Page 1

SABADELL · BARBERÀ DEL VALLÈS

AGOST 2011 / NÚM.4

Restaurants a Sabadell

AgHoOsRt ÒSCO P

Núria Roca entre

vista

magazine mensual gratuït

“Escr iure l

a...

a nov el·la una e entre dos xperi ència ha resulta t fantà stica”

Farmaciola Primers Au de viatge. TELÈxFOiNliSs, D’INTER FARMÀ ÈS CIES DE

GUÀRD

IA


2


3.000 exemplars a Sabadell i Barberà del Vallès

núm. 4

Editorial Benvinguts al món de Va-Yes! Volem oferir-te una guia de referència de la comarca del Vallès Occidental, una guia dinàmica i única on podràs consultar:

núm. 1

núm. 2

núm. 3

Staff Director de redacció: Javier Arenas Director Comercial: I. M. Notario Col·laboradors: Esther Lozano Mónica López Sara Frias Disseny: Refresca’m Comunicació www.refrescam.es Maquetació: Laia Pampalona Impressió: Gràfiques Anman del Vallès

Va-Yes! no comparteix necessàriament les opinions que apareixen publicades a la revsita

· Viatges, allotjaments, hotels amb encant, restauració de la comarca, ... · Publicitat de les botigues de la comarca més exclusives, les més innovadores, les tradicionals, ... · Tot allò relacionat amb la llar, parament, com aconseguir comprar-vendre el teu pis, una casa, decoració, immobles, reformes, ... · Com posar-te guap@ amb les tendències d’última moda, consells, perruqueries, estètiques, gyms, ... · On sortir de copes, lounge clubs, cockteleries, discoteques, pubs, ... · Menus diaris, sopars exclusius, cuina exclusiva, contemporània i del món, ... A partir d’ara ja no podràs sortir sense el teu VA-YES! Volem oferir-te solucions de qualitat, creatives, rendibles i eficaces per a comunicar idees, promocionar productes, construir imatge per als teus clients. T’oferim la publicació del teu propi reportatge, assessorament publicitari, disseny de qualitat, expositors per al teu comerç i distribució mensual selectiva i controlada de Va-Yes. Ara ja no tens excusa per no ser conegut, Va-Yes és el teu nou aparador. Segueix-nos al Facebook!

3


Agenda

4


Sabadell

Teniu propostes d’activitats a Sabadell? Feu algun concert, organitzeu una trobada o participeu en algun acte cultura l a la ciutat? Si és així, envieu-nos un email a vayes.comercial.j@gmail.com i ho publicarem a la nostra age nda mensual!

(termini per enviar e-mail i que les vostres propostes surtin publicades en l’edició següent: el dia 20 de cada mes)

5


Calor, a l’agost, molta calor… Però no només hi ha platja i piscina. També ho podem passar la mar de bé si practiquem esport. I a més, si això és bo per la nostra salut, més ho és per la nostra butxaca, perquè hi ha moltíssimes activitats gratuïtes. Propostes per aquest agost d’activitats esportives, on gaudireu d’un estiu agradable, saludable i molt a prop de casa.

6

divendres 5 a les 9’30h CURSA POPULAR on? ARGENTONA preu? a consultar www.argentona.cat

dissabte 6 a les 10h 2 h RESISTÈNCIA BTT on? CALLÚS preu? 20€ www.cecallus.blogspot.com

dissabte 6 a les 18’30h URBECROS TROFEU on? TONA preu? gratuït Associació Atlètica de Tona

diumenge 7 a les 8’30h XXII CURSA on? MALGRAT DE MAR preu? 10€ www.camalgrat.net

dissabte 6 a les 18h CROSS DE LES COROMINES on? AGUILAR DE SEGARRA preu? gratuït Ajuntament d’Aguilar de Segarra

diumenge 7 TRAVESSIA on? SITGES preu? gratuït www.cnsitges.com


dissabte 13 a les 19h CROSS CABRERA D’ANOIA on? CABRERA D’ANOIA preu? gratuït www.crosscabreradanoia.blogspot.com

diumenge 21 CROS-PI-S on? IGUALADA preu? a consultar www.jocsbesties.blogspot.com

dissabte 13 a les 19h DUATLÓ DE FESTA MAJOR on? ELS PRATS DE REI preu? a consultar www.duatlopratsderei.com

dilluns 22 CURSA ATLÈTICA on? CASTELLBISBAL preu? a consultar www.castellbisbal.org

dissabte 13 a les 18h ELS 254 DE MANLLEU on? MANLLEU preu? gratuït

dimecres 23h a les 19h FUNIMETRADA on? GELIDA preu? gratuït www.radiogelida.com

diumenge 14 a les 9h CURSA CASTELL on? CASTELLCIR preu? gratuït

dissabte 27 a les 18h PUJADA A PEU A SANT RAMON on? SANT BOI preu? a consultar www.casboi.com

dilluns 15 a les 10h CURSA DE FESTA MAJOR on? MANLLEU preu? gratuït www.olimpicmanlleu.com

dissabte 27 a les 19h 3 h DE RESISTÈNCIA EN BTT on? MANRESA preu? 25€ www.3bmanresa.com

dissabte 20 a les 10h CURSA D’ORIENTACIÓ on? CALLÚS preu? a consultar

diumenge 28 a les 9h XXXIII CURSA POPULAR FESTA MAJOR on? RIPOLLET preu? 2€ www.ripolletua.com

