Page 1


Historiek Vier generaties zorg voor kwaliteit Joseph De Plancke legde in 1906 de fundamenten van het gelijknamige natuursteenbedrijf in Brugge. De specialist in renovaties en vervaardiging, levering en plaatsing van sierschouwen verhuisde na de Eerste Wereldoorlog naar Ieper. Samen met zijn 7 zonen leverde Joseph een belangrijke bijdrage in de heropbouw van de Kattenstad. Onder impuls van Roland, de enige kleinzoon van de stichter, ging De Plancke zich in de jaren zeventig steeds meer concentreren op de productie van sierschouwen. Na de overname van een Langemarks bedrijf in 1978, oriënteerde de onderneming zich almaar nadrukkelijker naar de haardensector. Xavier, zoon van Roland, legde de klemtoon vanaf de jaren tachtig volledig op het ontwerp, de realisatie en de plaatsing van haarden voor interieurinrichting. Twintig jaar na de bouw van onze eerste toonzaal in 1978, liet Xavier De Plancke een volledig nieuwe toonzaal en een modern atelier bouwen. Die beslissing gaf Haarden De Plancke een enorme boost. Daardoor mogen we ons vandaag één van de belangrijkste trendsetters en totaalpartners voor sierhaardprojecten in Vlaanderen noemen. Nu ook Koen Vauterin de lijnen van ons bedrijf helpt uittekenen, zijn we helemaal klaar voor een veelbelovende toekomst.


Competentie & ervaring Brandende ambitie

Proactief meedenken

Competentie, efficiĂŤntie en ervaring: die basisingrediĂŤnten etaleren al onze enthousiaste medewerkers elke dag opnieuw. Zowel bij de mensen van de studiedienst, het plaatsingsteam als het atelierpersoneel brandt de ambitie om ieder interieur op te fleuren met creatief vuur. Daarbij halen we onze neus niet op voor complexe projecten, integendeel. Net met dergelijke opdrachten onderstrepen we onze plaats in het hoger marktsegment en slagen we erin ons te onderscheiden.

Uw idee vertalen in een tot de verbeelding sprekend concept: daarvoor doen wij het. Onze eenvoudige en duidelijke structuur zorgt ervoor dat u meteen bij de juiste contactpersoon terecht komt. Met een dynamische en passionele aanpak coĂśrdineert hij uw project tot in de kleinste details. Doordat wij alle werken in eigen beheer verzorgen, kunnen wij volledig onafhankelijk ons ding doen. Zo bent u zeker dat alles binnen de vooropgestelde timing wordt afgewerkt.


Aanpak

Uitvoerig informeren

De sfeer van uw huiskamer

Een bezoek aan de toonzaal van Haarden De Plancke laat u nooit koud. EĂŠn van onze ervaren interieurarchitecten zorgt meteen voor een warm onthaal. Een rondleiding langsheen onze 17 brandende modellen brengt u meteen in de juiste sfeer en geeft ons meteen een goed beeld over uw voorkeur. Wij maken u graag wegwijs in ons uitgebreid aanbod aan gerenommeerde toestellen van topkwaliteit.

Bij een bezoek aan u thuis komt onze specialist uw interieur visualiseren en alles tot in de kleinste details opmeten. Die gegevens laten ons toe een nauwkeurig ontwerp te maken, zodat u bij een volgende afspraak dankzij driedimensionale tekeningen en natuurgetrouwe schetsen een prima beeld over de toekomstige look van uw woonkamer krijgt. Tegelijk ontvangt u van ons een gedetailleerde en exacte offerte. Extra facturen hoeft u niet te vrezen, want als totaalpartner behartigen wij uw haardproject van A tot Z.


Punctuele productie Eenmaal u het licht op groen heeft gezet, gaan onze ervaren vakmensen aan de slag in het perfect uitgeruste en moderne atelier. Zagen, verlijmen, sculpteren en een minutieuze afwerking: alles gebeurt met het grootste respect voor de natuursteen, en volledig volgens de regels van de kunst.

