Page 1

Via onze website

www.asbreda.nl kunt U bekijken welke diensten wij u kunnen aanbieden. Tevens kunt U ook enkele projecten bekijken. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt U deze kwijt op

info@asbreda.nl U kunt ons ook bellen

076-515 41 84

12e jaargang Maart 2009


Inhoudsopgave. Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Pagina 5: Pagina 6: Pagina 7: Pagina 8: Pagina 10: Pagina 12: Pagina 17: Pagina 19: Pagina 21: Pagina 22: Pagina 23:

Voorwoord. UVV F5 – Aan het woord. Frans Hoek Sports Keeperspromotiedag. UVV F3 – U zult nog meer van ze horen. Agenda. UVV E7 – Voorbeeld van “totaal”voetbal. Christ Onincx is de nieuwe terreinmanager UVV E4 – Heeft toch wel een heel mooi wagenpark. UVV D2 – Fantastische gasten. De pen. UVV C1 – Een gretige groep jongen honden. Puzzel. UVV B1 – Een fantastische prestatie. Ook wat te melden?

-1-


Beste voetbalvrienden. Ook de maand februari is alweer voorbij en het is erg lang geleden dat er niet of bijna niet gespeeld is na de winterstop. Maar dat betekent dus dat we het verdere deel van de competitie achter elkaar kunnen uitspelen. En dat gaat dus om alle zaterdagen en zondagen t/m 26 april. In het weekend met Pasen is er net als op 2 en 3 mei nog een inhaal / bekerronde en dat zit ook dit seizoen er weer op. Krijgen we natuurlijk nog ons eigen kleine en grote mini-veldtournooi en het Jeugdkamp. Helaas hebben we moeten besluiten om de B2 uit de competitie te halen vanwege een tekort aan spelers. Daar tegenover staat dat we weer een extra F-team vanuit de trainingsgroep laten spelen in competitieverband. De loterij die vanaf oktober t/m december 2008 bij UVV”40 is gehouden heeft beduidend meer Euro‟s opgebracht dan andere jaren. Dankzij deze verkoop kon ook bijna iedereen mee doen aan het zaalvoetbaltournooi. Geweldig bedankt en inmiddels lopen Tom Boucherie (AJAX) , Esmée Oomen (NAC Breda) en Ivo Peeters (AC Milaan) met een door hen verdiend shirt van hun favoriete club rond. Want zij hebben de meeste boekjes verkocht en dat hebben we volgens afspraak ook beloond. Ook leuk was het bezoek van onze „meidenteams‟ aan de wedstrijd NAC-Roda JC. Het eerste elftal van UVV40 doet het ook goed dus het is ook voor de jeugd leuk en leerzaam om eens op zondag naar een wedstrijd te komen kijken. De „pupillen van de week‟ uit de E1 kunnen dit onderschrijven. Allemaal veel voetbalplezier. Michael van Egeraat, jeugdvoorzitter.

-2-


UVV F5 – Aan het woord. Afgelopen zomer zijn we gestart met een nieuw UVV team. Na een valse start werd F5 vervolgens wel op het juiste niveau ingedeeld. Het team is enthousiast, en je ziet ze met de week sterker worden. We laten nu de spelers zelf even aan het woord. Mark: Ik heb een gezellig team. De wedstrijden zijn spannend. In de wedstrijd winnen we soms, dan is het leuk. Het omkleden gaat goed en snel. In de training zijn er veel verschillende oefeningen. Ik heb fijne trainers. Ik vind het supertof bij de F5. Maurits: Ik vind de training wel leuk, en de wedstrijden ook omdat je dan maar 1 ding hoeft te doen, namelijk alleen maar voetballen. Ik vind zowel uit spelen als thuis spelen leuk en het maakt me niet uit dat ik er soms heel vroeg voor op moet staan. Ik vind het wel heel zonde dat de training en de wedstrijd afgelast werden vanwege het weer. Marnix: Ik wil schrijven over de F5. Ons team is wel goed 1 wedstrijd gespeeld 3 – 1 voor DIA maar we gaan er tegen aan. Net een nieuwe top speler Merijn. En ik hoop dat we eerste worden. Joep: Het liefst keep ik in de 2e helft want dan kan ik ook de penalty‟s keepen. Bij de training neemt de broer van Marnix penalty‟s en dan moet ik ze houden. Ik oefen thuis ook want we hebben een goal in de tuin. Luc: Ik vind het voetballen leuk en ik vind de wedstrijden heel leuk. En de training vind ik ook dikke pret. De leukste oefening vind ik van afstand op het doel schieten. In mijn elftal zitten veel grappenmakers. Bij het penalty‟s nemen, roepen we heel hard (om de tegenstander van de wijs te brengen): muurtje metselen, muurtje slopen. Het liefst speel ik thuis. Ik keep altijd graag de eerste helft. Ik vind het ook leuk om doelpunten te scoren. Met het kersttoernooi heb ik gewonnen toen we als NAC speelden. Dat was heel erg tof. Vooral ook dat we daarna chips kregen was leuk. Stijn: Bij het trainen vind ik partijtje het leukst. Lekker samen met mijn vrienden voetballen. Van de wedstrijden vind ik penalty schieten leuk omdat ik dan kan scoren! Het tenue van UVV vind ik heel mooi. Thomas: “Banaan, banaan, banaan, F5 gaat er tegenaan” Ja, wekelijks verzinnen de jongens een nieuwe Yell. Of we nu winnen of verliezen, de sfeer is altijd prima bij F5! Tot ziens op UVV, Luc Keijzers & Allard Argelo, trainers F5. -3-


