Page 1

9e jaargang Maart 2006 nummer 2


Inhoudsopgave. Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Pagina 5: Pagina 6: Pagina 8: Pagina 11: Pagina 12: Pagina 14: Pagina 16: Pagina 17: Pagina 19: Pagina 21: Pagina 22: Pagina 25: Pagina 26: Pagina 27: Pagina 29:

Voorwoord UVV F5 – Even voorstellen Nieuwe lichting F-spelers bij UVV’40 UVV F3 – De Kampioenen EHBSO bij UVV’40 UVV E4 – Wij zijn op de goede weg Agenda De Pen is gegaan naar… Het D, E en F toernooi komt eraan. UVV D2 - Team De Bonnet/Fabrice kampioen. De Spelerspas komt eraan. In memoriam Kees van de Velden. UVV C3 - Roeit met de riemen die ze hebben….. 4 Kampioenen bij UVV’40 UVV C2 - Verslag van najaar en voorjaar Fysiotherapie UVV B1 - Verliezen, maar de winst blijven zien. Ook iets te melden?


Voorwoord. Het is half februari als ik deze bijdrage aan de SNUVVEL aan het papier toe vertrouw. De olympische winterspelen in Turijn zijn in volle gang. Met natuurlijk goede prestaties van sporters uit Brabant. En vergeet ook niet het kampioenschap van Jelle bij het darten in december .Ook hij komt uit Brabant. Deze prestaties zijn niet vanzelf gekomen. Daar gaan veel trainingsuren en doorzettingsvermogen in zitten. En dat kan alleen als je plezier hebt in je sport. En dat laatste zie ik op zaterdag maar ook tijdens de trainingen bij ons cluppie. De trainingsopkomst is zonder uitzondering bijzonder hoog en daarom zijn we ook enorm blij met onze nieuwe lichtinstallatie. Dan biedt mogelijkheden om op een goede en fijne manier te trainen om zo het spelletje onder de knie te krijgen. Dat kan alleen met trainen verder worden verbeterd. En er staat nog wat meer te gebeuren. De invoering van de spelerspas komt eraan. Je kunt daarover verderop meer lezen. De voorbereidingen voor ons jeugdtoernooi en het jeugdkamp zijn in volle gang. Het zijn enthousiaste vrijwilligers die hun vrije tijd inzetten om dit te organiseren. En dat een aantal van deze mannen dit jaar 40 zijn of worden , 25 jaar getrouwd zijn, een EHBSO diploma gehaald hebben of anderszins, dat maakt het dan allemaal nog feestelijker. Laten we er de komende maanden bij UVV’40 weer een feest van maken met veel voetbalplezier en natuurlijk strijd om de overwinning. En ken je nog iemand die bij UVV’40 wil voetballen of anderszins een bijdrage wil leveren geef dat dan even snel door. We kunnen nog altijd vrijwilligers en sponsors gebruiken. Op www.uvv40.nl is alle informatie ook terug te vinden. Doe je best. Michael van Egeraat Jeugdvoorzitter UVV F5 - Even voorstellen


Iedere week staan ze te trappelen bij de voordeur om naar het voetbalveld te mogen. En dat is te merken op het voetbalveld want het zijn net een stel jonge honden die voor het eerst naar buiten mogen. Rennen, roepen, lachen, af en toe boos en kwaad en altijd willen voetballen. Over wie we het hebben? De “mannen” van UVV F5. Ik zal ze meteen maar even voorstellen: Martijn Bloemen, Jorne Douven, Tim Husson, Rins Hylkema, Max Kranenborg, Mari Kuijpers, Luc van Laarhoven, Ivar van Praat, Bart v.d. Velden, Davey Wantia en Jorn v.d. Wijngaart. Onthoud die namen goed want jullie gaan er nog veel van horen! De “waterdragers” en “schoenen vastbinders” zijn Winfred Kuijpers en Wiljan van Laarhoven. Voor de zomer hebben ze de eerste voetbalbewegingen geleerd van Tom en Stan en na de zomer hebben ze hard getraind voor de “echte” wedstrijden. En ze hebben het hartstikke goed gedaan hoor. De eerste derby tegen Chaam werd met grote cijfers gewonnen. Daarna volgden nog een paar overwinningen tegen o.a. Advendo. Er werd verloren van Boeimeer maar die waren echt goed! Op 21 januari jl. hebben we de eerste wedstrijd voor de competitie gespeeld en maar net met 4-2 verloren van Dongen. Iedereen had hartstikke goed z’n best gedaan maar helaas had Dongen 2 goals meer gemaakt. Gelukkig vindt iedereen het heel leuk om te voetballen en ze vinden het hartstikke stom als het trainen of voetballen weer is afgelast. En dat is de laatste tijd nogal eens gebeurd. Wij, en dan bedoel ik Winfred en Wiljan, gaan er samen met de “mannen” een leuk seizoen van maken. Winfred Kuijpers en Wiljan van Laarhoven Nieuwe lichting F spelers bij UVV'40


Een nieuwe lichting jonge spelers begonnen zaterdag 10 december aan hun voetbalcarrière. 's Middags om twee uur was het eindelijk zover. In spanning van wat er komen ging, kwamen ze aan op het sportveld in Jeugdland. Sommigen hadden al een of meer trainingen meegemaakt, maar voor anderen was het de eerste keer. Na een korte uitleg aan spelers en ouders gingen de mannen het veld op om de warming up uit te voeren. Ouders werden intussen rondgeleid rond het kleedgebouw en kregen daarna nog gelegenheid tot stellen van vragen in de bestuurskamer. Hierna ging het gezelschap de verrichtingen van de koters bekijken die intussen klaar stonden voor een heuse partij voetbal. Het was een fantastische eerste dag voor de ouders, maar veel meer nog voor de kinderen. Met z'n 25-en gaat deze groep vanaf januari 2006 de F5, F6 en F7 vormen. Ondanks de dikke mist die naarmate de middag vorderde meer en meer opkwam, konden de spelers elkaar goed vinden. We hopen dat deze spelers in de jaren die gaan komen nog heel veel voetbalplezier zullen beleven.

