Page 1

SABADELL · BARBERÀ DEL VALLÈS · CERDANYOLA

SETEMBRE 2011 / NÚM.5

Restaurants a Sabadell

5.000 exemplars

mensuals

Què has fet aquest estiu? explica’ns les teves vac

magazine mensual gratuït

AQUEST MES TORNEM A LA RUTINA...

Ja estàs preparat, o tens el sindrome post-vacacional?

Bona Festa Major i bona Diada!

ances!


2


núm. 5

Editorial Staff núm. 1

núm. 2

SABADELL

· BARBERÀ

DEL VALLÈ

S · CERD ANYOLA SETEMBRE

5.000 exemplars

mensuals

núm. 3

Què has fet aquest estiu?

AQUEST

explica’ns les teves

mensual gratuït

MES TOR NEM A LA RUT

INA... Ja està s prepara o tens t, el sind rome post-va cacion al?

magazine

2011 / NÚM.

Restaurants a Sabadell

Bona Festa i bona DiaMajor da!

núm. 4

vacances!

Director de redacció: Javier Arenas Director Comercial: I. M. Notario Col·laboradors: Esther Lozano Mónica López Sara Frias Disseny: Refresca’m Comunicació www.refrescam.es Maquetació: Laia Pampalona Impressió: Gràfiques Anman del Vallès Encuadernació: Espejo Gímenez Departament comercial: T. 625 42 57 41

5

Què has fet aquest estiu?

Eix verd entre Barberà del Vallès i Sabadell, amb tot un recorregut per practicar esport, per fer una xerradeta als seus bancs sota l’ombra, per jugar als parcs, per fer una passejada i sobretot, per gaudir d’una bona estona.

· Viatges, allotjaments, hotels amb encant, restauració de la comarca, ... · Publicitat de les botigues de la comarca més exclusives, les més innovadores, les tradicionals, ... · Tot allò relacionat amb la llar, parament, com aconseguir comprar-vendre el teu pis, una casa, decoració, immobles, reformes, ... · Com posar-te guap@ amb les tendències d’última moda, consells, perruqueries, estètiques, gyms, ... · On sortir de copes, lounge clubs, cockteleries, discoteques, pubs, ... · Menus diaris, sopars exclusius, cuina exclusiva, contemporània i del món, ...

Volem oferir-te solucions de qualitat, creatives, rendibles i eficaces per a comunicar idees, promocionar productes, construir imatge per als teus clients.

Acabant l’estiu i començant la davallada del temps que ens queda per gaudir de les vacances, en el cas de haver-les tingut. I comencem a fer balanç Que havíem preparat per aquest estiu? Paloma 39 anys, de Ba rbe “Este verano rà del Vallès he pueblo, en To ido a mi ledo, a las fiestas. A est ar co y reencontra n la familia amigos de ha rme con los con toda la iluce 15 años, y sió Populares, n. Juegos vaquillas, piscin encierro de a... Hasta he bailado la danz a del vientre. ”

Volem oferir-te una guia de referència de la comarca del Vallès Occidental, una guia dinàmica i única on podràs consultar:

A partir d’ara ja no podràs sortir sense el teu VA-YES!

explica’ns les teves vacances!

Estiu a la ciutat I un lloc de màxima afluència aquests dies d’estiu, per aquelles persones que encara no han marxat, les que ja han tornat de les seves vacances, o bé, aquelles que s’han quedat aquest any a casa, ha estat el Parc Central del Vallès.

Benvinguts al món de Va-Yes!

Antonio y de Barberà de Julia “Un verano l Vallès nuestra hija. fantástico con a la Costa Br Hemos ido tomado el so ava. Hemos en Platja d’A l y buceado hemos ido a ro. También Aqualeón”

Va-Yes! no comparteix necessàriament les opinions que apareixen publicades a la revista

T’oferim la publicació del teu propi reportatge, assessorament publicitari, disseny de qualitat, expositors per al teu comerç i distribució mensual selectiva i controlada de Va-Yes. Ara ja no tens excusa per no ser conegut,Va-Yes és el teu nou aparador. Segueix-nos al Facebook!

3


Agenda Sabadell L’Espai Cultura Unnim Caixa Sabadell inicia una nova proposta familiar: el Festival ReC (Relats Compartits d’Última Generació) que suma la programació d’espectacles i la realització de les càpsules animades, tallers familiars d’animació amb la tècnica de l’stop motion. Cada mes, un diumenge al matí, us proposem descobrir espectacles que combinen l’oralitat - de la més tradicional a la més moderna- amb altres pràctiques culturals i especialment l’ús de les noves tecnologies. Tots ells ens explicaran o redescobriran relats, músiques i cançons populars o contemporànies o fins i tot ens permetran experimentar noves sensacions a partir de nous formats escènics això si, sense perdre el valor del conte que des de temps immemorials ens acompanya universalment.

Tots els espectacles són a càrrec d’artistes i professionals de diferents disciplines, narradors, músics, artistes plàstics... que junts i en complicitat ens ofereixen les seves especials visions. A banda de la programació d’espectacles innovadors, el Festival ReC també realitzarà les càpsules animades, diferents tallers familiars en què podreu crear petits curtmetratges d’animació amb la tècnica de l’stop motion, la mateixa que s’utilitza, per exemple, en els dibuixos animats fets amb figures de plastilina. En aquest cas, els actors sereu vosaltres i lograrem efectes impossibles, com fer-vos aparèixer i desaparèixer de darrera d’un objecte com per art de màgia. Una proposta que ben segur engrescarà a tot la família! Us animeu?

