Page 1

PORTFOLIO URSAN PEETERS


INHOUDSTAFEL


WIE BEN IK STELLA ARTOIS NOTENKRAKER FIETSTAS SCHOMMEL BRIEVENBUS WANDELSTOK KAPSTOK BRILLENDOOS KARTABLE WERKBANK CREATIVITEIT


WIE BEN IK Ik ben Ursan Peeters. Ik heb industrieel productontwerp gestudeerd. Rond creativiteit werken doe ik zeer graag. Ik laat mij graag inspireren door de lay-out van magazines en boeken. Het werken met beeld en 3D programma’s is iets dat mij interesseert en verder werk ik ook heel graag met mijn handen. Ik vind het heel belangrijk dat je de combinatie hebt tussen praktijk en computer.


STELLA ARTOIS Ik heb een opdracht gemaakt voor AB INBEV. Ik had gekozen om rond vaderdag te werken. Ik heb een verpakking ontworpen voor het biermerk Stella Artois. Het was de bedoeling dat ik het biermerk Stella Artois een betere naam gaven. De verpakking moest er voor zorgen dat mensen Stella meer gaan beschouwen als een stijlvol biermerk.


ONTWERPPROCES Onze doelgroep zijn jonge papa’s die een leuke verrassing willen voor Vaderdag. De mensen die het meest Stella drinken zijn mannen. Ik heb gezocht naar mooie verpakkingen zoals die van champagne of whiskey flessen. Zo’n verpakkingen zijn vooral gemaakt uit hout of karton. Het is de bedoeling dat we van Stella een stijlvoller product gaan maken. We hebben eerst systemen bedacht voor het openen van de verpakking. Voor deze verpakking gaan we karton gebruiken.


NOTENKRAKER De notenkraker is heel makkelijk en handig. Je kunt er 3 noten tegelijkertijd in breken. Bij het draaien van de vleugelmoer zullen de noten geleidelijk breken. Het breken gebeurd gecorrigeerd. De stukjes van de noten blijven ook in de notenkraker zitten, zodat je de stukjes makkelijk uit kunt halen en de restjes kan weggooien.


ONTWERPPROCES Als doelgroep heb ik voor jonge creatieve gezinnen gekozen. Het breken van een noot moet op een makkelijke manier gaan. Ik heb onderzocht hoe je meerdere noten tegelijkertijd kunt breken. Als materiaal heb ik multiplex gebruikt. Ik heb eerst gaten gemaakt in het hout voor de holte te bekomen. Tenslotte heb ik alles bevestigd met houtlijm en de randen afgerond met een freesmachine.


FIETSTAS Deze fietstas is een zak die je makkelijk kan meenemen op de fiets en die weerbestendig is. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat het voedsel koel blijft. Met behulp van het kliksysteem kan je de fietstas makkelijk aan je fiets hangen. Zo heb je geen belasting en kan je rustig vertrekken met de fiets.


ONTWERPPROCES De doelgroep zijn werkende vrouwen rond de 25 jaar. Als

materiaal heb ik skijassenstof gebruikt. Ik heb als kleur grijs genomen omdat dit een neutrale kleur is. Ik heb zwarte linten en kliksystemen gebruikt voor de riemen. Ik heb eerst alles uitgesneden en het isolatiemateriaal vastgenaaid. Tenslotte heb ik alle details aangepast en vastgemaakt.


SCHOMMEL Deze schommel is heel compact en kan aan elke boom geplaatst worden. Met behulp van de spanriemen kan je de hoogte aanpassen. Door de gaten in het hout is de schommel lichter. De spanriemen kan je rond de plank vastmaken voor het makkelijk mee te nemen.


ONTWERPPROCES De doelgroep zijn jonge gezinnen met 1 of 2 kinderen. Ouders dat graag met hun kinderen buiten gaan zodat kinderen hun creativiteit kunnen uiten. Ik heb als materiaal voor multiplex gekozen. Door de metalen stukken kan je gemakkelijk de spanriem erover gooien en de hoogte aanpassen. Uiteindelijk weegt de schommel 1kg.


BRIEVENBUS Deze brievenbus heeft een conische vorm en zorgt ervoor dat het water niet binnen kan lopen. De gleuf is groot genoeg zodat het makkelijk is om de brieven erin te steken. De deuropening is op een hoogte dat bukken niet nodig is. Als de brieven in de brievenbus geplaatst worden, zullen ze begeleid worden naar de deuropening.


