Page 1

284 NIEUWE JOBS OP JOUW MAAT 19.10.2013 FOCUS

TALENTUM

ONDERZOCHT De 10 meest gebruikte kanalen om een nieuwe job te vinden

CV-CHECK Een uniek profiel: sterk in communicatie en fysica

FOCUS JOBMOBILITEIT

“Ik durf niet te zeggen dat de crisis voorbij is” Acerta doet jaarlijks onderzoek naar de jobmobiliteit van de Belgen. En er is licht aan het einde van de tunnel, zo blijkt.

SALARIS

VRAAG VAN DE WEEK

Hoeveel verdient de gemiddelde Belg?

Is het waar dat er geen proefperiode meer zal bestaan vanaf 2014?


DESTELDONK

Gates Corporation behoort tot de marktleiders in de productie van hoogtechnologische rubberen aandrijfriemen en slangen voor industriële, hydraulische, landbouw- en automobieltoepassingen. Gates Distribution Center in Desteldonk breidt verder uit en versterkt aldus zijn positie als grootste en meest strategische distributiecentrum van Gates Corporation in Europa. Hier wordt de distributie van hoogtechnologische rubberen aandrijfriemen en slangen voor de industriële en de automobielmarkt behandeld. Een 110-tal medewerkers verzorgen er dagelijks een prima service aan de klanten. De kwaliteit van de dienstverlening is hoogwaardig. Om dit niveau ook na de organisatie-uitbreiding veilig te stellen en verder te versterken, kijkt Gates uit naar een collega (m/v) voor de functie van

Quality Coordinator Je functie: • Als Quality Coordinator ben je de eindverantwoordelijke voor het gehele kwaliteitsgebeuren binnen het distributiecentrum en versterk je de tevredenheid van de klanten. Je evalueert de toepassing van de kwaliteitsprocedures en hebt een actieve rol in de opvolging van eventuele klachten van klanten en leveringsknelpunten vanuit de fabrieken. Je bent de motor achter het ISO-kwaliteitssysteem en de interne Gates-kwaliteitsstandaarden. • Kwaliteit is je passie en je ervaart de werkvloer als je natuurlijke biotoop. Ruim 70 % van je tijd breng je dan ook door op deze werkvloer waardoor je van nabij de procesflow en de projecten rond kwaliteit opvolgt, voorstellen rond de efficiëntie van de systemen en de processen formuleert, trainingsactiviteiten initieert en de nodige argumentatie kan aanreiken om veranderingen ingang te doen vinden. • Je werkt nauw samen met onder meer het management, de ploegverantwoordelijken en de veiligheidscoördinator. Door je gedrevenheid, diplomatie en overtuigingskracht zorg je ervoor dat kwaliteitsvoorstellen worden vertaald naar concreet gedrag, opdat noodzakelijke veranderingen ingang vinden. • Op regelmatige basis overleg je internationaal met je collega’s uit de andere landen om best practices uit te wisselen en resultaten te bespreken. • Je rapporteert aan de Distribution Manager. Ons aanbod: • Een actiegerichte functie op de werkvloer met impact op bedrijfsprocessen en resultaten. • Je maakt deel uit van een internationaal bedrijf dat een toonaangevende speler is in zijn sector. • Gates heeft aandacht voor de werknemer als mens en investeert in zijn/haar ontwikkeling. • Een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen in lijn met je ervaring. Je profiel: • Je behaalde een bachelordiploma en hebt een eerste ervaring met kwaliteit binnen een productieomgeving of een distributiecentrum. Kennis van ISO 9001 is hierbij vereist. • De samenwerking met jou wordt als prettig ervaren, maar daarnaast heb je op een tactvolle wijze de nodige impact om een continue kwaliteitsverbetering te realiseren. • Je werkt nauwkeurig, bent voldoende kritisch en blijft steeds pragmatisch in je aanpak.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar liesbeth.reychler@jobs.hudson.com met vermelding van referentie BE693697. Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

be.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Hands-on en diplomatisch overtuigende pragmaticus


EREMBODEGEM

Gates Corporation is een toonaangevende fabrikant van zowel industriële als automobielproducten, -systemen en -componenten en heeft activiteiten in niet minder dan 29 landen. Bij Gates staat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal. Dankzij uitdagende loopbaanperspectieven, training, coaching en opleidingsprogramma’s slaagt de organisatie erin om talentvolle en gemotiveerde medewerkers aan te trekken en verder te ontwikkelen. Gates heeft verkoop- en marketingkantoren in iedere grote industriële en automobielmarkt, met inbegrip van Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en de Golfregio. Het Europese hoofdkwartier van Gates is gevestigd in Erembodegem (Aalst). Voor de industriële divisie van de Europese verkooporganisatie zijn wij op zoek naar een (m/v)

District Sales Manager Je functie: • Na een inloopperiode, waarin je de producten en oplossingen van Gates grondig leert kennen, draag je de totale verantwoordelijkheid voor alle commerciële activiteiten en het realiseren van de verkoopdoelstellingen binnen jouw regio. • Je staat in voor de verdere uitbouw van het distributienetwerk, dat bestaat uit dealers van hydraulische componenten zowel gericht op OEM als op after-market klanten. Je geeft hen een prima productkennis, commerciële argumenten en technische ondersteuning door. Je gaat op zoek naar nieuwe prospects en onderhandelt autonoom met key accounts. Als salesprofessional herken je opportuniteiten en slaag je erin deals te sluiten die een win-win betekenen voor alle partijen. • Je denkt mee met de eindgebruikers inzake productverbetering. Dankzij je technisch inzicht weet je zeer gericht hun behoeftes te detecteren wat resulteert in een gepersonaliseerde aanpak en oplossingen op maat. • Je maakt deel uit van een internationaal verkoopteam en wordt ondersteund door performante collega’s: applicatieingenieurs, productmanagers en sales support-medewerkers, met wie je op verschillende projecten collegiaal samenwerkt. Je rapporteert aan de Regional Sales Manager Benelux/France. Ons aanbod: • Een uitdagende en gevarieerde functie met verantwoordelijkheid binnen een internationale en innovatieve marktleider die investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers. • Een aantrekkelijke remuneratie, aangevuld met extralegale voordelen in lijn met je ervaring. Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma en beschikt over een goede technische kennis en affiniteit. Je kan terugblikken op een technische saleservaring, bij voorkeur via een netwerk van distributeurs gericht naar de industrie. • Je bent enthousiast en kan door je ‘entrepreneurial spirit’ autonoom zaken doen. Je klantgerichtheid, commerciële overtuigingskracht, analysevermogen, creativiteit en organisatietalent bieden een garantie tot succes. • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden, kan je zeer vlot uitdrukken in het Frans en hebt een goede kennis van het Engels. Veelvuldige overnachtingen in het buitenland vormen voor jou geen probleem.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar liesbeth.reychler@jobs.hudson.com met vermelding van referentie BE693360. Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

be.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Met commerciële overtuigingskracht in een technische omgeving (regio Benelux - Noord-Frankrijk)


INTERVIEW TEKST & FOTOGRAFIE EVELIEN MAES

HOE MOBIEL IS DE BELG OP DE ARBEIDSMARKT?

“Ik durf niet te zeggen dat de crisis voorbij is”


INTERVIEW

HR-dienstverlener Acerta onderzoekt jaarlijks de jobmobiliteit van de Belgen. Wie verandert er van job? En waarom? Willen we snel vertrekken of blijven we graag hangen in de veilige haven van onze huidige werkgever? Brecht Decroos, Director Acerta Consult, en Tom Vlieghe, Managing Consultant Kern Selection, geven tekst en uitleg.

We moeten er geen doekjes om winden: de werkloosheid stijgt, het jobaanbod gaat de laatste jaren alleen maar naar beneden op de Belgische arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar ontving de VDAB tien procent minder vacatures dan het jaar ervoor. Wil dat ook zeggen dat er minder mensen van job veranderen? “De jobmobiliteit daalt, en dat zien we al een aantal jaren”, zegt Brecht Decroos. “Daar speelt de crisis op de arbeidsmarkt.”

de beide groepen, zij die willen veranderen en zij die dat niet willen, jaar na jaar meer in balans begint te komen. Dat is in overeenstemming met andere cijfers die in de media verschijnen: er is economisch nog steeds een neerwaartse trend, maar de daling gaat steeds trager. Dat wijst erop dat de situatie aan het keren is: er is licht aan het einde van de tunnel.”

In 2013 wil 25 procent van de mensen sneller van job veranderen dan een jaar geleden, 38 procent is minder snel geneigd te veranderen. 37 procent van de Belgen merkt geen verschil met het voorbije jaar. “We zien dat de verhouding tussen

Uit het onderzoek blijkt ook dat er steeds meer latente jobzoekers zijn. Ze schuimen geen vacaturewebsites af, maar staan wel open voor andere jobaanbiedingen op de middellange termijn. Brecht


INTERVIEW

Decroos ziet een verklaring: “Ik durf niet te zeggen dat de crisis voorbij is. We zien wel dat de crisis vooral lang duurt. In crisisperiodes zijn mensen eigenlijk minder geneigd om van job te veranderen, dus de actieve interesse van de beroepsbevolking neemt af. Werknemers zijn blij met wat ze hebben. Maar wanneer een crisis zo lang duurt als deze, blijven mensen op hun honger zitten. Die vijf jaar crisis duren lang. De werknemers die zijn blijven zitten uit schrik voor de crisis, beginnen nu toch uit te kijken naar iets anders.”

Carrièrevisie Niet alleen de lange duur van de crisis zorgt ervoor dat de Belg andere oorden wil opzoeken. Decroos: “Er is een verandering in maatschappij en in carrièrevisie. Werknemers zijn mobieler

FOCUS

TALENTUM

ten opzichte van tien à vijftien jaar geleden. Het is niet meer gangbaar om heel je carrière bij dezelfde werkgever te slijten. Mensen gaan vaker na vier à vijf jaar kiezen voor verandering.” En er zijn nog meer mentaliteitswijzigingen die de beroepsbevolking naar een nieuwe uitdaging drijven. Tom Vlieghe van Kern Selection – een onderdeel van Acerta – legt uit: “Vroeger wilden mensen vooral veranderen om een trap hoger in de hiërarchie te komen. Dat zien we nu veel minder. Het is ook niet het financiële aspect dat hen


INTERVIEW

“Het financiële aspect trekt sollicitanten niet meer over de streep. Mogelijkheden voor zelfontplooiing wel.” finaal over de streep haalt, wel de ontwikkelingskansen die hun geboden worden bij een nieuwe werkgever. ‘Zichzelf ontplooien’ is dé belangrijkste drijfveer om te veranderen.” Natuurlijk zijn er ook factoren die werknemers op hun plaats houden. Decroos: “Iets wat duidelijk naar voren komt is tevredenheid over de work-life balans. Ten tweede geven mensen aan dat het moeilijk is om passende vacatures te vinden.” Ook de economische onzekerheid is een belangrijke factor, aldus Vlieghe. “Wie nu vijf of tien jaar in dienst is bij zijn werkgever, heeft een relatieve zekerheid. Zelfs wanneer hij zou ontslagen worden, heeft hij een vrij lange opzegtermijn. In een proefperiode is het na

zeven dagen gedaan. Dat speelt ook mee.”

