Page 1

URBEA MEA, proiect dezvoltat de agenția de publicitate artON media // www.artonmedia.ro

ALBA IULIA

AIUD

BLAJ

SEBEȘ

REVISTA ORAŞULUI TĂU

Nr.1, an IV, (nr. 26), 15 Ian - 15 Feb 2018, 32 pagini www.urbeamea.ro GRATUIT

Anul Centenarului

EDITORIAL

p.5

Andy Ghișoiu

INTERVIU

p.16

Am nevoie de antrenor?

LIFESTYLE

p.28


CUPRINS

p.5 p.6 - 7 p.8 p.16 - 17 p.24 p.28

Editorial Filmul lunii Eveniment Interviu Sănătate Lifestyle

pag. 3

revistă lunară editată de artON MEDIA www.artonmedia.ro // office@artonmedia.ro

ISSN 2501-2479 // ISSN–L 2501-2479

Nr. 1, an IV (nr. 26), 15 Ian - 15 Feb 2018 tiraj: 2000 exemplare Publicitate: 0748-910-569 e-mail: contact@urbeamea.ro Director: Bogdan PĂUNESCU Redactor: Cristina NICOLA Distribuție: Ciprian IGHIAN

Dacă dorești să semnalezi un eveniment, trimite-ne un e-mail la adresa local@urbeamea.ro sau lasă-ne un mesaj pe pagina noastra de facebook, fb.com/urbeamea Dacă vrei să știe toată lumea de evenimentul tău, anunță-ne și pe noi de el! Redacția Urbea Mea nu își asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior!

# 2018: Prin noi înșine

#defacut, #devazut

Gânduri oferite de Bogdan Păunescu

gânduri

Director Revista Urbea Mea

Timpul trece foarte repede și nu are răbdare cu noi, pentru că timpul curge indiferent de ceea ce credem noi și nu poate fi influențat de nimeni! Va fi un an în care va fi interesant să vedem nivelul la care ne putem ridica în calitate de Cealaltă Capitală și va fi un an în care va trebui să ne bazăm foarte mult pe noi înșine. Ceea ce înseamnă mai mult decât un slogan mobilizator și mai mult decât niște obiective de bifat la început de an... înseamnă că putem face lucruri simple și inteligente, cu fonduri cheltuite judicios, astfel încât toți cei care vor fi în Alba Iulia - în 2018 - turiști, oaspeți de onoare, oficialități și/sau - mai ales- simpli cetățeni să simtă din plin aerul istoriei, să se umple de aroma celor 100 de ani care au trecut și să simtă încotro se îndreaptă cei 100 de ani care vor veni! Și pentru ca toate să meargă din plin, trebuie să fim activi, să acționăm eficient și să ne bazăm, în primul rând, pe noi înșine!

Exponatul lunii februarie, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia:

Credenționalul lui Vasile Goldiș

Cu această ocazie va fi expus unul dintre cele mai importante documente deținute de muzeul albaiulian referitoare la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. El face parte din colecția de credenționale sau mandate ale celor 1228 de delegați ai națiunii române. Acestea au fost date de diferite instituții și organizații politice, administrative, sociale etc. de pe întreg teritoriul Transilvaniei, pentru cei 1228 deputați care au constituit Adunarea Națională. Documentul propus ca exponatul lunii februarie atestă calitatea de deputat a lui Vasile Goldiș, ales ca deputat pe Colegiul electoral al Radnei, alături de alți patru oameni. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


pag. 4

EVENIMENT


EDITORIAL

pag. 5

Anul Centenarului. În Urbea Mea Editorial scris de Bogdan Păunescu

2018! Un an care în mod normal, ar trebui să se numească Alba Iulia - Anul Centenarului!! Pentru că este un an foarte bogat în semnificații, un an cu o încărcătură emoțională deosebită, un An care strânge în el toată conștiința noastră timp de un secol!! 100 de ani înseamnă mult, din punctul de vedere al unui om, dar înseamnă foarte puțin, din punctul de vedere al istoriei unei națiuni tinere; Așa cum este națiunea noastră... 100 de ani înseamnă mult, dacă te gândești că acest Centenar a traversat două secole, dar înseamnă foarte puțin, din punct de vedere al istoriei locului din care a pornit Centenarul, din Alba Iulia, Cealaltă Capitală! Suntem pregătiți să facem față Centenarului care ne pune față în față cu istoria, care ne responsabilizează și care va atrage atenția întregii țări asupra Cetății și asupra locuitorilor ei, timp de un an care va părea lung cât un secol???