Frans Hoek Sports Keeperspromotiedag 1 mei 2009. Onder leiding van Frans Hoek Sports, grondlegger: Frans Hoek de huidige assistent/keeperstrainer van het nationale elftal van Polen en de voormalige keeperstrainer van AJAX, het Nederlands elftal en de huidige keeperstrainer van F.C. Barcelona, wordt in elk district van de KNVB een keeperspromotiedag gehouden. Deze dagen worden georganiseerd door de Frans Hoek Sports (in samenwerking met de KNVB en een lokale club of organisatie). Tijdens deze dag staat de keeper en in het middelpunt van de belangstelling en wordt er getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, gekeken naar een spectaculaire keepers demonstratie veelal met een bekende doelverdediger, gelunched en met elkaar gepraat over het vak. De onderlinge competitie tussen keepers van de verschillende leeftijdsgroepen leidt tot de uitverkiezing van de beste keep(st)er van het district. Op 1 mei 2009 vindt deze keeperspromotiedag voor district Zuid I plaats bij RKVV Wilhelmina te ‟s-Hertogenbosch. Alle keepers van district Zuid I zijn welkom om hieraan deel te nemen. Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje. Wanneer: Tijd: Waar: Voor wie: Programma:

Gast(en): Kosten: Sponsorpakket: Opgave bij:

Vrijdag 1 mei 2009. Van 10.00 tot 16.00 uur. RKVV Wilhelmina, de Saren 12 , ‟s Hertogenbosch. Alle keep(st)ers vanaf 6 jaar. Wedstrijden om de beste keep(st)er van de afdeling in verschillende categorieën. De nummers 1+2 van elke groep mogen naar de finales van De Beste Keep(st)er van Nederland. Training van techniek en inzicht. Trainen met de “Frans Hoek Tsjoeks”. Een spectaculaire demonstratie keeperstraining. Informatie en vragen over keepen. Een profkeeper zal als gast verschijnen. € 19,90 per persoon . Dit is inclusief T-shirt, lunchpakket, drinken, trainingen en aandenken. Iedereen krijgt een sponsorpakket als aandenken. Michael van Egeraat.

-4-


UVV F3 – U zult nog meer van ze horen.

Bovenste rij: VLNR Johan Stolk, trotse en daardoor zeer gemotiveerde leider Tim Chinseechong, verdediger, sterke mandekking, maakt niet uit wie er tegenover hem staat. Ook erg goed in Judo. Tom van Amstel, spits, loopt altijd vrij, een echte goaltjesdief. Ingmar Stolk, meestal keeper, goed overzicht, gaat voor elke bal (en man ..) Hugo Hoogerheide, aanvaller, sterk met voorzetten, scoort ook, voetbalt meestal met losse veters. Hendrik Heerdink, de laatste man, bijna geen bal komt er langs. Fantastisch schot met links. Komt op foto net uit bed, vandaar. Jasper van der Weert, sterke centrale middenvelder, vrije trap net binnen of buiten de 16 gaat er vaak met een mooie krul in. Bas van Amstel, de kennis van Guus en Louis samen. (winnaar UVV indoor 2008) Onderste rij VLNR Ruben Gabriels, snelle alleskunner, vaak verdediger maar kan ook prima scoren. Justin Koole, pingelaar met strakke trucs, linkspoot meestal vlak achter de voorhoede.

