Page 1

Via onze website

www.asbreda.nl kunt U bekijken welke diensten wij u kunnen aanbieden. Tevens kunt U ook enkele projecten bekijken. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt U deze kwijt op

info@asbreda.nl U kunt ons ook bellen

076-515 41 84

11e jaargang Maart 2008


Inhoudsopgave. Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Pagina 6: Pagina 8: Pagina 10: Pagina 11: Pagina 12: Pagina 13: Pagina 15: Pagina 16: Pagina 17: Pagina 18:

Voorwoord. Bert Frijters. UVV F5 – Keihard de beste. De platte buis. UVV E6 – Een goede mix. De pen. Agenda. Man/Vrouw, ga toch fluiten. UVV E4 – Kampioen. Een woordje van de E-coördinator. UVV D2 – Kom maar eens kijken. Albert Heijn miniveld toernooi Ook wat te melden?

-1-


Voetbalvrienden. ’We zijn dun draod kwijt’ was het motto van de carnaval dit jaar. Een mooi motto waar je alle kanten mee uitkon zoals tijdens de optocht in het Bosuilendorp weer te aanschouwen was. Prachtig om dit allemaal aan te zien en onder de deelnemers ook weer veel leden van onze voetbalvereniging. Ik miste eigenlijk wel een groep ‘lotenverkopers’. Of eigenlijk de ‘niet loten verkopers’. Als je niet begrijpt dat UVV’40 1 x per jaar een actieve bijdrage vraagt van haar leden om daarbij een zaalvoetbaltoernooi, sinterklaas en een jeugdkamp te organiseren dan ben je ‘dun draod kwijt’. Ik hoop dat dit niet meer voorkomt……. Achter de schermen hebben we weer hard doorgewerkt aan het opstellen van een verzoek tot herindeling van een aantal elftallen, heeft de TC de jeugdspelers weer allemaal beoordeeld en is met het bestuur het eerste halfjaar van een UVV’40 met een TC doorgesproken. En we zijn tevreden over de uitwerking die we hier met elkaar aan hebben gegeven. Dus weer allemaal lekker voetballen. Sommige teams zullen m.n bij trainingen nog wel eens wat nieuwe spelers zien die volgend jaar er bij komen. Ook wellicht een meisjesteam. Kortom : laten we met elkaar de draad weer oppakken.

Veel voetbalplezier Michael van Egeraat, jeugdvoorzitter.

-2-


Bert Frijters.

Op 6 januari 2008 was het een drukke "nieuwjaars receptie" bij UVV'40. Er waren redelijk wat oude vrienden van UVV'40 bijeen in de Taveerne. Zou er iets bijzonders aan de hand zijn? Ja zeker, want om 15:30 uur kwam er een hele familie binnen. Aan de reactie van Bert te zien was het zijn familie. Even later kwam burgemeester Peter van de Velden hoogstpersoonlijk ten tonele. Het was zover. Bert Frijters werd onderscheiden met een lintje. Die onderscheiding heeft hij verdiend met al zijn vrijwilligerswerk binnen Ulvenhout. Bert is een man van woorden en daden. Hij was er altijd als er een beroep op hem werd gedaan en was en is nog steeds een grote stimulator voor velen van UVV’40. Niets is te veel voor hem en altijd met een goed humeur. Dat lintje is dan ook meer dan verdiend. UVV’40 is trots op zo’n geweldige vrijwilliger. Namens UVV’40, proficiat.

-3-


UVV F5 - Keihard de beste. Het begon allemaal in het voorjaar van 2007. Onder leiding van trainer Niels Mulder rende een hele kudde met enthousiaste voetballertjes als ĂŠĂŠn grote kluwe achter een bal aan. Gadegeslagen door een even zo grote groep ouders. Uiteindelijk vielen er nauwelijks spelers af en konden twee nieuwe F teams uit deze trainingsgroep worden gevormd. De F6, die eerder al als een supergezellig team zijn beschreven, en de F5 waarover we hier wat willen vertellen.

