Page 1

Vacature # 10.11.2012

I N°12

magazine voor m/v met talent

REPORTAGE: VACATURE ACADEMY JONG TALENT VAN HIER OP ZWIER IN PEKING BRAINSTORMEN OP BARKRUKKEN MICROSOFT WENEN TEST COOLE KANTOREN

INTUSSEN BIJ FORD GENK OP STAP MET VAKBONDSMAN ROHNNY CHAMPAGNE

10.057 JOBS OP VACATURE.COM

CARRIÈRE MAKEN OP DE GRENS TUSSEN POLITIEK EN AMBTENARIJ

DE MAGIE VAN DE DIPLOMATIE FOCUSDOSSIER: SALES EN MARKETING OP HET OORLOGSPAD? DENKERS VERSUS DOENERS

VMG-20121110_01_COVER*.indd 1

6/11/12 13:23


002_GPV1QU_20121110_VAM01_00.qxp_Opmaak 1 06/11/12 13:47 Page2

How do you make a lithography system that goes to the limit of what is physically possible? ASML is een Nederlands bedrijf en ons hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven. Bij ASML brengen we de beste mensen samen met een hoge mate van inventiviteit op het gebied van natuurkunde, elektronica, mechatronica, software en precision engineering. We ontwikkelen lithografiemachines die van cruciaal belang zijn voor de productie van goedkopere, snellere en energiezuinigere microchips. Onze machines zetten in slechts een paar seconden met de nauwkeurigheid van een paar siliciumatomen miljarden structuren neer. Als je het in teamverband oplossen van complexe problemen als uitdaging ziet, zijn onderstaande vacatures interessant voor jou.

Projectleider Supply Chain verbeteringen

Engineer structurele verbeteringsprojecten

Kwaliteitsmanager procesinfrastructuren

Senior Business Controller op corporate niveau

Expert in Precision Engineering

Financieel informatie-analist

Je maakt de supply chain efficiĂŤnter door mee te denken over nieuwe logistieke concepten en die ook te realiseren als projectleider in multidisciplinaire teams. We zoeken een geboren projectleider met aantoonbare ervaring in supply chain management binnen de high-tech.

Je garandeert de kwaliteit van processen rond veeleisende projecten in een multidisciplinaire high-tech omgeving. Daarbij neem je de verantwoordelijkheid voor acties om de procesgang en de manier van werken binnen een afdeling af te stemmen op kwaliteitsstandaards.

Kun jij op specificatieniveau samenwerken met andere technische disciplines, bijvoorbeeld door tests, calculaties en data-analyses uit te voeren voor onderzoek naar de produceerbaarheid van complexe mechanische systemen? Dan is dit dĂŠ baan om je mechanische expertise uit te bouwen.

2

VACATURE BREAK ZOMER 2011

Je participeert in multidisciplinaire cross-sector projecten om de beschikbaarheid van faciliteiten te verhogen en zowel productiecycli als de totale machinekosten te verlagen. Bij traceren en implementeren van verbeteringsopties hanteer je een gestructureerde aanpak. Je hebt een master of bachelor in een technische richting.

Je vervult een spilfunctie bij het optimaliseren en standaardiseren van processen, maar ook bij het analyseren van managementinformatie. Je hebt een bachelor of master bedrijfskunde, bij voorkeur aangevuld met een opleiding tot business controller (RC) en 5 tot 10 jaar relevante ervaring.

Je bent binnen onze ICT-organisatie verantwoordelijk voor financieel gerelateerde business intelligence activiteiten. Denk aan periodieke geconsolideerde rapportages, business planning & forecasting en rentabiliteitsanalyses. Je hebt een bachelor of master in IT of bedrijfsadministratie en 3 tot 5 jaar ervaring in financiĂŤle BI.

www.asml.com/jobs


STANDPUNT DOOR REDACTEUR DOMINIQUE SOENENS

DE POT VERWIJT DE KETEL Het is een cijfer waar je even van opschrikt: in China gingen de lonen in één generatie tijd liefst 40 keer hoger. Op de Vacature Academy, onlangs in de Chinese hoofdstad, zei professor Yang Yao van de universiteit van Peking dat zoiets nooit eerder in de geschiedenis is voorgekomen. Nochtans heeft China problemen genoeg, gaf Yao aan. Het land lijdt, om te beginnen, onder de crisis in Europa – een van zijn belangrijkste exportgebieden. En er is de groeiende kloof tussen arm en rijk, aldus Yang Yao. In de betere buurten van Peking staan Maserati’s, Porsche Cayennes en Rolls Royces broederlijk naast elkaar geparkeerd. Soms op dezelfde oprit. Hyperluxe, in een land dat enkel en alleen in woorden communistisch is.

“Zijn we bereid om banen op te offeren voor onze principes? Of denken we maar beter eens goed na, vooraleer we anderen de les spellen?” Het ging de voorbije jaren zo goed met de Chinese economie dat jongeren niet eens de moeite nemen om verder te studeren. Waarom zouden ze? De jobs liggen, of lagen, voor het rapen en in vergelijking met hun ouders verdienen jonge Chinezen goed hun brood. “Een groot probleem, want onderwijs is een voorwaarde voor innovatie en groei”, aldus Yang Yao. Het zijn allemaal zaken die net iets minder aan bod komen in populaire westerse media, waar de focus de voorbije jaren dikwijls lag op sensationele verhalen over milieuvervuiling en mensonterende werkomstandigheden in sommige Chinese fabrieken. Die problemen zijn er nog, dat zeker, maar minder dan vroeger. Bovendien doet het Westen vaak nogal hypocriet over hoe China omgaat met milieukwesties en andere ethische aangelegenheden. Vooral Europa heeft zich in het verleden bezondigd aan milieuvervuiling, uitbuiting en aan het leegroven van Afrika, om maar enkele zonden te noemen. Pas toen er voldoende welvaart was, kwam milieubewustzijn bovenaan op de agenda te staan. ‘Erst das Fressen, dann die Moral’: dat is tot dusver de filosofie geweest in het Westen. Anderen de les spellen over milieubewustzijn wanneer je zelf heel wat op je kerfstok hebt en de (relatieve) luxe van de welvaart kent: het is net iets té gemakkelijk. Vooral omdat we ook vandaag nog altijd niet

(NIET) MEE EENS?

GA IN DEBAT MET ONZE REDACTEURS

vrijuit gaan. Kijk naar FN Herstal, in eigen land. Hoe ethisch is – en blijft –

Mail naar

de activiteit van een wapenfabriek? En wie garandeert dat? FN Herstal geeft

redactie@vacature.com

werk aan een duizendtal mensen. Zijn we bereid om die banen op te offeren voor onze principes? Of denken we maar beter eens goed na, vooraleer we anderen de les spellen? •

v f

Surf naar

vacature.com Bezoek ons op

facebook.com/vacaturedotcom Volg ons op

twitter.com/redactievac

Vacature I 11.10.2012

3


inhoud

#Vacature 10.11.2012

I N°12

magazine voor m/v met talent

REPORTAGE: VACATURE ACADEMY JONG TALENT VAN HIER OP ZWIER IN PEKING

BRAINSTORMEN OP BARKRUKKEN MICROSOFT WENEN TEST COOLE KANTOREN INTUSSEN BIJ FORD GENK OP STAP MET VAKBONDSMAN ROHNNY CHAMPAGNE

10.057 JOBS OP VACATURE.COM

CARRIÈRE MAKEN OP DE GRENS TUSSEN POLITIEK EN AMBTENARIJ

DE MAGIE VAN DE DIPLOMATIE FOCUSDOSSIER: SALES EN MARKETING OP HET OORLOGSPAD? DENKERS VERSUS DOENERS

Standpunt

03

uitgelicht

05

omSlagverhaal

08

Werk & leven

14

manager aan de lijn

15

geteSt: coole kantoren

16

opinie en debat

20

reportage: vacature academy

22

SalariS en co

25

FocuS: SaleS verSuS marketing

26

geWikt en geWogen

28

Fotoblog: Ford genk

30

column an olaertS

32

op Welke WerklooS heidSuitkering heb jij recht? lees alles over de nieuwe modaliteiten op

vacature.com/werkloosheidsuitkering

zaterdag

10.11.2012 de magie van de diplomatie

08

Weinig sectoren waarover zoveel clichés bestaan als de diplomatie. Een even onbekende als fascinerende wereld, ergens in de schemerzone tussen politiek en ambtenarij. Vacature Magazine nam een kijkje achter de schermen, en merkte: als diplomaat word je geboren.

mijn werk is waar mijn laptop staat

16

Flexibele bureaus alleen zijn niet genoeg, bij Microsoft in Wenen. Sinds een jaar kunnen de werknemers er brainstormen op barkrukken, een glijbaan gebruiken, hun creativiteit cultiveren … En daar worden ze alleen maar productiever van.

het eeuwige spanningsveld tussen sales en marketing

20

Elk bedrijf wil zo veel mogelijk producten aan de man brengen. De verkoopafdeling gaat over de inhoud van de orders. Hun collega’s van de marketing hebben vooral oog voor de verpakking. De perfecte match? Verre van, zo blijkt. je vindt jobs in Sales & marketing vanaf p.53

jong talent van hier op zwier in peking in welke regio’s kan je meer verdienen? check het op

vacature.com/salariskompas

24

De Vacature Academy in Peking was het ideale moment om te peilen naar de conditie van de Chinese arbeidsmarkt. Onze man ter plaatse legde vier jonge talenten van hier op de rooster. Wie moet er harder knokken: zij, of hun Chinese leeftijdsgenoten?


uitgelicht Cijfers en lijstjes in de marge van het nieuws

Het loonzakje van Europese ambtenaren

De lonen van Europese ambtenaren doen met regelmaat van de klok stof opwaaien. Terecht, of niet? Duik mee in het loonzakje van Europese ambtenaren.

. 55000 waarvan 10.000 contractuele medewerkers en waarvan 32.000 in Brussel

33.033

Europese Commissie

4.410

ca. 3.500

Europees Hof van Justitie

Raad van de Europese Unie (algemeen secretariaat)

887

6.166

1.609

Europees Parlement 736 parlementsleden

ca. 5.500

Europese Rekenkamer

Overige instituten, agentschappen....

Europese Bank

Dominique Soenens • Infografiek Wim Bruyninckx

Totaal aantal personeelsleden Europese instellingen

Loonoverzicht (bruto maandbedragen) min

max

€ 1.847

€ 6.599

Contractuele Medewerkers

bode, archivaris

Europese Ambtenaren

16 salarisschalen, waarvan € 2.654 / maand bruto (bode, archivaris) de laagste

directeur-generaal

en 18.370 €/maand bruto (directeur-generaal) de hoogste is.

€ 18.370

€ 2.654

EU-commissarissen oa. Karel De Gucht

€ 20.677

EU-vertegenwoordiger buitenland

€ 23.882

Politieke Vertegenwoordigers € 22.963

vicevoorzitters

€ 25.351

voorzitter Europese Commissie Jose Manuel Barroso

Belastingvrije vergoedingen Bovenop het basissalaris krijgen ambtenaren, Europese commissarissen, vicepresidenten en president volgende belastingvrije vergoedingen:

€ 170

2

%

€ 373

€ 911

van basissalaris

Kind

kostwinnersvergoeding

vergoeding per kind

Netto

16%

van basissalaris (15% voor commissarissen)

Maand

*

representatiekosten

expatvergoeding*

Bruto

Door de belastingvrije vergoedingen ligt het nettoloon van sommige beginnende ambtenaren hoger dan hun brutoloon.

Belastingvrije vergoedingen ela ngv ver ed en

€ 304

Europarlementariërs

€ 4.299

Dag

€ 6.200 netto

dagvergoeding bij vergadering *

Parlementair Medewerker € 1.649 min

algemene onkosten

€ 9.200

netto bij 10 vergaderingen per maand

BRON - Europees Parlement, Europese Commisie

hij werkt, krijgt een zogeheten ‘ontheemdingsvergoeding’ (of expatvergoeding).

€ 7.594 max

Vacature I 10.11.2012

5


48% van de Belgen vindt dat hij te

weinig

verdient.

Verdient uw rekrutering meer aandacht? Dit verloningsdossier zorgt alvast voor de juiste omkadering. Contacteer Kim Tosseyn op 02/482 03 66 en ontdek nog meer exclusieve voordelen. 6

Vacature I 10.11.2012


1% van de Belgen vindt dat hij

teveel

verdient. En jij? In welke mate vind jij je loon een rechtvaardige beloning voor het werk dat je nu doet? Is opslag in tijden van crisis bespreekbaar? Indien wel, wat zijn de gevolgen voor jouw collega’s? Zoniet, blijf je waar je zit of vertrek je? Ontdek de verrassende resultaten van de Grote Salarisenquête in ons boeiend Salarisdossier. Zaterdag 24 november. Exclusief in #Vacature. Dé referentie voor jouw salaris. Evalueer vanaf 19 november jouw salaris met het nieuwe Salariskompas op Vacature.com i.s.m.

Vacature I

10.11.2012

7


o m s l ag v e r h a a l

werken in de schemerzone tussen politiek en ambtenarij

“Diplomatie, dat is pure magie”

De feestjes. De glamour. Het exotisme. Weinig sectoren waarover zoveel clichés bestaan als de diplomatie. Een even onbekende als fascinerende wereld, ergens in de schemerzone tussen politiek en ambtenarij. Diplomaten:wiezijnze,watdoenze,watdrijfthen? Vacature Magazine zocht jong talent en ervaren rotten op, van Brussel over Amman tot Bangkok, en merkte: als diplomaat word je geboren. Tekst Filip michiels - @ Fmivacmag Fotografie gettyImages, griet Dekoninck, Isabel Pousset

Die nacht in Bangkok. In het appartement van

uren later rinkelt de wekker: het startsein voor

Marleen Steenbrugghe, eerste secretaris van

een nieuwe werkdag op de ambassade. En de

de Belgische ambassade in Thailand, rinkelt

radeloze Belg in Pattaya? Vrijgelaten, en met

de telefoon. Een landgenoot aan de lijn, in

de noorderzon vertrokken.

een weinig benijdenswaardige situatie, in een politiecel, enkele honderden kilometers ver-

Weinig werken en veel verdienen

derop in Pattaya. Woedend, scheldend: “Beta-

Werk en leven in de diplomatie, zoals het ook

len we hiervoor belastingsgeld? Om mij hier te

is. We zitten in een wat groezelige hamburger-

laten verrotten in die smerige cel? Onschuldig

tent in het grootste station van Bangkok, en

opgepakt door dat corrupte zootje agenten,

Marleen (33) – goed een jaar aan de slag op

en op de koop toe mishandeld? Doe iets, nu

haar eerste post in het buitenland – kent ze

meteen, daar worden jullie diplomaten toch

allemaal. De smeuïge verhalen over exclu-

zo goed voor betaald?”

sieve cocktailparty’s en copieuze diners op de

Wat volgt, zijn enkele uurtjes pure chaos. De

meest exotische bestemmingen. De hardnek-

zoektocht naar dat politiekantoor in Pattaya.

kige clichés over weinig werken en veel ver-

De talloze telefoontjes, in een vruchteloze

dienen, over diplomaten die graag grote sier

poging om de man te kalmeren, hem ervan te

maken met ons belastingsgeld. “Waar rook is,

overtuigen dat je zelfs als diplomaat weinig

zal ongetwijfeld ooit wel vuur geweest zijn,

kan ondernemen in het holst van de nacht,

maar die clichés zijn in mijn ogen totaal ach-

van op honderden kilometers afstand. Enkele

terhaald. Ook diplomaten moeten

De Franse ambassade in Rome: pracht en praal, maar het is lang niet al goud wat blinkt in de diplomatie.


Vacature I 10.11.2012

9


O M S L AG V E R H A A L

HOEVEEL VERDIENT EEN

DIPLOMAAT?

vandaag de tering naar de nering zetten.

bestemmingen, inclusief motivatie. We zullen

En ja, wij genieten een zekere vrijheid, maar

nooit iemand tegen zijn zin naar een bepaalde

dat geeft je vooral de kans om je werk deels in

bestemming sturen, en we houden uitdrukkelijk

te vullen zoals je dat zelf wil. Sommige collega’s

rekening met familiale omstandigheden. Een

besteden effectief flink wat tijd aan het afschui-

bijzonder lastige evenwichtsoefening, maar tot

men van recepties en diners, maar dat belet niet

nog toe is het ons altijd gelukt.”

Het maandelijkse brutoloon van een diplo-

dat ze daarnaast ook hard moeten werken. Ikzelf

maat in buitendienst varieert van 2.875

leef hier gewoon met mijn gezin, en moet me ’s

euro voor een stagiair tot 7.987 euro

Bangkok, stad der engelen

avonds vooral om mijn kinderen bekommeren,

Clichés onder de clichés, maar toch: diplomatie,

voor een zogenaamde ‘agent 1e klasse’.

zoals iedere werkende mama in België. Veel gla-

dat is een roeping. Ook Marleen wist al op de eer-

Daar komt nog een expatvergoeding bo-

mour en champagne komen daar meestal niet

ste dag aan de universiteit dat ze nooit advocaat

venop. Die kan oplopen tot een paar duizend

aan te pas.”

zou worden, of consultant. “In een diplomatieke

Brussel, minst favoriete bestemming

razend interessant. Ik wil bepaalde dingen kun-

Een verplichte en doorgaans ook gevreesde pas-

een samenleving beter te proberen te organi-

euro’s per maand, afhankelijk van de gezins-

carrière ben je bezig met beleid, en dat vind ik

situatie van de diplomaat, van het risicoprofiel van de post en van de afstand naar België. Voor een posthoofd komt daar nog een vergoeding voor een ambtswagen en

sage op weg naar het diplomatieke statuut is

seren. Dat is politiek, hoor ik je denken, maar

huispersoneel bovenop. Daarnaast ontvan-

het beruchte diplomatiek examen. Toegankelijk

nee: wij hebben de luxe om op de achtergrond

gen diplomaten ook een compensatie voor

voor iedereen met een universitair diploma, en

ons steentje bij te dragen. Zonder de stress of de

etentjes, representatiekosten …, in functie

even populair als selectief. “Wie slaagt, wordt

druk waaraan heel wat politici bijna dagelijks

van de levensduurte van het gastland. Deze

klaargestoomd voor de job tijdens een twee jaar

blootgesteld zijn.”

som wordt maandelijks uitgekeerd, maar

durende stage,” vertelt Frank Carruet, directeur

Marleen is nog een groentje in het vak, maar

moet volledig kunnen worden verantwoord

Buitenlands Personeel bij de FOD Buitenlandse

heeft het in Bangkok best naar haar zin. De ‘stad

op basis van facturen.

zaken. “Volledig betaald op universitair niveau,

der engelen’ scoort doorgaans hoog in de voor-

DE BELGISCHE DIPLOMATIE

IN CIJFERS

(

nen verwezenlijken en ik vind het boeiend om

b

r

88

u

t

AMBASSADES

10

PERMANENTE VERTEGENWOORDIGINGEN

23

CONSULATEN-GENERAAL

634

6

CONSULATEN

DIPLOMATEN, CONSULS EN ATTACHÉS

o

en onder de strikte begeleiding van een stage-

keurslijstjes binnen het diplomatieke korps,

meester, een oude rot in het vak. Minstens één

naast ‘usual suspects’ als Genève of New York.

jaar van de stage vindt plaats op een buiten-

Marleen: “Ik heb een diploma rechten en inter-

landse post. Kandidaten moeten uiteraard vlot

nationale betrekkingen op zak, en drie jaar ge-

tweetalig zijn en worden uitgebreid beoordeeld

leden waagde ik mijn kans in het diplomatieke

op hun veelzijdigheid, op de vraag of ze kun-

examen. Ik was geslaagd, en vorig jaar kwam

nen netwerken en op de kwaliteit van hun ver-

de vraag of ik een eerste missie als economisch

slaggeving richting Brussel. Daarna ben je, in

attaché op de ambassade in Bangkok zag zitten.

theorie, klaar voor het behoorlijk strikt afgelijnde

Een verdomd lastige knoop om door te hakken.

carrièrepad van een diplomaat: twee missies in

We hebben drie jonge kinderen en wilden ons

het buitenland, van telkens vier jaar, worden ver-

mooie leventje in Brussel niet zomaar opgeven.

plicht afgewisseld met een tewerkstellingsperi-

Bovendien beseften we meteen dat mijn echtge-

ode van drie jaar op het hoofdbestuur in Brussel.

noot – een architect met een eigen bureau – in

Geloof het of niet, maar voor heel wat kandidaten

Bangkok plots huisman moeten worden. Praten,

zijn die periodes in Brussel de lastigste.”

praten en nog eens praten. Er is geen andere op-

Minstens even lastig, maar dan vooral voor het

lossing, denk ik. Door al onze gesprekken kron-

hoofdbestuur in Brussel, is de keuze van de

kelde één rode draad: als mijn man ongelukkig

posten: wie belandt waar? Frank Carruet: “We

zou worden in Bangkok, of elders, of als de kin-

willen geen ongelukkige diplomaten, want die

deren niet kunnen wennen, dan is het over en

presteren toch niet optimaal. Iedereen mag dus

uit. Die flexibiliteit moet je voor jezelf inbou-

een verlanglijstje doorgeven met vijf voorkeurs-

wen. Nu, voorlopig is de balans heel positief en


worden we enkel maar vrolijk van het idee dat er de komende 30 jaar nog een en ander op ons afkomt. Niet omdat we hier zo anders leven dan in België, integendeel. We kampen met dezelfde vragen en praktische beslommeringen, maar het is gewoon allemaal zoveel spannender. Elke morgen, als ik door deze miljoenenstad naar het werk rijd, moet ik mezelf even in de arm knijpen. Wow, ik zit in Azië, en dan nog voor mijn werk! En binnen vier jaar zit ik elders, en begint het allemaal opnieuw. Dat is toch fantastisch?”

Vier cocktails per week Karmelietenstraat, Brussel, ministerie van Buitenlandse Zaken. Mooi gebouw, statige salons, ‘noblesse oblige’. Gunther Sleeuwagen (54) heeft niet enkel de looks van een diplomaat, hij is ook gepokt en gemazeld in het wereldje. Jurist met een brede internationale interesse, altijd al gehad. Startte zijn carrière in Ethiopië, ging aan de slag bij de VN in New York, trok naar Nairobi, Brussel en Genève en keerde in 2007 als ambassadeur terug naar zijn grootste liefde: Ethiopië. Ook letterlijk, want het is daar dat Gunther zijn vrouw leerde kennen. “Ach, Addis Abeba, dat is zelfs naar Afrikaanse normen een geval apart. Een stad met gigantisch veel ambassades, wat zich vertaalt in drie of vier cocktails per week, om al die nationale feestdagen te vieren. Daar kan je als diplomaat moeilijk omheen, maar het went. Tot half zes achter je bureau op de ambassade, snel naar huis voor een douche, naar de receptie van de dag en om half acht opnieuw thuis. De glitter en glamour uit de boeken en de films is heel ver te zoeken, tenzij je er zelf uitdrukkelijk naar op foto Griet Dekoninck

zoek gaat. Recepties in Afrika, dat is netwerken en informatie oppikken die officieel niet verkrijgbaar is.” Sleeuwagen omschrijft zichzelf als het prototype van de Belgische diplomaat. “Diplomaten uit grotere landen specialiseren zich vaak in één gebied of discipline. Belgische diplomaten, daarentegen, krijgen de kans om overal eigen accenten te leggen. Afwisseling troef

Marleen Steenbrugghe in Bangkok: “Elke morgen als ik door deze miljoenenstad rijd, moet ik mezelf even in de arm knijpen.”

Vacature I 10.11.2012

11


C OH MISNLAAG AA VN E RZHEA TA L

dus, ook in mijn carrière. En dat is typisch Belgisch. Ik heb de voorbije 25 jaar heel veel geleerd en zowel intellectueel, cultureel als persoonlijk plezier beleefd aan de enorme verscheidenheid. Diplomatie, dat is pure magie. Tegelijk schuilt er in al die verscheidenheid een grote uniformiteit, heb ik gemerkt. Mensen hebben overal dezelfde zorgen, vragen en verwachtingen. Ze willen iets maken van hun leven en ze bouwen aan een mooie toekomst voor hun kinderen. Daaraan kunnen meewerken, dat geeft heel veel voldoening. Want vergis je niet: als diplomaat werk je voor je eigen land, maar net zo goed voor het land waar je op post bent. De grote uitdaging daarbij is het vermijden van FOTO ISABEL POUSSET

belangenconflicten, maar de Belgische diplomatie heeft weinig verborgen agenda’s, dat valt dus best mee.”

Partners van diplomaten Het diplomatieke leventje mag dan aardig wat

JONGE DIPLOMATEN LOPEN WARM

IN DE PRIVÉ

fraaie aspecten hebben, er zijn ook wel wat nadelen aan verbonden. Gunther Sleeuwagen: “De relatief korte periodes in het buitenland maken het bijzonder lastig om duurzame vriendschappen op te bouwen. Iedereen weet dat diplomaten

Amper 28 was Stijn Mols, toen hij als enige Belgische

“We hebben op geen twee plaatsen ter wereld de-

diplomaat de meubels moest redden in het toen

zelfde job. Die variatie, het vooruitzicht om hele mijn

nog bijzonder woelige Sarajevo. “Geïntegreerd in de

carrière lang met andere landen en andere culturen

schap. Dat zorgt ervoor dat je als diplomaat aan-

Nederlandse ambassade, maar functioneel onafhan-

in aanraking te komen, dat spreekt me enorm aan.

gewezen bent op de expatgemeenschap, waar

kelijk, met veel aandacht voor het Europese beleid”,

Daarnaast werk ik gewoon graag in het openbaar

iedereen in hetzelfde schuitje zit. Dat heeft dan

zoals hij het omschrijft. “Geen evidente opdracht,

belang, en dat maakt het verschil met een internatio-

weer het voordeel dat vriendschappen in dat mi-

maar met het diplomatieke examen wordt de lat vrij

naal georiënteerde baan in de privésector. Ik denk dat

hoog gelegd. Wie slaagt, wordt voor vol aangezien.”

de perceptie over de diplomatie soms nog verkeerd

Stijn Mols (35) kan symbool staan voor het carrière-

zit. Het ligt natuurlijk in de aard van ons beroep om de

dikwijls verhuizen, en vaak is de lokale bevolking dan ook niet geïnteresseerd in echte vriend-

lieu doorgaans heel diepgaand en intens zijn, en bijna altijd internationaal gekleurd.” Voor de partners van diplomaten is het nog een ander verhaal. Vaak mogen zij niet werken, als er

pad dat almaar meer jonge diplomaten bewandelen:

spotlights niet actief op te zoeken, maar de tijd van de

tussen België en het gastland daarover geen bila-

diplomaat worden na een ommetje in de privésector.

muffe achterkamertjes is echt wel voorbij. Diploma-

teraal akkoord bestaat. En als ze wel mogen wer-

“In 2002 nam ik deel aan het diplomatieke examen,

tie is natuurlijk een klein wereldje. Sommige mensen

ken, valt hun diplomatieke immuniteit in veel

en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.” Na

worden na verloop van tijd blasé, of kunnen het niet

een stage in Tokio – “een fantastische ervaring” – en

meer opbrengen echt te investeren in persoonlijke

vier jaar Sarajevo is Stijn vandaag verantwoordelijk

contacten. Ze zijn niet in jou geïnteresseerd, wel in

voor de voorbereiding van de Europese Raad bij de

wie of wat je vertegenwoordigt en wat je voor hen

directie-generaal Europese Zaken.

kan betekenen.”

gevallen weg. “Dat alles mag je niet onderschatten”, weet Gunther Sleeuwagen. “Vaak loopt het enkele jaren goed, maar op termijn kunnen bepaalde situaties echt beginnen te wegen. Ook voor de kinderen van diplomaten: zij volgen altijd en overal les op internationale scholen en


zien hun vriendjes komen en gaan. Op jonge

de, ietwat aparte omgeving. In wisselende

leeftijd vinden ze dat best leuk en spannend,

omstandigheden en omgevingen, dus als di-

maar zodra ze wat ouder zijn, kan dit echt

plomaat moet je heel flexibel en tegelijk heel

een probleem worden.”

stabiel van karakter zijn. In bepaalde landen kom je in oorlogsomstandigheden terecht,

De diplomatieke valies

wat natuurlijk niet voor iedereen is wegge-

“Een klein gemeentehuis in het buitenland”,

legd. Hoewel je heel erg moet opletten met

zo omschrijft Geneviève Verbeek haar ha-

veralgemeningen: vaak zijn de mensen het

bitat. Eind augustus pakte ze voor de 23ste

gelukkigst in landen die wij van hieruit als de

keer haar koffers, op weg naar het Belgi-

gevaarlijkste inschatten. Als diplomaat kan

sche consulaat in Atlanta. “De allereerste

je net daar het grootste verschil maken. Voor

keer vertrok ik nog met een rugzak, ditmaal

mij bestaan er dan ook geen slechte posten,

kwam er een container aan te pas,” glimlacht

ik ben nooit met tegenzin vertrokken.”

ze. Haar carrière als consul voerde haar van

Geneviève Verbeek heeft het diplomatieke

Vancouver naar Nairobi, Rabat, Sydney, New

wereldje de voorbije decennia heel sterk zien

York, Barcelona ... Met haar man en hun drie

veranderen. “Vroeger keken we reikhalzend

kinderen.

uit naar de komst van de diplomatieke va-

“Atlanta wordt mijn laatste post, een af-

lies, met daarin onder meer een lading verse

scheid

mijn

kranten. Anno 2012 gaat alles veel sneller,

carrière startte, maakten vrouwen welgeteld

directer. Landgenoten in het buitenland zijn

drie procent uit van het Belgische diploma-

daardoor een stuk veeleisender geworden:

tieke korps. Vandaag ligt dat percentage

alles moet meteen. De diplomatie is ook niet

in

schoonheid.

Toen

ik

stukken hoger, en echt verwonderlijk vind

meer het gesloten, wat mystieke wereldje

ik dat niet. Er is in het buitenland doorgaans

dat het ooit was. Tien jaar geleden hadden

veel begrip voor het feit dat de mannen van

we dit gesprek wellicht nooit gehad, wat niet

diplomates willen werken, wat in het omge-

belet dat we nog altijd in een zekere sfeer

keerde geval niet altijd waar is. Mijn eigen

van discretie werken.” Of enkele decennia in

echtgenoot heeft overal gewerkt, en mijn

de diplomatie ook haar veranderd hebben,

kinderen blikken met heel veel voldoening

als mens? “Ongetwijfeld. Ik heb leren rela-

terug op de geprivilegieerde jeugd die ze ge-

tiveren. En ik heb overal vrienden gemaakt.

had hebben. Het was niet altijd even gemak-

Ook na mijn pensioen zal ik blijven reizen en

kelijk, maar Buitenlandse Zaken heeft altijd

rondtrekken, dat krijg je er niet meer uit.”

en overal sterk rekening gehouden met onze

een diplomaat als Nicole bij Hugo. Zo wil toch het cliché. Het klopt nog altijd, al klinkt er vooral bij jonge diplomaten toch ook flink wat pragmatisme en nuancering door. Marleen: “Met de hand op het hart: ik heb tot nog toe nooit een standpunt moeten innemen waardoor ik ’s avonds niet meer in de spiegel durfde te kijken. Een heel concreet voorbeeld: tot voor kort bestond de doodstraf voor minderjarigen nog officieel, in Thailand. Dat werd door ons systematisch aangekaart, in elk gesprek met Brussel, in elke rapport dat we schreven. En kijk, onlangs is die straf voor minderjarigen afgeschaft. Je weegt dus wel degelijk door op het beleid, zonder dat je je daarvoor tot de grootste tafelspringer moet ontpoppen. Je pakt het wel aan in diplomatieke termen. En op het gepaste moment en niveau.” “Botsen met je gastland is moeilijk, daar moeten we niet flauw over doen,” stelt Gunther Sleeuwagen. “Je bent en blijft tenslotte een gast. In de relatie met je eigen land, daarentegen, primeert de intellectuele eerlijkheid. Als diplomaat mag je een haast ‘politieke’ ambitie koesteren, zolang die maar niet tegen het Belgische beleid ingaat. Zijn we goed bezig, kan dit wel, moeten we dit niet signaleren op het hoogste niveau: dit soort discussies leeft

behoorlijk kort. Is dat echte macht? Nee, we zijn

ternationale school. Vandaag loopt er op

en blijven ambtenaren, dus we moeten onze plaats

Buitenlandse Zaken zelfs een ‘family officer’

kennen. Als je je echt niet kan vinden in het Belgi-

rond, die diplomaten met kinderen begeleidt

sche beleid dat je ter plaatse moet verdedigen, dan

en helpt waar nodig, ook als ze opnieuw in

is het aan jou om je conclusies te trekken. Van post

België aan de slag gaan.”

veranderen, kan perfect. Of je probeert bepaalde

Het leukste aspect aan Genevièves baan als

posten te vermijden. Je zult hoe dan ook moeten

consul? “Het is heel afwisselend en ontzet-

mert. Daarnaast werk je in een heel boeien-

Discretie en neutraliteit. Ze horen bij het leven van

minister van Buitenlandse Zaken zijn doorgaans

komen nooit terecht op een plek zonder in-

maken voor de mensen om wie je je bekom-

HOREN, ZIEN EN ZWIJGEN?

permanent op ambassades. De lijnen met onze

familiale situatie. Diplomaten met kinderen

tend dankbaar werk. Je kan echt het verschil

OVER MACHT EN POLITIEKE AMBITIE

De 30 lievelingslanden van expats

leren slikken, maar ik denk dat dit ook in andere jobs het geval is.”

vacature.com/expats

Vacature I 10.11.2012

13


werk & leven Tips om uw leven in balans te houden

worklife Tweet

Twitteraars die het evenwicht proberen te bewaren

1.

# “Wacht nooit tot morgen…

Wijze les in werksfeer maar ook in real life!”

Riet Delsin, @rietdelsin (consultant)

2.

“Om 6h30 naar Bumba #kijken met de kleinste en ondertussen tweets lezen hoe hard vrienden en collega’s gefeest hebben vannacht. #parenthood”

Koen Pellegrims, @kpellegr (ondernemer)

3.

# “Vraagt Chinese relatie om

FB account te maken om in contact te blijven, hij zegt: “kan niet want dat is hier verboden.” #brrr”

Steven Van Gaever, @pekesenertjes (product manager)

Praktisch

Tekst Erik Verreet -

@verreet

Wanneer zeg je ‘j a’ tegen een headhunter? Mark maakte twee jaar geleden een mooie pro-

opdrachtgevende bedrijf gelegen is en in welke sector

motie. Sinds twee maanden wordt hij gebeld door

het actief is, als je gebeld wordt door een headhunter.

headhunters. Of, met een duur woord, bureaus voor

Pols zeker ook naar de zwaarte van de functie, het in-

‘executive search’. “Hoe ze me gevonden hebben weet ik niet, maar ze stellen me

Er zijn ook goeie headhunters,

de meest fantastische functies

benadrukt

voor, die meestal niets met

Marc

Timmer-

man. “Zij stellen zich, als

mijn huidige job te maken hebben. Voorlopig zijn ze

het ware, op als impre-

vooral vervelend en hou

sario van veelbelovende

ik de boot af”, zucht

carrièremakers.

