Page 1

S W E N e r e p m a NMC T 2 1 0 2 . 8 . 7 1

Rakkaat

seurakuntalaiset, olemme nyt siirtyneet NMC Tampereen seurakuntana uusiin tiloihin, Juvankatu 6:een. Ensimmäiset tilaisuudet on jo pidetty, tosin osin keskeneräisissä tiloissa. Remonttimme myöhästyi ammattimiehen saannin hankaluuden takia. Nyt kuitenkin olemme remontin suhteen loppusuoralla ja ihana kotimme on pian valmis! Syyskuun toinen päivä on viralliset avajaiset.


Portti on nyt uusi kokoontumispaikkamme Kiinteistön nimi on ''Kaukajärven portti'', uskomme nimen olevan profetaalinen. Jumala on tarkoituksellisesti siirtänyt meidät paikkaan, joka tulee olemaan monelle syntiselle taivaan portti. ”Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas. Ja katso, Herra seisoi hänen edessään ja sanoi: ”Minä olen Herra, sinun isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi. Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennen kuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut.” Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: ”Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt.” Ja pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: ”Kuinka peljättävä onkaan tämä paikka! Tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti.” Ja Jaakob nousi varhain aamulla, otti kiven, jonka hän oli pannut päänsä alaiseksi, ja nosti sen pystyyn patsaaksi ja vuodatti öljyä sen päälle. Ja hän kutsui paikan Beeteliksi [= Jumalan talo].” ( 1 Moos. 28:12-19)

Saamme julistaa ja rukoilla seurakuntamme puolesta tämän raamatunkohdan pohjalta. Olkoon enkelillä kiireinen liikenne Kaukajärven portissa ja taivaan todellisuus ilmeistä ihmisten astuessa tiloihimme. :) Elokuussa aloitamme seurakuntana kolmen viikon paaston ja rukouksen ajan, kunhan nyt ensin saamme tilat valmiiksi, että voimme iltaisin halukkaiden kanssa kokoontua rukoilemaan ja ylistämään ja etsimään Herran ohjausta seurakuntamme toimintaan. Auetkoot portit kunnian kuninkaan käydä Kaukajärvelle!


Muutosvoiman lähettiläät vierainamme Kesäkuisella aktiomatkallamme Viroon tutustuimme kuntoutuskeskuksen vetäjään Sergei Tovashovin ja pyysimme häntä vierailulle Suomeen heinäkuussa. Hänen mukanaan tuli myös Jarl Shopovalov, Sergein hengellinen isä, kolmen kuntoutuskeskuksen yhteinen johtaja. Totesimme vieraidemme olevan avoimia, rehellisiä, iloisia ja huumorilla höystettyjä persoonia. Aluksi lähdimme NMC Hämeenlinnan historian ensimmäiseen kastetilaisuuteen. Pekka Linna kastoi kauniin kauniiseen valkoiseen kasteasuun pukeutuneen Essin, joka oli päättänyt seurata Herraa. (Essin todistus on kirjeen lopussa.) Ihmisiä oli pysähtynyt seuramaan toimitusta kun Essi nousi järvestä iloisena. ''Näin meidän sotilasrivimme kasvoi yhdellä'', kommentoi Sergei. :) Illan kokouksessa Sergei kertoi, kuinka Jumala oli pelastanut ja parantanut hänet HIV:istä ja vapauttanut huumeista sekä vankilakierteestä, ja nyt hän on perheenisä. Hänellä on ihana, kaunis vaimo ja vuoden ikäinen ylisöpö tytär. Kun Sergei pelastui ja vapautui, niin Jumala istutti hänen sydämeensä halun auttaa toisia samanlaisia Kristuksen luo. Sergei jäi kuntoutuskeskukseen aluksi auttamaan erilaisissa käytännön töissä ja lopulta hän löysi itsensä yhden keskuksen johtajana. Työn laajennuttua keskuksen entisestä johtajasta, Jarlista, oli nimittäin tullut kolmen kuntoutuskeskuksen yhteinen johtaja. Näissä kuntoutuskeskuksissa pidetään tärkeänä opettaa ihminen tuntemaan Jumalan Sana ja elämään sen mukaan. Kun ihminen ottaa vastaan pelastukseen, niin hänen


