Page 1

Vonk

nr. 5 ‘09

Door mediavormgevers!


Door de jaren heen zijn er in nederland best veel moorden gepleegt. Ze zijn niet allemaal even interessant of gruwlijk, maar het is wel erg dat zulke dingen nog steeds gebeuren. In dit artikel kun je de 4 gruwlijkste moorden die in de afgelopen tijd gepleegt zijn bekijken.

Het openbaar ministerie heeft twintig jaar geëist tegen de hoofdverdachten in de Haagse metsel moordenzaak. Beide mannen Soenil D. 37 jaar en zijn vader Bidjaipersad 60 jaar, zijn volgens justitie verantwoordelijk voor een dubbele moord in 2004. Een van de slachtoffers is Rob Mahabier 25 jaar uit Zaandam. Hij had sinds 2002 een financieel conflict met een kennis van de familie D. over de mislukte aankoop van een pand. Hij eiste van de kennis die makelaar is 160 duizend euro. Toen dat bedrag in 2004 nog niet was betaald, meldde hij zich bij Anil D., een broer van Soenil. Op 12 augustus 2004 verdwijnt Mahabier, als hij samen met vriend Jeroen Dekkers op bezoek gaat bij Anil D. in Den Haag. Mahabier wordt volgens de justitie in de val gelokt en met tientallen messteken gedood, in aanwezigheid van Soenil en zijn vader. Wie heeft gestoken, is onduidelijk. De familie verwijdert alle sporen van de steekpartij en rolt de slachtoffers in plasticfolie en tapijten. Daarna worden de lijken vervoerd naar een Haags bedrijfspand, waar ze worden neergelegd in een soort inloopkast. Een kennis metselt een muurtje, stort beton over de lijken, metselt de muur af tot het plafond en maakt een tegelwandje. Zes weken later worden de lijken gevonden, met behulp van politiehonden. De slachtoffers zien er zo gruwelijk

uit dat de nabestaanden ze niet mogen zien. De politie komt de familie D. al snel op het spoor en raakt overtuigd van een vooropgezet plan. Justitie erkent dat de familie is geterroriseerd, maar Soenil en zijn vader hadden niet het recht in eigen hand mogen nemen. Alleen omdat ze niet eerder zijn veroordeeld, eist het OM geen levenslang. Soenil D. neemt alle schuld op zich. Hij zegt dat hij werd aangevallen en in paniek de mannen doodde. Maar justitie gelooft hem niet. Frank van Ardenne, de advocaat van Soenils vader, bestrijdt dat de slachtoffers in de val zijn gelokt. Zijn cliënt ontkent dat hij hen neerstak. Volgens de advocaat had de politie alerter moeten reageren toen Soenil en zijn vader aangifte deden tegen Mahabier. ‘Deze zaak had voorkomen kunnen worden.’De uitspraak van de rechtbank wordt verwacht over twee weken. Anil D. staat niet terecht. Hij is gevlucht naar India en zit daar vast, in afwachting van zijn uitlevering.


Ali’s broer Mehmet 50 jaar en huisvriendin Tamara N. 27 jaar staan terecht voor de moord van ali J. 1991 in haarlem. Tamara vertelt dat Merals echtgenoot Mehmet haar in 1997, toen zij 18 was, dwong mee te werken aan de moord op zijn broer Ali 28 jaar. Mehmet en Ali zouden een geschil hebben gehad over de wietopbrengst van hun illegale plantages. Ali wordt op een novemberavond naar de woning van Mehmet en Meral gelokt onder het mom van een ontharingssessie. Die avond gaat Ali er uitgebreid voor liggen. Tamara masseert de crème in. Terwijl Ali zich ontspant, pakt Mehmet een hamer en slaat Ali’s schedel in. Om het lichaam onherkenbaar te maken villen Mehmet en Meral het lijk, hakken het in stukjes en verspreiden de stukken over het hele land. Het hoofd koken ze uit in een snelkookpan. De genitaliën worden door de wc gespoeld.

