Page 1


Van houthandelaar naar verpakkingsspecialist De geschiedenis van Foresco gaat terug tot in 1924. Tot in de jaren ’80 bleef de handel in hout de enige hoofdactiviteit. Vanaf dan breiden de activiteiten uit naar een aanleunend domein: het op maat maken van houten paletten, kisten en kratten. In de jaren ’90 neemt deze activiteit stilaan de bovenhand. Na verloop van tijd blijven de productie van industriële verpakkingen en het bieden van verpakkingsoplossingen over als core business. Naast hout gebruikt Foresco vanaf dan ook karton, speciale folies en andere beschermingsmaterialen om de industriële verpakkingen vorm te geven en te produceren.

Marktleider in industriële verpakkingen Op enkele decennia tijd groeide Foresco Industrial Packaging uit tot de referentie en marktleider in dit vakgebied. De knowhow om voor elke uitdaging een oplossing te vinden, de flexibiliteit en capaciteit om altijd en overal aan de slag te gaan én de vastberadenheid om de gestelde deadlines te behalen, maken van ons een partner waar u op kan rekenen. Dankzij onze schaalgrootte beschikken we over de nodige slagkracht om ieder project efficiënt aan te pakken.


Uw partner voor extra services Naast het ontwerp en de productie op maat van industriële verpakkingen, biedt Foresco nog een aantal aanverwante dienstverleningen aan: • Just-in-time delivery: wij verzorgen uw volledige voorraadbeheer (inventory management) en leveren de gewenste goederen op afroep af. • Totale afhandeling: naast de industriële verpakkingen nemen wij ook de volledige verantwoordelijkheid over het transport, de handling en stockage op ons. Ook uitzonderlijke transporten behoren tot de mogelijkheden. • Projectbeheer: wij verzekeren de groepage (inventariseren, centraliseren, kwaliteitscontrole,…) van goederen die van verschillende leveranciers komen en leveren waar en wanneer u dat wenst. Zo kunnen toeleveringen met uw productiesysteem geïntegreerd worden, ook e-invoicing is mogelijk. • Container stuffing: onze medewerkers laden de containers en zetten de lading vast.

Innovatieve combinaties hout en karton Foresco zoekt altijd naar lichtere – en dus kostenbesparende – verpakkingsmogelijkheden die toch voldoende beschermingsmogelijkheden bieden. In plaats van de traditionele houten verpakkingen maken we steeds meer de combinatie van driedubbel gelaagd industrieel karton en hout. Naast de lagere materiaalkost zijn kartonnen verpakkingen sneller en eenvoudiger in opbouw.


De juiste mensen en middelen De grote kracht van Foresco schuilt in z’n medewerkers. Samen vormen we een geolied en gemotiveerd team van 130 medewerkers die uw industriële verpakking realiseren of verpakkingsprobleem oplossen. Onze gespecialiseerde ingenieurs ontwerpen de oplossing, onze vakbekwame en ervaren medewerkers brengen deze in de praktijk en onze account managers vormen uw vertrouwde aanspreekpunt bij alle vragen of problemen.

Vijf vestigingen om u te dienen Foresco beschikt in totaal over vijf vestigingen: Genk, Wilrijk (Antwerpen), Herent (Leuven), Oostende en Houtain-St-Simeon (Luik). Dankzij deze spreiding over heel België, staan we ook letterlijk dicht bij onze klanten. In totaal beschikken we over een overdekte opslagcapaciteit van 30.000 m² en 50.000 m² in openlucht. De verschillende vestigingen laten ons toe om snel en flexibel in te spelen op uw behoeftes. Vanuit deze locaties kunnen we heel België en Zuid-Nederland bedienen.

Bekend in de Antwerpse haven Regelmatig gaan onze medewerkers aan de slag op één van de kaaien in de Antwerpse haven. Met een vestiging in Wilrijk zijn wij ook in de nabijheid van de haven gevestigd. Deze kennis over en ervaring met het reilen en zeilen in de Antwerpse haven, maakt van ons een prima verpakkingspartner voor de vele havenbedrijven of bedrijven die van de Antwerpse haven willen gebruikmaken om hun goederen te verschepen.


Glovia International

Foresco Packaging dankt zijn partners

Foresco Packaging kiest voor glovia G2 als ERP-oplossing “In één oogopslag de belangrijkste bedrijfsinformatie op je scherm” Als complete ERP-oplossing focust Glovia International zich op bedrijven met discrete of projectgeoriënteerde productieprocessen. “Het maakt niet uit of er computers, meubels of andere producten in elkaar gestoken worden”, vertelt Kris Vekemans, sales manager België voor Glovia International. “In tegenstelling tot de generieke oplossingen vraagt dit specifieke toepassingsgebied geen extra flexibiliteit en/ of aanpassingen van onze software.”

Unieke ERP Leverancier

Kris Vekemans

Glovia International maakt deel uit van het wereldwijde concern Fujitsu. “Ook de veertig productiefabrieken van Fujitsu gebruiken onze software”, licht Kris Vekemans toe.“Dit vormt meteen ook een belangrijke kwaliteitsgarantie voor onze klanten. Als ons moederbedrijf niet tevreden is, horen we het meteen.

