122187

Projectingenieurs  in Eke SE Industries

4120427

Technical Sales Support Engineer  in Limburg Weir minerals Europe (via Hudson)

4120347


BEDRIJF

JOBID

FINANCE Batch Management Junior Engineer  in België AXA Belgium

4144233

Application manager Finance - Controlling & Consolidation  in Halle Colruyt Group

4136519

Conseiller Financier  in Sint-Genesius-Rode Talentfinder

4139933

Stage Corporate Finance  in Brussel Bank Degroof

4131211

Expert Corporate Action, Income & Tax Administration  in Brussel Bank Degroof

4122621

Junior Investment Banking Analyst  in Brussel Bank Degroof

4122673


BEDRIJF

JOBID

EXECUTIVE (Junior) Account Manager Foodservice, Industry & Retail  in Ardooie Anoniem

4014149

Operations manager  in Gent Hudson

4140947

CFO  in Wetteren V!GO (via Altior)

4129531

IT Manager  in Ronse Schelstraete Delacourt Associates

4122332


BEDRIJF

JOBID

HR Research Consultant  in Gent Schelstraete Delacourt Associates

4054271

Talent management specialist  in Lessen Baxter

4147274

HRIS Manager International  in België Securex

4147771

Recruitment Officer  in Gentbrugge Akka Benelux

4043417

Managing Director/General Manager Belgium  in Brussel Search & Selection

4143463

Solution security architect  in Halle Colruyt Group

4143182

Business Development Manager  in Temse FDC Invest NV (via USG Marketing, Communication & Sales Professionals)

4141997

Business Developer (Belgium & Luxembourg)  in Zaventem USG Marketing, Communication & Sales Professionals

4141838

Call Center Operations Manager te Zaventem (m/v)  in Brussel Unique Customer Care

4142660

Expert - reward  in Gent Hudson Belgium NV (via Hudson)

4142608

(Junior) HR Officer In-house  in Brussel Kernsel

4139529

HR business partner (M/F)  in Brussel M18 Executive Search

4139178

Product Officer Insurance  in Gent Securex

4138559

HR Business Partner  in Brussel Securex

4138495

HR Officer  in Waver Securex

4138455

Senior consultant rekrutering & selectie  in Hasselt Hudson Belgium NV (via Hudson)

4135794


BEDRIJF

JOBID

International mobility officer  in België Deloitte

4139810

Account Manager regio West-Vlaanderen  in Roeselare Kernsel

4134809

HR consultant  in Mechelen Sodeva Consulting & Development (via Sodeva consulting & development)

4130539

Junior HUMAN resources officer  in België Deloitte

4133530

1 adjunct RIS-coördinator  in Evergem Waterwegen en Zeekanaal NV via Jobpunt Vlaanderen

4121510

Quality Assurance Manager, QP  in Bornem Arseus

4123911


BEDRIJF

JOBID

MEDICAL Diensthoofd boekhouding en economaat  in Kortrijk CM Zuid West-Vlaanderen

4149124

HRIS Manager International  in België Securex

4147771

Product Officer Insurance  in Gent Securex

4138559

Legal Advisor  in Antwerpen Securex

4138534

Partner Advisor  in Brussel Securex

4138517

HR Business Partner  in Brussel Securex

4138495

Klantenbeheerder Ziekenfonds (deeltijds)  in Gent Securex

4138471

Web Content Manager (m/v)  in Brussel Socialistische Mutualiteiten - Mutualités Socialistes

4111218

Technisch-commercieel adviseur vleeskuikens  in Turnhout Joosen-Luyckx nv (via ADMB HR Services)

4123540


BEDRIJF

JOBID

ADMINISTRATION

Commercieel Verantwoordelijke met ervaring in Industriële Koeling & HVAC  in Antwerpen Anoniem

4147535

Backoffice medewerker te Groot-Bijgaarden  in Elsene Hays Response Office Brussel

4147064

Administrative Assistant  in Etterbeek Talentfinder

4148770

Quality manager (m/v)  in Luingne Sioen Industries

4111975

Partner Advisor  in Brussel Securex

4138517

Communicatiemedewerker  in Halle Colruyt Group

4130104

Medewerker Klantenboekhouding / Credit Control  in Zwijnaarde Thomas Cook Belgium

4128942

Administratief bediende artikelbeheer  in Halle Colruyt Group

4122187

Communicatiemedewerker  in Halle Colruyt Group

4121503


BEDRIJF

JOBID

TECHNICAL 1 adjunct districtshoofd  in Evergem Waterwegen en Zeekanaal NV via Jobpunt Vlaanderen

4121425

Used car manager benelux  in Antwerpen Jaguar Land Rover via De Putter & Co

4150380

Specialist, Quality Assurance  in Waver GlaxoSmithKline

4148811

Conducteur de chantiers m/f  in Oerle Maisons Compère

4141957

1 bachelier en electromecanique et 1 en construction  in Noville-Les-Bois Tradecowall (via Centrapsy Namur)

4141752

Technicien de production - moniteur - atelier fabrication metallique in

Luik

Equip

4138025

Manager Expeditie  in Oevel DAF Trucks

4133958

Transportplanners  in Willebroek Dachser Belgium NV

4131758

Technicien traitement des eaux  in Lessen Baxter

4026165

Automation engineer I –BULK  in Lessen Baxter

4025996

Profils techniques  in Luik Delta Thermic

4122197

Chef maalderij  in Turnhout Joosen-Luyckx nv

4123883


COLOFON

REDACTIE 02 481 15 27 Redacteurs Magali Henrard, Steven Heyse, Céline Préaux, Heleen De Bisschop SALES 02 482 03 50 Sales Managers Kim Claesen, Marijke Van Impe Key Account Manager Werner Leemans Account Managers Marlies Eyckmans, Charline Heirbaut, Kim Tosseyn Sales Assistant Hilde Vanden Driessche Client Service Assistant Mouad Jebari GRAFISCHE VORMGEVING 02 481 15 80 Grafici Guido Evens, Hugo Gielen, Bob Haentjens OPERATIONS & CRM 02 482 03 71 Project Manager & Analyse Dieter Vermander CRM & Back Office Medewerker Rosie Teixeira Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck MARKETING, RESEARCH & DISTRIBUTIE 02 482 03 56 Marketing Manager Dries Mahieu Product Manager Brigitte Vermeulen SITES EN PRODUCTONTWIKKELING INTERNET 02 482 15 09 Project Manager Interactive Els Sergeant Client Production Liesbeth Teugels, Joëlle Luytenhoven Web front-end Ahmed Ouarzazi Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Algemeneen directeur Stephane Vermeiren Adjunct algemeen directeur Fabrice Dekerf Accounting Walter Roos Onthaal & receptie Emmy Nener VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Stephane Vermeiren, Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

Vacature C.V.B.A. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen te allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

VACATURE MAGAZINE 10 05 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you