Plaatsing volgens aloude traditie Daarna neemt onze plaatsingsploeg het heft in handen. Zij verzorgen alle metsel-, pleister- en timmerwerken voor de haardwand op de traditionele manier. Ook de montage van de gasunit en de plaatsing van het rookkanaal nemen wij graag voor onze rekening. Zo bent u verzekerd van een onberispelijke afwerking en kan uw haardhoek meteen uitgroeien tot een oase van gezelligheid in het kloppend hart van uw woning.

Brandproef De brandproef is de finishing touch van uw project. Al dan niet gewapend met een mandje houtblokken, komt onze contactpersoon de werking van de haard grondig uitleggen. De waterdichte garantie voor een veilig gebruik van uw haard.


Aanbod Inbouwhaarden op gas De populariteit van gashaarden blijft maar groeien. Deze gebruiksvriendelijke haarden zijn een waarborg voor uiterst gezellig comfort. Met de elektrische ontsteking met afstandsbediening wekt u meteen een aangenaam en constant vuurbeeld van kalmerende vlammen op. Bovendien vermijdt u met gas het stockeren van brandstoffen en heeft u nooit last van roetaanslag. Met andere woorden: gashaarden zijn een schoolvoorbeeld van onderhouds- en milieuvriendelijkheid. merken: Bellfires, Kal-fire, Metalfire, Bodart & Gonay, Boley, Wellstraler, Barbas

Inbouwhaarden op hout De charme van een houtkachel werkt nog altijd erg aanstekelijk. De hogere en natuurlijke vlam creëert een intens warmtegevoel in huis en is een toonbeeld van authenticiteit. In een mum van tijd ontpopt een inbouwhaard met hout zich tot dé sfeerbrenger van uw woning. merken: Bellfires, Kal-Fire, Metalfire, Bodart & Gonay, Boley, Barbas, Ruëgg, Stûv

Voorzetkachels op hout Ook in onze eigen, exclusieve lijn aan voorzetkachels op hout vindt u ongetwijfeld uw smaak terug. merken: Stûv, Raïs, Hwam, Vermont Castings, Saey, Dovre


Stijlen Haarden De Plancke behartigt ieder schouwproject met de grootste precisie en respecteert daarbij uw wensen tot in de kleinste details. Onze ruime toonzaal laat u kennismaken met de meest uiteenlopende stijlen.

Modern klassiek Deze moderne haarden laten zich uitstekend combineren met natuursteen en antieke meubelen.

Minimalistisch Onder het credo ‘less is more’, lenen deze haarden zich prima voor moderne lofts en woningen. De strakke lijnen, zonder veel franjes, passen als gegoten in hedendaagse interieurs.

Landelijk De sfeer van het 19de-eeuwse Engeland beleeft zijn tweede jeugd bij deze haarden. Stijlvol houtwerk en dito lambrisering maken het totaalplaatje helemaal af.

Klassiek Prachtig marmer of een witstenen schouwmantel zorgen ervoor dat deze haarden volledig tot hun recht komen.


Buitenhaarden Bij Haarden De Plancke nemen we je ook graag mee naar buiten. Onze designs voor buiten bieden u een mooie selectie van de meest innovatieve mogelijkheden met vuur.

Uw partner in inox rookkanalen! FLEXINOX NV is exclusief importeur en verdeler van alle INOX ROOKKANALEN en ACCESSOIRES naar een gespecialiseerd netwerk van dealers en vakmensen.

FLEXINOX NV I De Bruwaan 5E I B-9700 OUDENAARDE Tel.: 055 30 35 40 I Fax: 055 30 35 41I www.flexinox.be

Ons aanbod: · Dubbelwandige, enkelwandige en concentrische rookkanalen; · Flexibele rookkanalen, aluminiumflexibels; · Isolatiematerialen: SILCA isolplaten, INSULFRAX en BIOFLEX isolatiedekens; · ALLE toebehoren (reducties, roosters, kappen, rosassen, …)


Haarden de Plancke Zonnebeekseweg 2-2a | 8900 Ieper T 057 20 02 73 | F 057 21 71 31 info@deplancke.com www.deplancke.com

Designed by Big Media Group NV, www.uwbrochure.be

VUUR KRIJGT VORM

Haarden de plancke