Passieve interesse Maar liefst 69 procent van de Belgen zegt passief op zoek te zijn naar een job. 45 procent onder hen ziet zich zelfs binnen het jaar veranderen. Hoe zien zij die job dan in hun richting te komen? “Laten we zeker stellen: niet al die latente werkzoekenden zullen ook binnen het jaar een nieuwe job hebben. Ze zullen misschien wel eens vrijblijvend gaan praten met


INTERVIEW

een selectiekantoor. Ze hopen dat een rekruteringskantoor voor hen een job kan zoeken en carrièreadvies kan geven.” Er is ook een verschuiving in wat mensen onder ‘solliciteren’ verstaan. Tom Vlieghe: “Het is een stuk minder formeel geworden. Vroeger stuurde je een sollicitatiebrief en een cv, en daarmee was de kous af. Nu gaan kandidaten even telefoneren om meer informatie te vragen of hun interesse te laten blijken. Ze kunnen zich ook sneller uit het sollicitatieproces gaan terugtrekken als het geen goede ‘match’ is met hun doelen en verwachtingen. De drempel om contact op te nemen is lager geworden. Mensen netwerken zich ook meer naar een job, heb ik de indruk. Het wordt ook voor een stuk mogelijk gemaakt door sociale media: je kan je kenbaar maken in de markt.”

Interne mobiliteit Heel vreemd: werknemers die intern van

functie veranderd zijn, zijn meer geneigd om een nieuwe job te zoeken. “Inderdaad een resultaat dat de wenkbrauwen doet fronsen,” zegt Decroos. “Dat is erg confronterend voor HR-managers. Normaal gezien verwacht je dat een organisatie met veel interne mobiliteit, een goed HRbeleid voert, met gelukkige werknemers tot gevolg. Als we de cijfers van naderbij gaan bekijken, blijkt echter dat vooral werknemers die verplicht van functie moesten veranderen, een nieuwe job zoeken. Werknemers in een andere functie dwingen, is uiteraard geen gezond HR-beleid.”


INTERVIEW

1.

Ben je geneigd om van job te veranderen, vergeleken met vorig jaar? 4% veel sneller 21% sneller 37% even snel 22% minder snel 16% veel minder snel

2.

Ben je op zoek naar een job? 69% passief op zoek 17% actief op zoek 14% niet op zoek

3.

Hoeveel keer heb je afgelopen jaar gesolliciteerd? 45% geen enkele keer 27% 1 à 2 keer 14% 3 à 5 keer 6% 6 à 10 keer 8% > 10 keer


EREMBODEGEM

Gates Corporation is een toonaangevende fabrikant van zowel industriële als automobielproducten, -systemen en -componenten en heeft activiteiten in niet minder dan 29 landen. Bij Gates staat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal. Dankzij uitdagende loopbaanperspectieven, training, coaching en opleidingsprogramma’s slaagt de organisatie erin om talentvolle en gemotiveerde medewerkers aan te trekken en verder te ontwikkelen. Het IT-team in Aalst streeft in nauwe samenwerking met de headquarters in Denver naar optimale IT-oplossingen die gedragen worden door de regio’s en de business. Drie gespecialiseerde subteams - Infrastructuur, Applicaties en Business Intelligence - zorgen voor een continue optimalisatie van het ICT-platform. Voor het team Business Intelligence zijn wij op zoek naar een (m/v)

Business Intelligence Analyst Je functie: • Je start met een inwerkperiode waar je de businessprocessen en bestaande datawarehousing- en business intelligence tools leert kennen. Daarna ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe business intelligence tools op maat van de business en in lijn met de internationale en regionale IT-systemen. • Op basis van een behoefteanalyse bij de verschillende stake holders breng je nauwkeurig de businessvereisten in kaart. Je weet die zowel functioneel als technisch te vertalen en begeleidt vervolgens de ontwikkeling en realisatie van deze tools samen met het ontwikkelingsteam in de US en India. Ten slotte sta je ook in voor de ‘go live’ en het trainen van toekomstige gebruikers. • Je stemt regelmatig af met de internationale Business Intelligence stuurgroep waar je met collega’s uit de US en Azië best practices uitwisselt en harmoniseert. • Je werkt operationeel mee aan het opstellen van zowel standaard- als ad-hocrapporten, en slaagt erin deze taken te combineren met de verschillende ontwikkelingsprojecten die je behartigt. • Je reist ongeveer 10 % van je tijd en rapporteert binnen de Europese IT-organisatie. Ons aanbod: • Een uitdagende en gevarieerde functie met verantwoordelijkheid in een internationaal en innovatief bedrijf dat marktleider is in zijn sector. • Een werkgever die investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers. • Een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen in lijn met je ervaring. Je profiel: • Je behaalde voor deze functie idealiter een IT-georiënteerd masterdiploma en hebt ervaring met business intelligence en datawarehousing. Ervaring met Cognos is een troef. • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet met je actieve luisterhouding en duidelijke resultaatgerichtheid tot effectieve oplossingen te komen. Je drukt je vlot uit in het Engels en beperkt reizen in het buitenland vormt voor jou geen probleem.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar liesbeth.reychler@jobs.hudson.com met vermelding van referentie BE693544. Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

be.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

IT-professional met businessinzicht en sterke relationele skills


TIELT Seyntex (www.seyntex.com) is een belangrijke speler op de markt van militaire, humanitaire, civiele en industriële beschermkledij en beschermsystemen. Ons productgamma bestaat uit kledij, tenten, slaapsystemen, draagconcepten, CBRN en kogel- en scherfwerende uitrusting. Vanuit onze hoofdzetel in Tielt beheren we eigen confectieateliers in Europa en Azië en organiseren we globale sourcing van stoffen en uitrustingscomponenten. Hierbij zetten we sterk in op innovatie en ontwikkeling, operational excellence en logistieke betrouwbaarheid. Momenteel hebben we een vacature voor een (m/v)

Operations Manager Je functie: • Je bepaalt de operationele beleidsrichtlijnen, systemen, kwaliteitsnormen en -procedures voor het goed functioneren van de stroom van producten om zo uitvoering te geven aan een degelijk internationaal supply chain beleid voor de gehele organisatie. • Je staat in voor de coördinatie en optimalisatie van de operationele activiteiten van meerdere plants (België, Roemenië, Bangladesh). Samen met de lokale plantmanagers maak je een sterkte-zwakteanalyse van alle factoren die de supply chain en het operationele beïnvloeden. Via geregelde follow-up meetings motiveer je iedereen die betrokken is in de processen. • Je beheert de afstemming van alle bedrijfsprocessen (planning, purchase, production) en bent de katalysator en motivator van alle key medewerkers die betrokken zijn in het supply chain proces. • Je houdt de vinger aan de pols en helpt zo anomalieën, bottlenecks, kwaliteits- en rendementsverliezen in de operationele keten te duiden en te verhelpen. • Je adviseert rond investeringen en structurele verbeteringen. • Je ontwikkelt rapporteringstools naar de directie en voorziet een vlotte communicatie en informatiestroom. • Je bent de coach en ontwikkelaar van de key medewerkers, zodat je de competenties, vaardigheden en knowhow optimaal kan benutten en ontwikkelen. • Je bent een leergierige professional die zichzelf continu op de hoogte houdt van evoluties en ontwikkelingen op het gebied van supply chain, operations … • Je bent lid van het managementteam en rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Ons aanbod: • Een internationale, familiale onderneming met focus op kwaliteit, service en vooral trust in haar medewerkers. • Een omgeving die je toelaat om change op een professionele en positieve manier te implementeren. • Een bedrijf met een 100-jarige historiek dat internationaal wil groeien. • Een functie waarin je als mens en als professional jezelf kan bewijzen. • Een salarispakket aangepast aan je ervaring en kunde. Je profiel: • Je volgde een masteropleiding en hebt 5 à 8 jaar ervaring in internationale logistiek/ supply chain. • Je bent een peoplemanager met een goed communicatievermogen, en kan je stempel drukken op een organisatie. • Je bent een professional met een hoge intellectuele curiosity en een langetermijnvisie. • Kennis van het Engels is een must. • Je hebt kennis van IT/ERP-tools.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar guido.houpe@jobs.hudson.com met vermelding van referentie BE693488. Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

be.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Met internationale ervaring in supply chain/logistiek


ONDERZOCHT

FOCUS

TALENTUM

TEKST EVELIEN MAES

De 10 meest gebruikte kanalen om een nieuwe job te vinden Wanneer Belgen een nieuwe Vacaturesites job zoeken, kijken ze in de eerste plaats naar het aanbod op vacaturewebsites. 73 procent zegt dit kanaal te raadplegen wanneer ze een nieuwe job zoeken. Ook rekruteringskantoren (68 procent), de VDAB (61 procent) en de websites van bedrijven zelf (53 procent) zijn populair. Opvallend is ook de popularteit van het eigen netwerk. De helft van de Belgen zegt vrienden en excollega’s te raadplegen, 37 procent informeert eens bij zijn of haar familie. Excollega’s zijn vooral populair bij de oudere werknemers, zoekmachines zijn dan weer het geliefkoosde kanaal van jongeren tussen de 18 en de 24 jaar.

73%

Rekruteringskantoren 68%

VDAB

01 02

61%

03

Websites van bedrijven

04

57%

Kranten of tijdschriften 53%

05


Bron: Acerta Candidate Pulse 2013

06

Vrienden

07

Ex-collega’s

08

Familie

09

Zoekmachines

10

49%

49%

37%

36%

Gespecialiseerde jobboards 36% Vind jouw nieuwe job op vacature.com/jobs


HARD WERK OF HARD FUN? HOE ZIE JIJ JE CARRIERE? ZEG HET OP BE.HUDSON.COM

Bezoek ons op TALENTUM Woensdag 23 oktober 2013 Tour & Taxis Brussel Stand 505

be.hudson.com Belgisch marktleider in human capital solutions: Rekrutering & Selectie, Leadership Development, Competentiemanagement, Assessment & Development Centers, Compensation & Benefits, Organisatieontwikkeling, Functieclassificatie, Career Guidance, Interim Management

ANTWERPEN

|

BRUSSEL

|

GENT

|

KORTRIJK

|

HASSELT

|

LOUVAIN-LA-NEUVE

|

LUXEMBURG


SALARIS

FOCUS

TALENTUM

TEKST EVELIEN MAES

Hoeveel verdient de gemiddelde Belg?

3.133

EURO BRUTO

HET GEMIDDELDE MAANDLOON VAN EEN WERKNEMER IN BELGIË

Het gemiddelde brutoloon voor een voltijdse functie bedraagt in ons land 3.133 euro bruto. Netto blijft daar 1.984 euro van over. Natuurlijk worden niet alle functies even goed betaald. Directie en topmanagement verdient bijvoorbeeld ruim 13 procent meer dan gemiddeld. Ook in het onderwijs ligt het loon hoger: zo’n 9 procent meer dan de gemiddelde Belg. In de horeca liggen de lonen dan weer een pak lager, zo’n 10 procent minder dan gemiddeld. Ook in de maatschappelijke dienstverlening liggen de lonen ruim 10 procent lager dan voor de gemiddelde Belg. Opvallend is dat de helft van de Belgen zijn loon als onrechtvaardig beschouwt en meer wil verdienen. Gemiddeld vinden ze dat er zo’n 305 euro moet bijkomen om hun loon als rechtvaardig te beschouwen.

De andere helft vindt zijn loon billijk. Eén procent van de Belgen vindt zelfs dat ze te veel betaald worden voor het werk dat ze uitvoeren. Uit de cijfers blijkt ook dat mannen nog steeds meer verdienen dan vrouwen voor dezelfde job. Een vrouw verdient gemiddeld 8,4 procent minder. Hoe groter de organisatie, hoe hoger het loon. Een werknemer in een bedrijf met meer dan 1.000 koppen verdient gemiddeld bijna 15 procent meer dan zijn collega’s in een kmo met maximaal negen medewerkers.