7


internacional” Music, de Sabadell a la fama . “The New Royal Diva of Pop batejat la jove sabadellenca Mennina sa nord-americana especialitzada ha Ni més ni menys. Així és com la prem espectacular i un àlbum ple de matisos una posada en escena que es preveu or, dolç i at ualit sens la de eja barr ge, Una cuidada imat motius més que suficients per tenir de juny en un concert solidari- són 29 el usiva excl en r enta pres va i contrastos –que i imminent fenomen fan. certesa que estem davant d’un nou poder conèixer el seu costat més e trobada amb l’artista, en la que vam dabl agra una ir part com de sort la A Va-yes! vam tenir ar de primera mà que està al dia de i inquietuds; i vàrem poder comprov pors s, ecte proj seus els , ions il·lus humà, les seves l’actualitat de la nostra ciutat. ir ptats al concert exclusiu que va ofer rome x fràgil, destinarà els fons reca sínd la de lana cata ció ocia l’Ass de Col·laboradora o mundial 360 worldwide tour. a Barcelona per presentar la seva gira Per Manuel Darrocha

8

Mennina guapíssima!

Mennina amb l’equip Va-yes!

Mennina presentant els magazines Ben Fresc, Lollipop i Va-yes!


tiu s e t s e Aqu a’t amb anunci ltres! nosainformació

a a Deman tarifes s e r t s o om de les n ercial.j@gmail.c om 57 41 vayes.c 625 42 n o f lè o al te

9


Manuale d’amore 3

10

Gènere: Comèdia Romàntica Nacionalitat: Itàlia Any: 2011 Director: Giovanni Veronesi Repartiment: Robert De Niro, Mon ica Bellucci, Riccardo Scamarcio, Michele Plac ido, Laura Chiatti, Valeria Solarino, Donatell a Finocchiaro, Carlo Verdone, Daniele Pecci, Mari na Rocco, Vittorio Emanuele Propizio, Vincenzo Alfieri, Guido Genovesi. Sinopsi: 3 nous capítols del Man uale d’amore, que centra el seu objectiu en les difer ents edats de l’amor: “Joventut” explica la història de Rob erto, un advocat jove i ambiciós que és a punt de casar-se amb Sara. I de la seva trobada amb la provocativa i misteriosa Micol, amb la qual descobrirà una realitat fora del temp s, suspesa entre personatges extravagants i temptacions irresistib les. “Maduresa”. Fabio, un prestigiós presentador de televisió, marit fidel des de fa vint-i-cinc anys, es veu arrossegat per una trobada imprevista i fatal. La intrigant Elian a no és qui diu ser. Un simple capritx es convertirà per a ell en una aventura tragicòmica. “Més enllà”. Adrian és un professor nord-americà d’història de l’art que, des de fa uns anys, després d’haver-se divorciat de la seva dona, decideix viure a Roma, una ciutat que sempre li ha agradat. Reservat i solitari, tracta amb poqu es persones, entre les quals hi ha Augusto, el porter de l’edifici en el que viu. Potser és l’únic al que li ha revelat el seu secret: set anys abans va sofrir una intervenció molt delicada de trasp lantament de cor. La fulminant trobada amb la filla d’Augusto, Viola , alterarà la seva tranquil·la existència i el portarà a viure sens acions que estaven molt de temps apaivagades i emocions que són noves per a ell... El fil conductor de les peripècies amoroses dels protagonistes és un personatge emblemàtic: el taxis ta Cupido.

Capitán América: el primer vengador Gènere: Acció Nacionalitat: USA Any: 2011 Director: Joe Johnston Repartiment: Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Stanley Tucci, Dominic Cooper, ... Sinopsi: Se centra en els primers dies de l’Univers Marvel, quan Steve Rogers (Chris Evans) s’ofereix voluntari per participar en un programa experimental que ho converteix en el super soldat conegut com a Capità Amèrica.


El Origen del Planeta de los Simios Gènere: Ciència Ficció Nacionalitat: USA Any: 2011 Director: Rupert Wyatt Repartiment: James Fra nco, John Lithgow, Freida Pinto, And y Serkis, Brian Cox, Tom Felton, David Oyelowo. Sinopsi: Ambientada a la ciutat de Sant Francisco, on els experim ents dels homes en el camp de l’enginyeria genètica han portat a la creació de simis intel·lig ents i al començament d’una guerra per la suprem acia.

La boda de mi mejor amiga

Gènere: Comèdia Nacionalitat: USA Any: 2011 Director: Paul Feig a Repartiment: Rose Byrne, May Rudolph, Kristen Wiig, Jon Hamm, Dianne Wiest, Matt Lucas, ... Sinopsi: La vida d’Annie (Kristen Wiig) està feta un fàstic. Quan nta que la seva millor amiga sabe s’as stina Lilian (Maya Rudolph) es casa, s’ob a ser la seva primera dama d’honor.