Càpsules animades

Voleu inventar-vos un petit curtmetratge d’animació amb la tècnica de stop motion? Serà un taller per a que participi tota la família... des del nadó a l’avi o l’àvia tothom pot participar en la creació d’aquest curts que es projectaran abans de començar l’espectacle del Festival ReC! d’aquell mateix mes i es podran veure també al web de l’Espai Cultura Unnim Caixa Sabadell. Tria el dia que et vagi millor i inscriu-te! 8 d’octubre, 12 de novembre i 3 de desembre Horari: d’11.00h a 13.30h A cada taller pot participar un màxim de 16 persones Preu: 1 € per persona 4

Inscripcions: A l’Espai Cultura Unnim Caixa Sabadell (c. D’en Font, 25, Sabadell), de dilluns a divendres, de 17 a 21h i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h i de 17 a 21h. En el cas dels menors d’edat, el pare, mare o tutor legal haurà de signar l’autorització pertinent per tal que Unnim pugui difondre públicament les imatges enregistrades.


Espectacles

Lloc: Espai Cultura Unnim, C/ d’en Font, 25

25 de setembre a les 12h A la classe de les girafes, a càrrec de Guillamino. En aquest espectacle Guillamino combinarà la interpretació de la seva música feta per nens al llarg d’aquests últims temps: hits propis i homenatges a Son Goku, el Rey León i altres himnes de la música infantil amb una part més participativa per a que els nens descobreixin com crear música electrònica en temps real. Aquest taller-espectacle es va presentar en la darrera edició del festival Sónar Kids. 23 d’octubre a les 12h Pim Pom a càrrec de Bàrbara i els morenos Barbara Van Hoestenberghe ha recollit les cançons populars que canten els nens de l’Alt Empordà i n’ha fet noves versions amb el seu accent belga. En aquest miniconcert familiar, la Barbara canta i toca ben acompanyada d’en Mau Boada (Les Aus/Esperit!) i en Joan Pons (El Petit de Cal Eril), dos músics catalans del món del folk-pop-rock-experimental. I amb una escenografia 100 % recliclable típicament belga. 20 de novembre a les 12h Dimitri, a càrrec de El Nota & CIA Dimitri és una adaptació en clau de Hip Hop d’aquest conte homònim. És la història d’un titella, uns fils que el mouen d’una forma graciosa però la qual cosa significa que, com tots els titelles, és manipulat. Dimitri és un espectacle multidisciplinar que a partir de la música, el ball hip hop, el rap i els audiovisuals aporpa als més petits al món de la lectura. 18 de desembre a les 12h El conte màgic, a càrrec de Toni Ortiz, dibuix i Lluís Pinyot, narració Una narració il·lustrada en directe. Per a ser escoltada i per a ser vista. Una antiga faula tradicional africana transmesa de boca a orella des de fa generacions i sense haver estat mai escrita, ens arriba a l’escenari on, de manera senzilla, respectuosa i màgica descobrireu les aventures, intríngulis i martingales d’uns personatges que, de tant estrambòtics, semblen reals. Venda d’entrades: A partir del 6 de setembre. Espai Cultura Unnim Caixa Sabadell (carrer d’en Font, 25. Sabadell): de dilluns a divendres, de 17 a 21 h. Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Internet: a www.unnimentrades.cat Oficines d’Unnim: en l’horari d’atenció al públic.

DISSABTE 3 de 22:00h a 3:00h VIRUSS SEXION - Gran festa VIRUSS DJ’s Sergio Delirio & Blackout + Projeccions Entrada + consumició: 5 € DIMECRES 14 a les 22:00h TRIST TRASH TRIO + PARA*NORMALES DIJOUS 15 a les 22:00h WE ARE THE DAMNED (Portugal) + GRUP CONVIDAT DISSABTE 24 a les 22:00h RUNNY (New York punk/hardcore) + FESTA JÄGERMEISTER DISSABTE 24 a les 21:00h FESTA PRESENTACIÓ MARTOHELL 2011 DISSABTE 24 - DIUMENGE 25 a la 01:00h AFTER PARTY NON SERVIUM amb: DJ. GUINDILLA & IVI NON SERVIUM 5

ENTRADA GRATUÏTA


Agenda Barbera

Consulta totes les activitats de la teva ciutat al Facebook de Va-yes!

del Valles Setembre

ACTIVITATS A LA BIBLIOTEC

6

A ESTEVE PALUZIE

TROBADA CLUB DE LECTURA ADULTS Dilluns 12. A les 10h.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA INFANTIL: L’ombra dels oblidats. Divendres 16. A les 18h.

TROBADA CLUB DE LECTURA ADULTS Dijous 22. A les 19h.

TROBADA GRUP D’ESCRIPTURA I LITERATURA Divendres 23.A les 17.30h.

LAMICROBIBLIOTECA Dijous 29. A les 19h

HORA DEL CONTE EN ANGLÈS: Goldilocks and the three bears. Divendres 30. Ales 18.30h.

ACTIVITATS AL CASAL DE CAN GORGS TEATRE A LA FRESCA Dissabte 17. A les 22.30h SARDANES I CANTADA D’HAVANERES Dissabte 24.