SALARIS

Loonpakket

Bron: SalarisenquĂŞte Vacature/KU Leuven, editie 2012

Extralegale voordelen


Je talent komt bij ons op de eerste plaats. Onze vacatures zijn divers, net zoals onze werknemers. Zo staan we samen sterk voor de huidige en toekomstige uitdagingen in de onderwijswereld.

Ondersteun mee het onderwijsbeleid. Heb je een kritische en logische geest? Durf je opkomen voor je eigen mening met respect voor ieders eigenheid? Werk je graag mee aan de beleidsvoorbereiding? Dan ben jij onze witte raaf.

Talentrijke dossierbehandelaars gezocht. Kan je goed overweg met cijfers? Ben je nauwkeurig en stel je de klant centraal? Dan is het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming naar jou op zoek. Als dossierbehandelaar kom je in een team terecht waar je verantwoordelijk bent voor de personeelsdossiers van een groep scholen. Je berekent de lonen en je verwerkt personeels- en loopbaangegevens. Je beheert de subsidiĂŤring waar de scholen recht op hebben. Of je behandelt de aanvragen voor een studietoelage.

Interesse gewekt? Grijp dan je kans en surf naar onze vacatures: www.jobpunt.be/vacatures Extra informatie kan je opvragen bij: wervingen@ond.vlaanderen.be

Bezoek ons op Talentum, standnr. 304! Het Vlaamse ministerie van Onderwijs en Vorming zoekt je talent!


m u t n e l TA e j t h c a verw 1

of the t “Employer to n e z o rk e p v werd recent onze stand o k ls e e o s z s e ru B B ! i m d Au een ag waaro afwisseling in en toont gra l ” o 3 v 1 s 0 b 2 jo r : a n e e Y troev leert. ontdek onze je continu bij n ri a a w g in v Talentum en omge els een en collegiale rt Audi Bruss e e is n a rg innovatieve o tum erience”. ing van Talen n “Audi Exp e e p o t k Naar aanleid a a oel ij je kans m het Audi-gev rb n a a a v w n e d ij ct e tr p s wed nce. lende as ij de verschil /audiexperie rb m o ie .c h re rt a tu a ca rv Je e je op va eer info vind M . ij rb e d a n n va hting enieur verlic g in s it te li a w rmoesen, K Charlotte Ve

Neem nu al een kijkje op www.audibrussels.com/career


CV-CHECK

TALENTUM

FOCUS

TEKST BARBARA DE JONGHE

Hoe zet je een uniek profiel in de markt? Elke week kijkt een expert het cv na van een Vacaturelezer. Deze week is het de beurt aan Thomas, die momenteel werkt als communicatiemedewerker. Tegelijk studeert hij fysica. 1 2

3 4 11 6 12 10

9 7 8

13 5 14


CV-CHECK

Een blik op het cv van Pieter PERSOONSGEGEVENS 1. Je zou eventueel een foto kunnen toevoegen aan je cv. Dan kan je best dezelfde foto gebruiken zoals op je LinkedIn-profiel. 2. Je profiel op je cv heeft een grote meerwaarde. Vermijd wel een loutere opsomming van je kwaliteiten en vaardigheden. Je profiel moet je onderscheiden van gelijkwaardige sollicitanten. Geef in deze twee regels weer wat jou uniek maakt. 3. Je bio hoort niet op je cv, maar eerder op je socialemediaprofielen zoals LinkedIn en Twitter. LAY-OUT 4. Vermijd lange teksten op je cv. Deze worden meestal niet volledig gelezen en vaak zelfs overgeslagen. 5. Je slaagt erin om je cv op één bladzijde duidelijk weer te geven.

out. Zo plaats je onder de rubriek 'Werkervaring' een zwarte, volle lijn, terwijl je onder de andere rubrieken een blauwe, onderbroken lijn gebruikt. OPLEIDING 7. De rangorde van je opleidingen som je beter antichronologisch op. 8. Misschien kan je de opleiding Master in American Studies toelichten. WERKERVARING 9. Je somt je werkervaring antichronologisch op. Op die manier geef je aan wat je nu doet, en wie je nu bent. 10. Schets kort de context van de bedrijven/organisaties waar je gewerkt hebt.

6. Zorg wel dat je zorgvuldig bent in het gebruik van lay-

Schrijf je in voor Vacature|Références Talentum en laat er jouw cv gratis nakijken.


CV-CHECK

3 lessen voor Thomas 1. Maak een profiel

11. Vermeld je taken, verantwoordelijkheden en eventuele realisaties bij elke (relevante) werkervaring. Een werkgever weet graag wat je bij wijze van spreken tussen 9 uur en 5 uur gedaan hebt. 12. Je kan best onduidelijke en/of onbekende afkortingen toelichten of volledig uitschrijven. Zo weten weinig mensen wat 'SOM' is. VAARDIGHEDEN & INTERESSES 13. Je zou een aparte rubriek met 'Varia' kunnen voorzien op je cv, waar je je interesses/sport/hobby's in kwijt kunt. 14. Je doet er inderdaad goed aan geen namen van referentiepersonen op je cv te zetten. Bedrijven moeten in eerste instantie vooraf toestemming vragen aan jou om met hen contact te mogen opnemen. Bovendien kan je beter vooraf deze personen inlichten dat je hen als referentie zal vermelden.

Geef aan wie je bent en wat je meerwaarde is voor een toekomstige werkgever. Wat zijn jouw kwaliteiten en vaardigheden?

2. Richt je op werfreserves Vaak maken bedrijven gebruik van 'job agents' waarbij sollicitanten hun digitale cv kunnen aanmaken. De personeelsdienst bekijkt elke nieuwe aanmelding en legt een werfreserve of 'talent pool' aan. Van zodra het bedrijf een nieuwe werknemer zoekt met jouw profiel kunnen ze je rechtstreeks contact met je opnemen. Zo behoor je tot de groep die als eerste op de hoogte is en laat je concurrerende sollicitanten achter zich.

3. Kiezen is verliezen Als generalist hoef je niet te kiezen voor een specifieke sector. Het arbeidsmarktsegment vinden waarin jij een van de weinigen bent met het juiste profiel, is geen kunst. Gewoon een van je competenties.

Over de auteur Barbara De Jonghe is loopbaanadviseur. Ze voorziet in loopbaanbegeleiding, outplacementbegeleiding en sollicitatietraining. Ook je cv eens onder handen laten nemen? Mail het naar cv-check@vacature.com.


m u t n e l TA e j t h c a verw 1

of the t “Employer to n e z o rk e p v werd recent onze stand o k ls e e o s z s e ru B B ! i m d Au een ag waaro afwisseling in en toont gra l ” o 3 v 1 s 0 b 2 jo r : a n e e Y troev leert. ontdek onze je continu bij n ri a a w g in v Talentum en omge els een en collegiale rt Audi Bruss e e is n a rg innovatieve o tum erience”. ing van Talen n “Audi Exp e e p o t k Naar aanleid a a oel ij je kans m het Audi-gev rb n a a a v w n e d ij ct e tr p s wed nce. lende as ij de verschil /audiexperie rb m o ie .c h re rt a tu a ca rv Je e je op va eer info vind M . ij rb e d a n n va hting enieur verlic g in s it te li a w rmoesen, K Charlotte Ve

Neem nu al een kijkje op www.audibrussels.com/career


CARRIĂˆRE

FOCUS

TALENTUM

TEKST STEF VERBEECK & KIRSTEN UJVARI

Waarom je een personal brand moet uibouwen Het ontdekken, ontwikkelen, overbrengen en onderhouden van je persoonlijk merk heeft niets dan voordelen. Dat bewijzen Stef Verbeeck en Kirsten Ujvari met hun boek Personal Branding, mensen als merken. Vertrek vanuit het idee dat een eigen merk je waarde significant verhoogt. Als we consumenten blind laten proeven van verschillende soorten choco, dan zullen de beoordelingen uiteenlopen en zal blijken dat de keuze van 'de beste choco' een subjectief gegeven is, dat verschilt van persoon tot persoon. Om tot die subjectieve voorkeur te komen laten mensen zich wel leiden door objectieve kenmerken als smaak, prijs, textuur en geur. Laat diezelfde consumenten kiezen tussen een boterham met Nutella of een boterham met choco van de witte producten, dan zullen diezelfde proefpersonen gemakkelijker kiezen voor het merk dat ze kennen en vertrouwen. Jij weet het, fabrikant Ferrero weet het, marketeers weten het, kortom: iedereen weet het. Doordat mensen merken associĂŤren met bepaalde waarden, zullen ze niet alleen

sneller geneigd zijn om naar een smakelijke pot Nutella te grijpen bij het ontbijt, bovendien zullen diezelfde consumenten doorgaans ook loyaal zijn aan hun uitverkoren merk en zullen ze anderen vertellen hoe gek ze zijn op die overheerlijke boterham met Nutella. Jouw 'choco' mag nog zo lekker zijn, maar als er niet zorgvuldig een merk omheen werd opgebouwd, dan ben je er al aan voor de moeite. In dat geval ben je slechts een van de velen en verdwijn je in de massa. Want zo speciaal zijn we allemaal


CARRIÈRE

“Jouw ‘choco’ mag nog zo lekker zijn, als er niet zorgvuldig een merk omheen werd gebouwd ben je eraan voor de moeite.”

niet. Er zijn duizenden goede advocaten, opgeleide vaklui, degelijke dokters en geschoolde arbeiders. Waarom moeten anderen uit dat massale aanbod dan toch voor jou kiezen?

Mensen als merken Een goed voorbeeld van dit principe is Piet Huysentruyt. Allemaal beseffen we dat Piet allicht niet de allergrootste topchef is die onze contreien ooit heeft voortgebracht. Maar de manier waarop hij zijn vak heeft weten verkopen, zijn recepten uitlegt, zijn doelgroep benadert, zijn kwaliteiten communiceert en zijn bekendheid aan kwalitatieve producten koppelt, heeft ervoor gezorgd dat SOS Piet een begrip is in bijna al onze keukens en huiskamers. Hij heeft de status van bestsellerauteur, de reputatie van überkok en een goed gespekte bankrekening. Los van zijn kwaliteiten als kok heeft Huysentruyt een

personal brand gecreëerd dat een deel van het werk voor hem doet. Hetzelfde geldt voor N-VApoliticus Bart De Wever. Die is van een grijze, ietwat norse persoonlijkheid uit de coulissen van de Vlaamse politiek opgeklommen tot een partijvoorzitter met een voorliefde voor drakenburgers en droge humor in het televisieprogramma De Slimste Mens Ter Wereld. Dan is hij weer geëvolueerd tot de fors afgevallen overwinnaar van zowat elke verkiezing in de laatste jaren. Is Bart De Wever zonder enige twijfel dé beste of meest competente politicus


CARRIÈRE

Personal branding, mensen als merken

die ons land rijk is? Zijn opponenten zullen het er alvast niet mee eens zijn. Maar volgens tientallen peilingen en verkiezingsresultaten is De Wever er wel in geslaagd om top of mind te zijn in zijn vakgebied en geen enkele dag te laten passeren zonder in de media op te duiken.

Jouw eigen merk

Imagoconsulenten Stef Verbeeck en Kirsten Ujvari leggen in hun boek Personal branding, mensen als merken, haarfijn uit hoe mensen sterke merken worden. Aan de hand van concrete tips ontdek je welke aspecten een impact hebben op je imago. Dit artikel is een exclusieve voorfragmentatie uit dit boek.