De Haarlemse rechercheurs weten niet wat ze horen. Niemand had ooit melding gemaakt van de vermissing van Ali, maar als blijkt dat jaren eerder gevonden lichaamsdelen langs de A15 bij Deil van Ali zijn geweest, beseffen ze dat Tamara - in elk geval deels - de waarheid sprak. Tamara wordt gearresteerd. Mehmet zit dan al achter de tralies op verdenking van de moord op zijn vrouw Meral Caliskan (32). Tijdens het twee jaar durende onderzoek wordt duidelijk dat Mehmet verschillende getuigen, onder wie Tamara, heeft verteld dat hij zijn vrouw in 2002 heeft vermoord. Hij zou haar hebben gewurgd terwijl ze thuis achter de pc zat te chatten met een andere man. Hij zou haar lichaam, net als dat van Ali, in stukjes hebben gehakt en hebben gedumpt. Merals lichaam is nooit teruggevonden.

>>>>>


op oord de m

de

is phen leging op l ij a t i p wijl h ru r r a e e a t v j g d . 30 oor wan verm te L.G BS met d l h j i c b a T rd . en pt De ve rdeeld tot stenhouw uw met e de eslee een g ft e a o veroo e Joost V vastenh er viel op kamer he kt en met De ft g i e ad ha r off t e en. 22 ja dachte h slach naar de b n heeft ge n de bott n t e H r e e a . De ve de pc zat at hij hem in stukk et vlees v ijn in Alph n e d m r h e a t e j ert H e gekocht acht en G. zeg het licha aalde hi b l A i n h l l a grond et een bij t. Daarna filialen v nebloemo k e n r m e e o daar eeft bew j naar tw en z a l s i n h h t hij zaag de dag is r 20 flesse an he t was, zei uzie p r e n u e u a eft nr rit volg en he een f frituurd. D zijn gode ouw n n a e a n t g e ge okke okt en g elooft da st vastenh sloot w ft e e i e r hij h ens in d ouw geko ant hij g Dus moe ken in de . lg W k h vervo an vasten erdrijven. stenhouw vuilnisza a v in v t vlees goden te den van v delen zijn an he v n e o l l e rde om d n met de g en schede onde 3 4 e n d e e de rd had Zijn bott t van e leve m . ti i e l d o o o n do ep er . oor d hang oid. gego ektocht d nhouw op h een aan o e Een z van Vast eert en zic lledig m o it lichaa veel med Gon, is v laard. n e k i u G., d r Fal tbaar ver e e l e a s v Chine rekenings e onto

Joost Vastenhouw


30 nove m in de pa ber 1984 rond sk 1 stoffelij amer van kled 1.30 uur in zaa k overs i ndam t n gboetie chot aa re Haar po k M a n n ouk in Z ft een klant van ver lsen en k a e oopster andam paskam nkels zij he er Sa ns keel is d gordijn, haar m amengebonde ndra van Raal t te oo ond is g n esnoerd met repen sto n . Hoewel rgesneden. f m blijkt da va et een z t en de g akdoek n het ouden s er ruim 250 gu e n haar ie ld er niet vanuit d raden van San en uit de kassa dra at is roofove rvaller z er sprake is ge spoorloos zijn ontvreemd w , gaat d ou bijvo knevele e politie orbeeld eest van een r n van h o e n o t ie f wel gew m slachto t o z o o vee rd. Een ffer, zo ee is de op l werk maken blijkt da st kan zijn, bli v v an atti jft te de tech r geen sprake onduidelijk. Uit ng. Wat het m het nis is oti s De eers che recherche geweest van se ectie op het lic ef dan te ha ge ks schadev verdachte Kee en daderspore ueel contact. O am s B. zat ergoedin n ok aan in d 4,5 leden te g. e winke treft zijn. Du De echte dade onterecht vast l. s de dad nooit o en ontv r Kemal pge ing 6 to er Er n de moo pakt. En dat t van de moord ol blijkt in 199 erwijl e rd in za 3 over op sand r a ol volge ra van r ndam w krassen ns aa a op zijn gezicht s en toen bove getuigen op d lten is . e ndien is gezien m dag van et rode

