Page 1

Al meer dan

50 jaar een begrip


Een geschiedenis van Voor de geschiedenis van Martens Traktor moeten we teruggaan tot 1880. In dat jaar beginnen Henri en Rochus Martens een onderneming, die zich vanaf 1885 toelegde op dors- en maaimachines. Zij plaatsten reeds voor 1900 de eerste handdorsmachine in de provincie Limburg en in 1900 eveneens de eerste maaimachine. Vanaf dan breidde de verkoop van landbouwmachines gestaag uit. De eerste wereldoorlog maakte de import uit Duitsland zo goed als onmogelijk. Vanaf dan besloot men de dorsmachines zelf te produceren in de werkplaatsen in Bree. De fi rma werd uitgebouwd tot een bedrijf met een honderdtal werknemers. Vanaf 1950 werd de producti e aan de lopende band uitgevoerd, met pogingen tot export naar Frankrijk, Duitsland en Spanje. Theo Martens blaast in 1953 de familiale ondernemerstraditi e nieuw leven in met de oprichti ng van een handelsonderneming. Hij begint een handel in landbouwtractoren en machines met merken als Massey-Ferguson, New Holland en Alfa-Laval. Vanaf 1968 breidt hij de acti viteiten uit met de verkoop en service van Massey-Ferguson graa aadcombinati es. Daarmee legt hij de basis voor het huidige succes. In 1972 wordt de firma omgedoopt tot Martens Traktor nv, tot vandaag een begrip in industriÍle en landbouwuitrustingen. Huidig zaakvoerder Jean Knevels vervoegde de onderneming in 1982 als verkoper van landbouwmachines en later ook van bouwmaterieel. Zo raakte hij vertrouwd met alle aspecten van Martens Traktor.


succesvol ondernemen Hij droeg onder meer bij tot nieuwe dealerschappen voor Toyota heft rucks en Hiab autolaadkranen. In 1993 vond een nieuwe ommekeer plaats. Theo Martens bereikte de pensioengerechti gde leeft ijd en Jean Knevels voelde zich klaar om de onderneming over te nemen. Ondertussen was Massey-Ferguson vervangen door Deutz-Fahr tractoren en JCB grondverzetmachines. De familie Martens verdween dan wel uit de eigendomannalen van het bedrijf, maar de naam Martens Traktor bleef behouden. De kersverse zaakvoerder verkocht de afdeling Alfa-Laval en verving New-Holland door Claas oogstmachines. Na al die jaren leek Martens Traktor vergroeid met Bree. Toen er in 2005 werd uitgekeken naar nieuwe bedrijfsterreinen, koos men evenwel voor een 1,5 ha groot terrein in Opglabbeek. Het compleet nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidslaan is vlott er bereikbaar. Het beschikt naast een grote hypermoderne service werkplaats en een gedeeltelijk geautomati seerd magazijn, over een 800 m² grote showroom voor onder meer tuinbouwmaterieel.

Jean Knevel

Samen met een team van 25 bijzonder gemoti veerde medewerkers kijken de heer en mevrouw Knevels de toekomst enthousiast tegemoet, vastbesloten een vervolg te breien aan dit verhaal van groei en welslagen.

s


Administratie en verkoop Een team waarop u altijd kunt rekenen De administratie verwerkt jaarlijks 8.000 verkoop en 4.000 aankoopfacturen. Het team verzekert een correcte service en staat u graag te woord voor bijkomende inlichtingen.

Lucienne Neijens:

- klantenfacturering - algemene administratie

Vanessa Vranken:

- leveranciersboekhouding - algemene administratie

Rita Neyens:

- algemene administratie - veiligheidsverantwoordelijke

Eddy Venken:

- financieel controller - ICT verantwoordelijke


Het verkoopteam realiseert een jaaromzet van ongeveer 9 miljoen euro. Zij kennen zowel de aangeboden machines als hun respectievelijke markten door en door, zodat zij u de ideale oplossing voor elke behoefte kunnen adviseren.

Johan Bergmans: - Toyota heftrucks - JCB mini en midrange voor noord en midden Limburg - gemeenten en Openbare Besturen - 0475/263611

Marc Knapen: - JCB Heavy Line provincie Limburg - JCB mini en midrange midden en zuid Limburg - 0477/455275

Frederik Bonneux: - landbouwverantwoordelijke - externe verkoop tuinbouwmachines - 0479/274917

De showroom is elke dag geopend van 8u00 tot 17u00 en op zaterdag van 8u00 tot 12u00.


