Page 1

NU OP VACATURE.COM

10.145 jobs

30.10.10 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIèREAANBOD

STATUTAIR VERSUS CONTRACTUEEL

de 7 (schrijnende) verschillen tussen beide overheidsstatuten “700 euro bruto/maand minder pensioen voor contractueel”

&

ondertussen bij NMBS-HOLDING: minder dan 5% contractuelen, gebrek aan flexibiliteit remt NMBS-trein af “Sommigen werken keihard, anderen amper 2 uur per dag”

WERK EN WERELD Lipton Kenia biedt werk, onderwijs en medische verzorging aan 50.000 Kenianen

VMG-20101030-01_COVER_DEF.indd 1

SUCCESTAPES Marleen Temmerman, topgynaecologe met een missie

WERK EN RECHT Moet u een proefperiode aanvaarden?

27/10/10 13:48


Jij en Carrefour, klaar voor de toekomst. Voor de Belgische consument is Carrefour een vaste waarde. We zijn dan ook stevig verankerd in dit land. In de loop der jaren hebben we heel wat beleefd. Maar vandaag staan we er meer dan ooit. Klaar om onze vooraanstaande positie op de markt te versterken. En boordevol plannen voor de toekomst. Een voorbeeld? Carrefour Planet, een gloednieuw winkelconcept. Noem het gerust de hypermarkt van de toekomst. Of Carrefour Express en Carrefour Market, twee nieuwe winkelformules die een snel groeiend succes kennen. We zoeken onder meer: Om al onze plannen waar te maken, zoeken we geĂŤngageerde teamspelers die van aanpakken weten. En dat in allerlei functies, van de supermarkt om de hoek tot de hoofdzetel in Evere. Wie nu mee zijn schouders onder het nieuwe Carrefour wil zetten, kan het ver schoppen. Doorgroeikansen zijn er in elk geval, in de meest uiteenlopende jobs. Met onze uitstekende opleidingen krijg je alvast een voetje voor. Je inzet en je vaste wil om de klant centraal te stellen doen de rest. Zin om er meer over te weten? Kijk dan gauw op www.carrefour.eu/jobs en solliciteer online.

carrefour_7022992_260x370_vacatureNEW.indd 1

Voor onze winkels > Winkeldirecteurs Hypermarkten (Nederlandstalig landsgedeelte) > Winkeldirecteurs GB/Market Supermarkten > Afdelingsmanagers Voeding > Afdelingsmanagers Niet-Voeding > Assistent Afdelingsmanager Voor onze hoofdzetel > Directeur Compensation & BeneďŹ ts > Internal Communication Manager > IT Product Designer > IT Projectleider Productie en Technologie > Junior Lawyer > Product Designer SAP Retail

21-10-2010 18:10:54


VMG-20101030-1_INHOUD_Opmaak 1 28/10/10 19:57 Page 1

VACATURE 30 OKTOBER 2010

01

INHOUD

COVERSTORY

Statutairen vs contractuelen: 2 werelden apart Je zal maar contractueel zijn in plaats van statutair bij de overheid: minder pensioen, minder promotiekansen, en vaak minder loon. De verschillen tussen beide statuten verhitten de gemoederen, ook bij de NMBS.

04 SUCCESTAPES

‘s Werelds meest verdienstelijke gynaecologe In haar jeugd dweepte Marleen Temmerman met Che Guevara en de revolutie. De strijd in naam van de onderdrukte mens. Vandaag doet ze niet anders: als topgynaecologe, ontwikkelingshelper, fondsenwerver en politica.

12 MAANDAG VAN

Achter de schermen van Fedasil Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, is niet uit het nieuws te branden. Oorzaak: een tekort…aan opvang. Vacature volgde een maandag lang algemeen directeur ad-interim Fanny François.

17 WERK EN WERELD

Thee van goeden huize Wie een kopje thee drinkt van Lipton, mag op beide oren slapen. Lipton Kenia biedt 15.OOO Keniaanse theeplukkers een job, en aan hun familie een huis en medische verzorging. Vacature ging op de thee aan de evenaar.

18 RUBRIEKEN 03 PUBLIEKE OPINIE 10 WERK EN RECHT 10 GLOBETROTTER 11 SALARISWATCHER 16 DUBBELCHECK 22 COLUMN AN OLAERTS

Ontdek ook de 10.145 jobs op vacature.com VOLGENDE WEEK

VACATURE VAN DE WEEK Diensthoofd Ruimtelijke Ordening bij Stad Dendermonde

De 153 beste carrières in dit magazine ABONNEES VAN DE TIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

Arm Wallonië: mythe of realiteit?


002_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_VMGinside-QXP8 28/10/10 21:03 Page 2

VIA VACATURE.

Pascal Place, Product Manager, Nexans

Pascal Place vond zijn nieuwe uitdaging via Vacature.com. Logisch, want bij ons heeft u de grootste kans om een job te vinden op uw maat. Of u nu een jonge starter bent, een aankomende manager of een doorwinterde professional: Vacature.com is er voor u. Met permanent meer dan 10.000 jobaanbiedingen online. Op en top gebruiksvriendelijk en persoonlijk, precies zoals de surfer het verwacht. En met een aantal tools en services die geen enkele andere job- en carrièresite in België aanbiedt. Geen wonder dat de vernieuwde Vacature.com dè favoriete marktplaats is waar Talent en ondernemingen mekaar vinden. Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maak de juiste keuze. Via Vacature.com. De nummer 1 site voor m/v met talent.


VMG-20101030-03_PUBLIEKE OPINIE_Opmaak 1 28/10/10 18:24 Page 3

VACATURE 30 OKTOBER 2010

POSTBUS

03

STANDPUNT

REACTIE OP ARTIKEL ‘GIJ ZULT NIET DISCRIMINEREN’ VAN 16 OKTOBER 2010

REACTIE OP COLUMN VAN AN OLAERTS VAN VORIGE WEEK

Leeftijdsdiscriminatie moeilijk te bewijzen

Werknemers van elastiek

Als 52-jarige met nog twee studerende kinderen solliciteer ik aan de lopende band. Ik ben niet van plan mijn carrière op 58 of 60 te stoppen. De realiteit is echter dat niemand mij nog wil. En dan wil de regering de mensen langer laten werken. Ze zouden beter de werkgevers het potentieel van een ervaren werknemer laten inzien en misschien zelfs quota verplichten. Er moet ook niet gewauweld worden over ‘te duur’ of ‘niet flexibel genoeg’. Ikzelf ben steeds bereid geweest om me bij te scholen waar het kan. Ik ben zelfs bereid om een compleet nieuw vak aan te leren. De enige beperking zijn mijn fysieke mogelijkheden. Je bent immers al een beetje versleten op die leeftijd. Vaak hebben kmo’s echter geen oren naar opleiding want dat houdt een tijdelijke vermindering van de productiviteit in. Discriminatie op vlak van leeftijd is echter heel moeilijk te bewijzen. Reactie via website

"Knikken moet je. Slikken zal je. Plooien is de leuze. Je moet van elastiek zijn om te overleven." Plastischer zou ik het niet kunnen verwoorden. Er zijn inderdaad grenzen aan de flexibiliteit die werkgevers van werknemers eisen. Waarom zou je altijd deemoedig het hoofd buigen? Een bedrijf dat enkel jaknikkers telt die de orders van hun bazen klakkeloos uitvoeren is gedoemd om overkop te gaan. Weg creativiteit, weg kritische blik op projecten. Dus, beste leidinggevenden, als je opgezadeld zit met moeilijke werknemers die alles in vraag stellen, wees blij. Je team zal er alleen maar wel bij varen. Lieve De Schutter, via e-mail

WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 publiekeopinie@vacature.com POLL

De bladeren vallen, de vakbonden ook Kan het vallen van de bladeren ook verregaande gevolgen hebben voor de intellectuele capaciteiten? Onze vakbonden plaatsen deze vraag elke week iets nadrukkelijker op de agenda. Eerst was er de dubbele treinstaking die, hoewel een akkoord met de NMBS-leiding in het verschiet lag, niet meer kon worden afgeblazen. Terwijl dat in deze tijden van massacommunicatie toch een fluitje van een cent zou moeten zijn. Tenzij het tonen van de eigen spierballen voor sommige vakbondslui nog net iets belangrijker is dan het bereiken van het uiteindelijke doel, maar dat zouden zelfs wij amper durven suggereren. Vervolgens kwam er de oproep van ABVV-topman Rudy De Leeuw om, schouder aan schouder, een progressief front te vormen tegen N-VA. Waarom net een werknemersorganisatie zich op dergelijke groteske wijze meent te moeten verzetten tegen een partij die politiek bedrijft op basis van een democratisch verkregen mandaat, ontgaat ons volledig. Last but not least was er de vakbondsblokkade van de Total-depots in Feluy, waarmee de kameraden brandstofleveringen aan Frankrijk wilden beletten. In het kader van de internationale solidariteit, heet dat dan.

“Kan het vallen van de bladeren ook verregaande gevolgen hebben voor de intellectuele capaciteiten van onze vakbonden?” FILIP MICHIELS, REDACTEUR VACATURE MAGAZINE

Deze week vroegen we of er in uw bedrijf overbodige managers rondlopen.

4% Nee, juist gepast

10% Nee, integendeel

86% Ja, er zijn onnodig veel managers

Bij het lezen van al die ongein gaat een mens zich spontaan afvragen of onze vakbonden echt niets beter te doen hebben. Zoals bijvoorbeeld een strengere controle op de financiële handel en wandel van Actiris, de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling. Officieel moeten ze daar de belangen van de werknemers en werkzoekenden verdedigen. Eerder deze week raakte bekend dat zomaar eventjes 65 procent van het totale jaarbudget van Actiris – goed 250 miljoen euro – niet naar de begeleiding en activering van werkzoekenden gaat. Nee, in Brussel besteden ze dat geld liever aan de betaling van goed 6.500 gesubsidieerde contractuelen, die voornamelijk voor de eigen gemeentebesturen aan de slag zijn. Met medeweten en actieve steun van diezelfde vakbonden. Intussen ontvangt 70 procent van de 110.000 werkzoekenden in de hoofstad geen individuele begeleiding. En is er helaas ook geen geld om veel zwaarder te investeren in lessen Nederlands, nochtans een snelweg richting meer tewerkstelling. Herfstmoeheid of schuldig verzuim? U mag het zelf invullen.

DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

9 vacature.com/poll 9

KAN JIJ JE VINDEN IN DIT STANDPUNT?

vacature.com/standpunt


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:12 Page 4

COVERSTORY

VASTBENOEMD VERSUS CONTRACTUEEL


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:13 Page 5

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Deel 1

05

De 7 (schrijnende) verschillen tussen statutairen en contractuelen

2 Ze doen vaak precies hetzelfde werk en hebben vaak precies dezelfde verantwoordelijkheid. En toch loopt er tussen statutairen en contractuelen een duidelijke scheidingslijn bij de verschillende overheden. Van pensioen en promotiekansen over ziekteverlof tot vakantieregeling: de verschillen op een rij.

PENSIOEN Zeg nooit zomaar ambtenaar tegen een contractueel bij de overheid. Want de verschillen met hun vastbenoemde collega’s zijn groot. Met name op pensioenvlak is de kloof groot, zegt Ria Janvier, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. “Een studie wijst uit dat het pensioenverschil gemiddeld 700 euro bruto per maand bedraagt. De overheid wil werk maken van een aanvullende pensioenregeling voor contractuele personeelsleden, maar dat is nog niet voor morgen. De pensioenverschillen verklaren waarom contractuelen bij de verschillende overheden aan populariteit winnen: het is goedkoper om contractueel personeel aan te werven. De cijfers zijn vrij duidelijk: bij de lokale besturen bijvoorbeeld bedraagt volgend jaar de bijdrage voor de sociale zekerheid bij ambtenaren voor de werkgever 24,50% of 32,50%, bij contractanten is dat 8,86%. In totaal bedragen de sociale bijdragen op dat niveau 33,72% of 41,72% voor een vastbenoemde ambtenaar, tegenover 21,89% voor een contractueel. Ook op andere beleidsniveaus zijn de verschillen in werkgeversbijdragen navenant. Puur financieel is de rekening dus vlug gemaakt.”

AANWERVINGSVOORWAARDEN Het verschil in pensioenen is het meest markant, maar de discrepantie tussen de twee groepen begint

al bij de aanwervingsvoorwaarden. Ria Janvier: “Statutaire aanwerving is de regel bij de overheid. De voorwaarden voor het aanwerven van contractuelen zijn duidelijk bepaald: vervanging van afwezige statutairen, tijdelijke en uitzonderlijke personeelsbehoeften en bijkomende of specifieke opdrachten. Op Vlaams en federaal niveau voegt men daar aan toe dat contractuele tewerkstelling toegestaan is zodra er concurrentie is met de privésector.” De aanwerving van statutairen is voor de dienst die aanwerft omslachtiger: een contractueel doet een selectieproef, terwijl een vastbenoemde ambtenaar moet slagen voor een vergelijkend examen, dat niet op eigen initiatief van de overheidsdienst georganiseerd wordt, maar via een extern selectiebureau of Selor.

VAKANTIE Bij de verlofregeling gaapt nog een kloof tussen de twee groepen: contractuelen hebben recht op 10 niet betaalde dagen verlof om dringende redenen, statutairen op 15 betaalde dagen en 30 niet betaalde dagen.

ZIEKTEVERLOF De povere sociale bescherming van contractuelen zet zich door bij ouderschaps- of ziekteverlof, zo zegt een anonieme Vlaamse ambtenaar: “Een ambtenaar krijgt zijn volle wedde doorbetaald wanneer hij meer dan één maand in ziekte- of zwangerschapsverlof is. Een contractueel vliegt op de ziekenkas, aan een deel van de wedde. Een contractuele moeder zal zich meer haasten om na 3 maanden terug te keren omdat ze al die tijd een vervanginkomen van de ziekenkas heeft.”

PROMOTIEKANSEN De sociale bescherming van contractuelen is poverder dan die van werknemers in de privésector, die vaak

genieten van een aanvullende bescherming via sectorale of ondernemingsakkoorden. En ook op vlak van loopbaanmogelijkheden maken contractuelen zich beter niet te veel illusies, aldus Ria Janvier. “Op Vlaams en federaal niveau kunnen contractanten niet doorstromen naar hogere salarisschalen. Alleen bij de lokale overheden, waar het aantal contractuelen veel groter is, kunnen ze dat wel. Er is dus een onderscheid tussen lokaal niveau enerzijds en Vlaams en federaal niveau anderzijds.”

SALARIS Over de loonverschillen tussen contractuelen en statutairen heeft Ria Janvier geen gegevens, maar een getuigenis van Kristien, een werknemer van de Universiteit Gent, spreekt voor zich: “Als contractueel verdiende ik vroeger netto zo’n 250 euro per maand minder, voor hetzelfde werk. Mijn loon bleef ook steken in de laagste schaal toen ik contractueel was. Ik kreeg nooit meer, omdat ik maar een contract van één jaar had. Als vastbenoemde ga ik elke 4 jaar naar een hogere schaal, waardoor mijn loon telkens stijgt. Als je dat bekijkt over een volledige loopbaan is het loonverschil enorm. Maar het vervelendste vond ik de werkonzekerheid. Elk jaar opnieuw vroeg ik me af of er een nieuw contract zou volgen. Als je vakantie- of verbouwingsplannen hebt, is dat heel vervelend.”

ONTSLAG Contractuelen zijn makkelijker te ontslaan. Voor hen gelden de ‘gewone’ ontslagregels, voor vastbenoemde ambtenaren niet. Ria Janvier: “Een vastbenoemde ambtenaar kan maar ontslagen worden onder een beperkt aantal voorwaarden, zoals ontslag om tuchtredenen. Hij geniet van de zogeheten ‘vastheid van tewerkstelling’. Dat betekent dat wanneer een functie verdwijnt of de subsidiekraan dichtgedraaid wordt, de ambtenaar niet kan ontslagen worden.” tekst Dominique Soenens D

q


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:13 Page 6

COVERSTORY

Deel 2 Ondertussen bij de NMBS-holding:

“Sommigen werken keihard, anderen amper 2 uur per dag” 2 Vastbenoemd

of statutair, met een erg gunstige pensioenregeling en ontslagbescherming, of contractueel, met misschien een hoger loon, maar tegelijk een kleiner pensioen en minder bescherming tegen ontslag? Die personeelsstatuten van het Belgische spoor verhitten de gemoederen bij management en vakbonden. Waarom, vroegen wij ons af?

BIJNA

3

MILJARD EURO

Zoveel bedraagt de jaarlijkse overheidstoelage voor de NMBS-groep. Iets minder dan 1 procent van het Belgische bruto binnenlands product. De spoorgroep torst een schuldenlast van meer dan 3 miljard euro.

60.000

EURO PER JAAR

Zoveel kost een gemiddelde spoorwerknemer per jaar.

U had er in de kilometerslange files vorige week misschien geen boodschap aan, maar de staking begin vorige week bij NMBS Logistics, de verlieslatende vrachtafdeling in herstructurering, draait rond een fundamenteel debat over de toekomst van het personeelsstatuut van de betrokken werknemers. De spoorvakbonden wilden kost wat kost vermijden dat de bewuste 531 werknemers, die instaan voor het sorteren en koppelen van de goederentreinen, in een privébedrijf terechtkomen. Ze vrezen dat zo’n contractuele tewerkstelling gelijkstaat met lagere pensioenrechten en minder bescherming tegen ontslag dan de vastbenoemde statutaire tewerkstelling in een overheidsbedrijf. Het management ziet in contractuele tewerkstelling dan weer een flexiber personeelsstatuut, beter geschikt in een snel veranderende markt. Voorlopig resultaat, na bemiddeling van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V): de 531 werknemers blijven volledig statutair tewerkgesteld. De vakbonden leggen het ontwerpakkoord voor aan hun leden. Wordt met andere woorden vervolgd. Erkende versus niet-erkende vakbonden Kandidaat-statutaire werknemers bij de NMBS moeten deelnemen aan een wervingsexamen. Als ze één jaar stage met succes doorlopen, komen ze nadien vast in dienst als ambtenaar. Ze kunnen erg moeilijk ontslagen worden. Het mogelijke loopbaanspectrum van functies en graden is erg gedetailleerd beschreven en wettelijk verankerd. Contractuele aanwerving gebeurt daarentegen sneller, op basis van diploma’s en vaardigheden, zonder examen. Die werknemers sluiten specifieke arbeidsovereenkomsten af met de NMBS. En kunnen

dus wél makkelijker ontslagen worden na een opzegperiode. Jannie Haek, topman van de overkoepelende NMBS Holding: “De wet legt ons als overheidsbedrijf op om in de regel werknemers statutair aan te werven.” Haek beklemtoont dat contractuele aanwerving enkel is toegelaten voor uitzonderlijke categorieën. En dat het aantal contractuelen licht toeneemt bij de nieuwe aanwervingen. “Goed 30 procent van die nieuwkomers is tewerkgesteld via een arbeidsovereenkomst.” Volgens Haek laat contractuele aanwerving je toe iets flexibeler en doelgerichter speficieke profielen binnen te halen. “Bijvoorbeeld de kans dat je de juiste milieudeskundige of ict’er vindt in je aanwezige personeelsbestand is klein. Dan schrijven we uiteraard geen statutair examen uit om één specifiek profiel aan te werven.” Professor Herman Matthijs, docent overheidsbegrotingen aan de Vrije Universiteit Brussel, is duidelijk: “Niemand verplicht je als overheidsbedrijf om statutairen aan te werven. Specifiek het spoorstatuut is qua aantal verlofdagen en pensioenen altijd erg aantrekkelijk geweest. De spoorvakbonden willen niet dat het statuut minder aantrekkelijk wordt. Ze vrezen dat contractuelen zich minder zullen aansluiten bij hen. En dat ze dus aan macht zullen inboeten.” De wet op statutaire aanwerving geldt in de regel voor alle overheidsbedrijven. Om te begrijpen waarom de spoorwegen als enige overheidsbedrijf nog overwegend statutaire ambtenaren in dienst heeft, moeten we terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw. Journalist Paul Huybrechts beschrijft in zijn boek ‘SOS NMBS’ (2006) hoe de verschillende kleine private spoorwegen genatio-


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:14 Page 7

VACATURE 30 OKTOBER 2010

naliseerd worden tot één NMBS. De vakbonden slikken verregaande saneringen in ruil voor een stevig statuut. De zogenaamde Nationale Paritaire Commissie (NPC) en afgeleide comités bewaken sindsdien de sociale verworvenheden van het spoorstatuut. Het christelijke ACV Transcom en het socialistische ACOD Spoor, samen goed voor 85 procent van het voltallige spoorpersoneel, zetelen als enige erkende vakbonden in die NPC. Roland Vermeulen van de niet-erkende vakbond VSOA: “Ze hebben een vetorecht. En kunnen met andere woorden veranderingen tegenhouden.” Huybrechts: “Die twee vakbonden zijn de feitelijke personeelsdienst van de NMBS.” Herman Matthijs ziet nog een andere reden waarom de NMBS-groep nog veel meer statutairen in haar rangen telt dan pakweg Belgacom en Bpost. “De NMBS is nog volledig in handen van de overheid.” Andere overheidsbedrijven als Belgacom en Bpost hebben al ettelijke jaren privé-aandeelhouders, die statutaire aanwervingen laten uitdoven. “Denk ook aan de Brussels Airport Company, waaraan de Belgische staat de exploitatie van Brussels Airport heeft toevertrouwd. Die is voor 75 procent in handen van privé-investeerders. Private aandeelhouders uit het buitenland verkiezen contractuele aanwervingen, vinden die statutaire tewerkstelling maar een vreemde zaak.” Amper ruimte voor flexibiliteit Waarin verschillen statutaire en contractuele werknemers bij onze spoorwegen? Roland Vermeulen verduidelijkt: “De statutaire bescherming is veel groter. Je kan volgens het huidige statuut bijna niet worden afgedankt.” Matthijs: “De Raad van State beschermt statutaire ambtenaren enorm. Als iemand zijn ontslag aanvecht bij de Raad van State, is er veel kans dat hij niet ontslagen wordt. Je moet als statutair bij wijze van spreken een paar moorden gepleegd hebben vooraleer je daadwerkelijk ontslagen kan worden.

07

Vermeulen: “Tegelijk stel je nu vast dat contractuelen vaak hogere kaderleden zijn, die veel beter verloond worden dan een statutair van dezelfde graad. Een contractueel kan zelf zijn wedde bepalen, zijn voorwaarden stellen. Dat zorgt al eens voor spanningen.” En in tegenstelling tot vroeger kunnen contractuelen bij de NMBS vandaag makkelijker dan vroeger carrière maken. “Dat zorgt voor bijkomende spanningen bij statutairen die dachten te kunnen doorgroeien en zich plots geblokkeerd zien door contractuelen.” Het privépensioen voor contractuelen is ook een pak goedkoper dan het gulle overheidspensioen dat statutairen krijgen. Roland Vermeulen beklemtoont dat hij een groot voorstander blijft van statutaire aanwervingen binnen onze spoorwegen. “Die werkzekerheid is één van de troeven van de openbare sector.” Het kalf ligt volgens hem elders gebonden: een grondige hervorming van het spoorstatuut is aan de orde. “Er is amper ruimte voor flexibiliteit. Je kan vandaag nog altijd niet aanwerven op halftijdse basis bij de spoorwegen. Je zou bijvoorbeeld deeltijdsen perfect uitsluitend tijdens de piekuren kunnen inzetten. Als er aanwervingen gebeuren voor treinbestuurders in Vlaanderen, moeten er ook aanwervingen gebeuren in Wallonië. Niettegenstaande het feit dat er daar een werfreserve is.” Vermeulen ziet een overschot aan personeel in bepaalde categorieën en een tekort in andere. “Het personeelsbeleid moet transparanter. Men moet durven communiceren waar er tekorten zijn, en in welke functies er te weinig werk is. En vervolgens werk maken van omscholing. Het schoentje wringt bij het uitvoerend personeel. We zitten met een structureel tekort aan onder meer technici, operatoren, seingevers en onderstationschefs. Die werken keihard. Maar diegenen die overtollig zijn, raken ze

“Je kan vandaag nog altijd niet aanwerven op deeltijdse basis bij de spoorwegen.” ROLAND VERMEULEN, VAKBONDSAFGEVAARDIGDE VSOA BIJ NMBS HOLDING

q


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:14 Page 8

COVERSTORY

“Een NMBS waar iedereen even productief is, kan je nooit bereiken.” JOS DIGNEFFE, ACOD-VAKBONDSAFGEVAARDIGDE

q dan weer niet kwijt. Ik heb hogere ambtenaren gekend die gewoon geen werk hadden, die amper 2 uur per dag werkten.” Jos Digneffe van de socialistische spoorvakbond ACOD maakt brandhout van het betoog van Roland Vermeulen door met een cijfer uit te pakken: de productiviteit bij de spoorwegen is volgens Digneffe de voorbije vijf jaren met 40 procent gestegen. “Het lijkt me nogal vanzelfsprekend dat je bijvoorbeeld als onderstationschef in een groot seinhuis als BrusselZuid meer werk hebt dan in een kleiner seinhuis. Een NMBS waar iedereen even productief zal zijn, kan je nooit bereiken. Maar al die mensen dragen wel bij tot de veiligheid. De brandweer rukt ook niet uit als er geen brand is, maar je hebt ze wel nodig.” Jannie Haek, topman van de NMBS-Holding, beaamt wel dat het spoorstatuut moet aangepast worden aan de snel veranderende context waarin de Belgische spoorwegen werken. “Maar dan heb ik het absoluut niet over een lightversie, of over de afbouw van dat statuut. Dat kan trouwens niet zomaar, we hebben het hier over publiek recht. De Raad van State speelt daarin haar rol. En de sociale partners moeten daarin willen meegaan.” Haek weerlegt tegelijk met de klem de kritiek van Roland Vermeulen over de gebrekkige omscholing. “De NMBS Holding besteedt heel wat geld aan opleidingen. Omdat je die competenties gewoonweg niet vindt op de externe arbeidsmarkt. We investeren volop in onze mensen, precies om ze lang bij ons te kunnen houden. En we publiceren dagelijks op transparante wijze de interne vacatures.” Statutair ondanks alles, of toch niet? Paul Huybrechts heeft er grote moeite mee dat de 531 werknemers van NMBS Logistics statutair tewerkgesteld blijven indien Logistics failliet zou gaan. “Elke sti-

mulus om het goederenvervoer te redden, is zo weggehaald. In eender welk bedrijf zou je je job verliezen als je er de kantjes afloopt en je bedrijf op de fles gaat.” Onzin, pareert Jos Digneffe. Hij houdt een pleidooi voor statutaire tewerkstelling als een garantie op langdurige carrières in veiligheidsfuncties. “De kerntaak van de spoorwegen is; mensen en goederen in veilige omstandigheden vervoeren. Welnu: de helft van de jobs bij de spoorwegen hebben te maken met veiligheid. Vooraleer die mensen effectief hun werk kunnen uitvoeren, volgen ze opleidingen van een half tot anderhalf jaar. Als je daar tijdelijke bedienden van maakt, loop je het risico op een duiventil. Waar mensen in en uit vliegen zoals het hen belieft. Ik wil dat de mensen die instaan voor de veiligheid een vaste terugvalbasis hebben bij de spoorwegen. We hebben er alle belang bij dat die mensen blijven eens ze opgeleid zijn. Gemiddeld heeft zo iemand 50.000 euro gekost nog vooraleer die één dag gepresteerd heeft. Je moet goed beseffen: er zijn niet veel bedrijven waar je als je een beroepsfout maakt in de gevangenis kan terechtkomen. Een treinbestuurder die door een rood sein is gereden, is recent nog gerechtelijk veroordeeld. Mensen die zware fouten maken, kunnen ter beschikking gesteld worden van het Ministerie.” Het hardnekkige cliché dat het bedje van een statutaire bediende bij de NMBS voor altijd gespreid is, klopt dus helemaal niet volgens Digneffe. Hij is er ook van overtuigd dat statutaire tewerkstelling mensen over de streep haalt om bij de NMBS te komen werken. “Hadden we de voorbije jaren geen statutaire tewerkstelling gehad, dan stond het spoor nu stil. Toen er nog een sterke werkgelegenheidsgroei was drie à vier jaar terug, zaten we met een probleem. Mensen voor knelpuntberoepen konden we niet vinden: weekendwerk en onregelmatige uren schrikken hen af. We hebben daarom alle belang bij een statuut waar de mensen na

verloop van tijd voordeel uit halen. Zoals een gunstig pensioenstelsel na een volledige loopbaan.” Alle aanwervingen via NMBS Holding: goeie zaak of niet? Bij de driedeling van de oude NMBS vijf jaar geleden in een overkoepelende NMBS Holding, een vervoersmaatschappij (NMBS) en infrastructuurbeheerder (Infrabel), wilden de vakbonden iedereen hetzelfde personeelsstatuut blijven garanderen. Daarom werden alle werknemers op de loonlijst van de holding gezet. Die holding werft alle nieuwe werknemers aan en detacheert naar de twee andere maatschappijen. Roland Vermeulen vindt dat allerminst een goeie zaak. “Infrabel en de NMBS vervoersmaatschappij weten zelf precies wie ze waar nodig hebben. Omdat ze altijd via de holding moeten passeren, verliezen ze veel te veel tijd tussen de aanvraag en de uiteindelijke aanwerving. Soms liggen daar acht tot twaalf maanden tussen. Daardoor haken vele goeie kandidaten onderweg af.” Jannie Haek is het daar helemaal niet mee eens. “We hanteren integendeel een erg snelle selectieprocedure.


VMG-20101030-04_COVErSTORY**_Opmaak 1 28/10/10 19:14 Page 9

VACATURE 30 OKTOBER 2010

09

Amper contractuelen op loonlijst NMBS-holding

Jannie Haek, topman NMBS Holding: “We hanteren een erg snelle selectieprocedure. Wij werven technici op één dag aan.”

Wij werven technici op één dag aan. Het klopt dat we onlangs maar 2 uit 60 kandidaten hebben weerhouden, maar de lat ligt nu eenmaal heel hoog. U begrijpt dat de selectieprocedure voor een treinbestuurder bijvoorbeeld dan wel weer langer duurt, precies omdat het over een complexe functie gaat (qua persoonlijkheid, vaardigheden etc). De laatste jaren hebben we 1.500 à 1.600 mensen aangeworven. Dat lukt ons vrij aardig. U mag niet vergeten dat er vijf jaar geleden geen selectie-apparaat bestond, omdat we met een wervingsstop zaten. Natuurlijk zijn er knelpuntberoepen, zoals technici elektromechanica, waarvoor we heel moeilijk de juiste mensen vinden. Maar onze behoefte is dan ook erg groot: eigenlijk zou één op drie van alle afgestudeerden in de elektromechanica bij ons moeten solliciteren.” Rol van de politiek Niet alleen aan het spoorstatuut moet volgens Roland Vermeulen gesleuteld worden. De politiek moet kleur bekennen. “Ik denk aan de 60/40-verdeelsleutel tussen Vlaanderen en Wallonië. Die moet in vraag gesteld worden. Als er nu 100 miljoen beschikbaar is voor

investeringen in het spoor, moet dat bedrag via die sleutel verdeeld worden. Zo zijn er al veel nutteloze investeringen geweest. Dat miljoenenproject in Luik, de renovatie van het station, is er enkel gekomen omdat men het station van Antwerpen onder handen nam. En de ontsluiting van het tweede spoor in de haven van Antwerpen duurt nu al jaren omdat men eerst een tegenhanger moet vinden in Wallonië.” Geen enkele politicus durft de confrontatie aan met de machtige spoorbonden, aldus journalist Paul Huybrechts. Slechts een handvol stakers volstaan om het spoor en desgevallend een stuk van onze economie lam te leggen. “Toen Elio Di Rupo begin jaren negentig minister van Overheidsbedrijven was, kreeg hij bij een treinstaking steevast als eerste telefoon van werkgeversorganisatie VBO. ‘Het kan ons niet schelen, u moet het probleem nu oplossen want onze fabrieken vallen stil.’” Toch ziet Huybrechts stilaan een en ander veranderen. “Die almacht van de spoorvakbonden loopt op zijn laatste benen. De publieke opinie gaat die stakingen niet blijven pikken.” tekst Nico Schoofs D

Uit cijfers van het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) die de redactie opvroeg, blijkt dat amper 3% van het totale aantal werknemers bij de NMBS contractueel in dienst is (totaal: 38.792, statutair: 37.620, contractueel:1.172). Dat terwijl bij Belgacom ruim meer dan een derde van de werknemers eind december vorig jaar op contractuele basis werkte (totaal:13.832, statutair: 8.563, contractueel: 5.269). Bij Bpost zien we een quasi gelijkaardige verhouding (totaal: 33.645, statutair: 22.363, contractueel:11.282). Er moet dringend één en ander gebeuren binnen de NMBS-groep, aldus Herman Matthijs. “De personeelsstatuten zijn lang niet de enige besognes. Elk jaar tekent de NMBSgroep 3 miljard euro schuld op. Er is duidelijk een politieke wil voor de Europese liberalisering van de spoorwegen. De NMBS is daar hoegenaamd niet klaar voor. We zitten bij de NMBS-groep zelfs met een onderneming te veel. Europa heeft destijds uitdrukkelijk gevraagd om de exploitatie en de infrastructuur te scheiden. Maar een overkoepelende holding, daar heeft Europa nooit om gevraagd. Hoe kunnen de vervoersmaatschappij NMBS en Infrabel trouwens een serieus industrieel beleid voeren als ze nog niet eens hun eigen hr-beleid kunnen voeren?”