sisäistä lastaan ruokitaan vain Raamatulla. Keskuksessa myös ohjataan uskoon tullut kuuntelemaan sellaisia saarnoja, jotka auttavat että hänen sisäistä ihmistään tervehtymään ja vahvistumaan. Aamut aloitetaan rukouksella ja sanan tutkimisella. Kolmesti päivässä rukoillaan ja siunataan niitä ihmisiä, jotka ovat auttaneet heitä itseään. Tämän kaiken tarkoituksena on opetella luottamaan Jumalaan erilaisissa tilanteissa ja uskomaan Jumalaan sanaan käytännön arjessa. Joissakin tilanteissa on suostuttava itse näkemään totuus omasta elämästään Jumalan sanan valossa ja käännettävä selkä väärille asioille. Jumala tulee tähän prosessiin mukaan - ja jos itsellä ei ole voimia, niin voi pyytää voimia päätöksiin Jumalalta. Jokaisen on otettava vastuu omasta elämästään. On tärkeää myös oppia tekemään Jumalalle asioita - vaikka tuolien kasaamista kokouksen jälkeen tai roskien viemistä - kunhan vain pääsee tekemään asioita, ja sen tekemisen kautta syntyy ilo. Aluksi voi tehdä sitä, mitä osaa, eikä sen tarvitse olla monimutkaista. Todistaminen uskosta on myös tärkeää. Monet sanovat, että he pelkäävät ja häpeävät kertoa Jeesuksesta kaduilla. Tähän Jarl kommentoi nauraen: « On kumma, kun heitä ei ollenkaan hävettänyt eikä pelottanut varastaa ja käyttää huumeita.» Hän haluaa muistuttaa siitä, että evankelioidessaan he tuovat ihmisille Elämän ja toivon - ja tämän takia hän rohkaisee jokaista kertomaan Jumalasta muille. Se on uskovien ruokaa! Sergei kertoo hymyillen, kuinka hellyttävää on nähdä entiset rikolliset ja päihteiden käyttäjät hoivaamassa eläimiä. Vihollinen on yrittänyt tuhota paljon lahjakkaita, taidollisia ihmisiä, joilla on «kultaiset kädet». Kiitos Jumalalle, että hän on pelastunut monia: nyt he saavat käyttää lahjojaan rakentaakseen Jumalan valtakuntaa ja saadakseen mahdollisemman monta ottamaan vastaan pelastuksen. Monia naisia vihollinen on saanut näkemään itsensä vääristyneesti: ''Olen lihava ja ruma, jota kukaan ei varmasti halua vaimokseen.'' Kun kaikki nämä ajatukset, jotka eivät ole Jumalalta, ovat menettäneet voimansa, niin monen kohtalo on kääntynyt voitoiksi: he ovat eheytyneet ja saaneet itselleen mitä komeimmat miehet, kauniit häät ja terveitä lapsia. Ja perheinä he auttavat muita saamaan samaa, mitä he itse ovat saaneet Jumalalta!