Mark. Hij ziet namelijk

ger bestond de ‘pro-

Vroe-

geen enkele reden om

fielenvoorraad’

zijn huidige job op te

zo’n headhunter vooral

van

uit ervaren rotten, ‘the

geven.

happy few’ die om de vijf jaar van job veranderen. Nu

Wat als het wel begint te

worden hoofdzakelijk jonge-

kriebelen? Marc Timmerman, directeur van Axiom Consulting Partners voor de Benelux, is zelf ooit

ren met veel potentieel gevolgd. De headhunter in kwestie kijkt voort-

headhunter geweest. “Het viel me toen op dat jon-

durend rond of er zich kansen aandienen voor de

ge mensen, tussen 28 en 35, zeer ontvankelijk zijn

mensen die ze in hun ‘stal’ hebben.”

voor de mooie perspectieven die hen voorgeschoteld werden. Als dertiger raakte ik ook veel sneller

Wees karig met je cv

geprikkeld door zo’n uitnodigend telefoongesprek

Let sowieso op als een headhunter je vraagt om

dan toen ik er 45 was, en al een veel duidelijker car-

hem je cv te bezorgen. Zolang hij je geen concreet

rièreplan had.”

voorstel doet, ga je er beter niet in op. Soms wordt je cv namelijk in het wilde weg naar tien, twintig

Hoe dan ook, enige waakzaamheid blijft gebo-

bedrijven verstuurd. Als je dan later zelf zo’n bedrijf

den. Vooral als je merkt dat een headhunter vaag

contacteert, heeft het je cv al ontvangen. Dat geeft

doet over zijn contacten binnen de bedrijfswe-

de indruk dat je niet goed weet welke kant je op wil.

reld. “Sommige headhunters krijgen geen contract

Eis daarom dat een headhunter je altijd eerst con-

van het opdrachtgevende bedrijf. Ze mogen pas

tacteert als hij je cv wil gebruiken voor toekomstige

een factuur uitschrijven als ze een geschikte kan-

opportuniteiten.”

didaat aandragen”, legt Reinhilde Goussaert uit. Ze is coach en begeleidt werkzoekenden bij outplacementopdrachten. “Vraag dus eerst waar het

VMG-20121110_14_WERK&LEVEN.indd 14

ternationale gehalte ervan, enzovoort.”

v

6 mythes over headhunters ontkracht

vacature.com/headhunters

8/11/12 18:57


M A N AG E R A A N D E L I J N Ni eu w s van en voo r de we r k vl o e r

MIssEN Is

wEnsElijk Wat als je Chinese klant in de haven van Shanghai

dan ook voor een foutenmanagement dat zowel

ontdekt dat de producten die hij bij je bedrijf be-

tolerant als daadkrachtig is: werknemers worden

stelde allemaal in de verkeerde verpakking blijken

niet gestraft als ze een fout maken, maar de organi-

te zitten? Een dure grap, zoiets. Je kan de betrok-

satie zelf reageert wel snel op zulke missers. “Soms

ken werknemer(s) natuurlijk keihard aanpakken,

zijn vergissingen bijna wenselijk. Van ‘intelligente’

maar een andere reactie is misschien verstandiger.

fouten kunnen ondernemingen namelijk iets op-

DE bLuEs

op kantoor

Professor in de Sociale Psychologie Naomi Ellemers

steken. Bedrijven die hun fouten analyseren en de

(Universiteit Leiden) vindt sancties tegen fouten-

nodige maatregelen nemen om ze in de toekomst

makers alvast geen goed idee: “Teams die geen

te voorkomen, halen vaker hun belangrijkste doe-

Almaar meer mensen nemen hun oortjes mee

fouten mogen maken, geloven dat ze niet in staat

len en zijn op termijn zelfs winstgevender dan be-

naar het werk, om achter hun computer naar

zijn om hun taken goed uit te voeren. Of ze zoeken

drijven die proberen om iedere fout te voorkomen

muziek te kunnen luisteren. Kan je hen dat ver-

de oorzaak buiten zichzelf.” Professor Ellemers pleit

door almaar meer regels op te leggen.” EV

bieden, als middenmanager? Volgens Herman Fonck, hoofd van de dienst ‘Ondernemingen’ binnen de christelijke vakbond ACV, is dat een kwestie van gezond verstand: “De vuistregel is: respect voor de collega’s. Een werkgever kan natuurlijk ook zelf regels opstellen over oortjes op kantoor. Als hij vreest dat de productiviteit van zijn medewerkers in het gedrang komt, kan

MINDER LAstEN,

mEEr startErs Voor startende ondernemers is de eerste rekru-

een extra vermindering genieten. Starters die,

tering essentieel. Het moet klikken met je nieuwe

bijvoorbeeld, een eerste werknemer aanwerven,

medewerker, maar hij of zij moet ook betaalbaar

krijgen voortaan gedurende vijf kwartalen een RSZ-

zijn. Om de lasten van zo’n aanwerving draaglij-

vermindering van 1.500 euro per kwartaal. Daarna

ker te maken, heeft de regering-Di Rupo onlangs

wordt dat 1.000 euro per kwartaal, gedurende vier

beslist om de bestaande ‘doelgroepvermindering

kwartalen. Voor de vier daaropvolgende kwartalen,

eerste aanwerving’ aan te passen, in het voordeel

ten slotte, krijg je nog een korting van 400 euro

van starters. In een notendop: als beginnende

per kwartaal. De steunmaatregel is niet gekoppeld

werkgever kon je vroeger al een forfaitaire ver-

aan een loongrens. Starters die al genoten van de

mindering van de sociale bijdragen genieten voor

bestaande doelgroepvermindering eerste aanwer-

de aanwerving van een eerste, tweede en derde

ving kunnen de nieuwe vermindering aanvragen

werknemer. Sinds 1 oktober kan je evenwel van

vanaf 1 januari. EV

hij hen via het arbeidsreglement verbieden om tijdens de werkuren naar muziek te luisteren. Vooral op kantoren waar interne communicatie nodig is, liggen muziek en koptelefoons moeilijk. Daarnaast is er uiteraard een hele reeks functies voor wie oortjes uit den boze zijn: receptionistes, veiligheidsverantwoordelijken, of commercieel vertegenwoordigers.” Studies zeggen dan weer dat mensen het best werken als het stil is. In een landschapsbureau kunnen oortjes evenwel de beste manier zijn om je eventjes helemaal af te sluiten van alle achtergrondlawaai. EV

Is het een goed idee om naar muziek te luisteren tijdens het werk?

Vacature.com/muziekluisteren

Vacature I 10.11.2012

15


c o o l e K A N To R e N

3. 4.

1. 2.


Microsoft Wenen test coole kantoren

Mijn werk is waar mijn laptop staat Flexibele bureaus alleen zijn niet genoeg, bij Microsoft in Wenen. Sinds een jaar kunnen de werknemers er neerploffen op blitse zitmeubels, een glijbaan gebruiken, brainstormen op barkrukken, hun creativiteit cultiveren … En daar worden ze alleen maar productiever van. Het eldorado van het nieuwe werken, juist ja. Tekst Dominique Soenens Fotografie Christian Dusek

@Dsoenens

Microsoft vond dat het daar iets aan moest doen, al had het bedrijf nog wel meer redenen om een transformatie

In Wenen zijn ze best wel wat gewoon op architecturaal

door te voeren, in zijn kantoren in de Oostenrijkse hoofd-

vlak. Toch doen de kantoren van Microsoft – verspreid

stad. Alexandra Moser: De manier waarop we werken, is

over drie verdiepingen – menig bezoeker met de ogen

de jongste tien jaar enorm veranderd. Vroeger hadden we

knipperen. Je lijkt er rond te dwalen in de toonzalen van

een industriële samenleving, nu zitten we in een diensten-

een designcentrum: ruimte, licht en lucht, kleurig meubi-

economie en in de toekomst evolueren we naar een ken-

lair, veel laptops. En niet te vergeten: een schuifaf waar-

nismaatschappij. Het gaat om informatie verzamelen, die

mee je naar een informele vergaderplaats met zitkubus-

op een nieuwe manier combineren, innovatief zijn. Dat

sen kan glijden.

kan allemaal op eender welke plaats: thuis, bij een klant,

Leuk, dat zeker, maar waarom doet Microsoft het? Om

in een cafetaria, op kantoor … Er zijn geen geografische

indruk te maken op jonge werknemers en op klanten? Of

barrières of tijdzones. Daarom hebben we flexibel werken

om een andere reden? “We wilden de tevredenheid van

mogelijk gemaakt, temeer omdat we jong talent willen

onze werknemers vergroten, een aantrekkelijke werkge-

aantrekken en ook houden. De nieuwe generatie wil een

ver zijn en tegelijk productiever worden”, vertelt Alexan-

goeie balans tussen werk en privé, dus daar moeten we

dra Moser, Business Group Leader van de Microsoft Office

rekening mee houden.”

Division Oostenrijk. “Onze vroegere kantoorinrichting was inefficiënt. In Wenen konden we dat op een zeer

Transformatie op maat

eenvoudige manier vaststellen: de vergaderzalen waren

Met de hulp van de ongeveer 320 werknemers die op

altijd overgeboekt, terwijl de bureauruimtes grotendeels

het hoofdkwartier van Microsoft Oostenrijk werken,

ongebruikt bleven.

werd nagedacht over hoe de nieuwe kanto-

Foto 1, 2, 3 & 4 In de Microsoftkantoren in Wenen is elke ruimte afgestemd op een specifieke taak: persoonlijke gesprekken, brainstormen, vergaderen, presentaties maken ... Foto 5, 6, 7 Microsoft investeerde niet minder dan 3,6 miljoen euro in zijn kantoren. Maar je hoeft er niet veel geld tegenaan te gooien om een verschil te maken.

Vacature I 10.11.2012

VMG-20121110_16_MICROSOFT WENEN.indd 17

17

8/11/12 18:59


c o o l e K A N To R e N

5.

ren er moesten uitzien. Zij bepaalden mee welke communicatietechnologie er nodig was, welke

Kantoorinrichtingcreëertcreatievebui

mag klinken: planten hebben wel degelijk een positieve

Dat iets ogenschijnlijk banaals als de inrichting van een

invloed op creativiteit.”

ruimtes het meest aangewezen waren om hun werk te

kantoor invloed kan hebben op de kwaliteit van verga-

doen en welke afspraken er onderling gemaakt moes-

deringen, en zelfs de creativiteit en de zin voor innova-

Productieverdoorterelaxen

ten worden om alles zo goed mogelijk te organiseren.

tie gevoelig kan opkrikken, lijkt op het eerste gezicht

Alexandra Moser kijkt niet op van wat Peter Vink vertelt.

“Die inspraak is belangrijk, ook omdat je op die ma-

misschien wat vergezocht. Toch klopt het, zegt Peter

“Lees er de literatuur maar op na: de beste ideeën krijg

nier mogelijke weerstand weg aan elkaar neemt. En

Vink, wetenschappelijk medewerker bij kennisorga-

je onder de douche, wanneer je gaat wandelen … En

je zorgt ervoor dat mensen trots zijn op de plaats waar

nisatie TNO in Nederland. Hij deed als hoogleraar aan

niet wanneer je rond een vergadertafel gaat zitten. Als

ze werken”, zegt Alexandra Moser. “Maar het feit dat

de Technische Universiteit Delft onderzoek naar het

werkgever moet je de juiste omstandigheden creëren

we onze werknemers inspraak gaven, zorgde er vooral

verband tussen beide zaken en bundelde alle resultaten

voor meer innovatie en creativiteit.” Om die woorden

voor dat de kantoorinrichting afgestemd werd op hun

in het boek ‘Effecten van het kantoorinterieur’, dat in

waar te maken, voorzag Microsoft vier soorten ruimtes

behoeften. Het leeuwendeel van ons personeel bestaat

2009 verscheen.

in haar nieuwe kantoren in Wenen. Die zijn stuk voor

uit sales- of marketingmensen, die vaak bij klanten of

“Kantoorinrichting is belangrijk, daar moet je niet aan

stuk afgestemd op de taken van de werknemers: kleine

op verplaatsing zijn. Flexibele bureaus zijn dus geknipt

twijfelen. Verschillende studies tonen aan dat ze ef-

ruimtes voor persoonlijke gesprekken, vergaderruimtes

voor hen. Voor zo’n 15 procent van de mensen geldt dat

fect heeft op productiviteit, creativiteit, gezondheid en

voor vijf à zes mensen – de grootte van de meeste pro-

evenwel niet. Zij werken in de financiële afdeling, of bij

comfort. Een heel concreet voorbeeld: een vergaderzaal

jectteams bij Microsoft, klassieke vergaderzalen voor

HR, en hebben wel een vast bureau gekregen.”

met vierkante tafels is slechter dan één met ovale. Voor

grotere groepen en ten slotte ook ruimtes waar nadruk-

korte vergaderingen is dan weer aangetoond dat recht-

kelijk een relaxte sfeer heerst. “In die lokalen zitten we

staand vergaderen leidt tot vergaderingen die 34 pro-

op een sofa, drinken we een koffie. Het is makkelijker

Het nieuwe werken in enkele cijfers: • Informatiewerkers zoeken naar schatting 2,5 uur per dag naar informatie • 70% werkt buiten de kantooruren • 75% is buiten de kantooruren bereikbaar per mail of telefoon • 20% wordt gebeld buiten de kantooruren

cent korter zijn, met dezelfde resultaten. Je bent name-

om in zo’n context een brainstorm te organiseren dan

lijk alerter wanneer je rechtstaat dan wanneer je neerzit.

zittend aan een tafel.”

Kort vergaderen, bevordert net zo goed de creativiteit.

Peter Vink: “Verschillende werkplekken voorzien, in lijn

Als je je medewerkers wilt aanmoedigen om meer idee-

met de verschillende taken, is een uitstekend idee. Als je

en te spuien, komt het er vooral op aan een informele

een werkplek kan kiezen die past bij de opdracht die je

sfeer te creëren. Zoiets kan je bijvoorbeeld realiseren

voor de boeg hebt, is dat gewoon veel comfortabeler. En

door afgeschermde zitjes bij een koffiehoek te voorzien.

dat komt het werk alleen maar ten goede.” Klinkt mooi,

Maar er zijn nog meer dingen: bij een stijging van de

maar zijn de effecten ook meetbaar? Microsoft nam de

omgevingstemperatuur van 21 naar 27 graden neemt de

Oostenrijkse universiteit ‘Fachhochschule Krems’ on-

productiviteit met 30 procent af. En hoe banaal het ook

der de arm om een antwoord te krijgen op die vraag.


6.

7.

“De productiviteit van onze medewerkers is met tien procent gestegen, in vergelijking met vroeger.” Alexandra Moser, Microsoft Alexandra Moser: “De echte evaluatie doen we pas in

Hipisniet(noodzakelijk)duur

december, als we een jaar in onze nieuwe omgeving

Het effect is er dus, maar de kostprijs van de transforma-

hoeft inderdaad niet veel geld te kosten. Iets beter

gewerkt hebben, maar de eerste metingen geven zeer

tie bij Microsoft Wenen was niet mis. De multinational

nadenken over wat je precies nodig hebt, volstaat. Je

positieve resultaten. De productiviteit van onze me-

keek niet op een cent bij het verbouwen van de kan-

moet durven af te wijken van een voor de hand lig-

dewerkers steeg met tien procent, in vergelijking met

toren in de Oostenrijkse hoofdstad: hij investeerde 3,6

gende inrichting. Andere vergadertafelvormen, een af-

vroeger. Dat heeft vooral te maken met de grotere flexi-

miljoen euro voor het hele pakket aan veranderingen,

geschermd zitje bij de koffie, statafels, ruimtes waarin

biliteit die onze kantoren nu bieden, waardoor mede-

gaande van een nieuwe airconditioning over een archi-

het licht verandert: dat soort dingen. Vrij eenvoudig.

werkers minder tijd verliezen door verplaatsingen van

tectenbureau dat het hele plan uitwerkte tot de nieuw-

Het goeie nieuws is dat daar bij bedrijven steeds meer

Peter Vink van TNO: “Een nieuwe kantoorinrichting

en naar het werk. Onze werknemers spenderen liefst

ste communicatietechnologie om het nieuwe werken

aandacht naar uitgaat.”

20 procent minder tijd aan pendelen dan vroeger. En

mogelijk te maken.

Alexandra Moser: “We zijn niet de enigen die ermee be-

dat heeft alleen maar positieve gevolgen: volgens onze

“Dat is een pak geld, maar het hoeft niet noodzakelijk

zig zijn. Al kan ik wel begrijpen dat sommige bedrijven

werknemers verbeterde de balans tussen hun werk en

zoveel te kosten”, nuanceert Alexandra. “Je kan mak-

voorlopig de kat uit de boom kijken en niet overtuigd

hun privéleven en beleven ze meer plezier aan hun job.

kelijk kleinere dingen doen, zoals het invoeren van te-

zijn van het nut van dit soort veranderingen. Ik vergelijk

De transformatie die Microsoft in Wenen heeft doorge-

lewerk, het toepassen van resultaatgericht in plaats van

het met het internet: je kan je er wel tegen verzetten of

voerd, komt ook zijn aanwervingssysteem ten goede.

controlerend management, het bedrijfsnetwerk van

het negeren, maar je kan de opmars ervan niet stoppen.

Het werkt op basis van aanbevelingen: werknemers

buitenaf toegankelijk maken … Er zijn duizenden ma-

Het komt er, of je het leuk vindt of niet. De macht van

kunnen hun vrienden, familie en kennissen aanspreken

nieren om het nieuwe werken in te voeren. Technologie

werknemers wordt groter, zeker van de hoogopgelei-

om bij Microsoft te komen werken. “Als je niet tevreden

is daarbij belangrijk natuurlijk, maar daar zijn wij in het

den waar wij op mikken. Daar kan je niet omheen.” •

bent over je werkgever, spreekt het voor zich dat je hem

voordeel, want dat is bij uitstek ons werkterrein. So-

niet aanraadt in je directe omgeving”, weet Alexandra

wieso is de nieuwe inrichting in Wenen een investering

Moser. “Het is dan ook indrukwekkend dat we niet min-

geweest die goed rendeert. In het omgekeerde geval

der dan een derde van onze sollicitaties te danken heb-

waren we er nooit aan begonnen. Microsoft is nog altijd

ben aan ons eigen personeel.”

een bedrijf dat wil groeien en zijn efficiëntie vergroten.”

Bekijk nog meer creatieve werkplekken op vacature.com/creawerkplek

Vacature I 10.11.2012

19


o p i n i E & d E b at, lo k a a l e n g lo b a a l

BerICht UIt mosKoU Rijk in Rusland, gelukkig in Europa Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden, maar de dag dat ik Ser-

Lezers aaN het woord Ga je graag in debat met de redactie, of met andere lezers? Wil je graag je mening kwijt?

gej ontmoette staat me nog haarscherp voor de geest. Het was mijn ‘housewarming party’. Een knalrode BMW coupé stond pontificaal voor de deur. Sergej

t

publiekeopinie@vacature.com twitter.com/redactievac

schoot een champagnekurk door mijn keu-

brazilië kenraam en vroeg me nonchalant wie ik rusland was. “Ik woon hier”, zei ik. “Champagne?”, india vroeg Sergej. Hij bleef tot vroeg in de morchina gen. Met zijn 22 jaar was hij het ‘enfant terri-

Reacties op het standpunt “Fatalisme is uit den

informatie willen verkrijgen die hen toelaat

boze”, door redacteur Erik Verreet (Vacature

om hogerop te raken. Ik begrijp professor

Magazine 27 oktober)

Cantillon dus zeer goed, als ze zegt dat

ble’ van Roeblovka, de dure Moskouse buitenwijk

deze groep mensen ondersteund moet

vol rijke Russen. Hij sliep zelden en rookte twee pakjes Gauloises

Kort door de bocht

per dag. We raakten bevriend. Crisis was een woord uit de jaren

Avond- en tweedekansonderwijs zijn

dezelfde basisrugzak mee. België mag dan

90. In Rusland stroomde het oliegeld binnen. De kleine kiosk-

helemaal niet evident voor de groep

veel mogelijkheden bieden, de weg naar

jes maakten plaats voor Louis Vuittonboetiekjes. Hij liet me de

mensen die minder kansen krijgt op onze

boven is niet voor iedereen even gemak-

andere kant van Rusland zien, de kant waar popsterren werden

arbeidsmarkt. Ze oefenen namelijk vaak

kelijk. Wie het tegendeel beweert, gaat kort

ingevlogen voor kinderfeestjes, waar de Sovjet-Unie al lang

een weinig aantrekkelijke job uit die zeer

door de bocht.

vergeten was. “Deze bovenlaag weet niets van de rest van Rus-

belastend is, zowel fysiek als psychisch.

Martine Vergauwen, via e-mail

land”, legde Sergej uit. “En de rest van Rusland weet godzijdank

Als die mensen de maatschappelijke ladder

worden. Want niet iedereen krijgt van thuis

maar weinig van de bovenlaag. Nergens ter wereld is de kloof

willen beklimmen, moeten ze wel zeer

Niet de vriend van iedereen

tussen arm en rijk in zo’n korte tijd zo enorm groot geworden.”

assertief uit de hoek komen om geloof-

In mijn directe omgeving zie ik verschil-

Een halfjaar later ging het mis. Sergej viel uit de gratie bij zijn fa-

waardig te zijn. Idem dito als ze de nodige

lende voorbeelden van mensen die er

milie en raakte alles kwijt. Zijn appartement werd verhuurd, zijn kredietkaarten geblokkeerd. Er kwam een einde aan het feestelijke bestaan van de minioligarch. Sergej sliep een tijd bij mij op de bank, op onze nachtelijke tochten door Moskou in zijn BMW betaalde ik de benzine. Omdat hij de universiteit nooit had afgemaakt, moest Sergej plots in militaire dienst. Hij vluchtte het land uit. Jarenlang was hij verdwenen, tot de knalrode BMW plots weer voor mijn deur stond. Sergej sprak inmiddels vloeiend Frans en bleek al jaren in Nice te wonen. Hij zag er gezond uit. “Weet je wat het grote verschil is?”, vroeg hij. “In Europa zijn de rijken gelukkig. Ze hebben genoeg geld, geven het heel voorzichtig uit en hoeven zich nooit zorgen te maken dat ze het ooit kwijtraken.” Ik knikte. “Bij ons is het precies andersom. Hoe meer geld je hebt, hoe groter de kans dat je het kwijtraakt, hoe meer zorgen je hebt en hoe slechter je slaapt.” We dronken de champagne die Sergej uit Parijs had meegenomen. Hij viel in de keuken in slaap. De volgende ochtend werd ik vroeg gewekt. “Ik moet weer gaan”, zei Sergej. “Heb jij een paar honderd roebel voor me, voor de benzine?” Olaf Koens werkt als journalist vanuit Moskou

CartooN

NV VaN TaleNT door lecTrr


bericht scherPGesteld uit PeKiNG DOOR PIETER VAN HERCK Vergadertijgers bij de panda’s Zorgverleners moeten in eigen boezem kijken Ontevredenheid, burn-out en de intentie om de zorgsector te verlaten: liefst 20 à 30 procent van het zorgpersoneel in ons land voelt zich aangesproken. In de groep van de verpleegkundigen oefent 30 procent het beroep niet meer uit waarvoor ze gestudeerd hebben. Dat blijkt uit een onderzoek bij 265 zorginstellingen, die het Itinera Institute onlangs voorstelde. De cijfers zijn misschien niet spectaculair, in vergelijking met andere sectoren. Dramatisch is wel dat het hier om een knelpuntberoep gaat, waar het wel en wee prima in geslaagd zijn de maatschappelijke ladder te

van steeds meer ouderen en patiënten van afhangt.

beklimmen, ongeacht het diploma van hun vader. Mijn

Bij de uitvallers ligt een samenspel van factoren aan de basis van hun beslissing om de zorg

schoonvader, bijvoorbeeld, is altijd arbeider geweest.

te verlaten: te weinig carrièremogelijkheden, autonomie en flexibiliteit, maar te veel werk-

Mijn vrouw is verpleegkundige en volgt momenteel een

druk en stress. Zorgverleners worden te veel als uitvoerders in plaats van beslissingnemers

lerarenopleiding in avondonderwijs. Ook ikzelf volg via

behandeld, zonder dat hun individuele talenten, opgebouwde expertise en vaardigheden

afstandsonderwijs een master in Management. Prachtig

een rol van betekenis kunnen spelen. Niet minder dan de helft van de uitvallers kiest dan

toch, hoe je met wat inzet je leven kan veranderen? Het

ook voor een beroep buiten de zorg. De andere helft is niet langer beroepsactief. Bizar,

vergt veel organisatie en energie, natuurlijk. Toch denk

voor een sector die een hoge werkzekerheid biedt. Het verhaal wordt nog vreemder, in

ik dat niet iedereen sterk genoeg gemotiveerd wordt

deze tijden van hoge werkloosheid.

om die moeite te doen. Ons land zou best een meer uitgesproken beleid mogen voeren: stimulansen bieden aan de mensen die van goede wil zijn, en een strenge aanpak voor de anderen. Een overheid die de vriend van iedereen wil zijn, boekt namelijk geen vooruitgang. Bart Greyson, via e-mail

“Zorg op maat geldt niet enkel voor de (oudere) patiënt, maar ook voor de zorgverlener zelf.” Wie of wat is hier schuldig aan? We kunnen iedereen met de vinger wijzen: opleidingsinstellingen, directies, andere beroepsgroepen waar zorgverleners mee samenwerken

cijfer

1.500 Voor het eerst sinds jaren is er een daling van het aantal langdurig openstaande vacatures voor verpleegkundigen. In september 2011 waren er nog 1.800, in september van dit jaar ‘slechts’ 1.500. Tussen 2006 en 2011, daarentegen, zijn de oningevulde verpleegkundevacatures meer dan verdubbeld: van 800 naar 1.800. Er zijn een aantal verklaringen voor de huidige daling. Zo is het aantal verpleegkundestudenten nog nooit zo hoog geweest in ons land, en het blijft stijgen. Vorig jaar vatten liefst 6.750 eerstejaars hun studies verpleegkunde aan.

(BRON: ElEONORA HOlTzER, zORgAmBAssADEuR VlAAmsE OVERHEID)

vacatures vOOr verpleeGkuNDIGeN

(lees: artsen), de overheid … De verantwoordelijkheid van elke groep wordt in vele studies uit de doeken gedaan. Maar om het spel eerlijk te spelen, mogen we de zorgverleners zelf niet buiten schot laten. Onderzoek wijst uit dat ze in hun dagelijkse praktijk vaak een cultuur van nivellering in stand houden: alle collega’s zijn gelijk en doen hetzelfde. Het diversifiëren en uitbouwen van talenten wordt onbewust beknot. Zorgverleners moeten dus in eigen boezem durven te kijken. De kans is groot dat je de groep van de uitvallers voor een deel weer aan boord krijgt, als er meer ruimte komt voor individuele ontwikkelingskansen in de zorg, zoals het beleid in Groot-Brittannië illustreert. Zorg op maat geldt niet enkel voor de (oudere) patiënt, maar ook voor de zorgverlener zelf. • Pieter Van Herck is senior fellow bij de onafhankelijk denktank Itinera Institute en doctor in de publieke gezondheidszorg (KU Leuven)

t

Zal de huidige generatie het beter of slechter hebben dan de vorige? Debatteer mee op Twitter met de hashtag #scherpgesteld

vacature I 10.11.2012

21


R e p o R tag e : va c at u r e a c a d e m y

Jong talent van hier op zwier in peking

BelgiĂŤ - China: zoek de verschillen

De voorbije 30 jaar raakten in China 400 miljoen mensen uit de armoede.


De Chinese draak is springlevend. Vinniger dan de Vlaamse leeuw en de Waalse haan samen? De Vacature Academy in Peking, was het ideale moment om dat uit te vissen. Onze man ter plaatse legde vier jonge talenten van hier op de rooster. Wie moet er harder knokken: zij, of hun Chinese leeftijdsgenoten? Tekst Dominique Soenens Fotografie xxx

@Dsoenens

Christophe: “Sommige mensen willen het niet beseffen, tot er echt een keer een bom valt.”

Eind oktober trok Vacature met een uitverkoren groep

Is Ford Genk zo’n bom?

‘young potentials’ naar de Chinese hoofdstad, voor de

Christophe: “In Limburg wel, maar op nationaal niveau

Vacature Academy Editie 2012. Ter plaatse volgden ze,

verandert er niets.”

helemaal gratis, een unieke MBA-opleiding. Dat avon-

Annick: “Ik denk wel dat bij Belgische jongeren het besef

tuur leverde heel wat stof tot nadenken op. Neem nu

groeit dat het anders moet. Een goed loon en allerlei extra-

ingenieur Dong Qiu Lei (29), de verpersoonlijking van de

legale voordelen: dat is niet meer zo evident.”

Chinese droom. Hij begon als ‘eenvoudige’ operator bij

Christophe: “De mentaliteit in België en West-Europa is

Barco in Peking, leerde Engels, en schopte het intussen

scheefgegroeid: we willen enkel werken van 9 tot 5 én

tot ingenieur. Zijn huidige loon ligt een pak hoger dan

er tegelijk allerlei voordelen bij krijgen. Het verschil met

zijn eerste. Dong Qiu Lei is geen alleenstaand geval. De

China is op dat vlak heel groot. Hard werken zit in de Chi-

voorbije 30 jaar raakten in China 400 miljoen mensen

nese cultuur gebakken. Een mooi voorbeeld zijn de ope-

uit de armoede, op een totale bevolking van 1,3 miljard.

ningsuren van de Chinese winkels: je kunt er terecht tot ’s

In één generatie tijd gingen de lonen 40 of zelfs 50 keer

avonds laat. In België is dat niet het geval.”

hoger. Hoe denken Belgische ‘high potentials’ daarover,

Evert: “In China is de druk gewoon veel hoger. Chinezen

nu ze een week lang ondergedompeld werden in China?

moeten veel harder werken om een bepaald niveau van

Een gesprek.

welvaart te bereiken. Er is dan ook een ongelooflijke drive om hun eigen leven en dat van de generatie na hen beter

Om te beginnen: wat vonden jullie het meest frappante

te maken.”

aan China? Annick: “Mij viel vooral de ‘guanxi’ op in het bedrijfsle-

Dreigt Europa door die drive onder de voet gelopen te

ven: de nauwe relaties die ondernemers onderhouden

worden?

met politici, zakenpartners … Wie je kent, is belangrijker

Christophe: “Ik weet niet of je het zo moet bekijken. Een

dan wat je kan.”

efficiëntere productie in China betekent een grotere wel-

Evert: “Als je hoort dat regels hier enkel bestaan voor de

vaart op wereldwijd niveau. Bovendien moet China vroeg

mensen zonder macht, dan kijk ik daar serieus van op.

of laat de omslag maken naar verfijndere productietech-

Met ethiek nemen de Chinezen het vaak niet zo nauw.”

nieken om te kunnen voldoen aan de almaar veeleisender

Hattie: “Mij viel de enorme kloof tussen rijk en arm op. In

wordende binnenlandse markt.”

Peking zie je Porsches rondrijden, terwijl op het platteland

Hattie: “We kunnen natuurlijk wel iets opsteken van

armoede heerst.”

China. In het bedrijf waar ik werk, bijvoorbeeld, probeer ik toch een beetje een andere mentaliteit door te drukken.

In Peking wordt er tot ’s avonds laat gewerkt wordt, op

Er zijn namelijk ook klanten die op zondag geholpen wil-

kantoor. Een enorm verschil met België, lijkt het.

len worden, weet ik uit ervaring. Alleen is het voor mijn

Annick: “Ik denk dat er in België ook heel hard gewerkt

werkgever te duur om zijn mensen dan te laten werken.”

wordt. Bij ons bedrijf in ieder geval wel.” Evert: Kan zijn, maar ik heb het toch moeilijk met een

Jan-Pieter De Nul zei niet zo lang geleden op de web-

aantal verworvenheden bij ons. Er zijn mensen die 50 tot

site van Vacature dat de jeugd “verdorie” moet leren

70 dagen vakantie hebben. Zeker in deze tijden heb ik het

werken.

daar moeilijk mee.”

Evert: “Een straffe uitspraak, maar ik vond dat

Wie is wie? Christophe Timmermans (25) Functie: Analist bij J.P. Morgan Asset Management Droomjob: financieel directeur bij een bank, of ondernemer Annick Van de Velde (27) Functie: Project administrator Insafe Network bij European Schoolnet Droomjob: manager corporate social responsibility (CSR) bij een grote internationale organisatie Hattie Knuts (28) Functie: Social media / conversation manager bij KBC Bank en Verzekering Droomjob: CSRmanager of woordvoerder bij een groot bedrijf Evert Hamblok (30) Functie: Regulatory Affairs Manager bij Metallo Chimique Droomjob: directeur voor Health, Safety & Environment bij een internationaal bedrijf, of ondernemer

Vacature I 10.11.2012

VMG-20121110_22_CHINA VAC ACADEMY.indd 23

23

8/11/12 19:02


R e p o R tag e : Va c at u r e a c a d e m y

Stoomcursus economie, finance, cross-cultural management en tai chi in Peking.

hij een beetje gelijk had. Als we uit de crisis wil-

generatie die meestal niet gaat slapen voor 11 uur ‘s

denk ik, goed in. Er zijn nog maar weinig zaken die jon-

len raken, moeten we met zijn allen harder werken. Dus

avonds. Naast onze job willen we ook sporten, zo

geren motiveren, en dat is niet goed.”

ja, ook de jongeren. Maar beweren dat jonge mensen

veel mogelijk reizen, films en muziek meepikken,

Christophe: “Ik denk toch dat de crisis voor hoogopge-

zich helemaal nooit inzetten? Dat vind ik te kort door

enzovoort. Zelfs als ik even pauzeer tijdens het spor-

leiden in België niet zo erg is als elders in Europa.”

de bocht.”

ten, check ik mijn berichten of mijn e-mails. Ik denk

Annick: “Er zijn nog altijd mogelijkheden om van job

daar zelfs niet bij na. Zo’n levensstijl zorgt voor heel

te veranderen, dat is waar. Er zijn genoeg plaatsen ter

Werken jullie hard?

veel druk.”

wereld waar je terecht kan. Dat is de luxe van hoogopgeleiden. Maar de arbeidskost is te hoog in België, en daar

Hattie: “Ik denk dat ik vrij hard werk, ja. Ik kan dat niet in uren uitdrukken, maar voor mij komt werk op dit

Is de gemiddelde Chinees bezig met de balans tussen

zijn vooral laagopgeleiden de dupe van. Probeer maar

moment op de eerste plaats. Ik heb van mijn ouders de

werk en privé, denken jullie?

eens werk te vinden, als vijftiger die net zijn job bij Ford

kans gekregen om te studeren, dus wil ik er ook voor

Christophe: “Chinezen werken vaak extreem hard,

Genk kwijt raakte. Voor mezelf, en voor veel andere jon-

gaan. Ik wil een carrière opbouwen en dan misschien

maar ze maken ook plaats voor andere dingen. Ze hech-

geren, draait ambitie meer rond de vraag hoe gelukkig

later iets meer genieten. Ik ben een vrouw, dus komt er

ten net zo goed belang aan hun sociaal leven. We zijn op

we zijn. Je carrière en je loon, dat is slechts tot op een

onvermijdelijk een periode waarin werk op de tweede

bezoek geweest bij Barco in Peking en daar zorgen ze er-

zekere hoogte belangrijk.”

plaats komt. De balans tussen werk en privé blijft hoe

voor dat werknemers tijd krijgen voor zaken buiten het

Christophe: “Veel jongeren kijken naar het buitenland

dan ook belangrijk, vind ik. Ik heb vier vrienden die

werk. Ik denk niet dat je zomaar kan zeggen dat het voor

om hun ambities te realiseren. Ik ook. Voor mij is Europa

bijna 35 jaar zijn en zich afvragen hoe het verder moet.

de Chinezen om een luxeprobleem gaat.”

één land. Ik heb in Luxemburg gewerkt, en nu werk ik in

Dat wil ik niet meemaken.”

Hattie: “Voor hen is de balans tussen werk en privé min-

Londen. Voor mij is het logischer om daar te beginnen

Evert: (knikt) “Dat is het scenario dat ik eveneens tot

der belangrijk dan voor ons, dat lijkt me duidelijk. Chi-

dan in Brussel. De wereld is veel kleiner geworden.”

elke prijs wil vermijden. Je kan natuurlijk 80 uur na el-

nezen willen hun status verhogen door dure producten

Hattie: “Ik voel ook wel de drang om naar het bui-

kaar werken, maar maak je daarmee het grote verschil?

te kopen. En daar hebben ze veel voor over.”

tenland te gaan. Daarna wil ik met die ervaring wel naar België terugkeren. Het is hier uiteindelijk zo

Misschien, maar genieten van het leven en van je vrienden is ook belangrijk.”

China groeit, terwijl Europa in crisis zit. Veran-

Christophe: “Bij mij staat werken op de eerste plaats. En

dert dat laatste de manier waarop jullie naar de

binnen vijf jaar nog altijd, vrees ik. Ik werk hard, in Lon-

toekomst kijken?

den, en ben aan het studeren voor drie examens. Vorig

Annick: “Veel Belgische en Europese jongeren vragen

jaar deed ik dat ook, en het jaar daarvoor net zo goed.

zich af hoeveel ambitie ze nog mogen hebben. Ze wor-

Dat is de aard van het beestje. Het zal moeilijk zijn om

den voortdurend om de oren geslagen met de bood-

mezelf te veranderen.”

schap dat alles in duigen aan het vallen is in Europa.

slecht niet.”•

Waarom zouden ze dan nog studeren? Waarom zouden Slagen jullie erin om de balans tussen werk en privé te

ze dan nog hard werken? Mogen ze een succesvolle car-

bewaren?

rière nastreven, of moeten ze al blij zijn als ze een job

Annick: “Wij leiden een heel gejaagd leven. We zijn een

hebben die ze min of meer graag doen? De schrik zit er,

Herbeleef de Vacature academy op vacature.com/academy


SALARIS & CO

4.235

HET LOON VAN Jean-François van Boxmeer Ceo van Heineken 4,4 miljoen euro per jaar

EURO BRUTO ALS MANAGER BIJ IMMOBIB

De Belg Jean-François van Boxmeer (50) staat sinds 2005 aan het hoofd van de Nederlandse biergroep Heineken. De Ceo stapelt al enkele jaren loonsverhoging na loonsverhoging op. Zijn basissalaris steeg in 2011 van 950.000 euro bruto naar 1.050.000 euro. In 2009 ging het ‘slechts’ om

NAAM:

Alain Strijbosch (46)

750.000 euro. Hij ontving vorig jaar eveneens een fikse cashbonus van 1.764.000 euro. De topman kreeg ook aandelen ter waarde van 882.000

Tekst Carolijn Domensino Fotografie Isabel Pousset

euro. Ten slotte werd er ook 589.965 euro gestort in het persoonlijke pensioenfonds van Van Boxmeer. In totaal

DIPLOMA:

Alain Strijbosch werkt bij Immobib, een

waar ik overigens ben opgegroeid. Hetzelfde

verdiende hij in 2011 dus zo’n 4,4 mil-

middelbaar onderwijs

groot immobiliënkantoor in Antwerpen.

geldt voor ’t Eilandje en Zurenborg. Twintig

joen euro bruto, of zowat een miljoen

“Ik ben er begonnen als verkoper, maar on-

jaar geleden woonde er bijna niemand, maar

euro meer dan in 2010. In de marge:

dertussen ben ik manager en manusje-van-

nu zijn het toffe buurten waar het aange-

sinds 2005 sloot Heineken meer dan

BURGERLIJKE STAAT: gehuwd EXTRALEGALE VOORDELEN: Bedrijfswagen met

tankkaart, gsm-abonnement, laptop SPAREN: Ja BELEGGEN: Ja, in onroerend goed

v

Nog meer weten over Alains salaris?

vacature.com/salariswatcher

alles. Ik woon boven het kantoor, waardoor

naam toeven is.” Vandaag kijkt Alain vooral

twintig brouwerijen en mouterijen

ik niet voor 100 maar voor 200 procent met

naar nieuwe wijken, zoals het Krugerpark,

en schrapte het meer dan 14.000

mijn werk bezig ben.” Voor Alain betekent

de Pretstraat of het De Coninckplein.

banen. Tegelijk kocht de bierreus het Britse Scottish & Newcastle (eigenaar

dat: elke morgen de stand van zaken bespre-

Alain Strijbosch belegt in, jawel, vastgoed:

ken met zijn medewerkers, de agenda’s in-

“Want andere beleggingsvormen leveren

van het Belgische Alken-Maes) en het

delen, eigendommen bezoeken met klanten

tegenwoordig weinig winst op. Bovendien

strategisch interessante Mexicaanse

en offertes doornemen. “Ik beschik over een

kun je momenteel tegen zeer lage rentevoe-

Femsa. EV

grote vrijheid, in de zin dat ik zowel op kan-

ten lenen.” De nieuwste aankoop van Alain

toor als daarbuiten kan werken. Mijn inko-

is een wagen. Niet zomaar een auto, maar

men wordt bepaald door mijn persoonlijke

wel een authentieke Alfa Duetto uit 1969:

inzet, en daar hou ik van.”