Los Pitufos Gènere: Aventura Nacionalitat: USA Any: 2011 Director: Raja Gosnell Repartiment: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofia Vergara, Hank Azaria, Anton Yelchin, Jonathan Winters, Katy Perry, Alan Cumming, Fred Armisen, ... Sinopsi: Primera aparició dels Barrufets en 3D a la gran pantalla. l Quan el malvat bruixot Gargame persegueix als pitufos fora del seu que poblat a través d’un portal màgic ig els porta al nostre món, aterren enm Els . York a Nov a , Park tral de Cen r el petits éssers blaus hauran de troba camí a casa abans que el malvat Gargamel els trobi...

11


ip Va

l’equ b m a o k Ni

12


a-yes!

13


Sapsd’onprovélaparaula... ...Estiu? Ve del llatí verno, que significa “primaveral o d’estiu”, encara que alguns creuen que deriva del verb veure, veris. En qualsevol cas, antigament es deia així a l’estació més llarga de l’any, mentre l’estació curta (la resta del temps) era l’hivern. Després del Segle d’Or, al començament de l’estiu se li va començar a anomenar primer vere, és a dir, “primer estiu”, d’on va derivar la nostra “primavera”. L’època que li seguia va rebre el nom de veranum tempus, “estiu”. I al moment de més calor se li va denominar estío. Estío deriva d’aestas, “bullir”, que possiblement es forma a partir del grec hesta, que significa “foc”.

...Turista? 14

Ve de l’anglès tourist, que procedeix de tour.Van començar a utilitzar aquesta paraula els britànics rics que a la fi del segle XVIII van instaurar la moda de realitzar una gran volta o “tour” per Europa per conèixer França, Itàlia i altres països del continent. En un llibre anglès del 1800, temps en què viatjar era privilegi d’uns pocs, es registra per primera vegada el terme: “a traveller is nowadays called a tourist” (actualment, el viatger és anomenat turista).

...Guiri?

Així es diu, en espanyol col·loquial, a l’estranger, especialment europeu o nord-americà. Segons el DRAE*, guiri és un apòcope** del basc guiristino, “cristino”, nom amb el qual els carlistes designaven als partidaris de la reina Cristina i als liberals. L’ús citat per designar al turista podria venir d’aquí o de guiri-gai, vocable que identifica el “llenguatge fosc i difícil d’entendre”, segons la DRAE, com el qual parlen els estrangers. * Diccionario de la Real Academia Española. ** on es produeix la pèrdua o desaparició d’un o diversos fonemes o síl·labes al final d’algunes paraules

...Bikini?

El 2 de juny de 1946 es van dur a terme unes proves nuclears a la illa polinèsica de Bikini, en ple oceà Pacífic. L’explosió atòmica va destruir tota la vegetació de l’illot, que va quedar completament nu. Pel seu caràcter “explosiu” es va anomenar bikini al vestit de bany femení de dues peces inventat per Louis Réard aquell mateix any i que va triomfar rotundament. La model Micheline Bernardi va ser la primera dona en lluir-lo a la piscina Molitor de París, durant l’estiu de 1946, època en què el nu no estava vist de la mateixa manera que en l’actualitat.


15


Molta gent busca el suport d’un “coach” que els ajudi a superar-se en el seu dia a dia. Tens la necessitat de millorar la teva forma de comunicar-te, aprofitar millor el temps, desenvolupar els teus talents o adquirir hàbits saludables?

1.Compromís

El “coaching” utilitza un sèrie de tècniques que et potencien el pensament positiu, la creativitat, la determinació i la confiança en tu mateixa. El procés requereix que et comprometis a fer un pas endavant i deixar de posar excuses per justificar els teus fracassos.

2. Confiança

Un bon “coach” t’escolta i mai et jutja o manipula. Has d’assegurar-te que es tracta d’un professional acreditat per un centre de prestigi.

3.Responsabilitat

El procés consta de 10 sessions, que es realitzen cada dues setmanes. En les quals el teu “coach” et mostrarà les limitacions que la teva ment ha creat, les emocions que t’impedeixen avançar i t’ajudarà a derrocar-les.

4. Benestar

El “coach” et dóna l’empenta que necessites per enfocar-te en les coses que t’aporten energia en lloc de robar-te-la. Ets feliç i en aquest estat atrauràs fàcilment el benestar, les oportunitats i les persones que et fan sentir bé.

16

5.Valor

El “coaching” no és una teràpia psicològica per resoldre traumes, sinó un procés que et situa enfront de les teves pors, excuses i frustracions, i t’obliga a superar-los.


17


Ainara entrevista a...