Kylmäkosken vankilassa Jumalan nälkää Sunnuntaiaamuna 15.7. vieraamme totesivat Kylmäkosken vankilassa, että ''vankila kuin vankila on vankila - eikä siitä miksikään muutu''. Erityisvankien kokoukseen tuli paikan päälle kaksi miestä. Tämä oli iloinen yllätys, koska edellisellä kerralla ei paikan päälle tullut ketään. Sergei ja Jarl kertoivat vuoronperää omista seikkailuistaan ja siitä, miten he vastasivat Jumalan kutsuun ja miten Jumala on muuttanut heidän elämäänsä. Vangit kuuntelivat heitä tarkkaavaisesti - ja halusivat sitä samaa, 100 % elämämuutokseen Jumalalta. Oli liikuttava nähdä kaksi miestä polvillaan rukoilemassa. Saa rukoilla näiden ihmisten puolesta! Toiseen kokoukseen osallistui runsaasti miehiä, mutta kokouksessa oli myös häiriötekijöitä. Sergei sanoikin, että kun vihollinen menettää hallintaansa ihmisiin, niin ihmiset alkavat käyttäytyä joko vihamielisesti tai agressiivisesti. Siitä se on helppo tunnistaa. Huhtikuussa vankilavierailulla käydessämme venäjänkieliset pojat pyysivät kokousta heidän omalla äidinkielellään, ja nyt he sitten saivat kuulla evankeliumin omalla äidinkielellään! He olivat todella janoisia ja imivät jokaisen sanan itseensä kunnioittaen toisen elämän kokemusta. He vastasivat Jumalan kutsuun rohkeasti toisten edessä. Muidenkin silmissä näin, että sydämessään he vastasivat kutsuun, mutta eivät uskaltaneet tulla esille. Rukoilimme kaikkien kanssa syntisen rukouksen ja jätimme jokaisen sielun Jumalan käsiin. Sen työn, jonka Jumala on aloittanut, hän vie loppuun asti. Jumala antakoon kasvun ja siunatkoon jokaisen siellä. Tuottakoon vierailu runsaasti muutosta!

Moonika Eloranta


Terveisiä Narvan seurakunnan nuortenleiriltä Annoimme osan seurakuntamme kesäkuun 2012 kymmenyksistä Viroon, Narvan seurakunnan vähävaraisten lasten kesäleirin järjestelykuluihin. Leena ja Hannu Käppi tekivät muutaman muun kanssa matkan Viroon juuri leirin aikoihin ja tässä heidän raporttinsa matkasta: Lauantaina 28.7. menimme vähävaraisille järjestetyn evankeliointikokouksen jälkeen nuorten leirille Narvan seurakunnan pastori Sednevin opastamana. Lapset juoksivat pastorin syliin heti hänet nähdessään. Ilmiselvästi kaikki rakastivat häntä ja aistivat hänestä huokuvan Jumalan rakkauden. Leiri alkoi leirinä teini-ikäisille, joista yksi oli vaikeasti vammainen. Kaikkiaan osallistujia oli lopulta yli 30. Tätä leiriä vetivät Olga ja Igor Zaharov.

Kuvassa leiriläisiä sekä vasemmalla pastori Sednev, oikealla leirin vetäjä pariskunta Olga ja Igor Zaharov, joiden välissä tulkki Zenia.


Leiripaikkana oli yksityisen omistama, upea, ulkomaalaisille turisteille vuokrattavaksi tarkoitettu paritaloalue, joka sijaitsi Narva-Joesuun kilometrien pituisen hienohiekkaisen uimarannan välittömässä läheisyydessä. Puolet uudesta sinisestä paritalosta oli vuokrattu leiripaikaksi seurakunnalle viikon ajaksi. Lisäksi kokoontumisia varten oli pystytetty iso valkoinen teltta, jossa leiriläiset söivät ja jossa kokoonnuttiin yhteisiin tilaisuuksiin. Paritaloalueen omistaja halusi kunnioittaa seurakuntaa, joten tämä kaikki mahdollistui edulliseen hintaan. Omistaja jopa asetti seurakunnan varauksen ohi rahakkaiden ulkomaalaisten turistien, vaikka nämä olisivat maksaneet kyseiseltä ajalta suuremman summan. Alueelta jo paritalon puolikkaan vuokranneet sekä läheisen kerrostalon asujat saivat leirin johdosta mahdollisuuden kuulla pitkin päivää hengellistä musiikkia, rukousta ja Raamatun opetusta.

Tulkki Zenia

Leirille osallistui vetäjien lisäksi Narvan Jumalan Sona-seurakunnan omia nuoria, jotka omalta osaltaan vastasivat Raamatun opetuksesta. Tulkkinamme toiminut ja hyvää englantia puhunut Zenia oli yksi näistä nuorista vastuuhenkilöistä ja hänen oli määrä pitää seuraavan aamun Raamattutunti.