ONTWERPPROCES Als doelgroep heb ik gekozen voor mensen die alleenstaande brievenbussen hebben. Ik heb hiervoor goed gaan onderzoeken wat de voor -en nadelen zijn van een brievenbus. Ik heb als materiaal triplex gebruikt. Ik heb eerst al de stukken gezaagd en bevestigd met vijzen en houtlijm. Het deurtje heb ik met pianoscharnieren bevestigd. Tenslotte heb ik heel de brievenbus geschuurd en vernist.


WANDELSTOK De wandelstok bestaat uit hout en is gedraaid op een houtdraaibank. Deze wandelstok heeft 3 verschillende posities. Dit is voor bij het wandelen een andere houding te hebben voor de pols.


ONTWERPPROCES Ik heb mij gebaseerd op een ovale vorm Een goede positie van het handvat is belangrijk. Ik heb als materiaal Amerikaanse esdoorn. Ik heb gaten gemaakt om het middelste stuk eruit te krijgen. Daarna heb ik het onderste stuk gedraaid met de houtdraaibank. Tenslotte heb ik alles bevestigt, geschuurd en vernist.


KAPSTOK Ik heb een opdracht gemaakt voor designnest. Ik heb een alledaagse product gekozen. Ik heb dan gekozen voor een kapstok. Deze hoogte is speciaal gemaakt voor volwassenen en kinderen. Deze kapstok kan in een hoek geplaatst worden en kan worden omgebouwd om meer plaats te creĂŤren.


ONTWERPPROCES Ik heb mij gebaseerd op jonge gezinnen met 1 of 2 kinderen. Voor materiaal heb ik hout genomen. Ik heb eerst 2 balken 45° gezaagd. Ik heb in elke plint 5 gaten gemaakt voor de kapstokken. Ik heb alles verbonden met houtlijm en vijzen. Daarna heb ik de 2 stukken verbonden met scharnieren. Tenslotte heb ik alles vernist en geschuurd.


BRILLENDOOS Ik heb mijn eigen stijl beschreven en verwerken in een hedendaags product. De brillendoos werkt met een schuifsysteem en zorgt ervoor dat het makkelijk open en dicht gaat. Door de klempassing blijft het binnenste deel zitten in de behuizing. Door het hout onbewerkt te laten zorgt het voor een natuurlijk resultaat.


ONTWERPPROCES Mijn stijl zijn geometrische vormen met een rand. Ik heb gewerkt met fineerhout. Dit hout is makkelijk te vervormen. Ik heb met schuifsysteem gewerkt voor het makkelijk te kunnen openen. Voor de juiste vorm te bekomen heb ik gewerkt met een matrijs. Ik heb hiervoor 3 lagen fineer gebruikt. Tenslotte heb ik alles gelijmd en geschuurd.


WERKBANK Het tekenwerk met je laptop, de opslag van de materialen, het printen en de nabewerking van de modellen kan met deze werkbank gebeuren. De eigentijdse stijl van URPE past in een creatieve woonkamer, een werkplek of een garage. De tools kunnen in de schuiven verborgen of opgehangen worden aan de wand.


ONTWERPPROCES De werkbank is volledig handgemaakt uit multiplex. De tools kunnen in de schuiven verborgen of opgehangen worden aan de wand. Bereid je tafel gerust verder uit door bijgeleverde files te printen. De werkbank bestaat uit 3 delen om het makkelijk verplaatsbaar te maken.


KARTABLE De bolderkar kan je transformeren naar een picknicktafel met bankjes. De bankjes en tafel kunnen gedemonteerd worden. Het frame wordt bij elkaar geplooid en kan zo makkelijk vervoerd worden.


ONTWERPPROCES De bolderkar is gericht naar mensen die graag outdoor activiteiten beleven. De kar kan gebruikt worden tijdens het camperen, strand bezoekjes, jeugdbeweging etc. Het frame is opgebouwd uit stalen buizen, die geplooid en gelast zijn. De bankjes en tafels bestaan uit multiplex. De rest van de stukken zijn geprint.


CREATIVITEIT Ik werk heel graag met foto’s. Je kunt op een simpele manier een foto bewerken zodat een totaal ander beeld wordt gecreëerd. Ik werk graag met optische illusies want zo kan je een totaal ander beeld bekomen dan de werkelijkheid. Het werken met 3D programma’s is een leuke manier om bepaalde vormen of producten te creëren.