VMG-20101030-10_OVERWERK_Opmaak 1 28/10/10 19:16 Page 10

GLOBETROTTER

“Lonen in Vlaanderen en Noord-Frankrijk zijn vergelijkbaar” “In 2002 besloot het Franse bedrijf van tv-zendapparatuur waar ik al twaalf jaar werkte om hun R&Ddepartement van Lille naar Parijs te verhuizen. In een grootstad wonen zag ik absoluut niet zitten dus zocht ik ander werk. Omdat de R&D-jobs in NoordFrankrijk dun gezaaid zijn, ging ik aan de slag als consultant bij een Brugs bedrijf dat plasma tv’s ontwikkelt. Twee jaar later werkte ik bij een onderzoekscentrum in telecommunicatie in Bergen. Ik zag er dezelfde soepele omgang met hiërarchische structuren als in Vlaanderen. In Frankrijk kun je met een vraag terecht bij collega’s die één of maximum twee niveaus boven jou staan. In België is het niet uitzonderlijk om te overleggen met al je superieuren, inclusief de grote baas. Verder kan ik hier iedereen tutoyeren. Een Franse manager spreek je niet aan met z’n voornaam; dat lijkt een gebrek aan respect.” “In het Waalse onderzoekscentrum miste ik de productiecomponent. Daarom werk ik sinds 2008 bij het West-Vlaamse Televic waar ik insta voor de ontwikkeling van draadloze conferentieapparatuur. De afstand is geen probleem: Televic ligt op amper 50 kilometer van mijn huis. Veel van mijn vrienden werken als ‘transfrontalier’ in Vlaanderen en binnen het bedrijf zijn we met een tiental. Iedereen doet zijn best om zo vlot mogelijk te communiceren. De Vlamingen hebben mij positief verrast door hun talenkennis.” “Ik besef wel goed dat ik in het buitenland werk. Ik heb geprobeerd Nederlands te leren, maar had moeite met de uitspraak. Nu investeer ik mijn ener-

Jean-Claude Dumez, Fransman in België: “Een Franse manager spreek je niet aan met z’n voornaam, dat lijkt een gebrek aan respect.”

gie in het verbeteren van mijn Engels. De lonen in Vlaanderen en Noord-Frankrijk zijn vergelijkbaar. Omdat we in Frankrijk minder zwaar belast worden, is er netto toch een klein verschil. Ik kijk absoluut niet naar Franse vacatures want ik voel me thuis in mijn buitenlandse job. Een ontmoeting van twee culturen werkt voor mij motiverend.” tekst Barbara De Munnynck | foto Tiny Bogaerts D

NAAM Jean-Claude Dumez LEEFTIJD 44 AFKOMSTIG UIT Prenesques (bij Lille) WERKT IN Izegem WERKTE EERDER IN Frankrijk, Brugge, Bergen BEROEP Development engineer bij Televic

WERK EN RECHT

Moet u een proefperiode aanvaarden? Wie start bij een nieuwe werkgever krijgt meestal een proefbeding. “In de meeste arbeidscontracten die ik zie, staat een proefperiode, zelfs voor ervaren mensen. Meestal duurt die zes maanden. In deze proefperiode moeten zowel de werkgever als de nieuwe werknemer uitzoeken of deze nieuwe werkrelatie kans op slagen heeft”, zegt Alexis Ceuterick, advocaat bij het kantoor Laga. Tijdens zo’n proefperiode kan de arbeidsovereenkomst heel snel beëindigd worden, namelijk in zeven dagen voor bedienden. “Deze periode is voor werkgever en werknemer even lang”, verduidelijkt Alexis Ceuterick. “Let echter op, die zeven dagen gelden maar na de eerste werkmaand. De proefperiode van de bediende duurt minimaal één maand. Indien u, bijvoorbeeld, op één december aan de nieuwe job begint, dan moet u ervan uitgaan dat de arbeidsover-

eenkomst ten vroegste kan beëindigd worden na de eerste zeven kalenderdagen van januari, indien u in december uw opzeg gaf of kreeg. Ook moet de opzeggingstermijn volledig binnen de proefperiode vallen. Indien de werkgever u te laat ontslaat, gelden de gewone regels van het ontslag.” Indien u tot 36.355 euro bruto (bedrag voor 2010) per jaar verdient, mag de proefperiode maximaal zes maand lang zijn. Is uw jaarsalaris hoger, dan mag het proefbeding maximum tot één jaar bedragen. Het proefbeding moet uitdrukkelijk en schriftelijk vermeld staan in de arbeidsovereenkomst. “U kan als werknemer weigeren akkoord te gaan met een proefperiode. Dit is één van de punten van onderhandeling na de selectie. De twee partijen moeten de overeenkomst ondertekenen voor akkoord en dat uiterlijk op het moment dat u in dienst treedt. Indien de duur van het

proefbeding niet uitdrukkelijk vermeld wordt, is de periode slechts een maand lang.” Bij één werkgever kan u maar één proefbeding doen per functie. Alexis Ceuterick geeft een voorbeeld: “U wordt gerekruteerd als handelsvertegenwoordiger en doorloopt één proefperiode. Indien u later tot commercieel directeur promoveert, kan uw werkgever u in principe opnieuw een proefperiode opleggen. Maar dan moet hij eerst het oude contract beëindigen. In de nieuwe arbeidsovereenkomst kan dan weer een proefperiode voorzien worden.” Indien u eerst een tijdlang met een uitzendcontract aan de slag bent bij een bepaalde onderneming en uw werkgever stelt u een vast contract voor, dan kan hij een proefbeding inbouwen, leert de rechtspraak. Maar als uw bedrijf overgenomen wordt, dan kan de nieuwe eigenaar u geen proefbeding opleggen. tekst Erik Verreet D

LEES MEER IN HET DOSSIER PROEFPERIODE

9 vacature.com/proefperiode


VMG-20101030-11_SALARISWATCHER_Opmaak 1 28/10/10 19:17 Page 11

VACATURE 30 OKTOBER 2019

11

SALARISWATCHER

“1.100 euro netto als halftijds horecamanager” NAAM Ingrid Vercammen LEEFTIJD 42 BEROEP Verantwoordelijke bij horecazaken Carrousel d’ Anvers en Hangar 220 BURGERLIJKE STAAT Alleenstaande moeder van twee zonen (21 en 17)

NETTO MAANDSALARIS 1.100 euro EXTRALEGALE VOORDELEN Neen SPAREN “Pensioensparen. Ooit hoop ik naar het buitenland te verhuizen. Daar probeer ik extra geld voor opzij te zetten.” BELEGGEN: ”Neen” “Als horecaverantwoordelijke houd ik me bezig met de meest uiteenlopende zaken: uurroosters maken, personeelsadministratie regelen, leveringen controleren. De horeca is per definitie een sector waar je veel leert op de werkplek zelf. Ik vind het leuk en noodzakelijk om voortdurend bij te leren en heb al heel wat extra opleidingen gevolgd, zoals bedrijfsbeheer in avondonderwijs.” 300 euro voor nieuwe flatscreen “Met twee studerende zonen lopen de rekeningen hoog op. Op zakgeld mogen ze rekenen, maar als ze iets extra willen, moeten ze zelf de handen uit de mouwen steken. Onlangs heb ik een flatscreen gekocht. Via een actie van Het Nieuwsblad heb ik een gouden zaak kunnen doen: door bonnetjes uit te knippen en te verzamelen kreeg ik een nagelnieuwe Sony Bravia voor amper 300 euro. Van een koopje gesproken! Aan kleren geef ik amper geld uit. De horecazaken waar ik voor werk worden gesponsord door de kledingmerken River Woods en Talking French. Ook aan eten spendeer ik weinig. Mijn vriend is een chefkok, veel uit eten gaan doen we dus niet.” Ooit naar buitenland verhuizen “Omdat het tijdens de vakantiemaanden erg druk is in de horeca, neem ik meestal vakantie op een ander moment. Dat valt mee, omdat reizen dan een pak goedkoper uitvallen. Wie een beetje uitkijkt, betaalt tussen de 500 en 600 euro voor een week all-inclusive. Egypte is mijn favoriete vakantiebestemming. Altijd goed weer, relatief dichtbij en supervriendelijke mensen. Meestal ga ik alleen op vakantie. Naar mijn gevoel zijn we hier te vaak slaaf van onze eigen luxe. Ik droom er van om vroeg of laat naar het buitenland te gaan wonen.” tekst Dirk Blijweert | foto Michel Wiegandt D MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher


VMG-20101030-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 28/10/10 19:19 Page 12

SUCCESTAPES

Marleen Temmerman (57): topgynaecologe, ontwikkelingshelper en voorvechter van vrouwenrechten

Rebel with a cause 2 Als zesjarige vroeg ze zich al af wat ze in Congo aanmoesten met al die aluminiumfolie. De tiener in haar rebelleerde tegen de Kerk en het establishment. Ze koos er heel bewust voor dokter te worden om zich sociaal maximaal te engageren. Ondertussen is Marleen Temmerman wijd en zijd bekend als één van ‘s werelds meest verdienstelijke gynaecologen. “In het gareel lopen en zwijgen was niet aan mij besteed.”

Verwondering én verontwaardiging stuwen Belgiës bekendste gynaecologe Marleen Temmerman. Al van kindsbeen af. Alsof ze ooit Obelixgewijs in twee ketels toverdrank is gesukkeld. “Ik herinner me een pater die kwam spreken over Congo. Ik was toen als zesjarige erg verontwaardigd over zwartwitfoto’s van blootvoetse zwarte kinderen.” Marleen Temmerman is een kind van de naoorlogse jaren vijftig. Ze groeit op in Lokeren, in een gezin van vier kinderen. “Mijn vader had niet kunnen verder studeren omwille van de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte als postbode. Door keihard te werken en deel te nemen aan allerhande examens kon hij toch doorgroeien. Mijn mama was een huisvrouw. We hadden thuis een aardbeienveld, aardbeien die mijn ouders op de vroegmarkt verkochten. Hun hele leven stond in het teken van een betere toekomst voor hun kinderen.” Het nieuwsgierige kind van de jaren vijftig groeit uit tot een kritische tiener in de jaren zestig. Revolteren tegen

de dogma’s van de Kerk en de ‘pensée unique’ van het establishment, het Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorninstituut in Eeklo zal Marleen Temmerman allicht niet snel vergeten. “In het gareel lopen en zwijgen was niet aan mij besteed. Al in het middelbaar las ik over de bevrijdingstheologen in Latijns-Amerika. Vanaf het vierde jaar Latijn-Grieks aan het college begon ik te zagen om naar een andere school te gaan. Maar dat mocht niet van thuis. Ik herinner me nog goed wat mijn leraar geschiedenis zei: ‘Ofwel zwijg je, ofwel stap je naar de middenjury’.” Zwijgen was geen optie. Marleen Temmerman trekt naar Brussel. En slaagt voor de middenjury. Een jaar vroeger dan normaal begint ze aan haar studie geneeskunde aan de toenmalige Rijksuniversiteit Gent. “In die tijd niet zo evident voor meisjes. De verwachting was dat je onderwijzeres of regentes werd. Geneeskunde was al helemaal niet weggelegd voor mensen uit onze middens.” De decibelmeter ten huize Temmerman schoot nu en dan stevig de hoogte in. “Mijn vader was erg gewonnen voor de

Vlaamse strijd en de Volksunie indertijd. Ikzelf dompelde me volledig onder in het verhaal van Che Guevara en de revolutie. De strijd in naam van de onderdrukte mens. Mijn ouders vonden me nogal rebels.” Afrika: liefde op het eerste zicht Haar sociale bewogenheid neemt de student in Marleen Temmerman gewoon mee naar Gent. Ze werkt als vrijwilliger in het gezondheidscentrum van een achtergestelde wijk. “Ik heb zelfs Turks geleerd.” De keuze voor geneeskunde was allerminst een bevlieging. “Ik wou een beroep uitoefenen waarin je je sociaal maximaal kan engageren.” Eind 1975 zet Marleen Temmerman een eerste keer voet aan grond op het Afrikaanse continent. Als stagiaire geneeskunde in het Rwandese Butare. “Het was liefde op het eerste zicht. Daar had ik echt het gevoel nuttig te zijn.” Ondertussen had het gynaecologievirus haar lelijk te grazen. “Je begeleidt de vrouw in alle fasen van q

Marleen Temmerman, Belgiës bekendste gynaecologe: “Ik verwacht van mijn medewerkers dat ze zelf vertellen wanneer bepaalde zaken niet te combineren vallen. De beste medewerkers zijn zij die niet altijd ‘ja’ knikken.”


VMG-20101030-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 28/10/10 19:19 Page 13


VMG-20101030-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 28/10/10 19:20 Page 14

SUCCESTAPES

“We draaiden als studenten in opleiding werkweken van 100 à 120 uur. Minimum. Gedurende vijf jaar.” MARLEEN TEMMERMAN, BELGIËS BEKENDSTE GYNAECOLOGE

q haar reproductief leven: van kind over meisje tot volwassen vrouw. Je hebt het over voorbehoedsmiddelen, vrouwen die heel moeilijk of te makkelijk zwanger raken, enzovoort. Ongemeen boeiend en gevarieerd.” En ongemeen moeilijk. Ons land kende in die periode amper vrouwelijke studenten geneeskunde, laat staan studenten gynaecologie. “De toenmalige hoogleraars vonden gynaecologie te zwaar voor meisjes. Voor een stuk was dat zo. We draaiden als studenten in opleiding werkweken van 100 à 120 uur. Minimum. Gedurende vijf jaar.” Omdat ze in eerste instantie in België geen plek vond voor haar specialisatie gynaecologie, volgde Marleen Temmerman eerst twee jaar een niet-universitaire opleiding met veel praktijk in het Nederlandse Breda. Nadien kon ze haar opleiding vervolledigen aan de Vrije Universiteit Brussel. We schrijven 1981. Drie jaar voordien kwam ’s werelds allereerste proefbuisbaby ter wereld, Louise Brown. Aan de VUB sloeg Marleen Temmerman de weg van de onvruchtbaarheid in. “Het was de periode van de liberalisering van abortussen, toen nog illegaal. Aan de VUB voerden wij abortussen uit en zetten we ons in voor een progressieve wetgeving. Intellectueel erg interessant, maar het dreef me te ver af van mijn sociale bewogenheid.” Wanneer de Belg Peter Piot, voormalig topman van UNAIDS en toenmalig hoofd van de afdeling microbiologie van het Tropisch Instituut in Antwerpen, Marleen Temmerman polst of ze geen onderzoek wil

doen in Kenia, valt alles wonderwel in de plooi. “We kenden elkaar van onze studententijd in Gent. Peter zocht iemand die onderzoek wou doen aan de Universiteit van Mombasa rond hiv en zwangerschappen: de overdraagbaarheid op het kind, enzovoort. Ik wou dolgraag werken in een ontwikkelingsland, maar tegelijk met wetenschappelijk onderzoek bezig zijn. Dat kon perfect via die weg.” Marleen Temmerman neemt in 1987 eerst een jaar verlof zonder wedde aan de VUB. Uiteindelijk zal ze dik vijf jaar in Kenia werken. “Om onderzoek te doen had ik grote groepen zwangere vrouwen nodig. Op die manier kwam ik in een materniteit terecht van een staatsziekenhuis. Met 100 bevallingen per dag. Een dag op drie hadden we er geen elektriciteit en water. De moedersterfte was er erg hoog. In een mum van tijd hielp ik mee in het ziekenhuis, gaf ik er opleidingen en haalde ik onderzoeksbeurzen binnen. Ik klopte op de deuren van de Europese Commissie, de Belgische en Nederlandse ambassade, voor middelen. Daarmee hebben we de materniteit en het verloskwartier kunnen opknappen.” 40.000 frank per maand In 1992 beslissen Marleen Temmerman en haar echtgenoot toch terug te keren naar België. “Onze zoon Bram was bijna vijf. Ofwel kies je dan voor het leven van een expat, ofwel laat je je kind groot worden in je eigen land. Bovendien wou ik het liefst van al aan een universitair ziekenhuis werken, waar ik alles wat ik belangrijk vond kon combineren: onderzoek, opleiding

en praktijk. Dan kun je best niet tien jaar of langer in het buitenland blijven.” Marleen Temmerman en haar gezin vestigen zich uiteindelijk in het ouderlijk huis van haar echtgenoot in Eksaarde, tussen Antwerpen en Gent. Ze stuurt een sollicitatiebrief naar het Universitair Ziekenhuis Gent. “Mijn deeltijdse aanstelling in het UZGent als gynaecologe was echt een geschenk uit de hemel.” Het UZGent zat met de handen in het haar. Het telde op dat moment geen enkele vrouwelijke gynaecologe. De patiënten vroegen er nochtans steeds nadrukkelijker naar. En het aantal bevallingen – 600 per jaar – had een absoluut dieptepunt bereikt. “Een jaar lang kreeg ik op mijn 39ste een salaris van 40.000 Belgische frank, nog nooit in mijn leven had ik zo weinig verdiend. Ondertussen behaalde ik mijn doctoraat aan de UGent. (grijns) Wel plezant, aan dezelfde unief die me destijds als student gynaecologie had geweigerd.” Marleen Temmerman werd uiteindelijk de allereerste vrouwelijke professor gynaecologie in de Benelux. En dan gaat het hard. Heel hard. Marleen Temmerman publiceerde meer dan 250 wetenschappelijke artikels, schreef vier boeken, coachte meer dan 120 onderzoeksprojecten en is consultant voor de Wereldgezondheidsorganisatie en andere internationale gezondheidsorganisaties. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot ‘Beste gynaecologe ter wereld’, dit jaar bewierookte het invloedrijke medische tijdschrift British Medical Journal haar met de ‘Lifetime Achievement


VMG-20101030-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 28/10/10 19:20 Page 15

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Marleen Temmerman, Belgiës bekendste gynaecologe: “Ik heb het heel moeilijk met de toenemende verkilling in Europa. Solidariteit vind ik het allerbelangrijkste.”

Award’: hoe heeft het allemaal zo’n vaart kunnen lopen? “(onderbreekt me) De pers heeft er ‘beste gynaecologe’ van gemaakt. Dat hoor ik niet graag. Schrijf op: ‘Prijs van de meest verdienstelijke gynaecologe’. Mijn geheim? Veel publiceren. Zaken die je doen nadenken. Ik drijf op verwondering. En verontwaardiging. Hoe zou ik hier willen bevallen, dacht ik bij mijn aanstelling in het UZGent? Ik heb na discussies met mijn stafleden twee grote lijnen uitgezet. Ten eerste moeten we een huiselijke materniteit zijn, voor mensen uit de buurt. Vrouwen moeten hier in alle rust kunnen bevallen. Ten tweede fungeren we als doorverwijscentrum voor Oost- en WestVlaanderen wat betreft gecompliceerde zwangerschappen.” Met succes, want als diensthoofd van de afdeling gynaecologie en verloskunde telt de Vrouwenkliniek van het UZGent 300 werknemers. Het jaarlijkse aantal bevallingen - 1.300 – ligt meer dan twee keer zo hoog als toen Marleen Temmerman achttien jaar geleden aan boord kwam. ‘Ik ben een slavendrijver, het moet lastig zijn om met zo’n baas te werken’, liet Marleen Temmerman zich ooit ontvallen tegenover een journalist. “Ik vergeet hoeveel taken ik aan iemand doorspeel, in die zin ben ik geen goeie baas. Maar ik verwacht van mijn medewerkers dat ze zelf vertellen wanneer bepaalde zaken niet te combineren vallen. De beste medewerkers zijn zij die niet altijd ‘ja’ knikken.” Alle eretitels en internationale erkenning ten spijt, beschouwt Marleen Temmerman het succes van haar

International Centre for Reproductive Health (ICRH), erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie, als haar strafste prestatie. “Toen we begin jaren negentig terug kwamen naar België, wou ik absoluut met internationaal onderzoek bezig blijven. Daarom heb ik in 1994 het ICRH opgericht. Een onderzoeks-, onderwijs- en dienstverleningscentrum dat werkt rond thema’s als hiv/aids, moeder-kind-relaties, familieplanning enzovoort. De hoofdzetel ligt in het Keniaanse Mombasa, maar we hebben ondertussen centra in Mozambique, een tiental landen in Afrika en LatijnsAmerika, en China. Vandaag stellen we al 350 mensen tewerk. Ik ben er zo fier op omdat zoiets vanuit het niets uit de grond stampen zeer moeilijk is. Altijd maar weer dienen we projecten in bij het Belgische Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, bij de Europese Commissie, bij de Bill en Melinda Gates Foundation… Daar kruipt erg veel tijd en energie in. Slechts de helft van die fondsenaanvragen wordt goedgekeurd. Die artsen werken één voor één keihard onder tijdelijke contracten en zouden elders veel meer kunnen verdienen. Prachtig, die gedrevenheid.” Voorvechter van vrouwenrechten Toch blijft er anno 2010 wereldwijd heel wat werk op de plank liggen. Vooral op het vlak van familieplanning en vrouwenrechten, aldus Marleen Temmerman. “Vrouwen worden nog altijd gestenigd. Vrouwen hebben geen toegang tot onderwijs. Vrouwen worden uitgehuwelijkt op hun twaalfde. Ik heb het heel moeilijk

met de toenoemende verkilling in Europa. ‘Ikke ikke ikke, en de rest kan stikken’. Solidariteit vind ik het allerbelangrijkste. Ons verblijf op deze aardbol is al zo kortstondig.” Of ze het niet jammer vindt dat ze naast de topjob bij het nieuwe Vrouwenagentschap van de Verenigde Naties heeft gegrepen? “Neen, helemaal niet. Ik ben heel blij dat de ex-presidente van Chili, Michelle Bachelet, die functie heeft gekregen. Ze is ook arts én socialiste. Ze zet zich net als ik al haar hele leven in voor vrouwenrechten.” Marleen Temmerman heeft nog andere ijzers in het vuur. “We werken samen met onder andere afvalverwerker Ivago en energieproducent Eandis aan een soort ‘Mombasa Healthy City Project’ in Kenia. Een privaat-publiek partenariaat waarmee we verder willen gaan dan enkel de gezondheidszorg, verder dan de klassieke ontwikkelingssamenwerking.” Marleen Temmermans echtgenoot Lou Dierick werkt ondertussen al ettelijke jaren voor ICRH, hoofdzakelijk vanuit Mombasa. “De relatie lijdt er niet onder, maar we zien elkaar weinig. Ik ben alleszins vastberaden om mijn mandaat als senator voor sp.a (Temmerman zetelt al sinds 2007 en legt zich vooral toe op volksgezondheid en ontwikkelingssamenwerking) en als diensthoofd aan het UZGent uit te doen. Nadien zie ik me vertrekken. Al is nog niets beslist. En nu moet ik echt naar de volgende vergadering, ik ben al een kwartier te laat…” tekst Nico Schoofs – foto Griet Dekoninck D

15


VMG-20101030-16_DUBBELCHECK_Opmaak 1 28/10/10 19:21 Page 16

DUBBELCHECK

Vincent en Kristien werken allebei voltijds. Samen hebben ze drie dochters: Noemie (9), Luna (4) en Ylana (16 maanden).

Naam: Vincent Bultot • Leeftijd: 36 Functie: Solution architect bij Aastra

Naam: Kristien De Richter • Leeftijd: 31 Functie: Leerkracht wetenschappen in het secundair onderwijs in Tienen

“Jammer dat er niet meer tijd voor de kinderen is”

“Tijd voor ons tweeën vind ik erg belangrijk”

“De opvang van de kinderen doen mijn vrouw en ik samen. We hebben geen netwerk van buren of grootouders. Kristiens ouders wonen in Antwerpen en die van mij in Marokko: daar genieten ze van hun pensioen en de zon (lacht). Gelukkig ligt de crèche van onze jongste op 50 meter en de school op 200 meter. Mijn vrouw en ik halen de meisjes afwisselend van school. Ik kan dat enkel op mijn thuiswerkdagen: twee keer per week werk ik van thuis uit, mijn werkgever is vrij flexibel op dit vlak. Dankzij onze virtuele werkplek ‘homeworking’ is er voor mijn klanten en medewerkers geen verschil te merken als ze me proberen te bereiken.” “Mijn vrouw is leerkracht: de weekplanning passen we aan haar lesrooster aan. Als zij vroeg moet beginnen, breng ik om 8 uur de kinderen naar school en rij ik door naar Brussel. Dan werk ik tot 19 uur, om na de piekuren naar huis te rijden. Als mijn vrouw later op school moet zijn, vertrek ik al om half zeven ’s morgens naar het werk. En rij ik om 18 uur naar huis. In ieder geval ben ik nooit voor 19 uur thuis. Om in dit drukke leven toch nog iets aan sport te doen, probeer ik elke donderdag te gaan duiken, onmiddellijk na het werk. En op vrijdag speel ik tennis.” “’s Avonds kookt mijn vrouw voor ons tweeën, wanneer de kinderen al in bed liggen. De meisjes eten warm op school en in de crèche. Naast mijn voltijdse job heb ik ook een activiteit als zelfstandige in bijberoep. Daar kruipt veel tijd in, maar ik zie het als een langetermijninvestering. Om het later rustiger aan te kunnen doen. Ik vind het wel jammer dat er niet meer tijd voor de kinderen is. Maar vooral voor mijn vrouw is het nu vermoeiend. Door grote investeringen konden we de voorbije jaren ook niet op vakantie. Maar in juli 2011 trouwen we. En dan maken we samen een grote reis.”

“Ik stop om 15.30 uur met lesgeven en werk dan niet meer tot de kinderen in bed liggen. Maar vanaf acht uur ’s avonds begin ik steevast weer met lesvoorbereidingen. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar ik vind het toch belangrijker dat de kinderen niet in de opvang moeten blijven. En dat ik hen al mijn aandacht kan geven. Als ouder, zeker als moeder, stel je jezelf toch op de tweede plaats.” “Ik ben licentiaat biochemie, vroeger werkte ik ook in de privé. Maar toen ik zwanger was van Luna heb ik zelf beslist om te gaan lesgeven. Ik zag dat het in combinatie met de job van Vincent onmogelijk zou worden om ons nog te organiseren. Ik zou het ook niet anders willen: ik zou me slecht voelen als Vincent elke avond de kinderen in bed zou steken omdat ik te laat thuiskwam van het werk.” “Vorig jaar werkte ik halftijds, maar dat vond ik te weinig. Ik ben gesteld op mijn onafhankelijkheid, heb graag iets buiten het huishouden en de kinderen.” “Wat ik belangrijk vind, is om ook tijd voor ons tweeën te hebben. Anders begin je naast elkaar te leven. Daarom nemen we regelmatig een babysit. Op dit moment werkt Vincent ontzettend hard. Ik steun hem daarin, volgens hem is het tijdelijk. Maar ik ken mijn man: hij zegt misschien wel dat hij minder wil werken in de toekomst, maar tegen dan zal hij wel iets anders gevonden hebben om zich op te storten (lacht). Het zit gewoon in zijn karakter.” tekst Ann Lemaître | foto Griet Dekoninck D

CHECKLIST: 45 uur/week plus de uren van mijn bijberoep < “Elke avond twee tot drie uur, gemiddeld 1 dag in het weekend” < “Ja” < “Van Hannuit naar Brussel, een filetraject waar ik gemiddeld 75 minuten over doe.” < “Eén tot twee volledige dagen per week” < “Ik hoop in de toekomst op een flexibere manier te werken.” <

4/10

WERKUREN AVOND- EN WEEKENDWERK OVERUREN WOON-WERKTRAJECT THUISWERK MINDER WERKEN?

BALANS-SCORE

> gemiddeld 38 uur/week > “Bijna elke avond lesvoorbereidingen, 1 dag in het weekend” > “Ja” > “Van Hannuit naar Tienen, 20 minuten met de auto” > “Lesvoorbereidingen” > “Nee, het is goed zo.”

7/10


VMG-20101030-17_MAANDAG VAN_Opmaak 1 28/10/10 19:23 Page 17

VACATURE 30 OKTOBER 2010

17

MAANDAG VAN

Fanny François, algemeen directeur ad interim bij Fedasil

De regering worstelt nog steeds met de opvang van enkele duizenden asielzoekers in ons land. Maandag raakte bekend dat de federale regering besliste om 2.000 extra opvangplaatsen te voorzien. Fanny François, algemeen directeur ad interim bij Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, vertelt hoe haar dag eruit zag.

6.30 uur. Ik sta op en vertrek even later vanuit Antwerpen naar Brussel met de trein. Bij het vertrek heb ik al meteen af te rekenen met vertragingen. Ik krijg onze communicatieverantwoordelijke aan de lijn, omdat in enkele kranten opnieuw berichten verschenen zijn over de moeilijke opvang van asielzoekers. We overleggen hoe we zullen reageren. We houden rekening met de commissie Binnenlandse Zaken die morgen bijeenkomt. Niet alles wat in de pers staat klopt volledig en we nemen de beslissing om niet meteen te reageren. We reageren alleen op zaken die onze missie aangaan. De meeste artikels gaan verder dan dat en gaan in op onder meer de vermeende strijd binnen het directiecomité. Wij steken er geen tijd in. 9.15 uur. Ik kom aan in Brussel. Met de mensen van het secretariaat neem ik de planning van de komende week door. Ik zie de directeur Operationele Diensten, die de voorbije week in het buitenland op missie was, en overleg met hem over de beslissingen van de ministerraad van vorige vrijdag, waarbij 2.000 extra opvangplaat-

sen voorzien worden en ook beslist werd over de verlenging van de bestaande opvangplaatsen voor volgend jaar.

stel over hoe het probleem kan aangepakt worden en welke middelen er zijn.

13.30 uur. We hebben een vergadering met het kabinet van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie, Philippe Courard. De bijeenkomst is een voorbereiding op een interkabinettaire vergadering die later in de namiddag plaatsvindt. We bekijken welke middelen precies beschikbaar zijn voor de extra opvangplaatsen.

17.30 uur. Het is te laat om het directiecomité van Fedasil alsnog bij elkaar te roepen. De bijeenkomst wordt verplaatst naar donderdag. Ik bekijk op kantoor mijn mails en neem enkele dossiers door. Ik neem de dossiers door die klaar liggen voor ondertekening door de algemeen directeur: facturen, personeelscontracten, bestelbonnen, rapporten, ...

15.30 uur. Zoals elke twee weken op maandag is er in de namiddag een bijeenkomst van het directiecomité voorzien, maar de financieel verantwoordelijke en ik worden opgeroepen om aanwezig te zijn op de interkabinettaire werkgroep, bij de minister van Begroting, Guy Vanhengel. Ik ben het intussen al gewoon dat mijn planning bijna dagelijks in de war gestuurd wordt. Op de vergadering zijn drie kabinetten aanwezig: die van de minister van Begroting, de staatssecretaris van Begroting en die van Maatschappelijke Integratie. Wij zijn aanwezig als technische experts. We doen een voor-

19.00 uur. Ik vertrek terug naar huis. Ik kijk naar het journaal en neem nog enkele dossiers door, waaronder een advies van de inspectie van Financiën en een proces verbaal dat nog moet gevalideerd worden. Door de drukte en de agendawijzigingen heb ik niet de tijd om die op kantoor aandachtig door te nemen. Ik surf nog wat op immosites omdat ik op zoek ben naar een woning en bel naar mijn vriend. 00.00 uur Ik kruip in bed. tekst Dominique Soenens | foto Fedasil

D


VMG-20101030-18_WERK EN WERELD_Opmaak 1 28/10/10 19:25 Page 18

WERK EN WERELD

Lipton Kenia biedt werk, onderwijs en medische verzorging aan 50.000 Kenianen

The business of theebuiltjes 2 Een zakje Yellow Label Tea weegt twee gram. Maar bij Lipton Kenia (Unilever) verzetten ze ieder jaar 350.000 ton thee, handgeplukt door 15.000 Kenianen in loondienst, plus een half miljoen onafhankelijke theeboeren. Vacature ging op de thee in het hart van Afrika. Kericho is een provincie in het westen van Kenia, 43 kilometer ten zuiden van de evenaar, niet ver van het Victoriameer, daar liggen de grootste theeplantages van Kenia. Die van Lipton telt 8.800 hectare. Er werken 15.000 mensen. Zij wonen in Kenia met hun familie in huizen die Lipton ter beschikking stelt. Verder zijn er scholen en is de medische verzorging gratis. Kericho genereert stroom met een waterkrachtcentrale, stookt met hernieuwbaar eucalyptushout en plant zoveel mogelijk inheemse bomen aan. Het leverde de plantage een Rainforest Alliance-certificaat op, met gegarandeerd respect voor mens en milieu. Lipton is één van de merken onder portefeuille van merkleverancier Unilever. Unilever draagt de drie p's hoog in het vaandel: people, planet én profit. Kwestie dat de consument op de hoogte is. Wie een kopje thee van Lipton drinkt, hoeft zich niet schuldig te voelen. 80 euro per maand, voor 40 kilo per dag “Hoeveel betalen jullie in Brussel voor een kilo thee”, klinkt het in het struikgewas in Kenia. Want theeplukkers krijgen 80 euro per maand voor 40 kilo per dag. Tenminste als ze voor Lipton werken, want Lipton betaalt goed, drie keer meer dan in de Employment Act staat. De Keniaanse arbeidswet dateert uit 1997 en beslaat 80 pagina's. Het staat er allemaal in, van stakingsrecht tot zwangerschapsverlof. Wettelijk is alles in orde, maar de financiële standaarden zijn laag. Vorig jaar heeft de regering de minimumlonen in de landbouw nog opgetrokken. Tot dik 26 euro per maand. Kortom, het is raar om te moeten antwoorden dat een doosje thee in Brussel minstens 1 euro kost, voor 40 gram. Voor 1 kilo

thee maakt dat 25 euro, makkelijk een heel Keniaans maandloon. Ook de theeplukker vindt het een rare rekensom. Maar hij plukt verder. In Kenia is 40 procent van de mensen werkloos. De helft van de Kenianen leeft onder de armoedegrens. Er is niet veel keus. Op de vraag of we in Brussel eventueel iets kunnen doen, antwoordt een opzichter uit de theefabriek van Momul: “Meer betalen voor onze thee. Hoeven jullie daarna niet meer aan liefdadigheid te doen.” Hij lacht. Want het is niet al kommer en kwel in de theetuinen van Kenia. Toen de Britse queen nog de scepter zwaaide in Kenia was het anders. Toen was het bij wet verboden om theestruiken te hebben. Of toch voor de Kenianen zelf. Na de onafhankelijkheid in 1963 kwam daar een einde aan. “De kolonisten hadden een systeem bedacht om ons uit te buiten”, zegt de opzichter uit de fabriek. “ Nu gebruiken we zelf het systeem om elkaar uit te buiten. Mijn hart breekt als ik zie hoe Keniaans geld op Zwitserse bankrekeningen belandt. Je vraagt je af waarom je belasting betaalt met zoveel corruptie. Maar goed, we zijn stap voor stap onderweg om Kenia te hervormen. We hebben de beste grondwet van de wereld, dezelfde als die van Amerika, maar dan in verbeterde versie. Ik heb goede hoop voor de verkiezingen in 2012.” Tustawi pamoja In ieder geval, de kolonisten zijn weg. Kenianen mogen met een gerust hart zélf thee verbouwen. Goed voor Simion Langat. De man woont op een boerderijtje in de buurt van Kericho. Hij heeft een koe en een kalf, een moestuin, wat kippen en 5.903 theestruiken. Hij plukt van maandag tot en met zaterdag, van 8 uur 's morgens tot 13 uur 's middags. 's Zondags gaat hij met zijn vrouw naar de kerk. Vorig jaar leverde zijn perceel 700 kilo thee- q

1.

6.


VMG-20101030-18_WERK EN WERELD_Opmaak 1 28/10/10 19:26 Page 19

VACATURE 30 OKTOBER 2010

19

De Keniaanse theebusiness in 7 trefwoorden

CARRIÈRE Op de theeplantage van Lipton Kenia valt carrière te maken. Er wordt geïnvesteerd in opleiding. In het management van Lipton Kenia zitten mensen die destijds als plukker zijn begonnen. Contractuelen vallen na drie maanden onder dezelfde cao als vaste werknemers.

2.

AIDS 6,3 procent van de Kenianen is besmet met hiv. Op de theeplantages is het percentage vergelijkbaar. Lipton heeft daarom hiv-programma's opgesteld, preventief en curatief met gratis aidsremmers.

ZIEKENVERLOF Wie ziek wordt in Kenia heeft recht op 52 betaalde dagen ziekenverlof. Daarna volgen 46 ziektedagen tegen de helft van het salaris. Lipton heeft een ziekenhuis en vier medische gezondheidscentra op de site.

AUTOMATISERING

3.

25 tot 30 procent van de thee wordt machinaal geplukt. De evolutie is niet te stoppen. In andere theelanden zoals Indonesië oogsten ze al 100 procent machinaal.

LOONKOST 4.