Na vriendschappelijke wedstrijden tegen onze eigen F4 en tegen Baronie F10 konden de elf mannen van de F5 beginnen aan de competitie in de 3e klasse 316. Op het programma stonden spannende duels tegen Gilze, SAB, Baronie, JEKA en de immer beladen derby tegen Bavel. De eerste competitieronde bracht zware en minder zware wedstrijden, waarbij slechts tegen JEKA twee punten werden gemorst. Het aanwezige talent, de goede sfeer in het team en zeker ook de fanatieke opkomst bij de trainingen op woensdag zorgden ervoor dat de tweede helft van de competitie nog overtuigender verliep. Doordat JEKA goed volgde bleef het tot het einde spannend. Maar uiteindelijk konden we toch ons feestje vieren op de club, met Champions-muziek, frietjes en een heuse beker! In februari start onze nieuwe competitie. We zijn dan iets hoger ingedeeld. Het zal opnieuw een spannend seizoen worden!

-4-


Op de foto vlnr: Bram de Kinderen: zeer fanatieke kilometervreter, veel gescoord Lars Peeters: multi-inzetbaar, doelpunten gemaakt en ook veel gekeept Bram Jansen: drijvende kracht op het middenveld, loopt altijd goed vrij Joey Bruijns: type “Alex”, rots in de branding Berend de Kinderen: even fanatiek als “kleine” broer Bram, behendig, topscorer Sam Mante: groot keeperstalent, beschikt over een uitstekende uittrap Jim Verburgt: veel tegenstanders vergissen zich in zijn postuur, klassieke Ausputzer Nick Huijbregts: gedreven aanvaller, schuwt de sliding niet Olivier Dop: oersterke middenvelder die ook regelmatig voor de goal opduikt Joey Kuijpers: zeer balvaardig, hard schot (geleerd van grote broer, ook kampioen met E4) Niet op de foto: Lars Nobelen: sterke speler die op alle plaatsen inzetbaar is, heeft ook zijn goaltjes gemaakt De trotse technische staf bestaat uit Albert-Jan Mante, Hans de Kinderen en Richard Verburgt -5-


De platte buis.

Dat had ik dus helemaal niet verwacht. Het was een volkomen verrassing voor me. Elk jaar wordt de platte buis uitgereikt aan een inwoner of een groep inwoners van Ulvenhout. De volgorde die hierbij wordt gehanteerd is man, vrouw, groep. Vorig jaar was George (de Mechel) Verheyen aan de beurt geweest. Dit jaar zou de eer naar een vrouw gaan. Vandaar dat het niet in mijn gedachten is opgekomen dat de platte buis dit jaar voor mij zou zijn. Ik ben er wel heel erg blij mee. De Platte Buis is voor een Ulvenhouter die zich verdienstelijk maakt voor het dorp en is na de gemeentelijke herindeling van 1997 in het leven geroepen door de Dorpsraad. Zo stond het in de krant. Natuurlijk krijgt iemand deze oorkonde als hij zich op de voorgrond begeeft, maar ik wil hier toch even iets meer over kwijt.