“Ik rij er speciale rally’s voor oldtimers mee.

“Toen ik 25 jaar geleden voor Immobib be-

Maar net zo goed is zo’n karretje een prima

gon te werken, lagen de huizenprijzen nog

investering, aangezien het elk jaar in waar-

extreem laag. Ook op ’t Zuid, in Antwerpen,

de stijgt.” •

Hoeveel verdien je binnen vijf jaar? Check het op

vacature.com/salariskompas

I

Vacature 10.11.2012

25


f o c u s D OSS I E R s a l e s & m a r k e t i n g

de eeuwige strijd TUSSEN VERKOPERS EN MARKETEERS

Inhoud, of ver p Elk bedrijf wil zo veel mogelijk producten aan de man brengen. De verkoopafdeling gaat over de inhoud van de orders. Hun collega’s van de marketing hebben vooral oog voor de verpakking. De perfecte match? Verre van, zo blijkt. Sales en marketing leven vaak volledig naast elkaar, met alle gevolgen van dien. Vacature Magazine schiet te hulp met een snelcursus conflictbeheersing.

Marketingmensen hebben dikwijls de hogere diploma’s, stipt hij aan. “Zeker in grotere ondernemingen is dat het geval. Ze beschouwen zichzelf als de denkers, en de verkopers zien ze als de mensen die dat denkwerk mogen uitvoeren. Komt daarbij dat een verkoper dikwijls wordt gedreven door de bonussen die hij kan verdienen door veel producten aan de man te brengen. Voor marketeers, daarentegen, draait het vooral om ego en imago.” Rudy Moenaert zet nog een aantal verschillen tussen verkopers en

In vele bedrijven schieten de verkopers slecht op met hun collega’s

marketeers op een rij: “Een verkoper mikt doorgaans op de verkoop

uit de marketingafdeling. Een veelzeggende anekdote van Rudy

van deze week of deze maand, terwijl een marketeer meer aandacht

Moenaert, professor strategische marketing aan de TiasNimbas za-

heeft voor de lange termijn. Verkopers blijven dan weer heel lang bij

kenschool van de universiteit van Tilburg: “Een tijdje geleden werkte

hetzelfde bedrijf werken, wat getuigt van engagement en loyauteit.

ik samen met de marketingafdeling van een grote financiële instel-

Maar marketeers hebben de neiging om enkele projecten af te wer-

ling een nieuw marketingplan uit. Bij de voorstelling

ken en na twee jaar te verdwijnen.”

van het plan reageerde de verkoop-

Hoe dan ook, in beide ‘kampen’ merkt professor Moenaert soms

directeur heel cynisch te-

een wederzijdse vorm van hovaardigheid op. Een marketeer die

gen zijn marketingcollega:

naar een functie in de verkoop moet, beschouwt dat vaak als een

‘Heb jij daar tijd voor? Heb je

degradatie. Op haar beurt wordt marketing in veel bedrijven be-

dat helemaal zelf gedaan? Wil je

perkt tot communicatie en marktonderzoek. Recent studiewerk

mijn job?’ De verkoopdirecteur

van de Nederlandse professoren Verhoef en Leeflang, versche-

voelde zich duidelijk aange-

nen in het prestigieuze ‘Journal of Marketing’, bevestigt dat het

vallen.”

werkterrein van de marketeers de voorbije jaren is ingeperkt tot

Professor Moenaert legt uit

advertenties, het meten van klanttevredenheid en het positio-

dat verkopers en marketeers

neren van producten. Klassieke verantwoordelijkheden van de

eigenlijk twee verschillende

marketeers, zoals de prijszetting en de distributie, zijn verschoven

kasten zijn.

naar andere afdelingen – zoals, jawel, de verkoop.

En de winnaar is … Wie het pleit wint, in de epische strijd tussen sales en marketing, hangt meestal af van de sector: “In sectoren die zich direct richten op de consumenten (B2C, of ‘business-to-consumer’, in het jargon) zijn meestal de marketeers aan de macht. De marketingafdeling zet de bakens uit en de verkopers voeren die strategie uit. Dit zie je bij voedingsfabrikanten, zoals Lotus Bakeries en Kraft Foods, en bij ‘fast movers’ zoals Unilever en Procter & Gamble.” In ondernemingen die zich op andere bedrijven richten

Hoe los je een conflict op de werkvloer op? vacature.com/conflict Tekst Erik Verreet -

@verreet • Illustratie Jan Van Der Veken

VMG-20121110_26_DOSSIER SALES&MARKETING.indd 26

8/11/12 19:04


pakking? Allebei! (B2B, of ‘business-to-business’) is het beeld compleet omgekeerd.

met licht twijfelachtige klanten, krijgt een dunnere, sectorspeci-

Daar nemen de verkopers de leiding. Dat soort bedrijven vormt even-

fieke productcataloog die het nummer van een callcenter vermeldt

wel de meerderheid van de bedrijven in Vlaanderen. Rudy Moenaert:

– kwestie van elke blijk van interesse te kunnen opvangen. De risi-

“Daarom waarschuw ik mijn marketingstudenten dat ze in een B2B-

covolle C-groep, ten slotte, krijgt faxen met aanbiedingen die cash

omgeving het risico lopen niet méér verantwoordelijkheid te krijgen

betaald moeten worden bij ontvangst.”

dan louter het bepalen in welk lettertype en in welke kleur de volgen-

Professor Rudy Moenaert heeft een radicaal advies om de eeuwige

de advertentie zal verschijnen. Meestal worden in onze industriële

spanning tussen sales en marketing weg te nemen: “Het zou voor de

bedrijven de echte marketingbeslissingen – welke markten bewerken

meeste Vlaamse bedrijven beter zijn, mochten ze enkel een commer-

met welke producten – genomen door de divisiehoofden, of door de

ciële afdeling hebben – met daarin zowel verkopers als marketeers.

algemeen directeur.”

En allemaal zouden ze moeten rapporteren aan de verkoopsdirecteur. Dat zou al veel zorgen wegnemen.” Alweer een veelbeteke-

Snelcursus conflictbeheersing

nende anekdote, om dit verhaal af te ronden: ooit klaagde de ‘Chief

De tegenstelling tussen verkoop en marketing uit zich evengoed in

Marketing Officer’ van DSM (een Nederlandse multinational in de

een andere benadering van de klanten, meent Eric Van den Broele

chemiesector, met een omzet van 9 miljard euro, EV) tijdens een pre-

van Graydon Belgium, bureau voor handels- en marketinginforma-

sentatie dat hij wel ‘chief’ was, maar dat hij

tie. Ook hij kent de spanning tussen beide afdelingen: “De verkopers

geen ‘Indians’ had. Twee jaar later was

zoeken voortdurend klanten, maar vragen zich niet af of die het

ook de ‘chief’ weg, want DSM kon

bedrijf wel iets opbrengen. Het gevolg is dat een verkoper dikwijls

blijkbaar best zonder een Chief

klanten aantrekt die slechte betalers blijken te zijn. Omgekeerd tracht

Marketing Officer.•

de marketingafdeling de juiste doelgroep te bepalen en potentiële klanten voor te dragen. Maar achteraf wordt er niet onderzocht of die ‘leads’ zinvol waren voor de verkopers, of voor het bedrijf.” Eric Van den Broele weet hoe je dit soort conflicten kunt beheersen. Hij pleit voor een marketingaanpak die rekening houdt met de overlevingskansen van elke (nieuwe) klant: “Plak er, bijvoorbeeld, telkens een score op. Daalt die onder een bepaald niveau, dan bouw je het contact af. Fabrikanten van bureaumeubels doen dit al. In hun aanpak onderscheiden ze drie types klanten: de A-groep van stevige, betrouwbare klanten. Zij ontvangen een dikke productcataloog, onmiddellijk gevolgd door een bezoek van een verkoper. De B-groep,

Jobs in sales & marketing vind je vanaf pagina

53

Vacature I 10.11.2012

27


GEWIKT EN GEWOGEN O n ze s e l ec ti e vo o r ex t ra in s p ira t ie

TIP

<> Een job weigeren in crisistijd: ja of nee? Duizenden Belgen zijn onlangs werkloos geworden. Evenveel anderen – ook hooggeschoolden – slagen er maar niet in de job van hun leven te vinden. Zijn ze te kieskeurig? Blogger Bill Barnett geeft op het blogplatform van de ‘Harvard Business Review’ een genuanceerd antwoord op deze vraag: is het een goed idee om in volle crisis een job te weigeren, wegens niet echt op het lijf geschreven?

JA • Van een job die je niet graag doet, word je ongelukkig. Bovendien kan je onvoldoende engagement opbrengen. Je gaat slecht presteren en de kans is reëel dat je binnen de kortste keren opnieuw werkzoekend bent. • Door een job aan te nemen en daar je tijd in te steken, riskeer je andere, veelbelovende opties te missen. • Je loopt het risico om vast te roesten in een rol die je niet ligt, zodat werkgevers je nog maar moeilijk in een andere rol kunnen voorstellen.

NEE • Als je werkloos bent, staat je carrière stil. Door ervaring op te doen, verbeter je je positie in de jacht op jobs die je wel ambieert. • Niets belet je om in je vrije tijd een opleiding te volgen die je voorbereidt op de carrière die je echt wil. • De job kan, tegen alle verwachtingen in, leuk zijn. KE http://blogs.hbr.org

videocursus

Presenteren zonder angst Slaat de angst je om het hart wanneer je een presentatie moet geven? Geen paniek, hulp is onderweg. En wel in de gedaante van Jo De Poorter, door de wol geverfd presentator en mediacoach. De Poorter bundelde zijn tips & tricks in de online videocursus ‘Presentatietechnieken’. Hoe kom je spontaan en natuurlijk over? Hoe spreek je de juiste lichaamstaal? Hoe breng je structuur in je uiteenzetting? En hoe bied je weerwerk bij lastige vragen? Of je nu je verhaal brengt voor tien of voor 1.000 mensen, met de adviezen van De Poorter hou je je podiumvrees onder controle en schitter je als nooit tevoren. Een deel van deze online videocursus kan je nu gratis en exclusief bekijken op www.vacature.com/presentatietechnieken. Uitgeverij Luster heeft nog meer van deze handige videocursussen online staan. Op www.essentie.be leer je van Jo Caudron hoe je een sociaal mediaplan opstelt, van Roel Van de Wiele krijg je dan weer een stoomcursus ‘time management’. Zo’n online masterclass duurt één à anderhalf uur en kost 9,99 euro. KE

Bekijk de cursus presentatietechnieken met Jo De Poorter op vacature.com/presentatietechnieken


infOAvOnd interActief

Kenners geven carrièreadvies op café

Een zestal keer per jaar organiseren Jong Voka, ICC Gent en Voka Oost-Vlaanderen een Crunch Café in een loungy omgeving. Ondernemers komen er op een boeiende manier praten over de keerpunten in hun professionele leven. Eerder al zaten Jo Caudron, Cédric van Branteghem, Wouter Torfs, Tom De Bruyckere en Tiany Kiriloff aan de kop van de bar. Op 27 november is het de beurt aan Geert Joris, algemeen directeur van de vakvereniging boek.be. Hij komt vertellen over de mijlpalen en boeiende wendingen in zijn carrière, zoals zijn hoofdredacteurschap bij het studentenblad Schamper en zijn evolutie van faxverkoper tot topman van boek.be. Zijn carrièrerecept: creatief denken, vallen en opstaan, en vooral geweldig veel plezier maken. Geert Joris vertelt ook hoe de boekenindustrie probeert in te spelen op de huidige economische wetmatigheden. Op de aansluitende receptie kan je napraten met de spreker en netwerken met de andere aanwezigen. AK Crunch Café, 27 november, ICC Concept Store, Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent. Toegangsprijs: 40 euro, 25 euro (exclusief btw) voor leden van de betrokken organisaties. Inschrijven kan via arne.oosthuyse@voka.be. www.jongvoka.be/evenementen

Zure citroen of olijf met pit? De gemiddelde Belg heeft een relatief korte loopbaan, waarin hij/zij als een citroen wordt uitgeperst. Om ons sociaal systeem overeind te houden, worden langere carrières evenwel onvermijdelijk. Hoe vermijden we al te veel zure turbocitroenen? Op die vraag wordt een antwoord gezocht tijdens de infoavond van de Personnel Managers Club, met als thema: ‘Citroencarrière of olijfloopbaan?’ De laatste term verwijst naar de wetenschap dat oudere olijfbomen veel betere olijven afleveren. Of nog: hoe zorgen we ervoor dat werknemers minstens 40 jaar lang met pit aan het werk blijven? Bart Cambré van de Antwerp Management School en Michiel Van de Voorde, coördinator van het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Gemeenschap, laten hun theoretische licht schijnen op de zaak. Sandra Van Dorpe en Inge Janssens beschrijven het personeelsbeleid van Belgacom, dat aandacht heeft voor de verschillende levensfases. Raf Vandenbussche, HR-directeur bij UZ Brussel, vertelt hoe zijn organisatie een goede balans biedt tussen werk en privé. Ke Citroencarrière of olijfloopbaan?, 29 november, Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt. Prijs: 145 euro. Inschrijven kan via www.pmclub.be.

Citroen- of olijfloopbaan? De verschillen vind je op vacature.com/olijf

BOeK

Doe-het-zelvers veroveren de wereld De volgende industriële revolutie komt eraan, schrijft Chris Anderson in zijn nieuwste boek: ‘Makers, de nieuwe industriële revolutie’. De auteur was tot voor kort hoofdredacteur van het vooraanstaande ‘Wired Magazine’. Zijn boek gaat over het gegeven dat het nu, na de machines en de computers, de beurt is aan de doe-het-zelfdesigners om de wereld te veroveren. Ze schuimen het internet af, op zoek naar 3D-ontwerpen, en gaan vervolgens aan de slag met een 3D-printer. Anderson beschrijft hoe steeds meer ondernemers het internet gebruiken om bedrijfjes op te zetten en daarbij de hele wereld als afzetgebied gebruiken. Hij toont aan dat ze aanzienlijk minder financiële middelen en infrastructuur nodig hebben dan traditionele producenten. Volgens de auteur is het succes van gigantische bedrijven dan ook op zijn retour. Hij meent dat vooral productie op kleine schaal groei zal kennen in de toekomst. Een nieuwe industriële revolutie, met andere woorden. AK

I

Vacature 10.11.2012

29


F OTO B LO G Een g e g re p e n Ee n werkd ag u i t h e t l even e

VACATURE LIEP EEN DAG MEE IN HET ZOG VAN

ROHNNY CHAMPAGNE

PROVINCIAAL VOORZITTER ABVV METAAL LIMBURG

Tekst en foto’s Karin Eeckhout

Veel heeft Rohnny Champagne (50) niet geslapen, sinds de sluiting van Ford Genk werd aangekondigd. Hollen doet de vakbondsman sindsdien, van stakingspiket naar vergadering, van interview naar vakbondsoverleg.

10:00 13:30

Het piket b

ij Ford Gen

k

de nks de koude en moedelijk, onda rkt, stelt Champagne ge ij vr is r ee sf pe De be olverbruik blijft me soep regen. Het alcoh . Veel volk in de tent waar war st e va ’s taart, di de met genoegen rveerd. En massa rlei verhalen hier. se ge n de or w e en koffi oeren. Alle ers blijven aanv n je job verliezen”, zegt plaatselijke bakk da n ve le t he in en n kunnen “Er zijn erger ding r bij Ford op de teller. Andere als het jaa 22 n. voorstelle Zo een man met n zonder Ford ve le n ee k t gewerkt. Maar ilij oe zich m nooit elders heef b vinden, voor t da , 51 j hi en koppel, zij 49 de. Snel een jo Geen g niet aan de or solliciteren is no n de arbeidsmarkt overspoelen? en. op re isl m de n premie duizenden an t. Niemand wil zij nk de n aa ar da kat die

Afspraak bij AB VV Metaal in Brussel Overleg met Her w ABVV Metaal, po ig Jorissen, voorzitter litiek secretaris Marc Lenders en Erik Verh eyden, ABVV-h oofdafgevaardigde bij Fo rd onderhandelinge Genk. Een agenda voor de n is er nog niet, tij met de directie van Ford d om een strate gie te bepalen wordt het w el. de oorlog en w “We zitten nog midden in e moeten al on derhandelen over de vrede, ” stelt Jorissen. “We moeten druk uitoefenen op Ford, maar ru voor comprom im is. En verschillend te laten e scenario’s voor ogen houd en een overnemer . Wie weet meldt zich nog .” Vo afspraken gemaa orts worden praktische kt voor de man ifestatie van 11 novembe r. “D kleuren,“ klinkt he e optocht moet rood t vooraan, waar de strijdvaardig. “En zeker tv-camera’s draa ien.”

12:30

Het piket van de toeleveranciers

De sfeer is behoorlijk grimmig . “Altijd gaat het over Ford, terwijl wij hier toch ook in de kou staan”, klaagt een werknemer van zetelp roducent Lear. Het publiek is gemiddeld jonger dan bij Ford. Dat zou hen toch betere kansen moeten gev en op de arbeidsmarkt? Champagne relativeert: “De meesten zijn laaggeschoold. Maar de vakbon den zullen ook voor hen het onderste uit de kan hale n. Ook de toeleveranciers zijn slachtoffer van de beslissi ng bij Ford. SML, bijvoorbeeld, heeft net 12 miljoen euro aan investeringen gedaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Ford een stuk van dat sociaal pas sief op zich neemt. Alleen valt dat juridisch niet af te dwingen. We moeten rekenen op de ‘goodwill’ van Ford, en sta mij toe dat ik daar op dit moment niet hoo g mee oploop.”


15:00 Interview met ee n Duitse televisiep lo

eg

Dat hij ooit zelf bij Fo rd Duitse journaliste, wa werkte, vertelt Champagne aan een armee hij zijn verhaa persoonlijke touch l geeft. Dat hij blij is me meteen een t de solidariteit va de collega’s bij Volvo n Gent, die vandaag me afgezakt. Maar dat hij teleurgesteld is in t een delegatie zijn zijn Duitse collega’s, die vooral goed voor zic kleinere modellen na hzelf hebben gezorgd. Door de ar de markt kleinere au zich toe te trekken bijvoorbeeld, nu to’s vraagt.

18:30

Voorbereiding van de Europese Ondernemings raad

16:00 Telefoneren geblazen!

Voor deze gelegen heid elkaar, in Hasselt. “Er steken alle vakbonden de koppen bij is altijd wat onderli ng drang, dat is nu nie t anders. Welke vakb e profileringsond neemt als eerste he t woord, dat soort din zal spreken, wie gen. In principe zijn er slechts twee mandaten voor Be lgië, maar we hebb besloten met zijn de en rtienen te gaan. En we militanten mee. Die gaan de Duitse werkn nemen 250 oproepen tot een so emers van Ford lid bereid, misschien oo ariteitsactie. Misschien zijn ze daartoe k niet. In het laatste geval moeten ze da op de man af zeggen t .”

De hele dag door beantwoordt Champagne telefoontjes. Soms met tegenzin. Over de affaire met Sabam moeten ze hem met rust laten. “Ik vond die concerten sowieso al geen goed idee. Er is hier geen reden tot feesten.” Tegen de dame van een outplacementbureau die haar diensten aanbiedt, is hij duidelijk: “We hebben slechte ervaringen met uw concullega’s. De jobs die outplacement na de sluiting van Opel Antwerpen heeft opgeleverd, waren niet meer dan veredelde interim-baantjes. Mijn gasten verdienen beter.”

I

Vacature 10.11.2012

31


column Tekst An olaerts

Fotografie Annelie Vandendael

Een professionele vernieling Katten gaan in de kattenbak. Of ze staan in de tuin met hun pootje te dabben,

dat. Vooral niet omdat de truc met het zout niet hielp. Dat zeggen ze nochtans,

bijna alsof ze écht iets aan het opruimen zijn. Ammehoela. Nooit ruimt een kat

als je telefoon in het water is gevallen, neem nu nog in het toilet, leg hem in een

iets op. Integendeel, zij brengt sterfgevallen mee naar huis en braakt haarballen

kom met zout. De hele week heeft er een dikke laag zout op dat toetsenbord liggen

tussen de lakens. Evenmin doet zij immer netjes haar gevoeg in de kattenbak. Zij

te rusten. Het zout zoog zich vol en de korst kreeg kleur. Hoop kreeg een mens er-

doet het ook soms op het klavier, van de laptop, van het werk. En stinken dat het

van, maar tevergeefs. De laptop bleef dood en de laptop rook dood. Ook nadat er

deed. Carbol! Salpeter! Zwavelzucht en vleesetende orchideeën! Alsof de duivel

een hele fles Eco-Pee – verwijdert geuren in plaats van ze te maskeren – overheen

met al zijn geslachtsziekten een orgie had georganiseerd op de 12345azerty van

was gegaan, plus de stofzuiger, met een nieuwe zak, op de hoogste stand.

het werk.

Er was geen lievemoederen meer aan. De voegen van het abc waren gecemen-

Ik begrijp de lieden niet die op Facebook lyrisch doen over het dedain van hun

teerd met een kwaadaardig aftreksel van Sheba, niergif en kattencomfort. Je kon

kat. Alsof het stijlvol is. Alsof het koninklijk gedrag is. Alsof koningin Fabiola zich

alleen nog prikken en korstjes breken met een nagelvijl. Het was een ramp en het

ook soms wijdbeens ligt te likken onder de gordijnen. Een kat in ieder geval wel,

werd alleen maar erger. Verschijn met zoiets op het werk. Geen smoes kan zoiets

en erger. Want de laptop was hemelen, bezweken onder een geut kattenpis. Ein-

omfloersen. En niets zeggen, was geen optie. Toch niet met een klavier van het

delijk, want komaan: Windows XP. Van hoeveel werkgeversrespect getuigt een

genoemde kaliber. Wie weet, waren er wel kosten voor eigen rekening, voor die

computer met Windows XP! Die laptop was een stoof. Die laptop was een oven.

aftandse computer.

Blazen, mensen, blazen, en heet worden. Het was een aanslag op de ijver van de

Hete tranen kwamen ervan, wanhoop en stomme oplossingen. Alles om de min-

thuiswerker, maar de kat mocht er graag op verpozen, voor de totale ontspan-

achting van de IT’er te vermijden. Alles voor een schappelijke verklaring. Alles

ning, voor het complete loslaten. Tot ook de laatste spier slap werd en het plaksel

voor een professionele vernieling.

tussen de letters sijpelde.

De laptop lag op de oprit. Oh! Pardoes uit een boekentas gevallen! Oh! En toen

Heb het maar aan de hand. Leg het maar eens uit. Aan de mannen van IT. Muisje

reed er een bedrijfswagen over. Oh! Per ongeluk hoor. Niemand hoorde iets kra-

heeft de computer kapot geplast. Hoe professioneel is dat? Niet professioneel is

ken. Het ging helemaal vanzelf. Alleen de kat miauwde precies heel even.


Overzicht van jobs in dit magazine

Hieronder vind je een overzicht van alle actuele vacatures in dit magazine. Achteraan in het magazine ontdek je bovendien een handig overzicht van alle de meest recente online jobs. Voor het totaaloverzicht van alle jobs, surf je naar www.vacature.com

SALES & MARKETING

DIRECTIE & TOPMANAGEMENT

(JUNIOR) ACCOUNTMANAGERS

RS COMPONENTS

VELDE GROEP

56

1 BESTUURSSECRETARIS

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

52

1 JR EN 1 SR SALES REPRESENTATIVE

VELUX - BELGIUM

HUDSON

45

ADJUNCT VAN DE OCMW SECRETARIS

OCMW EVERE

67

ACCOUNT EXECUTIVE JOBS

DE PERSGROEP PUBLISHING

60

COMMUNICATIEADVIS.-VERANTW. STAFDIENST

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

ACCOUNT MANAGER

HAFIBO

KERN SELECTION

48

DEPARTEMENTSHOOFD LEEFMILIEU

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

ACCOUNT MANAGER BELUX

BIGBROTHER

SIGNUM HR & MANAGEMENT 59

DIRECTEUR

VERA -VLAAMS BRABANTS STEUNPUNT INFORMATICA

67

AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE

FNAC

49

DIRECTEUR DOMEIN TER DUINEN

CHRISTELIJKE MUTUALITEIT

62

AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE

FNAC

51

DIRECTEUR INTERNAAT (MPI)

LEVENSLUST

BUSINESS DEVELOPER

JET IMPORT

AGO INTERNATIONAL

55

MANAGER STRATEGIE IMPLEM.& BELEIDSINFO

UZ BRUSSEL

61

BUSINESS MANAGER

VEROTECH

INVENTI

57

MANAGERS

IKEA

33

COMMERCIEEL MANAGER BOUW

HIFFERMAN GROEP

SIGNUM HR & MANAGEMENT 59

OCMW-SECRETARIS

OCMW BONHEIDEN

CUSTOMER SERVICE MANAGER

VELUX - BELGIUM

HUDSON

ASCENTO

37 37

42

JOBPUNT VLAANDEREN

41

50

45

INGENIEURS

www.velde.be

2 PROJECT MANAGERS

GELDOF

AGO INTERNATIONAL

2 PROJECT SALES ENGINEERS

VELUX - BELGIUM

HUDSON

45

2 R&D ENGINEERS

DYNACO

HUDSON

44

2 SALES ENGINEERS

KELLER

KERN SELECTION

48

AANKOPER

WATERLEAU

CIVIL OR INDUSTRIAL ENGINEER

HESBAYE FROST

FUNDAMENT R&S

47

DESKUNDIGE TOPOGRAFIE

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

JOBPUNT VLAANDEREN

39

JOBPUNT VLAANDEREN

39

FIELD SALES MANAGER RED BULL

JET IMPORT

AGO INTERNATIONAL

55

DIRECTEUR EXPLOITATIE

WATERLEAU

MARKETEER EUROPE

PONT EUROPE

VELDE GROEP

56

DISTRICTSHOOFD

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

PRODUCT MANAGER

QUALIPHAR

DIP

PROJECT MANAGER DIGITAL MARKETING

DE PERSGROEP DIGITAL

PROJECT SALES MANAGER

VYNCKE

REGIONAL SALES MANAGER PARKING SOLUT.

SCHEIDT & BACHMANN

SALES ADVISOR

WESTLEASE

43

43

47

ENGINEER STRUCTURELE VERBETERINGSPROJ.

ASML

54

EXPERT IN PRECISION ENGINEERING

ASML

HR FLUX

53

INGENIEUR-ARCHITECT

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

59

PLANNING & COORDINATION MANAGER

ANONIEM

AGO INTERNATIONAL

65

ANDRESS CONSULTING

58

PROJECTINGENIEUR ROLTRAPPEN

THYSSENKRUPP

KERN SELECTION

48

2 2 37

SALES MANAGER

CALLENS HOUT

AGO INTERNATIONAL

54

PROJECTLEIDER/DIENSTKRINGINGENIEUR

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

SALES MANAGER RETAIL BELUX

DCM

VELDE GROEP

58

SALES ENGINEER

BULK.ID

KERN SELECTION

48

TOEKOMSTIGE MANAGERS

IKEA

33

START-UP, PROCESS & COMMISSIONING ING.

WATERLEAU

43

Vacature I 10.11.2012

33


033_GPV1QU_20121110_VAM11_00_Opmaak 1 8/11/12 22:15 Pagina 34

STUDIE-INGENIEUR EM KUNSTWERKEN

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

VERKEERSKUNDIGE TUNNELVEILIGHEID

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

VERKEERSKUNDIGE VERKEERSPLANNEN

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

CONSULTANCY SECTORCONSULENT

TECHNIEK & PRODUCTIE 2 ECS-CARTOGRAFEN

MDK

TOFAM

ORBID

46

FINANCIテ起 JOBPUNT VLAANDEREN

38

2 TEKENAARS-ONTWERPER

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

JOBPUNT VLAANDEREN

39

BACHELOR DISTRICTSWERKING

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

BRUGINSPECTEUR

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

COORDINATOR TECHN. UITVOERINGSDIENST

GEMEENTE BIERBEEK

JOBPUNT VLAANDEREN

38

DESKUNDIGE ONDERHOUD PATRIMONIUM

PROVINCIE LIMBURG

81

IKEA werft managers en toekomstige managers aan.

yes

Solliciteer nu op IKEA.be/jobsbijIKEA ツゥ Inter IKEA Systems B.V. B V 2012

THIN K KWALITEITSMANAGER PROCESINFRASTRUCT.

ASML

PRODUCTIECOORDINATOR

MONUMENT CHEMICAL

DIP

47

PROJECTLEIDER

ANONIEM

AGO INTERNATIONAL

65

SURVEYOR BINNENDIENST

MDK

JOBPUNT VLAANDEREN

38

TECHNICAL SERVICES COORDINATOR

THYSSENKRUPP

KERN SELECTION

48

TECHNISCH TEKENAAR

ANONIEM

AGO INTERNATIONAL

65

WERFCONTROLEUR

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

TEAMVERANTWOORDELIJKE LABO

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

37

VERANTWOORDELIJKE LABO

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

JOBPUNT VLAANDEREN

41

AUDITORS

AUDIO

JOBPUNT VLAANDEREN

40

FINANCE & CONTROLLING MANAGER

HAVEN GENK

KERN SELECTION

48

HOOFDBOEKHOUDER

WATERLEAU

INTERNE AUDITOR

MRBB

ROBERT WALTERS

63

SENIOR BUSINESS CONTROLLER

ASML

TEAMLEIDER VERGUNNINGEN EN SUBSIDIES

STAD GENT

JOBPUNT VLAANDEREN

42

43

2

LOGISTIEK & DISTRIBUTIE DIENSTHOOFD GEBOUWEN EN LOGISTIEK

STAD VILVOORDE

DIENSTHOOFD STAFDIENST LOGISTIEK

PROVINCIE ANTWERPEN

PROJECTLEIDER SUPPLY CHAIN VERBETERING

ASML

52 JOBPUNT VLAANDEREN

37 2

ADMINISTRATIE 1 ADMINISTRATIEF MEDEWERKER SECRETAR.

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

1 BIBLIOTHEEKASSISTENT

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

52

ADMINISTRATIEF SECRETARIS OF ASSISTENT

OCMW EVERE

67

COORDINATOR

DE VRIENDEN VAN DE VLAAMSE OPERA

67

52

2

WETENSCHAP ANDERE

REDACTIE & COMMUNICATIE COMMUNICATION OFFICER

EVONIK INDUSTRIES

52

HR MANAGEMENT (JUNIOR) OFFICE MANAGER

CAMBRIDGE WEIGHT PLAN

HR MANAGER

WATERLEAU

MOBIELE HR OFFICER

ACERTA

PERSONEELSCONSULENT

GEMEENTE EDEGEM

VELDE GROEP

65

KERN SELECTION

48

43

67

ADVISEUR KUNSTEN EN CULTUURSPREIDING

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

EXPERT DETAILHANDEL

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

KAMERBEWAARDER (N)

HET BRUSSELS PARLEMENT

67

ONDERLUITENANT BEROEPSBRANDWEER

STAD TURNHOUT

44

VALIDA

62

37 37

GEZONDHEID 1 VERPLEEGKUNDIGE ZIEKENHUISHYGIENE


CREATIEVE BEROEPEN 1 LANDSCHAPSARCHITECT

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

52

LAY-OUTER REDACTIE

DE PERSGROEP PUBLISHING

66

WETENSCHAPPELIJK ADVISEUR/CURATOR

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

37

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING 2 KINDERBEGELEID(ST)ERS

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

BELEIDSMEDEWERKER GEVANGENIS MECHELEN

WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN

COLOFON 52 JOBPUNT VLAANDEREN

40

ICT & INTERNET Het Universitair Ziekenhuis Brussel is op zoek naar (m/v):

MANAGER STRATEGIE IMPLEMENTATIE EN BELEIDSINFORMATIE

BUSINESS INTELLIGENCE EXPERT

ACERTA

CAMPAIGN DEVELOPER SELLIGENT

DE PERSGROEP DIGITAL

71

DESKUNDIGE ICT-PLOT

PROVINCIE LIMBURG

81

FINANCIEEL INFORMATIE-ANALIST

ASML

HELPDESKBEHEERDER

PROVINCIE ANTWERPEN

HOOFDDESKUNDIGE OPERATION BEHEER FMIS

PROVINCIE LIMBURG

48

2 JOBPUNT VLAANDEREN

37 81

HOOFDDESKUNDIGE VERNIEUWINGEN ICT

PROVINCIE LIMBURG

81

MANAGER VERNIEUWINGEN ICT

PROVINCIE LIMBURG

81

MEDEWERKER BELEIDSINFORMATIE

AZ MARIA MIDDELARES

61

PROCESMANAGER ICT

PROVINCIE LIMBURG

81

WEBADVISEUR

PROVINCIE ANTWERPEN

JOBPUNT VLAANDEREN

37

HUDSON

45

ONTHAAL & SECRETARIAAT MANAGEMENT ASSISTANT

VELUX - BELGIUM

Operations & CRM Project Manager & Analyse Dieter Vermander CRM & Back Office Medewerker Rosangela Teixeira Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck 02-482.03.71

Redactie Redactiedirecteur: Marian Kin (voor Kinco) Hoofdredacteur magazine Filip Michiels Redactiechef online Evelien Maes Redactie Celine De Coster, Erik Verreet, Dominique Soenens, Steven Heyse, Magali Henrard 02-482.03.54

Marketing, Research & Distributie Marketing Manager Dries Mahieu Business Communications & Research Manager Marjan Desmedt Product Managers Brigitte Vermeulen, Jan Baeten

Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts, Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Marjorie Blomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck, Ann LemaĂŽtre, Rafal Naczyk, Sam De Kegel, William Visterin

Kijk verder in deze #Vacature of surf naar www.werkeninhetuzbrussel.be KERN SELECTION

Algemeen directeur Christophe Glorieux Adjunct algemeen directeur Fabrice Dekerf Accounting Walter Roos Secretariaat & HR Pia Debeuckelaere Onthaal & receptie Linda De Nutte

Grafische vormgeving Creative Director Pieter Ver Elst Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef, Kenny Caudron, Flor Cobo Fotografie Yves Coussement, Griet Dekoninck, Annelie Vandendael, Sofie Van Hoof, Isabelle Pousset, Michel Wiegandt Sales Sales Director Nancy Werbrouck Sales Manager Marijke Van Impe Internet Sales Manager Kim Claesen Account managers Ruth Janssens, Kim Tosseyn, Liesbet Verrycken, Dimme Vanderstappen, Dave Cools, Nicolas Mornard, Sylvie De Vocht, Karl Van Lathem, Jeroen Costermans 02-482.03.50 Sales Assistants Rosette Mukendi, Hilde Vanden Driessche, Charline Heirbaut, Isabelle Ghesquiere 02-482.03.38 Client Service Assistants Sarah Nietchaieff, Prince De Smedt

Sites en productontwikkeling internet Project Manager Interactive Els Sergeant b2b Product Manager Safwan El Jazouli b2c Product Manager Ward Meremans Client Production Liesbeth Teugels Support & Test Engineer Peter Ginis Web front-end Robin Stroobants, Domien Verbeke, Jeremy Dekoster, Ahmed Ouarzazi Web Development Benny Lootens Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Verantwoordelijke uitgever Christophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel Vacature C.V. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

Waterloos gedrukt bij Eco Print Center

Vacature I 10.11.2012

35


Provincie Antwerpen: Het provinciebestuur van Antwerpen stelt ongeveer 1 700 medewerkers tewerk. Samen verzorgen zij de dienstverlening aan de 1 700 000 inwoners van onze provincie. Een dienstverlening die alle mogelijke thema’s bestrijkt: van cultuur en recreatie over welzijn, natuur en toerisme tot economie, ruimtelijke planning en jeugdwerking en nog veel meer. Werken kan op de centrale kantoren of in één van de talrijke buitendiensten verspreid over het grondgebied van de provincie. Binnen het provinciebestuur vind je gegarandeerd dé job om jouw talenten en ambities waar te maken: VOOR DE MASTERS

INGENIEUR-ARCHITECT

Contractueel – voltijds– A6a Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur te Antwerpen

Als ingenieur-architect sta je in voor het coördineren van bouwprojecten in eigendom of beheer van de provincie. Dit doe je door het opmaken van voorstudies, het aanstellen van ontwerpers en het begeleiden van deze ontwerpen tot realisatie en nazorg. Je treedt op als projectmanager en de vertegenwoordiger van de bouwheer in projectteams. Daarnaast kan je zelf ook optreden als architect, met andere woorden ontwerpen opmaken en leidinggeven als ontwerper van bouwprojecten van diverse aard en omvang. Je bent een burgerlijk ingenieur-architect met minstens 2 jaar professionele ervaring en je hebt een grondige kennis inzake bouwprojecten en hedendaagse architecturale en technologische ontwikkelingen. (Het schriftelijke gedeelte zal plaatsvinden in december 2012)

DIENSTHOOFD Stafdienst Logistiek

Contractueel – voltijds – A4a Departement Logistiek – Stafdienst Logistiek te Antwerpen

Het departement Logistiek levert een breed gamma van diensten aan de organisatie, van vastgoed tot dagelijkse verbruiksgoederen. Als diensthoofd van de stafdienst sta je midden in het zenuwcentrum van de actie. Je werkt mee aan de verdere uitbouw van een vernieuwd departement dat zich tot doel stelt een optimale service te leveren aan zijn klanten. Op basis van je eigen expertise, oordeelsvermogen en organisatorisch doorzicht neem je weloverwogen operationele beslissingen. Je bent een goede organisator, beschikt over administratieve vaardigheden en hebt inzicht in financiële planning. Je kan autonoom werken. Voor het bereiken van de vooropstelde doelen kan je evenwel steeds rekenen op je departementshoofd, waarmee je één team vormt. We zoeken een master met 4 jaar relevante ervaring. (Het schriftelijke en mondelinge gedeelte zal plaatsvinden op 5 december 2012)

EXPERT DETAILHANDEL

Contractueel – Voltijds – A1a Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid

Ben je sterk in probleemanalyse en oordeelsvorming? Zit het netwerken in je bloed? Ben je een echt organisatietalent? Ben je in het bezit van een masterdiploma en ben je enorm geprikkeld om erin te vliegen? De provincie Antwerpen is dé winkelprovincie van Vlaanderen. Kleinhandel en horeca geven uitstraling aan een stad of gemeente. Ze zijn economisch belangrijk én creeren jobs. Daarom werkt de provincie Antwerpen aan een sterk en creatief detailhandelbeleid. We doen dit samen met de 70 steden en gemeenten in onze provincie maar ook met de andere Vlaamse provincies en de Vlaamse overheid. Om ons team economie te versterken zoeken we enthousiaste en dynamische collega’s: - een projectleider detailhandel met standplaats Antwerpen (voltijds, onbepaalde duur); - een adviseur detailhandel met standplaats Antwerpen (voltijds, bepaalde duur); - een adviseur voor het Agentschap Ondernemen met standplaats Gent (voltijds, bepaalde duur). (De selectie zal plaatsvinden op 13 december 2012)

WETENSCHAPPELIJK ADVISEUR/CURATOR Contractueel – voltijds – A1a Departement Cultuur – Fotomuseum te Antwerpen

Heb je de ambitie om je professionele ervaring met fototentoonstellingen of je ervaring in het publiceren van artikels (in o.a. fotografische tijdschriften) verder uit te bouwen? Ben je een echte teamplayer die sterk is in het nemen van initiatieven? Hou je ervan om de volledige organisatie van projecten op jou te nemen? Ben je een vlotte communicator in zowel het Nederlands, Frans als Engels? Beschik je over een masterdiploma? Ben je steeds op zoek naar het laatste nieuws/de laatste trends inzake fotografienieuws? Surf dan naar onze webpagina. Mogelijks is de functie van wetenschappelijk adviseur/curator in het fotomuseum wel de job waar je steeds van droomde! (De selectie zal plaatsvinden op 15 januari 2013)

ADVISEUR KUNSTEN EN CULTUURSPREIDING Contractueel – voltijds – A1a Departement Cultuur – Dienst Cultuurspreiding en Kunsten te Antwerpen

Als adviseur Cultuurspreiding en Kunsten werk je intensief mee aan de voorbereiding en de uitvoering van het cultuurbeleid van de provincie Antwerpen. De dienst Cultuurspreiding en Kunsten staat in voor het bevorderen van de cultuurspreiding op sociaal en regionaal vlak enerzijds en voor het ondersteunen van verschillende kunstdisciplines anderzijds. Ben jij een echte cultuurliefhebber en beschik je over een masterdiploma? Omschrijf je jezelf als een resultaat- en klantgerichte teamplayer die houdt van plannen en organiseren? Kan je je tot slot vlot mondeling en schriftelijk uitdrukken en wil jij je steentje bijdragen aan ons cultuurbeleid? Solliciteer dan vandaag nog! (De selectie zal plaatsvinden op 9 januari 2013)

DEPARTEMENTSHOOFD LEEFMILIEU Contract onbepaalde duur – voltijds – A10 Departement Leefmilieu

Het departement Leefmilieu heeft als doel het realiseren van een kwaliteitsvol leefmilieu in de provincie Antwerpen door het voeren en ondersteunen van een duurzaam en geïntegreerd milieu-, natuur- en landschapsbeleid. In het departement werken 225 personeelsleden verdeeld over 5 diensten en één centrale stafdienst. Als departementshoofd draag je eindverantwoordelijkheid voor de totale werking van dit departement, zowel op inhoudelijk als financieel vlak. Je stuurt het personeel van je departement aan, in samenspraak met de directeurs en/of diensthoofden. Je volgt de beleidsvoorbereiding, -uitvoering en –evaluatie van je departement op, in overleg met de bevoegde gedeputeerde(n). Beschik je over een masterdiploma en minstens 8 jaar relevante beroepservaring? Ben je inhoudelijk mee met de beleidsmaterie ‘Leefmilieu’? Zit er een algemeen manager in je?