UVV F3 – De kampioenen We zijn in het begin van dit seizoen met een nieuw elftal begonnen met James Bush (leider/trainer) en Frankon de Beer. (leider)


Van begin af aan klikte het al goed tussen de spelertjes, ze waren enthousiast en iedereen had binnen het team zo z’n plaats gevonden. Ze voelen elkaar goed aan en hebben allemaal een grote inzet. De eerste wedstrijden waren al direct grote overwinningen voor ons team en dit versterkte de onderlinge band alleen maar. We hebben in ons elftal, Paul Bliek, als een fantastische vaste keeper en dit werkt uitermate positief voor het elftal als je niet tijdens de wedstrijd regelmatig van keeper hoeft te wisselen. Ook is het aantrekkelijk voetbal voor de ouders, opa’s en oma’s deze staan vaak aan de zijlijn de spelertjes aan te moedigen. Onze laatste wedstrijd was de kampioenswedstrijd, uit tegen JEKA. We stonden in puntenaantal gelijk alleen het doelsaldo van JEKA was beter. Er was dus maar een DOEL en dat was het DOEL van JEKA, WINNEN. UVV-F3 scoorde al in de 2e minuut, 0 – 1, dit was goed voor het zelfvertrouwen, zowel van de spelertjes als die van de leiders. Uiteindelijk werd er overduidelijk gewonnen met 1 – 4. ”DE KAMPIOENEN”. Dit kampioenschap werd feestelijk afgesloten op sportpark het Jeugdland met frietjes en natuurlijk niet te vergeten voor iedereen een welverdiende beker en een mooie elftalfoto als herinnering. Jongens bedankt.

En natuurlijk gaan we er in 2006 ook weer tegenaan net als de leiders en trainer. James Bush en Frankon de Beer EHBSO bij UVV '40


Diverse jeugdleiders en -trainers hebben in januari deelgenomen aan een cursus Eerst Hulp Bij Sport Ongelukken. Deze cursus werd gegeven in de taveerne van Jeugdland op de maandagavonden. Een korte samenvatting van de avonden wordt hieronder weergegeven. De eerste cursus avond: Op deze avond was het even zoeken, maar we hadden de locatie toch gevonden. Toen we er eenmaal waren stelde Piet van Erp zich voor als onze cursus leider, en we begonnen direct aan de cursus. De eerste avond hebben we al flink geoefend om mensen te helpen die bewusteloos waren. Deze personen hebben we toen in de stabiele zijligging gelegd. Er werd veel informatie gegeven over wat te doen met (verkeers)ongelukken. Hadden wij al eens verkeersongelukken gehad tijdens de voetbal?

De tweede cursus avond: In een sneltreinvaart hebben we alles herhaald van de eerste cursusavond. Daarna zijn we overgegaan op Carla of was het Annie? Nou mensen dit kunt u beter aan Rob de Jong vragen, want die weet er alles van. Deze avond werd er namelijk gereanimeerd. Het was een hele klus. Frank Peeters had het dan ook behoorlijk druk met de telefoon (om 112 te bellen). Aan het eind had hij ze toch maar afgebeld omdat Carla en Annie oefenpoppen bleken te zijn.

De derde cursus avond:


Hier gingen we het hebben over het verbinden. We hebben dan ook aardig wat ingewikkelde voeten gezien, al zagen sommigen het verband niet. Gelukkig was iedereen in de douche geweest en was de lucht te verdragen. We hebben het vooral over de voet en het onderbeen gehad. Even later kwamen we nog bij de knie aan. De vierde cursus avond: We begonnen deze avond over het vervolg van volgend jaar om dan alles wat op te frissen. Ook om het reanimeren niet te verleren. Vervolgens hebben we de rest van het lichaam behandeld, van de bovenbenen tot het hoofd. Toen waren we er klaar mee. Helaas waren de certificaten tijdens deze afscheidsavond niet aanwezig. Die zouden nog worden nagestuurd met de hand-outs en de reanimatie kaartjes. Alle deelnemers waren geslaagd. Gefeliciteerd.

We kunnen terug kijken op een geslaagde cursus. De leiders en trainers hebben nu naast de al aanwezige verbandtrommel, ook een stukje kennis in hun bagage. De reacties waren enthousiast. Misschien dat volgend jaar in januari nog een keer zo'n cursus gegeven wordt. Natuurlijk zal er volgend jaar ook een herhalingsavond komen voor de geslaagden van deze cursus. Rolf Snepvangers


UVV E4 - We zijn op de goede weg! De E4 van UVV wordt ook wel gekenmerkt als kweekvijver voor het AZ van UVV. Onder de bezielende leiding van twee nog actief voetballende leiders is er een gedeelte van de oude F2 overgegaan naar de E, daarnaast is er een gedeelte nieuw bloed in het elftal gekomen. Het was geen gemakkelijke start; natuurlijk ietwat te hoog ingedeeld (dat zegt iedere leider bij tegenvallende resultaten) daarnaast een nieuw team wat nog aan elkaar moest wennen. Dat alles resulteerde in een plaats in de najaarscompetitie die we hier niet gaan vermelden. Het moet wel gezegd worden dat wij het team een hart onder de riem willen steken voor hun eeuwige positieve kijk, ook als een wedstrijd niet zo goed verlopen was. Met een opkomstpercentage voor iedereen van tegen de 100% aan mogen de trainers niet klagen. De voorjaarscompetitie gaat meer brengen. We raken langzaam op elkaar ingespeeld en hebben nog altijd de fanatieke instelling voorafgaande de wedstrijd. Al was de start kort gezegd ‘vals’ toch hebben jullie leiders er nog altijd alle vertrouwen in! Genoeg gepraat over competitie-indelingen, we zullen de helden een voorstellen:


Nick Bijmoer Nick is multi-inzetbaar in het elftal. Je hoort hem ook niet vaak zeuren als hij ergens moet gaan staan waar hij niet wilt staan. Inzet is altijd 100% en laat niet zo snel een tegenstander aan zich voorbij lopen. Op het moment van schrijven wordt echter beweerd dat Nick gezonde spanningen heeft voor de voorjaarscompetitie omdat hij dan als inwoner van Bavel de clubkleuren van UVV gaat verdedigen in ‘dé derby over de bult’. Tim van Dijke Tim is een tegenstander waar je zomaar niet vanaf komt. Met een beetje geluk kom je Tim vier keer tegen in één minuut. Opgeven kent Tim van ook niet. Een echte ouderwetse stofzuiger is het. Ballen afpakken van de tegenstander en aan een medespeler geven. Zo kennen wij Tim. Rens Groeneweg Rens zijn stek is volgens eigen zegge altijd de verdediging. Als hij in de verdediging staat, staat er daadwerkelijk ook iemand. Geconcentreerd verdedigen is wel aan Rens besteed. We zien hem net zo goed graag op het middenveld. Rens traint op de donderdagavonden standaard op zijn schot; wat dan ook flink vooruit gaat de laatste tijd. Robin Huijbregts Robin wordt vaak in één adem genoemd met sjouwen/klauteren/duwen/trekken. Met andere woorden een lastige tegenstander. Aanvallers ben gewaarschuwd als Robin zijn dag heeft, u maakt dan geen kans! Als Robin het op zijn heupen krijgt gaat hij vaak stiekem mee naar voren om te proberen zijn doelpuntje mee te pikken, hij zal echter nooit zijn verdedigende taken vergeten. Gijs van de Linden Gijs - de oudste van de twee voordat u zich dat afvraagt – Heeft veel plezier in het voetbal. Daarnaast keept hij, en dat zeer behoorlijk! In het veld blijkt Gijs een nuttige speler die graag trucjes van TV nabootst. We zullen ook niet snel vergeten dat hij in een van de eerste wedstrijden even liet zien dat een omhaal maar kinderspel is. Als keeper is Gijs betrouwbaar. Hij heeft de meest onmogelijke ballen en is een goed rustpunt achterin. Bas van de Linden Bas is de benjamin in de ploeg. Dit is echter niet te merken. Hij staat met gemak zijn mannetje tussen die oudere tegenstanders. Bas traint veel op zijn tweebenigheid, het is dan ook een genot voor een trainer om hem met zowel links als met rechts een bal te zien schieten. Tim Nederveen Wie is die blonde tornado op de velden van UVV? Jawel, het is Tim Nederveen. Met zijn wapperende haardos een voetballer met altijd 100% inzet. Deze gepassioneerde voetballer kan op zijn zachts gezegd slecht tegen zijn verlies, maar reageert dit nooit af op zijn teamgenoten. Hij motiveert deze altijd goed en probeert gezamenlijk een goed resultaat te behalen.


Kenny Oerlemans Kenny is rechtstreeks vanuit Rijsbergen geïmporteerd. Werd afgelopen zomer met de helikopter afgezet op de middenstip. Hij is een jaartje ouder dan de rest maar kan goed met de groep overweg. Kenny is een echte spits. Geef hem een halve kans en de bal ligt in het netje. Door hard te werken creëert hij ook kansen voor zichzelf of voor een ander, iets wat zeer gewaardeerd wordt. Famke Peeters Famke kwam halverwege het seizoen bij de groep. Deze dame laat zich niet bang maken door het mannelijke geweld op de voetbalvelden. In een familie waar het voetbal in het bloed zit is het goed te zien dat Famke altijd gaat voor iedere bal en daarnaast als enige dame goed in de groep ligt. Aan het schot is Famke hard aan het werken, en we hebben er alle vertrouwen in! Adriaan Przespolewski Adriaan keept graag. Dit kan hij dan ook uitstekend. Uittrappen komen altijd goed aan en hij haalt veel ballen uit het doel. Als Adriaan niet keept staat hij graag in de verdediging. Als een echte leider neemt hij dan zijn verdedigers mee naar de middenlijn. 1 op 1 is Adriaan ijzersterk, de tegenstander heeft altijd een flinke kluif aan hem. Niek Vromans Het is nooit onderzocht maar wij zijn er van overtuigd dat Niek een extra paar longen heeft. Hard werken is Niek zijn devies en daar hoort dan ook het nodige loopwerk bij wat wel aan hem besteed is. Zijn beroemde ‘rushes’ langs de zijlijn staan bij iedereen in het geheugen gegrift. Niek hoor je nooit mopperen op een tegenstander of teamgenoot. Een positieve instelling! Zoals u ziet mist deze groep balvirtuozen nog 1 ding: een shirtsponsor! Als u dit leest en u bent geïnteresseerd, pak dan uw kans. Deze elf gladiatoren voetballen dus in de E4. Onthoud hun naam want………Het AZ van UVV lonkt! Agenda 8 apr

Kopie Snuvvel: bijdrage E1, E2, E5, F1, F4, F6, F7

14 t/m 17 apr

Paasvakantie: geen training

20 apr

Jeugdleidersbijeenkomst (20.00 uur)

26 apr

Zomeravondvoetbal jeugd 18.30-19.30 uur

1 t/m 5 mei

Mei vakantie: geen training

22 t/m 26 mei

Hemelvaart: geen training

Hugo en Rick


10 mei

Laatste training Zomeravondvoetbal jeugd 18.30-19.30 uur

3 jun

Jeugdtoernooi UVV

9 t/m 11 jun

Miniveldtoernooi senioren

16 t/m 18 jun

Jeugdkamp

5 jun

Pinksteren: geen training

3 jul t/m 11 aug Zomervakantie

De Pen is gegaan naar‌ Ivo Peeters.