5. 2, 3 en 5. Keniaanse theeplukkers werken van maandag tot en met zaterdag. Ze plukken gemiddeld 40 kilo per dag. 4 en 6. Tussen de theeplantages ligt een privé-ziekenhuis met 85 bedden en een volledig uitgerust medisch team, goed voor een investering van 1,1 miljoen euro per jaar.

De prijs van een theebuiltje wordt voor 10 procent bepaald door de thee die erin zit. De helft van die prijs spendeert Lipton Kenia aan loonkost. Bij Lipton krijgen theeplukkers 80 euro per maand voor 40 kilo per dag. Dat is drie keer meer dan in de Employment Act staat.

PENSIOEN De pensioenleeftijd in Kenia ligt vast op 55 jaar. Dat lijkt jong, behalve als je weet dat de levensverwachting in Kenia maar 56 jaar bedraagt.

MENSENHANDEL Mensenhandelaars hebben Kenia ontdekt als bron voor slaven. Lipton organiseert infosessies om hun werknemers te wapenen tegen de leugenachtige beloftes van mensenhandelaars.


VMG-20101030-18_WERK EN WERELD_Opmaak 1 28/10/10 19:27 Page 20

WERK EN WERELD

“Wat jullie in Brussel kunnen doen? Meer betalen voor onze thee. Hoeven jullie daarna niet meer aan liefdadigheid te doen.” EEN OPZICHTER UIT EEN KENIAANSE THEEFABRIEK

q blaadjes op. Dit jaar zit Simion Lagat al aan 800 kilo per maand. Komt omdat hij naar de landbouwschool gaat. Daar leert hij hoe hij duurzaam thee moet verbouwen, met minder meststoffen en meer aandacht voor het milieu. Het is een idee van Lipton, want Lipton wil dat al zijn theeleveranciers tegen 2015 een certificaat hebben van Rainforest Alliance. Intussen krijgt Simion Lagat 12 shilling per kilo geplukte thee, oftewel 0,11 eurocent. De prijs wordt onderhandeld door de het Kenya Tea Development Agency, een conglomeraat van 61 theefabrieken en 500.000 kleine theeboeren. Ze streven naar Fair Trade. Twee fabrieken hebben het keurmerk al gekregen. De thee daar heeft een premium price. Lipton betaalt er 10 procent meer voor, in 2009 kwam dat neer op 2 miljoen euro extra. Het motto van Lipton Kenia is ‘We zullen er samen iets van maken,” Tustawi pamoja in het Swahili. Het staat op alle Powerpoint-presentaties die ze geven. Lipton Kenia verbouwt 11 procent van zijn thee zelf. Maar het land is niet van Lipton. Lipton heeft een leasecontract met de Keniaanse overheid voor 99 jaar. De struiken zijn allemaal dezelfde: Cammelia Sinensis. Als de plant zijn gang gaat, wordt hij een boom van 17 meter hoog. Niet in Kericho. Daar worden de struiken kort gehouden. Om de veertien dagen wordt de hele theetuin geplukt. Om de vier jaar is het grote snoei. Het resultaat is een reusachtige groengegolfde vlakte tegen de flanken van de Great Rift Valley. Vier mensen en een machine Als het onweert, is het hier levensgevaarlijk. Daarom heeft Lipton een systeem geïnstalleerd dat bliksem detecteert. Bij alarm moet iedereen onmiddellijk van het veld. Verder zijn ze in Kericho alleen maar blij met onweer en stortregens. Als het in november te vroeg stopt met regenen komen daar problemen van in januari. Ze zijn de droogte van 1998 en 2008 nog niet vergeten. En de prijsdalingen nog veel minder. In 2007 waren de prijzen ronduit slecht. Intussen gaat het iets beter. Op de veiling van Mombassa schommelt de prijs rond 2,5 dollar voor een kilo thee. Groene thee, zwarte thee of oolong thee, maakt geen verschil. De varianten komen allemaal van dezelfde

7.

9.

10. 7 en 10. Terwijl hun ouders werken kunnen de kinderen terecht in één van de scholen op de site. 8. en 9. Lipton heeft zes eigen theefabrieken in Kericho. In die van Jamji gaat dagelijks 165 ton zwarte thee buiten.

8.


VMG-20101030-18_WERK EN WERELD_Opmaak 1 28/10/10 19:44 Page 21

VACATURE 30 OKTOBER 2010

struik. Alleen is groene thee niet geoxideerd en zwarte thee helemaal geoxideerd. De vakbond maakt zich intussen zorgen over de technieken die er tegenwoordig zijn om de theeplantages mechanisch te plukken, met zijn vieren aan een machine, goed voor 600 kilo blaadjes per dag. Vakbondsman Joseph Ongudi heeft geen problemen met de automatisering. En de plukkers ook niet. Thee plukken is hard werken. Als het met een machine sneller gaat, zoveel te beter. Het probleem is dat met 600 kilo per dag, alle premies voor extra geplukte thee wegvallen. In casu 10,50 shilling, ofte dik 0,01 eurocent per kilo. Nog een klacht is de gevraagde flexibiliteit. Thee is immers een natuurproduct dat meedraait met de seizoenen. In het hoogseizoen moet er harder worden gewerkt en neemt Lipton een hoop seizoensarbeiders aan. Joseph Ongudi verstaat heel goed dat Lipton de oogst niet gelijkmatig kan verdelen. “Maar als ze flexibiliteit van ons verwachten willen wij daar graag wat flexibiliteit voor terug”, zegt hij. “Na elf maanden werken, krijgen we één maand vrijaf. We zouden die vrije dagen graag een beetje spreiden, of naar eigen keuze opnemen. Daar pleiten we bij de vakbond voor.” Marc Suge, hr-manager voor Lipton Kenia, heeft er wel oren naar. Al heeft hij andere katten te geselen op de plantage: absenteïsme. Joseph Ongudi knikt. “Op zondag willen veel plukkers een bezoek brengen aan hun familie. Maar die woont vaak aan de andere kant van Kenia. Daardoor zijn ze 's maandags vaak niet op tijd terug voor het werk.” Gesponsorde balpennen Winfred Kiplangat is één van de theeplukkers in loondienst bij Lipton. Hij is zwart en mager. De mensen in de streek van Kericho lopen er allemaal opvallend afgetraind bij. Het zijn atletische types. Maar om het nu een sportdieet te noemen... Winfred Kiplangat is 30 jaar en woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in een witgekalkt huisje van Lipton Kenia. Al zijn sommige huisjes ook volledig met reclame beschilderd. Omo, brilliant results even on dried in stains. Er is marketing in de cité, én zuiver water én stroom. Hier woont Winfred Kiplangat, samen met 50.000 anderen. Zijn kinderen gaan naar school in één van de 19 lagere scholen die op de plantage liggen. De gebouwen worden ter beschikking gesteld door Lipton. Het loon van de onderwijzers wordt betaald door de Keniaanse overheid. Solomon Langát is hoofdonderwijzer, al 5 jaar. Voordien gaf hij les in een dorpsschooltje. Hij vindt het jammer dat hij werd overgeplaatst. Nu moet hij immers iedere ochtend zes kilometer lopen om op zijn werk te geraken. Kevin Kerecha is 13 jaar en één van de 45 leerlingen uit de achtste klas van mijnheer Langát. Hij bereidt zich voor op het National Exam. Volgend jaar gaat hij naar het middelbaar. De jongen draagt een felblauw uniform, maar onder zijn trui zit een geel hemd. Dat heeft hij van lipton gekregen omdat zijn ouders het uniform niet konden betalen. Verder heeft hij een schriftje dat compleet volgeschreven

21

staat. Er is geen lijntje meer vrij. Zijn lesboek moet hij delen met de buurman in zijn bank. Mijnheer Lagát vindt het jammer. Dat er te weinig boeken zijn. En dat er te weinig balpennen zijn. Het rantsoen is één balpen per drie maanden per kind. Vooral de leerlingen uit de eerste klas komen er niet mee toe. “Ze zijn nog klein”, zegt de schooldirecteur. “Bovendien hebben veel ouders geen geld om hun kinderen een boekentas te kopen.” Een mens weet niet wat zeggen. Vooral niet met een handtas vol gesponsorde balpennen. Van Hilton Nairobi, garage Lemmens én Lipton. Maar Lipton wil niet plooien. Het bedrijf vindt dat de Keniaanse overheid zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Ook inzake de balpennen. Trouwens, veel kinderen van de plantage schoppen het tot het middelbaar én de universiteit. Desnoods met maar één balpen om de drie maanden. Solliciteren aan de poort Enfin, Winfred Kiplangat dus, 30 jaar, getrouwd, twee kinderen, theeplukker in Kericho, al zes jaar. Hij zegt niet veel, kan niet goed Engels, spreekt niet veel Swahili, is niet lang genoeg naar school geweest. In Kenia circuleren meer dan 40 Afrikaanse talen. Swahili is de lingua franca, samen met Engels de officiële voertaal. Het maakt niet uit. Winfred moet plukken en ik moet zwijgen en helpen. We dragen allebei een dikke gele schort en staan tot aan onze middel in de theeblaadjes. De struiken zijn zo dicht dat je jezelf amper hoeft recht te houden. Hij plukt veel en veel sneller dan ik, 45 kilo per dag. Eigenlijk stoor ik alleen maar om dit verhaal te kunnen vertellen. Ik ben géén troef op het veld. Hij lacht en zegt zacht: ‘Exercise leads to perfection.’ Hij heeft al héél veel geoefend. Alle dagen van 7 tot 15 uur, met 's middags een kwartier pauze. Om de elf gewerkte maanden heeft hij één maand vrijaf. We hebben op het eerste gezicht niets gemeenschappelijk. Tot ik ineens vanuit het struikgewas wordt aangestaard, door twee zwarte sprinkhaanoogjes. Ik schrik en hij lacht. Roemoeroer, zegt hij. Sprinkhaan in zijn eigen taal. Zijn buurman hoort het ook. Roemoeroer. We lachen alledrie. Het is een prul, maar een mens moet proberen zichzelf in een ander te herkennen. Vacaturegewijs is de rekrutering van theeplukkers in Kericho totaal verschillend. Als Lipton nieuwe werkkrachten nodig heeft, wordt het aantal mondeling bekend gemaakt. Aan de poort van de plantage komt een affiche te hangen met de datum van aanmelding. Wie op tijd aan de poort staat moet eerst op gesprek, mag daarna een briefje kiezen. Staat er Ja op, dan mag de plukker beginnen. Staat er Nee, dan heeft hij pech. Want iedereen weet dat het goed werken is op de plantages van Lipton, compleet met huisvesting, medische verzorging en opleidingsprogramma's.tekst An Olaerts, Kericho - Kenia | foto Unilever D

DEZE WEEK OP VACATURE.COM

SALARIS

De Marollenmoord: Hoeveel verdient een rechter?

vacature.com/rechter

DOSSIER

Solliciteren terwijl je werkt: stiekem of open kaart spelen? vacature.com/solliciteren

IN DE KIJKER

Alex Agnew verkoopt Sportpaleis uit: wat doet hij met zijn geld?

vacature.com/agnew


VMG-20101030-22_COLUMN_Opmaak 1 28/10/10 19:30 Page 22

COLUMN

An Olaerts D

Ping pong. Wegens een personenongeval heeft de IC-trein van 17.30 richting Sint-Niklaas een vertraging van vermoedelijk 45 minuten. Gelieve ons te verontschuldigen. Twee zinnen ritselen door de luidsprekers van Brussel Noord en dwarrelen dood neer op het perron. De pendelaars stampen met hun voetje. Ze rollen met hun ogen. Ze laten hun boekentas los. En voor één keer zoeken ze oogcontact met elkaar om de verontwaardiging te delen. Miserie, mevrouw, mijnheer, het brengt de mensen nader tot elkaar. Als ze een uur later instappen zijn ze nog kwaad. Vooral als de kaartjesknipper het lef heeft om hun vervoersbewijs te vragen. Wie heeft er hier eigenlijk iets te bewijzen, dat is de vraag. Het is godmiljaar altijd hetzelfde met de NMBS, zegt iemand. De kaartjesknipper antwoordt dat er een personenongeval is gebeurd in Liedekerke. Dat niemand er iets aan kan doen. Maar de man laat zich niet troosten. Hij is deze week nog geen enkele dag op tijd thuis geweest. De vrouw tegenover hem knikt. Het is nog maar donderdag en ik heb al drie keer mijn

“Hij stond te wenen op het spoor. Hij is dood.” schoonmoeder moeten bellen om mijn kinderen te gaan halen in de opvang. Tegelijkertijd heffen ene Jos en Marleen van Funerarium Verbeeck een zwarte zak in hun Mercedes Vito. Drie gele mannetjes hameren in het donker op de sporen. Een treinbestuurder staart naar de rommel in de berm. Twee hulpagenten zijn op weg naar een kleine villa uit de jaren 60. De bel is een melodietje uit de Brico. Een moeder vraagt zich af of haar zoon de sleutel weer nergens kan vinden. Maar hij is dood. Hij stond te wenen op het spoor, zag twee koplampen dichterbij komen, hoorde een piepend mengsel van remmen en claxon. Het is de tijd van het jaar. Bij de NMBS zijn het er drie per week. Maar daar gaat het niet om. Het is de bon ton op het perron en in de kranten. Het gaat maar door en door. Klinkt helemaal anders dan een trein die staal op staal probeert te stoppen. Ping pong. De automaten werken niet. De treinbegeleiders hebben geen manieren. Wat ze thuis

niet bewezen krijgen, zetten ze recht in de trein. Hun verontschuldigingen deugen niet. Ze hebben zelfs de puf niet meer om te doen alsof ze het menen. Er hangt wangvet op het vensterglas. Het stinkt op het toilet. Oh wat doet het deugd om door te drukken terwijl de trein stilstaat in een station. Het zal ze leren, die van de NMBS. Als ze niet staken, zijn ze te laat en als ze op tijd zijn, hebben we geluk gehad. Met professionaliteit heeft het precies nooit iets te maken. Zo gaat de bon ton. Niet dat ik van de vakbond ben. Of de vakbond genegen ben. Rudy De Leeuw is mijn heiland niet. En de aureool van Luc Cortebeeck kringelt alleen geschoren over zijn wangen. Het leven is een lelijke pap van vanalles wat, maar zij willen mij doen geloven dat goed en kwaad bestaat. Als er een bon ton bestaat voor de reiziger dan bestaat er ook een bon ton voor de werknemers van de NMBS. Terwijl ik soms alleen maar een trein hoor die uit alle macht moet remmen, en daarna het melodietje van een moeder die denkt dat haar zoon zijn sleutels heeft vergeten. Ping pong. D


023_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:06:31

VACATURE 30 OKTOBER 2010

23

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 6.000 collega’s zijn dagelijks aan de slag in onderwijs en onderzoek, maar ook in beheer en administratie, technische en sociale voorzieningen ... Voor hen is de Universiteit Gent een logische keuze: de Universiteit Gent is één van de grootste, meest dynamische en toekomstgerichte werkgevers van de regio. Momenteel hebben wij volgende vacatures (m/v)

Preventieadviseur niveau 1

Dossierbeheerder

Onthaalbediende

Directie Bestuurszaken Centrale administratie Ref. (2010/CA30/A)

Decanaat Centrale Administratie Ref. (2010/GE51/B)

Directie Gebouwen en Facilitair Beheer Centrale Administratie Ref. (2010/CA70/B)

Halftijds

Halftijds

Meer details over deze en andere functies, evenals de inschrijvingsvoorwaarden, kan je terugvinden op de website van de Universiteit Gent. Deze informatie kan je ook opvragen bij mevrouw Tess Vonck op het telefoonnummer 09 243 89 54 of op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. De kandidaturen dienen te worden gericht aan: Hudson • t.a.v. Tess Vonck • Moutstraat 56 • 9000 Gent. Bij voorkeur solliciteren per e-mail op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. Een automatische antwoordmail zal de ontvangst van je e-mail bevestigen. Uiterste inschrijfdatum: 18 november 2010. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.UGent.be/vacatures

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Commercieel Afgevaardigde Professionele Markt Miele is een Duits familiebedrijf met een groepsomzet 2,8 miljard en 45 filialen verspreid in de hele van wereld. Het Miele-merk is een premiumspeler in de markt van elektrische vrijstaande toestellen, keukentoestellen en professionele installaties voor de verzorgingssector en horeca. Miele België realiseert met 191 medewerkers een omzet van 120 miljoen en heeft een marktleiderspositie in de meeste productcategorieën. Om de klantgerichte strategie te versterken en de groeidoelstellingen waar te maken, is Miele België voor de regio Brussel / Namen / Charleroi momenteel op zoek naar een (m/v) Interesse? Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE612830 naar Hudson, t.a.v. An Bels, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 243 89 96, e-mail an.bels@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com.

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor een optimale ontwikkeling van de verkoop bij de Miele Professional klanten binnen jouw regio. Je focus ligt op de verkoop van industriële toestellen aan horeca, zelfstandigen, OCMW’s en andere collectiviteiten. • Als account manager beheer je enerzijds de vaste klanten, maar weet je anderzijds door actieve prospectie jouw regio verder commercieel uit te bouwen. • Door goede contacten blijf je continu geïnformeerd over opportuniteiten en verkrijg je een goed inzicht in de betrokken partijen bij het besluitvormingsproces van projecten binnen je regio. • Je werkt nauw samen met je collega’s in de commerciële binnendienst en de marketingafdeling, waar je ook ondersteund wordt voor het genereren van leads via gerichte acties. • Onderhandelen met klanten, beheren en opvolgen van het volledige salestraject, intekenen op openbare aanbestedingen, prospectie, aantrekken van nieuwe business en onderhouden van je relatienetwerk zijn commerciële taken die ervoor moeten zorgen dat je omzet en klantenportefeuille groeien. Je profiel: • Je bent economisch geschoold en hebt een gedegen verkoopervaring in een b-to-b-omgeving, zowel in de profit- als de non-profitsector. Daarnaast heb je voldoende technisch inzicht, affiniteit met professionele elektrische toestellen en kennis van de wetgeving inzake openbare aankopen. • Sterke onderhandelingsvaardigheden, strategisch inzicht en de capaciteit om langetermijnrelaties uit te bouwen zijn onontbeerlijk om succesvol te zijn in deze functie. • Je bent goed georganiseerd, efficiënt in je werk, je weet verkoopcijfers te analyseren en te rapporteren en bent in staat om proactief te denken en te handelen. • Je werkt gezwind met de standaard softwaretoepassingen en communiceert vlot in het Nederlands en het Frans. Ons aanbod: • Uitdagende functie in een sterke, internationale groep met producten van topkwaliteit. • Een werkomgeving waarin communicatie en collegialiteit voorop staan. • Sterke ondersteuning door marketingacties en leadgeneratie. • Een motiverend salarispakket in overeenstemming met je toegevoegde waarde, inclusief firmawagen.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.jobs.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Voor regio Brussel – Namen – Charleroi


024_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:06:35

24

VACATURE 30 OKTOBER 2010

zoveel

talent 4 500 gemotiveerde mannen en vrouwen: zoveel personen stelt Stad Gent tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening.

boekhouder m/v

niveau B

In statutair dienstverband bij diverse diensten Uw functie: als boekhouder (m/v) kan u tewerkgesteld worden in diverse diensten binnen de stad Gent waar u instaat voor het uitvoeren of coördineren van opdrachten m.b.t. financiën. U krijgt de kans om zich te verdiepen in de financiële processen van de stad Gent. Vanuit uw expertise adviseert u uw collega’s en vertaalt u financiële richtlijnen en procedures naar hun werkdomein. Naargelang de dienst waar u tewerkgesteld wordt, kan het correct verzorgen van de financiële stromen van de dienst of het uitbouwen van de werkmethodieken en boekhoudkundige systemen tot uw kerntaken behoren. Afhankelijk van de dienst waar u werkt, geeft u leiding aan één of meerdere medewerkers. Voorwaarden: u beschikt over een bachelordiploma bedrijfsmanagement afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit. De overige voorwaarden kan u terugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

controleur - leidinggevend m/v technieken

niveau B

In statutair dienstverband bij de Dienst Onderhoud Gebouwen - Departement Facility Management Uw functie: als controleur – leidinggevend (m/v) technieken wordt u tewerkgesteld binnen de Dienst Onderhoud Gebouwen. U kan zowel centraal als decentraal worden ingeschakeld voor één of meer van de kerntaken inzake technieken. Dit betreft niet alleen vernieuwingswerken, maar ook het onderhouden en het in stand houden van het huidige stadspatrimonium. U staat o.m. in voor het dagelijks aansturen en coördineren van de activiteiten van uw cel. Vanuit uw algemene, technische bagage en een praktische kennis van de wetgeving in dit specifieke domein bent u een aanspreekpunt voor medewerkers, collega’s en derden. Daarnaast geeft u leiding aan uw medewerkers, coacht en motiveert hen volgens de principes van het personeelsbeleid van de Stad Gent. Voorwaarden: u beschikt over een bachelordiploma in één van volgende studiegebieden: industriële wetenschappen en technologie (elektronica, elektromechanica of elektrotechniek) OF u beschikt over een bachelordiploma en twee jaar relevante werkervaring in de technieken (elektromechanica, elektronica, elektrotechniek, HVAC of sanitair). De overige voorwaarden kan u terugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

Ons aanbod: wij bieden uitdaging en variatie, de mogelijkheid tot permanente vorming, initiatiefname en diverse interne en externe contacten. Voor deze functies bieden we een bruto-aanvangswedde van 2 207,87 euro per maand. Deze wedde is eventueel vermeerderbaar met relevante anciënniteit en wordt verhoogd met reglementaire vergoedingen en bijkomende extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, enz.).

Interesse? Solliciteer online voor deze vacatures via onze website www.gent.be/solliciteren. U vindt er ook meer informatie terug over de functies, voorwaarden en selectieprocedures. De uiterste inschrijvingsdatum voor deze selectieprocedures is 16 november 2010.

www.gent.be

Bij Stad Gent worden kandidaten geselecteerd op basis van hun competenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis van hun leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit.

Dienst Rekrutering en Selectie Administratief Centrum Portus Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent 09 266 75 60 vacatures@gent.be

In onze snel evoluerende samenleving dreigen er nog altijd mensen uit de boot te vallen. Als moderne overheidsinstelling wil het OCMW van Mechelen daarom een belangrijke sociale doelstelling waarmaken, zodat iedereen optimaal en op zijn of haar tempo kan participeren aan onze samenleving. Met zijn 750 personeelsleden realiseert het OCMW Mechelen een waaier van diensten inzake maatschappelijke dienstverlening en ouderenzorg. Wil je hierin een cruciale rol spelen, dan kan dat. We zoeken een (m/v):

O C M W MECHELEN OCMW MECHELEN Interesse?

Je sollicitatiebrief en cv kan je uiterlijk op 19 november 2010 sturen naar Lies De Caluwé, stafmedewerker HR, OCMW Mechelen, Lange Schipstraat 27, 2800 Mechelen, tel. 015 44 52 55, fax 015 44 51 08, lies.decaluwe@ocmwmechelen.be. De selectieprocedure voor het departementshoofd facilitaire dienst bestaat uit 3 delen: een schriftelijke en mondelinge proef en een assessment center. De schriftelijke proef vindt plaats op 1 december 2010, de mondelinge proef op 9 december 2010 en het assessment center op 14 en/of 16 december 2010.

departementshoofd facilitaire dienst

contract onbepaalde duur – A5a-A5b – wervingsreserve van 3 jaar Jouw functie: je ontwikkelt en actualiseert samen met het managementteam het strategisch beleid voor het OCMW-patrimonium. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en realiseren van de bouwprojecten. Je staat eveneens in voor een optimaal beheer, waarbij je voor ogen houdt dat steeds de nodige materiële middelen voor de verschillende diensten beschikbaar zijn en dit binnen de voorziene financiële ruimte. Als lid van het managementteam rapporteer je aan de secretaris en werk je mee aan het algemeen beleid van het OCMW. Jouw profiel: je hebt een diploma van industrieel of burgerlijk ingenieur bouwkunde, architect of een gelijkaardige masteropleiding en je combineert dit met minimum 2 jaar relevante werkervaring. Je hebt een degelijk inzicht in het facilitair management, uitgesproken leidinggevende competenties en een brede strate-

gische visie. Ervaring in een leidinggevende functie en projectmanagement, je affiniteit met de overheid en je sociale bekommernis zijn pluspunten. Kandidaten die over de nodige ervaring beschikken en die hun universitaire opleiding afronden, uiterlijk 5 maanden na de afsluitingsdatum, kunnen eveneens inschrijven. Aanbod: een boeiende en uitdagende functie in een aangename en stabiele werkomgeving met veel contacten • brutobeginwedde van 3 764,28 euro/maand (voltijds, 2 jaar ervaring) met een contract van onbepaalde duur (anciënniteit uit de openbare sector wordt onbeperkt overgenomen, privé-anciënniteit wordt maximaal 10 jaar verrekend) • extra’s: een interessante verlofregeling, opleidingsmogelijkheden, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

Voor meer info over de functie: dhr. Jan Bal, secretaris, tel. 015 44 51 11 of jan.bal@ocmwmechelen.be. www.jobpunt.be


025_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:06:49

VACATURE 30 OKTOBER 2010

25

Dendermonde wil een aantrekkelijke stad zijn: aangenaam om in te wonen, goed om in te werken, vlot bereikbaar en gezinsvriendelijk. Stad Dendermonde is een stad in beweging: er wordt volop geïnvesteerd in huisvesting en vernieuwing van de openbare ruimte, het cultureel en toeristisch aanbod wordt internationaal erkend … De stadsdiensten streven naar een efficiënte en kwaliteitsvolle dienstverlening aan de burger. Daarvoor zijn enthousiaste en gemotiveerde medewerkers nodig, medewerkers die graag meedenken en willen timmeren aan de weg. Wil je in de toekomst van Dendermonde een cruciale rol spelen, dan kan dat. We zoeken een (m/v):

diensthoofd ruimtelijke ordening (A4a-A4b - statutair)

Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de efficiënte uitvoering van het beleid ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling. Je staat in voor de interne organisatie van de dienst en neemt deel aan intern overleg. Je maakt het beleidsplan op en verstrekt adviezen aan alle betrokken partijen. Je volgt de lopende projecten op. Jouw profiel: je hebt een masterdiploma en/of een diploma ruimtelijke ordening of behaalt dit tijdens je proefperiode. Daarnaast heb je minimum 4 jaar relevante beroepservaring. Je hebt leidinggevende kwaliteiten en goede communicatievaardigheden. Minimumbrutomaandloon: 3 606 euro.

duurzaamheidsambtenaar (A1a-A2a - contractueel)

Jouw functie: als spilfiguur zorg je voor een duurzaam lokaal milieubeleid. Je werkt de samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 met de Vlaamse overheid uit en maakt hiervoor een milieuprogramma op. Je volgt het intern mileuzorgsysteem op en staat in voor de dienstoverschrijdende werking. Als aanspreekpunt binnen de stad sta je ook in voor de informatie, sensibilisatie en educatie van duurzame ontwikkeling. Jouw profiel: je hebt een masterdiploma. Je hebt goede communicatievaardigheden en bent creatief. Je bent flexibel en kan goed organiseren. Minimumbrutomaandloon: 2 759 euro.

beleidsmedewerker juridische dienst (B1-B3 - statutair) Jouw functie: je ondersteunt een kwalitatieve juridische dienstverlening en advisering binnen de stad. Je verricht opzoekingswerk en bereidt adviezen voor op vraag van het bestuur of de stadssecretaris. Je volgt de dossiers op inzake patrimoniumbeheer, verkeers- en politiereglement, marktreglement, gemeenschapswachten en gemeentelijke administratieve sancties. Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en bent organisatorisch aangelegd. Minimumbrutomaandloon: 2 207 euro.

verkeersdeskundige (B1-B3 - statutair) Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de beleidsondersteuning van mobiliteit en verkeersleefbaarheid binnen de stad. Je onderzoekt en doet verbeteringsvoorstellen. Je vertaalt de voorstellen van de verkeerscommissie in concrete uitvoeringsopdrachten en volgt deze op. Je houdt contact met de verschillende betrokken partijen en werkt mee aan projecten inzake mobiliteit rond scholen, voetgangers, fietsers, bedrijfsvervoersplannen. Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma en een aanvullende opleiding verkeerskunde of slaagt hiervoor tijdens jouw proefperiode. Je kan goed plannen en organiseren en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een rijbewijs B. Minimumbrutomaandloon: 2 207 euro.

projectmedewerker opvoedingsondersteuning (B1-B3 - contractueel) Jouw functie: als spilfiguur coördineer je alle opvoedingsondersteunende initiatieven van de stad. Je organiseert het lokaal overleg over opvoedingsondersteuning. Je staat in voor de informatieverstrekking, sensibilisatie en het organiseren van laagdrempelige initiatieven. Je bereidt het lokaal beleidsadvies en subsidiedossiers voor en bouwt een netwerk uit in het kader van opvoedingsondersteuning. Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma in een pedagogische, sociale of humane richting. Je hebt interesse in opvoeding en de ruime leefwereld van kinderen, jongeren en hun ouders. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent een netwerker. Minimumbrutomaandloon: 2 207 euro.

bouwkundige dienst gebouwen (B1-B3 - statutair)

Jouw functie: je ondersteunt het diensthoofd gebouwen bij een efficiënt beheer van de stadsgebouwen. Naast een inventarisatie van de stadsgebouwen sta je ook in voor de opmaak van beheersplannen, plaatsbeschrijvingen en ontwerpen. Je bereidt de onderhoudswerken voor en volgt lopende nieuwbouw en renovatieprojecten op. Je neemt taken op ter ondersteuning of vervanging van de preventieadviseur. Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma in een technische richting en bent in het bezit van een attest preventieadviseur niveau 2 of behaalt dit attest binnen je proefperiode. Je hebt een rijbewijs B. Je bent flexibel, stressbestendig en kan goed organiseren. Minimumbrutomaandloon: 2 207 euro.

deskundige vreemdelingenzaken (B1-B3 - statutair)

Jouw functie: je staat in voor de afhandeling van dossiers vreemdelingenzaken, gezinsherenigingen en wachtregisters. Je zorgt voor een efficiënte dienstverlening naar de burgers. Je verstrekt informatie en adviezen aan de dienst bevolking en burgerlijke stand. Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma. Je bent stressbestendig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Minimumbrutomaandloon: 2 207 euro. Ons aanbod: een boeiende job in een dynamische omgeving, een minimumbrutomaanloon aangevuld met maaltijdcheques, een excellente verlofregeling, veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, relevante ervaring in de privé of als zelfstandige wordt in aanmerking genomen voor een periode van maximum 6 jaar, wervingsreserve met geldigheidsduur van 2 jaar. Interesse? Voel je je aangetrokken tot een van deze functies? Stuur dan een sollicitatiebrief met uitgebreid cv en een kopie van je diploma (voor verkeersdeskundige en bouwkundige dienst gebouwen ook een kopie van het rijbewijs) uiterlijk op 17 november 2010 bij voorkeur naar sollicitaties@jobpunt.be ofwel naar het College van burgemeester en schepenen, Administratief Centrum, Fr. Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde. De eerste selectieproeven vinden plaats in de periode van 8 tot 17 december 2010. Voor meer informatie over deze functies kun je terecht op www.dendermonde.be. Hier vind je een uitgebreide functiebeschrijving met de aanwervings- en toelatingsvoorwaarden. Je kunt hiervoor ook bellen naar de personeelsdienst, tel. 052 25 10 80. Stad Dendermonde let als werkgever op het bevorderen van gelijke kansen bij aanwerving. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst en nationaliteit.

www.jobpunt.be


026_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:06:40

26

VACATURE 30 OKTOBER 2010

de kracht van de waterweg nv De Scheepvaart staat in voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de bevaarbare waterwegen in de provincies Antwerpen en Limburg: het Albertkanaal, de Kempense kanalen en de Schelde-Rijnverbinding. Ook het beheer van de Grensmaas behoort tot onze opdracht. Onze vennootschap zorgt voor een vlot verloop van het scheepvaartverkeer. Dit omvat in hoofdzaak de bouw, het onderhoud en de exploitatie van sluizen, bruggen, oevers en jaagpaden. nv De Scheepvaart exploiteert ook de gronden die langs het kanaal gelegen zijn. Onze vennootschap heeft bij het uitvoeren van haar taken steeds oog voor de diverse aspecten van de waterwegen: niet alleen de economische, maar ook de ecologische en recreatieve functies. Veiligheid is uiteraard een topprioriteit. nv De Scheepvaart zet dan ook voluit in op een multifunctioneel gebruik van de waterwegen. Ter versterking van ons team zijn we dringend op zoek naar een (m/v):

Burgerlijk ingenieur te Brussel,

contractueel

Jouw functie:

je staat in voor de voorbereiding, de opmaak en de coördinatie van de stabiliteitsstudies (plans, rekennota’s bestekken en ramingen) en volgt de uitvoering ervan op. Je coördineert verschillende vakgebieden (elektromechanica, geotechniek, waterbouwkunde, wegenbouwkunde …). Je zorgt voor het nazicht van stabiliteitsstudies en -ontwerpen van externe studiebureaus en bewaakt hierbij de kwaliteits- en duurzaamheidmaatstaven van de Vlaamse overheid en veiligheid van de gebruikers van de infrastructuur.

Jouw profiel:

je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen specialisatie bouwkunde of architectuur. Je hebt een goede technische kennis van je vakgebied en basiskennis van de meest gangbare informaticatoepassingen. Je kan leidinggeven en motiveren. Je werkt resultaatgericht, bent besluitvaardig en neemt graag initiatief. Je bent betrokken en hebt verantwoordelijkheidszin. Je houdt je aan de gemaakte afspraken.

AutoCAD tekenaars,

2 statutair te Hasselt en 1 contractueel te Brussel

Jouw functie:

je bent verantwoordelijk voor de grafische ondersteuning van verschillende infrastructuurwerken. Je tekent de nodige ontwerpplans ter uitvoering van de projecten en evalueert de prestaties van studiebureaus en aannemers. Je bereidt de uitvoering van een aantal taken op het werkveld uit door het opzoeken, verwerken en verstrekken van gegevens uit plans, bestanden en kaarten. Je draagt bij tot de documentatie, de opmaak en de lay-out van brochures, rapporten, maquettes en tentoonstellingspanelen.

Jouw profiel:

je hebt een bachelordiploma bouwkunde of werktuigkunde. Je hebt een goede kennis van AutoCAD en andere tekenprogramma’s, maar ook een grondige kennis van materialen, meetmethodes en -codes en technologies. Je beschikt over voldoende ruimtelijk inzicht en werkt nauwgezet. Je bent een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken. Je hebt zin voor initiatief en schaaft je kennis over je vakdomein graag bij.

Wij bieden jou: voor de ingenieur bouwkunde een contractuele functie met een minimumbruto-aanvangssalaris van 3 319 euro per maand. Voor de AutoCAD tekenaar een minimumbruto-aanvangssalaris van 2 106 euro per maand. Verder voor beide functies een boeiende job vol afwisseling, waar voldoende ruimte is voor zelfstandig werken bij het uitoefenen van je job. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden. Wij bieden tevens 35 vakantiedagen, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Tot slot leggen we een werfreserve aan voor drie jaar. Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 7 november 2010 naar sollicitaties@jobpunt.be of Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Carla Kayaerts, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. Laatstejaarsstudenten kunnen ook solliciteren. Surf voor meer informatie naar www.descheepvaart.be of www.jobpunt.be. De selectieproeven vinden plaats tussen 8 en 18 november 2010. De jurygesprekken zullen plaatsvinden eind november 2010.