-6-


De lijst met verdiensten die werd aangedragen als onderbouwing voor de uitreiking bleek voor een groot deel te bestaan uit activiteiten voor UVV'40. Het starten van het Jeugdkamp in 1995 was er een van. Toen ik het jaar daarvoor vroeg aan het UVV bestuur of er misschien een Jeugdkamp kon komen, werd dat goed ontvangen. Regel het maar, was het antwoord. Dat is sneller gezegd dan gedaan. Maar een aantal mensen bij UVV wilden meteen mee helpen en juist dat heeft tot het succes geleid. Alleen kun je zoiets namelijk nooit voor elkaar krijgen. In het bijzonder de keukendames van het eerste uur, May, Marian en Anja met ondersteuning van JosĂŠ waren onmisbaar. Ook de mede organisators Gerard, Janus, Dick en Ger stonden zonder meer aan de basis van het welslagen. Vooral de laatste twee mensen zijn jarenlang mij steun en toeverlaat geweest. De mensen die in de jaren erna aan het organisatie team zijn toegevoegd, wil ik hierbij zeker niet te kort doen. Hun inbreng is keihard nodig en ook zij hebben hun steentje steeds bijgedragen. Ook de andere zaken, zoals zorgen voor een pupil van de week kan zonder Ton, Ad en Michael nooit goed worden uitgevoerd. De snUVVel is zonder de stukjes van de leiders het voorwoord van Michael en het verwerken van alle kopij door Tom onmogelijk. In de jaren dat ik jeugdtrainer en leider ben geweest heb ik veel steun gekregen van het jeugdbestuur en de ouders van de spelers. Janus en Ton stonden steeds klaar als ik hen nodig had. Ook na het jeugdkamp, toen het team te oud was om mee te gaan op kamp, zijn er mensen met me meegegaan tijdens een weekendje met het team. Met dit alles wil ik zeggen dat je het nooit alleen doet. Daarom wil ik deze platte buis opdragen aan alle mensen die mij door de jaren heen hebben geholpen bij de activiteiten. Dat zijn natuurlijk veel meer mensen dan hierboven vermeld. Als je namen gaat noemen, weet je zeker dat je personen vergeet te vermelden. Maar ik ben jullie niet vergeten. Zonder jullie had het nooit gekund. Bedankt! Johan.

-7-


UVV E6 - Een goede mix Hier weer een stukje van ons , de E6 van UVV. Wie zijn wij en waarom is het zo plezierig voetballen in de E6. Zoals je in de titel al kan lezen , gaat het bij ons vooral om de mix. Bij ons zijn alle ingrediĂŤnten, voor een gezellig en sportief team aanwezig. Gezellig en sportief bezig zijn met het voetbalspel is dit jaar wederom onze doelstelling. Dit doen we met 4 meiden , 6 jongens , drie leiders en vele vaste supporters. Dit is dus onze mix. De jongens en meiden van ons team zijn overal inzetbaar , er zijn dus bij ons 10 verdedigers maar ook 10 aanvallers. O ja en bij die 10 spelers / sters zijn dan ook nog twee keepers. Dit is voor de technische staf van deze ploeg een uitzonderlijke luxe positie.

-8-


Voor degene die ons nog niet kennen zal ik nog even een korte opsomming geven. Even voorstellen dus maar: Casper Aerts , een fanatieke dribbelaar, maar met oog voor de medespelers. Esmee Bruininks , een snelle dame , voor de tegenstander niet bij te houden. Lotte Voesenek , een meid met inzet , overzicht en mooi zuiver schot. Joey de Brouwer , een bijtertje , hem kom je iedere keer weer tegen. Romy Kleijn , het meisje met het schot, zo hard als zij kan schieten zie je het niet vaak. Gijs Peeters, onze bikkelaar, gaat voor iedere bal en heeft hem dus ook vaak. Thijs Mouwen, het slot op de deur, maar kan ook goed opstomen. Thomas van Boxtel, heeft een neusje voor het doel, geef hem geen kans want wij tellen hem. Bart van der Velden , duikt naar iedere bal met zijn uittrappen zijn we snel voor. Nienke Peeters, deze meid gaat geen duel uit de weg en laat zich niet graag passeren. Dit is natuurlijk maar een zeer korte opsomming van de kwaliteiten van onze spelers en speelsters, waarbij wij op ons niveau aardig mee kunnen doen. Zoals al eerder aangegeven, het draait bij ons vooral om plezier en sportiviteit. De spelvreugde die onze meiden en jongens samen uit iedere training en wedstrijd halen. Dat is wat voor ons deze mix zo uniek maakt. Leiders / Trainers UVV E6 Kees Mouwen Robert Kleijn Ger Peeters