De volledige taak- en profielomschrijving, evenals de specifieke aanwervingsvoorwaarden en het examenprogramma kan je navragen bij de Dienst Personeelsbewegingen (tel. 03/240.58.88) of raadplegen op

www.gedragendoortalent.provant.be Bij het provinciebestuur van Antwerpen worden kandidaten geselecteerd op basis van competenties. Het provinciebestuur maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst of handicap.

36

Vacature I 10.11.2012


TEAMVERANTWOORDELIJKE LABO

Contractueel – voltijds – A1a Departement Leefmilieu – Provinciaal Instituut voor Hygiëne te Antwerpen

Je wordt tewerkgesteld in een labo voor milieuanalyse, meer bepaald in het labo gespecialiseerd in organische microparameters. Heb je basiskennis van ISO 14001 en kennis van ISO 17025? Heb je gevoel voor het ontwikkelen van analysetechnieken en wil je dit toepassen in het milieuonderzoek? Streef je steeds naar een kwaliteitsvol resultaat? Ben je een teamplayer die ook zelfstandig kan werken? Dan ben je ongetwijfeld de kandidaat die wij zoeken. Aarzel niet langer en solliciteer vandaag nog!

WEBADVISEUR

Contractueel – voltijds – A1a Departement van de Provinciegriffier – Communicatiedienst te Antwerpen

Het webteam van de Communicatiedienst beheert de provinciale website (www.provant.be), de gevondenfietsensite (www.gevondenfietsen.be), een reeks evenementensites (waaronder www.xtremexperience.be) en het bedrijfsintranet. Sinds enkele jaren zijn we ook actief op sociale netwerken. We streven, samen met een netwerk van webredacteurs, continu naar een optimale online aanwezigheid en zoeken daarbij steeds naar nieuwe manieren om onze klanten te bereiken. Heb je kennis van Engels zowel mondeling als schriftelijk en ben je in het bezit van een masterdiploma in communicatie of marketing? Heb je bovendien kennis van Tridion en Liferay en gangbare webtechnologieën zoals Drupal en Wordpress? Indien je voldoet op al deze vragen, schrijf je dan vandaag nog in … Succes!

COMMUNICATIEADVISEUR VERANTWOORDELIJKE STAFDIENST Contractueel – voltijds – A1a Departement Leefmilieu – Dienst Waterbeleid

Als verantwoordelijke voor de stafdienst van de dienst Waterbeleid sta je enerzijds in voor het coördineren van de administratieve ondersteuning van de dienst, alsook voor alle communicatie-gerelateerde initiatieven. Ook dienstoverschrijdende initiatieven binnen het departement behoren tot je takenpakket. Voor deze boeiende functie zijn we op zoek naar een kandidaat met een masterdiploma. Naast je masterdiploma heb je noties van het milieu- en natuurbeleid in het algemeen en het waterbeleid in het bijzonder. Verder heb je een goede basiskennis van communicatietools en algemene informaticatoepassingen. VOOR DE BACHELORS

HELPDESKBEHEERDER

Contractueel – voltijds – B1 Departement ICT – Dienst Operations en Services te Antwerpen

Als helpdeskbeheerder word je tewerkgesteld bij het team helpdesk om zowel 1ste en 2de lijnsondersteuning te voorzien naar de eindgebruikers. Je wordt ingeschakeld in een ploegensysteem (vroege om 7.30 u., late tot 17.30 u.). Je behandelt de vragen van de eindgebruikers, analyseert de problemen en tracht de eindgebruiker zo goed mogelijk te helpen. Je levert een bijdrage om continue verbeteringen aan de helpdeskwerking mee uit te werken. Je beschikt over een bachelordiploma in een informaticarichting, aangevuld met minstens drie jaar professionele ervaring in een ICT-helpdeskfunctie. (De selectie zal plaatsvinden op 10 december 2012)

Ons aanbod: een zeer boeiende functie binnen een openbaar bestuur met diverse mogelijkheden om zich verder te ontplooien; werkzekerheid; gratis hospitalisatieverzekering; maaltijdcheques van 7 euro; gratis abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer; vergoeding niet-gemotoriseerde verplaatsingen; glijdende werkuren; extralegaal pensioen voor contractuelen; relevante ervaring wordt onbeperkt meegerekend; ruime opleidingsmogelijkheden; personeelskring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten. Interesse? Surf naar www.gedragendoortalent.provant.be. Selecteer je job en solliciteer online tot en met 25 november 2012.

Departement HRM | Koningin Elisabethlei 22 | 2018 Antwerpen

www.provant.be

Vacature I

10.11.2012

37


Bouw mee aan het Vlaanderen van morgen Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) van de Vlaamse overheid draagt zorg voor een veilig en vlot scheepvaartverkeer van en naar de Vlaamse havens. De Afdeling Kust maakt deel u it van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Zij zorgt voor de bescherming van de kust tegen overstromingen van de zee, realiseert infrastructuurwerken aan de jacht- en vissershavens en brengt oceanische, meteorologische en hydrografische gegevens in kaart. De Afdeling Kust is voor haar Team Vlaamse Hydrografie dringend op zoek naar (m/v):

Surveyor Binnendienst

2 ECS-Cartografen

Oostende (ref. 22750)

Oostende / Antwerpen (ref. 22746 en 22747)

Jouw functie: je staat in teamverband in voor de gegevensverwerking van interne peilingen en de controle van data aangeleverd door derden. Ook werk je mee aan de realisatie van hydrografische producten. Je staat in voor het gebruik en het up-to-date houden van een aantal ICT-toepassingen.

Jouw functie: je voert kwaliteitscontroles uit van bathymetrische metingen en slaat deze op in de databank. Met deze data produceer je ECS’n, elektronische peilplannen. Deze taken voer je uit in teamverband waarbij nauwkeurig kunnen werken binnen de vastgelegde termijnen een vereiste is.

Voor meer informatie over onze activiteiten surf naar www.afdelingkust.be Jouw profiel: je hebt een bachelor- of gelijkwaardig diploma, bij voorkeur in een technische richting zoals bouwkunde of topografie. Wij bieden jou:

-

een aantrekkelijke vakantieregeling. Interesse? Stuur je sollicitatiebrief en cv (met vermelding van referentienummer) uiterlijk zondag 25 november 2012, bij voorkeur via mail naar jobs@mow.vlaanderen.be of per post ter attentie van Team HRM, Indra De Pelsmaeker, Personeel en Logistiek, Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel. De uitgebreide functie-beschrijving met voorwaarden vind je op www.bouwmeeaanvlaanderen.be of op de website www.jobpunt.be. De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Bierbeek is een landelijke gemeente ten zuidoosten van Leuven waar het leuk is om te wonen. Onze gemeente heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar is met de borre ook een culturele aantrekkingspool. In Bierbeek is het ook fijn wandelen, fietsen of gewoon verpozen. Als fairtradegemeente denkt Bierbeek ook over de eigen grenzen heen. Voor de verdere uitbouw van de gemeente zijn we momenteel op zoek naar een (m/v):

coördinator technische uitvoeringsdienst Jouw functie: je hebt de leiding over de dienst openbare werken en de groendienst. Samen met de ploegbazen en de medewerkers werk je aan een efficiënt beheer en onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur en het gemeentelijk patrimonium. Je werkt samen met de andere gemeentediensten en je maakt planningen op. Je maakt technische beschrijvingen op van de nodige werken, volgt de technische dossiers op en je hebt oog voor de veiligheidsregels.

toffe job

Jouw profiel: je combineert een bachelordiploma met minstens 2 jaar relevante beroepservaring. Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook gericht op samenwerking met de andere gemeentediensten. Je bent een goede coach voor jouw team en je stelt je klantvriendelijk op. Je communiceert vlot en bent flexibel. Wij bieden jou: een boeiende en uitdagende functie in een maatschappelijk relevante context. Alle relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen voor de berekening van het salaris (schaal B1 - B3). Interesse? Bezorg uiterlijk op 15 november 2012 je sollicitatiebrief, samen met je cv en een kopie van het vereiste diploma aan de personeelsdienst van de gemeente Bierbeek, t.a.v. Frans Moldenaers, Dorpsstraat 2 te 3360 Bierbeek of per e-mail aan personeel@bierbeek.be. Voor bijkomende inlichtingen i.v.m. de procedure en arbeidsvoorwaarden en een functiebeschrijving, surf naar: www.bierbeek.be (gemeentediensten/aanwervingen) of contacteer Frans Moldenaers op het nummer 016 46 87 71. www.jobpunt.be

38

Vacature I 10.11.2012

Wedden dat je zin krijgt in verzekeringen?


weg van water,

werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar (m/v):

DISTRICTSHOOFD weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden (www.wenz.be). Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en slu luizen. De zorg voor milieu en veiligheid, de mens’ mens in het heid evenals ‘de algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies op en om onze waterwegen verder uit van voorzieningen voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

statutair - Aalst

Functie: binnen jouw district (Dender-Moervaart) ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan het patrimonium (bruggen, stuwen, sluizen, oevers, jaagpaden, …). Je maakt, plant en volgt onderhoudsbestekken op. Je behandelt klachten en schadedossiers. Ook het verlenen van intern advies in verband met (bouw)aanvragen en vergunningen behoren tot je takenpakket. Om een optimale dienstverlening te verzekeren bouw je zowel interne als externe contacten uit. In deze functie stuur je ook medewerkers aan die de controle op het terrein uitvoeren. Profiel: je hebt een diploma van industrieel ingenieur of master industriële wetenschappen. Aantoonbare kennis van bouwkunde is een vereiste. Je organisatietalent, communicatieve vaardigheden, klant- en resultaatgerichtheid zijn jouw troeven.

2 TEKENAARS-ONTWERPER

statutair - Merelbeke

Functie: in deze boeiende functie word je tewerkgesteld binnen het tekenteam. kenteam. Als tekenaar-ontwerper tekenaar-ontwer krijg je zeer diverse opdrachten toevertrouwd evertrouwd in hoofdzaak ter ondersteuning o van de interne klanten, gaande van het opmaken van concepten, scenario’s, … voor nieuwe projecten, het volledig uitwerken van de (voor)ontwerpen van infrastructuur- en onderhoudswerken (vooral van water- of wegenbouwkundige aard), het verwerken van topografische en hydrografische gegevens, het opmaken van onteigeningsplannen, het maken van allerhande specifieke plannen, het opzoeken en archiveren van gegevens en plannen. Je ondersteunt dus de verschillende teams van de eigen afdeling en draagt zo bij tot de concrete uitbouw van onze bouwkundige projecten. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig in een technische richting. Ervaring met bouwkundig tekenen, alsook kennis van topografie en GIS zijn belangrijke pluspunten. Kennis van een bouwkundig tekenpakket is een vereiste. Verder heb je een zeer goed ruimtelijk inzicht. Organiseren, nauwkeurigheid en leergierigheid zijn jouw troeven. Bovendien verwachten we dat je resultaatgericht werkt en dat je een echte teamplayer bent.

DESKUNDIGE TOPOGRAFIE

statutair - Antwerpen

Functie: in deze boeiende functie voer je allerlei landmeet- en peilopdrachten uit om zo bij te dragen tot een oordeelkundige inrichting en beheer van het openbaar en privédomein van Waterwegen en Zeekanaal nv. Zo zal je op het terrein opmetingen van alle aard uitvoeren en deze verwerken tot opmetingsplannen. Daarnaast sta je onder meer in voor het verwerken van de topografische gegevens en de meetresultaten op de computer, het controleren van opmetings- en afpalingsplannen, het controleren en zelf uitvoeren van plaatsbeschrijvingen van bestaande toestanden. Ten slotte adviseer je en controleer je de studies en opmetingsopdrachten uitgevoerd door externe studiebureaus. Profiel: je hebt één van volgende diploma’s: bachelor in de geografie en de geomatica - afstudeerrichting landmeetkunde of bachelor in het vastgoed - afstudeerrichting landmeten of gelijkwaardig. Verder kan je zeer goed plannen en ben je klantgericht en communicatief met veel zin voor initiatief en resultaat. Bovendien kan je zelfstandig werken, maar ben je ook in staat om binnen een team tot resultaten te komen. Je hebt een rijbewijs B.

Aanbod:

Voor het districtshoofd: een statutaire benoeming mits een succesvolle proeftijd en een startsalaris van 2 960,63 euro bruto per maand (bij 0 jaar ervaring), voor de tekenaars-ontwerper: een statutaire benoeming mits een succesvolle proeftijd en een startsalaris van 2 191,89 euro bruto per maand (bij 0 jaar ervaring), voor de deskundige topografie: een statutaire benoeming mits een succesvollee proeftijd en een startsalaris van 2 191,89 euro bruto per maand (bij 0 jaar ervaring). W&Z biedt daarnaast vooral ooral een boeiende job voll afwisseling f en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training traini zijn ij vanzelfsprekendheden bij W&Z, want we laten jou groeien, maar ook ons. Je krijgt de kans om tewerkstellingservaring op te doen in een omgeving met veel ontwikkelingsmogelijkheden, 35 verlofdagen op jaarbasis, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden.

Interesse?

Voor meer informatie over de functies districtshoofd en tekenaars-ontwerper kan je terecht bij Veerle Goethals (tel. 09 268 02 26), voor meer informatie over de functie deskundige topografie kan je terecht bij An De Maesschalck (tel. 03 224 67 07). Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de vacature waarvoor je je kandidaat stelt, kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 18/11/2012.

Voor Waterwegen en Zeekanaal NV zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

www.jobpunt.be Vacature I

10.11.2012

39


Audio is een auditorganisatie die exclusief audit- en adviesdiensten verstrekt aan Vlaamse steden, gemeenten en OCMW’s. Onze klanten bieden hun inwoners een breed dienstenpakket aan en staan steeds meer voor belangrijke uitdagingen. Ook het zoeken naar mogelijke efficiëntiewinsten wordt steeds belangrijker. Audio levert nu al diensten aan meer dan dertig besturen. Onze kerncompetenties zijn risicobeheer en interne controle, organisatie- en strategieontwikkeling, beleids- en managementprocessen. Gezien de uitbreiding van de activiteiten, werft Audio twee dynamische medewerkers aan.

Auditors (m/v) Jouw functie: je hebt een dubbele opdracht: je reikt onze cliënten objectieve evaluaties aan en aansluitend geef je concrete, oplossingsgerichte adviezen hoe het bestuur de werking kan versterken. Jouw profiel: je hebt bij voorkeur een masterdiploma in economische wetenschappen of bestuursmanagement en nuttige praktijkervaring. Je hebt reeds de echte knelpunten en risico’s binnen een proces op een objectieve manier in kaart gebracht. En vooral, je weet concrete adviezen te formuleren die tot echte verbeteringen leiden (o.a. verhoogde efficiëntie en effectiviteit) en tot beter risicobeheer.

Je werkt zeer resultaatgericht, je focus is de verbetering van werkprocessen. Je bent een teamspeler en communicatief, met respect voor onze klanten. Je werkt graag op een vrij zelfstandige basis in een auditteam en met klanten gespreid over heel het Vlaamse land. Je kan minimaal vlot om met courante MS-Officetoepassingen. Je bent bereid je zeer regelmatig te verplaatsen naar lokale besturen in Vlaanderen en kan indien nodig beschikken over eigen vervoer. Ervaring in de werking met lokale besturen of met succesvolle opdrachten inzake verhoogde efficiëntie is een meerwaarde.

Wij bieden jou: een voltijds contract van onbepaalde duur, een loonpakket aangepast aan de functie en een soepele werkregeling in een omgeving waar resultaatgerichtheid, een open geest, professionaliteit, realisme en idealisme samengaan. Onze kantoren zijn gevestigd in de Paviljoenstraat 9 te 1030 Brussel, op wandelafstand van het treinstation Brussel Noord. Interesse? Meer informatie over Audio vind je op www.audio-lokaal.be. Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij Erik De Smedt, erik.de.smedt@audio-lokaal.be of tel. 02 211 56 23. Stuur je sollicitatiebrief met je motivatie en cv vóór 12 november 2012 naar Erik De Smedt. Audio werkt voor zijn audits ook samen met zelfstandige dienstverleners. Aarzel niet ons te overtuigen van je meerwaarde.

De Vlaamse regering heeft op 8 december 2000 een strategisch plan goedgekeurd om de hulp- en dienstverlening aan gevangenen uit te breiden en te verbeteren. Het is de bedoeling dat de verschillende voorzieningen van de Vlaamse Gemeenschap samenwerken om een degelijk aanbod van hulpverlening, vorming, beroepsopleiding, onderwijs, sport en ontspanning uit te bouwen. Op die manier wil de Vlaamse regering ervoor zorgen dat de gevangenistijd zinvol wordt ingevuld. Bovendien wil ze de gevangenen betere vooruitzichten bieden voor het leven na de straf. In elke gevangenis waar het plan wordt ingevoerd wordt een Planningsteam Maatschappelijke Dienstverlening (PMD) opgericht waarin de verschillende voorzieningen van de Vlaamse Gemeenschap samenwerken en dat wordt aangestuurd door een beleidsmedewerker. Ter ondersteuning hiervoor zijn we op zoek naar een (m/v):

beleidsmedewerker gevangenis Mechelen (onbepaalde duur) Jouw functie: je ontwikkelt een dynamische visie op de uitvoering van het strategisch plan en vertaalt die visie in haalbare doelstellingen. Je helpt mee aan de verbetering van de samenwerking tussen de uiteenlopende voorzieningen van de Vlaamse Gemeenschap en van de samenwerking met het gevangenispersoneel. Je begeleidt de activiteiten van het Planningsteam Maatschappelijke Dienstverlening (PMD). Samen met de directeur van de gevangenis neem je de nodige beslissingen over de programmatie, afstemming en uitvoering van de hulp- en dienstverlening. Je werkt nauw samen met de collega’s van de afdeling Welzijn en Samenleving van de Vlaamse overheid. Jouw profiel: je hebt een masterdiploma. Je hebt minimum 4 jaar professionele ervaring op het grensgebied van de maatschappelijke hulp- en dienstverlening en de strafrechtsinterventie. Het gevangeniswezen interesseert je en je bent bereid om te werken in voormelde gevangenis. Je bent zeer communicatief en neemt graag initiatief. Je bent een organisatietalent en werkt graag zelfstandig en in teamverband. Je bent stressbestendig en kan vlot omgaan met verschillende partners. Ons aanbod: kering en een interessante vakantieregeling. Interesse? Stuur ten laatste op 18 november 2012 jouw cv en motivatiebrief naar solliciteren.wvg@wvg.vlaanderen.be (vermeld in het onderwerp van je mail de titel van de vacature) of Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, afdeling Personeel, t.a.v. Yves De Backer, Koning Albert II-laan 35 bus 30, 1030 Brussel. Meer informatie over de functie vind je op www.jobpunt.be onder ‘vacatures op mijn maat’. www.jobpunt.be

40

Vacature I 10.11.2012

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun vaardigheden en kwaliteiten, ongeacht afkomst, handicap, geslacht of leeftijd.

-


In onze snel evoluerende samenleving dreigen er nog altijd mensen uit de boot te vallen. Als moderne overheidsinstelling wil het OCMW van Bonheiden daarom een belangrijke sociale doelstelling waarmaken, zodat iedereen optimaal en op zijn of haar tempo kan participeren aan onze samenleving. Om deze doelstelling mee vorm te geven zijn we op zoek naar een (m/v):

OCMW-secretaris Jouw functie: je hebt de algemene leiding van het OCMW. Dit betekent dat je, naast de wettelijke opdrachten die je vervult ter ondersteuning van de voorzitter en de OCMW-raad, de algemeen directeur bent van een sociale overheidsorganisatie. Je stuurt het personeel aan en geeft mee richting aan de ontwikkeling van het bestuur. Je werkt samen met de diverse lokale en bovenlokale actoren. Je ontwikkelt, in overleg met het beleidsniveau, een vernieuwende visie en implementeert deze in de organisatie. Naast deze opdrachten neem je ook een aantal operationele en inhoudelijke taken op die een groot gedeelte van je dagtaak omvatten. Je vervult een scharnierfunctie tussen het beleid en de interne diensten en je bent een sleutelfiguur in de verdere ontwikkeling van een sociaal leefbaar Bonheiden.

Jouw profiel: je hebt een specifiek masterdiploma (meer informatie zie www.bonheiden.be onder economie en vacatures) en bij voorkeur ervaring in een leidinggevende functie. Je sterke dosis aan managementvaardigheden gebruik je om creatief oplossingen te zoeken voor de diverse vragen en uitdagingen waarmee het OCMW geconfronteerd wordt. Je hebt strategisch inzicht en een duidelijke visie op de ontwikkeling van een OCMW-organisatie. Je inzicht in de verhoudingen tussen de politieke beleidsvoering en de taken van de administratie laten je toe om op een diplomatische manier het beleid te realiseren. Je bent bereid om ook operationele taken en inhoudelijke dossiers op te nemen en hiertoe de nodige expertise te verwerven. Je straalt dynamiek uit en kan je personeel motiveren en coachen. Je hebt de Belgische nationaliteit.

Ons aanbod: een boeiende, uitdagende en voltijdse functie met een grote verantwoordelijkheid, een statutaire benoeming met een proeftijd van één jaar, een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar. Het brutojaarsalaris varieert tussen 46 472,12 euro en 68 638,04 euro plus vakantiegeld en eindejaarspremie. Relevante ervaring uit de private sector kan voor maximaal 10 jaar meegenomen worden. Ervaring uit de overheidssector kan onbeperkt meegenomen worden. Extralegale voordelen (maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering). Een goede verlofregeling en ruime opleidingsmogelijkheden. Interesse? Je gedetailleerd cv met sollicitatiebrief en een kopie van je diploma kan je bij voorkeur via mail sturen naar: t.bertens@searchselection.com of per post naar Search & Selection, t.a.v. Tom Bertens, Amerikalei 213 te 2000 Antwerpen. We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 3 december 2012. Meer informatie over de selectieprocedure, de functiebeschrijving en de diploma’s die in aanmerking komen kan je opvragen bij Frie Bellon, tel. 015 50 04 15 of terugvinden op www.bonheiden.be onder economie en vacatures.

www.jobpunt.be

Bouw mee aan het Vlaanderen van morgen

Het Agentschap Wegen en Verkeer is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van alle Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen. Daarnaast is het agentschap verantwoordelijk voor het beheer van het verkeer op die wegen. Het agentschap is dringend op zoek naar (m/v):

Projectleider/Dienstkringingenieur

Verkeerskundige tunnelveiligheid

Brugge (ref. 22712), Hasselt (ref. 22716)

Brussel (ref. 22719)

masterdiploma ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur) bouwkunde of architect

master in verkeerskunde of in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur)

Studie-ingenieur EM Kunstwerken

Bachelor districtswerking

Brussel (ref. 22720)

Brussel (ref. 22673)

masterdiploma ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur)

bachelordiploma met een technische inslag (bij voorkeur in de bouwkunde)

Verantwoordelijke labo

Werfcontroleur

Brussel (ref. 22714)

Brugge (ref. 22711), Bertem (ref. 22744)

masterdiploma industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) bij voorkeur in de richting bouwkunde of scheikunde

bachelordiploma met een technische inslag (bij voorkeur in de bouwkunde)

Verkeerskundige verkeersplannen

Bruginspecteur

Brussel (ref. 22718)

Hasselt (ref. 22715)

master in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur)

bachelordiploma in een technische richting

Meer info: www.wegenenverkeer.be/vacatures Marjan Van Acker, werfcontroleur

Vind ons ook op Linkedin

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

Vacature I

10.11.2012

41


Stad Gent stelt 5 000 mensen tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening. Word jij één van ons?

zoveel

talent

teamleider Vergunningen en Subsidies (m/v) Milieudienst statutair - niveau A

Interesse? Surf naar www.gent.be/solliciteren en lees alle informatie over de functie, voorwaarden en selectieprocedure • solliciteer online • ten laatste op 20 november 2012.

Gent gaat voluit voor gelijke kansen! Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten, ongeacht leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, nationaliteit, enz.

www.gent.be

Dienst Rekrutering en Selectie Administratief Centrum Portus Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent 09 266 75 60 vacatures@gent.be

Levenslust vzw

Directeur Internaat (MPI) // Functie:

Interesse? Troeven: bob.gebruers@levenslustvzw.be www.levenslustvzw.be

Meer jobs op

www.ascento.be 42

Vacature I 10.11.2012

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ascento. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Ascento behoort tot t-groep NV

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

Aanbod:


WE ZIJN DE WINNAARS VAN DE LEEUW IN 2012 WE WILLEN NOG SNELLER VOORUIT IN 2013 Onder het motto ‘protecting the four elements’ verovert WATERLEAU de vijf continenten. Ons team van meer dan 300 ingenieurs en technici realiseert wereldwijd projecten in afvalwater, drinkwater, luchtzuivering, huisvuilverbranding en nieuwe energie. Waterleau kent een sterke groei en won in 2012 de prestigieuze Leeuw van de Export award. Specifiek voor onze hoofdzetel te Herent wensen wij de volgende profielen (m/v) aan te werven:

HR Manager

Hoofdboekhouder

Functie: Je bent verantwoordelijk voor het algemene personeelsbeleid van de Waterleau Group. Je beheert de klassieke personeelstaken en coördineert werving & selectie en functiemutaties. Dit doe je in samenwerking met het sociaal secretariaat en andere externe partners. Jouw input wordt verwacht op het gebied van het herschrijven van het arbeidsreglement, trainingen, bonusregelingen en groepsverzekeringen. Je bent het centrale aanspreekpunt voor het personeel en ziet toe op de correcte toepassing van de arbeidsvoorwaarden en de loonadministratie.

Functie: Je stuurt de boekhouding van de hoofdzetel en de buitenlandse branches aan en brengt structuur. Je staat in voor de algemene en analytische boekhouding van A tot Z. Je bent verantwoordelijk voor zowel de wettelijke en externe als de interne managementrapportering. Je stuurt en coacht 4 medewerkers. Je ondersteunt de verdere uitbouw van een geïntegreerd ERP-pakket. Je rapporteert aan de CFO.

Profiel: Je volgde een universitaire opleiding richting menswetenschappen (ETEW, rechten, arbeidspsychologie). Je beschikt over een stevige basis salarisadministratie en sociale wetgeving. Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels. Met je vlotte contacten, je klantgerichtheid en je discretie win je het vertrouwen van medewerkers en managers. Je bent bekwaam jouw visie en analytische mogelijkheden te vertalen in realistische actieplannen.

Directeur Exploitatie Functie: Je bent verantwoordelijk voor de exploitatie van onze milieuinstallaties in België, Marokko en Macau, met een gezamenlijk inwonersequivalent van 3,6 milioen inwoners. Je leidt een ploeg van 130 personen gespreid over onze vestigingen. Je optimaliseert de werking van de installaties in samenwerking met de lokale verantwoordelijken. Je tekent en bewaakt de exploitatiestrategie. Je bent eindverantwoordelijke voor de rendabiliteit en de veiligheid van de exploitatie. Profiel: Bio-ingenieur of gelijkwaardig, met minstens 10 jaar ervaring in de exploitatie van grote milieutechnische of technische installaties. Ervaring in internationale omgeving met affiniteit voor Noord-Afrikaanse en Aziatische bedrijfscultuur. Uitstekende kennis van het Frans en het Engels. Uitstekend people manager en feilloos organisatietalent. Je negotieert met gemak en steunt daarbij op je technische bagage en commerciële flair.

Start-up, Process en Commissioning Ingenieur Functie: Je bent verantwoordelijk voor het in bedrijfstellen van onze milieuinstallaties (water-, afvalwater-, luchtzuivering, slib- en afvalverwerking). Je zorgt voor de continue optimalisatie van elk deelproces en voor de perfecte integratie ervan in het geheel. Je voert verbeteringswerken uit en rapporteert aan het comissioning team. Je leidt klanten op m.b.t. de exploitatie en staat hen bij in geval van problemen.

Profiel: Je hebt minimum een diploma A1–boekhouden en minimum 10 jaar relevante ervaring met het aansturen van een boekhoudteam in een multicompany omgeving. Ervaring met internationale BTW, import- en exportdossiers is een plus. Je bent vlot drietalig Nederlands, Frans en Engels. Je bent een people manager, organisatorisch sterk en een doorzetter die weet moeilijke dossiers tot een goed einde te brengen. Sterke kennis van Excel en boekhoudsoftware. Je bent bereid je regelmatig te verplaatsen.

Aankoper Functie: Je bent verantwoordelijk voor de aanschaf van directe en indirecte materialen. Je voert prijsonderhandelingen op het scherp van de snede. Je stelt raamcontracten op met inbegrip van kwaliteitseisen, SLA’s, en de relevante commerciële, wettelijke en technische vereisten. Je doet marktonderzoek en onderhoudt contacten met leveranciers en evalueert ze. Je professionaliseert de inkoop en zorgt voor schaalvoordelen. Je focust op kwaliteit en kostenreductie. Profiel: Als ingenieur elektromechanica, elektriciteit of elektronica ben je technisch onderlegd. Je hebt minstens 10 jaar ervaring als aankoper in een technisch georiënteerde omgeving of in constructie. Je drukt je vlot uit in het Engels, Frans en het Nederlands. Je bent een uitstekend onderhandelaar en werkt nauwgezet. Je organisatie en administratie zijn vlekkeloos.

Voor deze functies bieden wij een competitief salarispakket en een boeiende omgeving waarin we onze medewerkers de kans willen geven om hun talenten te ontplooien. Stuur je cv en motivatiebrief naar jobs@waterleau.com Meer info vind je op onze website waterleau.com WATERLEAU - Radioweg 18 – 3020 Herent

Profiel: Je bent bio-ingenieur en hebt relevante ervaring in een uitgesproken procesomgeving. Je interesse voor procesbesturingen en procesoptimalisatie zorgen voor het bestendigen van de productieobjectieven. Je systematische aanpak van problemen en de door jou uitgewerkte creatieve verbeteringen staan borg voor een efficiënt resultaat. Je bent drietalig, nauwkeurig en flexibel. Je bent bereid je veelvuldig en voor langere periodes naar het buitenland te verplaatsen.

Vacature I

10.11.2012

43


MOORSEL Founded in 1987, DYNACO grew to become a market leader in the manufacturing of industrial high speed doors. Since the beginning of this year, they became part of the Swedish group ASSA ABLOY. DYNACO has sites in Europe and the USA and assembly partners in Japan, China, Vietnam and Russia. Only for the European market, DYNACO produced over 32 000 High Performance Doors (HPD). In order to strengthen their Engineering Department, DYNACO is currently looking for new (m/f)

2 R&D Engineers 1 Electrical and 1 Mechanics

Your function:

Our offer:

. Interested? Please send your application and cv, mentioning reference BE674173 to Hudson, attn. Marleen Vanbuul, Avenue Marcel Thiry 75, 1200 Brussels, tel 02 610 27 00, e-mail: marleen.vanbuul@jobs.hudson.com, be.hudson.com. Replies will be dealt with swiftly and in strictest confidence.

Turnhout,

jouw parkstad

is, Omdat Stad Turnhout volop in beweging m/v: ga colle e nieuw een we en zoek

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Met ruim 42.000 inwoners is Turnhout de bruisende centrumstad van de Kempen. Haar rijke verleden, groene ruimte en creatieve ondernemingszin maken er een plek van waar het heerlijk wonen en werken is.

ONDERLUITENANT BEROEPSBRANDWEER

voltijds

Je bouwt mee het beleid en de werking van je organisatie uit en maakt werk van brandpreventie en training - ook voor jezelf. Als teamleider stuur je je mensen aan en coรถrdineer je de hulpverlening. Je geeft leiding bij grotere interventies en rampen zowel binnen als buiten de gemeente. Je hebt een masterdiploma en woont op maximum 8 km van de brandweerkazerne of bent bereid daarvoor te zorgen. Je hebt een goede fysieke conditie en kunt werken in gevaarlijke en traumatische omstandigheden. Je draait in dagdienst maar neemt ook buiten de kantooruren deel aan vergaderingen, oefeningen, interventies... Je bent integer, discreet en staat zowel in team als zelfstandig sterk. Je werkt klantgericht en steeds met oog voor kwaliteit en veiligheid.

STEL JE NU KANDIDAAT Om te solliciteren stuur je je motivatiebrief en cv uiterlijk op 7 december 2012 aangetekend naar Burgemeester Stad Turnhout, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout. Voeg bij je sollicitatie een kopie van je diploma, je identiteitskaart en je rijbewijs (voor- en achterkant). Zorg ook voor een recent uittreksel uit het strafregister en een geneeskundig attest door IDEWE Turnhout (tel. 014 40 02 20). Op WWW.TURNHOUT.BE /JOBS vind je alle toelatings- en aanwervingsvoorwaarden. Meer weten? Personeelsmanagement, Stadskantoor, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout, T: 014 44 33 81

Het stadsbestuur vindt kwaliteiten van mensen belangrijker dan leeftijd, geslacht, geaardheid, religieuze overtuiging, nationaliteit of politieke voorkeur.