Sandra van Raalten


. Muziekvereniging Hollandia bestaat sinds 1903 en is op gericht door de arbeiders van zuivelfabriek hollandia ‘nu hochwald’ uit bolsward. 20 jaar later werd er in 1982 een color guard groep toegevoegd. Het resultaat dat de drumband en de colorguard samen een showband werden. Door de jaren heeft hollandia veel prijzen gewonnen. Zo werden ze in 2006 een 1e plaats behaald, en in lelystad werd de showband uitgeroepen tot bete showkorps. In binnen en buitenland is de showband een graag geziende gast op festivals, taptoes enz.. Hollandia is op gedeeld in 3 groepen de drumband, de color guard en de kleine guards en de lady’s hardware Showband hollandia bestaat uit ongeveer 30 leden. De drumband oefent maandag, de color guard woensdag en zondag en de guard woensdag

Er in nederland ongeveer 200 showbands zijn! En ook veel fanfares. En dat de meesten niet eens heel bekend zijn.

Hollandia in 2003 hun jubuleum vierden. En dat ze in 2008 voor het eerst meededen aan het nederlandekampioenschap!

Een showband is een groep fanatieke mensen. Die een instrument bestelen zoals snares, mallets, picalo enz. en daarmee met colorguard op straat optredens verzorgt. Op speciale gelegenheden. Ook doen ze mee aan taptoes ‘grote straat optreden met veel verschillende showbands’ en maken ze in de zomer een show. Waar mee ze met eigen gespeelde muziek + color guards een choreografie lopen op een plein of grasveld op verschillende plekken en daar verschillende prijzen mee kunnen winnen. De show word beoordeeld door ervaren juryleden.


Colorguard is een hobby voor jong in oud. Het is een hobby met spel, dans, competitie, conditie, discipline, choreografie en heel veel sportiviteit. Color guard voor beoefend door mensen die houden van een combinatie van spanning, inspanning en ontspanning. Een colorguard is in zomershows een onderdeel van een showkorps die aan de choreografie/ show iets extras toevoegen met vlaggen, riffles en sabels.

Dat er 49 winter guard groepen mee doen aan de contesten.

Een rifle is een van de materialen die gebruikt worden in een Color Guard show. Het is niet verplicht, maar de meeste groepen maken gebruik van rifles. Het ziet er uit als een geweer en wordt op vele manieren gebruikt. Van gooien ‘toss’ tot draaien ‘spins’. Met een sabre doe je het zelfde maar op een andere manier.Voor de vlag geld het zelfde daar kan je allemaal verschillende leuke dingen mee doen. Voor alle atributen is een andere techniek.


. Die mee doen aan winter guard met 2 groepen de cadet class en de prep class. De cadet class bestaat uit 7 meisjes de prep class bestaat uit 6 meiden.

Net zo als bij de bekende marjorette en twirlgroepen, maken wij ook een choreografie/ show op eigen gekozen muziek. Een winter guard is een color guard die deelneemt aan de winterguard competitie van color guard Nederland. die in een groep van minimaal 5 tot maximaal 30 leden mag mee doen. De competitie is in gedeeld in verschillende klasses ‘ cadet class, juniorclass, prep class, aa class, a class en de open class’ in die klasses strijden verschillende groepen tegen elkaar. Een show duurt ongeveer 5 minuten. Ieder jaar in de winter word er een winter guard competitie georganisteerd door color guard Nederland. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en word afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen die in het laatste weekend van maart word gehouden en daar word de winter guard campion per klasse bekend gemaakt. De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen in aalsmeer, waalwijk, franeker, almere, goes, drachten en Eindhoven. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest gejureerd door 5 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel.