Ivo Peeters speler van de E3 Leiders en trainers: Bart Aarts, Frank Peeters en Rolf Snepvangers Sponsor: Jeroen Gort Wat zijn je sterke punten? Hard rennen. Ballen afpakken op het middenveld. Scoren, maar niet zoveel als onze spits. Wat zijn je zwakke punten? Het koppen zou beter kunnen. Wat was je leukste wedstrijd van UVV'40? Uit tegen WDS. Thuis hadden we verloren. In de uitwedstrijd kon WDS kampioen worden. Allemaal spandoeken aan de kant en wij wonnen. Ze werden die dag dus geen kampioen. Boos dat ze waren, joh. Ook de wedstrijd tegen de E1 was wel leuk. Deze eindigde in 3-3. Wat is je favoriete club naast UVV'40? Ajax.


Wie vind je de beste speler en waarom? Wesley Schneider. Die kan heel goed vrije trappen nemen. Heb je nog andere hobby's? Ja, tennis. Welk TV programma vind je het leukst? Ik kijk altijd naar klokhuis, jeugdjournaal, Nickelodeon en Jettix. Flodder een keer gezien en vond ik ook wel leuk. Wat wil je later worden? Profvoetballer. Waarom vind je UVV'40 zo'n leuke club? Het is erg fijn. Vooral als we tijdens de trainingen de bal uit de sloot moeten halen. Er zijn ook veel goede voetballers in ons team en ik vind dat heel leuk. Mijn Pa is trainer en dat vind ik ook wel fijn. Wil je zelf nog iets toevoegen? Ik ga volgende keer meedoen aan de KNVB voetbaldagen. Ik moet me nu snel opgeven, want anders ben ik te laat. Ook ben ik 2 keer mee op jeugdkamp geweest en dat vond ik heerlijk. Spelletjes spelen, laat slapen en vlotten bouwen was erg leuk.


Het D, E en F toernooi komt eraan…

Wat kunnen wij toch heerlijk nagenieten van het Albert Heijn Ulvenhout Internationaal Miniveld Jeugd Voetbaltoernooi dat zeer gladjes en goed verlopen is, met als grootste dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Alleen al de reacties van alle deelnemers en hun ouders waren pluimen voor al die gene. Ook de prijzen ontbraken niet, die mogelijk zijn gemaakt van alle sponsoren uit het gelijknamige toernooiblad, dank aan hen allen. Zelfs de scheidrechters waren in het nieuw gestoken door sponsoren De Bonnet en Fabrice. Voor dit jaar komen de aanvragen nog binnen om mee te willen spelen aan dit geweldig toernooi, ook uit België. Op 2 en 3 juni wordt ons Albert Heijn Ulvenhout miniveld Jeugd Voetbaltoernooi gehouden. Het D toernooi wordt gespeeld op vrijdagavond 2 juni vanaf 19.00 uur. De finale is om 21.45 uur. We hebben twee categorieën: eerste jaar D en tweede jaar D. Elk categorie heeft twee poules bestaand uit 6 teams. De beste 4 uit elke poule spelen in de kruisfinale, de kwartfinale, dus 1-4, 2-3, 3-2 en 4-1. De winnaars gaan naar de halve finale, de verliezers vallen af. De winnaars van de halve finale spelen de finale, de verliezers om de derde plaats.


Het E en F toernooi wordt gespeeld op zaterdag 3 juni, in de ochtend de eerste jaar E en F van 09.00 uur tot ca. 12.30 uur en in de middag de tweede jaar E en F van 13.00 uur tot ca. 16.30 uur. Onze voorkeur gaat uit naar max. 20 teams per leeftijdscategorie, die spelen in poules van 4. Op deze wijze komen de juiste leeftijdsgenootjes tegen elkaar uit en wordt er op een eerlijke manier strijd geleverd. Na de eerste poule wedstrijden (kennismakingsronde) wordt er weer een nieuwe poule-indeling gemaakt zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om in de finale te kunnen komen. Vanuit deze laatste poule plaatsen de nummers 1 en de beste nummers 2, aanvullend tot 8 teams, zich voor het uiteindelijke knock-out systeem. De nummers 3 en 4 uit deze poule zijn uitgeschakeld. De winnaars hiervan gaan naar de halve finale, de verliezers vallen af. De winnaars van de halve finale gaan naar de finale en de verliezers spelen om de derde plaats. De bedoeling is dat de spelers zoveel mogelijk spelen in een zo kort mogelijke tijd. Alle wedstrijden worden centraal gefloten en hebben een speeltijd van 10 minuten. Dus iedereen speelt minimaal 6 wedstrijden in minder dan 2 1/2 uur tijd. Het miniveld voetbal wordt gespeeld op een grasveld van circa 65 x 30 meter met 5 veldspelers en 1 keeper bij de D en 6 veldspelers en 1 keeper bij de E en F en max. 4 wissels, die net als bij zaalvoetbal doorlopend mogen wisselen. De spelregels zijn een vermenging van veld - en zaalvoetbalregels. Er mag gespeeld worden op voetbal - of sportschoenen en als doel worden handbaldoelen gebruikt. Naast de fraaie cups van 1e, 2e, 3e en 4e plaats zal er voor de overige elftallen ook leuke bekertjes als herinnering van dit toernooi zijn. Heren leiders/trainers van D, E en F jeugd, wij gaan ervan uit dat jullie hier aan mee doen, het is tenslotte een UVV toernooi en daar kunnen wij zelf niet ontbreken. Voor nadere informatie kunt u bellen naar dhr. Simon van Dongen, tel. 076 565 84 34. Ouders van D, E en F opgelet: Als er ouders geroepen voelen om dit geweldige toernooi willen ondersteunen in een vorm van een advertentie in het toernooiblad kan dat per e-mail laten weten aan dhr. Rob de Jong, e-mailadres: robenmarlou.dejong@wanadoo.nl en mail dan ook wat er in moet komen staan met daarbij hoorde logo. Kosten zijn € 25,- voor een halve pagina, € 50,- voor een hele pagina. Dit alles komt ten goede aan dit toernooi en aan de jeugd van UVV’40. U krijgt natuurlijk het toernooiblad thuis te gestuurd, in de meeste gevallen persoonlijk. D, E en F Succes en adverteerders alvast bedankt. De toernooicommissie.