Să ne ferim de cuvinte mari, de angajamente sforăitoare și de gesturi demonstrative! Avem nevoie, mai mult ca oricând, de idei creative, de multă muncă, de firesc și de solidaritate! Avem nevoie de un steag de unitate, pentru că mai mult ca niciodată, în anul Centenarului, indiferent de simpatii și antipatii politice, indiferent de cine cu cine și de ce? Alba Iulia va readuce în fața românilor de pretutindeni, idealurile celor care au luptat de secole pentru o realizare magică: România Mare. Bat clopote la Catedrala Încoronării, care e și Catedrala Reîntregirii! Bat clopote care vestesc lumii că am intrat în Anul Centenarului, un an de referință pentru națiune, un an Unic pentru un loc Unic... Alba Iulia, singura capitală de suflet a tuturor românilor și mai ales a celor care trăiesc în ea, în Urbea Mea!!!


pag. 6

FILMUL LUNII

FIFTY SHADES FREED REGIA: James Foley ACTORI:

Dakota Johnson, Jamie Dornan

GEN: Dramă, Romantic DURATA: 101 minute

Jamie Dornan și Dakota Johnson se reîntorc în rolurile lui Christian Grey și Anastasia Steele în Cincizeci de umbre descătușate, cel de-al treilea capitol al seriei bazate pe fenomenul best-seller “Fifty Shades”. Noul capitol continuă poveștile din blockbusterele din 2015 și 2017, care au cumulat la încasări globale aproape 950 de milioane de dolari, și se va lansa la cinema în februarie 2018. descriere preluată de pe www.cinemagia.ro


vezi trailer


pag. 8

EVENIMENT


dublu cheeseburger dublu hamburger mini hamburger

CHIFLA BRANZA CARNE HAMBURGER CARTOFI PRAJITI SOSURI SALATE

10,90 8,90 4,90

500 GR500 GR

CHIFLA CARNE HAMBURGER CARTOFI PRAJITI SOSURI SALATE

480 GR

CHIFLA CARNE HAMBURGER CARTOFI PRAJITI SOSURI SALATE

275 GR

OPTICA MEDICALA

LEI

LEI

LEI


pag. 10

DIN ORAȘ

Trei ani cu Urbea Mea 25 de numere de revistă, 22 de interviuri acordate și peste 7500 de articole publicate

În acest început de an proiectul nostru Urbea Mea a împlinit trei ani alături de voi! Au fost trei ani plini de provocări și de entuziasm, trei ani în care zeci de mii de cititori ne-au urmărit – în revista noastră și în ediția online, trei ani în care o parte dintre visurile noastre și o parte dintre proiectele noastre au devenit realitate. Trebuie să recunoaștem că orice proiect antrepenorial e greu și orice demers jurnalistic necesită mult efort, multă muncă și multă pasiune, iar, noi, echipa Urbea Mea considerăm că am reușit să facem față provocărilor și vă mulțumim că ați fost și sunteți niște cititori formidabili. Am învățat alături de voi, am acceptat încurajările și criticile voastre și datorită susținerii și aprecierii voastre, am devenit mai buni.

Am dezvoltat proiectul jurnalistic Urbea Mea, ca un răspuns la provocările pe care viața le oferă la tot pasul, în vechea și noua Cetate, pe cale să devină primul Smart City din țară! Noi, echipa agenției de publicitate și web design artON media am pornit proiectul în care voi v-ați regăsit și asta ne onorează și ne ambiționează. Să fim mereu mai buni, să avem un conținut interesant și original, o grafică incitantă și o ținută artistică de excepție. De aceea vom merge înainte și vom crește împreună. Pentru că voi ne faceți mândri că putem fi împreună, de trei ani, în Urbea Mea... la Alba Iulia și în curând… la Deva.


pag. 12

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

    –

¢  9

8  

  –

    –

  

  

  

 

Obiectivul general

BENEFICIAR

Este creČ™terea ratei de ocupare pe piaČ›a muncii Č™i crearea de locuri de muncă sustenabile, ĂŽn zonele urbane din regiunea Centru, prin ĂŽnfiinČ›area Č™i dezvoltarea de afaceri inovatoare Č™i durabile.