Koop het boek op bol.com

Met die wetenschap in het achterhoofd is het belangrijk dat we ook ons eigen product gaan ‘branden’. Het zijn de mensen die aandacht besteden aan hun verpakking, merkwaarden, niche, stijl, presentatie en marketing die het succesvolst zijn. Net zoals bij de pot Nutella zal jouw inherente waarde stijgen met die van je merk en zullen mensen datgene wat jij vertelt en verkoopt sneller vertrouwen, omdat men jou gaat associëren met positieve kwaliteiten. Dat alles is niet nieuw. Reeds eeuwen geleden gingen dorpelingen bij Jan de smid langs voor al hun betere smeedwerk. Mensen wisten namelijk dat Jan niet alleen geweldig was in zijn werk, maar bovendien iedereen steeds snel verder kon helpen, dat ook altijd met de glimlach deed en hier een eerlijke prijs voor vroeg. Doordat Jan zo populair was, vertelden zijn klanten aan hun kennissenkring hoe tevreden ze wel waren, waardoor op termijn ook mensen uit naburige streken de lange tocht maakten naar de smederij van Jan om van zijn uitmuntende service en


CARRIĂˆRE

“Als je je personal branding actief uitbouwt zal je nooit meer hoeven zoeken naar een job. Je zal deze aangeboden krijgen� interpersoonlijke vaardigheden te kunnen genieten.

Totaalpakket Vandaag de dag is dat niet anders. Tegenover de universiteit van Antwerpen is een piepklein kruidenierswinkeltje gelegen, uitgebaat door een zekere Jean-Pierre. Los van wat er te koop is en de prijs die ervoor betaald moet worden, is de man achter de toonbank simpelweg een legende onder de lokale studenten vanwege het feit dat hij elke klant behandelt als een koning(in), een vriendelijk praatje met hen maakt en steeds dezelfde uitstekende kwaliteit levert. Idem dito voor Maria, de legendarische uitbaatster van frituur Number One in dezelfde stad (voor haar werden zelfs fanpagina's opgericht op het internet), die duizenden klanten tot bij het vroege

ochtendgloren frieten en bouletten serveert. En hele generaties kinderen werden ooit door kinderportier Jacky ontvangen bij Moeder Siska tijdens hun vakantie in Knokke aan de Belgische kust. Alle kinderen werden vanaf de eerste seconde vorstelijk welkom geheten en kregen een snoepje aangeboden voor ze de speeltuin konden induiken en mochten smullen van de versgebakken hartvormige wafeltjes.

Wees de go-to-guy Wie heeft het het makkelijkst om zijn waren aan de man te brengen?


CARRIĂˆRE

Ontdek het nieuwe boek Career branding op Vacature Talentum Iemand die zich duidelijk profileert, communicatieve vaardigheden bezit en bekendstaat als expert in zijn of haar vak? Of iemand van wie de eigen moeder niet eens weet wat hij/zij doet voor de kost en op recepties steeds als eerste naar huis vertrekt? We zijn niet allemaal geboren met een ontembaar charisma, maar toch zou je erop gericht moeten zijn om de go-to-guy of go-to-girl te worden voor jouw doelpubliek. Naarmate je persoonlijk merk bekender wordt, zullen mensen sneller gaan investeren in je talenten, zal je sneller je doelen bereiken en opportuniteiten tegenkomen die je nooit tevoren gekregen hebt. Dankzij je personal brand zal je steeds makkelijker vooruitkomen, omdat jouw inherente kwaliteiten zichtbaar en voelbaar worden voor een hele hoop mensen, die jou hierom zullen respecteren. Als je je personal branding actief uitbouwt, zal je nooit meer hoeven zoeken naar een job, maar deze aangeboden krijgen. Je hoeft nooit meer vruchteloos op zoek naar nieuwe klanten, zij zullen je vinden op basis van de kwaliteiten die je uitstraalt.

Op 23 oktober stellen auteurs Stef Verbeeck en Kirsten Ujvari hun nieuwe boek Career branding, werken als merken voor. Afspraak op de grootste nationale job- en carrièrebeurs van het land: Vacature Talentum.

Schrijf je nu gratis in voor Vacature Talentum!


23.10.2013 TOUR&TAXIS BRUSSEL vacature.com/talentum

NIEUWE FORMULE

Profielmatching op voorhand

Laatste kans om je in te schrijven voor Vacature|Références Talentum! Afspraak op 23 oktober, op de grootste nationale job- en carrièrebeurs in Tour & Taxis Brussel. n

30 topbedrijven zoeken nieuwe collega’s. Ontmoet ze allemaal op één dag!

n

CV-specialisten van Acerta/Kern Selection screenen jouw cv tot op de komma.

n

En 6 carrièregoeroes inspireren je een hele dag tijdens de Talent Seminars.

Vacature|Références Talentum, 23 oktober in Tour & Taxis Brussel van 10u tot 18u.

Schrijf je nu gratis in op

vacature.com/talentum


POLL VORIGE WEEK GAF JE HIEROVER JE MENING

“LAAT LANGDURIG WERKLOZEN GEMEENSCHAPSDIENST DOEN IN RUIL VOOR EEN UITKERING” Rik Daems, senator voor Open VLD, wil dat werkzoekenden die meer dan één jaar zonder job zitten zich inzetten voor de maatschappij. Doen ze dat niet, dan kunnen ze hun uitkering verliezen. Daems wil hen wekelijks taken laten uitvoeren zoals klussen bij de groendienst of eenvoudige administratie opvolgen. "Momenteel zijn er 559.000 werklozen in België, waarvan 417.000 uitkeringsgerechtigd", legt Daems uit in een opiniestuk in De Morgen. "Dit kost de samenleving 8,9 miljard euro of maar liefst 25 procent van de personenbelasting, waar in de perceptie niets tegenover staat. Dat bedreigt het draagvlak voor onze solidariteit."

JA NEEN

VOLGENDE WEEK

Een kaderlid bij technologiebedrijf Option werd ontslagen omdat hij op Facebook kritiek had gegeven op zijn werkgever. Terecht volgens jou? Stem nu!


Vermant nv werd opgericht in 1956. In 1967 werden ze officiële Volvo verdeler. Door hun expansie beschikt het familiebedrijf vandaag over 3 vestigingen tussen Antwerpen en Brussel (Mechelen, Rumst en Bornem). Een team van 50 medewerkers verkoopt jaarlijks meer dan 1.000 wagens (nieuw en tweedehands) en voert meer dan 12.000 servicebeurten en herstellingen uit. De actuele organisatie heeft nog heel wat groeimogelijkheden. Vermant nv profileert zich meer en meer als automotive groep en finaliseert momenteel 2 strategische investeringsprojecten vanuit hun eigen core business. Momenteel zoeken we voor de vestiging in Bornem een (m/v):

Senior verkoper

(REF 2013/1388)

Commercieel aanspreekpunt en businessontwikkelaar van de concessie

Jouw functie: • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de vooropgestelde kwalitatieve en kwantitatieve verkoopobjectieven van de concessie. • Uiteraard begeleid je de klant vanaf het onthaal tot de afronding van een correct verkoopcontract. Je organiseert je inspanningen en behoudt zo de controle over het resultaat, de administratie en de timing. • Na de inwerkperiode profileer je je meer en meer als het uithangbord van de concessie. Door je persoonlijk enthousiasme, overtuigingskracht en uitgesproken sociale vaardigheden verwerf je een plaats in diverse professionele en sociale milieus en word je mee het gezicht van de concessie. • Als professioneel accountmanager beheer je jouw inspanningen. Je bent alert voor zakelijke opportuniteiten en je bewerkt je contacten, klanten en netwerk proactief. Daarbij tracht je steeds langetermijnrelaties uit te bouwen.

Jouw profiel: • Je hebt een hoger opleidingsniveau en een goede operationele kennis van de MS Office-toepassingen. • Je hebt een succesvolle commerciële ervaring achter de rug van minimaal 5 jaar. • Je hebt bewezen dat je commerciële attitude zorgt voor een mature uitstraling bij je gesprekpartners. • Je bent een ondernemerstype dat graag initiatief neemt en zelfstandig werkt. Je hebt affiniteit met wagens en kent de uitstraling van het merk. Daarenboven ben je bereid te investeren in een eigen sociaal netwerk in de desbetreffende regio.

Ben je gepassioneerd om een dergelijke professionele en snel groeiende groep mee te sturen? Reageer voor een snelle behandeling van je kandidatuur via www.auli.be

s y stem thin k ing in a world of emoti ons a nd percepti ons

VG.801/B

Wij bieden: • De uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job met meerwaarde uit te voeren bij de ‘referentie’ in de sector. • Een degelijke opleiding die individueel en gradueel opgebouwd wordt. • De professionele ondersteuning van zowel de invoerder als de toekomstgerichte verdelerorganisatie. • Een uitmuntende vergoeding, in functie van de resultaten, en extralegale voordelen.


VRAAG VAN DE WEEK TEKST EVELIEN MAES

“Is het waar dat er vanaf 2014 geen proeftijd meer zal zijn?” Wie een job start krijgt doorgaans een proefperiode van minimaal één maand en maximaal één jaar opgelegd. Tijdens die proefperiode kan je ontslagen worden (of ontslag nemen), en dan geldt er een opzeggingstermijn van zeven dagen voor bedienden. Vanaf 2014 verdwijnt deze proefperiode, omdat het eenheidsstatuut van kracht wordt. Vanaf dan bedraagt de opzegtermijn voor arbeiders en bedienden twee weken, wanneer zij tijdens de eerste drie maanden van hun contract ontslagen worden (of ontslag nemen). Minister van Werk De Coninck ziet daardoor het nut niet meer in van een aparte proefperiode. De afschaffing is vooral een goede zaak voor arbeiders. Zij konden nu tijdens de proeftijd zonder opzegtermijn of -vergoeding op straat worden gezet.

OPROEP Heb jij een vraag voor onze HR-specialisten over je job of over je carrière? Laat het ons weten

Niet iedereen is blij met die evolutie. Zo noemt kamerlid Zuhal Demir (N-VA) de schrapping in De Standaard 'een belangrijke inschattingsfout'. "De proeftijd is net ingevoerd om de drempel naar werk te verlagen voor zowel werkgever als werknemer. Hij biedt ook een uitstekende kans voor mensen uit de kansengroepen laaggeschoolden of allochtonen - om zich te bewijzen", zegt ze. Ook NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws reageert negatief: "Iemand ontslaan wordt voor kmo's en micro-ondernemingen veel duurder en dat terwijl de loonkost al enorm zwaar weegt." Elke week geven we in deze rubriek een antwoord op een lezersvraag over jobs en carrière.


Vermant nv werd opgericht in 1956. In 1967 werden ze officiële Volvo verdeler. Door hun expansie beschikt het familiebedrijf vandaag over 3 vestigingen tussen Antwerpen en Brussel (Mechelen, Rumst en Bornem). Een team van 50 medewerkers verkoopt jaarlijks meer dan 1.000 wagens (nieuw en tweedehands) en voert meer dan 12.000 servicebeurten en herstellingen uit. De actuele organisatie heeft nog heel wat groeimogelijkheden. Vermant nv profileert zich meer en meer als automotive groep en finaliseert momenteel 2 strategische investeringsprojecten vanuit hun eigen core business. Zo openen we binnenkort een nieuwe standalone carrosserie voor multimerken in Mechelen. Hiervoor zoeken we een (m/v):

Vestigingsmanager carrosserie

(REF 2013/1387)

Toekomstig business unit manager

Jouw profiel: • Je zit op een bachelorniveau qua werken en denken. • Je hebt een goede kennis van Frans en Engels en je bent pc-vaardig. • Je hebt een goede inhoudelijke kennis van het schadeherstelproces. Je bent vertrouwd met Informex en de Audatex-calculatiemethode. • Je hebt een motiverende stijl van leiding geven in een zeer operationele omgeving. • Je bent klantgericht en sterk in plannen en organiseren. Je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.