OCMW

KALMTHOUT Het OCMW van Kalmthout is gelegen in een groene omgeving met veel ongerepte natuur. Als moderne overheidsinstelling wil het OCMW van Kalmthout een belangrijke sociale doelstelling waarmaken, zodat iedereen optimaal en op zijn of haar tempo kan participeren aan onze samenleving. Om deze doelstelling mee vorm te geven zijn we op zoek naar een (m/v): Interesse? Je gedetailleerd cv met sollicitatiebrief, een kopie van je diploma, recent uittreksel uit het strafregister en kopie van je rijbewijs B kan je bij voorkeur via mail sturen naar: sollicitaties@jobpunt.be of per post naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. het Vast Bureau, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 22 november 2010. Meer informatie over de aanwervingsvoorwaarden, arbeidsvoorwaarden en selectieprocedure vind je op www.jobpunt.be of telefonisch op 016 38 10 00.

www.jobpunt.be

OCMW-secretaris Jouw functie: je bent de algemeen directeur van een sociale overheidsorganisatie. Je vervult een scharnierfunctie tussen het beleid en de interne diensten en je bent een sleutelfiguur in de verdere ontwikkeling van het OCMW van Kalmthout. Je stuurt het personeel aan en ontwikkelt, in overleg met het beleidsniveau, een vernieuwende visie en implementeert deze in de organisatie. Je werkt samen met de diverse lokale en bovenlokale actoren. Je verdedigt de belangen van de organisatie op verschillende niveaus. Jouw profiel: je hebt een masterdiploma, een diploma van het universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs. Je hebt bij voorkeur ervaring in een leidinggevende functie. Je managementvaardigheden laten je toe om creatief oplossingen te zoeken voor diverse vragen en uitdagingen. Je duidelijke visie op de ontwikkeling van een OCMWorganisatie en je inzicht in de verhoudingen tussen de politieke beleidsvoering en de taken van de administratie laten je toe om op een diplomatische manier het beleid te realiseren. Je hebt een open geest, bent innovatief en communiceert, zowel mondeling als schriftelijk, op een overzichtelijke manier. Je straalt dynamiek uit en je kan je personeel motiveren en coachen. Aanbod: een boeiende, uitdagende en voltijdse functie met een grote verantwoordelijkheid, een statutaire benoeming met een proeftijd van één jaar, een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar, de bruto-aanvangswedde bedraagt 48 247,59 euro op jaarbasis, de eindwedde bedraagt 70 410 euro op jaarbasis, opleidingsmogelijkheden, een goede combinatie werk/privé, maaltijdcheques, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering en 35 dagen betaald verlof.


027_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:06:49

Omdat Lemento groeit, kijken we uit naar een

Project Manager Lemento is een communicatiebureau gespecialiseerd in corporate branding: merk- en naamcreatie, on- en offlinecommunicatie en adviesverlening voor business to business, overheid en socialprofitorganisaties. Lemento werd opgericht in 2000 en is gevestigd in Antwerpen.

Je bent verantwoordelijk voor corporatebrandingprojecten van start tot finish. In elke projectfase - analyse, creatie, implementatie en beheer - bewaak je de kwaliteit, het budget, de rendabiliteit en de timing. Je bent het klankbord voor de opdrachtgever en staat in voor de projectorganisatie. Op basis van inhoudelijk inzicht en goede probleemanalyse geef je de klant correct advies en geef je de studio van Lemento een heldere en volledige briefing. Je stuurt en controleert zowel interne medewerkers als externe toeleveranciers. Zonder dat van jou wordt verwacht creatief of uitvoerend te zijn, weet je vlot te adviseren in deze materie. Je rapporteert aan de client service director.

De Karel de Grote-Hogeschool is met meer dan 9.500 studenten en 1.000 werknemers één van de grootste hogescholen in Vlaanderen. Als dynamische hogeschool spelen we voortdurend in op de snelle veranderingen in het hoger onderwijs en het werkveld. Onze organisatiecultuur is er één waarin in vertrouwen samenwerken, resultaten bereiken, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan.

Enthousiast? Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu!

Berlijn

Stockholm

Rotterdam

Londen

Parijs

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Lemento zoekt een m/v met: • een hoger universitair diploma, bij voorkeur T.E.W. of handelsingenieur • enkele jaren ervaring in corporate of B2B marketing communication • een bijzondere interesse voor corporate identity en corporate branding • analytisch vermogen • zin voor perfectie • een commerciële ingesteldheid Anders gezegd: Je bent een ondernemende m/v met een flinke dosis gezond verstand. Je denkt mee met de organisatie van de klant, doet voorstellen en gaat over tot actie. Je kan in korte tijd een veelheid aan informatie verwerken, de kern van de zaak vatten

27

en het verhaal omzetten in een duidelijke briefing. Je werkt zelfstandig, systematisch en nauwkeurig. Je bent communicatief sterk in het Nederlands, Frans en Engels. Lemento biedt: • een uitdagende en veelzijdige job met groeikansen • een vooruitstrevende B2B-omgeving • een fijne werksfeer • een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen Interesse? Reageer via www.dip.be. Of mail je cv en motivatiebrief voor 30 november naar antwerpen@dip.be (t.a.v. Geert Messens). Heb je nog vragen? Bel 03 220 28 00. Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 Lid van Federgon. Member of Glasford International (www.glasford.com)

Wij zoeken m/v

PROJECTLEIDER VOOR HET STRATEGISCH PROJECT “RUBIK”

MET “RUBIK” WILLEN WE EEN NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR VOOR DE KAREL DE GROTE-HOGESCHOOL REALISEREN OPDRACHT: Je werkt een strategisch projectplan uit en zet een projectstructuur op. Dit doe je in nauwe samenwerking met de stuurgroep RUBIK, die jij begeleidt en ondersteunt. Je diept de verschillende deelfacetten verder uit (via o.m. verdere analyse, uittekenen van plan van aanpak, procesbegeleiding, enz.) en ontwerpt een gedetailleerd implementatieplan (met aandacht voor HR, communicatie, enz.). PROFIEL: Je volgde een academische opleiding en beschikt over expertise in veranderingstrajecten m.b.t. organisatie- en managementstructuren. Daarnaast heb je ervaring met projectmanagement en ben je een people manager die teamwork stimuleert.

ANALIST - PROGRAMMEUR OPDRACHT: Je bent zowel technisch expert als coördinator van nieuwe projecten. In je rol van technisch expert verzorg je de informaticatechnische ondersteuning van onze informatiesystemen. Afhankelijk van de noden bouw je die systemen ook verder uit. Als coördinator van nieuwe projecten sta je onder meer in voor de behoefte- en probleemanalyse, de vertaling ervan naar technische specificaties en de ontwikkeling van software. PROFIEL: Je behaalde een bachelordiploma in een IT-gerelateerde richting of je deed al enkele jaren ervaring op in softwareontwikkeling. Daarnaast ben je helemaal mee met Visual Basic.net, asp.net, java en RDBMS’en. Je bent een teamspeler die uitdagingen op een flexibele en klantgerichte manier aanpakt. Voor meer informatie over deze en alle andere vacatures, surf naar www.kdg.be/vacatures/werken-bij-kdg.

www.kdg.be w.kdg.be

Karel derspr Grote-Hogeschool ong start met voo

Of je nu weg bent van reclame, events, web of multimedia. Bij D’M&S, een communicatiegroep met 80 werknemers en vestigingen in Antwerpen, Brugge en Brussel, zit je altijd goed. Zolang je maar samen met de collega’s van al onze business units creatief uit de hoek durft te komen en weet hoe je merken moet activeren. Creactivity is nu eenmaal ons ding! Om ons Brugse reclameteam en onze eventcrew te versterken, zoeken we een gepassioneerde (m/v)

Account Manager – Agency Je bent een marketeer die communicatiecampagnes in goede banen leidt. Je overtuigt klanten en prospecten met accuraat strategisch advies en verleidt hen om gevat en origineel uit de hoek te komen. Je fileert complexe briefings tot op het bot en speelt ze in een klare taal door aan ons creatief team. Je denkt crossmediaal – niet in hokjes! Met je professionele houding en je aanstekelijke drive maak je van elk project een succesverhaal. Relevante ervaring bij een reclamebureau en/of adverteerder zijn een must.

Account Manager – Events Je bent een vlotte, creatieve teamplayer met minimum vijf jaar ervaring in de evenementensector. Je denkt intuïtief en conceptmatig mee met onze klanten. Je vertaalt hun eisenpakket naar het perfecte zakelijke event met net dat beetje meer. Product launches, meetings en congressen, award shows en galadiners zijn dankzij jouw organisatietalent op voorhand al een succes. Je stressbestendigheid, flexibiliteit flexibiliteit en commerciële flair maken van jou de geknipte kandidaat voor deze job.

power up your career

Interesse? Stuur je brief en cv (met vermelding van de functie) naar d’m&s, t.a.v. Dirk Blomme, G. Roelandtsstraat 1, 8020 Oostkamp, dirk.blomme@dms.be www.dms.be


028_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:07:56

28

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Wij zetten de verdere ontwikkeling van ons bedrijf voort op het gebied van VOERTUIG EXPERTISES en BOAR gebaseerd op het enthousiasme van ons personeel en op onze fundamentele waarde, gericht op tevredenheid van de vezekerden en onze opdrachtgevers. Serviceverlening is ons leidmotief.

DEGUSSA IS NU EVONIK. Evonik Industries is het creatieve Duitse industrieconcern dat actief is in drie segmenten: Chemie, Energie en Immobiliën. Evonik is wereldwijd leidinggevend op het gebied van speciaalchemie. Geef je carrière bij ons een succesvolle wending. Evonik is wereldwijd in meer dan 100 landen actief. Met 11 productie-eenheden en ongeveer 1.000 medewerkers behoort Evonik Degussa Antwerpen NV tot de grootste vestigingen van Evonik Industries. Klanten uit heel verschillende branches, zoals automotive, coatings, cosmetica, plastics en farma, lopen warm voor onze ideeën. Overtuig jezelf ook op: www.evonik.com/antwerpen. Momenteel zijn wij op zoek naar (m/v)

Als u net, zoals wij, denkt dat het respect voor deze waarden belangrijk is kom dan bij ons ! Wij zoeken m/v:

kaderleden en medewerkers voor onze centra te: Brussel & Waals Brabant, Vlaams Brabant, Antwerpen en Oost- en West-Vlaanderen voor zowel VOERTUIGEN als BOAR. Heeft u de kennis, de capaciteiten en de vereisten zowel op technisch als op taalgebied om te beantwoorden aan één van de verschillende vacatures in één van de twee specialiteiten ? Wij bieden u dan een carrièreplan aan samen met een aantrekkelijk salaris en verdere voordelen. Aarzel niet om ons uw CV te sturen : Centrexperts bvba Dhr. Patrick Sorel Franklin Rooseveltlaan 104/1 - 1330 RIXENSART mail: patrick.sorel@centrexperts.be

Bouwkundig ingenieur

Je bent aanspreekpartner voor alle bouwactiviteiten van de verschillende productieeenheden op onze site. Aanbestedingsdossiers worden door jou opgesteld en je evalueert de ontwerpen en prijsoffertes. Je stelt ook de herstellingsbudgetten op voor het onderhoud van de gebouwen.

Burgerlijk ingenieur (met optie werktuigkunde)

Brussels based concept & design agency Mo Ka is hiring

3D DESIGNER www.moka.be/designer

PROJECT MANAGER www.moka.be/projectmanager

Je optimaliseert de onderhoudsprocessen, voert infrastructuurprojecten uit en ondersteunt de mechanische onderhoudswerkplaats (predictief onderhoud, lastechnieken, enz.).

Ingenieur Keuringsdienst

Als industrieel ingenieur ben je verantwoordelijk voor het organiseren en het uitvoeren van wettelijke keuringen op apparaten en leidingen. Je stelt keuringsprocedures en instructies op en beheert de keuringsrapporten. Ook word je ingezet in onze mechanische werkplaatsen voor lastechnieken en bij diverse onderhoudsprojecten.

Projectingenieur

Als burgerlijk ingenieur werktuigkunde of industrieel ingenieur elektromechanica verricht je gevarieerde projectwerkzaamheden met als doel de technische beschikbaarheid, de productiecapaciteit en de veiligheid van onze chemische productie-installaties te verzekeren en te verbeteren.

Calculator

Je controleert de calculatie en opmetingen van contractoren (hoeveelheden, tarieven, tijden, enz.). Je maakt kostenramingen en zorgt voor maandelijkse en jaarlijkse provisieboekingen bij onderhoudswerken.

Meer informatie? Een uitgebreide omschrijving van deze functies, het verwachte profiel voor deze vacatures en meer bedrijfsinformatie kan je vinden op www.evonik.com/antwerpen.

WERFT AAN (m/v)

Referent kwaliteit

- halftijds

Hoofdverpleegkundige - voltijds

Kijk snel op www.vacature.com voor de functieomschrijving. Contact: - christine.boghmans@valida.be - 02 482 41 99

www.valida.be

Wat er voor jou inzit Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij je ook tal van extralegale voordelen, zoals gratis busvervoer vanuit Antwerpen en omgeving, maaltijdcheques, een aantrekkelijk verzekeringspakket, arbeidsduurvermindering, … Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief en uitgebreid cv naar: Evonik Degussa Antwerpen NV, t.a.v. de HR-afdeling, Tijsmanstunnel West, 2040 Antwerpen of mail naar aanwervingen@evonik.com.

De Punt, broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu Voor een spoedige indiensttreding is Startpunt cvba-vso op zoek naar een

coördinator Startpunt

Startpunt coacht werkzoekenden bij het starten van een zelfstandige onderneming. Naast een 'veilige experimenteerruimte' bieden we de kandidaat-ondernemer ook intensieve individuele begeleiding en ondersteuning via de groepswerking. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werking.

Interesse?

Evonik. Kracht voor vernieuwing.

Voor meer informatie over deze vacature zie: www.depunt.be. Stuur jouw kandidatuur met c.v. vóór 07/11/2010 naar vacatures@depunt.be. Solliciteren kan ook schriftelijk: De Punt, tav Dany Neudt, algemeen directeur, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge. De Punt stimuleert gelijke kansen en diversiteit. We werven aan op basis van vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.


029_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:08:20

VACATURE 30 OKTOBER 2010 Met vestigingen over de hele wereld is SCR-SIBELCO al meer dan 138 jaar pionier op het gebied van de winning en veredeling van kwartszand en andere mineralen. Deze worden ontgonnen in ruim 250 productie-eenheden verspreid over een 35-tal landen. Hoewel SIBELCO actief is in 5 werelddelen, vormen de Benelux-winningsgebieden Mol, Dessel, Lommel, Maasmechelen, Heerlen, Mettet en Maastricht nog altijd de kern van de onderneming. De administratieve hoofdzetel van de Groep bevindt zich in Antwerpen. De operationele diensten Benelux bevinden zich te Mol/Dessel. Hiervoor is SIBELCO Benelux op zoek naar een (m/v):

29

Functie: • U ondersteunt de productieverantwoordelijke in de dagdagelijkse activiteiten teneinde de continuïteit en de kwaliteit van het productieproces te garanderen. • Daarnaast assisteert u bij optimalisatieprojecten en handelt u projecten onder supervisie zelfstandig af. • U werkt nauw samen met de onderhoudsafdeling voor het op punt stellen van het preventief onderhoud, verder ook met het Sales, Logistiek en Labo departement betreffende productieoptimalisatie en klantenleveringen. • In de toekomst zal u tevens ingezet worden in andere productieactiviteiten. Profiel: • U genoot een ingenieursopleiding (mechanica of elektromechanica) en kan al een 3-tal jaren ervaring binnen een productie-omgeving voorleggen. • U bent sterk hands-on, doorzettend en stressbestendig en getuigt van goede leidinggevende skills. • U bent vlot meertalig (NL., Eng., Fr.) en kan goed overweg met de gangbare softwarepakketten. • Korte trips naar het buitenland schrikken u niet af. Aanbod: • Een hoogtechnologische en groeiende onderneming die kansen biedt tot verdere ontplooiing. • Een stimulerende bedrijfscultuur met ruimte voor autonomie en verantwoordelijkheden. •Een competitief salaris evenredig met uw competenties. • Een degelijk en uitgebreid opleidingsprogramma.

Interesse? Stuur uw sollicitatiebrief met cv naar Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs, Gouverneur Roppesingel 81/2A, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels. Tel.: 011 30 13 70 E-mail: jorinde.gijbels@vanhavermaet.be www.motmansvanhavermaet.be

Circuit Zolder bestaat sinds 1963 en is uitgegroeid tot één van de grootste publiekstrekkers en een belangrijke eventground in Vlaanderen. Jaarlijks telt het circuit ongeveer 400 000 bezoekers. Er wordt van maart tot december een indrukwekkende kalender afgewerkt van nationale en internationale sportieve en recreatieve evenementen op het gebied van hoofdzakelijk gemotoriseerde sporten (Menzo 24 Hours of Zolder, FIA Truck Grand Prix, FIA GT3 European Championship, ...) én wielersport (UCI World Cup Cyclocross, Eneco 24 Hours Cycling @ Zolder, BMX-competities, …). Circuit Zolder organiseert verder in eigen beheer en via evenementenbureaus gedurende het hele jaar exclusieve bedrijfsevenementen, hospitality- en sponsoringactiviteiten. Voor de verdere uitbouw van het domein, binnen de context van een uitgesproken duurzame strategie, is Circuit Zolder op zoek naar een (m/v):

toekomstig

COMMERCIEEL DIRECTEUR

instappen als sales manager

Uw functie: u bent verantwoordelijk voor het opmaken en uitvoeren van het verkoopplan met als doel de vooropgestelde salesobjectieven te realiseren. Concreet betekent dit dat u, samen met uw team, instaat voor het aantrekken van al dan niet gemotoriseerde evenementen, het verhuren van de accommodatie in het kader van bedrijfsevenementen, symposia e.d., het uitbouwen van het VIP-gedeelte, het werven van (structurele) sponsors en het creëren van een duidelijke ROI. U volgt de offertes en de cijfers nauwkeurig op en u coacht en ontwikkelt uw 2 directe medewerkers. U rapporteert aan de algemeen directeur.

Uw profiel: u genoot een masteropleiding en u hebt reeds uw sporen verdiend in een commerciële functie, bij voorkeur in een aanverwante sector. Als persoon bent u betrokken en flexibel ingesteld en de netwerker in u ziet overal commerciële opportuniteiten. u beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en Frans) en als manager weet u uw team te motiveren en te enthousiasmeren. Aanbod: u komt terecht in een dynamische omgeving waar u kan groeien in verantwoordelijkheden. Uw aantrekkelijk salarispakket (incl. bedrijfswagen) is in overeenstemming met uw achtergrond en realisaties.

Interesse: Stuur uw sollicitatiebrief met cv naar Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs, Gouverneur Roppesingel 81/2A, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels. Tel.: 011 30 13 70 • E-mail: jorinde.gijbels@vanhavermaet.be Erkenningsnummer: VG. 1560/BO

SAMEN STAPPEN EN ONDERNEM , OPENHEID EN KWALITEITSZORG ENTHOUSIASME. Damiaan elke dag Daar gaan we bij AZ fessionalisme, voor. Door hun pro r verantwoordevoo zin en it ite integr ers ze 1200 medewerk lijkheid maakten on hét aan mi Da AZ van en 90 artsen voor kwaliteitszorg referentiecentrum 2012 verhuizen we f na Va t. kus aan de kenhuis met een zie uw nie naar een totaal . De ideale plek den bed capaciteit van 600 t zin in zorg! me voor iedereen

catures, Voor onze andere va surf snel naar

STAFMEDEWERKER BUDGETBEHEER Functie:

Profiel:

Ons aanbod:

e www.azdamiaan.b Meer details?

Erkenningsnummer: VG. 1560/BO

Productie-ingenieur


030_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:08:28

30ONLINE JOBS IN DE KIJKER VACATURE 30 OKTOBER 2010

Post én Print a Job. Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Vulpia beheert woonzorgcentra in heel België. We staan voor een FREY WILLE is een gerenommeerd goudsmid en email kunstenaar met Oostenrijkse roots die vertegenwoordigd is over de hele wereld met 70 eigen winkels.

Sales Assistants

(m/v)

Ontdek onze organisatie op www.vulpia.be.

BIK Woningen NV is een dynamisch woningbouwbedrijf uit Sint-PietersLeeuw. Zij realiseert 150 à 200 volledig afgewerkte woningen per jaar. BIK Woningen NV maakt deel uit van GroepH.

HR Manager (m/v)

Projectverantwoordelijke

(m/v)

Functieomschrijving

Functieomschrijving

-

Functieomschrijving

U begeleidt stap voor stap de klant tijdens de ontwerpfase van zijn

U bent verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze veeleisende architect en leveranciers.

taken.

Profiel

Profiel

Profiel

Contact:

Contact:

Contact:

Vulpia beheert woonzorgcentra in heel België. We staan voor een

Ontdek onze organisatie op www.vulpia.be.

Junior Accountant (m/v) Functieomschrijving

buizen voor de metaalverwerkende industrie. Om onze uitbreiding in

Operations Manager

West-Vlaanderen.

Vertegenwoordiger (m/v)

(m/v)

Functiebeschrijving productie wordt gerealiseerd en staat in voor de dagelijkse

boeken van aankoopfacturen en de periodieke afsluiting. U rapporteert aan de Business Controller.

Profiel

Sanicomfort NV is een groothandel in sanitair en centrale verwarming

Functieomschrijving U bent verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van onze klantenportefeuille en onderhoudt de relaties met de bestaande samenwerking met de binnendienst.

opleiding en optimale bezetting. Profiel U hebt een masterdiploma op zak en kunt terugblikken op

Profiel U hebt een passie voor verkoop en bent een geboren onderhandelaar met goede communicatieve vaardigheden en technisch inzicht en stelt zich op als teamplayer.

Contact: sigrid.vanbelle@saey.com www.saeysteel.be

Contact:

Contact: hilde.delrue@sanicomfort.be www.sanicomfort.be

Vulpia beheert woonzorgcentra in heel België. We staan voor een

buizen voor de metaalverwerkende industrie. Om onze uitbreiding in

BIK Woningen NV is een dynamisch woningbouwbedrijf uit Sint-PietersLeeuw. Zij realiseert 150 à 200 volledig afgewerkte woningen per jaar. BIK Woningen NV maakt deel uit van GroepH.

Technisch Commercieel Medewerker

Verantwoordelijke technieken

(m/v)

Functiebeschrijving U onderhoudt nauwe contacten met onze klanten en zorgt voor een technische vertaling van hun wensen naar onze productie-

(m/v)

Functieomschrijving

Ontdek onze organisatie op www.vulpia.be.

Dossierbeheerder HR (m/v) Functieomschrijving

aan de klant en de opdrachten aan aannemers en leveranciers op.

uitwerking van de technische dossiers. Profiel U hebt een bachelor of master opleiding genoten in een technische en technisch inzicht bij het lezen van plannen is uiterst belangrijk. Contact: sigrid.vanbelle@saey.com www.saeysteel.be

Profiel

Profiel

nauwkeurig en volgt de innovatieve ontwikkelingen in de technische uitrusting van een woning. Contact:

Kijk voor de uitgebreide functieomschrijvingen op

Vacature.com Extra impact voor uw online vacature? Contacteer Anke Blommaert op 02/482.03.45 of anke@vacature.com

Contact:


031_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_VMGinside-QXP8 28/10/10 20:26 Page 31

VACATURE 30 OKTOBER 2010

31

Derveaux Select, gelegen te Gent, ondersteunt klanten in binnen- en buitenland met de rekrutering en selectie van nieuwe medewerkers en de carrièrebegeleiding van interne medewerkers via potentieelbepaling en/of training en coaching. Onze klanten zijn gereputeerde multinationals en KMO’s die allen onze fi losofie volgen dat bedrijven draaien op mensen. Om aan ons groeiend klantenbestand de kwalitatieve service te verlenen die we vooropstellen, zoeken we momenteel ter uitbreiding van ons team een (m/v):

HR ASSISTANT .

.

Je functie: Als HR Assistant zorg je ervoor dat alles in onze kantoren op wieltjes loopt Samen met je collega ondersteun je de consultants met een feilloze procesbewaking van alle lopende procedures Daarbij is je takenpakket uiterst gevarieerd Enerzijds heb je veelvuldig telefonische en e-mail contacten met kandidaten, klanten en leveranciers en zorg je voor een warm onthaal van onze bezoekers Anderzijds rekenen we op jouw administratieve skills voor de opmaak van offertes en rapporten en een perfect agendabeheer Met je vlotte pen schrijf je mee aan advertenties, syllabi en webteksten.

.

.

.

.

Je profiel: Na je hogere opleiding (Master in de Romaanse of Germaanse talen, vertaler-tolk, communicatiewetenschappen, …) sta je klaar voor de eerste stappen in het werkveld Heb je al ervaring in een selectiekantoor, uitzendkantoor of op een personeelsafdeling, dan is dit mooi meegenomen Je gaat moeiteloos om met de meest uiteenlopende organisatorische en administratieve taken en bent vlot aan de telefoon Je bent goed tweetalig N/F waarbij kennis van het Spaans een extra troef is Je bent proactief, assertief en weet veel ballen tegelijk in de lucht te houden Het Office-pakket heb je goed onder de knie en je werkt uiterst nauwkeurig Het spreekt voor zich dat we – gezien de vele contacten – een onberispelijk voorkomen verwachten Liefst woon je in de Gentse regio.

. .

.

.

.

.

.

.

.

Ons aanbod: We bieden je een jarenlange klantenbinding, nationaal en internationaal Dankzij de uiteenlopende sectoren waarin we werkzaam zijn en onze ruime waaier aan op maat gemaakte diensten, is afwisseling één van onze grootste troeven Reken daarbij de boeiende contacten met klanten en kandidaten Een aangename en vlot bereikbare werkplek (gelegen in Gent, geen zenuwslopende files), een stimulerende omgeving en gedreven collega’s maken deel uit van je toekomstige leefwereld.

www.derveaux-select.be

.

.

Rekrutering & Selectie

Training & Coaching

Outplacement

VG.185/B

Wil je met ons kennismaken? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, met vermelding van je gsm-nummer, naar jobs@derveaux-select.be Je kan ook faxen op 09 225 30 08 of schrijven naar Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent. Voor alle bijkomende informatie kan je terecht op 09 223 50 36.

.

DFDS A/S vormt één van Europa’s grootste maritieme transportnetwerken voor passagiers- en vrachtvervoer en telt 6000 medewerkers, 63 schepen en een jaarlijkse omzet van € 1.5 miljard. De groep is opgedeeld in DFDS Seaways (passagiers- en vrachtferry’s) en DFDS Logistics (weg-, spoor- en containeractiviteiten). Het Gentse kantoor (voormalig Halléns) dat gespecialiseerd is in multimodaal transport op de noord – zuid as (van Kirkenes tot Gibraltar) is ter versterking van haar team op zoek naar volgende enthousiaste collega’s (m/v): www.dfds.com / www.hallens.be

ACCOUNT MANAGER

TRANSPORTPLANNER

UW FUNCTIE

UW FUNCTIE

Als Account Manager bouwt u het klantenbestand in België verder uit door intensieve prospectie. U onderhoudt tevens de bestaande klantenportfolio. U verhoogt de naamsbekendheid van DFDS Logistics, u maakt offertes op, u staat in voor de opvolging ervan, en u gaat langetermijnrelaties aan met uw klanten. Verder bent en blijft u op de hoogte van marktevoluties en –spelers en werkt u nauw samen met de andere afdelingen. U rapporteert aan de Sales Manager.

U staat als internationale Transportplanner samen met uw collega’s in voor de dagdagelijkse planning van een 100-tal wagens die u nauwgezet opvolgt, en tevens ook administratief verwerkt. Hierbij besteedt u aandacht aan combinatiemogelijkheden en klantenverwachtingen, zonder de kosten uit het oog te verliezen teneinde een zo rendabel mogelijke planning te maken. Daarbovenop zoekt u indien nodig extra capaciteit om aan de vraag en verwachtingen van de klanten te voldoen. U rapporteert aan de Planning Manager.

UW PROFIEL UW PROFIEL • • •

U bent een echte hunter met oog voor opportuniteiten die op zoek gaat naar rendabele business, en u onderhandelt op alle niveaus U heeft 5 tot 10 jaar ervaring in een commerciële functie binnen transport Kennis van de Scandinavische markt is een troef

• • •

U bent kritisch ingesteld en stressbestendig alsook commercieel en servicegericht U heeft 3 tot 5 jaar ervaring in een internationale plannersfunctie. RORO-ervaring is een pluspunt Geografische kennis van de Benelux en Frankrijk alsook van wettelijke richtlijnen is noodzakelijk

CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER

FINANCIAL ANALYST

UW FUNCTIE

UW FUNCTIE

Als Customer Service Medewerker staat u dagelijks in contact met klanten. U beantwoordt hun vragen met de nodige commerciële flair en gaat de haalbaarheid ervan na. U vormt de draaischijf tussen de verschillende afdelingen (sales, operations, …) en de zusterbedrijven. U verwerkt boekingen en staat in voor de volledige transportopvolging (import, export, transport, verscheping, …), evenals voor de bijhorende administratie. Tevens bereidt u de facturatie voor. U rapporteert aan de Customer Service Manager.

U staat als Financial Analyst in voor transportanalyses en rentabiliteitsstudies. U verzorgt de budgetopmaak alsook forecasts en scorecards voor de verschillende afdelingen. Hiertoe verzamelt u de gegevens bij de respectievelijke departementen. Verder bent u verantwoordelijk voor business controlling. U interpreteert de resultaten en koppelt er initiatieven en acties aan. U rapporteert aan de Financial Manager. UW PROFIEL

UW PROFIEL • • •

U bent een flexibele, commerciële doorzetter U heeft een eerste werkervaring van 2 tot 3 jaar ADR-kennis is een pluspunt

• • •

U genoot een masteropleiding in een economische richting of bent gelijkwaardig door ervaring U bent kritisch ingesteld en beschikt over een logisch redeneervermogen. U bent stressbestendig en dynamisch U heeft 3 tot 5 jaar ervaring in audit of operationele business controlling

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Transport, Logistiek en Automotive Bikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen

I have a dream

hrm@deputter-co.com

F: +32-3-320.87.80

Martin Luther King DSULRULEH

www.deputter.co

W.RS.146

Een aantrekkelijk salaris in functie van kennis en ervaring aangevuld met extralegale voordelen. Voor de Account Manager voorzien wij tevens een representatieve bedrijfswagen Een uitdagende functie in een groeiend internationaal bedrijf met toekomstmogelijkheden

VG.171/B

• •

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

WIJ BIEDEN

SPIDER CONCEPTS.EU

U bent IT-minded en kan goed overweg met de hedendaagse IT-tools? U drukt zich vlot uit in het Nederlands, Frans en Engels? Of eventueel – als troef – in het Duits of Spaans? U beschikt over een bachelordiploma of u bent gelijkwaardig door ervaring? U bent kritisch en commercieel ingesteld en u werkt zelfstandig? Dan bent u de ideale kandidaat om ons team te vervoegen! Voor meer informatie kan u terecht op www.deputter.co/jobshop


032_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:08:56

32

VACATURE 30 OKTOBER 2010

VIA-SOC is het paritair beheerd controleorgaan van de autobusbedrijven die werken in opdracht van De Lijn. De Lijn heeft Via-Soc belast met het toezicht op de naleving van de sociale reglementering bij haar onderaannemers. De raad van bestuur van Via-soc bestaat uit vertegenwoordigers van de bedrijven die rijden voor rekening van de Vlaamse Vervoersmaatschappij en van de representatieve werknemersorganisaties.

Externe auditor

Management Assistant

die discretie hoog in het vaandel draagt

PROFIEL: Je hebt relevante ervaring in een administratieve supportfunctie bij voorkeur in een

Contactueel en integer. Je bezoekt jaarlijks een aantal vervoersbedrijven die voor De Lijn rijden. Je oefent controle uit op de naleving van de CAO’s in die bedrijven, m.a.w. je analyseert loonfiches en prestatiebladen en vergelijkt deze met de uitgevoerde diensten. Je maakt van elk bezoek een rapport waarin opmerkingen en vereiste correcties zijn vastgelegd. Je brengt verslag uit aan de vervoerder en rapporteert aan de verantwoordelijke van Via-soc. Diplomatisch en daadkrachtig. Je hebt minimaal een graduaatniveau en een relevante werkervaring binnen een financiële en/of administratieve omgeving. Je bent erg contactvaardig en vindt ethische waarden en normen erg belangrijk. Je werkt gestructureerd, planmatig en analytisch. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en houdt eveneens van werken in nauw teamverband.

ONS AANBOD:

Via-soc biedt je een fijne job waar je veel contact hebt met ondernemers, De Lijn en de syndicale organisaties. Een doorgedreven opleiding in de sectorale en intersectorale sociale reglementering. Een grote autonomie en een fijn team om in te werken. Daarnaast biedt Via-soc een competitief loon met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

FUNCTIE: Je fungeert als rechterhand van de zaakvoerder en verleent administratieve ondersteuning de facturatie, behandelt de inkomende en uitgaande correspondentie en bereidt meetings voor.

contacten met klanten, sollicitanten en leveranciers.

Reageren kan per brief naar Via-soc : Metrologielaan 6 - 1130 Brussel t.a.v. de personeelsverantwoordelijke.

INTERESSE?

ebrief en cv naar Stuur je motivati of naar e ri.b rio ap @ en ko

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

aangevuld met extralegale voordelen.

en Maes, A Priori, t.a.v. Ko , 3200 Aarschot, 15 t aa str uis Gasth . 38 18 57 tel.: 0497

Tonickx nv: “The leader of the unbranded brands”, levert op vandaag een eigen collectie aan de belangrijkste internationale spelers op de markt van actuele en commerciële damesmode. Tonickx heeft zowel het productontwerp & de styling, als de productie in eigen handen, waardoor catwalk-trends heel snel worden omgezet naar commerciële producten. Hierdoor realiseren we op vandaag een omzet van 18M€ en 1,5 miljoen dameskledingstukken per jaar.

Sales Assistant / commerciële binnendienst (m/v) Je bent verantwoordelijk voor het sturen en opvolgen van de volledige order van zodra de deal vanuit Sales binnen is. Vanaf dat moment ben je voor Tonickx het voornaamste contact met die klant. Je verzamelt alle info bij Sales of bij de klant zodat het order in ons IT systeem kan vervolledigd worden. Je onderhandelt met de toeleveranciers zodat alle stoffen, accessoires en benodigdheden tijdig, kwaliteitsvol en aan de juiste prijs geleverd worden. Indien nodig ga je op zoek naar volwaardige alternatieven. Commercieel hebt u steeds oog voor mogelijke vervolgorders en je stimuleert extra verkoop bij uw klanten waar mogelijk. Je bezit minstens een bachelor diploma en hebt reeds een aantal jaar ervaring als sales en/of aankoop assistente. Je bent vlot meertalig (Ned/Fr/En), aangevuld met een degelijke kennis Duits. Andere Europese talen zijn altijd welkom. Ervaring met stoffen of met de kleding of confectie branche is meegenomen.