UVV D2 - Team De Bonnet/Fabrice kampioen.


Zaterdag 19 november is het team De Bonnet/Fabrice (UVV’40 D2) kampioen geworden na de wedstrijd tegen Gesta. De wedstrijd werd gewonnen met 5-1 wat voor ons genoeg was om niet meer in gehaald te kunnen worden door onze concurrent Wernhout. We moesten nog wel tegen hen, maar dat mag de pret niet meer drukken omdat wij 5 punten meer hebben dan zij. De wedstrijden in deze competitie ronden zijn dus allemaal gewonnen tot nu toe. Het begon eerst tegen VVR (13-0), die later terug getrokken werden. Toen tegen Beek Vooruit (9-1), daarna het altijd lastige Achtmaal (4-1). Onze concurrent Wernhout was de volgende tegenstander waar we onze beste wedstrijd hebben gespeeld. We wonnen met 4-1. Na de herfstvakantie werd Beek Vooruit opgezocht (9-1) om vervolgens tegen dat altijd lastige Achtmaal te voetballen. In deze wedstrijd zat niet alles mee, maar er werd strijd geleverd waar geluk ook een beetje mee speelde namelijk de tegenstander had de dwarsligger wel 2 keer geraakt en de bal werd 2 maal van de lijn weg gehaald. Om het geluk nog meer mee te krijgen werd uit één van de weinig goede aanvallen toch gescoord. Uitslag 1-0. Toen was de beurt aan onze vrienden uit Galder, Gesta. Eerst uit, die gewonnen werd met 8-2 om vervolgens afgelopen zaterdag hen thuis te ontvangen. Na de wedstrijd werden bloemen uitgereikt, maar het kampioensfeest werd pas na de wedstrijd tegen Wernhout gevierd. We kunnen hieruit opmaken dat we een rotsvaste achterhoede hebben met in de goal Jan, verdedigers Jelco, Pim, Tommy, Vera en Ruben. Een degelijk middelveld met Rowan, Joey, Joep, Roberto en Bruno. En scorende voorhoeden als Bram, Maikel, Daan en Nick. De laatste wedstrijd, tegen Wernhout, paste niet in het rijtje van gewonnen wedstrijden. We verloren met maar liefst 7-0. De jongens en meisje zaten met hun hoofd ergens anders, namelijk wat ze na de wedstrijd gaan doen. FEESTEN. Maar voor de feestelijkheden maakte Pim bekend dat hij ermee ging stoppen. Leiders en spelers bedankte Pim voor de inzet en plezier die hij gaf in ons team. Tijdens het uitserveren van drank, friet en frikandel/kroket kreeg elke speler een grote beker als blijk van waardering van de prestatie die ze hebben geleverd. We zijn trots op onze spelers dat ze dit bereikt hebben wat niet altijd gemakkelijk ging. Houdt deze vorm aan, want in de voorjaars ronden krijgen we sterke tegenstanders. Namens sponsor Stan van De Bonnet en Fabrice en de trotse leiders; PROFICIAT.

De spelerspas komt er aan. Vanaf het seizoen 2006/'07 moeten alle spelende KNVB-leden vanaf de D-pupillen in het bezit zijn van een spelerspas. De KNVB heeft vanaf seizoen 2002/'03 in West II een proef gehouden met de spelerspas en op basis van de goede resultaten en de positieve reacties is besloten over te gaan tot landelijke invoering.


De spelerspas moet de sportiviteit op en rond de velden verhogen. Het is vanaf volgend seizoen niet meer mogelijk een valse naam op te geven of een ongerechtigde speler op te stellen. Met de spelerspas, die de grootte heeft van een creditcard en is voorzien van een pasfoto, kun je aantonen dat je lid bent van een voetbalvereniging en dat je geregistreerd staat bij de KNVB. Indien spelers geen pas kunnen overleggen mogen zij niet spelen. Controle van de passen gebeurt voor de wedstrijd door scheidsrechters in het bijzijn van de aanvoerders/leiders. Bij twijfel kan de scheidsrechter, in het bijzijn van beide aanvoerders/leiders, controleren of de foto's op de spelerspassen overeenkomen met de betreffende spelers.