SC Dalema West SRL ĂŽn parteneriat cu AsociaČ›ia ExcelenČ›a Apulum, SC Tell-US Consulting SRL, AsociaČ›ia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, SC Jam Business SRL Č™i Institutul NaČ›ional de Cercetare – Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000

Valoarea totală a proiectului este de 20.781.952,05 lei, din care 20.600.036,01 lei asistenĹŁa financiară nerambursabilă din Fondul Social European.

ConČ›inutul acestui material nu reprezintă ĂŽn mod obligatoriu poziČ›ia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

S.C. DALEMA WEST S.R.L.


pag. 14

EVENIMENT


Cumpărăturile online sunt mai simple! 0258-730-027 / contact@caresta.ro MAGAZIN PREZENTARE: Str. Frederic Mistral, Alba Iulia, Jud. Alba


pag. 16

INTERVIU

INTERVIU: Andy Ghişoiu, membru DeMoga Music Interviu scris de Cristina Nicola

Poate că nu are un nume atât de cunoscut, dar cu siguranţă a adus şi aduce multă mândrie judeţului Alba şi oraşului Alba Iulia implicit. Este vorba despre producătorul albaiulian Andy Ghişoiu, care de anul trecut face parte şi din echipa DeMoga Music. A realizat foarte multe până în acest punct şi promite să nu se oprească aici fiindcă mai are câte ceva de arătat. Despre proiectele viitoare şi bineînţeles, despre colaborarea cu Marius Moga ne-a vorbit chiar Andy într-un interviu acordat în exclusivitate Revistei Urbea Mea.

URBEAMEA: Cine este Andy Ghişoiu, copilărie, studii, vise și hobby-uri? Andy Ghișoiu: Sunt un om simplu, care și-a urmat mereu visul: să producă/scrie muzică indiferent de situație. Am absolvit Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia și Facultatea de Administrație Publică „Spiru Haret”. Hobby-uri? Muzica mi-a fost și este cea mai mare pasiune, hobby, prioritate, plăcere și vis, iar acest vis, odată devenit realitate, am de gând să-l duc cât mai sus; URBEAMEA: Cum ai ajuns să faci parte din echipa DeMoga Music și ce ai făcut înainte să faci acest pas?

„Sunt multe „surprize” locale şi naţionale despre care urmează să auziți în viitorul apropiat” --Andy Ghișoiu

Andy Ghișoiu: În echipa DeMoga Music am intrat așa: „Alo, Andy? Sunt Marius Moga! Vreau să trec pâna la tine la studio să-ți propun ceva!” Înainte de muzică am făcut tot muzică. Am fost stabilit în București aproximativ 3 ani, apoi m-am hotărât să revin în Alba Iulia, iar în prezent îmi împart timpul între cele două studiouri, cel din Bucureşti şi cel din Alba Iulia; URBEAMEA: Cum vezi tu lumea muzicală peste câţiva ani din România și în ce direcție se îndreaptă ea?

Andy Ghișoiu: Industria muzicală din România a

citește interviul complet pe urbeamea.ro

crescut de la an la an, venind de fiecare dată cu inovări şi adaptări luate de la artiști celebri de peste hotare. Cred că lumea muzicală din România va creşte anul acesta, anunțându-se multe proiecte muzicale noi, precum şi artiști fresh;


URBEAMEA: Ce ne spui despre colaborarea ta cu Marius Moga?

URBEAMEA: Ce proiecte se anunţă acum la început de an și cum implică orașul nostru Alba Iulia?