CURSES setembre

dissabte 10 Cursa Atlètica Festa Major Poble Nou Barcelona 10000m - ruta

diumenge 11 Cross Popular Santa Coloma de Cervelló 5000m - ruta Cursa 10km Viladecans Viladecans 10000m - ruta Tuga Trail Castellolí ‘11 Castellolí 15600m - munt. Cursa de la Verema - Alella 2011 Alella 14500m - munt. Cursa Nick Esports Festes d’Horta Barcelona 5000m - ruta Cursa Popular de Vallirana Vallirana 5000m - ruta XVII Cursa Popular Ronda 43 Intersport Mataró 10000m - ruta

Cross de l’Ametlla de Merola L’Ametlla de Merola 10000m - cross

Cursa Popular Memorial Francesc Cassart Sant Feliu de Codines 4200m - ruta

Triatló Infantil Masquefa Masquefa 2550m - 3ath.

Marxa de la Diada Fonollet (Puig-reig) 16000m - trav.

Ronda Nocturna Canyamars 9000m - trav.

dissabte 24

Cursa Popular Castellar del Vallès Castellar del Vallès 5000m - ruta

VI Raid d’Aventures del Bisaura Sant Quirze de Besora

Cursa de Muntanya Ciutat de Vic Vic 21000m - munt. Fasttriatlon Castelldefels Olimpic Catelldefels 382m - 3ath. Transenyera 2011 Castellbell i el Vilar 7350m - munt.

dissabte 17 VII Milla Barcelonista Balsareny 1609m - ruta Matagalls Montserrat 2011 Coll Formic (El Brull) 83200m - trav.

150000m - raid

diumenge 18 Aquatló Infantil Terrassa Terrassa 3000m - altres Ruta dels Molins Calldetenes 9500m - terra Marxa de la Roca La Roca del Vallès 14200m - trav. Cursa de la Mercè Barcelona 10000m - ruta Duatló de Bellmunt Sant Pere de Torelló 28000m - 3ath. Caminada Popular Montcada 16000m - camin.

Ruta de les X Ermites Begues 52000m - trav. Caminada d’Osona Vic 20000m - camin. IIª Collbatonina Collbató 10000m - terra Cursa Nocturna a Masquefa Masquefa 10000m - ruta

diumenge 25 VII Pujada a Vallhonesta i Mini-curses infantils Sant Vicenç de Castellet 13600m - terra Pujada i baixada a Cadafalch Castellar del Vallès 15000m - munt. Marxa Popular Blanc i Blava Cardedeu 16000m - terra

Cursa Muntanya caminada popular i Cursa BTT Fira Setembre Igualada 18000m - munt. Cursa Popular Festa Major del Prat Prat de Llobregat 10000m - ruta Cursa bombers PuigReig Puig-reig 10000M - terra II Volta la Maria Avià 15400m - munt. Sailfish-Berga Berga 112900m - 3ath Caminada Popular a Masquefa Masquefa 13000m - camin. III Cursa dels Cabirols Avinyó 18000m - munt.

7


8


9


A D O

M

10


setembre Estrenes

de cine

La Piel que Habito Gènere: Drama Nacionalitat: Espanya Director: Pedro Almodóvar Repartiment:Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Blanca Suárez, ... Sinopsi: Història de venjança inspirada en la novel·la de Thierry Jonquet “Taràntula”. Un cirurgià plàstic està obsessionat amb crear una pell resistent al foc, des que la seva dona va morir cremada en un accident de trànsit.

Con Derecho a Roce Gènere: Comèdia Nacionalitat: E.E.U.U Director:Will Gluck Repartiment: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson,Woody Harrelson, Emma Stone, ... Sinopsi: Una jove caçadora de talents de Nova York convenç a un potencial nou empleat al fet que accepti una feina. Malgrat l’atracció que senten l’un per l’altre, decideixen deixar tots els sentiments a un costat i mantenir una relació estrictament en el plànol físic.

Animals United Gènere: Animació Nacionalitat: Alemanya Directors: Reinhard Klooss i Holger Tappe Sinopsi: Basada en la novel·la The Conference of Animals de l’escriptor alemany Erich Kästner. Les glaceres es fonen a un ritme alarmant a l’Àrtic. Els incendis devasten l’interior d’Austràlia... Obligats a fugir del seu hàbitat, un grup d’animals dirigit per un gall audaç, creua l’oceà en una banyera oxidada. La seva destinació: El Delta del Okavango a Àfrica, un dels últims racons verges de la Terra.


Johnny English Returns Gènere: Comèdia Nacionalitat: UK Director: Oliver Parker Repartiment: Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Pierce Brosnan, Ben Miller, ... Sinopsi: Seqüela de Johnny English (2003). En aquest nou lliurament, l’espia més insòlit del servei secret de La seva Majestat haurà de detenir a un grup d’assassins internacionals abans que eliminin a un líder mundial i obrin la porta al caos global. Per a Johnny English, el desastre pot ser una opció, però el fracàs, mai.

Monte Carlo Gènere: Comèdia Romàntica Nacionalitat: E.E.U.U Director: Thomas Bezucha Repartiment: Selena Gomez, Leighton Meester, Katie Cassidy, Andie MacDowell, Cory Monteith, ... Sinopsi: Grace i la seva millor amiga Emma abandonen la seva feina de cambreres a Texas per realitzar un viatge a París. Però Meg, la germanastra de Grace, és imposada com la seva carabina per la mare de Grace i del seu futur padrastre. Mentrestant, el nuvi d’Emma intenta arruïnar-los totalment el viatge.

Cómo acabar con tu jefe Gènere: Comèdia Nacionalitat: E.E.U.U Director: Seth Gordon Repartiment: Jason Bateman, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Jamie Foxx, Kevin Spacey, Julie Bowen, Donald Sutherland, Charlie Day, Jason Sudeikis, Sinopsi: Per a Nick, Kurt i Dale, l’única solució per fer la seva rutina diària més tolerable seria fer desaparèixer als seus intolerables caps.