Wij bieden: • Een uitdagende job met verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en impact op de bedrijfsvoering en het resultaat. • Een onderneming met een unieke expertise, technologische evolutie en innovatie. • Een hecht team en een aangename werksfeer in een kleinere structuur in combinatie met een boeiende, ruime organisatie. • Aantrekkelijk salarispakket en interessante extralegale voordelen. Ben je gepassioneerd om een dergelijke professionele en snel groeiende groep mee te sturen? Reageer voor een snelle behandeling van je kandidatuur via www.auli.be

s y stem thin k ing in a world of emoti ons a nd percepti ons

VG.801/B

Jouw functie: • Je bent eindverantwoordelijk voor de operationele organisatie van jouw vestiging. • Je staat mee aan de wieg van deze business unit en vanaf de geboorte bouw je zelf de organisatie uit. Dit door samenwerkingsverbanden te smeden met potentiële klanten in de regio. • Je bent een hands-on-type. Je staat zelf in voor een accurate receptie, de opmaak van bestekken, begeleiding van experten, behandeling van vragen, facturatie, … • Je bewaakt de planning. Je past deze constant flexibel aan en vertaalt deze naar een aangepaste bemanning en werkverdeling. Je werkt actief samen met je collega’s van de concessies voor een optimaal resultaat. • Je bent manifest aanwezig en zeer alert voor kwaliteit, klantentevredenheid, omzet en rendement. Je bent steeds op zoek naar verdere optimalisatie en verhoging van de efficiëntie. Je focust op de relevante kerngetallen. • Door je motiverende stijl weet je het beste uit mensen te halen. Je stuurt en coacht je medewerkers en eventuele problemen worden snel en doeltreffend opgelost. • Je zorgt voor eenduidige communicatie en heldere doelstellingen en verant­ woordelijkheden.


LECTRR


Vermant nv werd opgericht in 1956. In 1967 werden ze officiële Volvo verdeler. Door hun expansie beschikt het familiebedrijf vandaag over 3 vestigingen tussen Antwerpen en Brussel (Mechelen, Rumst en Bornem). Een team van 50 medewerkers verkoopt jaarlijks meer dan 1.000 wagens (nieuw en tweedehands) en voert meer dan 12.000 servicebeurten en herstellingen uit. De actuele organisatie heeft nog heel wat groeimogelijkheden. Vermant nv profileert zich meer en meer als automotive groep en finaliseert momenteel 2 strategische investeringsprojecten vanuit hun eigen core business. Voor de hoofdzetel in Mechelen zoeken we een (m/v):

Management Assistant

(REF 2013/1386)

met een dynamische en actieve ondernemingsspirit

Jouw functie: Je staat de afgevaardigd bestuurder en de directie bij in hun administratieve taken voor de 3 vestigingen. Je bent verantwoordelijk voor een breed palet van diverse operationele taken, belangrijke verslagen en contacten op divers niveau: • Agendabeheer, voorbereiden van meetings, verslagen. • Filteren en behandelen van alle correspondentie en e-mailverkeer. • Ontwikkeling en uitbouw van een volwaardig personeelsbeleid, waaronder: de personeelsadministratie van a tot z, budgetbeheer, organisatie en opvolging van opleidingen, voorbereiding van evaluatie- en functioneringsgesprekken, retentiebeleid, enz. Hierin ben je een discreet en neutraal aanspreekpunt. • Administratieve en budgettaire opvolging van verzekeringen, informatica, telecom en diverse aankopen. • Voorbereiding van het jaarlijkse businessplan, contractbeheer en kostenanalyses. • Operationele ondersteuning van de boekhouding en de verkoopadministratie. • Opmaken van diverse publicaties, ...

Jouw profiel: • Je hebt minimaal een professioneel bachelor­ diploma of je haalt hetzelfde niveau door jouw ervaring in office management. • Voor deze brede en boeiende functie zoeken we een persoon die met maturiteit en erva­ ring op een zeer zelfstandige manier deze officemanagementtaken ter harte neemt. • Liefst ben je vertrouwd met een entrepreneurs­ omgeving, waar snelheid en flexibiliteit van handelen en denken aan de orde is. • Je hebt een grondige kennis van MS Office en je spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels. Verder ben je communicatief, heb je gevoel voor cijfers en ben je een plichtsbewust pietje precies.

Ben je gepassioneerd om een dergelijke professionele en snel groeiende groep mee te sturen? Reageer voor een snelle behandeling van je kandidatuur via www.auli.be

s y stem thin k ing in a world of emoti ons a nd percepti ons

VG.801/B

Wij bieden: • Een vertrouwensfunctie. • De uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job, met meerwaarde, uit te voeren bij de ‘referentie’ in de sector. • De professionele ondersteuning van zowel de invoerder als de toekomstgerichte verdelerorganisatie. • Een hecht team en een aangename werksfeer in een kleinere structuur in combinatie met een boeiende, ruime organisatie. • Aantrekkelijk salarispakket en interessante extralegale voordelen.


Bezoek ons op Talentum

8

Stand 70

Geen resultaat zonder inspiratie Je kan er nu eenmaal niet omheen. Sterke resultaten behaal je als team. In een omgeving waar ruimte is voor dialoog en initiatief. Waar de jobinhoud boeiend is en de collegiale sfeer uniek. Als toonaangevende HR Serviceprovider weten we hoe belangrijk het is om dat evenwicht tussen een professionele en menselijke aanpak te bewaren. En dat merk je aan de innovatieve HR-oplossingen, maar ook aan de passie voor het vak. Of het nu gaat om Payroll, IT of HR. In elk domein staan onze mensen er. Trots en uiterst gedreven.

Meer info over SD Worx en al onze vacatures? Check nu www.sdworx.be/jobs

Volg ons op


Word een van onze nieuwe collega’s BEZOEK ONZE STAND OP

TALENTUM

WOENSDAG 23/10/2013

TOUR & TAXIS, BRUSSEL (SHED 1, STAND 101)

Ontdek al onze vacatures op www.de spoorwegen werven aan.be


Ontwikkel samen met ons de netten voor de energiestromen van morgen.

Naast de klassieke energiebronnen komen nieuwe bronnen aan het licht. Deze bieden ons eindeloze mogelijkheden, maar vormen ook grote uitdagingen. Om deze aan te gaan, hebben we jouw talent nodig!

Technisch Analyst Als Technisch Analyst sta je in voor de dagelijkse opvolging en verwerking van de incidenten die zich op het transmissienet voordoen. Naast de dagelijkse analyse zal je ook verantwoordelijk zijn voor de reporting- of opvolgingstaken voor het team.

IT projectleider Als IT projectleider omvat jouw takenpakket de volledige realisatie van de diverse IT projecten binnen het domein ‘Asset Management’. Dit domein heeft betrekking tot het onderhoud, de vernieuwing en de uitbreiding van het hoogspanningsnet.

Zin om ze samen met ons te ontwikkelen? Surf naar www.elia.jobs voor een overzicht van de openstaande vacatures

2013

www.elia.jobs

follow us on


“WHAT MAKES ME HAPPY?

PLAYING MY DRUMS FULL BLAST” ANNELEEN, CONSULTANT

Grimbergen, Tuesday, 10:24am

Anneleen knows exactly what makes her happy: spending time with her family and friends, travelling to South Africa, playing her drums full blast, running along deserted dirt tracks, doing things her way. Joining CSC last year, Anneleen also knows exactly what she loves most about her job: the freedom to take responsibility.

WE’RE LOOKING FOR: TECHNICAL CONSULTANTS

BUSINESS CONSULTANTS

JAVA • BUSINESS INTELLIGENCE (SAS , MS BI) • DELPHI • .NET • C# • SHAREPOINT

FINANCIAL SERVICES (BANKING, INSURANCE) • SUPPLY CHAIN

BUSINESS INTELLIGENCE CONSULTANTS

SEASONED PROGRAM MANAGERS

SAS • MICROSOFT • SAP BI

CHANGE MANAGEMENT CONSULTANTS

SAP CONSULTANTS YOUNG POTENTIALS

FREEDOM WORKS BETTER. CONTACT US AT CSCJOBS.BE

CSC in Belgium tailors solutions from a broad suite of integrated service offerings, across consulting, systems integration and outsourcing to help its clients in the private and public sectors achieve business results such as increased profitability, cost savings and innovation. A Fortune 500 company, CSC counts more than 96,000 employees world-wide. Visit www.csc.com/be.


Dankzij zijn first mover aanpak verzekert Fluxys niet alleen het veilig verkeer van aardgas op de Belgische markt (business to business), maar breidt het zijn netwerk ook verder uit om zijn positie als draaischijf van de gasstromen, die bijdragen tot de bevoorrading van West-Europa, te hand­haven. Neem je toekomst in handen en voeg je bij de 1000 medewerkers van Fluxys die reeds de keuze gemaakt hebben om samen met ons de uitdagingen van morgen aan te gaan. Fluxys zoekt talentvolle medewerkers voor zijn hoofdzetel in Brussel en zijn regionale vestigingen:

Intervention Coordinator

(Ref. 12547a) – Sint-Pieters-Leeuw Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de lasinterventies op het leidingennet. Je verstrekt advies omtrent de uitvoering en bepaalt de tijdsduur van de interventie. Je evalueert de uitgevoerde interventies en rapporteert over eventuele afwijkingen terzake. Je zorgt steeds voor het nodige overleg met alle andere betrokken diensten.

Verantwoordelijke Dienst Mechanica

(Ref. 11520a) – Weelde Je staat in voor de onderhoudsplanning van de mechanische werken op het compressiestation. Je controleert de goede uitvoering en stuurt bij waar nodig. Je overlegt hiertoe met de andere onderhoudsdisciplines en houdt steeds rekening met de productie- en veiligheidsrichtlijnen.

Projects Engineer

(Ref. 16518a) – Zeebrugge Je bent verantwoordelijk voor de operationele coördinatie van technische projecten op onze terminal. Daarnaast voer je specifieke processtudies en opzoekingen uit die gerelateerd zijn aan de uitbating van onze LNG-installaties. Je beheert projecten betreffende de verbetering van onderhoud en exploitatie, nieuwe werkmiddelen en procedures.

Corporate Affiliates Officer

(Ref. 13527a) – Brussel Je staat in voor de opvolging van de operationele en commerciële activiteiten van een aantal buitenlandse participaties van Fluxys met het oog op de optimalisatie van het financiële rendement en een correcte afstemming van de strategische en operationele doelstellingen. Je coördineert de informatiedoorstroming van markante feiten en periodieke resultaten van de dochterondernemingen naar de algemene directie van de groep en ook transversaal naar de andere entiteiten.

Compensation & Benefits Administrator

(Ref. 16519a) – Brussel Je zorgt voor de voorbereiding van de rapportering over de buitenlandse filialen van Fluxys (jaarlijkse cyclus van het budget van de personeelskost, datacollectie en -analyse, …). Je coördineert de EXPAT dossiers: voorbereiding van de detacherings­ overeenkomsten en de individuele loonpakketten, opvolging van de doorfacturatie van de verschillende filialen, enz. Je voert samen met het betrokken HR team analyses uit tijdens Mergers & Acquisitions projecten.