-9-


De pen is gegaan naar Dorian Mannaert

Dorian is 14 jaar (bijna 15) en speler van de C1 Leiders: Oene Rozendal en Willo Peeters Trainers: Rolf Snepvangers en Michael van Egeraat Wat zijn je sterke punten? Mijn sterke punten zijn denk ik mijn passes en het overzicht behouden. Wat zijn je zwakke punten? Mijn lange passes en schot kunnen nog wel verbeteren denk ik. Wat was je leukste wedstrijd van UVV'40? Wat mijn leukste wedstrijd was? Ik denk in de beker de 2e ronde tegen SAB dat we na penalty's hadden gewonnen. Wat is je favoriete club naast UVV'40? NAC Breda natuurlijk. Wie vind je de beste speler en waarom? Lionel Messi van FC Barcelona. Hij kan kappen en draaien en in een keer schieten en omspeeld spelers zonder enige moeite.

- 10 -


Heb je nog andere hobby's? Ja, ik tennis ook nog. Welk TV programma vind je het leukst? Weet ik niet. Ik kijk naar heel veel programma's als het leuk is. Wat wil je later worden? Ik wil later voetballen of kok worden. Waarom vind je UVV'40 zo'n leuke club? Ja, de gezelligheid en het enthousiasme van alle voetballers. Wil je zelf nog iets toevoegen? Verder heb ik niet veel toe te voegen. Houdoe.

Kalender Data

Kalender UVV'40 Jeugd

6 apr

Kopie Snuvvel: bijdrage D3, E1, E2, E5, F1, F4

6 t/m 9 apr

Paasvakantie: geen training

17 apr

Jeugdleidersbijeenkomst (20.00 uur)

25 apr

Laatste training jeugd

28 apr t/m 12 mei

Mei vakantie: geen training

16 mei

Jeugdtrainers en -leiders gaan voetballen

23 t/m 25 mei

Jeugdtoernooi UVV'40

20 - 22 juni

Jeugdkamp (nog niet bekend)

- 11 -


Er zijn veel redenen om (club)scheidsrechter te worden, bijvoorbeeld: - als je te oud bent om zelf te voetballen en toch bij het spelletje betrokken wilt blijven; - als je wat lichaamsbeweging wilt krijgen - als je graag leiding wilt geven - als je wil helpen het tekort aan (club)scheidsrechters op te lossen - als je niet aan kunt zien dat je zoon of dochter steeds gefloten worden oor weer zo iemand die er geen hout van kan - als je het een leuke hobby viondt

Meer informatie bij de secretaris

- 12 -


UVV E4 - kampioen! Deze uitslag betekende dat UVV E4 kampioen is geworden. In de competitie heeft E4 9 keer gewonnen en 1 keer verloren (met 3-2 van JEKA). Op basis van doelsaldo is UVV E4 kampioen geworden. Hieronder is het wedstrijdverslag van de laatste wedstrijd tegen JEKA E9. In een zinderende slotwedstrijd tegen JEKA heeft de E4 van UVV op 15 december jl. het kampioenschap behaald. Wij moesten winnen om kampioen te worden. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Jasper van der Pol de bevrijdende 2-1 achter de keeper. Daarna was het spannend tot de laatste minuut en na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. De E4 is met een nieuw team deze competitie gestart en vanaf het begin hebben de jongens goede wedstrijden gespeeld en veel overwinningen behaald. Uit tegen JEKA E9 werd de enige wedstrijd verloren en dat was ook nog een wat ongelukkig nederlaag met 3-2. Het was dus noodzakelijk om de thuiswedstrijd tegen JEKA te winnen om toch nog kampioen te kunnen worden. In de eerste helft begon JEKA goed en kwamen ze verdiend op 1-0. Gelukkig kon Tim van Dun na een mooie solo kort daarna 1-1 maken. Na een peptalk in de rust kwamen onze jongens vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit om de tweede helft te spelen. UVV werd steeds sterker omdat JEKA moe begon te worden. Iedereen werkte keihard om het winnende doelpunt te maken. Martijn Bloemen hield met prachtige reddingen zijn doel schoon. Onno de Beer, Luc van Laarhoven en Olaf Steenbergen zorgde in de achterhoede dat JEKA er niet meer door kwam. Bart de Koning, Mari Kuijpers en Sander Dietz zorgde op het middenveld voor combinaties en schoten om de keeper van JEKA te passeren. Tim van Dun, Jasper van der Pol en Freek van de Kamp dolde de achterhoede van JEKA. 5 minuten voor tijd maakte Jasper dan ook de verdiende goal waardoor UVV kampioen werd! De jongens vonden het prachtig dat er veel publiek was komen kijken en alle ouders waren supertrots op ‘hun’ jongens. Het was ook een prachtige wedstrijd om te zien en een mooi slot van de eerste competitiehelft!