JK TONZENT PRESENTS

BEACH PARTY 28 APRIL 21u LEDEN: €2 - NIET LEDEN: €5

THE BASSTROOPERS

B2B BOUNDLESS SUBOTA D97 EPSILON Aspinata, Daspirados ‘T festival, Parijs

‘T festival, Parijs, Three Fifty Two

Red sense, t'festival Student welcome Kortrijk

Resident , Aspinata, Kaafpreski , Loveland )

Open air, Versuz hasselt, Barvista

BASSMODE

STARBEACH GLOW’D UP

VR 14 SEPT 2018 Deuren 21u

THE BASSTROOPERS SUBOTA EPSILON COPE SERXX INKOM: 13 AMPS LEDEN €4 VVK €5 ADK €6

't Festival, Daspirados, Open Air, Toernee General Barvista, ....

HAMBURGERS

JEANINE

Scoutsfuif Peuti, Beats for London, Apsi HaaIenne, Sinte mette TD

HAMBURGERS

JK Tonzent Zeenstraat 82 1933 Sterrebeek

www.kbc.be

02 782 04 70

Wat kan KBC voor ù betekenen?

W W W. K A I M O O K . A S I A

KBC Bank Sterrebeek Mechelsesteenweg 205 B001, 1933 Sterrebeek Tel. 02 785 09 40 - sterrebeek@kbc.be KBC Verzekeringen Furassur bvba Voskapelstraat 26A, 1933 Sterrebeek Tel. 02 731 32 86 furassur@verz.kbc.be Verbonden agent, BE 0476.89.38.67, van KBC Verzekeringen NV

Ontwerper: Ursan Peeters - peeters.ursan@gmail.com/tonzent Zeenstraat 82, 1933 Sterrebeek niet op de openbare weg gooien a.u.b/met steun van het jeugdwerkingsbeleidsplan gemeente Zaventem/VU Laura Suttels

Ontwerper - Ursan Peeters - peeters.ursan@gmail.com / www.tonzentfeesten.be of facebook.com/tonzentfeesten / Zeenstraat 82, 1933 Sterrebeek Niet op de openbare weg gooien a.u.b/met steun van het jeugdwerkingsbeleidsplan gemeente Zaventem VU Lise Op de Beeck


TONZENTFEESTEN 14-15-16 SEPTEMBER 2018 VRIJDAG STARBEACH GLOW’D UP Deuren 21u Leden €4 VVK 5€ ADK €6

Halloween 31 okt Party 21u

ZATERDAG Optreden 21u Deuren 20.30u

TONZENT PRESENTS

BART KAËLL d97 EPSilON T&T The Basstroopers COVER BAND ATOMIKA LD-0 resident, beachparty, aspinata, Aspiké

Openair, Aspinata, Versuz

Aspinata, Scoute Masque Loveland, Galabal politika

't Festival mainstage, Daspirados, recup leuven, ambiorix leuven

LEDEN €6 / VVK €8 Verkooppunten ADK €10 VVK zie facebook pagina AFTERPARTY: €6

80’s 90’s 00’s AFTERPARTY 23u

DJ Petidis - Vetklep Kollektive

ZONDAG VANAF 11u

Mosselrestaurant met dank aan chiro Mik Mak Sterrebeek

Gratis Bonnetje Verkleed

HAMBURGERS

't Festival, Aspinata, Loveland

Niet-leden € 5 Verenigingen € 3 leden € 2

JEANINE

HAMBURGERS

JEANINE

JK Tonzent Zeenstraat 82 1933 Sterrebeek

Ontwerper - Ursan Peeters - peeters.ursan@gmail.com / www.tonzentfeesten.be of facebook.com/tonzentfeesten / Zeenstraat 82, 1933 Sterrebeek Niet op de openbare weg gooien a.u.b/met steun van het jeugdwerkingsbeleidsplan gemeente Zaventem VU Lise Op de Beeck

JK TONZENT zeenstraat 22 1933 sterrebeek

ontwerper: Ursan peeters - Ursan.170@hotmail.com/tonzent Zeenstraat 82, 1933 Sterrebeek niet op de openbare weg gooien a.u.b / met steun van het jeugdwerkingsbeleidsplan gemeente zaventem / vu evelyne dirix


Portfolio Ursan Peeters  
Portfolio Ursan Peeters  
Advertisement