44

Vacature I 10.11.2012


WAVER

2 Project Sales Engineers referentie: BE658122 Jouw functie:

Trade Marketeer

WAVER

met 2 â&#x20AC;&#x201C; 3 jaar ervaring

Jouw profiel: VELUX Belgium (www.VELUX.be) maakt deel uit van de Deense groep VKR Holding. De groep geniet internationale bekendheid voor zijn dakramen en toebehoren en telt meer dan 12.000 medewerkers in een 40-tal landen. VELUX Belgium is al meer dan 30 jaar aanwezig op de Belgische markt en telt vandaag een 70-tal werknemers. In het kader van haar permanente groei is Velux op zoek naar volgende nieuwe medewerkers (m/v)

2 Junior Sales Representatives 1 Junior en 1 Senior Sales Representative met bouwkundige affiniteit voor regio Vlaanderen - Brussel

referentie: BE675097

Customer Service Team Leader

Jouw functie:

Jouw profiel:

Interesse?

Management Assistant referentie: BE675099

Jouw functie:

VELUX Belgium (www.VELUX.be) maakt deel uit van de Deense groep VKR Holding. De groep geniet internationale bekendheid voor zijn dakramen en toebehoren en telt meer dan 10.000 medewerkers in een 40-tal landen. VELUX Belgium, met hoofdzetel in Waver, is al meer dan 40 jaar aanwezig op de Belgische markt en telt een 70-tal werknemers. Om haar groei te ondersteunen creĂŤert VELUX Belgium een aantal nieuwe functies, waaronder (m/v)

Jouw profiel:

Customer Service Manager referentie: BE675162 Jouw functie:

Jouw profiel:

Meer info op be.hudson.com Interesse?

Vacature I

10.11.2012

45


SECTORCONSULENT OPLEIDING & TEWERKSTELLING TOFAM WEST-VLAANDEREN Tofam West-Vlaanderen staat in voor diverse opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven voor arbeiders in de metaal- en technologische sector (Paritair ComitĂŠ 111) in West-Vlaanderen. Tofam West-Vlaanderen werd door de vakbonden (ACV-Metea, ABVV-metaal, ACLVB) en de werkgevers (Agoria) in 1988 opgericht en wordt door een paritair samengestelde Raad van Bestuur geleid. FUNCTIE: Binnen het kader van de beslissingen van de Raad van Bestuur en van de Sectorconvenant die met de Vlaamse Regering is afgesproken, voert U volgende opdrachten uit:

PRAKTISCH :

PROFIEL:

WIJ BIEDEN:

Heeft U belangstelling voor die functie ?

46

Vacature I 10.11.2012


www.dip.be QUALIPHAR nv, een familiaal bedrijf actief in de farmaceutische sector, realiseert een geconsolideerde omzet van ruim 70 miljoen euro en stelt - in Bornem en Lyon (Frankrijk) - meer dan 450 personen tewerk. Naast een breed gamma van zelfmedicatieproducten die onder eigen naam op de markt worden gebracht, ontwikkelt, produceert, verpakt en distribueert Qualiphar t.b.v. diverse farmaceutische bedrijven. Surf naar www.qualiphar.com voor meer informatie. In het kader van onze groei kijken we voor Bornem uit naar een (m/v):

Product Manager Je werkt promotiecampagnes en -acties en operationele marketingacties uit voor de volledige productportfolio. Marktevoluties vertaal je naar concrete voorstellen en ideeën. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning en opvolging van het marketingbudget, en verleen je extern advies en wetenschappelijke informatie over onze producten. Je rapporteert aan de Sales & Marketing Manager. Je behaalde een wetenschappelijk masterdiploma, of hebt een relevante ervaring met OTC-producten. Je hebt interesse in marketing en productmanagement, hebt zin voor initiatief en bent sterk in planning en organisatie. Je hebt een zeer goede kennis van de beide landstalen, aangevuld met een vlotte kennis Engels. Qualiphar biedt je reële toekomstperspectieven en helpt je in je groei dankzij talrijke opleidingsmogelijkheden. Geïnteresseerde kandidaten reageren bij voorkeur via onze website www.dip.be of mailen hun cv en motivatiebrief naar antwerpen@dip.be ter attentie van Sophie Noynaert. Voor bijkomende vragen kan je terecht op 03 220 28 00.

Certified Member - Federgon VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 A Glasford International Partner (www.glasford.com)

Productiecoördinator Dan nkzij z een uitgebreid uitg u g b eid e d trainingsprogramma t ain ngs gssp pr pr mm m mma ma waarbij b je on-th on-the-job he-job de w werkprocessen kpr pr cess e en veiligheidsveiligheid i ig e svvoor vo oorrschriften leert kkennen n ontplooi o oo oii je je o ook je leidinggevend oo leidinggevende in ev e de skills. Je ziet ie ett er er o op toe t e dat al to alle lle le e werkzaamhede en iin de productieafdeling ea eliiin ng g veilig vei eilig en vvlot verlopen. e p JJe e be ent nauw w betrokken b betrok et o n b bijj het productieproces, od d

Monument Chemical is een Amerikaans familiebedrijf met een innoverende productiesite in België. De vestiging in Antwerpen (Kallo) produceert diverse chemicaliën en solventen en focust op custom processing, wat betekent dat destillatie- en reactiecapaciteit wordt aangeboden aan de chemische industrie. Ook worden eigen producten vervaardigd en Monument Chemical wenst deze activiteiten uit te breiden. In het kader van een verdere groei kijken we voor de vestiging in Antwerpen (Kallo) uit naar 4 kandidaten (m/v) voor de nieuwe functie van:

ervo oorr dat dat alle ll betr betro bet b betrokken et okken et okkken n afdelingen, fd li ge g gen, gen en, w en waaronder de d maiint ntenance, nt nce, nc ce ce, e supply e, supply l chai chain h hain ha i en quality, lity i o ove e err de de nodige nod nodi o od dige inform rmatie m ti beschikken bessc sc ikkke en om o het productieproces pr ie eproces ep e p optimaal optimaa maal aal a tte e lat aten atte verlopen. ve ve De activiteiten tiv ten ten e vinden vn plaa laat aats a i een in ee een n 4-ploegensyste 4-ploegensysteem 4-p plo en n y te e zonder nachtdienst. achttd di Je rap rappor ra ort orteert rtee teertt recht ech chttstreeks st ee aan a n de eV VP Pr Production. uctio ctio tio ion on Je e behaa beh ehaalde ha een technische ch he he ba bachelor/master b he he elor/m or/master /m mast r off bent b gelijkw gelijkwaardig waardig g door oor ervaring v var binnen bi binn nn n een chemische nnen nn chemi mis miiis prod roductieomgeving. ro od ductieomgeving. d ctiie in ng. Je hebt b ee een en n ste sterk rkk probleemoplossend pr e vermogen, o beschikt b sc kt be k over ove over een planningsov en n organisatietalent orga s e e en nn nee neemt ee eemt emt eigen em e n initi iinitiatieven. at evv n. n Je bentt co communicatief, mmu mmun m u gaat ga g att vlot o ot met et verschillende perssonen om en deinst stt e er niet voor vo r terug errrug ug ug o om m aasse ertieff o e op te treden. tre en Verder V ben je een n echte e h teamplayer team m mp p yer en kkan je je vloeiend vlo uit uitdrukken it in Nederlands and d en nE Engels. Enge ge e ells.. Mon nument n ument entt Chemic C Chemical ca biedt een g gevarieer a rd de functie ti binnen nn een bedrijf in volle ontwikkeling ontwikkeling. kkk li g H Het et et voor vvoo oorgestelde salar salarispakket s is m marktconfo tc o orm. Neem em ge erust e een kijkje www.monumentcchemi ch hemical.com. ic o Geïn Ge G en nte teresseerde e ee e de e kkandidaten at reageren e en bij voorkeur viaa o onze e website www w w.dipjobs.be w b of o mailen maile hun cv naar a antwerpen@dip.be ip ter attentie tie van LLiesb e b beth eth etth Thielemans. Th hielem ie ee el em m maans. s Voor V Vo bijkomende vragen kan je terech erech ch ht op 03 220 ht 2 28 00. C rti ed Member Certifi be - Federgon VG.190/B, B-AA04 4.0 059, W.RS.191 RS 91 1 A Glasford International rnat l Pa Partner (www.glasford.com)

Based in Geer, HESBAYE FROST is active in the production of frozen vegetables. The company is part of the ARDO GROUP (www.ardo.com), European market leader in the field of frozen fruit and vegetables, and of CROP’S (www.crops.be), the frozen ready meals manufacturer. Producing over 100,000 tons of frozen vegetables per year and generating some 95 million euros in turnover annually, Hesbaye Frost employs over 250 staff. HESBAYE FROST is investing in a new refrigerated storage centre with fully automated shipping. To help us in the technical support of this project and its subsequent operation, we are looking for a (M/F):

We preserve nature’s precious gifts

CIVIL or INDUSTRIAL ENGINEER THE CHALLENGE - In an initial stage, you will play an active role on the ground, monitoring and managing the construction phase of the storage centre and its outbuildings. Serving as coordinator and day-to-day contact person for contractors and suppliers, your curiosity will ensure your involvement in all technical fields and you will learn to master the expanded technologies in order to be able to optimise them subsequently. - In parallel to this, you will prepare to become the project manager, a process which involves participation in the relevant studies and developments, the organisation of tests, the launch of operation and its continuous improvement. As a natural communicator, you will oversee the training and functional monitoring of a team of technicians in order to guarantee the long-term reliability of the storage centre.

YOUR TALENTS Passionate about projects with a high degree of automation, you have a sense of responsibility and are capable of performing an independent project management role. You are trained as a civil or industrial engineer, you will preferably have previous relevant experience, combined with excellent knowledge of electromechanics and automation. With a real aptitude for IT and order systems, you will be particularly attracted to the world of logistics. You will also possess a hands-on mentality, ease of communication and the ability to manage a small team. Appreciative of the tasks of coordination and optimisation, you will have a working knowledge of French, while English and Dutch will be considered as an advantage.

WHAT WE OFFER

VG. 1080/B

Full initial training will be provided and you will also benefit from feedback from a colleague who has conducted a project of similar scale for the Ardo group’s parent company. You will have the opportunity to fulfil a varied technical role and to develop your independence and sense of responsibility. Eventually, you will become the specialist in your field and serve as the reference person within the plant for new automated development projects. You will be working for a stable company that’s part of a growing international group and benefits from an open business culture with direct lines of communication. Your salary will be commensurate with your profile and experience. INTERESTED? Send your application and curriculum mentioning reference KD/1012-536-2 to Fundament R&S, Berkenlaan 138A, 8530 Harelbeke, for the attention of Mrs. Katrien Decostere - info@fundamentrs.com - www.fundamentrs.com Selected candidates will be invited for an interview at Hesbaye Frost in Geer.

Vacature I

10.11.2012

47


zoekt talent

m/v:

www.keller.be

www.bulkid.be

www.hafibo.be

Keller Lufttechnik, gelegen in Waregem, is dé referentie in oplossingen inzake industriële ontstoffing, mengtechnieken & rook- en warmtecompartimentering.

BULK-ID, gelegen in Waregem, is invoerder van machines voor het scheiden en transporteren van bulk en dit dankzij de exclusieve verdeling van sterke Duitse referenties.

Hafibo onderscheidt zich als metaalverwerkend constructiebedrijf in zowel staal en inox met vooral industriële toepassingen.

2 Sales Engineers

Sales Engineer

Account Manager

1 regio Antwerpen / Limburg / VlaamsBrabant en Zuid-Nederland 1 regio Wallonië en Noord-Frankrijk

Benelux en Noord-Frankrijk

Ingenieur met inzicht in productieprocessen die zich graag wil vastbijten in het uitdenken van technische oplossingen voor onze klanten in diverse industrieën.

Relaties opbouwen met bedrijven in o.a. groeisectoren zoals de recyclage. Link tussen de constructeur en de industriële recycler. Autonomie, engineeringoplossingen, homeoffice, meertalig.

Metaalconstructies en Montage Antwerpen / Limburg / Vlaams-Brabant

Ambieer je een job waar je autonoom een activiteit kan uitbouwen bij o.a. industriële bedrijven, machine-constructeurs, bouw- en metaalverwerkende bedrijven?

www.acerta.be/jobs

www.acerta.be/jobs

www.havengenk.be

Acerta is een geïntegreerde HR-dienstverlener en biedt HR-oplossingen voor startende of gevestigde ondernemers, HR-professionals, boekhouders, de overheid en de socialprofitsector.

Acerta In-House levert bij de klant de nodige ondersteuning bij het beheren van payroll- en algemene personeelszaken.

Haven Genk, logistieke draaispil voor Limburg, versterkt zijn managementteam met een (m/v):

Business Intelligence Expert Leuven

Mobiele HR Officer

Finance & Controlling Manager

Project- en applicatieontwikkeling rond dataintegratie, migratie en Corporate Performance Management.

Vlaanderen - Brussel Je staat bij de klant in voor alle mogelijke personeelsgerelateerde materie. Je werkt graag autonoom en houdt van variatie.

Boeiende uitdaging en volwaardige bijdrage aan de financiële en strategische beleidsvorming dankzij jouw expertadvies en managementrapportages.

www.thyssenkruppliften.be

Technical Services Coordinator

Geprikkeld? Surf naar de vacature op www.kernselection.be en geef je kerngegevens in, aangevuld met je cv.

Autonoom beheren en opvolgen van onderhoudscontracten met probleemdiagnose, planning van materiaal en interventie.

We garanderen een snelle en vertrouwelijke behandeling. Voor meer informatie kan je

Projectingenieur Roltrappen

ook contact opnemen met Ellen Segers, consultant, op het nummer 02 773 16 28,

Uitstekende relatiebeheerder van MIVB-klanten met aansturing van een team.

VG. 486/BO

ThyssenKrupp is één van de grootste liftbouwers ter wereld en marktleider in België voor roltrappen. Voor ons kantoor in Brussel zoeken wij (m/v):

ellen.segers@acerta.be Deze opdrachten lopen exclusief via Kern Selection.

Kern Selection. Voor de juiste mensen. MULTICHANNEL SOURCING

48

Vacature I 10.11.2012

DIRECT SEARCH

IN-DEPTH SELECTION

ASSESSMENT CENTERS


PH 410

MAAR... DAT LIJKT WEL DE JONGEN DIE IK VORIGE MAAND ONTMOET HEB OP TALENTUM, AAN DE STAND VAN FNAC. GEEN TWIJFEL MOGELIJK…

Dit toeval verbaast ons niet echt. Fnac trekt nu eenmaal heel wat gepassioneerde mensen aan. Het succes dat we in oktober hadden tijdens de Talentumbeurs bewijst dat alleen maar. We kregen de kans een heleboel talenten te ontmoeten die op zoek zijn naar autonomie, echte verantwoordelijkheden en people management. Tijdens onze boeiende gesprekken konden we hen uitleggen hoe we hun potentieel willen boosten, dankzij snelle doorgroeimogelijkheden op basis van hun kwaliteiten en competenties. Deel jij ook onze commerciële passie? Zegt een job als AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE in één van onze winkels je wel iets? Ontdek dan snel onze vacatures op www.fnac.be/jobs.

Antwerpen Brugge Brussel City 2 Brussel Toison d’Or Gent Leuven Liège Louvain-la-Neuve Wijnegem Vacature I

10.11.2012

49


w w w.geldof.be

Geldof Metaalconstructie nv,

2 Project Managers • 1 voor de BU Tankbouw • 1 voor de BU Dry Bulk

uit Harelbeke en zusterbedrijf G&G uit Willebroek zijn wereldwijd toonaangevende leveranciers van industriële componenten en totaalprojecten voor het opslaan, verhandelen en verwerken van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Ze zijn actief in diverse industrieën, met projecten in energie, milieu, aardolie en aardgas, chemie, biochemie en petrochemie, metaalbewerking, mijnbouw, bulkgoederen, enz.

Om hun groei in Harelbeke te ondersteunen zijn ze momenteel op zoek naar (m/v):

A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

info@ago.bz

50

Vacature I 10.11.2012

Als Project Manager leid je binnen de business unit diverse projecten van begin tot einde. Je bent verantwoordelijk voor het volledig budget van het project, opereert binnen de grenzen van een nauwkeurig bepaalde timing en scope en bent hét aanspreekpunt bij de klant. Je werkt samen met het Sales & Business Development team een plan van aanpak uit om gecoördineerd op prijsaanvragen te kunnen reageren. Je bent betrokken bij commerciële en contractuele besprekingen met de klant omtrent concept, ontwerp en oplevering, in lijn met geldende veiligheidsrichtlijnen, normen en specificaties. Functie:

Profiel:

¡ In de offertefase analyseer je de wensen van ¡ Je bent in het bezit van een master diplode klant en ben je verantwoordelijk voor ma in de ingenieurswetenschappen of de nauwkeurige kostprijscalculatie, die samen industriële wetenschappen (elektromet de Engineer Calculations wordt opgemechanica of elektriciteit) of gelijkwaarnomen. dig door ervaring. ¡ Tijdens de studie- en aankoopfase coördineer ¡ Je hebt minstens 5 jaar ervaring in het je het ontwerpproces in samenwerking met leiden van projecten en kan mensen de (Senior) Engineers en sta je garant voor uit verschillende teams aansturen én de uitwerking van het volledige technische, motiveren. transport-, logistieke en onderhoudsdossier, ¡ Je bent communicatief zeer sterk en inclusief subcontracting. draagt klantenservice hoog in het vaandel. ¡ In de fase van uitvoering coördineer je de uitvoering van de planning en verzeker je de ¡ Je hebt een hands-on mentaliteit. opvolging met de verschillende interne en Je bent een echte teamspeler, stressbeexterne partners op de werf. stendig, diplomatisch, overtuigend en je hebt bovenal een groot organisatie¡ Je staat voortdurend in contact met zowel talent. interne als externe partners – de klant, productie, leveranciers, aankoopdienst, … ¡ Regelmatige werfbezoeken in de week, vooral tijdens de uitvoeringsfase, schrik¡ Je rapporteert aan de Business Unit Manager. ken je niet af. Aanbod: ¡ Je komt terecht in een State-of-the-Art engineering- en productiebedrijf dat talent stimuleert en kansen tot ontwikkeling biedt. ¡ Je maakt deel uit van een dynamische omgeving en bent omgeven door enthousiaste collega’s; teamwork staat centraal bij Geldof. ¡ We geven je de nodige autonomie om je werk aan te pakken en alle nodige tools en opleidingen om te slagen in je job. ¡ We bieden je een langetermijnengagement en carrièrekansen binnen een bedrijf dat in zijn sector tot de wereldtop behoort. ¡ Dit alles wordt aangevuld met een correct salarispakket met extralegale voordelen. Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar info@ago.bz Ago International, garandeert een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 056 22 80 64 of 0473 244 501. Deze vacature vind je ook op

www.ago.bz

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Engicon nv, het vroegere


PH 410

ZEG, ... MAAR DAT IS HET MEISJE DAT IK GEZIEN HEB AAN DE FNAC-STAND OP TALENTUM… JA, IK BEN ER ZEKER VAN DAT ZIJ HET IS.

Dit toeval verbaast ons niet echt. Fnac trekt nu eenmaal heel wat gepassioneerde mensen aan. Het succes dat we in oktober hadden tijdens de Talentumbeurs bewijst dat alleen maar. We kregen de kans een heleboel talenten te ontmoeten die op zoek zijn naar autonomie, echte verantwoordelijkheden en people management. Tijdens onze boeiende gesprekken konden we hen uitleggen hoe we hun potentieel willen boosten, dankzij snelle doorgroeimogelijkheden op basis van hun kwaliteiten en competenties. Deel jij ook onze commerciële passie? Zegt een job als AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE in één van onze winkels je wel iets? Ontdek dan snel onze vacatures op www.fnac.be/jobs.

Antwerpen Brugge Brussel City 2 Brussel Toison d’Or Gent Leuven Liège Louvain-la-Neuve Wijnegem Vacature I

10.11.2012

51


Openbare oproep voor de werving van een (m/v): Evonik Industries is the creative industrial group from Germany. Be successful together with us.

Diensthoofd gebouwen en logistiek (A4a-A4b statutair) – 2de oproep

Evonik is one of the world’s leading specialty chemicals companies. We also have investments in the energy and real estate sectors. Our specialty chemicals activities address economic megatrends. For the communication support of our Corporate Representation Office in Brussels we are looking for a

Communication Officer (m/f) This position will be part of Evonik’s Public Affairs department and its holder will report to the Head of Political Communication and Representative to the European Parliament. Responsibilities Support the Head of Political Communication & Representative to the European Parliament within the Brussels Corporate Representation Office. Monitor and analyse the political decision-making processes at a European level. Manage the EU communication activities. Build and maintain a network to communicate with, inform and support policy makers. Set up and maintain effective public relations within the EU political environment. Plan and organize corporate events in Brussels. Key qualifications Master degree from an European university. A postgraduate in communication is a plus. Minimum of 5 years of professional experience in the field of political communication (e.g. journalist, assistant to a Member of the Parliament, spokesperson of a political group or association). Experience in analysing , researching and presenting political and economic issues. Conceptual strength and high level of creativity. Excellent written and verbal communication skills in German and English, knowledge of Dutch and/or French would be an asset. Proactively addressing new challenges. Strong multicultural and interpersonal skills and the ability to work in a multi-professional team. What we offer Evonik offers employment with good social and secondary benefits, in a global and interdisciplinary team environment serving a growth industry dealing with rewarding business opportunities. Your application Interested? Then apply today via aanwervingen@evonik.com. Happy to answer your questions is Katrien Van den Eeckhout, +32 3 560 3891.

Evonik. Power to create.

52

Vacature I 10.11.2012

Functie: • Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de werking van de drie teams binnen de dienst gebouwen en logistiek (respectievelijk team investeringen gebouwen, team beheer gebouwen, team logistiek) en voor de praktische realisatie van de strategische beleidsopties inzake deze domeinen. • Tevens ben je teamverantwoordelijke van het team investeringen gebouwen. Profiel: • Je bent houder van een diploma van het universitair onderwijs/masterniveau, bij voorkeur functiegericht. • Je bent sterk in leidinggeven en beschikt over uitstekende communicatievaardigheden. Kandidatuurstelling kan tot 3 december 2012 bij middel van een verplicht inschrijvingsformulier samen met de wervingsvoorwaarden, functieprofiel en functie-inhoud te bekomen op de dienst Personeel, Stadhuis, Grote Markt, 1800 Vilvoorde, tel.: 02 255 45 60 of via de website www.vilvoorde.be. De stad Vilvoorde maakt werk van een diversiteitsbeleid. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond…

Stad Vilvoorde

Grote Markt f 02 255 47 80

1800 Vilvoorde t 02 255 45 11 www.vilvoorde.be

Gemeentebestuur WEZEMBEEK-OPPEM

werft aan voor onmiddellijke indiensttreding (m/v)

1 bestuurssecretaris

niveau A – voltijds – statutair Vereist diploma : masterdiploma of gelijkgesteld richting rechten

1 landschapsarchitect, administratie groenplan niveau B – voltijds – statutair - werfreserve van 2 jaar Vereist diploma : bachelordiploma of gelijkgesteld richting land- of tuinbouw

1 administratief medewerker secretariaat

niveau C – voltijds – statutair – werfreserve van 2 jaar Vereist diploma : HSO of gelijkgesteld

1 bibliotheekassistent

niveau C – voltijds - statutair – werfreserve van 2 jaar Vereist diploma HSO + bijkomend akte van bekwaamheid houden bibliotheek of certificaat initiatie in de bibliotheek, informatie- en documentatiekunde

2 kinderbegeleid(st)ers (halftijds)

niveau E – statutair – werfreserve van 2 jaar Geen diplomavereiste

Alle nuttige privédienstjaren worden in aanmerking genomen. U kan genieten van een interessante verlofregeling : 35 werkdagen. Andere voordelen zijn : maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering. Voorwaarden en examenprogramma zijn te bekomen op de personeelsdienst, tel. 02.783.12.40 Indien u wenst te werken in een aangename en groene werkomgeving waarbij u regelmatig in contact komt met de burger, gelieve dan uiterlijk op 30 november 2012, uw gemotiveerde kandidatuur, samen met een curriculum vitae en een afschrift van diploma (Nederlandstalig of een Franstalig- met bewijs van Nederlandstalige taalkennis afgeleverd door Selor (art. 7 ), per brief, te sturen aan het College van Burgemeester en Schepenen, L. Marcelisstraat 134 te 1970 WEZEMBEEK-OPPEM of door e-mail aan dirk.vansever@wezembeek-oppem.be


Chia Piau PANG Vynckeneer sinds 2001

VYNCKE is een dynamisch, hoogtechnologisch familiebedrijf dat sinds haar start in 1912 uitgegroeid is tot een wereldspeler in de sector van clean energy technology : het ontwikkelen en bouwen van op maat gemaakte energie installaties voor omzetting van biomassa in hernieuwbare energie. Wereldwijd zijn er ruim 270 Vynckeneers actief in BraziliĂŤ, US & Canada, Vlaanderen, Duitsland, TsjechiĂŤ, India, China, Thailand en MaleisiĂŤ.

Jurgen SAVEYN Vynckeneer sinds 2000

De ruim 4000 tevreden klanten over de hele wereld en een steevast (meer dan) goed gevuld orderboek bewijzen dat de inzet van onze enthousiaste Vynckeneers in alle continenten ons bedrijf crisisbestendig heeft gemaakt. Voor verdere groei blijven we dan ook uitkijken naar collega vuurmakers te Harelbeke.

VUURMAKER zoekt

Maggie SUN Vynckeneer sinds 2007

ENERGIEKELINGEN

PROJECT SALES MANAGER van project development, direct sales tot en met eindnegotiatie

Jobinhoud :

Reageren?

Je staat wereldwijd in contact met ons netwerk van industriĂŤle klanten. Na grondige screening van het project werk je in samenwerking met de Project Sales Engineers een oplossing uit op maat van de klant. Je benadert het project zowel vanuit commercieel als vanuit technisch standpunt en stelt onze oplossing voor bij de klant. Met je team kies je de beste projecten uit en overleg je over de juiste verkoopstrategie. Uiteraard volg je de evoluties in de markt en speel je daarop in.

Mail of stuur jouw cv met vermelding van de functietitel naar HR Flux, :DWHUSRRUW   .RUWULMN LQIR#KUĂ X[EH Telefoneren kan op weekdagen tussen 8.30-18.30 u. en op zaterdag tussen 9-12 u. op 056 42 48 42. ZZZKUĂ X[EH

3URĂ&#x20AC;HO  Een â&#x20AC;&#x153;technologische marktspelerâ&#x20AC;? ontvangen we met open armen : als ingenieur met een duidelijke commerciĂŤle ingesteldheid of als economist PHW HHQ XLWJHVSURNHQ WHFKQRORJLVFKH DIĂ&#x20AC;QLWHLW EHQ MH HUJ ZHONRP 'DQN]LM je succesvolle saleservaring in een relevante B2B-omgeving toon je de nodige maturiteit bij het opbouwen van langetermijn relaties en je hebt goede onderhandelings- en communicatievaardigheden. Networking binnen de markt is je tweede natuur. Je weet je zonder moeite aan te passen aan de diversiteit van klanten uit alle hoeken van de wereld waarmee je in contact komt. Bovendien beschik je over de nodige inzet en zelfstandigheid om je verkoopsdoelstellingen te realiseren. Gezien het internationaal karakter hechten we uiteraard ook belang aan je meertaligheid en je bereidheid tot frequent reizen.

Aanbod : VYNCKE staat voor een sterke bedrijfscultuur waar jeunen centraal staat. Als nieuw lid van onze familie Vynckeneers krijg je heel wat mogelijkheden tot verdere ontplooiing en het aanpakken van uitdagingen. We bieden je een werkzekere omgeving en een degelijk remuneratiepakket. Neem meteen een kijkje op :

www.vyncke.com/careers

www.jeunen.com Vacature I

10.11.2012

53

Focusdossier Sales en Marketing

DOSSIER SALES & MARKETING


(Frankrijk/Engeland/Duitsland)

Uw functie:

www.houtcallens.be Hout Callens is ontginner en importeur van tropisch hardhout uit Afrika. Uit eigen concessies worden verschillende houtsoorten gehaald. De klantenportefeuille bestaat uit houthandelaars, doehet-zelf-zaken en grootverbruikers in de houtsector zoals raam- en deurfabrikanten, meubelbedrijven, grote schrijnwerkerijen en tuinhoutbedrijven. Om de commerciële afdeling te versterken, zijn we op zoek naar een (m/v):

A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

info@ago.bz

Uw profiel:

¡ Als Sales Manager bent u verantwoordelijk voor ¡ U genoot een hogere opleiding en beschikt over enkele jaren commerciële ervaring. onze relaties met bestaande en potentiële klanten in Frankrijk, Engeland en Duitsland (houthandels, ¡ U bent een uitgesproken commercieel talent met doe-het-zelf-zaken etc.). een sterke overtuigingskracht. ¡ U geeft klanten productadvies en luistert naar hun ¡ U bent sterk in netwerken, contractafwerking en specifieke noden en wensen. Eventuele problemen het begeleiden van klanten. lost u snel en efficiënt op. ¡ De internationale markt is u niet onbekend. ¡ U zoekt naar nieuwe opportuniteiten bij bestaande klanten én u slaagt erin het klantenbestand uit te ¡ Affiniteit met hout is een pluspunt. Kennis van de breiden via actieve prospectie. houtsector is een sterk pluspunt, geen noodzaak. ¡ U fungeert als aanspreekpunt voor bestellingen en ¡ U bent flexibel en hands-on. leveringen. ¡ U beschikt over een goede kennis van het Frans en ¡ U rapporteert rechtstreeks aan de directie. het Engels. Aanbod: Hout Callens biedt u een uitdagende functie binnen een dynamische KMO. U kunt rekenen op een aantrekkelijk loon en extralegale voordelen. Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar info@ago.bz Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van uw kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 056 22 80 64 of 0473 244 501. Deze vacature vindt u ook op

Je komt niet in de media. Je bepaalt ze zelf.

www.ago.bz

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Wie weet word jij onze rasechte (m/v)

Project Manager Digital Marketing Heb jij een passie voor de online wereld? Ben je bovendien enthousiast, communicatief en denk je out-of-the-box? Dan werk jij hier binnenkort misschien als Project Manager Digital Marketing. Wat dat inhoudt? Je zorgt ervoor dat onze lezersacties een geïntegreerd digitaal luik krijgen. Daarvoor kan je overweg met SEO, affiliate campagnes, online advertising, e-mailmarketing, social media, mobile marketing en in-app communicatie. Je optimaliseert de online conversiedoelstellingen en test verschillende mogelijkheden uit. En natuurlijk stuur je meteen bij waar nodig. Je hoge werktempo en je hogere studies of online ervaring maken van jou de ideale kandidaat!

Fun verzekerd bij de Persgroep Digital. Want aan jou serveren we uitdagende en afwisselende projecten in nieuwe media. Je werkt mee aan sterke merken zoals HLN.be, DeMorgen.be, Autozone.be en mobile apps, telkens met focus op onze surfers en adverteerders. Zo heb je impact op de kwaliteit en content van onze nieuws- en andere websites. Onze producten ontwikkelen zich razendsnel: jouw input en gedrevenheid zijn dus meer dan welkom om die ‘extra mile’ te gaan. Passie voor het vak, daar draait het om.

Gebeten om je grenzen te verleggen? Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

werkenbijdepersgroep.be

54

Vacature I 10.11.2012

PASSIE VOOR TALENT

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Focusdossier Sales en Marketing

Sales Manager


Vacature I

10.11.2012

55

Focusdossier Sales en Marketing

DOSSIER SALES & MARKETING


Focusdossier Sales en Marketing

Pont Europe is een groeiende Europese leverancier van glazen en kunststof verpakkingen met bijbehorende sluitingen en accessoires. Pont Europe biedt een breed assortiment verpakkingen in tal van landen en aan diverse marktsectoren waaronder voedingsmiddelen, voedingssupplementen, farmacie, cosmetica en chemicaliën. Daarbij streeft Pont Europe naar een hechte en duurzame samenwerking door klantgerichte service te combineren met een passende (maatwerk) verpakkingsoplossing. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een (m/v):

Marketeer Europe In deze spilfunctie verzorg je de marketing en communicatie voor Pont Europe. Je draagt bij aan de verdere opbouw van de positionering van het productaanbod. Je bent actief bezig met marktonderzoek in de verschillende Europese landen. Tevens word je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de website en social media activiteiten. Je denkt mee over creatieve invalshoeken om nieuwe marketing ideeën te lanceren. Je expertise zal ook worden ingezet bij de organisatie van alle internationale beurzen.

Erkenning VG.665/B

Pont Europe heeft veel te bieden We zoeken een gedreven marketeer met een bachelor opleiding in marketing/communicatie. Je hebt een echte doe-mentaliteit en kunt autonoom zaken opstarten en uitwerken. Je toont initiatief en bent flexibel, positief en gewend gestructureerd te werken. Je bent Nederlands-, Frans- en Engelstalig. Kennis van het Duits is een plus. Je bent bereid om, in beperkte mate, te reizen.

Persoon Pont Europe biedt je een uitdagende functie in een gezond, groeiend innovatief bedrijf met korte communicatielijnen. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je plaats van tewerkstelling is regio Brussel.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (ref.nr. PONT122) kunt u contact opnemen met dhr. K. Mathijssen (03/235 45 50). Ook kunt u kijken op www.ponteurope.com

RS Components is een internationale topspeler in de distributie van industriële componenten. Klanten kunnen steeds rekenen op een groot aanbod elektrische, elektronische, mechanische en onderhoudsproducten, dat online beschikbaar is. RS Components staat dan ook bekend om kwaliteit en service. Voor de regio Oost- en WestVlaanderen en voor de regio Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant zoeken wij:

(Junior) Accountmanagers Voor verschillende regio’s In deze functie ligt de focus op het acquireren, onderhouden en uitdiepen van bestaande relaties. U bezoekt regelmatig uw klanten in uw portfolio en creëert nieuwe kansen. Bovendien begeleidt u nieuwe klanten en brengt u hen op de hoogte van de werkwijze en diensten van RS Components. Uw klanten zijn o.a. elektronica ontwikkelaars, industriële bedrijven, installateurs en machinebouwers. U werkt één op één samen met uw collega van de binnendienst, die u ondersteunt bij uw werkzaamheden. U werkt vanuit een home office en rapporteert aan de Sales Manager Benelux.

Erkenning VG.665/B

Uw profiel? • Bachelor werk- en denkniveau • Technische affiniteit, salesgedreven • Zelfstandig, ondernemend, doorzetter • Enkele jaren succesvolle saleservaring in een relevante b2b-omgeving

Wat biedt RS Components? • Professionele organisatie met een goede service • Uitgebreid en kwalitatief assortiment • Ruimte voor initiatief • Goede arbeidsvoorwaarden

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen Mathijssen (03/235 45 50). Regio Oost- en West- Vlaanderen (ref.nr. RSCB123), Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant (ref.nr. RSCB122). Ook kunt u kijken op http://be02.rs-online.com

56

Vacature I 10.11.2012


“Become part of our growing community”

A

VeroTech, gevestigd te Leuven, is een ingenieursbedrijf gespecialiseerd in consultancy voor R&D projecten in vier domeinen: Elektronica, Embedded Software, Mechanica en Mechatronica. Hun klanten zijn multinationals en innovatieve bedrijven die een vooraanstaande plaats in hun industrie innemen. Voor de verdere groei van VeroTech zijn zij op zoek naar een m/v:

Business Manager Energieke verkoper met voeling voor technologie en coaching van ingenieurs Functie - Prospectie naar nieuwe bedrijven en opportuniteiten. - Samen met de HR-afdeling van VeroTech zorgt u voor een goede matching van de ingenieur en het project. - Met een weloverwogen aanpak kan u zowel de klant als de ingenieur overtuigen. - De opvolging van de ingenieurs en de klant om zo continuïteit te garanderen.

Wij bieden dynamische onderneming met zeer sterke ambities en focus om een brede competentie in engineering uit te bouwen. fixe, uitstekende bonus op uw resultaten, bedrijfswagen en een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. succesvol te zijn in uw job. Bent u geboeid door deze functie?

betrokken Managing Director. dirk.spaepen@inventi.be. Profiel U mag jong zijn en hebt een technische master, master in handelswetenschappen, HR of gelijkwaardig. Ervaring in een commerciële job is een sterke troef. Bovenal bent u een vinnige, energieke en enthousiaste persoon die er volop voor gaat. Technologie en R&D zijn voor u een zeer boeiende wereld.

zondag 11 november 2012 tussen 17u00 en 18u00 op +32 475 74 69 19.

aangeboren.

volhouden. is een pluspunt. ruime omgeving van de driehoek Gent - Antwerpen- Brussel.