Keskiviikkona leiri vaihtuisi nuorten leiriksi, jolle oli jo ilmoittautunut 33 nuorta. Nuorten leirin vetäjät olivat Anatoly ja Olga Vangonen. Leirin nuorimmat osanottajat yöpyivät sinisessä paritalon puolikkaassa ja loput lähellä rantaa teltoissa toisen paritalon takana olevalla ruohikkoalueella, jonka erotti hiekkarannasta vain kapea metsäkaistale. Nokia Missio Church osallistui varoillaan myös viiden teltan ostoon. (kuva?) Leirin vastuuhenkilöt toistivat useaan kertaan, että 75 hengen leiriä ei ilman rahallista avustusta Suomesta olisi voitu toteuttaa eikä ottaa leirille näin runsaasti osallistujia. Osallistujat ja leirin johtajat olivat äärimmäisen kiitollisia seurakunnallemme. He olisivat jopa halunneet leirille Suomen lippua. Ilman tätä lahjoitusta suurimmalla osalla leirin osanottajista ei olisi ollut mitään taloudellista mahdollisuutta osallistua sille. Teinileirin vastuuhenkilöt Olga ja Igor ehdottivat Jumalan Sona ja Nokia Missio Church seurakuntien yhteisen varkkareiden/nuorten leirin järjestämistä samalle alueelle ensi kesänä. Mukana olisi osallistujia ja opettajia molemmista seurakunnista. He jättivät tämän ehdotuksen Nokia Missio Church seurakuntien harkittavaksi.


Indonesia: ”Aika on tullut täyteen ja on sadonkorjuun aika!” Kriisien keskellä niiden määrä, jotka tulevat Indonesiassa Jeesuksen luo, on uskomaton. Kuulemme jokaiselta aluejohtajaltamme pyynnön, että lähettäisimme enemmän työntekijöitä auttamaan heitä sadonkorjuutyössä. Joillain alueilla seurakunnan istuttajan täytyy olla paimenena kahdelle tai kolmelle seurakunnalle, koska alueella on pulaa työntekijöistä. Tavoitteemme on lähettää vuodessa 250 istuttajaa kentälle. Ja 10-vuotistavoiteemme on ''seurakunta joka kylään''. Vuosina 2000 - 2012 on jo istutettu 1553 uutta seurakuntaa Indonesiaan! On haaste saada seurakunnan istuttajien taloudelliset tarpeet tyydytettyä: useimmat heistä painivat perheensä elatuksen suhteen. Joskus heillä ei ole ruokaa lapsille tai varoja antaa lasten mennä kouluun, sillä seurakunta ei kykene tukemaan heitä. Joidenkin täytyy tehdä työtä niin kovin, että he eivät pysty antamaan parastaan kutsumuksensa täyttämiseksi. Kun autamme heitä taloudellisesti joka kuukausi, niin heidän istutustyönsä on paljon helpompaa ja tehokkaampaa, kun he voivat näin keskittyä ja kehittää työtään. Tuellanne autatte Jumalan valtakunnan laajenemista Indonesiassa ja monien elämä muuttuu hyvien uutisten voimasta! Mikä ''mahdollisuuksien ikkuna'' edessämme onkaan juuri nyt! Tarvitsemme lisää työntekijöitä Indonesian sadonkorjuuseen. Rukoilkaa tämän asian puolesta. Kiitos, että olette yhteistyössä kanssamme!

