Page 1

TAIKINA-

LEIVONNAN

TAIKAA Tuoreita ideoita tarjontaan


JÄTÄ OMA

KÄDEN-

JÄLKESI

Houkuttele asiakkaat tuoreen leivän tuoksulla ja omalla erottuvalla tyylilläsi VAASAN taikinaleivontatuotteiden avulla kuka tahansa voi olla mestarileipuri, sillä alan parhaat ammattilaiset ovat suunnitelleet taikinamme käyttöösi. Muutaman helpon vaiheen jälkeen voit loihtia taikinatuotteista lämpimäisiä piristämään perustarjontaasi tai valmistaa vaikka koko valikoimasi niistä – aina kustannustehokkaasti. VAASAN taikinatuotteilla erotut lähikilpailijoista tuoreella, uniikilla tarjonnalla ja hurmaat asiakkaasi vastapaistetun leivän tuoksulla. Tutustu seuraavien sivujen vinkkeihimme ja tartu taikinaan! Voit aina kysyä lisätietoja ja apua myös omalta VAASAN-edustajaltasi.

Taikinaleivont a tarjoaa:

Tuoreudella erottuvuutta ja tyytyväisiä asiakkaita ”Taikinaleivonnan rooli myymälässämme on noussut hyvin tärkeäksi: sen avulla erotumme muista alueen myymälöistä ja asiakkaat tietävät tulla meille tuoreen leivän perässä. Taikinoiden käyttöönotossa meillä ei ollut ongelmia, sillä niiden käyttö on varsin helppoa ja nopeaa. Ja tuotteista tulee aina tasalaatuisia. Paistamme taikinatuotteitamme useita kertoja päivässä, sillä perinteisesti lämmin leipä myy erittäin hyvin. Panostamme tuoreuden lisäksi monipuoliseen valikoimaan, vaihtoehtoja kun VAASAN taikinoista löytyy. Leipien lisäksi valmistamme sämpylöitä ja erilaisia kierteitä, jotka ovatkin muodostuneet omaksi erikoisuudeksemme. Asiakkaiden suosikkeja ovat kääretorttumaisella mekaniikalla valmistamamme kinkku-juusto- ja tonnikalakierteet, tummalla tai vaalealla taikinalla. Kaiken kaikkiaan olemme saaneet taikinatuotteistamme paljon hyvää palautetta. Asiakkaat arvostavat niiden tuoreutta, muhevuutta ja herkullista makua.”

Taikinatuotteilla laatua ja vaihtelua tarjontaan

• Erottuvuutta • Vaihtelua tarjontaa n • Leivonnan helppo utta • Kustannustehokku utta • Kilpailuetua

”VAASAN taikinoista tekemämme tuoretuotteet ovat tärkeä osa lounas- ja edustustarjoiluja sekä kahvilavitriinin valikoimaa. Taikinatuotteet ovat suurimmassa osassa toimipaikkojamme käytössä päivittäin, sillä näin parannamme palveluidemme laatua ja tarjoamme herkullista vaihtelevuutta asiakkaille.

Terhi Paldan, tuotesuunnittelija, ISS Palvelut

2

Ulla Hyypiä, tiimipäällikkö, K-citymarket Pilkko

Taikinoiden käyttöönotto sujui vaivattomasti: enemmistössä toimipaikkojamme taikinat myivät itsensä heti läpi makunsa, laatunsa ja monimuotoisuutensa vuoksi. Henkilöstö otti taikinat myös avosylin vastaan, sillä niitä on helppo käyttää ja lopputulos onnistuu aina, jos vain noudattaa valmistuksen vaiheita. Yksinkertaista ja palkitsevaa! Lounastarjoiluissa hittierikoisuuksiamme ovat kreikkalaisesta ja italialaisesta leipätaikinasta erilaisiin muotoihin leivotut ja siemenin koristellut lounasleipäherkut. Edustuspuolella suosikkeja ovat fetapuustit, yrttigrissinit ja näkkileipä. Kaiken kaikkiaan asiakkaamme ovat hyvin tyytyväisiä VAASAN taikinoiden tultua osaksi tarjoiluamme. Leipäpöytämme taso on noussut huomattavasti – ja mikäs sen huumaavampaa kuin vastaleivotun leivän tuoksu lounasravintolaan astuessa! Meillä leivotaan ja sen tietävät kaikki.”

3


HELPPOA JA

KÄTEVÄÄ

Selkeät työvaiheet takaavat onnistumisen Taikinoiden taikomisessa herkulliseksi leiväksi on kaksi vaihtoehtoista valmistusprosessia, joista voit valita sinulle sopivimman tavan. Kaikki vaiheet ovat yksinkertaisia eivätkä vie paljon aikaasi.

Valmistustapa A Päivä 1: • Ota taikinat aamulla sulamaan pelleille huoneenlämpöön n. 2–3 tunniksi. Peitä taikinat muovilla, kelmulla tai pinnavaunuhupulla. Kuvat 1 ja 2. • Kun taikinat ovat sulaneet huoneenlämmössä, muotoile ja/tai koristele makusi mukaan. Kuvat 3 ja 4. • Peitä muotoillut ja koristellut taikinat jälleen ja siirrä ne kylmiöön (2–6°C) nousemaan.