Administrative Assistant

(Ref. SBO053b) – Merksem Voor deze vacature kunnen wij enkel kandidaten die jonger zijn dan 26 in aanmerking nemen (Contract bepaalde duur max. 2 jaar Rosetta-Plan). Je staat in voor het verzamelen en inbrengen van gegevens, het opstellen van aankoopbonnen in SAP en de opvolgingen van de leveringen, klassement, …

Kies de toekomst die jij wilt en solliciteer online via www.fluxys.com

Ontmoet ons op Talentum 23/10, stand 40 5


We count on your talent anywhere, anytime ONDD and Ducroire | Delcredere SA.NV are both part of the ONDD group. They count 270 employees and are located in the centre of Brussels. The ONDD group is a credit insurance group and, as a solid partner, it promotes international economic relations and insures the risks related to commercial transactions. To support our development, we are looking for talented people to reinforce our teams in Brussels. In the financial, economic, commercial and IT fields, we are looking for young talented people for the following positions:

Senior analyst/developer (Java & open source)

Business analyst/ developer SAP - FI/CO

Software development manager

Legal counsel

Service portfolio manager Risk underwriter Underwriting and account management analyst

Internal auditor Personal assistant

Visit u s on stand 20 Talent 1 um 23/10

Insurance policy officer Underwriting and account management officer

ARE YOU INTERESTED? If so, apply online or send your application to Ellen Van Eycken, Montoyerstraat 3, 1000 Brussels.Tel.: +32 2 788 85 10. Fax: +32 2 788 88 13. E-mail: selection@ondd.be Visit our websites for more information: www.ondd.be and www.ducroiredelcredere.eu Discover our new branding as from 18 November 2013


tand 403 S • m u t n e l a op T is Brussel x a Ontmoet ons T & r u o T • r 3 oktob e wo e n s d a g 2

EMBRACE YOUR FUTURE

Junior/Senior Functional Analyst Test Analyst Java Developer Project Manager Data Manager Middleware System Engineer

2013

Solliciteer op www.smals.be


Belfius Insurance kijkt naar de toekomst. Jij ook? Meer dan 50 jobs met perspectief Belfius Insurance is de verzekeringspoot van Belfius Bank & Verzekeringen. We boekten het voorbije jaar een mooi resultaat en we hebben ook een sterk recept voor onze toekomst en die van onze 1,4 miljoen klanten bij Belfius, DVV verzekeringen, Corona direct en Elantis. We zijn ambitieus, we groeien en investeren volop in de toekomst van onze klanten en onze medewerkers. Ook zij kijken vooruit :-)

Gregory, underwriter Momenteel ben ik bezig met een opleiding als underwriter speciale risico’s voor industrie. Belfius Insurance biedt doorgroeimogelijkheden en in deze stimulerende omgeving neem ik graag meer verantwoordelijkheid op mij.

Stefanie, underwriter De eerste maanden werd ik wegwijs gemaakt door een meter, een ervaren collega bij wie ik altijd terecht kan met al mijn vragen. Het duurde dus niet lang tot ik mij helemaal thuis voelde op mijn afdeling.

Vind jouw toekomst tussen onze vacatures Retail • (Senior) Business Analist • Dossierbeheerders Levensverzekeringen • Dossierbeheerders BOAR (Brand, Ongevallen en Allerlei Risico’s) • Schadebeheerders BOAR (Brand, Ongevallen en Allerlei Risico’s) • Assistant Team BOAR Schade • Contact Center Agents (Polissen en Schade) • Administratief Medewerker Organisatie & Ondernemingen • Process & Change Manager • Pensioenbeheerder • Underwriter Brand • Business Analist Risk • Stafmedewerker Bedrijfsactuariaat & Validatie

HR • HR Recruitment & Administration Officer Accounting • Stafmedewerker Financiële Processen IT • IT Governance Projectleider • (Senior) Projectleider • Senior Architect • Application Engineer Mainframe • Technical Architect • Technical Analist Development People, Product & Process • Business Partner KOZ • Product Manager • Business Analist

Interesse? Surf naar www.belfius-insurance.be/jobs of stuur uw kandidatuur naar recruitment@belins.be

Belfius Insurance NV, Galileelaan 5, 1210 Brussel IBAN BE23 0529 0064 6991 - BIC GKCC BE BB - RPR Brussel BTW BE 0403.201.185 - FSMA nr. 19649 A


Leven en beweging brengen in de stad? Geef de energie door.

Brussel: meer dan 1 miljoen inwoners die samen veel energie nodig hebben. En daar zorgen wij voor! Als distributienet­beheerder voor gas en elektriciteit brengt Sibelga dagelijks de nodige energie tot bij de Brusselaars. Zo doen wij de stad bewegen, leven en groeien. En ons bedrijf? Dat blijft groeien dankzij een ander soort energie: talent. Dat van onze medewerkers. En binnenkort misschien dat van jou! Het leuke is, in een job bij Sibelga help je Brussel én je eigen toekomst vooruit. Als dat geen inspirerende manier is om je energie door te geven …

www.sibelga.be/jobs


Zit je carrière je als gegoten? Maak voor 25 oktober 2013 een Vacatureprofiel aan en win een maatpak van Scabal t.w.v. € 1500. Bovendien maak je meteen kans op één van de 40 duotickets voor de film ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen. Kom zeker het Scabal-kostuum bewonderen op 23 oktober op Vacature Talentum in Tour & Taxis Brussel. We geven er elk uur een extra duoticket voor ‘Het Vonnis’ weg!

maatpak & jobs op maat


Werkweek Brussel 14 > 18.10.2013 Job Contact Woensdag 16/10 10.00 > 17.00 • Ontmoet werkgevers die op zoek zijn naar kandidaten in uiteenlopende sectoren.

• Breng genoeg exemplaren van je cv mee en solliciteer bij de bedrijven ter plaatse.

Waar? Tour&Taxis

Havenlaan 88 1000 Brussel

Get a Job !

De sleutel tot een nieuwe job Meer info op actiris.be/werkweek

Donderdag 17/10 10.00 > 16.00 • Je eerste job vinden is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom ben je best goed geïnformeerd.

Waar? MuntPunt

Muntplein 6 1000 Brussel


Wij rekruteren niet voor een job, wel voor een carrière.

Ontmoet ons op Talentum!

23 oktober Tour & Taxis Stand 803

Belangrijkste challenger, elektriciteitsproducent en energieleverancier op de Belgische markt, EDF Luminus, maakt deel uit van de groep EDF. Met een geïnstalleerd vermogen van 1.950 MW begin 2013, vertegenwoordigt EDF Luminus 10% van de Belgische productiecapaciteit in elektriciteit. EDF Luminus is een historisch groene energieproducent en beschikt over elektriciteitscentrales op aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales op verschillende sites in Vlaanderen en Wallonië. Daarnaast bezit EDF Luminus ook enkele participaties in nucleaire installaties. Onder het merk Luminus verkoopt het bedrijf elektriciteit en gas aan 1,7 miljoen particuliere en zakelijke klanten, goed voor een commercieel marktaandeel van ongeveer 20%. EDF Luminus is ook actief op de nationale en internationale energiemarkten als aan- en verkoper van gas en elektriciteit. Het bedrijf telt ongeveer 1000 medewerkers.

WE ZOEKEN 10 NIEUWE COLLEGA’S (M/V) IN VOLGENDE DOMEINEN:

• Retail • Productie • Finance • Legal • IT • Human Resources

INTERESSE? Ben jij een gedreven iemand die graag werkt in een uitdagende omgeving, waar project- en teamwerk de norm zijn? Bezoek ons dan op Talentum en wie weet kan je bij ons je energie kwijt! Ontdek de volledige beschrijving van deze functies en nog meer uitdagingen op www.edfluminusjobs.be Mail vandaag nog uw kandidatuur naar jobs@edfluminus.be.

Surf naar www.edfluminusjobs.be en weldra zit er nieuwe energie in je carrière!

2013


Waar d o e j ij

? het voor

“Voor onze stakeholders, de inwoners van Brussel.” We bieden je een aantrekkelijk salarispakket met ver­schillende extra­legale voordelen. Je bent gemotiveerd, dynamisch en functioneert goed in team­verband. We zoeken collega’s voor de volgende domeinen:

:: Java Development :: Web Development :: SAP :: System & Network Engineering :: Project Management :: IT Management :: Service Management :: Functional Analysis :: GIS (Geographic Information System)

Al onze functies ontdek je op onze website

www.cibg.irisnet.be


Overzicht van alle jobs op Vacature.com Hiernaast vind je een overzicht van alle jobs gepubliceerd op Vacature.com. Selecteer jouw functieprofiel en krijg meteen een gepersonaliseerd joboverzicht. Ontvang je deze jobs liever rechtstreeks in je mailbox? Maak dan je Vacatureprofiel aan of vervolledig je profiel met een jobagent.

SALES MARKETING ICT ENGINEERING FINANCE EXECUTIVE HR ADMINISTRATION TECHNICAL


BEDRIJF

JOBID

SALES (DIGITAL) ACCOUNT MANAGER  in Brussel Mediafin

12515349

Account Manager  in Mechelen BIS - Business Information Systems (3 sites)

12515305

Account Manager  in Brussel ABSI

12515520

Account Manager  in Brussels IP Nexia via Only Sales Job

12515015

Account Manager  in Limburg DHL via Only Sales Job

12514971

Account Manager Autotrack.be - De Persgroep Publishing  in Vlaams-

Brabant

DE PERSGROEP PUBLISHING

12515465

Afdeling Manager  in West-Vlaanderen Fnac via Only Sales Job

12515049

Afdeling Manager (Brussel City2)  in Brussel Fnac via Only Sales Job

12515047

Algemeen directeur  in Vlaams-Brabant Acco via SD Worx Staffing

12515920

Assistant Store Manager  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-

Brabant, Brussel

VANDEN BORRE.

12515712

Business Developer  in Brussel Royal Automobile Club of Belgium

12514858

Business Development Manager Retail (M/V)  in missing value Hain Celestial Europe

12514855

Client Advisor (verzekering sector)  in Brussel centrum WINBEE

12515361

Client Consultant  in Gent OPTIMA

12514643

Commercial Traineeship (3 profiles)  in Brussels Danone via Only Sales Job

12515011

Commercieel Consulent Bouwsector te Antwerpen  in Antwerpen Vivaldis Interim

12514567


BEDRIJF

JOBID

COMMERCIEEL COORDINATOR  in Harelbeke EMPIRE CARPETS via HUDSON BELGIUM.

12515095

CUSTOMER CARE ADVISOR  in Vlaams-Brabant, Brussel D'Ieteren

12515476

Customer Service Manager  in Antwerpen Telenet.

12515869

Customer Service Representative  in Brussels Regus Groups Services

12515513

Data Expert  in Vlaams-Brabant OCTA+ Energy NV

12514796

DEMAND MANAGER  in Westrozebeke PINGUIN via HUDSON BELGIUM.