Consultants in verkoop en verkoopmanagement

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B

www.inventi.be/vacatures Vacature I

10.11.2012

57

Focusdossier Sales en Marketing

DOSSIER SALES & MARKETING


Focusdossier Sales en Marketing

DCM, een bedrijf van Group De Ceuster en gevestigd te Grobbendonk, ontwikkelt en produceert organische meststoffen die verspreid worden naar de professionele tuinbouwsector en naar tuincentra. DCM heeft eigen vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland en exporteert producten wereldwijd. In thuisland België is DCM uitgegroeid tot marktleider in organische meststoffen. Ter versterking van het gedreven team zijn wij op zoek naar kandidaten (m/v) voor de functie van:

Sales Manager Retail Belux In deze functie wordt u verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten op de Belgische en Luxemburgse markt: u leidt een team van 6 accountmanagers en 2 inside sales medewerkers; u zet jaarbudgetten om in team- en individuele doelstellingen en negotieert zelf met centrale aankoopgroeperingen en gespecialiseerde ketens. U bewaakt rendabiliteit en attractiviteit van de productportfolio en speelt handig in op marktontwikkelingen. Rapporteren doet u aan de algemeen directeur en u maakt deel uit van het Belgische managementteam. Gemiddeld werkt u 4 dagen per week vanuit het kantoor in Grobbendonk. Erkenning VG.665/B

Uw profiel • Universitair werk- en denkniveau • Ervaring in premium brand verkoop • Ervaring in het aansturen van een verkoopteam • Communicatief sterk, creatief en ondernemend • Perfect 2-talig, goede kennis van het Engels

Wat kenmerkt DCM? • Succesvolle internationale organisatie • Marktleider met sterke merken • Zeer klantgedreven en innovatief • Informeel, gepassioneerd en mensgericht • Uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze functie (referentienummer DCMB121) kunt u contact opnemen met Valerie Maes, telefoon 03/235 45 50 of kijk op www.dcm-info.com

Sales Advisor Antwerpen-Limburg

Kuurne/Namen Met meer dan 4200 voertuigen is Westlease de grootste onafhankelijke speler op het veld van autoleasing. Het gevolg van een professionele, persoonlijke en flexibele aanpak van onze 25 medewerkers. Westlease zoekt in het kader van een verdere groei een (m/v):

www.westlease.be

58

Vacature I 10.11.2012

Functie: Met een punctuele en persoonlijke aanpak volg je jouw dossiers van a tot z op: je prospecte eert, bezoekt klanten, werkt offertes uit en verzilvert contrracten. Door prospectie en opvolging laat je jouw klante enportefeuille groeien. Profiel: Je bent een netwerker met een bachelordiploma en een eerste B2B-ervaring, organisatorisch sterk en nauwgezet in je opvolging. Je woont in de regio van n Sint-Niklaas of Leuven en bent bereid om, afhankelijk van je woonplaats, regelmatig vanuit kantoor Kuurne of Namen te e werken. Aanbod: Een dynamische, gezonde en groeiende firma biedt je de kans om autonoom jouw regio ve erder vorm te geven en uit te breiden. Je geniet van een motiverend salaris (vast plus commissie), aangevuld met firm mawagen en extralegale voordelen.

v B2B v Netwerker v Groeibedrijf

Geïnteresseerd?

Mail je cv naar sollicitatie@andress.be met vermelding van referentie W2636. Andress Consulting, Remparden 1, 9700 Oudenaarde

www.andress.be


Scheidt & Bachmann in Zaventem

BIGBROTHER Security Systems is een succesvolle Nederlandse onderneming met hoofdzetel in Ede (nabij Arnhem). Het bedrijf ontwikkelt en maakt gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossingen voor de benzine- en retailsector. BigBrother werkt structureel samen met klanten als Shell, Total, Makro en Media Market. Sterk gefocuste doelgroepaanpak, technologische innovatie en functionele integratie zijn de pijlers van BigBrothers succes. BigBrother is op verschillende Europese markten actief. Om zijn aandeel op de Belgische en Luxemburgse markt uit te breiden, kijkt het bedrijf uit naar de versterking van een (m/v)

ACCOUNT MANAGER BELUX kans voor echt salestalent

Iets voor jou: je tanden zetten in een no-nonsense markt met groeipotentieel? Dan is het goed mogelijk dat jij de gedreven en enthousiaste doorzetter bent die we zoeken. Heb je (een eerste) verkoopervaring en ben je vlot tweetalig Nederlands-Frans, kijk dan verder op www.signumhrm.be. Bij BigBrother krijg je een unieke kans om met je salestalent echt het verschil te maken. En uiteraard hoort daar een aantrekkelijk en motiverend verloningspakket bij, inclusief bedrijfswagen.

Interested?

Wilkens c.s. Vertalers en Tolken is een toonaangevend vertaalbureau in Gent. Wij zoeken een nieuwe

Accountmanager New Business

Fulltime (m/v)

Functieomschrijving Je benadert nieuwe prospects met een aantrekkelijk pakket meertalige communicatieservices. Je werkt samen met onze projectmanagers om nieuwe klanten topkwaliteit te bieden. Je werkt voortdurend aan de versteviging van je relatie met je klanten. Wij vragen: • Een sterke commerciële drive. • Commerciële ervaring, bij voorkeur in de dienstverlenende sector. • Licentiaat communicatie, marketing, bedrijfseconomie of vergelijkbaar. • Uitstekende beheersing van NL, FR en EN, zowel gesproken als geschreven. • Rijbewijs B. Wij bieden: • Een zelfstandige, afwisselende baan in een jong, dynamisch team. • Een marktconform salaris en extralegale voordelen. • Persoonlijke groei door opleiding en training. Meer informatie? Ga naar www.wilkens.be en kijk onder jobs. Solliciteren? Mail je cv en motivatie naar recruitment@wilkens.be.

Interesse? Reageren doe je onder referentie 4622V naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

De HIFFERMAN GROEP verenigt bedrijven uit de metaalverwerkende nijverheid, met name FAM en STUMABO INTERNATIONAL en bedrijven uit de bouwsector, met name AQUATEX (zwembaden) en WELLTEX (wellness installaties), deze laatsten onder de merknaam RELEX. De Belgische groep is internationaal georganiseerd, familiaal geleid en heeft een sterke locale verankering. Ze telt 100 werknemers. Doorgedreven kennis over techniek en hygiëne staat centraal in al de bedrijven. De kwaliteit van onze producten en installaties en een sterke, klantgerichte service zijn de drijvende krachten achter het succes van onze ondernemingen. Om onze groei mee te ondersteunen zoeken we een m/v:

COMMERCIEEL MANAGER BOUW

beleid en business development van familiale KMO Je werkt nauw samen met de Managing Director van de HIFFERMAN GROUP en met de operationeel verantwoordelijke van RELEX om het beleid uit te zetten. Daarnaast neem je een hands-on verantwoordelijkheid op jou waarbij je focust op business development, een overlegstructuur opzet, optimalisaties initieert op commercieel gebied (calculatie, productontwikkeling,…) en, zeker in een beginfase, het eindtoezicht houdt over de rendabiliteit van onze grotere werven. Je kent de bouwwereld van dichtbij. Je kan je netwerk commercieel aanwenden en je hebt managementervaring. Kijk voor meer informatie op www.signumhrm.be en voor meer bedrijfsinformatie op www.hifferman.be of op www.relex.be. Interesse? Reageren doe je onder referentie 3881V naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

Vacature I

10.11.2012

59

Focusdossier Sales en Marketing

DOSSIER SALES & MARKETING


Je komt hier niet verder. Je komt overal.

Bij ons maak je het zelf waar als gedreven (m/v)

Account Executive Jobs Een hoger diploma is één ding. Maar wij zijn vooral geïnteresseerd in je commerciële flair, je organisatietalent en zin voor initiatief. Want dat is wat we nodig hebben op de commerciële binnendienst bij de Persgroep Advertising. Je verkoopt er telefonisch advertentieruimte en zoekt actief naar nieuwe klanten. Bovendien zorg je voor een perfecte opvolging vanaf het opstellen van de offerte tot en met de verschijning van de advertenties. Combineer je dat met ervaring in de verkoop en interesse in media? Stel je dan zeker kandidaat!

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelf waar. Wij geven je alle kansen om resultaten te behalen. Met passie voor onze sterke merken en producten, zowel kranten, magazines als nieuwe media. Maar je doet het wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een flinke portie verantwoordelijkheid. Reken maar dat we je daarvoor weten te waarderen. Van jou verwachten we alvast actie en de drive om telkens die ‘extra mile’ te gaan. Samen met je team, elke dag opnieuw.

Gebeten om je grenzen te verleggen? Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

werkenbijdepersgroep.be

PASSIE VOOR TALENT

(M/F) Qualifications We are looking for a Space Tour specialist, preferably with NASA astronaut training. Candidates (m/f) should ideally have a minimum of three years experience on an ultra luxury Space Ship or Space Hotel. An outgoing personality and the ability to perform in zero gravity is essential. Your daily tasks would be to:

Editors

Starting date: April 2020 For more information see e page 60

Vacature I 10.11.2012


MANAGER STRATEGIE IMPLEMENTATIE EN BELEIDSINFORMATIE Functie: je ondersteunt ziekenhuisbreed de implementatie van de strategische doelstellingen en zorgt voor de nodige

Profiel:

zorg voor de toekomst Aanbod:

Met vragen kan je terecht op 02 477 56 10 Voor volledige functieomschrijving en/of sollicitatie surf naar www.werkeninhetuzbrussel.be

bezoek onze website: www.azmmsj.be www.jouwjob.be AZ Maria Middelares Gent is een algemeen ziekenhuis met twee vlot bereikbare campussen, 554 bedden en meer dan 1600 personeelsleden en 160 artsen. Vanuit onze christelijke inspiratie kiezen wij voor een hedendaagse hoogkwalitatieve gezondheidszorg met een menselijk gelaat.

Geïnteresseerd? www.jouwjob.be

MEDEWERKER BELEIDSINFORMATIE - halftijds (m/v) FUNCTIEOMSCHRIJVING

VEREISTEN Universitaire opleiding Vaardig IT-gebruiker, bijzonder bedreven in het ebruik g van informatiebeheersoftware, zoals spreadsheet, database en datawarehouse Uitgesproken analyse- en synthesevermogen Sterke rapportering- en presentatievaardigheden Per formant werken , zowel in team als zelfstandig Vertrouwd met de werking van een ziekenhuis, hetzij door opleiding, hetzij door ervaring Bijzondere bekwaamheid in het beheer van gezondheidsgegevens en statistiek strekt tot aanbeveling

AANBOD Een halftijdse betrekking in vast dienst verband Een afwisselende en veelzijdige job, in een stabiele en stimulerende werkomgeving. Gratis hospitalisatieverzekering Verloning volgens g ziekenhuisbarema’s met overnamee van relevante anciënniteit P Permanen nte bijscholing Een ruime waaier aan andere personeelsvoordelen.

NS BIJ O STEEK HT OP! UW LIC

PIRANACONCEPTS.COM

Verantwoordelijk voor het verzamelen, beheren, verwerken en rapporteren van beleidsinformatie Sleutelrol bij de verdere uitbouw van beleidsinformatiesystemen en –instrumenten Coördinatie van de rapporteringsverplichtingen van het ziekenhuis ten aanzien van de overheid Creatief en proactief meedenken over de informatiebehoeften van het ziekenhuis Voorstellen formuleren en de afgesproken informatieprojecten in detail uitwerken Uitwerken van ad hoc-analyses voor de directie Rapporteren aan de algemeen directeur

Het OCMW van SINT-JANS- MOLENBEEK organiseert een aanwervingsexamen voor de functie van

VERANTWOORDELIJKE VAN HET DEPARTEMENT FINANCIEN

(m/v)

1ste Adviseur – graad A8 (TWEEDE OPROEP)

DE FUNCTIE

ONS AANBOD

Samen met een twintigtal medewerkers en in nauwe samenwerking met andere diensten, staat u garant voor het financieel beheer van het OCMW. In deze rol bent u belast met het dagelijks beheer van het departement Financiën. U ondersteunt de Secretaris in de uitvoering van de wettelijke verplichtingen inzake financieel beheer. U verzekert de invoering en de opvolging van het financieel werkmiddel.

Een functie met verantwoordelijkheid in een stimulerende omgeving, ten laste name van doorgedreven professionele opleidingen, aantrekkelijk verlofkapitaal, volledige terugbetaling van de transportkosten woon-werk met het openbaar vervoer, tweetaligheidspremie. Verloning,

VOORWAARDEN

gewestelijk bestuur, dienst Financiën of Ontvangsten, in gemeente of OCMW

GEINTERESSEERD ? De kandidaturen, met vermelding van de functie waarvoor u solliciteert, dienen gericht te worden aan de Voorzitter van het OCMW, Christian MAGERUS,

burgerlijke en politieke rechten genieten uitgereikt door SELOR (2 schriftelijke proeven en 1 mondelinge proef)

De kandidaturen moeten vergezeld zijn van volgende documenten: kopie van het diploma, curriculum vitae, telefoonnummer, e-mail adres en desgevallend het taalbrevet.

Vacature I

10.11.2012

61

Focusdossier Healthcare

DOSSIER SALES & MARKETING

Met meer dan 3400 medewerkers is het Universitair Ziekenhuis Brussel één van de grootste ziekenhuizen van het land. Om de strategie van het UZ Brussel nog beter om te zetten in concrete resultaten heeft het UZ Brussel een aanpak van strategievorming en -implementatie uitgewerkt. Om het proces van strategie-implementatie via beleidsplanning, projectmatig werken, lean denken, kwaliteitsdenken ... in de organisatie verder te verankeren, zoekt UZ Brussel een Manager Strategie Implementatie en Beleidsinformatie die deze visie uitdraagt en uitrolt in de organisatie.


Focusdossier Healthcare

YOUR CAREER

Zorgen voor anderen was nog nooit zo goed voor je carrière.

Lichten aan voor jou !

Directeur Domein Ter Duinen Domein Ter Duinen is een centrum met zorg voor tijdelijk residentieel verblijf en vakanties voor groepen.

Functieomschrijving

Uw verantwoordelijkheden: Klaar met je oude baan en nood aan een nieuwe, stralende uitdaging? Of ben je ‘n groot licht in wording op zoek naar een lumineuze leerplek?

Hou zaterdag 1 december 2012 alvast vrij in je agenda ! Je bent van harte welkom op onze OLV-jobbeurs !

Profiel

Kom tussen 11u en 14u kennis maken met ons ziekenhuis en de openstaande vacatures en maak kans op een verrassingsbon. Inschrijven kan tot vrijdag 30 november 2012 12u via jobdag@olvz-aalst.be. Programma, meer info en inschrijven via www.olvz.be.

Aanbod

Het OLV Ziekenhuis biedt een attractief beloningspakket aan om de loyaliteit, inzet en prestaties van alle OLV-medewerkers te waarderen.

Stuur uw CV en motivatie door via

www.cmjobs.be

Locatie: Campus Asse (Cafetaria) - Bloklaan 5 - 1730 Asse Al onze vacatures zijn steeds te consulteren via CVWarehouse op

www.olvz.be

op een gedreven en deskundige wijze gespecialiseerde revalidatiezorg en medische hulpverlening aan gehospitaliseerde en ambulante patiënten.

WERFT AAN voor onmiddellijke indiensttreding (m/v):

1 VERPLEEGKUNDIGE ZIEKENHUISHYGIENE MISSIE: Als verpleegkundige in de ziekenhuishygiëne heeft u een organiserende en coördinerende rol. U doet er alles aan om de ziekenhuishygiëne te vrijwaren en het risico op infecties en meer bepaald nosocomiale infectie te vermijden. FUNCTIE: d uitwerken en het implementeren van een opvolgplanning en de nodige preventieacties hun toepassing

comité hygiëne voor de preventiepolitiek en het vermijden van ziekenhuisinfecties. U zal de methodologie superviseren en de verzorgtechnieken in het bijzonder. Het toezicht op zorgniveau bevat volgende aspecten: het toezien op het isoleren van besmette Teneinde uw doel te bereiken dient u de medewerkers te sensibiliseren door gerichte opleidingen inzake ziekenhuishygiëne. directeur in nauwe samenwerking met het kaderpersoneel verpleegkunde en de hoofdverpleegkundigen. PROFIEL: volgde een opleiding bachelor verpleegkundige master in ziekenhuiswetenschappen en in ziekenhuishygiëne of een gelijkwaardige opleiding. AANBOD: een dynamisch ziekenhuis in volle expansie! Gelieve uw motivatiebrief en CV naar de Dienst HR te sturen ter attentie van Mevr. Ch. Boghmans: Josse Goffinlaan 180 - 1082 Brussel

Wilkens c.s. Vertalers en Tolken is een toonaangevend vertaalbureau in Gent. Wij zoeken een nieuwe

Commerciële Projectmanager Fulltime (m/v)

Functieomschrijving Als projectmanager verzorg je het volledige traject van vertaal-, schrijf- en tolkopdrachten voor onze klanten. Je communiceert met de klant, schrijft offertes, onderhandelt met freelancers en bewaakt de voortgang. Daarnaast selecteer je ook vertalers en reviseer je vertalingen. Wij vragen: • Licentiaat/master (ver)talen of communicatie. • Je bent stressbestendig, klantgericht en commercieel ingesteld. • Je beheerst de volgende talen mondelijk en schriftelijk: Nederlands, Frans, Engels. • Je kan vlot overweg met de courante Office-toepassingen en eventueel ook CAT-tools. • Min. 2 jaar ervaring. Wij bieden: • Een zelfstandige, afwisselende baan in een jong, dynamisch team. • Een marktconform salaris en extralegale voordelen. • Persoonlijke groei door opleiding en training. Meer informatie? Ga naar www.wilkens.be en kijk onder jobs. Solliciteren? Mail je cv en motivatie naar recruitment@wilkens.be.

62

Vacature I 10.11.2012


Leuven

INTERNE AUDITOR

werkomgeving binnen een financieel sterke groep met uiteenlopende en verrijkende contacten en een aantrekkelijk salarispakket. Taken en verantwoordelijkheden: je staat in voor de uitvoering van operationele en financiële audits binnen de Groep. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het volledige uitvoeringstraject, vanaf de planning tot en met de rapportering en opvolging.

Ideaal profiel:

onderneming, van een financiële instelling of binnen een externe auditonderneming

om de risico’s verbonden aan de processen beter te beheersen accountantsopdrachten revisorale controles

B-AA05.045 - 472/B

Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun gedetailleerd Nederlandstalig curriculum vitae sturen ter attentie van Charles-Henri Rouvroy (met referentie CRD/282490): Robert Walters, Louizalaan 250, 1050 Brussel. Tel: 02 511 66 88 - E-mail: belux@robertwalters.com - Website: www.robertwalters.be

AUSTRALIA BELGIUM BRAZIL CHINA FRANCE GERMANY HONG KONG INDONESIA IRELAND JAPAN LUXEMBOURG MALAYSIA NETHERLANDS NEW ZEALAND SINGAPORE SOUTH AFRICA SOUTH KOREA SPAIN SWITZERLAND TAIWAN THAILAND UK USA VIETNAM

Hoe ver ga jij mee? Fusies, herstructureringen, overnames of andere veranderingen in de structuur van je organisatie hebben vaak een grote impact op de werkvloer. En dan is het zeker niet altijd makkelijk om je job te blijven uitvoeren als voorheen. Is jouw organisatie momenteel in volle verandering? En zo ja, hoe flexibel stel jij je op? Laat ons weten hoe ver jij bereid bent om mee te gaan en vul volledig anoniem de enquête in op Vacature.com. Vijf deelnemers worden voor hun openheid beloond met een waardebon voor A.S. Adventure. De resultaten van dit grootschalig onderzoek worden binnenkort gepubliceerd in Vacature Magazine.

Geef je mening op vacature.com/veranderingen

i.s.m.

Vacature I

10.11.2012

63


Vacature presenteert

Het Grote Loondebat Dinsdag 20 november 12u30 - Bowlingstones Wemmel

Mag het iets meer zijn?

Is loonsopslag aan de orde in deze crisistijden?

Hoe worden goede medewerkers tevreden gehouden? Of houden we beter de koopkracht op peil om de economie te stimuleren?

Nog even, en het is opnieuw evaluatietijd. Ongetwijfeld komt ook in uw bedrijf de vraag om opslag dan opnieuw op tafel. Hoe gaat u hier als manager mee om? En als getalenteerde medewerker? In het eerste Grote Loondebat van Vacature gaan succesvolle ondernemers, onafhankelijke experts en ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven de discussie aan. We nodigen u hier graag op uit. Surf naar vacature.com/loondebat en ga het debat aan met Caroline Ven (VKW), Kris PotĂŠ (Capgemini), Paul Jorion (Antropoloog) en Prof. Luc Sels (KU Leuven). U kunt vooraf uw vragen of bedenkingen rond dit thema insturen die we kunnen behandelen tijdens het debat. Of u kunt er zelfs voor kiezen om actief deel te nemen, en te zetelen in het debat. Surf naar vacature.com/loondebat

64

Vacature I 10.11.2012

Klaar voor uw eindejaarsevaluatie? Surf vanaf 19 november naar p vacature.com/salariskompas en evalueer uw salaris.


Cambridge Weight Plan Benelux is sinds 1997 exclusief distributeur van het Cambridge Weight Plan. Dit programma is ontwikkeld door voedingsdeskundige dr. Alan Howard. Wetenschappelijke studies over de hele wereld bevestigen de werking en veiligheid van het Cambridge-programma. Het Cambridge Weight Plan is een totaalprogramma voor afslanken, gezonde voeding, levensstijl en beweging. Dankzij een netwerk van professionele consulenten in Nederland en België wordt het Cambridge-programma steeds bekender. Voor de Belgische vestiging (Antwerpen) zoeken wij een:

(Junior) Office Manager In deze afwisselende functie zorgt u voor een efficiënt en effectief werkproces, zodat de communicatie en dienstverlening richting de consulenten uniform verloopt. U bent verantwoordelijk voor de werving, selectie en aanname van nieuwe consulenten. Daarnaast beheert u de relatie met bestaande consulenten, zodat deze hun doelstellingen op het gebied van gewichtsbeheersing kunnen realiseren en de doelstellingen van Cambridge Weight Plan optimaal kunnen ondersteunen. U bent de rechterhand van de BU manager die u organisatorisch en administratief ondersteunt.

Erkenning VG.665/B

Elke dag met plezier naar uw werk? Cambridge biedt: • Zeer afwisselende functie met maatschappelijk karakter • Inzet en betrokkenheid die passen bij een familiebedrijf • Korte communicatielijnen en no-nonsense mentaliteit • enthousiaste collega’s en een plezierige werksfeer

De geschikte kandidaat is/heeft: • Energiek, ondernemend èn dienstverlenend • Organisatorisch sterk, oplossingsgericht • Goede communicatieve en sociale vaardigheden • Groot empathisch vermogen

Een zelfstandige functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie? Reageer dan via www.velde.be (ref.nr. CAMB122). Voor meer informatie kunt u kijken op www.cambridgeweightplan.com of contact opnemen met Koen Mathijssen 03/235 45 50.

groeiend en financieel gezond familiebedrijf (met een 100-tal medewerkers gespreid over diverse vestigingen in België) gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de oplevering van totaalprojecten in binnenhuis- en kantoorinrichting is voor haar hoofdzetel in West-Vlaanderen op zoek naar volgende profielen (m/v): A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

info@ago.bz

Planning & Coördination Manager

Functie: ¡ Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de dagelijkse operaties. ¡ Je zorgt voor een optimale productieplanning en een feilloze projectplanning. ¡ Je geeft rechtstreeks leiding aan de afdeling waar de verkochte en opgemeten projecten worden uitgetekend door een team van ontwerpers/tekenaars. ¡ Daarnaast geef je indirect leiding aan de productie waar de uitgetekende projecten ambachtelijk worden geproduceerd. ¡ Je stuurt een 30-tal medewerkers aan.

¡ Je houdt toezicht op het goede verloop van bestellingen, stockbeheer, enz. Profiel: ¡ Je bent master TEW of Handelsingenieur en hebt een aantal jaren relevante ervaring in een gelijkaardige functie. ¡ Je hebt als rasechte peoplemanager sterke operationele en leidinggevende kwaliteiten. ¡ Je bent stressbestendig en beschikt over de nodige technische feeling en inzichten. ¡ Je bent communicatief sterk en bent tweetalig N/F.

Projectleider

Functie: ¡ Je wordt na een degelijke interne opleiding verantwoordelijk voor het zelfstandig beheer van diverse projecten van opstart tot en met de oplevering. ¡ Je ontfermt je over het grondig voorbereiden en opmaken van de volledige dossiers en coördineert de uit te voeren uitdagende interieurprojecten met de nodige interne collegae. Daarnaast superviseer je en volg je de werven nauwgezet op. ¡ Je staat in nauw contact met klanten, leveranciers en onderaannemers.

¡ Je maakt vorderingsstaten op en neemt actief deel aan werfvergaderingen. ¡ Je rapporteert rechtstreeks aan de directie. Profiel: ¡ Je genoot een hogere technische opleiding bouw of houttechnologie, ervaring is een must! ¡ Je bent zowel technisch als administratief sterk en je hebt oog voor kwaliteit, veiligheid en rendabiliteit. ¡ Je hebt leidinggevende kwaliteiten en bent tweetalig N/F.

Technisch Tekenaar Functie: ¡ Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig technisch uittekenen van nieuwe maatwerkprojecten. ¡ Je pleegt overleg met de ontwerp-, productie- en plaatsingsafdeling. ¡ Je produceert en wijzigt technische tekeningen voor gebruik in onze productieafdeling. ¡ Je maakt stuklijsten aan en stelt gegevens voor bestellingen op.

Profiel ¡ Je bent technisch onderlegd, creatief sterk en kwaliteitsbewust. ¡ Je genoot een hogere opleiding bouw of houttechnologie en hebt ervaring als technisch tekenaar. ¡ Je bent vertrouwd met autocad. ¡ Je bent een enthousiaste, nauwkeurige, communicatieve teamplayer.

Aanbod: Deze toonaangevende speler in de sector van de binnenhuis- en kantoorinrichting biedt je uitdagende functies in een dynamische werkomgeving. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk loon en extralegale voordelen.

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Gerenommeerd,

Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar info@ago.bz. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen, bel naar 056 22 80 64 of 0478 44 80 36. De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International Deze vacature vind je ook op

www.ago.bz

Vacature I

10.11.2012

65


(M/F) Skills/Education Candidates will have an advanced degree in atmospheric studies, and experience in the generation and working of clouds to reflect solar radiation. Long-term planning ability is a must, as is practical experience in the field. Your daily tasks would be to:

change Starting date: 2018 For more information see ee page

Verwacht van ons geen job. Wel een persoonlijk avontuur.

Wie weet word jij onze rasechte (m/v)

Lay-outer Redactie Het Laatste Nieuws Een grafische opleiding is één ding. Maar wij zijn vooral geïnteresseerd in je creativiteit, teamspirit en passie voor media. In overleg met de redactie geef je de pagina’s van Het Laatste Nieuws elke dag een aantrekkelijke lay-out. Daarbij laat je je vindingrijkheid en journalistieke feeling de vrije loop. Je werkt efficiënt, snel en correct en laat je niet van de wijs brengen door krappe deadlines. Ben je bovendien flexibel en schrik je er niet voor terug om vooral ’s avonds en zondag te werken? Dan ben jij misschien wel de geknipte kandidaat!

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelf waar. Wij geven je alle kansen om resultaten te behalen. Met passie voor onze sterke merken en producten, zowel kranten, magazines als nieuwe media. Maar je doet het wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een flinke portie verantwoordelijkheid. Reken maar dat we je daarvoor weten te waarderen. Van jou verwachten we alvast actie en de drive om telkens die ‘extra mile’ te gaan. Samen met je team, elke dag opnieuw.

Gebeten om je grenzen te verleggen? Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

werkenbijdepersgroep.be

66

Vacature I 10.11.2012

PASSIE VOOR TALENT


Gemeente Edegem

Het Brussels Parlement

organiseert een vergelijkend wervingsexamen voor de functie van (m/v):

Kamerbewaarder (N) Gemeente Edegem zoekt een dynamische en ondernemende

PERSONEELSCONSULENT m/v (B1-B3) (aanleg werfreserve)

Uw takenpakket:

met voldoende kennis van het Frans

De kandidaat dient houder te zijn van een in het Nederlands gesteld en gehomologeerd diploma van het lager secundair onderwijs. Het gedetailleerde examenreglement en het verplichte inschrijvingsformulier kunnen worden aangevraagd bij de personeelsdienst (tel. : 02 549 64 20 fax: 02 549 62 12 – e-mail : examens@bruparl.irisnet.be) of kunnen worden gedownload via de website www.parlbruparl.irisnet.be, menu « Praktisch ». Het verplichte inschrijvingsformulier en de gevraagde documenten moeten worden gestuurd naar het: Brussels Parlement • Personeelsdienst • 1005 Brussel Uiterste inschrijvingsdatum: 30 november 2012. De poststempel geldt als bewijs.

complexe dossiers inzake loonadministratie uit.

Wat verwachten we van u? Wat mag u van ons verwachten? statutaire aanstelling (Alle relevante privé-anciënniteit kan in rekening gebracht worden gezien het om een

Solliciteren: We verwachten uw kandidatuur (met cv en kopie diploma) uiterlijk tegen 24 november 2012 aan het college van burgemeester en schepenen, Gemeenteplein 1 2650 Edegem of via mail aan personeel@edegem.be. Meer informatie: De specifieke toelatings- en aanwervingsvoorwaarden, de functiebeschrijving en het examenprogramma zijn te verkrijgen bij de personeelsdienst.(tel. 03 289 22 51) – e-mail: personeel@edegem.be

www.edegem.be

WE ZIJN DE WINNAARS VAN DE LEEUW IN 2012 WE WILLEN NOG SNELLER VOORUIT IN 2013

VERA is het Vlaams-Brabants steunpunt informatica voor lokale besturen. Wij zijn een autonoom provinciebedrijf en zijn gevestigd in Wijgmaal (Leuven). Om ons team te leiden zoeken wij een:

Directeur (m/v) U bent verantwoordelijk voor de algemene leiding van VERA. U formuleert de opdracht, de visie en de bedrijfsstrategie, en vertaalt deze naar het operationeel niveau. U waakt over het behalen van de lange en korte termijndoelstellingen en de bedrijfsresultaten. U bent verantwoordelijk voor het permanent optimaliseren van de werking van VERA. U voert een adequaat personeelsbeleid. U vindt meer informatie op: www.vera.be/vacatures. Kandidaturen worden uiterlijk op 30 november 2012 ingediend. U kan ons contacteren op 016 30 85 12 of vacature@vera.be website: http://www.vera.be/vacatures.

HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EVERE

waterleau.com

werft aan voltijds (m/v) :

Een adjunct van de OCMW Secretaris DE VRIENDEN VAN DE VLAAMSE OPERA

zoeken dringend voor Antwerpen een coördinator (m/v) die de ruggengraat, het brein, het gezicht en het hart van De Vrienden wil/kan zijn.

Je opdracht omvat: – Vlotte secretariaatswerking met nauwkeurige administratie en rapportering – Ledencontact en aanbreng nieuwe leden – Facturatie en banktransacties – Redactie van het ledenblad – Organisatie en begeleiding van ledenactiviteiten

Profiel: – Ruime culturele, vooral muzikale kennis – Ervaring in een soortgelijke functie – Drietalig, vlotte pen, prima kennis Word / Excel / Outlook / PowerPoint / Mailchimp – Contactvaardig en ondernemend – Zelfstandig kunnen werken, vaak op onregelmatige uren Meer info: www.vlaamseopera.be/vrienden. Interesse? Stuur uw cv mét foto vóór 20 november naar plucq@vlaamseopera.be én pol@makingwaves.be

Opdracht : Echte rechterhand van de OCMW Secretaris : supervisie over de dossiers behandeld door de departementen van het OCMW - opmaken en opvolgen van de vergaderingen van de beslissingsorganen van het OCMW - beheer van specifieke dossiers (overheidsopdrachten, analyseren en opvolgen van de wetgeving, enz.) - beheer van het departement Secretariaat - beheer van de relaties tussen het OCMW en andere instellingen. Profiel : Universitair diploma of diploma van het hoger onderwijs van het lange type, bij voorkeur master in de rechten - kennis van de werking van de openbare sector - perfecte kennis van het Nl en Fr - goede beheersing van de recente bureauticatoepassingen. Contract bepaalde duur van 1 jaar (met proefperiode) - na deze periode mogelijkheid contract onbepaalde duur.

Een Administratief Secretaris of Assistent

Opdracht : Toezicht over de toepassing van maatregelen ivm welzijn op het werk dringende of noodzakelijke maatregelen voorstellen om gevaarlijke situaties te verhelpen en de doeltreffendheid van de genomen maatregelen controleren - Verslagen opstellen. Profiel : Door het Ministerie van Tewerkstelling erkende, verplichte complementaire I.D.P.B. - vorming van het niveau 2 of 3 of bereid zijn dergelijke opleiding te volgen minimum over een diploma hoger secundair onderwijs beschikken of een gelijkgesteld niveau door ervaring - overweg kunnen met de courante software applicaties (Word, Excel, database, internet,…). Contract bepaalde duur van 1 jaar (met proefperiode)na deze periode mogelijkheid contract onbepaalde duur. Kandidaturen met CV en motivatiebrief te richten aan het OCMW van Evere, Departement HR - S. Hoedemaekerssquare 11 - 1140 Brussel. Vacature I

10.11.2012

67


Effectief leidinggeven Coachen van medewerkers Teammanagement

De cursussen Effectief leidinggeven, Coachen van medewerkers en Teammanagement behandelen elk een afgerond samenhangend thema. Toch sluiten ze naadloos op elkaar aan.

“3 modules 1 logica” n Effectief leidinggeven reikt de basisinzichten en communicatieve vaardigheden aan, aan hen die een eerste leidinggevende functie waarnemen. n Coachen van medewerkers gaat een stap verder. Deze cursus voorziet u van een methodiek om medewerkers of derden in de organisatie te responsabiliseren en tot grote zelfstandigheid te brengen. n Teammanagement is het logische sluitstuk van de drie-eenheid. In deze cursus leert u hoe om te gaan met die ene supplementaire medewerker nl. TEAM. U verwerft inzichten in wat teams effectief of juist ineffectief maken.

De cursus vindt plaats op alle volgende data: De drie modules kunnen als één programma gevolgd worden of elk apart. Zij vinden telkens plaats van 14 uur tot 21 uur. De eerste module gaat door in het VIK-huis, Herentalsebaan 643 in Wommelgem. De tweede en derde module gaan door in het Ingenieurshuis, Desguinlei 214 in Antwerpen. n Effectief leidinggeven: 27 november, 4, 11, 18 december 2012 n Coachen van medewerkers: 22, 29 januari, 5 februari n Teammanagement: 5, 12 maart Meer informatie of inschrijven? Kijk op de website www.ie-academie.be/eflcoachteam of neem contact op met ie-net: Manuella.Goyvaerts@ie-net.be of 03 260 08 64

68

Vacature I 10.11.2012


Expect a transformation on the job front in the future, as remarkable breakthroughs in technology create numerous new professions. At Vlerick we know that change represents opportunity. Our pragmatic, hands-on teaching and research help individuals and organisations adapt to the new reality. Above all we value change as it challenges us to think ahead and be more open to new solutions. Find out how you can learn to enjoy change at WWW.VLERICK.COM/ENJOYCHANGE

Vacature I

10.11.2012

69


2012 / TIJD VOOR EXTRA GROEIKRACHT info & inschrijven via

VOKACONGRES 2012 04 | 12 | 2012 TOUR & TAXIS, BRUSSEL WWW.VOKACONGRES.BE

De economische crisis duurt voort. Om ze te overwinnen, hebben we vooral nood aan ondernemerschap en competitieve, internationaal gerichte ondernemingen. Groeikracht is immers cruciaal om jobs en welvaart te creëren. Kom op 4 december naar het VOKACONGRES 2012. We peilen naar uw verwachtingen en die van experten over groei en de rol van de overheden. José Manuel Barroso zal als voorzitter van de Europese Commissie zijn visie geven op hoe Europa en de nationale en regionale overheden kunnen bijdragen tot een hernieuwde creatie van groeikracht.

70

Vacature I 10.11.2012

voorzitter Europese Commissie José Manuel Barroso


Wat je doet, is niet belangrijk. Het is cruciaal voor onze dagelijkse flow.

Fun verzekerd bij de Persgroep Digital. Want aan jou serveren we uitdagende en afwisselende projecten in nieuwe media. Je werkt mee aan sterke merken zoals HLN.be, DeMorgen.be, Autozone.be en mobile apps, telkens met focus op onze surfers en adverteerders. Zo heb je impact op de kwaliteit en content van onze nieuwsen andere websites. Onze producten ontwikkelen zich razendsnel: jouw input en gedrevenheid zijn dus meer dan welkom om die ‘extra mile’ te gaan. Passie voor het vak, daar draait het om.

Wie weet word jij onze rasechte (m/v)

Campaign Developer Selligent Interactive Marketing Ben je een expert in Selligent Interactive Marketing (SIM)? En hebben xml, html, css, php en webservices geen geheimen voor jou? Dan ben jij misschien het toptalent dat we zoeken. Aan de hand van een briefing van marketeers geef je lezersacties digitaal vorm, samen met een webdesigner. In SIM tover je snel de meest complexe campagneflows uit je hoed, waarbij je zorgt voor een vlotte link tussen frontend en back-end. Het resultaat? Een feilloze datacaptatie in de front-end (web, mobile, tablets) en een real-time koppeling met de backoffice-systemen. Daarnaast heb je een grote dosis teamspirit, ben je flexibel en blijf je altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op de markt. Klaar om te starten bij dé toonaangevende mediagroep van Vlaanderen? Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

PASSIE VOOR TALENT

werkenbijdepersgroep.be

Wo_Men@work award

Uitgereikt door

Executives promoting gender-balanced business

Stem voor uw ambassadeur van corporate gender diversity

Bedrijven die genderdiversiteit nastreven

Kathy Fortmann CARGILL

Dominique Petit SANDOZ

Play Lo ve

Tom Declercq DELOITTE

van 15 tot 25 november op www.axawomenatworkaward.be

Work

Mobistar

Met de steun van

Vacature I

10.11.2012

71


Inventi staat voor het totaaldenken in verkoop Organisatie Training Selectie Visualisatie

Antwerpen.