Indonesian aluejohtaja Ongky Ola


Heinäkuun NEWSissä oli alustavat tiedot kahdesta ensimmäisestä seurakuntaistutustemme pastorista ja nyt saimme myös kahden muun pastorin tiedot. Nyt meillä on Indonesiassa palkattuna neljä pastoria! Saimme myös luvan käyttää heidän kuviaan ja nimiään (laitan kuitenkin vain etunimen heistä, sillä lehtemme tulee nettiin ja heidän nimensä olisi näin helppo googlata sieltä). Paulus

on noin 60-vuotias Indonesian armeijan sotilas. Hän kertoo itsestään näin: ''Olin aiemmin muslimi. Vuonna 1962 menin katoliseen koulun yläasteelle, mutta vanhempani kielsivät minua opiskelemasta Raamattua, koska se on laitonta. Koska Raamatun luvun sanottiin olevan laitonta, olin utelias tietämään, mikä osa Raamatusta oli laitonta ja siksi aloin lukea sitä. Valmistuttuani yläasteelta v. 1964 minut kastettiin katoliseen kirkkoon. Olisin halunnut tuolloin mennä opiskelemaan pastoriksi, mutta vanhempani kielsivät minulta sen peläten, etten saisi lapsia. V 1966 menin armeijan koulutukseen ja minut lähetettiin armeijan sotilaana Itä-Timorille. Siellä muistin jälleen haaveeni tulla pastoriksi, mutta olin jo ehtinyt mennä naimisiin ja minulla oli lapsia. 1980-luvulla tutustuin siellä erään karismaattisen seurakunnan pastoriin ja aloin ymmärtää Jumalasta enemmän. Tein ratkaisun ja sain kasteen. Kun vastaanotin Jeesuksen pelastajakseni, vanhempani sanoivat, odottaneensa, että minusta olisi tullut muslimien hengellinen johtaja. Tämän haastamana jätin urani ja pestauduin sotilaaksi Jeesuksen joukkoihin. Näkyni on istuttaa seitsemän seurakuntaa, jotka Jumala on uskonut minulle Indonesian pääsaarella Jaavalla, sen keskiosissa.'' Yoksan

on 24-vuotias yrittäjä-maanviljelijä, joka on tullut uskoon kaksi vuotta sitten ja hänet kastettiin vuosi sitten. Hän on naimissa ja hänellä on tavoite voittaa monia kylänsä ihmisiä Jeesukselle ja palvella vastauskoontulleita Länsi-Timorilla sijaitsevassa kylässä (Timor on pääsaaresta kaakkoon). Hän kertoo itsestään näin: ''Kiitän Jumalaa, että hän valitsi minut palvelijakseen. Vakavan sairauden kautta tulin parannukseen. Olin kasvokkain kuoleman kanssa ja päätin uskoa, että hän on minun Parantajani, annoin elämäni Jeesukselle ja parannuin! Haluan jakaa todistukseni Jeesuksesta monille, että he pelastuisivat. Jumala rakastaa kaikkia ja hän ei tahdo kenenkään menehtyvän vaan tulevan hänen valtakuntaansa.''


Yupiter on 31-vuotias, kolme vuotta sitten

naimisiin mennyt merimies. Hän haluaa palvella Länsi-Timorin alueella, tavoiteväestö on 8800 ihmistä. Hän kertoo itsestään näin: ''Olen ollut kristitty hyvin nuoresta iästä lähtien, sillä vanhempani olivat kristittyjä. Aloin kuitenkin tuntea Jeesusta henkilökohtaisesti yläasteella. Minut opetuslapseutettiin soluryhmässä ja minusta tuli Jeesuksen seuraaja. Sen jälkeen päätin jättää entisen elämäni ja antaa Jumalalle kaiken kunnian. Eräänä päivänä v. 1996 (olin tuolloin 16-vuotias) olin merillä ja laivamme joutui pahaan myrskyyn, melkein upposimme. Kuolema oli niin lähellä minua tuolloin. Ajattelin, että jos kuolen tänään, kuinka monta olen johdattanut tuntemaan Jeesuksen. Joh. 21:15-19 alkoi pyöriä päässäni: ''Jos rakastat minua, ruoki lampaitani...'' Kiitos Jumalalle, laivamme ei uponnut ja pääsimme maihin turvallisesti. Mutta tuon kokemuksen opettamana annoin elämäni täysin Jumalan palvelemiseen.'' Godlief