12515109

Ervaren Medisch/ Hospitaal/ Apotheek Afgevaardigden voor verschillende regio's in België (m/v)  in missing value HCM - Health Care Management

12515272

Gepassioneerde Inside Sales (retail) te Antwerpen!  in Antwerpen UNITED TALENT

12515577

International Sales Representative  in België SD Worx (main)

12514848

Kantoordirecteur Brugge, Kortrijk  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen,

Vlaams-Brabant, Namen, Brussel

BeoBank

12514843

Key Account Manager  in Antwerpen Traxion via Inventi

12515876

MANAGER bij DECATHLON  in missing value DECATHLON

12514684

National Key Account Manager Financial Services  in Asse RetailAngels

12515756

Regional Account Manager Brussels  in Brussel Ricoh via Only Sales Job

12514999

Sales Assistant Benelux/Frankrijk  in Waregem Arseus (main)

12514587

SALES EXECUTIVE  in Antwerp Rohlig Belgium

12515928


BEDRIJF

JOBID

Sales Manager (Key Accounts)  in Vlaams-Brabant DHL via Only Sales Job

12514966

Sales Manager B2B  in Henegouwen Cofidis

12515951

Sales Manager Levensverzekeringen  in Brussels WINBEE

12514786

Sales Representative Night Shops (Limburg and Liège) (StrombeekBever)  in Limburg JTI via Only Sales Job

12514977

Schadebeheerder of productie beheerders  in Brussel centrum WINBEE

12515357

Senior Account Manager  in Zwijndrecht VAB

12515220

Service Delivery Manager  in Antwerpen Telenet.

12515868

Technical Advisor/Coach  in Sint-Gillis Greenfish

12514670

TECHNISCH-COMMERCIEEL ACCOUNT MANAGER  in Oudenaarde TRAYCO via HUDSON BELGIUM.

12515111

Uitzendconsulent Asse (m/v)  in Asse Vivaldis Interim

12514817

Verkoopconsulent  in Limburg Inno via Only Sales Job

12514993

Verkoper (Waterloo)  in Waterloo Kvik via Only Sales Job

12515055

Verkoper m/v  in Gent Tibeflex

12515620

VERKOPER Porsche  in Antwerpen D'Ieteren

12514889

VESTIGINGSMANAGER  in Antwerpen SONNA via VELDE GROEP

12515110

Winkeldirecteur  in Antwerpen Inno via Only Sales Job

12514983


BEDRIJF

JOBID

MARKETING Algemeen directeur  in Vlaams-Brabant Acco via SD Worx Staffing

12515920

Brand Manager  in Brussels Danone via Only Sales Job

12515003

Brand Manager Autotrack  in Vlaams-Brabant DE PERSGROEP PUBLISHING

12515552

Business Analyst - TV content  in Brussel Telenet.

12515342

Business Development Manager Compounding  in Waregem Fagron

12515785

Commerciële medewerker Contact Center - De Persgroep Publishing in

Vlaams-Brabant

DE PERSGROEP PUBLISHING

12515270

Conseiller Clientèle Bruxelles  in Bruxelles Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds

12514376

Creative coach/art director (contract van bepaalde duur)  in Halle Colruyt Group

12514549

Gestionnaires Sinistre ou Production  in Bruxelles centre WINBEE

12515358

Hoofd Marketing   in Vlaams-Brabant Vlaamse Media Maatschappij

12514701

Jr. Shopper Marketing Manager Benelux m/v  in Brussels Danone via Only Sales Job

12515006

Klantenadviseur Brussel  in Brussel Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds

12514377

Klantenadviseurs (Provincie Antwerpen)  in Antwerpen OZ

12515319

Lead Expert Team Branding, Media   in Antwerpen Telenet.

12515344

MANAGER bij DECATHLON  in missing value DECATHLON

12514684

MARKETING MANAGER  in Nazareth OMEGA PHARMA via HUDSON BELGIUM.

12515103


BEDRIJF

JOBID

Marketing Manager Go2Market  in Antwerpen Telenet.

12515461

Marketing Project Manager  in Zaventem NU SKIN BELGIUM NV

12516017

Oproep aan de Kunstmaan-accountmanager in jou!  in Vlaams-Brabant Kunstmaan

12514885

PURCHASING MANAGER INDIRECT GOODS   in Flemish Brabant, Brussels Puratos

12514666

Schadebeheerder of productie beheerders  in Brussel centrum WINBEE

12515357

Specialist Procurement  in Wavre GlaxoSmithKline

12515949

Strategy Manager   in Vlaams-Brabant UNIVERSAL COMMUNICATION ( Delphine Maiornikoff )

12515909

Team Leader Contact Center  in Brussel VANDEN BORRE.

12515714

Teamleider Inbound Helpdesk 24+  in Berchem VAB

12515146

Teeltbegeleider - Bachelor Landbouw  in West-Vlaanderen Iscal Sugar via Orpsy

12515771

Verantwoordelijke Merchandising Baby- en Uitzetartikelen m/  in Brussel Orchestra-Premaman

12514211


BEDRIJF

JOBID

ICT

.NET DEVELOPER  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-

Brabant, Brussel

TOBIUS N.V.

12515227

Analist Programmeur J2EE  in Brussel Crelan

12515152

Applicatie architect  in Brussel AE - Architects for Business

12515185

Application manager Finance - Controlling   in Halle Colruyt Group

12515136

Applications Architect/Technical Lead Java  in Vlaams-Brabant DE PERSGROEP PUBLISHING

12515256

Applications Architect/Technical Lead Oracle  in Vlaams-Brabant DE PERSGROEP PUBLISHING

12515258

BI/DWH Expert  in Vlaams-Brabant DE PERSGROEP PUBLISHING

12515259

Business Consulent SAP MM - SRM (V/M)  in Oost-Vlaanderen Digipolis

12514863

Configuration Manager (2013/0179)  in Brussel AXA Belgium

12515705

Data architect  in Brussel AE - Architects for Business

12515189

Database Administrator  in Brussel Crelan

12515205

Director IT M/V  in Lommel ZF Wind Power

12515623

Drupal Architect  in Ledeberg Digipolis

12514846

EAI/ SOA architect  in Brussel AE - Architects for Business

12515118

Frontend Developer Javascript/.NET (ASP.NET)  in Oost-Vlaanderen Be-Mobile

12515218

Functioneel analist  in Brussel AE - Architects for Business

12515186


BEDRIJF

JOBID

ICT - Allrounder  in Merchtem Zeb

12515241

Informatie architect  in Brussel AE - Architects for Business

12515124

Integratie consultant  in Brussel AE - Architects for Business

12516018

IT Business Architect Marketing   in Watermael-Bosvoorde AXA Belgium

12515881

Junior functioneel analist  in Brussel Crelan

12515198

Junior Web / Mobile Developer bij Ertzberg  in Vlaams-Brabant Ertzberg via Qiwie

12515895

Marketing Project Manager  in Zaventem NU SKIN BELGIUM NV

12516017

PPMO Roadmap Expert  in Antwerpen Telenet.

12515531

Projectleider Advertentiesystemen (Productie)  in Vlaams-Brabant DE PERSGROEP PUBLISHING

12515260

Senior Technology Architect  in Brussel AXA Belgium

12515723

Senior Web / Mobile Developer bij Ertzberg  in Vlaams-Brabant Ertzberg via Qiwie

12515897

Service Desk Engineer  in Oost-Vlaanderen BARC

12515325

SharePoint ontwikkelaar  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg,

Vlaams-Brabant, Brussel

TOBIUS N.V.

12515066

Teamleider Inbound Helpdesk 24+  in Berchem VAB

12515146

Technical architect  in Brussel AE - Architects for Business

12515187


BEDRIJF

JOBID

ENGINEERING Calculator HVAC  in Brussel Greenfish

12515882

CONTRACTBEHEERDER  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Luxemburg, Luik, Namen, Henegouwen, Waals-Brabant, Brussel

WATERBOUWKUNDIG LABORATORIUM via Jobpunt Vlaanderen

12515112

CORROSION SPECIALIST  in Antwerp TOTAL.

12514600

DIENSTHOOFD OPENBAAR DOMEIN  in Zemst GEMEENTE ZEMST

12515102

Electrical Engineer  in Sint-Gillis Greenfish

12514730

ELECTRICAL SPECIALIST  in Antwerp TOTAL.

12514594

Estimating Engineer (M/V)  in Zaventem Spie Belgium

12515733

Estimating Engineer E  in Grobbendonk Spie Belgium

12515751

HOOFD INSTRUMENTATIE EN TECHNIEK HIC  in West-Vlaanderen, Oost-

Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Luxemburg, Luik, Namen, Henegouwen, WaalsBrabant, Brussel

WATERBOUWKUNDIG LABORATORIUM via Jobpunt Vlaanderen

12515113

Hoofdcalculator bij Jaraco  in Limburg Motmans-Van Havermaet via Qiwie

12515904

INGENIEURS  in Brussel STIB-MIVB

12514911

Milieucoördinator A/B en/of Veiligheidscoördinator A/B  in Antwerpen Greenfish

12515888

Process Engineer met focus op Quality M/V (Lommel)  in Lommel ZF Wind Power

12515446

Project Engineer HVAC  in Izegem Spie Belgium

12515730

Project Engineer Security Systems  in Aartselaar Cofely Fabricom (GDF Suez)

12516031


BEDRIJF

JOBID

Project Manager  in Flemish Brabant ABB

12515547

Project Manager Electromechanica  in Vlaams-Brabant Spie Belgium

12515740

Project Manager Energie  in Oost-Vlaanderen Spie Belgium

12515737

Project Manager Technieken - HVAC  in Brussel Arcadis Belgium nv

12515688

Projectdirecteur bij Ertzberg  in Vlaams-Brabant Ertzberg via Qiwie

12515901

Projectleider bij Jaraco  in Limburg Motmans-Van Havermaet via Qiwie

12515905

Projectleider Bouwsector  in Herk-de-Stad Bouwbedrijf Vandermissen

12514953

Projectleider Hoogspanning  in Antwerpen Arcadis Belgium nv

12515453

Property Manager  in Brussel Befimmo via DynaHR

12514583

Quality Controller - Materials  in Brussel TUC RAIL

12515181

R  in Lommel ZF Wind Power

12515621

RAMS Engineer  in Brussel TUC RAIL

12515117

Senior Application Engineer  in Flemish Brabant ABB

12515523

Senior Mechanical Design Engineer  in Kortrijk BARCO Kortrijk-Kennedypark

12515865

Specialist Procurement  in Wavre GlaxoSmithKline

12515949

Technical Advisor/Coach  in Sint-Gillis Greenfish

12514670

Teeltbegeleider - Bachelor Landbouw  in West-Vlaanderen Iscal Sugar via Orpsy

12515771


BEDRIJF

JOBID

Veiligheidsadviseur  in Antwerpen Umicore

12515990

Werfverantwoordelijke elektrische onderstations  in Brussel STIB-MIVB

12515529

Werkvoorbereiders Mechanca/Piping  in Vlaanderen MULTI N.V.

12515979


BEDRIJF

JOBID

FINANCE (SENIOR) MANAGER - PERSONAL TAX  in Flemish Brabant Deloitte

12515388

Administratief Bediende Verzekeringen  in Oost-Vlaanderen OPTIMA

12515630

Assistant Accountant  in Brussel Telenet.