Núria Roca

“Escriure la novel·la entre dos ha resultat una experiència fantàstica” Fira del Llibre de Madrid 2011. Una de les paradetes està plena de gent que fa cua, és la presentadora de Televisió Núria Roca i el seu marit, el periodista, Juan del Val. Tots dos, amb un gran somriure a la cara, estan signant la novel·la que han escrit junts: Para Ana, (de tu muerto). Una historia que sorprèn, ja que coneixem a la Núria com a presentadora, però la veritat és que també és una excel·lent escriptora. Tot i el gran rebombori i la calor que fa al Parc del Retiro, quan m’apropo a parlar amb ells m’atenen molt amablement. Ella és dona molt propera i simpàtica que quan li demano la entrevista per a Ben Fresc accepta encantada i quedem en posar-nos en contacte aviat. Passa una setmana i torno a la Fira del Llibre. He quedat amb la Núria al final de la firma de llibres per fer aquesta entrevista i un altre cop, m’atén molt amablement. Ell també està present, però més tímid, prefereix mantenir-se al marge.

18

La presentadora i el seu marit promocionen la novel·la que han escrit, a la Fira del Llibre de Madrid.


Ainara i Núria

AINARA: Mare de família nombrosa, presentadora de televisió, col·laboradora en programes radiofònics, escriptora, etc. ¿Com pot conciliar tot això? NÚRIA ROCA: Dormint poc, comptant amb ajuda externa i després amb col·laboració de la meva parella (mira al seu marit i somriu). A.: Sé de bona mà que domina a la perfecció les xarxes socials... N.R.: Estic a Twitter, però a la perfecció... no sé ni el que és una tweetcam! així que imagina’t! (somriu).Vaig poc a poc. A.: Com creu que pot influir la seva presència en aquestes noves vies de comunicació? N.R: Crec que és una nova forma de comunicació que estem experimentant tots amb aquestes noves vies. És una plataforma fantàstica de contacte directe amb la gent. A.: El fet que sigui coneguda com a presentadora de televisió creu que li pot beneficiar o perjudicar en la seva carrera com a escriptora? N.R: Això, et pot beneficiar com perjudicar.. Et permet entrar, però després hi ha certes barreres que costen molt més salvarles, però és com tot, s’acaba demostrant amb el temps. A.: Escriure amb el seu marit ha resultat una experiència positiva o negativa? N.R: Positiva! Hi ha hagut conflicte, molt! Hi ha coses molt bones i coses molt dolentes. Però sobretot és una experiència fantàstica. Això ha fet molt millor la novel·la. A.: Per escriure aquesta novel·la, en què s’ha basat? Quina ha estat la seva font d’inspiració? Hi ha una mica d’autobiografia? N.R: Autobiografia no. Comences explicant una història i a partir d’aquí es va desenvolupant. En aquest cas, s’han posat dues idees en comú i a partir d’aquí s’ha anat fent. A.: Què destacaria de cada personatge? Potser amb la protagonista, l’Anna, se senti més identificada... N.R: No precisament amb amb l’Anna. Amb molts personatges tens coses en comú perquè són teus. Jo destacaria l’honestedat d’en Carles i després, també destacaria la capacitat de l’Anna. A.: Una curiositat, la novel·la està dedicada a Olivia, la seva filla. Què té a veure ella en tot això? N.R: Sense voler ha format part (somriu, ja que durant l’escriptura de la novel·la la Núria estava embarassada de l’Olivia). Segurament ha tingut molt a veure en segons quines reaccions. A.: ¿Com descriuries la història en tres paraules? N.R: Addictiva, (a continuació mira al seu marit i aquest respon) apassionada i reflexiva. A.: Existeix la possibilitat que hi hagi una segona part d’aquesta història? N.R: Una segona part no ho crec. El que si hi hauran aviat son altres novel·les. Segur!

19


20

20


21


La farmaciola és una eïna molt necessària quan anem de vacances. Per conèixer quin ha de ser el seu contingut, primer has de tenir en compte el tipus de viatge que realitzaràs i qui són els teus acompanyants. De tal manera que, si viatges amb nens o dones embarassades, el contingut canvia substancialment. Així, a l’hora de preparar la teva farmaciola has de tenir en compte una sèrie de qüestions: · La destinació turística. En aquest cas, hauràs de conèixer les condicions tant higièniques com sanitàries del lloc en qüestió per saber què és el que realment necessitaràs. Depenent de si es tracta d’un àmbit urbà, rural o d’aventures, el contingut de la teva farmaciola serà diferent. · La durada de les teves vacances. · Si algun dels teus acompanyants té antecedents de malalties cròniques, has de tenir en compte que, si aquests coneixen la malaltia, han de portar sempre la medicació que necessiten.

Què posar-hi?: · Tiretes, gases, benes, espadadrap, iode, aigua oxigenada, mercromina, tisores de punta rodona, pinces per treure estelles i, per descomptat, un termòmetre, sobretot si viatges amb nens. Tot això et servirà per desinfectar i guarir talls o ferides. · Per al dolor, el ibuprofé és el medicament més indicat, ja que a més d’alleujar el dolor, també és un antiinflamatori molt útil per a esquinços, traumatismes, dolor dental… · Paracetamol o àcid acetilsalicílic (aspirirnes) per a la febre. 22

Farmaciola Primers Auxilis, de viatge. · Per a les cremades, has d’incloure en la teva farmaciola gases per al tractament de cremades i alguna pomada amb sulfadiazina-argèntica (indicat també per a úlceres cutànies o ferides). · La protecció solar i cacao de llavis de factor 15 o superior són d’extrema importància a l’estiu ja que els rajos del sol incideixen directament en la nostra pell. · Materials contra les picades d’insectes i de meduses.També podries incloure algun repel·lent d’insectes com el Bayrepel.