Inspirerende vijfdaagse training voor accountmanageers, teamleiders en verkoopleiders - najaaar 2012 - voorjaar 2013

“Strategisch verkopen” 25 jaar Inventi-vakmanschap in 5 dagen. Werkschema

“Het verschil tussen zeer goede en excellente verkopers. Excellente verkopers houden nooit op om beter te worden.”

Plaats Referenties

-

Bel voor meer info naar Birger Ceulemans op +32 3 223 68 67 of mail naar birger.ceulemans@inventi.be

Oude Beurs 30-32, B-2000 Antwerpen l T: +32 3 223 68 68 l F: +32 3 223 68 69 l info@inventi.be I www.inventi.be

72

Vacature I 10.11.2012


MOST LEADERS ONLY MAKE A DIFFERENCE TO THEIR COMPANY. A FEW MAKE A DIFFERENCE TO THE WORLD. WE CALL THEM “BEYONDERS” At Vlerick, we know that change represents opportunity, and with it success. Change challenges us to think ahead. It inspires us to look for new solutions. And it is the particular area of expertise of our keynote speaker, Prof Dr Herman Van den Broeck, an expert in change management at Vlerick Business School. He outlines the knowledge and insights that will inspire you to master change and become a true “beyonder”.

DISCOVER MORE AT OUR EXPAT EVENT: WWW.VLERICK.COM/EXPATEVENT 30 NOVEMBER 2012, BRUSSELS

Vacature I

10.11.2012

73


Vacature presenteert:

Unieke ervaring in een land van contrasten

@Dsoenens “Het moeilijkste in China is om werknemers te houden. Jobhoppen kennen ze hier goed.” John Paulissen, Barco #vacademy

Vacature trok van 27 oktober tot 3 november met een uitverkoren groep van Young Potentials naar Peking voor de Vacature Academy Editie 2012. Zij werden er één week lang ondergedompeld in de basics van economie, finance, marketing en cross-cultural management, met de situatie in China als case-study. Maar het bleef niet bij theorie alleen: ze trokken ook op bedrijfsbezoek bij Barco, stapten een stuk van de Chinese Muur, bezochten de Verboden Stad en proefden de befaamde Pekingeend. Lees nu het verslag van dit onvergetelijk avontuur op vacature.com/academy. Registreer je nu op Vacature.com en blijf op de hoogte. Wie weet vergezel jij ons op de Vacature Academy Editie 2013…

74

Vacature I 10.11.2012


Academy

@Hattieknuts #vacademy zit er op :-(, wat een fantastische week met geweldige mensen in #beijing me t veel #opleiding en #feest

Edition 2012

@EHamblok Blij dat we thuis zijn maar het was een fantastische week in Peking @BiMBA. Veel geleerd, boeiende stad. Bedankt #vacademy

nens @Dsoe z a ijn in s in Chin . Dat is n e m o “De ink x40 gegaan nis.” de atie 1 gener ien id geschie mie, z e o g on f Ec no ao, pro academy Y g n a Y sity #v Univer Peking

@dec loves ker Beijin g ! Fanta stine week stisch a c h ter d aan e vriend alle Vacatu e rug, dank re Aca en en @vac ature demydotco m!

@VOKA_jverb eke Terug in Belgi ë. China: een land van contrasten ... Bedankt @Vacaturedot com! #vacadem y

i.s.m.

Lees nu het verslag op vacature.com/academy

Vacature I

10.11.2012

75


Personnel Managers Club www.pmclub.be

Een event dat je niet mag negeren. Citroencarrière of olijfloopbaan?

29 november 2012

Gastsprekers: Director of Research, Antwerp Management School Coördinator Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Gemeenschap Directeur HR en Communicatie, UZ Brussel , VP Engagement & Operational, Belgacom Diversity Manager, Belgacom

Wees erbij: schrijf in via www.pmclub.be

The autonomous management school of the University of Antwerp

Ius Laboris BELGIUM

CLAEYS & ENGELS

76

Vacature I 10.11.2012


Volledig overzicht van de online jobs. VACATuRe.COM

In dit uitneembare dossier vindt u een volledig overzicht van de openstaande jobadvertenties op vacature.com. Bent u geïnteresseerd in een specifieke functie? Surf naar www.vacature.com/onlinejobs en geef de JobID in die in het magazine naast de functie staat. Zo krijgt u snel en eenvoudig de volledige jobomschrijving op uw scherm.

Functie

BedrijF

Selectie kantoor

Administratie.................................................................... P.109 Consultancy...................................................................... P.109 Creatieve beroepen ............................................................P.110 Directie & topmanagement..................................................P.110 Financiën...........................................................................P.110 Gezondheid ........................................................................P.111 HR Management..................................................................P.111 ICT en internet ....................................................................P.111 Ingenieurs ..........................................................................P.111 Juristiek & notariaat ........................................................... P.112 Logistiek & distributie ......................................................... P.112 Marketing & communicatie.................................................. P.112 Overheidsdiensten ............................................................. P.112 Purchasing en Aankoop....................................................... P.112 Research & development..................................................... P.112 Sales ................................................................................. P.113 Techniek & productie .......................................................... P.113 Wetenschappelijk onderzoek............................................... P.114 Andere functies.................................................................. P.114

BedrijF

Selectie kantoor

NOTARIeeL MeDeWeRKeR - DOSSIeRBeHeeRDeR (M/V)

NOTaris VaNhyfTE chrisTiaN

NOTariaT NOTariaaT

OFFICe MANAGeR

aGENcE rOssEEl

12445101

OFFICe MANAGeR

BiNcKBaNK NV

12446281

OFFICe MANAGeR

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12444950

12446324

OFFICe MANAGeR ADVOCATeNKANTOOR HARTJe ANTWeRPeN

uNiquE OfficE

12446204

joBid

adminiStratie 1 ADMINISTRATIeF MeDeWeRKeR SeCReTARIAAT

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

12445928

1 BIBLIOTHeeKASSISTeNT

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

12445930

1 LANDSCHAPSARCHITeCT

GEMEENTE WEZEMBEEK-OPPEM

12445931

Functie

joBid 12445637

ACCOuNTS PAyABLe ACCOuNTANT (WITH KNOWLeDGe OF FINNISH)

TEMPO-TEaM MEchElEN

ADMINISTRATIeF BeDIeNDe LOONDIeNST

cOlruyT GrOuP

12445636

OFFICe MANAGeR eN ADMINISTRATIeF MeDeWeRKeR BIJ De JAeGHeR TOBACCO BVBA

aDVEr-ONliNE

12445315

ADMINISTRATIeF MeDeWeRKeR (Te 2600 BeRCHeM) (M/V)

NaTiONalE lOTErij

12446027

OFFICeR STATISTISCHe ANALySeS

TOuriNG

12446289

ADMINISTRATIeF MeDeWeRKeR IMPORT

hays DENDErMONDE lOGisTics

12445567

ADMINISTRATIeVe DuIZeNDPOOT (OVeRIJSe)

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12444944

ONDeRNeMeNDe MANAGeMeNT ASSISTANT VOOR 4/5 FuNCTIe (N/F/e),ReGIO WeTTeReN (M/V)

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445770

ADMINISTRATIeVe DuIZeNDPOOT (WOMMeLGeM)

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12444945

ORDeR ADMINISTRATOR M/F

sTarT PEOPlE

12446162

ALL-ROuND MeDeWeRKeR Te PuuRS (369325)

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445983

PARTTIMe AANKOOPASSISTeNT (M/V)

aDEccO hassElT OfficE

12445048

PeRSONAL ASSISTeNT TO FINANCe MANAGeR

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445890

ALLROuND ADMINISTRATIeF BeDIeNDe MeT BOeKHOuDKuNDIGe SKILLS | AARTSeLAAR

uNiquE OfficE

12445853

POLISBeHeeRDeR BRAND (M/V)

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445282

ASSISTeNT BOeKHOuDeR

PrOfilE GrOuP

12445071

PROJeCT OFFICeR AuDIT

PWc

12445345

BuSINeSS MANAGeR

ThE aNTWErP iNTErNaTiONal schOOl

12445492

QuALITy ADMINISTRATOR

DaOusT KNOKKE

12445385

ReCePTIONIST (M/V)

acTiEf iNTEriM BruGGE

12445170

CIJFeRMATIG MeDeWeRKeR ORDeRDIeNST ReGIO MALDeGeM

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445113

SALeS ASSISTANT

PEPsicO

12445040

COMMeRCIeeL ADMINISTRATIeF BeDIeNDe [M/V]

sTarT PEOPlE

12446097

SALeS ASSISTANT ReGIO WAReGeM

arGON sElEcTiE

COMMeRCIeeL ADVISeuR

uNiquE OfficE

12445859

SALeS SuPPORT (NL/FR/eNG/D)

aNTalis

COMMuNICATIeF ADMINISTRATIeF BeDIeNDe (M/V) N/F Te IePeR

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445081

SCHADe DOSSIeRBeHeeRDeR (ARBeIDSONGeVALLeN)

Marsh

COORDINATOR (M/V)

Wsf arBEiDErs VOEDiNGsNijVErhEiD

12445008

TeCHNICAL SALeS SuPPORT

hays OfficE PrOfEssiONals DENDErMONDE

12445386

CuSTOMeR SuPPORT

sEcurEx

12445765

TeCHNISCH ADMINISTRATIeF ASSISTeNT(e)

raNDsTaD hr OuTsOurciNG

12445549

DIeNSTHOOFD ACCOuNTANCy DePARTeMeNT

rOBErT half fiNaNcE & accOuNTiNG

12445464

TeCHNISCH ADMINISTRATIeF COöRDINATOR

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445899

DIReCTIe ASSISTeNT(e)

harVEy Nash

12445701

TeCHNISCH ASSISTeNT (KeuKeNS,BADKAMeRS)

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12446118

DIReCTIeSeCReTAReSSe (M/V) VOOR TIJDeLIJKe OPDRACHT (8 MAANDeN) Te MAASeIK

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445595

TeCHNISCH COMMeRCIeeL BACHeLOR VOOR ONDeRSTeuNING BuITeNDIeNST

ViO hr rOEsElarE

DOSSIeRBeHeeRDeR (M/V)

Wsf arBEiDErs VOEDiNGsNijVErhEiD

12445025

DOSSIeRBeHeeRDeR KReDIeTeN

DElTa llOyD BaNK

12446236

TeLePHONe ACCOuNTMANAGeR (NL/FR)

aNTalis

DyNAMISCHe ADMINISTRATIeF BeDIeNDe VOOR TReNDy BeDRIJF Te HARTJe BRuSSeL (370061)

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

12445988

VeRANTWOORDeLIJKe BuSINeSS SuPPORT

ONafhaNKElijK ZiEKENfONDs (OZ)

12445009

iNfOrMaTiON MaPPiNG iNTErNaTiONal

BlaKE & ParTNErs

12446197

e-CONTeNT&SuPPORT MANAGeR (M/V)

12446089

WORD ANALIST BIJ De ONBeTWISTe NuMMeR 1 IN De VASTGOeDSeCTOR!

eNTHOuSIASTe ReCePTIONISTe VOOR INTeRNATIONALe ONDeRNeMING

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445885

conSultancy

eVeNTS ASSISTANT WITH exPeRIeNCe OF DATABASeS AND MANAGeMeNT OF eVeNT TOOLS

EurOPEaN uNiVErsiTy assOciaTiON (Eua)

12446208

(SeNIOR) ReWARD CONSuLTANT

huDsON

12446015

FINANCIAL ASSISTANT

sTarT PEOPlE

12445241

ACCOuNT MANAGeR eNGINeeRING

MaaNDaG

12445612

IMTeCH IS OP ZOeK NAAR PROJeCT&DOCuMeNT ADMINISTRATOR

raNDsTaD hr OuTsOurciNG

12445141

ANALyST DeVeLOPeR SAP SD - GReAT PROJeCTS GuARANTIeD - BRuSSeLS

BlaKE & ParTNErs

12445943

JuNIOR ReSeARCH ASSISTANT MeT uITSTeKeNDe PC VAARDIGHeDeN Te BeRCHeM

sEcrETary Plus MaNaGEMENT suPPOrT

COMMeRCIeeL CONSuLeNT M/V KORTRIJK

DaOusT hr

12445727

12446157

CONSuLTANT DuuRZAAM BOuWeN

arcaDis BElGiuM NV

12445270

KLANTeNDIeNSTMeDeWeRKeR ( M/V)

uNiquE OfficE

12444951

CONSuLTANT MANAGeMeNTSySTeMeN

iNsEl - iNGENiEurssElEcTiEs

12446025

MANAGeMeNT ASSISTANT

PWc

12445246

exeCuTIVe ReCRuITMeNT CONSuLTANT eNGINeeRING (M/F)

MichaEl PaGE

12445528

MANAGeMeNT ASSISTANT (M/V)

uNiquE OfficE

12445518

FINANCe PROJeCT CONSuLTANT BANKING&INSuRANCe

TrifiNaNcE

12445673

MANAGeMeNT ASSISTANT NL/FR/eN

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445664

FINANCIAL PLANNING COöRDINATOR ReGIO LIMBuRG

OPTiMa

12445911

MANAGeMeNT ASSISTeNT

sElEcT huMaN rEsOurcEs

12445676

aDVEr-ONliNE

12445789

MARKeTING COöRDINATOR JeTAIRFLy

jETair

12445175

GRADuATe SOFTWARe DeLIVeRy CONSuLTANT AT COMPuWARe NV JuNIOR PROJeCTLeIDeR eLeKTRICITeIT

PauWEls cONsulTiNG

12445388

MeDeWeRKeR BINNeNDIeNST (M/V)

hays OfficE PrOfEssiONals aNTWErPEN

12445608

12445551

cOlruyT GrOuP

12445639

MeDeWeRKeR SAFeTy CHANGe MANAGeMeNT - INFRABeL (M/V)

NMBs-GrOEP

MeDeWeRKeR LOONDIeNST MeDeWeRKeR PROGNOSe eN PLANNING FOOD

cOlruyT GrOuP

12446124

OFFICe MANAGeR M/V KORTRIJK

DaOusT hr

12445725

PROCeSS ANALyST BANKING&INSuRANCe

TrifiNaNcE

12445669

12445704 salEs TalENTs

12445013 12445681

12445411 salEs TalENTs

Vacature I 11.10.2012

12445005

77


Functie

BedrijF

Process Manager Banking&insurance

Selectie kantoor

Selectie kantoor

joBid

Functie

BedrijF

TriFinance

12445695

Business suPPort Manager

roBerT HalF Finance & accounTing

Project Manager Back&Middle office

TriFinance

12445687

TriFinance

12445648

Business unit controller:ondersteun 3 sites Van Multinational!

Blake & parTners

Project Manager Banking&insurance sales consultants:reWards,incentiVes,fun,triPs to neW York!

Blake & parTners

12445900

calculator - toP BouWBedrijf

korTrijk consTrucTion

saP fi-iM-Ps consultant - 70k/Y - Brussels

Blake & parTners

12446232

coMMercieel adViseur M/V

sTarT people

12446175

senior consultant

Hudson

12445391

coMMercieel loketBediende Bank (M/V)

selecT Human resources

12445866

senior statistician

pauwels consulTing

12445390

coMMercieel VerantWoordelijke Banksector regio Herentals (M/V)

selecT Human resources

12445879

site insPector BouWkunde

pauwels consulTing

12446251

selecT Human resources

12445280

site insPector loW Voltage

pauwels consulTing

12446248

coMMerciele MedeWerker kredietVerzekeringen (M/V)

uitzendconsulent(e) gent M/V

acTieF inTerim lummen

12446008

coMPliance eXPert (M/V)

generali

12445601

VerkoPer telecoM (M/V)

selecT Human resources

12445888

controller (M/V)

uniQue oFFice

12445855

coordinator (M/V)

wsF arBeiders voedingsnijverHeid

12445008

credit controller

walTers people ZavenTem

12446231

custoMer serVice coordinator (M/f)

page personnel Belgium

12445604 12445622

creatieve Beroepen

joBid 12445461 12446219

Hays consTrucTion

12445558

1 landscHaPsarcHitect

gemeenTe weZemBeek-oppem

12445931

deeltijdse credit controller (M/V) - MecHelen

usg Financial Forces

calculator - toP BouWBedrijf

korTrijk consTrucTion

Hays consTrucTion

12445558

dienstHoofd accountancY deParteMent

roBerT HalF Finance & accounTing

creatief designer

Filou company

Hudson

12446010

dossierBeHeerder

Brussel Finance & accounTing

redacteur (M/V)

F-Twee uiTgeverij

12445827

dossierBeHeerder (M/V)

selecT Human resources

12445556

tecHniscH assistent (keukens,BadkaMers)

selecT Human resources

12446118

dossierBeHeerder en kantoorVerantWoordelijke

roBerT HalF Finance & accounTing

12445465

tekenaar - calculator - regio deinze

manpower

12445825

erVaren en gedreVen taX eXPert (M/V)

Fiducial

12446282

toonzaalVerkoPer keukens

Hays korTrijk consTrucTion

12445563

eXPert coMPtaBle - conseiller PMe

deloiTTe

12446212

eXPert MetHoden aankooP - Melle

eandis

finance&controlling Manager (liMBurg)

Haven genk

kern selecTion

12445257

finance&Hr officer

csr europe

randsTad proFessionals recruiTmenT& selecTion

12445791

directie & topmanagement

12445464 Hays Finance & accounTing

12445323

12446011

algeMeen directeur

enginium group

12445774

Business unit Manager (M/V)

acTieF inTerim anTwerpen oFFice

12445613

coMMerciËel directeur Belgie- frankrijk– internationaal (M/V)

QualiTy parTner

12445616

finance Project consultant Banking&insurance

TriFinance

12445673

desktoP serVices Manager

marsH

12446299

Hays genT

12445568

dienstHoofd accountancY deParteMent

financial adVisor - gent-centruM

roBerT HalF Finance & accounTing

12445464

deuTscHe Bank

12445685

directeur tecHnique des oPérations

financial adVisor - oost-Vlaanderen

anonyme

12445547

TriFinance

12446348

Hr adMinistrator M/V

financial analYst

acTieF inTerim wesTmalle

12446003

Manager accountancY afdeling

roBerT HalF Finance & accounTing

financial analYst treasurY:Vast rotatietraject Binnen finance!

Blake & parTners

12445239

Marketing Manager – HoMe decoration

anoniem

alTior

12445531

financial Business controller:Hoge VisiBiliteit in sPilfunctie

Blake & parTners

12445921

oPerations Manager

verTrouwelijk

Hudson

12446031

epc company specialised in cooling Towers

enginium group

Blake & parTners

12446216

PrograM ManageMent office director

12445455

financial controller Voor euroPees Hq Van grote fMcg sPeler.

opTima

12445911

sales Manager (antWerPen)

ilwa keukens

only sales joB

financial Planning coördinator regio liMBurg

12445324

financieel MedeWerker

experis

12445848

sales Manager/ keY account Manager trade BeneluX

TyroliT

searcH & selecTion

12445259

gedreVen accountant Bredene:leg internationale contacten!

Blake & parTners

12446225

serVice Manager BeluX

gunneBo

mercuri urval

12445700

geMotiVeerde assistant accountant

Financial TalenTs

12445300

strategic Business unit Manager autoMotiVe

sales TalenTs

gestionnaire assurances Vie

Hays Brussel insurance

12446113

suPPlY cHain sPecialist

korTrijk oFFice proFessionals

gl accountant:Word sPecialist in een internationale oMgeVing!

Blake & parTners

12445829

Voor onze klant (kMo gelegen in WaVer) zoeken Wij een financiele en adMinistratieVe directeur

TriFinance

gl-accountant die graag Wil Bijleren in een internationale conteXt (regio WilleBroekMecHelen)

dixon & company

12445679

HeB jij de aMBitie oM HoofdBoekHouder te Worden Van internationale kMo?(M/V)

Hays Finance & accounTing Brugge

12445381

HulPBoekHouder regio tielt

vio Finance roeselare

12445766

junior account Manager insurance

Hays Brussel insurance

12445524

junior Broker klantenserVice en orderdesk

BinckBank nv

12445184

junior controller

colruyT group

12446326

kantoorMedeWerker Banking (M/V)

selecT Human resources

12445895

kantoorMedeWerker Banking Brussel (M/V)

selecT Human resources

12445880 12445884

HaBeas

12445463

12446138 Hays oFFice proFessionals

12445719 12445309

Financiën ‘can-do-it’-cHief accountant:BePaal Mee de strategie!(50k+car!)

Blake & parTners

12445244

account Manager Banking

selecT Human resources

12445545

account Manager kMo Banking

selecT Human resources

12445281

account Manager West en oost - Vlaanderen (M/V)

selecT Human resources

12445881

accountant (M/V)

naTionale loTerij

12445723

accountant kortrijk:BouW je eigen klantenPortefeuille uit!

kantoorMedeWerker Banking Brussel (M/V)

selecT Human resources

Blake & parTners

12445553

kBc cliËntenondersteuner infodesk

kBc

accounting Manager Voor de dienst Vast actief en loonBoekHouding

colruyT group

12446335

klantenBoekHouder

Brussel Finance & accounTing

accounting MedeWerker - Halftijds - regio Wetteren

genT Finance & accounTing

12445843

kredietanalist landBouW

crediT agricole - landBouwkredieT

12445433

Blake & parTners

12445240

Hays Finance & accounTing

12445291 Hays Finance & accounTing

12445298

accounts PaYaBle accountant (WitH knoWledge of finnisH)

Tempo-Team mecHelen

12446324

leid een eigen teaM als grouP treasurY Manager (70k + car)

adMinistration Manager

Hays genT

12445577

12445544

selecT Human resources

12445894

M&a Manager:BouW zelf succesVolle onderneMing Verder uit!+Wagen

Blake & parTners

adViseur Banking leuVen (M/V) adViseur Banking turnHout (M/V)

selecT Human resources

12445878

Manager accountancY afdeling

roBerT HalF Finance & accounTing

12445463

crediT agricole - landBouwkredieT

Manager eXternal rePorting&coMPliance

asml

12445903

adViseur onderneMingen

12445444

MedeWerker deBiteuren adMinistratie

uniQue oFFice

12446205

adVisor / Project Manager - Verzekeringen

Hays senior Finance Brussel

12445358

Personal assistent to finance Manager

selecT Human resources

12445890

analYst deVeloPer saP sd - great Projects guarantied - Brussels

Blake & parTners

12445943

Plant controller

Hays genT

12445588

assistant controller

jeTaircenTer

12445834

Process analYst Banking&insurance

TriFinance

12445669

assistent BoekHouder

proFile group

12445071

Process Manager - Verzekeringen

Hays senior Finance Brussel

12445341

assistent calculator

TriFinance

12445695

korTrijk consTrucTion

Process Manager Banking&insurance ProcureMent BuYer (M/V)

selecT Human resources

12445488

auditor snelgroeiend Bedrijf:Word Partner oP 2 jaar tijd!

Blake & parTners

12446217

Project Manager Back&Middle office

TriFinance

12445687

Banking/insurance accountants!

TriFinance

12446111

relatieBeHeerder Beleggingen

argon selecTie

12445863

Bediende Verzekeringen onderneMingen - ref.1013271

anTwerpen insurance

Hays insurance

12445479

scHade dossierBeHeerder (arBeidsongeVallen)

marsH

12445681

senior accountant

roBerT HalF Finance & accounTing

12445459

BoekHouder

upgrade esTaTe

andress consulTing & parTners

12445819

senior accountant / dossierBeHeerder

vm Fisk

12445981

senior financial Process lead

asml

12445902

BoekHouder (ft of 4/5e) accountantskantoor

selecT Human resources

12445897

senior financieel controller

walTers people ZavenTem

12445407

BoekHouder (M/V)

cip nv

12445745

senior gl-accountant

colruyT group

12446329

Business analYst Voor eigen Bu:reis naar de eMerging Markets

Blake & parTners

12445922

sPecialist Verzekeringen (leVen) (M/V)

selecT Human resources

12445877

Business intelligence analYst

walTers people ZavenTem

12446229

sr accountant farMa:leg de fundering Voor strategiscHe groei!

Blake & parTners

12446218

Business Manager

THe anTwerp inTernaTional scHool

12445492

tecHniscHe aankoPer

plus proFiles

12445352

Business suPPort&analYst (M/f)

micHael page

12445529

VerantWoordelijke BoekHouding

syncura

12445980

Hays consTrucTion

cpm

12445559

Alle vacatures vind je ook online vacature.com/onlinejobs


Selectie kantoor

Functie

BedrijF

versterK als CoMMerCial Contr.MarKtpositie van produCtiegigant

blake & paRtneRs

volvo Car Corporation graduate prograMMe 2013 tHe Future is you

VolVo caRs gent

voor onZe Klant (KMo gelegen in Waver) ZoeKen WiJ een FinanCiele en adMinistratieve direCteur

tRifinance

12445309

Word analist BiJ de onBetWiste nuMMer 1 in de vastgoedseCtor!

blake & paRtneRs

12446197

RanDstaD belgium

Selectie kantoor

joBid

Functie

BedrijF

12446215

analyst developer sap sd - great proJeCts guarantied - Brussels

blake & paRtneRs

12446350

analyst-developer

actief inteRim asse

12446263

appliCation tester - digital Media

gouDengiDs.be

12445397

BeHeerder it-inFrastruCtuur en -systeMen (M/v)

fnac belgium

12446092

Bis regional serviCe desK lead

pepsico

12445797

Business analist - KortriJK M/v

Daoust koRtRijk

12445468

Business analyst - sales support europe

Rousselot

CaMpaign developer selligent

De peRsgRoep publisHing

12445925

CustoMer serviCe MedeWerKer M/v

unique office

12445516

desKtop serviCes Manager

maRsH

12446299

Gezondheid

joBid 12445943

meRcuRi uRVal

12445703

BeHeerder it-inFrastruCtuur en -systeMen (M/v)

fnac belgium

12446092

ContraCt statistiCian

RanDstaD pRofessionals

12445677

laBorant a2 CHeMie M/v

unique tecHnicum

12445991

Manager/senior Manager ContraCtor Qa

RanDstaD pRofessionals

12445675

e-Content&support Manager (M/v)

infoRmation mapping inteRnational

12446089

preventieadviseur - arBeidsgeneesHeer antWerpen

HDp - aRista

12445920

endpoint solution Manager

pauWels consulting

12445950

preventieadviseur - arBeidsgeneesHeer oostvlaanderen

HDp - aRista

12445918

First line support iCt MedeWerKer

tempo-team ZaVentem

12445313

preventieadviseur - arBeidsgeneesHeer Westvlaanderen

HDp - aRista

12445919

HelpdesKMedeWerKer

actief inteRim asse

12445786

iCt appliCation oFFiCer (M/v)

select Human ResouRces

12446261

preventieadviseur-arBeidsgeneesHeer Brussel

HDp - aRista

12445917

inForMation seCurity advisor

smals

12445746

it Consultant M/v

actief inteRim iepeR

12445497

Java developer

at RecRuitment

12445498

hr ManaGeMent (Jr) reCruitMent Consultant turnHout M/v

intelect tuRnHout

12446164

Junior teCHniCal Consultant

pRotime nV

12445401

(senior) reWard Consultant

HuDson

12446015

MoBile developer

RanDstaD pRofessionals

12445482

1 HalFtiJdse MedeWerKer personeelsdienst

polytRa nV

12445301

netWorK / systeM engineer seCurity

fabRicom (gDf sueZ)

12445641

aan de slag als payroll oFFiCer in internationale onderneMing?

select Human ResouRces

12445284

prograM ManageMent analyst

asml

12445812

aCCount Manager engineering

maanDag

12445612

proJeCt Manager BaCK&Middle oFFiCe

tRifinance

12445687

aCCount Manager engineering

maanDag

12445618

proJeCt Manager BanKing&insuranCe

tRifinance

12445648

BranCH Manager lier (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12446007

proJeCt trainer (M/v)

staRt people

12446189

tHe antWeRp inteRnational scHool

sap Fi-iM-ps Consultant - 70K/y - Brussels

blake & paRtneRs

12446232

Business Manager

12445492

sap Fi/Co analyst For a Belgian CoMpany - 50K + Car

blake & paRtneRs

12445530

Business Manager - Brussel

flexibility

12445683

serviCe desK agent

p&V VeRZekeRingen - assuRances

12445337

CoMMerCieel Consulent M/v KortriJK

Daoust HR

12445727

serviCe Manager

telenet

12445258

CoMpensation&BeneFits speCialist voor topspeler!

select Human ResouRces

12446220

soCial Media&Conversation speCialist

Hays sales & maRketing bRussel

12445364

Consulent HoreCa M/v

Daoust HR

12445729

soFtWare support engineer

HuDson

12445289

Consulent industry M/v antWerpen

Daoust HR

12445734

solution data arCHiteCt

colRuyt gRoup

12445773

Consultant/seniorConsultantKeMpenoFFiCe(plaats teWerKstellingisgeel/FlexiBiliteitvereist)(M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12445998

support engineer

Hays gent infoRmation tecHnology

12446273

dienstenCHeQue Consulent M/v gent

Daoust HR

12445728

support HelpdesK Fr /nl H/F

syneRgie inteRim

drietalige Hr Bediende utreCHt (M/v)

select Human ResouRces

12445384

surveyor Binnendienst

agentscHap VooR maRitieme DienstVeRlening en kust (mDk)

FinanCe&Hr oFFiCer

csR euRope

teaM Manager store support

colRuyt gRoup

tester (M/v)

select Human ResouRces

Hr adMinistrator (M/v)

select Human ResouRces

12445985

VolVo caRs gent

Hr adMinistrator Met aMBitie (M/v)

select Human ResouRces

12445923

volvo Car Corporation graduate prograMMe 2013 tHe Future is you

Hr Business partner

p&V VeRZekeRingen - assuRances

12445735

WeB developer

baRco

12445690

Hr Business partner (M/v)

aDecco mouscRon inDustRy

12445805

WorKplaCe arCHiteCt

asml

12445901

Hr Consultant Brussel-CentruM

flexibility

12445682

Hr oFFiCer

unique tecHnicum

12445860

RanDstaD pRofessionals RecRuitment & selection

12445791

12445807 jobpunt VlaanDeRen

12445927 12445711 12445279

RanDstaD belgium

12446350

inGenieurS

12445933

2 eCs-CartograFen

agentscHap VooR maRitieme DienstVeRlening en kust (mDk)

12445550

2nd line support analyst

RanDstaD pRofessionals

jobpunt VlaanDeRen

12445976

12445926

Hr oFFiCer (M/v) BiJ uniQue te Mortsel

unique

Hr verantWoordeliJKe

bRepols

MedeWerKer loondienst

colRuyt gRoup

12445639

autoMation engineer

Hays engineeRing antWeRpen

12446170

MedeWerKer saFety CHange ManageMent - inFraBel (M/v)

nmbs-gRoep

12445551

Business developer speCialiZed in partiCular Food

Hays life sciences WaVRe

12446149

oFFiCe Manager M/v KortriJK

Daoust HR

12445725

Business developer staat op netHeid en Hygiëne

sales talents

12446146

payroll&adMinistration oFFiCer

unique tecHnicum

12445861

Consultant duurZaaM BouWen

aRcaDis belgium nV

12445270

payroll oFFiCer

select Human ResouRces

12445882

Consultant ManageMentsysteMen

insel - ingenieuRsselecties

payroll oFFiCer (M/v)

unique office

12445348

Coordinator industrial engineering

auDi

payroll speCialist

pWc

12445557

CustoMer serviCe engineer

Hays engineeRing antWeRpen

psyCHoloog vorMing&seleCtie (M/v)

socialistiscHe mutualiteiten mutualités socialistes

12445456

deputy teCHniCal Manager

an epc company specialiseD in cooling systems

enginium gRoup

12445481

reCruiter BouW

maanDag

12445621

direCteur teCHniQue des opérations

anonyme

Habeas

12445547

Vectis

12446025 enginium gRoup

12445507 12445935

reCruitMent Consultant Kapellen (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12445997

environMent HealtH and saFety Manager

steRigenics

12445720

reCruitMent Consultant regio West-vlaanderen perFeCt tWeetalig pools/nederlands (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12445405

estiMating engineer

Hays engineeRing antWeRpen

12446169

reCruitMent Manager sint niKlaas M/v

intelect st niklaas

12446163

Field engineering Manager

fabRicom (gDf sueZ)

12445634

sales Consultant - Kantoor leuven (M/v)

impact nV

12445131

Field support engineer (autoMation Field)

expeRis

12445845

senior Consultant

HuDson

12445391

FunCtional saFety engineer (M/F)

xpe engineeRing & ict

12446277

senior Consultant r&s - Brussel

HuDson

12446016

Junior proJeCt Manager geZoCHt Met passie voor staal

manpoWeR

12445830

senior reCruiter

unique tecHnicum

12445862

Junior proJeCtleider eleKtriCiteit

pauWels consulting

12445388

senior reCruitMent Consultant anderleCHt (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12445993

loCatieManager

RanDstaD pRofessionals

12445678

senior reCruitMent Consultant antWerpen (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12445995

MaintenanCe Consultant / reliaBility engineer

egeminplus

12445395

senior reCruitMent Consultant intraMuros vanganseWinKel evergeM (M/v)

aDecco HR inteRn / easy to RecRuit

12446009

MaintenanCe engineer

fabRicom (gDf sueZ)

12445611

ManuFaCturing engineer

cnH Via HuDson

12445310

senior reWard Consultant

select Human ResouRces

12445898

MeeWerKend teCHnisCH Bediende M/v

actief inteRim Westmalle

12445999

teaMleader“Hr Master data Cell”- inFraBel (M/v)

nmbs-gRoep

12445349

MetHode-ingenieur“tools&eQuipMent”

fabRicom (gDf sueZ)

12445650

tiJdeliJKe (+/-6Mnden) Hr oFFiCer (n/F/e) voor internationaal BedriJF te HartJe Bxl!(ldg370018)

secRetaRy plus management suppoRt

12445769

operations Manager

Hays engineeRing antWeRpen

12446024

uitZendConsulent(e) Herentals M/v

actief inteRim lummen

12446014

ploegBaas (M/v)

actief inteRim menen

12445460

uitZendConsulent(e) WaregeM M/v

actief inteRim lummen

12446017

polyvalent teCHnisCH Bediende M/v

actief inteRim iepeR

volvo Car Corporation graduate prograMMe 2013 tHe Future is you

VolVo caRs gent

proCes / proJeCt engineer

anoniem, Regio limbuRg

produCt engineer H/F

expeRis

12445846

produCt engineer speCial textiles a-559

egeminplus

12445526

produCt MarKeting&sales Manager“FloW”

egeminplus

produCt speCialist

DelaVal nV

meRcuRi uRVal

12445709

prograM ManageMent oFFiCe direCtor

epc company specialiseD in cooling toWeRs

enginium gRoup

12445455

proJeCt engineer

socfinco fR

RanDstaD belgium

12446350

ict & internet .net developer

at RecRuitment

12445501

1st line HelpdesKMedeWerKer (M/v)

actief inteRim antWeRpen office

12445483

2 ervaren all-round it speCialisten <Br> e-Bo enterprises-ieper<Br>viaatlantaeexeCutivesearCH

egeminplus

12445632

12445372 ombRelo

12445408

12444963

12446108

Vacature I 11.10.2012

79


Functie

BedrijF

Project engineer BordenBouw

Selectie kantoor

Selectie kantoor

joBid

Functie

BedrijF

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445652

PLoegBAAS (m/V)

ACtIEF IntERIM MEnEn

12445460

Project engineer HVAc

SpIE BElGIUM

12445755

Productie PLAnner

EStéE lAUDER nv OEvEl

12446279

Project LeAder teLecommunicAtie

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445645

ProjectoPVoLger Bouw/metAAL m/V

ACtIEF IntERIM IEpER

12445458

Project mAnAger dAtA StorAge And migrAtion Project

RAnDStAD pROFESSIOnAlS

12445419

ProjectVerAntwoordeLijKe Koffie en wijn

COlRUyt GROUp

12445718

Projectingenieur gVK conStructieS

InSEl - InGEnIEURSSElECtIES

12446032

Senior exPert SoLutionS (ref.4335)

BpOSt

12445112

ProjectLeider

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12445934

SuPPLy cHAin coördinAtor

COlRUyt GROUp

12445716

ProjectLeider (m/V)

ExpERIS

12445591

SuPPLy cHAin exPert

MAnpOwER

12445833

ProjectLeider / tecHniScH teKenAAr

ACtIEF IntERIM IEpER

12445366

SuPPLy cHAin PLAnner

nEUHAUS

ProjectLeider mAcHineBouw (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445502

SuPPLy networK ProceSS officer

RAnDStAD pROFESSIOnAlS

SuPPLy PLAnner

DIxOn & COMpAny

12445268

ProjectLeider wegenBouw

DEnDERMOnDE

teAmLeAder exPeditie

HAyS DEnDERMOnDE lOGIStICS

12445570

ProjectmedewerKer StudieBureAu (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445503

teAmLeAder PLAnning m/V

SElECt HUMAn RESOURCES

12445799

QA SuPerViSor/QP

HAyS lIFE SCIEnCES wAvRE

12445841

tecHnieKer LogiStieK - KLein mAterieeL - BeKiStingen Voor onS mAterieeLPArK BeneLmAt

CFE

12445654

QuALity ASSurAnce mAnAger/medicAL deVice

HAyS lIFE SCIEnCES wAvRE

12446099

tecHniScH AAnKoPer (m/V)