PROM Gènere: Comèdia Nacionalitat: E.E.U.U Director: Joe Nussbaum Repartiment: Aimee Teegarden, Thomas McDonell, DeVaughn Nixon, Danielle Campbell,Yin Chang, Jared Kusnitz, Nolan Sotillo... Sinopsi: El ball de graduació s’apropa i les històries entrecreuades de l’institut són a punt d’aconseguir el seu punt culminant. Algunes relacions acabaran i unes altres començaran...

Cowboys & Aliens Gènere:Western,Acció Nacionalitat: E.E.U.U Director: Jon Favreau Repartiment: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Noah Ringer, Paul Dano, Keith Carradine, ... Sinopsi: Basada en una novel·la gràfica escrita per Fred Van Lent i Andrew Foley. Arizona, 1873. Un estrany, que no recorda el seu passat, acaba per casualitat en el dur i desèrtic poble d’Absolution.

Los Tres Mosqueteros Gènere: Acció Nacionalitat: E.E.U.U Director: Paul W.S. Anderson Repartiment: Milla Jovovich, Orlando Bloom, Logan Lerman, Matthew Macfadyen, Mads Mikkelsen, Christoph Waltz, Ray Stevenson, ... Sinopsi: Nova adaptació del clàssic Els tres Mosqueters d’Alejandro Dumas, en 3D.


Per aconseguir un òptim resultat, és necessari mantenir l'animal en bones condicions durant tot l'any: s’ha de pelar al gos en èpoques de calor i banyarlo quan aquest faci mala olor. Moltes vegades, la poca disponibilitat de temps o la falta d'informació dels seus amos, fa que les condicions del gos arribin a un punt extrem de descuit. En aquest tipus de casos l'única opció és pelar l'animal, deixant completament de banda l'estètica. Per això recomanem tenir en compte les cures necessàries a l'hora de triar quina raça volem i podem tenir a la nostra llar. Si la raça que escollim requereix d’un manteniment constant, és adequat triar un perruquer professional i intentar concórrer sempre al mateix ja que és molt important la relació entre la nostra mascota i aquest. En una perruquería canina ha de prevaler la higiene, però igualment la seguretat per evitar accidents. El gos, en

col·locar-se a la taula mai ha d’estar sol, ja que pot posar-se nerviós i saltar des del mostrador. Si se li transmet bones vibracions, aquest se sentirà més confiat i perdrà la por mentre se li realitza el servei. Els utensilis utilitzats en el raspallat dels gossos varien segons la raça. Les cardes estan indicades en exemplars de pèl llarg o de pèl arrissat. Aquestes cardes poden ser de pues suaus, semisuaus o dures. Les cardes dures són excel·lents per als gossos de pèl dur, mentre que les altres són aplicables als pelatges arrissats o llargs. El raspatllat ha de començar per la part d’abaix i anar pujant. Si es fa al contrari, ens arrisquem al fet que quedin parts maltractades i al fet que es facin nusos. Després del desembolicat del pèl, una passada amb la pinta metàl·lica, seguint la direcció del pèl, sol ser suficient per deixar-lo perfecte. Existeixen al mercat altres tipus de raspalls realitzats en cautxú i amb pèl

natural; aquests són els ideals per a gossos de pèl curt. Amb aquests cans, el raspatllat ha de fer-se en totes direccions a fi d’eliminar el pèl mort. D’igual forma, podem trobar rasclets especials amb pues metàl·liques indicats per a gossos amb abundant pelatge. Amb els raspalls convencionals no s’arriba a la pell i els rasclets són la solució adequada. Cal evitar pensar que el pèl del nostre gos pot ser rentat amb el mateix xampú que usem nosaltres. El pèl dels gossos està proveït d’un greix especial que els dóna protecció enfront les temperatures. Les perruqueries canines han substituït l’assecat amb tovallola per màquines potents que triguen menys temps a tenir el seu efecte. A casa, després del bany del gos, triarem també l’assecador però sense abusar de la potència d’aquest. Les tovalloles utilitzades per assecar als gossos són un focus de possibles infeccions.

alimentació tractamients estètica perruqueria

14

tot el que la teva mascota necessita, ho trobaràs a

Beautiful dogs. Preus econòmics garantitzat!

I ademés, servei a domicili


AQUEST MES DE SETEMBRE TORNEM A LA RUTINA...

Ja estàs preparat o tens el sindrome post-vacacional?