Un últim consell: estigueu atents a les dates de caducitat dels materials que us emporteu, llenceu els que estan passats de data o aquells que estiguin prop de caducar.


23


Viatges Ecuador Eix Macià Sabadell Plaça Lluis Casassas nº 6ª Telf. 93 717 90 57· Mvl. 609 21 25 37 · Fax. 93 724 27 32 Mail. ecuadorL66@viajesecuador.net

NOVA YORK: per Roger Pont

Manhattan Quan pensem per primera vegada en Nova York, ens ve a la ment una ciutat enorme, plena de gratacels, de turistes, de llum. És cert. Però hem de tenir en compte que la capital del món és molt més que això: Nova York es divideix en diferents zones: El centre és l’illa de Manhattan, on trobem diferents zones com són el MIDTOWN, l’UPPER SIDE, el SOHO, CHINATOWN i LITTLE ITALY, BATTERY PARK i WALL STREET. Fora de MANHATTAN trobem diferents barris: el BRONX, QUEENS, BROOKLIN, STATEN ISLAND i LONG ISLAND. En aquest article descobrirem l’illa de Manhattan. 24

L’illa de Manhattan està dividida per l’avinguda Broadway (avinguda dels teatres), que va des de Harlem fins a Wall Street. És l’avinguda més llarga de Nova York, i la parteix de Nord a Sud, fent una sanefa. És la gran Avinguda de Times Square.

El Midtown és el centre de Manhattan. És la zona on trobem

tot el bullici, els gratacels més impressionants i més emblemàtics, i comença a la 23th Street i acaba a la 59th Street. A partir d’aquí és on trobem les grans edificacions, com l’Empire State Building (33th Street amb 5th Avenue), l’edifici més famós del món, el qual compta amb 102 pisos i 73 ascensors. L’ascensió de les visites acostuma a ser fins al pis 86, on l’ascensor hi arriba en 50 segons!! Les vistes que hi tenim són les millors de la city. Altres grans edificacions són l’edifici Flatiron (23th Street 5th Avenue), on d’una banda, està considerat el més estret del país, l’edifici Chrysler (42th Street amb Lexington Avenue) o el Rockefeller Center (Top of the Rock), un edifici impressionant, molt conegut per els seus voltants, on trobem la pista de gel i l’arbre de Nadal més gran de la ciutat.Tot i les grans edificacions, sense cap mena de dubte, el més famós de l’illa és la zona de Times Square, el gran centre neuràlgic de Nova York, la zona


més impressionant de l’illa. Es troba entre la 42th Street i la 46th Street, entre les avingudes 6th i 8th. El millor lloc per a passejar-hi a l’hora que un vulgui. Si anem cap al Nord de Manhattan, trobem l’Upper Side. En aquesta zona trobem l’edifici Dakota (72nd Street 8th Avenue), on va viure John Lenon; just davant hi ha el banc on va ser assassinat. Just al costat d’aquest hi ha una entrada a Central Park, on John Lenon s’asseia al terra a fumar Marihuana i es reunia amb els hippies de l’època. Central Park és l’anomenat Pulmó de Nova York. No fa molts anys, un alt càrrec del govern va manar construir Central Park, doncs ja que es veia venir que Nova York es convertiria en una ciutat amb un alt nivell de contaminació, i va ser construït per a combatre-ho. És un parc que compta amb 6 llacs, diferents restaurants, i és un parèntesi insuperable dins la metròpoli. Realment val moltíssim la pena, ja sigui fent-ho a peu, o a cavall. Si seguim cap amunt, cap a la 135th Street, seguint a la 8th Avenue, arribem a Harlem. És el barri del Gospel, el barri de Malcolm X, on cada cop més, s’hi pot fer una ullada per l’entrada, al igual que a la església, que és espectacular. A la 116th Street, entre Broadway i Amsterdam Avenue, trobem la Columbia University, on ha estudiat, entre altres, el mateix Barack Obama. Al sud de Manhattan trobem la zona de Little Italy, és el clar reflex de la gran immigració italiana que va haver-hi a mitjans del segle XX. Es tracta d’un barri humil, on podem trobar grans restaurants italians i tendetes per a fer les compres. La zona de Chinatown és una zona al més pur estil xinès, ple de botigues i restaurants, on les imitacions són grans compres. El barri del Soho és un dels que està més de moda, on hi viuen les grans estrelles novayorqueses. És un barri petit, i a les botigues podem trobar-hi grans marques i les últimes tendències. Heu de comptar que és un barri caríssim, tant pel que fa a les compres com al menjar. És perfecte per a fer una caminada d’unes 2-3 hores. Battery Park (Línies Verda i Vermella del Metro) és la zona que queda més al Sud de Nova York. Es tracta d’un parc que es troba al costat del moll on s’agafen els ferrys per a visitar l’Estàtua de la Llibertat i Ellis Island (museu de la immigració), i costen sobre uns 13$ per persona. A part d’això, també heu de tenir en compte que Wall Street i la zona zero, es troben al costat. La zona de Wall Street és la zona de finances i de negocis. És una zona al més pur estil Manhattan, on podeu veure l’edifici de la Borsa i d’altres de grans empreses. La part més famosa de Wall Street és la Zona Zero, que actualment es troba en obres per la reconstrucció del nou World Trade Center. Nova York és molt més gran que tot això, i el millor que puc recomanarvos és que el Bronx, Queens i Brooklin, el feu guiat amb excursió.

