Page 1

To u k o k u u 2 0 1 3

Indonesia News

seurakunta joka kylään

Medanin seurakunnanistuttajien

koulun valmistujaiset Maaliskuussa Medanin seurakunnanistuttajien koulusta valmistui kuusi opiskelijaa, jotka ovat kaikki valmiina lähtöön istuttaakseen seurakuntia. Tämä vuonna 2004 aloitettu seurakunnanistuttajien koulu on ollut erittäin hedelmällinen: työn tuloksena on istutettu yli 50 seurakuntaa. Tällä hetkellä koulutuksessa on kuusitoista opiskelijaa. Olemme hyvin kiitollisia pastori Boimin Siraitin omistautumisesta työhön, hänen peräänantamattomasta kamppailustaan ja kovasta työstään rinnallamme, jotta näkymme “Seurakunta joka kylään” voisi toteutua. Maaliskuussa myös pastori Ongky Ola dMaker -järjestön keskustoimistosta piti retriitin ja kehitysseminaarin noin kolmellekymmenelle Pohjois-Sumatralla palvelevalle seurakunnanistuttajalle. Kahdeksan heistä tuli Niasista, mistä on kokonainen vuorokauden matka retriittipaikkaan. Jumala toimi noina kahtena päivänä voimakkaasti koskettaen, ennallistaen ja virvoittaen miehiään ja naisiaan. Rukoilkaa kanssamme, että voimme joka vuosi lähettää yli sata uutta seurakunnanistuttajaa palvelutyöhön!

Tarvitsemme lisää

työnteki jöi tä

Tämän vuoden alusta kykenin Jumalan armosta istuttamaan uuden seurakunnan Lawa Lalaluon kylään. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että tarvitsen enemmän aikaa ja voimavaroja ja minulla on nyt enemmän ajateltavaa, kun pyrin auttamaan kahta seurakuntaa kahdessa eri paikassa. Koska näiden kylien välinen reitti on lisäksi huonossa kunnossa, matka on vaivalloinen kulkea. Joskus myöhästyn toisesta seurakunnankokouksesta, sillä minun täytyy lopettaa ensimmäinen kokous ennen kuin voin lähteä toiseen kokoukseen. Huono tie myös vahingoittaa moottoripyörääni. Mutta nämä esteet eivät pysäytä minua palvelemasta näitä janoisia sieluja, jotka Jumala on uskonut minulle. He odottavat tuloani aina iloisin mielin. Jumalan armosta voimme nyt aloittaa seurakunnan kokoontumispaikan rakentamisen vähä vähältä. Unelmani on kasvattaa seurakuntalaisia Jeesuksen seuraajiksi, jotka ovat halukkaita levittämän evankeliumia niin, että heidän kauttaan Niasin saarille istutetaan yhä uusia seurakuntia.

Pastori Nasokhi


Jumala suojeli vaimoani ja lastani kuolemalta Torstai-iltana lähdin kotoani työskennelläkseni radioasemalla. Vaimoni ja poikani puolestaan olivat matkalla kotiin lähellä sijaitsevasta talosta, jossa olivat olleet soluryhmässä. Siinä kulkiessaan he poimivat tien vierestä muutaman sienen ruuanlaittoa varten. He ajattelivat sienten olevan syötäviä, sillä ihmiset olivat sanoneet heille niin. Kuitenkin sienet olivat myrkyllisiä. Puoli tuntia syömisen jälkeen heidän vatsaansa alkoi sattua ja he oksensivat. Tunti heidän sairastumisensa jälkeen minulle soitettiin ja pyydettiin, että veisin heidät klinikalle. Heidän molempien voimat olivat hiipuneet ja kiitin Jumalaa, että he voisivat tulla jälleen terveiksi. Vietimme yön klinikalla. Nyt he ovat jälleen terveitä ja voivat toimia entiseen tapaan. Kiitän Jumalaa siitä, että hän paransi heidät.

Pastori Selsius (oma lähettimme)


Lähetimme huhtikuussa Indonesiaan varat kahdennentoista seurakunnanistuttajan palkkaamiseen vuodeksi!

Darmanto Kahdestoista lähettimme on Darmanto. Hän on 43-vuotias naimisissa oleva mies. Hän tuli uskoon 18-vuotiaana, kastettiin ja täyttyi Pyhällä Hengellä myös tuolloin. Hän on käynyt yläasteen ja opiskellut teologiaa. Hänen tavoitteensa on saavuttaa uskosta osattomia balilaisia Singrajassa, Balin toiseksi suurimmassa kaupungissa (saaren pohjoisosassa). Hän kertoo kääntymyksensä Jumalan puoleen alkaneen pelosta, miten hänelle käy kuoleman jälkeen. Siihen aikaan hän oli katolinen. Hän kysyi koulukavereiltaan - jotka olivat muslimeja ja vain yksi kristitty – mitä he ajattelivat kuoleman jälkeisestä elämästä, mutta hän ei saanut häntä tyydyttäviä vastauksia. Valmistuttuaan yläasteelta, hän tapasi uskovan, jolta pyysi lupaa tulla heidän seurakuntaansa. Hän meni kyseiseen seurakuntaan ja muutaman viikon päästä hänet kastettiin. Hän tunsi rauhaa ja kasvoi seurakunnassa ollen mukana monissa aktiviteeteissa. Hän sanoo kutsunsa olevan palvella Jumalaa ja hän sai sanan kautta näkyjakeekseen: ” Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi!! ( 2 Kor. 6:1) ”Mutta kesti pitkään ennen kuin päätin palvella Jumalaa kokosydämisesti. Neljä vuotta sitten aloitin raamattukoulun Surabayassa, Keski-Jaavalla ja nyt istutan seurakuntaa Balin toiseksi suurimmassa kaupungissa Singarajassa ja toimin seurakunnan pastorina.”


MITEN VOIN TUKEA SEURAKUNTIEN ISTUTUSTYÖTÄ? ENTÄ TOIVON PORTTI -SEURAKUNNAN MUUTA TYÖTÄ? Voit lahjoittaa joko netin kautta verkkopankissasi tai käyttämällä oheista tilisiirtolomaketta. Lahjoituksesi kohdistuu haluamaasi työhön ilmoittamasi VIITENUMERON perusteella.

Lahjoitustili: Uuden toivon seurakunnat / Tampere FI43 1158 3000 2252 45 BIC/SWIFT: NDEAFIHH Indonesian työn viite: 2011 Tampereen työn viite: 2008

JULKAISIJA Toivon portti -seurakunta, Juvankatu 6, 2. krs 33710 TAMPERE www.tampere.uusitoivo.fi toimisto@uusitoivo.fi Toimittaja: Maarit Aro-Heinilä Taittaja: Anrietta Kuosku

Indonesia NEWS toukokuu 2013  

Toivon portti -seurakunnan kuukausittainen julkaisema uutislehti Indonesian seurakuntaistutustyöstä.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you