Cada any ens anem de vacances amb molt d’ànims però tornem a la feina, al cole o a la universitat desanimats...Per què? Doncs és degut a que no podem treure’s del cap que encara ens queda tot un any per tornar a descansar com Déu mana i a disfrutar de les nostres vacances tan merescudes. Has sentit mai l’expressió “Síndrome postvacacional”? Amb Va-yes! averiguareu què significa i sobretot sabreu si és el que realment us està passant: Si estàs cansat, no tens gana, no et pots concentrar en res, tens ansietat o estàs trist tot el dia des de que vas tornar de vacances, el que et passa és que tens el “Síndrome Post-vacacional”, molt comú en aquesta època de l’any en què deixem enrere tots els records de l’estiu visquts i deixem entrar la rutina diària. Podem denominar aquest síndrome com una incapacitat d’adaptació a la feina després de la finalització de les vacances. Pot provocar un malestar psíquic, encara que també pot provocar-ne de físics com taquicàrdia o dolors musculars. Molts psicòlegs recomanen que si tenim la possibilitat a la feina d’agafar-nos vacances partides i no fer tot el mes seguit, que ho fem perquè així no tindrem tants problemes a l’hora de la reincorporació a la feina. Hem de tenir en compte que necessitem un període d’adaptació de com a màxim una setmana per poder aconseguir el ritme normal de tot l’any. Experts aseguren, que aquest síndrome difícilment pot ocasionar-nos una depressió. El “Síndrome Post-vacacional” també té la seva teràpia o cura, però depèn molt de nosaltres mateixos. Hem d’intentar que això no pugui amb nosatres i fer que la rutina i els costums no aconsegueixin deprimir-nos. Hem d’aconseguir un repte, i és el següent: fer que els nostres dies siguin diferents i gaudir d’ells segon a segon...I us preguntareu...Això com es fa? Molt fàcil!! Tornant a la feina amb les 15 piles carregades per afrontar el dia a dia i estar satisfets d’haver gaudit d’unes vacances inoblidables. Des de Va-yes! Et donem molts d’ànims! Ho aconseguirem! per Mónica López


16


17


Rafa

click! Puchi

Mari i Niev es

Bellkor Marisa

RubĂŠn

18

Rosario

Isi

Manu

David

Raqu el

Laura

Cri

Chan

tal


i

Eva

Thaïs

Paula i Bel

Reme

Luís

is

Quique i Eric

Mónica

tètic Eix es


20

Viatges Ecuador Eix Macià Sabadell Plaça Lluis Casassas nº 6ª Telf. 93 717 90 57· Mvl. 609 21 25 37 · Fax. 93 724 27 32 Mail. ecuadorL66@viajesecuador.net


Parc Nacional de Tortuguero Conegut com el “petit Amazones “ de Centreamèrica, és un dels Parcs més reconeguts a nivell internacional. És l’àrea més important per a poder veure com les Tortugues verdes ponen els seus ous, una experiència irrepetible. Es troba enmig de la selva, i és impossible accedirhi per carretera; s’hi ha d’anar amb una embarcació.

Parc Nacional de Cahuita i Puerto Viejo Es troben a la zona de Carib, banyats amb platges de sorra blanca i aigües turqueses. El Parc Nacional consta de 8 quilòmetres de camí vorejant la platja i on podem veure una gran varietat de primats, crancs, aus i grans barreres de coral. Puerto Viejo és la zona més autòctona del país, un petit poble pesquer amb platges paradisíaques. Pura Vida és una expressió típica dels habitants d’aquest bell país, que serveix per a resumir el respecte que hi ha per la conservació de la naturalesa i els animals. Costa Rica és un país que ocupa un lloc privilegiat al cor de Centreamèrica, amb 51.000 km2 d’extensió banyats per dos oceans: l’Atlàntic i el Pacífic, amb una quantitat inigualable de paisatges i parcs naturals, que representen el 6 % de la biodiversitat mundial. Per a fer-se una idea de com conserven l’estat de la natura, entre l’any 1948 i el 1949 es va abolir l’exèrcit del país per a poder destinar els diners a preservar aquest tresor. A continuació farem una breu descripció de les zones més importants que un no pot deixar de visitar.

Parc Nacional de Corcovado Personalment, el Parc més pur i únic del país. Conegut com la Península de Osa, és on podem endinsar-nos a una selva on no hi ha rastre d’impacte humà, i gràcies a això, amb una quantitat de fauna i flora fora del normal. Des de lloros, tucans, ximpanzés, insectes, ... banyat per platges ideals per la pràctica del surf. El punt negatiu, el difícil accés i la quantitat d’hores per arribar-hi.

Parc Nacional Manuel Antonio És el Parc més petit de Costa Rica, però un dels més bells amb una afluència de visitants molt gran en busca de platges immaculades de sorra blanca i una vegetació exuberant. Podríem dir que és una de les zones amb un impacte turístic més gran i amb una massificació fora del normal en un país d’aquestes característiques.

Parc Nacional Volcan Arenal Creat el 1991, alberga un dels volcans més actius de la terra. La principal activitat és l’observació de l’activitat d’aquest: Erupcions, rius de lava, ... Malauradament, és normal trobar el volcà amb una densa capa de núvols que dificulten la visió. La zona consta de banys termals que surten de l’interior del volcà, com Tabacón, un dels 10 millors balnearis del món.

Parc Nacional de Monteverde L’àrea de Monteverde es famosa mundialment pel seu Bosc Nuboso. La reserva va ser creada per protegir la flora, la fauna i els recursos hídrics per a importants estudis. A la zona podem gaudir dels coneguts “ponts penjants“ i per a poder practicar el cannoping: Baixades amb tirolina des d’uns 100 metres d’altura i amb llargades d’uns 600 metres. Una experiència per a treure l’adrenalina que portem dins.

La Península de Guanacaste És la zona de platja i descans per al final d’un viatge llarg i cansat. És on podem trobar els Resorts davant de la platja, amb servei de Tot Inclòs i una gran varietat d’esports i activitats com el surf i el busseig. Proposem tours guiats o per compte propi per a totes les zones, viatges de fins als dies que es disposin, avions, transfers, hotels, guies i qualsevol servei del que es pugui necessitar. Un país perfecte, tranquil, sense gaires problemes, i que us sorprendrà sense cap tipus de dubte. Si estàs interessat en preparar un bon tour, no dubtis en contactar amb nosaltres, som experts en aquest destí. Pura Vida!!