Vine amb nosaltres a Nova York vol + hotel Pennsylvania (turista) 7 nits + assegurança PONT DEL PILAR: del 8 al 15 d’agost 1350€ per persona (via Lisboa) 1450€ vol directe NOVEMBRE: qualsevol setmana del mes 1325€ per persona (via Lisboa) 1400€ vol directe PONT DE LA CONSTITUCIÓ: del 3 al 10 de desembre 1450€ per persona (via Amsterdam)

25


Restaurants a Sabadell

Can Punyetes

Clotilda

Rambla, 101

C. Sant Joan, 44

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 725 68 64

Tel. 93 727 06 69

Bohèmia restaurant & cocktails

Bon Jan

Can Pere

C. de Les Tres Creus, 136

C. Sant Pere, 15

Alexándros

C. Sant Quirze, 35

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Av. de l’Onze de Setembre, 152

Tel. 93 727 63 44

Tel. 93 727 64 89

Tel. 93 727 97 87

SABADELL

Tel. 93 716 22 35

26

6ixties

Bon àpat!

Born 17

Can Feu

La Casona

Rambla, 36

C. Sant Antoni M. Claret, 17

C. Pintor Borrassa, 43 - 47

C. Riera Villaret, 1

La Taverna d’en Rubion

SABADELL

C. Francesc Layret, 108

SABADELL

SABADELL

C. de Sant Jaume, 27

Tel. 93 722 00 13

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 726 27 91

Tel. 93 716 48 82

SABADELL

Tel. 93 717 24 24

Tel. 93 727 90 42

Pizza Leggera

Taps

Urbasa

Viena Pizzeria

Insòlit

Kimbo

C. de Tres Creus, 156-158

C. del Mestre Rius, 8

Passeig Manresa, 15

C. Sant Quirze, 22.

C. Sant Joan, 41

C. Marià Fortuny, 8

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 745 73 39

Tel. 93 726 24 95

Tel. 93 725 65 03

Tel. 93 727 63 88

Tel. 93 727 06 31

Tel. 93 727 82 41

Tel. 93 725 01 42


per a més info, visita la web: Forrellat

Gotim

Gràcia

il Buco

Raval de dins, 32

Plaça Imperial, 1

C. Sant Pere, 24

il Doge di Venezia

L’Antigualla

C. Horta Novella, 27 SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

C. Monterols, 56

SABADELL

Tel. 93 725 71 51

Tel. 93 707 07 04

Tel. 93 727 46 47

Tel. 93 715 57 87

SABADELL

Tel. 93 724 02 77

Av. Francesc Macià, 55

Tel. 93 727 73 33

L’Hort

La Tasca

La Toscana

Les Voltes

C. St.Antoni, 23

C. Gràcia, 47

C. Borriana, 34

SABADELL

Passatge de Rodoreda, 13

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 116 60 96

SABADELL

Tel. 93 725 91 37

Tel. 93 727 49 31

Tel. 93 726 40 53

Piada di Riccione

Rafa’s

Renaissance

Sakura

C. Pereda, 21

Via Massagué, 11

Av. Barberà, 105

C. Sant Pere, 29

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 712 24 80

Tel. 93 747 88 21

Tel. 93 712 22 82

L’Empordanet

L’Espanyol

C. de St. Oleguer, 39

C. de Rocafort, 30

SABADELL

Tel. 93 726 94 88

Tel. 93 716 14 90

Nou Canaletes

Osaka Wok

C. Sant Jaume, 19 SABADELL

Av. Francesc Macià, 46-50

Tel. 93 725 93 47

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 724 41 23

Tel. 661 79 26 41

Santa Gemma

Sharao’s

Tapa i Àpat

Verdi

Vitrium

Can Felguera

C. Major, 164

Rambla, 42

Rambla, 109

SABADELL

SABADELL

Av. Francesc Macià, 41

C. dels Cellers, 57

SABADELL

C. Raimon Casellas, 43

Tel. 93 723 71 05

SABADELL

Tel. 93 747 80 85

Tel. 93 725 55 68

SABADELL

Tel. 93 711 26 43

SABADELL

Tel. 93 716 48 60

Tel. 93 712 32 89

Contrast

El Fumet

El Petit Cep

Els Tranquils

Aquiles

Cassola d’Or

C. Pare Sallarés, 19

C. d’Estrasburg, 69

C. Sant Pere, 23

Av. Barberà, 329

C. de Can Viloca, 52

Ronda d’Europa, 524

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

SABADELL

Tel. 93 725 17 33

Tel. 93 746 26 58

Tel. 93 747 81 96

Tel. 93 710 00 21

Tel. 93 712 32 09

Tel. 93 746 22 21

27


De dijous a diumenge al migdia:

MENÚ ENTRANT + 1r PLAT + PAELLA O FIDEUÀ 12,50€ ENTRANT + 1r PLAT + ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL 17,50€ (mínim 2 persones)

Mandalai s’enorgulleix de presentar el primer

Sushi bar de Sabadell. Un nou concepte d’establiment que es troba a les ciutats més cosmopolites del món.