Dit seizoen merken de leden nog niet zoveel van de spelerspas. Het enige dat zij nu moeten doen is zorgen dat er een pasfoto en een handtekening op hun fotoformulier komt te staan. Deze formulieren zijn vanaf januari bij de clubs in bezit. Als de fotoformulieren niet op tijd teruggestuurd zijn, krijgen de spelers namelijk niet op tijd hun pas, waardoor zij niet kunnen spelen in het nieuwe seizoen. Vergeet dus niet de pasfoto in te leveren en het formulier te tekenen! Laten we er met z'n allen een groot succes van maken.

En wat betekent dat voor de Jullie worden verzocht allemaal En dat geldt ook voor onze 2-jaars jeugdleden kunnen deze inleveren UVV’40. Ben je jonger dan 16 jaar dat niet.

Michael Van Egeraat,

In memoriam Kees van de Velden Beste familie, vrienden en kennissen van Kees, Namens de voetbalvereniging wil ik wat over zeggen over Kees. Kees, op sportpark jeugdland lag jou hart. Je was daar bijna altijd te vinden.

UUV’40 leden : een (echte) pasfoto af te geven met achterop je naam en je geboortedatum. E jeugd. Dus ben je geboren in 1995 of eerder dan moet je dat doen. De op zaterdag 18 maart en zaterdag 25 maart in de bestuurskamer van dan moet ook je vader, moeder een handtekening komen zetten. Vergeet

jeugdafdeling


Ik ken Kees van den Velden voornamelijk van het voetballen. Toen ik nog een broekie was, heb ik je leren kennen. Je vervulde daar verschillende functies zoals terreinverzorger, het rondbrengen van de Klok, maar het meest wat mij is bijgebleven is de lotto. Je hebt dat heel veel jaren gedaan met erg veel enthousiasme en plezier. Het was jou levenswerk geworden. Je kon er niet mee stoppen. Zelfs na een zware operatie wilde je niet stoppen. Ik moet zeggen Kees, het was een geweldige prestatie wat jij de afgelopen jaren hebt geleverd. Kees, maar iedereen begreep jou. Als jij met de lotto kwam aanlopen, dan wist iedereen wat hun te wachten stond. Dat was jouw grootste kracht. Ze noemen dat ook wel de kracht van de stilte. Kees voor ons was je een medewerker met speciale kwaliteiten. Iemand die niet te vervangen is. Toch blijf je in onze herinnering Kees, jou tribune. Als wij straks op de tribune plaatsnemen, dan kunnen wij terugkijken op jou levenswerk. Kees, om in onze termen te spreken, het eindsignaal heeft geklonken wij staan nu allemaal buiten spel er is geen extra tijd meer de wedstrijd is afgelopen Die inzet, die bewogenheid en die betrokkenheid van Kees, we zullen dat op sportpark Jeugdland erg gaan missen. Wij wensen de familie van den Velden en alle anderen die Kees nastond veel sterkte toe met dit grote verlies. Woorden gesproken door onze voorzitter Jan de Bakker tijdens de crematieplechtigheid van Kees van de Velden.


Kees heeft zijn geliefden verlaten En vertrokken naar degenen die hij lief had


UVV C3 - Roeit maximaal met de riemen die ze hebben…..

Een goede voetballer behoort 2 dingen te hebben, namelijk kwaliteit en mentaliteit. Binnen de C3 zijn spelers met talent en kwaliteit erg dun bezaaid, maar ze blinken allemaal uit op mentaliteit! Het is wederom een pittig seizoen voor de C3, want er staat nog maar een basis van 10 spelers binnen dit elftal, maar ondanks alles blijft de trainingsopkomst 99,9% en de inzet 100%. Alle 10 spelers van de C3 zijn er gewoonweg altijd op zaterdag. Om dit elftal vol te maken zijn er gelukkig altijd een aantal spelers van de omringende teams bereid om mee te spelen. Deze winter heeft er één speler de onbegrijpelijke voorkeur aan gegeven om te gaan hockeyen op zaterdag, maar we hadden het geluk dat zich wederom één speler van deze leeftijd zich meldde bij de poorten van ons mooie Jeugdland. Voor de winterstop hadden we het redelijk zwaar, ondanks alles toch een paar lekkere wedstrijden gespeeld en ook een paar winstpartijen. Na de winterstop zijn we lekker begonnen, met een aanvulling in de spits en in de verdediging hebben we zelfs 2 keer ruim gewonnen. Er is zelfs een mirakel geschied, want onze Thijs Hendriks scoorde de openingsgoal tegen Boeimeer en zover ik weet deed hij dit nog nooit. Klasse Thijs!!! Na deze 2 wedstrijden gooide de vorst roet in het eten en we lagen 2 weken stil. Jammer, want de 2 overwinningen smaakten naar meer. Daarom hopen we dat we weer kunnen starten met de competitie en dat we onder de bezielende leiding van onze klasse leider/trainer Mario en scheids Niels weer een aantal lekkere partijen kunnen spelen en regelmatig 3 punten kunnen bijschrijven. Paul Goeyers, Ouder/assistent leider/grensrechter C3 4 kampioenen bij UVV'40