Andy Ghișoiu: Marius e un om extraordinar din toate punctele de vedere. În sesiunile de studio pot spune că e un geniu, am învățat foarte multe lucruri de la el, iar pe lângă toate acestea e și un bun prieten. Deci, acum vă pot răspunde la întrebare: Colaborarea mea cu Marius Moga e una extrem de bună!

Andy Ghișoiu: Anul 2018 a început în forță. Sunt o mulțime de proiecte în lucru, începând de la artiști mari precum Delia, până la artiști noi și… artiști locali. Am un studio în Alba Iulia unde se compune, o sală de repetiţii, special amenajată, unde se repetă pentru spectacole. Avem un nou band în oraș, numit „Before 7”. De asemenea mai avem un talent în vârstă de 12 ani, se numeşte Andrei Şerban şi o să-l vedeți la Vocea României Junior. O sa aibă un debut în forță precum și o serie de evenimente și concerte în care va fi implicat. Mai sunt multe alte „surprize” locale şi naţionale despre care urmează să auziți în viitorul apropiat. Am descoperit foarte mulți oameni talentați şi pasionați de muzică pe care ne dorim să îi prezentăm publicului larg. Stay tuned!

URBEAMEA: Denisa Moga, tânăra din Sebeş a intrat şi ea în familia DeMoga. Ce ne spui despre ea? Andy Ghișoiu: Denisa Moga este o artistă talentată care s-a integrat foarte usor și bine în lumea muzicii. A lansat single-ul de debut „Singuri” pe 22 decembrie, anul trecut. Avem pregătită piesa cu numărul doi, e filmat si videoclipul, iar a treia este în lucru. De asemenea vom organiza o serie de concerte live de promovare împreună cu band-ul de care vă povesteam la întrebarea anterioară;


pag. 18

DIN ORAȘ ȘTIRI URBANE

Din vara anului 2018, o nouă piscină în Alba Iulia

La aniversarea a 10 ani de la deschidere, Hotel Astoria investește în cel mai nou Pool Park din oraş Între proiectele de dezvoltare turistică din orașul Alba Iulia se numără și complexul acvatic de agrement pe care Hotel Astoria și-a propus să îl inaugureze în acest an. Piscina va avea o suprafață de 336 mp și va corespunde celor mai noi dotări din domeniu. De la arhitectura piscinei până la sistemele de filtrare folosite, toate au fost gândite pentru a oferi clienților un spațiu de relaxare sigur și atractiv. „Anul acesta se împlinesc 10 ani de la deschiderea hotelului Astoria. A fost mereu o destinație de referință în organizarea evenimentelor și ne dorim să rămânem în continuare între primele opțiuni ale turiștilor. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să oferim mereu ceva nou, unic și atractiv. Am hotărât așadar să extindem investiția cu un parc acvatic, un proiect inedit pentru Alba Iulia. În plus, Anul Centenarului va aduce mulți turiști în oraș, iar noi facem tot posibilul pentru a ne asigura că șederea lor va fi una de care își vor aminti mereu cu drag.”, spune Marcel Florea, directorul general al companiei. Astoria Pool Park va fi un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Centrul va dispune de o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi exterior și paturi de hidromasaj. Cea mai așteptată surpriză vor fi cele două tobogane, unul de viteză, de 20 metri, iar altul care va șerpui pe o lungime de 60 metri. Piscina va include o și o zonă pentru copii, dar și un bazin special pentru tobogane. O altă noutate pentru orașul nostru va fi zona tip „Water Bar”, unde clienții pot servi băuturile direct în piscină. Oferta barului va include băuturi răcoritoare, cocktailuri, dar și gustări delicioase. Va exista și o zonă cu baldachine și șezlonguri, în care clienții se pot bucura de soare. Zona verde va oferi posibilitatea practicării sporturilor în aer liber, proiectul cuprinzând și un teren de badminton, un teren de volei pe plajă și un teren de minifotbal. Oferta de jocuri și activități acvatice va fi completată de evenimente organizate special pentru clienții Astoria Pool Park: petreceri tematice, concursuri sportive, concerte și multe altele. Lucrarea este pusă în operă de Florea Grup, împreună cu parteneri externi. Evenimentul de inaugurare a piscinei este programat pentru luna iulie și va coincide cu aniversarea de 10 ani de la deschiderea complexului hotelier.