Het magazijn. Geavanceerde technologie in functie van een feilloze service. Het magazijn in cijfers: • 1,2 miljoen euro omzet • 14.5000 verschillende artikels in stock • 900 lopende meter magazijnrekken • 2 computergestuurde elektrische onderdelenliften met elk een capaciteit van 20.000 kg onderdelen • aparte afdeling hydraulica met 2 slangenpersen voor alle hydraulische slangen van ¼” tot 1 ¼” voor 4-draads slangen en tot 1 ½“ voor 2-draads slangen Gerard Sliepen:

- magazijnverantwoordelijke

Raf Vanmierlo:

- magazijnadministratie - interne verkoop tuinbouw

Lambert Neyens:

-onderdelenverkoop klantenbalie

Jan Aerts:

- onderdelenbalie techniekers


Gerard Sliepen (magazijnverantwoordelijke): “Als mensen niet meer weten van welk hout pijlen maken, kunnen wij hen meestal verder helpen” Gerard Sliepen werkte bijna 10 jaar als productiearbeider en volgde ondertussen een opleiding elektromechanica in het avondonderwijs. Toen vernam hij dat er een vacature was bij Martens Traktor. “Ik had al mijn hele leven nauwe contacten met de landbouwwereld. Vanuit mijn opleiding en mijn interesse in machines (ik sleutelde vaak mee in de garage van mijn vader), sprak het technische aspect van een job bij Martens Traktor mij sterk aan. Als magazijnverantwoordelijke sta ik in voor de eindcontrole, de aankopen en het onderhandelen

met leveranciers. De job is er wel niet eenvoudiger op geworden, omdat het gamma met de jaren aanzienlijk is uitgebreid: van een eenvoudige grasmaaier tot de meest complexe combinaties. Ik werk hier met fijne collega’s en wij hebben een prima reputatie bij de klanten. Je hoort het wel vaker: als je echt radeloos bent, kunnen ze je bij Martens wellicht helpen!” Het magazijn is elke werkdag doorlopend geopend van 8u00 tot 18u00 en op zaterdag van 8u00 tot 12u00. Het magazijn is telefonisch bereikbaar op het nummer 0032 (0)89 460 520.


René Ferson (technieker): “Het is leuk om als technieker aan de beste machines ter wereld te kunnen sleutelen” René Ferson werkte 11 jaar als mechanieker aan vrachtwagens. Hij raakte uitgekeken op zijn job en kon terecht bij Martens Traktor, een firma die hij al van kindsbeen af kende. “Ik ben zelf afkomstig uit een landbouwersgezin en mijn interesse in landbouwmachines is altijd gebleven. Daarom voel ik mij ook perfect thuis bij Martens, al 15 jaar lang. Mijn taak werk als technieker is hier zeer afwisselend. Ik werk zowel in de werkplaats als ter plaatse bij de klant en ik kom in contact met alle denkbare technische aspecten: motoren, hydraulica, elektronica, laswerk... Af en toe spring ik zelfs in als vrachtwagenchauffeur. Onze sterke punten? De goede service, ongetwijfeld. En de kwaliteit van de machines. JCB, Toyota, Joskin... noem maar op: die merken behoren stuk voor stuk tot de wereldtop!”


De werkplaats. Van alle markten thuis.

Martens Traktor beschikt over een state-of-the-art werkplaats van 1.500 m2. Binnen het team van 14 gespecialiseerde servicemonteurs, kreeg iedereen een specifieke opleiding voor de verdeelde merken. De werkplaats is uitgerust met 2 bovenkranen met een hefvermogen van 6 en 8 ton. Via 4 complete werkstations worden 5 oliesoorten door het hele gebouw rondgepompt. De olieproducten worden in een aparte ruimte met ondoordringbare oliebestendige vloer opgeslagen in tanks met overvulbeveiligingen. Er is tevens rookafzuiging voorzien. De centrale werkput is voorzien van over een gesloten opvangsysteem voor afvalolie en gasafzuiging. De revisie van hydraulische cilinders, motoren, versnellingskasten, enz gebeurt in een aparte ruimte. Verder is er nog een afdeling laswerken en montage voor de opbouw van kranen. De onderneming heeft 5 servicewagens met een eigen stock aan onderdelen, die ingericht zijn als mobiele werkplaats. Het machinetransport gebeurt met een trekker diepladercombinatie. De werkplaats is elke dag geopend van 8u00 tot 17u00 en telefonisch bereikbaar op 0032 (0)89 460 520.