12515526

Beheerder B2B Verzekeringen (Administartief bediende)  in Brussel (tegenover Zuidstation)

Delta Lloyd Life

12514578

Beheerscontroleur  in Brussel STIB-MIVB

12515501

Boekhouder bij Ertzberg  in Vlaams-Brabant Ertzberg via Qiwie

12515887

Client Advisor (verzekering sector)  in Brussel centrum WINBEE

12515361

Client Consultant  in Gent OPTIMA

12514643

Collection Policy Manager  in Brussel BeoBank

12515154

Commercial Support Officer  in Brussel Bank Degroof

12515981

Corporate Tax Specialist  in Kontich KPMG

12515966

CREDIT ADVISOR  in Brussel D'Ieteren

12515818

FINANCE PROFESSIONAL IN FINANCIAL SERVICES INDUSTRY  in East Flanders

Deloitte

12515054

GENERAL LEDGER ACCOUNTANT  in Vlaams-Brabant, Brussel D'Ieteren

12515777

GENERAL LEDGER ACCOUNTANT (M/V)  in Vlaams-Brabant, Brussel Puratos

12515262

Group Financial Planning   in Flemish Brabant ADB

12515757


BEDRIJF

JOBID

Insurance Accountant IFRS Consolidatie  in Brussel centrum WINBEE

12514903

JUNIOR FINANCIEEL ANALIST  in Brussel ANONIEM via Ago International

12515088

Kantoordirecteur Brugge, Kortrijk  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen,

Vlaams-Brabant, Namen, Brussel

BeoBank

12514843

Product Manager Investments- Wealth Insurance  in Brussel BeoBank

12515469

Sales Manager Levensverzekeringen  in Brussels WINBEE

12514786

Schadebeheerder of productie beheerders  in Brussel centrum WINBEE

12515357

Senior Account Manager  in Zwijndrecht VAB

12515220

SENIOR ACCOUNTANT - Hasselt  in Limburg Deloitte

12515390

Validation Officer Risk  in Brussel centrum WINBEE

12515442


BEDRIJF

JOBID

EXECUTIVE Algemeen directeur  in Vlaams-Brabant Acco via SD Worx Staffing

12515920

BESTUURDER - VOORZITTER  in Brussel BRUGEL

12515089

DIRECTEUR ADJOINT(E) SERVICES TECHN.  in Bruxelles GEMEENTE UKKEL

12515157

DIRECTEUR DES METIERS TECHN.   in BRUXELLES BRUXELLES FORMATION

12515169

DIRECTEUR GENERAL  in Bruxelles LA CITE JOYEUSE

12515163

Ombudsman / Secretaris-Generaal (m/v)  in Brussel Raad voor de Journalistiek

12515763

Projectleider Bouwsector  in Herk-de-Stad Bouwbedrijf Vandermissen

12514953

Sales Manager B2B  in Henegouwen Cofidis

12515951

Technisch Directeur (m/v)  in Bruxelles Télé Bruxelles asbl

12515636


BEDRIJF

JOBID

HR Administratief Medewerker - Opleidigen  in Brussel TUC RAIL

12515942

Adviseur Werving en Selectie - NMBS-Holding - Directie Human Resources (M/V)  in Brussel NMBS - SNCB

12515680

Allround administratief medewerker (m/v) (Gembloux + Boortmeerbeek)  in Namen Vooraanstaand bedrijf in de verpakkingsindustrie via Skillflex

12515026

Commercieel Consulent Bouwsector te Antwerpen  in Antwerpen Vivaldis Interim

12514567

Consulent Dienstencheques Vilvoorde  in Vilvoorde Partena Ziekenfonds en Partners (Gent)

12515404

Dossierbeheerder Payroll  in Antwerpen AZ Sint-Maarten

12515114

Hoofd businessondersteuning ZAP  in Vlaams-Brabant KU LEUVEN

12514943

Hoofdverantwoordelijke Payroll - Tijdsregistratie  in Antwerpen AZ Sint-Maarten

12515122

HR Payroll Officer  in Dessel Sibelco nv

12514687

HR Staffing Administrator  in Brussel TUC RAIL

12515998

HR-businesspartner  in Vlaams-Brabant KU LEUVEN

12514933

HR-consulent  in Vlaams-Brabant KU LEUVEN

12514935

HR-consulent ZAP  in Vlaams-Brabant KU LEUVEN

12514939

International Sales Representative  in België SD Worx (main)

12514848

MANAGER bij DECATHLON  in missing value DECATHLON

12514684


BEDRIJF

JOBID

RECRUITMENT CONSULTANT  in Antwerpen DE PUTTER

12515090

Teamleider Inbound Helpdesk 24+  in Berchem VAB

12515146

Technical Advisor/Coach  in Sint-Gillis Greenfish

12514670

Uitzendconsulent Asse (m/v)  in Asse Vivaldis Interim

12514817


BEDRIJF

JOBID

ADMINISTRATION (JUNIOR) MANAGEMENT ASSISTANT - Consulting  in Flemish Brabant Deloitte

12515324

Administratief assistent   in Brussel STIB-MIVB

12515431

Administratief Bediende  in Oost-Vlaanderen OPTIMA

12515628

Administratief Bediende Verzekeringen  in Oost-Vlaanderen OPTIMA

12515630

Administratief Medewerker - Opleidigen  in Brussel TUC RAIL

12515942

Administratief Medewerker Merkenanalyse - Corsearch  in Brussel WOLTERS KLUWER BELGIE

12515454

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER SECRETARIAAT  in Wezembeek-Oppem GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

12515099

Allround administratief medewerker (m/v) (Gembloux + Boortmeerbeek)  in Namen Vooraanstaand bedrijf in de verpakkingsindustrie via Skillflex

12515026

Beheerder B2B Verzekeringen (Administartief bediende)  in Brussel (tegenover Zuidstation)

Delta Lloyd Life

12514578

Consulent Dienstencheques Vilvoorde  in Vilvoorde Partena Ziekenfonds en Partners (Gent)

12515404

Customer Service Representative  in Brussels Regus Groups Services

12515513

Data Expert  in Vlaams-Brabant OCTA+ Energy NV

12514796

Dossierbeheerder Payroll  in Antwerpen AZ Sint-Maarten

12515114

Hoofdverantwoordelijke Payroll - Tijdsregistratie  in Antwerpen AZ Sint-Maarten

12515122

HR Payroll Officer  in Dessel Sibelco nv

12514687


BEDRIJF

JOBID

HR Staffing Administrator  in Brussel TUC RAIL

12515998

HR-consulent ZAP  in Vlaams-Brabant KU LEUVEN

12514939

International Sales Representative  in België SD Worx (main)

12514848

KANDIDAAT NOTARIS EN EEN MASTER IN HET NOTARIAAT VOOR ONMIDDELLIJKE INDIENSTTREDING (M/V)  in Alsemberg Notaris Van Elslande Jozef via Notariat - Notariaat (Credoc)

12515677

Klantenadviseur Brussel  in Brussel Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds

12514377

LICENTIAAT NOTARIAAT / MASTER IN HET NOTARIAAT (M/V) in Wuustwezel

Notariskantoor Verschraegen

12515685

Personal Assistant voor het Diensthoofd Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde  in Brussel Universitair Ziekenhuis Brussel

12515675

Sales Assistant Benelux/Frankrijk  in Waregem Arseus (main)

12514587

Schadebeheerder of productie beheerders  in Brussel centrum WINBEE

12515357

Supervisor Warehouse  in Brussel VANDEN BORRE.

12515706


BEDRIJF

JOBID

TECHNICAL BUSINESS UNIT MANAGER CONVENIENCE  in Langemark PINGUIN via HUDSON BELGIUM.

12515108

Elektrisch Ontwerptekenaar Hoogspanning  in Antwerpen Arcadis Belgium nv

12515462

ELEKTROTECHNIEKER  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg,

Vlaams-Brabant, Luxemburg, Luik, Namen, Henegouwen, Waals-Brabant, Brussel

EIGEN VERMOGEN FLANDERS HYDRAULICS via Jobpunt Vlaanderen

12515092

Estimating Engineer (M/V)  in Zaventem Spie Belgium

12515733

Estimating Engineer E  in Grobbendonk Spie Belgium

12515751

Inspectrice/inspecteur (M/V). regio Antwerpen-Mechelen-Brussel in Herentals

Ariel Facilitaire Diensten NV

12515212

Instrumenttechnieker (m/v)  in Antwerpen Total Raffinaderij Antwerpen

12515400

Maintenance Technieker  in Vlaams-Brabant, Brussel Asco Industries

12515391

Meet- en Regeltechnicus / Onderhoudstechnicus (M/V)  in Grobbendonk Spie Belgium

12515729

OPERATIONELE MANAGER  in Brussel STIB-MIVB

12514906

PROGRAMMEUR EDM MACHINES  in Oost-Vlaanderen Actief Aalst

12515261

Project Engineer HVAC  in Izegem Spie Belgium

12515730

Project Manager  in Flemish Brabant ABB

12515547

Projectdirecteur bij Ertzberg  in Vlaams-Brabant Ertzberg via Qiwie

12515901

Projectleider Bouwsector  in Herk-de-Stad Bouwbedrijf Vandermissen

12514953

Projectleider Hoogspanning  in Antwerpen Arcadis Belgium nv

12515453


BEDRIJF

JOBID

PROJECTLEIDERS  in Brussel STIB-MIVB

12514905

Property Manager  in Brussel Befimmo via DynaHR

12514583

QUALITY ASSURANCE OFFICER  in Westrozebeke PINGUIN via HUDSON BELGIUM.

12515107

Scanning Coordinator in Schelle  in Schelle Merak

12515416

Senior Application Engineer  in Flemish Brabant ABB

12515523

Site Manager HVAC (m/v)  in Anderlecht Spie Belgium

12515735

TECHNICI  in Brussel STIB-MIVB

12514907

TECHNIEKER VAN GEHOORPROTHESES  in Brussel Anoniem

12515732

Technisch Directeur (m/v)  in Bruxelles Télé Bruxelles asbl

12515636

TRAFFIC CONTROLLERS  in Brussel STIB-MIVB

12514910

VEILIGHEIDSAGENTEN  in Brussel STIB-MIVB

12514909

Werfverantwoordelijke elektrische onderstations  in Brussel STIB-MIVB

12515529

Werkleider  in Duffel Electro Zwijsen

12514700


COLOFON

REDACTIE 02 481 15 27 Redactiechef Evelien Maes Redacteurs Magali Henrard, Steven Heyse, Céline Préaux SALES 02 482 03 50 Sales Managers Kim Claesen, Marijke Van Impe Key Account Manager Ruth Janssens Account Managers Matthieu Bérard, Sylvie De Vocht, Charline Heirbaut, Elsa Remy, Kim Tosseyn, Dimme Vanderstappen, Karl Van Lathem, Isabelle Vansteelandt, Liesbet Verrycken Sales Assistant Hilde Vanden Driessche Client Service Assistant Mouad Jebari GRAFISCHE VORMGEVING 02 481 15 80 Grafici Guido Evens, Hugo Gielen, Bob Haentjens OPERATIONS & CRM 02 482 03 71 Project Manager & Analyse Dieter Vermander CRM & Back Office Medewerker Rosie Teixeira Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck MARKETING, RESEARCH & DISTRIBUTIE 02 482 03 56 Marketing Manager Dries Mahieu Product Manager Brigitte Vermeulen Project Marketeer Marijke Dubois SITES EN PRODUCTONTWIKKELING INTERNET 02 482 15 09 Project Manager Interactive Els Sergeant Client Production Liesbeth Teugels, Joëlle Luytenhoven Web front-end Ahmed Ouarzazi Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Algemeen directeur Christophe Glorieux Adjunct algemeen directeur Fabrice Dekerf Accounting Walter Roos Secretariaat & HR Pia Debeuckelaere Onthaal & receptie Linda De Nutte VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Christophe Glorieux, Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

Vacature C.V.B.A. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen te allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

VACATURE MAGAZINE 19102013  
VACATURE MAGAZINE 19102013  
Advertisement