-5-


Thijs Trumpi, zeer kort op de bal, vlug als de wind en overal te vinden hoewel vaste plek voorin. Frommelt er altijd wel eentje in. Kan erg goed tegen verlies. Victor Desmit, middenveld of achterhoede. Penalty is meestel een echte punter. Niet op Foto: Wojtek Nrozik-Glisczczy, international verdedigers talent met goede pass. Begonnen als F6, een echt team wat bijna altijd compleet is, met vaste kern supporters langs de lijn. Dit seizoen goede start gemaakt vooral door eigen inzet en goed combinatie werk met een 8-1 overwinning. U hoort zeker nog meer van ons.

Agenda. Data

Kalender UVV’40 Jeugd

06 Apr

Kopie snuvvel: B2, D3, E1, E2, E5, E-meisjes, F1, F4

10 t/m 13 Apr

Paasvakantie: geen training

23 Apr

Jeugdleidersbijeenkomst (20.00 uur)

24 Apr

Laatste training jeugd

27 Apr t/m 8 Mei

Mei vakantie: geen training

… Mei

Jeugdtrainers en –leiders gaan voetballen

29 – 30 Mei

Jeugdtoernooi UVV‟40

5 – 6 – 7 Jun

Miniveld senioren

… Jun

Jeugdkamp

-6-


UVV E7 - Voorbeeld van “totaal”voetbal. UVV E7 staat voor totaal-voetbal. Elke week zijn de toeschouwers van dit gezellig team verzekerd van een enthousiast partijtje voetbal. De eerste thuiswedstrijd tegen Bavel E7 lieten zij zien wat veerkracht inhoudt. Na vier keer te hebben achtergestaan werd in de laatste minuut de tegenstander knock-out geschoten. Eindstand 5-4. De andere tegenstanders in de poule hadden weinig in te brengen tegen het aanvalsgeweld van ons team. De uitwedstrijd tegen Bavel E7 was beslissend voor het kampioenschap. Aangemoedigd door de meegereisde ouders, broers en zussen, opa‟s en oma‟s, vrienden en kennissen, werd het doel van Bavel bestookt door onze jongens. De 1ste helft was eenrichtingsverkeer. Het was dan ook verwonderlijk dat de ruststand 1-1 was. Een compliment aan de keeper van de tegenstander. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. De 2-1 in ons voordeel kwam al snel op het scorebord. Een uitval van Bavel tien minuten voor tijd zorgde voor de 2-2. En binnen 5 minuten lagen er nog 3 in het net. Eindstand 5-2 voor de concurrent. De teleurstelling was groot bij onze jongens. De troostende woorden dat je van verliezen leert incasseren bracht hierin weinig verandering die dag. Uiteindelijk zijn we met een gelijk aantal punten als Bavel geëindigd en dus KAMPIOEN geworden. Als trainer coach wil ik de jongens complimenteren voor hun inzet en gedrag. Het komt zelden voor dat er een training of wedstrijd wordt gemist door een van de spelers. Verder is er een prima sfeer, wordt er veel gelachen en steunen ze elkaar in de wedstrijd. Wij gaan met veel enthousiasme het voorjaar in. De tegenstanders kunnen hun borst natmaken. Wij zijn er klaar voor. Wie zijn wij: Huib: betrouwbare sluitpost van het team, met fabuleuze reddingen. Sepp : defensieve rots in de branding, heeft keeperambities Marijn: wervelwind met scorend vermogen, ambitieus en conditioneel sterk Berend: fanatieke linksbenige stofzuiger van het team, onvermoeibaar en doelgericht Dirk: stoïcijnse rechtsback, zorgt voor rust in de verdediging Wessel: hardwerkende goaltjesdief met onnavolgbare rushes Lars: Benjamin van het team, solide speler, op alle posities inzetbaar Mats: allrounder met lef en uitstekende balletjesafpakker Beau: technisch begaafde speler met prima schot. Sportieve groeten, Hans -7-


Christ Onincx is de nieuwe terreinmanager. Een nieuw bekend gezicht bij de kleedkamers.