Zo hoort u het ook eens van een ander. Willy Bernaerts (JCB klant): “Als we problemen hebben is Martens Traktor nooit veraf” Willy Bernaerts staat aan het hoofd van een bedrijf, gespecialiseerd in grondwerken. De firma maakt gebruik van verschillende JCB machines. “Ik ben heel tevreden, zowel over de kwaliteit van de JCB machines als over de service van Martens Traktor. Wij zijn trouwens al bijna 20 jaar klant bij Martens. Het is belangrijk een betrouwbare leverancier in de buurt te hebben. Als er eens iets fout gaat sturen we een technicus langs en die kan de nodige wisselstukken meteen meebrengen en monteren. Zo blijft de stilstand van de machine tot het minimum beperkt, wat de rendabiliteit van onze onderneming ten goede komt.”


Johan Schreurs (Deutz klant): “De medewerkers van Martens Traktor kennen hun stiel... maar ook de ònze!” Johan Schreurs is een Deutz-man in hart en nieren. Toen hij onlangs in het huwelijksboortje stapte, reed hij in zijn Deutz traktor naar de kerk. Zijn aanstaande deed hetzelfde... in een traktor die Martens Traktor speciaal voor de gelegenheid ter beschikking van het jonge paar stelde. “Ik run het landbouwbedrijf samen met mijn vader. In onze familie zijn we klant bij Martens Traktor van vader op zoon. Dat heeft alles te maken met de prima service. Dat daar een prijskaartje bijhoort is niet meer dan normaal. Onlangs had ik een probleem bij het ploegen. Binnen het halfuur stond hier een servicewagen op het erf en even later kon ik weer aan de slag. Op die momenten is een snelle en doeltreffende hulp onbetaalbaar. Ook met de mensen aan de balie heb ik goede contacten. Je voelt meteen dat ze weten waarover ze praten en dat is toch belangrijk in onze stiel.”


Carlo Dautzenberg

Françis Wiertz

(Toyota klant):

(Sales Manager Joskin):

Martens Traktor denkt met ons mee over onze concrete behoeften van morgen”

“Martens Traktor is een modern mechanisatiebedrijf met een goede service hoog in het vaandel”

Dautzenberg & zoon is een betonfabrikant-groothandel, gespecialiseerd in een afwerkingsproduct voor muren. Het gladde beton is kleurvast en van hoogstaande kwaliteit.

Het programma van Joskin mestverspreiders is het omvangrijkste dat in de landbouwwereld wordt aangeboden. Het merk met een veelzijdig productieapparaat is in de meeste Europese landen verkrijgbaar.

“Vorig jaar schakelden wij na 41 jaar over naar Martens Traktor als leverancier van heftrucks. De nabijheid op het industrieterrein van Opglabbeek heeft daar zeker mee te maken, maar de firma overtuigde ons ook door haar pro-actieve aanpak. Zij wezen ons namelijk op de logische – en vooral toekomstgerichte - beslissing om voor binnenwerk elektrisch aangedreven heftrucks te gebruiken. We mochten verschillende machines in de praktijk uittesten en uiteindelijk bleek een model van Toyota perfect voor onze specifieke behoeften. Op een paar dagen tijd hebben de technici van Martens Tractor de truck optimaal afgesteld. En toen we een probleem vaststelden met een drukknop, zorgden zij voor een condensbestendig model. Ik ben heel zeker dat we de juiste aankoop gedaan hebben.”

“Onze samenwerking met Martens Traktor begon 15 jaar geleden met mesttanken, en al snel breidde onze afzet uit met mest injecteurs, kippers, silagewagens en weilandbloters. Sinds aantal jaren leveren wij met succes ook importmateriaal aan het bedrijf, bekende merken als Lemken, Rauch en Hardi. Martens Traktor voert een sterke dienstverlening hoog in het vaandel. Dit is het werk van een goede bedrijfsleiding en vakbekwaam, hardwerkend personeel dat altijd klaar staat voor de klant. Wij hopen nog lang samen zaken te kunnen doen.”


René Wetzels (General Manager JCB Benelux): “JCB Benelux en Martens Traktor kunnen niet zonder elkaar” JCB is een van oorsprong Engels bedrijf en één van de drie grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld. De firma heeft meer dan 8.000 mensen op 4 continenten in dienst en verkoopt producten in 150 landen via 1.300 dealerlocaties. René Wetzels: “In de jaren 80 koos JCB voor een nieuwe strategie. In plaats van een rechtstreekse verkoop opteerde men voor intensieve samenwerking met lokale dealers. Voor Belgisch Limburg kwamen we terecht bij Martens Traktor, waar Jean Knevels toen als vertegenwoordiger werkte. Wij zagen dat de man heel wat in zijn mars had en toen hij aan het hoofd kwam van de firma hebben wij hem meteen ondersteund. Martens Traktor is vandaag de exclusieve JCB-dealer voor de hele provincie.