StARt pEOplE

12446341

QuALity engineer

vERtROUwElIjk

12446012

reSeArcH engineer

BARCO

tecHniScH Project AAnKoPer Bij cASe new HoLLAnd in zedeLgem

CASE nEw HOllAnD (CnH)

qIwIE

12445693

SALeS engineer - BuiLding (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

GEnt pURCHASInG & lOGIStICS

12445747

Senior Project mAnAger SoiL&SoiL remediAtion

ROyAl HASkOnInG DHv

HAyS pURCHASInG & lOGIStICS

Senior SALeS engineer LogiSticS (m/f) Huizingen

plUS pROFIlES

Senior Site SuPerintendent / werfLeider / conducteur de cHAntier

AAnnEMER klASSE 8

SerVice engineer

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

SerVice mAnAger BeLux

GUnnEBO

Site inSPector BouwKunde

pAUwElS COnSUltInG

12446251

Site inSPector Low VoLtAge

pAUwElS COnSUltInG

12446248

SneLLe oPStArt (ASSiStent) werfLeider Bouw m/V

ACtIEF IntERIM IEpER

12445471

SoftwAre engineer AutomAtiSAtie (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445490

SurVeyor BinnendienSt

AGEntSCHAp vOOR MARItIEME DIEnStvERlEnInG En kUSt (MDk)

SyStem engineer HArdwAre eLectronicS

HAyS SpECIAlISt RECRUItMEnt

HUDSOn

12445640

12445906 12445489 EnGInIUM GROUp EnGInIUM GROUp MERCURI URvAl

12445510

trAnSPort PLAnner

HUDSOn

joBid

12446028 12445692

12445114

Marketing & coMMunicatie

12445795

Account executiVe zAVentem (m/V)

FIDUCIAl

12446280

12445937

AdVertiSing&BrAnd mAnAger Vtm

vlAAMSE MEDIA MAAtSCHAppIj

12445574

cAmPAign deVeLoPer SeLLigent

DE pERSGROEp pUBlISHInG

12445700

12445925 SODEvA COnSUltInG & DEvElOpMEnt

cAtegory mAnAger

UnIlIn

commerciËeL directeur BeLgie- frAnKrijK– internAtionAAL (m/V)

qUAlIty pARtnER

12445616

communicAtiecoördinAtor P&V

p&v vERZEkERInGEn - ASSURAnCES

12445864

12445927

cuStomer SerVice medewerKer (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445886

InSEl - InGEnIEURSSElECtIES

12445826

digitAL mArKeting mAnAger (m/f)

MICHAEl pAGE

12446192

teAm LeAder

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12445936

e-mAiL coördinAtor

tHOMAS COOk BElGIUM

tecHnicAL SALeS

ACtIEF IntERIM ASSE

12445771

e-mArKeting mAnAger

COnFIDEntIAl

HUDSOn

12445948

tecHnicAL SALeS engineer (m/V) te Huizingen

plUS pROFIlES

12445115

tecHnicAL SALeS/ fiLtrAtion SyStemS

HAyS lIFE SCIEnCES wAvRE

12446107

erVAren SALeS ASSiStAnt

kORtRIjk OFFICE pROFESSIOnAlS

HAyS OFFICE pROFESSIOnAlS

12445414

tecHnicAL SuPerViSor

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12445938

SElECt HUMAn RESOURCES

12446118

eVentS ASSiStAnt witH exPerience of dAtABASeS And mAnAgement of eVent tooLS

EUROpEAn UnIvERSIty ASSOCIAtIOn (EUA)

12446208

tecHniScH ASSiStent (KeuKenS,BAdKAmerS) tecHniScH-commercieeL ingenieur

HAyS

12445012

junior reSeArcH ASSiStAnt met uitSteKende Pc VAArdigHeden te BercHem

SECREtARy plUS MAnAGEMEnt SUppORt

12446157

tecHniScHe AAnKoPer

plUS pROFIlES

12445352

KLAntreLAtieBeHeerder ft of 4/5 m/V

ACtIEF IntERIM IEpER

VerAntwoordeLijKe inStructeur tecHniScHe oPLeidingen (m/V)

AnttEC +

mArKeting mAnAger – Home decorAtion

AnOnIEM

VerAntwoordeLijKe tecHniScHe dienSt

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12446168

mArKeting SPeciALiSt m/f

SElECt HUMAn RESOURCES

12445665

VerKoPer BuitendienSt - VerwArming

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12445134

mArKetingVerAntwoordeLijKe

MERCURI URvAl

12445748

VerKoPer centrALe VerwArming

HAyS EnGInEERInG AntwERpEn

12445117

officer StAtiStiScHe AnALySeS

tOURInG

werfLeider Bouw

ARCADIS BElGIUM nv

12445248

Product SPeciALiSt

DElAvAl nv

werfLeider wAterwAyS,AirPortS,PortS in ooStende (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445486

redActeur (m/V)

F-twEE UItGEvERIj

12445827

werfLeiderS eLeKtriScHe inStALLAtieS (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445500

SALeS AdViSor (m/V) regio mecHeLen

UnIqUE kAM

12445079

werftoezicHter HoogSPAnning

RAnDStAD pROFESSIOnAlS

12445661

SociAL mediA&conVerSAtion SPeciALiSt

HAyS SAlES & MARkEtInG BRUSSEl

12445364

teAmLeAder (m/V)

ACtIEF IntERIM HAllE

12445573

teAmLeAder contAct center wAterVoorzieningen

RAnDStAD

12446023

VerKoPer teLecom (m/V)

SElECt HUMAn RESOURCES

12445888

jOBpUnt vlAAnDEREn

tAlEntFInDER

12445592

juriStiek & notariaat

12446298

12446272

12445361 AltIOR

12445531

12446289 MERCURI URvAl

12445709

1 BeStuurSSecretAriS

GEMEEntE wEZEMBEEk-OppEM

12445929

AdVocAAt ondernemingSrecHt (KortrijK)

lEGAl FORCES

12445663

comPLiAnce exPert (m/V)

GEnERAlI

12445601

erVAren en gedreVen tAx exPert (m/V)

FIDUCIAl

12446282

junior LegAL conSuLtAnt

BRUSSEl lEGAl

HAyS lEGAl

LegAL counSeL

BEFIMMO

lEGAl FORCES

LegAL counSeL

ROBERt HAlF lEGAl

LegAL iP counSeL

AAnKoPer

GEnt pURCHASInG & lOGIStICS

UnIlIn

LegAL mAnAger (it/iP LAw)

BRUSSEl lEGAl

HAyS lEGAl

12445625

erVAren AAnKoPer (nL/eng) gezocHt regio gent!

SECREtARy plUS MAnAGEMEnt SUppORt

12445764

notArieeL juriSt m/V

nOtARIS pHIlIppE DEFAUw

nOtARIAt nOtARIAAt

12445596

exPert metHoden AAnKooP - meLLe

EAnDIS

12446011

notArieeL medewerKer - doSSierBeHeerder (m/V)

nOtARIS vAnHyFtE CHRIStIAn

nOtARIAt nOtARIAAt

12445637

fieLd engineering mAnAger

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445634

office mAnAger AdVocAtenKAntoor HArtje AntwerPen

SuPPLy PLAnner

DIxOn & COMpAny

UnIqUE OFFICE

CASE nEw HOllAnD (CnH)

PArALegAL Bij de gendt AdVocAten

lEGAl ASSISt

tecHniScH Project AAnKoPer Bij cASe new HoLLAnd in zedeLgem

Senior corPorAte LegAL counSeL

BRUSSEl lEGAl

12445620 12445660 12446046 12446214

12446204 12445470 HAyS lEGAl

12445631

logiStiek & diStriButie

PurchaSing & aankooP AAnKooPASSiStent (4/5de)

kORtRIjk OFFICE pROFESSIOnAlS

AAnKooPVerAntwoordeLijKe

HAyS pURCHASInG & lOGIStICS AntwERpEn

functionAL SAfety engineer (m/f)

xpE EnGInEERInG & ICt

junior eArLy StAge deVeLoPment ScientiSt (m/f)

ExpERIS

12445849

r&d mAnAger BAKery ProductS

pURAtOS

12445378

Senior Auditor PHArmAcoVigiLAnce And gcP

xpE pHARMA & SCIEnCE

12445443

SyStem engineer HArdwAre eLectronicS

InSEl - InGEnIEURSSElECtIES

12445826

HAyS DEnDERMOnDE lOGIStICS

BuSineSS AnALySt - SALeS SuPPort euroPe

ROUSSElOt

Buyer -Procurement&fAciLitieS teAmLeAder for mAnPower BeLgium

MAnpOwER

12446154

cHAuffeur c in de VoedingSector

UnIqUE tECHnICUM

12445519

cuStomer SuPPort - exPort officer (m/f)

RAnDStAD

12446022

SaleS

fieLd engineering mAnAger

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445634

(jr) recruitment conSuLtAnt turnHout m/V

IntElECt tURnHOUt

junior inKoPer (m/V)

ADECCO GEnt OFFICE

12445368

junior LogiStieK Bediende m/V

ACtIEF IntERIM wEStMAllE

12445708

AAnKooPASSiStent (4/5de)

kORtRIjk OFFICE pROFESSIOnAlS

LogiStic SuPPort

D’IEtEREn

12445809

AAnKooPVerAntwoordeLijKe

HAyS pURCHASInG & lOGIStICS AntwERpEn

LogiStieK mAnAger (m/V)

MICHAEl pAGE

12445844

metHode-ingenieur“tooLS&eQuiPment”

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445650

PLAnner tooL&eQuiPment zwijndrecHt

FABRICOM (GDF SUEZ)

12445633

12445703

Alle vacatures vind je ook online vacature.com/onlinejobs

12445693

An EpC COMpAny SpECIAlISED In COOlInG SyStEMS

ASSiStent deePSeA PLAnner

12445762

12445268 qIwIE

FvB-FFC COnStRUCtIv

HAyS DEnDERMOnDE lOGIStICS MERCURI URvAl

12445761

dePuty tecHnicAL mAnAger

vERtROUwElIjk

12446264

12445522 HAyS pURCHASInG & lOGIStICS

reSearch & develoPMent

AdminiStrAtief medewerKer imPort

12445567

12445304

AdViSeur StudiedienSt

(junior) inKoPer

HUDSOn

HAyS OFFICE pROFESSIOnAlS

AAnKoPer

GEnt pURCHASInG & lOGIStICS

Account executiVe KAntoormAteriALen

SElECt HUMAn RESOURCES

12445472 EnGInIUM GROUp

12445481 12446277

12446164 HAyS OFFICE pROFESSIOnAlS

12445304 12445522

HAyS pURCHASInG & lOGIStICS

12445761 12445666


Selectie kantoor

Functie

BedrijF

account executive Paratel

VLAAmse mediA mAAtschAppij

account manager

mmb mAchines

account manager

steGmAnn hr sOLutiOns

12445466

account manager b2c,consumer lifestyle,small domestic aPPliances (sda),vlaanderen.

phiLips nV

12445600

account manager belgiË

Archetype VLAAnderen

account manager belgiË - verPakkingen (m/v)

Selectie kantoor

joBid

Functie

BedrijF

12445587

geZocht:shoP assistant centrum brugge m/v

mAnpOwer

12445710

hr sales consultant buitendienst regio antwerPen bij vera interim

VerA interim

intern marktverantwoordelijke uk

ArGOn seLectie

12445484

intern verkooPsadviseur

Actief interim Asse

12446271

internal sales (m/v)

Actief interim hALLe

12445582

12445392

internationaal verkoPer machinebouw (m/v)

Actief interim westmALLe

12445969

michAeL pAGe

12446195

international business develoPer diy (m/v)

michAeL pAGe

12446193

account manager benelux (m/v)

Archetype VLAAnderen

12445302

international sales engineer

ArGOn seLectie

12445404

account manager fmcg non-food oost+west-vl

sALes tALents

12445796

account manager it regio antwerPen

At recruitment

12445491

job alert:ben jij het sales talent in sint lambrechts woluwe?

seLect humAn resOurces

12445892

account manager met technische achtergrond - te Zaventem (m/v)

seLect humAn resOurces

12445868

junior account manager evere (m/v)

Accent jObs fOr peOpLe

12446020

junior account manager insurance

hAys brusseL insurAnce

12445524

account manager Projecten (antwerPen,vlaamsbrabant,limburg)

steenbAkkerij VAnde mOOrteL

12445979

junior broker klantenservice en orderdesk

binckbAnk nV

12445184

accountmanager benelux bij webasto bv

AdVer-OnLine

12445904

junior customer develoPment manager (ref.4382)

bpOst

12445121

administrative sales suPPort (m/v)

uniQue Office

12445515

kbc cliËntenondersteuner infodesk

kbc

12445291

adviseur verkoPer showroom (diest)

seLect humAn resOurces

12446221

key account manager

Archetype VLAAnderen

12444976

adviseur verkoPer showroom (strombeek-bever)

seLect humAn resOurces

12445891

klantendienstmedewerker*nederland* anderlecht

uniQue cALL teAm brusseL

12445520

agent invoicing btc (cbd 3 maanden)

edf Luminus

12445022

klantrelatiebeheerder ft of 4/5 m/v

Actief interim ieper

12445361

agent Payments btb (cbd 6 maanden)

edf Luminus

12445027

local sales consultants

GOudenGids.be

12445053

all-round medewerker te Puurs (369325)

secretAry pLus mAnAGement suppOrt

12445983

medewerker backoffice b2b (cbd 6 maanden)

edf Luminus

12445018

area sales manager rayon antwerPen en limburg

rOckfOn

12445811

medewerker binnendienst (m/v)

hAys Office prOfessiOnALs Antwerpen

12445608

area sales resPonsible

seLect humAn resOurces

12446255

medewerker commerciËle binnendienst(m/v)

Actief interim hALLe

12445571

assistant manager

hAys brusseLs retAiL

12445589

medewerker debiteuren administratie

uniQue Office

12446205

assistant store manager

dAOust knOkke

12445402

medewerker facility helPdesk

stArt peOpLe

12445132

assistant winkelmanager (m/v)

Actief interim hALLe

12445579

medisch afgevaardigde

tiLmAn sA

12445276

autoverkoPer berchem/wilrijk (m/v)

seLect humAn resOurces

12445871

Presales&calculatie medewerker

mAnpOwer

12445838

autoverkoPer mechelen (m/v)

seLect humAn resOurces

12445870

Product manager feed benelux

dixOn & cOmpAny

12445794

baktechnisch vertegenwoordiger belgiË

ALGist bruGGemAn

12445400

Product marketing&sales manager“flow”

eGeminpLus

branch manager lier (m/v)

AdeccO hr intern / eAsy tO recruit

12446007

deLAVAL nV

business analyst - sales suPPort euroPe

rOusseLOt

mercuri urVAL

Product sPecialist

12445703

recruitment manager sint niklaas m/v

inteLect st nikLAAs

business consultant werving&selectie regio antwerPen bij vera interim

VerA interim

Qiwie

12445198

roof hunter b2c

Greensun

business develoPer benelux industriËle comPonenten (m/v)

michAeL pAGe

sales&oPerations manager (m/v)

Archetype VLAAnderen

business develoPer sPecialiZed in Particular food

hAys Life sciences wAVre

12446149

sales advisor

westLeAse

business develoPer staat oP netheid en hygiËne

sALes tALents

12446146

business develoPment manager

mAnpOwer

12445836

steGmAnn hr sOLutiOns

12445475

sales advisor - sales agent (business intelligence tools)

business develoPment manager / civil engineer

rObert wALters

12445163

sales advisor (m/v)

seLect humAn resOurces

12445883

business develoPment manager electrische installaties

uniQue kAm

12445079

sALes tALents

12446144

sales advisor (m/v) regio mechelen sales assistant

pepsicO

12445040

cijfermatig commercieel bediende (m/v) - willebroek

uniQue Office

12445213

sales consultant - kantoor leuven (m/v)

impAct nV

12445131

cijfermatig medewerker Presales (n/f/e/d) te maldegem

bruGGe Office prOfessiOnALs

12445624

sales coördinator (m/v)

stArt peOpLe

12444958

commercial manager

AximA refriGerAtiOn

12445073

sales engineer - building (m/v)

seLect humAn resOurces

12445489

commercieel bediende debiteuren (m/v) - willebroek

uniQue Office

12445212

sales engineer automatiseringsProjecten (m-v)

seLect humAn resOurces

12445623

commercieel bediende duits

mAnpOwer

12445837

sales engineer electricity

sALes tALents

12446141

commercieel bediende in de industrie met leidinggevende skills

uniQue Office

12446026

sales engineer instruments/ chromatografie

hAys Life sciences wAVre

commercieel consulent m/v kortrijk

iLwA keukens

dAOust hr

12445727

sales manager (antwerPen)

commerciËel directeur belgie- frankrijk– internationaal (m/v)

seLect humAn resOurces

12445875

QuALity pArtner

12445616

sales manager (m/v) sales manager tax&accounting software

wOLters kLuwer beLGie

12445062

commercieel marketing bediende | aartselaar

uniQue Office

12445854

commercieel medewerker

fLexibiLity

12445449

commercieel vertegenwoordiger b2b limburgse markt

seLect humAn resOurces

commerciËle binnendienst (m/v)

Andress cOnsuLtinG & pArtners

12446194

hAys Office prOfessiOnALs

joBid 12445832

Qiwie

12445201

12444963 mercuri urVAL

12445709 12446163

tALentfinder

12446128 12445731

Andress cOnsuLtinG & pArtners

12445939

12446106 OnLy sALes jOb

12445324

sales manager/ key account manager trade benelux

tyrOLit

seArch & seLectiOn

12445259

12445924

sales reP./ relatie-adviseur (interieur)architecten& studiebureaus (m/v) (regio oost- en west-vlaanderen)

mOduLAr LiGhtinG instruments

mArtens & brijs

12446336

hAys Office prOfessiOnALs Antwerpen

sales rePresentative food sector

hArVey nAsh

12445630

sales rePresentative regio brussel (m/v)

seLect humAn resOurces

commerciËle binnendienstmedewerker italiË (m/v)

seLect humAn resOurces

12445889

AntALis

commerciËle Productmanager

sales suPPort (nl/fr/eng/d)

sALes tALents

12446140

contactcenter medewerker

hArVey nAsh

12445753

sales suPPort agriculture and direct business

Actief interim zAVentem

12446145

csd coordinator

hArVey nAsh

senior exPert solutions (ref.4335)

bpOst

12445112

customer manager horeca (oost-vlaanderen)

mAkrO

Vectis

12446238

senior sales engineer logistics (m/f) huiZingen

pLus prOfiLes

12445114

customer manager horeca (west-vlaanderen)

mAkrO

Vectis

12446235

shoP manager

dAOust knOkke

12445420

customer service assistant

hAys Gent

shoP manager met buitendienst in leuven

seLect humAn resOurces

12446222

shoP manager met buitendienst in rumst

seLect humAn resOurces

12445893

store director luxury antwerPen

hAys brusseLs retAiL

12445590

store manager krantenwinkel

hAys brusseLs retAiL

12445578

teamcoach (m/v)

stArt peOpLe

12446183

teamleader contact center watervoorZieningen

rAndstAd

12446023

teamleader customer service m/v

hAys Office prOfessiOnALs Antwerpen

12445137

technical sales engineer (m/v) te huiZingen

pLus prOfiLes

12445115

technical sales rePresentative

sALes tALents

12446143

technical sales suPPort

hAys Office prOfessiOnALs dendermOnde

12445386

12445058

technical sales/ filtration systems

hAys Life sciences wAVre

12446107

12445707

12445585 humAn cApitAL internAtiOnAL

12445714 12445305 sALes tALents

12445013

customer service assistant

tiense suikerrAffinAderij

customer service coordinator (m/f)

pAGe persOnneL beLGium

customer service manager

neuhAus

customer service medewerker (m/v) - mechelen

uniQue Office

customer service Professional

Gent Office prOfessiOnALs

customer suPPort - exPort officer (m/f)

rAndstAd

customer suPPort coordinator italiaanse/franse markt

Gent Office prOfessiOnALs

digital telesales consultants (mogelijkheid tot home office!)

GOudenGids.be

ervaren sales assistant

kOrtrijk Office prOfessiOnALs

hAys Office prOfessiOnALs

12445414

technisch account manager - regio antwerPen (m/v)

Actief interim Antwerpen Office

12446287

exPort manager

AnOniem

ALtiOr

12446249

technisch adviseur sanitair-verwarming (m/v) regio aarschot

seLect humAn resOurces

12446223

exPort manager

wienerberGer nV

12445441

technisch commercieel bediende (m/v)

Actief interim hALLe

12445580

financial Planning coördinator regio limburg

OptimA

12445911

technisch commercieel bediende (m/v)

Actief interim westmALLe

12445970

floor manager

dAOust knOkke

12445406

technisch commercieel bediende m/v

uniQue Office

12445377

front desk medewerker (sint-lambrechts-woluwe)

mAnpOwer

12445839

technisch commercieel binnendienst medewerker

Actief interim Asse

12446256

gedreven sales assistant (nl/eng/sP) binnen bloeiende sector (ronse)

secretAry pLus mAnAGement suppOrt

12446102

technisch commercieel buitendienstmedewerker (m/v)

uniQue Office

12444965

12445873

technisch commercieel ingenieur cement

hAys sALes & mArketinG wAVre

12445047

12445874

technisch vertegenwoordiger investeringsgoederen (m/v)

seLect humAn resOurces

12445954

gerant(e) exclusieve design tuinmeubelen antwerPen (m/v) gerant(e)/ shoPmanager exclusieve design tuinmeubelen - antwerPen m/v

seLect humAn resOurces seLect humAn resOurces

12446209 12445604

hudsOn

12446265 12445376

hAys Office prOfessiOnALs

12446019

hAys Office prOfessiOnALs

12446018

12446022

Vacature I 11.10.2012

81


Functie

BedrijF

Technisch-commercieel ingenieur

Hays

Technische AccounT mAnAger meT coördinerende vAArdigheden TeKenAAr meT grAFische inTeresse - regio deinZe

Selectie kantoor

Selectie kantoor

joBid

Functie

BedrijF

12445012

ProjecT leAder PiPing&mechAnicAl

faBricoM (Gdf sueZ)

sales TalenTs

12446136

ProjecT leAder TelecommunicATie

faBricoM (Gdf sueZ)

Manpower

12445824

ProjecT mAnAger

ZavenTeM

Tele-PArTner AccounT mAnAger services m/F

adecco recruiTMenT & selecTion Brussel

12445068

ProjecT mAnAger m/v

acTief inTeriM BorneM

12445370

TelenT ZoeKT sAles Advisor voor mechelen

unique call TeaM leuven

12445331

ProjecT mAnAger PhArmA

randsTad professionals

12445977

TelePhone AccounTmAnAger (nl/Fr)

anTalis

ProjecT mAnAger PiPing&mechAnicAl

faBricoM (Gdf sueZ)

12445610

ProjecTingenieur

Manpower

12445823

ToonZAAlAdviseur / inTerne sAles

sTeenBakkerij vande MoorTel

12445978

ProjecTingenieur gvK consTrucTies

insel - inGenieursselecTies

12446032

ToonZAAlverKoPer KeuKens

Hays korTrijk consTrucTion

12445563

ProjecTleider

Hays enGineerinG anTwerpen

12445934

verKooPAdviseur – verKoPer (PArTiculieren)

winsol Group

12446296

ProjecTleider / Technisch TeKenAAr

acTief inTeriM ieper

12445366

verKooPsmedewerKer AuTogArAge (m/v)

acTief inTeriM anTwerpen office

12446302

ProjecTleider mAchineBouw (m/v)

selecT HuMan resources

12445502

verKoPer - ronse m/v

daousT korTrijk

12445422

ProjecTleider TelecommunicATie (m/v) in desTeldonK

selecT HuMan resources

ProjecTleider wegenBouw

denderMonde

QA AssisTAnT

Hays life sciences wavre

QuAliTY&iso coordinATor

Beaulieu inTernaTional Group

QuAliTY AssurAnce mAnAger/medicAl device

Hays life sciences wavre

QuAliTY engineer

verTrouwelijk

Hudson

12446012

senior ProjecT mAnAger soil&soil remediATion

royal HaskoninG dHv

enGiniuM Group

12445510

senior ProjecT mAnAgers inTernATionAl oPerATions

faBricoM (Gdf sueZ)

service engineer

Hays enGineerinG anTwerpen

sales TalenTs

profile Group

only sales joB

12445005

joBid 12445607 12445645

Hays specialisT recruiTMenT

12445671

12445487 Hays specialisT recruiTMenT

12445640

verKoPer (lATem)

ilwa

verKoPer BuiTendiensT - verwArming

Hays enGineerinG anTwerpen

verKoPer cenTrAle verwArming

Hays enGineerinG anTwerpen

verKoPer diKsmuide

ilwa

verKoPer meT doorgroeiPoTenTieel (m/v)

acTief inTeriM Halle

verTegenwoordiger B2c (m/v)

acTief inTeriM Halle

12445572

verTegenwoordiger België

consellT

12445813

verTegenwoordiger Bouw

sales TalenTs

12445801

verTegenwoordiger meT ervAring in indusTrieBouw

sales TalenTs

12446142

service mAnAger Belux

GunneBo

Mercuri urval

12445700

verTegenwoordiger nederlAnd (m/v)

selecT HuMan resources

12445869

service TechnieKer Bij dK renTAl voor luiK

dk renTal

qiwie

12445910

verTegenwoordiger wijnen

sales TalenTs

12445002

service TechnieKer Kennis Plc (m/v)

acTief inTeriM wesTMalle

12445971

verTegenwoordiger/sAles mAnAger

Greensun

12446153

siTe insPecTor BouwKunde

pauwels consulTinG

12446251

winKelmedewerKer

Hays Brussels reTail

12445576

siTe insPecTor low volTAge

pauwels consulTinG

12446248

Young ProFessionAl

Brussels airlines

12445984

siTe suPervisor PiPing&mechAnicAl

faBricoM (Gdf sueZ)

12445629

snelle oPsTArT (AssisTenT) werFleider Bouw m/v

acTief inTeriM ieper

12445471

sToringZoeKer/serviceTechnieKer (m/v)

selecT HuMan resources

suPPlY chAin PlAnner

neuHaus

sYsTem engineer hArdwAre elecTronics

insel - inGenieursselecTies

TeAm leAder

Hays enGineerinG anTwerpen

TeAmleAder ProducTie 2 - Ploegen

alpro

12445328 12445134 12445117

only sales joB

12445330 12445575

TalenTfinder

techniek & Productie APPlicATion develoPmenT engineer AT sABic

adver-online

12446259 Hays consTrucTion

12445778 TalenTfinder

12445295 12446099

12445653 12445937

12445955 Hudson

12446028 12445826

AssisTenT cAlculATor

korTrijk consTrucTion

AssisTenT onderhoudsverAnTwoordelijKe

Brussel-enerGie cvBa

12445565

AuTomATion engineer

Hays enGineerinG anTwerpen

12446170

BouwcoördinATor sPAr reTAil

colruyT Group

12445627

BrigAdiers PiPing&mechAnicAl

faBricoM (Gdf sueZ)

12445644

TechnicAl sAles suPPorT

Hays office professionals denderMonde

12445386

cAlculATor

ZavenTeM

Hays specialisT recruiTMenT

12445619

TechnicAl suPervisor

Hays enGineerinG anTwerpen

12445938

cAlculATor - ToP BouwBedrijF

korTrijk consTrucTion

Hays consTrucTion

12445558

TechnieKer

acTief inTeriM asse

12445421

TechnieKer

selecT HuMan resources

12445956

consulTAnT duurZAAm Bouwen

arcadis BelGiuM nv

12445270

TechnieKer eleKTromechAnicA (m/v)

unique office

12445521

consulTAnT mAnAgemenTsYsTemen

insel - inGenieursselecTies

12446025

Technisch AssisTenT (KeuKens,BAdKAmers)

selecT HuMan resources

12446118

coordinATor indusTriAl engineering

audi

12445507

Technisch commercieel ingenieur cemenT

Hays sales & MarkeTinG wavre

cusTomer service engineer

Hays enGineerinG anTwerpen

12445935

Technisch ProjecT AAnKoPer Bij cAse new hollAnd in Zedelgem

case new Holland (cnH)

e&i suPervisor

Tiense suikerraffinaderij

12445398

Technisch TeKenAAr BurgerlijKe BouwKunde voor regio Brussel - inFrABel (m/v)

nMBs-Groep

12445293

eleKTricien

acTief inTeriM korTrijk

12446278

plus profiles

12445352

eleKTrisch onTwerPTeKenAAr (m/v)

Technische AAnKoPer

selecT HuMan resources

12445505

acTief inTeriM wesTMalle

12445996

environmenT heAlTh And sAFeTY mAnAger

TeKenAAr - werKvoorBereider m/v

sTeriGenics

12445720

Hays korTrijk consTrucTion

12445563

ervAren TechnieKer voor regio AnTwerPen (m/v)

ToonZAAlverKoPer KeuKens

selecT HuMan resources

12445872

esTimATing engineer

Hays enGineerinG anTwerpen

12446169

verAnTwoordelijKe insTrucTeur Technische oPleidingen (m/v)

anTTec +

FAciliTies engineer

Hays enGineerinG & TecHnoloGy ZavenTeM

12446203

verAnTwoordelijKe Technische diensT

Hays enGineerinG anTwerpen

12446168

Field service engineer – medicAl devices/ rAdioTherAPY

verKoPer BuiTendiensT - verwArming

Hays enGineerinG anTwerpen

12445134

Hays life sciences wavre

12446105

verKoPer cenTrAle verwArming

Hays enGineerinG anTwerpen

12445117

Field service TechnieKer regio vlAAnderen

selecT HuMan resources

12445896

werFleider Bouw

arcadis BelGiuM nv

12445248

hAndige Technisch coördinATor regio geel

selecT HuMan resources

12445285

werFleider PiPing m/v

acTief inTeriM BorneM

12445477

insTrumenTTechnieKer (m/v)

ToTal raffinaderij anTwerpen

12446239

selecT HuMan resources

12445485

junior mechAnicAl engineer

randsTad professionals

12445697

werFleider wATerwAYs,AirPorTs,PorTs in AnTwerPen (m/v)

junior TechnicAl consulTAnT

proTiMe nv

12445401

werFleider wATerwAYs,AirPorTs,PorTs in oosTende (m/v)

selecT HuMan resources

12445486

logisTieK TrAinee (m/v)

paGe personnel BelGiuM

12445274

werFleider wegenis- en rioleringswerKen

Hays korTrijk consTrucTion

12445562

mAinTenAnce consulTAnT / reliABiliTY engineer

eGeMinplus

12445395

werFleiders eleKTrische insTAllATies (m/v)

selecT HuMan resources

12445500

mAnuFAcTuring engineer

cnH via Hudson

12445310

mécAnicien (h/F)

selecT HuMan resources

12445413

WetenSchaPPelijk onderzoek

mechAnieKer - wommelgem

unique TecHnicuM

12445266

Adviseur sTudiediensT

fvB-ffc consTrucTiv

onderhoudseleKTricien (m/v)

acTief inTeriM Genk

12445430

QA suPervisor/QP

Hays life sciences wavre

12445841

oPerATions mAnAger

Hays enGineerinG anTwerpen

12446024

senior AudiTor PhArmAcovigilAnce And gcP

Xpe pHarMa & science

12445443

oPerATions mAnAger

verTrouwelijk

12446031

senior sTATisTiciAn

pauwels consulTinG

12445390

PiPing designer

randsTad professionals

12445768

PloegBAAs (m/v)

acTief inTeriM Menen

12445460

PolYvAlenT Technisch Bediende m/v

acTief inTeriM ieper

12445372

PrevenTie Adviseur niveAu 2 - regio AnTwerPen

selecT HuMan resources

12446224

PrevenTieAdviseur

roGer and roGer

enGiniuM Group HuMan capiTal inTernaTional

Hudson

12445559

andress consulTinG & parTners

12445942

oMBrelo

12445408

Proces / ProjecT engineer

anonieM, reGio liMBurG

ProcesoPerATor (m/v)

ToTal raffinaderij anTwerpen

12446240

ProducTie PlAnner

esTée lauder nv oevel

12446279

ProducTieverAnTwoordelijKe (m/v)

acTief inTeriM diesT

12446270

ProducTion mAnAger (m/v)

aGc Glass

12445272

ProFileerder

unique TecHnicuM

ProgrAm mAnAgemenT oFFice direcTor

epc coMpany specialised in coolinG Towers

ProjecT engineer BordenBouw

faBricoM (Gdf sueZ)

12445652

ProjecT engineer hvAc

spie BelGiuM

12445755

ProjecT leAder AArTselAAr

faBricoM (Gdf sueZ)

12445642

12445344 enGiniuM Group

12445455

Alle vacatures vind je ook online vacature.com/onlinejobs

12445936 randsTad professionals recruiTMenT& selecTion

12445726

12445047 qiwie

TalenTfinder

12445693

12445592

12445472

andere FunctieS dAKwerKer

acTief inTeriM korTrijk

12445751

energiedesKundige

randsTad Green professionals

12445496

gedreven en Business minded consulTAnT (m/F)

MicHael paGe

12445656

Qesh mAnAger (m/F)

MicHael paGe

12445651

TeAmverAnTwoordelijKe generAl ledger

colruyT Group

12446331

TreAsurY mAnAger

Barco

12445905


163_GPV1QU_20121110_VAM01_00.qxp_Opmaak 1 06/11/12 13:49 Page163

Provincie Limburg hier groeien ideeën

deskundige ICT – PLOT contractuele wervingsreserve op niveau B (momenteel 1 functie vacant)

Als deskundige ICT zorg je voor de informaticavoorziening van de politieschool, brandweerschool en school geneeskundige hulp (PLOT) en ontwikkel je nieuwe (digitale) dienstverlening, media-educatie en sta je in voor de gebruikersondersteuning. Toelatingsvoorwaarden: bachelordiploma of gelijkgesteld. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 273 en maximum € 3 830.

hoofddeskundige operationeel beheer FMIS contractuele wervingsreserve op niveau B4-B5 (momenteel 1 functie vacant)

Als hoofddeskundige operationeel beheer FMIS ondersteun je technisch en inhoudelijk het facilitair management informatie systeem (FMIS). Deze toepassing automatiseert de facilitaire dienstverlening van het bestuur, o.a. d.m.v. een servicedesk, patrimoniumbeheer-, gebouwenbeheer- en inventarismodule. Toelatingsvoorwaarden: bachelordiploma en min. 3 jaar relevante ervaring. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 838 en maximum € 4 270.

hoofddeskundige vernieuwingen ICT contractuele wervingsreserve op niveau B4-B5 (momenteel 1 functie vacant)

Als hoofdverantwoordelijke vernieuwingen ICT geef je vorm aan een hedendaagse ICT-infrastructuur door het begeleiden en implementeren van de geplande IT-gerelateerde vernieuwingen. Toelatingsvoorwaarden: bachelordiploma en min. 3 jaar relevante ervaring. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 838 en maximum € 4 270.

deskundige preventief en correctief onderhoud patrimonium contractuele wervingsreserve op niveau B (momenteel 1 functie vacant)

Als deskundige technische installaties volg je het onderhoud m.b.t. technische installaties en faciliteiten van de provinciale gebouwen administratief en organisatorisch op. Toelatingsvoorwaarden: bachelordiploma of gelijkgesteld. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 273 en maximum € 3 830.

www.limburg.be/vacatures #limburgbevacatures

procesmanager ICT

contractuele wervingsreserve op niveau A (momenteel 1 functie vacant) Als procesmanager ontwerp en ondersteun je ICT-processen binnen het bestuur in het kader van dienstgerichte en efficiënte/effectieve dienstverlening. Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma of gelijkgesteld. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 871 en maximum € 4 756.

manager vernieuwingen ICT contractuele wervingsreserve op niveau A (momenteel 1 functie vacant)

Als manager vernieuwingen bedenk, plan en begeleid je vernieuwingstrajecten binnen het ICT-domein en draag je er zorg voor dat ze succesvol verlopen. Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma of gelijkgesteld. Brutomaandloon: tussen minimum € 2 871 en maximum € 4 756.

Solliciteren kan tot uiterlijk 12 november 2012 bij de Directie HRM, Afdeling Loopbaanbegeleiding, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt, vacatures@limburg.be. Surf naar www.limburg.be/vacatures voor meer informatie over de functie en over de selectieprocedure of neem contact op met Rebecca Huysmans, vacatures@limburg.be, tel. 011 23 78 37.

“De vrijheid die ik krijg om nieuwe acties te bedenken en om bestaande mogelijkheden te verbeteren, dat maakt mijn job boeiend!” Michael, verantwoordelijke dienst GIS en Ontwikkeling, Afdeling ICT

Ontdek jouw job bij provincie Limburg! Wil je samenwerken met toffe collega’s? Sta je met plezier Limburgers te woord? Wil je groeien in je functie? Wil je een stempel drukken op Limburg? Dan is werken bij de provincie Limburg of één van haar instellingen zeker iets voor jou. Bij de provincie Limburg selecteren we op basis van je competenties. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van je leeftijd, je geslacht, je etnische afkomst, je geloof, je handicap of je nationaliteit.

provincie Limburg Universiteitslaan 1 3500 Hasselt, BE

163

limburg.be/vacatures VACATURE BREAK ZOMER 2011


164_GPV1QU_20121110_VAM01_00.qxp_Opmaak 1 06/11/12 13:50 Page164

Delen

menselijke waarden & werksfeer

« Een professioneel leven waarbij ik waarden als loyaliteit, solidariteit, en team spirit niet kan delen met mijn collega’s, dat kan ik me niet inbeelden. »

15 september via Birdy Inge Baene

Zin om een werkgever te ontdekken die aandacht heeft voor zijn medewerkers? Ontdek de wereld van de verzekeringen vanuit de P&V Groep door te surfen naar www.eentoffejob.be

164

VACATURE BREAK ZOMER 2011

Wedden dat je zin krijgt in verzekeringen?

De magie van de diplomatie  

Weinig sectoren waarover zoveel clichés bestaan als de diplomatie. Een even onbekende als fascinerende wereld, ergens in de schemerzone tus...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you