on 40-vuotias ja hän on ollut töissä yliopiston opiskelijatyössä. Hän haluaa palvella Länsi-Timorin alueella, tavoiteväestö on 40000 ihmistä kolmen paikkakunnan alueella. Hän syntyi perheeseen, joka oli kääntynyt heimouskosta kristinuskoon. Hän on kiitollinen Jumalalle siitä, että hänen vanhempansa olivat uskovia jo ennen kuin hän syntyi. Hänen haaveensa oli tulla hallituksen virkamieheksi ja sen takia hän opiskeli pitkälle. Koulutuksen jälkeen hän tarttui jokaiseen mahdollisuuteen tulla virkemieheksi, muttei onnistunut. Hän ei kuitenkaan koskaan luopunut toivosta. Eräänä päivänä, kun hän oli 22-vuotias, Jumalan palvelija tuli hänen luokseen ja sanoi, että hän voisi palvella Indonesian yliopisto-opiskelijoiden palvelujärjestössä. Hän otti vastaan tarjouksen ajatellen, että näin hänestä voisi tulla virkamies. Palvellessaan tässä järjestössä johtaja johdatti hänet rukoilemaan Jeesusta henkilökohtaiseksi pelastajaksi. Tämän Jeesuksen kohtaamisen jälkeen Jeesus muutti Godliefin unelmat ja halut: hän ymmärsi Jumalan virkamieheksi tulemisen olevan paljon ihanampaa kuin tulla hallituksen virkamieheksi. Hän alkoi opiskella raamattukoulussa ja kesäkuussa 2011 valmistui. Nyt hänen halunsa on voittaa sieluja Jeesukselle, sillä vielä on monia ihmisiä, jotka uskovat heimouskon mukaan. ''Olla Jumalan työtoverina on etuoikeus ja kunnia, kun tässä maailmassa on vielä siihen mahdollisuus!''


inen torin palkkaam s a p n ia s e n o d In 0 euroa/kk. Jos maksaa vain 11 a tain kokoontuv it o k ii v i s ik rk e esim erta, rää n.30 euroa/k man e k i s ä m h ry lu o s ta o en aikana palka niin voit te vuod siaan! pastorin Indone

Heinäkuun kymmenyksillä seurakuntamme palkkasi yhden uuden seurakunnan istutta jan Indonesiaan ja tuemme loppusummalla Rauman sisarseurakuntamme ruoka- avustustyötä.

Rukoillaan Indonesian herätyksen ja näiden urheiden miehien ja heidän työnsä puolesta. On hienoa, että saamme olla mukana tässä sadonkorjuutyössä! Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer Saaja Mottagare

IBAN

FI43 1158 3000 2252 45 Nokia Missio Church / Tampere

BIC

NDEAFIHH Lahjani Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakunnan tueksi.

TILISIIRTO. GIRERING

Maksaessasi verkkopankissa muista VIITENUMERO! Keräyslupa no 2020/2012/778 voimassa 23.3.2012 – 22.3.2014 koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Varat käytetään vuoden kuluessa keräyksen päättymisestä NMC:n ja sen seurakuntien opetus- ja koulutustoimintaan sekä humanitaariseen ja kehitysyhteistyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Maksajan nimi ja osoite Betalarens namn och adress