Po

pcri art tic is ‘p us L een op aw st r kun ular ren omin c st c e g Ho wer ultur Allo in d k me v e’ w e be s S an dit ay, mo de is die de sc o aa hou Diffe En alle he rne nw wd re gel s w m k ez al nt, sma at in unst 1 . ig s h So n wa et Ric tot g 945 De n A Po p ar be p ha eï pva g ea rd nd geb aam n in tijd art de va ling? Ham ustria ruikt is e ge wa po n d ”, e ilton lise e a en vro est s e p- e p en e , “J erd ls af afko uw na n a o c r t g p- oll ust e m kor rtin he en me kun t A em lijk sts eb art ag W as ting g v a rui . In e u hat sac en mer anc die trom k z d it ult van n d i i p i I n s k -co aa at va g u 1 i a l m e c 95 It T ur het e B ide nc ns ie. n d die ak olla 6, ha be b ritse e e De e a p e t en g h als le v tue abs po vrijh voor e wor Ma oor grip . l t o e k r t z t d p e k e . a e d ijn t w s ex e p ding kara ct e -art id, s am all alg To Het pr op sb kte xp ze ek e e d u dit ele mee ay’ ple essio -ar ode r v ress tte suele it ee zo g m s n t z a e . n m u k v nis en n ioni ich b O r v b e r v m ten er uik te da oo e md oo de sme ge vo ep v s ob a ze . r t vo mo he at r d lut aa Da ject ardi orw eilijk br de hun t m kun een kun Het eelte ie e lde en po ku us ste r sts hy lij n he arm en gde erp zijn e n e t e w e ha gen p-ar stw um naa act trom per k af m ee vee e st ord serie n u voo pp (to t d erk za rs ion ing ser te it r e I o l r n g g a e i e v p e de nin t o e k n en an ire wa uz en ov der pla nd n vo rod de het t w p u e o g e t s e d n a h t b e a ve ch o ree Pop er d e p orta ucte cons toes na erst s). V stra st n s d ls d et a ewe de n r um ch o e uw e a o an n, ee at aa e b b s g pe a k eli pla l p - z r d log ide stra ing nd we temm art k n d p-ar als alle ptie ouw r f jks a or e a c o ie e is ma hou l be ing unst we t be mo mo maa er. ee ts d p-a ve me che le e t De g e A w t m n z d n n ec rt-w rd ns re lita ce en ig et aa rken eg ieve elijk tscha lled kra the die or e er en ac ir s m i e n h a n r e m n m p op e et et s s die g co te a’ pe atie rke ov w tie aa re pij ag t d n p p p n re f n z er ilde p , s n s i d s Af tra ez olit olit ee da cht va rod ma se be ump en van bo en ijn at e ieke ieke lde arv er ard uc ssa e od he op n eld tiem tijd d e dr kun th kl de oo bij a s b su Ma ing a ch e sc ukt sts em ima r w he in d erb l pe o p a ha ben r i e o i t a r e f t wo rm , e n sc te p p: n rom a’ at oni erd t le e k re v ha n -a rd ar n kun in s. d e u v en ktp oo an pp . Po rt z ste g b Tot e ja ee en g en e nst. . ro k s alg ij m p-a ijn n na eh d re e n du oe em et rt o ar or e b n ‘ gro maa wa ntl cte p e i b s s e t e 6 n blik en ehu he en op n d ela 0 e r kt. B s ko ken be lp t d ex e h ngri hiel ol in ij i nd , n a pr ap jke d en sp kend van be an d hu es in agh e b alle eld strip sie pen ver e P n w de ett e ve ing sch op er d b ve wij s. A ijns -ar k. kun iver roem aag reng rha ze stw pak dh se en len a el t hu n d en d zich er king ed afb en , re n ke e vri e ha ie n en, n a eeld de clam jhe n als C ls e i v n id d v on oca Elvi gen erhe , tel uit an e de C s P e v . rw ola res en rlijki isie er fle le triv ng , y p i uit ssen , Ma ale van ge v be en rilyn oor de a eld n M we de on rp re roe en .