In december 2005 was het feest bij UVV'40 op Jeugdland in Ulvenhout. Maar liefst 4 teams vierden hun kampioenschap. De hele dag was het feest in de Taveerne. Om 10:30 uur lieten de eerste kampioenen van zich horen. De E3 had een fantastische overwinning gehaald in de uitwedstrijd bij WDS. Met een 0-6 overwinning waren zij de duidelijke winnaars van deze competitie. De leiders Frank en Bart genoten er ook zichtbaar van. Nog geen uur later kwamen de mannen en vrouw (Vera) van de F4 vertellen dat zij hun laatste wedstrijd uit bij VVR met 2-4 hadden gewonnen. Het werd een gezellig feest met een kampioensfoto rapportage waar meer dan 10 fotografen druk mee waren. Meteen hierna kwam leider Frankon de Beer met zijn F3 binnen. De uitwedstrijd tegen JEKA werd met 0-4 gewonnen. Duidelijker hadden zij de kampioensstrijd niet kunnen afronden. Na een mooie toespraak van Frankon kreeg elke speler een trofee uitgereikt. Onze D2 was inmiddels op eigen terrein hun laatste wedstrijd aan 't voetballen. Na de wedstrijd namen deze spelers plaats achter de kampioenstafel. Erg mooie bekers kregen de spelers van hun leiders uitgereikt. Dit team was al een week of twee eerder kampioen geworden, maar dat werd deze dag gevierd. Elke team kreeg aan de kampioenstafel van de club een bakje frites met snack en wat te drinken aangeboden. Het was een dolle boel en het bleef lang gezellig in de taveerne. Op de volgende 2 pagina’s de kampioenen van UVV’40…


E3 Kampioen!!!


F3 Kampioen!!!

F4 Kampioen!!!


D2 Kampioen!!!

UVV C2 - Verslag van najaar en voorjaar Wij zijn begonnen met een boswandeling en een drankje bij de fazanterie, dit om de vakantie verhalen etc, aan elkaar te kunnen vertellen, ook heb ik toen aangegeven dat dit jaar een jaar wordt waarbij wij voor de prijzen zullen gaan. Dit is in het begin van competitie nog niet zo gegaan zoals wij wilden, maar gaanderweg de competitie kwamen de punten binnen, en eigenlijk had ieder een vaste plaats en werdt er met vlagen gewoon fantastisch gespeelt, met als bijna afsluiter van de najaars competie de wedstrijd tegen Bavel, deze wedstrijd was al van te voeren een beladen wedstrijd, ik denk dat ieder van ons zich meer dan 100 % heeft ingezet, echt op het scherpst van de snede, zowel al de spelers als ik zelf, maar wij hebben deze wedstrijd dan ook dik verdiend en met grote vijfers gewonnen, jammer dat wij niet de wedstrijd tegen de Gunners meer hebben kunnen spelen, want dan waren wij vast vierdes of misschien wel derde geworden, dus de najaars competitie is aardig verlopen. In de winterstop is zoals gewoonlijk de transfer markt weer open, wij hebben helaas Erik Vogels niet kunnen behouden voor ons team, Erik is bij de C1 gaan voetballen wat wij eigenlijk wel jammer vinden maar in goed overleg zijn wij tot dat besluit gekomen. Wij wensen Erik dan ook heel veel succes bij de C1, dan start de voorjaars competitie, wij zijn weer opnieuw ingedeeld en hebben met elkaar afgesproken dat het dan nu maar moet gebeuren, de eerste wedstrijd hebben wij in Loon op Zand gespeeld, en tevens hebben wij deze wedstrijd benut om afscheid te nemen van


Erik, jammer dat niemand begreep dat de wissel die ik toepasten een publieks wissel was, maar dat is naderhand wel uigelegd, en hebben wij op een waardige manier afscheid genomen van Erik en hem nogmaals heel veel succes toegewenst met de C1. wij hebben deze wedstrijd overigens gewonnen met 7-2, dus de eerste drie punten waren al weer binnen. toen zijn er heel wat wedstrijden afgelast, maar zaterdag 11 februari stonden wij er weer, de wedstrijd tegen boeimeer, deze hebben wij ook glasrijk gewonnen, met in ons team een gastspeler van de D2, Tommy kriesels die bij ons heeft gekeept, fantastisch Tommy. dus op dit moment liggen wij op schema, twee wedstrijden gespeeld, twee gewonnen, het is nog maar een begin maar toch !! Dus kan ik alleen maar zeggen laten wij hopen dat wij zo door gaan, dan kunnen de champagne flessen koud worden gezet. Hans Kriesels trainer/coach C2

Fysiotherapie Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens wedstrijden of trainingen loop je het risico dat er wel eens iets mis kan gaan. Een blauwe plek, een verzwikte enkel, een pijnlijke knie. Meestal gaat dit vanzelf over na enkele dagen. Soms duurt het wat langer. Als het niet goed aanvoelt dan ga je normaal gesproken naar de huisarts. Veelal krijg je het advies om een tijdje rustig aan te doen. Soms krijg je wat pijnstillende medicijnen voorgeschreven. Een enkele keer werd je doorverwezen naar een fysiotherapeut. In verband met de verzekering ging dit altijd via de huisarts. Met de nieuwe zorgverzekeringen is dit gewijzigd. Tegenwoordig kun je rechtstreeks bij een fysiotherapeut aankloppen zonder tussenkomst van de huisarts. Clubfysiotherapeut. Bij UVV'40 heb je de mogelijkheid om via de vereniging een fysiotherapeut te bezoeken. Van oudsher is onze clubfysiotherapeut Jan ten Bosch, maar een eigen fysiotherapeut kan natuurlijk ook. Een afspraak voor een bezoek via de club voor de senioren loopt via Toon van den Velden. Ook voor de jeugd kan nu een afspraak worden gemaakt. Contactpersoon voor de jeugd is Johan Snepvangers (076 - 561 49 42). Als je tijdens wedstrijden in het weekend of tijdens de trainingen een ongelukje hebt gehad en last blijft houden van de blessure, bel je Johan. Na overleg over de klacht zal Johan een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Tijdens dat eerste bezoek zal de fysiotherapeut bekijken hoe de klacht behandeld zal gaan worden en worden verdere afspraken gemaakt. De Fysiotherapeut bespreekt daarna met de club hoe het herstel bevorderd kan worden. Hierbij valt te denken aan aangepaste trainingen of dergelijke. Vanuit UVV'40 hopen we dat noodzakelijke afspraken met de fysiotherapeut tot een minimum beperkt zullen blijven. Mocht het echter tot een keer voorkomen, dan hebben we hier in ieder geval een regeling voor.