ȘTIRI URBANE

pag. 19


pag. 24

SĂNĂTATE

Tratamentul leziunilor cutanate (Roșeața/Pete maronii/Acnee) cu ajutorul platformelor medicale Laser/IPL Terapia IPL are ca şi principiu fototermoliza selectivă, adică absorbţia energiei luminoase de către o structură ţintă pigmentată (melanina din leziunile pigmentare sau din rădăcina firului de păr, oxi-hemoglobina din vase de sânge, etc) care se supraîncălzeşte, fiind astfel distrusă. Platformele medicale puse la dispoziţie de Clinica Dermisana sunt create de liderii mondiali în domeniul tehnologiei dermato-estetice: Lumenis Quantum şi EXILITE BTL Aesthetics.

Datorită filtrelor de înaltă precizie, care stabilesc spectrul luminos necesar, poate fi tratată o gamă largă de probleme de sănătate şi estetice: 1. leziuni vasculare (cuperoză, telengiectazii superficiale, angioame stelate, pete vasculare,etc) 2. leziuni pigmentare (melasmă, pigmentări postinflamatorii, pistrui, „pete de bătrâneţe”) 3. leziuni inflamatorii din acnee, cicatrici postacnee (leziunile papulo-pustuloase) leziuni vasculare (cuperoză, telengiectazii superficiale, etc) 4. fotoîmbătrânirea (prin impact atât asupra uniformităţii culorii tegumentului, cât şi asupra calităţii colagenului). 5. rejuvenare În tratarea leziunilor vasculare lumina este absorbită de pigmentul (hemoglobina) din interiorul eritrocitelor (celulele roşii ale sângelui). Hemoglobina transformă lumina în căldură iar căldura este transmisă pereţilor vaselor de sânge, care sunt astfel agresaţi şi înlocuiţi prin mecanisme proprii de apărare ale organismului. Pacienţii cu piele mai deschisă au de obicei rezultate mai bune. Odată cu înaintarea în vârstă, datorită radiaţiilor solare, poluării, alimentaţiei necorespunzătoare, stresului, oboselii, substanţelor oxidante şi terenului genetic, colagenul, substanţa ce este răspunzătoare de menţinerea elasticităţii pielii, se degradează mai intens, iar refacerea lui este încetinită. Ca şi tratament de rejuvenare, IPL actţionează asupra fibrelor de colagen, crescând temperatura locală, stimulând astfel formarea unor noi fibre de colagen şi elastina, stimulând regenerarea celulară prin creşterea locală a fluxului de sânge.

În tratarea leziunilor hiperpigmentare, lumina este absorbită de pigment (melanina), care se afla în cantitate mare în leziunile hiperpigmentate. Melanina transformă lumina în căldură iar această căldură este folosită pentru a distruge celulele în care melanina este depozitată, fără a afecta ţesuturile din jur. Ce măsuri trebuie luate înainte, în timpul şi după tratament IPL-Lumina intens pulsată? O regulă foarte importantă este de a nu vă expune la soare sau bronz în timpul şedinţelor de tratament. Pentru că acest lucru poate determina modificări de pigmentare a pielii (cel mai frecvent hiper pigmentări, dar în procentaj mai mic, hipopigmentări, datorită unei activităţi exacerbate sau anormale a melanocitelor, celule responsabile de pigmentul cutanat). Suprafaţa care urmează a fi tratată nu trebuie expusă la radiaţiile solare cu cel puţin 3 săptămâni înainte de prima şedinţă. Nu trebuie administrate medicamente fotosensibilizante Cum se efectuează procedura? Senzaţia resimţită imediat după descărcarea energiei este de o uşoară arsură sau doar o căldură locală, însă senzaţia este scurtă, doar pe momentul aplicării. Ulterior se mai poate simţi doar o senzaţie de cald, depinzând de pragul de sensibilitate al fiecăruia. Pentru a calma zona se pot aplica comprese reci sau gheaţă. La final se va aplica o cremă specială, reparatoare şi emolientă. Nivelul de energie necesară şi lungimea de undă optimă sunt stabilite de către medic în