Vols anunc ia el teu bar o r restaurant ?

Vols promoc ionar el teu local?

Informar de menús i horaris? DEMANA’NS IN

FORMACIÓ DELS NOST RES ANUN CIS PER MÒ DULS: SÓN EFICAÇ OS I ECONÒ MICS! va

yes.comerci al.j@gmail.c om o al télefon 625 42 57 41

Restaurants

Alexándros

Aquiles

Bon àpat!

Bon Jan

Born 17

Can Felguera

C. Sant Quirze, 35

C. Can Viloca, 52

C. Francesc Layret, 108

C. Tres Creus, 136

C. dels Cellers, 57

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

C. Sant Antoni M. Claret, 17

Tel. 93 727 97 87

Tel. 93 712 32 09

Tel. 93 717 24 24

Tel. 93 727 63 44

SABADELL

Tel. 93 711 26 43

SABADELL

Tel. 93 727 90 42

Can Feu

Can Pagès

Can Pere

Can Punyetes

Cassola d’Or

Clotilda

C. Pintor Borrassa, 43

C. Sant Pere, 15

Rambla, 101

Ronda d’Europa, 524

C. Sant Joan, 44

SABADELL

Ctra. Prats de Lluçanès, Km. 3,1

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 726 27 91

SABADELL

Tel. 93 727 64 89

Tel. 93 725 68 64

Tel. 93 746 22 21

Tel. 93 727 06 69

Tel. 93 716 74 94

22

Contrast

Dalai Lounge Club

El Fumet

Els Tranquils

C. d’Estrasburg, 69

El Nido de la Libélula

El Petit Cep

C. Pare Sallarés, 19

C. Sant Pere, 23

Av. Barberà, 329

SABADELL

Rocafort, 74

SABADELL

C. Creueta, 95

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 725 17 33

SABADELL

Tel. 93 746 26 58

SABADELL

Tel. 93 747 81 96

Tel. 93 710 00 21

Tel. 93 712 42 70

Tel. 93 745 93 18


a Sabadell

per a més info, visita la web:

Forrellat

Gràcia

il Buco

L’Antigualla

Plaça Imperial, 1

C. Sant Pere, 24

il Doge di Venezia

Insòlit

C. Horta Novella, 27

C. Sant Joan, 41

Av. Francesc Macià, 55

SABADELL

SABADELL

SABADELL

C. Monterols, 56

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 725 71 51

Tel. 93 727 46 47

Tel. 93 715 57 87

SABADELL

Tel. 93 727 63 88

Tel. 93 724 02 77

Tel. 93 727 73 33

L’Empordanet

L’Espanyol

L’Hort

La Casona

La Parra

La Tasca

C. de St. Oleguer, 39

C. de Rocafort, 30

C. Riera Villaret, 1

C. Sant Pau, 29

C. St.Antoni, 23

SABADELL

SABADELL

Passatge de Rodoreda, 13

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 726 94 88

Tel. 93 116 60 96

SABADELL

Tel. 93 716 48 82

Tel. 93 746 22 21

Tel. 93 725 91 37

Tel. 93 716 14 90

La Taverna d’en Rubion

La Toscana

Les Voltes

Libanés

Lujo Ibérico

Marco Polo

C. Gràcia, 47

C. de la Borriana, 34

Av. Francesc Macià, 47

C. de la Riera Baixa, 40

Av. de Francesc Macià, 70

C. de Sant Jaume, 27

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 727 49 31

Tel. 93 726 40 53

Tel. 93 723 44 63

Tel. 93 724 27 02

Tel. 93 723 82 85

Tel. 93 725 01 42

23


MENÚ DIARI

Metrópolis

Migas

Nou Canaletes

Osaka Wok

C. Garcilaso, 4

C. Sant Jaume, 19

Av. Francesc Macià, 46

Piada di Riccione

Picuteig

Av. Francesc Macià, 41 SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

C. Sant Pere, 29

SABADELL

Tel. 654 92 29 93

Tel. 93 748 48 42

Tel. 93 725 93 47

Tel. 93 724 41 23

SABADELL

Tel. 93 727 88 65

C.Advocat Cirera, 23

Tel. 661 79 26 41

24

Pizza Leggera

Rafa’s

Renaissance

Saó

Sakura

Santa Gemma

C. Tres Creus, 156

C. Pereda, 21

Via Massagué, 11

Plaça del Mercat, 1

Av. Barberà, 105

C. Major, 164

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 727 82 41

Tel. 93 712 24 80

Tel. 93 747 88 21

Tel. 93 722 06 99

Tel. 93 712 22 82

Tel. 93 723 71 05

Sharao’s

Sugar

Tapa i Àpat

Taps

Urbasa

Viena Pizzeria

C. Raimon Casellas, 43

Via Massagué, 41

Rambla, 42

C. del Mestre Rius, 8

Passeig Manresa, 15

C. Sant Quirze, 22.

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 712 32 89

Tel. 93 168 77 91

Tel. 93 747 80 85

Tel. 93 745 73 39

Tel. 93 726 24 95

Tel. 93 725 65 03


25


Al segle VII, els habitants del sud-est asiàtic van introduir tècniques de conservació d’aliments. Els japonesos van adquirir aquesta mateixa pràctica, que va consistir a embolicar el peix amb arròs. Com que el peix fermentava l’arròs, produïa un àcid làctic, que a la vegada causava la conservació del peix premsat. El Nare-sushi té 1300 anys d’antiguitat i és la referència a tot producte conservat comestible des de llavors.