Terreinmanagers Toon Visser en Christ Onincx. Toon Vissers en Christ Onincx zijn de terreinmanagers van UVV‟40. Toon doet dit al 2 jaar en Christ is hiermee vanaf de winterstop begonnen. Nadat Cees Struijs (eind februari 75 jaar geworden) had aangegeven dat hij een stapje terug ging doen bij het verzorgen van de terreinen en dat hij in ieder geval ‟s avonds niet meer aanwezig zou zijn, was er een vacature ontstaan. Er werd een nieuwe terreinmanager gezocht. Christ was snel overgehaald toen hij daarvoor werd gevraagd. Samen met Toon zorgt hij voor de noodzakelijke beslommeringen rondom het voetbal. Want om onze jongens en meisjes hun partijtje te kunnen laten spelen en de nodige trainingen te doen volgen, komt er toch nogal wat kijken. Sommigen zullen versteld staan wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren, voordat het balletje rond kan gaan. Het is mede aan terreinmanagers als deze twee te danken dat alles rondom het voetbal soms als vanzelf gaat. Overdag moeten lijnen worden gekalkt (voorlopig nog door Cees Struijs), vuilnisbakken worden geleegd en worden schoongemaakt (iemand van de BSW is 40 uur per week hiermee bezig). Het maaien van de velden gebeurd door de gemeente. ‟s Avonds zijn de trainingen. Niet alleen van onze jeugd en senioren, maar ook een damestrimploeg maakt gebruik van onze accommodatie. Voor alle teams moeten ballen worden opgepompt en uitgegeven. De kleedkamers moeten worden geopend en er wordt door onze terreinmanagers ook een oogje in het zeil gehouden. Elke dag in de week -8-


trainen ook senioren, behalve op maandag. Op maandag is de damestrimploeg aanwezig. Deze dames douchen wel thuis, dus daar hoeven onze terreinmanagers (helaas) niet veel bij te helpen. Soms zijn er â€&#x;s avonds wedstrijden. Vriendschappelijke wedstrijden van onze eigen teams of wedstrijden van de KNVB. In die gevallen moeten de scheidsrechters worden opgevangen en moeten tegenstanders hun kleedkamers worden gewezen. Voor de zaterdag moeten de velden en de kleedkamers worden ingedeeld. Naast deze taak is het keuren van de velden ook een taak die Toon Vissers als consul van de KNVB moet uitvoeren. Als de velden goed zijn mag er worden gevoetbald. Dan is de zaterdag altijd geheel gevuld. â€&#x;s Ochtends komen de kleinsten en komt ook het meeste publiek. Alle tegenstanders moeten de weg worden gewezen. In de rust staat er voor iedere speler een beker met ranja of thee klaar. Hiervoor hebben onze terreinmanagers de beschikking over een (te klein) keukentje.

Christ bij de te kleine keuken. Gelukkig zal dit binnenkort worden verbouwd, want de ruimte nu houd niet over. Beide terreinmanagers zijn het er over eens. Het is een leuke job en hun relatie met de trainers en leiders is ook prima. Op die manier is het goed vol te houden en blijven wij het nog jaren doen. -9-


UVV E4 - Heeft toch wel een heel mooi wagenpark.

Mark Bliek:

Ziekenauto

Als Mark je blokt, dan heb je een groot probleem. De meeste aanvallers vrezen voor hem!

Martijn van den Boer:

Formule 1 wagen

Snelle auto, als je denkt hem kwijt te zijn, komt hij weer om de bocht

Wouter van Dijke:

Veegwagen

Als er al een waardevolle tegenstander bestaat, dan wordt die meteen weggeveegd.

Arnoud Donkers:

Hummer

Een blokker in het veld! Je komt niet zomaar voorbij Arnoud!

Kyle van Ginneken:

Stockcar

Zoâ€&#x;n scheurmonster die vaak wat deuken oploopt in de strijd!

Daan van der Leij:

Limousine

Overal waar hij komt wekt hij gezag en schrikt hij de vijand af!

- 10 -


Tijn Regeer:

Amfibievoertuig

Tijn duikt naar iedere bal, al moet hij ervoor in het stof bijten, geen bal gaat in de goal!

Bob Trumpi:

Tank

Als Bob schiet, dan is het menens, hij heeft zijn medespelers dan goed in het vizier!