urma consultului medical, în funcţie de tipul de piele. Durata procedurii variază în functie de suprafaţa tratată: de la 5 până la 45 minute (pentru toată faţa în medie 20-30 minute). După procedură nu este nevoie de timp de recuperare, pacienţii putându-şi relua activităţile zilnice, dar cu respectarea indicaţiilor postprocedurale. Imediat după procedură, zona tratată este mai roşie decât iniţial şi puţin inflamată, însă acestea dispar în câteva ore. De a doua zi roşeaţa începe să se amelioreze treptat şi vasele dilatate încep şi ele să dispară. De regulă, în 2-3 săptămâni se va obţine efectul final după procedură. Roşeaţa/rozaceea/cuperoza severă/petele maronii/melasma/acneea nu sunt întotdeauna rezolvate complet printr-o singură şedinţă IPL, de regulă sunt necesare 3-4 şedinţe, în funcţie de severitatea fiecărei afecţiuni. Modul Exilite Multipuls permite fragmentarea pulsului de energie în micropulsuri, realizând în felul acesta o transmitere blândă a energiei în piele, cu rezultate foarte bune, chiar şi pentru pacienţii cu o diferenţă de pigment mai mică în comparaţie cu ţesutul ţintă. Practic creşte efectul procedurii, reducând riscul reacţiilor adverse şi al duratei de recuperare postprocedură. Articol și informații oferite de Dr. Pop Mîndru Liliana de la Clinica Dermisana.


PIELE ECOLOGICĂ PLUȘ STOFĂ Transilvania:

Sebeş / Alba

Tel: 0758.352.647 fb.com/SertexRomania

Așteptări nelimitate, opțiuni nelimitate!


pag. 26

ȘTIRI URBANE


SC AGRO-SILVA SRL distribuitor autorizat

Pregătește-te de primăvară! Cumpără motoferăstrău Husqvarna 236 cu o reducere de 190 lei!

7

Panoramic bar & grill Avem Pupuri!

telefon: 0788 651.222 / email: rezervari@panoramic-alba.ro / web: www.panoramic-alba.ro Locație: Valea Popii, nr.67 (lângă Parcul Dendrologic, Alba Iulia)


pag. 28

LIFESTYLE

Detoxifierea și de ce ai nevoie de un antrenor personal Articol scris de antrenor personal, Laurențiu Avram Consumul de apă cu lămâie este asul din mânecă atunci când vine vorba de detoxifiere. Pe langă sport și alimentație sănătoasă este nevoie și de detoxifierea organismului. Nu se recomandă dietele drastice sau înfometarea! Dacă vrei să reduci încărcătura toxinelor din organism cea mai bună soluție este să consumi în fiecare dimineață un pahar cu apă cu lămâie. Beneficiile acestei metode atât de simple și totuși eficiente sunt cunoscute de secole. Consumul de apă cu lămâie îmbunătățește digestia și înărește sistemul imunitar. ’’Licoarea’’ trebuie băută cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Se recomandă ca apa plată să fie călduță sau la temperatura camerei. Un pahar cu apă și suc de lămâie are aproximativ 25 calorii și este bogat în vitaminele B și C, potasiu, calciu, magneziu, fier și antioxidanți. Menționăm câteva dintre beneficiile consumului de apă cu lămâie: - ajută la pierderea kilogramelor nedorite prin accelerarea procesului de ardere a grăsimilor; - hidratează și echilibrează organismul; - ajută la absorbția nutrienților; Pe lângă o detoxifiere este nevoie și de un antrenor personal care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele. Ce înseamnă pentru tine sport? De ce vrei să faci sport? Faci sport pentru a slăbi? Pentru a te menține în formă? Faci sport pentru tine sau pentru cei din jurul tău? Răspunsul la aceste întrebări este unul simplu: sportul înseamnă sănătate! Faci sport pentru tine, pentru sănătatea ta. Dacă ești sănătos, e clar că arăți și bine. Nu contează unde faci sport, contează să îl faci cu cap și corect. Vreau să vorbesc puțin despre necesitatea unui antrenor personal, pe care românii în general îl concep ca pe ceva prea scump și de care nu au nevoie. Ce înseamnă antrenor personal? Înseamnă un om care știe exact ce tu ai nevoie și indiferent de ramura sportivă și de targeturi, omul ăla să îți ofere ție rezultatele dorite, într-un mod natural și sănătos. Un antrenor personal bun trebuie să știe să îți personalizeze antrenamentul astfel încât să ajungi la rezultate optime în cel mai scurt timp. Sunt mulți care merg în săli și spun ’’eu nu am nevoie de ăsta, eu știu să fac și singur’’... Vreau să îți ofer, pe scurt, câteva motive bine întemeiate pentru care ai nevoie de un antrenor personal: - Un antrenor personal te va motiva. Oricât de greu îți este înainte, în timpul sau după antrenament, un antrenor personal bun va găsi