Modelist - Patroonma(a)k(st)er / ervaring in dameskledij (m/v) Je werkt samen met onze stylingafdeling en onze stiksters voor het ontwerpen en maken van onze collectie. Je hebt ervaring met het uittekenen van patronen direct op computer, vertrekkende van een basismodel of een schets gemaakt door de styling afdeling. Je bezit bij voorkeur een confectie opleiding of je hebt ervaring met hoe een stuk technisch afgewerkt wordt. Kennis van patroonontwerp (bv systeem Roose) en gedegen kennis van CAD systeem (bv.Lectra) is onontbeerlijk. Je kan een aantal jaar ervaring voorleggen in de confectiewereld als patroontekenaar. Belangrijk is dat je inzichtelijk kunt werken om zo de productiehaalbaarheid van je ontwerpen te evalueren en bij te sturen. Vertrouwdheid met textielwaren of andere competenties inzake confectie zijn een extra troef. Aanbod: Een creatieve job waar je als modeliste niet enkel tekent met de beste tools, maar zelf persoonlijk meewerkt aan de creatie van onze heel modieuze damescollectie. Als sales assitant heb je zelf dagdagelijks contact met je internationale klanten en leveranciers. Je komt terecht in een actieve en informele werkomgeving, waar je snel op elke opportuniteit moet inspelen. Begin 2011 verhuizen wij naar een ruime nieuwbouw op “Evolis”-park te Kortrijk. Interesse: Stuur je sollicitatie met CV naar stefaan@tonickx.com www.Tonickx.com – 056/73.71.71 – Kortrijkseweg 49 Beveren-Leie 8791 (Waregem)

6;3 4DI@ !.@I@GOR" .%9% $ -INQ@LK .L<I>C# B@P@MNDB? N@ *()' 5@GM@G@# 3@@N=@LBG<<I )- SJ@FN PJJL C<<L M<G@M <A?@GDIB @@I+

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


033_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:10:23

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Innovatief, succesvol en klantgericht, dat is Vaillant. Vandaag ontwikkelen we de technologie van morgen. Enthousiaste en tevreden medewerkers zijn een belangrijke schakel in dat proces. Daarom investeert Vaillant in opleiding en krijgen onze medewerkers alle ondersteuning. De Vaillant Group is Europees marktleider in verwarmingstechnologie en hernieuwbare energieën en telt wereldwijd meer dan 12.000 personeelsleden. In België is Vaillant meer dan 60 jaar actief. Om onze continue groei te ondersteunen, kijken we uit naar twee:

Vertegenwoordigers Regio Antwerpen & regio Zuid West-Vlaanderen

Job Het intensief onderhouden van de contacten met de verwarminsinstallateurs en groothandels in uw streek. Het organiseren en bijwonen van seminaries, beurzen en incentives voor deze doelgroep. Dit alles met als doel een omzetgroei in uw regio. Profiel Hoger technische opleiding of gelijkwaardig door ervaring Ervaring in de verwarmingsbranche is een voordeel Passieve kennis van de tweede landstaal en Engels of Duits Commercieel, dynamisch en ondernemend Ons aanbod Uw komt terecht bij een marktleider in een dynamische verkoopsploeg. Ons verloning is sterk boven het gemiddelde met tal van extra legale voordelen eigen aan een internationale groep. N.V. Vaillant S.A. t.a.v. Mevr. Christine Bollaerts - HR Manager Golden Hopestraat 15 B-1620 Drogenbos Tel. 02/334 93 00 Fax 02/334 93 19 www.vaillant.be jobs@vaillant.be

33

Van Looveren in Oelegem is een familiaal bedrijf, sinds 1948 gespecialiseerd in de behandeling van tuinbouwglas en –kunststof in al zijn aspecten. Met 20 medewerkers realiseren zij op 18.000 m2 bedrijfsterrein volledig autonoom een overslagvolume van 300 ton per dag, met de garantie voor een perfecte service aan tuinders, serrebouwers en voorlichtingsbedrijven. Momenteel zijn zij op zoek naar een m/v:

LOGISTIEK VERANTWOORDELIJKE Planning / magazijn Functie: Na een zeer grondige en intensieve opleiding stem je de volledige goederenstroom tussen het magazijn en de werven optimaal af. Daarbij maak en volg je de overeengekomen afspraken met de klant op, en zorg je voor de sluitende planning van externe transporteurs, chauffeurs en magazijnmedewerkers. Ook de bijbehorende administratie neem je voor je rekening, met behulp van een volledig geautomatiseerd systeem. Parallel coördineer je de vlotte werking van het magazijn door de taken te verdelen, te zorgen voor de optimale magazijnindeling en de kwaliteitscontrole. Profiel: Je genoot een hogere opleiding en koppelt sterke administratieve vaardigheden aan een praktijkgerichte doe-mentaliteit. Je bent in staat om zeer accuraat met cijfers om te gaan, en tegelijk zowel intern als extern vlot te communiceren en leiding te geven aan je medewerkers. Organiseren zit je in het bloed en zelf een handje toesteken in het magazijn op drukke momenten neem je er graag bij. Je beschikt over de nodige maturiteit en houdt ervan om eindverantwoordelijkheden te krijgen. Tot slot spreek je een mondje Frans en Engels. Aanbod: Een afwisselende spilfunctie in een stevige kmo met familiale werksfeer en grote betrokkenheid. In een team van gedreven collega’s ontvang je in ruil voor jouw inzet een aantrekkelijk loon, aangevuld met extralegale voordelen. Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar vanlooveren@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz. erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

‘MEET CHARLES LANDRY’ DONDERDAG 18 /11/2010 OM 19.30 UUR

Faculteit Economie en Bedrijfskunde Tweekerkenstraat 2 9000 GENT OUT-OF-THE-BOX/CREATIEF DENKEN OM DE PROBLEMEN OP TE LOSSEN. Wat belangrijk is - zegt Landry - is dat een stad, een gebouw, een plek, een ruimte nieuwsgierigheid opwekt. Evenzo is het van belang dat een organisatie de nieuwsgierigheid van zijn medewerkers opwekt. Je moet de juiste (fysieke en mentale) ruimte bieden zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Dan pas ga je ze richting geven. Vaak is het andersom: creatieve plekken krijgen eerst hun richting, hetgeen de creativiteit smoort. Landry onderzoekt al 20 jaar welke elementen in de stad en bebouwde omgeving en welke elementen in de manier waarop mensen in de stad met elkaar omgaan en innoveren, de creativiteit bevorderen. In 1978 stichtte hij Comedia, een gerenommeerd Europees consultancyagentschap dat werkt rond creativiteit, cultuur en stedelijke verandering. Landry helpt steden hun potentieel te vergroten door hun verbeelding te prikkelen en hen aan het denken te zetten. Landry kreeg o.a. opdrachten van Bilbao, Manchester, Maastricht, Penang, Shenzhen …Hij is de auteur van boeken als:‘The Creative City: A Toolkit for Urban Innovators, The Art of City Making, The Intercultural City … Zie ook: www.charleslandry.com Laat u meeslepen in dit enthousiasme en kom samen met hem ‘creatief meedenken’ in een boeiende dialoog. Lokaal denken in een geglobaliseerde wereld : de aanloop naar het 29e VWECongres....

Glokaal beleid in Europa

LOKAAL BELEID VOOR EEN GLOBALE MARKT: CONCURRENTIE OF COÖRDINATIE BINNEN DE EU? Inschrijven via www.vwec2010.be - Kostprijs 25 euro In samenwerking met :


034_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:11:04

34

VACATURE 30 OKTOBER 2010

VLERICK update

Informeert u over opleidingen, activiteiten en onderzoek

Al gehoord van de Vlerick Leadership Day? Wees erbij op 25 november 2010 in Gent!

Tijdens Vlerick Leadership Day, een eendaagse conferentie, krijgt u... een mooie balans van theorie en praktijk inspirerende en toepasbare cases over leiderschap ideeën die u verbazen, ontroeren en die blijven nazinderen laatste nieuwe trends netwerkmogelijkheden met mensen die u anders niet ontmoet concepten die aanspreken, provoceren! Voor alle leidinggevenden die op een creatieve en innovatieve manier baanbrekend werk willen verrichten binnen hun afdeling en organisatie!

Informatie en inschrijving: www.vlerick.be/leadershipday

Don’t miss the 4th edition of the

Vlerick Finance Academy 17 November, Gent! During this day you can expect: An update in only 1 afternoon about some hot accounting & finance topics Share and interact with peers Learn more from academics and business men, experts and CFO’s experiences Extend your personal network

For the accounting & finance community in a very broad sense: financial managers, accountants, controllers, financial analysts, business development officers,etc.

All conference details & registration on: www.vlerick.com/financeacademy New! Discover our online platform that turns research insights into business ideas

Register for free and join our online community today! http://knowledge.vlerick.com


035_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:07:01

VACATURE 30 OKTOBER 2010

35

Saint-Gobain Isover in Kallo is wereldmarktleider op het gebied van isolatie met minerale wol. Ze produceert en commercialiseert glaswol en glasvlies voor thermische, akoestische en brandveilige isolatietoepassingen en maakt deel uit van de Franse multinational Saint-Gobain. Deze groep, aanwezig in meer dan 50 landen, is met meer dan 200.000 werknemers de grootste aanbieder van bouwmaterialen ter wereld en marktleider in al haar activiteiten. Voor de verdere uitbouw van de ISOVER aanwezigheid in de passieve bouwsector zoeken zij volgende professional (m/v):

Drukkerij Lannoo te Tielt met 130 medewerkers, is toonaangevend in de realisatie van boeken, brochures, jaarverslagen, agenda’s, kalenders en tijdschriften. Lannoo mag een brede waaier van bedrijven en organisaties tot haar klanten rekenen, waaronder uitgeverijen en topbedrijven in binnen- en buitenland. Wij bieden onze klanten een kwalitatief hoogstaande full service (ontwerp, premedia, druk, afwerking en distributie). Ook op gebied van databasemanagement spelen wij een belangrijke rol. Competente medewerkers, de modernste technologieën en integrale kwaliteitszorg staan daar borg voor. Sinds 1909 organiseren we ons permanent om aan de top te blijven presteren en te groeien.

TECHNISCH SPECIALIST PASSIEF BOUWEN

Ter versterking van ons sales team zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding volgende kernmedewerker (m/v):

ACCOUNT MANAGER

voor de marketingafdeling

Uw functie

Functie: Als dé centrale specialist in een dynamisch team ondersteun je projecten ‘Passief Bouwen’ op technisch vlak en geef je advies om deze in goede banen te leiden. Daartoe sta je continu in contact met de diverse professionals in de bouwwereld - ook af en toe ter plaatse op werven. Met je kennis en praktijkervaring stuur je de ontwikkelingen en activiteiten in de juiste richting. Kortom, een technische uitdaging met een interessante commerciële/marketing insteek. Je werkt nauw samen met het sales en marketing team, je pikt nieuwe tendensen op in de markt op en vertaalt die naar opportuniteiten voor ISOVER. Je staat in voor de optimale ondersteuning met betrekking tot documentatie, beurzen, enz. en rapporteert aan de Marketing Manager.

U bent verantwoordelijk voor de uitbouw van een eigen klantenportefeuille. U draagt bij aan onze groeistrategie door ons dienstenpakket bij belangrijke prospects te introduceren in binnen- en buitenland. U bouwt met hen een langetermijnrelatie op en wordt hierbij gesteund door het sales supportteam dat u op alle terreinen bijstaat met professioneel advies. Dankzij uw brede bagage weet u zich snel in te werken in het specifieke domein van drukwerk en advies rond communicatiebeleid.

Uw profiel U genoot hogere studies. Een verkoopervaring in de grafische sector of in een business-tobusiness omgeving geniet de voorkeur. Tweetaligheid is een must. U bent een doorzetter, uitermate relatiebekwaam en bovenal een professional. U hebt een uitgesproken interesse in en affiniteit met de wereld van de grafische communicatie en het boek. Strategisch denken en business development dagen u uit.

Profiel: Je genoot een hogere opleiding en beschikt over gespecialiseerde technische kennis van passief bouwen. Relevante praktijkervaring kan je hierbij eveneens goed van pas komen. Voorts hou je ervan om zelfstandig en goed georganiseerd te functioneren en werk je graag proactief. Met jouw professionaliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden kan je bovendien goede relaties onderhouden, zowel intern als extern.

Ons aanbod U bekleedt een sleutelfunctie in een vooraanstaand familiaal bedrijf met een dynamische, informele werksfeer. U krijgt de mogelijkheid om u in te werken en uzelf waar te maken binnen de organisatie. Een concurrentieel salarispakket met bedrijfswagen vervolledigt dit aanbod.

Aanbod: In deze uitdagende en toekomstgerichte functie krijg je volop de mogelijkheid om de afdeling uit te bouwen en mee de koers uit te zetten voor de toekomst. Je komt terecht in een professionele, stimulerende en dynamische werkomgeving. Je mag rekenen op een aantrekkelijk salaris, met extralegale voordelen en een representatieve bedrijfswagen.

ISO 9001, ISO 14001, EMAS, FSC, PEFC

838959

Interesse

Stuur uw brief met CV en pasfoto naar: Drukkerij Lannoo nv, Kasteelstraat 97, 8700 Tielt, t.a.v. Mevr. Ann Vandommele, tel. 051 42 42 11, fax 051 40 70 70, ann.vandommele@lannooprint.be Kandidaturen worden vertrouwelijk behandeld.

Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar isover@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz.

w w w. lannooprint. com

erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

Groep Van de Velde ontwerpt, produceert en distribueert luxelingerie en badmode onder de merknamen Marie Jo, Marie Jo L’Aventure, Marie Jo Intense, PrimaDonna, PrimaDonna Twist, Andres Sarda en Sarda by Andres Sarda. Wij realiseren wereldwijd een omzet van 140 mio € (2009), zijn beursgenoteerd en stellen meer dan 1.200 medewerkers te werk. Onze hoofdzetel is gevestigd in Schellebelle (omgeving Wetteren). Ter versterking van het Brand Team PrimaDonna te Schellebelle zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v)

Materiaal Ingenieur Per merk staat het Brand Team in voor de ontwikkeling van de collectie. Dit team bestaat uit stylisten, een materiaalingenieur, modellisten en een productie-ingenieur en wordt geleid door de Brand Design Manager. In het team PrimaDonna ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het vinden van geschikte materialen: voornamelijk elastische stoffen, broderie en kant. Dit omvat kostprijs, kleur, technische eigenschappen… In samenspraak met het team definieer je de ontwerpparameters van de materialen. Je bent verantwoordelijk voor de administratieve opvolging en ontwikkeling. Je staat dan ook in nauw contact met de leveranciers (levering prototype materialen, technische fiches …). Je maakt kostprijssimulaties tijdens de ontwerpfase.

Profiel

Je hebt een diploma hoger onderwijs (textielingenieur, productontwikkeling…) en hebt ervaring in een gelijkaardige functie. Je werkt planmatig en toont logisch inzicht. Je kan zelfstandig werken en werkt graag in teamverband. Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels (kennis van Duits is een pluspunt).

Vanuit de hoofdzetel te Schellebelle wordt, in samenwerking met locale partners, het HR-beleid en de payroll voor de internationale groep Van de Velde (10 landen) gecoördineerd.Wij willen dit team versterken met (m/v)

Talent & Development Specialist De groep Van de Velde gaat voor een strategisch beleid gedragen door een winnende en faire cultuur, waarin prestaties, openheid, ambitie, verantwoordelijkheidszin, wendbaarheid en respect centraal staan. Het wordt jouw taak om deze cultuur verder te vertalen in de HR-systemen binnen onze internationale organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een doelgericht en motiverend performance-, talent- en developmentmanagementsysteem. Je werkt ook actief mee aan andere HR-projecten, zoals loonbeleid, organisatieontwikkeling,… Je maakt deel uit van het HR-team en rapporteert aan de HR-director.

Profiel

Stuur je sollicitatie en curriculum vitae naar: Van de Velde NV - ter attentie van de personeelsdienst Lageweg 4 - 9260 Schellebelle tel. 09 365 21 00 - fax 09 365 21 66 email vacature@vandevelde.eu www.vandevelde.eu

Je hebt enkele jaren ervaring met performance & development management (training, development, competentiemanagement, performancemanagement), bij voorkeur in een internationale corporate HR-omgeving. Je hebt een Masterdiploma (bij voorkeur in een menswetenschappelijke of economische richting). Je kan HR concepten ontwikkelen en vertaalt die vlot naar de business toe. Omdat we in een internationale context werken, is het een must dat je meerdere talen spreekt (Nederlands, Frans, Engels, Duits).

Uitgebreide jobbeschrijvingen vind je terug op onze website

www.vandevelde.eu/jobs


036_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:07:11

36

VACATURE 30 OKTOBER 2010

De farmaceutische groothandel Febelco in Sint-Niklaas (www.febelco.be) is, met een omzet van meer dan 1,3 miljard euro en een permanente voorraad van 42.000 verschillende producten, de belangrijkste bevoorrader van zelfstandige apothekers in België. Met de nieuwste informaticatechnologie realiseert Febelco vanuit negen vestigingen een marktaandeel van meer dan 50 % in Vlaanderen en een belangrijke marktgroei in Wallonië. Febelco en zijn dochterondernemingen tellen momenteel ongeveer 1.000 medewerkers.Wegens uitbreiding zijn wij, voor onze administratieve hoofdzetel te Sint-Niklaas, op zoek naar een (m/v):

SENIOR .NET DEVELOPER Functie: Je staat mee in voor het design, de ontwikkeling en oplevering van .NET-oplossingen voor ingewikkelde bedrijfsprocessen. Onze inhouse ontwikkelde toepassingen zijn cruciaal voor de goede werking van onze 9 geautomatiseerde vestigingen met een 500-tal eindgebruikers en voor een optimale service aan zo’n 3.000 klanten. Als ervaren .NET’er analyseer, ontwikkel en implementeer je diverse projecten door gebruik te maken van de meest recente technologieën. Bovendien zal je deel uitmaken van een professioneel en gemotiveerd team dat continu vernieuwingen introduceert. Profiel: .NET heeft voor jou geen geheimen meer. Je kan de nodige ervaring voorleggen met .NETapplicaties (Framework 3.5). Daarnaast heb je voldoende bagage inzake het ontwikkelen van Windows Form-applicaties (Smart Client) en het schrijven van unittesten. Verder kan je terugvallen op een doorgedreven inzicht van .NET Framework, SQL-server 2005-2008 (queries, tools, DBA skills), NHibernate, WCF, Domain Driven Design (DDD) en IIS. Verder ben je vertrouwd met Reporting Services of Crystal Reports. Als uitgesproken teamspeler besef je dat intensief samenwerken aan de basis ligt van de beste resultaten. Sociaal, communicatief en leergierig, maar ook analytisch en creatief zet je al je kennis en ervaring in om je projecten samen met een hecht team van zo’n 15 gedreven IT-specialisten tot een goed einde te brengen. Aanbod: In dit alsmaar groeiend Belgisch bedrijf krijg je de nodige verantwoordelijkheden en ruimte om je verder te ontwikkelen, zowel op menselijk als technologisch vlak. Bij deze bijzonder boeiende, nieuwe functie in een stabiele en loyale werkomgeving horen een zeer interessant loon, extralegale voordelen en een comfortabele firmawagen. Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar febelco@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz nv.

ATK, externe dienst voor technische controles, gevestigd te Bonheiden bij Mechelen, is sinds 1962 actief in veiligheidscontroles van technische installaties (o.m. hefwerktuigen, elektriciteit, aardgas & druktoestellen) alsook in milieucontroles. ATK werkt met een integraal kwaliteitssysteem volgens ISO 17020 en is daartoe door Belac geaccrediteerd. Door een kwalitatieve & snelle service te verlenen aan onze klanten, kennen wij een gezonde groei.ATK wil als dynamische KMO haar dienstverlening steeds verder vernieuwen en afstemmen op de vragen van haar klanten. Om de toenemende complexiteit op technisch, administratief & commercieel vlak te beheersen zoeken wij ter versterking van ons directieteam een enthousiaste m/v:

Technical operation manager Uw functie: U stuurt samen met het directieteam (algemeen directeur & afdelingshoofden) de onderneming aan. Daartoe krijgt u na een intensieve training on the job volgende taken & verantwoordelijkheden: • U werkt mee aan het dagelijks efficiënt organiseren van de planning en uitvoering van de controles. Bij onze planning op weekbasis treedt u op termijn op als coördinator. • U wordt verantwoordelijk voor één van onze afdelingen & geeft leiding aan een team van agenten-onderzoekers. Daarbij bent U een spil bij de opvolging van technische procedures & de verslaggeving in het kader van ons integraal kwaliteitssysteem. • U onderhoudt de relaties met de klanten waarvoor u dossierbeheerder wordt & dit zowel op commercieel als technisch vlak. U adviseert onze klanten deskundig door opvolging van regelgeving & technologie in uw vakgebied. • Op termijn introduceert & implementeert u organisatorische en technische verbeteringen. U werkt daarbij nauw samen met de kwaliteitsverantwoordelijke voor de uitwerking van interne procedures en richtlijnen. Uw profiel: • U bent gemotiveerd en gedreven en u weet zich te integreren in een team. • U beschikt over een Master diploma (Burgerlijk Ingenieur of Industrieel Ingenieur) of gelijkwaardig door ervaring. • U hebt ervaring in industrie (mechanica of elektriciteit) of met veiligheids- en milieubeheer. • U werkt nauwkeurig & kunt toch deadlines halen. • U hebt leidinggevende capaciteiten & bewezen competenties op vlak van management en organisatieontwikkeling. • U communiceert vlot met interne & externe gesprekspartners van alle niveaus. • U bent Nederlandstalig met een zeer goede kennis van het Frans. Wij bieden: • Een voltijdse job in een evenwichtig groeiend bedrijf. • Een competitieve verloning. • Uitgebreide extra legale voordelen (firmawagen, verzekeringen, dagvergoeding, ...). • Een collegiale werksfeer met een enthousiaste collega's. • Een schat aan kennis en ervaring. • Mogelijkheid tot specialisatie in technieken of sectoren in functie van uw interesse en ambitie. • Een groene omgeving in Bonheiden. Interesse? We ontvangen je kandidatuur met CV graag via een brief of e-mail: ATK, Mechelsesteenweg 247, 2820 Bonheiden. Tel. 015-55 51 51, e-mail: ko@atk.be, www.atk.be

erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

www.tempo-team.be Bij Tempo-Team werk je om te leven, en niet omgekeerd. Als uitzendkracht of meteen in een vaste job, als arbeider of bediende.

Meteen in een vaste job: Commercieel afgevaardigde, Teamleader distributiecentrum, Sales representative, Account manager, Team coach, ... Of als collega bij Tempo-Team zelf: HR consultant, Office manager.

Waar je ook voor wilt gaan, pluk een job van Tempo-Team!

Alle jobs ontdekken? Afspraak in een Tempo-Team kantoor in jouw buurt of surf naar www.tempo-team.be. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Het is rood en wil je graag ontmoeten. Surf naar onze vernieuwde website www.tempo-team.be en solliciteer online op onze aanbiedingen.

www.bbc.be - VG.599/BUOSAP - B-AA04.043 - TT-10876

Als uitzendkracht: Technisch-commercieel bediende, Administratief assistent, Management assistant, Dispatcher baantransport, Sales assistant, Commercial support officer, Supervisor/Team coach, Helpdesk advisors, Customer service advisors, Sales advisors, ...


037_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:07:11

VACATURE 30 OKTOBER 2010

37

GROEI MET ONS MEE Spar maakt deel uit van de Groep Colruyt. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers van België. Om te blijven groeien, starten we in alle bedrijfsdomeinen nieuwe projecten op. Voor onze Spar-kantoren in Ternat en Heist-op-den-Berg zoeken we: een procesanalist logistiek een procesanalist winkeltoepassingen een procesanalist verkoop een werkvereenvoudiger verkoop De troeven van de job: betrokkenheid Je bent interne consultant die nieuwe bedrijfsprocessen ontwikkelt of bestaande optimaliseert. Je streeft naar maximale efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. van a tot z Je onderzoekt samen met je projectteam alle mogelijkheden, kiest het beste alternatief en implementeert het. variatie Je werkt rond heel uiteenlopende projecten. Denk aan automatisatie, optimalisatie van systemen, procesanalyse en werkpostanalyse.

De farmaceutische groothandel Febelco (www.febelco.be) is, met een omzet van meer dan 1,3 miljard euro en een permanente voorraad van 42.000 verschillende producten, de belangrijkste bevoorrader van zelfstandige apothekers in België. Met de nieuwste informaticatechnologie realiseert Febelco vanuit negen vestigingen een marktaandeel van meer dan 50% in Vlaanderen én een belangrijke marktgroei in Wallonië. Febelco en zijn dochterondernemingen tellen momenteel ongeveer 1.000 medewerkers. Om hun team te versterken, zijn wij momenteel op zoek naar volgende professional (m/v):

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE vestiging Kortenberg Functie: Als commerciële bruggenbouwer knoop je langetermijnrelaties aan met apothekers in de ruime regio Brussel en breid je door prospectie het klantenbestand uit. Je informeert de klanten over marketingacties en bespreekt commerciële en financiële voorwaarden. Verder sta je in voor het debiteurenbeheer, waarbij de interne collega’s je helpen bij een vlekkeloze opvolging van je dossiers. Je bent het gezicht van Febelco en bouwt onze reputatie van klantvriendelijke en betrouwbare distributeur verder uit. Profiel: Een hogere opleiding (of gelijkwaardig door ervaring) vul je bij voorkeur aan met een goede kennis van de farmaceutische (groothandels)markt. Alleszins ben je uiterst klantgericht ingesteld, wat je combineert met een scherp cijfermatig en financieel inzicht. Je hebt een flexibele ingesteldheid, houdt ervan concrete doelstellingen te halen en te overtreffen. Om alle communicatie met de klanten in de regio probleemloos te laten verlopen heb je een zeer goede kennis van het Nederlands en Frans. Je bent bij voorkeur woonachtig in VlaamsBrabant of de Brusselse regio. Aanbod: In dit groeiende Belgische bedrijf krijg je brede verantwoordelijkheden en ruimte om je verder te ontwikkelen. Bij deze bijzonder boeiende functie in een stabiele en loyale werkomgeving hoort een interessant loon, aangevuld met extralegale voordelen en een comfortabele firmawagen.

Lees de uitgebreide functie- en profielomschrijvingen op www.sparretail.be of jobs.colruytgroup.be Je kan er online solliciteren met referentie 604701.

Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar febelco@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz. erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

Het verhaal van de bestuurder en de c -piloot. Op het terrein van employer branding en rekruteringscommunicatie rijdt Universal Communication al jaren op kop. Een heldere strategische visie en het gebruik van de nieuwste media hebben die voorsprong nog vergroot. Onze klanten krijgen een perfect ingereden service, maar ook intern moet ons bureau optimaal draaien. Daarom zoekt onze CEO een (m/v)

Office Manager

met jouw vermogen: iemand die zijn drukke agenda bijhoudt en hem een administratief en organisatorisch steuntje in de rug geeft. Als zijn rechterhand en co-piloot ben je uiteraard zeer nauw betrokken bij het dagelijkse beheer. Hier in ons Hoeilaartse bureau fungeer je ook als aanspreekpunt voor alles wat personeelszaken betreft, en ondersteun je een deel van de credit control en facturering. Relevante ervaring heb je. Je bent bovendien vlot tweetalig (N/F), spreekt een aardig mondje Engels, en bent vertrouwd met Word, Outlook, PowerPoint en Excel. Discretie, stressbestendigheid en organisatietalent ronden je profiel af. Wat de uitdagingen, het zeer aantrekkelijke salarispakket, de bovenwettelijke voordelen en de aangename collega’s betreft: die behoren tot de standaarduitrusting. Stap dus meteen in en stuur je sollicitatie en cv naar marijke.kiekens@uc.be.

www.uc.be

employerbranding & recruitmentcommunication communication


038_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:10:57

38

VACATURE 30 OKTOBER 2010

WIJ HOUDEN VAN KNAPPE KOPPEN. Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws, een neus voor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hun grote voorbeelden en die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis van de zakenkranten De Tijd en L’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector. Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Senior Account Manager (m/v) Business & Corporate Advertising JE UITDAGING • Je bent verantwoordelijk voor de commercialisering van de verschillende media van De Tijd en L’Echo (kranten, magazines, websites, mobiele applicaties, webtv, databases, …) als performant reclamemedium. • Dit doe je door bij bedrijven en hun communicatieagentschappen relaties te ontwikkelen en te versterken. • Je beweegt je onder toonaangevende bedrijven en bent creatief genoeg om met hen op maat gemaakte communicatieoplossingen uit te werken binnen ons rijke merkenportfolio. • Je bent permanent op de markt aanwezig en geeft er intelligente feedback over om onze producten constant bij te sturen. • Je rapporteert aan de sales manager, die je de nodige professionele ondersteuning geeft. JE PROFIEL • Je bent gebeten door business & finance en je wilt je hier continu verder in verdiepen. • Je hogere opleiding, maturiteit, degelijke ervaring in sales en business development en zeer goede algemene ontwikkeling maken dat je als echte professional wordt geaccepteerd. • Je bent resultaatgericht en bereid om te werken met kortetermijnobjectieven. • Je bent zowel ‘hunter’ als ‘farmer’. Hiervoor is verkooptalent een vereiste. • Je hebt minimum 5 jaar relevante sales-ervaring. • Door je gedrevenheid, assertiviteit en contactvaardigheid ben je een aangenaam persoon die in een jong en dynamisch team kan werken. • Je bent 3-talig (NL/FR/E) en je uitmuntend organisatietalent laat je toe om je professionele activiteiten zo efficiënt mogelijk te plannen. WIJ BIEDEN JE Mediafin is een vernieuwend mediabedrijf waar jonge, enthousiaste medewerkers, dankzij de vlakke structuur en directe communicatielijnen, meteen impact hebben op het bedrijfsresultaat. Wij bieden je de mogelijkheid om te werken voor topmerken in het medialandschap. Je krijgt de gelegenheid om actief deel te nemen aan de verdere professionalisering van Trustmedia en kan hiervoor genieten van interne en externe vormingsprogramma’s. Verder garanderen we je een degelijk salaris, conform de mediasector, aangevuld met een bonus, extralegale voordelen, een forfaitaire onkostenvergoeding, een bedrijfswagen, laptop en gsm. Onze kantoren in het inspirerende pakhuis van het Brusselse Tour&Taxis hebben een eigen parkeergelegenheid. INTERESSE? Stuur je cv en begeleidende motivatiebrief naar valerie.tuytschaever@trustmedia.be (02/422.05.07). Onze vacatures vind je ook op www.tijd.be/jobs.


039_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:11:24

GROWTH E

AC C OL

H

O

C

VG.13/BUO - B-AA07.005

Accent Jobs For People NV voert een gelijke kansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht hun sekse, leeftijd, afkomst of handicap.

SI N ESS BU S

COMMERCIELE FLAIR POSITIEVE INGESTELDHEID DOORZETTINGSVERMOGEN PROFESSIONELE UITSTRALING

N

THIS IS ME

E

www.accent.jobs/growth

C CE NT

T

A

AC C

OM JEZELF TE ONTPLOOIEN

C

OL

REDENEN

SI N ESS BU S

O

6

T

39

H

BETAALDE OPLEIDING

N

VACATURE 30 OKTOBER 2010

TRUE LIFE VROUWEN MET AMBITIE Valerie: "Na 6 maanden training werd ik Account Manager"

JA,

IK WIL EEN OPLEIDING OP MAAT EEN EXPERT (M/V) IN SALES WORDEN 6 MAANDEN INTENSIEF BEGELEID WORDEN

SCHRIJF JE NU IN

BEL 0473 887 184 OF MAIL GROWTH@BE.ACCENT.JOBS


040_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:13:39

40

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Werken voor de grootste fabrikant van motoren in de wereld, een unieke kans? Honda Motor Europe in Aalst is een onafhankelijk advies- en coördinatiecentrum voor de Europese activiteiten van Honda. Het centrum heeft drie departementen, waaronder Government Relations. Deze afdeling staat in voor het opvolgen van de internationale technische wetgeving voor de Honda producten en kijkt uit naar een nieuwe medewerker (m/v). Wil jij ons enthousiast team versterken en onze “Power of Dreams” mee helpen waarmaken?

International Environment Regulations Expert Met passie voor techniek en communicatief sterk

Ben jij onze toekomstige collega? • Vanuit je expertrol heb je het voorrecht om als één van de eersten zicht te hebben op de toekomst en wat er beweegt in de boeiende sector van wegvoertuigen. • Het internationale karakter van de onderneming en de regelmatige vergaderingen in het buitenland geven je de kans om internationale contacten uit te bouwen. • Opleidingen, on-the-job training en de ruimte om autonoom te werken in een team van experten bieden je tal van ontwikkelingsmogelijkheden. • Je ontvangt een attractief salarispakket, met inbegrip van groeps- en hospitalisatieverzekering.

Lid van

Gebeten door een boeiende mix van techniek en wetgeving? • Je bent een industrieel ingenieur met affiniteit of specialisatie in voertuigmilieu: uitlaatgassen, geluidsemissies, CO2, fuel efficiency, en LCA zijn je werkdomeinen. • Een vlotte tweetaligheid Nederlands/Engels is een must. Kennis van Frans is een pluspunt. • Je communiceert vlot, je bent een uitstekend netwerker en een gedegen onderhandelaar. • Anderen waarderen je teamgerichtheid en integriteit. • Je bent proactief en ondernemend. • Je bent bereid te reizen. • Ervaring met de internationale en Europese regelgeving is natuurlijk een extra troef.

Meer jobs op

Gemotiveerd om onze “Power of Dreams” te versterken? • Stuur dan snel je cv met bijhorende motivatiebrief naar Ascento, Hilde Goossens, Bellevue 5/5, 9050 Gent of mail naar hilde.goossens@ascento.be

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

www.ascento.be

APK infra & bouw, met vestigingen in Diest, Overpelt, Maasmechelen en Hamme, biedt op gebied van infrastructuurwerken een volledige, geïntegreerde dienstverlening aan samen met 450 enthousiaste medewerkers. Wegens expansie zijn we op zoek naar m/v:

DIRECTOR: SALES & MARKETING FUNCTIE Je werkt een salesstrategie uit met actieplannen die je met je verkoopteam realiseert - bewaakt het proces, van behoefteanalyse, prijszetting tot contractonderhandelingen - stelt een marketingstrategie op met commerciële actieplannen en campagnes die je uitwerkt en opvolgt met externe dienstverleners

PROFIEL Univ. opleiding - ervaring in projectverkoop en marketingcommunicatie - zeer goede kennis van Nederlands, Frans, Engels, Duits - geboren netwerker met uitstekende communicatie- en peoplemanagementvaardigheden - goed in structureren, sturen en opvolgen van sales- en marketingactiviteiten

2 PROJECTLEIDERS: GESTUURDE BORINGEN GLIJBEKISTING FUNCTIE Je hebt autonome verantwoordelijkheid voor verschillende projecten - waakt over de technische realisaties, de budgetten en de planning - staat in voor het leiden van werfvergaderingen en zorgt voor de coaching van arbeiders en onderaannemers - staat in voor de administratieve opvolging en calculaties

PROFIEL Diploma burgerlijk ingenieur of master in de bouwkunde met reeds een aantal jaren ervaring in een gelijkaardige functie - voldoende organisatorische en leidinggevende capaciteiten om grote projecten in goede banen te leiden

BASIS VOOR SUCCES: Goede people skills zijn minstens zo belangrijk als diploma’s. AANBOD: Je wordt tewerkgesteld binnen een toonaangevende firma met een open bedrijfssfeer waarbinnen je de vrijheid krijgt om zelfstandig te werken. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket en je krijgt reële doorgroeimogelijkheden.