Bram van Bergen:

Brandweerauto

Is er gevaar, dan is Bram snel onderweg. Vlug als water, of als vuur? In ieder geval erg vlug!

Wichard van Ginneken: (Trainer)

Een lesauto

Nog heel wat nuttige lessen te gaan voordat ze het grote veld gaan bespelen!

Frank Donkers: (Coach)

Politiewagen

De politie is je beste vriend, maar Frank houdt ook zijn spelers op scherp!

Maar gelukkig zijn het toch gewoon mensen, en hele goede spelers! - 11 -


UVV D2 – Fantastische gasten.

Nu de D2 Deze fantastische “ gasten” zijn inmiddels aan de 2e competitie ronde bezig, de eerste ronde is zeer goed verlopen en geëindigd op 1 plaats van de nummer 2. Alle spelers zijn al van een zeer jonge leeftijd op jeugdland te vinden, maar voor degene die ze nog niet kent willen ze zich hierbij even voorstellen

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Lars van Nederkastel 11 Middenvelder Klokkebei Feyenoord Georginio Wijnaldum GTA San Andrea Winnend staatslot

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Stan Huijbregts 11 Links spits Openluchtschool Breda PSV Afalay FIFA 2009 Voetbal

- 12 -

Ajax supporters

Huntelaar


Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Tommy Nous 12 Linksvoor, linkshalf Florijn College VMBO NAC Breda!!! Matthew Amoah, Anthony Lurling Saints row, COD 4, NFS pro street Pizza, Nac kijken Suarez

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Tom Boucherie 11 Verdediger De Rosmolen Ajax Sneijder Wii SkiĂŤn

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Paul Bliek 11 Keeper De Klokkebei UVV Van der Sar Wii Voetbal!!!

- 13 -

PSV

?


Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Silvian Diepstraten 12 Keeper De Rosmolen NAC Breda Patrick Zwaanswijk GTA 4 Te gaan karten en friet

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Youri Steenbergen 12 Laatste man Mencia Ajax! Ibrahimovic en Sulejmani Fifa 2009 voor de Wii Een potje voetbal

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Bas Donkers 12 Mid mid De Nassau NAC Van der Sar Van alles Wedstrijd mee te spleen met de D1 Voetbalhooligans

- 14 -

Schelden met kanker

Alle Feyenoord supporters


Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Coen Voesenek 12 Voorstopper De Rosmolen NAC Breda Rob Penders Room Scape Lekker laten slapen

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Thomas van Nimwegen 11 Aanvallende middenvelder Klokkebei NAC Zwaanswijk GTA San Andreas Veel geld

Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan:

Mart van de Bighelaar 12 Verdediging Mencia UVV Melvin Platje World of Warcraft Een vakantie naar NieuwZeeland Iets wat niet left

- 15 -

Aan iedereen die ik niet mag

Iedereen mag van mij de groeten krijgen


Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan: Naam: Leeftijd: Positie: School: Favoriete club: Beste speler: Favoriete game: Je mag met wakker maken voor: Ik doe niet de groeten aan: Steven van de Vliet Verdediger

Nils Meijer 12 Verdedigende / Aanvallender middenvelder Mencia de Mendoza AZ CR7 FIFA 2009 Een potje voetbal met Christiano Ronaldo en van Persie Luis Suarez

Adriaan 12 Middenveld De Klokkebei Ajax Gerrard Een potje voetbal ?

Julian Hoendervangers Middenvelder

- 16 -


De Pen is gegaan naar‌

Danny Voeten Danny Voeten speler van de E6 (half keeper, half voetballer) Leiders: John Scheerhoorn, Diederik Bal Trainer: Niels de Rooy Sponsor: Kaatje Jans Wat zijn je sterke punten? Verdedigen en keepen. Soms sta ik op het middenveld, maar schrijf maar niet dat ik vind dat ik er goed in ben, want dat is niet zo. Wat zijn je zwakke punten? Soms ben ik een beetje te bang voor de bal als ze heel erg dichtbij staan en hard schieten.