întotdeauna în tine resurse și te va motiva să continui; - Program individualizat, personalizat. Fiecare om, fiecare individ în parte este diferit. De aceea, un antrenor personal bun îți va aranja programul în funcție de anumiți parametri și de obiectiv; - Un antrenor personal bun îți oferă eficiență. Lucrănd după un program bine definit, un program aranjat pentru tine, vei avea rezultate bune și nu vei rămâne la același punct; - Un antrenor personal bun te va ajuta să deprinzi execuția corectă a exercițiilor. Degeaba cunoști exercițiile și cunoști în mare ce fac ele, dacă nu le execuți corect. Antrenorul personal asta te va ajuta să faci. Va avea grijă de sănătatea ta, deci va avea grijă la execuția corectă a exercițiilor. Una din regulile unui bun antrenor personal este aceea de a menține, chiar îmbunătăți starea de sănătate a clientului. Deci cu siguranță va avea grijă să execuți corect antrenamentul; - Un antrenor personal bun trebuie să știe să depășească momentele de stagnare care intervin inevitabil; - Antrenorul personal trebuie să evite accidentările, trebuie să fie atent la siguranța ta; - Antrenorul personal bun nu vrea să creeze dependență. Nu te vrea cât de mult timp langă el ca să își asigure un venit constant. El te învață să ai grijă de tine, te învață să lucrezi corect și eficient, astfel încât, dacă îți dorești, să poți lucra singur; - Un bun antrenor personal îți devine confident și prieten (în limite). Te va consilia și în alte probleme, nu doar în cele de alimentație și sport; - Un bun antrenor personal va face ca antrenamentele să nu mai fie o povară, să fie distractive și amuzante, dar eficiente în același timp; Cam astea sunt pe scurt motivele pentru care să apelezi la un antrenor personal. Deși inițial gândul te duce la un preț mare, dacă vei sta să analizezi argumentele și contraargumentele, vei observa că de fapt vei economisii timp și bani apelând la un specialist. Un antrenor personal îți poate oferii: - Slăbire, tonifiere musculară, creștere masă musculară, pregătire pentru o probă sportivă, creștere rezistență, creștere viteză, refacere după o accidentare, schimbare stil de viață, alegerea unui stil de viață echilibrat și sănătos; Chiar dacă tu ști cu ce se mănâncă sportul, chiar dacă ști să faci sport și îți place mișcarea, ai nevoie de un antrenor personal pentru ca efortul tău fizic să dea cele mai bune rezultate.


atlasfm all hits radio

toate hiturile se asculta la AtlasFM

Alba Iulia 99.7 FM

Câmpeni 96.2 FM

Aiud 95.2 FM

Cugir 92.9 FM

fb.com/RaduProductionOfficial

tel. 0755-473-083

Dj Radu

www.autotomas.ro Str. Mihai Viteazul, nr. 31, Alba Iulia


pag. 30

SĂNĂTATE


Revista Urbea Mea Nr. 1, An IV, 15 Ian - 15 Feb, (26)  

Revistă de evenimente și știri din județul Alba

Revista Urbea Mea Nr. 1, An IV, 15 Ian - 15 Feb, (26)  

Revistă de evenimente și știri din județul Alba

Advertisement