Het is een bedrijf met een zeer degelijke organisatie en gemotiveerde medewerkers. De samenwerking verloopt uitstekend: wij maken elkaar wederzijds sterker. Het is een echt win-win verhaal.”


Dit magazine werd gerealiseerd door: Een product van Big Media Group nv Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel Tel.: +32 (0)11 808 808 • Fax: +32 (0)11 808 809 www.uwbrochure.be

INTERSAFE ELECTRONICS brandbeveiliging - toegangscontrole camerabewaking - alarmsystemen automatiseren van slagbomen/poorten telefonie Peerderbaan 49 - 3940 Hechtel Tel.: 011 64 82 82 - Fax: 011 66 50 92 www.intersafe.be

Electro Craeghs - Janssen nv Solterweg 62 - 3960 BREE Tel: 089 86 44 54 089 86 62 19 Fax: 089 86 79 27 craeghs.electro@scarlet.be

Algemene elektriciteitswerken verkoop en inrichting voor Industrie - Winkels - Horeca - Privé Domotica

EnerSys, de wereldleider op het gebied van industriële batterijen en energie-opslag, streeft ernaar te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, op elk moment en voor al hun eisen. Met onze technologisch vooruitstrevende Hawker tractiebatterijen en - laders bieden wij onze klanten de gepaste oplossing voor al hun mogelijke toepassingen. De commerciële en technische leden van ons verkoopsteam kunnen uw laadzaal-projecten, batterijbeheersystemen en wisselsystemen bestuderen en personaliseren en zullen ook oplossingen en opleidingen voorstellen die uw gebruik optimaliseren. EnerSys, uw energiepartner voor elektrische voertuigen.

SPRL EnerSys BVBA · Houtweg 26 · 1140 Brussel · Belgium Tel. +32 2 215 1818 · Fax +32 2 215 4930 · www.enersys-hawker.com


Gaspart NV - Z.4 Broekooi 190 - 1730 Asse - Tel. 02.467.38.11 Fax 02.467.38.22 - info@gaspart.be - www.gaspart.be


Meer info : JCB-Belgium NV Betekomsesteenweg 124 I.Z. Aarschot C389 3200 Aarschot Tel.: 016-551155 Fax: 016-569053 info@jcb.be Info dealers: www.jcb.com

Dé specialist LASTECHNIEK INTERIEUR & DESIGN RAAM- & DEURBESLAG CHEMISCHE PRODUCTEN BEVESTIGINGSSYSTEMEN ELEKTRISCH GEREEDSCHAP VERSPANEND GEREEDSCHAP MAGAZIJN- & ATELIERINRICHTING HANDGEREEDSCHAP & TOEBEHOREN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN (PBM)

Renkoven 2 Postbus 100 B-3680 Maaseik T. 089 56 49 72 F. 089 56 50 54

info@raedschelders.be

HIAB SA/NV

Parc Industriel, 8 B-1440 Wauthier-braine Belgium Tel.: 0032 (0)2 366.20.36 Fax: 0032 (0)2 366.12.90 Website: http://www.hiab.be


Diesel zitmaaier met ge誰ntegreerde achteropvang tot 21 pk.

Frontmaaiers met mulching en/of opvang tot 36 pk

Subcompact tractoren, 4wiel aangedreven, hydrostatisch, 23 pk

Compact tractoren, 4wiel aangedreven, handgeschakeld of hydrostatisch tot 40 pk

Alle terrein voertuig, 21 pk, hydrostatisch, volledig gesloten aandrijving, hydraulisch kippen van bak.

matermaco

Leuvensesteenweg 710, 1030 Brussel Tel: 02/727.03.60 Fax: 02/727.03.63


JCB FINANCE EEN LOGISCHE KEUZE JCB FINANCE UN CHOIX LOGIQUE

VOOR UW DICHTSTBIJZIJNDE DEALER: POUR CONNAÎTRE LE CONCESSIONAIRE LE PLUS PROCHE:

WWW.JCB.COM SELLING THE JCB VALUE


Nijverheidslaan 1501 3660 Opglabbeek Tel.: +32(0)89/46.05.20

DESIGNED BY BIG MEDIA GROUP NV, www.uwbrochure.be, 011 808 808

Fax: +32(0)89/47.36.66 info@martens-traktor.be www.martens-traktor.be

Martens Traktor  
Martens Traktor  

50 jaar een begrip Al meer dan Huidig zaakvoerder Jean Knevels vervoegde de onderneming in 1982 als verkoper van landbouwmachines en later o...

Advertisement