- 17 -


Wat was je leukste wedstrijd van UVV'40? Onze kampioenswedstrijd in de F2. Kweet niet meer tegen wie dat was. Het was in ieder geval thuis, de speakers stonden aan, er werd gezongen op het veld. We kregen drinken, frietjes en bekers. Die ene beker moesten we terug geven, maar die andere beker heb ik nog steeds. Het was een groot feest. Wat is je favoriete club naast UVV'40? NAC. Wie vind je de beste speler en waarom? Messie (Matthew) Amoah van NAC. Ik vind hem goed omdat hij zoveel scoort. Heb je nog andere hobby's? Beetje fietsen en natuurlijk Jeep rijden. Kmag zelf nog niet rijden, maar meerijden is ook heel leuk. Welk TV programma vind je het leukst? RTL7. A-team, Stom, stommer, stomst. Sport levensgevaarlijk. Eigenlijk allemaal van die programmaâ€&#x;s waarbij mensen op hun gezicht gaan. RTL vind ik zeker wel goed, maar ook JETX en Veronica. Wat wil je later worden? Automonteur. En als dat niet lukt dan politie, want daar kan je altijd terecht. Waarom vind je UVV'40 zo'n leuke club? Er spelen heel veel jongens die ik ken en uit mijn klas. In Bavel ken ik niemand. Als ik er een paar weken zou voetballen, dan misschien wel, maar ik blijf toch maar hier. Wil je zelf nog iets toevoegen? Nee, eigenlijk niks. Misschien dat ik nog veel van buiten spelen hou en vaak met de fiets weg ben. Op de Roskam kunnen we nu niet meer voetballen. We kunnen nog wel naar de super in de buurt waar Maarten woont. Ik hoop dat er bij de Pekhoeve zoâ€&#x;n Cruijf Court komt. Daar heeft Ivo handtekeningen voor opgehaald.

- 18 -


UVV C1 – Een gretige groep jonge honden. Een nieuw UVV’40 C1 Wij zijn dit seizoen begonnen met het opbouwen van een nieuw team. Marcel en ik hebben flink in de buidel getast om, met gerichte aankopen, een goed elftal bij elkaar te krijgen. Hiervoor hebben we het vrienden voor vrienden programma opgestart. Kosten nog moeite werd gespaard om voor UVV weer een goed C1 elftal te krijgen. Een aantal jongens bleef achter uit het C1 elftal van vorig jaar (Bas, Teun, Jelco en Dorian), 4 jongens kwamen over van de D1 (Bjorn, Mathijs, Mark en Rogier) en er kwamen ook versterkingen van Baronie (Jordy), Zwart Wit (Pieter en Lars), Bavel (Lex) en Jeka (Joep).

Op de foto ontbreken onze keeper Pieter (op de foto vervangen door Dorian), Rogier en onze mede-coach Marcel van Dooren.

- 19 -


De nieuwe competitie We begonnen met een enthousiaste groepspelers aan het nieuwe seizoen. De trainers, Remco en Rolf waren zeer gemotiveerd en zagen een gretige groep jonge honden op de training verschijnen met de ambitie om het ver te schoppen in de competitie. We spelen een volledige competitie en zijn ingedeeld in de 2e klasse, hierin kunnen onze borst nat maken met tegenstanders als Zundert, Rood Wit en Zwaluwe. We zouden het niet makkelijk gaan krijgen. De eerste wedstrijden werden gewonnen en het werd al snel duidelijk dat we een talentvolle groep habben. De eerste competitie helft, met daarin een afwisseling van goede en slechte wedstrijden, is afgesloten op een derde plaats waarbij we in de tweede competitie helft naar boven zullen blijven kijken. Dit betekent dus ook het bijwonen van de trainingen op maandag en woensdag om als nieuw team beter op elkaar ingespeeld te raken. Voor de tweede seizoenshelft hebben we bovendien versterking gekregen van Rowan Nijboer die terug is op het oude nest. Afscheid van Dorian Voor de laatste wedstrijd tegen Roosendaal kregen we van Dorian te horen dat vanwege drukke stage werkzaamheden zijn beschikbaarheid voor ons elftal op zaterdag minimaal zal zijn. Hij wil graag kok worden en dan moet je kiezen voor de fun (zijn favoriete sport voetbal) of voor de school met de stage en andere werkzaamheden die daarbij horen. Dorian heeft vele jaren bij UVV gespeeld en we zullen hem missen in de komende maanden wanneer het er echt om gaat. Ik neem wel aan dat we over een aantal jaren, met het hele team, uitgenodigd gaan worden in zijn sterren restaurant om te kijken of het allemaal gelukt is. We gaan er met ons allen nog een leuke tweede seizoenshelft van maken, waar we eindigen zien we einde seizoen wel. Veel voetbal plezier de komende maanden. Willo Peters Leider C1

- 20 -


Puzzel – Sudoku

Puzzel 1

Puzzel 2 Oplossingen op pagina 23.