BEHEERDER: MACHINE EN WAGENPARK FUNCTIE Je staat in voor de kostenopvolging van onderhoudsopdrachten - stelt onderhoudsprioriteiten - doet het budgetbeheer - zorgt voor aan- en verkoop technische artikelen, machines en voertuigen en optimaal inzetten machines - stuurt team techniekers aan

PROFIEL Diploma industrieel ingenieur of gelijkwaardig door ervaring - relevante leidinggevende ervaring - hands-on mentaliteit

2 ACCOUNTMANAGERS: DUURZAME ENERGIE BOUWMACHINES FUNCTIE Je staat in voor het realiseren van nieuwe businessmogelijkheden - brengt een netwerk van klanten in kaart en legt contacten met leveranciers en bouwheren - adviseert de klanten op technisch-commercieel vlak - sluit contracten af voor totaalprojecten - stelt offertes op

PROFIEL Enkele jaren verkoopervaring in een B2B en/of B2C omgeving - cijfermatig aangelegd en analytisch ingesteld - geeft blijk van professionalisme en beschikt over grote overtuigingskracht - affiniteit met de bouwsector initiatiefnemer met hands-on mentaliteit - goede talenkennis (N/F/D)

WERVING & SELECTIE VIA QUALITY WORK: Stuur vandaag nog jouw sollicitatiebrief en CV naar leen@qjobs.be of naar Quality@work, t.a.v. Leen Pauwels, Gaston Eyskenslaan 7, 3900 Overpelt. Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Voor bijkomende vragen kan je terecht op 011 66 62 43.

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

Zegt een sleutelfunctie met veel internationale contacten je wat? • Je volgt de evolutie van de technische voertuigmilieuwetgeving binnen Europa op de voet. • Je neemt deel aan high level meetings op Europees niveau en bepaalt mee de toekomst van onze producten. • Je rapporteert naar onze hoofdkwartieren in Europa en in Japan. • Je staat in nauw contact met onze R&D afdelingen.


VMG_20101030_41 DOSSIERINDX_Opmaak 1 28/10/10 21:52 Page 41

VACATURE 30 OKTOBER 2010

OOK ONLINE VIND JE 189 JOBS BIJ DE OVERHEID

9 vacature.com/zoeker

41

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

OVERHEID VAN PAGINA 42 TOT 47 Wenst u als onderneming ook aanwezig te zijn in het volgend dossier Overheid van 27 november bel dan Sofie Verbrugghe op het nummer 02/481 15 11. Vacature biedt u wekelijks het ruimste en meest kwalitatieve jobaanbod. Dit overzicht maakt u wegwijs en helpt u de juiste pagina in dit magazine te vinden. Bovendien krijgt u meteen te zien hoeveel functieaanbiedingen elke onderneming online heeft staan op vacature.com.

Nog meer boeiende uitdagingen bij de overheid via Jobpunt Vlaanderen bij De Scheepvaart, OCMW Kalmthout, OCMW Mechelen, Stad Dendermonde en Stad Gent. Kijk vooraan in het Vacature magazine.

APB INOVANT DE LIJN FOD FINANCIEN GEMEENTE DILBEEK GEMEENTE GEETBETS GEMEENTE HOLSBEEK GEMEENTE KOKSIJDE GEMEENTE SCHELLE HUDSON BELGIUM MIVB - STIB OCMW BRUSSEL OCMW OOSTKAMP OCMW ZOUTLEEUW POM ANTWERPEN SELOR STAD OOSTENDE WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

PAGINA ADVERTENTIE

AANTAL FUNCTIES ONLINE

EXTRA INFO ONLINE

s

s

s

pag. 44 pag. 44 pag. 43 pag. 42 pag. 44 pag. 47 pag. 44 pag. 44 pag. 45 pag. 45 pag. 42 pag. 42 pag. 45 pag. 46 pag. 62 pag. 47 pag. 43

1 2 5 3 1 1 1 1 101 4 5 1 1 2 1 1 1


042_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:11:09

42

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Het Openbare Centrum voor Maatschappelijke Welzijn zoekt (m/v):

ANALYSTEN-ONTWIKKELAARS

> Voor de ontwikkeling van de huiselijke datawarehouse onder Cognos 8 en toepassingen van Work Flow onder Lotus Notes > Een belangrijke en algemene informaticacultuur is nodig alsook communicatievaardigheden.

INDUSTRIËLE INGENIEURS

> Oriëntatie electromechanica. Hij/Zij zal de werven van speciale technieken ten laste nemen vanaf het opstellen van het lastenboek tot de opvolging van de vooruitgang van de werken.

TECHNISCHE SECRETARISSEN

> Oriëntatie electromechanica. Hij/Zij zal de werven van speciale technieken ten laste nemen vanaf het deelnemen aan het opstellen van het lastenboek tot de opvolging van de vooruitgang van de werken.

GEMEENTE

DILBEEK

Het gemeentebestuur van Dilbeek organiseert volgende examenprocedures via aanwerving en bevordering met aanleg van een wervingsreserve voor (m/v):

Financieel deskundige (B1-B3) - statutair Taakomschrijving:

verantwoordelijk voor de taken die in het kader van het

de gemeentesecretaris in financiële rapporteringen die door het gemeentedecreet aan de secretaris toegewezen worden (o.m. kasverrichtingen, kasverificaties,

Sportfunctionaris (B1-B3) - statutair

Taakomschrijving:

> Hij/Zij zal de facturatie (RIZIV & residenten / patiënten), de vorderingen en het geschil ten laste nemen van een ziekenhuis / Rust- en zorghuis > Hij/Zij zal ook de facturatie-, toelating-, onthaal- en vervoercel coördineren.

STUDIEGELASTIGDE

> Hij/Zij zal met het opvolgen en analyseren van externe en interne informaties en statistieken (datawarehouse) belast zijn en zal samenstellingnota’s, studies en verslagen van actiënraadgevingen met bestemming van de overheden van het OCMW opmaken.

Volledig beschrijving van de vacatures op www.vacature.be Wij bieden:

Contract met onbeperkte duur > Een permanente vorming en een loopbaanperspectief.

Interesse?

Struur uw kandidatuur, samen met een CV, naar het volgende adres: OCMW van Brussel, Hoogstraat 298A te 1000 Brussel of via mail: mwillimes@ocmwbru.irisnet.be

instaan voor de uitvoering van het beleid inzake sportpromotie

verschillende instanties, beheersorganen en adviesorganen: BLOSO, sportraad, Raad van Bestuur Sport, vzw’s,..

Technisch deskundige gebouwen (B1-B3) - contractueel Taakomschrijving:

ADMINISTRATIEF/FACTURATIE VERANTWOORDELIJKE

e O nz

he aam w k e vakb

d

st van n dien e t n e

anderen

ondersteuning bij de opmaak en de opvolging van dossiers

lastenboeken allerlei (aankoop logistiek materiaal, kleine onderhoudswerken, …)

Voorwaarden: opgenomen in een wervingsreserve die 2 jaar geldig blijft. Diploma: houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau B: ofwel een bachelordiploma, ofwel een einddiploma van het hoger onderwijs van 1 cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs. Bezoldiging: de openbare sector wordt volledig in aanmerking genomen, relevante anciënniteit in de privésector telt voor max. 6 jaar. Extralegale voordelen:

Interesse?

De kandidaten vullen het inschrijvingsformulier in dat terug te vinden is via de personeelsdienst. Bijkomende info en de uitgebreide functiebeschrijving zijn eveneens te bekomen op de personeelsdienst. Kandidaturen dienen tegen uiterlijk 23 november 2010 aan het college van burgemeester en schepenen te worden gericht. bewijs.

WWW.DILBEEK.BE

Het OCMW Oostkamp is een dynamische organisatie met een 140-tal medewerkers. Ouderenzorg is een belangrijke pijler. Voor het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde is het OCMW op zoek naar een (m/v):

directeur woonzorgcentrum aanwerving in statutair verband en aanleg van een wervingsreserve van 2 jaar - voltijds Het vernieuwde woonzorgcentrum Ter Luchte huisvest momenteel 78 en in de toekomst ruim 100 zorgbehoevende senioren. Binnenkort wordt op dezelfde site gestart met de bouw van 30 zorgflats. Je opdracht: Je staat in voor de dagelijkse leiding over alle voorzieningen op de zorgsite Ter Luchte te Ruddervoorde die o.m. een woonzorgcentrum, serviceflats en seniorenwoningen omvat. Je zorgt ook voor een effectieve en efficiënte organisatie zodat een kwaliteitsvolle en betaalbare zorg gegarandeerd wordt. Wij bieden: een aantrekkelijke verloning volgens weddeschaal A1a-A3a (relevante ervaring wordt in rekening gebracht), aangevuld met sectorale vergoedingen en extralegale voordelen. Wij vragen: een masterdiploma of gelijkgesteld diploma in de humane, sociale of (para)medische wetenschappen (volledige lijst op aanvraag beschikbaar) en drie jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie in de sociale of medische sector of een getuigschrift van een managementopleiding. Bijkomende info over aanwervingsvoorwaarden, diplomavereisten en selectie: personeelsdienst (Dieter De Bels), tel. 050 28 82 96, personeel@ocmw-oostkamp.be Interesse? Stuur vóór 24 november 2010 je sollicitatiebrief met cv en afschrift van je diploma, t.a.v. OCMW-voorzitter Herman Himpens naar: OCMW Oostkamp, Dorpsplein 1 te 8020 Oostkamp, personeel@ocmw-oostkamp.be of geef deze documenten af bij het OCMW. We garanderen een discrete behandeling van de kandidaturen.


043_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:07:39

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 30 OKTOBER 2010

weg van water,

43

werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar een (m/v):

VERANTWOORDELIJKE ONTWIKKELING, MOBILITEIT EN GRONDBEHEER statutair - Willebroek weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies op en om onze waterwegen verder uit van voorzieningen voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

Functie: in deze functie speel je een strategische rol bij de verdere uitbouw van het grondbeheer voor onze organisatie. Je geeft ondermeer advies over interessante vestigings- en aankoopmogelijkheden voor W&Z en vormt hierbij de link tussen de cel vastgoed en onze operationele commerciële cellen. Je fungeert als aanspreekpunt voor verschillende partijen en je hebt vele contacten, zowel met diverse overheidsinstanties als met private organisaties. Bij de uitoefening van je taken hou je rekening met alle procedures, wetgeving, regelgeving en de budgettaire beperkingen van toepassing op deze materie. Profiel: je hebt een masterdiploma. Concrete werkervaring op het gebied van transport, logistiek of ruimtelijke ordening vormt een meerwaarde. Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden die je combineert met de nodige diplomatie en tact. Verder ben je proactief in je aanpak en word je door je leergierige en commerciële aanleg het aanspreekpunt op jouw terrein voor de verschillende partijen. Bovendien ben je een enthousiaste teamplayer die zich wil vastbijten in deze materie. Aanbod: een statutaire benoeming mits het voldoen binnen de proeftijd en een brutostartsalaris van € 2 789,78 per maand. W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want we laten jou groeien maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden. Interesse? Voor meer informatie kan je terecht bij Koen Van Hoye, tel. 03 860 63 20. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 7 november 2010.

www.jobpunt.be

Vind je plek bij Financiën De FOD Financiën beheert de middelen die noodzakelijk zijn om aan de collectieve noden van onze samenleving te voldoen. Aan deze dienstverlening werken zoveel disciplines mee, dat je altijd wel een plek vindt waar je capaciteiten het best tot hun recht komen. Je krijgt diverse loopbaankansen aangeboden zodat je zelf je pad kunt uitstippelen, op je eigen ritme. Je bent een specialist of je wordt er een dankzij de vele ontwikkelingsmogelijkheden. Enthousiasme is daarbij een motor die veel in beweging kan zetten. We durven ons engageren en vertrouwen op elkaar. Bij de FOD Financiën zijn we immers collega’s, geen concurrenten. Niveau A Fiscaal beheerders (Selor ANG10816) voor alle masterdiploma’s Niveau B Bachelors: Voor 2011 verwachten we talrijke vacatures, hou www.selor.be in het oog! Meer weten over onze functies? Surf naar www.jobfin.be of www.selor.be


044_GPV1QU_20101030_VMGBI_Opmaak 1 28/10/10 20:45 Page 44

44

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Het gemeentebestuur van SCHELLE zal overgaan tot de aanwerving van een (m/v)

Word een gezicht van De Lijn

Duurzaamheidsambtenaar - dienst Milieu - niveau B - deeltijds (met optie voltijds) - contract onbepaalde duur Voorwaarden: • houder zijn van een HOKT-diploma of gelijkwaardig. Verwacht: • kennis basisprincipes duurzaamheid • vertrouwd met gehele milieuproblematiek • goed kunnen werken met diverse softwarepakketten • wiskundige basiskennis • zeer goede communicatieve vaardigheden bezitten.

projectingenieur hoofd operaties en administratie m/v

Loon (deeltijds): min. bruto maandwedde 1.092,57 euro/ max. bruto maandwedde 1.840,94 euro. Uw kandidatuur, uitgebreid CV, een afschrift van de vereiste diploma’s moeten uiterlijk 10 november 2010 toekomen t.a.v. het schepencollege, Fabiolalaan 55, 2627 Schelle. Voor meer inlichtingen kan u zich wenden tot de personeelsdienst, tel.: 03 871 98 31

in Oost-Vlaanderen

www.schelle.be

Onderweg naar een nieuwe job... De Lijn staat garant voor klantvriendelijk, snel, betrouwbaar, veilig en stipt openbaar vervoer in Vlaanderen. In de provincie Oost-Vlaanderen zorgen 1700 medewerkers, samen met de medewerkers van partnersexploitanten, voor de kwalitatieve invulling van het openbaar vervoer. Voor de entiteit Oost-Vlaanderen wensen we gemotiveerde collega’s aan te trekken die zich aangesproken voelen door een langetermijnwerkrelatie met De Lijn: Voor tewerkstelling in Gentbrugge:

Projectingenieur Met je technische bagage zorg je voor polyvalente ondersteuning bij het realiseren van de verschillende technische en bouwkundige projecten. Je staat tevens in voor administratieve ondersteuning bij het opvragen van offertes en de opmaak van bestellingen, beslissing, en opvolgingsrapportage. Je bent een overtuigd teamspeler die het belang van veelvuldig overleg met collega’s en partners juist inschat. Je bent industrieel ingenieur met bij voorkeur een minimumervaring in een vergelijkbare functie (bouwkunde of elektromechanica). Kennis van milieuwetgeving, wetgeving op de overheidsopdrachten en planningsoftware is een pluspunt. Voor tewerkstelling in Aalst:

Hoofd operaties en administratie Je coördineert, plant en stuurt de werking van de dienst operaties aan met als doel deze op een effectieve en efficiënte manier uit te bouwen. Je treedt op als contactpunt voor bepaalde persoonsgerelateerde zaken. Je beschikt over een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring. Je combineert leidinggevende vaardigheden met een duidelijk mensgerichte instelling en een grondige kennis van communicatietechnieken. We bieden je voor beide functies een competitief loon, interessante extralegale voordelen in een sociale werkomgeving met grote vastheid van betrekking en een gunstige vakantieregeling. Interesse? Neem vóór 22 november 2010 contact met ons op. Je kan ons bereiken via e-mail: flore.vandenbussche@delijn.be, telefonisch: 09 211 96 33 of schriftelijk: De Lijn Oost-Vlaanderen, Brusselsesteenweg 361, 9050 Gentbrugge, t.a.v. Flore Van den Bussche, medewerkster personeelsbeheer. De Lijn werkt aan het bevorderen van gelijke kansen in haar personeelsbeleid. Kwaliteiten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst en nationaliteit.

Gemeente Koksijde

Gemeente Geetbets

Stafmedewerker Cultuur en Erfgoed A1a - A2a

Stafmedewerker (A1a-A3a)

Omschrijving: De stafmedewerker Cultuur en Erfgoed staat in voor het uitvoeren, opvolgen en evalueren van het erfgoedbeleid in opdracht van en in overleg met het afdelingshoofd Cultuur en Jeugd/cultuurbeleidscoördinator. Hij/zij is het aanspreekpunt binnen de gemeente voor particulieren, erfgoedverenigingen, musea, diensten e.a. inzake erfgoedmaterie. Hij/zij coördineert de cel Erfgoed binnen de gemeentelijke organisatie.

Taken zijn onder andere: Algemene leiding en coördinatie van de beleidsdomeinen Algemene Staf, Welzijn van de Burger en Vrije Tijd; vertegenwoordiging van deze domeinen in het managementteam, vervanging van de secretaris bij afwezigheid.

Vereisten: ofwel Master Kunstwetenschappen ofwel Master Architectuur of gelijkwaardig; houder rijbewijs B Info: www.koksijde.be Reageer uiterlijk 15 november. Gemeentebestuur Koksijde Zeelaan 303 - 8670 Koksijde

Vereisten: In het bezit zijn van een universitair diploma (gedetailleerde diplomavoorwaarden: kijk op www.geetbets.be.), slagen in een aanwervingsexamen Meer info over de functie: Herman Stiers, secretaris 011/58.65.20. - secretaris@geetbets.be Reageer uiterlijk 29 november. Gemeentebestuur Geetbets Dorpsstraat 7 - 3450 Geetbets

APB Inovant Senior Consultant HRM (A4) Sla je slag! Ga lokaal aan de slag bij de overheid. De overheid wil voortdurend zijn kwaliteit van dienstlening verbeteren. Competente medewerkers, op zoek naar een zinvolle job, kan je vinden bij www.werkenbijdeoverheid.be info@werkenbijdeoverheid.be

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38


045_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_Opmaak 1 28/10/10 20:39 Page 45

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 30 OKTOBER 2010

45

“ Morgen een automatische metro? Daar zit ik voor iets tussen.” Gunther, ingenieur bij de MIVB

Hudson Academy stelt volgende opleidingen voor gericht naar medewerkers en verantwoordelijken binnen de publieke sector:

SELECTIE-INTERVIEW Hoe ontdekt u de beste kandidaten tijdens een eerste interview? Hoe voert u een goed interview vanuit een drieledig perspectief: het biografische interview, het motivationele interview en het competentiegerichte interview? Er wordt bijkomend bijzondere aandacht besteed aan een aantal beginselen die een invloed hebben op een selectieinterview: gelijkheidsbeginsel, motiveringsplicht, examenreglement, openbaarheid van bestuur, genderneutraliteit ... DE MIVB WERFT I N G E N I EU R S E N T EC H N I C I A A N M E T V E E L C R E AT I V I T E I T.

10 december 2010 in Gent of 18 januari 2011 in Antwerpen

jobs.mivb.be

LID VAN EEN JURY OF SELECTIECOMMISSIE Het OCMW Zoutleeuw werft aan in statutair verband met aanleg wervingsreserve van 3 jaar:

1 DEELTIJDS (19/38) OCMW-ONTVANGER (m/v) Opdracht: - Het voeren van de OCMW-boekhouding - Opstellen van de jaarrekening - Opmaak voorontwerp financiële nota meerjarenplan en budget - Debiteurenbeheer - Uitvoeren van girale betalingen - Thesauriebeheer, planning van kasstromen en verrichten van beleggingen - Participeren in het managementteam - Opmaken van financiële beleidsanalyses en –adviezen - Uitvoering taken zoals bepaald in het OCMW-decreet Profiel: - U hebt de Belgische nationaliteit - U kan een bewijs van goed gedrag en zeden voorleggen - U beschikt over een masterdiploma of gelijkwaardig - U hebt een sterk inzicht in de werking van een OCMW - U kan zich de voor de functie relevante regelgeving vlot eigen maken - U kan zelfstandig werken en u communiceert vlot (schriftelijk en mondeling) - U kan zeer vlot omgaan met informaticatoepassingen voor financiële diensten Aanbod: - Een deeltijdse (19/38) betrekking van onbepaalde duur in statutair verband - Een geïndexeerd bruto maandsalaris volgens de decretale graad van ontvanger (klasse 2) voor 19/38-prestatie: minimum € 1.753,29 en maximum € 2.589,57. Toekenning van anciënniteit is mogelijk volgens de geldende regelgeving. - Extralegale voordelen (maaltijdcheques, fietsvergoeding, haard- of standplaatsvergoeding, hospitalisatieverzekering, buitenschoolse kinderopvang op de OCMW-campus met 50% korting,…) - Een leerrijke en dynamische werkomgeving - Het ambt kan worden gecumuleerd met andere beroepsactiviteiten, tenzij in geval van onverenigbaarheid (artt. 77-78 en 109 OCMW-decreet) U heeft interesse ? Stuur ten laatste met poststempel op dinsdag 30 november 2010 uw sollicitatiebrief met cv en een gewone kopie van uw diploma aangetekend naar het OCMW Zoutleeuw, t.a.v. de Voorzitter, Prins Leopoldplaats 3, 3440 Zoutleeuw. De volledige functieomschrijving en verdere inlichtingen kan u bekomen bij: Katrien Marckelbach (tel. 011/78.92.14; e-mail: katrien.marckelbach@ocmwzoutleeuw.be)

Hoe beoordeelt u kandidaten op een professionele, objectieve maar ook kandidaatgerichte manier wanneer u zetelt in een jury of selectiecommissie? In deze opleiding wordt zowel aandacht besteed aan aspecten ter voorbereiding van een dergelijke selectiecommissie (vb. bepalen van concepten voor proeven, beoordelingscriteria) als aan te gebruiken technieken tijdens een jurering. Daarnaast wordt ook hier bijzondere aandacht besteed aan een aantal beginselen die een invloed hebben op de aanpak van een selectiecommissie: gelijkheidsbeginsel, motiveringsplicht, examenreglement ...

7 december 2010 in Antwerpen of 20 januari 2011 in Gent

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek onze website www.belgie.hudson.com/hudsonacademy


046_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_Opmaak 1 28/10/10 20:43 Page 46

46

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Werk jġ mee aan ruimte voor ondernemen?

omdat ondernemers belangrġk zġn

Wġ zġn De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen creërt ruimte voor ondernemen in de provincie Antwerpen. Letterlġk, door het (her)ontwikkelen van bedrġventerreinen op innovatieve manier waarbġ een duurzaam beheer van het terrein door de bedrġven centraal staat. POM participeert ook actief in de Antwerpse bedrġvencentra en wil startende ondernemingen een duwtje in de rug geven. Dankzġ de economische knowhow in onze organisatie is POM uitstekend geplaatst om onze regio te promoten als aantrekkelġke vestigingsplaats voor buitenlandse bedrġven. En zo creëren we ook in figuurlġke zin ruimte voor ondernemen. Meer informatie?

www.pomant werp en .b e

Wat biedt POM Antwerpen aan? Bġ POM Antwerpen is zin voor initiatief geen hol gegeven. Naast de prima werksfeer, vind je bġ ons de ruimte om je kwaliteiten te ontplooien. Het salaris is conform de provinciale loonschalen (A of B). Relevante werkervaring kan je vanzelfsprekend inbrengen. Bovendien kan je rekenen op aantrekkelġke extralegale voordelen, flexibele werkuren en een zeer gunstige vakantieregeling.

op zoek naar (m/v)

2 stafmedewerkers bedrġventerreinen 1 medewerker financiën-administratie Stafmedewerkers bedrġventerreinen FUNCTIE Momenteel staan er binnen onze afdeling ‘bedrġventerreinen’ heel wat nieuwe projecten op stapel. Meer in het bġzonder het uitbouwen van interbedrġfssamenwerking en de aanleg van glastuinbouwclusters. Aan jou om als projectverantwoordelġke dit tot een goed einde te brengen. Daarom onderhoud je goede contacten met alle betrokken actoren (privéontwikkelaars, bedrġven, overheden, buurtbewoners), bewaak je de financiële haalbaarheid en streef je naar duurzame realisaties. PROFIEL Je hebt idealiter ervaring met het (her)ontwikkelen van bedrġventerreinen. Als duizendpoot heb je affiniteit met ruimtelġke ordening en mobiliteitsdossiers. Het is evident dat je autonoom kan werken, initiatief neemt en vlot rapporteert. Heb je ervaring met Europese en Vlaamse subsidiedossiers of met het begeleiden van werven (infrastructuur, aanleggen groen- en waterbuffers, nutsvoorzieningen...)? Dat is zeker een meerwaarde. Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma.

Medewerker financiën-administratie

Hoe solliciteren?

FUNCTIE We zġn op zoek naar een administratieve duizendpoot die zowel inhoudelġk als financieel onze Europese en Vlaamse projecten ondersteunt. In samenspraak met de projectmanagers zorg je voor een perfecte financiële rapportering en administratie.

Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail voor 22 november 2010 naar sollicitaties@pomantwerpen.be. Voor meer informatie over de functies kan je terecht bġ Jan Blancke (directeur bedrġventerreinen) op nummer 03/240.68.25.

PROFIEL Cġfers hebben voor jou geen geheimen. Je bent punctueel, bezit een degelġke kennis van Microsoft Excel en werkt autonoom. Je beschikt over een diploma hoger onderwġs.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38


047_GPV1QU_20101030_VMGBI_00_Opmaak 1 28/10/10 21:41 Page 47

DOSSIER OVERHEID

BESTUURSSECRETARIS-JURIST in statutair verband - (A1a-2a) Functie: U bereidt dossiers voor in het raam van overheidsopdrachten. U staat in voor het analyseren, beantwoorden en adequaat oplossen van juridische vragen en problemen van diverse stadsdiensten. U hebt inzicht in de werking van rechtbanken, administratieve en juridische procedures.

Profiel: U bent master, licentiaat of doctor in de rechten. U beschikt over een degelijke kennis van het Gemeentedecreet en de wetgeving inzake overheidsopdrachten. U bent een teamspeler en bent in staat medewerkers te motiveren.

INTERESSE? Een uitgebreide functieomschrijving vindt u op www.oostende.be (doorklikken naar ‘nieuws’ en ‘vacatures’). Gedetailleerde voorwaarden en bijkomende inlichtingen over deze betrekking krijgt u bij de dienst Personeel, Stadhuis derde verdieping, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende (contactpersoon is de heer Michel Vermeersch, T 059 80 55 00 - toestel 2351). De kandidaturen worden gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen uitsluitend door middel van een inschrijvingsformulier dat wordt afgeleverd door de dienst Personeel van de stad Oostende. Ze moeten uiterlijk op 17 november 2010 ofwel tegen ontvangstbewijs op de dienst Personeel worden afgegeven, ofwel per aangetekende brief (datum poststempel geldt als bewijs) naar de dienst Personeel worden opgestuurd. Voor de belangstellenden wordt een informatievergadering georganiseerd op maandag 08 november 2010 om 18.00 uur in de Chambonzaal tweede verdieping van het Stadhuis, Vindictivelaan 1 te Oostende.

GEMEENTE HOLSBEEK Holsbeek is een groene en landelijke woongemeente met bijna 10.000 inwoners. Voor de leiding van de gemeentediensten zijn wij op zoek naar een voltijdse

GEMEENTESECRETARIS (M/V) indiensttreding 1 mei 2011, statutair (+ wervingsreserve 3 jaar, verlengbaar tot 5 jaar) U bent verantwoordelijk voor de doeltreffende werking en de optimale ontwikkeling van de verschillende diensten, en zorgt voor de realisatie van de door de beleidsorganen vooropgestelde doelstellingen. U bent notulist van het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad, en voorzitter van het managementteam. Tevens bent u de spilfiguur tussen het beleid en de verschillende diensten. U hebt een diploma dat toegang geeft tot niveau A (master of gelijkwaardig), bij voorkeur in één van volgende studierichtingen: - master in de rechten - master in de politieke en sociale wetenschappen of bestuurskunde - master economische, toegepaste economische of financiële wetenschappen of handelsingenieur De brutowedde loopt op van 3.817 euro per maand bij 0 jaar anciënniteit tot 5.639 euro bij 15 jaar anciënniteit. Hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques komen in plus. U bouwt pensioenrechten op in het gunstige ambtenarenstatuut. Meer info? De volledige functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure kan u vragen op 016 62 91 80 of personeel@holsbeek.be. U kan ze eveneens raadplegen op de website van de gemeente: www.holsbeek.be. Uw kandidatuur dient gericht te worden aan het college van burgemeester en schepenen, Dutselstraat 15 te 3220 Holsbeek, en moet bij ons toekomen uiterlijk op maandag 6 december 2010 om 16 uur. Naast per post, kan u uw sollicitatiebrief tevens overmaken door afgifte tegen ontvangstbewijs, per fax op 016 62 12 37 of per e-mail aan personeel@holsbeek.be .

I have a dream

Martin Luther King DSULRULEH

Het stadsbestuur van Oostende streeft diversiteit op de werkvloer na. Iedereen mag zich dan ook kandidaat stellen, ongeacht geslacht, filosofische overtuiging, afkomst, geaardheid of handicap.

Voka-congres maandag 29 november 2010 - 16u Tour & Taxis Brussel

Wereldwijd Winnen keynotespreker Paul Bulcke, CEO Nestlé

Succesvol ondernemen in een wereld die steeds internationaler en complexer wordt. Hoe doet u dat? Het antwoord krijgt u op het Voka-congres ‘Wereldwijd Winnen’ van experten-ondernemers, met als keynotespreker Paul Bulcke, CEO van voedingsgigant Nestlé. Deelnemen aan het congres kost 120 euro voor Voka-leden, 170 euro voor niet-leden (tarieven excl. btw). Info en inschrijven: www.vokacongres.be Paul Bulcke, CEO Nestlé

47

of www.voka.be/congres2010

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

De stad Oostende organiseert een vergelijkende wervingsselectie voor de functie van m/v:

VACATURE 30 OKTOBER 2010


048_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:11:14

48

VACATURE 30 OKTOBER 2010

“Wil je samen met ons werken aan de krant van morgen?” Britt - Journaliste

ww

Kies voor een job bij Concentra om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega...

Jij kan bij ons geschiedenis schrijven! Want Concentra is een sterk multimediabedrijf dat zich onderscheidt door het verenigen van traditie, zin voor innovatie en vakmanschap. We zijn succesvol door ons in het hart van onze doelgroepen te plaatsen met klinkende namen in kranten, magazines, radio, tv, websites,… Jij krijgt als gedreven en klantgericht talent alle kansen om je te ontplooien in de boeiende wereld van de media. Wij zijn op zoek naar m/v:

Productmanager Een ondernemend persoon die op zoek gaat naar commerciële opportuniteiten voor onze krantenspecials (babyspecial, eerste klasje,…)

2 Productmanagers Salesmarketeers die van salesondersteuning hun levenswerk maken

Verantwoordelijke Sponsoring & Events Een geboren onderhandelaar die de selectie en organisatie van sponsordossiers en events coördineert

Direct Marketeer Een dynamische online marketeer die onze wervings- en behoudcommunicaties opzet

Verantwoordelijke Marketingprojecten en -communicatie Een creatieveling die het operationeel actie- en communicatieplan uitdenkt en vormgeeft

Verantwoordelijke Retail Een vlotte persoonlijkheid die onze krant promoot naar de retailmarkt en de grootdistributie

De volledige functieomschrijvingen vindt u terug op onze website: www.werkenbijconcentra.be

Aanbod:

Meer weten?

Je komt terecht in een vooruitstrevend mediabedrijf waar openheid, dynamiek, ondernemerschap en samenwerking voorop staan. Wij bieden je een boeiende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen.

Solliciteer online via www.werkenbijconcentra.be of stuur uw motivatiebrief en CV naar je.kandidatuur@concentra.be of Concentra Media, t.a.v. Ellen Empsten, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen.


049_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:12:37

VACATURE 30 OKTOBER 2010

49

WIJ BIEDEN:

• een platform vol van uitdagende HR-activiteiten waarin je samenwerkt met organisaties, met als doel professionalisering, groei en duurzaamheid te bevorderen. • een kader waarbinnen je in samenwerking met toffe en enthousiaste collega’s jouw talent verder kunt ontwikkelen. • een waaier aan ambitieuze ideeën die jouw en onze groei verder kunnen stimuleren. • een netwerk van boeiende, innovatieve en internationale organisaties. Wij nodigen je uit om dit aan de hand van concrete cases verder te bespreken en om de ‘fit’ met jou als nieuwe collega te vinden in de rol van

CONSULTANT TALENT MANAGEMENT (m/v) JE BEZIT:

• een universitaire opleiding • minimum 5 jaar ervaring in één of meerdere van volgende domeinen: rekrutering, selectie, Assessment Centers, Performance Centers, talent development activiteiten en strategieën • visie en knowhow • passie en teamgeest • gedrevenheid voor kwaliteit en innovatie • gebetenheid voor ‘social networking’ • de wil om uit te blinken in service • goede 2-taligheid: N-F • de wil om in 2011 de ‘next step’ in je carrière te zetten HERKEN JIJ JE WERKELIJK IN DIT ALLES EN KRIJG JE HIERBIJ EEN BIJZONDER GEVOEL? CONTACTEER ONS DAN! Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar Sodeva Consulting & Development op onderstaand adres. Voor bijkomende informatie kan je steeds bellen. Je kandidatuur wordt professioneel en strikt vertrouwelijk behandeld. De selectieprocedure wordt exclusief begeleid door Sodeva Consulting & Development. SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT Zemstbaan 24 . B-2800 Mechelen . Tel. 015/421655 . Fax 015/422152 e-mail : info@sodevaconsulting.com . Website: www.sodevaconsulting.com

w w w. s o d e v a c o n s u l ti n g . c o m

Erkend bureau - VG.513/B - Lid Federgon

DE LINK vzw Opleiding en tewerkstelling van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting werft aan [m/v]:

Wij zijn een toonaangevende onderneming die al bijna 80 jaar actief is in de constructie en stellingbouw met vestigingen in de gehele Benelux. Wij zijn op zoek naar een gedreven en gemotiveerde

PREVENTIEADVISEUR [M/V] VEREISTEN • Je hebt minimaal een diploma preventieadviseur niveau 2. • Je kan zelfstandig werken, bent flexibel en je hebt zin voor initiatief. • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. • Een goede talenkennis NL en FR is vereist. WIJ BIEDEN Werken bij Travhydro betekent werken in een interessante sector met gevarieerde en boeiende opdrachten waar kennis en innovatie voortdurend centraal staan. Een aantrekkelijk salaris met mooie extralegale voordelen waaronder een bedrijfswagen. Indien deze vacature U aanspreekt, gelieve uw schrijven met curriculum vitae op te sturen naar Travhydro NV, Noorderlaan 50, 2060 Antwerpen, ter attentie van de afdeling personeelszaken. Mail: personeelszaken@travhydro.com www.travhydro.com

½ time verantwoordelijke Vlaams Kenniscentrum ½ time werkveldondersteuner Als stafmedewerker verantwoordelijke voor het Vlaams kenniscentrum coördineer je de activiteiten die te maken hebben met de methodiek rond de opleiding en werkgelegenheid van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Dit houdt onder meer in: verspreiden van het ideeëngoed, coördineren van info- en vormingsvragen, alertheid op nieuwe ontwikkelingen en nood aan onderzoek, bewaken van de methodiek. Als werkveldondersteuner doe je, samen met een opgeleide ervaringsdeskundige, een aanbod aan de verschillende actoren in het werkveld in functie van een optimale en zinvolle inschakeling van de opgeleide ervaringsdeskundigen, overeenkomstig het officiële beroepscompetentieprofiel. Het aanbod omvat verschillende benaderingswijzen: informatief, adviserend, begeleidend en superviserend. Beide functies zijn eventueel samen combineerbaar tot een voltijdse functie. Een uitgebreid functieprofiel is te verkrijgen via onderstaand mailadres. Wij bieden: - arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur - verloning volgens barema’s PC 319 – niveau A1 Sollicitaties richten naar toon.walschap@de-link.net voor 15/11/2010

Onze toegevoegde waarde, nu in sterke cijfers. Een onafhankelijk studiebureau Synovate realiseerde voor ons een tevredenheidsstudie. Zij ondervroegen een objectief panel van 180 klanten. De conclusie: 94% van onze klanten beveelt Mercuri Urval aan en 92% bevestigt de toegevoegde waarde van onze diensten. Wilt u graag meer weten om de prestaties van uw teams en uw organisatie te optimaliseren? Bel dan vandaag nog geheel vrijblijvend met Chris Vanroelen, International Business Manager, op 02 715 09 99 of mail naar chris.vanroelen@mercuriurval.com Board en executive · Business coaching · Competentie assessment · Talentmanagement · Strategische werving

www.mercuriurval.be


050_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:12:34

50

VACATURE 30 OKTOBER 2010

TV OOST werft aan M/V met passie voor televisie

TV OOST, dé regionale zender van ruim 550.000 Oost-Vlamingen, is in volle expansie en zoekt gedreven nieuwe medewerkers voor verschillende functies.