Viitenumero Ref. nr

Allekirjoitus Underskrift

Tililtä nro Från konto nr

Saajan tilinumero

2008

Eräpäivä Förfallodag

IBAN

FI43 1158 3000 2252 45

BIC

NDEAFIHH

Euro


Seurakuntamme taloustilanteesta ja haasteista Heinäkuussa seurakuntamme sai lahjoituksia vajaat 15.900 euroa ja menoja oli runsaat 21.100 euroa. Niukin naukin olemme vielä selvinneet kuitenkaan velkaantumatta. Suurimmat menoerät olivat Tampere Areenan viimeinen vuokra (11.150 euroa), kesäkuun kymmenysten maksaminen ja muut avustukset (2.300 euroa) ja työntekijöidemme Arin, Helin ja Timon palkkamenot sivukuluineen (7.400 euroa). Jo puoliväliin edennyt elokuu on erityinen taloushaasteiden kuukausi: olemme remontoineet uutta tilaamme ja hankkineet sinne kalusteita. Vielä meillä ei ole tarjoiluastiastoa kuppeineen, asetteineen, lusikoineen ja lautasineen; samoin meiltä puuttuu edelleen säilytyskaappeja ja esimerkiksi sähköpiano voidaksemme palauttaa väliaikaisesti lainaksi saamamme pianon omistajalleen. Äänentoistolaitteissa on toivomisen varaa ja kunnon kuvauskameroita ei ole. Kuitenkin ehdottomasti edellä mainittuja kulueriä tärkeämpää on käyttää ''väärää mammonaa'' tavoittaaksemme Kaukajärven ja kaupunkimme asukkaat vapauttavalla ja uutta elämää antavalla ilosanomalla Jumalan Isän rakkaudesta Jeesuksessa. Kun kylvämme varojamme siihen, mitä Jumala oman seurakuntamme välityksellä on tekemässä, sijoitamme ne varman tuoton kohteeseen: ”Mutta mikä hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä.” (Matt. 13:23)

Olen todella ylpeä teistä, rakas seurakuntaperhe! Kesäajan kymmenyksillä olemme istuttaneet jo neljä seurakuntaa Indonesiaan ja tarjonneet näin neljälle pastorille työtä kokonaiseksi vuodeksi ja sen myötä elatuksen heidän perheilleen! Koko kuluneena tilivuonna olemme seurakuntana antaneet eteenpäin kaikkiaan 22.109,76 euroa, mikä on valtava lahja Valtakunnan leviämiseksi lähellä ja kaukana. Taivas kiittää teitä, ja siihen kiitokseen minäkin koko sydämestäni haluan liittyä. Mitä kaikkea saammekaan yhdessä vielä aikaan, kun Jumala Pyhän Henkensä kautta hoitaa meitä, vahvistaa keskinäistä yhteyttämme vuodattamalla rakkauttaan sydämiimme ja varustaa meitä armolahjoillaan elämään arjessamme todeksi hänen läsnäolonsa! Missä ikinä liikummekin, olemme Kristuksen lähettiläitä lähettilään valtuuksin: ”Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: ’Taivasten valtakunta on tullut lähelle’. Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.” (Matt. 10:7-8)

Timo Aro-Heinilä


NMC perheuutisia

Seurakuntamme jäsen Alexandra Knuutila ja Markus Moussa vihittiin avioliittoon heinäkuun lopussa Tampere Areenalla. Pari viikkoa myöhemmin eli 11.8.2012 heidän liittonsa vielä siunattiin Keski-Porin kirkossa ison sukulais- ja ystäväjoukon läsnäollessa. Toivotamme Jumalan runsasta siunausta heidän elämäänsä!

Elo-syyskuun ohjelmaa Toimintamme käynnistyi viime sunnuntaina uusissa tiloissamme Kaukajärvellä, Juvankatu 6. tunnelma oli vapautunut ja odottava.

Illan puhujat elo-syyskuussa:

19.8. Maarit Aro-Heinilä 26.8. Timo Viitaniemi 2.9. UUSIEN TILOJEN AVAJAISET, Timo Aro-Heinilä 9.9. Ülo Niinemägi (Olevisten seurakunnan evankelistapastori)

Rukouskokoukset alkavat 29.8. klo 19 Tervetuloa yhdessä etsimään uutta alkua Herran edessä. Mitä Herra onkaan varannut syksyymme!