s to’ o f en te rant look k i ru k rip eb e in e st en g j ch n ij . H die ypis riaa ging n s t e d ro rdot de on estig tijl. g s M ok aste ijen so, en z de o s r r n hij als ilde Pica jar eke h e e b t c d o uik en s an . br enn zijn n v ege e z p jk” e k or rke rw o geli in d g r n o s he in e e om te ardo r w Halv en es e ig m de S n. wel wa naa rk. lder enti mat elfs erij il jne ok en, er we schi vert unst at z child k e jn o d d s d te ar stip, gvin hij m r zi pen p a “zo it, zo het w z t u p ru g oo ap o s k ke oor t te gin ie v sch erd f al terk n o or k i Y n s d t d s e e e u 2 n l w igde et iaa n k 96 spira n la nspir chre eer stipp e m N d e 1 c s ï n, olle ak spe oek af or in n e ge be hij z als a a t v v n ipb an vo ge ef elf te n at er s. nh e v ord ee str n. V en gan ble hij z oot eure a c M st en ge t kijk der erk ie ergr le kl n laat s Re i e d n w de v r a k ne so te n, n in n rk o on es ge ge eg zijn aan r ste . Zij mwo M n z e n o n t e te g a Na n o hij n m keni keni ruk ich tekin Dre j te te ed y. dere d d tot r L i t i Z a C il ts n d lg ip ip g rk sch evo 943 na str str trip n. rlee gon o va o g Y n g De n s ene ove lon log f 1 eru te te w se k, ee rsch 97 een het Ne rsus Yor vana hij t ven. eers Sta n a in rcu w a k e v g ve 19 an as n r en ome f Ne . N , gin te g r zij Yo eel r In ty a t w bo ij z e o rsity ger les daa New erd Ci ojec e d g e h gu ive le n f t t n c e e pr n o a h rd lgd ea U het n ra g t n e s w vo ts L te in ale en an ee b , a a n h t a oys , e ts ei ing den o St aan be York gin ge, h b n cow uiken rijke het ten pleid t Stu Ohi ed te ew t be Colle a h v g d Lic olo Ar de en aa n N he ss n als ebr lang van e r i r k a , g e o l e n s in b g h ma nie ma’ te te b s hie sc amd aa heb ters rug en, oug h e i ch fa ie e tec e en rs as te ev t D ns sis es th figur t ee 963 be stud nst t ijn m stein lesg he e a r u b ati ip he 1 z n k n ie an kle ee 6 d aar ichte oo r a y. stein cre n str s is ! uit s al L ef te se n jn a am 4 d e w u 19 om wam j ble n la Jer ichte r zi rips ndfle ha e w t L oo st a j W k Hi bla io s i n Oh 51 ow. ation n Ne eef te v n hij ... lder e el 19 nsh duc ity i tig h ruik go tten schi e g In ma E rs vijf eb be Fla t d, e- of nive n ij g 61 n. l. He o n o o ge U are t. H 9 de stij kr lle ers e j ruik In 1 wor e a o a v C utg d eb d. ge euw i ld. ikte R de g el is n de uren isme ierg md eze bee bru d on ap e d or ge Ge essi n p bero van vo ein te st pr e ij ex nen e h eeld ends hten ia me rb ek Lic ind aar voo b w


Stap 1 & 2:

Je opent een portret foto en je duplicate de layer. Dan ga je naar image-adjustments-invert.

Stap 8 & 9:

Nu duplicate je de achtergrond weer en sleep je hem helemaal boven aan de layers. Nu kies je een haar kleur zorg er voor dat de voorgrond kleur de kleur is die je wil voor het haar en de achtergrond kleur wit. Nu ga je naar filter-sketch-halftonepattern. Size: 2 contrast: 50 pattern type: dot. Je zet de blending mode op multiply.

Stap 3 & 4:

Daarna ga je naar ‘’filter-blurgaussianblur ‘’ en zet je hem op 7.0 pixels. Dan doe je de blending mode op color dodge.

Stap 10 & 11: Nu maak je een nieuwe laag aan voor de mond. En kies je een kleur voor de mond. Nu ga je de mond in kleuren met de brush tool. Zet de blending mode op mutliply. Dit doe je precies het zelfde met de ogen. Als je bij de ogen de stippen in het oogwit niet mooi vind kan je dat weg gummen met de eraser tool.


Stap 5

Nu ga je naar het zwart witte rondje onder in je layer window je klikt er op, daarna klik je op threshold. En verschuif je het pijltje tot je de details goed ziet.

Stap 12:

Dit doe je met 4 foto’s maar steeds met een andere kleur. Die 4 foto’s plak je aan elkaar zodat je een popart foto krijgt.

Stap 6 & 7 :

Nu maak je een nieuwe layer aan en kies je een kleur die je wil voor de huid. Nu klik je op de paint bucket tool en vul je de layer. Nu ga je naar je blending mode en zet je op multiply.

Vonk  

voor school.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you