- 13 -


Proficiat jongens, jullie hebben het verdiend!

De leiders: Maurice de Koning, Wiljan van Laarhoven, Winfred Kuijpers en Peter van de Kamp, Staand van links naar rechts: Bart de Koning, Martijn Bloemen, Mari Kuijpers, Freek van de Kamp en Luc van Laarhoven Zittend van links naar rechts: Jasper van der Pol, Onno de Beer, Tim van Dun, Sander Dietz en Olaf Steenbergen

- 14 -


Een woordje van de E-coördinator. Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik ben gevraagd om als E coördinator te fungeren.Het was niet zo zeer de functie waarover ik moest nadenken maar meer hoe verdeel ik mijn vrije tijd want naast deze functie moest ook een D team worden getraind. Dat er heel wat vrije uren zijn besteed dat heb ik ondertussen wel ondervonden. Spijt…..neen, dat niet! In nauwe samenwerking met de technische commissie (TC) zijn in het eerste halfjaar behoorlijk wat problemen en probleempjes opgelost. Ik denk dat het aanstellen van een intermediair tussen enerzijds de A, B, C en E teams en de TC en het bestuur anderzijds ondertussen haar nut heeft bewezen. Als coördinator sta ik dichter bij, in dit geval, alle E teams. Vooral de beginnende trainers hebben een klankbord en eventueel directe steun want het valt niet mee om een stel enthousiaste spelers in toom en bij de les te houden en de trainingsstof te vertalen in hoe dit in het veld moet worden uitgevoerd. In de afgelopen periode heb ik heel veel trainingsvormen gezien met enthousiaste aspirant, ervaren en ook fanatieke trainers. De basisvormen in de trainingen zie ik bij alle E teams terug. Chapeau aan alle beginnende trainers die na wellicht het overwinnen van “trainingsangst” Een welkome aanvulling zijn geworden voor de trainingsstaf van UVV. De aanvangsperikelen in het najaarsseizoen lijken langzaam weg te smelten voor de komende voorjaarszon. De spelers voelen zich thuis in e hun team en maken zich klaar voor de inmiddels gestarte 2 helft van de competitie. Wanneer ik op een dinsdagavond weer eens mijn ronde doe en bij een van de E teams blijf staan kijken en daarbij nog eens wat aanwijzingen geef hoe je een balletje het beste kunt trappen kan dit wel eens een reactie los maken in de trant van; “James, ben jij de baas van UVV” ? Gauw draai ik mij om, om een brede grijns te verbergen. Als ik mezelf weer de baas ben zeg ik op mijn beurt, nou Ik ben niet de baas van heel UVV maar wel van de trainers…. van de E zeg ik er nog achteraan. Mijn woorden maken indruk en de speler in kwestie laat inderdaad zien dat hij een balletje in de kruising kan schieten. “Kijk eens James roept hij me na”. Heel goed en …..blijven oefenen hè zeg ik terug terwijl ik op weg ben naar het volgende team.