Maarit ja Timo Aro-Heinilä


Todistuksia Jumalan töistä

L ä h e t ä t o d is t u s J u m a e lä m ä ss ä si o so it t e e ll ala n t e o is t a m a a ri t. a ro -h ei ni la (a t) no ki a m n ii n e h k ä p ä e n si k e rr ais si o ch ur ch .f i si n u n vu o ro si ro h k a is t a ll la o n t o is ia :)

Jokainen ihme innostaa ihmisiä uskomaan lisää Jumalan muutosvoimaan omalla kohdalla: tulkoon näistä ilosanomien kertomisista uusi kulttuuri Missioon :) Näitä juttuja voisi sitten jokainen levittää tutuilleen - ja vaikka facebookissa. Ps. 96:2-3: “Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille.“

Essin todistus: viha suli Isän rakastavassa sylissä Essi Rantanen on 17-vuotias nuori nainen. Hän asuu Rengossa vanhempiensa luona ja opiskelee Tavastiassa. Olemme saaneet kevään mittaan tutustua häneen täällä Hämeenlinnassa. Tässä on hieman Essin mietteitä ajasta ennen uskoontuloa ja sen jälkeen. ''Ennen uskoontuloa olin ala-asteikäisestä asti kuunnellut musiikkia, joka oli täynnä vihaa, saatanan palvontaa ja epäjumalia. En ymmärtänyt, miten paljon haittaa siitä oli. Rakastin alkoholia, olin vihainen, itsekäs ja aggressiivinen. Siskoni alkoi puhua minulle Jumalasta ja aloin tosissani miettiä, mihin olisin kuoleman jälkeen menossa. Tämän vuoden tammikuussa Rory Kaye oli vierailemassa Tampere Areenalla ja lähdin kokoukseen siskoni kanssa. Siellä tunsin ensi kertaa selvästi Jumalan kutsun rakastavaan syliinsä, joka sai minut ymmärtämään Jeesuksen ristintyön merkityksen omalla kohdallani. Siitä alkoi polku kohti lopullista uskonratkaisua.


Kevään aikana kävin nuorten naisten solussa Hämeenlinnan NMC:ssä ja kävin myös Eteenpäin uskossa -kurssin. Kuitenkin kavereitten kanssa mentiin niin kuin ennenkin. Itse asiassa pelkäsin mennä Jumalan luo sellaisena kuin olin ja luulin, että minun pitää muuttua täysin puhtaaksi ennen uskoontuloa. Taistelin vastaan, kuljin molempia teitä. Sitten väsyin vanhaan elämään. Oli tärkeää, että tajusin, että Jumala halusi ottaa kaikki syntini pois ja muuttaa elämäni, palauttaa sen raiteilleen. Usean kerran ajattelin, että nyt teen ratkaisun, mutta aina tuli jokin este. 4.5.2012 päätin, että nyt riitti. Tiesin, että ainoa oikea vaihtoehto on jättää vanha elämä ja ottaa Jeesus elämääni Herraksi. Otin yhteyttä solunvetäjään ja Palopaikalla kerroin, että haluan antaa elämäni Jeesukselle. Siellä minun puolestani rukoiltiin ja minulle julistettiin syntini anteeksi. Sillä hetkellä minulle tuli mieletön rauha - iso taakka lähti harteiltani. Uskoontuloni jälkeen perhe, kaverit ja tuttavat ovat sanoneet, että koko olemukseni on muuttunut. Suhde vanhempiini on parantunut. Nyt tunnen olevani vapaa. HB:n ''Love song''biisin kertosäkeen sanoista on tullut supertärkeät minulle: ''You are love, from you comes all Even death could not hold you. Now I know, I so love you Jesus you are my Saviour. '' ''Olet rakkaus, sinulta tulee kaikki Kuolemakaan ei kyennyt pidättämään sinua Nyt tiedän, että rakastan sinua niin Jeesus olet pelastajani.'' Kaverini ovat olleet kiinnostuneita, mitä minulle on tapahtunut. Ja olen saanut todistaa heille Jeesuksesta. Haluan seurata Jeesusta ja 14.7.2012 minut kastettiin täällä Hämeenlinnassa Linnanpuiston rannassa.''

Kirsi Nieminen

NMCNEWS elokuu2012  
NMCNEWS elokuu2012  

NMC Tampereen uutiskirje

Advertisement