Av. Francesc Macià, 49 08206 SABADELL Reserves al 681 10 69 64 Reserva grups. Obert de dimarts a diumenge. Ara també:

SANDVICHERIA I CREPERIA Tots els dies de la setmana de 12 a 2h de la matinada.

GRAN VARIETAT DE COCKTAILS PER Al TEU PALADAR EN AQUESTES VETLLADES ESPECIALS El gintònic, barreja de ginebra i tònica s’ha convertint, si no ho és ja, en la beguda del moment. Un altre exemple que les modes es repeteixen amb els anys. Però seguint les tendències de la nostra societat que sempre busca nous al·licients, ara s’ha refinat gràcies a l’aportació de sofisticades marques de ginebra i tònica que proposen el seu toc especial. 28

VINE A GAUDIR DEL MILLOR SUSHI I DELS MILLORS COCKTAILS A MANDALAI

www.mandalaiclub.com


29


Rosa Gené

Les receptes de la Rosa

Amanida de cigrons Preparació: • Fregir els espàrrecs a la planxa. • La resta de verdures, tallar-les a daus i fregir-les per separat. • Utilitzar un motlle per disposar els ingredients al plat.

30

L’ordre que hem seguit és el següent: 1. espàrrecs 2. tomàquet 3. albergínies 4. cigrons 5. ceba 6. pebrot Es pot servir amb pa fregit i una mica d’escarola.

Ingredients per a 2 persones: Cigrons cuits 12 espàrrecs 1 albergínia 1 pebrot vermell 6 tomàquets 1 ceba oli, sal i pebre


31


Agost

HORÒSCOP 32

ARIES 21/3 al 20/4

TAURE 21/4 al 21/5

BESSONS 22/5 al 21/6

CRANC 22/6 al 23/7

Fes el bé i no miris a qui, podria ser el lema de la setmana. Dedica amor i temps als del teu voltant. Treball: T’agrada competir, ser el primer en arribar i solucionar problemes. Pren-te les coses amb més calma per no cometre errors.

La sinceritat és fonamental per tenir una relació autèntica basada en la confiança. Obre el teu cor aquests dies, necessites parlar. Treball: És el moment de treure la teva artilleria i aprofitar les bones influències. Centra’t i aconseguiràs el teu objectiu.

Tot el que puja com l’escuma torna a baixar amb la mateixa facilitat. Es tracta de mantenir l’equilibri i harmonitzar les teves relacions. Has de mantenir la calma. Treball: No abusis de la confiança d’aquells que et coneixen i t’ho consenteixen tot.

Arriba una setmana per despreocupar-se de tot i centrar-se només en l’amor; gaudeix, surt i omple’t els ulls de coses belles. Treball: És un bon moment per aconseguir els teus propòsits. Tot et sortirà bé, confia en la teva professionalitat.

LLEÓ 24/7 al 23/8

VERGE 24/8 al 23/9

BALANÇA (4/9 al 23/10

ESCORPÍ 24/10 al 22/11

Aconsegueixes el que vols, és qüestió de caure bé. Ho tens tot de cara. Aprofita-ho, seràs protagonista, felicitats! Treball: Si has de donar explicacions no t’ho prenguis com una submissió. Ningú desconfia de tu, no pensis malament.

Et sentiràs alliberat després de portar el pes de les circumstàncies. Pots celebrarho o acomiadar-te amb honors. Treball: Quan es compliquin les tasques, no les empitjoris amb la teva negativitat. Busca la manera de resoldre-ho sense preocupar-te.

Demanar disculpes és el correcte quan t’has equivocat, però has de jutjar-te amb menys severitat, forma part del teu aprenentatge. Treball: Qui persisteix ho aconsegueix, perquè per fi s’obre la possibilitat que estaves esperant.

Pots experimentar emocions i sensacions que portes molt sense sentir i això et farà tocar el cel. Recorda que l’amor no té perquè fer-te patir. Treball: La paciència és un do, i la necessitaràs en dosis massives. Et toca ensenyar.

SAGITARI 23/11 al 21/12

CAPRICORN 22/12 al 20/1

AQUARI 21/1 al 19/2

PEIXOS 20/2 al 20/3

La curiositat pot ser una benedicció, o no. El joc amorós resulta perillós si forces les situacions. Reprimeix-te una mica. Treball: Hi ha assumptes que has de retardar i uns altres espavilar. Optimitza el temps.

Si marxes de vacances, mentalitza’t, perquè trigues a assumir-ho. Gaudeix de moments íntims i estigues pendent del que toca. Treball: Generes expectatives amb les teves ganes de menjar-te el món. Però, saps delegar? Pregunta’t-ho.