- 15 -


UVV D2 – Kom maar eens kijken.

Ons team is aan het begin van het seizoen bij elkaar gekomen uit een mix van E en D spelers. In het begin moesten we heel erg aan elkaar wennen. Zo hadden we 2 toernooien 1 in België wat altijd heel moeilijk is hier werden we laatste en 1 bij SAB hier werden we bijna laatste. In het begin van de competitie deden we het beter zo wonnen we de eerste wedstrijd met 6-1 de tweede wedstrijd wonnen we ook maar daarna ging het wat minder maar zijn niet echt weg gespeeld. We hebben verschillende wedstrijden verloren met maar 1 doelpunt verschil. Zo zijn we uiteindelijk op de vijfde plaats geëindigd. De laatste wedstrijd van het najaar seizoen was een (vriendschappelijke) derby tegen Bavel(hierin zaten 2 ex UVV ers) Deze verloren we in de laatste minuut met 1-0. In de winterstop zijn er verschillende veranderingen in ons team gekomen zo zijn helaas Robin, Rens en Lucas gestopt met voetballen dit vonden wij erg jammer. Hiervoor hebben wij 2 spelers uit de D3 gekregen nl. Alexander en Nino. Na de winterstop hebben we alweer een wedstrijd gevoetbald nl een revanche wedstrijd tegen Bavel deze keer waren we veel sterker we troefde ze af met 6-2. We hebben alweer volop zin in het komende seizoen. Sommige onder ons zeggen dat we kampioen worden (goede instelling) Dus kom maar eens kijken. Spelers D2 - 16 -


Albert Heijn miniveld voetbaltoernooi Beste UVVers, Zoals jullie weten hebben we 23 en 24 mei weer ons Albert Heijn miniveld voetbaltoernooi. Zoals de meeste van jullie weten zijn alle C t/m F teams ingeschreven. De verschillende teams hebben het toernooi op de volgende tijdstippen. De C en D teams spelen met 5 speler en 1 keeper. De E en F teams spelen net als normaal met 6 spelers en 1 keeper. Op vrijdagavond: eerste wedstrijd om 19:00 C1 1 team als C1 C1 en C2 1 combinatie team als C2 C2 1 team als C3 D1 2 teams als D1 en D2 D2 2 teams als D3 en D4 D3 2 teams als D5 en D6 Op zaterdagochtend: eerste wedstrijd om 9:00 F3 F4 F5 F6 F7 traininggroep E3 E4 E5 E6 E7 Op zaterdagmiddag: eerste wedstrijd 13:00 F1 F2 E1 E2 Ik hoop hiermee iedereen voldoende te hebben ge誰nformeerd. Half april ontvangen de leiders allemaal een programmaboek. Als jullie verder nog vragen hebben hoor ik het graag. Toernooicommissie jeugd UVV`40 - 17 -


Ook iets te melden? Hebt u ook iets te melden of te vertellen over een wedstrijd, gebeurtenis of iets anders dat met UVV’40 te maken heeft? Meldt dit dan even aan de clubbladcommissie. Deze commissie bestaat uit de hieronder vermelde personen: Tom van Overloop ’t Hofflandt 57 4851 TB Ulvenhout Tel: 076-561 38 10 foefker@hotmail.com Johan Snepvangers Gareelstraat 6 TH, Ulvenhout Tel: 076 - 561 49 42 j.snepvangers@zonnet.nl Alle ingezonden (afgegeven) stukken zijn van harte welkom. Digitaal aangeleverde stukken (lettertype arial, grootte 10) genieten de voorkeur, op CD, diskette of e-mail! Bij voorbaat dank aan diegenen die hier gehoor aan geven en de personen die reeds iets ingeleverd hebben in het bijzonder!! De clubbladcommissie

- 18 -


snuvvel-mrt-2008  

info@asbreda.nl 076-515 41 84 Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt U deze kwijt op kunt U bekijken welke diensten wij u kunnen aa...

Advertisement