26

Degut al seu llarg procés, entre 2 mesos a un any, va aparèixer als segles XV i XVI una variació: el Nama-Nare. Tenia un procés més ràpid de conservació que escurçava el temps de fermentació, mentre afegia l’arròs com a part de l’aliment. El segle XVII va veure com aquest delicat menjar japonès es complementava amb vinagre. El vinagre va ser ben rebut, va servir per reduir la llarga

preparació habitual al mateix temps que afegia un sabor àcid agradable. Encara que el procés de fermentació es va reduir, el costum de conservar o enrotllar va continuar fins al segle XIX. Al 1820 es va presentar una recepta molt similar a la d’avui dia. S’incloïa Sashimi (peix cru fresc en rodanxes o mariscs) combinats amb l’arròs, que eren preparats i servits als clients directament des de les botiguetes de sushi.

Temps enrera no es podia exercir de xef,

Itamae-San, sense un mínim de 10 anys d’entrenament i habilitat demostrada. Ara, però, els restaurants contracten cuiners de sushi amb pocs anys d’experiència.


De dijous a diumenge al migdia:

MENÚ ENTRANT + 1r PLAT + PAELLA O FIDEUÀ 12,50€ ENTRANT + 1r PLAT + ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL 17,50€

Mandalai

s’enorgulleix de presentar el primer

Sushi bar de Sabadell. Un nou concepte d’establiment que es troba a les ciutats més cosmopolites del món.

(mínim 2 persones)

Av. Francesc Macià, 49 08206 SABADELL Reserves al 681 10 69 64 Reserva grups.

Obert de dilluns a diumenge, de 12 a 2h de la matinada.

www.mandalaiclub.com

GRAN VARIETAT DE COCKTAILS El gintònic, barreja de ginebra i tònica s’ha convertint, si no ho és ja, en la beguda del moment. Un altre exemple que les modes es repeteixen amb els anys. Però seguint les tendències de la nostra societat que sempre busca nous al·licients, ara s’ha refinat gràcies a l’aportació de sofisticades marques de ginebra i tònica que proposen el seu toc especial.


Preparació: • • •

• •

Posar l’oli en una paella i els alls en làmines gruixudes, amb el foc molt baixet, només perquè es confitin. Quan es tornen una mica fosques, s’hi afegeix el bacallà en trossos, només durant 5 minuts. Es posen a la batedora amb 3 trossos d’all i es bat afegint la crema de llet i l’oli de la paella, fins que quedi una crema espessa. S’emplenen els mini pebrots amb aquesta crema resultant. Es pot servir també untant pa torrat.

Les receptes de la Rosa

Mini pebrots farcits de brandada de bacallà Ingredients: 200 grms de bacallà remullat 5 dents d’all 1 got d’oli 1 tassa de cafè de crema de llet

GUARNICIÓ AL GUST: La resta de tapes pot consistir en: anxoves, tomàquets cherry, pernil dolç, formatge, ous de guatlla, fuet i sobrassada.

28


Madalena:

Prové de la paraula francesa “madeleine”. Té la forma d’un panet rodó. És un pastís petit i tradicional de Commercy i Liverdun, de la regió de Lorena al nord-est de França. Una madalena és un pastís molt esponjós, i de vegades aromatitzat, que no sol superar els 10 centímetres de diàmetre. Existeixen també els fanàtics dels muffins i els apassionats dels cupcakes, però el més graciós és que molt pocs d’ells saben quins són les diferències reals entre tots dos: els cupcakes porten cobertures dolces i els muffins no!

muffins:

Són pans ràpids, on els ingredients es barregen el menys possible. Porten menys sucre que els cupcakes, ja que no són considerats com a postres, sinó que es mengen per berenar. Hi ha moltes receptes que es fan amb farines integrals, civades i altres cereals, ja que un bon muffin es considera com una cosa sana i natural. També sol portar fruites i fruita seca en el seu interior. No va setinat ni porta cap tipus de cobertura. Existeixen també versions salades, ja que al ser un pa, es pot fer tant dolç com salat.

cupcakes:

És un “pastís” en un got, on es munten els ous perquè quedi una textura més lleugera. Porten més sucre, perquè són més aviat uns postres. L’addició de més sucre ajuda al fet que sigui encara més esponjós. Se’ls pot afegir qualsevol tipus d’ingredient dolç, caramels, xocolates, etc. Solen anar coberts de setinats, de cremes, nates, merengues… A més solen decorar-se i la gent intenta que siguin espectaculars en aparença.

29


30


31


HORÒSCOPSetembre ARIES 21/3 al 20/4

TAURE 21/4 al 21/5

BESSONS 22/5 al 21/6

CRANC 22/6 al 23/7

LLEÓ 24/7 al 23/8

No portareu massa bé la vostra economia, potser seria bo que demanéssiu ajuda a algun conegut o familiar perquè us guardés els diners uns dies, o el més important, la targeta de crèdit!. Per altra banda, tindreu una bona relació amb el pare, o un home de la família.

Estareu molt despistats, us costarà concentrar l’atenció amb les coses que feu i que heu de fer. Respireu a fons abans de començar a fer el que sigui, i esforceu-vos a parar atenció amb el que us pot anar millor. Dels vostres actes depèn que a la llarga tot pugui anar millor, paciència i serenitat.

Tindreu moltes virtuts per aconseguir el que voleu. També es mostra la possibilitat que feu amics amb tendències a tenir més anys que vosaltres, que us aportaran un gran coneixement i us ajudaran a veure-ho tot més clar.