Päivä 2: • Halutessasi voit jauhottaa ja/tai viillottaa nousseet taikinat. Paista ohjeen mukaan. Voilà! Kuvat 5 ja 6. 1

2

3

4

5

6

Valmistustapa B Päivä 1: • Ota taikinat sulamaan pelleille kylmiöön (0–4°C). Peitä ne muovilla, kelmulla tai pinnavaunuhupulla. Kuvat 1 ja 2.

Päivä 2: • Muotoile ja/tai koristele makusi mukaan. Siirrä taikinat takaisin kylmiöön (0–4°C) nousemaan peitettyinä. Kuvat 3 ja 4.

Päivä 3: • Jauhota ja/tai viillota nousseet taikinat. Paista. Valmis! Kuvat 5 ja 6.

4 4

HUOM!

a leipiä n. 180 °C • Paista kokonaisi 30–35 min. . 200°C n. 15–17 min • Paista sämpylöitä 15–20 sek, • Käytä höyrytystä nissa jos mahdollista uu aan lämpötilaa uk • Säädä tarpeen m – älä paistoaikaa!

ot suuhun h u ja e n e m i Tässä e

inen – taio vaikka sella an tavaramerkkisi om taa an da ja luo it aa vo pe a no , Koristelull on helppoa aan olla nähty! Se leipä, jota ei kosk n. äö ulkon leivälle ilmeikkään löitä, isia leipiä, sämpy lmistat monia erila a! va ss ta iva as va kin ja tai sa ta as • Samas pakastetil cciaa – ja säästät patonkeja ja foca kinan pinnalle. nostatetun leipätai än dä teh s tu ikuvitusta. llo veitsen sekä miel • Jauhotus ja vii sihdin ja terävän ho jau in va t ö! tse ytt Tarvi ojen kä ahdollinen sabluun Huomioi myös m ut taikina ennen löitä, leikkaa sulan py m sä aa ist lm löitä tai 16 osaan • Jos haluat va saadaksesi sämpy n aa os 8 sta tu nosta ämpylöitä. saadaksesi kates

5


LTEÄLMTILÄ YHL LÄ DIS Y

Kaksivärinen patonki

1. Leikkaa sulaneet taikinat pitkittäin halki.

2. Yhdistä tumma ja vaalea taikina.

3. Venytä taikina pellin mittaiseksi ja pyöräytä kierteelle.

4. Nostata

hoilla ja viilloilla. Paista. 5. Koristele nousseet leivät jauhoilla

Taikinaa on lais ta siinä kahden

6

– saat mmaa ja vaaleaa kinaa – vaikka tu tai a ht ka ä äll Yhdistäm piä. iä ja herkullisia lei riset loihdittua näyttäv ti solmimalla erivä nimensä mukaises t n tee ne n en , ivä en ule ke lm jäl • So sen keskenään sulatuk taikinat solmuun nostatusta. taikinan osiin ja aamalla sulaneen kk a lei t vo lei in ss • Kran nen nostatusta, jok llille ympyrään en asettamalla ne pe risenä. ta toinen pala eri vä en patongin, mut t kuten kaksiväris tee ” on ja uk ud hin loi iru • “Shakk ätaikina pa leikkaa yhdistelm ennen nostatusta . ävää! asettele muotoon Näppärää ja näytt

lotus, Sabluuna, hil i muu ro uhe ja mon

iksi. Tähtiä ileipiä myyntihite hdit tuoreita kaus loi a ! ull en av se an iäi äs un pä • Sablu noitia jouluun, pupuja ja ja lumihiutaleita päri vuoden: kauli ikki valmistaa ym os su va tu ais m • Focaccia on mausta ja paista. ohueksi, nostata, a kin tai u ett lat su ristelu on helppoa lä ja hiutaleilla ko eil les , illä en m sulaneet taikinat • Sie keen. n nostatusta kasta än nostatuksen jäl peruskauraa. Enne dä teh eeseen. Viillotus uh ro si aa m lua ha

7


VAASAN Food Service -myynti: Pääkaupunkiseutu, Länsi-Uusimaa Päijät-Häme, Kymenlaakso Länsi-Suomi, Pirkanmaa Keski- ja Itä-Suomi Pohjois-Suomi

Arvi Hägglund 040 589 0487 Merja Pakkanen 0400 823 642 Reijo Vainionpää 040 741 3287 Ella Pesonen 040 741 3427 Timo Haapala 0400 585 619

Avainasiakaspäällikkö Avainasiakaspäällikkö

Pia Teir 040 149 8080 Susanna Koroma-Nyström 0400 982 569

Myyntijohtaja

Sami Lehtonen 040 523 6900

VAASAN Myymäläleivonta -myynti: Asiakkuuspäällikkö Asiakkuuspäällikkö Kehityspäällikkö

Anita Laine-Manninen 040 0406761 Kirsi Sairanen 040 0745762 Johanna Meritalo 0400 526990

VAASAN Oy, PL 250 (Nuijalantie 13), 02631 Espoo • p. 0204 46 111 • fax 0204 46 110 Kuluttajapalvelu p. 0800 125 125 • www.vaasanfoodservice.fi • www.vaasan.com

VAASAN taikinaleivonnan esite  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you