Si t’has proposat canvis, no ho anunciïs, fes-ho quan hagis fet el pas, no sigui que canviïs d’opinió. Treball: Si et compromets has de complir, i si et suposa un fastigueig, aguanta i fes-ho canviant la teva predisposició.

Un bany de multituds és el que més et convé si has passat per una mala experiència emocional. No et lamentis, segur que trobes algú altre millor. Treball: La teva situació pot canviar, pot ser que truquin a la teva porta.


Una mica d'història… Les Perseidas, popularment conegudes com les Llàgrimes de Sant Llorenç, són una pluja de meteors d'activitat alta. No és la major pluja de meteors, però sí la més popular i observada en l'Hemisferi Nord ja que transcorre a l'agost, mes de bon temps i vacacional per excel·lència. El seu període d’activitat és llarg i s’estén entre el 16 de juliol i el 24 d’agost. El seu màxim és l’11 d’agost amb Taxa Horària Zenital (THZ)100, la qual cosa la converteix en la 3ª major pluja de l’any. Són meteors de velocitat alta (59 km/s) que radien de la constel·lació de Perseo o Perseus. Per tant, la seva alta declinació (+58º) no permet la seva observació en regions australs, ja que des de l’equador aconsegueix tan sols els 32º d’altura. Per què s’anomenen llàgrimes de Sant Llorenç? Doncs perquè el 10 d’agost és el dia d’aquest sant. A l’Edat Mitjana i el Renaixement, les Perseidas tenien lloc la nit en què se li recordava, de tal manera que es van associar amb les llàgrimes que va abocar San Lorenzo en ser cremat en la foguera, concretament en una graella.

“Les Llàgrimes de Sant Llorenç” Hora: 00:01 h. - 03:00 h.

En les nits dels dies 12 i 13 d’agost 2011 podràs veure un espectacle impressionant d’estels fugaços. Aquest fenomen també es coneix com a pluja de meteors dels estels fugaços. Cada any a Barcelona, i a tot el món, es poden veure Les Llàgrimes de Sant Llorenç (els estels fugaços) en el mes d’agost. La millor hora per veure aquests estels és després de la mitjanit del 12 i 13 d’agost. Celebra amb Va-yes, aquesta nit màgica i explica’ns la teva història de la nit de “Les Llàgrimes de Sant Llorenç 2011”.

33 33


TELÈFONS D’INTERÈS SABADELL Ajuntament de Sabadell: 010 / 93 745 31 10 Atenció ciutadana: 93 745 31 10 Centraleta: 93 745 31 00 Bombers de Sabadell: 93 726 00 80 Comissaria de Policia: 091 Mossos d’Esquadra: 088 Policia Municipal: 092 / 93 745 32 61 Urgències - Mèdiques: 061 Nocturnes de les 19.30h a les 8.30h: 93 723 37 13 (Cap Ca n’Oriac) Atenció 24 h: 93 712 29 59 (Cap St. Fèlix) Biblioteca de Can Deu: 93 716 56 04

Biblioteca de Can Puiggener: 93 716 51 50 Casal Pere Quart: 93 726 84 78 Cal Estruch: 93 717 25 71 CAS Drogodependencies: 93 726 47 00 Centre d’Atenció a la Dona: 93 724 61 67 Punt Blau: 902 22 22 34 Ràdio Sabadell: 93 745 19 60 Sabadell Atención Joven (SAJ): 93 745 33 01 Teatre Municipal la Faràndula: 93 745 75 60 Teatre LaSala Miguel Hernández: 93 723 28 33 Teatre Principal: 93 745 31 50 Vapor Llonch: 93 745 31 61

BARBERÀ DEL VALLÈS Ajuntament de Barberà del Vallès: 937 297 171 Benestar Social: 937 297 171 Biblioteca Esteve Paluzie: 937 186 866 CAP Barberà: 937 192 540 Visita no urgent 937 284 444

Mossos d’Esquadra: 088 / 937 346 100 Policia Local: 092 / 937 190 090 Taxis: 937 290 707 Centre Civic Ca n’ Amiguet: 937 192 202 Deixalleria Municipal: 937 185 464

FARMACIES DE GUÀRDIA CARRERA. Crta. Terrassa, 389. Sabadell Tel. 937264449 (24 h) GARRELL. Av. Concòrdia, 48. Sabadell Tel. 937230794 (de 9 a 22h) MORA. Plini el Vell, 39. Sabadell (de 9 a 22h) PAREJA. Rda. Zamenhof, 145. Sabadell (de 9 a 22h) SEGALAS. Rbla. Sabadell, 26. Sabadell Tel. 937257319 (de 9 a 22h) TRILLA-SALVADOR. Tàcit, 1. Sabadell (24 h) GALCERAN. Pg. Dr. Moragas, 184. Barberà del Vallès Tel. 937190252 (24 h) PALOMERAS. Via St.Oleguer, 2. Barberà del Vallès (de 9 del matí a 10 del vespre)


Va-yes Agost  
Va-yes Agost  

Farmaciola Primers Auxilis, de viatge. TELÈFONS entrevis ta a... “Escriur e la novel·la entre dos ha resultat una experièn cia fantàstic a”...