ACCOUNT MANAGER

MEDEWERKER EINDREGIE

De account manager moet over volgende kwaliteiten beschikken:

De medewerker eindregie moet over volgende kwaliteiten beschikken:

instaan voor de uitbouw van een volwaardige klantenportefeuille;

een teamplayer zijn in de eindregie van een televisiezender;

gedreven zijn in het behalen van een aantal welomschreven kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen;

instaan voor de uitvoering van alle play-out, ingest en transcoding activiteiten;

doelgericht kunnen prospecteren;

zorgen voor een transparante interne en externe communicatie om zodoende ontbrekende items vlot te kunnen recupereren;

ervan overtuigd zijn dat een goed contact met de klant onontbeerlijk is voor een sterke langetermijnrelatie waarbij diplomatie, onderhandelingstalent en zin voor initiatief jouw handelsmerken zijn;

dagelijks nakijken, aanvullen en verbeteren van de playlists;

haarfijn inzicht hebben in de reclamebehoeften van de klant;

instaan voor een permanente controle bij lopende uitzendingen om à la minute in te kunnen grijpen bij problemen en noodzakelijke aanpassingen uit te voeren;

de kracht van onze media bij de klant kunnen overbrengen en creatief advies kunnen geven over een professionele besteding van reclamebudgetten;

verzorgen van de beeldcutting bij live uitzendingen en het opmaken van videomontages voor live uitzendingen;

kunnen fungeren als klankbord voor de sales manager inzake vernieuwing en verbetering van bestaande sales tools of formules;

beschikken over goede sociale vaardigheden en erg stressbestendig zijn;

reeds je sporen verdiend hebben als verkoper in de communicatie- en reclamewereld is een pluspunt, de juiste motivatie en ingesteldheid zijn hierbij onmisbaar; uitblinken in organisatie, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid.

beschikken over een goede (basis)kennis van montage (Avid / Final Cut ) is een pluspunt; zowel zelfstandig als in teamverband kunnen functioneren en snel beslissingen nemen; flexibel en bereid zijn om te werken in een variabel uurrooster; bij voorkeur een technische of audiovisuele opleiding genoten hebben of gelijkwaardige ervaring opgedaan hebben in een broadcastomgeving.

WAT WIJ BIEDEN IS OOK NIET MIS: Een uitdagende en verantwoordelijke vaste of freelance job in een bloeiende en vriendelijke omgeving.

Is televisie maken “tussen de mensen” jouw ideaal? Herken je jezelf in één van vorig beschreven functies?

Ruimte en kansen voor ontplooiing in een zelfstandige en verantwoordelijke functie.

Stuur dan je sollicitatie afhankelijk van de job naar:

Een salaris op niveau met extralegale voordelen en interessante loopbaanperspectieven.

Fijne collega’s, een dynamische sfeer en een mooie en motiverende werkomgeving.

accountmanager@tvoost.be eindregie@tvoost.be t.a.v. Dorien Ramaekers, HR-medewerkster.

Tussen de mensen


051_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:13:01

VACATURE 30 OKTOBER 2010

SELECTEER. SOLLICITEER. START. Oudenaarde

Brabant/Brussel

Lovendegem

Vertegenwoordiger

Ingenieur Stabiliteit Senior Tekenaa r

WWW.GHS YSTEMS.BE

Brakel

Bouwkundig bediende

WW W.S TENDES S.BE

alist Arbeidsan r Werkleide E

WW W.CAC.BE

Bouwkundig bediende woningbouw

WWW.PLANENBOUW.BE Interesse?

Meer info

www.andress.be

T

#.NET/ASP.NE

PROGRESS/C

Olsene

Oudenaarde

W W W. AA ROVA .B

Customer ort Software Supp Analist- r Programmeu

Remparden 1, 9700 Oudenaarde, Tel.: 055 30 31 02 LID VAN FEDERGON - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

51


052_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:12:51

52

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Aalter

Van de Walle Bouwgroep is een gevestigde waarde in de bouwwereld, is reeds meer dan 30 jaar actief en telt zo’n 250 medewerkers. Onze activiteiten zijn allemaal bouwgerelateerd en behelzen onder andere: industriebouw, residentiële bouw, projectontwikkeling met eigen verkoopkantoor, afbraak- en infrastructuurwerken, groene energie en betonproductie. Ondanks de grootte blijven wij een dynamische onderneming waarin de medewerkers hun kwaliteiten volledig kunnen ontplooien.

Calculator

(Industriebouw - Aalter)

en lastenboeken analyseer je de projecten. Hiertoe contacteer je leveranciers en onderaannemers voor prijsaanvragen, die je vervolgens jouw dossiers, maar werkt ook samen in een team met een zestal collega’s, met wie je de industriële projecten tot een goed einde brengt.

Tekenaar

(Industriebouw - Aalter)

Aanbod:

op basis van schetsen, voor ontwerpen, bouwvergunningsplannen

in een aangename en dynamische werkomgeving terecht, in een aantrekkelijke, moderne nieuwbouw.

met de projectcoördinatoren werk je het definitieve uitvoeringsplan uit. Hieruit worden alle listings en detailtekeningen voor alle bestellingen opgemaakt.

Interesse? Stuur je cv naar Van de Walle Bouwteam nv, t.a.v. Piet De Backer, Knokkeweg 23, 9880 Aalter, of mail naar: jobs@vandewalle.be.

Ginvest is het vastgoedbedrijf van de bouwgroep, en is gespecialiseerd in projectontwikkeling, dit zowel residentieel, industrieel, retail alsook kantoren. Ginvest staat in voor de coördinatie van alle betrokken partijen. Het gaat om grote projecten vanaf 1,25 tot zo’n 20 miljoen euro.

Projectcoördinator (Appartementsbouw - Aalter)

word je de verantwoordelijke voor de uitvoering, coördinatie, opvolging én oplevering van de totale afwerking van de projecten.

Interesse?

jaren ervaring in projectopvolging voor grote projecten.

Knokkeweg 25, 9880 Aalter, of mail naar: jobs@vandewalle.be.

De firma Maenhaut is een sterk groeiende onderneming bestaande uit 4 activiteiten: infrastructuurwerken (wegenis en riolering), transport, breekwerf en tijdelijke opslaggrond (TOP), en betoncentrale ABC Beton. Sinds september 2008 maakt dit bedrijf deel uit van de Van de Walle Bouwgroep, waarmee ze samenwerken voor het leveren van beton, de transportactiviteiten en de grondwerken. Deze onderneming focust zich op groot grondverzet en infrastructuurwerken zoals riolering en wegenis, en dit naar de privésector. Momenteel zoeken we een (m/v):

Commerciële Binnendienst Aankoper Op basis van de plannen, meetstaten en je inschattingen ter plaatse, maak je een concurrentiële offerte op. Over de aankoopprijzen onderhandel je zelf met de leveranciers. Interesse? Stuur je cv naar Maenhaut, t.a.v. Bart Keisse, Venecolaan 27, 9880 Aalter, of mail naar jobs@vandewalle.be.

Voor al onze vacatures, bezoek onze websites.

g tot Interne opleidin R TO CALCULA !

www.vandewalle.be www.maenhaut.be


053_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:13:09

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Euro Kitchen verkoopt een bijzonder ruim gamma aan keukens van verschillende producenten. In 6 speciaalzaken over heel België, verspreid over het hele land, bieden enthousiaste medewerkers hun diensten aan. De activiteit wordt fors ondersteund door een optimale mediacommunicatie. Voor de filialen in Zingem, Roeselare en Maldegem zoeken we dynamische (m/v)

WWW.EUROKITCHEN.BE

53

Verkoper Keukens (Zingem of Roeselare) Wie commercieel ingesteld is, krijgt voor zijn inzet bijzonder veel voldoening terug: producten en diensten van hoge kwaliteit, enthousiasmerende werksfeer en collega’s. Je bent flexibel om ook tijdens het weekend te werken (zaterdag en zondag). Je succes vertaalt zich in je commissie.

Interieurarchitect - Orderverwerking

(Maldegem)

Je maakt de definitieve productietekeningen op. Dossiers werk je verder administratief af en je blijft beschikbaar voor klanten en installateurs. Je hebt een opleiding als interieurarchitect, assistent-architect of bachelor bouw of gelijkwaardig door ervaring. Lid van Federgon - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

INTERESSE?

Stuur je cv naar sollicitatie@andress.be Meer info op www.andress.be Andress Consulting, Remparden 1, Loft 0108, 9700 Oudenaarde.

V Eur o pa V Dea lernetw erk V Auto no mie

Lid van Federgon - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

JUNIOR EXPORT SALES MANAGER

Europa

Functie:

Profiel:

Aanbod:

Meer info

www.andress.be BOEKT U LIEVER RESULTATEN DAN TE WERKEN MET CIJFERS?

Robert Half Financial Services Group, een divisie van de groep, gespecialiseerd in rekrutering van financiële, bancaire en verzekeringsprofielen, zowel op junior niveau als op middel- en senior managementniveau. Voor het kantoor in Antwerpen zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v)

Consultant Banking, Finance & Insurance Uw functie: • u staat in voor de verdere uitbouw en de groei van de divisie • u onderhoudt relaties met diverse financiële instellingen (banken, investeringsmaatschappijen, coördinatiecentra, verzekeringsmaatschappijen enz.) • u luistert naar uw klanten en analyseert hun rekruteringsbehoeften, u adviseert hen en stelt oplossingen voor • u zoekt en screent topkandidaten met een bancair, financieel of verzekeringsprofiel, u geeft hen carrière-advies en stelt geschikte opportuniteiten voor • u staat in voor de opvolging zowel bij de klant als bij de kandidaat • u neemt deel aan professionele networking events. Uw profiel: • universitair diploma • vloeiend in Nederlands met kennis van Engels en Frans • ervaring in de financiële sector of in gespecialiseerde financiële rekrutering • commerciële ingesteldheid en uiterst resultaatgericht • proactieve en ondernemende persoonlijkheid en doorzettingsvermogen • professionele teamplayer met een winners-mentaliteit die kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel draagt. Ons aanbod: • een intensieve opleiding • een carrière in een internationale omgeving in een zeer dynamische en teamgeoriënteerde bedrijfscultuur • de mogelijkheid om een groeiende divisie alsook een netwerk van interessante contacten uit te bouwen • een aantrekkelijk salarispakket met uitstekende extralegale voordelen.

www.roberthalf.be www.rob bert r half.be

Interesse? Stuur uw kandidatuur en cv naar Robert Half Financial Services Group, t.a.v. Philip Hendrickx, Senior Manager, Jan Van Gentstraat 1, 2000 Antwerpen, philip.hendrickx@roberthalf.be, T. 03 241 14 30, F. 03 241 14 39. Vermeld de referentie 6089.

A division of Robert Half BVBA/SPRL

Robert Half International Inc. is wereldwijd marktleider in gespecialiseerde tijdelijke en permanente rekrutering, met kantoren in meer dan 360 steden. De groep, die genoteerd is op de NYSE (symbool RHI), maakt deel uit van de S&P 500 index.


054_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:12:30

54

VACATURE 30 OKTOBER 2010

de Persgroep Publishing draait rond passie voor onze lezer, surfer en adverteerder. Maar net zozeer voor onze medewerkers, stuk voor stuk sterke persoonlijkheden met een alerte geest en een flexibele ingesteldheid die houden van actie en inzet. Met als resultaat een fraaie lijst met power brands in een breed medialandschap, met zowel kranten, magazines als internet. De sleutel van het succes? Een vernieuwende combinatie van nieuws en entertainment, passie en knowhow, innovatieve infrastructuur en toptalent.

Wij zijn op zoek naar Eindredacteur Dag Allemaal

Fotoredacteur Dag Allemaal

Functie

Functie Je garandeert de kwalitatieve aanlevering van foto’s aan de redactie, dit binnen de visie en de stijl van Dag Allemaal. Je maakt een relevante fotokeuze op maat van Dag Allemaal door zowel actief op zoek te gaan naar beelden als door een screening van de binnenkomende foto’s van de agentschappen.

Je bewaakt, in nauwe samenwerking met de hoofdredactie, de kwaliteit van elke pagina in Dag Allemaal in de eindfase, zowel op inhoudelijk als op tekstueel vlak. Je denkt mee binnen de visie en stijl van Dag Allemaal en je begrijpt hoe een verhaal aantrekkelijk en leesbaar wordt gemaakt. Je stuurt een team aan en motiveert hen tot uitmuntende prestaties.

Profiel Je volgt de actualiteit op de voet, hebt oog voor sterke beelden en voelt perfect aan wat de lezers van Dag Allemaal boeit.

Profiel Je volgt de actualiteit op de voet en voelt perfect aan wat de lezers van Dag Allemaal boeit. Een zeer grote flexibiliteit is een absolute must, evenals

Flexibiliteit is een absolute must (1 dag per week avonddienst, op donderdag), evenals stressbestendigheid, toewijding en drive. Om het verschil te blijven maken met de andere magazines verwachten we dat je beschikt over een sterke persoonlijkheid en minimum enkele jaren redactie-ervaring.

stressbestendigheid, toewijding en drive. Om het verschil te blijven maken met de andere magazines verwachten we dat je beschikt over een sterke persoonlijkheid en minimum enkele jaren leidinggevende redactie-ervaring.

Redacteur VIPS Functie Je verslindt het nationale en internationale showbizznieuws. Je kent alle nieuwe trends en de grote showbizznamen uit binnen- en buitenland en wil altijd alles weten over onze Vlaamse vedetten. Je houdt van primeurs en stelt de vragen waarop iedereen het antwoord wil kennen.

Aanbod

Profiel Je bent wel meertalig en hebt een neus voor alle mogelijke show- en tv-nieuws, nieuwe tendensen en verrassende verhalen. Ervaring in vast of los verband is zeer welkom, maar niet noodzakelijk.

DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

ANTWERPEN

2

Voor Nederland: € 2,30 Lux.: € 2,10

Wij bieden je een job vol afwisseling binnen dé leidende mediagroep van Vlaanderen. Wij voorzien een zeer aantrekkelijk salaris aangevuld met extra-legale voordelen die passen bij een bedrijf zoals het onze (een uitgebreide groeps- en hospitalisatieverzekering en aantrekkelijke comfortdiensten). Daarnaast hechten we veel belang aan continue ontwikkeling en voorzien we regelmatig doorgedreven opleidingen.

MET BESTELBON CD 4 MADO + 7DE SPAARPUNT VOOR GRATIS TV-PAR

Sportkrant

MEISJE VAN 12 AANGERAND OP WEG NAAR SCHOOL

Opnieuw werd gisteren een meisje van 12 dat op weg was naar school aangerand. Vermoedelijk door dezelfde man die een paar weken geledenaleenmeisjeverkrachtte.Hetslachtoffervangisterenwerdaangerandineenpark inSint-Pieters-Leeuw.Demanplaktedemond vanhetdoodsbangekinddichtmettapeenliet haar dan achter. Het meisje kon met haar gsm haar ouders bellen. Een medisch team bracht haarovernaarhetziekenhuis.Depolitievond vlak bij de plek waar ze werd aangerand een bivakmuts en een geel plastic lint. Meteen werd een klopjacht geopend. De politie is er zeker van dat dezelfde pervert een paar weken geleden al eens toesloeg in Liedekerke.Toenwerdinhetstruikgewasvlak bij het station een meisje van dertien verkracht. De manier waarop hij dat deed, was identiekaandievandeaanranderdiegisteren toesloeg. Het slachtoffer uit Liedekerke heeft despeurdersalvastkunnenhelpenmethetopmaken van een robotfoto. Er zouden gelijkenissen zijn met de man die de aanranding in Sint-Pieters-Leeuw pleegde. (KW/CVH/JVD) ➤

6

«Volksjury’s dwalen niet»

«GEEN STRAF VOOR OUDE PEDOPRIESTERS» Aartsbisschop Léonard vindt dat gepensioneerde pedopriesters niet meer berecht moeten worden. «Hen straffen, is pure wraak», zei hij gisteravond op de Franstalige zender RTBF. Geen 2 weken na zijn uitspraken over aids als «immanente gerechtigheid», choqueert hij opnieuw heel België.

KAREN SLEURS

Léonard is er nochtans van overtuigd dat hij in naam van de slachtoffers spreekt. «Ik denk dat de meeste slachtoffers niet wensen dat een priester van pakweg 85 jaar oud nu opeens nog aan de schandpaal genageld wordt en publiekelijk zwartgemaakt wordt. Dat is immers geen menselijke oplossing.» Dat de meeste slachtoffers niet zomaar vergif-

Asielzoekers op hotel kosten al 14 miljoen

Leopold Storme en Els Clottemans. Foto’s Rts, PN

Analyse van onze gerechtelijke verslaggever ➤

4

WEEKBLAD NR. 43 > 26 OKT. 2010 >MET TV-GIDS VAN 30 OKT. T.E.M. 5 NOV. 2010

LÉONARD CHOQUEERT OPNIEUW

Zo’n 1.200 asielzoekers brengen vandaag de nacht door op een hotelkamer omwille van het schrijnende plaatsgebrek in de opvangcentra van Fedasil. Sinds begin dit jaar ‘logeren’ elke dag gemiddeld 1.084 asielzoekers op hotel op kosten van de belastingbetaler. De factuur voor die overnachtingen loopt in 2010 op tot 14 miljoen euro. Of omgerekend 12.900 euro per bed. Het vooruitzicht van een ‘gratis’ hotelkamer lokt arme drommels van heinde en verre naar ons land. Uit de recentste cijfers blijkt dat België naar verhouding vier keer meer asielaanvragen

krijgt dan Duitsland of GrootBrittannië. De torenhoge hotelfactuur is volgens een regeringsbron het bewijs dat de bevoegde staatssecretarissen Philippe Courard (PS) en Melchior Wathelet (cdH) het dossier compleet hebben mismeesterd. Om het aanzuigeffect een halt toe te roepen, heeft ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) gisteren aangekondigd dat er 2.000 extra opvangplaatsen komen in onder meer HouthalenHelchteren en Ravels. Die zijn in eerste instantie bedoeld voor de mensen die nu op hotel ➤ 2 verblijven. (PGL)

fenis willen schenken, maar een proces willen, gelooft Léonard niet. «Gerechtigheid is voor mij in de eerste plaats dat de slachtoffers gehoord worden. Niet meteen berechting van priesters die nu niet meer in functie zijn. Dat is enkel een soort wraak die toch geen enkel resultaat meer heeft.» De slachtofferverenigingen zijn woest. «Pedofielen moeten gestraft worden, hoe oud ze ook zijn», vindt Linda Opdebeeck

HELMUT LOTTI EN JELLE

van de Werkgroep Mensenrechten in de Kerk. «Ook gepensioneerde priesters misbruiken immers nog kinderen. Geen denken aan dat we hen dus met rust laten.» Ook sp.a-justitiespecialist Renaat Landuyt vindt Léonards uitspraken onzin. «Er staat geen leeftijd op misdaad. Zeker niet op zo’n zwaar misdrijf als kindermisbruik. Léonard moet justitie haar werk laten ➤ 7 doen.»

Indonesië bergt 31 doden na vulkaanuitbarsting

31 slachtoffers maakte de Indonesische vulkaan Merapi al. De meeste slachtoffers stiervenondergloeiende as. 30.000 mensen werdengeëvacueerdin een straal van 16 kilometerronddevuurspuwendeberg,maarnaar schattingzouden7.000 bewoners alle waarschuwingen negeren en toch nog in de gevarenzone gebleven zijn. Er dreigen nog uitbarstingen. Foto Reuters

Nooit méér files dan in oktober Oktoberheeftallevorigefilerecordsverpulverd.DatheefthetVlaams Verkeerscentrumbecijferd.«Dezemaandwaserdagelijksgemiddeld 522 kilometeruur file», zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum. «Het vorige record dateert van oktober 2007. Toen ging het om 471 kilometeruur — een cijfer dat de zwaarte van de files uitdrukt. De topdag was vorige week woensdag. De teller stopte dan op 1.275.» Deoorzakenvoordezehelsefilemaandzijnongevallen,slechtweer,de spoorstaking en het economische herstel. Voka, de Belgische federaties van de wegtransporteurs (Febetra), distributie (Fedis), autoconstructeurs (Febiac) en transporteconomen deden nog maar eens een oproep om rijden op de snelweg zo snel mogelijk betalend te maken. «En dat zowel voor vracht- als personenwagens.» (CSG) ➤

DE WEVER STAAT OP DE REM

Geen heisa over B-H/V in Kamer ➤

5(ELNGGK!VUVYXU)+o-n

| 18

2

STREEKNIEUWS

ANTWERPEN

12 & 13

Voor 1 school op 5 is factuur voor zwemmen te duur

Eén op de zeven basisscholen en één op de vijf middelbare scholen kunnen met hun leerlingen nergens terecht om te zwemmen. Ofwel zijn alle zwembaden in de omgeving bezet, ofwel kost het vervoer van en naar het zwembad te veel. «Onaanvaardbaar», vindt Vlaams Parlementslid Veli Yüksel (CD&V) die erop wijst dat schoolzwemmen verplicht is in het basisonderwijs en de eerste twee jaren van het middelbaar onderwijs. Volgens Vlaams Parlements-

Nu overal verkrijgbaar!

6

| 25

SPORT

| 35

TV-KRANT

| 38

DAGBLAD NR 252-123STE JAARGANG • 1 EURO • WWW.HLN.BE DE PERSGROEP PUBLISHING • BRUSSELSESTEENWEG 347 1730 ASSE-KOBBEGEM

EXCLUS

MACHTELOOS MEEGESLEURD IN FAMILIEDRAMA

PUZZELS

| 43

DIALOOG

HOE ÉCHT ZIJN DE TRANEN VAN ELS CLOTTEMANS?

lid Irina De Knop (Open Vld) schrappen heel wat scholen de zwemlessen omdat ze anders in de problemen komen met de maximumfactuur die ze ouders kunnen laten betalen voor extra activiteiten. «Voor kleuters ligt dat maximum op 20 euro per jaar», zegt De Knop. «Dat bedrag moet omhoog.» Vandaag stemt de commissie Onderwijs over een resolutie waarin minister Smet (sp.a) wordt aangemaand het systeem te versoepelen. (PGL)

| 44

BEURS

GEVECHT OM HET GELD VAN

WWW.DEMORGEN.BE ● DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 ★★

AARTSBISSCHOP ZOEKT OPNIEUW CONTROVERSE OP

‘GETERRORISEE DOOR HAAR EX REGELRECHT KWAADAAR

Indonesië krabbelt overeind. Alweer

>8-9

Léonard vraagt respect voor bejaarde pedofiele priesters >2

N-VA slikt nederlaag over B-H-V, maar gaat weer aan tafel zitten

Bart De Wever verlaat ramkoers

BRUSSEL ● De N-VA ziet geen heil

meer in de pure confrontatiestrategie die ze de voorbije dagen hanteerde. Ook al slikte de partij gisteren in de Kamer een bittere pil over B-H-V, toch belooft ze constructief mee te werken aan het plan van bemiddelaar Johan Vande Lanotte (sp.a). De N-VA stapt wel af van haar compromisvoorstel over de financieringswet en keert terug naar haar eerdere radicalere voorstel.

Na de benoeming van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (sp.a) vorige week donderdag sloeg de partij van voorzitter Bart De Wever wild om zich heen. Met spijkerharde verklaringen werden niet alleen de Franstalige partijen maar ook de Vlaamse onderhandelaars op de korrel genomen. Die confrontatiestrategie leidde echter tot een riskant isolement. De partij wijzigt haar communicatie en zet weer koers op verzoening. “De N-VA zal collegiaal samenwerken met de bemiddelaar en hoopt dat dit alsnog tot het verhoopte resultaat mag leiden”, heette het gisteren in een persbericht. Vande Lanotte werd het voorbije weekend nog afgeschilderd als een foefelaar die als paarse minister van Begroting onbetrouwbare cijfers afleverde. Gisteren klonk het enigszins anders. “Als het enige alternatief verkiezingen zijn en niemand wil die, dan zul je toch opnieuw moeten onderhandelen. En de methode-Vande

Foto Reuters

Opluchting bij Schollen en Lukaku, die de laatste strafschop binnenschoot. PN

SARA VAN BO GERT

Lanotte is nog niet de slechtste, integendeel, hij pakt het goed aan”, merkte De Wever op. De uitnodiging van de bemiddelaar aan de zeven partijen om een eigen financieringsmodel voor te stellen werd als “een goede zaak” omschreven. “Dat zal hopelijk duidelijk maken waar alle partijen naartoe willen.”

Alle zeven partijen dienen eigen voorstel in bij Vande Lanotte, ook N-VA De N-VA wenst de B-H-V-discussie voorlopig evenmin op de spits te drijven. De partij wilde het Vlaamse splitsingsvoorstel gisteren in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken prioritair laten behandelen. Open Vld en CD&V steunden de Vlaamsnationalisten echter niet, tot grote vreugde van de Franstaligen. “Dit is een belangrijke politieke gebeurtenis”, merkt een Franstalige op. “Het is de eerste keer in vier maanden dat de N-VA politiek verloren heeft. Een grote mislukking van haar strategie en het gebeurt bovendien in een dossier waarin ze zich het felst profileert. Dat is een belangrijke politieke gebeurtenis.” De partij van De Wever zal vandaag tijdens de B-H-V-discussie in de plenaire vergadering niet meer op de gaspedaal duwen. De kans is zelfs groot dat ze zich bij een door het VB uitgelokte stemming over de hoogdringende behandeling van

Leuvense universiteit in zelfde klasse als Oxford

Klantenservice

BRUSSEL ● Op een ranglijst van Europese

Cabaretier Youp van ’t Hek heeft een oorlogje ontketend tegen de klantenservice van T-Mobile. Eindeloos gehannes met het mobieltje van zijn zoon, gevolgd door een kafkaiaanse onderduik van betrokken telecombaasjes inspireerde hem tot een vijandig twitteroffensief. In luttele uren waren ze met tienduizenden om de vloer aan te vegen met zogenaamde klantenservices en helpdesks van deze ‘Firma Grijpgraag’ en andere instellingen van openbaar nut. T-Mobile kwam met een Paternoster aan excuses, maar de cabaretier bleef boos, nu ook in de krant en op televisie. Zijn volgelingen niet minder: een ware kruistocht trok door het digitale zwerk. De burgeractie van Youp wordt straks verliteratuurd in een klachtenboek.

universiteiten, opgesteld door het Duitse Centre for Higher Education Development, staat de Katholieke Universiteit van Leuven op de zevende plaats, naast het Britse Oxford. Op alle zeven onderzochte wetenschappelijke disciplines scoort Leuven ‘excellent’, voor wiskunde en chemie behoort de instelling zelfs tot de Europese top. Ook de Universiteit Gent scheert hoge toppen in de domeinen biologie en psychologie. (RA)

>7

5(ELNGGM!VUVYVY)+o-n

de B-H-V-splitsingsvoorstellen zal onthouden. Dat de N-VA de ramkoers verlaat, betekent evenwel niet dat een akkoord binnen handbereik ligt. Ook niet na een discrete ontmoeting tussen De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Inhoudelijk blijft de N-VA immers op haar strepen staan. De partij laat het compromisvoorstel uit de nota-De Wever vallen en gaat een nieuw voorstel voor een herziening van de financieringswet op tafel leggen. Daar zal ongetwijfeld opnieuw een splitsing van de vennootschapsbelasting in staan. Uit een rondvraag van De Morgen blijkt intussen zelfs dat alle zeven onderhandelende partijen tegen vandaag een eigen voorstel willen indienen over de herziening van de financieringswet, met meer verantwoordelijkheid voor de deelstaten. Ook de Franstalige partijen zullen dus elk een afzonderlijk plan indienen bij Vande Lanotte. Die zeven voorstellen worden meteen naar de Nationale Bank en het Planbureau ter becijfering doorgestuurd. Een wetenschappelijk comité met zes experts bewaakt de politieke lijn in de centenplaatjes. Tegen 12 november moet er een eindrapport op tafel liggen. Na weken van stellingenoorlogen worden de eerste tekenen van dooi onder Vande Lanotte dan ook nog niet op overdreven gejubel onthaald. “De emotionele jojo die al een maand op en neer gaat, beweegt weer een beetje in de goede richting, maar hoe duurzaam dat is, is moeilijk in te schatten.” (STS, BE, TM, MJ) >3, 4

FOTO AFP

Anderlecht heeft penalty’s nodig tegen derdeklasser

Foto PN

MASTERS Clijsters vlot voorbij Jankovic

BEKER VAN BELGIË

■ Reddingswerkers bergen de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op Midden-Java, Indonesië. In het land zijn de voorbije dagen al bijna 300 doden gevallen door natuurgeweld en meer dan 400 mensen zijn vermist. Hiermee krijgt de archipel een nieuwe dosis rampspoed te verwerken. De voorbije jaren werd het land getroffen door een enorme tsunami, verschillende aardbevingen, landverschuivingen en vulkaanuitbarstingen.

CAMPS&VANDERSTRAETEN Klantenservice? Zeg maar folterkamer. De verschraling van het begrip ‘public service’ heeft zich als een schimmel verspreid onder publiek-private ondernemingen. Beproefd procedé: keuzemenu’s en stemcomputers die aan de telefoon worden afgespeeld. “Om u beter van dienst te kunnen zijn.” Dat zeggen ze bij sekslijnen ook altijd. Bel de storingsdienst van Belgacom, en het eindeloze wachten kan beginnen. Zaventem? Niet door te komen. Ik heb een vriend die al tien dagen tevergeefs probeert zijn correspondent bij de Rijksdienst voor Pensioenen aan de lijn te krijgen: of lunchpauze, of griep, of een begrafenis. De helft van de tijd wordt de telefoon niet eens opgenomen.

Dienstverlening: wachten op Godot. Schaamlap in belofte. Soms word je ook nog afgesnauwd, alsof iedere aandrang tot urgentie een vorm van pedanterie zou zijn. Hulpeloosheid? Daar kijkt interface niet naar om. Terwijl het ook anders kan. Uit recente ervaringen weet ik dat de cultuur van bereikbaarheid in ziekenhuizen nog wél intact is gebleven. Dat ongemak van bezoekers nog wellevend kan worden verholpen. In publicitair gelikte commerciële bureaucratieën is de notie ‘verpleging’ helemaal uitgestorven. Wie onthand is, mag verzuipen in een wachtlijst. Contracten lopen wel over de dood heen, uiteraard. Hugo Camps

Onderzoek naar seksueel misbruik op manege

WEMMEL ● Urenlang hebben speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Asse gisteren een manege in het VlaamsBrabantse Wemmel bezet. Ze noteerden de gegevens van alle moeders en vaders die hun kinderen naar de rijles brachten. Dat gebeurde na klachten over misbruik door trainer M.D. (40). Minstens één meisje diende een klacht in wegens verkrachting. Het parket van Brussel spreekt ook over meerdere klachten wegens de aanranding van de eerbaarheid van minderjarigen. De trainer zou daarbij ook bedreigingen hebben geuit. Volgens het parket zijn intussen al enkele slachtoffers geïdentificeerd. Het gaat om meisjes tussen 14 en 16 jaar. (BJM) >5

■ DE GEDACHTE >16 ■ WEERKAART >18 ■ DE FINANCIËLE MORGEN >19 ■ PUZZEL >21 ■ CULTUUR&MEDIA >29 ■ TELEVISIEGIDS >34

Nu zaterdag

Nu zaterdag

Deel 7: Dieren

Crouching Tiger Hidden Dragon

Gratis

maar

¤2

winnaar van 4 Oscars

Interesse in deze of andere vacatures?

Nu overal verkrijgbaar!

>32

PRIJS 1,20 EURO ● Nederland en Luxemburg 1,85 euro ● Hoofdredacteurs: Klaus Van Isacker & Bart Van Doorne ● Uitgave: De Persgroep Publishing ● De Morgen, Arduinkaai 29, 1000 Brussel ● Abonnementen: 02/454.25.91 ● Advertenties 02/454.22.41 ● Promotie 02/454.26.83 ● Redactie: 02/556.68.11 (fax: 02/520.35.15) ● e-mail: info@demorgen.be

Surf naar www.persgroep.be, klik door naar jobs, openstaande vacatures, selecteer jouw job en solliciteer online.