Totaaloplossing

Met zeventig beschikbare modules biedt Glovia een totaaloplossing voor de volledige automatisering van kleine tot grote productiebedrijven. “Wij stemmen alle bedrijfsprocessen – financiën, aankoop, verkoop, planning, productie, … - in één softwarepakket op elkaar af. Voor elke implementatie selecteren we de juiste modules. Vervolgens implementeren we deze modules bedrijfsspecifiek, zodat de uiteindelijke oplossing een bedrijf als gegoten past.”

Informatiegedreven bedrijfsvoering

Met glovia G2 zet Glovia International een volgende stap in de informatiegedreven bedrijfsvoering. “Elke medewerker krijgt op maat een scherm – een soort van dashboard - met de key performance indicatoren die voor hem relevant zijn. Wanneer er binnen de ingestelde paramaters iets verkeerds loopt, verschijnt een pop-up en kunnen de nodige maatregelen snel volgen. Vroeger moest men alles in het oog houden, terwijl je nu in één oogopslag de voor jou relevante zaken kan opvolgen.”

Fellenoord 350, 5611 ZJ Eindhoven, HQ EMEA Tel: +31 (0)40 26 55 355 Square Marie Curie 12, 1070 Brussel, Office Belgium Tel: +32 (0)2 536 61 11 emea@glovia.com www.glovia.be


Delta Lloyd Life

“Als pensioenexperts onze stem laten horen” Delta Lloyd Life groeide de afgelopen jaren uit tot een vooraanstaande speler in de Belgische markt van levensverzekeringen. Als pensioenexpert wil het bedrijf ook een belangrijke rol spelen in het pensioendebat. “Niet alleen met oog op het commerciële, maar ook voor het maatschappelijk belang”, stelt ceo Jan Van Autreve. “Het pensioendebat mag niet uitsluitend binnenskamers gevoerd worden, het treft iedereen. Als experts mogen we niet aan de zijlijn blijven staan.”

Sindsdien varen we onder de vlag van Delta Lloyd Life. We staan momenteel op de vierde plaats in de markt van de groepsverzekeringen Leven en koesteren de ambitie om verder door te groeien. Dit doen we stap voor stap op stevige fundamenten.”

Klant centraal

Binnen de activiteiten van Delta Lloyd Life staat de klant steeds centraal. “We houden van een down-to-earth-stijl met veel persoonlijk contact”, licht Van Autreve toe. “We stellen onszelf zeer open op voor klanten en partners. Deze rechtstreekse communicatie verloopt grotendeels via onze makelaars en de Delta Lloyd Bankkantoren. Vanuit deze individuele aanpak bieden we innovatieve verzekeringsoplossingen aan. Met DL Strategy en Scala spelen we perfect in op de vraag naar maatwerk en levensverzekeringsproducten die de hele levenscyclus in het blikveld nemen.”

Pensioenexpert

Delta Lloyd Life mag zich terecht dé pensioenexpert noemen. “Uiteraard komt dit tot uiting in de zeer sterke producten die we op dat vlak aan zowel bedrijven als particulieren aanbieden”, vertelt Van Autreve. “Maar we willen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. Het pensioendebat verloopt momenteel jammer genoeg - vooral binnenskamers. Pensioenen belangen iedereen aan, dus iedereen moet mee kunnen discussiëren. Ook onze expertise als levensverzekeraar kan dit debat verrijken.”

In de bloemen

Passend binnen deze filosofie financiert Delta Lloyd Life de Leerstoel Pensioenbeleid aan de K.U. Leuven. “Zo ondersteunen we rechtstreeks het wetenschappelijk onderzoek naar dit maatschappelijk belangrijke thema”, motiveert Jan Van Autreve. Daarnaast organiseert Delta Lloyd Life jaarlijks de Pension Ambassador Award. “Hiermee zetten we Belgisch bedrijven in de bloemen die een toekomstgerichte pensioenfilosofie combineren met een duurzaam personeelsbeleid. Want daar ligt volgens ons de toekomst.” Ceo Jan Van Autreve. De naam Delta Lloyd verwijst naar de beursgenoteerde moedermaatschappij Delta Lloyd Groep uit Nederland. Deze financiële dienstverlener van verzekeringen, vermogensbeheer en bancaire diensten bestaat al meer dan 200 jaar. Het Belgische Delta Lloyd Life kennen we in zijn huidige vorm nog maar sinds 2008. “In 2001 fuseerden de verzekeraars CGU Life, OHRA Leven en Norwich Union, alle actief op de levensverzekeringsmarkt in België”, legt ceo Jan Van Autreve uit. “In 2008 ging deze onderneming samen met Swiss Life Belgium.

Fonsnylaan 38 1060 Brussel Telefoon: +32 (0)2 238 88 11 Fax: + 32 (0)2 238 88 99 www.deltalloydlife.be


Designed by Big Media Group NV, www.uwbrochure.be

FORESCO INDUSTRIAL PACKAGING

Vestiging Genk Eikelaarstraat 32 Industriezone Zuid 3600 Genk Tel.: +32 (0) 89 32 97 20 Fax: +32 (0) 89 35 50 55 Vestiging Antwerpen Dynamicalaan 14-16 2610 Wilrijk Tel.: +32 (0)70 23 35 55 Fax: +32 (0)70 23 35 50 Vestiging Luik Rue de Wonck 65 B-4682 Houtain-St-Siméon (Oupeye) Tel.: +32 (0)4 286 32 83 Fax: +32 (0)4 286 39 94 sales@foresco.be www.foresco.be

Foresco  

Marktleider in industriële verpakkingen Uw partner voor extra services Naast het ontwerp en de productie op maat van industriële verpakkinge...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you