Tindreu uns dies amb molt de caràcter i voldreu imposar les vostres opinions. Potser us hi fareu una mica massa a l’hora que us escoltin i això pot fer posar nerviós a algú. El tema que millor portareu serà el dels diners, que té tendències a pujar una mica.

En el camp de la sensualitat sereu els reis, no hi haurà qui es resisteixi als vostres encants. El més important és que demostreu els vostres bons sentiments, encara que pugueu lligar sense problemes cal que sentiu alguna cosa per aquella persona.

VERGE 24/8 al 23/9 Aquest mes no llor. Esteu força serà el mil’únic que us andesanimats, buscar distracció iria bé és , sortir de la rutina i així us vin ganes d’estar viu dran més Feu servir el dià s i alegres. leg, us anirà molt bé.

BALANÇA 4/9 al 23/10

ESCORPÍ 24/10 al 22/11

SAGITARI 23/11 al 21/12

CAPRICORN 22/12 al 20/1

AQUARI 21/1 al 19/2

PEIXOS 20/2 al 20/3

Estareu bé en el tema de diners i en el de la parella. En l’únic que sembla que no funcionin les coses és en l’àmbit familiar, on no hi ha maneres que us poseu d’acord amb el vostre pare. Cal tenir paciència i acceptar que teniu maneres diferents de veure solucions als problemes.

La feina serà un problema, els malentesos faran acte de presència i a resultes d’això se us farà difícil trobar la manera d’arreglar algunes situacions concretes. Us anirà molt bé en el camp de la parella, cosa que us facilitarà la recuperació del mal rotllo de la feina.

Hi ha ganes de canvis a casa, potser en fareu prou canviant els mobles de lloc, o pintant les parets. Per altra banda, estareu molt sensibles i això us pot afectar d’una manera no massa bona ja que us pot donar per plorar o per estar capficats per coses poc importants.

Hi ha moments en els que sembla que només podem pensar en el futur. A vosaltres us toca passar per un moment d’aquests, no és pas que us faci patir gaire, ja que més o menys ja ho teniu tot força lligat, però us torneu a qüestionar si el que teniu planejat us pot anar bé o no.

Heu de tenir en compte que a la feina cal que hi poseu totes les vostres ganes, la vostra imaginació pot ser el motor de solucions per problemes que estan encallats des de fa temps. No deixeu que la rutina us enfonsi i deixeu sortir les vostres brillants idees.

La vostra inseguretat us farà perdre la força a l’hora de demostrar la vostra capacitat i habilitat en la feina i en la vida mateixa. Potser us aniria bé descansar una mica per aclarir idees i sobretot per remuntar camí en els vostres projectes.


33 33


RDIA

S DE GUÀ

IE FARMAC

A. CARRER , 389. Sabadell sa Crta. Terras 9 (24 h) 44 64 72 93 l. Te . GARRELL , 48. Sabadell ia Av. Concòrd 4 (de 9 a 22h) 79 Tel. 937230 MORA. (de 9 a 22h) 39. Sabadell Plini el Vell, e 9 a 22h) PAREJA. 5. Sabadell (d 14 f, ho en Rda. Zam . SEGALAS 26. Sabadell ll, de ba Sa a. h) bl R 9 (de 9 a 22 31 57 72 93 . R Tel. O D A ALV TRILLA-S ll (24 h) de ba Sa SABADELL Tàcit, 1. N. lès GALCERA s, 184. Barberà del Val Ajuntament de Sabadell: 010 / 93 745 31 10 ga ra o M r. D . Pg Atenció ciutadana: 93 745 31 10 252 (24 h) Tel. 937190 RAS. E Centraleta: 93 745 31 00 M rà del Vallès PALO er, 2. Barbe Bombers de Sabadell: 93 726 00 80 Via St.Olegu í a 10 del vespre) at (de 9 del m Comissaria de Policia: 091

TELÈFONS D’INTERÈS

Mossos d’Esquadra: 088 Policia Municipal: 092 / 93 745 32 61 Urgències - Mèdiques: 061 Nocturnes de les 19.30h a les 8.30h: 93 723 37 13 (Cap Ca n’Oriac) Atenció 24 h: 93 712 29 59 (Cap St. Fèlix) Biblioteca de Can Deu: 93 716 56 04 Biblioteca de Can Puiggener: 93 716 51 50 Casal Pere Quart: 93 726 84 78 Cal Estruch: 93 717 25 71 CAS Drogodependencies: 93 726 47 00 Centre d’Atenció a la Dona: 93 724 61 67 Punt Blau: 902 22 22 34 Ràdio Sabadell: 93 745 19 60 Sabadell Atenció Jove (SAJ): 93 745 33 01 Vapor Llonch: 93 745 31 61 BARBERÀ DEL VALLÈS Ajuntament de Barberà del Vallès: 937 297 171 Benestar Social: 937 297 171 Biblioteca Esteve Paluzie: 937 186 866 CAP Barberà: 937 192 540 Visita no urgent 937 284 444 Mossos d’Esquadra: 088 / 937 346 100 Policia Local: 092 / 937 190 090 Taxis: 937 290 707 Centre Civic Ca n’ Amiguet: 937 192 202 Deixalleria Municipal: 937 185 464

Mòbil: 665 87 93 37


Va-Yes Setembre  
Va-Yes Setembre  

AQUEST MES TORNEM A LA RUTINA... 5.000 exemplars mensuals Restaurants a Sabadell SABADELL · BARBERÀ DEL VALLÈS · CERDANYOLA SETEMBRE 2011 /...