UVV B1 - Verliezen, maar de winst blijven zien. Dat het een moeilijk jaar zou worden met de B1 was vooraf al bekend. Het afgelopen seizoen haalden zij (toen nog B2) uit 20 competitiewedstrijden maar eenmaal de winst. Twee maal werd gelijk gespeeld en maar liefst 17 keer werd verloren. Zij kregen maar liefst 133 doelpunten te verwerken. Ondanks deze ervaring ging men dit seizoen weer vol goede moed van start. We begonnen met een gelijkspel tegen Boeimeer. Daarna haakte enkele spelers af en was het vechten tegen de bierkaai. Spelers lenen van de C en de A, om maar te zorgen dat we met elf spelers konden aantreden. Ik ben blij dat zowel de leiders van de A- als de C-jeugd ons hierbij hebben geholpen. Hun steun zal ook na de winterstop nodig zijn. Na de eerste wedstrijd zakte het niveau en werden we vaak weggespeeld. Het lijkt er op, dat ze de draad weer aardig opgepakt hebben want van de hoger geplaatste teams werd maar net verloren. Het komt dan wel vaak op verdedigen aan, omdat we aanvallend veel en veel te kort komen. Als je maar blijft trainen, dan komen zij er wel. Het verbaasd mij elke keer weer als trainer te kunnen vaststellen, wat een energie en mentaliteit zij hebben. Menig speler zou er al lang mee gestopt zijn, na zoveel nederlagen. Zij presenten het elke keer weer om de draad op te pakken en de trainingen weer te bezoeken (van de 11 spelers zijn er altijd 10). UVV’40 B1 zou het liefst voor het UVV-concept kiezen. Echter wij zijn genoodzaakt om er een defensief concept van te maken, om niet helemaal afgedroogd te worden. En ik mag wel stellen, met groot succes. Het elftal kenmerkt zich met jongens met karakter en durf. Soms denken zij het beter te weten, maar daar wijst de tegenstander hun wel op met het resultaat. Als leider, soms met korte ei en soms met lange ij, mag je blij zijn met deze leuke en sportieve jongens. Namen noemen heeft dan ook geen zin. Ze begrijpen stuk voor stuk waar het om gaat en staan dan ook wel hun mannetje in zowel binnen als buiten de lijnen. Laten we de stijgende lijn maar voortzetten en het seizoen goed afsluiten. Hierbij nog enkele moppen uit de B1-trommel.


Jan gaat naar zijn club en wil, zoals altijd, zijn fiets tegen de paal zetten. Maar deze keer roept Kees: "Hallo daar! Dat kan niet hoor!" Verbaasd kijkt Jan op. "Waarom kan dat niet?" "Nou," legt Kees uit, "er komt hoog bezoek vanmiddag! Premier Balkenende en minister Remkes komen kijken." Waarop Jan zijn schouders ophaalt en zegt: "Nou en? Ik zet hem toch op slot?" Een supporter tegen de scheidsrechter: "Waar is je hond?" De scheidsrechter, verbaasd: "Ik heb helemaal geen hond." De supporter: "Wat? Blind en dan geen hond!?" Er zit een man op de tribune met een hond naar UVV’40 - Gesta te kijken. Op een zeker moment maakt UVV’40 1-0. De hond springt op met beide poten in de lucht van blijdschap. Een andere toeschouwer ziet dit en loopt belangstellend naar de man toe en complimenteert hem met zijn opvoedkunde. "Maar wat doet de hond als Gesta een doelpunt maakt?" wil hij weten. De man antwoordt dat de hond dan een salto zou maken. "Voor- of achterover?" vraagt de toeschouwer. "Ligt eraan hoe ik hem raak." Een man staat naar een voetbalwedstrijd te kijken en heeft voortdurend luidruchtig kritiek op de scheidsrechter. Deze wordt het uiteindelijk zat en vraagt aan de man: "Wie fluit deze wedstrijd nu eigenlijk, u of ik?!" Zegt de toeschouwer: "Als u dat al niet eens weet, geen wonder dat u er niks van bakt!"


Ook iets te melden? Hebt u ook iets te melden of te vertellen over een wedstrijd, gebeurtenis of iets anders dat met UVV’40 te maken heeft? Meldt dit dan even aan de clubbladcommissie. Deze commissie bestaat uit de hieronder vermelde personen: Tom van Overloop ’t Hofflandt 57 4851 TB Ulvenhout Tel: 076-561 38 10 foefker@hotmail.com (voorkeur) Johan Snepvangers Gareelstraat 6 TH, Ulvenhout Tel: 076 - 561 49 42 j.snepvangers@zonnet.nl


Alle ingezonden (afgegeven) stukken zijn van harte welkom. Digitaal aangeleverde stukken (lettertype arial, grootte 10) genieten de voorkeur, op CD, diskette of e-mail! Bij voorbaat dank aan diegenen die hier gehoor aan geven en de personen die reeds iets ingeleverd hebben in het bijzonder!! De clubbladcommissie

snuvvel-mrt-2006  
snuvvel-mrt-2006  

9e jaargang Maart 2006 nummer 2 Inhoudsopgave. Michael van Egeraat Jeugdvoorzitter Voorwoord. UVV F5 - Even voorstellen Doe je best. Gelukki...

Advertisement