055_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_VMGinside-QXP8 28/10/10 21:01 Page 55

VACATURE 30 OKTOBER 2010

55

Sociaal Bureau is één van de grotere sociaal secretariaten in Vlaanderen. Vanuit ons netwerk van 40 regionale vestigingen bieden we dagelijks een onberispelijke service aan ruim 29.000 werkgevers met in totaal 222.000 werknemers. Een bijkomende troef is het deel uitmaken van ADMB, een dienstengroep die gespecialiseerd is in sociaal-administratieve dienstverlening (o.a. kinderbijslagfonds, preventiedienst, consultancy …). Onze bewuste politiek van decentralisatie in lokale kantoren zorgt voor een efficiënte en zeer klantgerichte werking en mede daardoor voor een sterke groei in de laatste 15 jaar. In het kader van deze expansie zijn we momenteel op zoek naar (m/v)

Artexis Belgium, organisator van 20 prestigieuze beurzen en beheerder van een netwerk van expohallen op 4 verschillende locaties in België, rekruteert: Communications Coordinator EMIF (m/v) – Kantoren Artexis Brussel • Verantwoordelijk voor exposanten- en bezoekersmarketing van de internationale vakbeurs EMIF (Meetings, Events, Congress & Exhibitions Industry) • Definiëren van strategische benadering van de communicatie (above & below the line) • Opvolgen van productie van verschillende communicatiedragers (print, website, e-news, …) • Media: deals en aankoop van mediaruimte, kennis van/ervaring met social media • Drietalig : NL – FR – EN Sales Executive EMIF (m/v) – Kantoren Artexis Brussel • Met sterke verkoopskwaliteiten, resultaatgericht en met oog voor kwaliteit • Kennis van de sector in zijn of haar vakgebied (Meetings, Events, Congress & Exhibition Industry) • Goed georganiseerd, probleem oplossend en communicatief • Zeer goede kennis Engels, in combinatie met NL of FR

Kantoordirecteurs voor de kantoren te Antwerpen, Torhout en Zaventem

Voor segment “Leisure” ( beurzen Countryside & Belgian Boat Show ) Grondige markt- en sectorkennis, met lange termijnvisie Analyse en evaluatie van eigen en concurrerende beurzen Bepalen van de communicatiestrategie voor exposanten, prospecten en bezoekers Sterk in organisatie en aansturen van medewerkers

Exhibition Manager Belgian Boat Show (m/v) – Flanders Expo, Gent • Voor Belgian Boat Show, met grondige kennis van de markt en de sector • Sterk commercieel en resultaatgericht • Verwerven , bouwen en onderhouden van duurzame relaties (netwerk)

Customer Support Coordinator (m/v) – Flanders Expo, Gent en Kantoren Artexis Brussel • Opvolgen van exposantendossier: dataverwerking, orderinput, facturatie, klachtenbehandeling, mailing, etc… • Exposantenontvangst tijdens beurs

Wij bieden • Een gevarieerde job met een hoge mate van zelfstandigheid en variatie • Een competitief salaris met extralegale voordelen

Wil je meer info over deze vacatures, surf dan naar www.artexis.com

FUNCTIE: • Na een intensieve inwerkperiode krijgt u de algemene leiding over het kantoor in uw regio. • U beheert samen met een team van ervaren dossierbeheerders uw eigen klantenportefeuille. • Uw voornaamste drive is uw werkgevers een perfecte service te verlenen op het vlak van loon- en personeelsadministratie. • U ontpopt zich tevens als de specialist op het vlak van sociale wetgeving en aanverwante materies. • In uw regio profileert u zich als het gezicht van ADMB Sociaal Bureau. • Door uw klantgerichte aanpak verstevigt u onze goede reputatie en werkt zo aan de verdere uitbouw van uw kantoor. PROFIEL: • Master (Rechten …) met een eerste werkervaring (personeelsdienst, balie, sociaal secretariaat …) of een bachelor met meerdere jaren relevante ervaring (bij voorkeur in een sociaal secretariaat). • Dynamische trekker met een goed coachend vermogen en een sterke ondernemersspirit. • Uitgesproken servicegericht ingesteld (u bent dé partner van de klant), planmatig werkend en een sterke zin voor orde en afwerking. • Stevige kennis van sociale wetgeving (of bereid deze snel te actualiseren) en vertrouwd met standaard pc-gebruik (MS Office). Sociaal Bureau biedt u een vaste betrekking in een professionele werkomgeving met regelmatig gerichte bijscholingen, alsook stevige begeleiding bij de start van uw ADMB-loopbaan. U mag rekenen op een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering).

Interesse? Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv naar: Geïnteresseerd? Stuur nu uw cv en motivatiebrief naar ADMB Select, Jan Breydellaan 107, 8200 Brugge, e-mail select@admb.be (voor de vacature in Torhout) of naar ADMB Select, Koningsstraat 75 b4, 1000 Brussel, e-mail select.bxl@admb.be (voor de vacatures in Antwerpen of Zaventem).

Paul Arbijn, HR officer - ARTEXIS nv - p.a. Flanders expo Maaltekouter 1 - 9051 Gent hr@artexis.com

www.admb.be

Buurtwerk Posthof vzw Project ICT dot.kom werft aan

BEGELEIDER (M/V) - Leidinggevende en sociale kwaliteiten - Goede kennis van hardware en software - Bachelor diploma Profiel op www.buurtcentrumposthof.be/dotkom Brief + CV tem 16/11/2010 naar Buurtwerk Posthof vzw t.a.v. Tessa Van Hemelryck Patriottenstraat 62 2600 Berchem of tessa@dotkom.be

Momenteel hebben wij een vacature voor een (m/v)

District Sales Manager Automobielvervangmarkt België - Luxemburg Je wordt verantwoordelijk voor:

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

Martin Luther King DSULRULEH

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

I have a dream

Je hebt: Het Europees hoofdkwartier van de Gates Corporation bevindt zich in Erembodegem. Gates is marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogtechnologische aandrijfriemen, slangen en spanrollen voor industriële, hydraulische, landbouw- en automobieltoepassingen. In België werken ruim 250 medewerkers in Erembodegem en in het distributiecentrum nabij Gent. Gates staat bekend om haar hoogwaardige productkwaliteit, uitgebreide productassortiment en uitstekende service, waardoor zij in de afgelopen jaren o.m. in de automotive sector meerdere Europese onderscheidingen van leidende internationale groeperingen zoals AD I, ATR, Temot en Groupauto heeft mogen ontvangen.

Je krijgt:

Andere boeiende functies bij Gates in Erembodegem (Aalst) vind je op http://www.gates.com/europe/employment Geïnteresseerd?

www.gates.com

Erkend wervings-en selectiebureau VG.29/BO, B-AA04.21 & W.RS/SO.276 - lid Federgon.

Group Exhibition Manager (m/v) – Flanders Expo, Gent • • • • •


VMG_20101030_56 MAXI INDX_Opmaak 1 28/10/10 21:46 Page 56

56

VACATURE 30 OKTOBER 2010

Overzicht per functie DIRECTIE & TOPMANAGEMENT 3 KANTOORDIRECTEURS ACADEMISCH BELEIDSMEDEWERKER COMMERCIEEL DIRECTEUR DIRECTEUR COMPENSATION & BENEFITS DIRECTEUR WOONZORGCENTRUM DIRECTOR : SALES & MARKETING GEMEENTESECRETARIS OCMW SECRETARIS

SOCIAAL BUREAU UNIV ZIEKENHUIS GENT CIRCUIT ZOLDER CARREFOUR OCMW OOSTKAMP APK GEMEENTE HOLSBEEK OCMW KALMTHOUT

ADMB SELECT MOTMANS-VAN HAVERMAET

QUALITY @ WORK JOBPUNT VLAANDEREN

55 59 29 2 42 40 47 26

INGENIEURS 2 PROJECTLEIDERS BOUWKUNDIG INGENIEUR BOUWKUNDIGE DIENST GEBOUWEN BURGERLIJK INGENIEUR BURGERLIJK INGENIEUR CALCULATOR CALCULATOR (INDUSTRIEBOUW) CALCULATOREN DEPARTEMENTSHOOFD FACILITAIRE DIENST INDUSTRIELE INGENIEURS INGENIEUR KEURINGSDIENST INGENIEURS INTERNAT ENVIRONMENT REGULAT. EXPERT MATERIAAL INGENIEUR PREVENTIEADVISEUR PREVENTIEADVISEUR NIVEAU 1 PRODUCTIE INGENIEUR PROJECTCOORDINATOR PROJECTINGENIEUR PROJECTINGENIEUR PROJECTLEIDERS PROJECTVERANTWOORDELIJKE PROJECTVOORBEREIDERS VERANTWOORDELIJKE TECHNIEKEN

APK EVONIK DEGUSSA ANTWERPEN STAD DENDERMONDE DE SCHEEPVAART EVONIK DEGUSSA ANTWERPEN EVONIK DEGUSSA ANTWERPEN VAN DE WALLE JANSEN BUILDING GROUP OCMW MECHELEN OCMW BRUSSEL EVONIK DEGUSSA ANTWERPEN MIVB - STIB HONDA MOTOR EUROPE VAN DE VELDE LINGERIE TRAVHYDRO UNIVERSITEIT GENT SCR-SIBELCO GINVEST EVONIK DEGUSSA ANTWERPEN DE LIJN JANSEN BUILDING GROUP BIK WONINGEN JANSEN BUILDING GROUP BIK WONINGEN

QUALITY @ WORK

40 28 JOBPUNT VLAANDEREN 25 JOBPUNT VLAANDEREN 26 28 28 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 52 33 JOBPUNT VLAANDEREN 24 42 28 45 ASCENTO 40 35 49 HUDSON 23 MOTMANS-VAN HAVERMAET 29 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 52 28 44 33 30 33 30

TECHNIEK & PRODUCTIE CONTROLEUR - LEIDINGGEVEND TECHNIEKEN JR TECHNICAL PROJECT MANAGER PRODUCT DESIGNER SAP RETAIL TECHNICI

STAD GENT INTERVEST OFFICES CARREFOUR MIVB - STIB

JOBPUNT VLAANDEREN MERCURI URVAL WOLUWE

24 57 2 45

TECHNISCH DESKUNDIGE GEBOUWEN TECHNISCH SPECIALIST PASSIEF BOUWEN TECHNISCHE SECRETARISSEN WERFCONTROLEUR / MOBILITEIT & VERVOER

GEMEENTE DILBEEK SAINT GOBAIN ISOVER OCMW BRUSSEL SELOR

SELOR

42 35 42 62

SELOR

62

KATZ

WETENSCHAP DIENSTH LABORATORIUM / DEFENSIE

SELOR

REDACTIE & COMMUNICATIE COMMUNICATIEATTACHE / BINNENLANDSE Z EINDREDACTEUR DAG ALLEMAAL FOTOREDACTEUR DAG ALLEMAAL GROUP EXHIBITION MANAGER INTERNAL COMMUNICATION MANAGER MEDEWERKER EINDREGIE REDACTEUR VIPS

SELOR SELOR DE PERSGROEP PUBLISHING DE PERSGROEP PUBLISHING ARTEXIS CARREFOUR CONCENTRA UITGEVERSMAATSCHAPPIJ DE PERSGROEP PUBLISHING

62 54 54 55 2 50 54

HR MANAGEMENT DOSSIERBEHEERDER HR HR ASSISTANT HR MANAGER TALENT & DEVELOPMENT SPECIALIST

VULPIA DERVEAUX SELECT VULPIA VAN DE VELDE LINGERIE

DERVEAUX SELECT

30 31 30 35

CONSULTANCY ADVISEUR IN VASTGOED CONSULTANT BANKING, FINANCE & INSURANC CONSULTANT TALENT MANAGEMENT HELPDESK ADVISORS HR CONSULTANT SENIOR CONSULTANT

SKYLINE EUROPE ROBERT HALF INTERNATIONAL SODEVA CONSULTING TEMPO-TEAM TEMPO-TEAM APB INOVANT

ROBERT HALF INTERNATIONAL SODEVA CONSULTING

32 53 49 36 36 44

JURISTIEK BELEIDSMEDEW JURIDISCHE DIENST BESTUURSSECRETARIS - JURIST JUNIOR LAWYER JURIDISCH MEDEWERKER

STAD DENDERMONDE STAD OOSTENDE CARREFOUR BEMIDDELINGSDIENST

JOBPUNT VLAANDEREN

25 47 2 59


057_GPV1QU_20101030_VMGBI.qxp_VMGinside-QXP8 28/10/10 20:53 Pagina 57

VACATURE 30 OKTOBER 2010

57

Intervest is één van de top 10 vastgoedinvesteerders in België. De organisatie bestaat uit 2 vastgoedbevaks genoteerd op de Brusselse beurs, nl. Intervest Offices en Intervest Retail. Intervest Offices investeert in kantoorgebouwen en semiindustrieel vastgoed op strategische locaties. Als eigenaar van een 60-tal gebouwen met een waarde van 530 miljoen euro staat een team van een 15-tal professionals in voor het optimaal beheer van de gebouwenportefeuille d.m.v. verhuur, onderhoud en investeringen. Het Intervest Offices team breidt uit en biedt vandaag:

3 schitterende en veelzijdige functies Voor m/v met passie om in de’Real Estate Business’ te stappen of er verder in te groeien

Account & Asset Manager (ref. 22.8656-001) Bouwen aan nieuwe klanten en relatiebeheer met bestaande huurders

Junior Technical Project Manager (ref. 22.8654-001) Multidisciplinaire projecten in professioneel vastgoed

Interior Designer (ref. 22.8653-001) De visuele vertaler van de mogelijkheden van onze kantoorruimtes voor onze klanten Intervest Offices biedt functies met reële verantwoordelijkheid en autonomie en een dynamische en professionele bedrijfscultuur een jong team op mensenmaat in een stevig beursgenoteerd bedrijf een aantrekkelijk verloningspakket Ontdek ons aanbod en de volledige functieomschrijvingen op www.mercuriurval.be - mua.be@mercuriurval.be - tel. +32(0)3 281 15 50

Technisch Commercieel Vertegenwoordiger Voor de doseer- en vatenpompenbusiness in Vlaanderen Ontwikkelen van markt en omzet Na een intensieve productopleiding, ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van je bestaande maar ook van de niet actief bewerkte klanten van de laatste jaren. Je interpreteert de behoeften van je gesprekpartners (ingenieurs, bedrijfsleiders, aankopers, …) door het stellen van gerichte vragen. Je technische kennis doet je inzicht krijgen in de problematiek van je klanten waardoor je hen kan overtuigen van de meerwaarde van het juiste product uit het gamma, bestaande uit vatenpompen, doseerpompen, hydraulische componenten en koppelingen. Je werkt nauw samen met de binnendienst en rapporteert aan de Sales Manager. Commercieel gedreven met technisch talent Na je technische studies heb je al een eerste ervaring opgedaan in een B2B-verkoopomgeving. Je bent leergierig, waardoor je het productengamma snel onder de knie krijgt. Je hebt al een eerste ervaring in een technisch-commerciële functie

(binnen- of buitendienst) of je kan ons overtuigen dat je er klaar voor bent. Je denkt klantgericht mee en je weet de producten van Transmark voor te stellen als ideale oplossing. Je zelfstandigheid, zelfdiscipline en organisatietalent zorgen voor een efficiënte aanpak. Je ziet graag het effect van je inspanningen en wil meetbare resultaten behalen. Je hebt een goede kennis N/E, kennis van het Frans is een troef. Het informele van een KMO gecombineerd met de steun van een wereldwijd opererende marktleider MRC Transmark is een gezond en groeiend bedrijf dat zekerheid biedt. Je komt terecht in een team met een informele sfeer, korte communicatielijnen en ruimte voor autonomie. In deze nieuwe functie krijg je de kans om een divisie mee uit te bouwen. Je krijgt hier leerkansen en ontplooiingsruimte. Een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen en een bedrijfswagen zijn voorzien.

Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 22.8305-001 - mua.be@mercuriurval.com - tel. +32 (0)3 281 15 50

Connecting people with your strategy De performance van va uw organisatie en uw mensen verbeteren? Ontdek welke waarde Mercuri Urval aan uw bedrijf kan toevoegen. Meer weten? Contacteer Conta Chris Vanroelen, International Business Manager, 02 715 09 99 - chris.vanroelen@mercuriurval.com Board en Executive . Business Coaching . Competentie Assessment . Talentmanagement . Strategische Werving

Kantoren in 25 land landen, waarvan 6 in België: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Louvain-la-Neuve en Luik

VG. 368/B - Lid van

Antwerpen MRC Transmark NV is de Belgische dochteronderneming van een wereldwijde groep van handelsondernemingen actief in “valves and flow control equipment”. Een sterk gamma, een goed werkend voorraadsysteem en de aangeboden service maken dat MRC Transmark bij de topbedrijven in de industrie een stevige reputatie geniet en jaarlijks mooie groeicijfers realiseert. Om het team, gevestigd in het hoofdkantoor te Antwerpen, te versterken en de Alfadivisie verder uit te bouwen, zoeken we een gedreven commercieel en technisch geschoold talent (m/v)


VMG_20101030_56 MAXI INDX_Opmaak 1 28/10/10 21:46 Page 58

58

VACATURE 30 OKTOBER 2010

FINANCIËN AUDITOR ASSISTENT / BIRB BACHELORS BOEKHOUDER DEELTIJDS OCMW ONTVANGER EXTERNE AUDITOR FINANCIAL ANALYST FINANCIEEL DESKUNDIGE FISCAAL BEHEERDERS JUNIOR ACCOUNTANT MEDEWERKER FINANCIEN-ADMINISTRATIE STAFMEDEWERKER BUDGETBEHEER VERANTW SPONSORING & EVENTS

SELOR FOD FINANCIEN STAD GENT OCMW ZOUTLEEUW VIA-SOC DFDS LOGISTICS GEMEENTE DILBEEK FOD FINANCIEN VULPIA POM ANTWERPEN AZ DAMIAAN OOSTENDE CONCENTRA UITGEVERSMIJ

SELOR SELOR JOBPUNT VLAANDEREN

DE PUTTER & CO SELOR

62 43 24 45 32 31 42 43 30 46 29 48

LOGISTIEK & DISTRIBUTIE BEHEERDER MACHINE EN WAGENPARK COMMERCIELE BINNENDIENST AANKOPER DISPATCHER BAANTRANSPORT HOOFD OPERATIES EN ADMINISTRATIE LOGISTIEK VERANTWOORDELIJKE OPERATIONS MANAGER OPERATIONS MANAGER PROCESANALIST LOGISTIEK TEAMLEADER DISTRIBUTIECENTRUM TECHNICAL OPERATION MANAGER TRANSPORTPLANNER VERANTW ONTWIKKELING MOBILITEIT & GRON

APK MAENHOUT TEMPO-TEAM DE LIJN VAN LOOVEREN SAEY AIM SPAR TEMPO-TEAM ATK DFDS LOGISTICS WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

QUALITY @ WORK 40 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 52 36 44 KATZ 33 30 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 51 37 36 36 DE PUTTER & CO 31 JOBPUNT VLAANDEREN 43

SALES & MARKETING

CARREFOUR AFDELINGSMANAGERS NIET-VOEDING CARREFOUR AFDELINGSMANAGERS VOEDING CARREFOUR ASSISTENT AFDELINGSMANAGER MEDIAFIN BUSINESS& CORPORATE ADVERTISING TEMPO-TEAM COMMERCIAL SUPPORT OFFICER FEBELCO COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE TEMPO-TEAM COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE PROFESSIONEL MIELE ARTEXIS COMMUNICATIONS COORDINATOR TEMPO-TEAM CUSTOMER SERVICE ADVISORS DFDS LOGISTICS CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER CONCENTRA UITGEVERSMIJ DIRECT MARKETEER GATES DISTRICT SALES MANAGER EXHIBITION MANAGER BELGIAN BOAT SHOW ARTEXIS NYK LINE BENELUX INSIDE SALES MEDEWERKER AIM INTERNET MARKETEER HANDI MOVE JR EXPORT SALES MANAGER SPAR PROCESANALIST VERKOOP CONCENTRA UITGEVERSMIJ PRODUCTMANAGER AIM PROJECT MANAGER LEMENTO PROJECT MANAGER TEMPO-TEAM SALES ADVISORS ARTEXIS SALES EXECUTIVE TEMPO-TEAM SALES REPRESENTATIVE MEDIAFIN SR ACCOUNT MANAGER SAEY TECHNISCH COMMERCIEEL MEDEWERKER MRC TRANSMARK TECHNISCH COMMERCIEEL VERTEGENW. VERANTW MARKETINGPROJECTEN EN -COMMUNI CONCENTRA UITGEVERSMIJ CONCENTRA UITGEVERSMIJ VERANTW RETAIL EURO KITCHEN VERKOPER KEUKENS SANICOMFORT VERTEGENWOORDIGER VAILLANT VERTEGENWOORDIGERS SPAR WERKVEREENVOUDIGER VERKOOP WINKELDIRECTEURS GB/MARKET SUPERMARKT CARREFOUR CARREFOUR WINKELDIRECTEURS HYPERMARKTEN

2 2 2 38 36 KATZ 37 36 HUDSON 23 55 36 DE PUTTER & CO 31 48 55 55 32 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 51 ANDRESS CONSULTING 53 37 48 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 51 DIP 27 36 55 36 38 30 MERCURI URVAL 57 48 48 ANDRESS CONSULTING 53 30 33 37 2 2

ADMINISTRATIE

2 ACCOUNTMANAGERS 2 PRODUCTMANAGERS ACCOUNT & ASSET MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER - AGENCY ACCOUNT MANAGER - EVENTS ACCOUNT MANAGERS ACCOUNTMANALERS SOLAR

APK QUALITY @ WORK CONCENTRA UITGEVERSMIJ INTERVEST OFFICES MERCURI URVAL POLYPAL VAN DER VELDE GROEP TEMPO-TEAM DFDS LOGISTICS DE PUTTER & CO LANNOO DRUKKERIJ CONCENTRA UITGEVERSMAATSCHAPPIJ DM&S COMMUNICATIONS DM&S COMMUNICATIONS JANSEN BUILDING GROUP SCHÚCO VAN DER VELDE GROEP

40 48 57 59 36 31 35 50 27 27 33 59

ADMINISTRATIEF / FACTURATIE VERANTW ADMINISTRATIEF ASSISTENT CUSTOMER SUPPORT COORDINATOR DOSSIERBEHEERDER MANAGEMENT ASSISTANT MANAGEMENT ASSISTANT OFFICE MANAGER OFFICE MANAGER SALES ASSISTANT

OCMW BRUSSEL TEMPO-TEAM ARTEXIS UNIVERSITEIT GENT TEMPO-TEAM A PRIORI UNIVERSAL COMMUNICATION TEMPO-TEAM TONICKX

HUDSON A PRIORI

42 36 55 23 36 32 37 36 32

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker


059_GPV1QU_20101030_VMGBI_00.pdf; Oct 28, 2010 20:12:28

VACATURE 30 OKTOBER 2010

59

Schüco is wereldmarktleider in innovatieve gevelsystemen en een vooraanstaande leverancier van complete zonne-energiesystemen. Schüco kenmerkt zich als een hoogwaardige partner dankzij specialistische kennis en een klant- en servicegerichte benadering. Schüco Belgium nv te Eupen bewerkt de Belgische markt met een team van enthousiaste en zeer ervaren medewerkers. Schüco maakt de laatste jaren een gezonde groei door. Om deze groei te continueren, zoeken wij enthousiaste kandidaten (m/v) voor de functie van;

Accountmanagers Solar Voor de regio Oost-Vlaanderen en de regio West-Vlaanderen Na een intensief opleidingsprogramma vergaar je de nodige kennis on the job en evolueer je tot deskundig gesprekspartner voor je klanten op gebied van zonne-energietoepassingen (fotovoltaïsche en thermische). Je onderhoudt contacten met ondermeer solarinstallateurs, elektriciens, verwarming- en sanitairinstallateurs en dakwerkers. Je werkt vanuit huis en rapporteert aan de Verkoopsleider België.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be

Je profiel Persoonlijkheid is belangrijker dan de juiste branche-ervaring. Je bent stressbestendig, ambitieus, gedisciplineerd en positief ingesteld. Leerbereidheid en gedrevenheid zijn cruciaal voor deze functie. Wat biedt Schüco? • Professionele, succesvolle multinational • Dynamische werkomgeving

Erkenning VG.665/B

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN |VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

• Uitgebreid pakket opleidingen • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Interesse? Reageer dan bij voorkeur binnen 10 dagen via onze website www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentie BSCH102 kunt u contact opnemen met Valerie Maes, telefoon 03/369 11 61. Ook kunt u kijken op www.schueco.be

Polypal Storage Systems is al ruim 50 jaar de specialist in magazijninrichtingen. Dankzij de voortdurende ontwikkeling van haar productgamma biedt Polypal maatwerkoplossingen voor haar klanten. Dankzij haar eigen productiefaciliteiten wordt de hoogstaande kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd. Polypal maakt deel uit van de Whittan Storage Systems Group (WSS) met zijn hoofdvestiging in Telford (Groot –Brittannië). Vanuit haar verkoopkantoren in Hasselt en Luik bewerkt Polypal de Belgische markt. Wegens groei zoeken wij kandidaten m/v voor de functie van:

Account Manager In deze zelfstandige functie bent u zowel omzet- als margeverantwoordelijk voor de regio Antwerpen / Limburg. Samen met uw klanten gaat u op zoek naar de optimale maatwerkoplossing waarbij u hen voorziet van een professioneel advies met betrekking tot hun opslagbehoeften. Naast het onderhouden en optimaliseren van de bestaande relaties gaat u actief op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden. Uw klanten bevinden zich met name in de industrie en handel. U wordt ondersteund door een professionele binnendienst en u rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director Polypal North.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN |VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Polypal heeft veel te bieden! • Stabiele organisatie • Kwalitatief hoogwaardig productgamma • Informele werksfeer, eigen verantwoordelijkheid • Prima voorwaarden, korte communicatielijnen

Uw profiel • Technisch / commercieel adviseur • Oplossingsgericht, inhoudelijk sterk • Initiatiefrijk, pragmatisch • Bachelor werk- en denkniveau

Interesse? Reageer bij voorkeur binnen 10 dagen via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (referentie POPA102) kunt u contact opnemen met Koen Mathijssen, telefoon 03/3691161 of kijken op www.polypal.eu

De Bemiddelingsdienst Banken-Krediet-Beleggingen zoekt een(m/v) voltijds:

JURIDISCH MEDEWERKER voor onmiddellijke indiensttreding bij de Ombudsdienst.

Profiel: Houder van een Master in de Rechten • Tweetalig Frans/Nederlands • Ervaring van 3 tot 5 jaar in financie- of bankwezen. Zijn/haar opdracht zal erin bestaan om klachtendossiers (analyse, opzoeken van informatie, voorstellen van oplossingen en onderhandelingen) te behandelen in een klein en dynamisch teamverband. Wij bieden een afwisselende functie met aantrekkelijk salarispakket en extralegale voordelen. Interesse? Kandidatuur op te sturen naar de Bemiddelingsdienst Banken-Krediet-Beleggingen, ter attentie van Mevr. F. Sweerts, Belliardstraat 15-17, 1040 Brussel of naar Ombudsman@ombfin.be De Bemiddelingsdienst Banken-Krediet-Beleggingen heeft als taak om klachtendossiers van klanten van financiële instellingen te behandelen. Meer info kan u terugvinden op de site van de Bemiddelingsdienst: www.ombfin.be

Talent wordt nu eenmaal graag gehoord

Er zit muziek in een carrière bij UZ Gent. Momenteel kijken we uit naar een gemotiveerd (m/v):

Academisch beleidsmedewerker (staf Directiecomité) Het UZ Gent streeft naar excellentie in haar kernopdrachten patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en dienstverlening en werkt aan een ziekenhuisbrede strategie rond de herorganisatie van de zorg in zorgmodellen. Het ziekenhuis wil hierbij een wetenschappelijk gefundeerde benadering volgen die de verschillende invalshoeken van governance, strategieontwikkeling en kwaliteitsmanagement met elkaar verbindt.Vandaag is het UZ Gent op zoek naar een academisch beleidsmedewerker bij de staf van het Directiecomité die projecten in dit beleidsgebied kan helpen sturen en opvolgen. Je behaalde een master in de rechten of geneeskunde aangevuld met een doctoraat op proefschrift in het domein van ziekenhuismanagement. Daarnaast heb je ervaring in het voeren van (postdoctoraal) onderzoek op het vlak van governance, strategieontwikkeling of kwaliteitsmanagement binnen de zorgsector en in het adviseren van directies of besturen.

Laat van je horen!

Op onze website vind je de uitgebreide functie- en profielbeschrijving profielbeschrijving en ons aanbod. Solliciteer via www.uzgent.be

Uiterste inschrijvingsdatum: dinsdag 23 november 2010.

www.uzgent.be

UZ Gent engageert zich voor diversiteit en gelijke kansen.


VMG_20101030_56 MAXI INDX_Opmaak 1 28/10/10 21:47 Page 60

60

VACATURE 30 OKTOBER 2010

SALES ASSISTANT SALES ASSISTANTS TECHNISCH COMMERCIEEL BEDIENDE

TEMPO-TEAM FREYWILLE TEMPO-TEAM

36 30 36

ANDERE 2 STAFMEDEWERKERS BEDRIJVENTERREINEN COORDINATOR SOCIALE ZEKERH / RSVZ COORDINATOR STARTPUNT DESKUNDIGE VREEMDELINGENZAKEN DIENSTHOOFD RUIMTELIJKE ORDENING DUURZAAMHEIDSAMBTENAAR DUURZAAMHEIDSAMBTENAAR GEOGRAAF / DEFENSIE KADERLEDEN MEDEWERKERS PROCESANALIST WINKELTOEPASSINGEN PROJECTLEIDER PROJECT ‚ÄÚRUBIK‚ÄÙ PROJECTMEDEWERKERS REFERENT KWALITEIT PT SPORTFUNCTIONARIS STAFMEDEWERKER STAFMEDEWERKER CULTUUR & ERFGOED SUPERVISOR / TEAM COACH TEAM COACH VERKEERSDESKUNDIGE

POM ANTWERPEN SELOR STARTPUNT STAD DENDERMONDE STAD DENDERMONDE STAD DENDERMONDE GEMEENTE SCHELLE SELOR CENTREXPERTS CENTREXPERTS SPAR KAREL DE GROTE HOGESCHOOL JANSEN BUILDING GROUP VALIDA ZIEKENHUIS GEMEENTE DILBEEK GEMEENTE GEETBETS GEMEENTE KOKSIJDE TEMPO-TEAM TEMPO-TEAM STAD DENDERMONDE

SELOR JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN SELOR

JOBPUNT VLAANDEREN

46 62 28 25 25 25 44 62 28 28 37 27 33 28 42 44 44 36 36 25

GEZONDHEID HOOFDVERPLEEGKUNDIGE FT

VALIDA ZIEKENHUIS

28

CREATIEVE BEROEPEN 3 D DESIGNER ARCHITECTEN / REGIE DER GEBOUWEN AUTO CAD TEKENAARS INTERIEURARCHITECT - ORDERVERWERKING INTERIOR DESIGNER MODELIST - PATROONMA(A)K(ST)ER PROJECT MANAGER TEKENAAR (INDUSTRIEBOUW)

MO KA SELOR DE SCHEEPVAART EURO KITCHEN INTERVEST OFFICES TONICKX MO KA VAN DE WALLE

28 62 26 53 57 32 28 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 52 SELOR JOBPUNT VLAANDEREN ANDRESS CONSULTING MERCURI URVAL

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING PROJECTMEDEW OPVOEDINGSONDERSTEUNING STAD DENDERMONDE DE LINK PT VERANTW VLAAMS KENNISCENTRUM DE LINK PT WERKVELDONDERSTEUNER

JOBPUNT VLAANDEREN

25 49 49

ICT & INTERNET ANALIST - PROGRAMMEUR ANALYSTEN ONTWIKKELAARS BEGELEIDER IT PRODUCT DESIGNER IT PROJECTLEIDER PRODUCTIE & TECHNOLOG PROJECTLEIDER ICT COMMUNICATIE / JUSTI SENIOR .NET DEVELOPER STUDIEGELASTIGDE WEBMASTER DRUPAL

KAREL DE GROTE HOGESCHOOL OCMW BRUSSEL BUURTWERK POSTHOF CARREFOUR CARREFOUR SELOR FEBELCO OCMW BRUSSEL AIM

27 42 55 2 2 SELOR 62 KATZ 36 42 ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 51

ONTHAAL & SECRETARIAAT ONTHAALBEDIENDE

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

Q COLOFON Algemeen directeur Christophe Glorieux Accounting Walter Roos Redactie Hoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco) Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depré, Elodie Fontaine, Mies Cosemans 02-482.03.54 Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts, Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, Marjorie Blomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck, Ann Lemaître, Rafal Naczyk Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef Advertenties Sales Director Nancy Werbrouck Sales manager Marijke Van Impe Account managers Ruth Janssens, Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Sylvie De Vocht, Karl Van Lathem, Jeroen Costermans 02-482.03.50 Teamcoach Internal SalesHendrik De Backer 02.482.03.74 Sales Assistants Anke Blommaert, Valerie De Valck, Wedad Baouider, Hilde Vanden Driessche, Marianne Van Hoeck 02-482.03.38 Operations, CRM & Distributie Operations Manager Inge Van den Bussche Project manager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw 02-482.03.71 Marketing & research Marketing & research manager Diane Devriendt Research marketeer Marjan Desmedt Product managers Dries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten Sites en productontwikkeling internet Interactive manager Inge Martens (voor BeAligned) Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire, Ahmed Ouarzazi Project management Josi Swerts Web Designers Ward Meremans, Graham Freeman, Domien Verbeke Web Development Joost Roelandt, Benny Lootens, Lesly Weyts, Bart Vanderstukken Manager Communities Florence Collard Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Verantwoordelijke uitgever Christophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel Vacature C.V. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

9 Adverteren BEL 02-481.15.88 23

in Vacature?

MAIL commercieel@vacature.com


Vacature Virtual Talentum: De andere manier om te solliciteren. Bezoek nu Vacature Virtual Talentum, de grootste online carrièrebeurs van BelgiÍ. Bezoek beursstanden van verschillende bedrijven, bekijk interviews en presentaties, raadpleeg het grootste jobaanbod en solliciteer meteen. Waar wacht je nog op? Surf snel naar www.vacaturetalentum.be


uwen o b e G e der i g e Z ie eR t RSV e oor d or Defens BIRB h v r N CTE AAF vo voor het IGEN voo E T I H C OGR ISTENT FSTAND Justitie • AR • GE ASS EID ZEL TIE voor aken R O T I D ERH MUNICA landse Z K E • AU Z ALE ICT COM or Binnen Defensie er I C O TOR S TLEIDER ttache vo rium voor it en Vervo A N I ÖRD PROJEC catieA borato Mobilite • CO • muni oofd La or de FOD m o C • nsth leur vo e i D • ntro

rfco

• We

Geef je aan de overheid Kijk eens rond jou. Overal zie je wel iets dat jouw touch verdient. Iets dat beter kan, of anders. En net daarom denk je aan de overheid. Want aan de overheid realiseer je projecten met een impact op het leven van iedereen. Daarom maakt Selor er een punt van om jou het beste uitzicht te bieden op interessante en vaak erg verrassende overheidsjobs. Hoe en op welke dienst je dat doet, hangt volledig af van jou. Maar één ding staat vast: jouw touch kan indruk maken. Blijf op de hoogte van de nieuwste uitdagingen aan de overheid.

www.selor.be

Registreer je via Mijn Selor op en: • ontvang wekelijks alle jobs in je mailbox • geef je cv in en krijg jobs die bij jouw profiel passen • solliciteer meteen online.

10 B 10 xxx-Selor-talentum-VACAmaga-260x370-251010-q.indd 1

27-10-2010 14:07:30

Statutairen vs contractuelen: 2 werelden apart  

Je zal maar contractueel zijn in plaats van statutair bij de overheid: minder pensioen, minder promotiekansen, en vaak minder loon. De versc...