Page 1

Werfkrant nr. 4 November 2012 De Werfkrant verspreidt intern informatie over werken in en rondom het ziekenhuis.

Verbouwingen voor kinderen In het najaar van 2012 verhuist het slaaplabo voor kinderen en volwassenen naar gebouw G. Op deze manier komt er in de huidige hospitalisatiezone van het kinderziekenhuis meer ruimte vrij voor kamers en zullen na de verbouwing de dageenheid én de hospitalisatie-eenheid kinderoncologie op dezelfde verdieping zitten. Samen met 5 bedden voor sasisolatie, vormt de dageenheid kinderoncologie de pathologiehoek kinderoncologie. Er komen ook 5 bedden voor voorlopige hospitalisatie (langer dan 4 uur en korter dan een dag). Dit moet de spoedgevallendienst ook ontlasten en voor een snellere doorstroming naar de hospitalisatie-unit zorgen. Er zullen zoveel mogelijk nieuwe eenpersoons- en tweepersoonskamers ingericht worden voor de opvang van kind én ouder (met o.a. sanitaire voorzieningen). Verpleegeenheden K1 en K2 zullen fysiek gescheiden blijven door een deur, maar zoveel mogelijk kamers op beide eenheden worden wel standaard inwisselbaar uitgerust.

Eerst verhuizen, dan verbouwen Er komt een hele schuifpuzzel aan te pas om alle renovaties door te voeren. Eerst en vooral wordt er een prefabgebouw geplaatst aan de achtergevel van het kinderziekenhuis dat patiënten mee zal helpen opvangen tijdens de verbouwingen. De werkzaamheden aan de verpleegeenheden worden in twee fases opgedeeld. •

In de eerste fase, die in de eerste helft van 2013 afgerond moet zijn, wordt K1 verbouwd. Dit betekent dat de eenheid in het voormalige slaaplabo ondergebracht wordt. Het tekort aan bedden wordt opgevangen door het prefabgebouw. De dienst gastroenterologie van pediatrie blijft in deze fase ook nog actief.

In de tweede fase, in de tweede helft van 2013, wordt dan de omgekeerde beweging gemaakt. De oude ruimte van het slaaplabo, de dienst kindergastro-enterologie van pediatrie en een deel van verpleegeenheid K2 worden dan verbouwd tot de nieuwe verpleegeenheid K2.

Er wordt op gerege lde tijdstippen door het kinderziekenhuis ee n nieuwsbrief rondge stuurd naar de med ewerkers die de werken dagelijk s on dervinden.

Schets van een nieuwe kamer. Zoveel mogelijk nieuwe kamers zullen kind en ouder opvangen


Update van de verpleegeenheden voor volwassenen in zone A Tegen het einde van 2013 moeten verpleegeenheden 43/44, 54, 53 en 33 (in die volgorde) volledig gerenoveerd zijn. Eenheden 43 en 33 werden al leeggehaald. De renovatie omvat ook de aanliggende zones aan de eenheden. Zo zullen zowel het gedeelte aan de bekende ‘5 liften’ als de gangen naar de eenheden mee opgefrist worden. Er komt ook een kleine werfzone op de binnenplaats tussen hospitalisatie en consultatie, waar een lift zal zorgen voor de toevoer van werfmateriaal naar de verpleegeenheden. Een verbouwing brengt natuurlijk ook hier ongemakken met zich mee. Een aantal dagen zal in de nabije verpleegeenheden lawaai te horen zijn van de renovaties. Terugkeer uit Greenland Momenteel hebben o.a. de cel medische registratie en de commissie medische ethiek hun kantoren nog steeds in Greenland (het complex aan de Burgemeester Etienne Demunterlaan in Jette waar het UZ Brussel de tweede verdieping huurt), maar zij zullen tegen het einde van het jaar terugkeren naar het ziekenhuis. Omdat de administratie van de spoedgevallendienst verhuisd is, zijn er een aantal lokalen leeggekomen in gebouw F, op de eerste verdieping. De lokalen worden de komende weken ingericht als kantoren. Daarmee worden een aantal ruimteproblemen in het ziekenhuis ook opgelost.

Vragen over de werken? • Voor algemene vragen: mail naar de technische dienst: td@uzbrussel.be • Voor specifieke vragen over nieuwe of lopende projecten: Iwein Baeyens (Manager Projecten, Ontwikkeling & Studie) die ervoor zal zorgen dat de juiste projectleider deze vraag kan beantwoorden. • Vragen over het ruimteplan: kan u richten tot Ellen Clarke (coördinator Ruimteplan).

Tegen het einde van 2013 moeten verpleegeenheden 43/44, 54, 53 en 33 (in die volgorde) volledig gerenoveerd zijn.

Redactie van dit nummer: Iwein Baeyens, Ellen Clarke, Eva De Vriese, Edgard Eeckman, Jan Flament, Ingrid Steens De Werfkrant is een realisatie van de dienst communicatie samen met de technische dienst.

Werfkrant nr. 4  

De Werfkrant verspreidt intern informatie over werken in en rondom het ziekenhuis.

Advertisement