- 21 -


UVV B1 – Een fantastische prestatie. Het seizoen kon niet op een betere manier beginnen. De B1 werd namelijk geheel in het nieuw gestoken door 4 sponsors. De Eiken Schuur, ‟T Popje, Jan Brouwers en John Nijboer waren de gulle gevers. Een kompleet voetbaltenue, trainingspakken, tassen en 2 coachjassen. Dit alles geheel genummerd. Bij de uitreiking van de tenues waren de sponsors uiteraard aanwezig en werden er volop foto‟s gemaakt op het Aveld. De spelers waren dan ook zeer in hun nopjes met het nieuwe tenue. De sponsors werden persoonlijk bedankt door de spelers. Wat het nieuwe seizoen sportief zou brengen was voor iedereen een vraagteken. Met een jong team zijn we de competitie begonnen. Voornamelijk 1e jaars B-spelers. De meeste tegenstanders bestonden uit 2e jaars B-spelers waarvan enkele zelf met 3 dispensatie A-spelers in de selectie. Van het fysieke spel moesten we het dus niet hebben. Vanaf de eerste training was het combineren en vrijlopen het belangrijkste doel. Hier hebben we dan ook veel tijd in gestoken en dat heeft zich gaandeweg het seizoen dik uitbetaald. De spelers hebben dit goed opgepikt en een aantal wedstrijden waren dan ook een lust voor het oog. Helaas waren 2 spelers vrij lang geblesseerd en hebben de meeste spelers dan ook alle 10 de wedstrijden geheel gespeeld. Dit was voor sommige erg zwaar maar ze hebben zich er goed doorheen geslagen. Met een resultaat van 7 gewonnen en 3 verloren wedstrijden zijn wij op een keurige 3e plaats geëindigd. Dit is dan ook een fantastische prestatie. Door het opheffen van de B2 zijn er een aantal spelers uit dit team aan de B1 toegevoegd. Ik heb er het volste vertrouwen in dat deze spelers snel zullen aanpikken bij het niveau van de andere spelers. Hard werken op de training en goed luisteren zal jullie hierbij helpen. Succes hiermee. Ook wil ik Hans Stes bedanken als vaste grensrechter van de B1. Elke wedstrijd weer opnieuw is hij een vaste kracht waar ik altijd op kan rekenen. Bij de thuiswedstrijden wordt de arbitrage geregeld door Toon van de Velden. Het is in ieder geval fijn dat er goede scheidsrechters bij UVV‟40 zijn om deze jeugdwedstrijden in goede banen te leiden. Zo nu en dan is dit echt nodig. We staan nu aan het begin van de nieuwe competitie. We zijn in deze nieuwe competitie hoger ingedeeld dus dat zullen weer pittige wedstrijden worden. Geeft niets, worden we alleen maar sterker en beter van. Ik heb er in ieder geval weer ontzettend veel zin in. De competitie mag wat mij betreft weer beginnen. Helmuth van Oosterbosch

- 22 -


Ook iets te melden? Hebt u ook iets te melden of te vertellen over een wedstrijd, gebeurtenis of iets anders dat met UVVâ€&#x;40 te maken heeft? Meldt dit dan even aan de clubbladcommissie. Deze commissie bestaat uit de hieronder vermelde personen: Tom van Overloop ’t Hofflandt 57 4851 TB Ulvenhout Tel: 076-561 38 10 foefker@hotmail.com Johan Snepvangers Gareelstraat 6 TH, Ulvenhout Tel: 076 - 561 49 42 j.snepvangers@zonnet.nl Alle ingezonden (afgegeven) stukken zijn van harte welkom. Digitaal aangeleverde stukken (lettertype arial, grootte 10) genieten de voorkeur, op CD, diskette of e-mail! Bij voorbaat dank aan diegenen die hier gehoor aan geven en de personen die reeds iets ingeleverd hebben in het bijzonder!! De clubbladcommissie Oplossingen puzzels:

Puzzel 1

Puzzel 2

- 23 -


snuvvel-mrt-2009  

info@asbreda.nl 076-515 41 84 Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt U deze kwijt op kunt U bekijken welke diensten wij u kunnen aa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you