Page 1

RADIACIÓ NUCLEAR

Víctor Macarulla Roger Vargas Arnau Giralt Eduard Fisa Oriol Fontova


WAHT IS? ďƒ’

The particle emission from an unstable nucleus is called radioactive decay. The radioactive decay occurs only when there is a surplus of mass-energy in the core.


TIPUS DE RADIACIÓ   

   

ALFA: Emissió de àtoms amb dos protons i neutrons. BETA: beta positiu: emissió d’un positró acompanyat d’un neutró. beta negatiu. GAMMA: Emissió de fotons(partícula causadora de totes les formes de radiació electromagnètica) de freqüència molt alta.


COM PODEN AFECTAR A L’HOME? poden afectar a l'home de forma externa i interna. Les partícules alfa no poden afectar de forma interna, ja que només penetren unes micres de la pell. Els emissors de partícules beta són més importants pel poder de penetració en el teixit, uns quants mil·límetres. Els emissors gamma, i els neutrons són les fon ts que poden afectar de forma interna, per la seva poder de penetració, per tant poden afectar qualsevol òrgan.


CENTRALS NUCLEARS 

Una central nuclear es una instal·lació empleada per la generació d’energia elèctrica a partir d’energia nuclear.


CENTRALS NUCLEARS 

Les centrals nuclears d’Espanya es troben a:  Burgos  Càceres

 Tarragona  Guadalajara


ACCIDENT NUCLEAR DE FUKUSHIMA 11 de Març de 2011 la central nuclear de Fukushima ( Japó ) a causa del terratrèmol i el posterior tsunami a la zona de Sendai va tenir un desastre nuclear.  explosions, incendis i emissions de radioactivitat van deixar afectades a milions de persones. 


ACCIDENT NUCLEAR DE TXERNÒBIL 

L'accident nuclear de Txernòbil succeí a la central nuclear de Txernòbil (Ucraïna) el 26 d'abril de 1986. Considerat l'accident nuclear més greu i un dels majors desastres mediambientals de la història.


ACCIDENT NUCLEAR DE TXERNÒBIL 

En l’accident 200.000 persones van morir per culpa de la radiació. S’estima que la radiació a Chernóbil no deseixepererar fins aquí 300.000 anys.


GENERACIÓ D’ ELECTRICITAT És probablement la aplicació més coneguda de l’ energia nuclear. Es fa mitjançant la fisió d’ urani enrriquit. Per fer això s’ utilitza reactors en els que es fa fusionar o fisionar un combustible.


ARMES NUCLEARS Existeixen dues categories d'armes nuclears: Aquelles que utilitzen l'energia nuclear de forma directa per l'atac o la defensa( els explosius que usen la fissiรณ o la fusiรณ). Aquelles que utilitzen l'energia nuclear per a la seva propulsiรณ, podent al seu torn utilitzar o no municiรณ que utilitzi l'energia nuclear per a la seva detonaciรณ.

radiació nuclear  

aaaaa aa a a ahws s ccd c